מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 6 שיקרה ואמרה שאמא שלה מתהמיכל דור03/09/2010
ילדה בת שש (שיש לה אחות בת שנה ו-7 חודשים), אמרה למורה שלה ביום השלישי בכיתה א' שאמה שלה מתה . הילדה אמרה זאת למורה כשהמורה ביקשה ממנה לספר על משפחתה.
מה יכולה להיות הסיבה לאמירה כל כך נוראית. ? מה צריכה להיות תגובת ההורים לאמירה הזאת?
יש לציין שהילדה ומישפחתה עברו דירה כשבוע לפני תחילת שנת הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר04/09/2010שלום מיכל,
את הסיבה לא ניתן לדעת ללא הכרות עם הילדה והמשפחה. אין ספק שהילדה במצוקה. אני מניחה שהיא רצתה לקבל חום ואמפתיה ומצאה דרך לא כל כך מוצלחת לעשות זאת.
התגובה למקרה כזה צריכה להיות בירור מעמיק מה קורה עם הילדה, זו סוג של זעקה לעזרה.
אין טעם לכעוס על הדבר הזה. אלא לשבת עם הילדה ולברר איתה בצורה מתעניינת ולא כועסת או נוזפת, כי זה יסגור אותה, מה קורה איתה, האם היא עצובה, האם קשה לה, האם היא כועסת על כל מיני דברים ומרגישה שלא מספיק מקשיבים לה? ייתכן שהיא לא תדע או לא תוכל או תחשוש לענות מיד, והתשובה שלה תבוא אחר כך, בדרך עקיפה או שהיא תנסה לדבר שוב בהקשר אחר, צריך להיות קשובים אליה מאוד בתקופה הקרובה. ייתכן וכדאי לשקול פניה לטיפול כדי להמשיך ולברר את המצוקה ממנה היא סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל04/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר04/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהמשה03/09/2010
שלום רב.
אני, בעלי וביתי עוברים דירה.
ביתי בת שנתיים, ועד עכשיו גרנו אצל ההורים שלי, וביתי ישנה איתנו בחדר.
בעוד כחודש אנו עוברים דירה, באמת הגיע הזמן, דירת שלושה חדרים - כלומר הבת שלי תישן ותהיה בחדר נפרד.
כיצד עלינו לעשות את מעבר הדירה היות שהיא התרגלה במשך שנתיים לחיות בבית משותף, ולישון בחדר שלנו.
אז איך אפשר להקל עליה את מעבר הדירה?
אשמח לקבל כאן עזרה.
המשך יום נעים.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה
נעמה סבג שמש04/09/2010דנה שלום,
מאד חשוב להכין את הילדה למעבר, לקחת אותה לראות את הבית עוד טרם המעבר, לשחק בגן המשחקים השכונתי, וגם...לקנות איתה את השטיח לחדר, כיסויי מיטה חדשים ולהביע המון התלהבות. לדבר איתה על כך שהיא גדולה ויהיה לה חדר משלה.
חשוב מאד לדבר על הדברים, להכין אותה, להתרגש ולשתף את כולם כדי שתשמח לעשות את הצעד. אפשר להציע לה לישון עם דובי או בובה שהיא אוהבת.
אם תשדרו חיוביות, זה יהיה קל יותר מכפי שחשבתם.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים עם התקפות זעםהלה03/09/2010
הי,
בני בן השנתיים הוא בן בכור, ילד מקסים, חברותי, שמח ושובב. התחיל ללכת לגן השבוע וסך הכל זה עבר טוב עד כה. בחודשיים האחרונים היו לו כאבי אוזניים שלוו בבכי היסטרי שנמשך אף חצי שעה - עד שמשכך הכאבים עזר. בעיות האוזניים הסתיימו (לאחר בדיקות מעקב) אך עדיין בתדירות של אחת לשבוע בערך יש לו התקפי זעם בהם במשך כ- 20 דקות עד 40 דקות לא ניתן להרגיעו - זה יכו להיות כשהוא עייף או פתאום כי קרה משהו שיצר אי הבנה, כמו לדוגמא, הגשתי לו שקית דובונים ורציתי לפתוח לו והסברתי לו זאת שאני רוצ לעזור לו והוא פשוט החל לבכות ולהשתולל ולבעוט. זה מצב של חוסר אונים כי כל מה שניסיתי לעשות גם לחבק, לשיר ללטף, לשטוף פנים, לתת מים, לשים מוזיקה, לתת לו להרגע לבד - כלום לא עזר. חשוב לציין כי זה קרה לי כאמו, לסבתא שהיתה אימו ופעם אחת למטפלת.בסוף הוא נרגע כששתה קצת מים.
קראתי רבות על התקופה הזו ואני מודעת למצב של התקפי זעם אך אני חוששת שזה מוקצן מידיי. האם אלו תופעות מוכרות? איך הכי מומלץ להתמודד עם המצב?
תודה רבה
הלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
סמדר ריינר03/09/2010שלום הלה,
זה לא מוקצן מדי, זה הופך להיות מוקצן מדי כשעושים מזה סיפור, והוא מקבל המון תשומת לב סביב זה. צריך פשוט לתת לזה לעבור ולא חייבים להתאמץ כל כך הרבה להרגיע אותו. הו אירגע לבד אם תניחו לו ואם לא יהיה לו קהל. אם הוא מבין שאתן לא יכולות לשאת את זה ולכן הוא מקבל המון התייחסות סביב זה זה יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
הלה03/09/2010תודה רבה על תשובתך. האם את מציעה גם אם זה נמשך דקות ארוכות פשוט להתעלם. האם להגיד משהו? האם להיכנס כל כמה דקות ולראות מה מצבו? או פשוט לשבת לידו ולא להגיב?
קראתי הרבה פעמים שבמצב של התקף זעם כן רצוי לחבק ולאסוף אותם על מנת לעזור להם לצאת מהמצב, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר03/09/2010שלום הלה,
את יכולה לעשות מה שאת רוצה, מה שחשוב זה לא כל כך מה את עושה אלא מה את משדרת. אם את משדרת לחץ ורצון עז שהוא יירגע זה נותן לו המון כוח עלייך, הוא לומד מצד אחד מה מפעיל אותך, אך מצד שני הוא מרגיש את החולשה שלך באותו רגע ואז הוא חש חרד ולא מוגן. את יכולה לאסוף אותו בזרועותייך אם את רוצה, מה שחשוב זה שלא תהיה לך מוטיביציית -על שהוא יירגע מהר, ושלא כל כך תתרגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הלה03/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר03/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולטל03/09/2010
הפסיכולוגית מיכל דליות ענתה לשאלתי בעניין פחדים שהילדה שלי בת 4.5 מאוד פוחדת בתקופה האחרונה היא אמרה שאני צריכה לפנות לטיפול עם מטפל בתוך חוג שהוא מיוחד להוציא לה את הפחדים האלה דרך חוג דרמה או שירה ריקוד לפי מה שהילדה אוהבת
רק שהיא לא אמרה לי איך עושים את זה למי פונים?
מה זה חוג רגיל?
תוכלי לעזור לי ולכוון אותי למי לפנות כי היא אמרה שזה צריך להיות דחוף
תודה רבה
אתם עוזרים לי מאודד מאודד בכל השאלות שלי באתר הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
סמדר ריינר03/09/2010שלום טל,
כדי להבין למה מיכל דליות התכוונה - עדיף לדעתי לשאול אותה (היא לא פסיכולוגית למיטב ידיעתי דרך אגב).
אני מניחה שהיא התכוונה לטיפול באומנות.
את יכולה לנסות לפנות למכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך שעובד עם קופת החולים שלך, ולברר האם קיים שם טיפול ריגשי עם מטפלים באומנות, או ליתר דיוק מטפלים ביצירה והבעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
טל03/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור...
סמדר ריינר03/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן טרום חובהשאלה חשובה03/09/2010
שלום רב, ילדי בן ה 4.5 היה עד לא מזמן בגנים פרטיים רוסיים. בחודש מאי האחרון הגן הפרטי נסגר בפתעומיות וילדי החל ללכת לגן עירייה ליד הבית. הוא לא ידע מילה בעברית כי כל הזמן דברנו איתו ברוסית על מנת שידע עוד שפה. ממש לאחר כמה שבועות הוא התחבר בגן כמעט לכל הילדים והחל לדבר בעברית. ב 1 בספטמבר השנה הלכנו לגן חדש באותו מקום איפה שהוא היה בטרום טרום חובה, לטרום חובה ושם הוא פגש את החברה שלו מהגן הרוסי והיא לא יודעת מילה בעברית. ביומיים של הגן הם כל הזמן ביחד והוא מדבר איתה ברוסית. אני רוצה שהוא יתחבר לכל הילדים האחרים גם בגן אני מסבירה לו שהוא צריך לשחק עם כולם ולא רק איתה, הבנתי שהוא התחבר שם לעוד כמה ילדים רוסיים. מה אלייה לעשות על מנת שהוא ישחק עם כל הילךדים כמו שהיה כשהוא החל את הגן בחודש מאי בלי עברית והתחבר להרבה ילדים? מה לומר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן טרום חובה
סמדר ריינר03/09/2010שלום לך,
אין מה לומר לו מעבר למה שאמרת. את יכולה לתת דוגמה אישית אם את רוצה, להתחבר לכמה אימהות דוברות עברית מהגן, ולהזמין את הילדים שלהם אחה"צ הבייתה, כדי שיתחברו, יכירו, ישחקו ביחד ואז אולי זה יקרה גם בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחים דמודיםרותי02/09/2010
יש לי ילד בן ארבע בוגר וחכם ויש לי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים שבמשך תקופה ארוכה בני השני מחקה את הגדול
כמעט בהכול ושמתי לב שבני הבכור שולט בקטן אומר לו מה לעשות ,מה לא לעשות , מרים את הקול שלו והשני עושה הכל .
חשוב לי לציין שאני מטפלת בהם לבד . ומתריד אותי להתעורר עוד כמה שנים ולהבין שהבן הקטן שלי
איבד את הילדות שלו בלחקות את אחיו במקום לחיות את החיים שלו.
האם להתעלם ממה שאני רואה ולתת לכל אחד לבנות את מקומו בחברה או לעצור את זה ???
ואם כן באיזו דרך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחים
סמדר ריינר02/09/2010שלום רותי,
נראה שלקום בוקר אחד וללגלות שבנך איבד את הילדות בגלל אחיו זה לי קצת מוגזם. יחד עם זאת בהחלט יש מקום להתערב כשנראה לך שהגדול מגזים. זה בסדר שאחיו מחקה אותו, אך זה פחות בסדר שהגדול כל הזמן משתלט. חלק מזה יכול ואמור להימנע אם תהיה תכנית מובנית לפנאי שלהם שבה את שולטת, כולל פעילויות נפרדות ומשותפות להם שאת מובילה ולא הבן הגדול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותטל02/09/2010
הילדה שלי בת 4.7 היתה בגן הכל היה בסדר ילדה חברותית חכמה משחקת עם שמחת חיים
אנחנו עברנו דירה והיקשבתי לעצתך ורשמתי אותה לגן שקרוב לבית החדש במקום להמשיך בגן הישן עם נסיעות העדפנו שהגן יהיה במרחק הליכה
הילדה לא כל כך התחברה לגן החדש אפילו שזו התחלה זה לא אותו דבר כמו בגן הקודם שכבר בהתחלה אמרה לי אמא תלכי הביתה ויש לי חברה וכל מיני כאלה היתה רוצה ללכת לבד לגן
ניראה לי שאני טועה כי אני סומכת על השיקול דעת שלה היא כזו חכמה מסתכלת בתוך האישונים של העיניים ויודעת מי טובה ונחמדה איתה ומי לא מהגננות
הם טוענות שאני משדרת לה חוסר ביטחון אבל אני בתוך תוכי יודעת שאם היה לה טוב הפרידה בבוקר היתה יותר קלה והיא חוזרת ואומרת אמא אני רוצה את הגן הישן
אני שוקלת להחזיר אותה לגן הישן במידה והבקרים ימשיכו ככה עם בכי אני לא יודעת כמה זמן לתת לה להתרגל עם כל החגים שיש
מה אני אמורה לעשות
אני מבולבלת לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות
סמדר ריינר02/09/2010שלום טלי,
היא עדיין לא יכולה לדעת אם טוב לה או לא. היא עוד לא התחילה עדיין להתאקלם והיא לא מכירה אף אחד. אני מניחה שייעצו לך לשלוח אותה קרוב לבית בגלל שיהיה קשה לשמור על קשרים חברתיים אחרי הצהריים, שבגיל הזה הם מאוד חשובים. ובכל מקרה את דוחה את ההתמודדות לשנה הבאה או כיתה א' כי בשלב כלשהו היא אמורה להתמודד עם המעבר, היא לא תוכל כל החיים ללמוד רחוק מהבית.עברו רק יומיים, אין לה שום דרך לדעת אם טוב לה או לא רק מהתבוננות בעיני הגננות. גם הן לחוצות, גם אצלן התחילה שנה, תנו לדברים צ'אנס. לא בכל מקום מרגישים טוב מהתחלה, זה לא אומר שזה לא יקרה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים מהעתיד הקרוב -דחוףףףףחוה02/09/2010
שלום רב,
בתי בת 12 , ילד רגישה מאוד בעל דמיון מפותח ועולם פנימי עשיר מאוד.
כבר 3 ימים בוכה כי היא לא מצליחה להוציא את המחשבות הרעות שיש לה בראש.
היא לא מפסיקה לבכות שהיא מסבירה שהיא מפחדת להשאר בעולם הזה לבד מפחדת שאמא ואבא
ימותו בעוד 50 שנה או סבא וסבתא ימותו , מסרבת להשלים עם המוות , עם גלגל החיים.
הילדה ממש בהיסטריה , ישנה בלילה אבל לא אוכלת טוב.
שואלת מה יהיה בעוד 20 ,30 שנה , מה יהיה עם אמר ואבא?
מה אני עונה לה , איך אני מסבירה . האם ללכת לפסיכולוג ? יש לה עוד שבועיים ארוע בת מצווה
ויש לה למה לצפות , להתרגש, ךשמוח. אבל.....היא רק בוכה , מה אני עושה .
עזרי לי בבקשה.
תודה , חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים מהעתיד
סמדר ריינר02/09/2010שלום חוה,
יכול להיות שהפחדים נובעים מבת המצווה הקרבה ובאה. אירוע בת המצווה מסמל בעיניה כנראה את הרגע שבו היא עוברת מילדות לבגרות. כנראה שאצלה בראש יש חיבור בין להיות גדולה לבין להסתדר לגמרי לבד ולהיות נורא בודדה. היא רואה את הדברים בצורה נורא קיצונית. אולי כדאי לדבר איתה על כך שבמאת כולם מתים9 בסוף, אך מה שחשוב הוא מה שעושים בזמן שנמצאים בחיים. עוד 20 שנה כבר תהיה לה, כך אנחנו מקווים משפחה משל עצמה, ועיסוקים משל שיסייעו לעבור את מה שהחיים מזמנים, והיא לא אמורה להישאר לבד כשאתם לא תהיו.
אם אתם רואים שכל זה לא עוזר והיא ממשיכה להיות בחרדה, והתפקוד שלה יורד, כן יש מקום לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפרנייםגלית02/09/2010
שלום,
יש לי שאלה בנוגע לבני. הוא בן שלש וחצי וכבר בערך חצי שנה שהוא "כוסס" ציפרניים. לא באמצעות הפה, אבל עם היד. הוא משחק עם הציפורניים כל הזמן.
שאלתי היא למה כדאי לשים לב בהקשר זה, כי נראה לי שזה מעיד על משהו פנימי, אולי קושי מסויים.
סך הכל הוא מאוד עצמאי, חברותי ושמח.
תודה על העזרה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפרניים
סמדר ריינר02/09/2010שלום גלית,
בהחלט ייתכן שזה מעיד על מתח או על חרדה כלשהי. אני לא מכירה את הידל או את נסיבות חייכם ולכן לא אוכל כרגע לומר מעבר לזה. את יכולה לנסות לשים לב מתי זה קורה, האם בהקשרים מסויימים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים בני שלושגל02/09/2010
ביתי ואחיין שלי באותו הגיל. משנולדו הם משחקים יחד יפה מאוד ובעקבות זאת רשמנו אות לגנים יחד.בשנה האחרונה(לאחר הרישום לגן השנה)הם פשוט לא מסתדרים. אי אפשר לשבת איתם רגע הם רבים מכות "רצח" בלי הפסקה . בעיקר מצד האחיין למרות שהרבה פעמים היא מרגיזה אותו. הדבר נמשך המון זמן עד שהגענו למצב שאני ואימו כמעט ולא נפגשות כי המצב בלתי נסבל ולא משתפר. בנתיים השנה נפתחה וכבר ביום הראשון ביתי חזרה מהגן החדש עם שריטה והגננת אמרה שהם לא הפסיקו לריב. אני מצידי חשבתי להעביר אותה גן לפני שיהיה מאוחר מידי. אבל הציעו לי להשאיר אותה ושהיא תדע להתמודד. אין מה לדבר עם אימא שלו היא אדישה באופיה (מאוד אדישה)ולא מתרגשת מכלום . ואני בדיוק ההיפך ממנה .מה את מציעה ? האם זה פיתרון ? ואם בגן השני יהיה ילד שירביץ לה בלי הפסקה? או שבגלל שזה בין משפחה ומתראים גם בפגישות משפחתיות(שגם שם זה קטסטרופה) זה שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים בני שלוש
סמדר ריינר02/09/2010שלום גל,
לא, המאת אני לא חשובת שזה בגלל שהם בני משפחה זה שונה. בכל גן יכול להיות ילד שמרביץ. אם את סומכת על הגננת שהיא תתמודד - מה טוב. את גם יכולה להגיד לביתך התרחק ממנו כי הם כל הזמן רבים. אם מה שמטריד אותך זה שזה יפגע באימו -זה כבר סיפור אחר, אם מהסיבה הזו נוח לך יותר להעביר אותו גן - זה עניין שלך. אם כי לדעתי אין מה להיעלב פה הרי שתיכן מודעות לבעיה וזו הסיבה שלא נפגשים - כלומר כבר קיימת התרחקות ממילא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל02/09/2010לא ממש לא מפחדת שאימו תיפגע. ההיפך היא נורא אדישה ואני היא זו שכל היום מפרידה בניהם ולא יכולה לשבת רגע. מבחינתה שירביצו אחד לשניה עד שיסתדרו. כמובן שזה נוח לה כאשר הבן שלה הרבה יותר אגרסיבי וחזק והבת שלי לא יכולה להתגונן . מעניין אם זה היה ההיפך אם היא הייתה ממשיכה לשבת ולהיות אדישה בצורה כזאת?הכוונה שלי בקשר למשפחה .
בכל אופן תודה על התשובה שלך. היא עזרה לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור..
סמדר ריינר02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 בגן חדשלירז02/09/2010
בני, בן 3 התחיל ללכת אתמול לגן חדש [פרטי] בו הוא לא מכיר אף אחד מהילדים. אתמול שיחרר אותי מהר בבוקר וסיפר לי שבה קצת כי התגעגע, אבל שהיה כיף. נראה מבסוט.
היום הגיע שמח וטוב לב, אמר ביי במהירות, אולם שיחת טלפון מצוות הגן בישרה לי שהוא בוכה המון.
איך אפשר להקנות לו תחושת ביטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 חדש בגן
סמדר ריינר02/09/2010שלום לירז,
אולי כדאי ליצור קשרים עם כמה אימהות ולהזמין כל פעם ילד אחר אליכם הבייתה אחר הצהריים. באופן הזה הוא יכיר קצת ילדים ואולי יהיה לו יותר קל.
בנוסף חשוב לתת לו לגיטימציה לכך שאכן זה קשה, ולוקח זמן להתרגל, הוא נורא מנסה להיות בוגר וגדול, ובסדר אם לפעמים לא מצליח לו, אבל לאט לאט יהיה לו יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה רצינית חייבת תשובה או עצהאמא02/09/2010
אני אמא לילדה מדהימה בת 4 וארבעה חודשים. בשבוע שעבר ילדתי בת נוספת ובנוסף לכך ילדתי המדהימה נכנסה לגן עירייה אחרי שלוש שנים שהיתה בגן פרטי וגדלה עם ילדים שהפכו להיות חברים
בגן הפרטי היו 15 ילדים. בשל עזיבת כל ילדי הגן הפרטי החלטנו להעבירה לגן עירייה
אולם בגן הנוכחי יש לי בעיות עם מספר דברים:
1. ילדתי היא הילדה הגדולה ביותר ומדובר בגן שמשלב ילידי שנת 2007 וילדי שנת 2006 אולם נובמבר דצמבר. בתי היא ילדה מאוד מפותחת ובוגרת לגילה, וירבלית מאוד. משמע ההבדלים הם של חצי שנה ומעלה. אני הייתי מעוניינת שתשתלב בגן של טרום חובה - חובה.
2. לצערי היא הגיעה גם היום לגן שלחתי אותה עם בעלי מפני שאתמול הייתי איתה היא לא רצתה להתנתק , תפסה אותי חזק ופרצה בבכי היסטרי עד אשר הסייעת הועילה בטובה לקחה אותה ואמרה לי ללכת
בבוקר היא לא רצתה ללכת לגן ואמרה שלא כיף לה שם אבל עזרה לי להכין את תיק האוכל שלה, והלכה אולם היא לא היתה מוכנה שוב לעזוב את בעלי, אף אחד מאנשי הצוות לא דאג לסייע לו ולהרגיע את הילדה, והילדה היתה במצוקה לא עזבה את חולצתו של בעלי ופרצה בבכי היסטרי
למרות שבעלי ניסה לשכנע אותה שאני אגיע לקחת אותה מהגן בקרוב ושיהיה לה כיף ושתצייר לבעלי ציור לעבודה וכו'.
אגב היא הילדה היחידה שמתנהגת כך ולוקחת את המעבר קשה ובוכה בהיסטריה רצינית
לצערי ילדתי חובה שני שינויים רציניים בחיים. גם אחות חדשה וגם גן חדש ואיני יודעת מה לעשות
שאלתי ,
האם לתת לזה צ'אנס בכל זאת ותוך כמה זמן הסתגלות נורמטיבית נחשבת ומעבר לכך זו כבר בעיה?
האם כדאי ורצוי להעבירה לגן עם ילדים בני גילה ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת אנא קיראו
אמא02/09/2010מדובר בילדה מלאת ביטחון עצמי, שנפרדה מכל החברים מהגן הקודם והיא לגמרי לבד בגן .
אני אחרי לידה כל היום בוכה ומוטרדת בגלל הילדה, יש לה קשיים רציניים להפרד מאיתנו וזה צובט לי בלב.
אני קרובה מאוד להוציא אותה משם
אני רואה את ההבדלים בינה לבין הילדים האחרים שלהם הפרידה הרבה יותר קלה הם אינם בוכים וישר רצים לשחק
אתמול הגעתי אמנם הילדה לא בכתה, אבל בזמן שכל הילדים שיחקו בחצר, היא ישבה לבד בצד ולא שיחקה כלל.
מיותר לציין שהגננת והסייעת אפילו לא ניגשו או עודדו אותה
אני מרגישה חסרת אונים טוטלי בעניין
אני חושבת שזה אולי קשור לכך שהיא ילדה מאוד בוגרת כבר בת 4.4 ויתכן שהיא לוקחת את הדברים אחרת
העניין הוא שבגני שעשועים היא כן מתחברת אולם כאן הסיפור שונה לגמרי ופתאום קשה לה להסתגל
הייתי בטוחה שמדובר בילדה חזקה אבל כנראה טעיתי.
מה אני יכולה לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
ליאת גרוס02/09/2010שלום לך
תשובתי לשתי השאלות היא חיובית.
ראשית אם בגן יש רב מוחלט של ילדים צעירים מביתך בחצי שנה ומעלה כדאי לנסות למצוא גן מתאים יותר.
בלי קשר- זה נורמלי שיש זמן התאקלמות ולא צריך להיבל. יחד עם זאת חשוב מאד שצוות הגן יהיה ער לדברים ויסייע לפרידה מהירה ולתמיכה בילדה לאחריה. אם את מתרשמת שהצוות לא כזה, הרי לך סיבה נוספת לנסות ולעבור לגן אחר.
אם את מחליטה להישאר שוחחי עם הגננת ובקשי ממנה לסייע עד שדברים ירגעו. במקביל אל תשדרי לילדה שהיא מסכנה. אלא שהיא כבר גדולה ויכולה להתמודד.
עשית לה טוב שילדת עבורה אחות קטנה. אין מקום לייסורי מצפון. קראי על דרכים נכונות להסייע לילד להתמודד עם לידת אח/ות ופעלי בהתאם.
אל תדאגי... יהיה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מקסימה ליאת , תודה רבה על התשובה
אמא02/09/2010המהירה , עודדת אותי מאוד
אמא מעודדת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת זריםליאורה01/09/2010
הבת שלי בת שנה וחודשיים, נמצאת בשיאה של חרדת זרים נוראית....כל זר שנכנס הביתה היא צורחת
ועכשיו אני צריכה להכניס אותה לגן ...
יש לכן הצעות איך להתמודד ?
ושאלה נוספת, תוכלי להסביר לי בקצרה למה יש חרדת זרים ובמה היא שונה מחרדת הנטישה וחרדת הפרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאורה02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
נעמה סבג שמש04/09/2010ליאורה,
כמו חרדת הנטישה, גם החרדה מזרים היא הליך טבעי התפתחותי תקין. צריך לאפשר לילדה להכיר את הדמות החדשה לפני שתשאר איתה לבד. חשוב שיהיה לב ברור שאמא מאשרת למטפל לטפל בה. זה צריך להעשות בהדרגה. אני מפנה אותך לאתר שלי לקרוא כתבה בנושא כניסה לגן.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל ילד בן 8אמא מוטרדת01/09/2010
שלום,
אני אמא לילד מדהים בן 8 שעלה היום לכיתה ג'. לפני כחודש הוא היה בפעילות בקייטנה בה סופר על גנבים שפרצו למוזיאון וגנבו אוסף מטבעות נדיר. מאז, התחיל הפחד מגנבים. הוא אינו יכול להישאר לבד בבית, למרות שלפני כן, התחנן שנשאיר אותו לבד ונאפשר לו לחזור מביה"ס הביתה ולשהות כמה שעות לבדו עד שאנחנו חוזרים. כרגע אנחנו נמצאים במצב בו הילד לא מוכן לחזור הביתה ולהישאר לבד, ומצד שני, לא מוכן יותר ללכת לצהרון (שביטא את סלידתו מהמקום כבר בשנה שעברה ורק חיכה לרגע בו יוכל ללכת הביתה ולא לשם). כשאנחנו מנסים להסביר לו בדרכים הגיוניות שאין סיכוי שיגיעו גנבים אם הוא נועל את הדלת ועוד, ומנסים לשכנע אותו שיש בו את הכוח להתגבר על הפחד, זה לא עוזר. הוא בוכה ואומר שאינו מסוגל. אני רואה את מצוקתו ולא מוצאת שום דרך לעזור לו. איך אפשר לעשות זאת? להכריח אותו ללכת לצהרון זה אומר להיכנע לפחד...
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד אצל ילד בן 8
סמדר ריינר01/09/2010שלום לך,
א להכריח אותו לכת לצהרון זה לא להיכנע לפחד אבל לא בטוח שזה נכון מסיבות אחרות. תראו ילד בגיל 8 לא אמור להישאר לבד בבית אחה"צ, זה גיל צעיר מדי לדעתי. בלי קשר לפחדים שלו. עם זאת, אם כל כך רע לו בצהרון, קודם כל צריך לבדוק למה, אולי זה משהו שאפשר לפתור. אולי הוא מרגיש שאין לו שם חברים ואפשר בעזרת צוות הצהרון לחבר אותו לחלק מהילדים, אולי יש לו קושי עם התנהגויות של מישהו מהצוות ואפשר לדבר ולפתור את זה וכו'. אם אין דרך לפתור את זה, והוא נורא סובל, אול כדאי מצוא פיתרון אחר, כמו שכנה שאתם סומכים עליה שתמורת תשלום כלשהו תאסוף אותו אליה הבייתה, או הורים של חבר, או עזרה מהמשפחה המורחבת, או שמישהו מכם יחזור מוקדם יותר, או שילוב של חלק מהפתרונות האלה בימים שונים של השבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מוטרדת- עזרה דחופה!!אתי01/09/2010
שלום רב,
אני עומדת בפני דילמה הקשורה בבני בן השנתיים ורבע.
היום הוא החל את שנת הלימודים בגן שהיה בו לפני שנה. השנה, הוא וחבר נוסף נמצאים בגיל הנ"ל וכל השאר חדשים ונעים בגילאי שנה- שנה וחצי. לפני חמישה חודשים נולד נסיך חדש למשפחה ולבני הגדול היה קושי מסויים. בימים אלו הוא כבר מקבל אותו, מחבק ומבין שיש ילד נוסף בבית. בנוסף, לפני כשבועיים התחלנו גמילה מחיתולים והוא עמד במשימה יפה מאוד. ולשאלתי- האם שינויים כמו אח חדש וגמילה הם גדולים ומשמעותיים ובגללם אשאיר אותו שנה נוספת בגן המוכר אך בסביבת ילדים קטנים ממנו? האם כדאי לשקול מעבר לגן אחר בו יהיו ילדים בני גילו? אני מאוד חוששת ששינוי נוסף עלול לעשות נזק או להקשות עליו מאוד, מצד שני, אני מרגישה שהוא הולך לפספס שנה בה הוא יכול לפתח כישוריים חברתיים נוספים לאלו הקיימים עם בני גילו.
בטח תהיה הרמת גבה, מדוע לא ביררתי קודם לכן ומדוע ההפתעה ביום הראשון לפתיחת השנה. כנראה הלידה ותקופת ההסתגלות גרמו לחוסר העירנות....
אודה לתשובה מהירה, אני מוטרדת מאוד מהעניין.
בברכה,
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה לגבי מעבר גן
סמדר ריינר01/09/2010שלום אתי,
את שואלת שאלה שבעצם דורשת להתנבא ואת זה קשה לי לעשות. בודאי שיש יתרונות וחסרונות לכל מצב, וזה גם תלוי בנתוני הגן שאליו תבחרי להעביר את הילד שלך, והאם יש שם ילדים שהוא מכיר.
לכן לצערי אין לי תשובה חד משמעית לתת לך, ואני לא בטוחה שבמקרים כאלה יש תשובה כזו.
מה שאת כן יכולה לעשות זה להזמין ילדים בני גילו אחה"צ הבייתה כדי שיוכל אז להתנסות בקשרים חברתיים עם בני גילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי מעבר גן
אתי01/09/2010שלום סמדר,
ראשית, תודה על תשובתך.
כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק...
אם אעביר אותו גן, זה יהיה גן חדש שלא יהיו בו ילדים שהוא מכיר (עדיין לא חיפשתי, אני עדיין מהרהרת בדילמה).
השאלה שלי אם השינויים שהוא התמודד איתם לאחרונה "מספיקים" לעת עתה ולא כדאי ל"העמיס" עליו שינוי נוסף, שינוי של מעבר גן חדש עם כל המשתמע מכך. בסביבה שבה אנו גרים אין ילדים בגילו ולכן, רוב הקשרים החברתיים מבוססים על הגן, מה גם שאת רוב שעות היום הוא מבלה בגן. אני חייבת לציין שהוא ילד מדהים, חברותי ומאוד אוהב ילדים וחברה ואני פוחדת שהילדים הקטנים בגן יגרמו לו לאבד עניין או לחילופין לשחק עם מי שיש.
האם את חושבת שעדיף להשאיר אותו בגן מוכר עם ילדים קטנים ממנו (שגם אותם הוא לא מכיר, פרט לילד אחד בגילו) ולשלם מחיר בהתפתחות החברתית או להעביר לגן חדש שיהיו בו בני גילו שהוא לא מכיר ולשלם מחיר של שינוי נוסף על הגמילה ועל לידת אח חדש?
אני מקווה שהפרטים הנוספים יבהירו את השאלה/דילמה ויסייעו לך לענות לי.
תודה
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גן
סמדר ריינר02/09/2010שלום אתי,
לא, לצערי הפרטים הנוספים לא גורמים לי לדעת באופן חד משמעי מה עדיף. כן, הוא עבר הרבה, כן מעברים זה לא דבר טוב, עדיין אני לא יודעת מה הנזק שייגרם לו ומה עדיף, אלה שאלות היפוטתיות שקשה לחזות אותן במקרה הזה. יש יתרונות וחסרונות לכל החלטה וגם סיכון מסויים. צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)