מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לבית ספר בכתה גשני06/06/2010
שלום !
בני הבכור עולה לכתה ג ,בני השני עולה לכתה ב והשלישי לכתה א ,שתיים הגדולים לומדים יחד בבית ספר ובשנה הבאה חשבתי להעביר את שלושתם לבית ספר אחר .
בית ספר החדש הוא קרוב יותר לביתנו ומבחינה לימודית יותר אתגרי
האם זה עלול ליצור משבר אצל שתי הילדים הגדולים?
איך להכין אותם למיבדק שיערך להם בבית ספר החדש ?אני לא יודעת אם לאחר המבדק הם יתקבלו
לכן רציתי לדעת איך לספר להם על כך אך שזה לא יצור מישקע נפשי הן המיבדק ומצד זה שלא בטוח שהם יתקבלו לבית הספר הנ"ל?ומהצד החברתי עד שהם הסתגלו לחברה חד'שה הם יצטרכו להסתגל לחברה חדשה פעם נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לבית ספר חדש
סמדר ריינר06/06/2010שלום שני,
מעברים שאינם הכרחיים הם לא דבר מומלץ עבור ילדים. התועלת שהם יפיקו מהמעבר עלולה להיות קטנה הרבה יותר מהנזק.
העברת בית ספר היא דבר מומלץ רק אם אין ברירה - אם עוברים דירה לעיר אחרת או שקרה משהו קשה במיוחד מבחינת אלימות, בעיות התנהגות או קשיים חברתיים.
זה אכן עלול ליצור משבר, ואני ממש לא ממליצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא עובדת עצותלימור06/06/2010
שלום שמי לימור ואני אמא לשני ילדים בן ובת לפני כ - 4 חודשים התגרשתי ועברתי אם ילדי לאיזור מגורים אחר באיזור נתניה. בזמן שלפני הגירושים הכרתי אח של חברה שהקשר ביניינו התהדק וכשהתגרשתי ועברתי דירה אחרי חודש עבר לגור יחד איתנו בבית החדש. הגבר שבחיי אוהב אותי ואת ילדי באותה רמה שהוא אוהב את ילדיו ומנסה להתקרב אל ילדי בכל דרך אפשרית אך הם דוחים זאת וזה כואב לי מאוד מכוון שאנו חושבים על פרק ב' וכבר רוצים להתחתן ... הכל נעשה כ"כ מהר הגירושים, המעבר של הדירה, והמעבר של בן זוגי אלינו הביתה...לכן ישנם בעיות מאוד קשות אם ילדי.. יועצת ביה"ס שוחחה עימם וזה עזר קצת אבל לא לאורך זמן מהר מאוד גיליתי שילדי כפויי טובה וכל מה שעושים עבורם לא מרצה אותם... הם אינם מבינים שבן זוגי ואני מקיימים את הבית שלא יחסר דבר להם . שמנו לב כי בכל פעם שהם מתראים אם אביהם אז הם חוזרים הפוכים ותמיד אומרים עלי דברים שלילים ועל בן זוגי כאילו בעלי לשעבר אומר כי אנו מבזבזים את הכסף על שטויות ורק הוא משלם לנו בזמן שהוא כלל לא משלם מזונות, סרבן תשלום מזונות אני כבר לא יודעת איך לפנות ולדבר אם הבן הבכור שהוא אנטי כל דבר ושאני הרעה ואני הלא טובה ואבא שלו המלאך פתאום צריכה עזרה או הפניה לפסיכולוגית באיזור נתניה אשמח לקבל עזרה בדחיפות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא אובדת עיצות
סמדר ריינר06/06/2010שלום לימור,
אני מסכימה איתך שייתכן והכל קרה מאוד מהר, וייתכן וקשה לילדים לקבל כל כך הרבה שינויים בבת אחת, ואפשר להבין את הכעס וקשיי ההסתגלות שלהם.
אפשרות אחת היא לשקול להאט מעט את הקצב.
אם את לא מעוניינת או מרגישה שאת לא יכולה, יש אפשרות לפנות לייעוץ. אני לא מכירה באופן אישי פסיכולוגית באיזור נתניה, אך את יכולה לפנות למרפאה לילד ולנוער של משרד הבריאות בעיר, את יכולה לברר על רשימת מטפלים מסובסדים שעובדים עם קופת החולים שלך (באתר האינטרנט של הקופה או במשרדי הקופה), ואת יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי הפניות לפסיכולוגית באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתיתיורם05/06/2010
ילד בן 15 , לא יוצא עם חברים ,לא הולך אליהם הביתה ולא מזמין אליו , אוהב לראות טלויזיה ולשחק משחקי מחשב. משחק עם קטנים ממנו , נראה שיש לו בעיית חוסר ביטחון.
לא החלטי בדעותיו ודי פסיבי
הוא עצמו נראה מרוצה מהמצב ולא מפריע לו כלל.
הולך לחוג מסויים כמו ה"הצופים" פעם בשבוע בשמחה רבה אך לא יוצר קשרים מעבר לזה
אנחנו ההורים מעודדים אותו ליצור קשרים אך הוא מעדיף את הבית.
מה הדרכים המומלצות להתמודד עם הבעייה שאנו רואים כדי שיתחיל ליצור חברתויות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית
סמדר ריינר05/06/2010שלום יורם,
ייתכן שכדאי להשקיע בקשר האישי שלך איתו, אני מבינה שאתה האב. ליזום פעיוליות משותפות איתך, בנושאים שהוא חזק בהם, וגם בהמשך בנושאים אחרים (כמו ספורט למשל, ספורט בגיל הזה מאוד חשוב ליצירת מעמד חברתי אצל בנים). לצורך כך הוא זקוק שתאפשר לו הזדהות מתגמלת עם דמות גברית, חשוב שתתפעל מיכולותיו בזמןם הבילויים המשותפים שלכם מצד אחד, וגם לאט ובקצב שהוא ירצה תאתגר אותו לפעילויות חדשות, תוך מתן חיזוקים חיוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר ילדה בת 4אמאאוהבת05/06/2010
לאחרונה עולה בדעתי שבתי סובלת מכך משום שנמענת מפעולות מסוימותכמו לשחק משחקי קופסא או ללמוד אותיות/מספרים בחוברות המותאמות לגילה,רגישה לאור שמש ביציאה מהבית,נרתעת מריחות חזקים ומתגרדת מבגדים סינטטיים.היא מעדיפה פעילויות ספורטיביות כמו גן משחקים וקפיצות בבית מאשר לשבת ולהרכיב פאזל.יחד עם זאת היא מאוד אוהבת חיבוקים ונשיקות ומבקשת ממני כמה פעמים ביום חיבוק,יושבת זמן רב יחסית במשחקי לגו ציור וגזירה ( לא אוהבת בגן רק בבית לבד או איתי)ואוהבת מאוד משחקי צבעי ידיים פלסטלינה וחימר.היא כותבת את שמה כאשר אני מנקדת את השם אך לא מדייקת ( קראתי שיש בעיות כתיבה ולא מדייקים ברישום...)והכי הכי מטריד זה שהיא כל הזמן מפטפטת ושואלת המון שאלות ( אפילו את אותה שאלה כמה פעמים) בעיקר כשאנחנו מטיילים ברגל או נוסעים .במסיבות ימי ההולדת שנים קודמות היא היתה נרתעת מהמוסיקה ואובחנה ע"י הגננת " פחד קהל" כי לא רצתה לשתף פעולה.במסיבות גן שהיו השנה היא השתפרה בנושא זה מאוד.היא מאוד מוחצנת וחברותית( בעיקר בקרב בנים בגן)ומפגינה בטחון עצמי ותובנות גבוהות מכפי בני גילה.כושר הדיבור שלה מאוד מפותח והיא החלה לדבר בגיל שנה.בנוסף,לא זחלה על 6 אלא על הישבן ומס' טיפולי פיזיוט' לא עזרו.לאחרונה קלינאית תקשורת רמזה על קשיים בהתארגנות והמליצה לפנות לאיבחון ריפוי בעיסוק.החששות שלי הן לגבי באם ניתן ע"פי המידע הזה לאבחן הפרעת רגישות יתר שאיתה יהיו אולי הפרעות קשב וריכוז בעתיד.תודה,אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר של ילדה .
סמדר ריינר05/06/2010שלום לך,
ההתנהגות של ביתך היא נורמלית גמרי לגילה. ייתכן שיש רגישות מסויימת לגירויים של רעש או אור, ועל כך כדאי לשאול את המרפאה בעיסוק. מעבר לזה, אין שום דבר חריג במה שאת מתארת, ילדים בגיל הזה שואלים שאלות מספר פעמים, כי לעיתים מאחורי השאלה מתסתתר קושי ריגשי להבין ולא בהכרח של ריכוז או של הבנה, ולא יודעים ולא אמורים בכלל לדעת לכתוב ובטח לא לנקד.
אני חושבת שכדאי להניח כרגע לחששות ולתת לה להתפתח בדרך שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמאאוהבת06/06/2010נרגעתי...
על פי המאמר שפורסם בתי נראתה מתאימה לאיפיון של רגישות יתר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא הפוך
לימור06/06/2010לפי המאפיינים הבת שלך סובלת קצת מתת-רגישות (מחפשת פעילות ספורטיבית לעומת משחקי קופסא) אוהבת יצירה והתלכלכות ומשחק עם בנים. אלה מאפיינים הפוכים לילדים עם רגישות יתר שיעדיפו משחק שקט ונקי ויתרחקו מפעילות והמולה. יתכן ויש קצת תופעות שנראות כמו רגישות יתר כי תופעות אלה הן הרבה פעמים מעורבבות. ממה שאת מספרת אין לה קושי רציני ולכן לא צריך לעשות שום דבר מיוחד מעבר שלקבל אותה כמו שהיא ולתת לה לעשות את מה שהיא אוהבת לעשות. בגיל מאוחר יותר לשים לב אם יש קושי להתרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףהילה05/06/2010
בני בן ה6 יש לי בעיה איתו והיא גדולה כאשר הוא כועס עד מאוד הוא מרביץ לילדים בגן "שחפיים מפשע"
גם ילדים שלא יתגרו בו סתם עוברת ילדה מרביץ לה ובבית זורק חפצים מושך לאחותו בשער אפילו שהיא לא היתה נוחכת בשיחה שלי ושלו הוא מציק לילדים כשהו כועס מכה אותי ואת בעלי ואני תופסתאותו ואומרת לו לא נעים לי זה כאילו שאני מדברת לאוויר
אני מיואשת אני חושבת שאולי כדי פסיכולוג בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמרביץ
סמדר ריינר05/06/2010שלום רונית,
ייתכן שחשוב לתת לבנך כלים נוספים להתמודד עם התסכולים שלו, כך שהוא לא ייאלץ להוציא אותם דרך הידיים.
אם את רואה בבית שהוא מתוסכל ומרביץ, קודם כל יש להפסיק את האלימות, במילים ואם זה לא עוזר אז גם פיזית.
אחר כך צריך להרגיע את הילד.
אחרי שהוא נרגע, צריך לדבר איתו. אך לא בכעס ולא מתוך הטפת מוסר. כאן צריך לנסות בצורה כנה להבין מה הציק לו ולמה הוא התפרץ.
השלב הבא הוא לתת הכרה ולגימטמציה למה שקרה לו. לא משנה אם הוא צודק או לא, יש הבדל בין להצדיק לבין להבין.
ילד בן 6 יכול למשל לקנא כשאחותו משחקת בצעצוע שלו. כאן חשוב לא להגיד לו שהוא לא צריך לקנא, כי זה לא יעזור. אא להגיד לו שטבעי שהוא מרגיש כך, כולנו מקנאים לפעמים. בכך עשיתם שתי פעולות- גם נתתם לו מילים שמתארות את ההרגשה שלו, וגם נתתם לו להרגיש מובן. כשיש לנו מילים לרגשות השליליים שלנו, כבר אנחנו יכולים להחזיק אותם טיפה יותר לפני שאנחנו מתפרצים.
השלב הבא, הוא לתת לו כלים אחרים להתמודד עם התסכול שקרה, (במקרה של הדוגמא שלנו - כשחש קנאה), למשל: כשאנחנו מקנאים, בוא נחשוב יחד מה אנחנו יכולים לעשות: אנחנו יכולים למשל לחשוב על זה שהאחות לא תשחק כל הזמן במשחק, אם נמתין, היא תסיים ותיתן לנו בחזרה. וגם אם אנחנו נותנים את המשחק שלנו, נוכל גם לקבל משחק שלה ולהיות ב"שותף" וזה יותר כיף מלריב. מה עוד אנחנו יכולים לעשות? לשחק בינתיים במשחק אחר, וכו'.
על כך צריך להחזור הרבה פעמים, בכל סיטואציה מחדש, וכך לתת לו כל מיני כלים שמתאימים לכל מיני סיטאוציות, עד שהוא יפנים וילמד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן דמי כיסגילה05/06/2010
שלום לך שוב.תודה לך על התשובה. - בקשר לחוסר אחריות אני מצדיקה אותך בהכל אבל שכחת להוסיף -האים מותר לי להעניש את הילדה דרך הכסף השבועי שהיא מקבלת? כלומר - היא מקבלת דמי כיס שבועי בסך 40 שח. האים זה מוצדק להמשיך לתת לה סכום זה? תודה מראש גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן דמי כיס
סמדר ריינר05/06/2010שלום גילה,
לא שכחתי בכלל להתייחס לשאלה שלך, אמרתי שלדעתי מספיק להפגיש אותה עם התוצאות של חוסר האחריות שלה. לא צריך עונש נוסף מעבר לזה. עונש רק יגרום לה להשפלה ולא יחזיר לה את האחריות.
אני רק מזכירה לך, קודם לבדוק, בשיא הרצינות האם זה באמת רק חוסר אחריות או שיש בעיות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אחריות מנערה בת 14גילה04/06/2010
שלום לך פסיכולוגית. שאלתי כיצד לנהוג בילדה שלי בת 14+ שהיא בת יחידה והיא לא מספיק אחראית לחפצים שלה? כלפעם היא מאבדת דברים או שוכחת בכיתה ולא זוכרת להחזיר לבית. המון דברים לא נימצאים. פעם אחרונה היא שכחה בכיתה או נתנה למישהיא מילון אלקטרוני אוקספור שעלה לי 500 שח ושכחה לבקש חזרה .לאחר יומיים ניזכרה שאין לה מילון אלקטרוני והיא לא זוכרת למי היא נתנה.אני דרשתי ממנה לישאול את כל הכיתה אים מישהוא לקח ממנה אך לדבריה זה לא נימצא אצל אף אחד.פניתי למורה המחנכת והיא טוענת שהיא לא גננת והיא לא מיתערבת ושהיא צריכה לילמוד ליהיות אחראית. שאלתי האים מותר לי להעניש אותה דרך הכסף? כלומר לא לתת לה דמי כיס ביגלל שהיא לא אחראית? איזה פיתרון ילמד אותה ליהיות יותר אחראית ? תודה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אחריות
סמדר ריינר04/06/2010שלום גילה,
קודם כל הייתי בודקת אם זה באמת רק חוסר אחריות או שמאחורי העניין הזה עומדת בעיה אחרת - קושי בהתארגנות, קושי בריכוז, או מצוקה ריגשית שגרומת לה להיות פזורת דעת.
הייתי מנסה לברר אותה, אם הכ בסדר, אם יש משהו שמציק לה, וגם מלמדת אותה להתארגן, אולי אין לה כלים - להכין רשימות כדי לא לשכוח, להכין את התיק ערב קודם, לשים דברים במקומות בולןטים כדי לא לשכוח לקחת אותם וכו'.
אם בכל זאת את בטוחה במסקנה שזה רק חוסר אחריות, הפיתרון הטוב ביותר לחוסר אחריות הוא להפגיש את הנערה עם התוצאה הטבעית שלו. כלומר אם היא מאבדת - אז אין לה. לא הייתי מתגייסת לפתור לה את הבעיה, אם אין לה מפתח, היא נאלצת להישאר בחוץ ולחכות לך שתחזרי, אם אין לה מילון, היא תיאלץ להסתדר בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה ששאלה אחייניתיטל04/06/2010
אחייניתי בת החמש אמרה לי לפתע "לי מותר לראות את אבא בלי כלום נכון?" שאלתי "בפיג'מה?" והיא ענתה "בלי כלום" שאלתי שוב "בפיג'מה?" והיא ענתה "לא, בלי כלום", נותרתי המומה מעצם השאלה, ולמרות שאני מקפידה בד"כ לענות לכל שאלותיה, לא עניתי, מה גם שלא רציתי לענות בתשובה לא נכונה לשאלה כזו והמשכנו בשגרת היום.
מאחר ויש לנו קשר קרוב מאוד ואוהב אני יכולה להעלות בעדינות את הנושא שוב, רק מבקשת הדרכה מכם כיצד לענות לשאלה ששאלה, ואם לדעתכם כדאי שאעלה את העניין כיצד ומה חשוב לומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה
סמדר ריינר04/06/2010שלום טל,
אוי מה שאת צריכה לתת לה זו לא תשובה, אלא בירור ושאלה. האם את יכולה לנסות לבדוק - למה היא שואלת? אולי אפשר לשאול אותה: "קרה שראית את אבא בלי פיג'מה? את לא בטבוחה שזה בסדר? זה לא היה לך נעים?" ולהבין יותר טוב מה עומד מאחורי השאלה, האם יש כאן מצוקה כלשהי, ומשהו שלא נוח,אם כן אז אין כאן תשובה של נכון או לא נכון, מה שנכון זה מה שהיא מרגישה. ואז אולי כדאי לערב מישהו במשפחה שאת סומכת עליו כדי לטפל בזה, ולעזור לה לא להיחשף למצבים שלא נעימים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
טל05/06/2010על העצה והתשובה המהירה, אנהג כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאמא04/06/2010
פסיכולוג מגן טיפולי הוציא אישור ללשכת הרווחה עם צוות מקצועי של גן על הילד. שיאלה: אני יכולה לבקש אישורים מפסיכולוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור מפסיכולוג
סמדר ריינר04/06/2010שלום לך,
שאלתך לא ברורה, לאיזה אישור את מתכוונת? האם את מתכוונת לעותק ממה שהוא שלח לרווחה? האם את מתכוונת לדו"ח אודות מצבו הפסיכולוגי של הילד שלך?
באופן עקרוני לדעתי כן, את יכולה לבקש עותק ממה שנשלח ובכלל מהחומר שיש בתיק האישי של בנך בשירות הפסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אובססיבי מכלביםגלי04/06/2010
שלום רב, יש לי 4 ילדים, ישנה תופעה מאוד היסטרית אצל כולם - פחד מכלבים.
זה התחיל מהבת השניה - בת 9 . ברגע שהיא מבחינה בכלב (אפילו הקטן מביניהם), היא פשוט
נעלמת- אם זה בגן משחקים היא עולה למתקן הגבוה ביותר ולא יורדת, ובכלל, היא תשתדל
לא להמצא לבדה ברחוב כדי לא "לפגוש" כלב.
גם הבת השלישית - בת 5 - נתקפת בפחד וחרדה כשהיא רואה כלב , וכנ"ל לגבי הילד- בן 3.
לפני כשבועיים , ראינו כלבלב בפארק והילד החליט שהוא רוצה ללטף את הכלב , הוא ליטף
אותו ממש בנגיעה והכלב בא לקראתו, הילד התחיל לרוץ מסביב לפארק כשהוא צורח מפחד!
ואז כמובן , לא הסכים לשחק עד שהכלבלב הלך.
מה עושים? כמה שאני מדברת איתם ומסבירה להם שהכלב הוא חבר שלנו והוא לא נושך- זה לא
עובר להם. איך מתמודדים?
חשבתי להביא הביתה כלבלב- אך זה לא מעשי, לא אפשרי.
עזרה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד אובססיבי מכלבים
סמדר ריינר04/06/2010שלום אושרת,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" תשובה משתייחסת לפחדים אצל ילדים ובידקי האם יש שם משהו יכול התאים לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכלבים
אושרת06/06/2010הי, אודה לך אם תייעצי לי איך להתמודד עם פחד ספציפי זה מבעלי חיים, אני לא מצליחה
להבין איך ליישם את ההצעות במקום אותו הפנית אותי אליו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכלבים
סמדר ריינר06/06/2010שלום אושרת,
הצעה אחת שנראה לי שקל ליישם, לפחות לגבי הילדים הקטנים יותר, הי אהקראת סיפור ע ילד שמפחד מכלבים. אפש רלהתעניין בחנות הספרים ולרכוש ספר כזה, ולהקריא להם. הם יוכלו להזדהות עם הגיבור ועם התגברותו על הפחד.
הצעה נוספת היא הקהייה שיטתית, או מה שמכונה בתשובה שהופנית אליה -"דה סנסיטיזציה", המשמעות היא לחשוף את הילדים בהדרגה לגירויים פחות מאיימים, כלומר קודם רק לציור של כלב, אחר כך מסיכמים שוהליכם רק עד איפה שיש כלב ולאל מתקרבים, אחר כך מתקרבים יותר, אחר כך מתקרבים לכלב קטן ומוכר ומלטפים שניה והולכים אחורה וכו'...
קודם כל חשוב לקבל הסכמה של הילדים להתחיל תהליך, ולוודא שאכן יש להם מוטיבציה והם מעוניינים בכך.
אפשר להתחיל מילד אחד והצלחתו תעלה את המוטיבציה אצל השאר.
בכל מקרה אם זה לא הולך, אפשר לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לקבל הכוונה צמודה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anger managementיעל03/06/2010
שלום,
הילדה שלי בת 7 כמו 17.....ילדה מאוד מבריקה...(הובחנה עם IQ 130 בגיל 5).... שאוהבת ליהיות ילדה טובה (יתכן שזה גם חלק מהגורם).....בחוץ היא תמיד מתנהגת למופת ....אבל בבית ובקרבת הקרובים מאוד, היא מגלה המון תסכול ומתרגזת מאוד בקלות. מלחפש בגד בבוקר לביה"ס, מלעשות שיעורים (היא לא מאמינה בעצמה אבל כאשר אנחנו "נאבקים" איתה והיא "חייבת" לנסות, היא מצליחה ובגדול), מכל שינוי קטן בלו"ז שלא מתאים בעיניה, אם במהלך המקלחת אני אתזכר אותה בקול מאוד רגוע, שכבר תיכף צריכים להכנס לישון...
בקיצור גם משינוי בלו"ז גם בעת בחירה, גם כשהיא צריכה להתמודד עם משהו שנראה לה קצת מאתגר....הדבר המשותף היחיד שנראה לי הוא שהיא לא מסוגלת לשלוט בתסכול וגם הכי קטן.
בנוסף היא מאוד לא מרוכזת. היא צריכה לעשות משהו והיא "מתעופפת" כל הזמן, היא מנסה כבר שבוע להגיע למיטה בזמן על מנת לקרוא סיפור ובגלל חוסר הריכוז היא פשוט לא מגיעה לזה.....
אשמח לשמוע הצעות איך אפשר לנווט אותה למקום שבוא היא לא תצטרך ליהיות מתוסכלת כל כך ותוכל לשלוט ברגשות ובפוקוס.....
המון תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליטה בכעסים
סמדר ריינר04/06/2010שלום יעל,
אני רוצה להציע לך כיוון חשיבה הפוך, תיראי אם הוא יתאים לך.
אני מעלה השערה שלבת שלך אין בעיה של שליטה, אלא שהיא נמצאת ביותר מדי שליטה. היא ילדה מחוננת, בחוץ היא מתנהגת למופת, אני מניחה שיש ממנה המון ציפיות, וכל פעם שהיא מראה חולשה, ייתכן שמצפים ממנה להיות בת 17, כי השכל שלה הוא כזה. הרבה פעמים בעיה של כעסים היא לא בגלל חוסר שליטה אלא בגלל חוסר יכולת להרפות, ואז הכל מתפרץ, כי כבר אי אפשר יותר.
ייתכן שהילדה שלכם צריכה צריכה לגיטמציה להיות ילדה, אפילו שהיא חכמה. לפעמים לא בא לה "להיות למופת", לפעמים בא לה פינוק לפעמים בא לה להיות חולה ולא ללכת לבית ספר, לפעמים בא לעשות דווקא, היא רק ילדה בת 7... תנסו להרפות קצת, לעשות איתה כיף נטול מטרה והישגים, תפסיקו קצת להתייחס להישגים שלה, תנסו להתייחס לחשק שלה, ואל תתרגשו כל כך אם היא כועסת. תנסו את זה תקופה ותבדקו מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 חודשיםאיילה03/06/2010
שלום ,
יש לי ילדה בת 3 חודשים לרוב כאשר אנחנו מגיעים לביקור אצל מכרים היא לא מפסיקה לבכות
עד הרגע שאנחנו הולכים . היא בוכה כאשר אחד המכרים מנסה להרים אותה ,
כאשר משהוא אחר שהוא לא אני או בעלי מדברים אליה .
חשוב לי לציין שמדובר בילדה שיודעת להעסיק את עצמה
היא בדרך כלל משחקת עם עצמה ונרדמת לבד ,בבית היא כמעט ולא בוכה ואיננה זקוקה לידיים.
אשמח לקבל את עזרתך, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר03/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה שונה יחס לאמאאביטל03/06/2010
שלום.
בני בן שנה נכנס לגן בהדרגה היום היה היום השלישי. עד עכשיו היה איתי בבית. הוא ילד מפותח לגילו מבחינה קוגנטיבית וסקרן מאד.
ביומיים הראשונים בכה קשות כשראה אותי ואילו היום בכלל לא התייחס אלי ונראה שדברים בגן עניינו אותו יותר כולל האנשים. ממני התעלם מספר דקות ולמרות שניסיתי למשוך את תשומת ליבו והייתי ממש לידו.
מעבר לזה שנפגעתי הייתי רוצה לדעת אם להתנהגות שלו אני אחראית אכשיהו ואיך נכון להתנהג במצב כזה אם יחזור.
בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה יחס שונה לאמא
סמדר ריינר03/06/2010שלום אביטל,
נראה לי שאת צריכה לשמוח על תגובתו, היא מראה על הסתגלות, אולי על קצת כעס כלפייך, זה לא נורא זה יעבור. הוא בסך הכל ילד בן שנה ואין צורך להיעלב מהתנהגותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני הצעיר דוחה כל מגע אוהבאמא דואגת03/06/2010
שלום. אני אמא לשני בנים, הבכור בן שמונה וחצי, והצעיר בקרוב חוגג שש.
אנו מתגוררים בחו"ל שלוש שנים, ועומדים לשוב ארצה.
בני הצעיר אינו וורבלי, חסרות לו מילים, עקב החשיפה לשתי שפות כפי הנראה, אינו חושף את רגשותיו. נעלב בקלות. מאד רגיש ופגיע. כפי הנראה מרגיש תמיד שני ביכולותיו לעומת אחיו הבכור.
הוא ואחיו חברים מאד טובים.
אני ובעלי מנסים לעודד לחזק לתמוך ככל האפשר, ולעיתים הוא מפתיע אותנו ביכולותיו.
נראה כי בידו שני אמצעים לחוש חזק: לדחות את אהבתו של אביו, ולהעדיף אותי באופן מתריס. (בעיה אדיפלית?...), וכן, לדחות מגע פיסי איתנו באופן עקבי. כל ניסיון לחבק ולנשק נענים בדחיפה. ואין בעיה פיסית של תחושתיות יתר..
הנושא של דחיית המגע מאד מכאיב וקשה לנו. גם לאחיו. מה עושים?!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שדוחה מגע
סמדר ריינר03/06/2010שלום לך,
נשמע שיש כאן עניין מורכב מאוד, אני לא חושבת שיש אפשרות להביא לפתרונו החלקי אפילו במסגרת ייעוץ בפורום.
אני לא בטוחה שהקושי הוורבלי של בנך נובע מחשיפה לשתי שפות, העובדה שאת מתארת פגיעות רבה, דחיית מגע ודחיית הקשר עם האב מרמזים ביעני ע משהו שלא ברור לנו שקורה בעולמו הפנימי ובאופן שהוא מפרש את העולם ומבין אותו.
אני ממליצה לכם לפנות לטיפול מסודר אחרי הגעתכם לארץ, שבו יוכלו להכיר אותו באופן יותר מעמיק כדי לברר מה קורה בעולמו הפנימי ואיך אפשר להתחבר אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
אמא דואגת03/06/2010אני מתכננת לפנות לטיפול כשנגיע לארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אמבטיה ושינהנועה02/06/2010
אני פונה לגבי שתי בעיות עם בתי בת השנתיים ושלושה חודשים (הבכורה והיחידה אחרי טיפולים של שנים) (אני מציינת זאת כי אולי היא מודעת לכך שאנו כל כך הורים טוטאלים ושהיא מרכז עולמנו כעת שהיא מנצלת את זה לטובתה ברגעים כאלה)
ראשית היא אינה מוכנה להיכנס לאמבטיה בשל המים שנכנסים לה לעיניים, ניסינו את כל הווריאציות האפשריות: להטות את ראשה אחורה היא לא מוכנה לנסות, משקפת לא מוכנה לשים, כובע לא מוכנה לשים בשום אופן, ניסינו להנעים זמנה באמבטיה (בועות סבון, צבעים שמציירים על האמבטיה, פרצופים שמדביקים וכלום לא עוזר היא כבר אינה מוכנה להגיע לחדר האמבטיה) אנו אומרים לה שאנחנו יודעים שהיא לא אוהבת אך אין ברירה חייבים כי היא תישאר מלוכלכת וכלום לא עוזר, כבר יומיים אנו מכניסים אותה לאמבטיה ללא הסכמתה, היא נכנסת להיסטריה מנסה להתנגד, והאמבטיה הפכה פשוט לסיוט. בנוסף בלילה כשבעלי מעוניין להשכיבה לישון ולקרוא לה סיפור היא מתנגדת ורוצה רק את אמא, מתוך הרגל או נוחות (יצוין כי היא עדיין לא במסגרת אלא נמצאת איתי בבית ולעיתים עם סבים או סבתות כשאני לומדת), בנוסף נראה כי היא חרדה כמעט מכל דבר לא מוכר פלסתר, משקפת, מכונת שטיפת רכב, רופאים, ועוד...לדעתי היא די חרדתית (היא נמצאת הרבה עם הסבתא שהיא חרדתית מאוד), גם לגבי החלפת טיטול כבר אינני יודעת מה להמציא כדי להביא אותה להחליף ולפעמים כשכלום לא עובד אני לוקחת אותה ואז כמובן שהיא משתוללת ומבקשת "לבד" ואז אני נותנת לה ללכת ולחזור לספה ומחליפה לה. אני יודעת שזה גיל בעייתי אך היא ילדה כל כך ממושמעת בהכל!! ורק בתחומים שציינתי אינני יודעת איך להתמודד ואני חוששת לעשות טעויות איתה. האם תוכלנה לעזור לי? אני מסיימת עכשיו לימודי פסיכולוגיה והמרצים שלנו אינם חד משמעיים, גישה אחת סבורה שיש להכניס אותה למיטה ולקבוע לה עובדה שאבא נמצא בחדר איתה ואבא יקרא לה סיפור ולתת לה לבכות עד שתירגע והשני טוען שהם מפסיקים לבכות מתוך יאוש בלבד והרי שאיננו רוצים לייאש אותה אלא לתת לה להבין שהיא לא יכולה לקבוע מי ירדים אותה. (אני משתפת אתכן בלבטיי) אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אמבטיה ושינה
סמדר ריינר03/06/2010שלום נועה,
לא כל כך הבנתי את העניין עם הייאוש. ילד מתייאש אם אנחנו משאירים אותו לבד עם הבכי שלו. זה לא מה שאת מתארת, את מתארת שאבא נמצא לידה ומקריא לה סיפור, אז למה שהיא תרגיש ייאוש?
ייתכן שהחרדה של ביתך נובעת משהות עם הסבתא החרדתית אבל ייתכן שהיא נגרמת בנוסף מחוסר הביטחון שאתם משדרים כשצריך להעביר מסר ברור.
זה לא כל כך משנה מה תעשו כשהיא בוכה, יותר חשוב שתעשו זאת מעמדה של ביטחון ולא של בלבול או חוסר אונים. התחושות האלה שהיא חשה מכם הן אלה שמניעות את המשך החרדה וההתנגדות שלה.
זה לא סוף העולם כשהיא בוכה. אם היא מרגישה שזה משפיע עליכם בצורה איומה, זה מגביר את החרדה והבכי שלה. מותר לה לבכות, אתם יכולים לנחם אותה, אבל להמשיך לעמוד על שלכם בדברים חשובים ועקרוניים כמו מקלחת והחלפת טיטול.
כמובן שלא חייבים בכל מקרה בכוח. אם החלפת הטיטול מתבצעת, אחרי שהיא הולכת וחוזרת, וזה לוקח עוד דקה - לא נורא, העיקר שאת מבינה ויודעת מה את עושה ולא מאבדת את העשתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
נועה03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)