פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי ביצירת קשרים חברתיים
    דנה
    15/09/2010

שלום. בנותי מתקשות ליצור קשר עם ילדות מהכיתה לשהן הן מתלוננות וזה מאוד מםאיע להן. איך אי אוכל לעזור להן . במה אוכל להדריך אותן ? אני מאוד מוטרדת מזה וקשה לי שקשה להן. אחת בכיתה א והשניה בכיתה ד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי ביצירת קשיים חברתיים

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום דנה,
    תולי מהיכן נובע הקושי, האם הן ביישניות? האם הן לא יוזמות? האם הן דחויות ולא רוצים להיות איתן?
    תנסי לתאר יותר את הבעיה, האם הן לגמרי לבד בהפסקות, האם יש להן חברה או שתיים אך זה לא מספיק, האם יש להן חברות בבית הספר אבל זה לא עובר לשעות אחה"צ? וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט קושי ביצירת קשרים

נחמה
    16/09/2010

תודה על שהשבת לי. לאף אחת מהן אין חברה או חברות טובות , הן כאילו תלושות - לבד , יש בשתיהן מידה של כוחניות הכוונה שהן אוהבות להחליט או שהן עומדות על שלהן כמובן לא בצורה מוגזמת אבל זה כנראה מספיק. בהפסקות הן די לבד , הן די דומות בקושי שלהן. נדמה לי שקשה להן להתחבר ואין להם את הכישורים לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביצירת קשרים

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום דנה,
    קודם כל כדאי לדבר איתן על הקושי שאת מזהה שאולי גורם לכך שהן לא מתחברות, כדאי לשחק איתן בבית ולהתאמן על איך מוותרים, איך חולקים, וכו'.
    אפשר גם ללמד אותן להתחבר, לנסות לשוחח איתן וללמוד מה מונע מהן לגשת ולהשתלב במשחקים, לחשוב ביחד על בנות פוטנציאליות בכיתה שניתן לגשת אליהן ולהזמין אותן, לשמוע יותר על מה מדברים בכיתה, מה כדאי לעשות כדי להיות שייכות, האם יש תכניות טלוויזיה מסויימות שכדאי להתמצא בהן, האם יש פעילויות מסויימות שמשותפות לילידם אחה"צ וכדאי להתשתתף בהן, ללמד אותן איך מתקרבים דרך חוויה מסויימת, איך מספרים איפה הן היו בשבת , או סרט שהן היו בו, איך מחמיאים לילדה על בגד או על סרט לשיער ומשם מתחילה שיחה וכו'.
    אם אתם לא מצליחים אולי כדי לפנות לטיפול, אולי טיפול משפחתי, כדי לברר מהכין נובעת הכוחנות והקשיים.
    גם מעניין לשמוע האם לכם ההורים יש קשרים חברתיים, האם יש באפשרותכם לתת דוגמה בעניין הזה, אם כן, גם בזה ניתן להתשמש כדי ללמד אותן, אם לא, זה חומר למחשבה - לגבי דפוס משפחתי שלכם בנוגע ליצירת קשרים חברתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - דחוף!!!!
    קרן
    15/09/2010

שלום רב,

יש לי ילדה בת שנתיים וחודש.
    התחילה ללכת לגן בגיל שנה.
    השנה עברה לקבוצת הבוגרים באותו גן עם כל הילדים שהיו איתה בשנה שעברה.
    בשנה הראשונה בגן, מאחר שהייתה איתי שנה בבית, לקח לה כ- 3 חודשים להיקלט ולהתחיל להנות בגן ללא בכי - לאחר מכן - הלכה ופרחה בגן.
    השנה היא התחילה את השנה רק בשבוע האחרון לאחר ראש השנה מאחר שהיינו איתה שבוע בחו"ל.

הבעיה היא שמאז שהילדה חזרה לגן (הגננת אומנם התחלפה אך היא מכירה אותה כחלק מהצוות המקצועי שליווה אותה בגן בשנה שעברה) - היא כל הזמן בוכה / מייבבת, לא אוכלת דבר וחצי דבר ולא שותה, לא מים ולא מטרנה, חוזרת הביתה רועדת מרעב וגורסת מהשנייה שהיא מגיעה הביתה. כמובן שהצוות בגן כל הזמן מציע לה לשתות ולאכול... בתחילה ניסיתי לתת לה מתנה בסוף כל יום לעודד אותה לאכול ולהשתתף - זה לא עזר. אח"כ אמרתי לה בסוף היום ששמעתי שהיא לא אוכלת שאני מאוד עצובה מזה, ובד בבד - אוהבת אותה והיא הבטיחה שתאכל ותשתה.. למחרת - עדיין לא אכלה כלום כל היום ולא שתתה.

עכשיו אני מנסה להתעלם מזה בנוכחותה ולא לדבר איתה על זה כדי להראות לה שזה כאילו לא מפריע לי.... היום שמעתי שבארוחת הצהריים היא כמובן לא אכלה ולא שתתה מהבוקר אבל קצת התפרעה וגרמה לכך שכל הילדים יבכו אחריה, ולכן הגננת לקחת אותה לצד הרגיעה אותה, חזרו לשולחן עם הבטחה שהיא תתנהג יפה ולמרות זאת הכל חזר חלילה.

בהמלך כל היום (וזה קורה כל יום מאז שחזרה לגן) היא לא זזה מהגננת או מהסייעת ולא משתתפת באף פעילות - לא בגן ולא בחצר, וזאת למרות שכל יום יש להם חוג אחר בגן.

חשוב לי לציין שמדובר בילדה מדהימה, פיקחית וחברותית מאין כמוה. היא לא ילדה בעייתית בשום מובן ואופן. מאוד קשובה, ממושמעת ומחונכת. מעולם לא נתקלתי אצלה בכזו עקשנות ואסרטיביות. בשנה שעברה היא התפתה מדהים בגן ושיתפה פעולה בצורה פנומנאלית כולל במסיבת סוך שנה כשרוב הילדים התביישו...

אני מאוד חוששת מהצום שהיא גוזרת עליה במשך כ-8 שעות כל יום (אפילו לא שותה....) וגם קצת חוששת שהצוות יאבד את הסבלנות כלפיה בשלב מסויים..

מה עלי לעשות? אני ממש אובדת עצות... מה דרך הנכונה להגב? והאם יש משהו שניתן לעשות כדי להחזיר עטרה ליושנה?

למען הסר ספק אני יודעת שמתייחסים אליה מאוד יפה בגן - גם הצוות וגם הילדים כך שזה לא נובע ממקום של מישהו שעושה לה רע חלילה. כמו כן, הגן נמצא בדיוק באותו מתחם כמו בשנה שעברה כך שלא מדובר בגן חדש או משהו כזה.

אני ממש נואשת - אנא עזרו לי!

עוד משהו חשוב - אני גם לא מבינה איך אף אחת מהצוות לא מוצאת דרך ללב שלה.... זה לא סביר - למרות שאני יודעת שהן כל הזמן מנסות... יש גם מצלמות בגן ואני רואה מהעבודה שהן מלטפות אותה ומתייחסות אליה מאוד יפה.מצד שני - זה הגיוני שכמעט שבוע אף אחת מהגננות או מהסייעות לא מצליחה לשכנע אותה לשחק ולאכול???

ממתינה לתשותבכן בקוצר רוח
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - דחוף!!!!

הוספת תגובה

• קליטה בגן

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום קרן,
    יכו להיות שהמעבר חזרה גן היה לא מספיק הדרגתי בשבילה אחרי החופשה. גם העובדה שהגיעה אחרי כל הידים אולי גרמה לה להרגיש אאוטסיידרית למרות שהיא מכירה את כולם. היו כל מיני מעברים, להיות בחו"ל להיות בארץ, להיות בחופשה, להיות בגן, ואוי זה קצת יותר מדי מהיר בשבילה. הייתי מנסה לראות אם אפשר לעשות משהו יותר הדרגתי ולתת לה לחזור ולהתרגל יותר לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

קרן
    15/09/2010

חשוב לי לציין שב- 1/9 היא הייתה 3 שעות בגן ולמחרת חצי יום ורק אחרי זה נסענו לשבוע.
    בכל מקרה החזרנו אותה לגן אחרי החופשה בחו"ל בעצת הגננת ליום מלא ללא הישארות שלנו בכלל - כך הגננת אמרה....
    את חושבת שעכשיו יהיה נכון להחיל שוב בהדרגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום קרן,
    אני חושבת שבתקופה הקרובה כדאי לנסות ראות איך אפשר להקל עליה את המעברים, אולי לתת לה לקחת איתה חפץ מעבר לגן, אולי לעשות טקס פרידה קצר ומובנה, ואולי גם לקצר קצת את שעות השהיה שלה שם בהתייעצות עם הגננת. משהו בתגובה שלה נשמע לי שזו לא רק הצגה של תשומת לב, זו מצוקה אמיתית. אם כלום לא עוזר אולי כדאי לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו11 חודשים
    ללא שם
    15/09/2010

יש לי ילדה בת שנה ו11 חודשים ונולד לי תינוק בן חודש והילדה לא רוצה ללכת לגן ביגללו והיא כול הזמן מרביצה לילדים ולא שומעת למה שאומרים לה ומה שהיא רוצה היא צירכה לקבל אותו עכשיו אם לא היא צורחת היא לא אוהבת ליתעסק בכלום לא במשחקים לא ליראות טלויזיה היא ילדה אם הרבה אנרגיו אני לא יודעת מה לעשות תעזרו לי בבקשה ...

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה ו11 חודשים

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו11 חודשים

ללא שם
    15/09/2010

ואין לה גבולות בהתנהגות והיא רגילה לירדם רק על הרגליים שלי וזה קשה לי מאוד ואני נותנת לה את כול תשומת הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי קיצוני בהתנהגות
    אתי
    15/09/2010

ביתי בת 5 יש לה אחות בת שנה, בת ה - 5 בגן חובה - גן חדש גננת חדשה וכו'
    מעולם לא הופיעו בעיות הסתגלות אצלה הכל תמיד היה מאוד קל איתה מעולם לא יצטרכנו להעניש אותה - ילדה מקסימה אומנם מפונקת כי היא נכדה בכורה אבל עד היום הפינוק לא פגע או הפריע לאף אחד הכוונה בפינוק קניית המון צעצועים והמון תשומת לב שהיא מקבלת.
    אני רוצה לציין שאחותה גדלה בת שנה הולכת מתייפייפת ומקבלת המון תשומת לב מכולם לדעתי היא נורא מקנאת בה וזה נורמלי. הבעיה היא שמהיום הראשון היא לא רוצה ללכת לגן זה התחיל בבכי וכעת זה הפך למצב שהיא צורחת בכאב כזה שמעולם לא ראיתי הפנים שלה נראות מבוהלות היא נראית במצוקה( בדקתי את הגן את המטפלות והילדים הכל נראה שם בסדר וגם אין תלונות מהורים של ילדים אחרים). דברתי עם פסיכולוגית והיא אמרה שאני צריכה יותר לבלות איתה. העניין הוא שלפתע אתמול בערב סבתא שלה הייתה אצלנו מפני שהיא שמרה על התינוקת בזמן שאני ובעלי והיא יצאנו לסידורים וכשחזרנו הסבתא הייתה צריכה ללכת, הילדה פשוט נכנסה להסטריה התחילה לצרוח ולבכות אני לא ראיתי מעולם ילד שיכול לצעוק בצורה כזו מתוך כאב כזה זה פשוט מפחיד, בעלי לקח אותה והושיב אותה בחדר והסביר לה שעד שהיא לא מפסיקה לצעוק ולבכות הוא לא מקשיב למה שהיא אומרת.
    כעבור 20 דקות היא נרגעה הוא שטף לה פנים ודיבר איתה. אח"כ היא פשוט התנהגה כלא היה כלום.
    אני לא יודעת איך להתמודד עם זה: האם צריך להיות נוקשים ומה בגן האם אני צריכה לעזוב אותה צורחת וללכת - כי אין ברירה ניסיתי כל דרך של שיחות.
    בפעם הקודמת שזה קרה בגן דברתי איתה ואח"כ יצאתי היא תפסה אותי ולא שחררה נאלצתי לשחרר אותה בכח ולסגור את הדלת, הילדה צרחה בהסטריה בעטה בדלת חיכיתי 3 דקות מחוץ לדלת והייא נרגעה והלכה לשחק.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי קיצוני בהתנהגות

הוספת תגובה

• תוכלי לענות לי בבקשה

אתי
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות.

נעמה סבג שמש
    16/09/2010

אתי שלום,

הסיפור שהצגת מורכב, אך כיוון שזהו פורום, אענה על החלק המעשי שיוכל להועיל:
    דברי איתה על הדברים בגוף שלישי. ספרי לה סיפור על ילד שהולך לגן. דברי על רגשותיו ומעשיו. הגיעי אליה דרך כך.
    את הכניסה לגן חשוב וכדאי לעשות בצורה הדרגתית. אין רע בלשים ילד חצי יום כהתחלה.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בגיל שנתיים +
    אנה
    15/09/2010

שלום

הקטנה שלי בת שנתיים וחודשיים
    יונקת כמו שבדרך כלל הילדים בגיל הזה - מתי שבאה לה
    אחרי שאני חוזרת הביתה, לפני שינה, בלילה, בבוקר, סתם כשמשעמם לה או שהיא עצובה
    היא באה, מבקשת ואם אני מנסה לסרב היא מתחילה לבכות, להוריד לי חולצה ולקחת בכוח
    אנחנו מתכננים גם הריון נוסף והחלטנו להתחיל לגמול אותה מהציצי

בנוסף אנחנו מתכננים נסיעה לחו"ל בעוד שבוע ל-4 ימים בלעדיה
    היא נשארת עם אחותה הגדולה אצל הורים שלי

אני חייבת לציין שאף פעם לא השארתי אותה לישון אצלם בלילה, אבל במשך היום היא כן ישנה אצלם ואין לה בעיה להשאר שם או בגן כל היום בלי ציצי

מה תמליצו לי ?
    כבר שמעתי שאמאות נוסעות וילדים נגמלים ב-4 ימים ולא מבקשים אפילו כשאמא חוזרת
    מצד שני שמעתי שעדיף לגמול בהדרגה

HELP !

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בגיל שנתיים +

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום אנה,
    אם התכוונת לגמול אותה דרך זה שאת נוסעת ל-4 ימים - אני ממש לא ממליצה לך על זה. אני בעד הגישה ההדרגתית.
    תנסי להעביר אותה לאט לאט לאט לבקבוק, חלק מהארוחות, ואחר כך השאר, ותהיי קשובה לקצב שלה. אני מקווה שזה אפשרי בלי לדחות את הנסיעה.
    בהצלחה,
    ונסיעה טובה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא לא מוכנה לקחת בקבוק

אנה
    16/09/2010

ונראה לי קצת מוזר להרגיל ילדה בת שנתיים + לבקבוק
    יש כאלה שכבר מפסיקים עם בקבוקים בשלב הזה

יש איזה דרך להכין אותה לזה שלא אהיה 4 ימים ?
    להקל עליה ?
    אני הכי חוששת מלילות
    כי היא מתעוררת ויש מבקשת אותי וציצי

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום אנה,
    אם לא בקבוק אז דרך ההאכלה שאת מתכוונת אליה, אני פשוט חשבתי שבקבוק זה בכל זאת יותר הדרגתי. תעשי מה שאת מרגישה נוח איתו.
    הדרך להכין אותה היא להסביר לה שאבא ואמא נוסעים והיא תישאר עם אחותה אצל סבתא. ואחר כך אתם תחזרו, להדגיש ולחזור על כך מספר פעמים. כדאי לשלוח אותן עם חפצים מוכרים, כגון בובוה אהובה, צעצועים נוספים, פיג'מה ומצעים מהבית וכו'.
    אם יש אפשרות שהסבתא תבוא לבית שלכם זה עדיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

אנה
    16/09/2010

לגבי ההנקה - זה לא ממש אוכל בשבילה
    זה יותר שיטה להרגע או להרדם
    גם אם היא אכלה ארוחת ערב והיא שבעה מאוד היא עדיין תבקש ציצי לכמה שניות לפני שינה.
    יכול להיות שהיא צריכה איזה שהוא חפץ אחר במקום ?
    היא לא אוכלת מבקבוק, אין לה מוצץ, היא לא רוצה שינדנדו אותה
    ככה שבעצם אין משהו אחר שמרגיע אותה

אני מפחדת שהיא תתעורר בלילה ותתחיל לצרוח :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום אנה,
    אוקיי, בהחלט אם ההנקה זו כבר לא האכלה ממש, בהחט יש מקום לנסות לתת לה חפץ מעבר. לא סוף העולם אם היא תתעורר בלילה למשך תקופה כחלק מההסתגלות. אי אפשר בגלל הפחד מהתגובה שלה לא לגמול אותה. מצד אחד את חוששת לאכזב אותה עם הגמילה אך מצד שני אתך רוצה לגמול אותה אך לא להיות כשזה יקרה. ואז מה, היא תתעורר לסבתא שלה בלילה? הרי זה לא יותר טוב. הילדה משליטה עלייך סוג של טרור, ואת רוצה מצד אחד לא לאכזב אותה אך מצד שני לחיות את חייך ולהפסיק את השיעבוד. את צודקת שזה צריך להיפסק, ויהיה לה קשה, ואת צריכה לעמוד בקושי, אי אפשר לברוח ממנו. יהיה לה קשה ואתם תתגברו, כמו כולם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שאין דרך קלה במקרה הזה. תודה

אנה
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    שושי
    15/09/2010

שלום רב,

בני בכיתה ד' (אח תאום -זהה) מתקשה בכתיבה ומעט בקריאה. ילד חברותי מאוד, ספורטיבי, ללא בעיות התנהגות. שמתי לב שחלו אצלו קשיים לקראת מרץ בשנה שעברה ועדכנתי את המורה.
    הדבר בא לידי ביטוי בקושי להעתיק מהלוח (מעתיק עם שגיאות כתיב ,כנראה בעיה בראייה חזותית..), קושי בהכנת שיעורי בית, קריאה רצופה לעיתים אך לא תמיד עם התייחסות לניקוד, כתב יד לא ברור, מתעייף מהר בכתיבה בשל אחיזה לא נכונה של העפרון והציונים היו בשנה שעברה בינוניים ומטה לעומת כיתה ב'. בחופש הגדול לקחתי אותו לאבחון בהתפתחות הילד והם טענו כי יהיה קשה לשנות צורת אחיזה, אך ישלחו אותי לריפוי בעיסוק ואכן כבר חודש וחצי אנו בטיפול שבועי של ריפוי בעיסוק. אלא, שהמצב מחריף
    ישנה בעיה בתחושות..לרוב אני גוזרת את התוויות מהחולצות, ישנן חולצות עם תפירה גסה או הדפסים ואז הוא לובש חולצה מתחת, הוא מתאמן בכדורגל אז הוא גורב 2 זוגות גרביים כי הגרב לא נוחה לו , כנפיים הוא אוכל עם כפפות כדי לא להתלכלך בידיים, סלט הוא אוכל בצלחת נפרדת כדי שהרוטב לא ייגע באוכל, שאר הדברים הוא אוכל רגיל, אך סטרילי במיוחד!! שיתפתי את המורה בבעייה (היא חדשה ואינה מכירה את הילד) והיא אמרה שאלך לנוירולוג לאבחון טובה, האם זה ייתן את המענה? אני יודעת שצריך אבחון כדי לבדוק מה הבעיה, אך אשמח לדעת האם פסיכודידקטי ? או אבחון אחר? האם זה גנטי או משהו שנרכש?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

שושי שלום,
    האבחון המתאים כאן הוא אבחון רב מקצועי מקיף, גם פסיכודידיקטי וגם נוירולוגי. באבחון הפסיכודידקטי בודקים את קיומן של לקויות למידה, ובאבחון הנוירולוגי יבדקו האם הוא סובל מקשיי קשב וריכוז. יש מכונים מתאימים, ואפשר לבדוק דרך קופת החולים שלכם מה מסובסד. אחרי שתדעי מה הבעיה, יהיה אפשר לדון במקורותיה ובדרכי הפתרון. חשוב מאוד שהאבחון יהיה משולב, על מנת לשלול את כל סוגי הבעיות. לא מומלץ ללכת לנוירולוג בלבד.
    רצוי להקדים באבחון כדי לא לפגוע בתפקודו בשנת הלימודים הנוכחית.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

שושי
    15/09/2010

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר
    דנה
    15/09/2010

שלום,
    אודה על קבלת ייעוץ בהקדם האפשרי.
    יש לי בן בן-11 ובשבועיים האחרונים החל להתנהג בצורה שלא אופיינית לו, לא רוצה ללכת לבית הספר, אלים, לא משתף פעולה בשיעורים, מתחצף וגם לא משתף פעולה בבית, כל זאת מהסיבה כי לא קונים לו אופני פעלולים ב-2,000 ש"ח, לדעתי ולדעתו של בן זוגי זו הוצאה מיותרת ולא יעלה על הדעת כי נרכוש לו אופניים בעלות כה גדולה. הילד עצבני מאד, מאיים כי יתאבד, אני שולחת אותו לבית הספר ולא משתף פעולה, לא מכין שיעורי בית וכו'. אמש המצב החמיר והוא הרים עלי יד. בכל זאת שלחתי אותו לבית הספר וגם שם לא שיתף פעולה. בבית כשהנושא הזה עולה הוא ממשיך לאיים ולקראת השינה - לא מצחצח שיניים, לא מתקלח, לא מחליף בגדים, נכנס למיטה ומתכסה בשמיכה. והיום- לא רצה לקום לבית הספר, לא שיתף פעולה והשארתי אותו בבית.
    מנהל בית הספר והמחנכת בקשר איתי והוא תחת מעקב שלהם.
    אודה לכם על קבלת ייעוץ, אנו חסרת אונים.
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר

הוספת תגובה

• ילד מתבגר

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

דנה שלום,
    קשה לי להאמין שכל ההתנהגות המוקצנת שאת מתארת היא תוצאה של אי קניית אופניים. יש כאן מצוקה יותר רחבה של הילד, שהיא כביכול בשל הרכישה הקונקרטית. הילד כנראה לא יודע איך להעביר לכם את המצוקה שהוא חווה, ותולה זאת באופניים.
    לכן רצוי לפנות להתייעצות עם איש מקצוע - פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים. אפשר להתייעץ גם עם פסיכולוגית ביה"ס ולקבל ממנה הפניות למסגרת מתאימה באיזורכם. עדיף לא להתמהמה עם הפניה לייעוץ, כיוון שהילד משדר קושי לא מועט.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים בגן
    שי
    15/09/2010

בוקר טוב,

יש לי 2 בנים, הגדול בן 3 ותשעה חודשים והקטן בן 2 ותשעה חודשים,
    בשנה האחרונה היו שניהם באותו גן פרטי, בחופש הגדול התלבטתי קשות בנוגע להשארתו של הילד הגדול בגן הפרטי או על העברתו לגן עירייה (בגן הפרטי יש גננת נפלאה, הצוות מאוד חם ואוהב, אך הילדים בני גילו ומעלה עזבו, נשארו 2 ילדים קטנים ממנו בחצי שנה והשאר קטנים יותר), בתחילת השנה הכנסתי את שניהן לאותו גן פרטי, אך ראיתי שהפרשי הגילאים משמעותיים ולכן העברתי את הבן הגדול לגן עירייה. קשיי ההסתגלות (בינתיים) מגיעים מצד האח הקטן שנורא קשה לו עם העובדה שהוא הולך לגן אחד ואחיו לגן אחר, כל התהליך מלווה בבכי צורם שהוא לא רוצה את הגן הישן אלא הוא רוצה ללכת לגן החדש של האח הגדול. אני מנסה להסביר לו שלכל אחד יש את הגן שלו ואת החברים החדשים שלו, אך זה לא עוזר. הבן הקטן כועס על כולם בעיקר על הבן הגדול "שנטש" אותו".
    נא עזרתכם כיצד אני מקלה על הבן הקטן את המעבר של האח הגדול לגן אחר, איך נסביר לו את המצב (אני נמנעת להשתמש במילים אתה קטן והוא גדול).

לקביעת תור
    סגירה
    אחים בגן

הוספת תגובה

• אח גדול ואח קטן

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

שי שלום,
    אפשר מאוד להבין את בנך הצעיר - עד כה הוא ואחיו היו באותו ה"סטטוס", ופתאום לפתע אל הגדול מתייחסים כאל גדול יותר. מבחינתו זה מאכזב, אולם מן הסתם רק ילד אחד יכול להיות הגדול ועל השני נגזר להשלים עם היותו צעיר יותר. לכן לא כ"כ ברורה לי ההימנעות שלך מתיאור המציאות - יש ילד יותר גדול שהולך לגן של גדולים יותר, ויש ילד יותר קטן. אפשר להסביר את המציאות הזו בדרך מאוד נעימה ועניינית, ולא לצבוע אותה בצבעים של מי יותר טוב או מוצלח. בסה"כ נראה שעשית את ההחלטה הנכונה מבחינת שני הילדים, והתאמת לכל ילד את המסגרת החינוכית המתאימה לו. טוב שעשית כך, וזהו תפקידך כאם. כעת תוכלי לעזור לבנך הצעיר להרגיש מספיק חזק ומוכשר, גם אם הוא צעיר מהגדול (בוודאי הוא הבחין בהבדלים ביניהם, גם אם היו באותו הגן).
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 - עקשנות וקושי להפרד
    גלי
    15/09/2010

שלום רב,

יש לי ילדה מקסימה וחכמה מאוד,בת 3. היא בת יחידה ובבית היא כמלכה! כמו כן היא ילדה עקשנית, דעתנית , שעומדת על שלה ויודעת בדיוק מה היא רוצה וכאשר היא מחליטה משהו אין מי שיצליח להזיז אותה ממקומה. בתי היתה בבית עד גיל שנתיים ואז היא נכנסה לגן (פרטי, שנחשב להכי טוב באיזור) עברנו תקופת התאקלמות קשה עד שהיא התרגלה למסגרת. בתחילת החודש היא חזרה לגן (לאחר תקופה ארוכה בבית, היא גם לא היתה בקייטנה) מדובר באותו גן, אך בקבוצת הבוגרים (אותם ילדים, אך מבנה שונה וצוות שונה) ומאז כל בוקר מלווה בעצב גדול שלה, היא מבקשת לישון (למרות שישנה טוב כל הלילה) ואומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן, שהיא לא אוהבת את הגן. וכבר ביציאה מהבית מתחיל בכי שהולך ומתגבר ומגיע לשיא כשמגיעים לגן (היא כמובן לא מוכנה להכנס ואני לוקחת אותה בידיים) הגננת אמרה שכדאי לחתוך מהר ואחר כך הייתי מתקשרת והיו אומרים לי שהיא נרגעה, אך מסרבת לאכול עם כולם ואחר כך יושבים איתה לבד ומנסים להאכיל. אחר הצהריים היא כל הזמן שואלת אם הולכים לגן (מאוד חרדה) וכן מאוד עקשנית בכל מיני דברים... לעיתים מסרבת להכנס לרכב ומשתוללת וצועקת או שלמשל שהולכים לגינה היא לא מוכנה להפרד מהחפצים שלה (אפילו אם זו עטיפה של במבה שנגמרה היא דורשת שאכניס אותה לתיק שלה וכו'... גם בגן כאשר היא מתקרבת לאזור של משחקים מסויימים, היא טוענת שזה רק שלה ועורמת הכל בצד ומנסה לשמור כדי שאף אחד לא ינגע...
    הגננת אומרת שהיא ילדה סופר רגישה והכי קשה לה בגן... אני לא רוצה לחשוב מה יהיה שנה הבאה כאשר היא תצטרך להיות בגן עיריה....
    אנחנו ממש מתוסכלים ואובדי עצות... מנסים ללמוד איך להתנהג... יש לציין שאנחנו מאוד אסרטיביים ועומדים על שלנו אך זו מלחמה מאוד קשה ומאוד מעייפת....
    יכול להיות שהיא רגילה שבבית היא המלכה ובגן היא אחת מכל הילדים....
    חשוב לציין שמדובר בילדה מאוד חכמה בעלת זיכרון יוצא דופן וקליטה מהירה מאוד... מה עושים?

תודה רבה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 - עקשנות וקושי להפרד

הוספת תגובה

• בת 3

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

גלי שלום,
    נשמע שיש כאן שני עניינים - הנושא הראשון הוא סיוע לילדה להסתגל לגן. כעת סביר להניח שההסתגלות למסגרת החדשה לא קלה לה, וזה עדיין בגבולות הזמן הסביר בהחלט להסתגלות. כדאי לשמוע לעצת הגננות לגבי תהליך הפרידה וגם לבדוק אם הילדה מתנהגת שונה כשאת זו שמביאה אותה לגן, או אביה. חשוב כשהיא בוכה לתת מסר ברור שתומך בכמה טוב יהיה לה בגן, אלו דברים מעניינים וילדים נחמדים יש שם, וכדומה. אולם לא להאריך בדברים ולא "להרצות" על הנושא.
    מעבר להסתגלות לגן, תהליך שאורך זמן אבל מסתדר תוך מספר שבועות, את מתארת חרדה של הילדה שדברים ייעלמו לה, ושהנכסים ש"צברה" לא יישארו עמה. אולי יש פער בין היחס אליה בבית כאל "מלכה" לבין איך שאתם תופסים את ההשתלבות בגן. ייתכן שאתם מעבירים מבלי להתכוון, את החרדה שלכם שבגן היא לא תזכה למלוא ההערכה שהיא זוכה לה בבית. אולי כדאי לחשוב איך אפשר בבית להמשיך להעריך ולחזק אותה, אבל לא לתת לה להרגיש "מלכה" כדברייך, אלא ילדה אהובה ומוצלחת. זה לא אותו הדבר. אם אתם מרגישים שהעימותים עמה ממשיכים להיות קשים, כדאי לשקול פניה להדרכת הורים או לקבוצת הורים.
    כתבת שבשנה הקודמת היא הסתגלה בסופו של דבר, ולכן אין סיבה שהדבר לא יקרה גם השנה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות
    מודאגת
    15/09/2010

הבן שלי בן שנתיים וחודשיים. עדיין לא ממש מדבר. מילים בודדות.
    כיום הוא בגן עם 35 ילדים. הוא נושך כל הזמן.
    גם שנה שעברה שהיה במסגרת של 7 ילדים הוא עדין נשך אבל בתדירויות נמוכות יותר.
    מה עושים? בבית הוא לא נושך, אע"פ שיש ילדים ואחיינים, לכן קשה לי לאתר את הסיבות לנשיכות.
    האם ניתן להוציא את בני מהגן?
    איך ניתן לטפל בתופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות

הוספת תגובה

• נשיכות

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

לאם המודאגת שלום,
    נשיכות הן תופעה שכיחה בגיל של בנך, גם בקרב ילדים שמדברים וגם כאלו שאינם מדברים עדיין. הנשיכות הרבות כעת הן סימן למתח שהילד חש, אך ייתכן שזה גם נסיון תקשורת שלו עם הילדים ונסיון לקבל תשומת לב מהצוות בגן.
    הטיפול בתופעה הוא באמצעות הצבת גבולות ברורה ומיידית, כדאי שתעבדי בשיתוף פעולה עם צוות הגן ותתכננו כיצד לפעול. חשוב גם מאוד להחמיא לו כשמשחק עם ילדים מבלי לפגוע בהם, גם בגן וגם בבית.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לספר על הריון לילדים
    מאיה
    15/09/2010

שלום,
    אני בת 32 אמא ל- 2 ילדים בת בת 6 ובן בן 2, לפני חמישה חודשים עברתי הפלה בוששת בשבוע 21 להריוני, בהתייעצות עמכם הצלחתי להעביר לביתי את המסר כי העובר בבטן לא יוולד.
    היום אני נמצאת בשבוע 13 ומתלבטת באיזה שלב לספר לה שאני בהיריון, אני אשת קבע במקצועי ואני כבר לא הולכת על מדים, מטבעי איני בחורה רזה.....
    ברצוני לציין כי ביתי לקחה את הנושא מאוד קשה כי היא ציפתה לאחות בקיץ ולפני חודשיים היא אמרה לחברה בקייטנה כי אני בהריון.
    לעזרתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לספר על הריון לילדים

הוספת תגובה

• הריון

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום מאיה,
    אני מבינה שכבר אי אפשר להסתיר, לכן צריך להגיד את אמת. אפשר להגיד לילדה שניסיתם שוב, ובינתיים הכל בסדר, אבל עוד צריך להמתין.
    אני מניחה שהחרדה שלך כרגע לא פשוטה, וגם קשה לך לספר ילדה כי את חוששת שגם היא תחשוש להריון יחד איתך וזה עלול להגביר את העיסוק בחרדה.
    עם זאת זה תלוי במסר שעובר ממך, אם הוא עובר בצורה עניינית ורגועה אני מניחה שגם לילדה יהיה יותר קל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול מגדרי?
    התוהה
    14/09/2010

בני, בן 7, אוהב להתחפש לבנות, אוהב לכתוב סיפורים - ובדרך-כלל על בנות או על ילד שהתברר שהוא בת, ובאופן כללי מתנהג (לא נראה!) כמו "הומו-לעתיד". מסקרן אולי לדעת - א. האם בגיל הזה זה יש לכך קשר ברור וודאי לזהות מינית בעתיד? ב. האם יכול להיות שזהו בלבול מגדרי, שיתברר בעתיד - והאם יכולות להיות לזה סיבות פסיכולוגיות או משפחתיות, הקשורות, למשל, לכך שאני רווקה, חיה לבד, ואביו הומו וחי עם בן-זוג? בתודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול מגדרי?

הוספת תגובה

• יש טענה שנטייה מינית זה מבוסס בגנים

שלומי
    22/10/2012

יכול להיות שבנך ירש משהו מאביו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול מגדרי

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום לך,
    ממחקרים שנעשו כפי הנראה יש בחלק גדול מהמקרים קשר בין התנהגות כזו בגיל הזה לזהות מינית בעתיד. לא וודאי, כמובן.
    עד היום לדעתי לא נעשו מספיק מחקרים על משפחות של הורות משותפת מהסוג שאת מתארת לכן אני לא יכולה להגיד אם יש קשר בין המבנה המשפחתי לנטייה של בנך אם אכן תתפתח נטייה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5
    אמא
    14/09/2010

היי אני אמא לילד בן 4.5 ותאומים בני שנה
    שאלתי היא לגבי הבכור הילד כרגע בגן עירייה וצהרון באח"צ.
    מאז שהוא בן 3 חודשים הילד נמצא במסגרת ותמיד כל כניסה שלו לגן היית מלווה בבכי לא משנה באיזה גיל ,לפני או אחרי התאומים(שאפשר לשער שזה קשור אבל זה היה גם לפני)
    השנה הוא גם נמצא בצהרון שזה עוד יותר מתסכל אותו אבל אין ברירה ,הילד כל היום בוכה צמוד לגננת לא מוכן להתחבר או לשחק עם אף אחד מילדי הגן,גם כשאוספים אותו הוא בוכה בהיסטריה "אמא תאספי אותי אל תלכי" הוא חוזר הביתה לשגרה רגילה וכמובן שאני ובעלי מדברים איתו המון מנסים להסביר לו שלעולם לא נעזוב אותו ותמיד נבוא להוציא אותו מהגן.אבל אין עם מי לדבר כל בוקר אותו סיפור.
    לכל זה נוספו הלילות אחרי שהוא יושן משהו כמו שעה הוא קם בבכי מייבב ורוצה את אמא אנחנו שואלים אותו עם חלם חלום?או מה קרה? אבל הדבר היחידי שמרגיע אותו הוא לישון במיטה שלנו ובמיוחד על הכרית שלי

מה לעשות? איך להתנהג איתו? כי יותר מדי חיבוקים ונשיקות רק מגבירים את הצורך שלו ליותר יחס ותשומת לב

ואציין שהוא מאוד קשור אליי לא מוכן שמישהו יגיד לי משהו אפילו לא בעלי, תמיד מחפש את הקרבה שלי וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום לך,
    לא ציינת מה קורה בהמשך היום בגן, האם אחרי שאתם הולכים הוא משתלב? אם כן, אז כנראה חלק גדול מהבעיה קשורה לכך שמשפיע עליכם מאוד הבכי שלו. תפסיקו מייד עם הנאומים וההסברים, תחזירו אותו בהקדם לסדרי שינה רגילים, ואל תתגמלו את הדפוס. אם גם בגן הוא לא מתפקד כל היום והגננת קוראת לכם לקחת ואתו באמצע היום, אז אולי צריך לבדוק אם יש בעיה יותר חמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לילד שאבא לא רוצה לראותן?
    ענבל
    14/09/2010

אני פרודה מבעלי כשלושה חודשים בשבועים האחרונים הוא החליט שהוא לא אוסף את הבנות מכיוון שרשמתי אחת מהן לחוג בימי הסדרי הראיה שלו, החוג מתחיל בשעה ארבע (השעה שהוא אמור לאסוף אותן) עד חמש וחצי. ביקשתי ממנו להחליף ימים והוא לא מסכים בטענה שאם יחליף לימי ראשון ושלישי אזי לא יראה את הבנות בין שלישי לראשון (שזה לא שבת שלו) יש לציין שלפני עזיבתו את הבית הבטחנו לילדה שתירשם לחוג הספציפי הזה.בגלל אי הסכמתו החליט שהוא לא אוסף את הבנות עד לגט. שכרגע אנחנו רחוקים מזה מאוד.
    מאז עזיבתו אנחנו לא ממש מתקשרים, ועל כל נושא שאני מנסה לשוחח איתו ולא מתאים לו הוא "פוגע בי" דרך הבנות. הוא מתקשר אליהן וקובע איתן ולא מגיע, ומאכזב אותן כל פעם מחדש. איך מתמודדים, מה צריך/מותר להגיד להן? הן בנות 8 ו 4.

תודה

הוספת תגובה

• מה אומרים לילדות

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום ענבל,
    אכן מצב קשה ועצוב. נראה לי שמה שאפשר להגיד לילדות הוא שכרגע עוברת על כולכם תקופה קשה. כל אחד מגיב אחרת כשקשה לו. אבא מגיב בכעס נורא גדול. את מצטערת שחלק מהכעס הזה יוצא עליהן כרגע, אבל האמת היא שזה לא קשור אליהן, הן לא אשמות בזה וזה לא מגיע להן. את מקווה שעם הזמן, כשפחות יכאב לכולם, גם אבא קצת יירגע והן תוכלנה לראות אותו יותר.
    מעבר זה אין הרבה שאת יכולה לעשות פרט ללהבין אותן וללוות אותן בכאב שלהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים
    מלי
    14/09/2010

שלום הבן שלי בן 3 כבר שבוע שלא אוכל דבר אבל ממש דבר אולי משהו ביום וממש קטן זה התחיל מערב חג שהוא הקיא ושילשל ומאז הוא רק נחלש לי..
    אני יודעת שיש לו כרגע שינויים בחיים כמו גן חדש סביבה חדשה אני בהריון בחודש 6 ככה שאני מאמינה שזה מאוד משפיע עליו אבל אני ממש דואגת הוא רק הולךם ומצטמק והוא חלשלוש כל היום צמוד אלי וזה די קשה לי מה עושים הרופאה שלו אמרה שכל עוד הוא שותה זה בסדר אבל זה נראה לי כבר די מוגזם ואני דיי חוששת אנא עיזרו לי..
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים

הוספת תגובה

• תגובה למתח באי אכילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

ליאור שלום,
    ייתכן שבנך סובל מוירוס ולכן מקיא ומשלשל, וייתכן שהשינויים לאחרונה מעוררים מתח, והוא מגיב בהפחתת האכילה. בשני המקרים, רצוי להמשיך ולהציע לו אוכל מגוון, ולאפשר לו לבחור מה שרוצה - מבלי ללחוץ עליו, לשדל אותו ולשכנע. רצוי להקפיד על זמני ארוחות קבועים, ולמסד ארוחת ערב משפחתית.
    במקביל, כדאי להרבות בזמן הקרוב בפעילויות מהנות, ובזמן אישי של הילד גם איתך וגם עם אביו, כדי לחזק אותו בהתמודדותו עם כל ההתפתחויות בחייו.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הייעוץ..

מלי
    15/09/2010

שירי תודה לך אך אין עם מי לדבר הוא לא מוכן לאכול כלום והוא כבר נחלש אפילו ללכת הוא לא מוכן כל הזמן רוצה שירימו אותו וזה די קשה לי , הוא רזה וזה קשה לי לראות אותו ככה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה