פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעון
    סיוון
    07/09/2010

שלום רב,
    אני אם חד הורית, בתי בת שנה וחדשיים עם חרדת נטישה מאז גיל 3 חודשים. הסבא והסבתא שמרו עליה במשך השנה.. כעת כשהחלה את השנה החדשה במעון ממשלתי ראיתי מייד שהדבר לא יהיה קל כשסיפחו אותה למטפלת עם הגישה הכי פחות נכונה ולכן אני הייתי חרידה להשאיר את בתי ונשארתי איתה כל השבוע במעון. לא סמכתי על המטפלת לכן ביקשתי העברה למטפלת אחרת מהסיבה שבתי יותר בוגרת וזקוקה לגירויים אחרים.
    מנהלת המעון לא הסכימה בשלב זה כיוון שהיא חשבה שבתי קודם צריכה להיקלט בגן ואח"כ ייעשה השינוי וזה ייקח זמן... כשניסיתי להיפרד מבתי במעון הוזעקתי להיכנס לאחר 5 דקות כיוון שהיא בכתה עד כדי הקאה. וכמובן היא לא מפסיקה לבכות בכי מרורים. פתאום חשבתי אוליי דווקא בגלל רגישותה היא זקוקה ל מסגרת קטנה יותר ? ומצד שני אני חושבת אולי אני רגישה מדיי כלפיה ורוצה את הטוב ביותר ובסוף היא לא תלמד להתגבר על קשיים? לא יודעת מה נכון יותר לא יודעת מה לעשות למרות שמצאתי מסגרת של מטפלת עם 5 ילדים עם פיקוח של מנהלת הגן. האם בגיל הזה כדאי לחשוף אותם ליותר ילדים או חשוב יותר מטפלת טובה וחמה? אודה לקבל ייעוץ בדחיפות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעון

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום סיוון,
    שתי התשובות נכונות, את כפי הנראה רגישה מדי וגם בגיל הזה לטעמי לפחות עדיפה מסגרת קטנה.
    אם תעבירי אותה מסגרת קטנה, לא תיגמר כל העבודה שלך, תצטרכי לשים לב טוב מאוד, ואם יש צורך אז גם לקבל הדרכה על כך - לאיזה מסר את משדרת לה כשאת משאירה אותה שם, ואיך את סומכת על מנהלת הגן ומשתדלת לא לנהל אותה. מותר כמובן לשאול שאלות, לבקש בקשות, אבל כדאי גם לסמוך שהילדה בידיים טובות ולתת לצוות לקבל החלטות בזמן שהוא איתה.
    בגיל הזה יש הרבה פחות חשיבות לגירוי החברתי וכן יותר חשיבות לנושא היחס האישי והחום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שותקת בגן
    דיאנה
    07/09/2010

שלום סמדר ,
    מזמן כבר לא נכנסתי לאתר לא יודעת עם את זוכרת שסיפרתי לך שבתי בת 5.5 לא מדברת בגן , שיש לה כנראה אילמות סלקטיבית
    השנה היא בגן חדש עם כל הילדים מהשכונה שבכל ערב אנו יוצאים לפארק שעליד הבית והיא משחקת איתם ומדברת ובגן עם אותם ילדים היא עוד פעם שותקת , בחוג שאנו הולכים אחרי הפסקה של חודשיים של החופש הגדול הגענו יש שם מורה חדשה והבת שלי בלי שום בעיה מדברת איתה והכל בסדר
    אני ובעלי כבר לא יודעים מה לעשות ?
    חג שמח לך , ממתינה לעצתך .

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי שותקת בגן

הוספת תגובה

• ילדה ששותקת בגן

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום דיאנה,
    אני לא זוכרת מה עניתי לכם בזמנו, בכל אופן יכול להיות אם הבעיה לא עוברת שכדאי לפנות לטיפול עבור הילדה. תראו, אם היא בת 5 היא בטח כבר בגן עירייה. לכל גני העיריה יש פסיכולוג מטעם העירייה, האם דבירתם אם הפסיכולוג/ית של הגן? אם אל כדאי לעשות זאת ולהתייעץ איתה, הי איכולה להתרשם מהילדה עצמה, לצפות בה בגן, ולהמליץ לכם אולי על טיפול מתאים.
    חג שמח גם לכם, ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שותקת בגן

דיאנה
    08/09/2010

כל שנה שעברה הינו בטיפול אצל פסיכולוגית וגם איתה היא לא דיברה , היא ( הבת שלי ) אהבה ללכת לשם ולשחק אבל לא רצתה לדבר
    מה שמדאיג אותי זה איך יהיה בבית ספר , לחוג שהיא הולכת זה כמו בית הספר זה יושבים בכיתה
    יש שיעורי בית אז אמרו לי שיכול להיות שזו איזושהיא תגובה לגן ולכל מי שקשור לגן , האם זה יתכן ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ששותקת בגן

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום דיאנה,
    הכל ייתכן, אבל אם זו תגובה רק לגן אז למה הי אשתקה גם אצל הפסיכולוגית? משהו כאן עדיין לא ברור. אני מניחה שאחרי שנה לפסיכולוגית יש מחשבות ותובנות כלשהן לגבי המצב של הילדה שלכם אפיללו שהיא לא דיברה. דרך אגב יליןדם בגיל הזה בטיפול פסיכולוגי לא בהכרח אמורים גם לדבר, הטיפול הוא דרך משחק וכך גם צריך להיות. מה הפסיכולוגית אמרה לכם אחרי שנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שותקת בגן

דיאנה
    08/09/2010

היא אמרה שיש לה אילמות סלקטיבית ושבכלל לא נדבר איתה על נושא זה , אבל מצד שני גם היא וגם אנחנו פוחדים שזה יהפוך להרגל אצלה ואז את יודעת מהרגל קשה לצאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום דיאנה.
    אם זה מה שהפסיכולוגית אמרה, אני מניחה שהיא התרשמה שהאילמות הסלקטיבית היא לא תגובה לגן אלא תגובה ללחץ מצידכם. ייתכן שהילדה מרגישה שהדרך היחידה שבה היא יכולה להתנגד ללחץ שמופעל עליה הוא לסגור את הפה.
    כן מאוד חשוב שתשמעו בקול הפסיכולוגית ותרפו מהנושא. כמה שיותר מהר. תבדקו טוב האם בעוד נושאים אתם מפעילים על הילדה לחץ, והאם אתם אנשים לחוצים בכלל. אם כן כדאי שתטפלו בבעיית הלחצים והחרדות שלכם כדי שלא יעבור לילדה וימשיך לגרום לאילמות הסלקטיבית שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שותקת בגן

דיאנה
    08/09/2010

חצי שנה בכלל לא הזכרנו לה על הנושא בתקווה שהשנה שהיא תלך לגן עם חברים מהשכונה תקל אליה , אבל שום דבר לא קרה אני באמת לא חושבת שאנו מלחיצים אותה בדבר כלשהו , נכון הפסיכולוגית אמרה עד שאני לא ארפה אז לא ישתנה דבר , אבל נורא קשה לי להרפות מזה גם כשאני לא אומרת לה כלום אני בכל מקרה כל הזמן חושבת על זה
    מה יהיה שנה הבאה עם בית הספר ? האם יכןלים לא לקבל אותה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום דיאנה,
    אני לא יודעת אם בית הספר יכול לא לקבל אותה, זו שאלה שכדאי להפנות לפסיכולוגית הגן, כי שייכת לאותו מקום עבודה של פסיכולוג בית הספר ובודאי מכירה את המדיניות בעניין, קשה לי להאמין שלא יקבלו אותה, כיוון שיש חוק חינוך חובה, וכדי לא לקבל אותה צריך לתת חלופה אחרת, נניח של חינוך מיוחד, וזה דורש ועדות ואיבחונים ואני בכלל לא בטוחה שהיא שייכת או יכולה להתאים לסוג מסויים של חינוך מיוחד, אלא לבית ספר רגיל, כמובן שעלול להיות לה קשה שם.
    אני מאוד מבינה שקשה לך להרפות, ואת אכן לא מרפה. אפילו אם את לא אומרת לה שום דבר חצי שנה, אבל את ממשיכה להיות עסוקה בזה, היא מרגישה אותך, היא יודעת טוב מאוד שאת לא מרפה, לפי המבטים שלך, לפי הדיאלוג שלך עם הגננת, לפי הלחץ שאת כנראה משדרת בלי להרגיש.
    ילדים מרגישים דברים גם אם נדמה לנו שאנחנו לא מראים את זה.
    כמו כן יכול להיות שאתם משדרים לחץ ומפעילים לחץ ולא מודעים לכך. לא תמיד אנחנו מודעים לכל מה שאנחנו עושים. לפעמים אנחנו עושים כל מיני דברים שאנחנו לא בכלל לא קולטים שכך הסביבה קולטת אותנו, דרך מבטים, דרך הטון של הקול, דרך חוסר שקט, ואם מישהו מבחוץ לא אומר לנו על זה משהו - אין לנו מושג.
    אנשים שחיים שנים עם תחושת לחץ פנימית, כבר רגילים לזה, הם לא יודעים לחיות אחרת, והם לא יודעים איך זה להיות באמת רגוע. לכן לפעמים הם לא מודעים לכך שהם לחוצים והם לא מודעים שהלחץ משפיע על הסביבה שלהם. לכן אני ממליצה לכם בכל זאת לחזור לפסיכולוגית ולקב הדרכת הורים יותר מפורטת בעניין של הבת שלכם, או ללכת לטפל בלחצים שלכם. אם אתם לא מרגישים לחוצים - אז בחששות שלכם לגבי הבת שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת ילד לא בשל רגשית לכיתה א
    סוכריה
    07/09/2010

שלום.
    אבקש לברר באיזו דרך אני יכולה לקדם את הילד שלי במשך השנה מבחינה רגשית כך שיעלה לכיתה א בסופה. הוא יליד נובמבר ויש ספק אם יעלו אותו כי כרגע הוא לא בשל רגשית ויתכן שישתנה אבל אני רוצה לעבוד איתו ולעשות את המקסימום כדי שיעלה כיוון שיש לו אחות תאומה שבטוח תעלה ואיני רוצה להשאיר אותו בגן אם אני לא חייבת.

הוספת תגובה

• הכנת ילד לא בשל לא'

ליאת גרוס
    07/09/2010

את מעלה שאלה גדולה. אנסה לענות על קצה המזלג.
    ראשית התייחסי אליו כבוגר יותר. עודדי אותו לעצמאות. הצבת גבולות ברורה. זמן איכות ללא נוכחות האחות. פיתוח כוחות ייחודיים לו. לא לתת לאחות לענות במקומו או לקחת עליו כל תפקיד אחראי.
    נסי לכוון אותו להתאים את עצמו למציאות ואל תתאימי את המציאות אליו.
    אכן מורכב עם תאומים, אבל ז ה שווה את זה.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה בגן
    מיכל
    07/09/2010

שלום
    בתי בת 3.11 והיא הכי גדולה בקבוצה בגן שבה מעורבים ילדים מטרום חובה ומשנתון מתחת לכך
    באותו גן ישנה קבוצה נוספת של ילדים טרום חובה עד חובה.
    הילד הכי קטן שם נולד באותו שבוע כמוה.
    אני מרגישה כי בתי מראה יכולות גבוהות מחבריה לקבוצה ( יודעת את כל האותיות בעברית ולזהות מילים מסוימות) יש לה שפה עשירה ביותר לדעת כל הגורמים בגן.
    מצד שני חברתית טוב לה עם הקבוצה שבה היא נמצאת כיוון שזו שנה שלישית עם אותם ילדים.
    הגננת הנוכחית נראית רכה ואילו בקבוצה מעל קשוחה יותר

האם כדאי להשאירה בחממה עוד שנה או לאתגר אותה כבר מעכשיו?

אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה בגן

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה

מיכל
    14/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

מיכל שלום,
    קשה להשיב על שאלה זו מבלי להכיר את בתך. התשובה תלויה גם בה, למשל כמה משמעותיים עבורה גירויים קוגניטיביים וכמה היא קשורה לחברים הנוכחיים; אולם זה תלוי גם בכם ובהעדפות שלכם ההורים. מומלץ להתייעץ עם צוות הגן שמכיר אותה זמן רב, ולשמוע את התרשמותם.
    בכל מקרה עפ"י המידע שכתבת, אין עדיפות מכרעת לאף אחת מהאפשרויות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעביר גן או לא להעביר?
    שיר
    07/09/2010

אני לא מצליחה לקבל החלטה ומשתגעת מזה, אודה מאוד לעזרה
    רציתי להתייעץ לגבי בני בן ה-3.9 חודשים. התחיל ללמוד בגן עירייה, יש ילדם גדולים ממנו ויש קטנים. הגננת "רדומה" (לא ממש מתייחסת, שקטה, נראה שעסוקה עם עצמה)והסייעת מאוד אגרסיבית. הספיק להכיר ילדים חדשים ומשחק איתם. אני מתלבטת האם כדאי להעביר אותו לגן שבו הוא יהיה הכי גדול ושאר הילדים בין 3 ל-3.9 (יש כמה קרובים לגילו) ושם הגננת חדשה אך נחמדה והסייעת מקסימה. יש שם ילדים שהוא מכיר.
    מה דעתך? להעביר או להשאיר?

אני לא מצליחה לקבל החלטה ומשתגעת מזה...
    תודה רבה רבה על כל תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    להעביר גן או לא להעביר?

הוספת תגובה

• להעביר או לא להעביר

ליאת גרוס
    07/09/2010

שלום שיר. אל תשתגעי. כל החלטה תהיה טובה.
    הפרשי הגיל שאת מתארת אינם גדולים ולכן אם יש גננת וסייעת יותר טובות בגן השני הייתי מעבירה.

אבל ההחלטה היא שלך.
    לכי עם הבטן.
    קבלי החלטה וזהו.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מבשרים לילד בן 5 שהכלב גוסס?
    אמא
    07/09/2010

שלום
    יש לי ילד בן 5 - לפני כחודש עברנו דירה והחלפנו גן, ובמהלך הזמן הזה
    אבא היה בחוץ לארץ, בנוסף על המעבר , היעדר האב וקשיי הסתגלות בגן החדש
    הכלב שלנו מזה 10 שנים שהיה נוכח בחיים של הילד מרגע לידתו עומד למות
    איך עושים את זה שהילד לא יתפרק מרוב שינויים - עדיין לא הסתגלנו לגן וכבר
    צריכים להיפרד מהכלב האהוב שלו!

הוספת תגובה

• איך מבשרים

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום לך,
    יש ספרי ילדים שמכינים ילידם לנושא של אובדנים וסופיות בחיים. ספר כמו "חמישה בלונים" וכן אני בטוחוה שאם תשאלי בחנויות הספרים ימליצו לך על ספרים שמדברים על מוות של חיה אהובה. רצוי להתחיל כמה שיותר בהדרגה, מהקל אל הכבד, קודם עם הספר על הבלונים, אחר עם ספר יותר ספיציפי, ואחר כך לדבר איתו לגבי המציאות עצמה, שהכלב מאוד חולה, ועומד למות, וזה יהיה עצוב, לתת לו לבטא את מה שהוא מרגיש, לצייר ציור לכלב וכו', ולהיות איתו בעצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם/בכי בלתי נשלט
    לילו
    07/09/2010

שלום רב!
    ביתי המתוקה בת שנה ושמונה חודשים.בחודשיים האחרונים החלו התקפי בכי בהם בועטת בידיים וברגליים,צורחת צרחות רמות ובוכה.המעניין וגם המתסכל הוא שממש לא ברור מה מנסה להשיג בכך ולכן איני יודעת איך לעזור לה להפסיק את זה.האפיזודות האלה אינן מתרחשות לאחר שנתקלת בסירוב או דחייה של רצונותיה.דוקא יודעת יפה לחכות ומבינה ומקבלת:"נגמר","את זה לא אוכלים עכשיו",נעשה בפעם אחרת"...
    ההתפרצויות לעומת זאת הן כשקמה משינה(בוקר או צהריים),אפילו אם צחקה וחייכה ואמרה בוקר טוב,פתאום "מתהפכת" ללא הסבר.קורה לפעמים גם סתם כך בשגרה במהלך היום.
    כשזה קורה שום דבר לא מפייס אותה.לא מעוניינת שאחזיק אותה או שאוריד אותה,לא באוכל ולא במשקה ומאוד קשה להסיח את דעתה ולעניין אותה,מה שמאוד לא אופייני לה.
    מאחר ואיני יודעת מה לעשות,אני פשוט מחזיקה אותה ומחכה שתרגע.מדי פעם אומרת משהו בשקט, כמו"די חמודה".יכול לקחת גם 40 דק'.אני פשוט מחכה בשקט וכשזה חולף מחבקת אותה ואומרת"כל הכבוד שהפסקת".מה לעשות?ילדה נבונה מאוד ונעימה מאוד בדרכ.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם/בכי בלתי נשלט

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    07/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע?ראיתי ששאלות רבות בפורום

לילו
    11/09/2010

עוסקות בגיל זה ובהתנהגויות שונות סביב גיל זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום לילו,
    זו לא המומחיות של הפורום, לפעמים קורה שיודעים אז עונים. לא הכל אנחנו יודעים, אני לפחות. לכל דבר ולכל אחד יש מגבלות. נא לקבל זאת בהבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעעית התארגנות ולוח זמני
    אלמליח פנינה
    07/09/2010

שלום
    בני בן 13 וחצי, עדיין לא הסתגל לעניין של ה קימה בבוקר לביה"ס, כמו ההליכה לישון בשעה סבירה(חוץ מהעובדה שכרגע אנחנו אחרי חופש ולפני חגים) הבעיה קיימת לאורלך כל השנה.
    יש בעיה של הוצאת הדברים מהכח אל הפועל, הוא נוטה לתכנן המון דברים, אבל בתכלס, בשורה התחתונה, אין קשר בין התוכניות למעשים בפועל.
    כל דבר לוקח זמן, מקלחות, צרכים, התארגנות, לא מכין שב באופן קבוע.
    הבריחה שלו מהעולם האמיתי באופן קבוע היא אל הגיטרה והמחשב,כל הזמן הוא עונה לבקשותינו ב"תכף, עוד רגע "וכו'. אפשר לומר שאין דבר שנעשה בלי שנגיד לו מס' פעמים. אני אובדת עצות איתו. הדבר משפיע באופן שלילי על ההתנהלות הנורמלית של הבית וזה פשוט בלתי נסבל.
    תודה פנינה
    מחכה לתשובתכם בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    בעעית התארגנות ולוח זמני

הוספת תגובה

• בעיית הארגנות

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום פנינה,
    כמה זמן הבעיה קיימת? האם זה היה כך תמיד? אם כן ייתכן שזה קשור לסוג של בעיית קשב וריכוז. אם לא וזה רק השנה, ייתכן וזה קשור לגיל ההתבגרות. אם תתנו יותר פרטים עליו ועל המשפחה אנסה לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה לגבי התארגנות

אלמליח פנינה
    07/09/2010

שלום סמדר
    אני שמחה שהגבת מהר לשאלתי.
    הבעיה הייתה תמיד אך לא כפי שהיא היום, המצב החמיר משנה שעברה, במעבר לתיכון.
    אנו גרים מרחק הליכה מהתיכון ובכל זאת, בני אחר שנה שעברה וגם השנה כבר בתחילת השנה
    הוא אדיש לכך , קבל עונש להגיע בשעה 7:40 ועדיין לא מצליח להגיע לביהס בשעה זו.
    זהו בני הבכור, ברור לי שלי ולבעלי יש חלק בהתנהלות שלו, מכיוון שהוא הבכור וכו'
    ,יחד עם זאת זה חלק מאופיו לדעתי הראיה שלו את המציאות היא שונה הכל איטי, יש לו זמן
    בתי בת ה12 בעלת אופי שונה, דינמית, פעילה, מכינה שע"ב, לא מאחרת, שניהם גרים באותו הבית, לכן אני מניחה שהת נהלות זו היא תוצאה של אופי וויתורים שלנו בעבר.
    מידי בוקר אנ י חווה את אותה חוויה לא פשוטה , להעיר אותו שוב ושוב, להתחיל את הבוקר ברגל שמאל.
    טוב יש לי הרבה מה לספר בעניין, השאלה האם אוכל לשוחח אתך בטלפון בעניין זה?
    מחכה לתגובתך
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום פנינה,
    אני מבינה מדברייך שיש כאן צורך בייעוץ קצת יותר מעמיק ממה שניתן בפורום. זה לא עניין לטלפון והו אל אייפתר בטלפון. את מוזמנת לפנות מקצוע (גם אלי אם את רוצה ) ולקבוע פגישה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלמליח פנינה
    08/09/2010

תודה
    אצור קשר אחרי החג
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, חג שמח.

סמדר ריינר
    08/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק זמן להסתגלות לגן
    יפעת
    07/09/2010

שלום,

בני בן שנה והתחיל גן חדש. אני יודעת שזה איניווידואלי לכל ילד אבל ברצוני לדעת, מה פרק הזמן הדרוש בממוצע להסתגלות (שאם עדיין בוכה אחרי התקופה הנ"ל אדע שיש בעיה בגן ולא טוב לו בגן ואז אולי אשקול להעביר גן)

אודה לתשובתכם, יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    פרק זמן להסתגלות לגן

הוספת תגובה

• פרק זמן להסתגלות לגן

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום יפעת,
    זה לא כל כך פשוט, גם אם הוא בוכה בהתחלה זה לא אומר בהכרח שהוא לא הסתגל, יש ידים שבוכים כל השנה בפרידה מההורים ואחרי שההורים הולכים הם מתסגלים מצויין. זה לא כזה שחור לבן. אם את מרגישה שיש בעיה בגן גם לא כל כך מהר מעבירים, קודם בודקים, שואלים, מחפשים יחד עם הצוות פתרונות, העברה זה לא הפיתרון היחיד וגם לה יש מחירים.
    קודם כל זה חשוב להבין איך הוא נכנס לגן, האם בהדרגה, לכמה שעות, מה זה נקרא שהוא בוכה - הוא בוכה כשאת הולכת או נשאר בוכה המון זמן עד שמתקשרים אלייך לקחת אותו?
    אם במשך יותר משבוע הוא בוכה כל היום ובכלל לא משתלב, כדאי לבדוק מה הבעיה ורק אחרי זה להחליט אם הפיתרון הוא מעבר גן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים מיניים בין אחיות
    ענת
    07/09/2010

יש לי שתי בנות, בת ארבע ובת שנתיים ושמונה. האמבטיה כמעט תמיד משותפת והרבה פעמים נהגתי לאפשר להן זמן משחק באמבטיה תוך שאני מקשיבה מהסלון או מגיעה מדי פעם לראות מה שלומן.. בזמן האחרון הן התחילו לשחק במשחקים הכוללים מגע באיברים אינטימיים אחת של השנייה בזמן האמבטיה ולשכב זו על זו. בעיקר ביתי הגדולה מבקשת מביתי הקטנה לעשות דברים ("תדגדגי לי בטוסיק/ פיפי" וכו) המשחקים מסבים להן הנאה מרובה וברור לי שזה תמים לחלוטין. אך עם זאת אני מרגישה שנדרשת התערבותי אך רוצה שזו תהיה ההתערבות המתאימה. דיברתי איתן בעבר, בהקשר אחר, על כך שהפיפי של כל אחת הוא פרטי ומותר לגעת בו בפרטיות ולאף אחד אחר אסור לגעת באיברים הפרטיים שלנו. הערתי משהו בסגנון כתגובה לאמבטיה וגם עשיתי כמה אמבטיות נפרדות. הבנות עצמן מעוניינות להתרחץ יחד. מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים מיניים בין אחיות

הוספת תגובה

• משחקים מיניים בין אחיות

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום ענת,
    נהגת נכון. את יכולה לדבר עם האחות הגדולה, הגדי לה שתא מבינה שנעים לה לגעת במקומות האלה וזה וטבעי וזה בסדר כל עוד עושים את זה לבד ובפרטיות ואת מבקשת ממנה לא לשחק עם אחותה במשחקים האלה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 לא רוצה ללכת לגן
    אביטל
    06/09/2010

שלום,
    בני בן 5 שבוע הבא התחיל לפניי כמה ימים גן חובה יש לציין שהוא מכיר את הגננת והסייעת מכיוון שהגן טרום טרום חובה והטרום חובה הוא גן צמוג לגן החובה.
    וגם מכיר את כל הילדים...
    ביום הראשון לגן נכנס לגן יפה ולא בכה ביום השני התחילו "משחקיי" הלא רוצה לא בא לי והוא טוען שמשעמם לו בגן...
    וכל בוקר הוא בוכה כבר מהבית ובלית ברירה אני משאירה אותו בגן בוכה צורח ומשתולל...
    בסוף היום אני שואלת איך היה אז הוא אומר כייף.
    מה לעשות?
    אני משתגעת... כל בוקר נשבר לי הלב שאני הולכת כשהוא בוכה...
    ניסיתי לא להתייחס לבכי אבל זה לא עוזר ולא לדבר על זה אחריי הגן אלא להמשיך הלאה כאילו הוא לא בכה בבוקר וגם זה לא עוזר...
    והיום אחריי הגן עשינו שיחות מוטיבציה לגביי מחר בבוקר שהוא יילך כמו בוגר ולא ייבכה.
    אני לא יודעת מה לעשות...
    לתשובתכם המהירה אודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 לא רוצה ללכת לגן

הוספת תגובה

• ילד בן 5 לא רצה ללכת לגן

אביטל
    06/09/2010

יש לציין שילדי בן ה-5 הוא בכור ויש לו אח בן 3 והוא גם מתנהג בצורה תינוקית לפעמים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום אביטל,
    את בעצמך מציינת שבסוף היום הוא אומר שהיה לו כיף, אז למה את מתרגשת? אל תדברי איתו בשום פנים בערב על כך ועל תעשי לו שום שיחות מוטיבציה, את מנפחת עניין שהוא קטן וזניח ויעבור מעצמו אם לא תתיחסי אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגשים עם הורים פרודים
    דנה
    06/09/2010

ביתי בת שנה ועשרה חודשים לפני כ-3 חודשים בעלי עזב את הבית ומאז היא ישנה אצלו פעמיים בשבוע ופעם בשבועיים סופ"ש ארוך (שישי + שבת) בין לבין אנחנו מעבירים אותה דרך הגן כך שהיא כמעט ולא רואה אותנו יחד. היום כאשר הייתי צריכה לקחת משהו מאביה נסעו אליו והיא שחקה שם כמה דקות וכשהיה צריך ללכת לא רצתה. השאלה היא האם כדי להמנע לגמרי מפגישות כאילו על מנת שתתרגל לחיים בנפרד (כשהיינו שם כל הזמן היה חשוב לה לראות את שניינו והיה מאוד קשה לראות את זה) . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מפגשים עם הורים פרודים

הוספת תגובה

• מפגש עם הורים פרודים

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום דנה,
    זה נשמע לי קצת נוקשה להימנע מכך לגמרי, יש את החיים והם דינמיים. רצוי, כשאתם נפגשים לא לעלות הבייתה אם ניתן ואם הגרוש שלך היה יכול להוריד עבורך את מה שהיית צריכה זה היה מונע מהילדה את המעברים האלה ללכת ולהתנתק מהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות והתערטלות ילד בן 6
    מיקי
    06/09/2010

לאחרונה בני בן ה - 6 נוגע רבות באיבר מינו בפרהסיה. מכניס ידים למכנסיים ולתחתונים ומשחק באיבר מינו.שמעירים לו הוא טוען שכואב לו כי הבולבלול עומד.
    היום בצהרון במהלך שיחה שיגרתית עם הצהרונית הוא לפתע הוריד את מכנסיו. היא התקשרה לספר על המקרה ואמרה שהתחושה שלה הייתה שהוא לא שם לב מה הוא עושה ושעמד לו.
    מה לעשות? האם טבעי שלילד בן 6 עומד בלי קשר לאוננות. יצויין כי הוא מאונן בעיקר לפני השינה ומפסיק מיד שאני נכנסת לחדר.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות והתערטלות ילד בן 6

הוספת תגובה

• אוננות והתערטלות

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום מיקי,
    ההתנהגות שאת מתארת היא כבר מעבר למה שטבעי, וכדאי לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלום נוראי
    מיר
    06/09/2010

ביתי בת ה 3 מתעוררת בזמן האחרון באמצע הלילה ואפילו משנת הצהריים בבכי והיסטריה. כששאלתי אותה מה קרה סיפרה לי שיש לה קוף שבודק אותה חזק בפות. החלום חזר על עצמו מס' פעמים. איני יודעת מה לעשות. אני בלחץ נוראי ניסיתי לחשוב מי היה איתה עם מי בילתה וכו'.. נזכרתי שמצאנו אותה אני ואחותי משחקת עם האחיינית שלה בת ה- 5 באזור הפות. ואני מניחה שיש לזה קשר. מה עלי לעשות? האם יתכן שזה רק מהמשחק? האם יתכן שמישהו עשה לה משהו? היא גם לא מוכנה להשאר לבד בגלל זה. מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    חלום נוראי

הוספת תגובה

• חלום

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום לך,
    לא בטוח שקרה לה משהו מהסוג שאת מתארת. אני כמובן לא יכולה לדעת בוודאות. האם את יכולה לתאר מה קרה כשמצאתם אותה עם האחיינית ואיך הגבתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלום נוראי

מיר
    07/09/2010

כשראינו אותן ביקשנו שלא ישחקו במשחק הזה ושמדובר באזור אישי . הגבנו בצורה שקולה ללא כעס אלא יותר בנימה של הסבר. הן כתגובה סגרו את הדלת וכעסו כשנכנסנו שוב כיוון שהפכו את זה לסוד. אז הטלנו וטו על המשחק ואמרנו שאנחנו לא מוכנות שישחקו בו יותר. מאז לא ראינו ששיחקו שוב אך הבת שלי מאוד מתעניינת בנושא. היא שאלה אותי לדוגמא אם היא יכולה לשחק בפות של חברה שפגשה ואני אמרתי שלא כיוון שזה מקום אישי. היא מדברת על זה הרבה פות ובולבול ובוחנת למי יש מה ונראה שזה מעניין אותה מאוד. השאלה אם זה לא מוקדם מידי לגילה? ברור לי שזה הזמן שהם בוחנים ומבינים את ההבדל בין בת לבן אך השאלה אם היא לא לקחה את זה רחוק מידי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלום נוראי

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום מיר,
    לא בטוח שהיא לוקחת את זה רחוק מדי, אולי היא מרגישה שאין לסקרנות שלה מענה ושאין הבנה גם למימד ההנאה שלה מהעניין. אתם הדגשתם את האיסור ולא את העובדה שזה דבר טבעי ומובן.
    יש היום ספרים שמתאימים לגיל הזה ומסבירים על גוף האדם, פין ופות וכו'. כדאי לשבת איתה עם ספר כזה ולהסביר לה את מה שהיא רוצה לדעת באופן שמותאם לגילה. כמו כן אפשר להגיד לה שאת יודעת שהיא נהנית לשחק במשחקים האלה, וזה טבעי ומובן, אבל אלה משחקים שמשחקים בפרטיות ולבד. מותר לה לגעת בעצמה כי זה הגוף שלה, וגם זה רק בפרטיות.
    תראי, זה מסוג הדברים שככל שמנסים להשתיק אותם הם מתגברים, עדיף לתת מענה מלא ומבין במקום להגיד רק "אסור" כאילו אם תגידו אסור זה יפסיק להתקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "היקי" אצל ילד
    אלי
    06/09/2010

שלום,
    הבן שלי עלה השנה לכתה א'.
    בשבועות האחרונים הוא החל לנשוך את עצמו או יותר נכון למצוץ את היד מתחת לכתף, בדומה ל"היקי", עד כדי סימנים כחולים שנשארים על היד.
    האם יש קשר לכתה א'?
    האם יש מה לעשות? לאבחן?

שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה
    "היקי" אצל ילד

הוספת תגובה

• "היקי" אצל ילד

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום אלי,
    ייתכן שהילד קצת לחוץ וחרד, אפשר לדבר איתו על כך - למשל שהוא נורא מתרגש בכיתה א' ואולי יש דברים שהוא חושש מהם, אם הוא משתף פעולה בשיחה כזו זה יהיה טוב לשמוע ממנו ממה הוא חושש, לעודד אותו, להרגיע אותו, לספר לו שגם אתם הייתם פעם בכיתה א' והרגשתם כך, וכו'. עצם העובדה שאפשר דבר על זה איתכם יכולה להביא להקלה ולהפחתה בסימפטום.
    אם עובר זמן וכלום לא עוזר וזה ממש מפריע - אפשר לשקול פנייה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה