פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא לתינוק בן שנה ותשעה חודשים
    הדר
    14/09/2010

שלום ,יש לנו ילד מקסים בן שנה ותשע (ילד ראשון) ,בתקופה האחרונה הוא חוזר מהגן
    ואהח"צ איתו נהיה ממש קשה .אנחנו משתדלים להעניק לו את כל תשומת הלב שלנו
    לוקחים אותו לטייל ,לגן שעשועים ,לחברים ובכל זאת אנחנו לא מצליחים להשתלט עליו.
    הילד ממש מנהל לנו את החיים . בגן אני יודעת שהוא ילד מקסים ואומרים עליו שהא עצמאי ומאוד חברותי . גם בבית הוא ככה אבל הוא כל הזמן צועק וזורק דברים נושך אותנו
    ומרביץ ,רוצה כל הזמן להיות על הידיים . אני יודעת שעשינו כמה טעויות כי הוא
    מאוד מפונק. היינו רוצים לדעת כיצד אנחנו עושים לו גבולות עם כמה שפחות סבל
    בשבילו .לי אישית מאוד קשה לראות אותו בוכה אני יודעת שזה עובר , תייעצי לי בבקשה
    איך להתמודד עם זה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ותשע

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

הדר שלום,
    קשה להשיב לשאלה מבלי להכיר אתכם, אבל יש מספר נקודות למחשבה שכדאי שתקדישו להן זמן:
    ראשית, לא כתבת האם הכניסה לגן היא משהו שנעשה לאחרונה, ו/או שבנך יצא לחופש באוגוסט וכעת התנהגותו מבטאת קושי להסתגל לגן מחדש.
    בנוסף, את אומרת שיש בעיה של הצבת גבולות ועודף פינוק. התפיסה שלך שבגבולות טמון גם סבל, היא תפיסה שהיא בעייתית עבור הילד. גבולות מתאימים, הם דבר בטיחותי וחשוב להתפתחות הבריאה, ולא דבר שמעורר סבל. שמתי לב שנתת לשאלה כותרת על "תינוק בן שנה ו-9", ואולי בכך יש חלק מהסיפור - בן שנה ותשע הוא בוודאי לא ילד גדול, אך גם לא תינוק. זה ילד שיכול לדבר ולהביע את עצמו, מגלה רצונות וניסיונות לבחון את הגבולות שהמבוגרים מציבים. הוא בגיל אחר מתינוק שאיתו אנחנו משתדלים להעניק בעיקר חום ותמיכה ומצמצמים ככל שאפשר את החיכוכים. אולי כשתשתחררו קצת מהתפיסה את הילד שלכם בתור תינוק, יהיה לכם קל יותר להציב לו גבולות מתאימים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    הגר
    14/09/2010

בתי המצעית בת 2.5, נגמלה מטיטולם לפני חודש וחצי, לפי רצונה.
    הבעיה היא שאינה מוכנה לעשת צואה בשירותים אלא רק בטיטול.
    יש לה יציאה אחת ליומיים- שלושה (גם לפני הגמילה היתה מתאפקת ומתענה) ואז היא מבקשת טיטול.
    היא מכירה את הסיפור של גמילה של ציונה ואוהבת ללבוש תחתונים.
    איך עליי להתנהג ולשכנע אותה שתעשה צואה בטיטול?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מהרטבות

מאיה
    31/03/2012

בתי בת ה4 עדיין מרטיבה בלילות ומדיי פעם במשך היום מה עושים איך גומלים מה צריך לעשותתתתתת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהרטבות - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום מאיה,
    השיטה היעילה ביותר לגמילה מהרטבת לילה היא שיטת הפעמון. התענייני אצל רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

הגר שלום,
    ראשית אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות שם תמצאי פרטים על התופעה ודרכי התמודדות. זו תופעה מוכרת ושכיחה כחלק מתהליך הגמילה.
    כדאי לבדוק אם אין בעיה גסטרולוגית בכל מקרה, ולהרבות בתזונה שמרככת את הקיבה. אין טעם לשכנע את הילדה, אלא עדיף להפסיק לעסוק בנושא ולתת לו "לזרום באופן יותר טבעי", בכל המובנים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת שיער אצל ילדה בת שנתיים
    קוקולה
    14/09/2010

הי
    יש לי ילדה מקסימה נורמטיבית לחלוטין אבל אוהבת לאכול שערות.
    היא יודעת שערות זה לכלוך , אבל היא ממשיכה לאכול אותן. זה נמשך מזה כמה חודשים ונדמה שבתקופה האחרונה אפלו יש החמרה מסויימת.
    ראינו אותה המהלך הלילה מעבירה יד על שיערה ( הקצר ) מוצאת שיערה ומכניסה לפה והכל תוך כדי שינה . גם אתמול מתוך שינה היא ניסתה למשוך בשיערי בכדי למצוא שיערה , העיקר לאכול.
    בבדיקות דם שערכנו לה נמצא שהכל תקין.
    נדמה לי לפעמים כי היא אוכלת שיערות רק כדי לקבל תשומת לב ממני ( לא שחסר לה )אנחנו אובדי עיצות ודואגים לבריאותה( אנחנו חוששים כי יווצרו לה כדורי שיער במעיים )
    מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• אכילת שיער

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום לך,
    ייתכן שמדובר בתופעה שנקראת טריכוטילומניה, במיוחד אם היא מלווה בתלישת שיער. יש לפנות לטיפול בהקדם. אתם יכולים לנסות לברר במרפאה לגיל הרך ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה או במרפאת אם תינוק באיכילוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורי בית
    רוני
    14/09/2010

שלום
    מה עושים כשילד לא רוצה לעשות שיעורי בית?
    כשמבקשים ממנו לעשות שיעורי בית הוא מתחיל לבכות וצרוח.

אשמח לקבל עזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעורי בית

הוספת תגובה

• שיעורי בית

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום רוני,
    אין פיתרון שמתאים לכולם כשהם נתקלים במקרה כזה. זה תלוי בהמון גורמים. נא להוסיף יותר פרטים - כמו גיל הילד, כמה זמן נמשכת הבעיה, למה הו אלא רוצה להכין שיעורים, איך הולך לו בלימודים בכלל, האם יש לו אחים, האם יש בעיות נוספות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורי בית

רוני
    14/09/2010

הילד בן 8 כיתה ב'. בן יחיד.
    בעית שעורי הבית התחילה מכיתה א'.
    בכיתה הוא לא משתתף בשיעורים.לא מספיק להעתיק מהלוח.
    המורה אומרת שיש לו קוצים בישבן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעורי בית

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום רוני,
    ייתכן שהילד סובל מלקויות מידה או מהפרעת קשב, כדאי לאבחן אותו כי יכול להיות שפשוט קשה לו ולכן הוא לא רוצה. ילדים שסובלים מלקויות למידה חווים פער עצום בין שנאחנו רואים על הלוח ומספיקים לעשות לבין מה שהם, וזו תחושה קשה של חוסר אונים, חריגות ונחיתות. אפשר לעזור לו, חבל לריב איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 עם פחדים
    אפרת חן
    14/09/2010

שלום שמי אפרת בני בן 4 פיתח פחד ממפלצות וחיות כגון אריה ונמר הוא מפחד להסתובב בבית לבד מפחד ללכת לחדר שלו לבד או לשירותים בטענה שיש שם מכשפה או מפלצת או שאר הדברים שציינתי.חשוב אולי לציין שאני עומדת ללדת ממש בקרוב ,חשוב לי לדעת אך להגיב לפחד שלו בצורה נכונה שלא יהיה יותר גרוע.
    לתשובתך המהירה אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 עם פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום אפרת,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה על פחדים אצל ילדים ובידקי אם יש שם משהו שנראה לך שאת יכולה ליישם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה
    ענת
    14/09/2010

שלום, אני אמא ל- 4 ילדים הגדולה בת 5 והקטן בן 7 חודשים. בסוף חופשת הקיץ החלה ילדתי הגדולה להתנהג לא יפה, מתחצפת, צועקת, בוכה בקול צווחני ולעיתים אף מנסה להרביץ לי. אחיותיה הקטנות מעתיקות ממנה ולעיתים אני מוצאת את עצמי צועקת בקולי קולות ללא כל תועלת.בדר"כ המדובר בילדה חכמה, טובה, נעמיה, קשובה ומשתפת פעולה. בגן כל הזמן רק אומרים לי איזו מקסימה היא. עברנו לאחרונה דירה אבל היא ממש מרוצה ולא נראה לי שזו הסיבה. אני מרגישה שאני הולכת לאבד שליטה ולא מצליחה ליצור כבעבר סדר ומשמעת והקשבה בבית. כל אחד עושה כרצונו. נראה לי שהיא קצת מפונקת מידי שכל מה שהיא רוצה היאמקבלת ועכשיו היא מתנהגת כמי שקובעת בבית. מה לעשות? היא ילדה מקסימה ואני לא רוצה שהבנות תחשובנה שהפכתי אני להורה אחר כזה שרק צועק ומאיים וכועס אבל ההתנהגות שלה ושל אחיותיה גורמת לי בימים האחרונים להתנהג כך. אשמח לקבל עצה דחופה שכן הרגשתי שהדברים מאבדים כיוון.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שליטה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום ענת,
    אני מאוד מקווה שאת מקבלת עזרה ואם לא שיש לך אפשרות לקבל כי זה נשמע לי קשה מאוד באופן אובייקטיבי לגמרי להשתלט על 4 ילדים קטנים.
    אני לא בטוחה שהילדה הגדולה שלך מפונקת, אני לא מכירה ואתה אומנם וייתכן שאני טועה. ההערכה שלי היא שבגלל שהיא הגדולה יש לך ציפיות שהיא תעזור לך, תוותר, תהיה הבוגרת, ואולי זה מוגזם לילדה בת 5. מצד אחד. מצד שני, כשאנחנו משדרים לילד ציפייה להיות חצי הורה יחד איתנו, למשל להשגיח על דברים, או להסתדר לבד עם דברים שמעבר לגיל שלו, הוא מקבל את הרושם שהוא קצת מבוגר באמת. ואם הוא קצת שייך למבוגרים במשפחה, אז זה לא רק לחובות (תוותרי לו את גדולה והוא קטן, תעשי לי טובה תביאי לי תקחי לי, לאמא קשה, תעזרי לי) אלא גם לזכויות. את לא יכולה מצד אחד לצפות לתמיכה שלה כמו מבוגרת קטנה או אמא קטנה ודקה אחרי לצפות שהיא תחזור להיות הקטנה מתי שנוח לך ותקבל ממך הוראות. בטח שהיא תתחצף, היא תופשת את עצמה כגדולה וייתכן שאת תורמת לכך כי את מבלבלת אותה במסרים כפולים מעין אלה.
    לכן חשוב שאם יש אפשרות תקבלי עזרה ממישהו גדול באמת, בעלך, או משפחה מורחבת, או בייבי סיטר ותשחררי אותה להיות קטנה בהתאם לגיל שלה ואז גם תוכלי לדרוש ממנה להישמע לך בהתאם לגיל שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שליטה

ענת
    15/09/2010

ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, אולי לא הבהרתי אני לא ממש מבקשת ממנה לקחת חלק בטיפול באחיותיה אני עושה זאת בעצמי. הציפייה היא לא בנוגע לחלק של הטיפול שכן יש לי עזרה אלא צורת התנהגות כללית כזו של ויכוחים, בכי צעקני במידה והיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה וכיו"ב. על מנת להבהיר היא ילדה מדהימה, חברותית ומנהיגה מלידה והבעיה שלי היא ביחסים בינינו שפשוט לאחרונה אני מרגישה שהשתנו כי אני כועסת עליה כל הזמן שהיא מנסה להפגין שליטה ומתנהגת לא יפה.
    אתמול שוחחתי עמה ועם אחיותיה למרות שעיקר המסר היה מיועד לה והיא דווקא הגיבה יפה והציע שנשוב לשיטת טבלת התנהגות טובה. נראה אך יתקדם . בבוקר שוב הייתי צריכה לצעוק כדי שהיא תענה ותבוא להתלבש. בכל מקרה תודה רבה
    נ.ב. אשמח לקבל עצה אך להרגיע את עצמי וללמוד להיות בשליטה יותר ולא לכעוס. אני בדר"כ ממש סבלנית אבל לאחרונה יותר קשה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שליטה

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום ענת,
    תראי, זו דוגמה מצויינת. היא מציעה לחזור לטבלת התנהגות טובה. את מקבת את הצעתה אך בכל זאת צעוקת עליה. עצם העובדה שילדה בת 5 מגיעה למצב שהיא מציעה לך דרכים איך להיות הורה, זה כבר אומר שהיא לוקחת תפקיד הורי. את יודעת איזו בגרות נדרשת מילדה בת 5 כדי להציע דבר כזה? אפילו אם נהגתם כך בעבר.
    את יכולה לחזור ליותר לשיטה גם אם תקבלי עזרה ויהיה לך יותר קל, גם אם תלמדי למשל לספור עד 10 לפני שאת מגיבה, לנשום עמוק וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה מתרחבת -
    מרינושקה
    14/09/2010

שלום,

לפני שלושה שבועות נולדה ביתי הקטנה. הבכורה שהיא בת שנתיים וחודשיים התחילה לחפש תשומת לב ולהתנהג בצורה די מזעזעת( אני יודעת שזה מקנאה והתנהגות טבעית לגמרי).

במקביל עם חזרתה לגן שבו היא נמצאת מזה שנה שלישית. התחלנו גמילה מחיתולים.
    בתחילה ניסינו שבוע רק בגן ועכשיו גם בבית. בגן הגננת מושיבה אותה כל חצי שעה בערך , לפעמים יש הצלחות ןלפעמים פספוסים.
    בבית בשלושה ימים שהתחלנו לא נרשמה התלהבות יתר והיו רק פספוסים פרט לפעם אחת של הצלחה. מדובר בילדה פקחית מאוד שיודעת שפיפי עושים רק בשירותים ולא בתחתונים, שרה את הדיסק של גמילה מחיתולים בעל פה. לא מבקשת לשבת על האסלה לבד . מציינת כאשר נרטבת שעשתה פיפי.
    מה לעשות עם תהליך הגמילה? אני מתנגדת לתהליך בטענה שהילדה לא בשלה מבחינת שליטה בסוגרים שלה ובעלי מאוד רוצה לגמול אותה מחיתלים שכם היא מבינה את הכל שכאנור מדובר בילדה פקחית מאוד.

אנא עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    משפחה מתרחבת -

הוספת תגובה

• משפחה מתרחבת

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום לך,
    לא כדאי להתחיל גמילה מספר שבועות לאחר הצטרפות תינוקת למשפחה. חכו עם זה קצת, יש זמן. אתם מעמיסים גם על עצמכם וגם עליה יותר מדי הסתגלויות חדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים עם בת שנתיים
    דנה
    14/09/2010

שלום,
    אני אמא לתאומים מקסימים בני שנתיים ושלושה חודשים. החלטתי שהבת שלי כבר מספיק מבינה להתחיל גמילה (היא מבינה הכל, קולטת דברים מהר מאוד ומתקדמת מהבן בהבנה. הבן עוד קצת תינוקי וגם אמרתי נתחיל איתה נעבור אליו). אז כבר כשבוע היא עם תחתונים (וחשוב לציין שפשוט הורדתי לה ולא שהיא ביקשה לפני כן לעשות לבד לפעמים). הגמילה היא רק בשעות הערות בנתיים. בגדול זה עובד בסדר גמור, אבל הבעייה היא שזה לא משהו שמעניין אותה. כלומר, מבחינתה להיות עם טיטול זה גם בסדר. היא פשוט לא מבקשת, יותר נכון, מעטים הפעמים שהיא מבקשת. תמיד הכל צריך להיות יזום. אני צריכה להציק לה ולקחת אותה. לפעמים היא גם ממש לא מוכנה לשבת ומתנגדת וזה למרות שהיא צריכה. אם אני מוותרת, כמה רגעים אח"כ אני רואה תוצאות בתחתונים. כמעט כל הליכה לשירותים כרוכה בשכנועים של "בואי תעשי פיפי על ...." (הנקודות זה כל דבר שזרקנו אי פעם לשירותים כגון, פרפר, נמלה וכו..). מה שכן, בחוץ היא מאוד אוהבת לעשות פיפי, היא לא מתנגדת, אבל היא לא מבקשת. איך גורמים לה לעבור לשלב שהיא מבקשת? גם בגן זה תמיד יזום ובצהריים כבר שמים לה טיטול שיוצא לא יבש.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• איך זה שענו לכולם ורק עליי דילגו?

דנה
    15/09/2010

:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום דנה,
    נשמע שהיא עדיין לא בשלה, כדאי להניח לה. בשלות זה לא דבר שקשור לאינטילגנציה. חכי עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברנו גם שלב כזה

אנה
    16/09/2010

עברנו גם שלב כזה עם 2 הבנות שלי,
    זה פשוט השתנה אחר כך לבד
    היא התחילה לבקש
    זה לקח משהו כמו חודש פלוס מינוס

אני מאמינה שלכל ילד יש קצב משלו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני חושבת כמוך

דנה
    16/09/2010

אני פשוט החלטתי שאני הולכת להרפות ולתת לה להבין כשהיא רוצה אז היא צריכה לבקש ועד אז להזכיר לה מידי פעם ואם תפספס פעמיים ביום לא נורא.

ממש לא אהבתי את התגובה שקיבלתי כאן מפסיכולוגית ילדים. מצטערת. בכל מקום אחר ברחבי האינטרנט נותנים טיפים ועוזרים ולא פותרים אותך בתשובה ממש לא עניינית. אני לא מאמינה שהיא לא בשלה. כל הסובבים אותנו אמרו לי שהיא בדיוק בשלב הבשלות ואפילו רופאה להתפתחות הילד ממכון להתפתחות הילד. מלבד העובדה שיש עכשיו שיטות שגורסות שהבשלות צריכה להיות אצל ההורים. אז אני עשיתי שילוב.

אבל תשובה שאומרת להחזיר אותה לטיטולים לא נשמעת לי הגיונית. חבל.
    חשבתי קצת להשתמש יותר בשירותי הפורום, אבל חווית המשתמש הראשונה שלי כאן, לא ממש נעימה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה איתך

אנה
    16/09/2010

אבל בזמנו גם אני כמעט ויתרתי
    מזל שהגננת התעקשה ואמרה לא לחזור אחורה
    וממש שבוע אחרי זה הכל הסתדר פתאום

סה"כ, כמו שאמרתי, לקח חודש

אני זוכרת שלאחיין שלי זה לקח קצת יותר
    כל הזמן היו שואלים אותו
    אבל גם אצלו זה הסתדר אחר כך

תסמכי על האינסטינקטים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגנון תגובה בפורום

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום דנה,
    מותר בהחלט לא לקבל את העיצה שניתנת לך. עם זאת להגיד שהתגובה לא עניינית זה לא הוגן. זה נותן תחושה שאת בזה למאמץ שנעשה כדי לענות לך, העבודה שנעשית כאן בפורום היא לא מובנת מעליה, ונעשית בהתנדבות, ודורשת השקעה רבה. אפשר להודות על עצם התגובה ולא להסכים איתה, אפשר גם לא להודות אך אין צורך "לרדת" על נותן התשובה.
    חומר למחשבה לפני יום כיפור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לאופן התגובה שלי

דנה
    16/09/2010

אני מאוד מודה לך על התגובה שלך ובהחלט מעריכה את כל מקימי הפורומים למינהם באינטרנט ואני יודעת שהעבודה בפורומים כאלו נעשית בהתנדבות.

אני מתנצלת אם תגובתי נשמעה כ"בוז", לא זאת היתה כוונתי, אלא להעיר את עיניי המגיב.
    תחושתי היתה כי התגובה שקיבלתי היתה הפשוטה וכלאחר יד. אני כתבתי הודעה בפורום בשביל לקבל את העזרה והטיפים לעזור לי עם המצב בו אני נמצאת. ההודעה שלי נותרה ללא מענה לעומת כל שאר ההודעות האחרות שנכתבו לפני ואחרי.

לאחר שהקפצתי את ההודעה קיבלתי מענה מאוד לקוני ולא רגיש. התחושה שלי היתה שמישהו מגיב על מנת לפתור אותי מהמשך השאלות.
    לאחר מחקר לא קטן שלי בנושא באינטרנט על הנושא, ציפיתי לתשובה הרבה יותר מפורטת ושונה לחלוטין שתוכל לעזור לי להיטיב ולהבין את המצב ובטח ובטח שלא להחזיר אותי אחורה. זו התשובה הכי פשוטה והכי לא נכונה לעניות דעתי.
    כאשר אדם מחליט לעשות מעשה, צריך לעזור לו בדרך ולא להחזיר אותו אחורה.

וד"א - יום כיפור או לא יום כיפור, אין לי מטרה בחיים לפגוע באנשים ואז לחכות ליום כיפור להתנצל. זה יום שלא מסמל אצלי דבר. במידה ופגעתי - אני מתנצלת. את חשבון הנפש שלי אני עושה לאורך כל היום בכל יום ולא פעם בשנה.

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דנה

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום דנה,
    אני מודה על תגובתך. תגובתי ממש לא הייתה תגובה כלאחר יד, למרות שהיא הייתה קצרה. לא תמיד השקעה נמדדת באורך. הקדשתי לתשובה הרבה מחשבה לפני שכתבתי אותה. היא לא נכתבה מתוך רצון לעודד אותך לוותר ולהתייאש. אני לא רואה בזה ייאוש או ויתור או הליכה אחורה. מנסיוני אני יודעת שנושא הגמילה הוא נושא של לחץ ומאבקי כוחות שמשאירים את רישומם בהמשך אפילו עד החיים הבוגרים. אני מכירה נסיונות גמילה שהסתבכו ונהפכו לתופעות עקשניות שקשה מאוד להיפטר מהן אחר כך, כמו אנקופרזיס, שזו תופעה של התאפקות עד כדי נזילת צואה בלי שליטה כי השריר כבר התעייף. אלו תופעות שתמיד באות מעודף לחץ ומוטיבציה מצד ההורים, לא נתקלתי אף פעם בילד שלא נגמל כשלא לחצו עליו. תמיד העיכוב בגמילה הוא מעודף לחץ ולא הפוך. מהתגובות שתארת, היה נראה שמבחינה ריגשית הילדה עוד לא שם. לילדים יש דחף טבעי לגדול, הם רוצים בכך בעצמם, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להציע, לעזור להם להתגבר אם הם מפחדים וכו'. לפעמים צריך להתעקש, אין ברירה, אבל כאן זה לא נראה לי המקרה.
    בכל מקרה אם תגובתי לא ברורה, תמיד אפשר לבקש פירוט נוסף או הסבר, לפני שקופצים למסקנות שהתגובה נכתבה כדי להיפטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה

דנה
    16/09/2010

אני מאוד מעריכה את תגובתך. כעת אני יכולה יותר להבין את כוונתך.
    הילדים שלי (תאומים) מראים נכונות והחלטנו להתחיל עם הבת, ומנסים לעודד גם את הבן. היא מפספסת כפעמיים ביום ואפילו פחות אם מציקים לה.
    אני חושבת שבאמת הלחץ שלי שהיא תצליח (והוא נוצר בלי ששמתי לב כלל) הוא הבעייה. אם החלטתי להתחיל איתה בגמילה, אני ממשיכה איתה ואני חושבת שהיא מוכנה וגם בגן חושבים ככה. מה שכן, החלטתי שאוריד ממנה את הלחץ. אשאל אותה פעם בשעה ואולי יותר. אם היא תפספס, לא נורא. אסביר לה ואנקה. בדר"כ כשהיא מפספסת היא באה ומודיעה על זה ואח"כ גם הולכת ומשלימה בשירותים - ההמשך בשירותים כבר בא ביוזמתה, היא מבקשת. אני מניחה שאולי יקח קצת זמן (ואני יודעת שילדים קולטים מהר מאוד) אבל זה יגיע. למשל בנסיעות אין לה פיספוסים בנתיים (טפו טפו :-) ). בדר"כ היא נלחצת מתחילת נסיעה שאולי יהיה לה ואז היא מבקשת, אז אנחנו עוצרים בצד והיא עושה. אם היא מבקשת בדרך, אנחנו אומרים לה להתאפק.
    אני מתארת לעצמי שהלחץ שהגיע ממני נבע מתגובות של חברים שטוענים שגמלו את הילדים שלהם ברגע. ואני צריכה להזכיר לעצמי שלילדים שלי את הקצב שלהם.
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה.

סמדר ריינר
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קליטה לגן טרום חובה
    הילה
    14/09/2010

שלום,

בני בן 4 ובימים אלו עברנו דירה וגם נקלט לגן חדש, גן עירייה טרום חובה. הקליטה עוברת מאוד קשה מלווה בבכי רב עד כדי הכאה, הילד מסרב ללכת לצהרון ( עד 16:00) ובוכה ממש עד שהגננת נשברת ומבקשת שנגיע וניקח לפני שמתחיל הצהרון (באנו ולקחנו).
    הוא מביע את חוסר שביעות רצונו מללכת לגן ובעיקר לצהרון (הצהרון נמצא פיזית במקום של הגן, לא כל הילדים נשארים בצהרון, יש ילדים שהולכים הביתה ב- 13:30).
    אחרה"צ בסה"כ מתנהג כרגיל, אבל מדבר לעיתים קרובות על כך שלא רוצה ללכת לגן.
    אני ובעלי מאוד רוצים להקל עליו , לעזור לו ככל הניתן בקליטה, אך עד כה לא עוזר:
    משתדלים בבוקר להיות סבלניים, להיפרד בצורה חותכת (בימים הראשונים נשארנו והוצאנו מוקדם). שוחחנו עם הגננת והעוזרת על הבעיה (הן עשו עלינו רושם חיובי מאוד).
    האם יש לכן עצות כיצד עלינו לנהוג באופן שלא ייגרום לו נזק כלשהו, איך עוזרים לו מבלי "להיכנע" לבכי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי קליטה לגן טרום חובה

הוספת תגובה

• קשיי קליטה

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום הילה,
    ייתכן ויש צורך בהדרגתיות מסויימת. ייתכן שעדיין לא נכון שילך לצהרון. המעברים קשים לו וכדאי להמעיט במעברים במהלך היום. תנסו לתת לו חפץ מעבר מהבית שילווה אותו בגן, כדאי גם לתאם עם הגננת טקס מעבר ממכם אליה בכניסה לגן, למשל שיחליט איזה חיה הוא היום והגננת צריכה לנחש, ואז להעביר את החיה מהחיבוק שלכם לחיבוק שלה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות של ילדה בת 3
    דן
    14/09/2010

שלום

אני אבא לילדה בת כמעט 3 בשנה הקודמת היא היתה בגן בקבוצה של הצעירים והיתה מאד שמחה ללכת לגן עד כדי כך שהיא לא רצתה לחזור הביתה בסוף היום
    ותמיד כאשר היתה לה האפשרות היא היתה הולכת כמובן עם הצוות לכיתה של הבוגרים באותו גן ( גן שיש בו שתי כיתות לשני קבוצות גיל )
    ואילו הגיע השנה החדשה שהיא מאד חיכתה לה וסוף סוף ללכת לגן של הבוגרים
    השנה התחילה נהדר והיא מאד שמחה ללכת לגן אבל ביומיים האחרונים כל ההתנהגות שלך השתנתה
    היא כבר גמולה מחיתולים וביומיים האחרונים בורח לה פיפי במחנסיים (רק בבית ) וזה למרות שהיא הולכת יפה לשרותים
    היא לא רוצה ללכת לגן בבוקר בטענה שלא כיף לה ועוד כל מיני סיפורים שהיא אומרת בזה שהחברים שלה לא אוהבים אותה או שהם לא באים לגן
    מה שכמובן לא נכון כי אני ראיתי אותם בגן היא עברה עם קבוצה מאד גדולה של ילדים שהיא בקשר איתם וכמובן שגם הגיעו ילדים חדשים
    הצוות מדווח שאין כל שינוי בהתנהגות שלה אומנם קצת קשה לה בבוקר אבל במהלך היום היא משחקת עם כולם והכל בסדר
    לא צייניתי אבל היא מסוג הילדים שהם המנהיגים של הכיתה היא מארגנת את כולם שיעזרו לה בקיצור הבוסית של המקום
    השינוי הנוסף שאני רואה זה שבבית היא הרבה יותר עצבנית ומתעצבנת על כל דבר \ זה היה גם קודם אבל לא בתדירות הזאת
    בגן אמרו לי שזה רק חבלי קליטה אבל אני לא מקבל את זה מהסיבה שעד עכשיו הכל היה בסדר
    בבוקר קצת יותר קשה לה להפרד מימני ויהיא מבקשת מימני עוד חיבוקים כמובן שהיא מקבלת אותם ואז אני הולך והיא מקבלת חיבוק מאנשי הצוות בגן חשוב לומר שהפרידה בבוקר היא ללא כל בכי שלה היא אומרת לי יפה שלום ואני הולך לעבודה שלי
    הבעיה היחידה זה שאני צריך להביא אותה לגן מוקדם ב 7:00 כדי להספיק להגיע בזמן לעבודה שלי ואז בדרך ככל יש איתה רק ילדה נוספת אחת או שהיא היחידה עד ששאר הילדים מגיעים לגן שזה קורה רק בסביבות 8:00
    שוב זה גם לא השתנה כי גם בשנה הקודמת זה היה כך
    הבעיה זה שאולי כל הנושא לא היה מדאיג אותי אם לא היה את הסיפור של הפיפי , אבל בגלל שזה גם נכנס לתמונה זה מדליק אצלי איזה מנורת אזהרה י

אשמח לשמוע מה לדעתם אני צריך לעשות

תודה
    דן

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום דן,
    אלה בהחלט יכולים להיות חבלי קליטה אפילו שהם באו באיחור. בהתחלה היא חשבה שיזה יהיה רק כיף להיות עם הבוגרים ואז גילתה שהמציאות בחיים קצת יותר מורכבת. היא צריכה למצוא את מקומה מחדש וזה לא המקום שהיא רגילה אליו כבוסית ומנהיגה, זה בהחלט קשה.
    ייתכן כמובן שיש עוד דברים, אבל לא בהכרח.
    גם הפיפי הוא לא בהכרח סימן מאוד חריג כרגע. תאונות כאלה יכולות לקרות בגיל הזה בתקופות לחוצות.
    תנסו לתת לזה זמן ולרואת איך היא מסתגלת, אם בהמשך זה לא עובר או מחמיר ייתכן ויהיה צורך בבירור נוסף.
    בלי קשר זו כנאה ילדה עם צורך מסויים בשליטה, גם מההתנהגות שאתה מתאר וגם כי בעיות עם שליטה בסוגרים יש להם לעיתים קשר פסיכולוגי לנושא השליטה. ייתכן שבאופן כללי היא נמצאת ברמת חרדה גבוהה יחסית ולכן חשה שחייבת לנהל את העניינים ולשלוט. זה נושא לחשוב עליו ולבדוק אותו גם אם העניין ממשיך וקשה לה.
    כרגע תנסו לתמוך בה, לברר איתה אם יש עוד דברים שמציקים לה וכאמור לתת לה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    שרה
    13/09/2010

שלום אני אמא לילדה בת 6 וחצי בכיתה א- ילדה חמודה ומתוקה........
    אך יש לי בעייה חמורה איתה שאני לא יודעת איך להתמודד ומה לחשוב במיוחד היום באסיפת הורים שהמורה שאלה אותי על כך זה בכלל הכניס אותי למתח, אז ככה:
    כבר כמה זמן שהבת שלי פתאום מצליבה את הרגליים שלה ממש חזק ומיישרת אותן ובאותו זמן היא גם נהיית מכווצת קצת. ראיתי את זה בבית כמה פעים והערתי לה על כך אבל באמצע שיעור?????? מה זה היא צריכה להתפנות ומתאפקת עד כדי כך? סוג של גירוי מיני בגיל 6??????????. עברנו לפני כמה זמן בדיקת שתן לכללית ותרבית שיצאו תקינים. מה לעשות???????? בא לי לבכות אחרי השיחה עם המורה.
    סליחה על האורך אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• ילדה בת 6

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום שרה,
    קודם כל אפשר להרגע, את נשמעת מאוד מזועזעת וייתכן שהזעזוע הוא קצת מוגזם. כן, ילדים בגיל 6 חשים גירוי מיני, גם תינוקות. ילדים בכל המינים נוהגים לאונן. זה לא סוף העולם, זה טבעי וזה בסדר כל עוד זה נעשה בפרטיות.
    אנחנו עוד לא יודעים מה זה, אולי היא מתאפקת לפיפי, אולי היא מתאפקת לקקי, אולי היא מאוננת ואולי היא פשוט חרדה מכיתה א' וזו התגובה הגופנית שלה.
    מה שאני שומעת זה שמייד הערת לה. תמיד, כדאי שתבוא שאלה לפני ההערה. למשל - מה קורה לך? לא נוח לך? אולי הילדה יודעת להגיד מה היא מרגישה באותם רגעים?
    אפשר לשאול אותה בצורה יותר מפורטת, בעדינות, בלי לחץ ובלי נזיפה - האם את מתאפקת לפיפי או קקי? האם התנועה הזו עושה לך נעים? איפה היא עושה לך נעים? אם התשובה היא בכיוון של אוננות - צריך להסביר לה שזה בסדר שזה עושה לה נעים אבל את זה עושים רק בפרטיות. אם התשובה היא בכיוון של התאפקות, כדאי לשאול אותה האם היא מתאפקת בגלל שלא נעים לה לצאת מהשיעור? אולי זה משהו שאפשר לפתור בקלות. אם היא לא רוצה לענות, זה גם בסדר, לא ללחוץ ולא לחקור אותה.
    י נראה שהיא פשוט חרדה מכיתה א', וגם אם זו אוננות - זה יכול להיות פיצוי על החרדה.
    כדאי לדבר איתה ולשאול אותה, האם קשה לה, האם מרגישה לפעמים לבד בבית הספר, האם חוששת שלא תבין ולא תצליח, האם היא חוששת מהמשמעת, מהמורה, שיכעסו עליה, האם היא מרגישה שצריכה עזרה, האם יש לה חברות בכיתה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה על התשובה

שרה
    14/09/2010

תודה על התשובה המפורטת אבל זה התחיל עוד שנה שעברה בגן וגם בבית זה קורה ואני מעירה לה בעדינות ואני מסבירה לה שזה לא נעים לראות אותה ככה במיוחד בכיתה גם לי הדבר הראשון עלה שהיא מתאפקת אבל לא נראה לי וכן אני אכן מזועזעת במקרים כאלה הרבה פעמים עוברים לטיפול של הפסיכ' של בית הספר ולא בא לי שיתייגו את הבת שלי ישר.
    האם את חושבת שלהניח לזה כרגע או לפנות לטיפול כלשהו?
    ושוב תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום שרה,
    שוב, לפני פנייה לטיפול, חסרה לי השאלה שלך. למה את לא שואלת אותה מה קורה לה ומייד מעירה? ואם את שואלת - מה היא עונה?
    נראה לי שהילדה שלך סובלת ממצוקה כלשהי, וייתכן שיש מקום לפנות לטיפול. את יכולה לפנות לטיפול פרטי אם את רוצה, אבל אין כל רע בהתערבות של פסיכולוגית בית הספר. ל אנראה לי שיתייגו את בתך. תיוג ש ילד בדרך כלל קורה כאשר הילד נורא מפריע, ואז נוצר לו שם לא טוב אצל המורים והתלמידים ואז נוצרת תחושת דחיה כלפיו. לא נראה לי שזה המקרה.
    יותר חשוב כאן לברר ממה הילדה סובלת מאשר מה הסביבה חושבת ואיך זה נראה.
    כדאי שתפני מקום לעובדה שיש כאן מצוקה ותתענייני בה אצל הילדה על ידי שאלות מתעניינות ולא רק באופן שמעיר לה, גם אם זה בעדינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    מור
    13/09/2010

היי
    הבן שלי בעוד חודש בן 4.
    לפני כחודש התחילה אצלו תופעה חדשה.. הוא כל היום נוגע או רוצה לגעת לי בחזה.. ואמר לי שהוא רוצה לינוק חלב..כמו תינוק
    יש לו התבטאויות מאוד מוזרות בנוגע לחזה וזה ממש מציק לי

ניסיתי להסביר לו שזה הגוף שלי וכדומה.. והסברתי לו שגם הגוף שלו הוא אישי ...
    זה לא ממש עוזר.

בחג הוא ביקש מאחי לראות את הסדרה מרקו... ואחי סיפר שהוא אמר שלאמא של מרקו יש חזה גדול (הילד בן 4 מאיפה הוא למד את זה?? אני לא מצליחה להבין!!)

היום בבוקר הוא קם ובמקום לומר לי בוקר טוב הוא אמר בוקר טוב ציצי..
    חשוב לי לציין שאני לא בהריון..ואין לו אחים נוספים.

האם זה תקין?
    אני לא יודעת מה לעשות? איך להגיב כך שזה לא יגרום לנזק..

אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום מור,
    אם כבר הסברת לו והוא בכל זאת ממשיך, יש מקום לשים גבול הרבה יותר תקיף ולהגיד שאת לא מוכנה שידבר ככה אלייך. בלי הסברים נוספים, פשוט כך.
    מעבר לזה, כדאי לחשוב היכן והאם הוא חשוף לתכנים לא הולמים - חשוב שלא תהיה אפשרות שיראה אותך עירומה בבית, יש להקפיד על פרטיות, לסגור דלתות בעת השימוש בשירותים ובאמבטיה ובעת קיום יחסי מין, אפילו אם נדמה לכם שהוא ישן, וכו'.
    בכל יש מקום לבדוק את הגבוות בבית באופן כללי, לא רק בעניין המיניות, ייתכן שאם את אם חד הורית יש ו משאלה להפוך בן הזוג שלך, (בכל מקרה גם אם לא חד הורית יש משאלה כזו אצל כל ילד), לכן חשוב בדוק האם את מתייחסת אליו כילד או לפעמים כסוג של בן זוג? האם הוא ישן איתך לפעמים במיטה? האם את מתייחסת אליו כאל בוגר מגילו ברגעים מסויימים?
    יכול להיות שכל זה לא מתקיים, אבל כדאי להקדיש לכך מחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א
    ליר
    13/09/2010

שלום
    בני עלה לכיתה א, ילד מקסים ונבון, הבעייה שאנו נתקלים איתה זה בבקרים בכניסה
    לבית ספר, קושי מוגזם להיפרד, בכי והצמדות, בסופו של יום אנו יודעים שעבר עליו יום מוצלח, אך להפסקות ועם חברים (חדשים וישנים) הוא מתקשה, ולא משתחרר.
    יש לציין שגם בחוג שהוא משתתף, תופעה כזאת קוראת לעיתים.
    גם בעבר נתקלנו בקשיי כניסה לגנים או למקומות חדשים, בתופעות דומות (למרות שבסופו של יום חברותית הוא היה נפלא).
    השאלה שלי היא איך לעזור לו להשתחרר, האם זאת סוג של חרדה מפני האי נודע?? האם טיפול כלשהוא עלול לעזור?
    אני בסה"כ רוצה להקדים את המאוחר ואם צריך עזרה מקצועית, לעזור לו.
    תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכיתה א

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א'

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום ליר,
    לא בטוח שצריך טיפול, קודם כל חשוב גם לדעת איך אתם מגיבים בפרידות בתחילת היום והאם אתם חשים חרדה. אם כן, גם אם נדמה לכם שאתם לא מראים זאת , יש סיכוי סביר שזה משודר לילד דרך הבעת הפנים שלכם, טון הדיבור וכו'.
    מה קורה אחה"צ האם יש לו חברים? אם הוא נוהג בדרך כלל להסתגר, או שהוא ילד חברותי?
    אם אתם מרגישים שזו בעיה שגורמת לו לקושי חברתי, כדאי לפנות לטיפול, אם זו רק חרדה בפרידה בבוקר, כדאי לבדוק איך אתם יכולים לשחרר יותר בקלות ולא להתרשם מהקושי שלו יותר מדי, במיוחד אם אחר כך הוא מרגיש טוב ומשתלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ייעוץ

ליר
    14/09/2010

קודם כל תודה על תשובתך המהירה,
    למדנו מתשובתך שגם אנו צריכים להיות חזקים יותר ולא להראות לו שגם אנו חרדים מדרכו החדשה, מלבד זאת "החרדות" נמצאות בדרך כלל בכל מקום חדש שהילד יגיע אליו ואינו מכיר את האנשים. לרוב הוא פשוט נמנע לעשות דברים מסויימים בגלל החשש מאותה סביבה חדשה שבו הוא נמצא עם אנשים שחדשים בישבילו.הוא פשוט נירתע ומוותר. בגלל אותו פחד קשה לו גם להיתחבר בשנה חדשה זו בכיתה א' עם חברים חדשים. יש לציין שבמסגרות הקודמות הוא הצליח לעבור את המכשול ולאחר מכן פשוט כוכב. חבל פשוט שההתחלות שלו ממש קשות. מה בכל זאת לעשות? האם יש לך טיפ כיצד לעזור לו להשתחרר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר קטן שנשכח

ליר
    14/09/2010

ברצוננו להוסיף כי בהפסקות הוא נירתע מלהכיר חברים ונצמד למחנכת, ולא משחרר. פשוט חושש מלעזוב אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א'

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום ליר,
    הטיפ הוא שאתם תשחררו את החרדות שלכם, שכנראה משודרות לו, וכן סבלנות, אם בהמשך הוא משתלב אז פשוט צריך להמתין קצת. עבר רק שבוע וחצי מתחילת השנה.
    ברוב המקרים חרדות של ילדים מהשתלבות במקום חדש קשורות לחרדות של ההורים.
    כמו כן אתם יכולים לדבר איתו על כך שכדאי שיסתכל מסביבו אם יש ילד אחד שנראה לו נחמד, אולי כדאי להתחיל לדבר איתו, כמו כן כדאי לעזור לו לשמור על קשרים אם יש לו משנה שעברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    סטלה
    13/09/2010

שלום, בתי בת השנה וחודשיים הלכה השנה לראשונה לגן.בימים הראשונים הייתי לצידה בגן, ובהמשך ביקשו לבוא להעביר אותה לידי המטפלת וללכת. הילדה מאד בוכה ברגע שמתקרבים לגן ובטח כשהיא רואה את המטפלות, לפי מה שהן מדווחות, גם במהלך היום היא בוכה ולא רגוע. בבית התנהגותה השתנתה, היא צמודה אלי כל היום והלילה, לא עוזבת לרגע, לא מוכנה אפילו להיות על הידיים אצל אבא שלה. היא הייתה נרדמת עצמאית במיטה ומאז תקופת הגן פשוט לא מוכנה לשכב במיטה (עושה קשת כשמנסים להניח אותה וצורחת).במהלך הלילה ישנה רק איתנו ומחזיקה בי בחוזקה.אני עדיין מניקה, היא הייתה יונקת רק פעמיים ביום וכעת היא דורשת הנקה כל היום. כיצד מתמודדים עם כל זה?והאם זו תגובה סבירה או שעלי לשנות משהו בהתנהגותי? אני כל יום מסבירה לה שהיא הולכת בבוקר לגן, ואמא מאד אוהבת אותה ותבוא לקחת אחר הצהריים.....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• כניסה לגן

נעמה סבג שמש
    14/09/2010

סטלה שלום,

תראי, אני מאד לא אוהבת שלא מאפשרים להורים לעשות את הפרידה בצורה רגישה והדרגתית.
    אני מבקשת שבימים אחרי חגים וחופשה ארוכה, אל תשאירי ותלכי מיד. כך תפגעי באמון שלה בך.
    בנוסף, אם כרגע את יכולה, תקלי עליה עם ימים קצרים יותר.
    נכון, היא צריכה להתרגל, אבל אם אפשר לתת לה זמן, עשי זאת.
    את מוזמנת לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.

בהצלחה! ליבי איתך,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סטלה
    14/09/2010

תודה, ומה את מציע לגבי העיניין שהיא לא רוצה להיות עם אבא שלה, ולהרדם ולישון במיטתה כמו שהייתה רגילה???
    אני אכן לוקחת אותה מוקדם יותר מהגן, השאלה אם אשאר שם לצידה - האם זה לא יסרבל את התהליך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות הילדים עם פריצה לבית
    טל
    13/09/2010

מה חשוב לעשות ולומר כדי שהילדים ירגישו בטוחים לאחר שצעדו עם אביהם לביתם שנפרץ זה עתה והיו עדים לתגובתו הבהולה?
    האם יש משהו שיש לעשות מעתה באופן קבוע לזמן מה כדי שלא תתפתח טראומה לעתיד?

הוספת תגובה

• התמודדות עם פריצה

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום טל,
    כדאי לדבר איתם ולהודות בתחושות ולפתוח אותן - באמת נורא נבהלנו, אבל עכשיו נרגענו, לשתף אותם בצעדים שאתם עושים כדי למגן את הבית, לתת להם לאוורר את השאלות והחששות שלהם, אולי אפשר לתת להם צייר את מה שהם מרגישים.
    חשוב שאתם תנסו להרגע ואז יהיה לכם יותרקל לשדר אווירה שהעניינים חזרו לשליטה ושלפעמים קורים דברים לא נעימים אבל אפשר להשתקם מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

טל
    14/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שנה טובה ובטוחה...

סמדר ריינר
    14/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה