מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשות לבן 3 שנכנס לראשונה לגןמיכל06/09/2010
הילד חכם להפליא פיכח ויודע היטב להיות שקוע בתעסוקה בבית
מאז שנכנס לגן הגננת מתלוננת שהוא בעל התנהגות רעה ... בהתחלה - תלש קישוטים מהקיר ציר על השולחן ... לא יושב בריכוז , חוטף לילדים אוכל בורח לבד לחצר ולשירותים ולא מקשיב
אני טוענת שהילד מתלהב שלראשונה בגיל 3.5 יש לו חברים והרבה , מתלהב מהכול בגן ולא יודע מה זה ריכוז מה זה מסגרת , ואני עובדת עליו מאוד קשה בכדי להסביר לו מה מותר ומה אסור ויש הרבה אסור ... אני מתחילה גם בשיטת המדבקות לפי טבלה שבועית , יש לו אחות תאומה בגן אחר ככה שהטבלה שלה תהווה גם מוטיבציה ... אני מאוד נדהמתי מהגננת שחרצה את דינו ביום הראשון
במיוחד שאני מעידה אחרת על הילד ... בבקשה את עזרתכם , הבחנתכם ... אני מרגישה שאני אשמה בכך שהילד נכנס מאוחר למסגרת .. אני יעשה הכול בכדי להתאים אותו לחוקים ולכללים אני מבינה את הקושי שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר06/09/2010שלום מיכל,
תראי, תחושת האשמה לא תועיל, תנסי לשחרר אותה אם את יכולה. מה שחשוב זה מה שיהיה מעכשיו. הגננת צודקת, היא כנראה לא נתקלת הרבה בהתנהגות כזו. אני לא חושבת שזה קשור להתלהבות, הילדים האלה עוד לוא חברים שלו, זה בעיקר קשור לכך שהוא לא רגיל למסגרת ולא מקבל את המגבלות שלה.
הגננת תסביר לו וגם את, זה רק שבוע ראשון, צריך לתת לדברים זמן, לא להיכנס לפאניקה אלא לקחת לתשומת הלב את דברי הגננת בצורה עניינית, אין צורך להגן עליו בפני הגננת ולתרץ את התנהגותו כהתלהבות, אבל גם אין צורך לתייג אותו כ"ילד רע" אלא פשוט לעבוד בעיקביות ובהתמדה עד שמצב ישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי החופש הגדול...טל06/09/2010
שלום,
ביתי הבכורה בת ה-6 במהלך חופשת הקיץ שינתה את התנהגותה והנהלותה. מובן שבחופשת הקיץ הגבולות מטשטשים והשיגרה מתנפצת, אך בתי עברה שינוי קיצוני.
היא הפכה למרדנית, צעקנית, היא מגיבה לכל דבר באגרסיביות, לא מקשיבה לי ולבעלי, מתחצפת בקיצור ילדה הפוכה ממה שהיא היתה במהלך השנה.
בנוסף היא מלאה פחדים, בלילה היא באה אלינו למיטה כל לילה, היא מפחדת להישאר עם בייביסיטר או כל אדם מבוגר אחר, למרות שהיא מכירה את כולם. אם אני יוצאת מהבית בלילה לפני השינה היא בוכה ומתקשרת אלי.
היא עלתה השנה לכיתה א' ונוספו לה פחדים להיות בכיתה רק עם הילדים כשהמורה לא נמצאת.
אני אובדת עצות, לא משנה כמה שאני מדברת איתה ומסבירה לה היא עדיין ממשיכה באותה התנהגות.
היא ילדה מאוד חכמה ובוגרת, ילדה שמשמשת דוגמא לחבריה ודווקא בגלל שהיא כזו מאוד קשה לי עם ההתנהגות שלה. מה לעשות?
אני די אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר06/09/2010שלום טל,
כפי הנראה מדובר לא רק בנזקי החופש הגדול אלא בנזקים שבאים גם מגורמים של קושי בסמכות ההורית כלפיה. לפעמים יש ילדים כל כך טובים וחכמים שנדמה שהם גדולים מכפי גילם , ואז גם יש מהם ציפיות שדורשות מהם להיות בוגרים יותר וגם אין כלפיהם מספיק סמכות כי אם הם גדולים - מי יגיד להם מה לעשות? מצבים כאלה גם גורמים לחרדה, כי אז הילד נשאר מאוד בודד ועם הרגשה שהמבוגרים לא באמת קיימים ולא יכולים להגן עליו. אולי זה גם הרקע לחרדות שלה להיות לבד עם הילדים בלי המורה, היא לא מאמינה שלנוכחות של המורה יש משמעות מול ילדים.
לכן אני ממליצה לכם לבדוק טוב טוב את הגבולות והסמכות והציפיות שלכם מהילדה. אם אתם לא מצליחים או לא מבינים מה בעצם אני רוצה:-) כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת שתעזור לכם לעשות קצת סדר בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות לגןדינה06/09/2010
שלום רב!
בני בן 1.8, נכנס בתחילת החודש לראשונה לגן. עד כה היה איתי בבית, לא שהה באף מסגרת, לא עם מטפלת/סבתא. הכניסה לגן מלווה בהמון בכי, היסטריה. אנחנו השארנו אותו עד כה למספר שעות בלבד בכל יום, ורוב הזמן הזה הוא בוכה או מבלה על הידיים אצל אחת המטפלות. לא שותה, לא אוכל, לא מתעניין בשום דבר. מאז שנכנס לגן, גם התנהגותו בבית השתנתה באופן קיצוני. הוא לא מאפשר לי ולבעלי לעזוב אותו אפילו לרגע, גם אם זה בתוך הבית, מסרב להירדם במיטתו ודורש להירדם ולהמשיך לישון אצלינו במיטה. יש לציין, כי עד כה לעולם לא ישן איתנו במיטה, נרדם באופן עצמאי במיטתו וישן לילות שלמים, רצוף, ללא בעיות מיוחדות. כעת מתעורר לעיתים קרובות, תוך בכי ולא רוצה להירדם לבד. גם באופן כללי הוא עצבני יותר, צועק, מרים את הקול אם אין ברצונו לעשות משהו שמבקשים ממנו.
אני מבינה שאלה בעיות הנובעות מקשיי הסתגלות, אך אני מאוד חוששת שבעיות השינה שהחלו להתפתח יהפכו לתבנית קבועה. אני מצד אחד רוצה לרכך את חרדותיו ולכן מאפשרת להיות איתנו, לישון איתנו, מצד שני, הוא הופך את זה להרגל קבוע. מה שברצוני לדעת, האם בעיות אלה מצריכות טיפול מיוחד? מקצועי? האם להמשיך עם ההסתגלות לגן, למרות שברור כי התהליך משפיע לרעה על התנהגותו?
סליחה על האורך, זה נושא שמאוד מדאיג אותי.
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות לגן
סמדר ריינר06/09/2010שלום לדינה,
התשובה היא בדיוק הפוכה, לא להפסיק את ההסגלות לגן אלא להפסיק את השינה יחד איתכם. הסגלות לגן זה תהליך קשה, צריך סבלנות אליו, אך לא להתרגש ממנו יותר מדי. הסבל של הילד הוא לא עד כדי כך גדול, אם אתם מגיבים בצורה חרדה ולא רוגועה ומאפשרים לו דברים שלא איפשרתם בעבר - זה מה שמקשה על ההסגלות ולא להיפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלנו המצב זהה
דפנה08/09/2010אני לא יודעת אם זה מעודד אותך, אבל אצלי המצב בדיוק כמו שתיארת. בכי והיסטריה ובעיות שינה קשות בבית למרות שזה ילד שישן לילות שלמים ונרדם בלי בעיות. שמחתי לקרוא את הודעתך לראות שזה לא רק אצלי. אני בינתיים מתעקשת איתו אבל במקום שהוא ירדם לבד זה לוקח כשעה של בכי כל פעם. לא קל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן חדש
נעמה סבג שמש12/09/2010דפנה,
התאזרו בסבלנות. ההסתגלות אינה קלה, ובבית נכון לשקף לו את המצב, לחבק ולעטוף. עם זאת, חשוב לשמור על הגבולות. חשוב לשדר לו "עסקים כרגיל", כדי לא לתת לגיטימציה להמשך ההתנהגות.
עשו את ההתאקלמות לגן בצורה נכונה. קראו על כך מאמר באתר שלי.
ליבי איתכם.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק חדש+גן חדש+צהרון חדש במקביל!!ברקת06/09/2010
שלום רב,
אני יודעת שזה קצת ארוך אבל אני במצוקה אז בבקשה תקראו -
יש לנו ילדה מדהימה בת 3 שהיא כל עולמנו ולפני שבוע וחצי ילדתי בן בשעה טובה.
הילדה שלנו, כמו כל הילדים הבכורים אני מניחה, רגילה להיות מרכז העניינים והאוצר הכי יקר של כולם , בעיקר שלנו (ועדיין כמובן) אבל היא מקנאה מאוד בתינוק החדש למרות שאנחנו ממשיכים להעניק לה את מלוא תשומת הלב והאהבה שניתן וזה מובן לנו.
הבעיה שלנו היא שלא מספיק שהיא צריכה לקבל ולהתרגל לאח חדש , בדיוק באותו זמן היא צריכה להתרגל לגן החדש (גן עירייה) עם גננות חדשות וילדים חדשים , ואחרי הגן היא גם צריכה לעבור לצהרון עם גננות חדשות וילדים חדשים שוב ומאוד מאוד קשה לה עם זה והיא בוכה המון וזה גורם לי כאב וצער רב שאני בעצמי בוכה בגללה - לדעתי זה פשוט לעשות עוול לילדה שצריכה לעבור 3 דברים חדשים וקשים במקביל ואני לא חושבת שילדה בת 3 צריכה או מסוגלת לעבור את זה בקלות ולכן רציתי לשאול לדעתכם :
אולי כדאי שאחזיר אותה לגן הפרטי שהיתה בו בשנה שעברה - אליו היא רגילה, אוהבת מאוד את הגננות והמון חברים שלה נשארו עוד שנה על מנת שההסתגלות שלה תהיה קלה יותר ולחסוך ממנה את כל המעברים החדשים האלו.
אני רוצה לציין שחשבתי להשאיר אותה בגן הפרטי בגלל כל האמור אבל אנשים אמרו לי שאין צורך ושהיא חכמה ותסתגל ושיקול נוסף היה שבגן הפרטי הם ישנים המון בצהריים ואז היא נשארת ערה עד מאוחר מאוד ללא סדר יום (11-12 בלילה, נכשלנו בחינוך של להשכיב מוקדם) וחשבתי שעם תינוק יהיה לי מאוד קשה להיות ערה איתה עד שעות כאלו כשבלילות אני גם לא ישנה ואילו בגן עירייה וצהרון לא ישנים צהריים אז היא בטח תירדם בשעה סבירה כמו רוב הילדים בגילה.
אבל עכשיו נראה לי טעות שלא התייעצתי עם מי שמומחה לכך , ולא אכפת לי כבר שיהיה לי קשה להישאר ערה עד מאוחר כל יום - העיקר שהילדה לא תסבול ותעבור את התקופה הזו יותר בקלות ולכן אני פונה אליכם עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי.
בבקשה תענו לי במהרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה בבקשה????
ברקת07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן חדש, אח חדש...
נעמה סבג שמש12/09/2010ברקת,
מצטערת שדווקא שאלתך התפספסה...
תראי, הילדה אכן תסתגל ותתרגל כי זו דרכו של עולם.
כן, בהחלט עדיף היה לא להעביר אותה גן, כל עוד המסגרת הקודמת עדיין מתאימה מבחינת גילאים ורמה.
אך אם את עושה את הצעד, המתיני מעט עם הצהרון. תני לה להסתגל לגן ורק אח"כ תתחילי עם הצהרון.
תעטפו אותה, תעשו את זה נכון ובהדרגתיות וזה יעבור.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ברקת19/09/2010היי,
תודה , אכן בגן הפרטי שהיתה נותרו 11 ילדים בגילה ולגגנת יש תכנים ברמה גבוהה מאוד - לדעתי אפילו יותר מגן עירייה - ולכן מאחר ולא יכולתי לראות את הילדה שלי מתפרקת לי ככה מול העיניים ולהמתין עד אחרי החגים עם ההחלטה החזרתי אותה ללגן הפרטי בו היתה ואני רוצה להגיד שהילדה חזרה לעצמה!!! בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי, לגננות והילדים שהיא מכירה עד השעה 4 וחוזרת הביתה עם חיוך כמו בעבר.
אמנם עדיין יש קצת קנאה בגלל האח החדש אבל בהחלט רואים את ההבדל בהתנהגות הכוללת !!!
נראה לי שזה לא אוניברסיטה בגיל הזה שהיא תפספס משהו כל כך חשוב בגן העירייה וככה היא תתמודד רק עם הקושי של תינוק החדש - ילד בגיל 3 לא צריך להתמודד עם 3 מעברים קשים כאלה במקביל !!!
שוב תודה על התגובה...
מה שאת מתארת זה בדיוק ההתנהגות שהיתה לילדה שלי ...
אז כדי לעדכן אותך - אני לא יכולתי לראות את הילדה שלי מתפרקת לי ככה מול העיניים ולהמתין עד אחרי החגים עם ההחלטה ולכן החזרתי אותה ללגן הפרטי בו היתה ואני רוצה להגיד שהילדה חזרה לעצמה!!! בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי, לגננות והילדים שהיא מכירה עד השעה 4 וחוזרת הביתה עם חיוך כמו בעבר.
אמנם עדיין יש קצת קנאה בגלל האח החדש אבל בהחלט רואים את ההבדל בהתנהגות הכוללת !!!
אני חושבת שאם בגן הקודם של הילדה שלך יש עדיין ילדים בגילה ולגננת יש תכנים מתאימים לגיל (במקרה שלי לדעתי בגן הפרטי מלמדים תכנים ברמה גבוהה יותר מגן העירייה) - כדאי לך להחזיר אותה (זה לא אוניברסיטה בגיל הזה שהיא תפספס משהו כל כך חשוב בגן הנוכחי) וככה היא תתמודד רק עם הקושי של האחות החדשה - ילד בגיל 3 לא צריך להתמודד עם 3 מעברים קשים כאלה במקביל !!!
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוף של התגובה "הודבק" בטעות- סליחה
ברקת19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שהסתדרת...
נעמה סבג שמש19/09/2010אני שמחה שאת שלמה עם הצעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברקת תודה רבה על ההתייחסות
אמא20/09/2010לצערי את מיה לא ניתן להחזיר משום שבגן השני, הפרטי נותרו רק 4 ילדים בגילה
בת אחת ושלושה בנים. כמות הילדים ירדה משום שכולנו העברנו לגן עירייה
אני כן אתן צ'אנס לגן החדש, במידה ואגלה שיש בעיה , כמובן שלא אהסס ואחזירה לגן הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי אני באותה בעיה עם ילדה בת 4.3
אמא18/09/2010גן חדש+צהרון ואחות חדשה במקביל אחרי שהיתה בגן "חממה" עם חברים ומלכת הגן. כמות של 15 ילדים בלבד.
אנחנו במצוקה וגם הילדה ניכר שהיא במצוקה ענקית
מילדה שמחה ועליזה , צוחקת היא הפכה להיות ילדה חסרת מנוחה, עם "כאבי בטן" וירטואלים לשם קבלת תשומת הלב, עצבנית, ריגרסיה בהטלת שתן, עצובה, אלימה
אנחנו אובדי עצות לחלוטין
אני שוקלת להחזיר אותה לגן שהיתה בו רק כדי להקל עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרוש זמן סביר להסתגלות
ד''ר שירי שדה שרביט19/09/2010לאמא שלום,
עדיין לא חלפו 20 ימים מתחילת שנה"ל, ובתוכם היו חגים וימים חלקיים. לכן חשוב לתת לילדה, למסגרת החינוכית וגם לכם עצמכם זמן מספק - לעבד את כל השינויים החדשים ולהתארגן בסיטואציה החדשה בגן ובבית. חשוב להקדיש לילדה זמן אישי בשעות אחהצ ולקבל חלק מהרגרסיה בהבנה. רק מספר שבועות לאחר החזרה מחופשת סוכות ניתן יהיה להתחיל לדבר על קשיים בהסתגלות לגן, עד אז זהו זמן סביר בהחלט.
בהקבלה לתינוקת החדשה שלך - המצוקה שלך ושל הילדה עכשיו היא מובנת, אבל מן הסתם לאחר מספר ימי הנקה לא היית אומרת באופן גורף שאין טעם בהנקה אם היו קשיים, לא? זה מה שקורה עכשיו ודרושה עוד מעט סבלנות.
אני מאמינה שעם תשומת הלב שלך לקשיי בתך תוכלי לעזור לה להסתגל לכל השינויים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי המקרה שלי ועצה בהתאם
ברקת19/09/2010היי,
מה שאת מתארת זה בדיוק ההתנהגות שהיתה לילדה שלי ...
אז כדי לעדכן אותך - אני לא יכולתי לראות את הילדה שלי מתפרקת לי ככה מול העיניים ולהמתין עד אחרי החגים עם ההחלטה ולכן החזרתי אותה ללגן הפרטי בו היתה ואני רוצה להגיד שהילדה חזרה לעצמה!!! בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי, לגננות והילדים שהיא מכירה עד השעה 4 וחוזרת הביתה עם חיוך כמו בעבר.
אני חושבת שאם בגן הקודם של הילדה שלך יש עדיין ילדים בגילה ולגננת יש תכנים מתאימים לגיל (במקרה שלי לדעתי בגן הפרטי מלמדים תכנים ברמה גבוהה יותר מגן העירייה) - כדאי לך להחזיר אותה (זה לא אוניברסיטה בגיל הזה שהיא תפספס משהו כל כך חשוב בגן הנוכחי) וככה היא תתמודד רק עם הקושי של האחות החדשה - ילד בגיל 3 לא צריך להתמודד עם 3 מעברים קשים כאלה במקביל !!!
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ריכוז וקשבאמא מודאגת06/09/2010
בתי בת 5 והחלה ללכת לגן חובה, עד עכשיו היא היתה במסגרת של גן פרטי קטן מאוד שכלל רק 8 ילדים כאשר רק אחת מהם היתה ילדה בגילה וכל היתר בגילאי 1.5-3.
אני התחלתי לשים לב שיש לה בעיה לשבת ,להקשיב ולהבין את מה שמבקשים ממנה. הכוונה שלי למשל במשחק, שאמור להיות לגילה, היא מתקשה להבין את ההוראות, מתחילה לעשות שטויות במקום ולא מנסה אפילו להבין את חוקי המשחק, נראית חסרת סבלנות, ובסוף עושה מה שבא לה.
גם הגננת החדשה אמרה שיש לה קושי להבין את מה שמבקשים ממנה.
השאלה שלי האם זה יכול לנבוע מאחר ועד עכשיו היא היתה במסגרת שהיא היתה עם ילדים קטנים יותר ודי ללא מסגרת.....או שיש בעיה אמיתית של קשב וריכוז למשל......אני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריכוז
ליאת גרוס06/09/2010שלום לך
יכולות להיות סיבות רבות לקשיים שאת מתארת:
קושי להסתגל - זו רק תחילת שנה, פער שנוצר כי עד כה לא נחשפה לחוקים וידע כמו שאר בני גילה, קושי קוגניטיבי הקשור ליכולות לימודיות נמוכות, ילדותיות ובשלות רגשית נמוכה לגילה או בעיית קשב. חכי קצת עם הדאגה. בחנוכה תעשי הערכה נוספת למצב. ייתכן שעד אז תשלים חלק מהפערים. תני לגננת זמן להכיר אותה. תני לה להסתגל. תדאגי אח"כ.
בהמשך תוכלי להבין טוב יותר מה הקושי וגם לתת מענה מתאים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות ריכוז
אמא מודאגת06/09/2010תודה רבה על התשובה, אעשה כמו שאמרת. שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםמירי06/09/2010
ביתי בת 4. בזמן האחרון נתקפת בהתקפי זעם בכל פעם שלא מקבלת מה שרוצה. משתוללת
ומרביצה לעצמה ולעיתים גם לנו
מה אנחנו אמורים לעשות ? האינסטינקט הראשוני הוא לצרוח עליה אבל שמנו לב שזה רק מגביר את ההתקף. אמרו לנו שעלינו להחזיק לה את הידיים ולחבק אותה עד יעבור זעם...האם נכון ? מה הדרך לעזור לה להתגבר על התקף הזעם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
ליאת גרוס06/09/2010אחזקה עד שיעבור היא דבר חיובי וטוב. כך עוזרים לה להרגע בתקווה שעם הזמן תלמד להרגיע את עצמה.
אבל: חשוב שהחיבוק הזה לא יהיה חוויה נעימה מידי. חשוב לא לדבר איתה בזמן ההחזקה. לא להקשיב, לא להסביר לא לנהל משא ומתן. אם כאילו נרגעת אבל איך שעוזבים ממשיכה צריך להגדיר זמן - נגיד 3 דקות במהלכן לא עוזבים גם אם נרגעת ושתדע שאם ממשיכה בתם הזמן יהיו עוד 3 דקות.
חשוב לא להתרגש ולא להיכנע. אחרת רק תמשיך כך גם בעתיד.
אף אחד לא אמר שזה קל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחף דחוף !מירי06/09/2010
שלוםן רב.
יש לי ילד בן 3.8. חכם , פיקח, חברותי ועם זאת מאד רגיש. מאד סקרן (בכל אופן היה כזה..), ומאד
חם (זה הדבר הראשון שאומרים עליו בגן, מלבד היותו מאד פיקח-לדעת הגננות).
השארנו אותו בגן הפרטי שלו , ולא העברנו לגן עירוני, רק בשביל לא ליצור לו משבר (שעבר בשנה שעברה) ושיחזק לו את הביטחון העצמי, גם בהיותו בין הגדולים.
אכן הוא חיכה מאד לחזור לגן, וחזר בשמחה לחברים
למרות זאת, , משהו עובר עליו או שהוא פשוט עובר את גיל המרד (גיל 4 ? ), ההתנהגות שלו מאד מדאיגה ומתסכלת ואני אפרט:
1. מאד מפונק, מדבר בצורה מאד מפונקת, כל הזמן מקטר ומיילל (פשוט בלי הפסקה).
בוכה על כל דבר קטן. כל הזמן בא בדרישות- ואם לא מקבל את מה שרוצה (מנסים להציב גבולות...)בוכה כמו תינוק ולאחרונה ממש משתולל. בזמן האחרון גם מרים ידיים עלינו, וגם על עצמו....
2. עקשן מאד. אנחנו אומרים "שחור" והוא אומר "לבן"......בכוונה, לא מוכן להקשיב...
3. מאד שלילי/נגטיבי בעיקר כלפי עצמו. אני לא יכול, אני לא מסוגל......זה לא יפה...- וזאת למרות שמגיל קטן אנחנו מחנכים אותו להאמין בעצמו (ויש לו גם ספרים כאלה במקרה ), ושאם הוא רוצה הוא יכול, מאד מפרגנים ומעודדים ונותנים מילה טובה כשצריך
4. דבר חדש שמעמיד אותנו במבחן כל פעם מחדש : מנסה להכתיב לנו מי יעשה מה עבורו. אם אבא בא להוציא אותו מהרכב- "אני רוצה את אמא" וגם כשכבר יצא רוצה להיכנס חזרה כדי שאמא תוציא.
כשאבא בא להלביש אותו, צרח שרוצה את אמא, ופשט שוב את בגדיו כדי שאמא תלביש...
והכי גרוע, באמצע הליילה, קרא בצרחות לאמא כדי שתביא לו את המוצץ (למרות שהמוצץ לידו...)
ושוב זרק אותו בכוונה כדי שאמא תקום...היו גם מקרים שאמא באה לעשות משהו והוא רצה אבא.(עלייי לציין כי אלה דוגמאות מקריות, וכי חלוקת התפקידים ביני לבין בעלי בעניין הילדים היא שווה. אמא עושה בשבילו המון וגם אבא).
5. כל דבר רוצה עכשיו ! לא יודע דחיית סיפוקים.
6. כשמגיע מהגן, כל מה שרוצה זה או לראות טלוויזיה, או חברים (לרדת למטה, ללכת לחברים...).
אני מרגישה שהילד המתוק שלי הולך לאיבוד, מאבד מהקסם האישי שלו (ויש לו!) והופך לכמעט בלתי נסבל. (עליי לציין, שבגן, לדברי הגננת, הוא מקסים וממושמע, שום דבר ממה שתיראתי בבית...
אין לו שום סיבה להיות ב"דיכאון", כי הוא לא במצב של שינוי או מעבר. להיפך, שמרנו לו על היציבות שלו. מקבל המון חום ואהבה משנינו והרבה פרגון ועידוד.
עליי לציין שיש לו אחות קטנה בת שנה וחצי. עלה בדעתי שאולי הוא מקנא , אבל זה נראה לי קצת לא הגיוני, כי מרגע היוולדה ועד היום לא הייתה בו שום קנאה. להיפך, תמיד דואג לה, מחבק אותה , מנשק. לאחרונה התחיל לריב איתה... היא גם לא מקבלת יותר ממנו. הייתי אומרת אפילו שדברים באים על חשבונה ולא על חשבונו....אנא מכם, עזרו לי להבין מה יש לילד שלי ? מה נכנס בו ? האם זה משבר מוכר שיחלוף או משהו שיש לטפל בו בצורה מקצועית ? אני ממש מודאגת...תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
סמדר ריינר06/09/2010שלום מירי,
ייתכן מאוד שלילד שלכם יש בעיית גבולות, שנובעת מכך שאתם כל הזמן מפרשים חוסר שביעות רצון שלו כאילו אתם עשיתם משהו לא בסדר, ולא מוכנים לקבל את זה שיש תוקפנות ויש קנאה, שצריך לקבל אותם מצד אחד, אך מצד שני לא לתת לילד לנהל את הבית עם ההוראות שלו.
ילדים תמיד מקנאים באחים הקטנים שלהם, זה לא משנה כמה תתאמצו וגם אם תעשו הכל ממש בסדר, מטבע הדברים אתם לא מטפלים בתינוקת בת שנה כמו בילד בן 4 וזו כבר סיבה לקנא, אפילו אם לו יותר כיף. כנראה אתם לא מוכנים לקבל שום רגש שלילי שלו, ואז גם הוא לא יודע מה לעשות עם הרגשות שליליים שלו, ומצד שני הוא מרגיש את זה חולשה מצידכם, כי הוא מבין שיש דברים שאתם לא יכולים לעמוד בהם וזה משאיר אותו מאוד לבד.
נראה לי שאתם זקוקים להדרכת הורים קצת יותר מפורטת, איך להציב גבולות ואיך להתמודד עם זה שמותר לילד שלכם לקנא, להיות תוקפני, וכו', ואיך מתמודדים עם הרגשות האלה שלו, בלי לנסות לרצות אותו ובלי לפרש את זה כטענה נגד ההורות שלכם (הרי אתם כל כך משתדלים , למה הוא עושה לכם את זה?:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן ששנעמה06/09/2010
שלום לכם
בני בן השש (כיתה א') כפי שסיפרתי לכם נוהג להציק ולחבק ילדים שהוא אוהב הן לילדים שמתחת לגילו וילדים שמעל לגילו - למשל לילד בגיל 10
בני ילד מאוד אינטליגנט ויודע לקרוא כמו ילד בכיתה ח' אבל יש לו קטע שאנחנו והגננת לא מבינים.
מדוע הוא נוגע בילדים שהוא אוהב. הוא מחבק אותם, נוגע להם בשיער ומציק להם.למרות שהם לא רוצים.
אתמול הוא סיפר לנו שילד בכיתה שלו הרביץ לו. פנינו לילד והילד אמר שהבן שלנו הציק לו.
מה עושים? למי עלינו לפנות כדי לעזור לבן שלנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחבק ומציק
ליאת גרוס06/09/2010שלום נעמה
יכולים להיות כמה כיוונים:
1. תחושתי - רגישות תחושתית נמוכה וצורך במגע.
2. תקשורתי. - לא נראה לי אבל שווה לבדוק. כיצד הוא עם חברים. יש לו?הוא מסתדר איתם? יש כאלו שמחבק וכאלו שלא ?
3. רגשי - תפיסה שחיבוק זה נעים וחוסר הבנה שלא תמיד. יכול לנבוע מכל מיני גורמים.
4. בשלות רגשית נמוכה. - עניין של זמן והכוונה.
הייתי פונה לפסיכולוגית בית ספר להתייעצות ראשונית. אפשר גם לפנות להערכה של מרפאה בעיסוק סביב הנושא התחושתי.
חשוב לבדוק עד כמה מה שתיארת בא לידי ביטוי ביום יום והאם יש קשיים רגשיים או התנהגותיים נוספים.
+ איך מתמודדים עם פער עצום כזה בין בשלות רגשית ויכולת קוגניטיבית. יכול להיות שהסיבה לבעיה קשורה לפער הזה.
נקודות למחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדוד המפחיד עם הזקןשי05/09/2010
שלום
האחיינית שלי מפחדת מאוד ממני בגלל הזקן שלי (היא אומרת את זה במפורש). הבנתי שמדובר בתופעה נורמלית, אך לא מצאתי את הסיבות לה - למה שיער על הפנים מפחיד ילדים קטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אחיינית
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2010שי שלום,
לא כתבת מה גיל האחיינית שלך. ייתכן שהזקן שלך נראה לה דבר לא מוכר ולא טבעי ביחס לגברים אחרים שהיא מכירה, וייתכן גם שהיא מסבירה את הרתיעה ממך דרך הזקן, כי ככה זה יותר ברור לה בתור ילדה קטנה.
אולם כיוון שילדים מסתגלים למבוגרים שנראים שונה מהמוכר להם, וכמובן שיש מספיק אבות עם זקן שהקשר שלהם עם ילדיהם נפלא, אולי תנסה לחשוב עם ההורים של האחיינית איך אפשר להתחבר אליה ולחזק את הקשר ביניכם, עם ובלי זקן.
בהצלחה ושנה טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג מערכתי לילדיםדניאלה05/09/2010
שלום,
היכן משיגים טלפון של פסיכולוג מערכתי אשר משלב בטיפול פגישה עם מורי בית הספר, מנהלת בית הספר, ועם ההורים כמובן?
אנחנו מאיזור המרכז,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג ילדים
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2010יעל שלום,
כל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה ובעל ניסיון בטיפול בילדים, מורגל בעבודה יחד עם המערכת המשפחתית והבית ספרית - כמובן בהתאם לקשיים ולצרכים של הילד בו מדובר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לא שגרתייםשירלי05/09/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. מזה חצי שנה מפחדת מרעשים (אופנוע, רכב, צלצול בדלת, המנגנת באקורדיון בגן וכו') ופחד מזרים אך גברים בלבד. למשל, פוחדת מהגנן והשומר בגן למרות שמכירה אותם כבר מעל לשנה. הפחד מתבטא בכך ששמה ידיים על האזניים ורצה אלי או לאביה בבכי. לפני כשבועיים עברה ניתוח להקטנת שקדים+ אדנואיד ומאז נדמה שהמצב החמיר. כל רחש קטן גורם לה לשים ידיים על האזניים ומספיק שלרגע לא רואה אותנו לידה בסלון (אם למשל עברנו לחדר אחר) רצה אלינו בבכי. בנוסף החלה לדמיין כי דמויות מקלטות שרואה בטלוויזיה הן מוחשיות ומפחידות אותה בבית, למשל העכבר מ"דירה להשכיר", או שמסבירה לנו שהפיל שרצה להיות הכי פוחד בחושך בלי אימא ומתחילה לבכות מתוך איזושהי הזדהות. בעיקר נלחצת כשילד צועק, גם אם מדובר בקריאות שמחה או בוכה. האם נורמאלי או שעלינו לפנות לעזרה מקצועית?האם ייתכן שפחד מזרים יהיה מגברים בלבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לא שגרתיים
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2010שירלי שלום,
חלק מהפחדים שאת מבטאת הם טבעיים וסביר שיוחרפו לאחר ניתוח או שינויים בחייה. יחד עם זאת, כיוון שאת מודאגת מפחד מגברים באופן ספציפי, כדאי לפנות להתייעצות ממוקדת עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, ולשוחח עמו על חששותייך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שירלי06/09/2010היי,
תודה על תשובתך המהירה. היא לא מפחדת מכל הגברים רק מאלו ש"לא נראים לה" לא ברור מאיזו סיבה ולא בוכה אלא רק מסובבת הראש ואח"כ ממשיכה כרגיל. האם עדיין להערכתך יש צורך לפנות לאיש מקצוע? לגבי הפחדים האחרים, מתי הם אמורים לעבור והאם יש משהו שנוכל לעשות על מנת למתן אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2010שירלי שלום,
הפרטים שהוספת הופכים את הסיטואציה ליותר שכיחה, אולם רק אתם ההורים שנמצאים איתה שם יכולים להעריך עד כמה החרדה היא עוצמתית ודורשת התערבות.
לגבי הפחדים האחרים, מרביתם מתמתנים במהלך הגדילה. חשוב כשהיא פוחדת פשוט להרגיע ולחבק אותה ולומר לה דברים מרגיעים, ובמידת האפשר להרחיק אותה ממקור הרעש. ככל שהיא תראה עם הגדילה, יותר ויותר חפצים "מפחידים" שלא יקרה איתם דבר רע לבסוף, כך הפחדים יפחתו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוב של בניםכרמית05/09/2010
שוב אני, אשמח אם סמדר או מישהי יעזרו לי בהתלבטותהזו.... אם כדאי להעביר אותה גן לפני שהיא תקשר לגן החדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמית אנא רשמי מעט יותר פרטים
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2010על מנת שנוכל לסייע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 מרטיבה ביוםטלי05/09/2010
ילדתי בת 3 נבונה מאוד נגמלה מחיתולים כבר במרץ, כלומר כבר חצי שנה ולסירוגין מרטיבה את
התחתונים כל פעם שיש לה פיפי במשך היום כי היא פשוט מתאפקת ולא רוצה ללכת לשירותים.
אין משהו שאני יכולה לחשוב עליו שגורם לכך (התחלות חדשות או משבר) היא יודעת ועושה נהדר בשירותים עם ובלי ישבנון וכאמור תקופה ארוכה היתה עשת בלי פיספוסים. כרגעהיא בגן עירייה
וזה מהווה בעיה-היא אינה מוכנה להישאר רגע אחד עם תחתונים רטובים ורצה להחליף כל פעם בעצמה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 מרטיבה ביום
סמדר ריינר05/09/2010שלום טלי,
קודם כ כדאי לשלול סיבה פיזיולוגית להרטבה אצל רופא. אן אין סיבה כזו, צריך לבדוק אוי בייעוץ מסודר ומעמקי יותר מהו הגורם הריגשי לכך. זה לא מספיק שאין התחות חדשות או משברים, יש גורמים נוספים אפשריים לקושי ריגשי ולהרטבה ולא ניתן לפי הפרטים שנתת לאתר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני בן ה- 6 בעיות חברתיותצבי05/09/2010
שלום רב,
לבני בן ה-6 ישנו קושי רב ליצור קשר חברתי עם בנים. מצב זה נמשך מגיל 3 שנים.
אין לו שום עינין בבנים וגם הוא נרתע מהם.
בתור אב שמשחק ומבלה עם בנו אני לא מרגיש כך, אבל עכשיו שהוא בכיתה א, אני דיי מודאג ומרגיש כי הוא מפתח תלות בילדה שיושבת לצידו בכיתה והיא כל עולמו החברתי.
את בן אחותי (גיל 10), הוא מקבל ומעוניין לשחק עימו ונראה כי הוא בוטח בו, אך הם לא בני אותו הגיל.
בני מרגיש במצוקה שלנו ולכן הוא מבטיח כי ישחק עם בנים בביה"ס וכמובן אנו יודעים כי הוא לא מסוגל לגשת לבנים, לדבר או להצטרף אליהם.
יש לנו כל מיני פחדים לגבי זהותו המינית וההשלכות לכך ואיננו רוצים שיסבול ומעוניינים לעזור לו.
הילד בעל אינטלגנציה רגשית גבוהה ורצון רב להיות מושלם ולהצליח (מאוד תחרותי).
מצטער על ריבוי הפרטים,
תודה,
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות
סמדר ריינר05/09/2010שלום צבי,
לא ציינת האם יש עוש סיבות לחשש שלכם לגבי זהותו המינית? האם יש לו התנהגויות נשיות? האם מעדיף משחקים של בנות? בגדים של בנות? תסרוקות של בנות?
אם זה רק העניין של קשר עם בנים זה לא חייב להיות בכיוון של זהות מינית זה יכול להיות באמת קשור לחשש שלו מתחרות ומתוקפנות.
חשוב לבדוק מה מהסרים שעובירם בבית לגבי הישיגיות ותחרות. כדאי שאתה התשחק איתו במשחקים שונים שכוללים תחרות ואפילו התגוששויות ביניכם, עם דגש על כך שלפעמים אתה מפסיד ולפעמים הוא, וזה בסדר וזה גם לפעמים כיף ומשעשע, ואם טועים אז מתקנים וכו'.
אם אתם עדיין מודאגים אנא פנו לייעוץמסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות
צבי05/09/2010בני אוהב לרקוד ונראה כי לפעמים תנועותיו נשיות, הוא אוהב לשחק עם WEBKINS וכל מיני דובים. הוא מדבר אליהם ואוהב הצגות.
בני ואני מתגוששים לפעמים (רשום לחוג ג'ודו) ואני משתדל להתפרע איתו ולשחק משחקי בנים, למשל בחוף הים אני מרגיש שההתנהגות שלו היא טבעית לחלוטין.
היו פעמים שבני חיקה התנהגות של בנות (דיבור, הליכה) אך זה בא ונעלם. ייתכן והוא גם מרגיש שאנו מתבוננים בו.
ישנם מקרים שבני קופא במקום מפחד כאשר הוא רואה בנים משתוללים ואך אומר לי כי כואבת לו הרגל או הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות
סמדר ריינר05/09/2010שלום צבי,
ייתכן שיש קושי בעניין הזהות המינית עצל בנך. אין וודאות של מאה אחוז שזה לא יעבור עם ההתבגרות אבל גם אין וודאות הפוכה.
שוב, אם זה מטריד אתכם אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדמיכל05/09/2010
שלום רב יש לי ילדה בת שנה ו9 היא לא במסגרת עדיין הבעיה איתה שהיא קצת פחדנית/ חרדתית
בעיקר הבעיה היא שהיא רואה ילדים קטנים היא מפחדת בגיל שלה למשל אם אני הולכת איתה לגן ציבורי היא משחקת יפה שאין אפ אחד אבל שמתחילים להגיע ילדים בני גילה היא מפחדת רוצה על הידים שלי כאילו ראתה שד אם מבוגרים זה לא קורההיא יותר בטוחה וגם עם ילדים שהם קצת יותר גדולים ממנה. אבל היא סובלת מחרדות למשל אני לוקחת אותה לבית של אמא שלי שהיא מכירה אותה ומכירה את בני המשפחה היא פוגשת את אחי שרואה אותו לא הרבה אבל מכירה אותו היא מתחילה לצרוח רבע שעה אני לא מוותרת לה ונשארת לידו ואז היא נרגעת ומתנהגת כרגל פחות או יותר. לעומת זאת שיש ילדים בגיל שלה היא בוכה כל רגע וכאילו נמצאת בחרדה לא כאילו היא בחרדה.אני רוצה לציין שלמרות שהיא איתי בבית מגיל אפס אני לקחתי אותה לגן הצביבורי כבר שהייתה קטנה אבל תמיד היא בצד מפחדת לא מוכנה להתקרב לילדים בגילה.
היא ילדה בריאה בדרך כלל מבחינה מוטרית עושה הכל לאט בשלבים התחילה ללכת בגיל שנה ו 8.
לדבר מעט מילים.
אני רוצה לציין שהיית תקופה לא כל כך טובה בבית היו קצת מריבות עם בעלי אבל עוד לפני זה היא הייתה חרדתית .
מה ניתן לעושת כדי שתתגבר על הפחד הזה שמגביל אותה להיפתח לילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר05/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)