פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שנה נוספת גן חובה
    לי
    08/06/2010

שלום.
    בני לומד השנה בגן חובה ועבר אבחון מוכנות לכיתה א' והוחלט להשאירו שנה נוספת בגן חובה מכיון שאינו בשל רגשית לכיתה א'.
    לכן בשנה הבאה ילמד במסגרת של חטיבה צעירה בכיתת גן.
    בנוסף המליץ הפסיכולוג שערך לו את האבחון על טיפול רגשי בקבוצה בשנה הבאה במת"י ,שיהיה למעשה כמו חוג במקום מסוים שמיועד לילדים כמוהו,שקיימת אצלם בעיה רגשית. (קשה לו מאוד עם אנשים חדשים,ילדים חדשים).
    שאלתי היא: הוא אמור לעבור איזשהיא ועדה בכדי להתקבל לטיפול הזה (באזור מגורינו),
    אם לא יעבור את הועדה הזו,על איזה טיפול(באופן פרטי) נוסף ניתן להמליץ? סוסים יכול להתאים?
    כי הוא לפי הבנתי צריך את הקבוצה מסביב...ולא טיפול פרטני של אחד לאחד.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנה נוספת גן חובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח ל התייחסות...

לי
    08/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה נוספת בגן חובה

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום לי,
    לא ידוע לי אם יש צורך בועדה כדי לקבל את הטיפול, נראה לי שזה מידע שאותו פסיכולוג מאבחן יכול בקלות לספק לכם.
    ככל הידוע לי קיימים מעט מאוד טיפולים ריגשיים קבוצתיים באופן פרטי בגיל הזה. את יכולה לנסות להקליד בגוגל "מיומנויות חברתיות" או "טיפול קבוצתי בגיל הרך" או שילוב שלהם ולראות מה יעלה, יש מרכזים שעוסקים בטיפולים מהסוג הזה, נדמה שיש מרכז בשם "צעדים" באיזור ר"ג, אולי יש לו סניפים באיזור מגוריכם, אני לא יודעת היכן אתם גרים.
    בכל אופן אני לא מכירה את בנך ואני לא יודעת ממה נובע הקושי שלו עם אנשים חדשים וילדים חדשים ובכלל לא בטוח שרק טיפול קבוצתי יכול לעזור לו בזה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר,שאלה נוספת..

לי
    09/06/2010

בני עבר את האבחון במסגרת הרגילה,של פסיכולוג מטעם העיריה שממליץ או לא,על עליה לכיתה א'.
    הפסיכולוג המליץ על שנה נוספת גן ובנוסף הדגיש שרק טיפול רגשי בקבוצה יסייע לו,מכיון שהוא ממעט להיפגש עם חברים.
    מאז האבחון אני מנסה להפגישו עם יותר ילדים מהגן,אך לא תמיד בהצלחה..הוא לרוב לא רוצה.
    בימי הולדת של חברי הגן אני נשארת איתו,הוא לא מוכן שאלך.
    טיפול עם סוסים יכול לעזור לו?
    דרך אגב אנחנו גרים באזור השרון..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קבוצתי

סמדר ריינר
    10/06/2010

שלום לי,
    הסיבה שהפגשה עם חברים לא עוזרת לו היא שהבעיה שו הי אלא לפגוש חברים אלאל איך להתנהג ומה לעשות כשהוא איתם.
    אני לא תמיד ממליצה על טיפול קבוצתי כדי לטפל בבעיה חברתית, כיוון שזה תלוי ממה נובעת הבעיה החברתית.
    טיפול קבוצתי בבעיה חברתית הוא טוב לדעתי כאשר הבעיה הילד בשל לקבוצה אבל חסרות לו מיומנויות. אני ל יודעת אם הילך באמת בשל, והאם הוא מעוניין בכלל בחברים, האם כל המצב מפריע לו, ממה נובע החשש שלו מילדים ואנשים חדשים, האם יש לו חשש ממעברים בכלל? האם זה נובע מחוסר ביטחון עצמי? האם הוא חרד ממשהו? האם עדיין זקוק לקשר מספק של אחד על אחד כדי לגדול בתוכו? את כל זה אני לא יודעת, ולכן לא אוכל להמליץ לך.
    טיפול ברכיבה על סוסים עד כמה שאני מבינה אמור לסייע לו בפיתוח קשר עם בעל חיים, להינות מקבלת פידבק חיובי וללא תנאים מהחיה, לסייע בבניית הביטחון העצמי שלו, ובשליטה שלו בגוף שלו ובמיומנות הטכנית הנדרשת לרכיבה גם לשפר את הביטחון העצמי ויכולת התאום עם החיה והתקשורת איתה. זה אולי יכול לסייע בבניית הביטחון עצמי שלו, אבל אני לא יודעת להגיד לך אם זה מספיק כדי לפתור את הקושי החברתי שלו.
    אם את גרה באיזור השרון, את יכולה לפנות למרכז להתפתחות הילד ביד התשעה בהרצליה, אני יודעת לפעמים נפתחות שם קבוצות לילדים, ויש שם גם טיפולים פרטניים של מטפלים באומנות.
    בהצלחה,סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    10/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה,בהצלחה.

סמדר ריינר
    10/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויכוחים
    סיגל
    08/06/2010

היי , יש לנו שני ילדים; בת-12, ובן -8. יש בניהם כל הזמן ויכוחים ומריבות שעושה רושם שהגדולה איננה אוהבת אותו כלל וכלל, היא כל הזמן מנסה "לשלוט" עליו (בעצם לא רק עליו), להגיד לו מה לעשות ומה לא, מתי, מה ליראות בטלויזיה ובאיזה עוצמה, כשהוא קורא עיתון בבוקר "מפריע" לה העיתון כשהיא יושבת לידו, לאחרונה זה אפילו מחמיר למרות שנלקחים ממנה המון דברים שהיא אוהבת כגון: חברים וחברות, טלויזיה, מחשב, יציאה משותפת עם החברים, אין זה מונע ממנה להמשיך להתנהג כך. הבן לא תמיד מוותר לה וכשזה קורה מתחיל כל הסיפור של בכי, דיבור לא יפה וצרחות בבית, דבר שגורם לו צרידות רצינית ביותר, למרות שהסברנו לבן לא מעט פעמים שאסור לו ליצעוק מיכוון שזה גורם לו לצרידות וכתוצאה מזה לא תמיד מבינים את מה שהוא אומר, אתמול זה היה השיא, חזרתי הביתה לאחר אין ספור טלפונים לעבודתי מהבית, שברקע נשמעים צרחות ובכי, כעסתי על שניהם בצורה מאוד מאוד חזקה, במשך מס' דקות ארוכות לא הפסקתי לצעוק עליהם, במיוחד על בני והכרחתי אותו לצרוח שוב על מנת שיעלם לו הקול לגמרי, הוא כמובן החל לבכות וביקש שאני יעזוב אותו ואחותו "פתאום" באה לעזרתו, בכל מקרה עד שהוא לא צעק פעמיים לא עזבתי אותו. ידוע לי שגרמתי לאיזה שהוא טראומה שיצאה משליטתי, אני בוכה על כך מאז המקרה וצר לי שכך נעשו הדברים, ידוע לי שנהגתי בחוסר חוכמה לחלוטין, אינני יודעת כיצד אפשר לשפר את הנעשה בבית, וכיצד אם בכלל יש דרך שבה אוכל "לתקן" את הנעשה?
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    ויכוחים

הוספת תגובה

• ויכוחים

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום סיגל,
    בודאי שאפשר לתקן. קודם כל צריך להודות בטעות ולהתנצל עליה. כדי שהילד ירגיש שאת מבינה אותו ולוקחת אחריות על מעשייך.
    נשמע שהילדים לא מרגישים מוחזקים ריגשית. השתלטנות של ביתך הגדולה לא קשורה לכךשהיא לא אוהבת את אחיה, כמו שראית היא גם יודעת טוב מאוד להתגייס להגן עליו. אלא השתלטנות מלמדת על רמת חרדה גדולה שהיא נמצאת בה מסיבה כלשהי.
    נראה לי שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת, כדי לראות מה המצוקה אמיתית מאחורי המריבות של הילדים שלך. אחרי שתובן המצוקה אפשר יהיה לטפל בה והמריבות יפחתו, ולא על ידי עונשים שכפי שאת רואה בעצמך אינם יעילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7.7 בעיות התנהגות בבית הספר
    אצ
    07/06/2010

בני בן ה7.7 שנים ילד מקסים חברותי עצמאי ממושמע מגלה בבית הספר בעיות התנהגות מתחצף כועס ועוזב את הכיתה ללא רשות מטטיל בכיתה וכד' רגיש מאיד על עצמו שהוא רגיש מה עושים למי פונים איך מטפלים ומה דורשים מבית הספר

הוספת תגובה

• ילד בן 7

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום לך,
    כדאי לכם לקבוע פגישה עם פסיכולוג/ית בית הספר ולהתייעץ מה ניתן לעשות.
    העובדה שהבעיה מתפרצת בבית הספר, לא בהכרח מעידה על כך שהבעיה קשורה רק לבית הספר. ייתכן שזה המקום שבו בחר הילד להראות את מצוקתו, זה לא בהכרח המקום שגורם לה.
    לכן המילה "דורשים" מבית הספר לא בטוח שהיא מתאימה, ואם תבואו בגישה כזו זה עלול לפגוע בשיתוף הפעולה עם בית הספר וחבל. נראה לי שעדיף לבוא בגישה לפיה יש כאן בעיה, מפריעה לכולם ולכולם יש אינטרס לפתור אותה. בית הספר יכול להציע מה שביכולתו: קודם כל כדאי לבדוק האם זה קורה יותר בשיעורים מסויימים, ואם כן למה, האם יש משהו שקשה לו במקצוע או עם המורה, או באופן כללי בשיעורים שהם לא עם המחנכת, ולפי זה לבדוק איך ניתן להקל עליו באותם שיעורים. יכול להיות שיציעו לכם לבדוק האם יש חשד לבעיית קשב וריכוז. ייתכן שיהיה צורך לאבחן את הבעיה באופן כללי, לא רק בהקשר של קשב וריכוז - מה זאת אומרת רגיש? האם נעלב? ממה נעלב? איך אפשר ללמד אותו לפרש סיטואציות נכון, אולי לא תמיד זה מעליב אלא רק הוא מבין זאת כך, ואם זה כן מעליב איך אפשר להגיב אחרת? זו כבר עבודה שלכם ההורים, או לבד בבית או באמצעות הדרכת הורים.
    בקיצור ייתכן שיש כאן הרבה עבודה, צריך קודם כל לדעת יותר טוב ממה נובעת הבעיה, הפיתרון שלה יבוא גם ממאמצים שלכם ולא רק של בית הספר וכדאי לקחת זאת בחשבון ולהשתדל לא לבוא באוירה מאשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שי
    07/06/2010

שלום.
    בני בן 7 , ילד מקסים,מנומס ושובה לב.
    מכיוון שבעלי עובד עד שעות הערב בני נמצא איתי רוב הזמן ולמרות שקשור גם לאביו מבקש ממני לעזור לו או לשחק איתו הרבה יותר מאשר לאביו.
    יש לציין כי בעלי אשר עובד שעות לא מבוטלות מגיע הביתה חסר סבלנות ומעוניין לראות טלביזיה,לשחק במחשב וכו'.
    כמעט ואין זמן איכות עם הילד למרות שהוא אוהב אותו מאוד אין לי כל ספק.
    יש לציין כי בעלי גדל בבית עם חוקים נוקשים וסיפר לי לא פעם שכשהיה ילד ובכה הוריו היו לועגים לו שהוא "תינוקת" וכך גם הוא נוהג עם בני.(וגם איתי...)
    אני מצידי גדלתי באווירה שונה של פתיחות,שיתוף,הפגנת רגשות לטוב ולרע ולהמון חיזוקים.
    אני מנסה לחנך את בני לפתור בעיות בסבלנות ולא בעצבים.
    לבעלי יש "פתיל" קצר כמו שאומרים וקשה לו להפגין רגשות הוא רואה בזה סוג של חולשה.
    שאלתי היא: לאור העובדה כי בנים לומדים מאבא איך להתנהג האם ישנו סיכוי שיקח ממני משהו מהחינוך ה"אחר" שלי ויגדל להיות שונה מאביו או בהכרח יהפוך להיות כמוהו?
    רציתי לציין כי בני מפגין רגשות אהבה:מחבק ומנשק אותי כל הזמן גם מול חברים ואומר לי "אני אוהב אותך" כי אני מתנהגת כך כלפיו אבל בעלי לא מסוגל להפגין רגשות כאלו הוא כאילו חושב שזה מוריד מערכו...
    תודה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום לי,
    אין פה ב"הכרח" וקשה מאוד לנבא איך בנך יתבגר ואיזה גבר יהפוך להיות. זה נשמע שמאוד היית רוצה שהוא לא יהיה כמו בעלך, אבל מינון מוגזם של הגישה הזו יכול להרחיק אותו מהזדהות גברית בכלל, כי אם הוא ילמד רק ממך, ייתכן שהוא לא כל כך ילמד איך להיות גבר. גם זה לא "בהכרח" אבל הייתי לוקחת זאת בחשבון,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני כבר בן ארבע שנים ועדיין לא נגמל
    גוליה
    07/06/2010

אני אמא לשלשה ילדים שתי בנות ובן הבעיה למרות שיש לי נסיון כאם בתהליך הגמילה אבל אני תקועה עם בני אשר מלאו לו 4 שנים ועדיין עושה את צרכיו בבגדים מבחינת פיפי אין לו בעיה אפילו בלילה מעיר אותי אבל הקקי אין סיכוי שיגיד לי - התיעצתי עם רופאת ילדים אמרה לי שזה נורמלי עד גיל 5 - אני מרגישה שזה מביך אותו והוא לא מרגיש טוב עם עצמו במיוחד שזה קורה בגן השאלה האם זה נורמלי ואיך אני אוכל לעזור לו להגמל כי כבר נמאס לי

הוספת תגובה

• בן 4 שלא נגמל

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום לך,
    את לא מפרטת מה בדיוק הבעיה שלדעתך מונעת ממנו להיגמל ומה הדרכים שהשתמשת בהם עד עתה. גם לא ברור מה המוטיבציה שלו - את טוענת שלדעתך זה מפריע לו- אבל אם כך משהו בכל זאת גורם לכך שהוא לא מעוניין בכך עדיין ולא ברור מה. אם תתני יותר פרטים אוכל לנסות לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים
    מירית
    07/06/2010

הבן הרביעי שלי בן שנתיים עכשיו - ילד פיקח מאוד ועצמאי מאוד. נהנה מאוד ממעשי קונדס אך תמיד שומר על גבול הטעם הטוב ומאוד אהוב על ידי הגננות שלו בגן. לאחרונה חל שינוי משמעותי בגן והוא מרביץ ונושך בלי הפסקה. אני מניחה כי מדובר בשלב שצריך לעבור וכי הוא בודק גבולות אך המצב גורם לנו אי נעימות כי הגננת כבר משדרת ייאוש ממנו והורים אחרים מתחילים להתלונן. אינני נוטה להתערב במצבים כאלו יותר מדי אך מקפידה גם לנזוף בו בבית כאשר מרביץ או מגזים. לא ארע לאחרונה דבר חריג בביתו שאמור לעורר התנהגות כזאת.
    הגננת אף ציינה שהיא מרחמת עליו ולא כועסת עליו כי עושה רושם שהוא לא נהנה משום דבר בגן ורק רב עם כולם, בוכה רוב שעות היום ומרביץ בלי סוף. היא מנסה לעניין אותו במשחקים ויצירות אך הוא נראה כאילו איבד עניין לאחרונה.
    חשוב לציין כי הוא אינו מראה סימנים חריגים - בבית הוא שמח מתרוצץ ומשתולל והולך בשמחה לגן ואף ממהר לגננת לקבל חיבוק בוקר טוב.

מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום מירית,
    נשמע מהתאור של הגננת שהילד נמצא במצוקה כלשהי. את מציינת שלא קרה דבר חריג בבית, ייתכן וגם דברים שלא נראים חריגים עבורו הם חריגים. לא ציינת האם יש לו אחים ואחיות, האם אתם בהריון? אולי חל שינוי במצב העבודה של אחד ההורים ולכן הוא פחות פנוי אליו? אולי משהו אחר? כי מהתאור של הגננת נשמע שהילד כרגע לא מוחזק ריגשית. מדוע - אינני יכולה לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים

מירית
    09/06/2010

הוא הקטן בבית . יש לו אחות הגדול ממנו בשנה וחצי ואח הגדול ממנו ב-4 שנים. כיצד את מציעה לי לפתור את הנושא? אני משתדלת להיות יותר רגישה כלפיו ולהרעיף עליו חום אבל לא מצליחה לעלות על הסיבה לקושי הפתאומי. אינני בהריון ולא עברנו שינוי משמעותי בחצי שנה האחרונה. מתשובתך אני מבינה שזה אינו תהליך שמאפיין את הגיל - חשבתי בתחילה שמדובר בבדיקת גבולות ורצון לעצמאות. האם ייתכן כי הוא משתעמם פשוט בגן? על אף שיש ילדים הגדולים ממנו בגן אולי הגירויים שסביבו לא מדברים אליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום מירית,
    רמת המצוקה שהגננת מתארת לא תואמת תהליך טבעי של הגיל. העובדה שהוא כל היום לא מרוצה בגן ובוכה הרבה וכן הלאה קצת מדאיגה בכל זאת.
    אני לא יודעת אם הוא משתעמם בגן, אם שי ילדים שגדוים ממנו וילדים בגילו זה לא נשמע י הגיוני, וגם לא שהגירויים לא מדברים אליו. זה גן רגיל וילד רגיל ואין סיבה שהגירויים לא ידברו אליו.
    הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שיש משהו סביב נושא התוקפנות, שלא מקבל בבית או בגן את התגובה ההולמת ולכן הוא מחמיר. לתגובה הולמת אני מתכוונת לקבלה מסויימת של התוקפנות, ועם זאת לשים גבול כשצריך. ייתכן שהגבול נוקשה מדי או גמיש מדי באחד המקומות או שיש פער מאוד גדול בין הגבולות בגן לגבולות בבית.
    העובדה שהבעיה מתפרצת רק בגן אינה מעידה בהכרח שהבעיה מקורה רק בגן, אם כי זאת אפשרות.
    תנסו חשוב בכיוון הזה, ואם זה לא הולך והבעיה ממשיכה להפריע אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת, שבה יכירו אתכם ואולי גם את הילד יותר לעומק ויוכלו לאתר את מקור המצוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5
    שוב שואלת
    07/06/2010

שלום,

בני בן 5.
    בתקופה אחרונה - כחודשיים (עם הפסקות) נוטה כל הזמן לגעת בפניו:
    לגעת באף, להכניס אצבע לפה, לגעת בפה, לגרד בשיער או בגבה וכו'.
    הוא עושה את זה כל הזמן תוך כדי פעילות - אם זה משחק או צפיה בטלויזיה.

יש לציין שהיו שבועיים שהעניין פסק ושוב חזר בימים האחרונים.

מה עושים עם זה?
    זה סימן למשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום לך,
    ייתכן שמה שאת מתארת הו אסוג של אי שקט מסויים, זה יכול להיות קשור למתח וחרדה. נסי לחשוב אם היו אירועים או שינויים כלשהם במשפחה (הריון, אח חדש, מעבר דירה, פרידה משבר כלשהו). אם כן צריך לחשוב איך מדברים על כך עם הילד ועוזרים לו במה שקשה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יהיה?
    לירון
    07/06/2010

שלום רב

בני בן 3.5 חודשים ומסכים לישון בערב רק אחרי מקלחת. מיום לידתו הרגלנו למקלחת ולארוחה , אחריה ישן שנת לילה רצופה. ביום שישי כשאנו אצל ההורים אנו לא מקלחים אותו לפני היציאה כדי שלא יתעורר והדבר יוצר בעיות ובכי שאינו מפסיק... הוא רוצה מקלחת ולישון, לא מצליח להידם ללא זה והופך לעצבני וחסר מנוחה.
    מה אתן מציעות לי לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5 עם הפרעות קשב וריכוז
    ורד
    07/06/2010

בתי נולדה עם מחלה גנטית מולדת, ובגללה היא סובלת מהפרעות קשב וריכוז וכן כנראה בעיה רגשית. היא ילדה אגרסיבית, בוכה המון, שקשה להסתדר איתה בבית. אני מחפשת פסיכולוג ילדים לה שיטפל בה וכן בנו, הוריה, איך להתמודד איתה. אשמח לקבל המלצתכם לפסיכולוג/ית שכזה ולתשובתכם בנושא הנ"ל. רותם עולה לכיתה א' והנושא דחוף לנו.

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2010

אנא רשמי היכן את גרה, על מנת שנוכל להפנות אותך למטפל מקצועי ומתאים באיזור מגורייך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 עם "טיקים"
    אביבית
    07/06/2010

שלום
    לבן שלי בן ה-6 יש כל מיני "טיקים" (מקוה שכך קוראים לזה) לפני כמה זמן הוא היה משתעל (לאחר בדיקה של רופא הבנו שאכן מדובר ב"טיק" , לאחר זמן מה זה נעלם מעצמו, כמו כן, באמצע משחק, פתאם הוא יכול לגרד באף מס' פעמים, לסדר את החולצה וכו', מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 עם "טיקים"

הוספת תגובה

• ילד בן 6 עם טיקים

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2010

אביבית שלום,
    כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום, דוגמת המרפאה המתאימה בביה"ח שניידר.
    לרוב, טיפול פסיכולוגי בכיוון קוגניטיבי-התנהגותי, המשולב בהדרכת הורים, מסייע מאוד בהתמודדות עם הטיקים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שהתפספסה בפורום- מעבר דירה וגן
    נילי
    07/06/2010

שלום
    יש לנו ילד בן שנה ועד עכשיו הוא ישן איתנו בחדר- במיטה שלו.
    אנחנו אמורים לעבור דירה החודש ורוצים שיישן בחדר משלו בדירה החדשה. בנוסף- בספטמבר, כלומר: בהפרש של חודשיים מהמעבר דירה, הוא ייכנס לגן (עד עכשיו היה איתי בבית)
    הוא ילד עדין ורגיש ואנחנו קצת חוששים לגבי השינויים המשמעותיים בתקופת זמן קצרה.
    אני אשמח אם אפשר יהיה לעזור לנו בכמה שאלות:
    1. איך כדאי לבצע את המעבר לחדר? (להשאיר אותו איתנו לתקופה בחדר איתנו בדירה החדשה ואז להעביר אותו לחדר שלו? או לבצע את המעבר לחדר שלו יחד עם המעבר דירה?)
    2. איך מומלץ לבצע את המעבר לגן?
    3. והאם זה באמת יותר מידי שינויים לתקופת זמן קצרה או שאנחנו היסטרים מידי?

תודה מראש

הוספת תגובה

• מעבר דירה וגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2010

נילי שלום,
    השינויים שאת מתארת הם טבעיים ונראה שיש מספיק זמן הסתגלות בין שינוי לשינוי. חודשיים הם טווח זמן עצום בגיל שנה. עדיין לא התפתחו יכולות הזיכרון כדי שבנך יזכור בספטמבר את מה שהתרחש חודשיים קודם.
    לגבי שני המעברים- חשוב לעשותם ולא לסגת מהם. כשאתם מלווים אותו וקשובים אליו בשעות היום או אחר הצהריים כשאתם איתו, ומקלים עליו את הפרידה (בהירדמות במיטתו, או בהליכתכם לבסוף מהגן).
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    נטע
    07/06/2010

שלום,

הבת שלי בת 4 הולכת לגן, היא חברותית ואהובה על כולם אבל הביטחון העצמי שלה מאוד ירוד וזה בא לידי ביטוי רק כשהיא צריכה לתקשר עם מבוגרים בעלי סמכות ( למשל הגננת, הורים של חברות שלה וכו) או כאשר היא חלק מתוך קבוצה וזה מגיע למצב שהיא פשוט לא מבטאת את הצרכים שלה. אתן מספר דוגמאות:
    1. יום אחד הגננת שלה שכחה להוציא את האוכל שלה מתיק האוכל שלה. במהלך ארוחת צהריים היא ישבה ליד השולחן, ראתה שכולם אוכלים ולא העיזה לומר שאין לה אוכל.
    2. הגננת הניחה לכל קבוצה מספר עפרונות ולה לא נשאר עיפרון והיא פשוט ישבה ולא אמרה שאין לה עיפרון.
    3. מדריכת צהרון חשבה שחולצת הבית ספר שייכת לה והלבישה לה אותה והילדה שלי לא היתה מסוגלת לומר לה שזה לא שלה. רק כאשר באתי לאסוף אותה היא ישר אמרה לי בביטחון, אמא החולצה הזאת לא שלי.

אני מאוד מוטרדת מההתנהגות שלה ולא יודעת איך להעלות לה את הביטחון. הדבר הוא שבבית, או כאשר היא עם חברות שלה היא מתנהגת בביטחון רב.
    תמיד כאשר היא מכירה אנשים חדשים היא מתביישת ומבקשת שאני אתווך לה כל דבר וידבר בשבילה ואני כמובן נותנת לה להתמודד לבד ככל האפשר. אני רואה שנורא קשה לה ולא יודעת כיצד לעזור לה.
    היא מקבלת המון חום ואהבה בבית, עד כדי פינוק (ילדה ראשונה)
    ועדיין חסרת ביטחון בעולם הגדול. הגננת שלה המליצה לשלוח אותה לקראטה או סוג אחר של חוג שיחזק לה את הביטחון. האם זה הכיוון או משהו אחר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• בניית ביטחון

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2010

נטע שלום,
    בניית ביטחון עצמי היא משימה לא קלה, ואנחנו עובדים עליה כל החיים גם כמבוגרים. אני בטוחה שאם תחשבי על עצמך, גם את לא תמיד מבטאת בדיוק את הצרכים שלך, במיוחד עם אנשים שאת חשה פחות בנוח או בפחות בביטחון עמם.
    יחד עם זאת, ההימנעות של בתך מאמירת צרכיה, היא מאוד נרחבת והילדה משלמת על כך מחירים ממשיים, כבר עכשיו. כדאי לחשוב איך אפשר לרכך את צורת ההתמודדות הזו ולהגמיש את התגובות שלה. כרגע בתך זקוקה לכך שמבוגרים מוכרים יתווכו לה את האינטראקציה עם מבוגרים אחרים. "דחיפה" שלה לעשות דברים וליזום לפני שהיא מוכנה, עלולה להסתיים בהסתגרות והימנעות רחבות יותר. במקום, כדאי באמת לתווך לה, להדגים לה איך מבקשים מהצד השני, ולתת לה ליזום דברים קטנים (למשל, לבקש משהו ממוכר בקיוסק). בכל פעם שהיא יוזמת, החמיאו לה ועודדו אותה על כך שהשיגה את מבוקשה, ולא על עצם היוזמה. כלומר, לא לומר "יופי שהיה לך אומץ", אלא עדיף להדגיש שבגלל שביקשה, היא קיבלה משהו שרצתה. כדאי לבקש גם מהגננת לעשות זאת בגן, וכן לתת לה תחומי אחריות קלים גם בגן וגם בבית.
    בנוסף, אולי כדאי לבדוק ביניכם לבין עצמכם ההורים, באיזו מידה אתם עסוקים בנושאים של ביטחון עצמי, או שאולי לעתים אין לכם סבלנות לכך שהיא תעשה דברים או חשוב לכם שהדברים ייצאו בדיוק כפי שאתם רוצים, ולכן אתם עושים כבר עבורה והיא מתנסה פחות.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי שנושכת
    אמילי
    06/06/2010

שלום,
    יש לנו ילדה בת שנה וחצי. היא מאוד חברותית ותמיד מסוקרנת ומתחברת לילדים אחרים, גדולים וקטנים ממנה.
    הבעיה היא שהיא התחילה לנשוך. לפני כחצי שנה גילינו שנשכו אותה מספר פעמים ע"י התגרות בילד אחר, בגילה. לפני כחודש היא התחילה לנשוך ילדים אחרים (כבר עברה לגן אחר מאז). היא נושכת ילדים גדולים ממנה ובגילה. כשתופסים אותה שניה לפני אקט הנשיכה עצמה, היא מלטפת את הילד כאילו לא קרה כלום.
    גם בבית, כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה - היא נושכת אותנו ואנחנו בכל פעם כועסים ואומרים לא.
    לפעמים היא גם מנסה להרביץ כשתופסים אותה לפני הנשיכה עצמה.

יש משהו נוסף שאפשר לעשות או להמשיך עם אותה המגמה כדי שלבסוף זה ייקלט?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה וחצי שנושכת

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי שנושכת

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום אמילי,
    להמשיך עם אותה מגמה זה אולי לא מספיק. טוב שאתם אומרים לה לא, כמובן, אבל גם צריך לתת לה כלים אחרים שיחליפו את השימוש בנשיכות אחרת משאירים אותה בלי כלום. התסכול הוא תסכול ומה היא תעשה איתו?
    סביר להניח שכשהיא תדבר יותר היא פחות תזדקק לנשיכות.
    עם זאת כדאי למלל עבורה את מה שקורה (כעסת כי...רצית גם את המשחק) ולהציע אלטרנטיבה (תבקשי, תגידי - תן...תחכי, תקבלי אחר כך), על כך צריך לחזור הרבה מאוד עד שתפנים. בינתיים - סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מושך בשערות של עצמו
    אימא של גיא
    06/06/2010

שלום, בני בן שנה ושמונה חודשים החל לאחרונה למשוך לעצמו בשיער בחוזקה. לא מבינה אם עושה זאת בשעת כעס, רצון לתשומת לב או משהו אחר. כשהוא עושה זאת אומר "איה" כדי לציין שכואב. נראה שהוא מכאיב לעצמו בכוונה.
    האם יש לכך הסבר? האם יש מקום לבדיקות נוספות?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מושך בשערות של עצמו

הוספת תגובה

• ילד מושך בשיערו

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2010

לאמא של גיא שלום,
    מהפרטים שמסרת, קשה להבין האם בנך מושך בשיערו מתוך אחת הסיבות שציינת או מגורם אחר. בכל מקרה, התגובה המתאימה היא להפסיק את המשיכה, ולומר משהו חיובי על עצמו, דוגמת: "גיא לא מכאיב לעצמו, אנחנו עושים לגיא טובה" (או משהו בסגנון דומה, שמתאים לך יותר לומר), ואז ללוות זאת במחווה עדינה. ייתכן כי הדבר הוא חלק מהגילוי שלו את גופו ואת התגובה שלו לסוגי מגע שונים.
    דבר נוסף שעולה לי, הוא תהיה האם יש מתח לאחרונה בבית, שינוי במשפחה או בגן שהילד מבטא בעצם המשיכה (במידה והדבר הופך לתדיר). אולם איני רואה כעת מקום לבדיקות נוספות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמקנה
    אוקסנה
    06/06/2010

שלום. ילד בן 4 שנים. כשאני יוצאת איתו לבד בחוץ הוא לא מוכן שידברו איתי או שאני ישחק עם ילד אחר וילד שלי ביחד. ילד מסתכל עלי אחרת. ואני מפחדת שזה יכול לעשות נזק בן קשרים שלנו. מה אני עושה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמקנה

הוספת תגובה

• ילד שמקנא

סמדר ריינר
    06/06/2010

שלום אוקסנה,
    תלוי במה הוא מקנא. מותר לך לדבר עם מבוגרים ועם אנשים, אסור שהוא ישלוט בך בזה, הוא לא בעלך. עם זאת, אני יכולה להבין שהוא כועס שאת משחקת עם ילדים אחרים, ואין סיבה לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה