פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מתקשה לישון אחרי מעבר דירה
    מריה
    13/09/2010

הילדה שלי בת שנה 1.9. לפני שבוע עברנו לבית חדש ובמקביל היא התחילה ללכת בפעם הראשונה לגן. היא מסתדרת מצויין בגן, ישנה, אוכלת ומשחקת.
    לפני המעבר הרגלנו אותה להרדם לבד, הינו משכיבים אותה בסביבות 8.30 - 9 במיטה, אומרים לילה טוב ויוצאים, היא היתה נרדמת לבד ומתעוררת 6.30 - 7.30 בבוקר.
    מאז המעבר היא אינה נרדמת, לוקח שעה, שעה וחצי להרדים אותה. מתעוררת באמצע הלילה ולא מוכנה להרדם חזרה במשך 1.5 עד שעתיים.
    בעבר כשהתחלנו להרגיל אותה לישון השתמשנו בשיטת ה 5 דקות, אבל עכשיו שום דבר לא עוזר.
    בבקשה עיזרו לנו לחזור לישון :)

אשמח לעצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים ושינה

נעמה סבג שמש
    14/09/2010

מריה שלום,

שיטת החמש דקות היא שיטה מזעזעת וחסרת רגישות.
    הילדה עוברת שינויים. גם הכניסה לגן משפיעה עליה. לא בגן, אבל בבית. אצל כל ילד שינוי מתבטא בצורה שונה.

בשל המעבר דירה תעשו טקס שלם מהחדר , מהמיטה החדשה. תתלהבו מתמונה חדשה או מהמצעים, תשחקו איתה במהלך היום בחדרה, תנו לה בטחון ואפשרו לה לאהוב את חדרה.
    בצעו טקס שינה ברור ומסודר הכולל סיפור.
    אם תראו שיש צורך בנוכחותכם, שבו ליד הדלת, ורק לאחר שתצבור בטחון, תתקדמו.
    אתם מוזמנים לקרוא על כך באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

מריה
    14/09/2010

לפי כל הסימנים היא דווקא אוהבת את החדר. גם כל הצעצועים שלה שם והמיטה שלה.
    יהאלוקחת אותי לשחק בחדר כל הזמן.
    אנחנו נשתדל להוסיף סיפור.. אולי זה באמת הפתרון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי גמילה בגן
    שיר
    13/09/2010

הבן שלי כבר בן 3, לאחר 2 נסיונות גמילה שכשלו (לא התעקשנו יותר מידי והחזרנו חיתול) התחלנו שוב גמילה בחופשת ראש השנה והפעם זה היה מוצלח.
    גם מחוץ לבית בבית של הסבים היו מעט פספוסים אך בגדול גם המון הצלחות כולל קקי.
    בתם החופשה הוא חזר לגן (פרטי, נמצא בו כבר שנה שלישית ומכיר את כולם-אין בעיית הסתגלות וממשיך עם אותו צוות משנה קודמת) .
    הבעיה היא שבגן הוא מסרב ללכת לשרותים ואפילו לא מודיע אם יש לו פיפי (בבית תמיד מודיע).
    אבקש את הצעתכם כיצד לפעול? בבית הוא קיבל מטבע שוקולד על כל הצלחה וזה מאוד דירבן אותו, האם גם בגן לנקוט באותה השיטה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי גמילה בגן

הוספת תגובה

• איך הגעתי לעמוד 4 ולא קיבלתי תגובה?

שיר
    16/09/2010

בבקשה תענו לי, היום זה היה היום החמישי של הגמילה בגן ואין שינוי.
    פעם אחת בלבד הוא הסכים ללכת לשירותים ולא עשה כלום.
    הגננת אומרת שהוא לא מודיע ופשוט עושה.
    גם מטבעות שוקולד ששלחתי לגן לא הועילו.
    מה עושים????
    אציין שבבית יש ממש מעט פספוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי גמילה בגן

סמדר ריינר
    17/09/2010

שלום שיר,
    אני לא רואה סיבה למה לא לנקוט באותה שיטה, אבל זה נושא להתייעצות עם הגננת, שבודאי יש ניסיון עם גמילה בגן שלה, מה היא אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא שהגננת עצמה לא יודעת

שיר
    20/09/2010

מה לעשות...
    אתמול הגעתי לגן והלכתי איתו והוא עשה, היום שוב לא שיתף פעולה בגן.
    זה כבר השבוע השני לגמילה בגן ואין שינוי.
    גם הפתעות לא מפתות אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגן

סמדר ריינר
    20/09/2010

שלום שיר,
    אני מודה שקצת קשה לי לייעץ לגננת כיוון שאני לא מכירה את התנאים בגן ואני לא יודעת מה הגננת מוכנה או יכולה לעשות. בעיקרון ייתכן שבגן יותר קשה לו למשוך תשומת לב סביב העניין הזה והוא מתבייש וכלן צריך לשאול אותו לעיתים קרובות. אני לא יודעת אם זה נעשה ואם זה אפשרי מבחינת הגננת. ייתכן גם שזה קצת גדול עליו ולא תהיה ברירה אלא לחכות עם הגמילה בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יהיה נכון להחזיר חיתול בגן?

שיר
    22/09/2010

ואחרי הגן לשוב לתחתונים?
    זה לא יבלבל אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

סמדר ריינר
    22/09/2010

שלום שיר,
    יש הרבה אנשים שהם נגד להחזיר טיטול. אני לא אחת מהם. אני לא בטוחה שזה יבלבל אותו. ולעשות על הריצפה בגן זה לא מבלבל אותו? צריך להסביר לו שבבית הוא הצליח ממש יפה, אבל בגן כנראה קשה לו, ואם אין ברירה אז להחזיר. אני בכל זאת הייתי מבקשת מהגננות להזכיר לו ולא לחכות שהוא יבוא לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעת אהבה לסבא וסבתא
    שרון
    13/09/2010

ביתי בת 2.8. היא נשארת לא מעט אצל סבא וסבתא (הוריי) אם יש חופש מהגן או חס וחלילה כשהיא חולה. כשהיא שם בלעדי היא מביעה אהבה רבה ונצמדת לסבתא. היא מקבלת המון תשומת לב ואהבה ללא גבולות. אבל כשאנו מגיעות יחד לביקור היא נצמדת אלי, עוקבת אחריי לכל מקום ולא ניגשת לסבתא וסבא לחיבוק או נשיקה או התייחסות כלשהיא. רק אחרי כמה שעות אפשר להבחין בהפשרה. ברור לי שילד בריא הוא זה המעדיף את הוריו על פני אנשים אחרים, יחד עם זאת סבא וסבתא הם דמויות מאוד קרובות לה והם מעניקים לה יחס של 5 כוכבים וקשה לי קצת לראות את היחס שלה כלפיהם.

לקביעת תור
    סגירה
    הבעת אהבה לסבא וסבתא

הוספת תגובה

• הבעת אהבה לסבתא וסבא

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום דליה,
    הבעיה היא לא ביחס שלה לסבים אלא בכך שהיא נצמדת. ילדה בגילה לא חייבת להיצמד בצורה כזו לדמות מוכרת, אם זו את או סבתא לאורך סמן כל כך ארוך בתוך סביבה שהיא מכירה. איך היא נפרדת ממך בגן? איך הי אמשחקת אחה"צ בגינה עם ילדים אם בכלל? היא אומר הלהיצמד קצת בהתחלה, זה טבעי אבל אחר כך לשחרר אותך, או את סבתא אם את לא נמצאת, ולשחק באופן ספונטני במה שיש.
    אם ההבנה שלי נכונה אז מדובר בחרדה ולא בהעדפה או בהבעת אהבה.
    כדאי לבדוק איך אפשר לעודד אותה לשחק בספוטנטיות ולא להיצמד למבוגר כלשהו לכל הזמן, בין אם זאת את ובין אם זו סבתא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-הבעת אהבה לסבא וסבתא

שרון
    14/09/2010

הילדה נפרדת נפלא בבוקר וגם בגן המשחקים היא משחקת יפה. לי יש תחושה שהיא חוששת שאני הולכת לסידורים או לעבודה ואני אשאיר אותה כי זה מה שקרה הרבה לאחרונה כי עברנו דירה.כשאני איתה בבית היא יכולה לשחק לבדה אך אני חייבת להיות נוכחת באותו חדר ואם אני הולכת לחדר אחר היא מיד מתלווה אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום דליה,
    תראי, כנראה שבאופן כלשהו האמון שלה בך נפגע. היא כבר ילדה שאפשר להסביר לה. חשוב להכין ילד ולהסביר לה את התכניות כל פעם. להגיד: אנחנו הולכים לסבתא והיום את נשארת שם כי אמא צריכה ללכת לעבודה" או " היום אנחנו הולכים לסבתא ואנחנו נשארות שם ביחד כל הזמן"
    הילדה צריכה הכנה והסברים כדי שיהיו לה כלים להתנהל בעולם והיא לא תצטרך לחשוש עד כדי כך מהלא צפוי או שישאירו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ילד בן 7 צריך פרטיות
    אמא של י.ג
    13/09/2010

יש לי 2 ילדים אחד בן 7 והצעיר בן כמעט 4. הגדול לא נותן לצעיר להכנס לחדר ולשחק בו. הוא טוען שהוא צריך פרטיות. בעיקר משום שהוא לא רוצה שהצעיר ישחק במשחקים שלו. המדיניות שלי שהם צריכים לחלוק וללמוד להסתדר. מלבד הכנת שיעורי בית שאז אני מבינה שהוא צריך פרטיות. האם העמדה שלי נכונה? מאיזה גיל רצוי להקפיד על נושא הפרטיות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ילד בן 7 צריך פרטיות

הוספת תגובה

• ילד בן 7

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום לך,
    צריך גם וגם, גם פטיות וגם לחלוק. ילד בן 7 צריך פרטיות ואפילו ילד בן 4 צריך. השאלה היא האם החדר הוא של הילד בן ה-7 או מוגדר כחדר של שניהם? אם זה חדר שלו הוא צודק בכך שהוא רוצה שליטה על הכניסה והיציאה של אנשים מהחדר, אחרת מה המשמעות של העובדה שיש לו חדר. אם החדר לא שלו אלא משותף לאחיו הקטן, הוא לא יכול למנוע מאחיו להיכנס. אבל בכל זאת כדאי לקבוע לגבי חלק מהדברים מה שייך למי ולא חייבים לחלוק אם לא רוצים ומה כן חולקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת חדשה/התנהגות חדשה
    צביקה
    13/09/2010

שלום
    אבקש את עזרתכם...
    ילדתי היא כבת שנה ועשרה חודשים מספטמבר האחרון רשמנו אותה למסגרת בפעם הראשונה
    מאז שנולדה היתה בבית עם חמתי.
    הילדה היא מאוד בוגרת לגילה - חברותית לילדים ולאנשים מבצעת את צרכייה בשירותים ולא מרטיבה בלילה.

ביום הראשון בגן (בשילוב עם אימא שלה ) התהליך היה מושלם שיחקה התלהבה והיה לה כיף.
    וכך גם למחרת נשארה שעתיים לבד ואמרה שלום ונפרדה לשלום.
    ביום השלישי היא נשארה עד השעה 12:30 ללא הורה וגם היתה ללא בכי וללא התנהגות יוצאת דופן.

ואז התחיל זה היה יום ראשון ובו היא החלה לבכות מהרגע שהיא קמה עד להגעתה לגן.
    חובה לציין שבגן היא נרגעת עד שהיא רואה שאחד ההורים מגיע לקחת את אחד/אחת הילדים/ילדות בגן.
    מאז אותו יום אנו חשים מין מרדנות ממנה, כל דבר שמציעים לה היא אומרת לא (אפילו לפני שמסיימים את המשפט) היא קמה לפחות 5 פעמים בלילה.
    הבוקר הופך לסיוט היא מאוד רגישה לאנשים שהיא הייתה מאוד קשורה אלייה (בת דודותה כל הזמן הייתה לוקחת אותה לגן שעשועים - ועכשיו היא לא מוכנה ללכת איתה לבד)

שהיא קמה בלילה היא נעה מן צד לצד - מהמעט שלמדתי על שפת גוף כאילו שמדובר במטרד או אי שקט, רק הבעיה שהיא קמה זה מלווה בקריאות "איה" כאילו כואב לה משהו.

התיאבון שלה ירד בצורה דרסטית ומורגש כאילו שמחת החיים שלה ירדה בצורה משמעותית.

אבקש לדעת כיצד להתמודד למול זה, הלילה שלנו מאוד קשה, הפרידה מאוד קשה ובכלל כל התהליך הזה קשה לנו (אנו הורים צעירים וזו ילדתינו הבכורה והיחידה)

1. האם יש ממה לחשוש לגבי העתיד
    2. האם יש פיתרון למנוע את הפרידה הקשה הזו
    3. כיצד ניתן לתת לילד תחושת ביטחון שאנו כן נחזור לקחת אותו והוא הדבר החשוב בחיינו
    4. האם יכול להיות שיש משהו בגן שלא מתאים לילדה (יש ביקורות מעולות לגבי גן זה)
    5. מה יכול לעשות לה טוב בתקופה זו שתחזיר לה את שמחת החיים?

אנא אבקש תשובה
    ליבנו נקרע בכל יום מחדש,

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת חדשה/התנהגות חדשה

הוספת תגובה

• תגובה מאלמונית

תגובה מאלמוני
    13/09/2010

שלום לך, אנחנו בדיוק באתו מצב , הורים לילד שני , וילד בן שנה ושמונה חודשים שנמצא במעון , כל היום מתקפד יפה במעון , חברותי ואוכל יפה וכשמגיע הבייתה מתחיל הבלגן התקפי בכי , מרדנות , קימה בלילה המון פעמים והתקפי בכי ,סירוב לכל דבר צועק רק די,די,די , אנחנו נואשים אבל נראה שהפתרון הוא לא להתייחס אליהם למרות הקושי ולנסות לנתב א ההתהגות השלילית שלהם לכיונים חיוביים,להיות צמודים אליהם כמה שיותר בשעות אח"הצ ובסך הכל לקוות לטוב , אחרי הכל אפשר להין אותם , הם עוברים סוג של משבר..... שתהייה לכולנות שנה שקטה ורגועה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב לדעת שאנחנו לא לבד!!

מריה
    14/09/2010

ילדה שלי בת שנה ותשע אותו המצב בדיוק.
    תסתכלי תגובה שכתבו להודעה שלי.
    בהצלחה לכולנו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים
    אתי
    13/09/2010

שלום רב, יש לי שאלה בנושא בני הקטן בן ה 3.7 שנים. בני נורא אוהב ללבוש שמלות , ואוהב לשחק בבובות,וכל מה שקשור לבנות. אינני רוצה ללחוץ עליו שיפסיק זאת אני קודם רוצה להתייעץ. האם זה נורמלי או מעיד על משהו? לתשובתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים

הוספת תגובה

• משחקים

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום אתי,
    עוד מוקדם לדעת. גם לא ציינת האם הוא משחק גם בדברים אחרים. אם את מודאגת אולי כדאי שתפני לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים
    דינה
    13/09/2010

שלום,
    מרגישה כך כך מתוסכלת, אשמח לקבל כלים מתמאימים לדעת איך להתמודד עם בני הבכור בן השנתיים.

קצת רקע-
    אנחנו הורים לשני בנים , הבכור בן שנתיים בדיוק, והשני בן שלושה חודשים.
    אנחנו הורים משתדלים לתת זמן איחוד עם הבן הבכור, לשחק איתו, לספר סיפורים ולהקדיש לו תשומת לב , במיו.חד לאחר שהתינוק נולד.
    בתהחלה היו נסיונות מצד הבכור להכות את הקטן, אבל היום הוא בא אליו ומלטף אותו, עוזר לי -נותן לימוצץ להביא לתינוק כשהו בוכה

בני הבכור ילד מלא מרץ, אוהב לרוץ, להשתולל וגם יכול לשבת לראות טלויזיה כשעה, שעה וחצי ואף יותר, אוהב מאוד להרכב דברים- כמו פזלים, לגו וכו' יש לו בעיה אחת שמאוד קשה לנו איתה- הוא מרביץ, דוחף, נושך ילדים אחרים. יש לציין שהוא אינו הולך לגן, הוא הולך לפעילות של שעה וחצי שלוש פעמים בשבוע, בפעיללות שומעים שירים, משחקים, שומעים סיפור וכו'-

היום הלכתי איתו לגן, חזרתי מותשת, מתוסכלת וחסרת אונים-כל השעה וחצי של הפעילות, הוא משתולל, מרביץ צוווח- היה לי מאוד מאוד קשה.
    באותו רגע שהוא מרביץ, אני לקחתי אותו לפינה שישב שם- בהתחלה הוא ישב, ואחרי 2 דקות אמרתי לו "אתה תתנהג יפה?" הוא אמר שכן, שוב הוא חזר למעגל של הילדים והתחיל לקפוץ לדחוף, ושוב שמתי אותו בפינה ושוב ההתנהגות חזרה על עצמה.
    לא יודעת איך מתמודדים עם זה? כל הזמן אנחנו אומרים לו לא להרביץ , הוא גם מרביץ לנו, להורים. בבית אנחנו שמים אותו בלול- כשתי דקות וזה בהחלט עוזר. אבל כשהוא בחוץ או בפעיללות שהוא הולך אליה- הפינה לא עוזרת, הוא גם יוצא ממנה. ניסיתי גם להגיד לו שנלך הביתה באמצע הפעילות-זה גם לא הפחיד אותו.
    גם נתתי לו מכה על היד ובטוסיק כשהוא "כבר שיגע אותי" וזה גם לא עזר- כי ההתנהגות כל הזמן חוזרת על עצמה
    מה לעשות????? מרגישה ממש מתוסכלת!!!!

בבקשה אימרו לי מה עליי לעשות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

• נקודות נוספות

דינה
    13/09/2010

יש לציין שבבית יש אוירה טובה, הזוגיות שלנו כהורים טובה וחיובית. הילד מקבל מאיתנו המון אהבה , תשומת לב.
    יש גם גבולות, יש דברים שהוא יודע שאסור, ואנחנו לא נותנים לו אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתוסכל

נעמה סבג שמש
    14/09/2010

דינה שלום,

אני מבינה שהילד נכנס לגן חדש. כנראה שתהליך הפרידה והקליטה לא נעשה נכון.

הכא ביד או בישבן בזמן שהילד זועק שהוא במצוקה לא יועילו.
    לדעתי נחוץ פה ליווי מסודר כי הילד נמצא בקושי רגשי. האם את מגיעה לגן עם הקטן? רצוי שלא כי גם כך הפרידה היא קשה. כדאי שתעזרי באיש צוות בפרידה, ותכיני אותו לכך במהלך אחה"צ.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

דינה
    14/09/2010

תודה על תשובתך
    אולי לא הייתי מספיק ברורה.
    ילדי אינו הולך לגן חדש. הוא הולך לפעילות של שעה וחצי , 3 פעמים בשבוע- הוא הולך לשם כבר תקופה של שנה.

האם זו לא הדרך לתת מכה על היד בזמן שהוא מתפרע ומרביץ לילדים אחרים?

אנחנו גרים בחו"ל ועד גיל שנתיים אין כאן גנים, יש פעילויות כמו שבני הולך אליהם. במשך היום הוא נמצא עם מטפלת שנמצאת בביתנו ובדרך כלל היא לוקחת אותו לפעילות.

האם התנהגות זו נראת לך כתסכול? אבל ממה? הרי זו לא מסגרת חדשה, השינויים שקרו לו לאחרונה הם- הולדת בני השני.

בעוד כשבועיים במלואות לו שנתיים, אני שולחת אותו לגן, הגן הוא כשלוש שעות כל יום. הוא יבלה שם לבדו. אשמח לקבל טיפים איך להקל עליו בשינוי הזה. אני מאוד חוששת שהוא יתפרע שם וירביץ לילדים ולא ירצה לשתף פעולה. (כמו שאני רואה שהוא מתפרע בפעילות).

אני חושבת שיש לו בעיה- שאני נתקלת בה המון- כאשר הוא לא מקבל משהו, או שהוא רוצה צעצוע של ילד, או שהוא מרגיש מאויים (ילד רוצה לקחת ממנו משהו) הוא ישר מגיב באלימות. האם זה נורמאלי לגיללו? מלאו לו שנתיים השבוע. יש לציין שהוא לא מדבר- האם יכול להיות שהוא מתוסכל בגלל שהוא לא מדבר? הוא מדבר ממש מילים בודדות. המטפלת מדברת איתו באנגלית ואנחנו בעברית.

ממש אובדת עיצות וחוששת מאוד מהגן החדש בעוד שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מתחבט...
    פרביז שחראזדה
    12/09/2010

שלום לכן:
    אני אב לתינוק בן שנה ותשעה חודשים. אני ואישתי מתכננים לסוע כשילדינו יהיה בן כשנתיים לטיול במשך כשבועיים בחו''ל שאמור להיות ''ירח-הדבש'' אשר לא מומש ויצא לפועל עד היום.
    במהלך שהייתנו בחו''ל חשבנו ל''הפקיד'' ילדנו בידיי סבתו וסבו האוהבים והמוכרים לו אשר עימם יחוש בנוח כסביבה בטוחה מגנה אוהבת ומוכרת.
    ברצוני לדעת למעשה האם זה נכון בתקופת גילו שיהיה במועד הנסיעה , ראויי ותקין מבחינת היתמודדותו לעוזבו לפרק זמן שכזה מבלי לעורר או לגרום נזק עתידי או חלילה בלתי הפיך טראומתי וכו'' או שעדיף כלל להשעות העיניין ולדחות כליל לעוד שנה או פרק זמן אחר ע''פ המלצתכם.
    בתודה מראש פארביז האב המתחבט

לקביעת תור
    סגירה
    אבא מתחבט...

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום פרביז,
    גיל שנתיים מתחיל להיות גיל סביר לנסיעות כאלה, אם כי זה תלוי בילד הספיציפי ובמידת ההבנה שלו . מה שחשוב זה שהילד יכול להגיע לבשלות מספקת כדי להבין שאתם תחזרו ולא נעלמתם. שבועיים נשמע לי פרק זמן ארוך מדי, במיוחד אם זו פעם ראשונה שאתם נוסעים. עדיף אם אפשר לקצר בשבוע, ורצוי גם להרגיל אותו קודם העדרויות יותר קצרות, של יומיים נניח.
    בכל אופן כשאתם נוסעים רצוי אם ניתן שבו וסבתו יבואו אליו, לסביבה המוכרת שלו ואם זה לא מתאפשר אז כשאתם מעבירים אותו אליהם לצייד ואתו בחפצים מוכרים - צעצועים, פיג'מה, מצעים שלו וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי מעבר לגן עירייה
    אורית
    12/09/2010

שלום
    אני אמא לילדה בת 3 וארבעה חודשים ותינוק בן חצי שנה , לאחר התלבטות ממושכת החלטנו להעביר את הילדה לגן פרטי חדש שטווח הגילאים הינו שנתיים וחצי עד שלוש וחצי כאשר קיימים ילדים שעדין לא גמולים מחיתולים רובם עם מוצצים .
    השאלה שלי שמטרידה אותי כל בוקר האם להשאיר אותה בגן או להעביר לגן עירייה , יש לציין שמרבית הילדים לדעתי הם בטווח של עד שלוש.

תודה רבה

הוספת תגובה

• מעבר גן

נעמה סבג שמש
    14/09/2010

היי,

כמה ילדים בני גילה יש בגן? האם ישנה חלוקה של גילאים מבחינת התכנים?
    במידה והתשובות מספקות, תוכלי להמשיך שם השנה.
    אנא בדקי זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 כמעט עם חלומות קשים בלילה
    ניר
    12/09/2010

היי,
    במהלך השנה האחרונה הילד הקטן שלי חולם חלומות כמעט כל לילה.
    הוא מתעורר בלילה בצרחות (לעיתים כמה פעמים בלילה) וקשה למדי להרגיע אותו.

לפני כחודשיים החלומות פסקו אבל לאחרונה חזרו שוב.

חשוב לציין שלפני כשנה נולדה לו אחות קטנה (ילדה שנייה) ולאחרונה הוא התחיל ללכת לגן חדש.

האם חלומות תכופים כלכך עם התעוררויות טראומטיות כאילו רגילות בגיל הזה?
    האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לעזור לו?

תודה,
    ניר - אב מודאג

הוספת תגובה

• בן 4

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום ניר,
    כולנו חולמים כל לילה, לא תמיד אנחנו זוכרים. חלומות קשים והתעוררויות כאלה הם לא תופעה רגילה, וייתכן שקיימת כרגע מצוקה כלשהי. כדאי להתעניין יותר בתוכן של החלומות, כדי להבין טוב יותר מה מציק לו, ואז ניתן יהיה אולי להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכן החלומות

ניר
    13/09/2010

ראשית תודה על ההתיחסות והתשובה :)
    לרוב מאוד קשה לדובב אותו לספר על מה הוא חולם אבל בפעמים שכן הצלחנו לרוב זה דברים מאוד פשוטים כמו שמישהו לקח לו משהו, או שלא מרשים לו לעשות משהו.

בכל הפעמים ששהצלחתי לדובב אותו (או להקשיב תוך כדי הבכי על מה הוא מדבר) אילו היו נושאים יומיומיים ולא משהו שנשמע טראומטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום ניר,
    תראה, קשה דרך הפרטים שניתנו לפענח מה הבעיה. יש שתי אפשרויות עיקריות - אחת היא שיש לו רווח משני כלשהו מההתעוררויות האלה בלילה - למשל אם אתם לוקחים אותו אליכם לישון וכו'.
    אפשרות שניה, והיא לא בסתירה לראשונה, היא יכולה לבוא בנוסף, והיא שיש מצוקה שנובעת מכך שהילד חרד ולא מרגיש מספיק מוחזק. או שקשה לו במהלך היום, יש יותר מדי מעברים, אין מספיק התייחסות לצרכים הריגשיים שלו או שקרה משהו לו או במשפחה שהו אלא מצליח לעבד ולכן זה יוצא בלילה.
    אם תתנו יותר פרטים, על סדר היום שלו ועל המשפחה באופן כללי אולי אוכל להתייחס כאן, ולהמשיך לבדוק ממה זה נובע.
    בכל אופן אם זה נמשך ייתכן שתצטרכו בשלב כלשהו לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שנושכת וכועסת
    רונית אשטמקר
    12/09/2010

בתי בת השנה התחילה בזמן האחרון לנשוך אותנו זה בא במפתיע,היא ילדה מאושרת שמחה ובלי סיבה היא תוקפת בנשיכה.אני ובעלי מנסים להסביר לה וכאשר אנחנו כועסים היא בוכה וצורחת.
    אני לא יודעת כבר איך לעצור אותה מלנשוך אני מפחדת שהיא תנשך את מי שיתקרב אליה ויריים אותה
    בבקשה תעזרו לי אני חייבת עצה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שנושכת וכועסת

הוספת תגובה

• תינוקת שנושכת

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום לילך,
    זו לא התנהגות כל כך נדירה בגיל הזה, קודם כל כדאי להירגע, זה לא כל כך נורא. הילדה משתמשת בנשיכות בין השאר במקום מיים שחסרות לה כדי בטא את העצמה וגם כדי לבטא את שמחת החיים שלה והאהבה שלה, זה עוד לא ברור לה שזה כואב, ולכן הכעס שלכם רק מעליב אותה ולא מקדם את הסיטואציה. אין צורך לכעוס, אפשר להגיד אסור בצורה ברורה ועניינית ובלי כעס. אפשר לתת כדור ספוג למעוך אותו או תחליף אחר שדרכו תוכל לבטא את עצמה באינטסיביות ולהוציא את התוקפנות שלה שבגיל הזה עדיין מעורבת באהבה ורצון לפגוש את העולם ולבלוע אותו.
    גם אפשר למלל עבורה סיטואציות כשאתם מבינים מה קרה והיא לא מסוגלת לבטא את עצמה, כמו למשל - "רצית המשחק הזה גם, זה באמת מעצבן כרגע שאת לא יכולה לקבל אותו, בינתיים נשחק במשהו אחר, ואחר כך נבקש שוב".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך מיני לילדה בת 5
    דינה
    12/09/2010

שלום :
    רציתי לקבל מידע איך להעביר לבתי חינוך מיני, שלום יש לי ילדה בת 5 וראיתי את ביתי נוגעת באיבר מינה, מה לומר לה? שהיא נשכבת על אחותה הקטנה בת 3? מה ניתן לומר לילדה בגיל זה , אשמח לדעת אם יש מידע באינטרנט או בספרים
    בתודה מראש דינה

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך מיני לילדה בת 5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום דינה,
    אפש רלדבר איתה על כך שאת רואה שהי אנוגעת בעצמה וזה נעים לה, וזה טבעי. מות רה לגעת בעצמה באופן הזה כשהיא נמצאת לבד כי זה איזור פרטי. כמו כן אפשר להסביר לה שהגוף של כל אחד הוא פרטי, וכן לאף אחד אסור לגעת בגוף שלה לא רצונה, וגם היא לא יכולה לגעת בגוף של מישהו אחר באופן פרטי. גם הסביר שלכב באופן הזה על אחותה את לא מרשה.
    מעבר לזה אפשר לגשת לכל חנות ספרים ולהתייעץ עם המוכרות לגבי ספרים מסבירים לילדים על הגוף ועל מיניות. היה פעם ספר שיצא נדמה לי במהדורה מחודשת "איך באים ילדים לעולם", אני מניחה שיש ספרים נוספים שמתאימים לגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לרכב על אופניים
    יניב
    12/09/2010

יש לנו ילד מקסים בן 4 וחצי אך אינו מוכן להתאמץ ומוותר לעצמו בקלות בכל בעיה קשה.
    הוא מעסיק את עצמו שעות במשחקי דמיון ואוהב סיפורים אך הוא לא מוכן למאמץ ברכיבה על אופניים (עם גלגלי עזר) על אף שהוא חוזר ואומר כי הוא רוצה לרכב כמו חברים שלו. כשאני יוצא איתו לרכיבה הוא נוסע לאט לאט וממהר להתבכיין ולהתלונן וכתגובה אני מאיים עליו שנחזיר את האופניים ורק אז הוא עושה מאמץ קל שבקלים.
    אני יודע שאיום זו לא הדרך אבל אני לא מצליח למצוא דרך להניע אותו להתאמץ ולהענות לאתגרים.

לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לרכב על אופניים

הוספת תגובה

• מסרב לרכב על אופניים

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום יניב,
    הכוונות שלך טובות, אבל ייתכן שנוצר מצב של מאבק ביניכם, שבו אתה דורש ממנו דברים ומתייחס לסירוב שלו כאל סוג של עצלות. ייתכן שאתה מפספס פה אפשרות של פחדים. ייתכן שהוא פוחד להיכשל, פוחד שיקרה לו משהו, כדאי לבדוק מהן התגובות שלך כשהוא לא מצליח, האם הן מותאמות לגיל שלו, האם יש שילוב נכון של תמיכה ודרישה או שמודגשת בעיקר הדרישה, האם הוא מרגיש בטוח לידך שתשמור עליו או שהוא מרגיש שאתה מאבד סבלנות וחושש מהתגובות שלך?
    נראה שבמקום זמן איכות משותף של שניכם שאמורים לקחת אותו בקלילות ולהנות ממנו זו נהפכת להיות משימה שצריך להצליח בה.
    תנסה להנות מהבן שלך וללכת בקצב שלו, צור איתו קודם כל קשר שבו יהיה לכם כיף ביחד בלי קשר למה שתעשו, אז הוא ילמד על אופניים בגיל קצת יותר מאוחר. בלחץ לא נהנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    אורלי
    12/09/2010

שלום בני בן ה 3 הוא השנה בגן חדש (הפעם אקצר ) ולפני החג לקחו אותם לבית אבות לשמח את הקשיישים וכשחזרו מהגן חמותי אספה אותו וראה אותו עם יד על הלחי והיא שאלה אותו מה קרה?"והוא אמר :הגננת הרביצה לי כי ברחתי לכביש ,בררתי זו רק היום עם המנהל כי הם דתיים,בקיצור המנהל ברר עם הגננת והיא אמרה שלא נברא כזה דבר ושבכלל הוא אפילו לא ברח לכביש ...
    מה לעשות?האם בני באמת יכול להמציא?
    תודה(ואם הודעה זו כפולה אז סליחה)

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום אורלי,
    תאורטית ייתכן שבנך המציא, אבל חשוב גם מה אומרת לך תחושת הבטן שלך. האם הוא נוהג להמציא? האם באופן כללי טוב לו בגן? האם זה קרה בעבר?
    אם נראה לך שהפעם לא הגיוני שהוא המציא, חשוב שתתמכי בו, תגידי לו שאת מאמינה לו, שזה בטח היה מפחיד ופוגע, ואסור לעשות לו דבר כזה ושאם יקרה דבר כזה שוב שיגיד לך.
    תחשבי האם את מרגישה שהילד בטוח בגן הזה, ובהתאם למסקנות שלך תחליטי אם את רוצה להשאיר אותו שם, או אם את רוצה לתת מקום לספק ולתת צ'אנס. אם כן, שימי לב טוב איך הוא חוזר מההגן ואם סיפור כזה או סיפור דומה קורה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ושנה טובה

אורלי
    13/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, שנה טובה.

סמדר ריינר
    13/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס ורוגז
    רותם
    12/09/2010

בני בכמעט בן ארבע.ילד בוגר מאוד ולרוב קשוב ונהדר.בתקופה האחרונה הוא החל לכעוס נורא על לא כלום.הוא מגיב בהתנגדות קשה שמתבטאת באמירת לא ובעקשנות חזקה ובליווי כיווץ גבות ןפנים זעופים.הוא יכול להגיב כך כשילד חדש בא לשחק איתו והוא מתנגד לו,או כאשר הוא לא מקבל את רצונו.הכל יכול להיות בסדר ולפתע הוא נעלב(מלא כלום)ובורח או מגיב בתוקפנות(לא הרבצות .כי אם מלל).תגובתי מתחלקת לשניים :או התעלמות ותוך מס' דקות הוא חוזר לעצמו,או(כי אינני יכולה לסבול את התנהגות הזו)כעס גדול עליו.
    האם זה נורמאלי ,מאיפה התנהגות זו נובעת?(חבריו אינם מתנהגים כך)
    זקוקה לעצה...

לקביעת תור
    סגירה
    כעס ורוגז

הוספת תגובה

• כעס ורוגז

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום רותם,
    על מה את מבססת את קביעתך שהוא כועס על כלום? ניסית לברר איתו מה לא נוח לו? כדאי לברר יותר מה קורה לו בפנים ומאיפה זה נובע כדי להבין טוב יותר איך לטפל בזה. אולי תתני דוגמה או שתיים יותר מפורטות של מה בדיוק קרה ומה בדיוק הוא אמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס ורוגז

רותם
    12/09/2010

תודה על תשובצך.אפרט יותר..
    רוב הכעסים והעילבויות קורים כאשר אנחנו נמצאים עם אנשים נוספים-חברים שלו והוריהם.
    סיטואציה למשל-הילדים משחקים ולפתע בלי שום סיבה נראית לעין,הוא נעלב ובורח או עושה פרצוף כועס ונמנע מהמשך משחק.ילד חדש ניגש אליו ,מתבונן בו,או אומר לו משהו ותגובתו היא "לא" "לא" עם פנים זעופות.אני מוכרחה לציין שבגן-גן חדש-אני מקבלת פידבקים מעוליםושיש לו הרבה חברים(רובן בנות),ילד נבון .כששנינו יחד (לרוב)הוא פשוט עונג.
    האם אני נסחפת בתגובותי,האם אני חוששת מדי?אני פשוט לא נתקלת מחבריו בתגובות כמו שלו.(והם כמובן לא מושלמים.בוכים הרבה,וכו).אני פשוט לא מבינה מהיכן מגיע הרוגז,הכעס הזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס ורוגז

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום רותם,
    אני לא שומעת מהתאור שלך את הנסיונות לברר מה קורה לו ולמה הוא כועס. זה שהסיבה לא נראית לעין, זה לא אומר שאם תשאלי אותו, תדובבי אותו, באותו רגע או מאוחר יותר לא תתקבל תמ ונה קצת יותר מלאה על מה קורה לו.אין טעם לכעוס על משהו שנאחנו לא מבינים, קודם כדאי לנסות להבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה