פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצילו!!
    אמא
    12/09/2010

שלום, בני בן ה-4 שהיה תמיד כה מקסים ואהוב, הפך בלתי נסבל בחודשים האחרונים. זה נכון שנולדה לו אחות לפני מספר חודשים וזה אולי מסביר את זה אך ממש קשה לנו איתו.
    זה נוראי להגיד אבל לפעמים אני פשוט לא סובלת אותו!
    מילד משתף פעולה הוא הפך למתעלם, עושה דווקא, לא עושה מה שאומרים לו ואף מסרב בחוצפה לעשות דברים. קשה לנו מאוד אתו. נמאס לי כל הזמן לכעוס!! יש שבועות שהוא חוזר לעצמו והוא ממש בסדר ואז הוא שוב נהיה בלתי נסבל. אשמח לעצה!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידת אח

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום לך,
    את רגילה לילד מסויים ומאד קשה ך לקבל שהוא במצוקה והצרכים שלו התשנו. את רוצה את הילד הקודם. אבל זה לא ילך בלי להתייחס לקושי החדש שנוצר. חשוב שתדברי עם הילד, על כך שאת מבינה אותו, כי כל מי שנולד לו אח הוא מצד אחד מאוד אוהב אותו אך מצד שני קשה לו, כי פתאום אבא ואמא פחות פנויים אליו, והוא מרגיש בודד, עצוב כועס ומקנא חלק מהזמן. הוא צודק. ולכן עכשיו אתם תנסו לתת לו קצת זמן לחוד בלי אחיו, כמו שהיה פעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איך בפועל?

אמא
    13/09/2010

אני מבינה ומקבלת את מה שאת אומרת אך מה עושים שבכל מגע שלו עם התינוקת, הוא מכאיב לה על אף מיליון שיחות שכבר קיימנו, מה עושים שהוא שוב ושוב לא עושה מה שמבקשים ממנו? אנחנו כן משוחחים על הלידה והוא אמר בעבר שקשה לו. קשה ההורות הזאת!! תודה, אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בפועל

סמדר ריינר
    13/09/2010

שלום לך,
    כשהוא מציק לתינוקת צאין מקום שליחות. כאשר אתם משוחחים ארוכות, נואמים נאומים ומסבירים הסברים וגם כועסים נורא אתם הולכים ומשדרים חוסר אונים לילד, חולשה והוא מפרש את ההסברים כסוג של הצדקות והתחננות שלכם שיהיה כבר ילד טוב, כאילו שהוא לא מבין שזה לא טוב ואם תסבירו לו הוא יבין.
    כשהוא עובר את הגבול יש להפסיק זאת בצורה קצרה ובטון תקיף, ורק פעם אחת להגיד. אם יש צורך אז גם להפסיק זאת פיסית על ידי הזזת היד שלו. בלי יותר מדי דרמה כי אז אתם נכנסים למצב שהוא מקבל הרבה תשומת לב על העניין הזה, ואין לו אינטרס להפסיק אפילו שתשומת הלב היא שלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ביתי בת 8
    יחיאל פרץ
    12/09/2010

שלום רב
    אצל יעל (שם בדוי) התגלו חרדות כבר בכיתה א. אז היא חששה מתלמיד מסוים שנראה לה מאיים.
    היא פחדה לצאת להפסקות או לשרותים. השיא היה כשיעל עשתה פיפי במכנסיים בכיתה.
    יעל ילדה מאוד נבונה מסודרת לבבית ומקרינה חום לכל הסובבים. היא מאוד אוהבת את ביה"ס, יש לה חברות והיא מאוד מקובלת.
    השנה יעל התחילה את השנה בצורה מאוד קשה. היא לא רוצה ללכת לביה"ס. היא פוחדת שאולי היא: תתעלף, תקיא, תשבר לה הציפורן, תכאב לה הבטן... בקיצור היא פוחדת לא להרגיש טוב.
    מאוד קשה לנו , ברור לנו שיעל זקוקה לטיפול. השאלה היא מהו סוג הטיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ביתי בת 8

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום יחיאל,
    אתם צריכים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, הטיפול הוא טיפול בחרדות. נהוג טפל בחרדות באמצעות טיפול שנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, יש מטפלים שגם משלבים בטיפול עבודה עם ביופידבק, כדי לטפל בהיבטים הגופניים של החרדה. חשובה המאוד במקרה שלכם כך אני מתרשמת גם הדרכת הורים שתלווה את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת צרכים
    טוטו
    12/09/2010

שלום רב

האם יש המלצה למטפל באזור המרכז בהקשר לבעית בריחת צרכים ו/או התאפקות לילד בן 5

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת צרכים

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום טוטו,
    עניתי לך על השאלה בעבר. התופעה נקראת אנקופרזיס, אתה יכוןל להקליד אותה בגוגל ולמצוא בודאי שמות של מטפלים רלוונטיים, אתה יכול גם לפנות אלי, אני מקבלת ברמת גן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר
    דורית
    12/09/2010

הבת שלי בת 6 בכתה א' היא ילדה מאוד נבונה וילדה טובה וממושמעת הבעיה היא שהיא רגישה מאוד מאוד וזה בא לידי ביטוי שהיא בוכה מכל דבר קטן. לא רוצים לשחק איתה היא בוכה. מישהו אומר משהו פוגע היא בוכה. יש לה לב רחב היא מוותרת וחולקת את הדברים שלה אך בוכה מכל דבר . ניסיתי לדבר איתה ולחזק אותה והיא אומרת שהיא לא מצליחה לשלוט בדמעות הם תמיד יוצאות אני לא יודעת מה לעשות . מה עלי לעשות בתור אמא אני מאוד מודאגת אודה לעזרתכן

בתודה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר

הוספת תגובה

• רגישות יתר

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/09/2010

דורית שלום,
    ראשית, ייתכן שהתגובות הרגשיות מאוד של בתך מועצמות גם עקב המעבר לכיתה א'. היא עברה רק עתה, וילדים זקוקים לזמן הסתגלות לבית הספר.
    מעבר לכך, כדאי קצת לחשוב באופן מעמיק סביב מה היא בוכה, האם היא נוטה "להקריב" את עצמה, לוותר על רצונות ולחלק מחפציה לאחרים באופן מוגזם, ואז היא מתאכזבת כשהם אינם נוהגים כמוה; האם היא נעלבת כי מרגישה שילדים לא רוצים בחברתה, וכדומה. אולי אתם ההורים תוכלו לבדוק עוד סוגים של תגובות, למשל לדבר על הציפיות מאחרים, למקד את תשומת הלב שלה בחברים שכן טוב לה איתם וכדומה. כדאי בזמן הקרוב לעזוב את נושא הדמעות, אם הן זולגות או לא, ולדבר על הפרשנויות שלה לאירועים.
    אולי זו גם הזדמנות עבורך לבדוק באיזו מידה את מזדהה עם רגשותיה וגם נוטה לחוות תחושות כאלו ביחסים החברתיים שלך, ולכן כדאי לערב בשיחות את האבא ודמויות תמיכה נוספות כמו המחנכת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-6...
    שני
    12/09/2010

שלום,אני לא ממש יודעת ממה להתחיל קודם ,אתחיל בזה שאני אמא לשניים,ילד בן שש ותינוק בן שנה וחודשיים,אני עומדת לפני גרושים בני בן השש היה עד בשנים האחרונות למריבות רבות וקשות ביני לבין בעלי מריבות קולניות ואפילו קללות מצד בעלי,בני ילד חכם ונבון רק שלאחרונה אני מרגישה שכל מה שהוא ספג יוצא החוצה וזה מתבטא בהתחצפויות,קללות ולעתים רחוקות גם הרמת ידיים ,קשה לי מאוד להרגיע אותו כשהוא נכנס לעצבים,אני שמה לב שהוא מנסה להראות כוחניות ומתווכח איתי המון ,אני מיואשת ויודעת שאני אשמה שנתתי לו לחוות כל השנים האלה את היחסים ביני לבין בעלי ולא סיימתי את מערכת היחסים הזאת קודם.אני רוצה לציין שבני לא יודע עדיין שאנחנו מתגרשים.אודה על תשובה מהירה...שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-6...

הוספת תגובה

• לקראת גירושים

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/09/2010

שני שלום,
    את נמצאת כעת בצומת מאוד קשה ומורכב, של שינויים רבים אף אם הם לטובה בטווח הארוך. מהדברים שכתבת יכולתי להרגיש באיזו מצוקה את נמצאת, ונראה שעברת אירועים לא פשוטים. כרגע את מאוד במתח, חשה אשמה ותקווה מועטה לגבי העתיד, וחשוב שתדעי שגם בנך חווה את התחושות הללו.
    לכולכם צפויה תקופת הסתגלות לקשיים ולשינויים, עד שהמצב יתאזן מחדש. בזמן הזה, חשוב לתת לילד לבטא גם את הכעסים והמתחים שהוא חש אולם להציב גבול ברור לאלימות. חשוב גם להסביר לילד בשפה פשוטה מה קורה בבית,במיוחד אם אחד ההורים כבר אינו גר עמו, ולהסדיר את הסדרי הראייה עם ההורה שלא בבית. גם אם הגירושים אינם סופיים, חשוב להסביר לו במלים המתאימות לגילו, את הסטטוס הנוכחי.
    בתקופה הזו כדאי שאת תיעזרי בתמיכה חברתית ומשפחתית שיש לך, וכדאי לבדוק גם לגבי תמיכה של איש מקצוע, למשל ברווחה יש לעתים קבוצות לנשים בתהליכי גירושין, וזו מסגרת שעשויה מאוד לעזור. בנוסף, חשוב לעדכן את המסגרת החינוכית של הילד, על מנת שיתמכו בו גם שם ויקבלו את המתח שלו בהבנה לעת עתה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ...

שני
    12/09/2010

אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה,עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים
    ענבל
    12/09/2010

בוקר טוב(מתנצלת מראש עבור הטקסט הארוך ,
    יש לי תאומים בני שנה וארבעה חודשים (2 בנים) , כשהם היו בני שנה בעלי ואני נסענו לחופשה למשך 5 ימים וה ם היו כמה ימים אצל ההורים שלי וכמה ימים אצל חמתי .
    הכל היה תקין בימים אלו וגם בימים לאחריהם , לפני כחודשיים הילדים התחילו להדבק אלי ,
    לא רוצים ללכת לאנשים אחרים , אפילו לא לבעלי הם רוצים רק אותי .
    אם אחנו בבית שלנו ובאים אנשים אפילו ההוררים שלי הם מפסיקים כל דבר שהם עושים ולא זזים ממני .
    מאז הם גם לא מעסיקים את עצמם במשחקים , הם תמיד מוודאים שאני נמצאת בסביבה לידם ואז "נלחמים" לקבל תשומת לב שלי ורוצים שאני ארים אותם .
    איך אני אוכל למנוע את זה ולא להרים אותם כל פעם שהם רוצים יוצא מבצים שאני צריכה להרים אותם חצי שעה רצוף עד שהם משתחררים קצת .
    במידה ואני לא מוכנה להרים אותם הם בוכים בלי הפסקה , אחד מהם נשכב על הרצפה והשני לפעמים דופק את הראש שלו ברצפה .
    בנוסף לכך , הם התחילו בתחילת החודש ללכת למעון , עד עכשיו הם היו אצל מטפלת שהייתה מטפלת רק בהם , כל יום שראני שמה אותם במעון הם צורחים אבל לפי דברי הגננת הם נרגעים אחרי 10 'דקות בערך ומנהגים רגיל . האם אני צריכה לדאוג מזה שאחרי שבוע הם עדיין בוכים ?

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• הסתגלות טבעית לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/09/2010

ענבל שלום,
    לא נראה לי שיש קשר בין נסיעתכם לפני ארבעה חודשים לבין התנהגות ילדיכם כעת. האירוע המשמעותי שהתרחש בחייהם הוא מעבר למסגרת של מעון, לאחר שטופלו באופן אישי. התגובה של שני ילדייך היא נורמטיבית וצפויה, והיה מטריד אלמלא היו מגלים רגרסיה, היצמדות אלייך, בכי רב יותר וסימנים של מתח. זו תגובה לחלוטין טבעית, וסביר שהם יסתגלו לגן לאחר תום החגים, בתחילת אוקטובר.
    הכנסת את ילדייך בגיל מתאים מאוד למסגרת, בה יוכלו להינות מגירויים מורכבים יותר מבבית, ויתחילו ליצור קשרים חברתיים. עלייך לזכור זאת. בינתיים, הם זקוקים לך מאוד כי הם מבוהלים מהשינוי. חשוב לאפשר להם לקבל ממך כמה שיכולים, ליהנות ממגע חם, חיבוקים וזמן אישי עם אמא ואבא, עד שהם יגלו שאתם לא נעלמים להם ותמשיכו להחזיר אותם הביתה בסוף הגן. חשוב מבחינתך להתאזר בסבלנות ולקבל את ההתנהגויות הרגרסיביות והמתוחות, עד שהילדים יסתגלו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים מחשידים אצל בן 5
    לילך
    12/09/2010

שלום רב, בני בן 5 והחל לדבר הרבה על מוות, החל לשאול שאלות ומה קורה לאנשים לאחר שקוברים אותם והאם תולעים אוכלים אותם, כמו כן בהרבה מצבים בני טוען שהוא חסר תועלת ולפעמים הכי טיפש ועכשיו הוא מת, יש לציין שזהו בני יחידי, ואני משקיע בו המון וכן מקבל המון אהבה, יחס, פינוק, וכל מה שניתן, כיצד עלי להתמודד עם מצבים אלו ומה עלי להסביר לו, והאם לדעתכן נדרש טיפול פסיכולוגי במקביל?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים מחשידים אצל בן 5

הוספת תגובה

• ילד בן 5 מוטרד

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/09/2010

לילך שלום,
    הילד שלך מוטרד מדברים שמעסיקים ילדים בגילו, אולם מהתיאור שלך עולה שהוא מוטרד במידה רבה מאוד. כמו כן, הדימוי העצמי שלו מעט שלילי ויש לו אמירות מאוד לא טובות ביחס לעצמו. לא כתבת אם את אם יחידנית או שאביו, סבא וסבתא ודמויות תמיכה אחרות מעורבים אף הם. לאור מה שכתבת, נראה לי מתאים לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בילדים, ולחשוב עמו מה הגורמים לאמירות השליליות וכיצד את כאם יכולה לסייע לו לתפוס את עצמו באופן חיובי יותר, ולהתמקד יותר בדברים החיוביים בסביבתו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-5
    אתי
    12/09/2010

שלום,
    בני בכורי הוא ילד מפונק ומאוד חכם, אח לתינוקת בת שנה וחודשיים.
    הוא כל הזמן היה ילד שובב עם התקפי זעם, פעם הוא היה גם זורק חפצים, מכה את עצמו.
    בזמן האחרון זה יותר התגבר ונהיה גם ילד מאוד חוצפן שמקלל ואומר מילים לא יפות, וכרגיל עם התקפי זעם.
    אנחנו כל הזמן עובדים איתו על עונשים, למשל להישאר בבית ולא ללכת לטייל, לא הולכים לסבתא והוא אוהב מאוד מאוד להיות שם.
    את אחותו הוא מאוד מאוד אוהב ושהוא עצבני היחידה שיכולה להרגיע אותו זו רק היא.
    הוא מקבל תשומת לב מכולם,
    אני כבר לא יודעת מה לעשות איתו, התייאשתי....
    מה את מציעה לי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-5

הוספת תגובה

• בן 5

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום אתי,
    ההיפך של פינוק הוא לא עונשים. צריך להפסיק לפנק וגם להפסיק להעניש. עונשים לא עוזרים, הם רק משפילים את הילד.
    כדי להיות סמכותיים ולהציב גבולות צריך קודם כל להחליט על סדרי עדיפיות - על מה נאבקים ועל מה לא. משה שחשוב - צריך להיות מאוד עיקביים בנוגע אליו, ולא ליצור מצב שלפעמים כשאין כוח אז מוותרים ואז הוא יודע שאם הוא יתעקש יוותרו לו ותצטרכו להתחיל הכל מהתחלה.
    דבר שני, כשמציבים גבול זה לא עם עונש אלא עם אמירה בטון תקיף ברור וקצר. בלי הסברים בלי התחננויות ונאומים ארוכים. אלא : אסור וזהו , או: "אני לא מרשה". בטון תקיף והחלטי. אם הוא משתמש בידיים והמילים שלכם לא עוזרות, צריך להפסיק את האלימות באופן פיזי ומייד, על ידי כך שאתם נעמדים מאחוריו, מחבקים אותו "חיבוק דב" ומחזיקים את הידיים שלו בהצלבה עד שהוא נרגע.
    כמו כן חשוב לא לפנק אותו. אני לא יודעת למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שאתם מפנקים אותו, אבל אם לדעתכם זה מזיק פשוט על תעשו את זה.
    אם אתם עדיין לא מצליחים, פנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אתי
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    קרן
    12/09/2010

בני בן השנתיים וחצי צמוד בצורה די היסטרית למוצץ שלו- אפשר לומר שבשעות שהוא ער לפחות 70%-80% מהזמן הוא עם המוצץ- ניסיתי להגביל רק לשינה אבל זה ממש לא הולך, גם בגן נראה שדי מוותרים לו ונותנים לו את המוצץ.
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

נעמה סבג שמש
    12/09/2010

קרן שלום,

גמילה ממוצץ כדאי לעשות כאשר הילד לא חווה שינויים. תחכי לסיום החגים, תכנסו שוב לשגרה יציבה. אם התחיל גן חדש, חכי שיתאקלם. תפני שוב לאחר מכן.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד בן 3.5
    מיכל
    11/09/2010

הגננת הכריזה תמימי דעים על היום הראשון הילד שובב ( לראושנה במסגרת חינוכית - גן )
    אז בהתאם לכך ובהוראתה הוצאתי אותו מהצהרון שאולי יום ארוך יותר מדי בשל התנהגותו והחשש לשלומו , ושההסתגלות תיהיה יותר קלה ...
    התיעצתי עם כול מכרי מטפלת לשעבר משפחה וכולם תמימי דעים הילד פיקח וחכם מאוד אבל שובב
    וזה נובע מפינוק יתר לדעתם שלנו ההורים וגם שעד עכשיו 3.5 הוא והתאומה היו אצלת מטפלת במסגרת של עוד שני ילדים מלבדם ..הם ילדים שבאו אחרי הפריות ואנחנו הורים מגוננים ...
    אני לא רואה בילד הפרעות קשב וריכוז ( שבבית יושב ומתעסק עם הפעלות שאנחנו עושים )אלה קושי הסתגלות למסגרת חוקים וכללים , התלהבות ואני מסכימה שיש פינוק ובעיה בהורות המגוננת שלנו ...
    אני רוצה לשפר ולהשתפר
    מתחילה בשיטת החיזוקים יומית ומורידה את כול מיני המתיקה שהיו בביתנו דרך קבע בשפע
    מחלחלת לו המון על איך צריך לנהוג בגן - מה הגננת רוצה ...
    כול יום אחרי הגן אני יעסוק איתו בפעילות שדורשת ריכוז רק אני והוא .
    כול עצה הצעה תתקבל בשמחה ...

לקביעת תור
    סגירה
    הילד בן 3.5

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום מיכל,
    חשוב מאוד לא להיכנס לחץ ולא ללחוץ הילד בשטיפות מוח איך להתנהג כמו שנדמה לי שאת מתחילה לעשות. תרפי. חשוב לא לפנק אותו. הדגש הוא יותר על מה לא לעשות מאשר על מה לעשות. לא להענות לכל גמחה שלו, לא לאפשר כל דבר, להיות תקיפה כשהוא עובר את הגבולולא מתחננת ומסבירה עד אין סוף וכו'. נדמה לי שמה שאת עושה זה שוב משהו שלא משחרר את הילד וזה שוב עוד מאותה הגנת יתר שממנה את מנסה להשתחרר.
    נסי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקשיב
    חני
    11/09/2010

יש לי ילד בן שלוש וחצי שפשוט לא מקשיב , לא נרתע מעונשים עושה מה שבא לו לא אני ולא בן זוגי מצליחים להתמודד איתו מה עושים ?
    יש לו מנהג לכבות ולהדליק את המזגן וצרות הפצרות רבות , עונשים הוא לא מפסיק לעשות את זה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מקשיב

הוספת תגובה

• לא מקשיב

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום חני,
    עונשים לא עוזרים, כמו שאת רואה, אפילו גורמים נזק, כי הם גורמים להשפלת הילד.
    כדי לייצר סמכות הורית אין צורך בענישה. יש צורך בסדרי עדיפיות - על מה מתעקשים ועל מה א, כי אחרת כל היום זה מריבות ואתם תהיו מותשים קודם. אם החלטתם על משהו שפה אתם לא מוותרים - חשוב היות עיקביים - אםן פעם אתם מרשים כי אין לכם כוח ופעם לא - זה לא שווה כלום. בנוסף צריך לדבר אל הילד בטון ברור וקצר. כאן זה בלי הסברים, משאים ומתנים וכו'. פשוט להגיד אסור בטון תקיף (לא צעקות, לא עונשים, טון תקיף) וזהו.
    מעבר לזה, אני לא מכירה את המשפחה שלכם ולא יודעת אם יש דברים נוספים שצריך לשנות. למשל האם אתם נותנים דוגמה של כבוד אחד לשני ומכבדים אחד את השני? למשל, איזה עוד דברים אתם עושים עם הילד מלבד להאבק בו? האם יש זמן איכות שבו נהנים ביחד? האם מקבל תשומת לב אישית חיובית? האם יש לו אחים? האם מקנא בהם? וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הכנת שעורי בית
    צופי
    11/09/2010

אני אמא לילד בן 10.5 מאובחן עם בעית קשב וריכוז והיפראקטיביות. הבעיה שלנו היא שהילד לא מוכן להכין שעורי בית הוא לא מעתיק מהלוח ום כבר יש את השעורים הוא לא מוכן לעשות. מה עושים במצב כזה נלחמים או מרפים????

הוספת תגובה

• התמודדות עם שיעורי בית

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום צופי,
    לא זה ולא זה. מטפלים. לא ציינת איזו עזרה הוא מקבל - ריטלין? הוראה מתקנת? ממה נובע הסירוב שלו? מקושי? מחשש מכישלון?
    צריך להבין מה הבעיה ולטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות האם להתערב?

רוני
    11/09/2010

יש לי ילדה בת 9 שנתקלת בבעיות אם בנות כתתה ספציפית שתיים מהן שגוררות לפעמים ילדות נוספות בתי משחקת באופן קבוע עם שתי חברות ולא מנסה לשחק אם שאר הבנות כמו כן אחר הצהריים לא יוזמת מפגשים אלה מחכה שייתקשרו אליה שאלתי היא כזו האם לעודד את הילדה לייזום?
    האם לערב את המורה?ואם כן מה באפשרותה לעשות
    יש לציין שבעברה התרגשתי רבות ולקחתי את המצב בצורה קשה היום אני מנסה לשדר שזה לא סוף העולם בנוסף אני מוצאת את עצמי מתלבטת באם להציע לה איך להתנהג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום רוני,
    לערב את המורה בגיל הזה זה כבר לא רעיון טוב, אלא אם כן מעורבת אלימות בעניין. חשוב לנסות להבין מה מונע מביתך לנסות להשתלב. האם חוסר ביטחון? האם דברים נוספים? כן בהחלט יש מקום לעודד אותה ליזום, גם אם לפעמים ידחו אותה יהיו פעמים שיקבלו אותה. אולי כדאי לשקול פנייה לטיפול קבוצתי במיומנויות חברתיות, יש פרסומים על קבוצות כאלה לגילאים האלה ברשת האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת 2.9
    שרית
    11/09/2010

שלום
    יש לי ילדה מקסימה בת 2.9. לאחרונה עברנו דירה לעיר אחרת וכמובן גן חדש. למרות זאת הקושי שאני נתקלת בו החל גם לפני כן. היא בדרך כלל לא מבצעת את מה שאני מבקשת ממנה בפעם הראשונה וגם לא בפעם השלישית. לנעול נעלים, להיכנס למקלחת, לעמוד במקלחת ולא לשבת, להסתרק, לצחצח שיניים, להתלבש, להחליף חיתול. כמעט תמיד אני צריכה להגיד לה כמה פעמים ואח"כ לשאול אותה אם היא רוצה לבד או שאני אעשה בכח? אם אני מרימה את הקול היא אומרת לא ומרביצה לי. מה לעשות, מה אני לא עושה נכון. בדרך כלל אני מדברת איתה בנועם ובטוב ואני משיקעה בה המון זמן איכות. למה היא עושה דווקא? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה בת 2.9

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום שרית,
    תראי לא תמיד ילדים עושים הכל מייד. מעברים לשינה לרחצה לקימה מהיטה, ליציאה החוצה וכו' דורשים פרידה מהמצב הקודם והתרגלות.
    ילדים בגיל הזה הם לא חיילים בצבא והציפייה שאיך שנגיד להם הם מייד יבצעו היא לא תמיד כל כך מותאמת.
    אולי גם לך יש ציפייה שאם את עושה את כל תפקדייך האימהיים על הצד הטוב ביותר ומשקיע הרבה כל כך הרבה היא חייבת תמיד להיות ילדה נוחה ולעשות דברים מייד, אחרת זה כפיות טובה מצידה או אמר עלייך שאת אמא לא טובה, וגם זה לא נכון.
    כל פעם שאת רוצה להכין אותה למעבר בתוך היום יש לעשות זאת בהדרגה ובסבלנות, ובלי כעס. אז היא תעשה בפעם השלישית או הרביעית, או תעשה בקצב שלה, אז מה?
    גם לא רצוי להרים עליה את הקול, זה מבהיל אותה ולא מקדם אתכן.
    אם את רוצה להיות סמכותית זה לא דרך הרמת קול אלא דרך טון החלטי וברור, והרבה עיקביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמתעלל באחיו
    שירה
    11/09/2010

חייבת עזרה הילד שלי בן ה- 5 מתעלל באחיו הגדול בן ה-9. מהרגע שהם קמים ועד שהולכים לישון כשהם ביחד הקטן כל הזמן חייב לגעת בגדול, להציק לו ולהכאיב לו ומכאן זה מתפתח למכות.
    הקטן חושב שהוא שולט בעולם הזה. אותנו הוא גם מנסה,ולפעמים אף מנסה להכות אותנו, אך אנחנו חזקים מספיק נפשית להתמודד מולו. הקטן טוען שאין לו שליטה במעשים שלו.כשהוא אחד על אחד הוא לרוב בסדר, קצת עם מצבי רוח. מה לעשות, אולי צריכה המלצה לפסיכולוגית ילדים באזור ת"א.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמתעלל באחיו

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום שירה,
    אכן נשמע שאתם זקוקים לעזרה, אתם יכולים לפנות לקבל המלצה לפסיכולוגית הגן או לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון אצל ילד בן 10
    שירי
    10/09/2010

בני בכתה ה' . השנה חבריו הכי טובים עזבו את בית הספר והוא נשאר די בודד. המגוון החברתי הקיים בכתה מאד קטן ,היות והוא נמצא בבי"ס עם כיתות לימוד מאד קטנות. לפני שחבריו עזבו הוא היה מאד מקובל בכיתה וגם שאב מהם חלק גדול מהביטחון שלו. לאחר שעזבו נראה שהביטחון שלו מאד התערער, הוא נשאר בהפסקות בכתה, אינו מנסה ליצור קשר עם ילדים אחרים וגם לא יוזם קשר עם חבריו הקודמים שעזבו. הוא אמנם במצב רוח טוב ואנחנו משתדלים להרחיב לו את החוג החברתי באמצעות חוגים אחה"צ, אבל עדיין זה מצב מאד מטריד. תמיד היה לו טוב והוא היה מאד אהוב בקרב הסובבים אותו. פתאום נראה שמשהו בו "נשבר". הוא קצת מסתגר, מאד רוצה להיות בחברתנו כל הזמן וגם כשילדים אחרים מהכתה רוצים ליצור אתו קשר, לא כ"כ בא לו. הוא מאד בוגר לגילו, מאד חכם ולא מצליח להתאים את עצמו לכל אחד. איך אפשר לחזק לו את הביטחון ולגרום לו לנסות לפרוץ קצת יותר גבולות? אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון אצל ילד בן 10

הוספת תגובה

• ילד בן 10

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום שירי,
    אני לא בטוחה שהילד שלכם חסר ביטחון. אם הוא השיג חברים בעבר, אין סיבה שלא ישיג חברים שוב.
    ייתכן שההסתגרות שלו לא מעידה על חוסר ביטחון אלא על עצב, ייתכן והפרידה מהחברים לא עובדה והוא חש בחסרונם וקשה לו להתרגל.
    זה טבעי ומובן. זה היה לא טבעי אם מייד היה שוכח אותם ומתרגל לחברים החדשים כאילו ילדים הם רובוטים שאפשר להחליף אותם אחד בשני בלי להרגיש בהבדל.
    עבר בסך הכל שבוע מתחילת השנה ואתם מייד רוצים שהוא יסתגל ויהיה שמח.
    תנו לו זמן וגלו הבנה לקושי שלו, תנו לו לדבר על הגעגוע לחברים הישנים, רק אחרי שהוא יוכל לשתף בזה ולקבל לכך הכרה, אולי יחוש הקלה שתאפשר לו להתפנות לחברים חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה