פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד שלי התחיל לכעוס
    אמא אוהבת
    14/10/2010

היי- צהריים טובים
    אני אמא לילד בן שנה וחודשיים. עד גיל שנה הוא היה בבית יחד עם בת של חברה, מטפלת פרטית וצפיה ישירה שלי כאמא ע"י מצלמות אינטרנט בבית מהעבודה. הילד התפתח בצורה נפלאה, הוא התחיל ללכת בדיוק ביום הולדתו שנה והוא אפילו מדבר מס' מילים.
    ב01.09.10 הוא נכנס למעון פרטי אשר בקבוצתו שנעה בגילאי חצי שנה עד שנה וחצי יש 6 ילדים ושתי מטפלות שעל פניו עושות רושם ממש טוב.
    ההסתגלות שלו נראת לי יפה, בהתחלה הוא בכה ועכשיו לסירוגין יש ימים שהוא אומר לי " ביי אמא" והולך לשחק עם המטפלת ויש ימים שהוא בוכה אבל ממש מעט.
    כמו כן ישנם גם ימים שכשאני באה לאסוף אותו הוא ממש דוחק בי כבר ללכת מהמעון לבית ויש ימים שהוא מביע רצון שאשאר איתו לשחק שם מעט לפני שהולכים.
    ולאחר פתיח כה ארוך אנסה להגיע לעיקר...
    מזה מספר ימים שאורי מביע המון כעס, הוא צועק המון ומשטתח על הרצפה תוך כדי לפעמים. הוא ממש מנסה שאני יצדיע לכל בקשה שלו ואם לו הוא יוצא מדעתו.
    אני מנסה להבין האם זה טבעי? האם זה בסדר? מה עושים עם זה? אולי לא טוב לו במעון ואני טועה?
    איך אני יכולה למצא לכך תשובות????
    אודה לכן מאוד אם תתנו לי קצה חוט לדעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד שלי התחיל לכעוס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד שלי התחיל לכעוס - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום לך,
    טוב מאוד שהבן שלך התחיל לכעוס, סימן שהוא נורמלי. זה לא נראה לי קשור למעון, אבל כן יש צורך לשים לו גבולות בעניין, ללמד אותו לתת מילים לתסכול שלו, ובהחלט לא לספק לו את כל מה שהוא רוצה בתגובה לכעס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אמא אוהבת
    18/10/2010

קצת לא הבנתי, זה שהוא כועס זה טבעי.
    לתת לו מילים לכעס- מה זאת אומרת?
    לא לתת לו כל מה שהוא רוצה זה ברור לי- הוא חייב גבולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל... - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלום לך,
    לתת מילים לכעס זה למשל להגיד לו: אתה כועס עכשיו כי .... כדי שהוא יחבר את התחושה שהוא חש לסיבה ולרגש ואז הוא יוכל לבטא זאת בדרכים אחרות חוץ מהתפרצויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי תודה רבה על העבודה הנפלאה.

אמא אוהבת
    18/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    18/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5 עם ביישנות וסגירות יתר
    נעמה
    14/10/2010

שלום, בני בן ה-3.5 הינו ילד שמח ומקסים.ניתן לתארו כעדין אך כאשר הוא נמצא בכל סביבה שהיא מוכרת לו ובטוחה לו עם אנשים שהוא מכיר(כמו בבית או בבית סבא וסבתא וכו') הוא משתולל ומשחק כרגיל. ברגע שהוא נמצא בכל סיטואציה שקשורה לאנשים שהוא איננו מכיר, הוא נכנס ללחץ נוראי, משתתק לחלוטין ומסתגר לגמרי מגיע לסף בכי.התגובה היא הן למבוגרים והן לילדים כאחד.לדוגמא: אם נפגוש ברחוב או בבניין שכן או מכר ויפנו אליו בשאלה, הוא מייד ישתתק ויתעלם לחלוטין ממי שפנה אליו ויהיה על סף בכי.דוגמא נוספת: היינו ביום הולדת של ילד מהגן בה נכחו ילדים אחרים מהגן והוא לא היה מסוגל לגשת או לדבר עם אף אחד מהם.בגן הוא גם מאוד ביישן ושקט אך משחק בלי בעיה עם הילדים.אני חוששת שהלחץ וההסתגרות הזו תפריע לו בשנים באות וגם כמבוגר בסיטואציות חברתיות חדשות.האם זה נורמלי או דורש התייעצות/טיפול כלשהו. תודה רבה

הוספת תגובה

• בן 3.5 עם ביישנות וסגירות יתר - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום נעמה,
    הביישנות עצמה לא נראית לי בעייתית בהכרח, יש ילדים שהם ביישנים בהתחלה, או הקצב שלהם איטי ואחר כך הם משתחררים וזה בסדר. התגובה עם הבכי כשזר פונה אליו נראית לי קצת יותר לא ברורה וכאן אולי כדאי לבדוק את זה יותר לעומק בייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש וחצי
    אושרת
    14/10/2010

בוקר טוב,
    כפי שציינתי ביתי בת חמש וחצי, לכל מקום שאנו מגיעים קשה לה ההסתגלות לדוגמא שנה שעברה הלכה לחוג ריקוד ולמזלה(או שלא) המדריכה הסכימה שלאורך כל השנה אשב בכיתה בזמן החוג, השנה אנחנו הולכות למקום אחר ומעבר לכך שאני כבר ממש לא חושבת שיש סיבה שאשב איתה, המדריכה לא מוכנה שישבו הורים בשיעור ולכן אתמול זה הגיעה למצב שהיא ויתרה לחלוטין על החוג, כשהגענו הביתה היא היתה מאוד עצובה ובקשה הזדמנות נוספת. אבל זו רק דוגמא זה קורה בכל מקום שיש אנשים חדשים וזרים(והיא אוטוטו בכיתה א'... מה יקרה שם) היא תמיד רוצה את הנוכחות שלי , היא נצמדת אלי וחוששת ואין לנו מושג ממה, הגננת אומרת שזה אויפ כי בגן היא נהדרת(גם שם היה קשה בשנה הראשונה אבל ברגע שהיא מרגישה במקום בבית הכל נהדר) איך מחזקים אותה ומלמדים אותה להתמודד עם החשש?

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום אושרת,
    לא ברורה לי הערת הגננת בעניין האופי. זה לא אופי. זו חרדה. אם בגן היא חרדה בהתחלה ואחרי שאת הוכלת זה בסדר, יכול להיות שזה קשור לחרדה שלך לשחרר אותה, או לתגובות שלך לחרדה שלה.
    לגבי החוגים, הייתי עושה איתה הסכם הדרגתי, שלפיו בהתחלה את יושבת איתה כל הזמן ש החוג, בפעם הבאה את יצאת באמצע אבל נמצאת בחוץ ולא להולכת לשום מקום ואם יש צורך היא יכולה לצאת אלייך במאצע ולחזור חזרה, ואחר כך מתחילת החוג את מחכה בחוץ. חשוב לדעתי שהיא תדע שאת זמינה בחוץ אם יקרה לה משהו, ואם אחרי מספר פעמים היא מרגישה בטוחה אפשר לבדוק אם ניתן גם שתלכי ותחזרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במשך לקשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש

אושרת
    17/10/2010

בגן אין כבר משזה שנה שניה שום בעיה, או אצל חברה שהיא רגילה ומכירה היטב.
    לגבי חוג- שנה שעברה ישבתי איתה כל השנה בחוג ובכל זאת בכל פעם שניסיתי לצאת זנ היה מלווה בבכי והיצמדות אלי, השנה החלנו חוג חדש ושם אין הסכמה כי ההורים ישבו בפנים, הילדה למרות רצונה המאוד גדול להיות בחוג ויתרה לגמרי על החוג בגלל שלא ניתן שאשאר למרות שהסברתי לה כי אני מעבר לדלת(פעם אחת זה כן קרה וכשהיא יצאה "כאילו" לשרותים הייתי והכל היה בסדר ) ובכל זאת זה לא שיכנע אותה.
    החשש הגדול שלי הוא מה יקרה בכיתה א', איך להתמודד שהיא לא תפסיד עוד דברים נחמדים בהמשך. האם יש טיפול/יעוץ שהיית מציעה לעשות איתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במשך לקשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום אושרת,
    אם אתם מרגישים שאין שופם דבר הדרגתי שניתן לעשות איתה כדי שתתרגל, אז בהחט כדאי לשקול פניה לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ראשונית של אמא
    ענבל
    14/10/2010

שלום שמי ענבל והבן הבכור שלי בן 7 בכיתה ב'. אתמול בלילה חזרתי מהעבודה מאוחר וראיתי את המבדק שהיה בחשבון בו הוא קיבל 81. כל כך כעסתי אני לא יודעת אם כעסתי על בית הספר שממהר לתת ציונים ולמתג את הילד, א על עצמי שאולי לא ישבתי איתו וסמכתי עליו מספיק, כי כל יום אני נמצאת איתו אחרי שעות בית הספר, או על הבן שלי עצמו שיכול להוציא יותר, וניחש תשובות, הוא על המורה שמפספסת את הבן המקסים והטוב שלי ולא עשתה בירור מה קרה?

בבוקר פתאום שאלתי אותו על המבחן וכשהוא עשה פרצוף התפרצתי , רציתי להראות לו שהוא יודע את התשובות לכן הבאתי את המבחן ושאלתי אותו על תרגילים והוא סתם זרק תשובה, כעסתי ואחר כך הוא גם סיפר שילד אחד מהכיתה ראה את הציון , סיפר לכיתה, וצחקו עליו, ואז בכלל נשברתי הוא לא הבין למה אני כועסת עליו, אבל לא יכולתי להגיד שאני כועסת במקום לבדוק. היום יש לי שיחה עם המורה, אבל מה אני עושה כדי לתקן את המצב עם בני? אני לא רוצה שהוא יחשוב שהוא לא חכם, ושיפחד מהמבחנים והלימודים כי זה מה שקרה לי בתור ילדה.
    עזרה דחופה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה ראשונית של אמא

הוספת תגובה

• תגובה ראשונית של אמא - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום ענבל,
    התגובה הראשונה שלך נבעה מחרדה ודאגה, זה אנושי. אנשוי גם להתנצל בפני הילד על הכאב שגרמת לו, מאחר וגם כך קשה לו. עכשיו, אפשר להתחיל לבדוק במאת מה קורה לילד שלך, טוב עשית שקבעת פגישה עם המורה, צריך בדוק אם אכן הילד ל איודע או שהוא לחוץ וחרד. ייתכן שהוא לחוץ וחרד גם בגל שאת קצת לחוצה מעניין הלימודים וזה מקרין עליו. חשוב לברר מה בדיוק נובע הקושי ובהתאם לגורם הקושי לטפל, אם מדובר בקושי לימודי, אולי צריך אבחן או לבדוק איזו עזרה צריך לתת, ואם וקשי פסיכולוגי חרדתי גם בזה אפשר לטפל.
    את בדרך הנכונה עכשיו, ואין סיבה שלא תמצאו פיתרון. חשוב להירגע ולמשיך לברר, ואין סיבה שזה לא יהיה בסדר בסוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג כן או לא?
    אסנת
    14/10/2010

בתי בת 6 ילדה די ביישנית במצבים מסויימים אבל אין לה בעיה של התאקלמות.
    אני מאוד רוצה שתלך לחוג לא משנה איזה מה שתבחר אני רוצה שחייה יהיו מאשירים חוץ מבית, חברות, טלווזיה אתן יודעות הדברים הרגילים במהלך היום.
    היא לא רוצה אני מרגישה עליה וגם אם היא מתחילה חוג בשלב מסויים היא לא תרצה ללכת ואני ירגיש עליה שזו מעמסה בשבילה היא תעדיף לראות טלווזיה למשל ולצערי אני לא.
    מה עושים: מכריחים?מציבים תנאים כמו תלכי לחוג אקנה לך את הצעצוע שבקשת?
    אני יודעת שאתם המומחים לא ממליצים לדחוק ולהכריח אבל מה עם כל אותם סיפורים של אנשים שיכולים להעיד שהוריהם דחקו בהם אפילו שגם הם שהיו קטנים לא התחשק ולא רצו והיום שהם גדולים הם שמחים שהוריהם כן לחצו עליהם ומודים להם על זה ששלחו אותם לחוג.
    אשמח עם תיעצו לי ותפרטו ותעשו לי קצת סדר בנושא חוגים אצל ילדים.
    אגב אני מקנא באותם הורים שילדהם כן הולכים לחוגים , מעשירים את עצמם, יש להם תחביבים וכו, הבת שלי כאלו לא נתפסת לכלום רק לדברים הרגילים (טלווזיה וכו) הייתי רוצה לראות ילדה קצת יותר תוססת , יוזמת עושה דברים מעניינים וכו.

לקביעת תור
    סגירה
    חוג כן או לא?

הוספת תגובה

• חוג כן או לא? - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום אסנת,
    אני חושבת שלפני שמחליטים אם להכריח או לא, צריך להבין טוב יותר מדוע הילדה נמנעת מחוגים. בלי זה, זה חוסר אחריות בעיני להמליץ לכם על דרך פעולה מסויימת ולא אחרת. תנסי לתת יותר רקע על המשפחה והילדה, מהו הרכב המשפחה, איך הידה מתפקדת במישורים אחרים, לימודי, חברתי, מה הכישרונות שלה, מה היא אוהבת, כמה זמן את מבחינה בדפוסים של הימנעות אצלה והאם זה בא לידי ביטוי בעוד תחומים, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להתכתבותינו חוגים כן או לא?

אסנת
    14/10/2010

אנסה כמה שיותר לענות בצורה מפורטת ומסודרת כדי לתת לך באמת רקע:
    1. בת בכורה , יש לה אח בן 3.5 וכרגע אני בהריון בחודש ה9.
    2.ילדה טובה,רגישה לזולת,בוגרת נבונה, מאוד קפיצית כזאת מהילדים שאומרים עליהם שיש להם קוצים ב.., אוהבת מאוד לראות טלווזיה לדעתי זאת אחד הדברים שיגרמו לה לו לזוז ולא לשים לב לנעשה מסביבה כל פעילות אחרת יכולה להסיח דעתה,אוהבת לשמוע שירים זוכרת מהר מילים. אין לה תחביבים מסוימים שאני יכולה להצביע עליהם,רגיל.
    יש לה ברביות,ארגז תחפושות,חרוזים,איפור לא מתעניינת במיוחד.אם היא כבר משחקת עם עצמה תעדיף לשחק עם עצמה בגננת.
    לא מספרת לבד על החוויות שלה לא נותנת מידע תמיד הייתה ככה גם בגן גם אם אני מנסה לשאול לברר. ( לעומת חברתה הטובה שאמא שלה יודעת הכול רק ממה שהבת שלה מספרת עד לפרט הכי קטן), קשה להוציא ממנה פרטים ממעטת בלפרט לספר,אני מגלה דברים רק מאחרים , מורה, אמא של חברה,חברה שבאה אלינו ומספרת.
    3.עלתה השנה לכיתה א',המורה אמרה לי שהיא מתקשה ולכן היא דאגה להוציא אותה לתגבור.מבחינה חברתית לא ידוע לי על קושי,יש לה את חברתה ועוד דמויות שהיו איתה בגן.
    4.מבחינה משחקית: תחרותית,חשוב לה לנצח זה מה שמעניין אותה.לפעמים "מרמה" בשביל זה. אוהבת שהולכים לפי הדרך שלה,אוהבת להנהיג,להיות במרכז אם לא הרבה פעמים היא הופכת להיות מתוסכלת.יחסית זה עוד השתפר פחות בולט משנים קודמות.
    5. יש לה חברה טובה , אפשרות ליצור עם חברים אחרים שמעוניינים בחברתה אבל אם אני לא אדחוף אותה הרבה פעמים להזמין/ ללכת היא לא תיזום.תזמין או תלך רק עם חברתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להתכתבותינו חוגים כן או לא? - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום אוסנת,
    מה שתפס אותי בכל התאור שלך הם שני דברים: המשחק של הילדה עם עצמה רוב הפעמים בגננת ושהיא אוהבת שהולכים בדרך שלה. זה מעיד על נושא של צורך בשליטה. אני חושבת שבהחלט קיים חשש שהילדה נמנעת ממצבים חברתיים מסויימים כי היא לא אוהבת להתפשר על מה שבא לה לעשות, ולכן עדיף לה לבד, כי אז זה בטוח בדרך שלה.
    אני חושבת שכן צריך לעודד אותה להיפגש עם חבורת ולהתמודד עם סיטואציות של חוגים. אבל חשוב מאוד שזה לא יגיע למצבים של מאבקי כוח כי זו ילדה שחשובה לה השליטה, לא הייתי בכוח לוקחת ממנה את השליטה, אלא מנסה ללמד אותה ליהנות מעוד מצבים גם כשהשליטה לא תמיד בידיה. חשוב שתנסו להקדיש זמן לשחק איתה, ולראות מה קורה, האם אפשר להגמיש את הרצון שלה שהכל יהיה בדרכה, האם אפשר דרך דוגמה אישית להראות לה איך מוצאים דרכים יצירתיות שבהם יש מקום לפשרה בין רצונות של כמה אנשים שכל אחד מקבל חלק ממה שהוא רצה ולא הכל, להדגים התייחסות הומוריסטית וקלילה למצבים בהם מפסידים במשחק, וכו'.
    כמו כן חשוב להמשיך והתעניין בעולמה למרות שהיא לא מספרת. חלק מהצורך שלה בשליטה מגיע גם משום שהיא התרגלה להתמודד לבד עם כל מיני דברים, והיא לא כל כך מבינה מה יצא לה אם תשתף. אסור להניח לה להלסתגר בעניין הזה. שוב, לא ללחוץ ולא להכריח, אבל להמשיך להתעניין, וכשהיא כן משתפת, לתת תגובה נעימה, אמפתית, לא ביקורתית מדי ולא חרדה, כדי שיהיה לה נעים לחזור על החוויה הזו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוגים

אמא
    15/10/2010

אני פשוט לקחתי את ביתי לכל החוגים שנראו לי בכל המתנסים בעיר אמרתי שאני מבינה שהיא לא רוצה ואני גם לא אכריח אותה ללכת שוב לאותו חוג אבל היא חייבת לנסות אחרת אין טלוויזיה.
    בסופו של דבר אחי מספר מפגשים היא אהבה את המורה ואת חוג התעמלות אומנותית והיא שם זו השנה השלישית.
    והיא מאושרת שם.
    ילדים לא יודעים מה טוב להם פשוט צריך לחשוף אותם ולקוות שיתאהבו.
    לא ממליצה להכריח אבל כן לשכנע וללחוץ לנסות.
    בהצלחה לשתיכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחה במכנסיים בגיל 4 ו 4 חודשים
    אמא מודאגת
    14/10/2010

הי

בני בן ה 4 ו 4 חודשים החל בתהליך הגמילה לפני כשנה וחצי. עם זאת, היום, אחרי שנה וחצי אנחנו עדיין נמצאים בסיטואציה, בה אחת לשבוע - בגן בלבד, הוא עושה קקי במכנסיים. בבית, אצל חברים, אצל סבא וסבתא וגם בנופשים הוא תמיד מבקש והולך לעשות.

אבל בגן לא.

מאחר שהנושא היה יותר אינטנסיבי, הלכנו להתייעץ עם ד"ר קושניר שהמליץ לנו (ובצדק) להמתין לכך שהוא יתגבר על הנושא. ואכן הוא התגבר - חוץ מאשר בגן.

כשניסיתי להבין ממנו למה בעצם, הבנתי שהוא מתקשה לנגב לבד ולא עוזרים בגן. לימדתי אותו בבית, אבל עדיין זה לא עוזר (גם יכול להיות שזו לא הסיבה האמיתית). אחת לשבוע, כשהוא צריך ללכת לשירותים בגן, הוא עושה במכנסיים....

אשמח לעזרתכם בנושא, כי הגענו למצב שהוא ממש מרגיש לא נוח, הוא לא אומר לאף אחד גם כשהוא עושה במכנסיים - כי הוא מתבייש (במילותיו שלו...)

תודה

הוספת תגובה

• בריחה במכנסיים בגיל 4 ו 4 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום לך,
    אולי העניין קשור בכך שהוא עדיין לא גמרי רוצה להיות ילד גדול שעושה הכל לבד, ואולי הכיוון הוא כרגע לא לדרוש ממנו לעשות את זה לבד אלא ללמד אותו לבקש עזרה מהגננת כשהוא הולך לשירותים ולבקש מהגננת להיות עם יד על הדופק בעניין ומדי פעם לשאול אותו אם הוא צריך. תלוי כמובן בהסכמת הגננת ובהתגייסותה לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד פרוייקט
    אריאלה
    14/10/2010

שלום
    בני בן 11 חודשים נכנס לגן כאשר הוא מאוד נקשר לאחראית הגן וכשהצטרפה הגננת הסייעות וילדים נוספים הוא אינו מוכן לידיים אחרות מלבד האחראית (כבר כמעט חודשיים) בשיחתי עם הגננת שקטרגה את הילד כפרוייקט (!) במטרה למצוא פתרון חשתי שהישועה לא תבוא משם והילד שלי הוא זה שיסבול
    אני לא מאמינה בגישה של לתת לילד לבכות שעות עד שישבר.(ילדי לא בוכה סתם והואמאוד פיקח) אני הצלחתי להקנות הרגלי שינה ואכול טובים בבית ללא מאבקי כוחות ולא רוצה שיהיה המצב הזה בגן יש איזו עצה בנושא? טיפים להקניית בטחון מאנשים חדשים/אחרים? הייתי רוצה לעזור לו להתמודד הרי באיזשהו שלב האחראית צריכה להתפנות לילדים אחרים והילד שלי צריך לבטוח באחרים...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד פרוייקט

הוספת תגובה

• ילד פרוייקט - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום אריאלה,
    את צודקת שזה לא פיתרון לתת לילד לבכות. הוא ילד מאוד קטן. לא כל הילדים בגיל הזה מסתגלים מסגרת גנית מרובת ילדים. זה גיל שבהחלט לגיטימי בו להזדקק לדמות אחת בלבד ולא להיות מסוגל לחלוק אותה.
    אני הייתי ממליצה בך לא לדחוק כרגע בילד להגיע מעבר ליכולותיו, ולנסות למצוא מסגרת קטנה יותר - משפחתון או אם יש לכם אפשרות - עדיפה מטפלת. עד גיל שנתיים המצב הזה לגיטימי לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    שרון
    13/10/2010

שלום לכולם
    יש לי בעיה רצינית עם הבת שלי ,בת כמעט שמונה
    מזה כמה חודשים החלה להאנח ולקחת נשימות עמוקות ,בבדיקת רופא אמר שהיא נמצאת במתח
    עשינו איתה ברור ובאמת היא אומרת שהיא מפחדת מהמורה(לציין שהיא תלמידה ממושמעת מאוד וממלאת את כל הוראות המורה אין לה בעיות משמעת או בעיות בלימודים)
    היום היה לי מיקרה קיצוני איתה:היא שכחה את האוכל שלא בבית ,נסעתי לבית הספר להביא לה אותו בכיתה ראיתי שהיא ממש במתח וכששאלתי אותה מה קרה היא אמרה לי שהיא שכחה שתי מחברות בבית ,אמרתי לה שאני אסע שוב הביתה ואביא לה אותם
    כשחזרתי שוב עם המחברות ופתחתי את דלת הכיתה היא התפרצה בבכי ויצאה החוצה
    לדבריה חשבה שאני לא אחזור עם המחברות... שאלתי אותה אם המורה יודעת שאין לה מחברות והאם היא כעסה עליה(חשבתי שבגלל זה היא בוכה...)אבל היא אמרה שלא...ורקבכתה ואמרה שהיא לא נושמת טוב ושהיא רוצה לחזור הבייתה,הרגעתי אותה וביקשתי שתיכנס לשיעור השני ושאני אחכה לה בחוץ (השיעור הזה מועבר ע"י אחד המורים האהובים עליה)בזמן הזה הלכתי לדבר עם מחנכת הכיתה ,סיפרתי לה כל מה שקרה ,היא היתה מופתעת מאוד,והבטיחה לקחת אותה לשיחת הרגעה ,(אחרי זה לקחתי אותה הבייתה)
    מה עוד לדעתכם אני יכולה לעשות ע"מ לעזור לה
    חשוב לציין שבכיתה א" לא עלתה בעיה כזו כלל
    עוד משהו ..היא פוחדת גם שלא אחזור בסוף יום הלימודים לקחת אותה ומזכירה לי את זמן סיום הלימודים כל הזמן
    מעולם לא אחרתי לקחת אותה מבית הספר ולכן אני לא מבינה מאיפה נובע הפחד הזה..שוב הוא היה קיים שנה שעברה וזה ניראה לי מוזר שדוקר שנה שניה שלה מלאה בפחדים וחששות
    האם ישמשהו שאני יכולה לעשות במיסגרת קו"פח או בכלל באופן פרטי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום ליאת,
    לא הבנתי מהתאור שלך, מה עשיתם אחרי הבירור שערכתם והתברר שהיא פוחדת מהמורה? כמו כן חסרים פרטים ע משפחה והםא קרה משהו לפני שהתחילו החרדות שניתן קשר אותן ולא בואפן חלקי לשם (הולדת אח, מעבר דירה, מעבר בית ספר, פרידה מחברה טובה, משבר חלילה במשפחה וכו'.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שרון
    14/10/2010

שוב שלום (ותודה על ההתיחסות המהירה)
    לאחר הברור שאני עשיתי עם המורה לבד ,המורה אמרה לי שתיקח אותה לשיחת הרגעה שבוע הבא
    לגבי שינויים:לא היו שינויים כלשהם אצלנו במישפחה השינוי היחיד הוא שהיא עלתה לכיתה ב" (עם כל החברים מכיתה א") אולי שינוי נוסף שעכשיו חשבתי עליו זה שהיא החלה להרכיב משקפיים...היא מרוצה מאוד מהם ולמרות שרופא העניים אמר לה להרכיב אותם רק בכיתה לראיה מהלוח היא נהנית להרכיב אותם כל היום...
    מה דעתך?
    היום בניגוד לימים אחרים (אני בד"כ מסיעה אותה ומורידה אותה ליד בית הספר )כשהגענו לבית הספר ירדתי מהאוטו וליוויתי אותה לתוך בית הספר.
    אני מודאגת ולא מבינה מניין הפחד הזה
    אנא עזרי לי !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום ליאת,
    קשה מהתאור שנתת לדעת מהיכן הפחד הזה. לא ציינת מה הרכב המשפחה, ומה מקומה ש הילדה מבחינת סדר הלידה. הדבר היחיד שאני יוכל הלחשוב עליו הוא שייתכן שמדובר בידה במאת מאוד טובה וממשומעת, שמשתדלת לא להכביד על אף אחד ולהתמודד לבד ובאופן עצמאי, ולכן את כל דאגותיה שומרת עצמה עד שזה מצטבר ונהיה יותר מדי.
    אם אתם רוצים לפנות לטיפול, אתם כמובן יכולים לעושת זאת גם דרך קופת חולים וגם באופן פרטי.
    אתם יכולים לחפש באתר האינטרנט של הקופה שלכם לגבי רישמות מטפלים שנמצאים איתה בהסדר ועובדים עם ילדים, או לברר בקופה עצמה, או לחפש באופן פרטי דרך המלצות של מכרים או פסיכולוג של בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו

שרון
    17/10/2010

האם את חושבת שחוג יוגה יכול לעזור לה לשחרר במעט את המתח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום ליאת,
    חוג יוגה זה דבר מצויין, הוא יכול להרפות את המתח, אבל לא בטוח שהוא יכול לפתור את הבעיה כמו שצריך וכמו שהייתם רוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני ..חשוב!!!

שרון
    19/10/2010

לפני כמה ימים דיברתי עם ביתי ,זו היתה שיחה נעימה ובמהלכה היא אמרה לי שהיא מאוד מתגעגעת אלי כשהיא בבית הספר...
    חשבנו יחד מה יכול לעזור לה ,הצעתי לה שתיקח בגד שלי שכבר לבשתי לכיתה ותשים אותו בתוך התיק ובכל פעם שתיהיה עצובה -מתגעגעת היא תריח ,תמשש את הבגד...
    זה לא מצא חן בעינה והיא אמרה שבגד עלול לגרום לה להיות יותר עצובה
    ואז חשבתי אולי בגד מצחיק...והיא העלתה את הרעיון של תחתונים(נקיים כמובן !!!!)
    ככ ה יהיה לה בגד עם קריצה....
    אני הסכמתי ...וניראה שמאז הילדה שמחה ונינוחה יותר
    שאלתי אותה היום איך היה בבית הספר וככה היא ענתה "היה לי רגע שהתגעגעתי אליך ואז ניזכרתי בתחתונים הוצאתי אותן בלי שאף אחד ראה הרחתי אותם..(ריח של בדין..)
    וזה קצת הצחיק אותי ולא ההיתי עצובה יותר.."
    מה דעתך על כך ?
    אודה לך על תשובה כנה
    האם לא ניראה לך שקצת התחרפנו.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני ..חשוב!!! - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום ליאת,
    אני חושבת שכל עוד העניין נעשה בהומור, זה בסדר. אולי עם הזמן אפשר יהיה לוותר על התחתונים הקונקרטיים ולהיזכר בבדיחה המשפחתית וזה ירגיע את החרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים
    שאלה
    13/10/2010

יש לי שאלה כללית על איך מלמדים ילד לקבל שינויים ביתר קלות ?

מה ניתן לעשות בתור הורים כדי לגרום לילד להסתגל לשינויי בקלות יותר כאשר מגיע שינוי בחיים ?

אני מדברת ממש מגיל פעוט (שנה +)

האם הרגלים וסדר יום קבוע מאוד (שינה, אוכל, פעילות) דווקא לא מאפשר לילד לקבל שינויי מאוחר יותר בגלל שהוא רגיל למשהו מסויים

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים

הוספת תגובה

• שינויים - תגובה

ליאת גרוס
    13/10/2010

שלום תמר

לכולנו יתר קל להתמודד כאשר אנו יודעים מה צפוי. ודאי שכך לגבי ילדים בגיל צעיר. ככל שהילד צעיר יותר כך חשוב יותר לנסות ולשמור על סדר יום קבוע. ככל שהילד גדל רפרטואר המצבים להם רגיל הופך רחב יותר ויכולת ההסתגלות לשינויים משתפרת.
    כהורים עלינו ליצור עבור ילדינו סדק יום קבוע מצד אחד תוך גמישות בהתאם למה שהילד יכול להכיל.
    יש בחיים מספיק אילוצים שמחייבים שינוי של סדר היום. במצבים אלו כדאי ליידע ילד מראש. אם יש לו חששות כדאי לתת לו מקום להביע אותם. ילדים רבים מסתגלים לשינויים אלו די בקלות. התנסות בחוויות כאלו מפתחת אצלם יכולת להסתגל לשינויים נוספים. אם לילד קשה אסור ללחוץ ולהכריח(אלא אם אין ברירה) כי זה עלול להיצור מצב בו הילד נלחץ יותר משינויים. יש לפעול באופן הדרגתי וגמיש תוך הקשבה לצרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים לילד בן 3+
    דניאלה
    13/10/2010

שלום
    אשמח מאוד לעזרתכם.
    הילד שלי בן שלוש וחודש ונראה שאינו בכיוון להיגמל מחיתולים.
    אני יודעת שזה צריך לבוא ממנו, אבל לא עושה רושם שזה יגיע בקרוב.

בינתיים, אני מנסה להציע לו צ'ופרים והפתעות, להכיר לו את השירותים והישבנון, לתת לו מלא חיזוקים חיוביים ולקרוא לו אינספור סיפורים בנושא.

והוא בשלו. בבוקר כשהוא קם החיתול ספוג בפיפי. ולאורך היום כשעושה פיפי בחיתול, גם לא אומר דבר ויכול להתהלך איתו זמן רב. כשמדובר בקקי, יש לו פינה נסתרת בבית אליה הוא הולך לעשות ועם הסיום מעדכן אותי על מנת שאחליף לו.

כשאני שואלת אותו אם רוצה לעשות בשירותים הוא פשוט אומר שלא. ברגעים המעטים שאומר שהוא מסכים זה אחרי שהוא כבר עשה בחיתול ואז כמובן אין לו כלום.

מה עושים?..
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים לילד בן 3+

הוספת תגובה

• גמילה

רעות
    14/10/2010

את יכולה לנסות להראות לו שני סרטים: בלי חיתולים עם חני נחמיאס ו"האסלה הקסומה"
    ותנסי כשאתם בבית אחרי הגן לתת לו להסתובב רק עם תחתונים זה מעודד אותם.
    ואצלי הוא יותר אהב לעשות את הפיפי בעמידה כך זה הלך לו יותצר טוב. חוץ מזה צריך המון המון סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה בגן
    יעל
    13/10/2010

ביתי בת השנתיים החלה השנה גן חדש בעקבות מעבר דירה. גם בגן הקודם היו לה לעיתים קשיי פרידה בבוקר אך תוך שניות ספורות היתה נרגעת (הייתי מקשיבה מאחורי הדלת...) בגן הזה, הבקרים מאוד קשים. כבר עם היציאה מהבית בבוקר היא אומרת שרוצה הביתה וכאשר מגיעים לגן מאוד בוכה. כל פרידה מלווה בבכי רציני..
    כאשר אני לקוחת אותה אחה"צ, היא נראית שמחה ורגועה. אין שינוי בהתנהגותה בבית והיא אפילו אומרת שבגן היה כיף. הגננת אף אומרת שלאחר מס' דקות היא נרגעת אבל מאוד קשה לנו עם זה שהבכי בבוקר אינו פוסק. האם בהכרח לא טוב לה בגן? נראה לנו שזה כבר מעין ריטואל של בכי בבוקר שלא ברור האם ייפסק...
    מה דעתך?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה בגן

הוספת תגובה

• פרידה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2010

שלום יעל,
    לא, זה לא סימן שלא טוב לה בגן, כי אם היה לה כל כך רע היא לא הייתה נרגעת ומשתלבת בהמשך. הסיבה לבכי שלה היא שהיא רואה שזה נורא מזיז לכם. אתם צריכים להרגע ולא להיכנס לחששות ולחץ מהתופעה, וכשאתם תרגעו, זה ישפיע גם עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף בבקשה
    נינט
    13/10/2010

שלום רב,
    שמי נינט ואני בת 29 ויש לנו 3 ילדים בן בן 8וחצי ילדה בת 6 וילדה בת 4 .
    מאוד מאוד מאוד קשה לי עם אושר האמצעית "סנדביץ" אני לא מצליחה לפצח את הילדה הזאת היא עושה לי דווקא בכל דבר אבל כל דבר אין משהו שאני לא עושה , מה שאני לא מנסה אני לא מסתדרת איתה תמיד היא מתווכחת איתי עם זה בביגוד לבית הספר , סירוק השיער בבוקר סידור החדר הכנת שיעורים ועוד הרבה הרבה הרבה דברים שאפילו אין לי כח לרשום אותם ישר היא בוכה וצועקת ואין צורך לציין כמה אנחנו נותנים לה ומעריפים עליה - אני מאוד משתדלת לא לצעוק עליה אבל אני לא מצליחה פשוט לא מצליחה אין לי כבר סבלנות ויוצא שרק עליה אני כל הזמן צועק ועל האחרים פשוט לא . אני מדברת איתה הרבה שואלת עם יש משהו שמפריע לה משהו שחסר לה וכל הזמן היא אומרת שלא למשל בשיעורים איתי היא לא קוראת טוב וכשהיא רוצה להראות למישהו איך היא למדה אז הקריאה שלה פתאום שוטפת אין דברים כאלה .
    חשבתי ללכת אולי לפסיכולוגית לילדים אולי היא תעזור לי לפצח את הילדה הזאת קשה לי מאוד אני כל הזמן בוכה בגללה .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף בבקשה - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2010

שלום נינט,
    אני חושבת שזה בהחלט רעיון טוב ללכת לפסיכותרפיסט או פסיכולוג שעובד עם ילדים, וחשוב שגם תקבלו הדרכת הורים, כי נשמע שזה לא רק שיש בעיה לילדה אלא יש גם בעיה בקשר ביניכן.
    בינתיים, עד שתגיעו לטיפול אני ממליצה לך לנסות לעשות סדרי עדיפויות - על מה שווה לך להתעקש ומה פחות חשוב, וקצת לחסוך באנרגיה ומריבות, ואת האנרגיה הזו לנסות להפנות לזמן איכות שלא קשור לשום חובות - לא לימודים לא לסידור חדר ולא לסירוק אלא לכיף נטו עם הבת שלך, פעם בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו - סוטים התייעצות דחופה
    שרה
    13/10/2010

אתמול נודע לי על סיפור שהתגלה אצלנו. עדיין לא ידועים לי כל הפרטים אבל הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית.
    בסביבה שבה מסתובב הילד שלי (בכיתה ב') התגלה אדם מבוגר שהתעלל / ביצע מעשים מגונים בילדים. היה לוקח אותם לשירותים ו...
    איך אני נגשת לילד בכיתה ב' ומדובבת אותו לספר אם גם הוא נפגע מאותו אדם.
    אני חייבת לציין שיש לי ילד סגור.
    שברור לי שהוא לא מודע לכך שדבר כזה יכול לקרות אלא אם כן זה קרה לו.
    האם ראיתי משהו חריג? אז ככה הוא כוסס ציפורניים כרוני, אבל בתקופה האחרונה הוא "אוכל" את העור באגודלים בצורה חריגה.
    לפעמים הוא קצת עצבני מידי. לפעמים הוא לא נרדם מהר בלילה. את הדברים האלה ראיתי לפני ששמעתי על המקרה הזה. שעדיין אין לי מושג כמה זמן הוא כבר קורה.
    ועוד משהו, לפני כמה זמן הוא אמר לי שאם משפשפים את איבר המין אז הוא נהיה קשה וגדול. לא עשיתי מזה עסק רציני. כי ילדים מדברים על זה, וחווים את זה כחלק מההתפתחות.
    אבלללללל- יכול להיות שהכל קשור? אין לי מושג. אני בלחץ נוראי מאז ששמעתי על זה
    ורוצה לדבר איתו אבל בגלל שהוא ילד מאוד סגור שמצהיר שהוא אוהב שיש לו סודות אני לא רוצה לגשת אליו בצורה מסויימת שאולי תרתיע אותו ואז הוא עוד יותר ייסגר.
    איך שואלים ילד ?
    מה אומרים?

בבקשה עזרה דחופה!!!

הוספת תגובה

• הצילו - סוטים התייעצות דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2010

שלום שרה,
    טוב שאת עירנית. כדאי לדבר יאתו קודם כל באופן כללי, על כך שכל אחד אחראי על הגוף שלו ואלף אחד אסור לגעת במישהו אחר ללא רצונו. ולפעמים קורים מקרים שילדים או אנשים מבוגרים עושים זאת ומותר וחשוב להגיד לא, וגם לספר למשיהו מבוגר. ולהגיד באופן כללי, שאם פעם הוא ייתקל במקרה כזה, הוא יכול לבוא ולספר לכם ואתם תטפלו בזה. בכל מקרה גם אם קורה דבר כזה לילד זו לא אשמתו, והו אלא עשה שום דבר רע. את זה צריך להגיד לא בלחץ אלא בצורה רגועה ועניינית. יכול להיות שלא תהיה תגובה באותו רגע, אבל הוא ידע שיש מצידכם פתיחות לדבר על כך ויכול להיות שהוא ייגש ויעשה עם זה משהו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    אני
    13/10/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן 6 ולילדה בת 4.5.
    לפני כשנתיים התגרשתי והילדים בחזקתי.
    יש לי קשיים רציניים בכל ההתנהלות מול הבן שלי.
    מאז ומתמיד הכל הלך איתו "קשה" : הוא מאד בעייתי מבחינת אכילה (לא אוכל פירות וירקות בכלל, מסרב לטעום דברים חדשים) ולאחרונה (מזה כמה חודשים) התחיל להתנהג בצורה מאד לא אופיינית לו.
    הוא החל לנבל את פיו, להרים ידיים (גם עלי). התפרצויות הזעם שלו תכופות מאד, קשה לו להפסיד במשחקים או להתמודד בסיטואציות שלא מתנהלות ע"פ רצונו.
    אני, מצידי, אכולת רגשות אשמה על "הגורל" שבחרתי לילדיי (=הגירושין) ומרגישה שההתנהגות שלי אינה עקבית.
    קשה לי לעמוד במילה שלי ואני מוותרת הרבה כי אני מרחמת, מתחרטת, רוצה שהכל יהיה טוב.
    המצב הגיע לכך שכל דבר שהוא עושה מעצבן אותי ואני מתנהלת בלי פרופוציה להתנהגות שלו. הוא מכעיס אותי, מעצבן אותי ואני מרגישה חסרת שליטה.
    ניסיתי כל מיני שיטות - לקחת לו צעצועים שהוא אוהב, לאיים שלא נעשה דברים שהוא רוצה, להתעלם מהצעקות והצרחות... ואני לא מצליחה לדבוק שיטה אחת ברורה.
    לדעתי, השיטה שהצליחה בצורה הטובה ביותר היא דווקא ההתעלמות מהתקפי הזעם שלו. אז, הם נמשכים פחות זמן והא חוזר לדבר בצורה נאותה.

עם זאת, כפי שציינתי, קשה לי לדבוק בזה.

הייתי מאד שמחה לקבל ייעוץ בדרך הפעולה הנוכנה.

תודה מראש,
    הכמעט מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2010

שלום לך
    נשמע שהבעי ההיא לא שאת לא יודעת מה לעשות אלא שקשה לך להיות עיקבית. לכן נראה לי שזו לא העיצה בפורום שתעזור לך אלא תמיכה מקצועית או אחרת כדי להתחזק ולהיות יכולה לעמוד בדברים. את יכולה לפנות לאתר הל"ב שמרכז הורים חד הוריים, יש שם אנישם ריבם במצבך שיכולים להמליץ לך ולחלוק איתך, וגם את יכולה לפנות להדרכת ההורים, או טיפוןל בשביל עצמך כדי להתחזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מאוד רגיש
    שרון
    13/10/2010

שלום,יש לי ילד בן 6 שנים מאוד רגיש. מכול דבר בוכה. כל מילה לא במקום או כאשר דברים לא מסתדרים לו כמו שהוא רוצה הוא קודם כל בוכה ומאוד קשה להרגיע אותו. כתוצאה מכך ילדים לועגים לו בגן והדבר פוגע בתדמית שלו בעיני אחרים. כמו כן כל דבר צריך להעשות על פי דרכו בלבד ואם לא כך הוא כועס ובוכה. כיצד ניתן לעזור לו להתמודד עם הקושי הזה וללמדו דרכי התמודדות אחרים מלבד בכי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מאוד רגיש

הוספת תגובה

• ילד מאוד רגיש - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2010

שלום שרון,
    אני מניחה שאת מכירה היטב דרכי התמודדות חוץ מבכי. למשל שכל דבר כמעט שהתקלקל אפשר לתקן, אפשר לנסות שוב, אפשר לבקש עזרה, אפשר לפנות למבוגר וכו'. את זה צריך להסביר לו וגם להדגים - מה אתם עושים כשלא מסתדר לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה