מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יתר מגעמורן02/06/2010
שלום שמי מורן, יש לי ילד בן חמש וחצי. ילד מאוד נבון, בוגר, עצמאי וחברותי.
מגיל צעיר ראינו בעלי ואני שהוא אוהב לגעת יותר בילדים אחרים, לדוגמא :בתחילה זה היה בתקשורת עם ילדים שכאשר הוא דיבר הוא גם ליטף בפנים וכד' ואחר כך סתם בנגיעות. לאחיו הצעיר ממנו ב-שנתיים וחצי הוא מרבה לגעת בפנים.
היינו בשיחה עם הגננת היא כמובן שיבחה אותו על היכולות הגבוהות שלו,התפקוד בגן ואמרה שהיא לא חושבת שהמגע בילדים ולעיתים גם המגע עם מזרונים (הוא מכניס במפגש את הידיים בין שני מזרונים) קשור בתשומת לב או בפאן הריגשי אלא היא חושבת שמשהו במערכת התחושה עוד לא הבשיל. הגננת לא תיארה שהמגע פוגע בתפקוד של הילד בגן ,לא במפגשים ולא בפאן החברתי.
בנוסף יש לציין שהילד שלנו נולד 1.700 בשבוע 36 בניתוח קיסרי.
השאלה שלנו האם צריך לפנות למרפא בעסוק השייך לויסות תחושתי? או שמספיק שאנחנו בבית נזמן לא מגע? לא אני ולא בעלי מרגישים שיש לנו מספיק ידע כיצד אפשר לעזור לו, ואנחנו מרגישים את הצורך שלו במגע. מה אפשר לעשות כדי לעזור לילד שלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר02/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לנסוע לחופש ולהשאיר את הילדים?שרון02/06/2010
שלום רב,
מבקשת את עצתכם... אני אמא לשני בנים בני שנה ועשרה חודשים ושלוש וארבעה חודשים.
עד היום לא עזבתי אותם אפילו ללילה אחד (פרט כמובן לשהות בביה"ח בלידה של השני).
אנחנו רוצים לנסוע לחו"ל לשהות של שלושה לילות ואני מלאה חרדות, ספקות ותהיות האם כדאי ? או שמא אני אגרום להם לחרדת נטישה איומה ונזק?
עיקר הדאגה שלי היא לבן הקטן שמאד קשור אלי (הפסיק לינוק רק לפני חודש) ועלי גם לציין שהוא עדיין לא נמצא במסגרת אלא שוהה איתי כל היום...
מאד אודה לעצתכם האם כדאי לאוורר את הראש והנפש לכמה ימים או לוותר על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובה......
שרון03/06/2010בבקשה תענו לי.. אני מרגישה מתוסכלת ולא יודעת כיצד לנהוג?
אם השאלה לא מתאימה לפורום זה, אודה אם תפנו אותי לפורום אחר או כל גורם אחר איתו אוכל להתייעץ.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסוע או לא?
נעמה סבג שמש06/06/2010שרון שלום,
בגילאים בהם נמצאים ילדייך את בהחלט יכולה להרשות לעצמך לקחת "פסק זמן", לאזור כוחות, ולהקדיש זמן לעצמך ולזוגיות.
הקושי בעניין הוא בעובדה שהילד נמצא איתך כל היום. אצל מי הוא יהיה? האם יש דמות דומיננטית המכירה את סדר יומו ואת השגרה שלו? האם יש מישהו ספציפי שמכיר אותו מספיק טוב ואליו הוא רגיל? האם יתאפשר שאותו אדם יטפל בהם בביתכם, כדי לשנות כמה שפחות את השגרה?
הייתי ממליצה שמישהו אחר ישכיב אותם לישון וידאג להם, עוד טרם הנסיעה, כדי להרגיל אותם לכך. אם יש מספיקה זמן תנסי להעדר קודם ללילה אחד.
את מוזמנת לקרוא מאמר על כך באתר שלי, או כתבה אליה התראיינתי ב"מהתקשורת" בעיתון להיות הורים.
ההתלבטות היא לא קלה, אבל תקראי את הטיפים ותדעי איך לעשות זאת נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחושךדורית מלעי02/06/2010
בחודש האחרון בני בן 7 מתעורר כל ערב בשעה 3 לפנות בוקר טוען שהוא מפחד מהחושך הדלקתי לו את האור בחדר לא עזר קניתי לו מנורת לילה לא עזר הדלקתי לו טלויזיה לא עזר הוא מוכן לחזור לישון רק אם מישהו לידו אנא תנו לי עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
סמדר ריינר02/06/2010שלום דורית,
אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים ובידקי אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
דורית מלעי03/06/2010לסמדר תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהרבקה02/06/2010
שלום הבת שלי בת 3 בזמן האחרון כשאני נמצאת אם חברות או משפחה היא נצמדת אליי ואם אני הולכת לשירותים היא חייבת לבוא איתי או אם נכנסתי לחדר אצל אחותי לשניה היא ישר בוכה וצורחת אחיות שלי רוצות להרים אותה מה שהיה עד לא מזמן בשמחה היא לא מוכנה היא נכנסת לרטט וצרחות איפה אמא לגן היא הולכת בצורה יפה בלי בעיות וגם היא לא עברה איזה משהוא חדש או משהוא ממפחיד אותה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר02/06/2010שלום רבקה,
האם אותה רבקה מהשאלה הדחופה על ענייני השינה? כי אם כן, התשובה שלי לשאלתך הקודמת קשורה גם לענייני החרדה האלה.
אם לא, אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה הנוגעת לפחדים של ילדים, ובידקי אם יש שם משהו שיוכל לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותררבקה02/06/2010
שלום נעה שלי בת שלוש לא אוהבת לישון מגיל יום ועד היום כדי שהיא תישן אז צריך לישון לידה וזה אמון אמון זמן לפעמים שעתיים העברתי את אחותה בת שנה וחצי לחדר איתה כך נעה ביקשה וזה לא עוזר או צרחות ואז היא מפריע לאחותה או צריך לעשות חושך מוחלט לנתק טלפון וגם ניידים פשוט קשה לנו ועד שהיא נרדמת בלילה היא מתעוררת ובאה למיטה שלנו היא נרדמת ואז מחזירים אותה למיטה שלה אנחנו עובדים קשה ומאוד עייפים מה ניתן לעשות תודה רבה מראש העייפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר
סמדר ריינר02/06/2010שלום רבקה,
אחד הדברים שמרגיעים חרדה של ילדים זה לחוש את החוזק והעוצמה של הוריהם. כאשר היא מנהלת אתכם, מכתיבה לכם איפה תישן אחותה וכו', היא חווה אתכם כחלשים ורמת החרדה שלה עולה, במקום לרדת.
זה כנראה קורה בעוד מקומות, לא רק בעניין השינה.
כדי להרגיע אותה, אתם צריכים לעשות הפוך, לא להיענות לתכתיביה ולשים גבול ברור. בלי כעס, אין צורך בענישה, או צעקות חלילה (אני לא אומרת שכך אתם נוהגים אני רק ממחישה).
קחו לכם שבוע שבו תודיעו שניכם בעבודה שייתכן ותאחרו מסיבות משפחתיות, ותתחילו לקחת שליטה על העניינים בלילה גם אם זה גורם להפסד של שעות שינה באופן זמני.
אחרי ההשכבה בלילה, שכוללת מה שאתם נוהגים לעשות (סיפור, שיר, חיבוק, אמבטיה וכו') שמים סוף לעניין. לא מנהלים איתה משא ומתן, לא מסבירים יותר מדי, פשוט הולכים לישון ואם היא באה אליכם מחזירים אותה מיד למיטתה. אומרים לה אחרי ההשכבה: עכשיו הולכים לישון, ובלילה את נשארת במיטתך, אם תבואי אינו אנחנו מחזירים אותך למיטה. אחרי ההודעה הזו - לא עונים לשאלותיה בעניין ולא דנים איתה בכך.
אם היא בוכה או צורחת אתם ממשיכים בשלכם.
אחרי מספר לילות היא תיווכח שזה לא עוזר, וזה ייפסק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה ג' - זקוקה לעצותמיכל02/06/2010
בני מתנהג בצורה שלילית ביותר עם חבריו ועם המורים בבית הספר. מדובר על התנהגות שהחמירה לפני כ-5 חודשים.עד לפני 5 חודשים היתה קיימת אבל בתדירות נמוכה יותר. ההתנהגות באה לידי ביטוי בחיטוט באף מול הילדים בכיתה,רודף אחריהם עם החיטוט במטרה להניס אותם באם מציקים/מפריעים/מטרידים/מעלבים וכו'. הגיע למצב שהילדים בכיתה לועגים לו על כך ולא רוצים לשבת לידו. שלא לדבר על הבנות כאשר הן רואות אותו מגיע לכיתה הן עושות פרצוף של נגעלות. הוא שאל אותי , מדוע הבנות מתרחקות ממני. הסברתי שזה בשל מעשיו וכדאי שיפסיק. למחרת הפסיק ,בא אליי ואמר כי "עדיין הן נגעלות ממני", השבתי שזה יקח עוד קצת זמן עד שיבינו שהפסיק לחלוטין. הוא לא קיבל את התשובה והוא ממשיך להגעיל עם החיטוטים,עד היום. מקרה נוסף,לפתע באמצע השיעור הוא קם לשוחח עם חבר בכיתה. המורה מבקשת ממנו לחזור למקום והוא מתעלם ממנה. לא מקשיב. ממשיך לשוחח.בבית שאלתי אותו מדוע שוחחת עם הילד באמצע השיעור הוא ענה :קשה לי להתאפק". מקרה אחר ,באחד מהשיעורים הוא ישב ללא מעש ,לא הוציא את חוברות העבודה ואת המחברת. כשנתבקש לעשות כך הוא התעלם. כאילו לא פנו אליו. בשיעור זה הוא הפריע כאשר עשה רעש עם מחדד המתכת כשהו זורק אותו על השולחן. הילדים בכיתה צעקו עליו וביקשו ממנו שיהיה בשקט. אך הוא בשלו. המורה ביקשה שקט והוא המשיך. היא אמרה כי לבסוף הפסיק לבד כאשר התעלמו ממעשיו. ככשאלה אותו מדוע עושה רעש הוא ענה:"גם הם עושים רעש". הוא לעיתים מתלונן שיש רעש בכיתה, וכשאני מבררת עם המורה היא אומרת לי "היה שקט דממה בכיתה". אני אובדת עצות . אנחנו משוחחים עימו כאשר קורים מקרים כאלה בכיתה אך נראה כאילו לא מפנים את הדברים. כאילו לא שוחחנו על כך. יש לציין כי גם בבית לעיתים מתעלם מאיתנו (ההורים) אך אנחנו לא מוותרים לו לוקחים אותו ביד ומושיבים אותו לידנו ואומרים לו שוב את בקשתנו. בבית הוא נהנה להציק לאחותו שקטנה ממנו וקורא לה בשמות גנאי. כמובן שיש גם דברים חיוביים כפי שמציק לה הוא גם אוהב לשחק איתה ודואג לה. מדובר בתלמיד טוב מאוד. עם יכולות גבוהות. ישנם שיעורים שהוא עובד למופת! ויש שיעורים שהוא פשוט מתנהג אחרת לחלוטין. ז"א יש ימים טובים ויש ימים גרועים ביותר! אנא עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים לילד בכיתה ג'
ד''ר שירי שדה שרביט02/06/2010מיכל שלום,
הקשיים שאת מתארת הם מאוד נרחבים, ובנך כבר התחיל לשלם עליהם מחירים חברתיים. לכן אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים ולברר זאת עד תום.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ בעינייםקובי02/06/2010
שלום רב,
יש לה ילדה כבת 6, בריאה בד"כ מתוקה וחכמה. נראה לי שיש לה נטייה לפחדים וחרדות ודמיון מפותח, יותר מילדים אחרים, אם כי אין כרגע משהו מיוחד על הפרק.
לאחרונה החלה למצמץ בעיניים וככל הנראה נשללה בעיה פיזיולוגית בעין מול רופא עיניים.
קראתי בפורומים שאפשר שמדובר בטיקים ברקע של סטרס (שאני לא מזהה כרגע).
אנו ההורים מאוד חוששים מהתופעה.
האם זו תופעה מוכרת ? מה ניתן לעשות ? האם זה חולף ?
אודה על תשובתכם.
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ בעיניים
ד''ר שירי שדה שרביט02/06/2010קובי שלום,
במידה ונשללה בעיה רפואית בעיניים, מצמוצים תכופים מדי לא חייבים להיות רק עקב סטרס, אלא גם עקב קשיים אחרים, שמקורם בעיקר גופני. הכתובת הבאה לבדיקה היא נוירולוג ילדים, ורק במידה והוא ישלול מצב רפואי כלשהוא, מומלץ לבדוק עם פסיכולוג ילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהלה אצל תינוקת בת 11 חודשיםעינת02/06/2010
שלום רב, בתי בת 11 חודשים נוטה להבהל המון מרעשים שונים.
צליל תזכורת בפלאפון שלי מבהיל אותה באופן קיצוני.
אפילו כשאני פונה אליה כאשר היא שקועה במשחק לעיתים היא נבהלת.
הבהלה מתבטאת בזריקת הגוף (כאשר היא עומדת עמידת שש ), תנועות מהירות עם הידיים והרגליים ובכי היסטרי קצר מאוד.
האם יש מה לעשות כדי להקל עליה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר02/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילים יפותרבקה02/06/2010
שלום הבת שלי בת שלוש[יש לה אח בן 14 ואחות בת שנה וחצי] היא ילדה מאוד חכמה מאוד עצמאית לאחרונה היא אומרת את מגעילה ..יה מעצבנת . תעזבי אותי. וכל מיני מילים לא יפות כשאני מוציאה אותה מהמקלחת לרוב בועטת בי .או כשאני צריכה מימנה לאסוף משחקים לא רוצה מה אני אמורה לעשות כשהיא מדברת לא יפה אצלנו לא משתמשים במילים כאלה דרך אגב זה לכל בני הבית ההתנאגות שלה רק טיפים אך לענות לה כדי שזה לא ימשיך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך מילולי
נעמה סבג שמש02/06/2010
שלום לך,
להתנהגות כזו את צריכה להגיב בצורה החלטית וחד משמעית. אסור לדבר כך לאמא או אנחנו לא מדברים בשפה הזאת בבית הזה.
את יכולה לשלוח אותה להרגע בכל פעם שהיא תדבר כך. אם תהיי עקבית, יחול שיפור בהתבטאויות אילו.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים ...תהילה02/06/2010
שלום,
הבת שלי בת 10 חודשים. לקחתי שנת חל"ת על מנת להיות איתה בשנה הראשונה. לחוות איתה את ההתפתחות שלה והגדילה. ( יש לי תחושת פספוס גדולה בנושא עם הבת הגדולה, שהלכה לפעוטון בגיל 4 חודשים. הייתי חייבת חוויה מתקנת לעצמי )
בבקרים אנחנו משחקות המון, מטיילות, הולכות למשחקיות, גן משחקים וכו'.
אני כל כולי שלה ובשבילה בבקרים.
כמו כן, אני עדיין מניקה אותה ( לא לקחה מעולם בקבוק).
הבעיה היא, שהיא חייבת לראות אותי כל הזמן בזווית העין שלה. אם אני נעלמת ולו לשניה היא מתחילה לבכות.
היא לא מוכנה להשאר עם אף אחד ( אפילו לא עם בעלי) אם אני לא לידה. היא לא נותנת לאף אחד להרים אותה על הידיים . היא מייד מתחילה לבכות בהיסטריה וכאשר אני לוקחת אותה תוך שניה היא נרגעת ו... צוחקת .
איך אני יכולה להתחיל להרגיל אותה לאנשים אחרים. ( סבא/ סבתא...) שתהייה עצמאית יותר, לא תלותית בי ?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר לאמא
נעמה סבג שמש02/06/2010יעל שלום,
חלק מהעניין נובע מפני שאת עדיין מניקה. כדאי שתתחילי לשאוב כדי לאפשר גם לאבא להאכיל אותה, להשכיב לישון ולהיות מעורב יותר.
אל "תצילי" אותה כשהיא בוכה כאשר הוא מרים אותה, אבל כן תהיי נוכחת.
כך, בצורה הדרגתית תוכל לקבל גם אחרים.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי בעת עשיית הצואהענבל02/06/2010
שלום רב!
בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. לפני כשבועיים התחלנו בתהליך הגמילה מחיתול ובימים הראשונים הכל הלך כמו שצריך הילדה עשתה את הפיפי בסיר ובשירותים ואת הקקי פעמיים בלבד בשירותים למרות שמייד לאחר שהקקי יצא ירדה מיד מהשרותים.ומכאן החל הקושי הגדול של בתי לעשות קקי בכל צורה שהיא,לא בסיר ולא בשירותים רק בחיתול בסבל ובלית ברירה והדבר מלווה בבכי הסטרי ,צעקות, רעד ופחד בלתי מוסבר שלא היו לפני תהליך הגמילה.(לא ניראת בעיית עצירות).
הילדה מנסה לדחות את מועד עשיית הקקי ומתאפקת יומיים שלושה,וכשמזכירים לה זאת היא עונה "לא קקי".במשך שעות יכולה לנדנד ולבכות בטענה שכואב לה הקקי ושסוף סוף עושה בחיתול בלית ברירה דורשת מיד להחליף חיתול.כלומר המצב כל כך גרוע שאפילו החיתול שהוחזר כבר לא עוזר והבכי ההיסטרי לא פוסק בשום מצב עד עשייתו ואז ישנה רגיעה. יש לציין שפיפי עושה רק בסיר ובשירותים בלי בעייה,מלבד בלילה לעיתים הטיטול רטוב.
הילדה סובלת ונמצאת בחרדה לא ברורה ואני לא יודעת איך לעזור לה וכיצד לנהוג.
מה ניתן לעשות? בבקשה מחכה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי היסטרי
סמדר ריינר02/06/2010שלום ענבל,
אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה המתייחסת לגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי
גלי04/06/2010הי ענבל, מה שתארת בדיוק עבר עליי בתהליך הגמילה של ביתי. שבועות על גבי שבועות
היא בשום אופן לא רצתה לעשות בשירותים,בסיר וכו', היא היתה מגיעה למצב שבמעון היא היתה עומדת ועושה ואז היא היתה בוכה ממבוכה. היא לא היתה עושה צואה 5 ימים בכלל!
ניסתי כל מיני דברים- מיץ שזיפים,מעדנים וכו' .זה לא עזר.
ביום אחד זה פתאום השתחרר לה וחלף.
תדעי שכל העניין הוא תהליך נפשי ואין לה שום בעיה בעיכול
וכו'.
צריך הרבה סבלנות , זה יעבור לה לבד!
בהצלחה, אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי
גלי04/06/2010הי ענבל, מה שתארת בדיוק עבר עליי בתהליך הגמילה של ביתי. שבועות על גבי שבועות
היא בשום אופן לא רצתה לעשות בשירותים,בסיר וכו', היא היתה מגיעה למצב שבמעון היא היתה עומדת ועושה ואז היא היתה בוכה ממבוכה. היא לא היתה עושה צואה 5 ימים בכלל!
ניסתי כל מיני דברים- מיץ שזיפים,מעדנים וכו' .זה לא עזר.
ביום אחד זה פתאום השתחרר לה וחלף.
תדעי שכל העניין הוא תהליך נפשי ואין לה שום בעיה בעיכול
וכו'.
צריך הרבה סבלנות , זה יעבור לה לבד!
בהצלחה, אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתעורר בצרחותNA02/06/2010
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים תמיד מתעורר משינה בבכי. את זה אני עוד יכול להבין אבל לפעמים הוא מתעורר משנת הלילה ומתחיל לצעוק בצורה לא הגיונית ולא פרופרציונאלית. כשאני איתו הוא נרגע אבל ברגע שאני מתרחק הוא ממשיך לצרוך. הוא מסוגל להמשיך ככה שעות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות או ביעותים?
נעמה סבג שמש02/06/2010היי,
האם הילד מתעורר בצרחות עם עיניים עצומות? האם הוא רואה הרבה טלויזיה? האם הוא בחוג בריכה?האם עובר חוויות מיוחדות באותו היום? תכתבי בבקשה מידע רב יותר,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיםליאת01/06/2010
לפני כשבועים התגרשתי מבעלי ואנו חיים בנפרד. מה אלי לספר לילדים? בתחילה האב היה במילאים וכעבור שבוע הילדה ראתה אותו כי יש ביננו הסדרים זמנים.
חשוב לי לציין שלאורך כל הקשר גרנו בדירה משותפת של האב שעכשיו אני לא חוזרת לדירה זו בעקבות הפרידה אבל הילדים ממשיכים ללכת לשם בלעדי דבר שאליו הם לא רגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
סמדר ריינר01/06/2010שלום ליאת,
קודם כל רצוי שאת שיחה תעשו שניכם ביחד אם זה אפשרי. צריך להגיד פשוט את האמת - אבא ואמא לא מסתדרים יותר ולכן הם נפרדו.
זה לא באשמתכם, הילדים, ואף אחד מאיתנו לא הפסיק לאהוב אתכם. צריך לעדכן אותם לגבי סדרי הראייה והמגורים, ולהתמודד ולהכיל את תחושות העצב הכעס והחרדה שיבואו אחר כך, הן לגיטימיות ויש לתת להן מקום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת גן שהתפספסה אי שם בפורוםסמדר01/06/2010
בני נכנס לגן בגיל שנה והיה בקבוצה של 12 ילדים שרובם גדולים ממנו בחצי שנה ויותר. שנה הבאה כל הילדים למעט אחד אולי שניים עוברים לקבוצה של גדולים ואילו לגבי בני הגננת המליצה להשאירו כך שיהיה עם ילדים קטנים ממנו חלקם בחמישה שישה חודשים וחלקם בהפרש של שנה. אני חושבת שהוא צריך להמשיך עם כולם אפילו שהוא הכי קטן. התכנים יהיו יותר ארוכים ויהיו עוד כמה ילדים גדולים ממנו בכמעט שנה. מה עדיף להישאר עם הקבוצה או להישאר עם קטנים ממנו או להעביר גן? יש לציין שההתפתחות שלו תקינה לחלוטין לגילו ושעד עכשיו הוא הסתדר ללא כל בעיות מיוחדות.
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת גן
סמדר ריינר01/06/2010שלום סמדר,
לא ציינת מה הם הנימוקים של הגננת להשיארו עם הקטנים, מעבר לזה שהוא קטן?
אני לא בטוחה שיש חשיבות קריטית לעניין התכנים הארוכים יותר, יותר חשוב שהוא ירגיש בטוח ונעים, ההתפתחות שלו מושפעת יותר מתחושת הביטחון והשייכות מאשר מהתכנים שמרצים לו בגן בגיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים- ילדה בת 6שרית01/06/2010
שלום,
הילדה שלי בת 6 והיא פחדנית מאוד, שהיתה קטנה יותר זה היה מתבטא בפחד מרעשים, זיקוקים , רעש אופנועים וכו.. בתקופה האחרונה זה התגבר והיא מפחדת מבעלי חיים, מהקטן ועד הגדול. פרפר , זבוב ועד כלב או עז, פרה וכד'.. כמו כן, היא יותר דבוקה אליי, פחות משחררת בקלות מה שלא היה קורה בכזו עוצמה קודם.
איך צמתמודדים? איך אפשר לעזור לה?
התחלנו לאחרונה טיפול בפרחי באך אבל אני לא רואה שום שיפור ואני תוהה לעיתים האם ההקנה במצב לא נובעת מהטיפול בטיפות.
אודה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר01/06/2010שלום שרית,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים. בידקי אם יש שם משהו שיכו לעזור לכם. אם לא, או אתם לא מצליחים, יש לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)