פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שש וחצי שמדבר בבכי
    פיני
    16/06/2010

שלום רב
    אני אמא לבן בגיל שש וחצי ובת בגיל עשר. כאשר הילד קם בבוקר הוא מתחיל את היום בבכי על כל שטות.
    כאשר מבקש משהו זה נעשה בדיבור בכייני שגורם לנו ההורים לחוסר סבלנות כלפיו כוון שזה נמשך לאורך כל היום. הוא יכול גם להזכר באופן פתאומי בדברים שקראו לו לפני שבוע ולהתחיל לבכות עליהם. באופן כללי אפשר לומר שהוא רב הזמן מדבר בדיבור בכייני, וגם כאשר אנחנו מתנגדים להקשיב לו בזמן שמדבר בבכי, הבכי מתעצם ואנחנו נשארים אובדי עצות.
    לאחרונה גם בגן ישנן בעיות התנהגות שבאות לידי ביטוי בהתנצחויות וויכוחים מול הגננת.
    מבקשת עזרה. לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שש וחצי שמדבר בבכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שש וחצי שמדבר בבכי

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום לירון,
    לא הבנתי מדוע אתם נותרים אובדי עיצות כשהבכי מתעצם. מה ציפיתם? שתתנגדו להקשיב לו ומייד הוא יפסיק לבכות?
    זו התנהגות שחייבים להפסיק לחזק אותה. כל יחס באותם רגעים, גם יחס ל אטוב הו אחיזוק להתנהגות. עליכם להודיע לו שכשהוא מבקש דברים בבכי אתם מתעלמים. ולעמוד בכך, אפילו אם בכיו מתעצם. לאחר זמן מה, ולאחר משבר מסויים, הוא יבין שהדפוס לא משרת אותו ולכן לא יהיה לו אינטרס להמשיך ולהתשמש בו.
    לדעתי אם תעמדו בזה היטב לאורך זמן זה יגרום גם לשיפור בגן. אם לא צריך לבדוק אם יש בעיות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התנהגותית של ילד בן שש וחצי
    גלית
    16/06/2010

שלום רב, בני הוא בן יחיד , בן שש חצי, אני אמא חד הורית גרתי בשנתיים האחרונות עם בני אצל ההורים שלי. בעית ההתנהגות היא עם אחיינית בן שנה וחצי. קשה לילד לקבל שנוגעים לו בדברים שלו, במשחקים שלו במיוחד והוא מתנהג ממשל לא יפה איתה, נסיונות דיבור רבים לא העלו תוצאה. הילד אומר כל הזמן שהוא לא אוהב אותה והבעיה היותר חמורה שהוא מנסה להרחיק אותה ממנו ומהמשחקים שלו ואז הילדה יכולה ליפול ואף לקבל מכה כי הילד מאוד חזק פיזית. מה דעתכם הדרך הכי טובה לטפל במקרה: עונשים, הסברים לא פוסקים( מדובר בילד חכם ואין לו בעית התנהגות בגן חובה -דווקא מאוד אהוב על כולם ועל המורה שלו.... האמא של האחיינית מאוד מוטרדת מההתנהות וגם מנסה להסביר ולדבר איתו כל הזמן. התופעה הפכה למטרידה ומדאיגה את כל המבוגרים הסובבים את הילד. האם הדרך לגור לבד והיא אפשרית היא הפתרון ... האם התעסקות מרובה בענין תשניא אותה יותר על הילד ורק תגביר את הבעיה... הבעיה קיימת מספר שבועות...מה דעתכם?

הוספת תגובה

• ילד בן שש וחצי

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום גלית,
    ילד שלא אוהב שנוגעים בדברים שלו זו לא בעיה התנהגותית. ניסיתם לדאוג לכך שלא יגעו בדברים שלו? למשל אפשר להחליט שדברים מסויימים שחשובים לו מעלים למעלה כדי שהאחיינית לא תגיע, או לשים לו בתיבה מיוחד עם מנעול שרק לו יש את המפתח.
    אם תכבדו את הילד הוא יכבד גם אותכם ואת בקשותיכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית
    אמא מיואשת
    15/06/2010

בתי בת 8 וחצי ולפני כשנה התחילה תופעה מוזרה שמתרחשת בלילה שהיא ישנה , היא מגיעה אליי למיטה בוכה ואני לא מצליחה להבין למה היא בוכה אני מרגיעה אותה ונותנת לה לשתות ואז היא מתעוררת ולא מבינה מה היה ולא זוכרת שבכתה.תופעה זו יכולה להתרחש פעמיים עד שלוש בחודש.
    ברצוני לציין כי בתי חרדתית כל דבר מלחיץ אותה ומפחיד אותה היא יכולה לבכות כמעט מכל דבר למשל היא פוחדת לראות חדשות ,היא כל הזמן אומרת לי שהיא פוחדת שיקרה לי משהו רע.
    אני לא ממש יודעת כיצד להתמודד איתה יש מצבים שאני מסתירה ממנה בכדי שלא תפחד.
    אבקש לדעת מה עליי לעשות ?כיצד אוכל לעזור לה? והאם יכול להיות שבגלל הפחדים היא מתעוררת בלילות?
    תודה
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חרדתית

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום מירב,
    קודם כל כדאי לדבר איתה על הפחדים ולברר ממה הם. אחר כך את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה לגבי פחדים של ילדים וראות אם יש שם דברים שאת יכולה ליישם איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית

סימה
    16/06/2010

תודה אני אבדוק בשאלות אך שאלתי האם הקימה בלילה קשורה לפחדים? כי זה משהו שאני קשרתי למצב או שיכולה להיות סיבה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום מירב,
    בדרך כלל זה קשור לזה, אך מאחר ואנחנו לא עוסקים במתימטיקה יכולות להיות סיבות אחרות, אך אני לא יכולה לדעת אותן, צריך לנסות לברר עם ביתך עד כמה שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית

אמא מיואשת
    16/06/2010

זה בדיוק הענין שהיא אף פעם לא יודעת ולא זוכרת למה בכתה,אני מנסה כל הזמן לדבר איתה
    האם היא צריכה טיפול פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית

סמדר ריינר
    17/06/2010

שלום מירב,
    אם אתם מנסים ולא מצליחים להתמודד והתופעה מפריעה אז אכן כן כדאי לגשת לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בית ספר
    דפנוש
    15/06/2010

שלום,
    לפני כשנה העברנו את בננו בן ה-12 לבית ספר אחר כיון שרמתו הלימודית של הקודם היתה ירודה מאד ומנסיונינו עם הבן הגדול הבנו שחבל על הילד והעברנו.
    המעבר לילד היה לא פשוט. היו לו שם חברים והיה לו קשה להפרד מהם. אך הבעיה האמיתית היא כי הוא לא מצליח בלימודים ומתלונן על רמה גבוהה מידי והטלת שעורי בית רבים,מבחנים קשים וכו
    הילד במשך כל השנה קיוה לחזור לבית ספר הקודם וממש עומד על כך.לא טוב לו במצב הנוכחי והוא גם סבל מהצקות. אך להחזירו לבית ספר הקודם יהווה בעיה לימודית.
    האם לעמוד על כך שישאר בבית הספר הנוכחי?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בית ספר

הוספת תגובה

• מעבר בית ספר

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום לך,
    לדעתי לא הייתם צריכים להעביר אותו וגם עכשיו אתם לא צריכים להתעקש להשאיר אותו. מיותר, גורם סבל, ולא תורם דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר לילדה בת 4 על הריון?
    גילי
    15/06/2010

מאז ומתמיד אני מחנכת את הבת שלי, שהיא יכולה לספר לי הכל ואני יכולה לספר לה.
    אני בהריון שבוע 6 (שמעו דופק). הבעיה היא שהבטן יוצאת לי מאוד מהר וכולם כבר שואלים אותי אם אני בהריון, אפילו ליד הילדה (אנשים בלי טקט)
    אני מעדיפה שהיא תשמע על זה ממני לפני שכולם יידעו ויפלטו משהו לידה
    מה את חושבת???
    תודה

הוספת תגובה

• מתי לספר

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום גילי,
    לא ציינת למה את חוששת לספר לה? האם את חוששת שיקרה משהו חלילה ולא תוכלי להסביר לה? אם כן ניתן להסביר לה שבהתחלה מדובר בעובר, לא תינוק עדיין, והוא עדיין לא מפותח, ואם יקרה משהו ניתן להסביר לה שלא כל העוברים מתפתחים ונהיים תינוק, ושאתם תנסו שוב..
    (מקווה שלא יגיע לידי זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים וחזרה בתשובה
    גילי
    15/06/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת 4 וחצי. אני ואביה התגרשנו על רקע בגידה מצידו עם גויה.
    הם חיים יחד כבר שלוש שנים וכנראה היא מתגיירת. הגרוש שלי התחיל לא ליסוע בשבת, לא להדליק טלוויזיה, כל יום שישי הם הולכים לבית הכנסת וכו'. אני מאמינה שזה יהיה זמני עד שהיא תקבל את הגיור. ושאלתי היא: האם זה בסדר שאצלי הילדה חיה חיים חילוניים לכל דבר ואצל אביה זה הפוך?
    אין לי בעיה עם ביה"כ, קידוש וכו' אבל מפריע לי שהוא מטמטם אותה וייתן לה מסרים כפולים ואחד כך ישנה את עורו שוב בגלל שהמצב הוא זמני.
    מפחיד אותי שפתאם הוא יגיד לי שהיא גם לא תדבר בטלפון בשבת, שיחות הטלפון בינינו הן דבר קבוע מאז שהיא החלה לישון אצלו. מפחיד אותי שהוא יתחיל להלביש את הילדה כמסורתית, מה לעשות???
    עלי לציין שני דברים: אני נשואה בשנית
    הגרוש שלי ואני עדיין במאבק משפטי על הרכוש, אך בקשר לילדה יש לנו דווקא יחסים טובים.
    לגבי הסוגייה של חזרה בתשובה מה יכול לפסוק בית דין לענייני משפחה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הורים גרושים וחזרה בתשובה

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום גילי,
    לגבי שאלתך האחרונה לגבי בית משפט לענייני משפחה - זה לא תחום ההתמחות של הפורום ואין לי תשובה בשבילך, גם לא אמרת יפסוק בקשר למה? בקשר לשינוי משמורת? בשביל זה הגרוש שלך צריך לבקש משמורת ולא נשמע מהתאור שלך שהוא עשה זאת.
    עכשיו עניינית לגבי העניין הפסיכולוגי. נכון, יש בזה משהו מבלבל עבור הילדה, אבל אתם לא משפחה היחידה שדברים כאלה קורים בה. אין לך שליטה על מה קורה במשפחתו של בעלך, כשהיא באה אליו, הוא ילביש אותה וינהג איתה לפי הבנתו.
    כשהיא באה אלייך היא תנהג לפי מה שנהוג אצלך. זה לא אידאלי, זה גם לא סוף העולם. נכון, ייתכן שאחרי שיסתיים הגיור הוא ישנה את אורח החיים שוב, וזה שוב יבלבל אותה. גם כאן, זה לא אידאלי אבל לא סוף העום וגם לא בשליטתך. נראה לי לא יעיל לדאוג לגבי משהו שהוא לא בשליטתך. במצב כזה, כדאי להתרכז במה שנעשה אצלך, בזמן שאת מבלה איתה שיהיה איכותי ונעים. אם את לא תיקחי את זה כל כך קשה גם אליה יעבור מסר חיובי ומקבל וגם היא תהיה יותר רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא עובד וישן רחוק מהבית
    יוסף
    15/06/2010

שלום
    אני אבא לילד בן שנה ותשע. לפני שמונה חודשים התחלתי לעבוד במקום מרוחק מביתנו. כתוצאה מכך אני רואה את בני מיום חמישי בערב עד יום שבת. אשתי כל הזמן איתו חוץ משלושה ימים בשבוע בהם הילד בגן למשך 5שעות.
    רציתי לשאול האם אי נוכחותי בבית 5 ימים בשבוע יכולה להשפיע על הההתפתחות התקינה של בני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבא עובד וישן רחוק מהבית

הוספת תגובה

• אבא עובד וישן רחוק מהבית

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום יוסף,
    לכל דבר שאנחנו עושים, לטוב ורע יש השפעה על ההתפתחות של ילדנו. בודאי שיש לכך השפעה. איזו השפעה בדיוק קשה מאוד לנבא. זה תלוי בעוד הרבה גורמים, כמו איך האם מתמודדת עם היותה סוג של אם חד הורית במהלך השבוע, אופיו של הילד והטמפרמנט שלו, צורת הקשר ביניכם ההורים ובינך לבינו במהלך השבוע (טלפונית), טיב הקשר והדברים שאתם עושים ביחד בסו ףהשבוע כשאתה כן נמצא וכו'. עקרונית ודאי שעדיף שהאב יהיה נוכח יום יום בחיי בנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?????
    שניר חבני
    15/06/2010

אני גרוש+2 מזה כשנתיים
    גרושתי קיבלה את המשמורת על הילדות מתוקף היותן קטנות
    אני רואה אותן פעמיים בשבוע עד 6 בערב וכל שבת שנייה הן ישנות אצלי
    גרושתי עברה לא מזמן לגור עם ההורים שלה בדירת שני חדרים עם הילדות.היא הכירה מישהו מבוגר ממנה ב20 שנה ובזמן שהיא בעבודה היא נותנת לו לשמור עליהן {עד 7 בערב]
    בזמן האחרון הילדות לא רוצות לחזור אליה ומבקשות לישון אצלי "רק היום אבא"...
    אבל בדיוק בשעה 6 אמא שלהן מתקשרת וצועקת שאני יחזיר אותן.
    אני מנסה להסביר לה את המצב ומבקש ממנה לקחת את הילדות לפסיכולוג ילדים.רק בשביל לראות מה קורה עם הילדות
    היא לא מסכימה ואני לא יודע מה לעשות ...אני נאכל מבפנים.
    גם כשהן איתי הן לא מספרות לי כלום ,אבל מידי פעם הן פולטות לדודה שלי או לאחותי מילים כגון "אמא אמרה שאם נלך לאבא אז לא נראה אותה יותר"ו"אמא אמרה שאבא רע אבל הוא לא"
    אני מנסה לא לדבר איתן על זה וזה קשה....
    מה אני יכול לעשות ?????

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?????

הוספת תגובה

• גירושין

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום שניר,
    אכן מצב קשה ולא פשוט. אולי כדאי לפנות לעובדת סוציאלית ברווחה שתעזור לכם להסדיר את העניינים סביב סדרי הראיה של הבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6.5 עם בעיות
    טניה
    15/06/2010

שלום לכם.
    אני אמא לילד שעלה השנה לכיתה א', ומאז התחילו כל הבעיות. ילד הוא בן יחיד במשפחה, אני אמא צעירה. ילד לא רוצה להכין שיעורי בית בשום פנים ועופן, הוא מתחיל להתעצבן ואני מתחילה להזביר לו אז הוא קם מהמקום ולא מקשיב לדברי. בבית הספר מהתחלה ועד היום לא רוצה ללמוד, תמיד רוצה להסתובב בכיתה, לא רוצה לרשום משהמורה אומרת, לא מקשיב בשיעורים,הרבה פעמים מפריעה לכל הכיתה ללמוד. הוא ילד יחיד בכיתה שלא יודע לקרוא, הוא פשוט אומר את זה כך: "אני לא רוצה לקרוא, לא בעלי, קשה לי לזכור את כל האותיות". כל משהוא רוצה לעשות בבית הספר זה לשחק, לתפס לכל מיני מקומות, רץ הרבה. בזמן האחרון הוא ברח משיעורי מוסיקה, פשוט אין לו סבלנות לאף אחד, לא מענינים אותו הלימודים. המורים אמרו לי לעשות יבחון גרפומוטורי, בבדיקה יצאה שהוא טוב מאוד גרפומוטורית, ושאין לו בעיות אלה להפך הוא מאוד מפותח לגילו.
    בבית הכי הרבה זמן הוא מעביר ליד הטלויזיה, ועם אני לא מרשה לראות אז הוא עושה לי בלגן שלם, מתחיל לצעוק ו ישר לבכי. הוא לא מוכן לעשות הרבה דברים שאני מבקשת, לדוגמא: לעשות קצת שיעורים,או ללכת בזמן לישון, לאכול. משקשור לאוכל זה תמיד היה לנו בעיה, הוא כמעט ולא אוכל ולא רוצה. רופאים אומרים שהוא בריא, אבל לדעתי הוא מאוד רזה.
    בקיצור ילד לא רוצה להקשיב בכלל, לא משנה במה זה קשור, מגיב על כל דבר בצעקות ובכי. אני באמת לא יודעת מה לעשות .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6.5 עם בעיות

הוספת תגובה

• ילד בן 6.5

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום טניה,
    נשמע לי שאת מאוד מודאגת. ייתכן שנושא הלימודים הוא מאוד מאוד חשוב לך ויש הרבה לחץ סביבו, וייתכן שהילד מרגיש את הלחץ הזה וזה גורם לו להתננגדות. תנסי לרדת מהנושא לכמה זמן. ייתכן שכדאי שתיפני להדרכת הורים מסודרת שתעזור לך לנסות לעשות סדרי עדיפויות על מה לריב עם הילד ועל מה לא, על מה להתעקש ואיך. נשמע שמרגע שנכנס לכיתה א' את מצפה להמון רצינות הוא רוצה להישאר ילד. צריך לשלב את שני הדברים, גם לרוץ ולשחק וגם ללמוד, אבל בלי לחץ, בלי נאומים, בלי עצבים וכו'. נראה לי שכרגע יהיה לך קשה ליישם זאת בלי הדרכה יותר צמודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת או משפחתון
    צחי
    15/06/2010

שלום .
    בננו בן 9 חודשים ואנו מאד מתלבטים האם להכניס אותו בגיל שנה למשפחתון או להשאיר אותו עם מטפלת. במשפחתון יהיו 7 ילדים ו2 מטפלות. האם היחס האישי בגיל זה הוא השיקול המכריע? או הענין שיהיה לו במשפחתון עם עוד ילדים אך פחות יחס אישי. מה השיקולים שצריכיים להנחות אותנו?

תודה
    צחי

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת או משפחתון

הוספת תגובה

• מטפלת או משפחתון

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום צחי,
    בגיל הזה אכן היחס האישי הו אשיקול מכריע. זהו גם גיל שאין בו עדיין עניין חברתי וזו לא חלק מההתפתחות עדיין, אם יש לכם אפשרות מטפלת עדיפה לפחות עד גיל שנה וחצי- שנתיים (תלוי בילד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר
    אגם
    15/06/2010

היי
    ביתי בת שנתיים +8 פגה שנולדה בחודש שביעי 600 גרם.
    אנחנו במעקב התפתחותי בגלל הפגות, אין בעיות טיפוליות אלא רק מעקב
    ביתי מאוד רגישה לכל רעש היא שואלת לכל שמיעה של רעש מה זה? היא נהייתה מאוד חרדתית - פחדנית הן מנביחות של כלב ומרעשים.
    יש לציין כי בבית היא כן חשופה לטונים גבוהים ביני לבין בעלי - אנחנו לא מסתדרים ואפילו פנתה לבעלי ואמרה לו "אבא אל תצעק על אמא".
    אני מאוד מודאגת מהמצב והאים אני צריכה לפנות לטיפול או שמצב כזה הוא שכיח אצל ילדים בגיל ביתי?

בברכה ותודה אגם.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר

הוספת תגובה

• רגישות יתר

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום אגם,
    נשמע לי שאולי יהיה יעיל יותר אם אתם תפנו לטיפול אם את חושבת שהמריבות שביניכם הם הגורם, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של בן 5
    שוב שואלת
    15/06/2010

בני בקרוב בן 5.
    לעתים (לא קרובות אך זה קורה מספיק שייראה לי כבעיה) מגבי בבכי לבעיות.
    הוא יכול לבכות הרבה זמן.
    בדיעבד הוא מבין שזו התנהגות בעייתית וכדאי לנסות לשלוט בעצמו יותר טוב - כי לא נראה לי הגיוני שיבכה חצי שעה בגן כי ילד התנגש בו אמנם חזק אך בטעות.

השאלה שלי איך הורה/גננת אמור להגיב להתנהגות זו.
    האם לנסות לנחם/להרגיע?
    או להיפך לכעוס ולהגיד שהוא חייב להירגע ולא הגיוני שיבכה כל כך הרבה זמן בגלל שטות.

חשוב לציין - שהבכי הוא בד"כ בעקבות משהו שקרה בטעות והפתיע אותו. ולי נראה כפינוק. כי אם למשל חבר טוב ייגש אליו ויציע לשחק במשחק שהוא אוהב - מיידית מופיע חיוך והכל נשכח, אחרת יכול להמשיך לבכות עוד הרבה.

באופן כלילי הוא נוטה להתבכיין משטויות. החולצה לא מסתדרת לו או הוא לא מצליח להתקדם שלב במשחק במחשב - מיד יש התבכיינות.
    מה אפשר לעשות עם זה?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי של בן 5

הוספת תגובה

• בכי של בן 5

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום לך,
    זה לא בהכרח פינוק אלא העדר כלים אחרים להתמודד עם הבכי. צריך להרגיע אותו, לתת הכרה למה שקרה - התנגשו בך ונבהלת. באמת קצת מבהיל, אבל לא נורא, עכשיו בוא נשחק במשהו, או תשחק עם דני במשאית, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    חגית
    15/06/2010

שלום,
    רציתי לברר עם למעביד מותר לפטר אותי אני אם ל- 2 ילדים קטנים שעובדת במקום עבודה חדש (כ- 3 חודשים) ופתאום גיליתי שאני הרה שוב.
    האם בגלל שאינני עובדת במקום הנוכחי שנה האם אפשר לפטר אותי

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום חגית,
    לא פנית לפורום הנכון, אנא חפשי ברשת פורומים בעניין חוקי עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מטרידה
    יעל
    15/06/2010

שלום רב,

בתי, בת 6, ילדה חכמה ופיקחית במיוחד (למרות שכל הורה חושב כך), עשתה אתמול "סצינה" מטרידה בגן. היא התחילה לצעוק שיש לה כאבי ראש, סחרחורות (לא ברור מאיפה היא מכירה את הביטוי הזה) וחמור מכל - ש"בא לה למות".
    יצוין, כי אחיה הקטן של בתי, בן השנתיים, חולה כבר חמשה ימים (חום גבוה מאד) ובאופן טבעי יותר תשומת לב מופנית אליו עכשיו כאשר בד בבד אנו מרחיקים את בתנו ממנו על מנת שלא תידבק.

נציין כי מדובר בילדה שמחה בדרך כלל, סקרנית, מתעניינת, די פעילה חברתית ולמרות שאין לנו חשש ממשי שיש לה נטיות אובדניות העלאת הסוגיה הזו לראשונה מעלה שאלות רבות.
    עוד נוסיף, כי לפני מספר חודשים חווינו פטירה של בן משפחה קרוב מאד כאשר גם אז עלו שאלות של בתי בכל הנוגע לנושא המוות.

בשיחות שקיימנו איתה אחר הצהריים ניסינו להבין מה מציק לה. היא אמרה שכואב לה הראש, שמשעמם לה בגן, שאין לה חברות שם והיא שבה וחזרה על נושא ה"מוות" שכמובן מאד מטריד בהיעדר יכולת לצפות מה ילדה בגיל זה, חכמה ככל שתהיה, יכולה לעשות.
    באותה הזדמנות דיברנו איתה על בן המשפחה שנפטר, כמה שזה עצוב לכולם ושהוא מאד חסר וכד'. אמרנו שהוא בטח רוצה שכולם יהיו שמחים וכד'. תשובתה היתה שאם הוא מת אז גם המוח שלו מת, אז איך זה יכול להיות שהוא רוצה את זה?

כך או כך, לא ברור לנו אם אלו אותם משפטים של ילדים שמרגישים קצת זנוחים בתקופה מסויימת וצריך להטמיע ולא לעשות מזה "טראסק" שמא, יש פה משהו מעבר אשר מחייב פניה לקבלת עזרה מקצועית, מעבר להרעפת חום ואהבה.

נודה על קבלת תשובתכם המהירה.

בברכה.

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מטרידה

הוספת תגובה

• התנהגות מטרידה

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום יעל,
    אכן התבטאות מדאיגה. עם זאת יש משהו באופן הדרמטי שבו נעשו הדברים שמרמז גם לכיוון של תשומת לב ודרמה. האם זה סגנון שלה שאתם מכירים?
    לא הייתי מזלזלת במצוקה שלה אבל אני לא בטוחה שהייתי רוצה לתגמל את הדפוס אם אכן יש דפוס כזה.
    הייתי מנסה להקדיש לה זמנים לבד בלי אחיה עם אחד ההורים, מגיבה בענייניות של ענייני הדרמה אם יש כאלה ורואה האם העניין מתמתן.
    אם לא, אז אוי כדאי לפנות לעזרה מקצועית כדי לברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    שרה
    15/06/2010

אנו זוג נשוי ויש לנו ילדה בת שמונה וחצי בת יחידה לי אין הורים ואחים ההורים של בעלי ואחיו מתנהגים אלינו לא יפה ותרחקים מאיתנו (מעל לשנתיים אין קשר)עקב מצב כלכלי שנקלענו אליו.
    אני מרגישה קרועה מבפנים בגלל ביתי אין לה לא אחים לא אחיינים לא סבא וסבתא.
    ביתי שאלה כמה פעמים למה לא הולכים לסבא וסבתא ואמרתי לה שיש מתח בנינו כי לא רציתי להכניס ילדה בגילה לכל הסיפורים אמרתי שיש מתח וכשהיא תגדל נספר לה.
    בחג פסח האחרון לאחר שלא היה קשר הרבה זמן עם הסבא והסבתא וחמותי אפילו מזל טוב ליום הולדת של ביתי לא התקשרה להגיד הצעתי לביתי לכתוב להם ברכה ולשלוח והיא שמחה ועשתה זאת ,חמותי התקשרה ואמרה לילדה תודה ואמרה לה למה אבא ואמא לא מביאים אותך . (הכל משחק אישה מאוד רעה וזה ארוך אני לא יכנס לזה עכשיו).
    בעלי אומר שצריך להגיד לה שהם לא רוצים שנבוא אליהם ושהם מתנהגים לא יפה ולספר לה הכל .
    כמה פעמים ביתי אמרה לי על האחיינים אמא הם בטח כבר גדולים.כאב לי הלב.
    היא מרגישה כ"כ נורא שאין לה בני דודים ולא אחים וזה הורס אותי אני אפילו לא ישנה בלילה עקב המחשבה שבטח נורא עצוב לה(גם חברות אין לה כ"כ אולי איזו חברה שאנו יורדים לגינה היא פוגשת ונוסעת איתה באופניים לא יותר כי הוריה של הילדה לא מרשים לה ללכת לאף אחד.
    אני רוצה לדעת מה להגיד לביתי אני ממש שבורה נפשית אני יודעת שהיא מרגישה לבד.
    אנא עזרתכם. בתודה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום שרה,
    אני מבינה שכולכם בעצם עצובים ומרגישים לבד. אני לא חושבת שצריך להגידי לילדה את כל הפרטים, מה שאמרתם זה מספיק, אפשר אולי קצת להגיד יותר על כך שלפעמים אנשים מבוגרים לא מסתדרים וזה כואב וחבל.
    אם חמותך התקשרה לביתך, סימן שהיא מעוניינת בקשר איתה, גם אם לא איתכם, כרגע. האם שקלתם לעשות הפרדה בין הכאב שלכם לבין מה שהילדה צריכה ולהביא אותה לסבתא בכל זאת, בלעדיכם או בלי קשר למריבה שלכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפסיכולוגית

אסתי
    18/06/2010

תודה על עזרתך הבעיה היא שהבת שלי לא באמת מעניינת את חמותי היא אפילו מזל טוב ליום הולדת לא התקשרה להגיד לה ורק במקרה לפני שנה בערך בעלי דיבר איתה ואמר לה שאפילו לילדה היא לא התקשרה להגיד מזל טוב וכו''' אז יום הולדת אחרי היא התקשרה להגיד מזל טוב לילדה. איך ניקח אותה אנו מרגישים לא רצויים וגם להם לא איכפת מהילדה הם שחקנים.
    איך סבתא יכולה לא לראות את הנכדה שלה שנתיים אין דבר כזה . אז טוב נגיד שאנו היינו מתרחקים מהם אז אני מבינה אבל הם אלה שמתרחקים מאיתנו .
    (אני לא יפרט עליהם יותר כיוון שזה סיפור ארוך ומורכב ,אני בחיים שלי לא נתקתי בבכאלה טיפוסים). יש עוד בעיה שאני ובעלי מתווכחים ורבים אז הילדה אמרה לי אתמול אמא אני רוצה ללכת מהבית הזה אתם כל הזמן מתווכחים ורבים וגם היום התווכחנו ורבנו אז היא אמרה לי אני רוצה לעוף מהבית הזה זה לא נעים לי שאתםמתווכחים ורבים, רציתי להרגיע אותה כי כואב לי שעצוב לה אז אמרתי (ולא שיקרתי) שכל ההורים רבים לפעמים כוגם חברים כמו שהיא רבה עם חברה מהכיתה לפעמים.
    (אני חייבת לציין שאם זה היה תלוי בי לא הייתי מתווכחת לידה הבעיה שבעלי לא יכול להתאפק כשהוא רוצה להגיד משהו)והוא אומר מילים מאוד לא יפות לידה כמו שאני רעה וחושבת רק על עצמי ועוד כל מיני דברים לא נעימים האם היא באמת תחשוב עלי את הדברים הללו ? אני מקווה שהיא תגדל ותדע שאני לא כזו.
    סיפור לא פשוט אני יודעת אנא עזרתך הדחופה ואל תגידי לי ללכת ליעוץ כי אין לי כסף לזה תנסי בבקשה לעזור לי כאן אני מרגישה מאוד בודדה ועצובה.
    בתודה ובברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים במשפחה

סמדר ריינר
    18/06/2010

שלום אסתי,
    ניתן לקבל ייעוץ גם ללא תשלום. לצערי אין פטנט שאפשר לתת באינטרנט כדי לפתור בעיות משפחתיות כל כך מסובכות.
    נראה שבמשפחה שלכם קשה נורא להתסדר גם בתוך המשפחה וגם מחוצה לה, נשמע לי שאין לכם אמון במשפחה המורחבת וגם ביניכם אני לא בטוחה.
    אני ממליצה לך לפנות למרפאה של משרד בריאות או של קופת חולים באיזור מגוריכם, או לתחנה לטיפול משפחתי של העירייה שם נותנים טיפול בתשלום אומנם אבל הוא מסובסד לפי היכולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה