פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עברנו דירה והילד נכנס לבי'ס חדש
    סמדר
    15/06/2010

הילדים בכיתה מציקים ולועגים לו.לא להמין שילדים בגיל 9 מסוגלים להתאכזר כ'כ!
    הוא פנה למורה שמשמש גם כיועץ-אך ממש לא נראה שהוא עושה משהו בנידון.
    הילד פנה גם למנהל וביקש את עזרתו.המנהל נזף בילדים אך החריף את המצב כיון שהילדים מכנים אותו "מלשן".שוחחתי עם המנהל אך לא נראה שהוא מבין מה לעשות...מה עושים במצב כזה?
    בעלי שוחח עם הילדים אך כשיצא מהכיתה הם ליגלגו עליו ושוב לא שינה כלום.
    אמרו לי שילדים חדשים מתקבלים בצורה הזו וזה יכול להימשך שנים.
    יש מה לעשות כדי להפוך ילד למקובל בכיתה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בית ספר חדש

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום יעל,
    לא פירטת האם לפני כן, בבית הספר הקודם בנך היה מקובל. אם הוא גם שם לא השתלב חברתית, ייתכן ויש מקום לבדוק מה קורה איתו, האם יש משהו בהתנהגות שלו שגורם לכך ולעבוד איתו על מיומנויות חברתיות.
    כמו כן כדאי לבדוק האם ניתן לעשות משהו אחה"צ, כלומר להתייד עם ילדים ספציפיים, במפגשים אחה"צ או דרך פעילות בחוגים או בתנועת הנוער וכך לשפר את מעמדו בכיתה בצורה עקיפה והדרגתית.
    גם הצלחה בתחום ספורט מסויים יכולה לשפר את מעמדו בכיתה.
    אם הילד היה מקובל קודם, ואתם בטוחים שזה משהו בדינמיקה הספציפית של הכיתה הזו ובית הספר הזה, וכלום לא עוזר ייתכן שיש מקום לשקול מעבר בית ספר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפל/ת מאזור חיפה
    פנינית
    15/06/2010

שלום רב,
    רציתי לשאול האם את מכירה פסיכולוג מאזור חיפה, אשר מתמחה בילדים עם הפרעת קשב וריכוז, אשר יכול לתת ייעוץ/הדרכה משפחתית, ואולי גם לעבוד עם הילד עצמו, שהינו בן 6 וחצי.
    חשוב לי שיהיה מישהו/מישהי עם נסיון רב ותקשורת בינאישית חמה וגבוהה, מפני שיש לנו קושי מסויים בחשיפה.
    כמו כן, האם את מכירה מטפל לנער בן 19, אשר לאחרונה התוודה כי הוא חותך את עצמו בזרועותיו ?
    גם הוא, כמובן, צריך להיות מאיזור חיפה.
    מודה לך על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    מטפל/ת מאזור חיפה

הוספת תגובה

• מטפל/ מאיזור חיפה

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום פנינית,
    אני מצטערת אך אני באופן אישי לא מכירה. יש תחנה לטיפול בילד של משרד הבריאות בחיפה ואתם יכוים התעניין שם, או דרך קופת החולים שלכם, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 עם OCD?
    שירלי
    15/06/2010

שלום רב,

לפני חצי שנה בני בן ה-10 אובחן כסובל מ-OCD בצורה חמורה ומאז הוא בטיפול של תרופות ו-CBT
    פנתה אליי הגננת של בני בן ה-4 וסיפרה לי שאולי הוא זקוק לריפוי בעיסוק, שאלתי למה? והיא סיפרה שיש לו מצב שהוא חייב כל הזמן לשחק עם משהו בידיים וכשהוא עושה את זה הוא מאבד ריכוז ולא שומע אותה אפילו. בבית יש לו קטע שהוא כל הזמן מתעסק בפירוק הצעצועים שלו עם מברג ואני רוצה לייחס את כל זה להתנהגות שיחלוף ומתאים לגילו אבל חוששת שאולי גם לו יש OCD או שאני סתם נלחצת? אני לא מבקשת פה אבחון אבל האם לנכון לפנות לריפוי בעיסוק או לפסיכולוג?

בתודה מראש,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 עם OCD?

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום שירלי,
    בריפוי בעיסוק אני לא מבינה ולכן לא אוכל לשלול האם זו בעיה מהסוד הזה או לא . גם אין די מידע בתאור שלך לגבי עניין ה-OCD.
    אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד, ששם יש צוות רב מקצועי, גם מתחום הפסיכולוגיה וגם מריפוי בעיסוק, ולבקש שם פגישת הערכה והאבחון כדי להחליט לאיזה תחום שייכת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח גילאים
    הדר
    15/06/2010

בני בן שנתיים וחצי, כבר שנה בגן. השנה היו בן בהרבה ילדים הגדולים ממנו, בשנה הבאה התמונה משתנה לגמרי - הוא יהיה הגדול ביותר, כאשר מס' מצומצם של ילדים בגילו (6-7 ילדים הקטנים ממנו בחצי שנה בערך) וכל שאר הילדים (בערך 15) קטנים ממנו בהפרש משמעותי.

רציתי לשאול מה החשיבות של הפרשי הגיל - האם לא עדיף שיהיה בקב' שבה יש ילדים גדולים ממנו המהווים מודל לחיקוי ולמידה ? יש לו שני אחים גדולים והוא רגיל לחברת גדולים ממנו.
    האם להעדיף מסגרת מוכרת עבורו או שהקריטריון של גיל הילדים בקב' חשוב מספיק כדי להעביר לגן אחר (הגן שבו לומד כעת נחמד והצוות אמין ומסור). ממה ילד בגיל הזה מורווח יותר - מלהיות "גדול" מכולם או מגיוון של הקב' (גדולים , שווים וקטנים ממנו).

לקביעת תור
    סגירה
    טווח גילאים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    15/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס
    ריקי
    14/06/2010

שלום, בני בן 6 וחצי, נכון להיום הוא מסיים גן חובה ועולה לכיתה א'. בשנה וחצי אחרונה התברר
    והתחדד לנו שיש לו בעיות קשב וריכוז -ADHD . הוא ילד עם שמחת חיים, חברותי ומקובל מאוד, בעל יכולת הנהגה , תחרותי , אוהב פעילות פיזית וכמובן "בורח" מה"לימודים".
    הבעיה העיקרית שאנו מתקשים להתמודד איתה זה שלעיתים הוא מגיב בצורה מאוד אגרסיבית: או פיזית, או מילולית- (זה קורה בגן)- במקרים בהם משהו פוגע בו. הוא טוען : "מגיע לו שאחזיר לו!" וכשהוא "מחזיר"- זה מכל הלב- ללא ויתור. לטענת גננת- קשה לגרום לו לעצור את עצמו , לנשום רגע, לספור עד.... יחד עם כל האגרסיה הזו , הוא ילד מאוד רגיש.
    בבית אני יודעת יפה מאוד איך לעשות זאת, מבלי שיגיע למצב ההתפרצות . אני מצליחה להרגיעו מהר וביעילות (בעזרת חיבוק ושיחה) . בבית ישנם חוקים ברורים מאוד.
    בבית יש אח בן 10, כאשר האימותים הם איתו וזה על רקע תחרותי לרוב ( כמו בכל משפחה, המריבות הרגילות של בנים- אחים).
    אשמח מאוד אם תוכלו לכוון אותי: מה הטיפול המתאים במקרה הזה? איך לגרום לו להבין שתגובת כעס שלו מוגזמת ויש מקום לתגובה מתונה הרבה יותר. אני די מפוחדת מכניסתו לכיתה א'!

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות כעס

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום ריקי,
    אני לא יודעת מה את אומרת לו בשיחות בבית כשאת מרגיעה אותו. קודם כל זה טוב מאוד שתא עושה את זה. ייתכן שכדאי להוסיף גם מתן כלים כיצד להגיב בפעם הבאה לפני שאני מתפרץ, איזה עוד כים יש לי, למשל לפנות מבוגר, למשל להמתין, למשל לוותר ולעשות משהו אחר עד שהמשחק שרציתי יתפנה וכו'.
    בנוסף אני לא בטוחה שבמקרה הזה את יכולה לפתור את הבעיה לבד, ייתכן וצריך כאן פיתרון מערכתי, ויש לערב את פסיכולוג הגן, כדי לראות איך ניתן לבנות עבורו תכנית התנהגותית בגן, (אני מבינה שזה כבר לא רלוונטי לגבי השנה) והאם וכיצד מתאים להעלותו לכיתה א'. גם בכיתה א' כדאי מראש לערב את פסיכולוג בית הספר, לראות איך הילד, האם יש צורך לבנות עבורו תכנית התנהגותית או מערכת שמתאימה לו וכו'. לבתי הספר ולמערכת החינוכית אמורים להיות כלים, ולא את לבד אמורה לפתור את כל הבעיות, אם כי דרושה גם עבודה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן
    לירון
    14/06/2010

שלום רב,
    אני מפנה אליכן את השאלה אחרי שלא התייחסו אליה בפורום פסיכולוגיה לגיל הרך, מאוד מקווה שכאן אוכל לקבל תשובה, כי הנושא די דחוף לי :)
    אני אמא לילד בן שנה ו-4 חודשים, שמגיל 10 חודשים נמצא במשפחתון ביתי עם עוד 3 בנות קטנות ממנו. בהיותו הבן היחיד והגדול מכולן שם הוא לא זוכה לשום התנגדות כשהוא לוקח להן צעצועים, למשל, ובכלל כל התקשורת איתן מאוד נעימה ועדינה, בעיקר נשיקות ופלירטוטים :)
    בספטמבר הוא אמור להיכנס לגן חדש, לקבוצה של 20 ילדים בגילאי שנה וחצי עד שנתיים וחצי. אני קצת חוששת מהשינוי הזה, וחשבתי אולי להכניס אותו כבר עכשיו, ביולי (לאחר את מועד הכניסה אני לא יכולה). ההיגיון הוא שעכשיו הוא יכנס לקבוצה של 9 קטנטנים באותו גן, ששניים מתוכם ימשיכו איתו אח"כ לקבוצה שלו בספטמבר. ככה המעבר לקבוצה גדולה יהיה יותר הדרגתי, מ-4 ל-9 ורק אח"כ ל-20, ולא פתאום מ-4 ל-20, וגם הוא יוכל להתרגל לגן החדש לפני הבלגן של ספטמבר, בו כולם יבכו ויהיה עומס על המטפלות. עם זאת, מאחר ועכשיו הוא יכנס לקבוצה אחרת מזו של ספטמבר, המטפלות יתחלפו, וגם החדר, וגם רוב הילדים... וכמובן שאני חוששת מדחיפות, מכות ומחלות...
    אני כבר ממש מבולבלת מהעניין הזה, כל יום מחליטה משהו אחר! אשמח מאוד לשמוע את דעתכן!
    תודה רבה וסליחה על האורך...

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

• כניסה לגן

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום לירון,
    האופציות להתלבטות שהבאת הן באמת לא פשוטות וקשה לבחור מביניהן. האם אלה האופציות היחידות שיש? האם אין אפשרות לגן עם פחות ילדים או יותר מטפלות? אני לא רואה תועלת בהעברתו לקבוצה שהיא לא הקבוצה שלו ולחדר שהו אלא החדר שלו. זה לא נראה לי משנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה שמרביצה להורים
    ליאת
    14/06/2010

שלום ,

ביתי בת שנה בדיוק, נמצאת אצל מטפלת שהיא מאוד אוהבת להיות אצלה ולאחרונה כשהיא לא מסכימה על משהו היא מרביצה לי/לאבא שלה.

כשאני תופסת לה את היד היא צוחקת ומנסה להצחיק אותי וכשאני עדיין במבט כועס היא "מעבירה נושא " ומנסה להסיח את דעתי. אני מסבירה לה שלא מכים ושזה לא נעים ועכשיו תלטפי את אמא , היא מתעקשת שלא לעשות זאת ויתרה מכך היא אפילו לא מסתכלת לי בעיניים.

ניסיתי "להעניש " אותה מספר פעמים והנחתי אותה על הרצפה והסברתי שאמא לא תרים אותה ולא תשחק איתה עד שהיא תפסיק להרביץ .היא בוכה בהיסטריה ולאחר כמה דקות אני מרימה אותה ואומרת לה יותר לא מכים .היא נרגעת עד לפעם הבאה שמשהו מרגיז אותה.

יש לציין שהיא עושה זאת לי , לאבא שלה ולאחותי הגדולה בלבד.

מה עושים????? אני לא מוכנה לקבל התנהגות כזאת בשום שלב של חייה!

תודה מראש וסליחה על אורך השאלה..

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה שמרביצה להורים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    14/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית
    דפנוש
    14/06/2010

שלום וברכה! ברצוני להתיעץ בקשר לאחי בן 12,קודם כל אני מאוד אוהבת אותו והוא מאוד חשוב לי והוא באמת ילד נפלא רק שלפעמים הוא טועה ומאוד חשוב לי לעזור לו כי הטעויות שלו פוגעות בה ובקרובים אליו
    המצב בבית שלי לא פשוט יש לי אמא שחולה נפשית וחוץ ממטלות הבית לא מקדישה לחינוך וכך נוצר מצב שכל אחד עושה מה שהוא רוצה ,ג'ונגל אמיתי! ובקשר לאבי הוא לא עושה דבר להשקיע בחינוך שלנו גם אם הוא רוצה והוא מעיר הוא לא עושה את זה בצורה הנכונה ונהפוכו הוא עושה יותר נזק אני אשית לא מרגישה שיש לי הורים שאוהבים ונותנים ודואגים, חוץ מכסף ואוכל ומטלות הבית הם לא שם כשאני רוצה לשתף הם לא שם לשאול מה עובר עלי איך עבר עלי היום כל אחד מהם עסוק בעולם שלו בבריחה שלו, אף אחד מאחי לא אוהב את הבית לא כיף לנו אנחנו ממורמרים
    כי אנחנו לא מסתדרים ומאוד הייתי שמחה אם תיעץ לי אחרי תמונת המצב מה עלי לעשות כשאח שלי מקלל אותי ומתחצף ובעיקר לא מקשיב כשמבקשים מימנו לעשות משהו הוא גם מרים ידיים וכשהוא מקלל אותי אני בוחרת לא לדבר אתו וזה לא ממש עוזר איך עלי לנהוג כדי שיקשיב לי ויכבד אותי
    אני יודעת שאני בסך הכל אחותו וזה לא תפקיד שלי אלא של ההורים אבל מה לעשות שאני סובלת ואין מי שיקח יוזמה ולכן אני מעדיפה לעשות זאת בעצמי תיעץ לי מה עלי לעשות בתור אחות בת ,18 בתודה מראש וסליחה על המגילה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• בעיה רצינית

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום רעות,
    אכן בעיה רצינית. נראה לי שכדאי שתנסי לערב מישהו מבחוץ במה שנעשה בבית, אם ההורים שלך באמת לא מסוגלים. עובדת סוציאלית או יועצת בית ספר. אם הם כן מסוגלים - הפעילי עליהם לחץ למלא את תפקידם כהורים ואל תוותרי. כל פעם שהוא מציק לך, תציקי להם. כשאת סופגת בשקט, הם לא מוטרדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבעיה רצינית ....

דפנוש
    14/06/2010

קודם כל תודה על התשובה
    דבר שני רציתי לשתף אותך בצעד שעשיתי עם אחי בן ה-12 החלטתי לעשות עם אח שלי מן דף של כללים שכל אחד משתף מה הוא מצפה מהשני בשביל שיהיה יחסים טובים ביננו והוא אכן שיתף פעולה עשיתי זאת לאחר שהוא קילל אותי וחפשתי פיתרון בנתיים זה עובד מצוין
    רק מה אחותי אומרת לי שזה לא תפקיד שלי ואני גורמת נזק לאחי שאני מטשטשת לו את תפקיד האמא כי זה התפקיד שלה אני לא יודעת מה לעשות כי אני אוהבת את אחי ואני רוצה שהוא יהיה בריא וטוב ואני דואגת לו ואם לא אני אז אף אחד בבקשה תעני לי אם זה טעות ומה עלי לעשות בתודה מראש ואת עוזרת לי מאוד : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבעיה רצינית

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום רעות,
    זה לא נורא שעשית זאת וזה אכן יפה, אבל אני מסכימה עם אחותך שלא רצוי שתיקחי על עצמך תפקידים של אמא. זה יפגע בך לאורך זמן ויעמיס עלייך דברים שאין לך כלים להתמודד איתם. במיוחד שיש לך ודאי דאגות משלך בגיל הזה - בגרויות, חברויות, בנים, צבא, וכו' ואת אמורה להיות פנויה לזה ולא לטפל בבית שלך. זה גם יפגע בהורים שלך כי זה מכרסם במעמדם בבית וגם באחיך, כי הוא זקוק להורים אמיתיים.
    לכן אני חושבת שאחותך צודקת.
    זה לא אומר שצריך להשאיר את הבעיה בלי פיתרון, אבל צריך לדאוג שמישהו אחר יפתור את זה. דאגי לערב את הורייך או מישהו מבחוץ שיעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6
    עינת
    14/06/2010

שלום רב,

בני בן 6 . אנחנו עדיין סובלים מהרטבות לילה רציניות - כל בוקר קם רטוב מאוד. היינו בטיפול עם הפעמון כולל טיפול התנהגותי אך שום דבר לא עזר.

העניין הוא חוסר שיתוף פעולה מצד הילד. וזה לדעתנו העניין המרכזי. שמנו לב שהילד לא שותה מספיק במשך היום ובגלל זה גם לא מתפנה במשך היום. דווקא לקראת ערב הוא מחליט שהוא צמא - ולא מפסיק לשתות. אנחנו מסבירים לא ללא הרף את חשיבות השתייה במשך היום ואף ממש רודפים אחריו יום שלם שישתה ומסבירים לו שאם ישתה במשך היום ולא בלילה אז יקום יבש. והוא כאילו עושה דווקא. שאנחנו מבקשים שישתה במשך היום מסרב ומתעקש דווקא לשתות לפני השינה.
    מצד אחד אנחנו יודעים שרוצה להיגמל כיוון שבימים שקם יבש, מאוד מרוצה ומתגאה בכך. מצד שני לא עושה שום דבר כדי לקום יבש ואפילו להיפך . נראה כאילו עושה בכוונה.

אולי אנחנו לא פועלים נכון בגישה שלנו לעניין והייתי רוצה עצה לאיך כדאי להתנהג במצב זה.

העניין מאוד מעיק ואנחנו רוצים שיגיע לסיום אבל לא רואים את הסוף במיוחד שנראה שלילד לא איכפת.

מה עושים???

תודה מראש
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום עינת,
    אחד הטריקים כשלילד לא איכפת הוא להרפות מהאיכפתיות יתר שלנו. כשאנחנו נורא לחוצים על משהו, כל האחריות עלינו והילד לא מחובר לא לאחריות ולא למוטיבציה.
    תניחו לו, בלאו הכי הלחץ לא עוזר. עוד מעט זה יפריע לו, הוא ירצה לישון אצל חברים וכו'. תעשו הפסקה ותניחו לזה קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה
    מירית
    14/06/2010

בני הבכור בן 5 בשנתיים האחרונות בערך לא אוכל הרבה - אוכל רק שניצל תעשייתי ופתיתים או פסטה. אני משתדלת לשים על השולחן אוכל מגוון אך הוא מסרב לנסות. לעיתים רחוקות בלבד הוא מפתיע אותנו ומנסה משהו חדש. אני באמת ובתמים דואגת לבריאותו. בהתחלה פיתחנו גישה בה איננו כופים עליו דבר - שמים על השולחן מה שיש ואם מסרב לאכול מקבל את השניצל שלו - בטווח המאוד רחוק לפעמים הניבה השיטה תוצאות טובות. אך לאחרונה אחותו הקטנה בת ה- 3.5 מחקה את התנהגותו ודורשת גם אוכל אחר (על אף שתמיד אכלה כל מה שהוגש לה בשמחה רבה). אני מתקשה להחליט כיצד להגיב - אם אגיש לבכור אוכל שונה תדרוש גם היא את האוכל שמקבל ומצד שני אין לי שום כוונה לשלוח אותו רעב. איני יכולה לדרוש ממנה לאכול את מה שיש כשהיא יודעת שאחיה הגדול מקבל דברים אחרים.
    חשוב לציין כי לא מדובר במאכלים שטעם ולא אהב ואם אני ממש מתעקשת איתו הוא לפעמים טועם דברים חדשים אך הדבר דורש ממני טקטיקות שאני לא אוהבת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום מירית,
    לא בטוח שיש סכנה אמיתית לבריאותו של בנך. התייעצי עם רופא. עם המצב הוא לא חמור, פשוט תרפי מהעניין ותני לשניהם לאכול מה שבא להם. יכול להיות שהם מרגישים את הלחץ שלך בעניין וכשירד הלחץ הבעיה תתפוגג לאט לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    קרן
    14/06/2010

שלום,

אני אמא לילדה בת 10 ולילד בן 7. כבר מספר שבועות בני מתנהג כאילו הוא מתקשה בנשימה. בכל מספר דקות הוא עוצר ולוקח נשימה עמוקה ומכווץ את כל גופו, כאילו הוא מתאמץ להכניס אוויר. בעבר הבחנתי בהתנהגות זו ולקחתי אותו לבדיקת רופא שהראתה כי אין לו שום קושי נשימתי פיסי, ומדובר, כפי הנראה, במשהו פסיכולוגי. התופעה חלפה מאליה ועכשיו חזרה שוב בצורה יותר ניכרת לעין. אינני יודעת איך לטפל בזה. אני מעירה לו על כך והוא ממשיך כאילו אין לו שליטה על זה. אני מנסה לחשוב מה יכול היה להוביל לזה, האם קרה משהו שהפריע לו לאחרונה, אך אינני מצליחה להעלות בדעתי שום דבר. ניסיתי לדובב אותו לשיחה אך אני לא מצליחה להגיע איתו לשום דבר, והגעתי למצב שאני פשוט מתוסכלת וכועסת כשאני רואה אותו מתכווץ ככה ומחפש אוויר. אני בטוחה שהכעס שלי לא עוזר לו ושזו לא הדרך להתמודד. מה עלי לעשות??????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום קרן,
    נשמע שהילד שלך חווה התקף חרדה ומרגיש כאילו נגמר לו האוויר. אם זה אכן כך, כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, רצוי אחד כזה שעובד גם עם ביופידבק שיכול לעזור עם עניין החרדה וגם ללמד הרפיית נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי היום יום -
    ליהי שמר
    14/06/2010

אני אמא ל-3 ילדים, ילדה בת 7, ילד בן 5 וילד בן 1.9 שנה.
    ביתי הגדולה עושה לי המון בעיות עם שיעורי הבית, היא אומרת לי שיש לה שיעורים בחומר מסוים ושאני בודקת אני מוצאת עוד שיעורי בית למרות לשפני כן שאלתי אותה אם יש עוד והיא אמרה לי, שאין!!
    או אם יש לה שיעורים ואני עוזרת לה, היא רוצה שאני יקריא לה מילה ומילה שלי ולא לפי איך שהיא רואה את זה, אני לא מעוניינת לחייב אותה, אני מאוד רוצה שזה יבוא ממנה, אז אני אומרת לה שאם היא לא רוצה לעשות את השיעורים אחרי שהסברתי לה בדיוק ואפילו קצת "גיליתי" לה, אני לא יכעס אם היא לא תעשה, והיא פשוט מחזירה את השיעורים לתיק ולא עושה אותם ומתיישבת בסלון כאילו השיעורים נעשו ואין לה עוד שום דבר לעשות.
    מה אני צריכה לעשות? אני מאוד רוצה לתת בה אמון בשיעורים, ולא לבדוק וכשאני לא בושקת יום למחרת אני מקבלת במחברת שהיא לה עשתה שיעורי בית ואני צריכה לחתום לה.
    לבדוק אותה? לא לבדוק אותה? לחייב אותה לעשות או לא לחייב? להעניש במקרה כזה...? אני לא רוצה לאבד את הקשר שלי איתה במיוחד שאני צריכה ללדת בקרוב מאוד ואני מאוד רוצה שהיא תהיה מעורבת.
    מה שמביא אותי לשאלתי השנייה, יש ימים שאני מאוד מבקשת את עזרת שני ילדיי הגדולים בסידור הדברים האישיים שלהם, כמו בגדים, נעליים וצעצועים שיחזירו למקום אחרי שהם משתמשים, כי אני מאוד רוצה שילמדו לעשות זאת עכשיו (למרות שאני כבר תקופה ארוכה מנסה להכניס להם את הצורך לעשות זאת בעצמם) כדי שאחרי הלידה הם יוכלו לעזור לי אך ורק עם הדברים שלהם, האישיים שלהם.
    הם לא כ"כ מעוניינים לעשות זאת עד הרגע שבו אני "מאיימת" עליהם, האם זאת הדרך הנכונה? ואם לא מהי?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי היום יום -

הוספת תגובה

• קשיי היום יום

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום ליהי,
    נשמע שחסרה בבית שלכם סמכות הורית. יש דברים שצריך להורות בצורה נחרצת וברורה ולעמוד על כך. זה בנושא סידור החפצים האישיים.
    גם לא ברור לי כי לא כתבת היכן אבי הילדים, ואם ניתן לקבל מעורבות שלו בדברים האלה כיוון שרצוי שלא תתמודדי לבד בעניין הזה.
    לגבי שיעורי הבית, כאן דווקא הייתי יוצאת ממעורבות, גם אם הילדה תתדרדר זמנית בלימודים. זה נושא שצריך לעבור לאחריות שלה. כרגע אין לה שום מוטיבציה, כי כל המוטיבציה היא אצלך. היא צריכה להרגיש את הרצון והאמביציה שלה להצליח, ללמוד, לקבל חיזוקים חיוביים מהמורה וכו'. והיא לא תוכל לעשות זאת אם לא תרפי לכמה זמן מהעניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות ממושכת
    אמא לשניים
    14/06/2010

הי,
    לבני בן ה-6 יש בעיה ללכת לשירותים מחוץ לבית, בעיקר במתן צואה.
    ניסינו להבין מה הסיבה ואנחנו מקבלים כל פעם תשובה אחרת : "אין נייר, שירותים מלוכלכים" וכו'.
    ניסינו לתת לו פתרונות כמו לשים לו נייר טואלט בתיק ולהסביר לו להניח נייר טואלט על האסלה. כמו כן, ניסינו להסביר לו שאין בושה בדבר וכמה חשוב לא להתאפק.
    כל ניסיונותינו לא הועילו והדבר הגיע למצב שבורח לו בתחתונים, לעיתים על בסיס יומי.
    הוא העלה בפנינו לא פעם, כי "הוא לא הרגיש שיש לו וזה פשוט פתאום בא". האם קיימת תופעה כזאת?
    כיצד ניתן לעזור לו? אנחנו מאד חוששים שהוא יגיע עם העניין הזה לבי"ס, שכן הוא עולה לכיתה א' בספטמבר הקרוב, ורוצים לעזור לו להתגבר על התופעה.

תודה,
    אמא לשניים..

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות ממושכת

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום לך,
    יש תופעה כזו והיא נקראת אנקופרזיס, וצריך לגשת לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים כדי לטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות של אמא
    נחמה
    14/06/2010

אני אמא לשלושה ילדים מקסימים בת 5 , בת 4, בן 2. לפני כשנה וחצי הבחנו בכך שלילדה בת ה-4 (כיום) יש בעיה בדיבור - היא כמעט ולא דברה ובנוסף לכך במעון היתה מעדיפה לשחק לבד.
    ערבנו את המפקחת של המעון והיא טענה שמדובר בהתנהגות של ילדת סנדוויץ'. כאשר החלה השנה בהתיעצות עם הצוות החינוכי בגן פנינו לרופא התפתחות פרטי , הרופא נתן סדרה של בדיקות ואבחונים. באבחון קבלנו אישור לטיפול אצל קלנאית תקשורת והבת שלי כבר באמצע הטיפול. חזרנו אל הרופא והוא נתן המלצה לגננת שיח ולא לגן שפתי מאחר וניכר שיפור גדול אצל הילדה.
    לאחרונה יש לי וגם לבעלי חששות האם אנחנו פועלים נכון,לילדה יש קושי בשליפה וכן יש לה קושי בהיגוי אותיות מסוימות כמו ר,ח..
    לאורך כל התקופה מנקרת לי ציפור קטנה שיש לילדה בעיה נוספת (למדתי חינוך מיוחד) אני לא יודעת לשים את האצבע על הנקודה.
    יש לציין שכשהיתה בת שנה עברה 2 אישפוזים בעקבות דלקת בשתן ומאוד היה לה קשה שם. היא מאוד התנגדה לטיפולים ועברה תקופה לא קלה.
    אין לי מושג מה לעשות, לאן לפנות מעבר לרופא ההתפתחותי ולקלנאית תקשורת והאם נכון לא לשלוח אותה לגן שפתי

לקביעת תור
    סגירה
    חששות של אמא

הוספת תגובה

• חששות של אמא

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום נחמה,
    אי אפשר לדעת בלי להכיר את הילדה ולאבחן אותה האם יש עוד משהו. את יכולה לגשת למכון להתפתחות הילד ולבקש שפסיכולוג התפתחותי יאבחן אותה, ואז תדעי טוב יותר היכן את עומדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה להפרד בבוקר בגן
    מיכל
    14/06/2010

שלום, אני אמא לילד בן ארבע ושמונה חודשים ולילדה בת כשנתיים לפני כחצי שנה עברנו מת"א למושב מקסים מלא בילדים והאוירה וכל המעבר ממש נפלא לכולנו. בני עד המעבר לכאן היה איתי בבית גם כי הסביבה שגרנו לא היתה משפחתית והגן שכן היה לא התאים לדעתנו. בני נולד פג במשקל של 1700 בשבוע 34 איך שהוא יצא לקחו אותו לטיפול נמרץ והוא היה בפגיה למשך כחודש עד שלקחנו אותו הבייתה. אנחנו ישנים יחד במיטה גדולה אחת מאז גם הילדה ובעלי כמובן. אוסיף גם שבני עבר שני ניתוחים - זמן קצר לאחר שנולד בקע ואשכים ולאחר שנה עוד ניתוח באבר המין (היפוספדיאס) הניתוח האחרון גרם לו לטראומה ומילמולי התינוק החמוד פסקו והוא לא אמר מילה עד לגיל שנתיים לערך. במושב כאן יש גן עירוני מאוד נחמד עם גננת טובה וילדים די נחמדים (כעשרים) חצר רחבה ... אך מאז שהגענו לכאן והוא הולך לגם מאוד קשה לו להפרד ממני בבוקר אין יום שהוא לא בוכה לי שלא בא לו ללכת, וכשמגיעים אז או שאני נפרדת ממנו בדלת או שאני נכנסת איתו לכמה דקות עד שימצא לו עיסוק בכל מקרה בסוף הגננת לוקחת אותו ומרימה אותו בכוח כשהוא בוכה ומתלונן. אני יודעת שלא מציקים לו והוא מסתדר ממש יפה ומשתתף אחרי שאני הולכת אבל אני פשוט לא יכולה יותר עם הקושי הזה כל בוקר, אני נעה מלרצות לקחת אותו הבייתה לחינוך ביתי או משהוא כזה עד ללכעוס עליו ולדחוף אותו פשוט פנימה ולסגור את הדלת ...

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה להפרד בבוקר בגן

הוספת תגובה

• מתקשה להיפרד בגן בבוקר

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום מיכל,
    למה את כל כך מתרגשת מזה? יש הרבה ילדים שמתקשים להיפרד בבוקר, ואחר כך כמו בנך הם משתןלבים מצויין. הבעיה נובעת ברוב המקרים מכך שהם יודעים שזה משפיע על האמא מאוד ואז הם לא מפסיקים. אם תפסיקי להתרגש ופשוט תלווי אותו בענייניות לגן, תיפרדי ותלכי, זה יעבור לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מלווים אותו בעינייניות?

מיכל
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מלווים בענייניות

סמדר ריינר
    14/06/2010

שלום מיכל,
    בענייניות פירושו, בלי להתרגש, בלי לנהל משאים ומתנים, בלי היכנס ללחץ, בלי להיות עצובה, ובגדול, בלי לשתף פעולה עם הדרמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה