פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג קליני
    ליאת
    10/09/2010

שלום רב,
    אני ומשפחתי זקוקים לעזרתכם. בננו בן ה7 וחצי ילד מקסים אבל בעל בעיות רגשיות מהותיות כוללעשיית קקי בתחתונים.
    הדבר מלווה בבעיות מוטורויות מהן סובל (בשל היותו ילד רמדיה) השמנת יתר , משקפיים וסרבול קשה.
    עד היום הי מטופל במכון להתפתחות הילד אך מפאת גילו הסתיים הטיפול שם.
    בית הספר מדווח על בעיות אלימות, הילד אננו מצליח לרכוש חברים מרגיש דחוי ומנודה.
    בבית יש התפרצויות זעם קשות והפרעות אכילה.
    אנחנו אובדי עצות!!! וזקוקים לדמות מקצועית ביותר לשם טיפול בו.
    אין לנו מי שימליץ על מטפל טוב שיכול להיות יעיל לטיפול בילדנו.
    אנא עזרתכם בהמלצה על פסיכולוג קליני טוב ומקצועי באזור השפלה (גדרה , אשדוד , רחובות, אשקלון, מזכרת בתיה וכו' )
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג קליני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג קליני

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום ליאת,
    אני לא מכירה באופן אישי מישהו מהאיזור שלכם, אבל אתם יכולים לבקש המלצה מפסיכולוג בית הספר או לפנות לתחנה לבריאות הנפש באשדוד,או רחובות. ניתן להשיג את הפרטים דר האתר של משרד הבריאות.
    אתם גם יכולים לנסות דרך קופת החולים שלכם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים-בעיות התנהגות???
    שירה
    10/09/2010

מאז שנולד היה בכיין לא קטן ובילה רוב הזמן על הידיים, עכשיו הוא נכנס למעון ונראה שהוא התינוק הכי היסטרי שם , יש כמה נקודות בהתנהגות אצלו שנראות לי חריגות וקצת מדאיגות אותו:
    1.נורא מפחד מזרים, מתחיל לבכות ברגע שמדברים אליו
    2.לא משחק לבד, מקסימום 5 דקות ואז מתחיל לבכות ולחפש אותי
    3.בוכה כשהוא בקרבת ילדים אחרים
    4.פורץ בבכי היסטרי כששומע תינוק בוכה
    אשמח לתגובה
    תודה

הוספת תגובה

• תינוק רגיש

נעמה סבג שמש
    12/09/2010

שירה,

אתחיל ואומר- שלילד אין שום בעיות התנהגות.
    קודם כל, הסתגלות למסגרת אינה פשוטה. אני מקווה שאת עושה זאת בשלבים ובצורה נכונה. הכנסי לאתר שלי וקראי על כך מאמר, וגם על אמון בין הורה לילד.

ילד בגיל הזה סובל מחרדה מזרים, מי יותר ומי פחות.
    כדי שילמד לשחק לבד, תצטרכי לתרגל איתו בבית.
    תינוקות בגיל הזה אמפתים לתינוקות אחרים מבחינת תגובתם לבכי.
    הילד שלך כנראה קצת יותר רגיש מהממוצע, ועם עבודה נכונה, רגישות כלפיו ונסיון לראות את הדברים מהעיניים שלו, הוא ישתחרר.
    תני לו זמן , הוא תינוק!

תהיי שם בשבילו, וזה יסתדר. אם את מרגישה שאינך יודעת לכוון אותו, הייתי ממליצה לך לקרוא קצת מאמרים בעניין או לפנות לייעוץ הורים מאד נקודתי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זעם כשילד מפסיד
    שירת
    10/09/2010

שלום, אני צריכה עזרה דחוף,
    הבן שלי בן שש, ילד שאובחן כמחונן, אך כנראה שהסביבה תמיד אמרה לו שהוא כזה...
    בכל פעם שהילד מפסיד במשחק, בספורט או בתחרות יוצאת מתוכו מפלצת של עצבים כעס וזעם,
    צרחות ובכי. הוא משליך דברים מרביץ ואפילו שובר את הפלייסטיישן. חוץ מזה הוא ילד מקסים מקסים ומתוק.
    האם יש ניתן לקבל עצה בעניין?

לידיעה, ערכנו איתו מספר שיחות יחדיו, הסברנו לו שזה לא הדרך ואת הגישה שזה בסדר ומלמד להפסיד. ערכנו איתו "חוזים" לגבי ההתנהגות הזאת, אבל ברגע ההתפרצות פשוט אין לו שליטה...

הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם כשילד מפסיד

הוספת תגובה

• התפרצות זעם

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום שירת,
    ילד שאובחן כמחונן ועוד הסביבה אמרה לו שהוא כזה, הוא ילד ש בהרבה מקרים יש ממנו ציפיות שמלחיצות אותו. לכן כדאי לבדוק מהן הציפיות שלכם ממנו ואם אפשר להוריד אותן ולמתן אותן.
    דבר שני, מאוד חשוב להקפיד לתת לילד חיזוקים לא על החוכמה שלו אלא על המאמצים שלו. לא על התוצאה אלא על הדרך.
    דבר שלישי - נסו אתם לשחק איתו, לפעמים להפסיד ולפעמים לנצח ולשדר מסר שההפסד הוא נסבל וגם יכול להיות מהנה ומשעשע, דרך דוגמה אישית ולא רק דרך מילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• !!!!!!!דחוף תשובה לפני יום א!!!!!!!
    רונה
    10/09/2010

חג שמח
    בעלי אינו רוצה להתגרש אך הוא עשה ב-10 הימים האחרונים דברים נוראיים והגשתי לו תביעת גרושין בדיוק לפני החג. אני כעת במרכז אצל הוריי עם 2 הילדים (4,6.5). אנו גרים בצפון השרון.שאלתי והתלבטויותיי הם מה לעשות מיום א': אינני רוצה להשאר בביתנו (היות ושם אני בודדה וחשופה לשגעונותיו) אלא לעבור ליד הוריי. אולם הילדים רק החלו את המסגרת החדשה ואני חוששת לזעזע אותם כלומר הרבה שינויים בבת אחת- פרידה מאב, מהחברים (אפילו שאין הרבה), מהבית... בביתנו אין לי עזרה פיזית כעת משהאב ייצא מהתמונה. בית הוריי הוא כמו בית שני בשבילם, יש להם חדר פרטי (אמנם חברים אין להם פה). העו"ד ממליץ שלא אחזור הביתה אלא אשאר במרכז, כמו כן אומר שאם כן מחליטה לחזור הביתה אז עלי להעזר בו כמה שפחות ע"מ שלא יהיה לאב קלף עלי בעינייני המשמורת. (אני עובדת ויוצאת מוקדם, אצטרך סוג של מטפלת בבוקר) . מלבד החששות שלי על הילדים, השהות שלי בבית הוריי תחסוך לי המון כסף שמן הסתם זקוקה לו יותר מתמיד.
    אם אני חוזרת הביתה אז זה זמני (מקסימום עד הקיץ) כי הבית יימכר. אך אם נשארת במרכז -הוריי עוברים בקיץ לעיר אחרת יותר דרומה, ואז אחפש לנו דירה באיזור. כלומר יותר מידי מעברים.
    נכון להיום (אנו 3 ימים כאן) הם לא מתגעגעים לאב וטוב להם פה.
    זקוקה ליעוץ דחוף איך להתנהל עכשיו- איך לבשר (האם פה אצל הוריי בחג?) ובפרט מה לעשות מיום א (לחזור או להשאר)?
    המון תודות

הוספת תגובה

• גירושין

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום רונה,
    כרגע אני מניחה שאת מאוד בחרדה, ומאוד מוצפת, ואני יכולה להבין אותך. נראה לי שכרגע חשוב שתחשבי על כל צעד לחוד, נסיון לצפות כל מה שהולך היות בשנה הקרובה הוא לא יעיל כי את לא באמת יודעת איך תרגישי, מה יהיה, המון דברים הולכים להתשנות ולא הכל תלוי בך.
    לכן קחי את זה צעד צעד.
    אם את מרגישה שהמצב הוא חירומי, אם את חשופה לאלימות חלילה (גם אם לא פיזית אלא נפשית, מילולית או כלכלית) את חייבת לדאוג קודם כל לבטחונך, ולתמיכה המיידית שאת אמורה לקבל, וזה אומר כרגע להישאר בבית הורייך. הילדים ישלמו על כך מחיר בגלל המסגרות אך הם ישלמו מחיר גבוה יותר לדעתי אם אימם לא בטוחה.
    תסבירי לילדים שאת ואבא לא מסתדרים, הם לא אשמים בזה, זה לא קשור אליהם, כרגע אתם נשארים קצת זמן אצל סבא וסבתא עד שתדעי טוב יותר מה הולך להיות.
    קחי לך כמה ימים לראות מה מידת הסיכון שאת נתונה בו, מה תהיה התגובה של הגרוש שלך, מה האופציות שפתוחות בפנייך בכל מיני מובנים (עבודה, תמיכה, מסגרות וכו') ותחליטי בהמשך לאן מועדות פנייך. זו לא החלטה שאפשר לקבל תוך יום. פני לייעוץ באיזור שבו את נמצאת כדי שיעזרו לך לקבל החלטה שקולה ומושכלת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת עזרה דחוף
    שיר
    10/09/2010

אני והגרוש שלי מתנהלים במלחמה,יש לנו ילדה בת 7 וילד בן 3.5 בכל פעם שהילדה שלי חוזרת מאבא שלה,היא פורקת עלי את כל הרעל והשטיפות מוח שהוא עושה לה, אתמול הם חזרו ממנו בשעה 20:30 (אצלי בשעה 20:00 מתחיל טקס השכבה מדברים על איך היה בבית הספר ובגן ומקריאים סיפורים הטקס הוא עד 21:00 וכיבויי אורות) מכיוון שהבנתי שהוא לא קילח את הילדים,הכנסתי את הבן שלי למקלחת ואח"כ ביקשתי מהבת שלי להכנס,היא היתה תקועה מול המחשב ולא הסכימה לזוז וכשסגרתי לה את המחשב היא התחילה לומר לי שאבא צודק,שהם מסכנים שיש להם אמא כמוני,שאני לא מרשה כלום בבית שלי ואצלו מותר הכל,שאני אמא פח זבל שהיא רוצה לעבור לגור עם אבא וכו' אתמול היא חצתה את כל הגבולות ביקשתי ממנה שתצא החוצה להירגע ושאלתי אותה אם היא רוצה לעבור לגור אצל אבא שלה,ללא שליטה פשוט התחלתי לבכות כ"כ כאב לי,אני עושה הכל למען ילדיי אני עוטפת אותם בהמון אהבה,אני משקיעה בהם ונותנת להם כל מה שאני יכולה,הגרוש שלי לא עושה למענם דבר וחצי דבר חוץ מלקנות אותם בכסף ובכל זאת אני מרגישה שלבת שלי לא איכפת ממני,עצם המחשבה שהיא רוצה לעבור לגור עם אבא,קורעת את ליבי,אני מבינה שאצל אבא שלה זה כמו לונה פארק ומותר לעשות הכל כי הם רואים אותו 8 ימים בחודש ואצלי הם בשאר הימים אצלי יש גבולות,אצלי מכינים שיעורי בית כשחוזרים מבית הספר,אני מגבילה טלביזיה ומשקיע יותר זמן למשחקים,ליצירה וכו'.
    היא אף אומרת שאבא אומר עלי דברים נוראים והיא לא יודעת מה לעשות,ברור לי שהיא חייבת טיפול ומצאתי לה פסיכולוגית לילדים אך הגרוש שלי לא מאשר (אני מאמינה שהוא יודע שברגע שלילדה יהיה טיפול,שטיפות המוח שהוא עושה לא יעזרו)מה אני עושה אם היא אומרת לי דברים כאלה?הלב שלי נקרע,כי מצד אחד אולי אני קשוחה איתה ועומדת על כך שאלי לא מדברים ככה,שאני אמא שלה והיא צריכה להתייחס אלי בכבוד,אני מצפה ממנה שתתחיל לקחת אחריות והיא מצפצפת עלי,היא מעריצה את אבא (אני מבינה אותה, גם אני אערצתי אותו כ"כ עד כדי כך שאם לא הייתי מגלה במקרה או לא במקרה,שהוא בגד בי כ"כ הרבה שנים בוודאי עדיין היינו יחד)אני לא יודעת מה לעשות?האם עלי לבוא ולחבק אותה שהיא אומרת לי דברים כאלה?היא גורמת לי להתרחק ממנה ואני מרגישה רע עם עצמי כשאני מרגישה כך,אני לא יודעת מה לעשות?כמו שאמרתי קודם היא לא מוכנה לקחת שום אחריות על עצמה,את הטוסיק היא לא מנגבת לבד היא ממש מפונקת ואני יודעת שהרבה באשמתי,האם אפשר לתקן?

לקביעת תור
    סגירה
    אני חייבת עזרה דחוף

הוספת תגובה

• גירושין והסתה

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום שיר,
    זה אכן מאוד מאוד כואב מה שקורה. נראה לי שיש מקום תפני לייעוץ מסודר כדי שיעזרו לך עם כמה דברים: הצבת גבולות לילדים שלך, דחוף, וכן תמיכה כדי שתוכלי לעבור את מה שקורה ביניך לבין הגרוש שלך.
    את צריכה לזכור שהילדים שלך אוהבים אותך מאוד, גם אם הם כרגע מרגישים מבולבלים, וגם אם כרגע הם מוסתים כשהם יגדלו הם יבינו טוב מה עשית למענם.
    ייתכן שכל כך חשוב לך שהילדים יאהבו אותך, וזה כבר לא קשור לגרוש שלך, שאת מתקשה להגיד לא ולשים גבולות.
    ילדים לא חייבים תמיד לאהוב אותנו בכל רגע נתון, הם כן צריכים לקבל מאיתנו כל מיני דברים, את חלקם נעים לקבל ואת חלקם לא.
    תתחזקי ותתעודדי, את לא כל כך חסרת אונים כמו שנדמה לך כרגע, יש הרבה דברים שאת יכולה לעשות כדי לשפר את המצב, אבל כדאי מאוד שתפני להדרכת הורים ותתמידי בה. לזה את לא צריכה אישור של הגרוש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים אצל תאומים
    יולי
    09/09/2010

התאומים שלי בני שנתיים הראו סימני מוכנות לגמילה מחיתולים. קנינו סירים לפני כשבועיים, וביום הראשון שניהם עשו פיפי בסיר וזכו לעידוד. מאז אין הרבה התקדמות אך הבן נוהג לגעת בצואה שלו (שבחיתול) ולמרוח אותה על ידיו והבת נוהגת להתפשט ולעשות קאקי בכל מיני מקומות בבית. האם הם באמת בשלים לגמילה? אני בעיקר מוטרדת ממריחת הצואה וחושבת שהיא נובעת מרצון לתשומת לב/קנאה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

הוספת תגובה

• מריחת צואה

ליאת גרוס
    12/09/2010

שלום יולי
    נשמע לי שהם אכן מוכנים לגמילה אך זקוקים להתלהבות וגבולות ברורים.
    קקי אינו מגעיל אותם. הם נפעמים מהקסם הזה שיוצא מהגוף שלהם. הם סקרנים לבדוק אותו מקרוב. הם מתלהבים מהצלחתם.
    כדאי להתלהב יחד איתם. לא לאמר להם שזה איכס. זה באמת מנגנון מופלא אם זה אצל ילדים אחרים וקורה רחוק מאיתנו....
    אך לצד ההתלהבות והתשואות על ההצלחה חשוב להסביר מה מותר ומה אסור. מותר לשפוך לשירותים ולהוריד את המים. מותר להסתכל. אסור לגעת.
    מותר לעשות קקי בסיר. מותר בשירותים. אפשר להעביר את הסיר לכל מקום שמתחשק. אסור לעשות על הריצפה.
    הדגישי את מה שמותר ולא רק את מה שאסור. כך את נותנת להם אלטרנטיבה ומשאירה להם את ההתלהבות. במקביל - מה שאסור אסור...

נב - אל תשווי בינהם. אל תסבירי לאחד דרך הצלחות התאום השני. כל אחד שישב מתי שיש לו ולא מתי שהשני יושב. על תדברי איתם בלשון רבים. אם בא לך אפילו תתמקדי באחד ורק כשהדברים זורמים תתחילי עם השני. אין כאן מקום להשוואה או תחרות. תיזהרי..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    רותם
    09/09/2010

רציתי לדעת האם חרדה חברתית יכולה להעלם מעצמה, או שאדם החושב שהיא נעלמת למעשה מכחיש את החרדה שלו?
    האם היא בהכרח יכולה להתפתח ממתח הנמצא בביתו של האדם (משפחתו המצומצמת- הוריו)?
    ---השאלות מתייחסות לנערות בנות 15+ ---
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום לך,
    לפעמים יש בעיות שעובורת בלי טיפול, זה לא בדיוק שהם עוברות מעצמן אלא לפעמים אנשים עוברים תהליך והם אמקשרים בינו לבין פיתרון הבעיה. למשל, ייתכן שמישהו שסובל מחרדה חברתית נחשף בהדרגה לסיטואציות שמהן הוא חושש וראה שהשד לא נורא כל כך וכך עברה החרדה בלי שהוא ישים לב מה קרה.
    לגבי השאלה השניה, כאן לא מדובר במדע מדוייק - אין בהכרח, יש סבירות גבוהה שקיים קשר בין בעיות ריגשיות מהן אנחנו סובלים בחיים למה שקרה לנו עם הורינו, אבל יש תמיד עוד גורמים שמעורבים בזה, וכל מקרה הוא בעל מורכבות וסיבות משלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר
    אוקסנה
    08/09/2010

שלום. יש לי בעיה לשים גבולות לילד. יש לי הרגשה שבעיה היא ביקר בי ולא בילד. ילד יודע שאני מוותר מהר. אבל אני לא יודעת לא לוותר, כי אני מפחדת שאני ירגיש שלא נותנת לילד חופש ושילד לא הסתכל עלי. ומצד שני אני מרגישה שילד מתחיל לנצל את מקום חלש שלי ומצליח בגדול. הוא ילד מקסים. אנחנו שנינו פשוט משוגעים אחד על שני. יש בנינו כימיה לא רגילה. מרחק בנינו עושה לנו לא טוב (ביקר בי). יש רגעים שילד "אין עליו", ויש רגעים שהוא לא מוכן לקבל "אסור"! איך לאט ובעדינות לשים גבולות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר

הוספת תגובה

• גבולות

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום אוקסנה,
    ייתכן שיש מקום שתיפני להדרכת הורים יותר מפורטת. בקיצור אני יכולה להגיד לך שקודם כל צריך להחליט מראש על מה את מוותרת ועל מה לא. יש דברים שזה בסדר לוותר, הם לא כל כך קריטיים. הדברים שחשוב לא לוותר בהם - למשל שעות שינה, בטיחות בכביש וכו' - שם צריך להיות מאוד עיקביים, כי אם את מוותרת שם לפעמים ולפעמים לא הילד כל הזמן יודע שאם הוא יתעקש יש סיכוי שתוותרי ולכן הוא לא לומד מתי כן ומתי לא.
    גם חשוב שתלמדי שהילד אוהב אותך בכל מקרה ואסור לך לוותר כדי למצוא חן בעיניו, וגם אם הוא נורא בוכה זה לא אומר שמה שאת עושה הוא לא לטובתו.
    חשוב מאוד שיהיו לך חיי חברה משלך, תחביבים ועיסוקים. הילד הוא לא חבר שלך, ומאוד לא טוב שכל העולם שלך הוא רק סביבו. זה נותן לו יותר מדי כוח עלייך וזה לא בריא גם עבורו .ילד הוא ילד והוא לא חבר של מבוגרים.
    כדאי שיהיו לך עוד עיסוקים חוץ ממנו, וכך את גם תוכלי לאפשר לו עיסוקים חוץ ממך, הוא חייב להתחבר עם ילדים בגילו, והוא לא יעשה את זה אם אמא תהיה החברה היחידה שלו, או אפילו חברה בכלל. אמא זו אמא ולא חברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הקשבה
    לימור
    08/09/2010

שלום! אני בת 23 יש לי 3 ילדים. הגדול בן 4.5 האמצעי 3 והקטן חודשיים. הבעיה שלי היא כזאת. יש לי ילדים נהדרים ומקסימים וממושמעים-כשאני לבד עם כל אחד. כששניהם ביחד אני לא יודעת מי מהם יותר גרוע. הם לא מקשיבים, הם רבים, צועקים, מרביצים ולא שומעים לי בגרוש. אחד מתסיס את השני. עכשיו הגדול בוגר ומבין שלכל מעשה יש השלכות. כשאני שמה אותו בפינה או בעונש הוא מבין. אבל האמצעי לא. כשאני צועקת ברגע של עצבים הוא מסתכל עליי ומחייך וצוחק ומצחיק גם את הגדול. אני מרגישה שכשאני מסבירה לו מה יקרה אם יעשה כך וכך הוא לא מבין אותי או שלא מקשיב לי-לא החלטתי. הוא מאוד אנרגטי תמיד בפעולה ולא יפתיע אותי אם יגידו לי שהוא היפראקטיבי(כמו אבא שלו). שלא לדבר על זה שבאוכל הוא משגע אותי. לוקח לו בערך 3/4 לאכול וזה כשאני מאכילה אותו כי לבד הוא לא אוכל. אני לא יודעת איך לגרום להם להקשיב לי במיוחד לאמצעי. וממש לא נראה לי שזה קשור לאח התינוק כי זה היה ככה כבר הרבה לפני שהוא נולד. אשמח לאיזושהי הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    אין הקשבה

הוספת תגובה

• אין הקשבה

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום לימור,
    תראי, קודם כל את צריכה להחליט על סדרי עדיפויות על מה את נאבקת. למשל אם הילד לא רוצה לאכול - למה את מתעקשת ולמה את מאכילה אותו? שלא יאכל, מקסימום הו איישאר רעב עד לארוחה הבאה ואז הוא ילמד שלא משתלם לו. אל תדאגי הו אל אימות מרעב וזה לא הופך אותך לאמא מרעיבה. אחרת את נותנת לו לנהל אותך, הוא מרגיש תא החולשה שלך ומנגן עליה. זה אינטרס שלו לאכול, לא אינטרס שלך, הוא זה שיישאר רעב.
    כלומר על צריכה להחליט על מה את נכנסת למאבק, אוכל זה לא אחד הדברים האלה כשנגמרת הארוחה - האוכל חוזר למקרר ובזה נגמר הסיפור עד לארוחה הבאה. הו אלא צריך להקשיב לך בעניין הזה - הו אצריך ללמוד דרך הניסיון שלא כדאי לו לדחות את האוכל בשעה שהוא מוגש.
    אלא אם את מוכנה שהוא יאכל לבד בשעה אחרת, ושוב במקרה כזה אין צורך שתאכילי אותו, כשהוא יבקש - תוצאי לו את האוכל והוא יאכל. לא יבקש, לא יאכל.
    אני בכוונה מפרטת את הדוגמה הזו כי היא רוונטית גם לנשאים אחרים, לא רק אוכל.
    בנוסף, חשוב מאוד שכשמשהו כן חשוב לך שהו אייעשה כמו שאת אומרת, זה צריך להיעשות בלי הסברים, אלא בצורה ברורה חדה וקצרה. אחרת הילדים מבינים מזה שיש מקום למשא ואמתן פה, או שהם קולטים אותך מתחננת אליהם, וזה מחליש אותך מולם. יש דברים שפוט צריך להגיד לא! נחרץ, או אסור! או אני לא מרשה! וזה צריך לבוא בטון ברור ובלתי משתמע לשתי פנים.
    אם עדיין קשה לך ואת לא מצליחה, כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משעמם לי
    ורד
    08/09/2010

אז ככה, הילד שלי בן 6, עברנו עכשיו לגור במושב והוא התחיל בית ספר. ילד מהמם חברותי, בכיתה הוא מוביל (כך אומרת המורה) אוהבים אותו וכו'. (גם חתיך, באמת כולם אומרים). העיניין הוא כזה -אין לו סבלנות, הוא משתעמם מאוד מהר במצבים משעממים. אני יסביר - הוא לא מצליח להעסיק את עצמו. אם אין חברים, טלויזה וכו' הוא מקבל עצבים ורוצה ללכת. ממש עד כדי להעיף לי סטירה. נראה לי שיש לו איזו שהיא בעית קשב וריכוז. היינו באבחון לקראת קבלה לבית ספר פרטי ואמרו שהוא מאוד חכם אבל לא מצליח לבוא לידי ביטוי בגלל שהוא לא מרוכז. בכיתה המורה אומרת שהוא בסדר, שיעורים הוא מכין, הוא ממושמע בסך הכל. יש לי גם תחושה שיש לו קצת בעיה תחושתית - באמבטיה מים פושרים מרגישים לו מאוד חמים, כשהוא אוכל הוא מאוד מתלכלך מסביב לפה וזה לא מפריע לו. בקיצור הדבר שהכי מפריע לי זה שאם בבית משעמם הוא "קודח" בואו נלך, אם הולכים ומשעמם לו הוא "קודח" בואו נחזור. מין תחושה שאם לא "מבדרים" אותו הוא לא מוצא את עצמו מנדנד, אני מתרגזת.... הוא מתרגז.... ויש פיצוץ. מה עושים? נזכיר שלגילי יש אחות שגדולה ממנו ב-11 חודשים. עם עיניינים משלה לפעם אחרת. המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משעמם לי

הוספת תגובה

• משעמם לי

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום ורד,
    אם יש בעיית ריכוז, צריך לאבחן אותה עד הסוף ולטפל בה. ייתכן שתחושת השיעמום קשורה לזה. עם זאת אין לאפשר מצב, עם הפרעת קשב או בלעדיה שהוא מנהל אותך ואת העולם, עד כדי החטפת סטירה. אם משעמם לו - אז שישתעמם. אסור לך לקבל התנהגות כזו ויש להגיב עליה בנחרצות ותקיפות, וכמובן לא להענות לה, כלומר לא להתחיל ללכת ולחזור ולפי ההוראות שלו, בשום פנים ואופן, וכאן חייבים להיות מאוד עיקביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א
    יעלה
    07/09/2010

ביתי עלתה השנה לכיתה א. בגן חובה הגננת אמרה לי שהיא משחקת עם מגוון ילדים ולעיתים בוחרת לשחק לבדה. היא התחברה עם מספר ילדות מהגן שגם הזמינה לביתנו בשעות אחר הצהריים מידי פעם (בערך אחת לשבועיים). אחרי שעות הגן היה נראה לי שהיא די זקוקה לזמן המנוחה שלה בבית (רביצה מול הטלויזיה או שנת צהריים) ופגישה עם חברים אחה"צ נעשתה תמיד ביוזמתה (אני לא דחפתי אותה להגדיל את המינון..). השנה כאמור היא עלתה לכיתה א שם היא נמצאת עם כ-10 ילדים מהגן שלה אבל אף אחד מהם לא היה חבר קרוב שלה בגן. כשאני שואלת אותה עם מי היא בהפסקות היא עונה בשיויון נפש שהיא לבד כי אין לה חברים. יש לציין שיש לך אחות בבי"ס שמבקרת אותה בהפסקות וגם היא אמרה לי שהיא מסתובבת לבד או עם ילדה מכיתה ו שחונכת אותה. כשהיא חוזרת מב"ס היא מאוד עייפה וישנה שנת צהריים. אני כמובן כבר מדמינת את ילדתי בודדה. מה דעתך? האם הכל בראש שלי? אני צריכה לנסות לעזור לה אפילו שהיא לא מתלוננת? ואם כן אז איך?
    תודה רבה
    יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א

הוספת תגובה

• כיתה א

ליאת גרוס
    07/09/2010

שלום יעלה.
    נשמע שהיא בסדר. אם היתה חברותית שנה שעברה נראה כי היא רק צריכה את הזמן שלה כדי לחזור לעצמה. העובדה כי היא אינה מודאגת רק מחזקת הנחה זו.
    תני לה זמן. לפחות חודש (אלא אם כן היא מביעה מצוקה קודם).
    אל תלחיצי אותה כי אז עלולה לחשוב שמשהו איתה לא בסדר וסתם תילחץ, דבר שעלול להזיק.
    תסמכי עליה, קחי נשימה עמוקה וחכי עוד קצת.
    המעבר לא' קשה להורים יותר מאשר לילדים. זה בסדר. ברב המוחלט של המקרים הדברים מסתדרים מעצמם תוך זמן קצר

שנה טובה ובהצלחה בכיתה א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות ילד עם גירושים
    יולי
    07/09/2010

שלום, אשמח מאוד לעזרה.
    אנו לא חיים יחד כ-5 חודשים. הילד בן כמעט שנתיים והפרוד מתעקש שישאר לישון אצלו. אני חושבת שכרגע זה עדיין מוקדם מדי והילד לא מוכן לזה. הילד מאוד אוהב את המקום שלו, קשור לחפצים שלו ולמיטה שלו. אני מרגישה שלטרטר את הילד בנסיעות ולהשאיר אותו לישון אצלו זה פשוט לפגוע ביציבות שלו. הפרוד מאיים שבמידה ולא אסכים, יפנה לעו"ס שתאשר. האם באמת מומלץ לילד כל כך קטן לישון מחוץ לביתו המוכר? האם ניתן לילד כל כך קטן לעשות הבחנה פסיכולוגית? האם ידוע לכם אם בית משפט יכול להורות על בדיקה כזאת? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות ילד עם גירושים

הוספת תגובה

• התמודדות ילד עם גירושין

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום יולי,
    אין תשובה חד משמעית על השאלה שלך ובעיקרון - כל מקרה לגופו. בדרך כלל נהוג לא לכלול לינה אצל ההורה שאינו משמורן לילד מתחת לגיל שנתיים - שלוש. כלומר ייתכן בהחלט שבית משפט יחליט שבגיל שנתיים זה בסדר שהוא יישן אצל אבא שלו וייתכן שלא, תלוי בכל מיני גורמים וביניהם המלצת העו"ס.
    בית משפט יכול להורות על בדיקה פסיכולוגית לילד במקרה של סכסוך גירושין, לא בטוח שבמקרה הזה זה רלוונטי, ייתכן שחוות הדעת של העו"ס תספיק. בכל מקרה ביגל הזה לא עושים בדיקה פסיכודיאגנוסטית כי זה לא מתאים אבל ייתכן למשל שפסיכולוג יראיין אתכם ויצפה בכם יחד עם הילד או משהו כזה.
    בכל אופן מאוד מומלץ לכם להגיע לפשרה ולהסכמות ביניכם, לפני שזה מגיע לבית משפט.
    למשל אולי להאריך בהדרגה את משך השהות הרצופה שלו אצל אביו, ורק בהדרגה לעבור ללינה ולא בבת אחת, לתת לו חפצים שהוא אוהב מהבית כדי שירגיש יותר המשכיות וקביעות בכל זאת, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה ושאלה

יולי
    07/09/2010

מה קורה במידה ואני לא מסכימה? במידה ואני מהיכרות שלי עם הילד לא חושבת שזה נכון כרגע? האם אני יכולה לבקש מבית משפט לקבל חוות דעת פסיכולוג ילדים? מה הכוונה לסכסוך גירושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום יולי,
    ההסכמה ואי ההסכמה שלך נלקחת בחשבון בעת תהליך עריכת התסקיר לבית משפט על ידי העובדת הסוציאלית.
    אם בכל זאת בית משפט שקל את כל ההמלצות והדיעות ובכל זאת פסק בניגדו לדעתך, אני מניחה שיש לך אפשרות לערער באמצ עות עורך דין וכן לבקש חוות דעת ש אנשי מקצוע נוספים, אבל אלה הן כבר שאלות משפטיות שלא נוגעות פורום הזה וכדאי שתפני אותן לפורום המתאים.
    סכסוך גירושין הוא בין השאר כששני אנשים שמתגרשים לא מסכימים ביניהם על התנאים לגירושין, כמו שנדמה לי שקורה לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר גבולות במגע
    מאיה
    07/09/2010

אשמח לעזרתכם
    ילדי בן ה9 איננו מבין את משמעות האיסור בנגיעה בבנות , גם באחותו וגם בנות כיתתו באיזורים אינטימיים.
    האמת שהדבר נוגע גם לבנים, לפני שבוע הוא "תפס" לילד מכיתתו באיזור הפרטי....
    אתמול הוא נישק ילדה בכוח ואמר לה שהוא אוהב אותה... לאחותו הקטנה הוא גם צובט בטוסיק כל הזמן...
    זה בטוח לא משהו שהוא למד בבית, אנחנו איננו נוהגים לגעת כך אחד בשני...
    אני ממש בבעיה מפני שבבית הספר כבר מאוד מודאגים.
    ניהלתי איתו מספר רב של שיחות בנושא, אך ללא הועיל.
    אשמח אם תתנו לי עצה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר גבולות במגע

הוספת תגובה

• חוסר גבולות במגע ובמיניות

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלןום מאיה,
    זה לא נושא לעיצות, אלא לטיפול ודחוף. לבנך יש בעיה הוא לא שולט בדחפיו בנושא זה, זה לא אומר שכך אתם נהוגים בבית אך זה אומר שיש לו בעיה חמורה, ייתכן (לא בטוח) שהיא נובעת גם ממשהו שאולי קרה לו בתחום הזה, אסור להזניח אלא לפנות מייד אחרי החג לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות לקקי
    טוטו
    07/09/2010

האם משהו יכול להמליץ לי על פסיכולוג או פסיכוטרפיט הקשר להתאפקות קקי לילד לבגיל 5
    סופר סופר דחוף

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות לקקי

הוספת תגובה

• באיזה איזור?

סמדר ריינר
    07/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזור המרכז- מומחה לבעית עצירות

טוטו
    08/09/2010

אזור המרכז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות או אנקופרזיס

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום לך,
    אני לא יודעת אם יש דבר כזה מומחה לעצירות בתחום הפסיכולוגיה. עם זאת יש תופעה שנקראת אנקופרזיס, שבה עקב התאפקות ממושכת לקקי לפעמים הקקי או חלק ממנו יוצא בלי שליטה.
    בזה אני יודעת לטפל, וגם אתה יכול להקליד בגוגל "אנקופרזיס" ותעלה שם עוד אינפורמציה על מטפלים אני מניחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אמצעי
    רויטל
    07/09/2010

יש לי 3 ילדים, בת בכורה בגיל 6, בן בגיל 4, ותינוק בן 10 חודשים. הבעיה היא שהילד האמצעי שלי בן 4 (עכשיו התחיל גן תת חובה חדש) מכה את אחיו התינוק, אני יודעת שזה מקנאה, ומחיפוש תשומת לב ממני, אבל כיצד לגרום לו להפסיק להכות את אחיו? איך לגרום לו לקבל אותו כאחיו הקטן? ניסיתי להסביר לו וזה לא עזר, ניסיתי להעניש אותו בדברים שהוא אוהב כמו לא לספר לו סיפור לפני השנה, אבל זה לא עוזר. עלי לציין שהוא מכה את אחיו כבר הרבה זמן ולא קשור לגן החדש שלו. כיצד להפסיק את המצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אמצעי

הוספת תגובה

• ילד אמצעי

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום רויטל,
    את אכן מזהה שזה מקנאה וחיפוש תשומת לב, ואת מזהה נכון. אולי כדאי במקום להעניש אותו, כי כמו שאת רואה זה לא עוזר וזה גם מחמיר את הבעיה כי לא רק שהוא מקנא באחיו גם ככה, אז גם מענישים אותו, אלא לדבר איתו על כך, קודם כל. למשל הגיד לו שאת יודעת שהוא גם אוהב את אחיו מאוד, אב גם מקנא בו, וזה טבעי, וככה זה אצל כל האחים. ומעכשיו את תשתדלי לתת גם לו תשומת לב כמו שהוא אוהב. כאן חשוב שגם תקיימי ותקבעי זמנים שבהם את רק איתו, או כשבעלך חוזר הבייתה ונמצא עם התינוק או מישהו מהמשפחה המורחבת שיכול לבוא לעזור או אפילו לקחת בייביסיטר לשאר הילדים אם יש לך אפשרות - ולבלות איתו, להנות איתו, לתת לו להיות קצת תינוקי של אמא, וכו'. יכול להיות שאם יקבל תשומת לב בדרך הזו, הוא לא יצטרך לדרוש אותה דרך ההצקות לאחיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה