פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה (הודעה שניה)
    דנה
    06/07/2010

שלום
    אני ובעלי נמצאים בתהליכי גירושין. יש לנו ילדה בת שנה ושמונה חודשים. חלוקת זמני הראיה כרגע הינה יום שני ורביעי קבוע ופעם בשבועיים שישי שבת היא ישנה אצל האבא ובשאר אצלי. בנתים נראה שהיא מגיבה לזה בסדר וטוב לה גם אצל אבא וגם אצל אמא.
    הבעיה היא שבעלי לא מעוניין שאני אתקשר ואדבר עם הילדה כאשר היא ישנה אצלו כי הוא טוען שזה עלול להפריע לה,. הוא ביקש שלא אתקשר חודש ואכן הסכמתי כדי לראות אם אולי זה ירגיע אותו ולא נראה שזה הפריע לה אבל לטווח ארוך אני מרגישה שזה מאוד חשוב שהיא תוכל לדבר גם אם אמא (או אבא) כשהיא אצל בן הזוג השני . לדעת בעלי זה רק יפריע לה בשגרת יום שהיא צריכה לדבר עם אמא שלה כשהיא איתו והיא גם ככה לא ממש מבינה ומדברת (מציין כי אם היא תבקש לדבר איתי יתן לה אך כרגע היא קטנה מכדי להבין אפשרות זו) לי מאוד חשוב לדבר איתה אבל לא אם זה עלול להפריע לה וליצור אצלה מתיחויות . שאלתי מה מומלץ בגיל הזה לעזוב אותה לנפשה או כן לנסות לדבר איתה בטלפון גם אם היא לא ממש מנהלת שיחה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה (הודעה שניה)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנה שלום, ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 וחצי
    לילך
    06/07/2010

שלום רב,

שמי לילך ולי בן, בן 7 וחצי, שלאחרונה משאיר אותי חסרת אונים, למרות שהייתי באין ספור סדנאות להורים, קוראת כל מה שקשור לפסיכולוגיה לילדים, לא מפחדת להציב גבולות?!?!, בחודש האחרון הילד פשוט מתנהג בצורה אלימה, לא אכפתית, גם בבית וגם בבית הספר. מילד עדין, ביישן, שקט, הפך לילד שאינני מכירה. לדג' בבית הוא מרביץ לאחותו אני מענישה אותו בלא לראות טלויזיה, לא לשחק במחשב, עולה לחדר קורא ספר ברוגע ובאמת אומר ומתנהג כאילו לא אכפת לו (פעם היה בוכה), לחולפין בועט בדלת וצורח בקולי קולות עד ששני אחיו הצעירים בוכים. בבית הספר אם לא מגישים לו את השניצל בזמן, לא מבקש, אלא הופך את שולחן האוכל וצורח, פשוט השתגע. קראו לי בחודש האחרון מספר פעמים לבית הספר וכשדברתי איתו, אמר שהוא שונא ללמוד, שונא כדורגל, שונא הכל בבית הספר והוא רוצה רק לראות טלויזיה ולשחק במחשב, הסברתי לו חשיבות בית הספר, העובדה שאנחנו הורים ויש חוק חינוך חובה, הענשתי, ניסיתי לשוחח עמו, לבלות איתו לבד, להקדיש לו זמן, רק לו, בלי שני אחיו ושוב קראו לי היום לקייטנה ומסתבר שהוא רצה לאכול עם כף ואמרו לו שזו כף ההגשה אז הוא פשוט בעט בכל הכסאות בשולחן וכו'. בשיחה שערכתי איתו בערב, טען שחבריו אוהבים כדורגל, הוא שעד כה אהב בלהט, כבר לא אוהב ואין לו במה לשחק עם חבריו והוא משחק עם ילדיי הגן, כמו כן אמר שהוא לא אוהב ללמוד, שלא כיף לו בבית הספר ומשעמם לו שם. המורה ניסתה לרמוז לנו, כמובן,שיש לו בעיות של קשב וריכוז. מה עושים עכשיו?!?!?!, האם הולכים לאבחון?, האם הולכים לפסיכולוגית, האם זה רק שלב?!?!?

תודה מראש,

לילך

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן שבע וחצי

סמדר ריינר
    07/07/2010

שלום לילך,
    זה לא רק שלב, הילד במצוקה אמיתית. לא ברור ממה היא נגרמה, אם בגלל שמהו שקרה לאחרונה במשפחה או בגלל שהוא נתקל בקושי לימודי שמבייש אותו ופוגע בו מאוד, או שילוב של כמה דברים.
    אני בהחלט ממליצה לפנות לטיפול, שבמהלכו תוכלו להתייעץ האם גם לשלב אבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מרביץ
    קטי
    06/07/2010

שלום,בני בן 5 כמעט ונמצא במסגרת של גן,יש לו אחות קטנה בת 2.5 והיחסים ביניהם די בסדר.הבעיה היא שכאשר הוא לא מקבל מה שהוא רוצה,אז הוא מרביץ,גם בגן (כאשר לוקחים לו חלק ממשחק או לא משחקים לפי החוקים שלו) וגם בגינה אחה"צ.למשל אתמול,כשסבתו לקחה אותו מהגן,אז היו תלונות גם מהגננת וגם מהילדים שהוא הכה ילדים אחרים,אז בדרך הביתה הוא רצה ארטיק והסבתא לא הסכימה לכך,בגלל התנהגותו,אז הוא נתן לה מכה ולא היה מוכן להתקדם עד אשר היא היתה חייבת לקנות לו ארטיק.בבית אנחנו כל הזמן מדברים על זה,ואני מסבירה לו שהוא אינו יכול להכות ילדים אחרים ושיש דרכים אחרות,ניסיתי לתת לו עונשים אך זה לא עוזר...
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מרביץ

הוספת תגובה

• ילד מרביץ

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום קטי,
    עונשים אכן לא עוזרים, הם רק גורמים לילד השפלה. נראה לי שכאן צריך שילוב של שני דברים: מצד אחד אי שיתוף פעול העם האלימות ומצד שני לימוד כלים איך להתמודד עם תסכול בדרכים אחרות.
    אי שיתוף פעולה עם האלימות פירושו שאם הילד מרביץ, בודאי שאסור בשום פנים ואופן לקנות לו את הארטיק. במקרים כאלה, צריך להגיד, פעם אחת בלבד ובטון סמכותי - שמה שאמרתם הוא שיהיה - ואין ארטיק עכשיו. כאן הוא לבכות ולצרוח, צריך לעמוד בזה, אפשר לבחור אם לעמוד ולחכות גם אם זה ייקח שעה עד שהוא יירגע, או פשוט להתחיל ללכת והוא יבין שהוא שהוא יבוא איתכם או שיישאר שם לבד על מהדרכה, אבל ארטיק הוא לא יקבל. אם הוא מקבל ארטיק אחרי התנהגות כזו, אין לו סיבה להפסיק את ההתנהגות. כאן צריך להיות מאוד עיקביים - אם פעם אחת נכנעים צריך להתחיל הכל מהתחלה. כמו כן כשהוא מרביץ צריך להפסיק את זה פיזית מייד. גם אם זה דורש לחבק אותו חיבוק דב מאחור ולא לאפשר לו לזוז עד שהוא נרגע.
    אחרי שהוא נרגע אפשר ללמד אותו דרכים חלופיות להתמודדות - למשל, אם ילד משחק במשחק שגם הוא רוצה, הוא יכול לבקש, אם הילד לא נענה, אפשר להמתין עד שיסיים, או לשחק בינתיים במשחק אחר.
    לפעמים הוא גם צודק כשהוא כועס, למשל אם חוטפים לו משחק, ואז צריך להכיר בצדק שלו, אבל לתת לו דרך חלופית להתמודדות - למשל לגשת לגננת ולבקש את עזרתה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חששן וכנראה פחדן
    ליאת
    06/07/2010

שלום רב,

בני בן ה - 5 וחצי סובל מהיום בעצם שהתחיל ללכת לגן לאחר כשנה מהתנהגות שאני לא מוכן לקבל, כפי שידוע ילדים בגן מרביצים אחד לשני והוא תמיד בצד שמרביצים לו עד עצם היום הזה, אני לא דוגל במכות בכל צורה שהיא אבל אני כן חושב שילד צריך לדעת להגן על עצמו במידה והוא מותקף (מעבר לטיפול חינוכי שהילד המכה צריך לקבל), מה שקורה בפועל זה שהוא מקבל מכות ומתלונן לגננת שמענישה את הילד וכך זה חוזר חלילה, מכוון שזה ילדים שונים וזמנים שונים אי אפשר לטפל בתופעה הזו בצורה כזו ואני יודע שבכל מסגרת חדשה שהוא יגיע הוא יסבול מכך.
    לכן ובעקבות זאת חשבתי לקחת אותו לחוג קארטה על מנת שיקבל ביטחון עצמי גבוה יותר וידע להגן על עצמו במידת הצורך.
    מה דעתך ?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חששן וכנראה פחדן

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום ליאור,
    אין כל רע בלשלוח את הילד לחוג קראטה אם גם הוא מעוניין בכך. יחד עם זאת הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבך לכמה דברים. מדובר בילד בן 5, זו התנהגות סבירה מאוד להתלונן אצל הגננת בגילאים כאלה, זה עדיין לא אומר שום דבר על ההתמודדות שלו בעתיד.
    דבר שני, ילד שאבא מכנה אותו, אפילו לא בקול רם לידו בכינוי "פחדן", מרגיש מה אבא חושב עליו, וזו הרגשה שמקטינה את הביטחון שלו במקום להעלות אותו.
    יש הבדל גדול בין להגדיר ילד כילד שפוחד או חושש מאשר ילד פחדן. ילד פחדן נשמע כמו כינוי גנאי. חשוב מאוד שתנסה לחזק לילד את הביטחון ולא להוריד אותו על ידי סגנון נחרץ, שיכול להישמע לילד מפחיד ומעליב כמו: "התנהגויות שלא מקובלות עלי" או "ילד פחדן" כי כך רק תהפוך אותו לפחדן יותר ותיצור נבואה שמגשימה את עצמה. הוא בסך הכל ילד בן 5, לא ילד בן 13 שמעשן גראס, זו התנהגות שמתאים להגיד עליה"לא מקובלת עלי" כשהוא יגיע לגילאים האלה או להתנהגויות בסדר גודל כזה תוכל להשתמש באמירות האלה וגם יהיה רצוי שתשמש בהן.
    כרגע בגילו, אתה יכול לנסות לעודד אותו ולחזק אותו קודם כל על מה שהוא כן חזק בו, ועל כך שמגיע לו מקום גם אם לפעמים הוא מתבייש לקחת אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחצפות
    גילה
    06/07/2010

שלום.
    הבת שלי עומדת לעלות לכיתה א' ובזמן האחרון התחילה נורא להתחצף אלי (להוציא לשון, לצחוק כשאני מבקשת לעשות משהו, לצעוק עלי).
    פעם נהגתי להעניש אותה בהושבתה בחדר שלה במשך 6 דקות והיא הייתה מאוד עצובה, יצאה וביקשה סליחה והעונש היה אפקטיבי.
    היום אני מושיבה אותה והיא לוקחת משהו לקראו או סתם יושבת לה.... בקיצור לא מתרגשת מהעונש.
    השאלה היא כזאת: איך אפשר להעניש ילדה בת 6 שמתחצפת?
    בתודה מראש,
    גלית.

לקביעת תור
    סגירה
    התחצפות

הוספת תגובה

• התחצפות

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום גלית,
    תראי עונשים זה דבר לא יעיל. הם גורמים רק להשפלה של הילד והוא לא באמת מפנים את המסר.
    את רואה בעצמך שזה לא ממש עוזר לאורך זמן. צריך להבין יותר לעומק למה ביתך מתחצפת, לא סיפרת שום פרטים על הילדה ועל המשפחה לכן אני יכולה רק להעלות השערות. אולי יש קושי בסמכות ההורית בבית. סמכות הורית לא מועברת על ידי עונשים, אלא על ידי עיקביות, חוקים ברורים, לא יותר מדי חוקים דרך אגב, חוקים הגיוניים, חוקים שהילד באמת יוכל למלא, שמתאימים לגילו, העברת מסרים ברורים ולא מסרים כפולים, טון ברור ונחרץ, ועיקביות ושוב עקיביות.
    ייתכן גם שהילדה הגיעה למצב מסיבה כלשהי, למשל הולדת אח או סיבה אחרת שחסרה לה תשומת לב או שהדרך היחידה בה היא מרגישה שהיא מקבלת תשומת לב הייא דרך התנהגות שלילית. בשביל ילדים, כל התייחסות, גם התייחסות שלילית, היא עדיפה על פני חוסר התייחסות בכלל.
    אם זו הסיבה, ייתכן שכדאי לתת הרבה חיזוקים חיוביים על התנהגויות חיוביות שכן יש לה כדי להגביר אותן, ולהקטין את ההתייחסות להתנהגויות שליליות שלה כיוון שאז הן מתגברות.
    אם עדיין את אל מרגישה שאת לא מצליחה, את יכולה לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממכשפות
    גליה
    06/07/2010

שלום רב

יש לי ילדה בת 4.5 מאוד עדינה היא מקובלת בחברה בגן חברותית בנושא הזה הכל בסדר .
    יש לה פחדים היא פוחדת ממכשפות ולאחרונה בגן היו שתי הצגות של מכשפות הגננת אמרה לי שהיא היחידה שפחדה כל כך ובכתה ולכן היא הוציאה אותה מההצגה לקראת הערב אני רק מכבה את האורות ואפילו שיש עדיין אור היא מתחילה לפחד אני לידה עד שהיא נירדמת אבל ברוב המיקרים היא מתעוררת בלילה ובאה אלי למיטה ואני יודעת שהיא פוחדת בגלל זה ואני לא רוצה להציק לה ולהילחם איתה לחזור למיטה כי אני יודעת את הסיבה
    הנושא הזה מאוד חשוב לי כי פחד אצל ילדים במשפחה של אמא שלי הוביל למקומות שאני לא רוצה להיות בהם לכן אני מוטרדת מאוד ואני רוצה לטפל בזה (ניכנסתי לפורומים)אבל לא מצאתי פיתרון
    שאלתי היא איך אני יכולה לחזק את הילדה? יש לציין שאני מדברת איתה על זה ומסבירה לה שזה רק בדמיון
    בכבוד רב
    גליה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממכשפות

הוספת תגובה

• פחד ממכשפות

ליאת גרוס
    06/07/2010

שלום גליה
    פחד ממכשפות בגיל זה הוא נורמאלי ולרב עובר כאשר הילדה תדע להפריד טוב יותר בין דמיון ומציאות.
    חשוב שתפרידי בין חוויות אחרות שאת מכירה עם פחדים לבין הפחד של הבת שלך כי כך, הפחד הזה גם משפיע עלייך ומחליש אותך מול הפחד הזה. הילדה עלולה להרגיש זאת, באופן לא מודע, והדבר עלול להגביר את הפחד.
    מה כדאי לעשות? ובכן, קודם כל לא לבטל את הפחד ולאמר לילדה שזה רק בדמיון אלא לתת לה לגיטימציה כלומר לאמר לילדה - אני יודעת שאת פוחדת אני פה כדי לעזור. הילדה חוששת ממשהו ואם את אומרת שזה לא קיים זה לא ממש עוזר לה. מצד שני חשוב לשדר לילדה שהיא יכולה להתמודד ושאת יכולה לעזור לה לחשוב על דרכים לעשות זאת. לא נכון לתת לה לישון אצלכם. זו תגובה מגוננת המאשרת לה שיש לה סיבה לפחד ונותנת לה רווח משני לפחד.
    נסי לחשוב איתה איזה גיבור יוכל לעזור לה מול המכשפות. גייסי את הדמיון המפותח שלה לחשוב על דרכים דמיוניות לנצח את המכשפות. תני לה פנס משלה כדי שתוכל לחוש שליטה על החושך. אולי תקנו פנס שמפחיד מכשפות ומבריח אותן...
    חשוב לתמוך אבל לא לגונן. לא להתרגש אבל לא לבטל.
    אם המצב מחמיר ניתן לפנות לסיוע מקצועי קצר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 בוכה וללא חברים
    יי
    06/07/2010

שלום בתי בת 3 ו5 חודש נמצאת במעון כבר שנתיים ילדתי היא ילדה בוגרת מדברת בשפה יפה וגבוהה אוצר מילים מלא בעייתי היא שהיא במשך שנתיים כל בוקר בוכה ואינה רוצה ללכת לגן זה הגיע לרמה של לא רוצה להתלבש לא רוצה לשטוף פנים בתקווה שהיא לא תלך לגן היום בכל פעם שאני משוחחת איתה איך היא הרגישה בגן היום היא אומרת כייף אבל אף אחד לא שיחק איתי ששאלתי את הגננת היא אומרת שכן יש לה חברים מדי פעם השקפתי עליה ואכן ראיתי שהיא בצד ואם הגננת לא דטחפת אותה היא לא משתתפת ישנה אחיינית שלי בגן והיא מאוד דומיננטית בגן והבעיה שהן הולכות יחדו לגן הבא היא תמיד הייתה מכה את ילדתי וצעקת עליה היא נורא שתלטנית וכנ"ל בבית הורי כאשר כולם ניפגשים דיבארתי עם אמא וביקשתי שתדבר איתה אבל כלום לא עוזר זה עדיין נמשך אני הגעתי למצב שאני מעירה לילדה וצעקת עליה בתי נהייתה ילדה מאוד מאוד בכיינית כל דבר היא בוכה לא יודעת להתמודד עם חברים גם בבית וגם בבית הורי שיש שם 11 אחיינים כולם כבר קוראים לה בכיינית ושהיא לא יודעת לשחק ביחד היא נדיבה וטובה ורגישה מאוד אם אומרים לה משהו כל דבר קטן היא ישר בוכה היא חושבת שהכל מגיע לה אם היא רצתה את הרכב והוא אצל מישהו אחר היא ישר בוכה כולם אומרם לי היא מפונקת אבל אני לא רואה במה אני פינקתי אותה עם ילד בן שנתיים היא לא מתמודדת הוא משבריץ עליה מים בבריכה אז היא בוכה לוקחים לה כדור היא בוכה ושהיא בצד לבד אני שואלת אותה מה קרה היא מתלוננת שאף אחד לא משחק איתה היא רוצה שאני תמיד יהיה לידה הגענו לרמה שהיא מבקשת ממני לבקש מילד אחר שיביא לה משחק כלושהו כמובן שאני לא מסכימה ומסבירה לה שהיא צריכה לבקש ! אני תמיד מפרגנת לה שהיא עושה דברים טובים וכמובן מעירה לה לדברים רעים תמיד יש שיחות הסברים בבית תמיד מחמיאה לה היא תמיד אומרת לי אני מתביישת אני מתביישת שהולכים לגן היא ניכנסת עם מוצץ ורוצה שאני ירים אותה עד הגן ! אתמול אחיינת שלי הלכה לחבר בגן והיא נורא ניפגעה שלא היזמינו גם אותה ונורא כאב לי ! בגן שעשועים אם יש ילדים נוספים היא צריכ שאני הדחוף אותה ויהיה לידה תמיד בקיצור בבית היא בוכה המון אצל חברים היא בוכה בגן היא בוכה בבוקר בבית הורי היא בוכה איך עוצרים זאת זה בלתי נסבל ואף אחד לא רוצה להיות בחברתה בגלל שהיא בוכה מכל דברמצד שני היא מאוד בוגרת ועצמאית בבית מנקה משחקת אופה שאלותי הן : מה לעשות בנוגע לאחיינית שלי שהן ביחד לאורך כל הדרך היא נורא שטלתנית צעקנית ודומיננטית הפחד שלי שבתי תהיה הצל שלה ואנני רוצה בכך ! וכמובן כיצד לעצור את הבכי מכל דבר האם זה רגישות יתר האם היא זקוקה לטיפול מה עושים בבקשה תעזקרו לי בהקדםםם תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 בוכה וללא חברים

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום לך,
    ייתכן וכדאי להפריד בין ביתך לאחיינית בגן בשנה הבאה, אם זו בעיה כל כך גדולה.
    נשמע לי שהמצב כרגע הוא חמור. אני לא בטוחה שביתך זקוקה לטיפול, אבל ייתכן ואתם ההורים תוכלו להעזר בהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

יי
    06/07/2010

תודה רבה על תשובתך המהירה עד כמה המצב חמור בעינייך ולמה בגלל האחיינית או בגלל שהיא בוכה מכל דבר בעייתי היא שאנו גרים במושב וישנו גן אחד ועקב זה אנו לא יכולם לרשום אותם בחוץ מה עושים ? האם לשוחח עם הגננת על הכל ?אם המצב חמור היא לא צריכה אבחון טיפול של רגישות יתר משהו ... הצילי אותי בהבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    07/07/2010

שלום לך,
    את יכולה ללכת לאבחון איתה, זה לא מזיק, אבל מדובר בילדה קטנה מאוד ובגיל הזה בדרך כלל מעדיפים להדריך את ההורים מאשר לעזור ישירות לילדה. אנא פני למכון להתפתחות הילד של קופת חולים באיזור מגורייך.
    אם אין אפשרות לרשום את שתי הילדות לגנים נפרדים, בודאי שרצוי וכדאי לדבר עם הגננת ולבדוק מה ניתן לעשות בתוך הגנן עצמו.
    אני אמרתי י שהמצב חמור מתוך התאור שלך, שמתאר מצב שהוא בלתי נסבל עבורכן, לא בגלל שאני יודעת משהו שאתם לא...
    אני מציעה לך לא להילחץ, אין סיבה, אלא פשוט ללכת לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה -האם להמשיך?
    מלי
    06/07/2010

בוקר טוב
    אני פונה לבקשת יעוץ והדרכה
    בתי הקטנה בת 2.2 לפני שבועיים וחצי הורדנו טיטול,החלטתי על כך בעקבות זאת שבכל פעם שהיתי מחליפה לה היא ממש נלחמה בי כדי להישאר בלי טיטול .הסברנו לה שמעכשיו עושים רק בסיר והיא כבר ילדה גדולה.
    הבעיה היא שהיא לא מבקשת לעשות את הצרכים ,אם הושבתי אותה "בזמן" אז היא עושה בסיר,וגם מאוד מתלהבת מהצלחתה,אך לרוב היא מודיעה על פיפי בדיוק בשניה שהוא מתחיל לצאת ואז כמובן אנחנו כבר לא מספיקים להגיע לסיר,אותו דבר גם עם הקקי
    השאלה היא איך ללמד אותה לבקש קצת לפני שהיא הולכת לעשות צרכים ולא באותה השניה?
    אולי התחלתי איתה מוקדם מדי והיא עדיין לא מוכנה,האם במקרה כזה כדאי להחזיר את הטיטול לזמן מה?
    האם שבועיים וחצי זה הוא לא זמן מספיק לגמילה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה -האם להמשיך?

הוספת תגובה

• אפשר תשובה?

מלי
    07/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    07/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן כמעט 4 - עזרה
    יפעת
    06/07/2010

שלום,
    יש לי בן, בן שלוש ו-9 חודשים. אח בכור לתינוקת בת שנה וחודש.
    הילד מאוד מאוד אנרגטי, למרות שבבית הוא יודע לשבת על פזלים, אוהב מאוד לשחק במחשב, בנוסף לכל משחקי הריצה והקפיצה.
    אנחנו גרים במתחם בניינים שיש למטה רחבת דשא גדולה וכל אחרי הצהרים מתאספים שם הורים וילדים מהבניין שלנו ומבניינים אחרים.
    הילד כל הזמן מציק לילדים אחרים, עם בנות הוא לא מעוניין לשחק ואין שם עוד ילדים עם אותה רמת אנרגיה כמו שלו אז הוא פשוט מציק להם.
    אתמול התחלתי שיטה חדשה שאני לא בטוחה שיהא תעבוד: אמרתי לו שאם פעם אחת הוא מציק אז אנחנו עולים הביתה ואין טלויזיה ואין מחשב ושחבל שהוא יפסיד את מה שקורה למטה. 10 דקות אחרי זה כבר היינו למעלה בחזרה...
    מה עושים? אשמח לקבל עצות כיצד להתמודד.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן כמעט 4 - עזרה

הוספת תגובה

• ילד כמעט בן 4

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום יפעת,
    לא ציינת האם הילד הולך לגן ואיך הוא מתנהג שם. האם שם הוא כן מסתדר עם הילדים? יכול להיות שחסרות לו מיונמנויות איך לגשת לילדים ואיך לשחק איתם. זה אחרת לשחק פאזל לבד ואחרת לשחק עם ילדים. גם ייתכן שהוא מתבייש ומחפה על כך בהצקות.
    במקום להעניש אותו, כדאי כרגע לנסות ללמד אותו איך להתקרב לילדים ואיך לשחק איתם וגם לשחק איתו בבית שמחקים שונים כדי שילמד מה עושים בשניים - מה קורה כשלא רוצים אותו דבר, כשמפסידים, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

יפעת
    06/07/2010

תודה על התשובה המהירה,

הוא אכן הולך לגן. שם יש לו ימים טובים יותר וטובים פחות.
    הוא דיי ביישן, הוא לא משתתף פעיל במפגשים בגן למרות שמספרים לנו בגן שהוא בין הילדים המקובלים ושכולם רוצים לשחק איתו.

זה נראה שהוא מבין שהוא מציק והוא יודע שהוא מציק, כמובן הוא לא יודע למה ואני גם לא מצפה שהוא יענה על שאלה כזאת אבל אנחנו כבר כל כך מתוסכלים מכך.
    למטה בגינה הוא משחק עם חברים שגרים אצלנו בבניין שאיתו גם בגן. אבל הם עדיניים יותר ממנו.
    אני מניחה שאם ילד אחד היה מחזיר לו פעם אחת אז הוא היה מפסיק אבל זה לא קורה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום יפעת,
    תראי זה קצת יותר מורכב. כי אם בגן כן רוצים לשחק איתו, אז אני מניחה שהוא לא מציק שם וכן יודע לשחק. אני מניחה גם שאם הו אהיה מציק כל כך הייתם שומעים על כך מהגננת. אם כך מה גורם לו להציק דווקא אחה"צ? וגם מה כוללת ההצקה? מה נחשב בעינייך הצקה?
    יכול להיות שיש קשר בין הנוכחות שלך וההצקות. אולי זו דרך לקבל ממך התייחסות, או שאת מפרשת הצקה כמשהו שהילדים בכלל לא חווים כך עובדה שהם רוצים לשחק איתו, לכן התמונה לא כל כך ברורה לי. אני מצטערת אם אני מסבכת שאלה שאולי חשבת שהיא פשוטה, אבל משהו בכל זאת לא ברור לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות???
    סוסו
    06/07/2010

יש לי ילד (ראשון)בן שנה וחצי האמת הילד מדבר מילות חשובות,אבל עדיין לא מבקש לעשות (פיפי ....) ,רציתי לברר איך מתחילים עם הילדים ?? ובאזה גיל ?? להריד כבר טיטול וללכת עם תחתונים ומכנסיים ..
    רציתי לציין כשהו עושה (קקי) עומד בצד, וכשאומרת לו ילא בו להחליף הוא מבין ומביע הבנה כשנכנס למקלחת.
    האמת כולי תקווה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות???

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    06/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לעשות אמבטיה
    דניאלה
    05/07/2010

שלום !

בני בן שנתיים ותשעה חודשים ויש לנו בעיה שמתחילה ממש להחמיר , הוא פשוט לא רוצה לעשות אמבטיה , זה הגיע למצב שפשוט או אני או בעלי ,צריכים להיכנס אותו לאמבטיה להחזיק אותו אחרת הוא פשוט משתולל וכמובן הוא גם צורח במשך הזמן שהוא בפנים , אני חייבת לציין שלפני זה הוא לא היה חובב עד כדי כך של מיים , אבל עם אמבטיות לא היתה לו בעיה .........ניסתי לקנות לו צעצועים חדשים לאמבטיה וזה לא עזר , בזמן הבעיה עם המקלחת לקחתי אותו לבריכה הוא קצת לאט לאט הוא נכנס עם הרגלים ושיחק קצת ם במים , אני לא יודעת מה לעשות ....... זה לא נראה שזה הולךלעבור לו , בהתחלה חשבנו שזה זמני , אבל פשוט זה רק הולך ומחמיר ,

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לעשות אמבטיה

הוספת תגובה

• מקפיצה

דניאלה
    06/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה

ליאת גרוס
    06/07/2010

שלום דניאלה
    אני מבינה שבעבר נכנס לאמבטיה ולאחרונה פחות. מה קרה ?
    מה האוירה סביב האמבטיה. נסו לעשות את זה הכי רגוע שבעולם, בשעות בהן עדיין אינו עייף. לא להתייחס לזה כמאבק שמחכה לצאת.
    חשוב לתת לו חיזוקים על כל הצלחה בתחום. נצלו את הקיץ לבריכות כך שבהדרגה יחוש בטוח יותר.. ודאו כי חש בטוח ויציב.
    אולי כדאי לנסות עם דמות אחרת כמו סבתא למשל.
    ניתן לנסות לעשות אמבטיה עם ילד נוסף, חבר או בן דוד.
    אפשר להיכנס איתו, תוך כדי חיבוק ושירים.
    ספרו לו סיפור על ילד ממפחד ממים.
    שימו לב מה גורם לזה להחמיר. ייתכן וזה משהו באופן התגובה שלכם.

מקווה שאחת ההצעות הנ"ל יעזרו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הודעה קודמת-בחירת גן
    מירי
    05/07/2010

ברור לי שבטווח הקצר עדיף להשאירו בפרטי (בשל המשבר שעלול לחוות) אך השאלה מה נכון עבורו
    לטווח הארוך ?
    אנא ענו לי על הסעיפים, מאחר שאני מאד מבולבלת ומתקשה להחליט.
    אני רק רוצה את טובתו של הילד שלי...

תודה וסליחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    המשך הודעה קודמת-בחירת גן

הוספת תגובה

• בחירת גן

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום רינת,
    נשמע לי שגם בטווח הקצר וגם הטווח הארוך עדיף השאיר בגן פרטי. חשוב יותר למנוע מעברים ובפגיעה בביטחון העצמי, תכנים חינוכיים תמיד אפשר להשלים, פגיעות ריגשיות הרבה יותר קשה לתקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת גן-דחוף!
    מירי
    05/07/2010

אני אמא לילד בן 3.6. בספטמבר הקרוב יהיה בן 3.8.
    בני נכנס לראשונה לגן פרטי בגיל 1.8 ובשנה השנייה העברנו אותו לגן פרטי אחר (הנוכחי) וזאת לאחר הלבטויות קשות. המעבר נעשה עקב שיקול כלכלי, מאחק, וצפיפות ועומס ילדים בגן הקודם
    (עליי לציין ששני הגנים נחשבים לגנים טובים באזור שלנו). ההסתגלות לא הייתה הכי קלה וזאת למרות שעבר עם חברו הטוב, ולמרות שנחשב לילד מאד חברותי. מובן שבסופו של דבר התרגל
    וכיף לו מאד בגן.
    כעת אני עומדת בפני דילמה דומה-האם להשאירו בגן הפרטי או להעבירו לטרום טרום חובה ?
    מכיוון שמאד קשה לי ההחלטה אציג בפנייך את כל העובדות, היתרונות והחסרונות:
    הגן הנוכחי הוא גן המורכב משתי קבוצות הנמצאות בחלל אחד: האחת מגיל שנתיים (ואף מקבלת קטנם יותר-1.8...) ועד 2.8 (בעת הכניסה לגן) הקבוצה השנייה מגיל 2.9 בערך ועד 3.8/3.9.סה"כ 22 ילדים בכל קבוצה. בני נכנס לקבוצה של הקטנים והיה בין הגדולים שם. הבעיה בגן זה (לטעמי) שההפרדה בין שתי הקבוצות היא לא מוחלטת. אמנם המפגשים וכן היציאה לחצר היא בנפרד, אבל שתי הקבוצות שוהות יחד בבוקר עד השעה 9-שעת ארוחת הבוקר, לאחר שנת הצהריים ועד שעה 16.00, וכן בעת קבלת שבת וימי הולדת.
    ההתלבטויות שלי הן כאלה:
    1. במידה ויישאר בגן הפרטי יהיה בני בין הגדולים בגן (ולא רק מהקבוצה שלו)-יהיה בן 3.8, כאשר ע"פ הידוע לי יהיו לפחות עוד 4-5 ילדים סביב גילו. לא יהיו גדולים ממנו כך שלא יהי לו ממי ללמוד ואת מי לחקות...החשש שלי גם שלפחות בתחילת השנה ייסוג אחורה ו"יפרוש חסות" על אחד מהילדים הקטנים (החדשים), כפי שעשה בעת כניסתו לגן זה (חבר לילד בן 1.8, "אימץ" אותו ואף חיקה את ההתנהגות שלו, למרו היותו ילד מאד מפותח ופיקח...). יש האומרים שאין בזה כל רע וזה אף מקנה ביטחון לילד...
    מצד שני בגן עיריה יהיו ילדים בני גילו ואף גדולים ממנו. האם זה לא עדיף לצורך התפתחותו התקינה ?
    2. יש האומרים שילד בגיל הזה כבר צריך להיות בגן עיריה, גם בגלל ששם יש תוכנית לימודים מסודרת ותחת פיקוח...האם זה נכון ? עליי לציין שאני מאד מרוצה בגן הפרטי מבחינת התכנים המועברים לילדים, אופן הלימוד, ושפת הגננות. אך השאלה, האם בגיל זה לא עדיף גן עיריה שם
    תוכנית הלימודים מסודרת ומותאמת לגילאים הספציםיים ומכינה את הילדים לבאות....?
    3. מצד אחד בא לי להשאירו בגן פרטי, כדי "לפנק" אותו עוד קצת, ולגונן עליו, לפני שייכנס לגן עירוני
    שם הבנתי המשמעת הרבה יותר נוקשה...ומצד שני, הוא כ"כ מפונק שאולי גן עירייה רק יועיל....?
    4.גם אם הדבר הנכון להעבירו לגן עירייה, אני חוששת שיחווה משבר. אמנם יעבור עם עוד מ"ס ילדים מהגן שלו אבל חברו הטוב יישאר בפרטי...אני לוקחת בחשבון שכבר עשה מעבר אחד ובשנה הבאה ככל הנראה יעשה מעבר נוסף, לגן טרום חובה (גן העיריה הזה הוא לשנה אחת בלבד) למרות שאז יש להניח יעבור עם חברים רבים. האם 4 מעברים ב-4 שנים זה לא יותר מדי לילד בגילו (כל שנה גן...?)?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בבחירת גן-דחוף!

הוספת תגובה

• עניתי.

סמדר ריינר
    06/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואים שניים- איך מסבירים לילד?
    דנה
    05/07/2010

שלום,
    בן זוגי גרוש ואב לילד מקסים בן 8. לאחר 5 שנות זוגיות החלטנו להתחתן.
    סיפרנו לבנו והוא שמח בשמחתנו אך לאחר מס' ימים התחילו לצוץ שאלות כגון: "שיהיה לכם ילד הוא יישן כל הזמן אצל אבא?" "למה אני לא יכול לשון כל הזמן אצל אבא?" ( הוא נמצא אצלנו פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני)
    חשבנו לקחת את הילד למס' פגישות אצל פסיכולג ילדים.
    האם המחשבה נכונה? האם כדאי?
    אולי לחילופין אנחנו צריכים ללכת ולקבל הכוונה כיצד לענות על השאלות?כיצד להגיב?
    איזה דרך מומלצת? איך נמנעים מרגשות האשמה של בן הזוג?

אודה לתגובתך

הוספת תגובה

• נישואים שניים

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום דנה,
    אין טעם לקחת את הילד לפסיכולוג, הכל בסדר אצלו. הו אשואל שאלות טובות ונכונות. אתם יכולים ללכת להדרכת הורים אם אתם רוצים.
    אין דבר כזה להימנע מרגשות אשמה. יש ריגשות אשמה להורים והם חלק מהחיים.
    לגבי תשובות לילד - נראה לי שאפשר לענות פשוט את האמת, ולתת גיטמציה לכך שקשה לו. נכון, זה אכן מעורר קנאה שאולי יהיה ילד אחר שנמצא פה כל הזמן, כי אבא ואמא שלו נמצאים פה ואמא שלך נמצאת במקום אחר ואתה גם צריך להיות איתה.
    הרעיון הוא לא שהוא יפסיק לקנא, זה בסדר שהוא מקנא, אלה שיוכל התבטא על כך בחופשיות ושאתם תקבלו את זה.
    וכמובן להיגד שאבא אוהב אותו מאוד וכו'.
    אפשר גם להגיד לו כמובן שגם לו כיף כי לו יש שני בתים ולילדים שלכם יהיה רק אחד, אבל לא בטוח שזה יקטין את הקנאה, וגם זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילדה בת 1.8
    דנה
    05/07/2010

שלום
    אני ובעלי נמצאים בתהליכי גירושין. יש לנו ילדה בת שנה ושמונה חודשים. חלוקת זמני הראיה כרגע הינה יום שני ורביעי קבוע ופעם בשבועיים שישי שבת היא ישנה אצל האבא ובשאר אצלי. בנתים נראה שהיא מגיבה לזה בסדר וטוב לה גם אצל אבא וגם אצל אמא. הבעיה היא שבעלי לא מעוניין שאני אתקשר ואדבר עם הילדה כאשר היא ישנה אצלו,. הוא ביקש שלא אתקשר חודש ואכן הסכמתי כדי לראות אם אולי זה ירגיע אותו ולא נראה שזה הפריע לה אבל לטווח ארוך אני מרגישה שזה מאוד חשוב שהיא תוכל לדבר גם אם אמא (או אבא) כשהיא אצל בן הזוג השני ולדעת שהם עדיין חושבים עליה. לדעת בעלי זה רק יפריע לה בשגרת יום שהיא צריכה לדבר עם אמא שלה כשהיא איתו והיא גם ככה לא ממש מבינה ומדברת (מציין כי אם היא תבקש לדבר איתי יתן לה אך כרגע היא קטנה מכדי להבין אפשרות זו) לי מאוד חשוב לדבר איתה אבל לא אם זה עלול להפריע לה וליצור אצלה מתיחויות . שאלתי מה מומלץ בגיל הזה לעזוב אותה לנפשה או לנסות לדבר איתה בטלפון גם אם היא לא ממש מנהלת שיחה (היא כן יודעת כבר לענות יפה וכן ולא על שאלות)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם ילדה בת 1.8

הוספת תגובה

• הסתגלות ההורים לפרידה מהילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/07/2010

דנה שלום,
    נראה לי שגם את וגם בעלך לשעבר, עסוקים בטובת בתכם ובקושי שהיא עלולה לחוש כשהיא אצל אחד/אחת מכם. בנוסף, ייתכן חלק מההערכות שלכם את מה שהיא עלולה להרגיש, נובע מכך שאצלכם הפרידה עדיין לא "סגורה" סופית מבחינה רגשית. אולי לא קל לך לחשוב שבתך מאוד מתגעגעת אלייך כשהיא אצל אבא ואולי היא חושבת, כשהיא נמצאת איתו, שגם את נפרדת ממנה במובן מסויים.
    אולם הצורך כרגע לשוחח או לא לשוחח עמך בטלפון בא ממך ומבעלך לשעבר, והוא אינו של הילדה. כל עוד הילדה אינה מבקשת לדבר עם אמא, אין לכך משמעות רבה אם תדברו בטלפון או לא. ממה שכתבת, התרשמתי כי בתך מסתגלת למצב החדש והוא לא ערער לה את הבטחון בך. ילדים, במיוחד צעירים, מתאימים עצמם לכל מיני סידורי מגורים והסדרי ראייה בלי לפקפק בהם. דווקא כשהיא תגדל יותר, סביר שתעלה יותר שאלות ותהיות על הגירושין ועל הסדרי הראייה, אולם כעת התגובה שלה תקינה. חשוב בעתיד להמשיך להיות רגישים, וכמובן כפי שדיברתם, לאפשר לה לדבר עם ההורה אליו מתגעגעת.
    בהצלחה בתהליך,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה