מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי עם גבולותחנה13/06/2010
שלום, בתי בת שנתיים ו10 חודשים, בגן מספרים לי שקשה לה עם גבולות.
לדוגמא, היום הם עשו בציור רמזור והגננת אמרה לה לא לצבוע פה ולהדביק את הירוק למטה.
והילדה שלי צרחה אבל ממש, הם אומרים לי שאני צריכה לבדוק ושלא יהיה לה בעיות בגן חובה או בכתה א
אני יודעת שהיא רגישה הם חוששים שיש לה בעיה חברתית
היא מאוד אהובה גם בגן וגם בחוץ
קשה לא שאומרים לה לא, והיא גם למדה להיות עקשנית,היא מאוד חכמה ונבונה
אני פשוט לא יודעת למי לפנות.
אני יודעת שאני צריכה לשים לה יותר גבולות וזה עוזר, לדוגמא בשינה.
בגן קשה לה מאשר בגן השעשועים או אם חברות שלה, היא גם בת יחידה בנתיים.
אודה לכם לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר ענית לי
חנה13/06/2010רק עכשיו ראיתי שהתייחסת לתשובה שלי,
עזרת לי מאוד אפנה את התשובה שלך גם לגן שהם נתנו לי לראות שיש בעיה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6רוני13/06/2010
שלום רב,
מזה חצי שנה אחרונה לבתי בת ה6 יש רגישות בכל מה שקשור לקוקו שלה.
מידי בוקר היא רוצה שרק אני יעשה לה קוקו והוא חייב להיות מושלם אם ישנן בליטות בשער
היא בוכה ולא נרגעת ודורשת שאני יעשה לה קוקו שוב ושוב עד שהוא נראה טוב בעיניה.
כמו כן כל בוקר אני חייבת להיות נוכחת בבית בכדי לעשות לה קוקו , אחרת היא לא מוכנה ללכת לגן
מה שלא מאפשר לי לצאת מוקדם מהבית לעבודה.
אשמח לעצה בנושא.
האם כל בוקר לעשות לה 3 פעמים קוקו עד שהוא יפה בעניה, או להתעקש שזה מה שיש ועם זה הולכים?
ממה זה נובע? פרפקציוניזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר13/06/2010שלום רוני,
אני לא מכירה אתכם מספיק כדי לדעת ממה זה נובע. אם זה פרפקציוניזם, אני מניחה שזה אמור לבוא לידי ביטוי בעוד אופנים, למשל כשהיא מציירת, כשהיא מתלבשת, וכו'.
יש גם אפשרות אחרת, והיא שהילדה זקוקה לך לפני שהיא הולכת לגן, וזו דרך לקבל ממך התייחסות., ואם זה כך הקוקו זה רק תירוץ.
דרך אגב, 3 פעמים לעשות את הקוקו זה לא נורא, אבל זה בטח קשה כי את לחוצה וממהרת, ואז הילדה דווקא מתעקשת כי היא רוצה שתישארי איתה.
ילדים צריכים התייחסות ריגשית ותשומת לב בבוקר לפני שהם יוצאים ליום חדש מלא חוויות חלקן מורכבות ולא פשוטות.
אולי כדאי לחשוב איך ניתן לתת לה בבוקר את "ברכת הדרך" שלה, בלי שהיא תרגיש שנורא ממהרים והיא בעצם מכבידה ואין זמן אליה. אולי לקום יותר מוקדם, אולי מראש להתחיל לעבוד יותר מאוחר, אולי לבקש מאבא שבבוקר הוא ימלא את התפקיד, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 4.5ע13/06/2010
בני בן 4.5 ולאחרונה התחיל להתנהג בצורה שונה.
הוא פוצע את עצמו (כנראה מתוך שינה) באוזניים וגם בפנים.
הוא בורח:אספר מיקרה שהיה השבוע:היינו בבריכה בית מלון בצהריים הודעתי שהולכים לישון כדי שיהיה כח לפעילויות של הערב. הוא התחיל עם "הקריז" השתטח על הריצפה אבל בכל זאת ניכנס למעלית ועלה כשיצאנו מהמעלית הוא פשוט ברח. חיפשנו 20 דקות קראנו לו והוא לא ענה לבסוף מצאנו אותו בקומה מעל(הוא עלה במדרגות וישב שם ולא ענה בכוונה). היום הגננת בבוקר צלצלה שהוא ברח מהשער של הגן והם רדפו אחריו.
אני חייבת לציין שהוא בדרך כלל ילד טוב, ובשנה האחרונה עברו עליו כמה דברים קשים:
1. נולדה לו אחות שלוקחת המון צומת לב מהסביבה (היא יפה ואין אחד ברחוב שלא מגיב,גם הוא מאוד יפה רק שהוא כבר גדול)
2. אני ובעלי נפרדנו לפני חצי שנה לחודשיים וכמעט הגענו לכדי גירושים(גרתי עם הילדים אצל ההורים שלי) אבל הם היו בקשר יומיומי עם בעלי. חזרנו אחרי טיפול זוגי ובחצי שנה האחרונה הכל מצויין בבית. אני יודעת שאי אפשר לשכוח מה שהוא עבר.
איך עליי לטפל בהתנהגות זו כי היא מסוכנת.
תודה וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילד בן 4.5
סמדר ריינר13/06/2010שלום לך,
קודם כל זה חשוב שאת רגישה ומבינה מה עובר עליו ואיך זה קשור. הצעד הבא הוא לדבר איתו על כך. להגיד לו שהדברים שהוא עושה מסכנים אותו ואת דואגת. להמשיך ולהגיד שעברו עליו הרבה דברים, גם את ואב אנפרדתם וחזרתם, והוא בטח דאג ונבהל והיה לו קשה והוא היה עצוב, ואולי הוא עדיין דואג, או חושב שזה בגללו. כאן הייתי עוצרת ואמרת לו שזה ממש לא בגללו ושניכם מאוד אוהבים אותו. ונותנת לו להגיב, ואחר כך מתייחסת לתגובה שלו. בהמשך גם הייתי אומרת לו שהוא בטח שמח על הולדת אחותו מצד אחד אך מצד שני זה אולי גם קשה לו, כי כבר פחות שמים לב אליו. גם כאן הייתי מחכה שהוא יגיב ומתייחסת. גם אם הוא לא מגיב לדברים, זה לא נורא, מה שחשוב זה שהוא שמע, והוא יודע שאפשר לדבר דבר על הדברים האלה ושמנסים להבין אותו והוא לא לבד. בהמשך גם הייתי מייחדת לו זמנים קבועים בשבוע של בילוי עם אחד ההורים ללא האחות ומנסה לתת לו תשומת לב באופן שיעזור לו להפסיק לחפש תשומת לב רק בדרך שהוא התרגל לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה...ועוד שאלה קטנה
ע13/06/2010באותו רגע שהוא ברח במלון..נתתי לו עונש לא להיכנס לבריכה. האם זה נכון לתת עונש באותו הרגע של המעשה?
כמובן שהיום כשהוא יחזור מהגן אדבר איתו לפי הצעתך ואני בטוחה שהוא יבין כי שוב...הוא ילד טוב ואני רואה שהתנהגותו נובעת ממצוקה .
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונשים
סמדר ריינר13/06/2010שלום לך,
אני חושבת שבדרך כלל עונשים הם דבר מיותר, משפיל ולא משיג את מטרתו. באותו רגע של המעשה, צריך בהחלט להבהיר לו את החומרה והסיכון. עונש לא נראה לי שיעזור כל עוד לא נפתרה המצוקה שגרמה למעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי...עזרת לי מאוד תודה!
ע13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער מתוך שינהאון13/06/2010
בתי בת שנה וחודשיים, כבר פעמיים הייתי צריכה לגזור בבוקר מתוך אצבעותיה שיער כרוך. בזמן שהיא ערה לעיתים היא מושכת את קצוות השיער (אולי כגילוי השיער?) אך לא משהו כרוני. הקרקפת שלה מעט יבשה (סובלת מסבוראה אך ברמה קלה) אני מטפלת בה עם שמן ומשתדלת שלא תהיה יבשה.
האם זו מקריות? האם עלי להתחיל לדאוג או לקחת לטיפול (אם יש טעם בגיל כזה), מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר13/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - התלבטות לגבי מעבר גןהדר13/06/2010
תודה על התייחסותך, אני מפרטת:
ההסתייגויות לגבי הגן הנוכחי נוגעות לעומס מבחינת כמות הילדים. הגישה החינוכית טובה אך התנאים הפיזיים פחות (צפיפות, רעש). כמו כן, בשנה הבאה בתי תהיה בין ה"גדולים" הבודדים וכל השאר צעירים ממנה.
בגן הנוסף שבדקתי - היתרונות הם מרחב גדול יותר ותנאים פיזיים משופרים, מס' ילדים קטן יותר וכן קבוצת גיל מגוונת יותר - גם קטנים ממנה, גם בגילה וגם גדולים ממנה - באופן שווה.
אודה על התייחסותך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סמדר ריינר13/06/2010שלום מיכל,
אני אכן לא בטוחה שאלה הם יתרונות וחסרונות ששווים מעבר גן. אם היה מדובר על בטיחות, על אלימות בגן, על חוסר השתלבות חברתית וסבל של הילדה במסגרת, הייתי מעבירה אותה. לא נורא שאין ילדים גדולים ממנה, זה יכול רק להמשיך ולחזק את הביטחון שלה, אני הייתי נמנעת מלהעביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה וגןמיקי13/06/2010
שלום רב,
אשמח לתגובה בנושא שממש מעיק עליי.
יש לנו ילדה בת 3 ועשרה חודשים. בתחילת חודש יולי אנחנו עוברים דירה ליישוב חדש.
השאלה שלי היא בנוגע לגן של הילדה. עד עכשיו היא הייתה בגן פרטי (שהיא אוהבת) ויש לה שם חברים שנמצאים איתה כבר שנה שניה. כמובן שבספטמבר היא תלך כבר לגן ביישוב החדש אך מה לעשות בחודשי הקיץ? בגן הישן שלה יש לימודים אך זה יהיה ממש בעייתי מבחינתו (עבודה, פקקי בוקר וכד') לקחת אותה לגן הישן. ביישוב החדש יש קייטנה בחודש יולי בגן אך אני ממש דואגת להעביר אותה למסגרת שאינה מכירה עם ילדים שהיא אינה מכירה אף אחד לחודש אחד ואז באוגוסט היא תהיה בחופש ובספטמבר שוב תתחיל מחדש.
בנוסף לכך באוקטובר אמור להצטרף תינוק חדש למשפחה כך שהכל יחד נראה לי ממש גדול על ילדה כ"כ קטנה.
אשמח לעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה, גן והולדת אח
סמדר ריינר13/06/2010שלום מיקי,
את צודקת, זה באמת הרבה לילדה כל כך קטנה. תנסו אם ניתן לחשוב על פתרונות נוספים, האם אפשר לדאוג לסידור אחר ביולי, (משפחה מורחבת?) או להסתדר בכל זאת עם הנסיעות לגן הישן. אם אין אפשרות כזו אז אין ברירה , אבל אכן יהיו לכך אני מניחה מחירים מבחינת הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכזבה מיום הולדתדקלה13/06/2010
בני חוגג השבוע 5.לאחר התלבטות מבחינה כלכלית החלטנו לא לחגוג בנוסף ליום ההולדת
שחוגגים בגן, ולעשות יום הולדת בגן וכן יום הולדת בחיק המשפחה בלבד.בנוסף,החלטנו לשפר
במעט את הפעילות הנערכת בגן והבאנו ליצנית לגן.
הליצנית איפרה את הילדים,עשתה הפעלה קצרה,חילקה בלוני צורות וכו' והגננת עשתה
בנוסף חלק מהפעילות אותה הם עורכים בגן לילדי יום ההולדת.היום הולדת היתה מקסימה ומושקעת
בגן אך כשהגענו הביתה בני אמר שהוא מאוכזב מאחר והגננת לא ביצעה את כל ההפעלה המלאה שנערכת בגן.הוא אמר שהוא כלל לא רצה את הליצנית והוא מאוכזב מאוד ושאכן הרסנו לו את היום הולדת....וכששואלים אותו אם נהנה במסיבה הוא מיד אומר שלא.
אני מבחינתי,ניסיתי להשקיע קצת יותר על מנת שהוא יהנה,לא תיכננתי שזו תהיה התגובה.
הוא כועס ומאוכזב,ולי ישנם נקיפות מצפון וחרטה,על שהרסתי לו את היום החשוב בחייו.
נדיברתי עם הגננת והיא אף הסכימה לערוך לו יום הולדת נוספת בגן עם כל ההפעלה המלאה
(ללא הורים,ללא עוגה,ללא ממתקים),אלא רק את ההפעלה שבעצם נהרסה לו.
האם לדעתך זה אכן יספק אותו? איך ניתן לכפר על טעות שנגרמה ביום הכ"כ חשוב?
מה יהיו ההשלכות בהמשך? כיצד להסביר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה מיום הולדת
סמדר ריינר13/06/2010שלום דקלה,
אני חושבת שאת קצת מגזימה. השקעתם רבות ביום ההולדת. בחיים לא הכל הולך כמו שרוצים, גם ביום הולדת. יש דברים שבהם העיקר הוא הכוונה והאהבה שהושקעה. זה העיקר ביום הולדת. ילדכם צריך ללמוד להעריך את מה שניתן לו, ואתם צריכים להיות פחות מנוהלים על ידי ריגשי אשמה ופינוק. יהיו גם ימי הולדת אחרים, זה לא היום "החשוב בחייו", לא צריך להיסחף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי מעבר גןהדר12/06/2010
בתי בת 2.7, ילדה חברותית ושמחה. נמצאת כבר שנה בגן שאוהבת ללכת אליו. לאחרונה, בגלל כמה הסתייגויות מהגן התחלתי לבדוק אפשרויות נוספות לשנה הבאה. כעת אנו מתלבטים אם להעבירה למסגרת אחרת. חשוב לי להדגיש כי היא נהנית להיות בגן והולכת ברצון. שאלתי היא האם כדאי לנתק אותה מהמסגרת שלה כדי להעבירה למקום שיש בו יתרונות משמעותיים עבורה. האם תקופת המעבר וההסתגלות "שווה" את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
סמדר ריינר13/06/2010שלום מיכל,
לא ציינת מהם אותם יתרונות משמעותיים, ולכן קשה לענות לך. גם לא פירטת מהם ההסתייגויות שלך מהגן הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 - מכות עם ילדיםא12/06/2010
שלום
יצאנו לטייל עם בני בן ה-5.5 במגרש שעשועים,שם הוא נפגש עם חבריו מהגן.יחד איתם היה ילד בן 8 לערך אני לא מכירה אותו. איכשהו העניינים הסתבכו,מישהו קילל למישהן ויצא שהבן שלי נתן מכה בעין לאיחד הילדים. כל הקבוצה (5-6- ילדים) באו אליי להתלונן. הילד הגדול הצית את האש במילים "ניתן לך מכות רצח",מה שגרם לבן שלי לתגובה אגרסיבית. הייתי גם עם תינוקת שהתחילה לבכות אז אמרתי שהולכים הביתה וכל הקבוצה הזאת התחילה לרדוף אחרינו עם צעקות וזריקת כל מיני דברים. הבן התחיל לרדוף אחריהם - בקיצור כולם התנפלו עליו והתחילו כמעט לבעוט בו.הכל נגמר בבכי כמובן והם ברחו.ההורים לא היו ולא ראו כנראה כי די התרחקנו.ניסיתי לעצור אותם,אבל ה היו הרבה ועוד הייתי עם עגלה.
מצד אחד,הבן התחיל ראשון במכות - אשם.
מצד שני, בא לי לבכות אחרי שראיתי אותו מקבל מכות מהילדים.
הסברתי לו אחר כך שלא מרציבים ושאף חד לא ישחק איתו עם יתנהג ככה .התאפקתי מלרחם עליו כי קיבל "מה שמגיע לו",מצד שני מרגישה רגשות אשם ,פתאום הוא נראה לי קטן ולא מסוגל להגן על עצמו.
חשוב לציין שיש לו נטיה ללמוד סברים רעים מאחרים וכל פעם הוא בא מהגן עם דיבור בסגנון "אשבור את העצמות...." וכו'.
איך הייתי צריכה להגיב במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע חריג וחמור
ד''ר שירי שדה שרביט12/06/2010א' שלום,
להבנתי, יש כאן שני עניינים. ראשית, עברתם היום חוויה נוראית של אלימות. מהדברים שכתבת חשתי חוויה של סיכון בפגיעה ממשית וחוסר יכולת להגן על עצמך, ואלו הן תחושות נוראיות וקשות. לגבי האירוע הספציפי הזה, אני חושבת שתפקידך כאם הוא לדאוג לבנך, להרגיע אותו ולשדר לו ביטחון.
אולם יש נושא נוסף שהכרחי לטפל בו, והוא ההתנהלות של בנך, שמעוררת תגובות תוקפניות מהסביבה. הוא עלול להסתבך בפגיעות של ממש, יותר מכפי שחוויתם היום. אני מבינה שיש לו נטייה להתגרות באחרים, אולי מכיוון שהוא מרגיש חלש ופגיע, ואולי לא פיתח כישורים חברתיים מספיקים כדי לפתור סכסוכים בדרכים תואמות יותר. סביב הבעיה הזו, אתם ההורים צריכים לעשות כל שביכולתכם כדי לסייע לו לפתח התנהלות חברתית טובה ויעילה יותר - ראשית כדאי לעודד תגובות והתייחסויות "נעימות" (גם אם הוא אומר דברים שליליים או כועס, זה בסדר אך שיאמר זאת באופן שאינו מתלהם), ולא לקבל אמירות תוקפניות כמו "לשבור את העצמות". רצוי מאוד להתייעץ עם הגננת כיצד לסייע לו לפתח כישורים חברתיים טובים יותר. אם יהיו לו חברים שיגיעו אחה"צ ויהיו לו קשרים יותר אישיים עמם, הדבר יסייע לו לחוש ביטחון רב יותר וללמוד לפתור מחלוקות בדרכי שלום. רצוי גם להקדיש זמן למחשבה, לאלה דמויות חיקוי הילד חשוף, איך הויכוחים מתנהלים בבית וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן עירייה / גן פרטירועי12/06/2010
בננו בן שלוש וחודשיים. ילד אינטיליגנטי, רגיש למדי, מאד מאד פעיל, שמח וטוב לב, סובל מבעיות אכילה די קשות (אוכל 2-3 ביסים בארוחה נמצא בטיפול ומעקב).
אנחנו בדילמה לקראת שנה הבאה. מגיל חצי שנה הוא בגן פרטי שאנחנו מאד מרוצים ממנו. עכשיו מתלבטים אם לעבור לגן עירוני. אם הוא יישאר בגן הפרטי הוא יהיה הילד הגדול בגן, ואנחנו חוששים מהמשמעויות החברתיות של זה שלא יהיו בני גילו שיכולים לעניין אותו, לאתגר ולהעשיר אותו ולעורר אינטראקציה חברתית. בגן העירוני יהיו כמובן בני גילו וגדולים ממנו, וגם כאלה שגרים בסמוך אלינו שאפשר לעתים יותר קרובות להיפגש. מנגד אנחנו מאד לא מתלהבים מזה שבגן העירוני הוא עובר מיחס אישי וחם, טיפוח רגשי ופינוק של ארבע מטפלות על עשרים וכמה ילדים, לגננת וסייעת על שלושים ומשהו, וכל זה בזמן שממילא יהיה הלם הפרידה מהחברים והכניסה למסגרת חדשה, במיוחד בהתחשב בכך שמדובר בילד די רגיש.
אשמח לשמוע דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן עירייה גן פרטי
סמדר ריינר12/06/2010שלום רועי,
יש גם פתרונות ביניים. אפשרה ללכת גן פרטי אחר שבו יש ילדים בהתאם לגילו, (אלא אם אתם גרים באיזור מאוד מרוחק ואין לכם אפשרויות לבחור).
בכל אופן אם הוא נמצא בטיפול ומעקב סביב בעיות האכילה כדאי מאוד להיוועץ בצוות המטפל שמכיר אותו ויכול לחוות דיעה שמתאימה לו באופן יותר ספיצפי מאשר בפורום כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי כל בוקרחופית12/06/2010
שלום, זה כבר כמה חודשים טובים שהבת שלי בת השנה ו-7 חודשים מתעוררת כמעט כל בוקר בבכי וצעקות וקוראת "אמא בואי" או "אבא בוא" וממשיכה לקרוא לנו עם צווחות צורמות באמצע. עד עכשיו הנחתי שזה בגלל רעב בבוקר, אך אני כבר לא בטוחה בזה. העניין הוא שאני לא ממש יודעת איך להתייחס לעניין - לבוא אליה כשהיא צועקת או להתעלם עד שהיא נרגעת ואז ללכת אליה (לפעמים היא מתעוררת ממש מוקדם בבוקר ואפילו מצליחה להרגע ולחזור לישון. ביום חול מישהו מאיתנו קם איתה בבוקר וביום שישי ושבת אנחנו לוקחים אותה בחלק מהפעמים אלינו למיטה. אומר רק שאין לה בעיה עם ללכת לישון לבד ולהרדם לבד. בקיצור, מה כדאי לעשות והאם בכלל נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי כל בוקר
סמדר ריינר12/06/2010שלום חופית,
מדובר בידה קטנה מאוד, שכפי הנראה מתעוררת מסוג של חלום רע. אין כל רע בכך שתבואו אליה ותרגיעו אותה כדי שתחזור לישון. אין כאן נורמלי ולא לא נומרלי, לכל תינוק בגיל הזה יש את ההסתגלויות שלו לחיים, ואפשר ללוות אותו שם בשקט עד שזה עובר. זה לא נשמע משהו מאוד חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב...
חופית24/06/2010שלום, התופעה של הצווחות בבכי נמשכת ונמשכת. היום כבר היה שיא, היא צווחה - לקחנו אותה למיטה שלנו והיא המשיכה לצווח וכאילו הייתה במין טראנס של בכי על כלום, ולא עזר כמעט שום דבר עד שממש התעצבנו ואמרנו לה שתלך לבכות בחדר או שתשכב במיטה רגועה - זה הדבר היחידי שעזר! (כמובן שניסינו כל מיני שיטות לפני כן). אני כבר מתחילה להרגיש ממש מתוסכלת שהילדה שלי בוכה ואני לא מצליחה להבין מה מפריע לה ואיך אני יכולה לעזור...אני ממש לא מבינה מאיפה זה בא. זה כבר נראה לי מעבר להתנהגות שחולפת או משבר קטן... מה עושים???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
סמדר ריינר24/06/2010שלום חופית,
ייתכן שחלק מהסיבה שכל מה שניסיתם לא עוזר הוא שלא ניסיתם מספיק זמן. אם אתם לוקחים אותה בסופםו של דבר למיטה, ואם אתם לא עיקביים, אין לה סיבה להפסיק לבכות.
לוקח זמן את שהתנהגות של ילד משתנה, וצריך להיות עקביים בדרך אחת, ולהתעזר בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 שמרגיש נחותשרי12/06/2010
שלום, יש לי ילד בן 8 .הוא ילד בכור מקסים רגיש עוזר איכפתי פשוט ילד מתנה. הבעיה היא שהשנה הוא היה מעורב בהרבה מקרי אלימות (לא קשים...)והצקות. עשינו כמה שיחות והוא טוען שהוא מרגיש שלא אוהבים אותו והוא חש צורך תמיד להביא דברים מגניבים וחדשים לכיתה כדי שחבריו יהיו סביבו וירגישו שהוא cool . וכשהוא לא מביא דברים אז מתעלמים ממנו ולא ניגשים אליו. ואז הוא מציק ומכה כדי להרשים את חבריו וכדי למשוך תשומת לב. מה גם שהוא כ"כ רגיש וכשמעליבים אותו הוא מיד חש צורך לבכות ופוחד שיכנו אותו תינוק בכיין ולכן הוא לרוב נשאר בהפסקות בכיתה כדי להימנע ממצבים כאלה. מה עושים על מנת שהוא ירגיש ירגיש יותר נאהב ושהוא שווה בזכות עצמו ולא בזכות הדברים שהוא מביא. ברצוני לציין שהוא ילד נאה מאוד נקי אסטטי ילד שאוהב לתת מעצמו ולעזור. אנו מחזקים את בטחונו העצמי כל הזמן ואין לו שום סיבה להרגיש כך, כמו כן באים אליו חברים הביתה אך רק כשהוא יוזם, אך לרוב לא מתקשרים ומזמינם אותו.
מה עושים???...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8 שמרגיש נחות
סמדר ריינר12/06/2010שלום שרי,
יפה מאוד בעיני הדרך הרגישה והיפה שבה ביררתם עם הילד מה מציק לו, ואכן הגעתם לתשובה מלאה ויפה. מכאן צריך לקחת עוד צעד קדימה.
ילד כל כך מקסים, רגיש, עוזר ואיכפתי, שבכל זאת מרגיש לא אהוב, ייתכן מאוד שהוא ילד מרצה. ייתכן שהאופן שהוא לוקח מקום בבית שלכם, קצת בדומה לאיך שהוא נוהג בכיתה (אם כי לא באותם אופנים), דרך ריצוי וויתור. בכיתה זה כבר לא עובד ואז הוא נשאר ממורמר ומתוסכל. אבל אני מעזה לשער שהתסכול והמרירות לא קשורים רק למצבו בכיתה אלא למצבו הכללי בחיים - הוא מרגיש שהוא תמיד צריך לתת ולא כל כך רואים את הצרכים שלו. לא בכלל שאתם לא רוצים אלא בגלל שהוא כל כך טוב בלהסוות אותם כי הוא מאמין שרק אם יהיה ילד טוב ותרן, אחראי, ומתחשב יקבל הכרה. כל התנהגות אחרת תפגע במשפחה ובהורים לדעתו, והוא לא יקבל חיזוק עליה. ייתכן שמכאן נובע חוסר הביטחון שלו. מההרגשה שאין אפשרות לקבלו כמו שהוא אלא רק כשהוא ילד מרצה. זו הבעיה עם ילדים טובים מדי.
כרגע נשמע שהוא מאוד במצוקה. קודם כל, אם דברי מדברים אליכם, כדאי שתחשבו איך משנים את הציפיות ממנו בבית ואיך מדברים איתו על כך. בנוסף הייתי ממליצה לקיים איתו זמנים קבועים בשבוע שבהם אחד ההורים נמצא רק איתו ועושה איתו כיף לפי בחירתו, בלי שיצטרך לרצות שם.
אם עדיין קשה והמצב ולא משתפר לאורך זמן, פנו לטיפול והדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה12/06/2010
לאחרונה בני בן התשע נבהל מאירועי החדשות ונמנע מלאכול, בהמלצתה של רופאת הילדים נפגשנו עם מטפלת בדמיון מודרך ופרחי בך, הפגישה עזרה, לאחר מכן התחיל לאכול והתחלנו לתת לו תמציות בך שהיא רקחה לו. במקביל הבנו שהבן סיגל לעצמו הרגלים שחוזרים ונשנים(די הרבה זמן, אבל עכשו זה החמיר) מיישר את הסדין, הכיסא, הפלאפון וחוברת בחדר מס' רב של פעמים, מכין את השיעורים בעמידה ונמנע מלפתוח את החלון בחדר) משהו טקסי כזה...אנחנו תמיד ידענו שהוא רגיש,אינטליגנט ומסודר מאד, כרגע הוא אוכל ונראה "בסדר" למרות שאני לא שקט בנושא הטקסים.
האם באמת פרחי הבך יכולים לעזור? האם לדבר איתו או להתעלם? בקיצור מה לעשות(אני מודה שאני ואשתי מאד מודאגים) אם יש מטפל מומלץ ממכבי אשמח לקבל שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקסים
סמדר ריינר12/06/2010שלום שירה,
אני לא מבינה בפרחי באך, אני עוסקת בפסיכולוגיה. מהכיוון הפסיכולוגי זה אכן נראה שהילד סובל מחרדות שבאות ליד ביטוי בהתנהגות אובססיבית.
אני ממליצה לכם לפנות לטיפול. אני לא מכירה באוםן אישי מטפל שעובד עם מכבי ומטפל בילדים וגם לא ציינתם איזור.
אני ממליצה לכם להיכנס לאתר של מכבי ולברר לגבי מטפלים באיזור שלכם שעובדים עם ילדים (זה רשום באתר) ועובדים עם חרדות (את זה צריך לברר בטלפון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תספורתלילד בן 3חן12/06/2010
שלום , אני אמא לילד בן 3 שיש לו שיער ארוך ומתולתל אנו רוצים לספר אותו , האם בגיל הזה יהיו לילד השלכות בתדמית שלו (שהיה רגיל לראות את עצמו כל הזמן עם שיער ארוך)
הוא רוצה להסתפר ממש כמו אבא שלו - קוצים האם זה לא יותר מידי דרסטי
אודה לתשובתכם
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תספורת לילד בן 3
סמדר ריינר12/06/2010שלום חן,
יש משהו בחשש שלך, כיוון שילד בגיל הזה לא תמיד יכול להבין באמת את העובדה שיש דברים שהם בלתי הפיכים. כלומר יכול להיות שהוא לא לגמרי מבין שאחרי שיסתפר אי אפשר להחזיר את זה מיד למה למה שהיה קודם. יכול להיות שאם תסבירו לו זה יעזור אבל יכול להיות שעדיין זה לא יהיה לו מוחשי למרות שהוא יגיד שהוא מבין, ואחרי מעשה הוא יהיה קצת בהלם.
לכן יכול להיות שנכון יהיה לעשות משהו הדרגתי יותר בתספורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמיכל12/06/2010
יש לי תאומים בני שנה וחצי (בן ובת). עד לפני שבוע נועה הלכה לישון כל יום בשמונה-שמונה וחצי, נרדמה לבד בקלות ואפילו ביקשה "למיטה" או "לישון".היא ילדה מקסימה ושמחה, מגיל שנה הולכת ומדברת, מאוד בוגרת וחכמה.שמנו לב שהיא נבהלת נורא מרעשים ובעצם מכל דבר כמעט. אני מרגיעה אותה הרבה, ומסבירה לה על הרעשים. גם כשאחיה התאום בוכה היא נבהלת ובוכה איתו. בשבוע האחרון כשאנחנו נכנסים בערב לחדר השינה היא מתחילה לצעוק "הגנן, הגנן", מצביעה על החלון ולא מסכימה להיכנס למיטה. היא ממש נכנסת לחרדה ואני מרגיעה אותה במשך הרבה זמן ( אין גנן, הגנן הלך...)כשבסופו של דבר היא נרדמת עליי. היא מתעוררת בחמש בבוקר ושוב מתחילה עם צעקות "הגנן, הגנן". אני לא חושבת שקרה משהו עם "הגנן". לפעמים כשאנחנו בגינה יש רעש מאחת החצרות ואנחנו מסבירים לה שזה הגנן. אתמול הלכנו והראנו לה אותו ומה הוא עושה. זה לא עזר.
אני לא יודעת מה לעשות.
מעבר לעובדה שזה מתיש, אני מרגישה שהיא ממש מפוחדת וגם שהרגלי השינה הטובים שלה נהרסים...
אולי עשיתי משהו לא בסדר? למה היא פחדנית כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר שירי שדה שרביט12/06/2010מיכל שלום,
נראה לי שהקושי של נועה הוא יותר סביב ההבנה הקוגניטיבית המתפתחת, והיכולת שלה להבין שבפרידה מכם בלילה היא יותר חשופה לסכנות (הרי אתם לא צמודים אליה, אלא בחדר סמוך). חשוב למצוא אמצעים שירגיעו אותה ויאפשרו לה להיות יותר בטוחה- אולי להוסיף סיפור נוסף כשהיא במיטה, בובה אהובה, או להשאיר אור רב יותר דולק מאשר בדר"כ. כיוון שעד היום הרגלי השינה היו תקינים, אין סיבה שלא תחזרו לשגרה בהקדם. אתם יכולים ללוות את ההרדמה בהסברים מרגיעים על היותכם בחדר הסמוך, אבל לא הייתי נכנסת מדי להסברים על ה"גנן", במיוחד לא בלילה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)