מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא ישנה.............סמדר מלכה14/06/2010
הכל התחיל לפני כשנה וחצי שעברנו לדירה חדשה (יותר גדולה) מרגע כניסתנו לדירה הילדה אינה מוכנה לישון בחדרה בטענה שהו החדר האחרון בבית והיא מפחדת. הילדה ישנה תקופה מאוד ארוכה בחדר השינה איתנו עד שנולדה לה אחות חדשה שכיום היא בת חצי שנה ( לידיעה - יש בבית עוד ילדה בת 4 שנים שישנה ללא שום בעיות מיוחדות) לאחר שנולדה התינוקת הרגלי השינה עברו מחדר השינה לסלון יש לציין שבחדר השינה היתה לה שינה טובה מאוד. בזמן שהותה בסלון החלה לקום הילדה עם התפרצויות בכי , מילמולים שנמשכים כ - 10 דקות ואינה זוכרת על חלום רע שחלמה. בחודשיים האחרונים לאחר הרבה הבטחות של פרסים ומתנות הסכימה הילדה לישון בחדרה אך הבכי וההתפרצוית לא פסקו. היא לא מוכנה להרדם אם אין משהו בסביבתה אציין כי היא אינה ישנה לבד אחותה בת ה - 4 ישנה איתה באותו החדר . לאחר שהיא נרדמת כמובן בנוכחותי היא קמה בין 2- 3 פעמים בלילה מגיעה לחדר השינה שלנו ומעירה אותנו כדי שנישן איתה. אני כל לילה מצטרפת אליה למיטה וכמובן שגם נרדמת איתה עד הבוקר. גם כשאני לידה אני מרגישה כי היא מתעוררת כדי לבדוק עם אני לידה והיא חוזרת לישון. אבקש לציין כי היא ילדה מקסימה ביום יום מצליחה בלימודים ופעילה מאוד מבחינה חברתית.
אבקש את עזרתכם מה אפשר לעשות שעוד לא עשיתי???? דבר זה פוגע מאוד ביחסים וברצף ההתנהלות בבית ובעבודה.....
תודה רבה סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישנה
נעמה סבג שמש14/06/2010סמדר שלום,
הבנתי מתי הכל התחיל אך אני לא בטוחה שהבנתי בת כמה הילדה.
מצב כזה ניתן לפתור עם הרבה עבודה של אינטליגנציה רגשית בכלל,
וזה יושלך על נושא השינה.
קשה לתת הדרכה מפורטת שכזו בפורום, אך אנסה: חשוב ללמד אותה לאהוב את חדרה ורק אז לפעול בנושא השינה, תוך רגישות וראיית הדברים מנק'מבט של ילד.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מפחדאוקסנה14/06/2010
שלום. ילד בן4 שנים. בזמן אחרון ילד מפחד לצאת לעיר, הוא חושב שאולכים לק"ח. או לנסוע לעיר אחר, כי שוב חושב שה לק"ח. אולכים לבנק, לא רוצה, בוכה, כי בנק בשורה של ק"ח. הכול זה התחיל אחרי ניתוח שקד שלישי. מסבירה שאולכים למשוך כסף וזהו או אולכים רק לשחק ו....! בבקשה מה לעשות? איך לעזור לילד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מפחד
סמדר ריינר14/06/2010שלום אוקסנה,
למה לדעתך הילד לא מאמין לך כשאת אומרת שלא הולכים לקופת חולים? האם את נוהגת לשקר לו לפעמים כדי להשיג את שיתוף הפעולה שלו? אם כן, כדאי לחדול מזה, כי זו התוצאה.
בכל אופן את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" ולקרוא את השאלה שמתייחסת לפחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה14/06/2010דווקה שקר אין בננו, משתדלת ללכת איתו על נכון ואמת. אם פעם בבית הוא ביקש "שרוצה בחוץ" היום כשאנחנו באוטובוס או בעיר הוא רוצה הבית ובוכה. איך ומה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/06/2010שום אוקסנה,
אני חוזרת ומפנה אותך לתשובה על הפחדים בעמודת "שאלות נפצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי למשמע קולות רמים של ילדיםאמא לבן שנה+14/06/2010
שלום רב!
הנני אמא לילד בן שנה וחודשיים (בני הראשון), ומצויה איתו ביום-יום בבית.
ילדי צפוי להיכנס לגן החל מספטמבר הקרוב.
בעת האחרונה, במהלך מפגשים עם חברותי ובניהן (קטנים מעט מבני), בני בוכה ממושכות למשמע קולות רמים וצעקות מצד הילדים של חברותיי. אציין שילדי נראה ממש מפוחד ומאוים מן הצעקות.
בנוסף, בני אינו נרגע גם אחרי ניסיונות מיידיים שלי להסיח דעתו כמו דיבור איתו, אחיזתו קרוב אליי ועוד, זמזום שירים מוכרים ועוד.
איך עליי להתנהג על-מנת שלא ירגיש כל חשש בעת מפגש עימם, על אף משמע קולותיהם הרמים, אך טבעיים, של בני גילו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר14/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות של אי עשיית ברית מילהמורן14/06/2010
רציתי לדעת אלו השפעות פסיכולוגיות/חברתיות עלולות להיות עקב אי עשיית ברית מילה לתינוק שגדל בארץ? אם בכלל יש השפעה חברתית....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות של אי עשיית ברית מילה
סמדר ריינר14/06/2010שלום מורן,
קשה לנבא דבר כזה, זה תלוי בהמון גורמים. זה יכול לגרום מבוכה ובושה מסויית בגיל ההתבגרות ובצבא, במקומות שבהם נדרשת חשיפה במקלחות וכו', בגילאים שבהם גם כך הביטחון עצמי ודימוי הגוף הם בעייתיים. מעבר לזה תלוי בביטחון העצמי של הילד, בהסברים שניתנו לו על כך, ובמזל שלו - באיזו סוג חברים הוא מוקף ולאן הוא מתגלגל בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד בן 10 הסתפרג'וני14/06/2010
לילדי בן ה10 היה שיער ארוך עד החזה השבוע הוא הסתפר מרצונו וילדים מהכיתה צחקו עליו דבר הגרם לו להסתגר בבית ולחשוש מללכת לבית הספר לאחר שלושה ימים בבית הוא הסכים ללכת אך עדיין לא יוצא בהפסקות ולא יוצא לחברים או לחוגים - מה עושים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10 הסתפר
סמדר ריינר14/06/2010שלום ג'וני,
כדאי לנסות דבר איתו ולנסות להבין בדיוק מה קרה. כמה ילדים צחקו עליו, מה הם אמרו, למה זה כל כך נורא? האם יש ילדים שלא צחקו עליו? כדאי לנסות לתת לתחושה הקיצונית שלו פרופורציות, לדבר על כך שלכולם קשה להתרגל, וזה בטח לא נעים לו, אבל אם הוא היה ילד מקובל קודם הוא ימשיך להיות גם בהמשך, ולא כל הילדים בודאי צחקו, וגם אם כן זה יישכח, תנסו לעודד אותו להתמודד כי יכול להיווצר מצב שמרוב הימנעות הוא יפתח פחד מהפחד עצמו למרות שהעניין עצמו כבר לא כל כך רלוונטי. בלי לחץ כמובן. מותר לכם לספר מנסיונכם על אירועים דומים שעברתם בתור ילדים ואיך התגברתם עליהם. להזכיר במה הוא חזק, ולמה ילידם אבהו אותו עד עכשיו, להזכיר לו את הכוחות שלו, והיכולות הספורטיביות הלימודיות והחברתיות שלו או אלה מתוכן שהוא חזק בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני עליה לכיתה אמיכל14/06/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת 5 וחצי. היא ילידת סוף דצמבר.
הגננת כל השנה אמרה שהיא מתאימה , פקחית, חברותית וכו' וצריכה לעלות לכיתה א'.
אנחנו גרים בישוב קטן ולכן הגנים הם רב גילאים.
לקראת סוף השנה אמרו לנו שהתאריך שלה לא עובר . אז נשלחנו לאבחון פסיכולוגי.
לאחר כמה שעות של אבחון (הילדה הגיעה עם דלקת גרון ואנטיביוטיקה לאבחון), הילדה יצאה בוכה.
ומאז הילדה עם חוסר בטחון, לא רוצה ללכת לחברים (לפני - לא הצלחנו להוציא אותה מהחברים הביתה). לא רוצה ללכת לחוגים שלה, בוכה המון. היא הבכורה בבית ויש לה עוד שתי אחיות תאומות בנות 3.
ניסינו טיפול אלטרנטיבי - היינו פעם אחת והיא מאד נהנתה, אבל לא רוצה לחזור לשם יותר.
אנחנו לא יודעים מה לעשות. היא לפני עליה לכיתה א' ובכלל איך מחזירים לילדה את הביטחון. היא צמודה רק אליי, לאמא, לכל מקום שאני הולכת.
מקווה שתעזרו לי - תודה וום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני עלייה לכיתה א'
סמדר ריינר14/06/2010שלום מיכל,
כדאי לברר טוב טוב מה קרה באבחון? האם הייתם שם איתה או שנכנסה לבד? למיטב ידיעתי זו לא אמורה להיות חוויה טראומתית עד כדי כך, משהו לא מסתדר פה.
לפני שמבררים מה קרה וממה היא פוחדת, אני לא יודעת אם אפשר לחשוב בצורה רצינית על כיוון העזרה.
מה שאת מתארת זה לא חוסר ביטחון, אלא חרדות, ומצוקה די גדולה. זה לא עניין לחיזוק הביטחון אלא לטיפול.
אם היה אירוע אחד שאחריו זה קרה בצורה כל כך ברורה - צריך לברר טוב טוב מה היה שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיתיחס?אדם14/06/2010
יש לנו בן בגיל 6 (יש לו 4 אחים ואחיות - הוא 3 במספר מהגדול) כאשר הוא כועס או לא מקבל מה הוא ביקש אז הוא קורה לנו בשמות גנאי (מטומטם/טיפש וכדו') - איך להגיב
לא יודעים מה לעשות - מדובר בילד בוגר בנפשו, כשהוא לבד הוא פשוט ילד מתוק
בנוסף הוא מציק המון לאחותו הקטנה (גיל 4)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתייחס
סמדר ריינר14/06/2010שלום אדם,
אני לא בטוחה שצריך להתייחס, זה נעשה כדי להרגיז אתכם, אם לא תתרזו לא תהיה סיבה להמשיך בזה. ילדים לפעמים קוראים למבוגרים טיפש ומטומטם, במיוחד כשהם מרגישים חסרי אונים לגבי הכוח שיש למבוגרים עליהם. לא הייתי מתרגשת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 שרוצה להתחתן עם ילד בגןאבא14/06/2010
שלום,
בני בן 5 ואמר לחברו הטוב בגן שהוא רוצה להתחתן איתו שיהיה גדול.
האם זה נורמלי? האם זה כבר מעיד על נטייה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
סמדר ריינר14/06/2010שלום לך,
קשה לדעת אם זה מעיד על נטייה כלשהי, אבל בכל מקרה בגיל הזה זה עדיין לא קובע והרבה דברים יכולים להשתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8הילה13/06/2010
שלום רב,
ביתי הבכורה בת 8 התחילה לקצוץ ציפורניים לפני כחצי שנה ולאחרונה מריחה את אצבעותיה באובן אובססיבי. יש לה אחות בת 6 ואח בן חודש וחצי.
ניסיתי להתעלם מההרחה אך מאוד קשה לי.
מה עלינו לעשות ? האם יש צורך לקבוע תור לפסיכולוג ילדים ?
מדובר בילדה מאוד חכמה עם קשיי קשב וריכוז במטופלת בריטלין
הודה על תשובתכם,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8
סמדר ריינר14/06/2010שלום הילה,
ייתכן שהדבר מעיד על מצוקה מסויימת של הילדה ולכן כן כדאי לפנות לטיפול, כדי לברר מה מציק לה ייתכן שסובלת מחרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול ללא הילד למשך 21 יוםכנרת13/06/2010
עוד שבועיים אנחנו נוסעים לחול עם 2 הבנות הגדולות בנות חמש ושמונה בני הקטו בן שנה וחודשיים נשאר אצל הסבא והסבתא שגרים בבניין שאנו גרים בתקופה האחרונה אנו דאגנו להשאיר אותו די המון אצלם והוא גם ישן אצלם פעמיים לילה שלם ללא הפרעה לא בכה אני נורא פוחדת על ההשלכות של השארת עידו אצלם לתקופה של 21 יום האם אני צריכה לצפות לבעיות בתקופת החזרה או בתקופת השהות של עידו אצלם ? זו הפעם הראשונה שאני משאירה ילד מעבר לילה אחד מה עושים ? והאם אני צריכה לדבר עימו במהלך השהות שלי בחול ?אבקש הדרכה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל
סמדר ריינר14/06/2010שלום כנרת,
אני מצטערת להשבית שמחות, אבל נסיעה ל-21 יום ללא תינוק בן שנה וחודשיים נשמעת לי הרבה יותר מדי זמן. אני מבינה שכבר החלטתם ואתם רק מבקשים עזרה כדי לעשות את זה נכון, אבל קשה לי לסייע לכם כיוון שאני חושבת שזה ממש לא נכון.
הבעיה היא לא הבעיות שהוא יעשה לכם או לסבתא והסבא, אלא ההשלכות על נפשו.
ממליצה לכם לשקול את הנסיעה שוב, לבטל אותה, או לדחות אותה או לקצר אותה בהרבה או שאחד ההורים לא ייסע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה עם סמדר .
נעמה סבג שמש14/06/2010אם בכל זאת תעשו את הצעד תקראו כתבה על כך ב"מהתקשורת", באתר שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהירדמות- בת 3לילכית13/06/2010
ביתי בת 3, עד לפני שבועיים בערך שגרת השינה היתה קבועה: מקלחת, פיג'מה, משאירים אור קטן בחדר, אני/בעלי מספרים לה סיפור במיטתה, אח"כ היא קוראת קצת לבד, אח"כ אנחנו באים לקחת את הספר, חיבוק נשיקה ולישון עם אור קטן לפעמים גם בלעדיו-בדרך כלל נרדמת במהירות עם חיתול ומוצץ.
בשבועיים האחרונים- מנסה מאוד למשוך את ההירדמות- מבקשת עוד סיפור (אנחנו בד"כ לא מסכימים), מים, ליטוף, עוד מים, שירותים, כאשר בימים האחרונים בוכה בכי היסטרי ברגע שאנחנו עוזבים את החדר ונשארת לבדה. מבקשת ש"נלטף אותה", מביעה ביטויים סומטיים- "כאבי בטן" (שבאורח פלא נעלמים לחלוטין אם אנחנו מגיעים אליה). בכי לא נרגע גם אם אנחנו מחכים מספר דקות.
ניסינו באסרטיביות להיכנס אליה, להסביר לה שעכשיו הגיע הזמן לישון, אמא ואבא רוצים גם לנוח וכו....
ניסינו להכין אותה מראש ולספר לה מה הולך להיות (עכשיו נספר סיפור ואח"כ ניתן לך נשיקה וחיבוק ואת הולכת לישון).
כאשר שאלנו אותה למה בוכה/מה קשה לה אומרת רק שלא רוצה להישאר לבד...
במקביל, לאחרונה אנחנו מרגישים שחווה פחדים שונים שלעיתים מלווים גם במהלך היום (לדוג' בובה מפחידה של ליצן, רגישות יתר מרעש וכד').
איך מתמודדים? האם לקבל שבתקופה הזו זקוקה לנו יותר ולהישאר איתה עד שנרדמת?החשש שלנו שיהפוך להרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים? שינויים?
נעמה סבג שמש14/06/2010לילכית שלום,
ראשית ארצה לדית אם יש שינוי משמעותי שהילדה עברה. אח חדש, מעבר גן, דירה וכדומה.
אכן בגיל הזה צצים ועולים פחדים רבים. יכול להיות ששמעה בגן שיחה או חלמה חלום שגורם לה לחשש.
נכון שיש להיות רגישים, אך כמו שציינתם- זה עלול להפוך להרגל.
אני מציעה לדבר על נושא הפחד, להעלות ולהציף את הדברים. לדבר על חלומות, להקריא סיפור בעניין או לעשות לה הצגה עם חיות כשאחת חוששת לישון והשניה מסבירה לה שחלום אינו מציאות.
שווה גם לבקש מהגננת לדבר על הנושא.
איני מכירה את אופייה, אך ניתן להציע שתשבו מחוץ לדלת כדי להיות שם. זה במקרה הגרווע.ו...זה גם במקום סיפור...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- עונה ועוד פרטים...
לילכית14/06/2010לאחרונה לא היו שום שינויים משמעותיים- נמצאת באותו גן כבר זמן רב, מאוד אוהבת אותו.
כמו שציינתי- אנחנו מנסים להעלות את עניין הפחדים, סיפרנו לה שכולם קצת מפחדים וזה בסדר, ושאנחנו שומרים עליה והיא לא לבד וכו'. יכול להיות שיש באמת חלומות וננסה להתייחס אליהם.
לפני השינה אנחנו מדברים על דברים נעימים/לא נעימים שחווה- מאוד אוהבת לשתף, אך לא תורם להירדמות.
אתמול בלילה- באמצע הלילה רצה לבוא למיטה שלנו וכמובן שלא הסכמנו ושוב במשך שעה בכי וקושי להירדם במיטה שלה, עד שנרדמה רק שאנחנו לצידה.
אשמח להמלצה על ספרים בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת קריאה בכתה אחנית13/06/2010
בני מסיים את כתה א ולא הצליח לרכוש את הקריאה והכתיבה ומתקשה מאוד בחשבון. עשינו אבחון ועלינו על כמה לקויות ובעיות קשב. התחלנו בהוראה מתקנת ובני מרגיש שם מצויין ויש כימיה עם המורה אבל לא ממש עושה מאמץ ללמוד. בשעור אחד הוא מראה ידיעות בחלק מהדברים ובשעור אחר כאילו ואינו זוכר דבר. קשה לדעת מה הוא יודע ומה לא ואם הוא בכוונה או לא אומר שאינו יודע. הוא מעדיף לעשות צחוק, פרצופים וקולות ונוהג בילדותיות. אני יודעת שתמיד היה ילדותי ביחס לגילו. אולי אינו מספיק בשל אבל הנחתי לו בעניין כמה חודשים ואין שינוי. הפער שהוא פותח גדול מדי. בנוסף, איני יודעת אם יש מקום לעיצוב התנהגות למרות שהוא מחונך ומקשיב להוראות. הוא פשוט מרגיש נוח עם הדימוי של לא יודע ולא להתאמץ ובעיקר כי הוא מרגיש כך קטן וחמוד..... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת קריאה
סמדר ריינר14/06/2010שלום חנית,
לא סיפרת פרטים על המשפחה, אבל ייתכן מאוד שרצונו של בנך להישאר קטן וחמוד הוא בהתאמה לדינמיקה משפחתית מסויימת שתומכת במצב הזה מכל מיני סיבות (למרות המאמצים שאתם עושים כדי לשכנע אותו להיות גדול). לכן כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לבדוק האם הוא זקוק לטיפול ריגשי שיעזור לו להיות בשל יותר או הדרכת הורים עבורכם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ליעוץ
חנית14/06/2010סמדר שלום,
תודה על תגובתך.
אני אשמח אם תוכלי ליעץ לי לאיזה סוג יעוץ / הדרכה לפנות.
הפסיכולוג שערך את האבחון לא המליץ כלל על עניין רגשי ולכן אני לא יודעת איך להתקדם בעניין.
תודה רבה,
זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לייעוץ
סמדר ריינר14/06/2010שלום חנית,
מומלץ לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. את יכולה לחפש באופן פרטי, או דרך רשימה מסובסדת של קופת החולים שלך או במרפאה ציבורית של משרד הבריאות, באיזור מגורייך, שם זה בחינם, אך לעיתים יש תור המתנה.
את יכולה לבקש המלצות על מטפלים ממכרים או מהפסיכולוג בגן של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיסכולים בגיל 3 ושבעה חודשיםרוני13/06/2010
ברצוני לשאול איך להתמודד עם ילדה בת 3 ושבעה חודשים אשר שואפת למושלמות:
שמיכה בצורה מסויימת, בגד שמונח עליה בצורה מסויימת ואם לא היא מתוסכלת וכועסת (לא משנה כמה תסדר לה). אני מנסה לומר לה שזה לא משנה באיזו צורה מתכסים או באיזו צורה מסדרים את השיער אך זה לא עוזר. כשלא מוצא כן בעיניה היא בהתקף זעם מבלי יכולת לשכנעה. אנא עזרו לנו להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
סמדר ריינר14/06/2010שלום רוני,
לפי התאור שלך לא מדובר בתסכולים אלא בסימפטום שלדעתי מאחוריו מסתתרת חרדה. לא סיפרתם דבר על המשפחה ועל הילדה ולכן אינני יכולה לשער כרגע מה ניתן לשנות בחייה כדי שיהיה לה יותר קל.
אם תתנו קצת יותר פרטים על הרכב המשפחה, כמה שעות אתם עם הילדה, באיזה מסגרות היא, איך מתפקדת במסגרות, ומה אתם עושים כשאתם ביחד, אולי אוכל לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיסכולים בגיל 3 ושבעה חודשים
רוני14/06/2010תודה על תשובתך, היא מלחיצה מאוד. אנחנו משפחה נורמטיבית-אב אם ורק ילדה אחת. הילדה חברותית מאד, משתלבת מצויין במסגרות, אנחנו איתה רוב הזמן (מהרגע שחוזרת מהגן-16:00). בד"כ לא משאירים אצל סבתות ולא מבקשים מחברים לקחת אותה מהמעון. אוהבת לצחוק, לשיר, לרקוד ולהיות בחברה. בעלת ביטחון עצמי ובגרות.
היא לא כל כך יודעת להעסיק את עצמה בבית ורוצה שאשב איתה כל הזמן ואמצא לה תעסוקה.
אני מאפשרת לה חופשיות בכל , אבל יש לי גבולות לגבי סדר ונקיון (למשל לא מסתובבים בבית עם ידיים מלוכלכות, מציירים ומפסלים בבצק רק על שולחן הפלסטיק ,לא מפזרים אוכל על השטיח וכו).
גם אם היא חורגת מכך אנו מגיבים מאוד ברוך.
מחוץ לבית הגבולות יותר מטושטשים.
האם זה נראה לך חרדה? האם ניתן להתגבר? כיצד להתמודד? האם זה נפוץ?
אם תוכלי לענות באופן מעט מפורט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר14/06/2010שלום רוני,
מצטערת אם הבהלתי אותך, אך נראה לי שהבהלה היא ללא צורך. כולנו סובלים מחרדה במידה זו או אחרת, חרדה היא צורך הישרדותי, בלי חרדה לא היינו שורדים, לפעמים זה קצת מפריע, ולפעמים מאוד מפריע ואז צריך לטפל. זה לא אומר שום דבר על נורמטיביות של המשפחה או אם אתם הורים טובים.
אבל לפעמים יש לכך קשר לרמת החרדה הכללית במשפחה.
למשל התגובה שלך לתשובה שלי, היא קצת חרדה, לא:-)
אז קודם כל אני רוצה לסייג שזו רק השערה וקשה לקבוע לפי נתונים באינטנרט. ההשערה הבאה שלי, היא שייתכן שאתם ההורים או את, האם, קצת חרדים. ייתכן ואתם לא מבחינים בכך, כי אתם רגילים לחיות כך. ייתכן שזה בא לידי ביטוי בכך שאתם חשים לפעמים לחץ, כאבי ראש, כאבי בטן, דאגה וכו', ולא משייכים זאת לחרדה. לחץ וחרדה הם דברים מאוד דומים ולחץ נגרם בעצם מחרדה שמשהו לא ילך, שלא אצליח לשלוט בעניינים או שלא אעמוד טוב במטלות החיים וכו'.
תנסו לבדוק (בלי לחץ:-) האם זה קצת מאפיין אתכם. אם כן ייתכן והילדה מושפעת מכך.
גם ייתכן שאני טועה. ואז את צריכה לבדוק עד כמה שהסימפטום שתארת אצל הילדה מפריע לה, ולכם. אם זה לא נורא מפריע, אפשר לעזוב את זה, אם זה מפריע או מחמיר, אולי כדאי ללכת לייעוץ ולהבין טוב יותר ממה זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
רוני15/06/2010אם אכן זו חרדה שההורים לא חשים, איך אפשר פחות לשדר זאת לילדה ולגרום לה להתגבר?
איך להגיב כשהיא רוצה שמשהו יהיה בצורה מסויימת?
מה שעשיתי פשוט הסרתי ממנה את הגורם המפריע והסברתי לה שאין צורך יותר להשתמש בגורם זה כי הוא רק מעצבן אותה. היא קיבלה זאת, אך האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר15/06/2010שלום רוני,
מטרת התשובה הקודמת שלי הייתה לנסות להעלות את המודעות שלכם לחרדה שאתם אולי לא חשים. ברור שאם אתם מנסים לזהות אותה אתם אמורים לחוש אותה ולעבור תהליך עם עצמכם. האם את מזהה משהו כזה? האם את מבינה שתגובתך הקודמת הייתה חרדה מאוד? האם במחשבה לאחור את יכולה לעצור רגע וחשוב איפה עוד יש לך תגובות כאלה? איך זה משפיע עלייך? - זאת הכוונה, הכוונה היא עם המודעות תתחילו אכן לחוש, כשאתם נשארים במצב שלא חש, אתם באמת לא יכוים לעשות הרבה...
לא הבנתי מה זאת אומרת הסרת ממנה את הגורם המפריע? הסרת את השמיכה כדי שלא תיישר אותה? אז היא תמצא משהו אחר ליישר. לא זאת היית ההכוונה, הכוונה הייתה אם זה לא נורא מפריע שהיא מיישרת את המשיכה אז פשוט לעזוב את זה. אם זה מאוד מפריע, ואתם לא חושבים שאתם בחרדה בעצמכם, אז פנו לגורם מקצועי כדי לבדוק יותר לעומק ממה נובעת התופעה אצל הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
רוני15/06/2010קודם כל תודה על תשובותייך המפורטות. אני רק רוצה לחדד משהו שלא הבנתי ובזאת אסיים. אם אכן התופעה נובעת מחרדה שאני משדרת (ולא ממשהו אחר)- האם בשינוי תגובותיי המסויימות אוכל לשדר משהו אחר לילדה? האם המצב הפיך? אם תוכלי בנוסף רק לתת על קצה המזלג עוד גורמים לתופעה שרק יהיה מושג. בנוסף אם תוכלי (בלי קשר לגורמים) להדריך בקצרה איך לנהוג בסיטואציה עצמה של הילדה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר15/06/2010שלום רוני,
אם אכן התופעה נובעת מחרדה שאת משדרת, אז בודאי שזה הפיך, ויש הרבה מה לעשות עם זה. חרדה בכלל היא דבר הפיך, ובטח בגיל הזה.
תראי אין דבר כזה עוד גורמים לתופעה, כי כל דבר הוא בהקשר של מקרה ספציפי. חרדה יכולה להיגרם גם מטראומות, גם מזה שילד יכול להרגיש לבד עם דברים שהו אלא מבין בגלל שלא מסבירים לו, לא מלווים אותו ריגשית או פשוט משאירים אותו לבד יותר מדי וכו'. אני ל אבטוחה שזה רלוונטי לגביכם. כמובן שיכולות להיות עוד המון סיבות שאני לא יכולה כרגע ללחשוב עליהן, כי בני אדם הם יצורים מורכבים וזה לא בדיוק הולך לפי קטלוג סיבות שמסמנים אותו כמו במבחן אמריקאי.
לגבי הסיטואציה עצמה, אני בכלל לא בטוחה שצריך להגיב. אם הילדה מיישרת ומתקנת, בלי להטריד אף אחד, צריך להניח לה לעשות זאת כרגע, עד שהדבר לא יטופל בצורה יותר כללית. אם היא מטרידה אתכם בזה, נכנסת ללחץ, והדבר משפיע על ההתנהגות של כל הבית, צריך לנסות הרגיע אותה אבל לא לשתף פעולה עם האובססיה שלה -כלומר לא ליישר זאת עבורה אם היא לא מצליחה, למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
רוני15/06/2010קודם כל תודה על תשובותייך המפורטות. אני רק רוצה לחדד משהו שלא הבנתי ובזאת אסיים. אם אכן התופעה נובעת מחרדה שאני משדרת (ולא ממשהו אחר)- האם בשינוי תגובותיי המסויימות אוכל לשדר משהו אחר לילדה? האם המצב הפיך? אם תוכלי בנוסף רק לתת על קצה המזלג עוד גורמים לתופעה שרק יהיה מושג. בנוסף אם תוכלי (בלי קשר לגורמים) להדריך בקצרה איך לנהוג בסיטואציה עצמה של הילדה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
רוני15/06/2010אם אכן זו חרדה שההורים לא חשים, איך אפשר פחות לשדר זאת לילדה ולגרום לה להתגבר?
איך להגיב כשהיא רוצה שמשהו יהיה בצורה מסויימת?
מה שעשיתי פשוט הסרתי ממנה את הגורם המפריע והסברתי לה שאין צורך יותר להשתמש בגורם זה כי הוא רק מעצבן אותה. היא קיבלה זאת, אך האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיסכולים בגיל 3 ושבעה חודשים
רוני14/06/2010תודה על תשובתך, היא מלחיצה מאוד. אנחנו משפחה נורמטיבית-אב אם ורק ילדה אחת. הילדה חברותית מאד, משתלבת מצויין במסגרות, אנחנו איתה רוב הזמן (מהרגע שחוזרת מהגן-16:00). בד"כ לא משאירים אצל סבתות ולא מבקשים מחברים לקחת אותה מהמעון. אוהבת לצחוק, לשיר, לרקוד ולהיות בחברה. בעלת ביטחון עצמי ובגרות.
אני מאפשרת לה חופשיות בכל , אבל יש לי גבולות לגבי סדר ונקיון (למשל לא מסתובבים בבית עם ידיים מלוכלכות, מציירים ומפסלים בבצק רק על שולחן הפלסטיק ,לא מפזרים אוכל על השטיח וכו).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיסכולים בגיל 3 ושבעה חודשים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השש וחציאדוה13/06/2010
ילד מאוד רגיש וסגור יש לו קושי ליצירת קשרים חברתיים חדשים ובזמן האחרון מפחד לצאת מהבית לבד מחשש שילד מהגן ירביץ לו (למרות שהוא זה שרוב הזמן מציק לילדים בגן) יש לו גם פחד להיות בילעדיי, פעם בשבוע אנחנו הולכים למוכנות לכיתה א' ולמרות שאני מחכה לו בחוץ הוא לא מסכים להיות לבד בכיתה
נסיתי לקחת אותו לחוגים שאולי יתנו לו ביטחון אבל הוא לא רוצה להשתתף
מה אני יכולה לעשות ? איך אני יכולה לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר14/06/2010שלום אדוה,
נשמע שבנך סובל מפחדים, אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" ובידקי אם יש שם דברים שאת יכולה ליישם לגביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה 4עינת13/06/2010
שלום,
אני אמא לבת 4 , ילדה מקסימה, אינטליגנטית מאוד לגילה ורגישה מאוד. ארצה להתייעץ לגבי מספר התנהגויות ששמנו לב אליהם לאחרונה. אינני יודעת מתי זה התחיל או אם זה בכלל לא התקיים בעבר(ורק עכשיו שמנו לב) ובכל זאת חשוב לי לציין כי לפני 7 חודשים נולדה לנו בת נוספת. אז כך, אנו מרגישים שהיא מאוד חרדה לשלומה של התינוקת, היא נכנסת להיסטריה של צרחות " אמא לא.."כאשר אני רוחצת את התינוקת באמבטיה הגדולה ולא באמבטיה הקטנה. היא חוששת שהיא תיפול לי, או שאעזוב אותה בכוונה( כך היא טוענת). יכול להיות שכאשר התינוקת הייתה מאוד קטנה
ורחצתי אותן במקביל אמרתי לה שאני צריכה להשגיח עליה כדי שלא תיפול לכן אני לא יכולה להתפנות אליה כפי שעשיתי בעבר. או למשל כאשר התינוקת זוחלת על הרצפה היא מיד רצה אליה ומרימה אותה ומעבירה אותה אל השטיח " כדי שלא תקבל מכה..." לדבריה. אבל זה לא מופנה רק כלפי הקטנה זה היה בעבר כאשר הייתה בת שנתיים(!!) כלפי הכלבה שלנו. היא לא הסכימה שאביא אותה לגן השעשעועים כדי שלא יפגעו בה ילדים. אנחנו מוטרדים מרמות החרדה שלה(ואנחנו לא מתנהגים כך עם הקטנה וגם לא היינו חרדים כל כך עם הגדולה) ולא יודעים כיצד להתמודד עם זה שום דרך שבה ניסנו להרגיע לא עוזרת. מה לעשות?
ולהתנהגות השנייה שאולי היא תלויית גיל, היא מספרת הרבה מאוד סיפורים ומשלבת אותה בתוכם, או כאשר אני מספרת לה על ארוע שקרה לי, היא מיד מגיבה ב.." את יודעת כשהייתי גדולה ואת לא היית אז קרה לי בדיוק אותו הדבר...". השבוע היא עשתה קעוקע מדבקה על המצח ובבוקר הורדנו לה ונשארו סימנים, הגננת התקשרה לשאול מה קרה. אז סיפרתי לה והיא ספרה לי שכששאלו את ביתי מה קרה היא סיפרה שהייתה בחוף הים ושם עלה עליה סרטן וצבט אותה במצח ואח"כ היינו בביה"ח.
כשבאתי לקחת אותה אותה וסיםרתי לה מה אמרו לי בגן היא אמרה שזה נכון שבאמת עלה עליה סרטן ו...לא רציתי להתווכח איתה אבל אני לא יודעת האם זה בסדר או נורמלי ההתנגות הזאת.
מצטערת על ההודעה הארוכה אך אשמח לעזרה.
בתודה
עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4
סמדר ריינר13/06/2010שלום עינת,
לגבי עניין הסיפורים שהיא ממציאה זה נורמלי גמרי לגיל. זה עדיין גיל שבו המציאות והדמיון יכולים להתערבב וזה לא אומר משהו פתולוגי בהכרח.
לגבי החרדה, אני לא בטוחה אבל יש לי הרגשה שאולי החרדה לכלבה ולתינוקת היא דרך להתמודד עם הקושי שלה עם התוקפנות של עצמה.
למשל לגבי התינוקת ייתכן והיא משתמשת בחרדה כדי להימנע ממחשבות שהיא אולי רוצה שהתינוקת תטבע (זה בסדר, זה קורה בגיל הזה כשיש קנאה באחים...)ועצם המחשבה הזו, הלא מודעת היא כל כך מפחידה - שהיא מיד מועברת על ידי ההגנות מחשבה שאת תעשי לה משהו בכוונה.
גם לגבי הכלבה, כלבים הרבה פעמים מייצגים תוקפנות, וייתכן שהיא חוששת שהכלבה תיפגע מהילדים אבל בעצם אולי היא בעצמה לפעמים כועסת ומתעצבנת והייתה רוצה שהכלבה תתקוף אותם בשבילה או משהו כזה.
אם זה כך, כדאי לברר מה הם המסרים בבית לגבי תוקפנות ורגשות שליליים, עד כמה הם לגיטימיים, עד כמה מותר להביע כעסים וכו'.
צריך להבין שתוקפנות היא דבר חיובי וחשוב כל עוד היא בשליטה ולא הופכת לאלימות. מותר לילד להגיד למשל, בלב, או בבית - "הלוואי שזה וזה ימות" ואז אפשר ללבן את זה, לראות למה כל כך כועסים, לתת הבנה והכרה לכעס ולעלבון ואחר כך להגיד - טוב, אולי לא צריך שהוא ימות, אולי מספיק לנצח אותו בפעם הבאה במשחק:-) אבל אם התגובה היא "פויה, אסור להגיד דברים כאלה! אתה ילד רע!" נניח, אז המסר הוא שאסור להרגיש כך, וזה לא פותר את הבעיה כי ממשיכים להרגיש כך אבל לא יודעים מה לעשות עם זה ומרגישים המון אשמה שיכולה להפוך לחרדה.
כיוון נוסף הוא שאולי שבגלל שביתך לא מבדילה תמיד עדיין בין דמיון למציאות, היא חוששת שאם היא חושבת על משהו הוא יכול להתגשם וקשה לה להבין בצורה מוחשית שלא כל דבר שאנחנו חושבים גם קורה אלא שאפשר לעצור את זה בדרך.
כאן זה עניין של בשלות, וכשתפיסת המציאות שלה תשתפר, אולי זה יעזור גם עם החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עינת14/06/2010היי,
ראשית המון תודה על התשובה . אמשיך לבחון את התנהגות "החרדתית שלה" ואנסה לשקף לה על פי הצעותייך ואראה מה תגובותיה.
שאלה נוספת היא לגבי מידת הרגישות שלה. היא נפגעת מאוד מהר ודברים שלא בהכרח מופנים כלפיה. למשל: היינו בבריכה וילדים שיחקו לידה והשפריצו זה על זה וגם היא חטפה שפריץ שלמים (מן הסתם), תגובתה הייתה מיד עלבון ובכי " הם השפריצו עלי בכוונה..".גם בגן היא מוצאת את עצמה בכל מיני סיטואציות בהם אימרות או מעשים שלא מופנים כלפיה מיד נתפסים בעינה ככאלה המכוונים אליה. והיא מאוד נפגעת ומשוכנעת שזה נעשה בכוונה כלפיה. הגננת טוענת שיש פער מאוד גדול בין רמת האינטלגנציה שלה, והתפיסה שלה לבין הרגישות שלה ואלה המקומות שבהם זה ניכר.
מה לדעתך קורה אצלה וכיצד אפשר לעזור לה להבין שיש ארועים בחיים שלא בהכרח מופנים כלפיה?
אגב, זה מתקשר לסיפורים הדימיונים שלה, שבו כל ארוע אמיתי שאני מספרת לה מיד הופך לחלק מחייה ומתלבש לה מצויין על אירוע דימיוני שהיא חווה/מספרת.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/06/2010שלום עינת,
חשיבה ילדית מתאפיינת בכך הילד חושב שהוא מרכז העולם והכל קשור אליו.
חשוב להסביר לה שזה לא כך, וגם לתת הסברים אלטרנטיביים למה קרה חוץ ממנה.
יש כנראה פער בין האינטילגנציה של הילדה לבשלות הריגשית שלה. זה פער שאמור להצטמצם עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)