פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לינת ילד אצל אב גרוש
    אייל
    09/06/2010

שלום,
    התגרשתי לפני כשנתיים ואני אבא לילדה בת 4.5. הסדרי הראייה הקיימים הינם פעמיים באמצע שבוע כאשר פעם אחת עם לינה ובנוסף לינה כל סופשבוע שני.

בשבועיים האחרונים כאשר הילדה אמורה להגיע אליי ליום הכולל לינה היא בוכה ואומרת שהיא לא רוצה לבוא לישון אצלי.

משיחות שקיימתי עמה לא עלתה סיבה הקשורה אליי, אבל היא ציינה שקרה שבזמן האחרון היא רואה את אמה פחות עקב עבודה של האמא (כנראה קרה מספר פעמים בודדות בזמן האחרון).

אמה פנתה אליי והציעה שנפסיק בשלב זה את הלינה באמצע השבוע ושלאחר תקופה נחזיר את הלינה בהדרגה. הצעה נוספת הייתה כי במידה והילדה תבכה שוב ותחזור על אי רצונה ללון אצלי, ניקח את הילדה לשיחה משותפת ונסביר לה שאבא אוהב אותה ורוצה שתישן אצלו, ואולי באותו היום הילדה לא תישן אצלי. חלופה השלישית של האם היא לפנות לעובדת סוציאלית ולנסות לכפות הפסקת לינה במידה ולא אסכים לחלופות הקודמות.

אינני חושב שזו הדרך הנכונה לפעול ולדעתי הדבר רק יחמיר את הבעיה שקיימת, ויגרום לכך שהילדה לא תרצה להמשיך לישון אצלי יותר. לדעתי, מדובר בתקופה שבה עובר משהו על הילדה ותקופה זו תעבור תוך זמן קצר.

כיצד עליי/עלינו לפעול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לינת ילד אצל אב גרוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לינת ילד אצל אב גרוש

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום אייל,
    נראה שהדיאלוג בינך לבין גרושתך לא עובד טוב ונהפך למאבק. לא נעשה עדיין נסיון של שניכם להבין לעומק את הקושי של הילדה.
    לא ברור לי למה אתה חושב שהפסקת הלינה אצלך תחמיר את המצב? זה בכלל לא בטוח. זה יכול להיות אבל לא בטוח.
    ייתכן שדווקא מעורבות של צד שלישי כן יכולה לסייע לך ולגרושתך להגיע הסכמה.
    האיום כאילו העובדת הסוציאלית תכפה עליך את רצונה של האם הוא לא הגיוני, כי העובדת הסוציאלית לא עושה בהכרח מה שהאם חושבת, היא יכולה דווקא להתרשם שטובת הילדה מחייבת המשך לינה אצלך. כך שבמקום להתייחס לעניין העובדת הסוציאלית כסוג של איום אפשר התייחס לזה כסוג של עזרה, כדי לעזור לכם להבין מה קורה לילדה ואיך אפשר למצוא פיתרון שטוב גם עבורה וגם עבורכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס אצל ילד בן 5
    ליאן
    09/06/2010

אני אמא לילד בן 5. לילד יש התפרצויות כעס שמתבטאות בזריקת חפצים (לדוגמא- כסאות). המליצו לי להחזיק אותו ב"חיבוק דוב". ניסיתי זאת, ואני נאלצת להפעיל הרבה כח (הילד ממש חזק...) כדי להחזיק אותו וזה עלול לשדר לו מסר שלילי. אודה על עזרתכם הדחופה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות כעס אצל ילד בן 5

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום ליאן,
    למה את חושבת שזה עלול לשדר לו מסר שלילי? אולי הוא זקוק לכך שיפעילו כוח כי ככה הוא מרגיש גם שיש מישהו חזק ממנו ששומר עליו?
    בכל אופן זה לבד זה לא מספיק. מעבר לזה צריך לחשוב גם ממה נובעות התפרצויות הזעם. האם אין לו כלים לבטא תסכול בדרך אחרת? האם קרה משהו במשפחה לאחרונה או לא לאחרונה שגורם לו זעם ועצב וזו הדרך שלו לבטא זאת? וכו'. החזקה בחיבוק דב היא טובה לאותו רגע של ההתפרצות אך היא לא מונעת את ההתפרצות הבאה. לצורך כך צריך לעשות עבודה קצת יותר מעמיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמוצץ חולצות ועוד...
    מיכל
    09/06/2010

שלום,
    בני בן ה 7 כל הזמן מוצץ/לועס משהו. במהלך היום בבית הספר הוא לועס את החולצה/שרוכי המכנסיים. בסוף היום, כל החולצה שלו רטובה. מורים מתלוננים שהוא כל השיעור מחזיק את החולצה בפה.
    גם המדריך בחוג ג'ודו אומר שהוא לא מפסיק לאכול את החגורה במהלך האימון.
    תופעה מוזרה עוד יותר, היא שהוא נהנה ללקק דברים שנקרים בדרכו. למשל, נכנס למעלית ומלקק את הקיר. לאחרונה, הוא התחיל גם לנשק: אותי, את אחיו ואביו ואפילו את היד של עצמו.
    התופעה נשמכת מאז שהיה קטן, אבל יש תקופות קשות ויש תקופות קלות.
    ממה זה נובע? איך אנחנו צריכים להתייחס? האם צריך לטפל ואם כן, באיזו דרך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמוצץ חולצות ועוד...

הוספת תגובה

• ילד שמוצץ חולצות ועוד

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום מיכל,
    יש ילדים שבתקופות לחץ מוצצים את דש החולצה שלהם וזה מרגיע אותם, כמו תחליף מוצץ כזה. אבל מה שאת מתארת נשמע קצת מוזר, ללקק את הקיר וכו'. אני מציעה שתנסו לפנות לטיפול לברר את התופעה, במיוחד אם מורים מתלוננים עליה ואם יש משהו מוזר שמתחיל גם להפריע חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין - כיצד לספר
    ליאור
    09/06/2010

שלום , בעלי ואני החלטנו להיפרד כרגע לתקופת ניסיון והוא עזב את הבית ,
    שאלתי היא כיצד אני מספרת אם בכלל לילד בן 4.5 על זה ?

אודה להכוונה ,

ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין - כיצד לספר

הוספת תגובה

• גירושין

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום ליאור,
    הדרך הרצויה היא ששניכם תספרו, ביחד. שבו עם הילד ואימרו לו שאבא ואמא לא מסתדרים ולכן אבא יעבור לגור במקום אחר, לתקופת נסיון. חשוב להגיד לילד שזה לא קשור אליו, ולא באשמתו, ושניכם אוהבים אותו באותה מידה כמו קודם.

כדאי להחליט איך הוא יפגוש את אבא והיכן ולהודיע לו על כך.
    ייתכן שבהתחלה הוא לא כל כך יבין, אבל השאלות והתהיות יבואו בהמשך, וכן גם התגובה הריגשית, של כעס, עצב, געגוע וחרדה. אותם יש לקבל בהבנה וסבלנות ולענות על שאלותיו בכנות ככל הניתן בהתאם לגילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בעייתי
    אנה
    09/06/2010

שלום.
    יש לי שניי ילדים אחד בן שנתיים וחודשיםם והקטנה בת שנה ו4.הבעיה בבן הגדול הוא ילד עצבני מאוד,על כל דבר קטן הוא בוכה לדוגמא הוא רוצה גלידה אני נותנת לו ואז הוא מבקש עוד פעם ואני אומרת לו לא ומתחילה ה"קריזה" הוא מתחיל להרביץ לאצמו לאבא שלו ולאחותו ולא מפסיק לבכות במשך שעות, אני מרימה אותו על הידיים מנסה להרגיע אותו ושום דבר לא עוזר,אפילו לעשות מקלחת הוא עושה בלאגן לא רוצה מתחיל לבכות להרביץ הוא "נדלק" על כל דבר קטן וזה הופך ליהות סיוט במשך שעות. לא מזמן הוא התחיל ללכת לגן ביחד עם אחותו ביום הראשון בגן הוא עשה להם בלאגן נשך ילדים, הרביץ לילדים ,בגן הוא לא ישן צהריים שהוא רגיל מגיל קטן הגננת אומרת שהיא לא מצליחה להרדים אותו והוא חוזר הביתה עייף, ומתחיל להתעצבן אלינו כל מילה שלא במקום מצידנו הוא מתחיל לעשות בלאגן ולא שותק במשך שעות אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות כי זה לא נורמלי שילד כזה קטן כל כך עצבני אני חשבתי על טיפות הרגעה אבל מפחד לתת לו כדי שלא התמכר.
    בבקשה תעזרי לי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בעייתי

הוספת תגובה

• ילד שקשה לו.

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום אנה,
    ייתכן שמה שקורה יכול להתמתן ולהיהפך הרב היותר קל עם תגובות מתאימות מצידכם. ייתכן שכל פעם שהוא חוטף "קריזה" אתם מזועזעים, נעלבים מעצם העובדה שהילד שלכם מתנהג כך, אולי אתם חשים חוסר אונים ולחץ, משדרים אותו לילד, מנסים בטוב, ברע, בצעקות וכלום לא עוזר וכו', והמצב רק מחמיר.
    ייתכן והמפתח לכל העניין הוא בקור הרוח שלכם. כל הילדים בגיל הזה חוטפים "קריזה", בודקים גבולות, משתוללים וכו', אבל במקרים שבהם ההורים לא נלחצים, ולא מתרגשים זה נרגע יותר מהר.
    כשוהא חוטף "קריזה" חשוב מאוד לא לאבד את קור הרוח, אם הוא מרביץ, צריך להחזיק לו את הידיים עד שהוא נרגע, ולא להמשיך לנהל איתו "דיונים" או "צעקות" או הטפות מוסר עד שהוא נרגע. לא נורא אם צורח, שיצרח, אתם ממשיכים בשלכם.
    אחר כך, אחרי שהוא נרגע, אפשר לברר מה קרה, ואיך אפשר בפעם הבאה להתמודד אחרת (כשאמא עסוקה היא לא יכולה לתת לך, אם תמתין, תקבל אחר כך) צריך לחזור על זה הרבה פעמים, עם המון סבלנות, ובלי כעס, הכעס לא עוזר כך הוא מקבל כלים ופתרונות להתמודד עם התסכול שלו בדרך אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנה
    10/06/2010

כן פעם הינו צועקים אליו אבל בזמן האחרון אנחנו פשוט יושבים בשקט בפינה ונותנים לו זמן להירגע אבל הוא לא מוותר . לדוגמא אתמול הוא בא מהגן ורצה גלידה נתתי לו ואז הוא רצה עוד אחד נתתי ומשום מה הוא התחיל להתעצבן על כולנו התחיל לבכות הרמתי אותו על הידיים ניסיתי להרגיע אותו וכלום לא עזר באותו זמן בעלי היה במקלחת והבן רצה אליו הוא נכנס למקלחת ובוכה כמו משוגע כשיצא המשיך לבכות עד שלא הלבשתי אותו ויצאנו החוצה, הוא נרגע כשהגיע זמן ללכת הביתה התחיל הבכי,וזה כבר מתחיל לייאש כי מאז שהוא חזר מהגן הוא בוכה עד שעה 9.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    10/06/2010

שלום אנה,
    כן, אבל בתאור שלך חסר החלק שפירטתי שמבררים אחר כך מה קרה ונותנים לו כלים אחרים להתמודדות. כל עוד אין לו הוא ימשיך לצרוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילד לילדים גרושים
    מרינה
    09/06/2010

אני אמא לילד מקסים בן 3, שהוריו גרושים. ישנם הסדרי ראייה, הוא רואה את אביו פעמיים בשבוע.
    היליד מתנהג לרוב באופן בודק גבולות "נראה מה תעשי אם אני לא אקשיב לך", שינויי מצב רוח חריפים, חוסר ריכוז, התקשות בהרדמות...
    אנחנו גרושים כבר שנה, והמצב מסובך:
    1. שני ההורים סטודנטים ועובדים - תורם לחוסר קביעות אצל הילד, ורמת עייפות אמל ההורים.
    2. לאב ישנן בעיות פסיכיאטריות מאובחנות, ועם זאת הוגדר "כלא מסוכן לילד".
    3. התקשורת בין ההורים מסתכמת בהעברת הילד בצורה אילמת לחלוטין (עקב חוסר רצון של האב לדבר בכלל).
    4. בטח ישנן תופעות אשר פשוט אופייניות לגיל הזה.

איך אפשר לדעת מה משקלו של כל "סעיף"? איך אפשר להקל על הילד? ליצור "סדר" בראש אצל ילד שעדיין לא יכול לבטא את עצמו מילולי? איך אפשר לדעת אם לילד בעיות פסיכיאטריות תורשתיות? או להעריך את השפעתו של מצב האב על הילד?
    זה הרבה שאלות, אבל בבקשה, תעזרו לי :)

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום מרינה,
    לדעתי לא כל כך משנה מה משקלו של כל סעיף, אנחנו הרי לא מטפלים לפי קילו:-) וזה מאוד מוקדם ובהחלט מוקדם מדי להעריך אם לילד יש בעיות פסיכיאטריות. בודאי העובדה שהוא בודק גבולות לא מעידה על כך.
    אני הייתי מציעה לך להתייחס אליו בשלב זה כלילד רגיל, שזקוק לגבולות, וזקוק לעזרה מילולית כדי להגדיר את קשייו.
    בזמן שהוא אצלך השתדלי לשמור על עיקביות ועל זמנים מסודרים, להתייחס מילולית לקשייו (עכשיו קשה לך, אתה עייף ולא רגיל בעשה הזאת ...וכו')ולשמור על גבולות, ותנסי להיות קצת פחות עסוקה במה קורה אצל האב היות ואין לך שליטה על זה ורק מכניס חרדה ולחץ נוספים.
    עשי אצלך סדר והתעסקי במה שקורה אצלך, ואחר כך נראה.
    אם את לא מצליחה, ניתן בהחלט לפנות להדרכת הורים כדי לא להיות לבד עם כל הקשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי ריגשי
    גלית
    08/06/2010

ילדי בן 5 לדברי הגננת הנ"ל סובל מליקוי רגשי המתבטא בבכי וכאבי בטן כאשר הוא שמע סיפור עצוב כגון פרח לב הזהב, סיפור על אבא שנוסע לחו"ל. תגובותיו הריגשיות באות גם לידי ביטוי כאשר הוא שומע שמישהו מבני המשפחה אינו מרגיש טוב או שנפצע
    אבקש לדעת כיצד לטפל בבעיה,

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי ריגשי

הוספת תגובה

• קושי ריגשי

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום גלית,
    לא ברורה י ההגדרה הזו "ליקוי ריגשי". אין דבר כזה. לבנך יש קושי להכיל מצבים עצובים, והדרך להתמודד עם זה היא להסביר לו שזה עובר, או שזה רק סיפור וכו', לעזור לו לקחת מרחק מהסיטואציה, להבין שהיא מוגבלת בזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גלית
    08/06/2010

סמדר שלום

לדבר הגננת הבעיה הנה חמורה ביותר ויש צורך בטיפול ע"י פסיכודרמה ו/או טיפול ביצירה בטרם יעלה לכיתה א'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ריגשי

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום גלית,
    לא הבנתי מהתאור שלך מה כל כך חמור. האם הוא בוכה שעות ולא נרגע? האם מפריע לכולם ואי אפשר להמשיך? מה זה נקרא חמור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גלית
    08/06/2010

הוא פשוט מתכנס בתוך עצמו ובוכה . כאשר ניגשים אליו ושואלים מה קרה הוא אינו מוכן לספר ורק אחרי כמה דקות שהוא נרגע הוא מספר מה קרה בד"כ הוא אומר שהוא בוכה כי כואבת לו הבטן נורא ואז ברור לי וגם לגננת שזה כתוצאה מסיפור בגן או שיר כגון אמא יקרה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום גלית,
    אם הרושם שנוצר הוא שהילד מאוד סובל והבעיה היא חמורה אז כדאי לפנות לפסיכולוגי קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.
    אם הגן הוא גן עירייה, לא כדאי להסתפק בהמלצת הגננת, אפשר לקבוע פגישה עם פסיכולוגית הגן, לבקש שתצפה בו (נשארו מספר ימים עד סוף השנה) ותתרשם, ולהתייעץ איתה, והיא אולי גם תוכל לספק המלצות לטיפול מתאים באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    הילה
    08/06/2010

אני עובדת עם ילדה בת 5 על מוכנות לכיתה א'. אחרי כל משימה שאני נותנת לה לעשות היא שואלת אם מה שעשתה נכון ולא ממשיכה למשימה הבאה אם אני לא עונה לה. על מה זה מעיד???
    אני סטודנטית לחינוך מיוחד אז זה מאוד מעניין אותי...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום הילה,
    זה מעיד, כפי הנראה, על חוסר ביטחון מסויים ועל צורך שלה בחיזוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 12 עם ODD ומסרב ללכת לפסיכולוג
    רונן
    08/06/2010

השאלה שלי היא האם אני חייב להכריח אותו בכוח ללכת? עניין זה קשה במיוחד מפני שהוא בגובה שלי וחזק פיזית ובפעם האחרונה שלקחתי אותו הוא ברח והייתי צריך להתחנן אליו שיחזור לחדר...אני באופן אישי לא מאמין ב"טיפול בכוח" מפני שאז הוא לא יפנים שום התנהגות חדשה וגם אני לא מאמין באיומים של מוסד סגור וכו"...מפני שזה יעשה רק יותר גרוע....אני מאמין שזה צריך לבוא ממנו וכשהוא יבוא ויבקש ללכת לטיפול אז זה יהיה אפקטיבי,יש לנו המון שיחות על הנושא אבל עדיין הוא מתנגד ואומר שפסיכולוג זה רק למשוגעים...הסברתי לו שגם אני בטיפול כבר שנתיים ואני לא משוגע ובנוסף אמרתי לו שהרבה אנשים היו רוצים ללכת לטיפול אבל אין להם כסף לזה...מה אני אמור לעשות? הפסיכולוגית אומרת שאני צריך להפעיל עליו את סמכותי כאב ולהכריח אותו לבוא לטיפול ובסוף הוא יתרגל וירצה...אבל הבן שלי יכול להגיב באלימות קשה שאני אצטרך לערב משטרה כמו שקרה פעם אחת {הוא בן 12} וזה רק יכניס אותו לחרדה יותר גדולה ויחמיר את המצב...האם אתה חושב שצריך לגרור אותו בכוח לטיפול? בנוסף לפעמים הוא מדבר אלי בזילזול ואני מתעלם ממנו אבל כשהוא רגוע אני אומר לו שזה לא נעים לי שהוא מדבר אלי כך ולא נעים לי שהוא טורק לי טלפונים...הפסיכולוגית אמרה לי שלא נותר בי טיפת אגו...האם אני צריך להעמיד אותו במקום באותו רגע או שזה בסדר איך שאני נוהג? יש לו קריזות ואני רוצה ללמד אותו גמישות והתנהגות אחרת...אם אצעק עליו בחזרה איך הוא ילמד שאפשר אחרת? האם אני טועה? אני חייב לציין שאני תמיד מדבר איתו בערב כשהוא רגוע על ההתנהגות שלו אבל לא עושה לו "נעלב וברוגז" האם באמת לא נותר בי אגו ?

הוספת תגובה

• בן 12 עם ODD

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום רונן,
    אני חושבת שאתה צריך לקבל מהפסיכולוגית הדרכה ספיציפית יותר איך בדיוק להיות סמכותי עם הבן שלך. נראה לי שאתה מבולבל ויש לך אי הבנה לגבי מה נקרא סמכות הורית. סמכות הורית זה לא לצעוק, לא לאיים במוסד סגור, אבל גם לא להגיד לילד עם הפרעת התנהגות "זה לא נעים לי" - זה כמעט כמו לטפל במחלה קשה עם אקמול...סליחה על ההשוואה.
    אתה בהחלט טועה. ילד עם בעיית התנהגות צריך שיכריחו אותו לבוא לטיפול אם הוא לא רוצה, ואתה בהחלט צריך להעמיד אותו במקום באותו רגע אם הוא טורק לך טלפונים.
    אתה צריך ללמוד להתנהג בסמכותיות, זה עניין של טון ושל ביטחון ושל נחרצות ושל עיקביות. נסה לקבל הדרכה יותר ספציפית מהפסיכולוגית בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת במאת האחוזים-שיניתי "פאזה"

רונן
    15/06/2010

בעקבות האיבחון ואחרי שנים שהייתי מאוד קשוח איתו חשתי רגשי אשם איומים שאולי אני גרמתי לו להפרעה...אני חייב לציין שכתינוק הוא היה בעל מזג קשה ביותר {כוונתי לבכיין נוראי} כשגדל הפך לעקשן בצורה שיכולה להוציא מהדעת ולכן הייתי קשוח איתו מאוד מפני שהוא היה מוציא אותי מדעתי...בעקבות האיבחון היו לי תחושות אשמה קשות שאולי גרמתי לו להפרעה הזו ולכן הפכתי לוותרן מידי...לאחרונה הוא החל לדבר בצורה מזלזלת,לומר שיחזור ב-8 בערב וחוזר ב-10 בלילה בלי להודיע מראש ולא לענות לטלפונים בכוונה עד שהתחלתי להרגיש שאני מפספס פה משהו-לקחתי את הספר של רוס גרין "ילד פיצוץ" צעד אחד יותר מידי קדימה...עכשיו אני מתחיל לחזור לעצמי...לא קשוח מידי אבל לא וותרן בצורה מוגזמת...מלבד זאת הבן שלי החל טיפול עם קונצרטה 36 מ"ג במקום הרטלין ויש שיפור אבל אני לא רוצה לפתוח פה לשטן מפני שזה רק היום הראשון...גם אמרתי לו שהכדור עושה רק 10% -ו 90% זה עבודה שלו על עצמו!
    אגב קראתי על אישה שיש לה ילדה מאומצת וגם היא לוקה בהפרעה מרדנית מתנגדת...אני לא יודע איך היא גידלה אותה אבל עושה רושם שהיא כן דואגת לכן ,כמה אבסורדי שזה נשמע,אני מבין שאני לא אשם בזה שהוא ככה...אחרי ככלות הכול יש לי גם שתי בנות נוספות מחוננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה, בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    16/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי תינוקת - מטפלת
    סיון
    08/06/2010

שלום,

ביתי בת 9 חודשים (התפתחות תקינה).
    נמצאת בבית עם מטפלת מגיל שישה חודשים (8 שעות ביום)

המטפלת חמה מאוד, שרה, רוקדת, משחקת איתה.

הבעיה - להערכתי רוב הזמן היא בידיים של המטפלת:
    התברר לי שהיא נרדמת לה בידיים, אוכלת לה בידיים, כל יום שאני חוזרת הביתה הילדה יושבת עליה (שתיהן על הספה) ופשוט כאילו מחכות לי (המטפלת רצה מיד לשירותים כשאני נכנסת כי היא אומרת שהילדה לא נתנה לה).

כשביתי איתי (או עם בעלי) היא על הרצפה משחקת לעיתים לבד/לעיתים איתנו, אוכלת בכיסא שלה, ונרדמת עצמאית.
    כשהיא משחקת אני יכולה ללכת לשירותים ואף לשטוף כלים (רק מספר מועט של דקות).

מה דעתך?
    אין לי בעיה שהיא נרדמת על הידיים אבל כל השאר מפריע לי.
    בנוסף, בעלי פעם אחת (בלבד) הלך לגינה וראה אותה שוב בידיים של המטפלת.

תודה,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי תינוקת - מטפלת

הוספת תגובה

• יחסי תינוקת- מטפלת

נעמה סבג שמש
    08/06/2010

סיון שלום,

תינוק לומד כיצד הוא יכול להתנהג והיכן.

אם היא לא בוכה יותר מידי או חסרת מנוחה, הסיבה היא בכך שהמטפלת בוחרת בדרך זו ומאפשרת.
    יכול להיות שעל כל התאוננות הקטנה ביותר היא מיד מרימה אותה. כך הילדה התרגלה לעניין.

לגבי הרדמות על הידיים, גם זה מאד בעייתי. הרגלי שינה לקויים גורמים לקשיים רבים בהמשך.
    הייתי מציעה להיות שם ולנסות לבדוק ממה הדברים נובעים.
    אין טוב ממראה עיניים.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויכוחים תכופים עם בת 3
    עזי
    08/06/2010

שלום,
    ביתניו המקסימה הינה בת 3 ויש לה אח בן שנה. אנחנו מאוד אוהבים אותה וכיף לנו מאוד רוב הזמן. עם זאת בבקרים זה פשוט סיוט.היא לא רוצה לאכול ארוחת בוקר, רוצה שיער פזור ולא קוקו, לא מוכנה לצחצח שיניים, רוצה ללבוש שמלות ולא בגדים שהכנו מראש. אנחנו מנסים לתת לה את הקצב שלה ומנסים בהסברים אבל זה לא עובד. ובסוף זה נגמר בלחץ וצרחות כי אם לא נצא במזמן אז נאחר לעבודה.
    האם צריך לוותר על צחצוח שיניים או דרישות אחרות כגון ארוחת בוקר? או שמא לעמוד על שלנו.

תודה רבה
    עזי

לקביעת תור
    סגירה
    וויכוחים תכופים עם בת 3

הוספת תגובה

• בעיית גבולות?

נעמה סבג שמש
    08/06/2010

עזי שלום,

כהורים, עליכם להחליט מראש על מה אתם מוכנים לוותר ועל מה לא. לכל הורה ובכל בית יש קווים אדומים אחרים.
    מה שחשוב הוא שהויתור יקרה כי החלטתם על כך מראש ולא מחשש לקושי ולצרחות.

יש דרכים יצירתיות להתמודד עם התופעה. אני מאמינה ב"הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית". להבין את הדברים מנק' המבט של הילד וכך לעבוד.
    אם לילדה יש גבולות ברורים והסמכות ההורית ברורה, בשילוב עם יצירתיות, אפשר לפתור את הקשיים.

הסברים בשעת לחץ לא עובדים. את הדיונים על כך כדאי דווקא לעשות בשעה אחרת ביום.
    ניתן גם לנסות את שיטת המדבקות.

אני בטוחה שחסר רקע רב כדי לבחון ממה הדברים נובעים.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן קרוב לשנה ומכה
    רני
    08/06/2010

בגן מדיי פעם ילדים וגם מדי פעם אותי בפנים.שוחחתי איתו על חומרת הדבר במיוחד על להכות את אבא שלו ואף שמתי אותו כעונש לכשתי דקות כשהוא בוכה בחדר אך ההתנהגות הזאת לא פוסקת.מה אני אמור לעשדות עוד.יש לציין שהוא מכה אותי בפניי זה כשהוא על ידיי נמצא.בגן לוקחים אותו מאותו משחק שהוא משחק כשהוא מכה ולוקחים אותו לשיחה.מה עושים.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן קרוב לשנה ומכה

הוספת תגובה

• סליחה הוא בן כמעט שלוש.

רני
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מכה

נעמה סבג שמש
    08/06/2010

רני שלום,

כדאי להגיב בתקיפות ובנחרצות להתנהגות זו. ילד צריך לדעת שיש תוצאה לכל מעשה, ושהוא מפסיד מהתנהגות זו.

דבר נוסף- בכל התנהגות כזו יש לשלוח אותו מיד להרגע. הקפידו על כך.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר בתקיפות ונחרצות....

רני
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפות ונחרצות

סמדר ריינר
    09/06/2010

שלום רני,
    יש דברים שקשה להעביר באינטרנט, לכן הפניתי אותך בחזרה לפסיכולוגית. זה עניין של טון, שפת גוף, הבעת פנים, אך בעיקר עמדה פנימית שלך שמשדרת ביטחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רני
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    דלית
    08/06/2010

הבת שלי בת 6 ומזה זמן מה כאשר יש בטלויזיה משהו שקצת לא נראה לה היא פשוט שמה ידיים על האוזניים ואומרת שהיא לא רוצה לשמוע או מדברת בכל רם כדי שהיא תשמע חזק יותר מהטלויזיה. היינו בהצגה ואז לפתע בלי הודעה מוקדמת שמה ידיים על האוזניים והחלה לומר שהיא לא רוצה לשמוע היא לא הפסיקה עד שלא הוצאנו אותה מהאולם. יש עניין נוסף שהיא לא רוצה שאני אלך לאירוע למשל היא פשוט ונכנסת לחרדה לאן אני הולכת ושאני לא יעזוב אותה אני מסבירה לה שאני אחזור ושהכל בסדר לעיתים היא אומרת בסדר אך אני רואה על פניה שהיא רק מרצה אותי אך בתוך תוכה היא חרדה. אציין כי אנחנו משפחה די רגילה הורים עם שלושה ילדים אחד בן 8 ואחד נוסף בן 3 לא נראה משהו חריג בגן הכל בסדר היא שמחה וגם אחהצ עם חברים אך התופעה מאוד מדאיגה אותי .

אשמח לחוות דעת

דלית

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום דלית,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" ובידקי אם יש שם דברים שאתם יכולים ליישם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה - דחוף
    שרונית
    08/06/2010

בני בן 4 כמעט ובשבוע האחרון פתאום התחילו בעיות שינה.
    כל ערב זה הפך להיות משהו קבוע אצלו - הוא לא מוכן ללכת לישון
    עד שהוא לא מקבל עונש.
    הוא מתחיל לבכות - זה אפילו לא בכי זה יותר צרחות.
    הוא נמצא באותו חדר עם אחותו (בת שנה וחצי) והצרחות שלו מעירות אותה.
    מה לעשות?
    אם שמים אותו בעונש - מספיק ששמים אותו למספר שניות - הוא נרגע והולך לישון.
    מה זה השטויות האלה?
    הלילה הזה למשל הוא גם התעורר באמצע הלילה בבכי שהוא רוצה עונש...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה - דחוף

הוספת תגובה

• בעיות שינה

נעמה סבג שמש
    08/06/2010

שלום שרונית,

התנהגות כזו לא מתחילה סתם כך. יש לכך סיבה.
    חשבי על שינויים שעבר, פיזית או רגשית.
    כדאי לברר ממה זה נובע וכך גם לטפל.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף/ בני לא רוצה לעבור לבית ספר
    מיכל
    08/06/2010

יד לי ילד בן 13.5 שנמצא בבית ספר שלא הייתי מגדירה כבית ספר הכי הכי
    אין להם סדר בשנה האחרונה שלוש פעמים החליפו מורים בכיתה של הבן
    בני נמצא בשנה מאוד קריטית מבחינת הלימודים

אני חייבת לציין שאני גרה בחו"ל ופה זה הזמן למבחני בגרות וכו...והכרעה חשובה לגבי המשך התקדמותו. בכיתה של בני יש חמישה בנים כולל בני. ילדים דומיננטים וכל ילד ואישיותו החזקה.
    לצערי המורים שבאו ללמד בעצמם ילדים. למשל מורה בת 20 ולא מספיק חזקה לעמוד מול כל הבנים האלה או בשיעור אחר אנגלית למשל מורה מבוגרת שאין לה כבר סבלנות

לעומת זאת בעוד שתי מקצועות אחרים שתי המורות האחרות נהדרות עם ניסיון ויודעות איך להחזיק את הבנים יפה. ואין שום בעיה .

שאלתי היא: אנחנו רוצים להוציא את בני ממסגרת בית הספר הזה . כי הבית ספר לא טוב. לבית ספר יש שם כבר 20 שנה גרוע.

הבעיה היא שבננו מסרב בכל תוקף לעזוב.

הוא לא רוצה לעזוב לא בגלל הבית ספר אלא בגלל החברים שלו.

אני חייבת לציין שהחברים שלו נחמדים הכל טוב ויפה אבל אני ובעלי רואים שיש השלכה והשפעה מצד החברים על בני לא לטובה. וזה מתבטא בכל מיני שהילד עושה כל מיני משחקי שובבות ונסחף עם האחרים. הוא אומנם לא תלית שכולה תכלת אבל לא עד כדי כך כמו שהמורים מציגים

אבל גם אם אנחנו חושבים שהמורים לא בסדר אנחנו לא מראים ליד הילד אלא ההיפך

אנחנו אומרים לילד המורה היא שמחליטה ושהוא חייב להתנהג בהתאם. ואם המורה לא רוצה שהוא ילעס מסטיק אז שיוציא את המסטיק ושלא ילעס בכלל...אפשר להגיד שאנחנו משתדלים לתפוס אותו קצר ולהסביר לו שהוא זה שיכול להיפגע עם הוא נסחף עם כל מיני תעלולים למינהם.

אז זהו יש את עניין הבית ספר והשני זה הילדים.
    הוא לא רוצה לעבור לבית ספר אחר הוא ילד מאוד סוציאלי ואהוב יש לו הרבה חברים

ואנחנו חושבים להעביר אותו דחוף לבית ספר אחר

השנה הזו מאוד קריטית לילדים.

מה עלינו לעשות כהורים?

חשובה לי התשובה היום

תודה רבה

הוספת תגובה

• ילד שלא רוצה לעבור בית ספר

סמדר ריינר
    08/06/2010

שלום מיכל,
    תראו, נושא הלימודים בגיל הזה הוא פחות חשוב להתפתחות מהנושא החברתי. לימודים אפשר תמיד להשלים. אף אחד לא מבטיח לכם שבבית ספר יותר טוב הוא ילמד יותר טוב. יש מחקרים שמראים שהזמן הבשל מבחינה ריגשית ושכלית להשלמת בגרויות הוא בכלל בגילאים שאחרי הצבא ולא בגיל ההתבגרות הקלאסי.
    הדבר היחיד שאולי יכול להטריד, הוא האם הבן שלכם נמצא בסכנת הדרדרות עקב חבירה לילדים שליליים. לא ציינתם מה זה נקרא "נסחף למעשי שובבות", שובבות זה בסדר, אבל יש דברים מסוכנים, או שעוברים את הגבול - מבחינת האלימות, הסיכון וכו'. אם זה משהו כזה צריך לטפל בכך בהקדם, וייתכן שגם יהיה נכון לעבור בית ספר, אם כי זה לא הטיפול היחיד. אם זה לא המקרה, לא הייתי כופה עליו מעבר בית ספר.
    עם זאת, אם אתם חושבים שהוא בסיכון וזה נראה לכם הכרחי עקב כך לעבור בית ספר - אז לא שואלים אותו, ורושמים אותו לבית ספר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה