מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שנשאר שעות רבות לבדיפית05/09/2010
שלום,
אנחנו הורים לבן 4 ובן שנה.
בן ה-4 הפסיק לישון צהריים מאז שנכנס לגן מועצה- לפני כשנה.
גם לפני כן הוא לא ישן הרבה והיה מתעורר כל בוקר ב5, 5וחצי.
התינוק ישן צהריים (אני מתיחסת לסופי שבוע) וגם לנו קשה לוותר על התענוג.
ניסינו שילך לישון אך זה ממש לא מצליח ויוצר ריב. החלטתי שעדיף שלא ישן כי אז קשה לו להירדם בלילה ונשאר ער עד ממש מאוחר.
שאלתי היא: האם העובדה שהוא מבלה שעות בלעדינו בבית בזמן שאנחנו והתינוק ישנים יכולים לגרום לו נזק כלשהו (פסיכולוגי כמובן).
הוא צופה בטלויזיה או משחק במשחקים שלו בחדר.
הוא בא מדי פעם ושואל מתי נקום ואנחנו אומרים לו שעוד מעט והוא חוזר למשחקיו.
זה קורה גם בבקרים בשבתות כשהתינוק עדיין ישן ואני רוצה לנצל את הזמן לעוד כמה שעות שינה.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנשאר שעות לבד
סמדר ריינר05/09/2010שלום לך,
לא ציינת בכמה שעות מדובר, וכן לא ציינת איזה דברים אתם עושים איתו כשאתם ביחד ומה סדר היום שלו בשאר השבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יפית06/09/2010הי,
הילד נשאר בבוקר שבת בין 2-3 שעות, ובצהריים בין שעה-שעתיים.
סדר היום שלו בשאר השבוע הוא: גן עד השעה 16:30 ואח"כ בילוי איתי ועם אחיו הקטן. או אצל חבר, או בפארק שעשועים, בבית יחד אנחנו משחקים משחקי קופסא, או עושים בריכה, או הולכים יחד לסופר ומבלים בקניות.או משחק חופשי שלו בבית לצידי או איתי.
למעט השעות שהוא קם ולא מעונין לישון ואנחנו רוצים עוד קצת לנצל את השקט מהתינוק ולנוח אנחנו מבלים יחד את רוב הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
סמדר ריינר06/09/2010שלום לך,
קודם כל נרא לי שיש חשיבות שבתוך לוח הזמנים שלכם יהיו גם זמנים שבהם אתם מבלים איתו לבד, ללא האח הקטן. גם נראה לי נכון לקצר את הזמנים של השינה לשעה או לשלושת רבעי שעה. הילד שלכם הוא בעל יכולות והוא דורש מעצמו המון, אבל זה קשה לו וייתכן שהוא חש צורך לרצות אתכם וזה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילש בן שנתיים ו 10 חודשיםלידר05/09/2010
שלום,
לבני בן השנתיים ו 10 חודשים יש פחדים שונים מחושך, רעשים... כאשר הפחד הכי משמעותי אשר מקשה עליו להשתלב הוא פחד מילדים גדולים ממנו פיזית (במעט). דוגמה לכך היא כאשר אנו הולכים לגינה הציבורית הוא נצמד אליי ומסרב לשחק עד אשר הילדים הולכים. במידה והוא כן משתכנע לשחק אז זה רק איתי או עם אביו. חשוב לציין שאין קשר בינו לבין הילדים הגדולים ממנו ואין הכוונה שהוא ישחק איתם. כיום הוא נכנס לראשונה למסגרת של גן עירייה, טרום טרום חובה, כאשר הוא בין הקטנים ומסביבו יש גם ילדים גדולים. איך אפשר להקל על ההשתלבות בחיי היום יום? האם ישנן מילים/משפטים שיקלו עליו?
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר05/09/2010שלום קרן,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוב של בניםכרמית05/09/2010
שלום, בתי כמעט בת4 נכנסה השנה לגן טרום חובה... בגן שלה 20 בנים ו8 בנות ובגן הצמוד היחס הפוך.
שתיים מחברותיה מהגן הקודם נמצאותבגן האחר....והיא נמצאתעם חבר טוב שלה והשאר בנים מהגן הקודם.האם כדאי להעביר אותה גן? יש איזשהי השפעה של רוב כזה של בנים בנוגע למשחקים להתמדדויות שלה? למציאתחברות חדשות כשיש מעט בנות?
מחכהלתשובה .תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רב של בנים
ליאת גרוס06/09/2010את מתארת מצב לא נורא אבל לא אידיאלי. בגיל הזה בנים ובנות מסתדרים יפה.
כיצד היא מסתדרת עם בנים?
אם היא מין TOM BOY היא תסתדר. אם לא, ויש לך אפשרות להעביר, עשי זאת.
אם בשנה הבאה נשאר אותו הרכב גן - הייתי נלחמת.
בכל מקרה, זה לא נורא ותלוי בגננת ובכמות הילדים הבעייתיים בגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בכניסה לגןסרדינס לירון05/09/2010
שלום בני בן ה-5 נכנס עכשיו לגן חובה , הגן מוכר לו הוא כבר שנה רביעית עם אותם ילדים.
רק מידי שנה הגננת מתחלפת.
זה התחיל מסוף שנה שעברה הילד בוכה בהיסטריה שהוא מגיע לגן, לא רוצה לעזוב אותנו .
אנחנו ממש לא יודעים איך להתמודד עם זה , בהתחלה חשבנו שזה פינוק - אך מהר מאוד הבנו שפשוט קשה לו .
אנחנו ממש חסרי עונים עד לפני חודשיים הילד היה נכנס לגן בריצה ללא שום בעיהץ
לעזרתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בכניסה לגן
סמדר ריינר05/09/2010שלום לירון,
חשוב להבין מהיכן נובע השינוי בהתנהגותו. איך הוא מסביר את חוסר הרצון שלו ללכת לגן? כדאי לשאול אותו, וגם לברר, ליתר ביטחון האם קרה לו שם משהו לא נעים, משהו שהוא מתבייש לספר או אמרו לו לא לספר. אם זה לא הדבר הזה, כדאי לבדוק האם קרה משהו במשפחה - האם נולד אח או יש הריון? שינוי אחר במשפחה שגורם לו לרגרסיה ולרצון להיצמד אליכם?
רק אם נבין את הסיבה נוכל לחשוב על הפיתרון המתאים, לא לכל סיבה מתאים אותו פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים בגןחגית05/09/2010
בתי בת 4 וחצי נמצאת בגן עירוני ילדים בטרום חובה וחובה
זוהי שנה שניה חברתה טובה עזבה את הגן היא מאוד עצובה פתאום לא רוצה ללכת לגן בוכה בבקרים לאחר עזיבתנו את הגן
ניראה כי אין לה חברים
האם עלינו ההורים לדאוג לה לחברים או לחכות ולראות מה השנה החדשה תעשה לה
יש לציין כי אנו גרים רחוק מאוד מהילדים האחרים הגן נמצא בשכונה אחרת בעיר
נודה לך על תשובתך המהירה הורים מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים בגן
סמדר ריינר05/09/2010שלום חגית,
כן אתם צריכים לעזור לה היא עדיין מאוד קטנה. כדאי ורצוי לדבר עם הגננת שתסה לחבר אותה לילדים בגן וכן ליצור קשר עם אימהות מהגן ולבצע הסעות אחה"צ אם יש צורך כדי שתבלה עם ילדים מהגן גם בשעות אחה"צ ותתחבר אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורית04/09/2010
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים, נולדה בשבוע מוקדם מאד במשקל 590 גרם. מגיל קטן מאד היא מגיעה למצבי בכי עם הפסקות נשימה והתעלפות. התייעצנו לגבי הבכי עם מס' רופאים ונאמר לנו שזה התנהגותי. אני מאד נלחצת מזה, בעלי הפסיק להילחץ ולכן נותן לה להגיע למצב הזה והעיקר לא לרצות אותה תמיד. אני מאד מתוסכלת מהמצב בגלל מס' דברים: 1. יש ימים שהיא רוצה כל הזמן בידיים. היא צמודה אליי מאד ואם אני לא מרימה אותה היא עושה את הסצינה עם הבכי, דבר שמאד מלחיץ אותי וגם את אחותה בת ה-5.
יש לציין שזה פסק כמעט לחלוטין עד שהתחיל החופש הגדול והיא הייתה איתי הרבה .
2. בזמן האחרון קורה שהיא לא רוצה לשים טיטול או שמשהו שאני עושה לה לא נראה לה ואז היא מתחילה בבכי הכולל צרחות, בעיטות , בכי שיכול להימשך חצי שעה ויותר ואי מאפשר לרצות אותה. היא עליי מחבקת וצורחת עד שנרגעת לבסוף. אני ממש מיואשת . אני מרגישה ממש מותשת ולא יודעת איך להגיב ומה לעשות. מצד אחד אני ממש פוחדת עליה ומגוננת עליה בגלל עברה ומצד שני מתוסכלת.
מה לעשות? איך להגיב לבכי ואיך להגיב להיצמדות שלה אליי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
סמדר ריינר05/09/2010שלום אורית,
בעלך צודק. האופן בו את מגוננת על הילדה מזיק לה ומשמר את הדפוס הזה. את צריכה להתרשם הרבה פחות מהבכי שלה, ולא להילחץ ממנו. ילדים בוכים, ובחלק מהמקרים זו טקטיקה שנועדה להשיג סוג מסויים של התייחסות. כשההתייחסות הזו לא תקרה, הטקטיקה תדעך. כרגע את מזיקה לה ומתישה את עצמך וגם פוגעת באחותה שנאלצת לפנות לה הרבה מקום. את זה את לא רואה כי אחותה לא בוכה, אבל זה לא אומר שהיא לא סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית05/09/2010שלום,
רציתי לשאול מה עליי לעשות כשביתי נצמדת לי לרגל ובוכה ומבקשת ידיים. האם עליי להתעלם ולתת לה לבכות עד מצב של התעלפות??.
אשמח לקבל כלים איך לנהוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/09/2010שלום אורית.
כן. התשובה היא כן. גם ההתעלפות המדומה או האמיתי היא טקטיקה. לא יקרה לה שום דבר בלתי הפיך, תנוח דעתך, היא לא עומדת למות. הדבר היחיד שיקרה הוא שהיא תבין שזה לא עוזר בפעם הבאה וזה יקרה פחות.
ואם היא מתעלפת, אס מה היא תקבל תמיד כל מה שהיא רוצה כי מפחדים מההתעלפות שלה? זו לא שיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות תינוקיתמיטל04/09/2010
שלום... יש לי ילדה בת 5 ובן בן 3, האמת שעם הילדה יש לי בעיה ..היא ילדה מאוד חכמה נבונה אבל יש לה רגעים רבים שהיא מתנהגת כמו תינוקת כמו למשל:בוכה בלי סיבה מוצדקת עושה דווקא שאני יתעצבן ויגיע למצב שאני צועקת ואפילו שולחת לחדר.. או בבוקר כשהולכים לגן הפרידה מאוד מאוד קשה (זאת לא שנה ראשונה) אני מבטיחה מתנות אפילו קונה לאח שלה ולא לה אם היא לא ניפרדת יפה, אני לא יודעת איך להיתנהג במצב הנ"ל אשמח מאוד אם אקבל את הכלים מתאימים . נ.ב הייתי אצל פסיכולוגית לגיל הרך לא קיבלתי תשובות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות תינוקית
סמדר ריינר05/09/2010שלום מיטל,
לפני שאני נותנת לך כים מתאימים, אני זקוקה ליותר אינפורמציה: מה סדר היום שלכם, איזה דברים את עושה עם הידה, האם קורים ביניכן גם דברים חיוביים או שרוב הזמן זה ככה, אם כן מתי זה ככה ומתי יותר כיף, וכן מה לא הלך עם הפסיכולוגית, מה זאת אומרת לא קיבלת תשובות? כמה פעמים פגשת אותה, ומה היא כן אמרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להיתהגות תינוקית
מיטל05/09/2010סדר היום שלנו הוא קמים בבוקר(אחרי שישנו איתנו) מתלבשים שותים שוקו אח"כ מצחצחים שיניים ואז זה מתחיל לא רוצה ללכת לגן אני לא מתיחסת (כי זה מה שהפסיכולוגית אמרה לי) לוקחת את עידן מאוד מוקדם לגן ואח"כ לוקחת את שחר כדי שיהיה לי זמן לחבק אותה כמו שצריך ליפני פרידה עם כל זה נכנסת לגן הולכת לגננת והיא כולה סוערת עדין מבכי אחרי כל ההבטחות שלי אני חייבת לטוס לעבודתי בגן.. אח"הצ אני חוזרת לאסוף את הילדים ואז מחליטים פעם ג'ימברי\ים \גן שעשועים\קניון\קניות עם אמא\ולפעמים בבית עושים יצירות חוברת וגם טלוויזיה..כמובן אחרי כל א.ערב מקלחות סיפור ולישון....
לגבי הפסיכולוגית שאמרתי :סיפרתי לה על שחר ומכל מה שהבנתי ממנה שיש בעיה ואני אשמה כי אני גם הייתי כזאת \בעלי ולא קיבלתי את הכלים לעזור לנו לטפל בה כמו שכל הורה רוצה לתת לילד שלו ושהכל יתנהל באהבה גדולה לילד...זאת המחשבה שלי( אצל הפסיכולגית הייתי פעמיים) עכשיו רשמתי אותה לחוג פסנתר אולי זה יעניין אותה?........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/09/2010שלום מיטל,
את רק התחלת אצל הפסיכולוגית ולא ממש נתת צ'אנס לתהליך לעבוד. מהתאור שלך הפסיכולוגית כן התחילה לתת לך תשובות - למשל לא להתייחס בבוקר להתנהגות השלילית של הילדה. זו עיצה טובה. יכול להיות שהיא לא עבדה, או שלא הצלחת באמת להתעלם או שלא חיכית מספיק זמן כדי שזה יעבוד.
כדי לפתור את הקשיים האלה, את צריכה הרבה יותר סבלנות, זה לא נפתר ברגע, זה תהליך של עבודה, השקעת מאמץ, טעויות, תיקון שלהם, וכו' אבל אחר יש פירות למאמץ וגם סיפוק על השינוי שהשקעת בו עבודה והצלחת.
נראה לי שיהיה נכון שתחזרי לפסיכולוגית ותמשיכי את התהליך מהיכן שהוא הופסק, תגידי לה שאת זקוקה ליותר תשובות ושחלק ממה שהיא אמרה לא הצליח בינתיים וחשוב לך שזה יצליח,
בנוסף באמת כדאי לך לנסות להתייחס פחות להתנהגויות השליליות ולתת חיזוקים להתנהגויות חיוביות וכן לבלות עם הילדה זמן איכות לבד, רק שתיכן, מדי פעם ולעשות כיף ביחד, לא רק לריב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינהגות תינוקית
מיטל06/09/2010אני רוצה להדות לך על ההתיחסות שלך תודה מכל הלב ושיהיה לך חג שמח:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-) חג שמח ושנה טובה.
סמדר ריינר07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים "מסרבת" לשבתיובב04/09/2010
שלום,
בתי בת 10 חודשים, ילדה טובה ומלאת חיים. לאחרונה (שבועיים שלושה) היא "מסרבת" לשבת, עם זה בעגלה לצורך יציאה לטיול, אם זה בכיסא לצורך אוכל וכו'. ברגע שמנסים להושיב אותה היא מקשיתה את גבה ונלחמת. יש לציין שברגע שכבר מצליחים להושיבה ולאבטחה ברצועות היא נרגעת מיידית ושוכחת מה"מלחמה".
אשתי אומרת ואני נוטה להסכים שצריך להתעלם מהמאבק שלה, כלומר להושיבה בלי לוותר, אך בלי דיבורים בלי הסברים, פשוט להושיב.
מעניין אותי לדעת אם אנחנו נוהגים נכון, ובכלל מה המשמעות של המאבק הזה? האם אלה ניצני הרצון העצמי הראשוני? מדוע היא מבטאת זאת כך הרי לא באמת אכפת לה לשבת (עובדה שאחרי שניה היא נרגעת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
יובב05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 10 חודשים מגלה את העולם
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2010לאבא שלום,
בתך בגיל בו היכולות המוטוריות שלה מתפתחות והיא מעוניינת ומסוגלת להפעיל יותר את גופה. כמו כן, גם מבחינה קוגניטיבית החושים שלה חדים יותר והיא מגלה עניין בחפצים ואנשים רחוקים יותר ממנה. לא סתם זהו גיל הזחילה בו הילד מתרחק מעט מההורים ומגלה את העולם כשהם נוכחים לצידו ומסייעים לו.
לכן ההתנהגות של בתך היא טבעית, ונהדר שיש לה רצון טבעי של סקרנות ורצון להיות פעילה. כדאי לחשוב אם יש לה מספיק הזדמנויות לזחול ולנוע, ולהגביל ככל שניתן את משך הזמן בו היא קשורה לכיסא או עגלה. כמו כן, אם אתם יודעים שהיא אמורה לאכול או שאתם נוסעים למקום מסוים או צריכים להושיב אותה בעגלה, כדאי לתת לה לפני זה מעט זמן לזחול ו"להוציא אנרגיה".
אני חושבת שכדאי למצוא דרך התייחסות שאינה "להתעלם מהמאבק שלה" כפי שכתבת. תנסו למצוא דרך שגם מכבדת את הרצון הבריא של הילדה, וגם בכל אופן מסתדרת עם התוכניות שלכם (מן הסתם אתם לא תחדלו לנסוע באוטו או להאכיל אותה בכיסא).
הבת שלכם מגלה את ההעדפות הטבעיות שלה ואת היותה אדם נפרד מכם. זהו תהליך נורמלי וחיובי ושלושתכם יחד תלמדו איך לכבד זה את רצונו של זה, ולחיות יחד בהרמוניה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יובב07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, שנה טובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות אצל בת שנתיים וחציעינת04/09/2010
שלום
אני אמא לבת שנתיים וחצי.
שכמעט כל הזמן עייפה
בד"כ היא ישנה בממוצע בלילה בין 8 וחצי שעות ל 9 וחצי שעות.
לא משנה מתי תלך לישון תתעורר בן 4 לחמש בבוקר (בין 7 ל-22:00)
לכן בד"כ משכיבה אותה לישון בין 7 ל-7 וחצי כדי שלפחות תצבור שעות שינה
בבירור אני יכולה לראות שכשהיא ישנה 10 שעות בלילה היא לא מתעוררת עייפה, לעומת כשהיא ישנה פחות שעות שזה מה שקורה לרוב הגדול.
ניסינו הכל כשהיא קמה מוקדם כדי תחזור לישון ושום דבר לא עזר ,יש לה מן שעון ביולוגי כנראה.
כשישנה מעט יחסית היא מתעוררת עייפה, עצבנית ברמות על, משהו באמת לא נורמלי,כאילו היא ילדה אחרת.כך גם לגבי צהריים בסופש כשישנה בבית ולא בגן. קודם כל היא הרבה פעמים מתנגדת לישון ,בסוף היא ישנה אבל שתינו יוצאות מותשות מ"המלחמה". בשבתות לפעמים כמו היום- היא ישנהמעט בלילה וקמה גבמורה מעייפות אחרי שעה וחצי ,לא רציתי להמשיך את יום שבת בעצבים שלה ושלי ולכן אמרתי שתלך למיטה ודווקא הסכימה .אבל אחרי 5 דק במיטה רצתה לקום ולא הסכימה לישון, הסכימה לישון איתי במיטה,ולא ממש נרדמה, רק שיחקה,ודברה במיטהץץ אחרי צעקות שלי ואיום שאחזירה למיטה שלה נרדמה תוך דקה וישנה שעתיים.(ידוע לי שהקטע עם המיטה לא טוב,וזאת כבר הפעם השנייה שאני עושה זאת אבל אני מותשת ואין לי כוחות להתמודד עם העייפות שלה אחר כך)....
גם באמצע שבוע כשישנה צהריים בגן (שעה וחצי בערך)היא יחסית נהיית עייפה מהר מהר (אולי בגלל שלא ישנה מספיק בלילה וזה לא מספיק לה..)
ליתר בטחון אבדוק מחר עם רופא הילדים אם שווה לעשות בדיקת דם לבדוק ברזל,אבל אני לא מאמינה שזאת הבעיה.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון ביולוגי וגבולות
נעמה סבג שמש04/09/2010עינת שלום,
לגבי ההתעוררות בשעה קבועה לפנות בקר, האם ניסיתם ללטף אותה 20 דקות לפני הזמן כדי שהגוף יחווה עוררות וכך תתערבו בשעון הביולוגי???
לגבי קשיי ההרדמה בשעות הצהריים- לגמרי מדובר בקושי בגבולות. לו הייתי צופה בכם הייתי יכולה לתת הנחיות מדוייקות..
הייתי ממליצה לך לקרוא מאמרים בנושא באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אעדנה04/09/2010
אני מתלבטת האם לשלוח אותה לבית הספר מחר במצב זה:מצד אחד היא תהיה מאד עסוקה בלעצור את עצמה(שזה מראה לא נעים)ואף יכול לברוח לה קקי בתחתונים ומצד שני אני לא רוצה שהיא תראה שהיא מרויחה מכל ענין העצירה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א'
סמדר ריינר04/09/2010שלום דנה,
לא לשלוח אותה לבית הספר זה באמת לא פיתרון, ולא רק בגלל שיזה יכול להפוך לרווח משני אלא גם להגביר את ההימנעות והחרדה שלה.
כנראה לילדה שלך נטייה להיכנס ללחת ולחרדה יחסית מהר, וכדאי ללמד אותה טכניקות הרפייה של נשימות וגם הרפיית שרירים (לכווץ ולהרפות). את ההרפיות אפשר לבצע סתם במהלך וגם כשהיא מרגישה שקשה לה.
מעבר לזה אתם גם יכולים לתת דוגמה אישית ולספר לה על מקרים שגם אתם לא ידעתם הכל או טעיתם ותיקנתם, וכמו שכבר אמרת לה שזב בסדר לא לדעת וכו'.
קחי גם בחשבון שזו רק התחלת השנה, ויש סיכוי טוב שהיא תתרגל בשבוע- שבועיים הקרובים וזה יתמתן.
אם את חוששת שיברח לה קקי, ציידי אותה בתחתונים ומכנסיים והנחי אותה לנקות את עצמה בשירותים ולהתארגן.
אם הזמן עובר ובכל זאת היא בחרדה מכל נושא הלימודים, ההישגים, וכו' אולי כדאי לשקול פנייה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אעדנה04/09/2010
הבת שלי נכנסה השבוע לכיתה א.הכל היה נראה בסדר על פניו .היא נכנסה בשמחה ונפרדה ממני בסדר והכל היה טוב .הענין הוא שיש לה כל מיני סימנים המעידים על לחץ כמו הרפס שיצא לה בימים אלו.(כל תחילת שנה יוצא לה הרפס וגם שנולד לה אח השנה יצא לה פצע הרפס בשפתיים).היום גיליתי שהיא עוצרת את הקקי שלה (בעיה ידועה שיש לה מגיל 3 אבל המון זמן זה לא קרה לה).ביום שישי היא חזרה מבית הספר וסיפרה שהם עשו משהו בחשבון וזה מאד קשה והיא לא הצליחה.היא הלכה למורה ואמרה לה שהיא לא מבינה ולא מצליחה והמורה אמרה לה שזה בסדר ושאמא תעזור לה בבית.כמו כן המורה הסבירה להם שמותר לא לדעת ולא להבין ובהחלט מותר לטעות.הופתעתי שהבת שלי לקחה את זה מאד קשה שהיא לא ידעה והיא החליטה בגלל זה שבית ספר זה משעמם וכו וכו.אני מיצידי עודדתי אותה ואמרתי לה שכל הכבוד שהיא ניגשה ושאלה שוב ולא התבישה ועזרתי לה לעשות את העבודה.אצין שמיצידנו אין שום לחץ ואנחנו לא ממש מתרגשים מהכיתה א.יש לה גם אח בבית הספר שדואג לה בהפסקות והיא מכירה היטב את המקום ובכלל-היא ילדה שמסתדרת.ובכז-איך אוכל להקל עליה בכל הענין הזה?בברכה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי להמשך השאלה
סמדר ריינר04/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי..א04/09/2010
שלום לכולן,
אני חדשה כאן...אולי כאן אמצא מזור לסבל של בני..
אוריקוש יל חמדמד ומהים, בן 3 עוד רגע, מאז שהוא בן חצי שנה סובל מעצירויות שהותירו בו חותם קשה..כל קקי מלווה בשעות וימים של סבל נוראי, בכי, חוסר תפקוד ואין מקום שלא היינו בו.
גסטרו, כירורג ילדים, רפואה משלימה, הומופאת...אין תשובה לבעייה שלדעתי מקורה בפסיכולוגיה בלבד. הילד נועל את כל גופו ולא מאפשר לקקי לצאת. לא עזרו הפתעות ומתנות, שירותים וכו'. אני חייבת להוסיף שבגיל חצי שנה הוא עבר התערבות בשל התפשלות המעי (חוקן אויר) ומאז הקקי הפך להיות סבל עבורו. הגננות מתארות את המצב כמו צירים!! אין לי פתרון ואני מאוד מתוסכלת, נכון שהוא בגן פרטי ומטופל באופן הולם אבל כואב לי לראות את הילד שלי סובל כך.
הצילו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד מבינה אותך!
אמא05/09/2010בתי היקרה עוד מעט בת 3 התחילה לסבול מעצירויות כאשר התחלנו גמילה
אני ישר ראיתי כי מדובר בתופעה חריגה והלכתי לרופא
קיבלנו טיפול של נורמלקס(כפית-כף פעם ביום) + סיבים כפית אחת פעמיים ליום
ובאמת התחלתי לראות תוצאות טובות , הינו ככה חודש ימים וכאשר הפסקתי עם נורמלקס הכל חזר
ואז דודה שלי מארצות הברית סיפרה לי על איזה ילד שסבל מעצירות מאוד מאוד והוא היה בן 4 כבר התחילו לתת לו גרבר שזיפים(זה שלב 1 ללא תוספות של סוכר או חומרים אחרים) או יש גם גרבר שלב 3 שזיפים עם תפוחים עם סוכר אבל זה לא נורא .
הקטנה שלי מאוד אהבה את הרעיון והתחלתי אפילו עם 2-3 קטים או עם אחד גדול ביום וזה פשוט הסתדר לה
את יכולה לנסות פגלקס ניתן לילדים אפילו מגיל 0
וכמובן אחרי כל קקי (ככה אני לפחות עושה בבית שלי) להגיד עד כמה שזה טוב וכל הכבוד שהוא עשה והרבה. לפעמים ילדים חושבים שזה רע קקי לכן צריך לעודד אותו !
אני מאחלת לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צועקתמגי אלי04/09/2010
היי,
התינוקת שלי בת חודשיים וחצי. התחילה לצעוק על כל דבר: עייפות, רעב.. וכו'. איך אני צריכה להתייחס לנושא. האם לא להתייחס ולשיםלה מוצץ? על מנת שהתופעה לא תתפתח?
האם זהו שלב שכל התינוקות עוברים וצריך להגיב להם? אם כן כיצד להגיב להם? לדבר איתם ברוך? להרים על הידיים ( אני לא עבד אלא אם מדובר בכאב כלשהוא.
חשוב לציין כי היא משחקת הרבה לבד בחלק משעות היום ובשעות קבועות אנו עושים תרגילי התפתחות על מזרן פעילות עם צעצועי התפתחות.
אני מפחדת שאם אני נשארת אדישה לצעקות שלה והיא בכל זאת נרגעת בסופו של דבר ( אחרי כמה דקות) אני פוגעת באמון שהיא צריכה לבנות.
איך להתנהג?
תודה,
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת צועקת
סמדר ריינר04/09/2010שלום לך,
את צודקת, אם את נשארת אדישה את אכן פוגעת באמון שלה. זה מה שתינוקות עושים, הם צועקים, איך את רוצה שהיא תודיע לך שמשהו לא בסדר? אם היא רעבה או עייפה, בודאי שלא להישאר אדישים אלא לטפל בעייפות או ברעב, להרדים או לתת אוכל או כל דבר אחר שהיא זקוקה לו, את החינוך וההרגלים יש לשמור לגיל הרבה יותר מאוחר, היא רק תינוקת והיא לא יכולה ולא אמורה להתאפק, יש דברים שהיא צריכה. גידול תינוקות הוא עבודה מתישה ולפעמים זה נדמה שהתינוק הוא רודן קטן, וזה מקומם, אבל הוא לא באמת רודן, אלה היכולות שלו כרגע והוא חייב שימלאו את צרכיו, לגמרי. זה לא פינוק, זה הכרחי. חשוב שגם תשיגי לך במידת האפשר עזרה כי אין ספק שזה מאוד קשה, עבור כל אם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול ללא הילדעינת פאר04/09/2010
היי,
אני ובעלי רוצים לטוס בדצמבר השנה , הילדה תיהיה בת שנה בגיל הזה , ואנחנו רוצים להשאיר אותה אצל אמא שלי . מה שחשוב לציין זה שהילדה ואמא שלי מאוד קשורות והיא שומרת אליה באופן קבוע שלוש פעמים בשבוע ואנחנו הרבה אצלה גם בלי קשר .
רציתי לדעת אם נסיעה של 7 ימים יכולה לגרום לילדה חרדת נטישה , אם כדי אולי לקצר את הטיול ל5 ימים או שזה לא משמעותי בכלל . אשמח לתשובה ותודה רבה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל
סמדר ריינר04/09/2010שלום עינת,
מאוד לא מומלץ, ילדה בת שנה עדיין לא מבינה וקשה להסביר לה שאתם תחזרו, גם אם אתם תסבירו זה עדיין לא יהיה מוחשי. גם 5 ימים זה קצת יותר מדי לטעמים בגיל הזה. עדיף פצל לשני סופי שבוע או לחכות לגיל שנתיים לפחות.
בכל מקרה, אם אתם בכל זאת מחליטים לבצע, עדיף שזה יהיה כמה שיותר בתנאים שמוכרים לה, אם אפשר אצלכם בבית ושאמא שלך תבוא, או לקחת דברים שהיא מכירה ואוהבת מהבית אליה -מצעים, פיג'מה, צעצועים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתיקה וחוקיםעומרי03/09/2010
שלום רציתי לשאול, רק סתם לידיעה כללית, וגם בגלל שאני בעצמי מטופל ומודרך. ובקרוב מטפל.
מה ההבדל בין אתיקה לחוק?האם יחסי מין בין מטפל למטופל הם חוק?או אתיקה?האם יחסי מין לא יכולים להתקיים בין מטפל למטופל?או כול קשר אחר?בן משפחה, אח, דוד?חבר?
מה בקשר לקשר אחר?קשר טלפוני?ואחרי שניפרדנו?מותר להיפגש אחרי שנפרדים(אחרי הפרידה)?לדבר בטלפון?להיות בהרצאה שלה?להיות איתה ביחד בחוג?להיות חבר שלה בפייסבוק?ואם הייתי תלמיד בצפר(סיימתי מזמן בצפר) ובעלה מורה והוא המורה שלי, האם אפשר הדבר?(מקרה אמיתי שקרה למישהוא)...
מה בקשר לעובדים עם המטפל בעבודה כלומר אם אני אצל פסיכולוג, במרפאה ציבורית, של משרד הבריאות ואני נפגש עם פסיכיאטרית באותו מרפאה, יכול להיות בניהם קשר מיני, יחסי מין, או כול קשר אחר מחוץ לעבודה?עמיתים לעבודה, חברים לעבודה,
ובלי קשר לזה, יכול להיות בין חברים לעבודה, עובדים ביחד פסיכולוגים פסיכיאטרים, במיוחד פסיכולוגים קשר מיני או כול קשר אחר?חוץ מיחסי עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתיקה
סמדר ריינר04/09/2010שלום לך,
אם אתה סטודנט למקצוע טיפולי כדאי מאוד שתפנה את השאלות לך למומחים לאתיקה או מבקום בו אתה לומד או לפורום אתיקה באתר "פסיכולוגיה עברית".
אתה שאלת שאלות רבות והתשובות שלהן הן מורכבות ולא למענה בפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)