פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תשובה דחופה
    מירל
    16/09/2010

שלום בתי בת שנה וחודש ובזמן האחרון היא התחילה לנשוך בגן כל הזמן את אותה ילדה הילדה בת 4 חודשיים ובבית אני שמה לב כשהיא שמחה אז מידי פעם היא נותן לי נשיכה קטנה ילדתי היא ילדה מאוד שמחה אוהבת לחבק וללטף מה אלי לעשות ואיך אלי להגיב אשמח לתגובה כבר כתבתי לפני שבוע וטרם קיבלתי תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשובה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום מירל,
    נשיכות בגיל הזה זו תופעה שכיחה מאוד. ילדים בגי הזה ל אתמיד מבינים את עוצמת הכאב שהם גורמים, לפעמים זו תגובה תוקפנית ולפעמים אפילו זה נעשה מרוב אהבה.
    צריך להפסיק זאת בהחלטיות, הלהגיד אסור, ואם יש צורך אז גם להזיז אותה פיזית משם. בהמשך אפש רלנסות ללמד אותה להשתמש במילים במקום בנשיכות - כמו למשל להגיד לה: התרגזת, רצית את משחק, אבל אנחנו לא נושכים, אפשר לבקש, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נולד לי אח - רגרסיה בהתנהגות
    בעילום שם
    16/09/2010

שלום,
    בני הבכור בן ה- 2.8 קיבל אח חדש לחייו (כעת בן חודשיים).
    להפתעתי הוא לפני כ-3 שבועות גמל את עצמו בעצמו, מאוד התגאה על היותו גדול ובוגר ובכלל הקבלה של אח קטן בבית היתה מאוד חיובית מבחינתו ומבחינת כולנו.
    בשבוע האחרון שמתי לב למס' תופעות הנוגעות לו לגביהן רציתי להתייעץ:
    1) חזר לעשות קקי על הרצפה - בתואנה ש"ככה בא לי וככה אני רוצה" ולשאלה אם היה רוצה לחזור לטיטול (בהצבת אלטרנטיבות של בית שימוש או טיטול בלבד) בוחר בטיטול.

2)כיון שאני אוספת אותו מהגן יחד עם האח הקטן, הוא מתנהג בכעס רב על ילדים שמתקרבים לעגלה או רוצים להסתכל על האח הקטן, עד כדי לדחוף ולהכות את חבריו לגן.

3)חוסר מוטיבציה לא אופיינית ללכת לגן (גן שכבר מעל שנה נמצא בו ותמיד מאוד אהב).

מה המלצתכם בנוגע לתופעות הנ"ל?
    תודה מראש,
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• נולד אח

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    הבן שלך נע, קצת בקיצוניות בין הרצון היות גדול לרצון להיות קטן. צריך לעזור לו למצוא את האמצע. אפשר לדבר איתו על כך שלפעמים הוא מרגיש ממש גדול, ויש לו אח יותר קטן ממנו, ולפעמים בא לו גם להיות תינוקי קטן כמו אחיו. ושני הדברים בסדר. הוא יכול לפעמים לקבל קצת פינוק, כמו תינוקות, ואחר כך הוא יכול להיזכר כמה הוא גדול ויש דברים שהוא יכול ואחיו לא, וגם זה בסדר. תנו לזה קצת לגיטמציה ובטאו את הקונפליקט שלו במילים כדי שיהיה לו יותר קל לעכל אותו. אני מקווה שלאט לאט זה יתמתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בעילום שם
    16/09/2010

סמדר,
    תודה על תשובתך.
    הייתי שמחה לשמוע את המלצתך בנוגע לבחירתו לחזור לטיטולים. האם נכון להחזירו או שעלי לנסות לעודדו להמשיך עם תחתונים לאור הצלחותיו בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    תראי, זה קצת מבלבל, מצד אחד את הצעת לו לחזור לטיטול ומצד שני את לא בטוחה שזה נכון. לא כדאי להציע דברים שאנחנו לא באמת מתכוונים אליהם.
    יש דיעה רווחת שלא נכון לחזור לטיטול. אני לא בטוחה שאני מסכימה איתה.
    בכל אופן אני מציעה שתדחי את ההחלטה הזו כרגע, יש גם דברים באמצע, כמו סיר או ישבנון, תנסי לראות איך הוא מגיב לשיחה שלך איתו, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשים
    אמא
    16/09/2010

בני בן ב 4.5 בוכה כל יום וכל היום בגן הגננת לא מתקשרת לבוא לקחת אותו אבל הוא בוכה כי אני רואה אותו מהחלון הוא פשוט יושב בחצר ובמקום לשחק הוא יושב בוכה ומסתכל לכיוון הבית הגננת אומרת שיש מצבים שהוא נרגע ומבקש עבודות אבל יש לו בכי תמידי.
    הוא אח לתאומים בני שנה שהוא מאוד אוהב ואני לא רואה סימני קנאה בבוקר מבקש לבוא איתנו לשים אותו בגן "כדי להיות איתנו עוד קצת" לפני הגן סיבוב כדי שהדרך לגן תיהיה ארוכה וכו' הוא מאוד חכם ושואל כל הזמן למה את שמה אותי בצהרון (אני חוזרת באוקטובר לעבודה) אני מסבירה שאין מי שיאסוף אותו ב אחת וחצי אבל זה לא עוזר הוא ממשיך גם כשבאים לאסוף אותו הוא חושב שזה כדי כנראה לבקר ושוב בוכה תאספו אותי הוא מגיל חודשיים וחצי בגן אבל רק השנה זה ממש קיצוני

חשבנו אולי לאסוף אותו לפעמים מוקדם יותר אבל אנו חוששים שנבלבל אותו יותר

מה לעשות?????????????

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשים

הוספת תגובה

• כניסה לגנים ואחים קטנים...

נעמה סבג שמש
    16/09/2010

שלום לך,

אני מניחה שהוא יודע שאת עם התאומים בבית וזה בהחלט גורם לרצון להשאר איתכם בבית. זה גם גורם לתחושת נטישה. האם הוא מכיר את החברים בגן? הקפידי להפגיש אותו עם חברים אחה"צ. הייתי ממליצה גם לקחתו לאחר חצי יום, אם יש לך אפשרות, כדי לתת לו להתרגל לצוות החדש ולילדים. אם אפשר בהדרגתיות, אז למה לא?
    בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגו על השאלה שלי אתמול ? :(
    אנה
    16/09/2010

הוספת תגובה

• עניתי

סמדר ריינר
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סמדר
    יפית
    16/09/2010

רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבני בן ה-4.
    עברנו אתמול דירה ואת השנה החדשה הוא התחיל בגן חדש בישוב אליו עברנו אתמול.
    ההתחלה כמובן קצת קשה אבל בסה"כ הוא בסדר.
    מדי פעם מזכיר את הגן הקודם ואתמול אף אמר שהוא רוצה ללכת לשם.
    היום לעומת זאת אמר לי שמאד אוהב את הגננת והסייעת ואפילו את הילדים בגן החדש.
    שאלתי היא כזאת: הזמינו אותו ליומולדת של חבר מהגן הקודם.
    האם כדאי בשלב זה לחשוף אותו לילדי הגן הקודם שלו או לתת לו את הזמן להתרגל עוד לגן החדש בלי "הפרעות" מהמקום ה"נוח" הקודם.
    בסה"כ אני בעד שנישמור על קשר עם ילדים מהישוב הקודם אבל אני לא רוצה להקשות עליו לחינם.
    הוא לא מבקש להפגש עם ילדים מהגן הקודם, הוא הבין שזה הגן החדש ושהוא צריך ללמוד להכיר את הילדים החדשים.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום סמדר

הוספת תגובה

• מעבר גן

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום ע,
    אני לא חושבת שמפגש עם החברים הישנים אמור בהכרח להפריע ליצירת חברים חדשים. הזמינו אותו ליום הולדת, זה דווקא יכול להיות נחמד עבורו לדעתי לפגוש את הילדים שהוא מכיר ולהרגיש שיש לו עכשיו הרבה חברים, הישנים והחדשים, והוא יכול ליהנות מכל העולמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב את השאלה אשמח לתגובה
    שרונה
    16/09/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3 ולאחרונה זרקה את הממוצץ על דעת עצמה עם המון עידוד אך היא נהיתה מאוד עצבנית, אני לא מצליחה להגיע אליה, (זה קורה לאחרונה גם קצת לפני זריקת המוצץ)
    אם אני מבקשת ממנה משהו שלא מוצא חן בעיניה היא מיד מתעצבנת ומתבטאת במילים לא נעימות כגון.."לא רוצה חוצפנית ".."לא רוצה לא חברה שלך עכשיו" או שהיא מרימה עלי יד (גם אם אני לא לידה היא מחפשת אותי בעצבים כדי לתת לי מכה ורק אחר כך היא נרגעת).."
    אני עברתי הדרכת הורים במכון אדלר אבל אני לא מצליחה להרגיע אותה, לא מצליחה להגיע אליה ולא לדבר איתה ואני מאוד מקפידה על טון נעים ורגוע זה פשוט מעצבן אותה יותר!
    עשיתי לה "שיחה" שבכל פעם שהיא תתנהג בצורה הזו אנחנו נכנס לחדר להרגע ביחד וכשאני אומרת לה את זה בעת המעשה המצב נהיה הרבה יותר חמור והיא הופכת ליותר עצבנית.
    אני לא אמרתי לה לעולם שהיא חוצפנית, וכמובן שלעולם לא הרמתי עליה יד,
    בגן היא במסגרת מאוד חינוכית ותומכת ושם היא לא מתנהגת כך.
    מה ניתן לעשות?
    אשמח לעשה,
    שרון

הוספת תגובה

• גבולות ומוצץ

נעמה סבג שמש
    16/09/2010

שרון שלום,

הבעיה אינה זריקת המוצץ אלא בעיה ברורה של גבולות, שרק קיצונית יותר כך.
    כנראה שהתגובה שהיא מקבלת לא מספיק ברורה. ילד צריך להבין שלכל מעשה יש תוצאה והיא צריכה לדעת מה היא מפסידה מההתנהגות.
    במקביל הייתי עובדת על פיתוח כישורים רגשיים כדי להקל עליה וללמד אותה להרגע. את מוזמנת לקרוא על כך באתר שלי.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאמנות אצל בן 5.5- השאלה דולגה
    רונית
    16/09/2010

בני הבכור, בן חמש וחצי (אח לבן שנתיים וקצת), ילד מקסים וכובש.
    מגיל שנה וחצי ראינו אצלו נאמנות חריגה לחברים. זה החל במרדף בגינה אחרי ילדה ספציפית והמשיך בכל גן להצמד לילד אחד ולהחליט שהוא החבר/ה הכי טוב שלו.
    מגיל 3 הוא בגן עם ילדה בת גילו(נקרא לה מיכל) שהפכה להיות החברה הכי טובה שלו (מצב הדדי) ושחקו בעיקר אחד עם השני, במהלך השנתיים היו לו חברים נוספים די קרובים, אך שניים עזבו את העיר ואחר התרחק ממנו.
    כרגע הם יחד בגן חובה.
    שנה שעברה כחודשיים לפני סיום השנה חברתו הטובה "נפרדה ממנו" והודיעה לו יום אחד שהיא לא משחקת איתו יותר ולא חברה שלו. הילד שלנו מצא את עצמו לבד וחווה משבר מאוד קשה שהתבטא בהרבה "ACTING OUT" ובהרטבה לילית. לקח לנו כשבועיים בשיתוף עם הגננת לעלות על מקור הבעיה.
    עטפנו אותו בהרבה אהבה והבנה בבית ללא העלאת הנושא (מאחר שהוא בחר שלא לדבר עליו). בסופו של דבר הוא סיפר לנו על כך ובמקביל המשבר ההתנהגותי נפתר.
    בגן היא המשיכה לשחק איתו לסירוגין ובימים שבחרה לא לשחק איתו הוא שיחק לבד. חשוב לציין שילדים נוספים רצו ורוצים לשחק איתו והגננת ניסתה לתווך כל הזמן והילד מסרב- אני רוצה לשחק לבד , או עם מיכל.
    אני ואביו דברנו איתו הרבה על הנושא, הדגשנו לו שאנו מכבדים את הבחירה שלו להיות לבד, אבל מאמינים שכדאי לו לנסות ליצור קשרים נוספים (ונתנו לדוג' חברים נוספים שהיו לו בעבר) ולא כדאי לו להיות תלוי במיכל בלבד.
    למיכל אין בעיה לשחק עם ילדים אחרים ופשוט שרירותית מודיעה לו בתחילת היום אם תשחק איתו היום או לא
    במהלך החופש לא הפגשתי בינהם יזום והיתה תחושה שהתגבר עליה.
    השנה חזר לגן, בימים הראשונים אכן נראה היה שהתגבר עליה , אבל אז היא חזרה לחזר אחריו והחברות חזרה כרגע למצב שהיה בעבר.
    נכון להיום חזרנו למצב שכשמתאים לה היא משחקת איתו וכשלא הוא משחק לבד (דיווח של הגננת וגם שלו אישית).
    היום לדוג' בבוקר ילד שאל אותו "תשחק איתי בחצר היום?" אז הוא ענה לו "לא , רק עם מיכל, או לבד".
    לדברי הגננת , משחק לפעמים עם ילדים אחרים וגם יש ילדה נוספת שהיא אורחת קבע בבית שלנו אך מרבית הזמן משחק לבד , או עם מיכל (כאשר היא זו שמנהלת את הקשר בינהם).
    אין לנו ספק שלמרות דבריו לא טוב לו להיות לבד והוא עושה זאת כי חושש ליצור קשרים חדשים- זו גם ההתרשמות של הגננת. כמו כן מאז הפרידה בינהם טוען שלא אוהב את הגן ועד אז רץ לשם כל בוקר בשמחה.

השאלה שלי (סליחה אל האורך):
    עד כמה המצב בעייתי ומה אנחנו יכולים כהורים לעשות כדי לעזור לנו.

חשוב לי לציין שאין יותר ביטוי התנהגותי לקושי שלו, הוא ילד מקסים , הקשר עם אחיו נהדר(פרט למריבות תקניות של אחים).
    כמו כן מדובר בילד שמאוד קשור אלינו, מסרב ללכת לחברים בלי ליווי שלי ובכלל מאוד אוהב לעשות איתנו דברים.

הוספת תגובה

• עניתי לשאלה

ליאת גרוס
    20/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתרת מבחנים ושיעורי בית
    אתי
    16/09/2010

בני בכיתה ג' , הוא לא אוהב להכין שיעורי בית , וכשאני מתקנת לו שגיאות כתיב הוא מתקומם , אתמול שאלתי אותו אם יש שיעורים והוא אמר לי שאין , לאחר מכן דיברתי עם אמא מהכיתה והיא אמרה שיש שיעורי בית , שאלתי אותו והוא אמר לי כן , אבל לא מתחשק לי והוא אפילו לא רשם את השאלות , מאוד כעסתי עליו וביקשתי ממנו לצלצל לחבר לקחת את השאלות ולהכינם , היום בבוקר כשלקחתי אותו לבית הספר ראיתי אמא אחרת והיא אמרה שיש מבחן באנגלית , הוא לא אמר לי אפילו ולא רשם ביומן , איך עלי להתמודד ?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתרת מבחנים ושיעורי בית

הוספת תגובה

• הסתרת מבחנים

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום אתי,
    כמובן שיש קודם כל לשלול אפשורת של לקות למידת כלשהי שאולי מקשה עליו ובגלל זה הוא מרגיש לא מובן ואולי ללא עוזירם לו נכון. דברי עם המורה והתייעצי. אם זו לא הבעיה,
    יכול להיות שאת מלחיצה אותו יותר מדי. חשוב שהוא יכין שיעורים לבד, בלי הנוכחות המפקחת שלך, אם הוא זקוק לעזרה שיבקש, ואם הוא לא מבקש אז שיטעה והמורה תתקן אותו.
    הוא כנראה קולט שנושא הלימודים מאוד חשוב לך ומלחיץ אותך, וזה חודרני ומלחיץ עבורו מדי, וגם מקומם אותו.
    קחי אותו לשיחה, תגידי לו שאת מבינה שאת יותר מדי מלחיצה כנראה, למרות שהכוונות שלך טובות, ושמעכשיו הוא אחראי על השיעורים שלו, את לא תנדנדי לו, אם הוא זקוק לעזרה שיבקש, ואת תעזרי לו.
    זהו, ומרגע זה את מ-ת-א-פ-ק-ת בכל מחיר, גם אם זה קשה לך. אחרת את נכנסת איתו לסיפור שיחמיר ככל שהוא יגדל עד שקשה יהיה לתקן את זה. זה עלול להשניא עליו את הלימודים להרבה זמן, אם לא תוכלי להשתלט על עצמך בעניין הזה.
    אל תדאגי, הוא לא יתדרדר ולא יקרה שום אסון, לימודים תמיד אפשר להשלים, שנים של מריבות ולחץ אי אפשר להחזיר. לדתעי אם תרדי ממנו באמת הוא יחזיר לעצמו את המוטיבציה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד צורח בלילות
    ליטל
    16/09/2010

שלום, לא יודעת איך להתחיל, המצב בכי רע...
    בני בן שנה ו3 חודשים קם באופן עקבי כל לילה כל שעה בערך בצרחות מטורפות ולא נרגע!!! הלכנו לרופא אלפי פעמים אין לו שום ממצא רפואי שיכול להסביר את התופעה. אציין כי תמיד היה מתעורר בלילות אך פעם זה היה נגמר כשהיינו מביאים לו מטרנה עכשיו שום דבר לא עוזר: מטרנה, עגלה לצאת בחוץ לטיול- הוא נרדם וחוזר לצרוח.. חשבתי אולי זה שיניים??? אז אני שמה משחה בפה, אפילו נותנת אקמול כל לילה העיקר להסיר ספק שכואב משהו...
    אנו לא ישנים בלילות, לא מתפקדים בימים!!! מה אפשר לעשות? מצפים לתגובה מהירה ולעזרה בנושא. תודה.
    נ.ב. בתחילה חשבנו שזה בגלל שעובר שינויים: מטפלת חדשה, אני פחות נמצאת איתו במשך היום אך זה לא זה מאחר ומאז ומתמיד היה קם בלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד צורח בלילות

הוספת תגובה

• אני ממש רוצה שתענו לי... תודה

ליטל
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד צורח בלילות.

נעמה סבג שמש
    16/09/2010

ליטל שלום,
    לא היתה הזדמנות לענות לך בין כתיבת ההודעה הראשונה לבקשתך הנוספת. זה היה לילה, ופרק הזמן שעבר לא עלה על יממה...

אני מבינה שמאז ומתמיד בנך התעורר בלילות. ההבדל הוא שכרגע זה מלווה בצרחות. כדי להבין באיזה סוג צרחות מדובר, ואם זהו היבט התנהגותי בלבד(על פניו, זה נראה כך), כדאי לצפות פה. כך אוכל לוודא אם מדובר בחלימה.
    האם הוא רואה טלויזיה? האם אתם מבלים איתו מספיק זמן ביום? היכן הוא ישן? ואתם? האם רק אתם מרדימים אותו? ואיך ההרדמה מתבצעת? לא ניתן לענות על שאלה כזאת בשלוף. יש צורך בליווי ממוקד ואינטנסיבי דרך מערכת צילום כדי לצפות במה שקורה. אתם מוזמנים לקרוא על כך באתר שלי ו\או לקרוא חומרים בעניין.

השאלה היא כללית למצב ספציפי. אם מדובר בעניין התנהגותי, תצטרכו להמנע מלהוציא אותו מחדרו כשלב ראשון. לאחר מכן, המנעו מלהוציאו ממיטתו. עשו זאת תוך רגישות ובהדרגה.

בהצלחה!
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף ...........
    ללא שם
    15/09/2010

יש לי ילדה בת שנה ו11 חודשים ועכשיו נולד לי תינוק בן חודש ומאז שהוא נולד היא עושה לי בעיות היא לא רוצה ללכת לגן היא עושה מה שהיא רוצה אין לי שליטה בה היא רוצה לישון רק עלי היא לא שומעת ביכלל למה שאומרים לה אין לה גבולות ואני לא יודעת כבר מה לעשות היא מקבלת חום אהבה יחס וזה לא עוזר ...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף ...........

הוספת תגובה

• אח חדש

נעמה סבג שמש
    19/09/2010

שלום לך,

תק' ההסתגלות לאח אינה פשוטה וצריך להתמודד עם המצב בסבלנות. את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא על כך מאמרים, וגם כתבה ב"מהתקשורת".

בהצלחה ומזל טוב!

נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שמקלל
    קרן
    15/09/2010

בני בן 5.5, יש לו אח קטן בן 2.5. בחודש באחרון התחיל לקלל בכל פעם שלא מרוצה ממשהו. קללות כגון "מסריחה אחת", "מטומטמת", "מעצבנת אחת", "עופי מכאן", "מעניין לי ת'תחת". הקללות מופנות גם אלי וגם אל אבא, והשבוע גילינו שבאו לידי ביטוי גם בגן. מתלוות לפעמים ביריקות. אין לנו מוג מאיפה הוא מביא את זה. בבית לא שומע צעקות, ריבים, ובטל לא קללות. לא נראה שעושה משהו זה שכועסם עליו או מונעים ממנו פריבילגיות ואיננו יודעים איך להתמודד... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 שמקלל

הוספת תגובה

• בן 5 שמקלל

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום קרן,
    חשוב מאוד לא לעשות מזה סיפור, כי אז הו אמקבל הרבה התייחסות סביב זה וזה מגביר את התופעה. כשהוא מקלל אין מקום להכנס לנואמים, הסברים, כעס, תסכול ודרמה. חשוב ללמד אותו דרכים אחרות לבטא תסכול, לברר מה קרה ולחשוב ביחד איך אפשר להגיד את זה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איך כן להגיב?

קרן
    16/09/2010

בלי לעשות סצנה גדולה, מה כן צריכה להיות תגובה שתבהיר שזה לא מקובל? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלם קרן,
    פשוט תגובה קצרה שאומרת שכך לא מדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-5
    lim
    15/09/2010

שלום רב

בני בן 5.5 ילד מקסים,חברותי ופיקח מאד.
    לאחרונה הוא מבקש באופן קבוע מאחד מאיתנו ההורים שילווה אותו לכל חדר בבית שהוא רוצה ללכת אליו-אם זה לשירותים,לחדר משחקים וכו'..
    הוא לא מסוגל להישאר לבד בחדר וחייב שיהיה מישהו איתו.
    אשמח אם תוכלו לייעץ לי איך לטפל בבעיה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-5

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    אנא פנו לעמודת שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים. אם שום דבר לא עוזר יש מקום שלקול לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאמנות יתר אצל בן 5.5
    רונית
    15/09/2010

בני הבכור, בן חמש וחצי (אח לבן שנתיים וקצת), ילד מקסים וכובש.
    מגיל שנה וחצי ראינו אצלו נאמנות חריגה לחברים. זה החל במרדף בגינה אחרי ילדה ספציפית והמשיך בכל גן להצמד לילד אחד ולהחליט שהוא החבר/ה הכי טוב שלו.
    מגיל 3 הוא בגן עם ילדה בת גילו(נקרא לה מיכל) שהפכה להיות החברה הכי טובה שלו (מצב הדדי) ושחקו בעיקר אחד עם השני, במהלך השנתיים היו לו חברים נוספים די קרובים, אך שניים עזבו את העיר ואחר התרחק ממנו.
    כרגע הם יחד בגן חובה.
    שנה שעברה כחודשיים לפני סיום השנה חברתו הטובה "נפרדה ממנו" והודיעה לו יום אחד שהיא לא משחקת איתו יותר ולא חברה שלו. הילד שלנו מצא את עצמו לבד וחווה משבר מאוד קשה שהתבטא בהרבה "ACTING OUT" ובהרטבה לילית. לקח לנו כשבועיים בשיתוף עם הגננת לעלות על מקור הבעיה.
    עטפנו אותו בהרבה אהבה והבנה בבית ללא העלאת הנושא (מאחר שהוא בחר שלא לדבר עליו). בסופו של דבר הוא סיפר לנו על כך ובמקביל המשבר ההתנהגותי נפתר.
    בגן היא המשיכה לשחק איתו לסירוגין ובימים שבחרה לא לשחק איתו הוא שיחק לבד. חשוב לציין שילדים נוספים רצו ורוצים לשחק איתו והגננת ניסתה לתווך כל הזמן והילד מסרב- אני רוצה לשחק לבד , או עם מיכל.
    אני ואביו דברנו איתו הרבה על הנושא, הדגשנו לו שאנו מכבדים את הבחירה שלו להיות לבד, אבל מאמינים שכדאי לו לנסות ליצור קשרים נוספים (ונתנו לדוג' חברים נוספים שהיו לו בעבר) ולא כדאי לו להיות תלוי במיכל בלבד.
    למיכל אין בעיה לשחק עם ילדים אחרים ופשוט שרירותית מודיעה לו בתחילת היום אם תשחק איתו היום או לא
    במהלך החופש לא הפגשתי בינהם יזום והיתה תחושה שהתגבר עליה.
    השנה חזר לגן, בימים הראשונים אכן נראה היה שהתגבר עליה , אבל אז היא חזרה לחזר אחריו והחברות חזרה כרגע למצב שהיה בעבר.
    נכון להיום חזרנו למצב שכשמתאים לה היא משחקת איתו וכשלא הוא משחק לבד (דיווח של הגננת וגם שלו אישית).
    היום לדוג' בבוקר ילד שאל אותו "תשחק איתי בחצר היום?" אז הוא ענה לו "לא , רק עם מיכל, או לבד".
    לדברי הגננת , משחק לפעמים עם ילדים אחרים וגם יש ילדה נוספת שהיא אורחת קבע בבית שלנו אך מרבית הזמן משחק לבד , או עם מיכל (כאשר היא זו שמנהלת את הקשר בינהם).
    אין לנו ספק שלמרות דבריו לא טוב לו להיות לבד והוא עושה זאת כי חושש ליצור קשרים חדשים- זו גם ההתרשמות של הגננת. כמו כן מאז הפרידה בינהם טוען שלא אוהב את הגן ועד אז רץ לשם כל בוקר בשמחה.
    השאלה שלי (סליחה אל האורך):
    עד כמה המצב בעייתי ומה אנחנו יכולים כהורים לעשות כדי לעזור לנו.

חשוב לי לציין שאין יותר ביטוי התנהגותי לקושי שלו, הוא ילד מקסים , הקשר עם אחיו נהדר(פרט למריבות תקניות של אחים).
    כמו כן מדובר בילד שמאוד קשור אלינו, מסרב ללכת לחברים בלי ליווי שלי ובכלל מאוד אוהב לעשות איתנו דברים.

לקביעת תור
    סגירה
    נאמנות יתר אצל בן 5.5

הוספת תגובה

• חברות בלעדית

ליאת גרוס
    20/09/2010

שלום רונית.
    ראשית הייתי מפסיקה להתעסק איתו בנושא. יש לי תחושה שכבר משמר את המצב כדי להוכיח משהו לסביבה.
    שנית-במקום להרחיק אותו ממיכל הייתי פועלת לסייע לו ביצירת קשרים אחרים בלי הכרזות והסברים. תזמיני אימהות עם ילדים אחר הצהריים, קשרי בינו לחברים במגרש שעשועים וכו. כנ"ל גם בגן. שגננת תעשה פעילויות בזוגות או קבוצות ובלי להסביר או להדגיש שתדאג שלא יהיה עם מיכל באותה קבוצה.
    אל תמנעו ממנו את מיכל כי זה רק יהפוך אותה ליותר אטרקטיבית. שדרו לו שאתם סומכים עליו שיסתדר. תנו לו גם לגיטימציה לשחק קצת לבד ואימרו לו שאם יזדקק לעזרה מכם או מהגננת שלא יהסס לבקש. בהדרגה כדאי גם להחליש את התלות בך סביב התחום החברתי. להקפיץ לחבר ולהתרחק בהדרגה, בהתחלה לחדר אחר, אח"כ לכמה דקות וכן הלאה.
    אני יודעת שזה לא קל. תראי שעם הגיל זה יפחת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפגוש את הילדים של בן הזוג הגרוש
    רק שאלה
    15/09/2010

שלום, יש לי בן זוג אשר התגרש לאחרונה ורציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר להכין את הילדים שלו למפגש איתי? איך להתמודד עם השאלות ואיך עליי להתנהג במפגש הראשון? (הילדים בני 6 וחצי ושנתיים)

הוספת תגובה

• לפגוש את הילדים של בן זוג גרוש

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום לך,
    לא ציינת כמה זמן אתם מכירים. אם מדובר בהכרות קצרה לא בטוח שזה מתאים שתפגשי אותם. אם אתם בקשר מעל מספר חודשים, וזה רציני ויש לכם תכניות לעבור לגור יחד, אז זה יותר במקום. במקרה כזה הוא פשוט צריך להגיד להם את האמת, הכרתי בחורה נחמדה, והיא החברה שלי, ואני רוצה שתכירו אותה. פגישת ההכרות צריכה להיות קצרה ונחמדה, רצוי בבית שלו. אני לא יודעת עם איזה שאלות את חושבת שאת צריכה להתמודד, אם תפרטי יותר אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך (ותודה על המהירות!!!)

רק שאלה
    16/09/2010

אנחנו יחד כמעט שנה (כן, זה רציני מאוד), במהלכה התנהל תהליך הגירושין ובן זוגי היה פוגש את ילדיו אחת לשבוע מחוץ לבית (משום שעד עכשיו התגוררנו בדירתי השכורה), כעת אנחנו עוברים דירה שתהיה קרובה יותר לילדיו ולי כנראה כבר לא יהיה לאן "לברוח".. אחת לשבוע הם יבואו לישון. אני הצעתי שבהתחלה אני לא אהיה בבית בזמן השהות שלהם (אלך לישון אצל חברה) וזאת רק בגלל העובדה שטרם נעשתה "עבודת הכנה" בקשר לזוגיות החדשה של אבא.. בסה"כ עם הילד הקטן (שנתיים) תהיה לדעתי קצת פחות בעיה, עם הילד הגדול (6 וחצי) אני חושבת שגם בן הזוג שלי לא כ"כ יודע איך להתחיל ולהכין אותו למפגש איתי.. החששות שמלווים אותי הם המקרה בו לאחר שהילד ייתוודע אליי ויספר לאימו, היא תשמיץ אותי בפניו או תגיד לו להתנהג אליי לא יפה או משהו בסגנון ולמרות שזה שלב הרבה יותר מתקדם אני עדיין חוששת.. שאלה נוספת- האם את חושבת שעל בן זוגי לגשת להתייעצות עם פסיכולוג ילדים ואולי גם לקחת את הבן הגדול כדי להכין אותו למצב החדש או שמא נוכל לצלוח את המשוכה הזו לאט ובעדינות? תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    זה לא מצב שדורש פסיכולוג אלא אם כן קיימת הסתה קשה מצד האם ואז ייתכן שיש צורך בפסיכולוג אבל זה לא קשור לזוגיות של האב אלא זה צורך שנובע ממצב אחר.
    על האמא של הילד אין לך שליטה, את לא בתחרות איתה, ואין לך מה לעשות עם זה. את יכולה להיות את עם הילד. את לא עומדת למבחן ולא לוועדת קבלה, וחשוב מאוד שלא תיכנסי למצב שבו את מרגישה שאת זקוקה לאישור מצד הילד, זה נותן לו קצת יותר מדי כוח. הוא בסך הכל ילד, ואת מבוגרת, רוב הכוח נמצא בידיים שלך ושל בן הזוג שלך. יש מקום שקודם יהיו פגישות קצרות, לפני שהוא נשאר לישון, חשוב שלילדים יהיה מקום בבית שלכם, חדר, אם אפשר שבו יש להם את הדברים שלהם, צעצועים, מקום להכנת שיעורים, מקום לחפצים לבגדים ולשינה, ושהם ירגישו שמקומם בטוח.
    פשוט תהיי טבעית וקחי בחשבון שהילד בחרדה לא פחות ממך, וכדאי להיות נחמדה ומסבירת פנים, ולאפשר לאביו להתפנות אל ילדיו בזמן שהם אצלכם, זה הכל, אין צורך ביותר מזה. אתם לא גורמים לו שום עוול או טראומה, ואין צורך בהכנה פסיכולוגית מעבר לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מבדיקת דם
    נ
    15/09/2010

שלום

בני בן 9.5 מרגיש חולשה מזה חודש וחצי.
    הופנינו לבדיקות דם.
    עם ההגעה לאחות הוא סרב בתוקף לבצע את הבדיקה (באופן מפתיעה)
    מאחר והייתי עם תינוק על הידיים גם לא יכולתי להחזיקו בכח.

עברו מספר ימים והוא עדיין מסרב מטעמי פחד.

נכון להיום אני לא מאשרת לו להפגש עם חברים בשעות אחר הצהריים, עד שיסכים לבצע את הבדיקה.....
    אך זה לא עובד, הוא עדיין מסרב.
    האם יש דרך לשכנעו.
    לרופא המשפחה לא היה מה להציעה, מלבד לבוא עם כח חזק ולעשות זאת בכח, מה שלא הייתי רוצה. הייתי רוצה לפתור את זה בצורה מכובדת יותר.

אשמח לקבל הצעה

נאוה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מבדיקת דם

הוספת תגובה

• פחד מבדיקת דם

סמדר ריינר
    15/09/2010

שלום נאוה,
    קודם כל כדאי לאפשר לו להיפגש עם חברים. לא מגיע לו עונש בגלל הפחדים שלו, זה לא הוגן. דבר שני, אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים של ילדים ובידקי אם יש שם משהו שאת יכולה ליישם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה