מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגרסיה בגמילה מחיתוליםעינת12/06/2010
ביתי בת שלוש. לפני חודשיים התחלנו עם גמילה מחיתולים והתהליך הלך נהדר. לפני כמה ימים היא ישבה בשירותים לעשות פיפי וכאשר ישבה היא ראתה ז'וק בתוך המים באסלה. היא נבהלה נורא. מאז היא מסרבת לעשות פיפי וקקי בשירותים האלה וכל שאר השירותים בבית. היא אומרת שהיא מפחדת מהז'וק. בינתיים היא עושה קקי ופיפי בתחתונים או על הריצפה ובכל מקום שאנחנו הולכים אליו היא לא מוכנה לעשות שם את צרכיה ומתחילה לבכות.
הלכנו וקנינו ג'וק מפלסטיק ואמרנו לה שמצאנו אותו והיא ראתה שאנחנו שמים אותו בשקית וביחד איתה הלכנו החוצה לפח וזרקנו אותו.
גם זה לא עזר. אני ממש לא יודעת מה לעשות. ברור לנו שהיא עברה טראומה קשה. האם לשים אותה שוב בחיתולים, או להמשיך ולתת לה לעשות פיפי וקקי בתחתונים ועל הריצפה. הבעיה היא שאנחנו לא ממש יכולים לעזוב את הבית איתה במצב כזה.
אשמח לקבל עיצה מה לעשות.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה במסגרת תהליך גמילה
ד''ר שירי שדה שרביט12/06/2010עינת שלום,
לא נראה לי מתאים לתאר את האירוע של הג'וק כטראומה קשה, ייתכן שמה שראתה ביטא פחד שהיה קיים קודם - מעשיית הצרכים, מה"תוצרים" שגופה מוציא ומהישיבה על האסלה שמפחידה ילדים רבים.
מאוד אהבתי את הרעיון היצירתי שלכם עם הג'וק מפלסטיק, כדאי להשתמש ברעיונות נוספים כאלה, מלאי הומור ומתאימים להבנה של ילדתכם, בהחזרתה לשגרת הגמילה. בהחלט אין להסכים עם עשיית הצרכים בתחתוניה או על הרצפה (באופן גורף, כמובן שיש פספוסים רבים והם חלק מהתהליך הנורמטיבי). כדאי לנסות לשלב סיר ולעשות בו את הצרכים, לרוב זה כלי שמאפשר את המעבר לשימוש באסלה. אני לא חושבת שנכון שתהליך הגמילה של בתכם יהיה מה שמניע פעילויות שונות שלכם, כמו יציאה לבילוי משפחתי. זה מסר גם לא נכון לילדה סביב האמונה שלכם בכוחותיה להצליח בתהליך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובהטל11/06/2010
בתי בקרוב בת חמש. בינקותה חברות המליצו לשים במיטתה כמה מוצצים כדי שאם תתעורר תושיט יד ותמצא אחד בקלות. אולם במהרה הילדה התמכרה למצב קבוע של שלושה מוצצים, בעיקר לצורך הרגעה או הירדמות: אחד בפה, אחד ביד שמאל ואחד ביד ימין שאיתו היא מחככת את האף בפטמת המוצץ. כשהיתה בת שלוש וחצי גמלנו אותה ממוצץ אחד כך שנשארו שניים. כמה חודשים אחר כך גמלנו גם מהמוצץ השני, זה שאיתו היא מחככת את האף (גמילה לא קלה, עד היום היא מתחננת במצבי עייפות קיצוניים למוצץ נוסף ביד, איתו היא רוצה לעשות נעים - אבל נענית בסירוב). לפני כחודשיים גמלנו מהמוצץ היחיד במשך היום - וכרגע היא ישנה עם המוצץ רק בלילה. התכנון הוא לגמול אותה גם בלילה בעוד כחודש (עם תום הגן). אבל אני ממש בדילמה. מצד אחד רופאת השיניים אמרה שהיא חייבת דחוף להיפטר מהמוצץ. מצד שני במשך היום פעמים רבות היא מוצצת את השיער או החולצה או סתם משחקת עם הלשון, ואני רואה שממש קשה לה. היא עצמה מאוד קשורה למוצץ ואומרת לי שוב ושוב שיהיה לה מאוד קשה בלילה בלי מוצץ. אני מבטיחה שאנשק ואחבק אותה ברגעים הקשים, אבל למעשה אני חוששת שאני מפילה עליה תיק כבד מדי... אשמח לקבל עצה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
ד''ר שירי שדה שרביט12/06/2010טל שלום,
כרגע בתך זקוקה למוצץ (מוצצים) כדי להירגע, ורבים מאיתנו נרגעים ומווסתים מצבי רוח באמצעות פעילויות שקשורות לפה: אכילה, לעיסת מסטיק, עישון וכדומה. אולם מרבית הילדים והמבוגרים מצליחים לפתח "רפרטואר" של דרכי הירגעות נוספות - לומר לעצמנו משהו מרגיע, לשוחח עם אדם קרוב, להסיח את דעתנו בפעילות אחרת וכדומה.
קיבלתם הנחיה רפואית להפסיק את השימוש במוצץ. לכן איני רואה בכך "תיק כבד". אולי השאלה היא באיזו מידה אתם ההורים בטוחים שתוכלו להרגיע את בתכם באמצעים האחרים- שיחה, הסחת דעת, חיבוק וכדומה. חשוב לשדר לילדה את ביטחונכם בה ובעצמכם, שתוכל להירגע בדרכים נוספות מלבד המוצץ. כיוון שהמתח הוא סביב הלילה, כדאי להנהיג שגרת הירדמות במסגרתה היא נפרדת מכם באופן הדרגתי. רצוי להציע לה חפצים מרגיעים אחרים, דוגמת בובת פרווה, בהם יכולה להשתמש ללא השימוש בפה. כמו כן חשוב שתלוו את ההרדמה במלים מרגיעות, אותם בהמשך בתך תוכל להפנים ולומר אותן לעצמה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקפנות מילוליתרינה11/06/2010
בני בן 8.5, מסיים עכשו כיתה ב'. ילד סנדוויץ לשני אחי נוספים.
תמיד הוא היה "הילד הטוב". עוזר לכולם, חבר של כולם, תלמיד טוב ואח טוב.
לאחרונה, קיבלתי תלונות רבות (מהורי ילדים וגם מהמורים), על כך שבני מעליב מילולית את הילדים, ללא כל סיבה מיוחדת (הוא לא מקלל אותם רק פוגע בהם).
לדוגמא: נכנס לכיתה ואומר לכולם: "שלום מכוערים". או אומר לילדה: "את עניה כי את שותה מים מהברז בחוץ" וכו'.
כשאני/המורה, שואלת אותו למה הוא מדבר ככה, הוא לא עונה בכלל.
הוא מאוד מאוד מאוד מופנם, לא מספר שום דבר כמעט (לא דברים טובים שקורים לו, כמו הצלחות שיש לו בכיתה, ולא דברים רעים, כמו הערות ביומן וכו').
יש לי הרגשה שעובר עליו משהו, ואני לא מצליחה לדובב אותו.
כיצד עלי לפעות, כיצד אני יכולה לעזור לו להפתח.
כשאני שואלת מה עובר עליו, הוא אומר כלום והדמעות מציפות את עיניו.
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות מילולית
סמדר ריינר11/06/2010שלם רינה,
את כנראה צודקת שמהו עובר עליו. ייתכן שהוא חש שקשה ו למצוא את מקומו בדרך אחרת, ולא מספיק רואים אותו, ורגישים לצרכיו, והוא גם איבד את היכולת לספר עליהם עליהם בעצמו מרוב שהוא חש שאין לכך סיכוי וייכתן שלכן הו אכל כך מופנם. אולי הוא רגיל קחת מקום רק דרך זה שהוא מוותר על צרכיו ולכן הוא נחשב ילד טוב, כי זה נורא נוח לכולם, אבל בפנים הוא זועם.
צריך לנסות שוב ושוב לשאול אותו, הדמעות שהציפו את עיניו מעידות על כך שהשאלה הייתה במקום, צריך להמשיך לשאול ולא לוותר. ייתכן גם שכדאי לא רק לשאול אלא להציע תשובה אפשרית, למשל להגיד - "אולי לא מספיק התייחסנו אליך עד היום, אולי אתה מרגיש שאתה מוותר המון וזה לא פייר" יש לי הרגשה שאחרי הזמנה כזו ייפתח המעיין והדברים יתחילו לצאת...
בנוסף כדאי לקבוע זמן איכות שבועי לבד שלו עם אחד ההורים ולהתחיל לתת לו מקום כמו שהוא זקוק ולא כמו שהיה נוח עד עכשיו. ילד טוב ונוח יכול להיות ילד מאוד מטעה, זה נורא נוח לנו, אבל לפעמים זה מזיק לו. שימו לב לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אנסה זאת
רינה13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, בהצלחה:-)
סמדר ריינר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעת קשה בגיל שנה וחציאמא מודאגת11/06/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחצי (ילד יחיד כרגע)
מבחינה פיזית : מאוד מפותח (התחיל לזחול גחון בגיל 4 חודשים, עמד בגיל חצי שנה, התחיל ללכת לפני גיל שנה).
יודע לטפס כמעט על כל דבר (ספות, כסאות, שולחן, מסוגל להרים את עצמו לחצי מגובה השיש במטבח), רוצה לקפוץ ממקומות גבוהים (משועשע מתגובותינו המודאגות).
בחוץ הוא משתולל, רץ ולא נח לרגע. לא מקשיב כשאנו קוראים לו לעצור או להפסיק מביצוע פעילות כלשהיא.
מבחינה שכלית: עדיין לא מדבר (ממלמל ונוהם בעיקר) אבל יודע להצביע על האור, מוחא כפיים ומנפנף לשלום, רוקד כשמבקשים ממנו. מצביע ומסתכל על האור כששואלים 'איפה אור'.
כששואלים אותו איפה בימבה או לגו או נעליים, רץ ומביא. כשרוצה לצאת החוצה הוא מביא את הנעליים שלי ומנסה לנעול לי אותן.
מבחינה מוטורית: יודע לבנות מגדלים גבוהים וסימטרים מלגו. משחיל טבעות על מוט מבלי לפספס, מחזיר צבעים לקופסא, בג'ימבורי מניח קוביות אחת על השניה בצורה סימטרית.
שם את הטלפוןן/נייד על האוזן שלו או שלי.
אבל (וזה אבל גדול), אינו מוכן לקבל מרות בשום פנים ואופן. המילה 'לא' אינה מקובלת עליו. מתעקש על ביצוע פעולה למרות שאנו אוסרים עליו. אנו חוזרים על האיסור מספר פעמים אך הוא מתיישב על הרצפה/או נשכב ומתחיל לצרוח.
אני לא יודעת אם הוא מסרב לציית כי לא מבין את המשמעות או כי הוא מתעקש לא לקבל מרות.
ניסינו 'פסק זמן/פינת חשיבה', אנו אומרים לא ומרחיקים אותו מהמקום אך הוא חוזר לזה (מס' רב של פעמים) כבר תקופה ארוכה.
חוסר הרצון להקשיב כבר הביאה למצב קיצוני ביחס של הגננת שלו אליו בגן ונאלצנו להוציא אותו.
אני לא חושבת שיש לו בעיית שמיעה כי הוא מסתובב כשמוחאים כף, או קוראים לו או כשמישהו פותח את הדלת.
ללכת איתו למקומות ציבוריים זה ממש מבלתי אפשרי. הוא לא יושב לרגע, רץ לכל פינה, מנסה לטפס ונוגע בכל דבר.
אני תוהה שמא מדובר בהפרעת קשב, או בעיית הבנה בסיסית של מרות ואיסור.
האם יש טעם ללכת לאבחון בגיל כזה?
האם יש מקום לחשד להפרעת קשב לפי מה שתיארתי?
אשמח לכל תגובה/עיצה
בתודה, האמא המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה וחצי
סמדר ריינר11/06/2010שלום לך,
לא ניתן לאבחן הפרעת קשב בגיל כזה. אם אתם מרגישים שאתם ממש לא מסתדרים אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים אליה אתם שייכים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5.5 שלא משתתפת במסיבותשלומית11/06/2010
שלום,
ביתי בת החמש וחצי אינה משתתפת במסיבות. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון?
הנושא הנ"ל מטריד אותי, משום שביתי משתפת פעולה לאורך כל החזרות ויודעת את כל הריקודים של המסיבה, אך כאשר מגיע רגע האמת היא אפילו לא מוכנה לשבת עם החברים - היא פשוט נצמדת אלינו ולא מוכנה לזוז. נסינו לברר איתה , מדוע היא לא משתתפת ואין לה הסבר.
ברור לי שיש ילדים שהם בישנים , אך שכפי שראיתי מתוך 35 ילדים גם הבישנים השתתפו ורק הבת שלי לא!
האם זו בישנות יתר? האם צריך לטפל בנושא, או שפשוט להניח לה? איך בכלל אני אמורה לנהוג במסיבות?
חשוב לי גם לציין שבפגישת הכרות שהיתה לנו עם היוצעת של בית הספר לקראת שנה הבאה, היא שיתפה מעט מאוד פעולה, מה שנראה ליועצת כהתנהגות חריגה.
כמו כן, חוץ מהמקרים הנ"ל היא ילדה מאוד חברותית, מלאת שימחת חיים, חכמה, חייכנית, כך שלא ברור לי ?!
אודה על תשובתכם, שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5.5
סמדר ריינר11/06/2010שלום שלומית,
מה שאת מתארת זה סוג של חרדה חברתית. השאלה היא כמה זה מפריע. האם זה לידי ביטוי פעם בשנה במסיבת סוף שנה? או שלאורך כל השנה היא ממעטת להשתתף במפגשים בגן, לא באה לידי ביטוי וכו'. כי אם כן זה עלול להפריע לה בכיתה א' כיוון שבבית הספר יש דרישה להשתתף בשיעורים. לכן אם זה משהו שנראה מפריע כדאי לפנות לייעוץ ולטפל בו, אם זה לא כל כך משמעותי כרגע, אפשר לנסות לחכות עם זה כי היא עוד קטנה, ולראות בהמשך.
בכל מקרה לא הייתי ממליצה ללחוץ עליה. אפשר לנסות לעודד אותה בעדינות, אבל לא להכריח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשחק עם ילדי?עינת11/06/2010
שלום,
בני בן 3 ותהיתי מה הדרך הטובה ביותר לעשות איתו עבודות יצירה. למשל: חימר. האם בזמן שהוא עובד גם אני יכולה ליצור?. לעיתים אני מרגישה שזה גורם לו להסתכל על העשייה שלי ובגלל שאין לו עדיין את היכולת לעשות (ולא דברים מסובכים: כגון: פרצוף) או הרצון הוא לא ממשיך לאורך זמן עם יצירתו. החשש שלי שזה לא יוריד את ביטחונו העצמי, הידיעה שהוא יכול, שהוא טוב וישווה עצמו ליכולות של מבוגר. אם אני מתרכזת בעבודה שלו, אז לעיתים הוא רוצה שגם אני אעשה יצירה וגם אם לא אעשה, כיצד יראה ילמד לשכלל את המיומנות הזו?
תודה מראש, עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשחק
סמדר ריינר11/06/2010שלום עינת,
את צודקת באבחנה שלך. הרבה פעמים כשנאחנו משחקים עם ילידם קטנים אנחנו לא משתמשים בהכרח במלוא היכולת שלנו. אין צורך בכך. את יכולה לעשות עבודת יצירה אבל פשוטה יחסית, שהוא יכול לשאוף אליה יותר בקלות. בכל מקרה זה גם מתאים להסביר שכרגע הוא קטן והוא עושה יפה מאוד לגילו וכשיגדל הוא יוכל גם לעשות כמו אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהנירה11/06/2010
שלום, בני בן 19 חודשים. ילד שמח ורגוע. מכיוון שעדיין אינו הולך לפעוטון אני לוקחת אותו למרכז משחקים בו הוא משחק, שומע שירים במעגל קבוצתי ורואה ילדים והורים אחרים. אציין שהוא עדיין לא יוצר אינטרקציות עם ילדים אחרים ואף אינו תמיד משתתף במעגל שירה ואם כן רק מתבונן אך לא רוקד כמו ילדים אחרים. בבית הוא רוקד לכל מוזיקה ואף נהנה להצחיק אותנו. הייתי אומרת שהוא ילד זהיר שמרבה לבחון את הסביבה בא הוא נמצא לפני שיתקרב אליה. עוד אציין שנולדה לו אחות קטנה לפני חודש. בשתי הפעמים האחרונות שלקחתי אותו למשחקייה הילד נכנס להיסטריית בכי ומבקש שוב ושוב לחזור לאוטו.
חששתי שהילד נבהל מהמדריכות במשחקייה, מהכובע שאחת מהן לובשת (הוא גם ראה את המדריכה עם הכובע במסעדה במקרה ומיד התחיל לבכות) אך חששות אלו עורערו לאור העובדה שאותן אפיסודות בכי חזרו בביקור אצל הרופאה, ובביקור בדירת חברים בה אף פעם לא ביקר. אנחנו עומדים לפני טיסה של 12 שעות ואני חרדה מאוד מתגובתו של הילד כאשר נהיה על המטוס. כיצד אני צריכה להכונן לטיסה ואיך להגיב במידה והילד יבכה וירצה לצאת מן המטוס?
אודה לכם מאוד אם תוכלו ליעץ לי בהקדם האפשרי כי הטיסה עוד שבוע
בתודה מראש
נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר11/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בו ארבע שעדיין עושה את צרכיו בבגדיםגוליה10/06/2010
שלום אני אמא לשלשה ילדים ולמרות שיש לי נסיון כאם אני לא מצליחה לגמול את בני שכבר מלאו לו ארבע שנים.מה שמעניין שמבחינת פיפי אין לו בעיה אפילו בלילה הוא מעיר אותי אבל את צרכיו אין סיכוי שיגיד לי וזה מעורר אצלו חוסר ביטחון עצמי ומביך במיוחד בגן . התיעצתי עם רופאת ילדים ועשיתי לו בדיקות ויצא הכל תקין וגם ניסיתי הרבה שיטות אך שום דבר לא עזר אנא מכם תעזרו לי ותדריכו אותי במה לעשות כי כבר נמאס . ותודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 שעושה צרכים בבגדים
סמדר ריינר10/06/2010שלום לך,
משהו משונה בעיני בפניה שלך. את העלית אותה לפני שלושה ימים, וקיבלת ממני מענה, ביקשתי פרטים נוספים, כמו למשל מהן השיטות שכבר ניסית, מדוע לדעתך הוא לא משתף פעולה עם הגמילה למרות שאת חושבת שזה מביך אותו בגן, וכו'.
למרות שהנושא נמאס לך, ואת נשמעת מיואשת, לא ענית לשאלותי ולא פעלת לקידום העזרה שניסיתי לתת לך ואת שואלת שוב מהתחלה כאילו זו פעם ראשונה, מה שרק מעכב את מתן העזרה.
אז קודם כל כדי שאוכל לסייע לך אני צריכה מענה לשאלות ששאלתי.
שנית, את מוזמנת לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה שמתייחסת לשאלה דומה לזו שעלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר סמדר
גוליה10/06/2010שלום לך
קודם אני מצטרת כי לא ראיתי את התגובה שלך (רק עכשיו) בקשר לשיטות שניסיתי אני מעודדת אותו שאם יכנס לשירותים אקנה לו דברים שהוא אוהב ואקח אותו לקניון שהואמקום שאהוב עליו
ומדברת איתו הרבה על נקיון ושמה שהוא עושה מפיץ ריח לא נעים וגם המורה משתפת פעולה ומדברת איתו הרבה אך אין שינויים הדבר נמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר11/06/2010שלום לך,
אני ממליצה לך לעיין בעמודת "שאות נפוצות" בכל זאת. יש ילדים שמתעכבים עם הגמילה מקקי בגל פחד לשבת על האסלה. האם ביררת זאת?
בנוסף ייתכן שאת צריכה הוריד לחץ ולהניח לתקופה לנושא. את זה לא כתבת שניסית.
אם זה גורם לו מבוכה בגן, זה אמור להפריע לו, אבל אם את לוחצת עליו, הוא בעצמו לא מחובר לכך וזו נהפכת להיות מבוכה שלך.
אני יודעת שמה שאני מציעה קשה לך, כי את מאוד מודאגת. אבל זה מסוג הרגעים בחיים שהדאגה לא עוזרת ורק מחמירה את הבעיה.
תנסי למשך החודש הקרוב הניח לתופעה, לא לרמוז, לא לעשות פרצוף, ובטח לא לתת נאומים ארוכים על ניקיון, ועל כך שזו בושה בגן וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייביסיטריפית10/06/2010
שלום, שמי יפית ואני אם לשלושה ילדים: בן שמונה, בן שלוש וחצי ובת חצי שנה.
אני עובדת בחצי משרה (וזה אומר שלוש פעמים בשבוע, בכל פעם כשבע שעות) . כרגע מתוך 3 ימים אני עובדת משמרת ערב אחת (עד השעה 22:00) בעלי מגיע רק בשעה 20:00 וזה אומר שמארבע עד שמונה בערב הילדים נמצאים עם שמרטפית. יש לציין שהם נהנים להיות איתה ואני סומכת עליה.
בשנת הלימודים הבאה בני הגדול יסיים את לימודיו בארבע ואילו הבוס שלי דורש שאעבור לשתי משמרות ערב, מה שאומר שיומיים בשבוע לא אראה את הילד כלל. אני מאד אוהבת את מקום העבודה שלי ובעיר בה אני גרה לא נראה לי שאמצא עוד עבודה כזאת, גם מבחינת תנאים וגם מבחינת צוות. השאלה שלי היא האם יכולות להיות השלכות הרסניות מכך, והאם עלי לעזוב את מקום העבודה למען טובת הילד.
תודה רבה, יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייביסיטר
סמדר ריינר10/06/2010שלום יפית,
השלכות הרסניות זה נראה לי קצת הגזמה. פעמיים בשבוע עם דמות קבועה שאת סומכת עליה זה לא נורא, במיוחד אם את מרוצה ומסופקת ממקום העבודה שלך ומרגישה שבזמן שאת כן נמצאת עם הילדים אתם מנהלים קשר טוב ומספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה חשוב יותר חברים או חינוך טוב?שירה10/06/2010
שלום,
שמי שירה ואני אמא לשני ילדים בן בן 8 ובת בת 5.3. אני נמצאת בדילמה, לא מצליחה להגיע להחלטה ומבקשת את עזרתכם. להלן פרטי הבקשה
בתי הקטנה מופנמת, ביישנית וחסרת בטחון, גדלה במסגרות החינוך עם עוד 6-7 ילדים ברצף של 3-4 שנים, קבוצה שהפכה למאוחדת ומגובשת מאוד עד היום. בשנה שעברה נעשתה חלוקה לגנים ואני חשבתי (לתומי) כי חינוך טוב עדיף על פני חברה וביקשתי לשבץ אותה בגן בו נמצאת היום בידיעה שכל חבריה שובצו בגן אחר, היה לי מאוד ברור כי חברים היא תמצא ולאור הכרותי עם הגננת הידועה בכישוריה כראויים לשבח בתחום החינוך, העדפתי את השיבוץ בגן זה. במהלך שנת הלימודים עקבתי אחר הנושא החברתי של בתי והרגשתי כי אינה מתחברת כל כך עם ילדי הגן (משחקת איתם בלית ברירה בשעות הגן) ובשעות אחה"צ העדיפה יותר לשחק עם חבריה הותיקים (למרות שמעט מאוד הזמינה והלכה לילדי הגן). היום אמורה לעלות לגן חובה, שיתפתי את הגננות בתחושותיי והן אמרו כי הן לא רואות כל בעיה חברתית, לדבריהן היא לא מהילדות הבולטות במיוחד, אך גם לא יושבת בצד בזמן משחקים.
כיום, ממש לפני השיבוץ לשנת הלימודים הבאה עלי להחליט האם להשאיר אותה בגן זה או להעבירה לגן השני, אשמח לדעת אילו השלכות יש למהלך כזה, האם יגרום לנזק או יתרום? ומה עלי להחליט?
אני חושבת כי בחברת החברים הותיקים הילדה מרגישה בטוחה ופתוחה יותר. אשמח ואודה להתייחסות. שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה וחינוך
סמדר ריינר10/06/2010שלום שירה,
אומנם אני מחזיקה בדרך כלל בדיעה שהעניין החברתי חשוב יותר. עם זאת לא בטוח שלביתך יש בעיה חברתית אמיתית. היא משחקת גם עם ילדי הגן בגן וגם עם חבריה ה"ותיקים" אחר הצהריים, ואני לא בטוחה שיש בעיה כל כך גדולה כרגע. ייתכן שהיה עדיף אם היית רושמת אותה מהתחלה לגן השני, אבל עכשיו ליצור מעבר נוסף זה גם דבר שיש לו מחירים. לא הייתי משגעת את הילדה, והייתי מנסה להפיק סיפוק מכך שהיא למעשה הגדילה את מעגל החברים שלה, ויש לה כנראה כישורים חברתיים סבירים ואולי אפילו טובים, וזה שהיא נראית לך מעט מופנמת זה לא אומר בהכרח שזו בעיה בקנה מידה כזה שצריך לעבור מסגרת בשבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעסים שמתבטעים בצרחותחנה10/06/2010
שלום רב,
בתי בת 2 ותשעה חודשים , עכשיו עוברת תקופת גמילה מחיתולים.
שזה עוד ענין בפני עצמו.
כשאומרים לה לא! והיא כן רוצה, גם אם זה לא שלה, או מסוכן או פשוט לא .
היא מאוד נעלבת
בגן היא גם צורחת , בבית היא בסדר גמור, אבל נעלבת כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה, בדרך שהיא רוצה
לדוגמא אם אני אומרת לה שאני רוצה לשטוף לה ידיים והיא לא רוצה אז היא נעלבת וכועסת ,
אבל אני כן שוטפת אבל זה פשוט לא נעים לי
אני לא יודעת למה בגן היא צורחת , זה גן פרטי בבית יש הרבה ילדים ואצלי היא בת יחידה
האם יש לי ממה לדאוג...
הילדה שלי מאוד חברותית, והיא אוהבת את הגן .
בחוץ מאוד אהובה אבל ברגע שלא מקבלת ,לדוגמא :את הכדור ,היא מתחילה לבכות
כמובן שיש גם זמנים שהיא מבינה ומתנהגת יפה מאוד ומקשיבה לי ולאביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות
סמדר ריינר10/06/2010שלום אור,
אין ממה לדאוג אלא פשוט לתת לה כלים אחרים להתמודדות. את מפרשת התנהגות תוקפנית כעלבון כלפייך כאם וזו גישה לא נכונה ולא עוזרת. ילידם בגיל הזה בודקים גבולות, זה נורמלי ובריא, וזה לא אומר על האימהות שלך שום דבר. פשוט צריך להציב את הגבולות בצורה נחרצת ולגם לתת לה כלים אחרים להביע תסכול (כמו להמתין כשלא מקבלת מייד, לקחת משחק אחר כשהמשחק שהיא רוצה לא פנוי, וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה רוצה גבולות
חנה10/06/2010את צודקת , הילדה שלי מאוד חכמה ורוצה גבולות אני שמה לב לכך
רק שאני לא הבנתי איך אני אמורה לתת לה להביע את התסכול.
אתמול דיברתי איתה, ואמרתי לה שהיא יכולה לדבר איתי במקום להעלב או לצעוק בגן ,
שאני אוהבת אותה ורוצה רק את הטוב בשבילה.
האם זאת הדרך ,או שבנוסף גם לתת לה עוד אפשרויות
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה רוצה גבולות
סמדר ריינר10/06/2010שלום אור,
בגדו לזו הדרך, יש עוד אפשרויות גם. בכל אופן הייתי עושה את זה באופן יותר ענייני. זה נכון שאת אוהבת אותה ורוצה את הטוב בשבילה אבל למה זה רלוונטי בהקשר הזה? זה סוג של הסבר למה חשוב לך שהי אתעשה מה שאת אומרת? זה משהו שאת אמורה להסביר בכלל? זה יכול ליצור מצב כאיןלןו היא עושה לך טובה אישית ואת מתחננת, וזה לא מסתדר טוב עם מסר של גבולות.
מסר של גבולות צריך לעבור בתצורה ברוה ונחרצת - לא צורחים. אחר כך אפשר לשבת איתה ולהגיד לה, כשהיא נרגעת - מה עושים במקום לצרוח? למשל אפשר לחכות עד שיגיע תורך, למשל אפשר לשחק בבובה השניה עד שהבובה שרצית תתפנה, וכו'. אלה כלים. לדבר איתךם זה גם כלי, אבל לא היחיד. נשמע לי שאת קצת עסוקה בקשר של ביתך איתך באופן שלא משחרר אותה ויוצר תלות וכן הופך עניינים התפתחותיים טבעיים וכלליים לעניינים אישיים של הקשר וזה לא תורם. לא הכל קשור אלייך ובגן את לא נמצאת, היא צריכה כלים אחרים, תני לה כלים שיתנו לה עצמאות ולא רק כלים שמדגישים כמה אמא חשובה ואוהבת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה13/06/2010תודה רבה , אני אנסה ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמתנהגת כמו בןאיריס10/06/2010
שלום רב,
הילדה שלי בת 5 (בקרוב מאוד), היא אוהבת לשחק רק עם בנים ומסרבת להזמין בנות.
היא טוענת שהמשחקים של הבנות לא מעניינים אותה.
היא מתלבשת בבגדים של בנים ומשחקת במשחקים של בנים (בן10, פאור ריינגרס וכד').
היא כנראה מושפעת מאוד מאחיה הגדול ממנה בשנתיים.
היא אהודה על הבנים בגן אבל לא על הבנות. כאשר הוזמנה ליום הולדת של בנות הגן (ללא בנים) שמתי לב שהיא לא השתתפה בפעילות שדרשה אינטראקציה כמו ריקוד משותף, אלא רק בפעילויות שאפשר לעשות לבד (יצירה).
ביום הולדת אחר שבו התחלקו לקבוצה של בנים ושל בנות היא ישבה בצד מכיון שלא הרגישה נוח באף אחת מהקבוצות.
בימים רגילים היא מזמינה ומוזמנת לבנים בלבד.
אני דואגת בעיקר מהישתלבותה החברתית כרגע.
מה כדאי לעשות? להניח לה לבלות בחברת הבנים וללבוש בגדים של בנים או לעשות מאמץ ולשכנע אותה להתקרב לעולם הבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמתנהגת כמו בן
סמדר ריינר10/06/2010שלום איריס,
אני לא חושבת שמאמץ לשכנע אותה יעזור. זה לא עניין של שכנוע. אם אתם רוצים בכל זאת חשוב לעשות זאת כהצעה בלבד וללא לחץ, ולהשתדל לא לשדר לה שאתם לא מקבלים אותה כפי שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מופנם?אילי10/06/2010
הבן שלי עולה לכתה ו'. מזה כשנה וחצי שהוא לא מזמין חברים לבית ולא רוצה לראות חברים.
בכתה הבנים אוהבים אותו, אבל רואים שהוא אאוטסיידר. לא מרבה בדיבורים ותמיד בצד כמסתכל על הכל. כשאני שואלת אותו מדוע , הוא אומר שכולם" ערסים"(באמת יש כמה שלא הייתי מגדירה כילדי טובים, אולם יש ילדים שהם בסדר...).
הילד חווה גירושים- לא כואבים, אבל עדיין... ואני התחתנתי בשנית, כמו גם אביו. הקשר אצלנו הוא טוב ואצל האבא גם, אם כי יש לילד טענות על בת הזוג ובנה.
אין לי ספק שבשנה הבאה אעביר אותו מסגרת למסגרת אחרת, אולם ברור לי שיש פה יותר מאשר העין רואה.
הייתי רוצה לדעת מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מופנם
סמדר ריינר10/06/2010שלום אילי,
יש כאן מעט מדי פרטים ואת בעצמך אומרת שיש כאן יותר ממה שהעין רואה. קודם כל נשאלת השאלה אם זה משהו שמפריע לבנך או רק לך.
מעבר לזה, לא הבנתי למה אין לך ספק שתעבירי אותו בית ספר? האם זה מה שהוא רוצה? האם הוא סובל שם? כי אם הבעיה היא מעבר לעניין "הערסים" לא בטוח שמעבר יפתור אותה, אבל הוא כן יכול לגרום קשיים אחרים כמו כל מעבר שדורש הסתגלות וכו'.
אם בנך מתלונן על קושי וסובל, אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודרת כדי לבדוק לעומק את הבעיה ולבדוק את מה שנסתר מהעין כדי למצוא פיתרון שבאמת מתאים במיוחד עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5,אוכלת ממתקים בסתראפרת10/06/2010
בוקר טוב. אתמול גיליתי כי ביתי בת ה-5 לוקחת ממתקים מהארון והמקרר ואוכלת אותם בסתר... שמתי לב שהיא יוצאת כל רגע מהמטבח עם ידיים ריקות אבל בפה מלא. שאלתי אותה מה היא אוכלת אבל היא אמרה לי "כלום אמא". לאחר שהמקרה חזר על עצמו כמה פעמים הצצתי וראיתי שהיא לוקחת שוקולד. ישבתי לדבר איתה והסברתי לה שמותר לה לקחת מה שהיא רוצה, שזה אמנם לא בריא לאכול ממתקים אבל אם היא בכל זאת מרגישה צורך לאכול ממתק היא יכולה לקחת מה שהיא רוצה אבל בגלוי ולא להסתיר ממני. הראתי לה מה יש בכל מגירה וארון במטבח, איפה יש ממתקים וכו' (אין לנו "מגירת ממתקים" ואנחנו לא קונים "שטויות" למעט שוקולד ושלגונים) ושוב הדגשתי בפניה שמותר לה לקחת מה שהיא רוצה. אני חייבת לציין שהמקרה השאיר אותי נסערת מאוד. אני חוששת שזר יציע לה ממתק והיא תתפתה - ואני לא רוצה לחשוב על ההמשך....מה עושים?????? איך אני מצליחה לשכנע אותה לא להסתיר ממני דברים? ואיך אני מסבירה לילדה בת 5 את הסכנות מפני זרים שמפתים ילדים בממתקים? יש לציין שאנחנו אוכלים מזון בריא בבית ונמנעים מחטיפים ומתוקים למיניהם, למעט שוקולד איכותי, וממתקים נטולי צבעי מאכל. אנחנו מרשים "קינוח" (שוקולד,עוגיית גרנולה וכו') בסיום הארוחה, ובשבתות בבוקר מכינים פנקייקים ולחם מטוגן ביחד, בטיולים בגינה אנחנו קונים שלגונים - כך שאנחנו לא "חוסכים" ולא "אוסרים" על אכילת ממתקים רק משתדלים שיהיו כמה שפחות מזיקים. ותמיד יש את החשש של השמנה בגיל כה צעיר. מה עושים??????????????? בבקשה , עיזרו לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 אוכלת ממתקים
סמדר ריינר10/06/2010שלום ענת,
אם את מתארת שאין צורך להסתיר אכילת ממתקים אצלכם, אז אולי הדגש הו אלא על אכילת הממתקים אלא על ההסתרה.
ייתכן שלילדה יש צורך להסתיר דברים כדי שיהיו לה חוויות שהן רק שלה ווכדי לייצר לעצמה פרטיות מסויימת.
אם זה כך זה לא קשור לממתקים, ולא לכך שזר יפתה אותה, אלא לשמירה על סודיות ופרטיות.
אם זה הכיוון אולי כדאי לחשוב על נושא הפרטיות בחיים שלה, האם הדברים שלה הם שלה, האם היא יכולה לשמור עליהם, האם מותר לה שיהיו לה סודות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך..
אפרת10/06/2010תודה סמדר על תגובתך המהירה. אני מודה שלא חשבנו בכלל על הכיוון הזה. ייתכן וזה המצב כי יש לה אח קטן (3) שקצת "מפריע" לפרטיותה, מן הסתם...כשיש לה חברות הוא נוכח אבל לא מציק להן. במריבות ביניהם יש נטיה לבקש ממנה לוותר לו כי הוא קטן (מנסה בכל כוחי למנוע מצבים כאלה, לא חושבת שזה קשור).אבל עדיין אני לא מבינה למה זה קורה רק עם ממתקים?
זה לא שמותר לאכול אצלנו ממתקים באופן חופשי אלא רק קינוח לאחר האוכל (ולא על פני היום כולו). אביה לעיתים מעיר לה כשהיא אוכלת ממתקים (שזה לא בריא, שזה משמין וכו) ויש מקרים של בכי כשהיא לא מקבלת את הממתק שהיא רוצה. אצל סבתא וסבא היא מבקשת קינוח ולעיתים היא רוצה עוד משהו ואז אביה מעיר לה וזה נגרר לבכי. האם זה משנה את פני הדברים?
תודה וסליחה על אריכות הדברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר10/06/2010שלם ענת,
כן זה משנה את פני הדברים. קודם כל יש מסר כפול אצלכם בבית. מצד אחד את אומרת לילדה שתיקח ממתקים כשהיא רוצה בלי להסתיר ומצד שני מעירים לה ומבקרים אותה על כך פעמים רבות.
פשוט מאוד, תפסיקו להחזיק בבית בהישג יד מה שאתם לא רוצים שיאכלו, אבל כשאוכלים אל תעירו. זה כמו לפתות ואחר כך לכעוס על זה שמתפתים.
אם אתם לא רוצים לתת לה קינוח נוסף, אל תיתנו, כמו כל דבר אחר שילדים לפעמים רוצים ולא מקבלים, לא נורא אם היא תבכה. כמובן שצריך לעשות זאת בצורה לא מעליבה, ואפשר לוותר על נאומים והסברים ארוכים, פשוט לא וזהו.
מעבר לזה , ייתכן שמשיכה לממתקים היא פיצוי על דברים אחרים שהיא אולי מרגישה שחסרים לה. רבים מאיתנו פונים לממתקים או לאוכל כשאנחנו מתוסכלים, משועממים, בודדים, נעלבים, וכו'. אולי כדאי לבדוק גם את הכיוון הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי המון!
אפרת13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להישאר מאופקים בבקרים המתישים- איך?סיון10/06/2010
שלום רב!
שמי שירן, אם חד הורית ל 2 ילדים מקסימים בני 6+4 (בן ובת). מידי בוקר אני מתעוררת כחצי שעה לפניהם מתארגנת וכשאני מסיימת את סידוריי אני מעירה אותם- עם חיוך, נשיקות, חיבוקים ובאמת המון אהבה ורוגע. אך איפה שהוא משתבשת לה האווירה והם נכנסים למוד של אדישות, ז"א שלא משנה כמה פעמים אני אבקש מהם לצחצח שיניים או לנעול נעליים הם בשלהם כאילו שאני לא קיימת. ישנם ימים שזה מעייף ומתיש אותי וגורם לי ללחץ נפשי- אני פשוט אומרת לעצמי שלא ייתכן שאני קמה שעה ואפילו יותר לפני זמן היציאה ואני מאחרת לעבודה ויוצאת בלחץ מהבית. ניסיתי למצוא שיטות ייעול על מנת שהבוקר יהיה קל יותר לכולנו, למשל: אני מכינה להם את המברשות עם המשחה, הם עולים למיטה בלילה שלפני לישון עם הבגדים של הגן, ז"א שכל שנותר הוא לקום ולצחצח שיניים.
באופן קבע שניהם אוכלים ארוחה מידי בוקר, אז החלטתי שאני מכריזה בפניהם שמי שלא מתארגן בזמן לא יישאר לו זמן לארוחת הבוקר וכך באמת עשיתי הבוקר. אך כ"כ כאב לי שהבן שלי יצא ככה מבלי לאכול והיה לי קשה מאוד כשנפרדנו- הוא היה מעט עצוב- רציתי לבכות.
אשמח לקבל חוות דעת ו/או ביקורת האם יש משהו שאני יכולה להיות יותר יעילה, גם אם תופעה זו קיימת כמעט בכל בית זה לא מנחם אותי- אני רוצה זאת למעני ולמענם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להישאר מאופקים
סמדר ריינר10/06/2010שלום שירן,
ייתכן שמה שחסר בתסריט שאת מתארת שהו אמעט סמכות ותקיפות. ייתכן שאת מתבלבלת בין להגיד משהו בנחרצות לבין לא להישאר מאופקת. נורא חשוב לך שהבוקר יעבור באוירה טובה, ואת עושה שמיניות באוויר שמתפרשות אצל הידים שלך כחולשה.
לא ברור מהתאור שלך האם פשוט ניסית להגיד להם בטון נחרץ, ולא רק עם המון נשיקות ואהבה - עכשיו לכיור לצחוצח שיניים, קדימה! בלי כעס, אבל בצורה אסקטיבית וברורה, בלי מסר מתחנן שמה שעומד מאחוריו הוא "אמא בלחץ בבקשה תתחשבו בה, הנה תראו כמה יפה היא משתדלת בשבילכם..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)