מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד רוצה את אבאאור09/05/2010
אני והגרוש שלי נפרדנו לפני כ3 חודשים. אני אמא לילד בן 3 ואני עזבתי את הבית, הילד מקבל משנינו את מלוא תשומת לב לה הוא זקוק אך נוצר מצב הפוך למצב שהיה קודם,לפני הפרדה הילד היה קשור יותר אלי, מאחרי הפרידה הילד רוצה כל הזמן להיות עם אביו, כל פרידה מהאב מלווה בהסטריה בעוד פרידה ממני היא מאוד קלה. יש לציין שאנחנו במשמורת משותפת, ומתוך 14 יום בשבועיים האב לוקח 6 פעמים כולל לינה ואני 8 פעמים כוולל לינה. אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרות
אור09/05/2010רציתי לציין שהפרוד שלי לא ממלא באופן שוטף את המשמורת המשותפת ונוצר מצב שהילד לעיטים נמצא יותר איתי, סיטואציה שקרתה אתמול היא שהפרוד לא יכל שהילד ישן אצלו גם בשבת מסיבות מסוימות לכן הוא החזיר אותו אלי לפני תום הביקור שבמקרה רגיל הוא היה צריך לשים אותו בגן, הילד אמר לאבא מפורשות שהוא מעדיף ללכת לגן ולא לאמא. הייתי מעוניינת לדעת למה מצב כזה קורה, והאם יכול להיות מצב כהילד יגדל בו הוא יעדיף לחיות עם אבא ולא עם אמא? ומה אני יכולה לעשות מבחינה התנהגותית על מנת לשפר את היחסים עם בני, בו הוא ירצה באותה מידה להיות עם שנינו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שרוצה את אבא
סמדר ריינר09/05/2010שלום אור,
אין קשר בין מה שקורה כרגע לבין אהבתו של הילד לשני הוריו או את מי הוא רוצה או ירצה יותר. נדמה לי, מהתאור שלך, שכל מה שהוא רוצה זה יציבות. אני מבינה שאת זו עזבה את הבית, ייתכן שלעובדה שאבא מקושר לבית יש קשר לכך שהילד רוצה להישאר באותו מצב ושלא ישגעו אותו.
אני גם לא חושבת שזה יעד מתאים שהוא ירצה את שניכם באותה מידה. אתם לא עובדים אצלו, ולא אמורים להתייחס או להיעלב או שתהיה ביניכם תחרות את מי הוא אוהב יותר. כמובן שלא נכון יהיה לעשות דברים כדי למצוא חן בעיניו. את תמלאי את תפקידך כאם כפי שצריך, והוא יעריך עם הזמן את היציבות וההשקעה של שניכם. בשום אופן על תהפכו אותו לשופט ביניכם מי הורה יותר פופלארי או יותר טוב.
מעבר לזה, אם את חושבת שיש דברים בהם את לא מסתדרת טוב עם ההורות, שאת לא פירטת אותם כאן - את זה אפשר לבדוק בהדרכת הורים מסודרת, אבל הקנה מידה לזה הוא לא בהכרח את מי הילד אוהב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אור09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנסיעה והשארת הילד בביתורד09/05/2010
שלום רב,
אני אמא לתינוק בן 11 חודשים. זהו בננו הבכור. בעלי ואני מעוניינים לנסוע לטיול קצר בן כמה ימים לחו"ל בעוד כחודשיים. אם נסע, נשאיר את בננו בידיים נאמנות של הסבתות והסבא שרגילים לטפל בו (אך לא ליותר ממספר שעות בכל פעם). הוא ישן בביתנו, והם יבואו לישון אצלנו בהעדרנו. רציתי לשאול, האם בשל חרדת הנטישה שאופיינית בגילאים אלו (אך איני יודעת במדויק מתי) החוויה יכולה להשפיע לרעה על בני או שזה בסדר ונוכל לנסוע בראש שקט? איננו מוכנים לנסוע בכל מחיר, רק אם הדבר לא יזיק לילד.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל.
נעמה סבג שמש09/05/2010ורד שלום,
לכמה זמן מתוכננת הנסיעה?
אם הסבים מטפלים בו על בסיס יומיומי, וכל זמן העדרותכם יהיו לו את אותם המטפלים וזה ייעשה בביתכם, והוא אינו תינוק יונק, זה יכול להיות בסדר עם העדרותכם קצרה.
חשוב לדעת גם אם מתעורר הרבה בלילות, כי אז זה הופך את זה לקשה יותר.
חשוב שהמטפלים יהיו בביתכם וייקלחו איתכם, יאכילו וישחקו בזמן שאתם נוכחים כדי שכך הילד יקבל אותם באקט אחר גם כן.
התראיינתי לכתבה בנושא בעיתון "להיות הורים" וכתבתי מאמר בנושא. את מוזמנת לקרוא באתר שלי ולקבל החלטה מושכלת.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמכניס ידיים לחיתולימית09/05/2010
שלום,
אני מנסה להבין איך להתנהג עם בני בן השנתיים.
בזמן האחרון הוא כל הזמן מכניס יד לחיתול (מאחורה). זה קורה גם כשיש לו קקי וגם כשהוא נקי. אני לא כל כך יודעת איך להגיב. מצד אחד, זה נראה לי לא מנומס כל כך וזה לא נעים לי, במיוחד כשיש קקי. מצד שני, לפני גמילה ובתקופה הזו, אני לא אמורה להתייחס לקקי ולפיפי בתור משהו מלוכלך, לפי מיטב ידיעתי. הוא לא ממש בגמילה אבל הוא לפעמים יושב על הסיר ומתעניין בנושא.
האם צריך להגיד לא שלא יעשה את זה, ואם כן, אז איך להסביר לו? ואם הוא לא מקשיב, מה לעשות? אני מפחדת לפגוע בדימוי הטבעי שיש לו לגבי כל מה שקשור לאיברים אינטימיים שלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמכניס ידיים לחיתול
סמדר ריינר09/05/2010שלום ימית,
נשמע לי שאת יותר מדי נזהרת. להכניס יד לחיתול כשיש קקי זה לא הגייני. אין סיבה שלא תסבירי לו שזה לא טוב בדיוק כמו שאת מסבירה דברים אחרים. לא צריך לכעוס, או הפוך את זה לדרמה או לסיפור, פשוט באופן ענייני להגיד שלא מכניסים לשם את היד.
כל את רגועה ועניינית, זה לא אמור לגרום לשום תסביך, או לקלקל את תהליך הגמילה העתידי. אם הוא לא שומע בקולך, תזכירי לו שוב. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית08/05/2010
שלום,
היום לפני שהרדמתי את ביתי בת השלוש היא שמה את ידה על איבר מינה והחלה לעשות תנועות עם האגן והשמיעה קולות.
ששאלתי אותה מה היא עושה היא אמרה לי שהיא עושה ספורט.
שאלתי אותה מי עושה ככה והיא אמרה לי שם של ילד מהגן. הילד הוא קטן ממנה ,לא ברור לי אם זה נכון.
אני לא יודעת אם היא יודעת מה היא עושה?
איך אוכל להסביר לה מה היא עושה מבלי להפחיד אותה?
אני מאוד מודאגת ,הדבר גורם לי לחשוב האם לבדוק את העניין לעומק,אולי מישהו אומר לה לעשות ככה.
אודה לתשובתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סמדר ריינר09/05/2010שלום שרית,
יש מקום לבדוק עם הגננת בגן, לספר לה מה הילדה אמרה. אם זה נכון זה אומר שיש בגן ילד שמאונן ליד הילדים וזה לכעשצמו משהו שדורש טיפול.
לגבי הילדה שלך, אני חושבת שאפשר להאמין לה, אין לנו סיבה להמין שקרה דבר מעבר לזה. אם את רוצה את יכולה לשאול אותה.
את יכולה להסביר לה, שאת מבינה שהתנועה הזו שהיא ראתה עושה לה נעים, וזה בסדר, ואת זה עושים בפרטיות בלבד.
מעבר לזה לא הייתי עושה סיפור נורא גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 2.5מורן08/05/2010
שלום רב
בני הבכור היינו בן 2.5 ילד מתוק וורבלי, בעיה שהלה לפני כחודשיים לערך ותופסת תאוצה הינה שהוא מאוד לא מרוצה כוונתי, אם הוא מקבל מתנה ואחייני שגדול ממנו בשנה מקבל אותו הדבר בצבע שונה אז הוא רוצה את שלו אם נתנו סוכרייה בצבע שונה הוא בוכה ומתלונן שהוא רוצה את האחר הדבר קורה רק עם ילדים הוא לא מתרצה עם מה שהוא מקבל. אנחנו מנסים כל זמן להסביר ששלו זה בהכי טוב ושעלינו להנות ממה שקיבלנו אך ללא הצלחה נשמח להכוונה ואולי אפילו להפנייה לספרות בנושא.
רב תודות ושבוע טוב
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 2.5
סמדר ריינר09/05/2010שלום מורן,
נשמע לי שנורא מפריע לכם שהוא לא מרוצה. ואתם נותנים לזה להפוך לעניין יותר מדי גדול. אם הוא תמיד מקבל מה שהוא רוצה כשהוא עושה דרמה הוא לא יפסיק. אתם נותנים לו יותר מדי כח. הוא יהיה מרוצה כשהוא יבין שזה מה שאפשר להשיג, ואין ברירה. כל עוד יש ברירה, תמיד הוא ינסה להשיג משהו אחר. פשוט תתעלמו מספר פעמים מהבכי, תגידו בצורה ברורה, זה מה שיש, בלי להכינס לדיון, בלי לנסות לשכנע, ובלי להתרשם יותר מדי מכך שהוא לא מרוצה. אחר כך הוא יבכה, כי זה מה שהוא רגיל, פעם, פעמיים, שלוש עד שהוא יפנים שזה לא עוזר, ובזה ייגמר העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות לפעוטוןשלי08/05/2010
שלום רב
בני בן שנה וחצי, עד גיל שנה היייתי עימו בבית לאחר מכן מטפלת שהכיר (בת משפחה) בבית שלנו.
כיום חשבתי שיהיה טוב להכניס אותו לגן, הסיבות: סביבת ילדים, כניסה באמצע שנה כך שאין את הבכי של כל הילדים.
אציין כי הסביבה בבית טובה מספקת מאוד את צרכיו.
בני כבר שבועיים בגן ועדיין לא התאקלם (אני משאירה אותו 3 שעות ביום בערך, הוא מבקש לשבת בעגלה לא תמיד רוצה לשחק, כשעוזבים אותו הוא בוכה כשאני חוזרת והוא רואה אותי הוא שוב מתחיל לבכות.
אני מרגישה שהוא לא מבין מה קורה פה למה פתאום עוזבים אותו בחברה זרה, אולי אפילו סוג ל מצוקה?
שאלותי:
1. האם זה היה דבר נכון להכניס אותו לגן?
2. האם בגיל כזה ילדים צריכים חברה?
3. אני מתלבטת להוציא אותו מהגן ולהכניס אותו בספטמבר האם זה יהיה נכון להוציא אותו אחרי שבועיים?
4. כיצד מתמודדים עם מהלך כזה?
תודה רבה רבה
אני ממש מוטרדת מזה וממש שוקלת להוציא אותו מהגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
נעמה סבג שמש09/05/2010שלי שלום,
איני יודעת את כל הפרטים.
האם עשית את התהליך בצורה הדרגתית? נשארת איתו בגן מס' ימים, לפני שעזבת אותו? נתת לו זמן הסתגלות? הראית לו שאת בוטחת בצוות.
תקראי בבקשה מאמר שכתבתי באתר שלי בנושא כניסה לגן, בדקי אם נקטת בכל האמצעים בכדי להקל עליו.
אם כבר הכנסת, תנסי להקל על ההתאקלמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האמצעיתמרים08/05/2010
לאמצעית שלי עוד מעט יש יום הולדת חמש, בתקופה האחרונה (כחודשיים) היא לא מפסיקה לזוז, אפילו כשהיא יושבת היא בתזוזה, היא מתפסת עלינו ומתרפסת, היא קופצנית, צעקנית, כהיא בוכה הבכי הסטרי, תמיד יש לה מה להגיד ולא מוכנה לחכות כדי להגיד מה שיש לה, היא צריכה עכשיו ומיד.
חשוב להגיד שהיא היתה ילדה מאוד נוחה ורגועה.
השאלה שלי האם יש חשש שהיא סובלת מהיפראקטיביות?
היא כן מסוגלת לשבת ולעשות חוברת או לצייר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמצעית
סמדר ריינר08/05/2010שלום מרים,
הכל ייתכן אבל לא ניתן לאבחן זאת דרך האינטנטרט. תנסו לחשוב האם קרה דבר מה במשפחה בתקופה האחרונה שיכול התרום לחוסר השקט, ואם זה נמשך אולי כדאי שתפנו לאבחון מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באכילהמיכל08/05/2010
בתי בת שנה וארבעה חודשים. היא תינוקת בריאה ופעילה. בחודשים הראשונים סבלה מרפולוקס, שעבר עם הזמן. כיום אנחנו מודאגים, מאחר שהיא לא אוהבת מאכלים רבים וגם את מה שהיא אוהבת היא אוכלת בצורה של חיתוך לחתיכות קטנות והוצאה של חלק מהאוכל מהפה, כך שלא ברור כמה באמת היא מכניסה ובולעת. לעיתים יש תקופות שהיא אוכלת ומנסה קצת יותר, אבל רוב הזמן המצב מתסכל.
כך יוצא שחלק גדול מהאוכל שהיא אוכלת במהלך היום בנוי, בסופו של דבר, בעיקר על פורמולה בתוספת דייסה.
בסביבות גיל שנה התייעצנו עם הרופאה ותשובתה היתה שצריך סבלנות, שנמשיך לנסות ולתת לה מאכלים שונים בלי להתייאש, וכי יש ילדים שלוקח להם זמן עד שהם אוכלים אוכל מוצק בצורה סדירה ומגוונת.
הזמן עבר ואנחנו שוב מודאגים ומתוסכלים. חשוב אולי לציין שם שמדובר בילדה שנמצאת באחוזון נמוך הן בגובה והן במשקל, אם כי היא שומרת על האחוזונים מאז היותה תינוקת.
נשמח לקבל עצה/הכוונה.
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר08/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאליןלירון08/05/2010
שלום רב!
ביתי בת ה 6 וחצי התחילה טיפול בראטלין אשר מאד עוזר לה להיות ממוקדת בעשייה ולא "לחלום" בזמן השיעור, הבעיה היא שישנו קושי בנטילת הכדור ובכל בוקר היא מסרבת לבלוע אותו ניסיתי בכל דרך אפשרית לרבות הוספתו לכפית גבינה או מעדן ואפילו לכוס השתיה מה שעבד לזמן קצר ולאחר שהיא גילתה את התרעומת היא הפסיקה גם לאכול מחשש שאכניס לה את הכדור מבלי שתבחין וכעת היא מסרבת גם לאכול או לשתות טרם יציאתה לבית הספר חייבת לציין שכאשר היא אינה נוטלת את הכדור ניכר קושי בעשיה או הספק בזמן השיעור אשמח ליעוץ תודה לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין
סמדר ריינר08/05/2010שלום לימור,
האם את יודעת למה היא מסרבת לקחת את הכדור? האם שוחחת איתה על הנושא? כי לא תארת זאת.
אני מניחה שהילדה מרגישה שעצם העובדה שהיא צריכה לקחת כדור זה אומר שמשהו לא בסדר איתה, וזה פוגע ומעליב אותה והיא לא מוכנה לשתף עם זה פעולה.
זה יכול היות קשור גם לתחושת הכישלון, והאכזבה והלחץ סביב העובדה שעם היכנסה לכיתה א' הייתה כנראה ביקורת מצד בית הספר שהיא חולמת ולא מתרכזת ואולי גם אכזבה מצידה ומצידכם שהאירוע המשמח של כניסה לכיתה א' מצטייר כמשהו שיש בתוכו בעיות וכישלון מסויים.
על כך צריך לדבר איתה, על תחושתיה ועל הכאב והכעס שלה.
אחרי שהיא תוכל להגיד מה היא מרגישה, אפשר להגיד לה שהיא ילדה מוצלחת ומוכשרת, שהריטאלין רק עוזר לה להוציא את הכישורים שלה החוצה, וזה לא אומר עליה שהיא ילדה לא טובה או לא חכמה, ושאתם לא גאים בה. להיפך היא הייתה גיבורה שהיא הסתדרה עד עכשיו בלי ריטאלין והיה לה קשה ואף אחד לא ידע למה, אבל עכשיו הגיבורה יכולה קצת לנוח ולתת לכם להקל עליה בכיתה, והיא ילדה כמו כולם. כמו שיש ילדים שצריכים משקפיים כדי לראות טוב יותר, וילדים שצריכים תרופה נגד אסטמה או אלרגיה, אז לה עוזר הריטאלין, ואתם בטוחים שעכשיו הכל ילד יותר קל ויהיה לה יותר כיף בבית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין עם ילד בן שנתייםשמעון07/05/2010
הייי לכל הנוגע בדבר
אני באמצע תהליך גירושין ויש לי ילד בן שנתיים שמאוד קשור אלי יותר מאמא שלו
וכל פעם שאני לוקח לה אותו הוא צורח מבכי אבא אבא אני לא יודע איך להתמודד עם המצב הזה חושש למצבו של ילדי אשמח לקבל עצה בבקשה במהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין עם ילד בן שנתיים
סמדר ריינר08/05/2010שלום שמעון,
השאלה שלך לא כל כך ברורה. עם מה אתה רוצה להתמודד, עם הבכי של הילד? עם התחושה שלא טוב לו אצל אמא ואתה רוצה שהוא יהיה אצלך יותר? לא ציינת מה הם סידרי המשמורת והראייה אצלכם, איך היחסים בינך לבין האמא, וכו' ולכן קצת קשה להתייחס לשאלה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות לתשובה שלך
שמעון08/05/2010אנחנו באמצע תהליך הגירושין הסדרי הראיה הם שאני איתו 3 פעמים בשבוע וסופ"ש שני הוא יישן איתי היחסים עם האמא לגביו מצויינים אבל הבן שלי מעדיף אותי וקשה לי עם העובדה שהוא בוכה שאני מחזיר אותו אליה כאשר אני לוקח אותו ממנה הוא מחייך מאושר ושאני מחזיר בדיוק ההפך מפחיד אותי שהוא יפתח קושי בגלל המצב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר ריינר08/05/2010שלום שמעון,
תודה על ההבהרות, עכשיו קצת יותר ברור. אם אתה רוצה שהוא לא יפתח קושי מהמצב הזה, אתה צריך לעזור לו להיפרד ממך וללכת אמא. אתה יכול לצייד אותו בחפץ מעבר מסויים ממך, למשל צעצוע שיש לו אצלך שהוא ייקח איתו ואחר כך יחזיר כשהוא בא אליך שוב. ובעיקר אתה צריך להכיל את הצער שלך על הפרידה, כי ייתכן שהילד קולט אותו ומבטא באופן לא מודע את העובדה שאתה לא מרגיש שקט לשלוח אותו לאימו.
אפשר לעשות מטקס הפרידה ביניכם משחק, שבו למשל אתם מחליטים בסוד ביניכם איזה חיה הוא עכשיו ואמא צריכה לנחש, ואחרי שהיא מנחשת, הוא עובר מהידיים שלך לידיים שלה, ואתה מנופף בידך לשלום לארנב (נניח) שהשארת אצל אמא. ואז אתה מסתובב והולך, בלי מבטים עצובים ובדיקה האם הוא בסדר ובכל זאת אולי רוצה לחזור לידיים שלך לעוד כמה דקות. חשוב שתשדר שאתה בסדר גמור עם זה, וזה הדבר הכי נורמלי בעולם שילד חוזר לאימו. אם תשדר לו זאת בעקביות, הוא יפנים, ואם אפשר יהיה לעשות מהפרידה משחק כיפי ואתה לא תראה בה משהו כל כך טראגי, גם הוא יפנים זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אני מעריך את זה מאוד
שמעון08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) ובהצלחה.
סמדר ריינר08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ותודה12307/05/2010
האם יש טעם להרגיל לפרידה מההורים לכמה שעות עד יום שלם לקראת כניסה לגן בגיל שנה ושלושה חודשים ?
ובבוא העת, איך לעשות בגן תהליך פרידה נכון ? כמה ימים וכמה שעות כל פעם. הגננת אמרה שזה גמיש ותלוי בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר08/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9שינשין07/05/2010
הי, אני אמא ל-3, ילד בן 10.5 , ילדה בת 9, ותינוקת בת שנה. ילדתי בת ה-9 מאוד בוגרת, אחראית, חברותית. לאחרונה שמתי לב כי חל שינוי בתנהגות שלה. היא מאוד עסוקה בחברים (מי מאוהב במי, מי חברה של מי, מי ברוגז עם מי.... וכו') היא עונה בחוצפה בבית, היא מחליטה החלטות לבד, לא מחכה לשמוע את תגובתנו,. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מעירה לה ומתווכחת איתה. השבוע המורה צלצלה ואמרה כי לילדה יש ירידה בלימודים, זו ילדה שמאז שנכנסה למערכת החינוך כולם מתפעלים ממנה, מהיכולות שלה בכל התחומים.
היום אחת המורות המקצועיות שלה אמרה י "חייבים לדבר, השקט שלה מטריד אותי" - זה הלחיץ אותי.
דיברתי עם הילדה שלי- התשובה היתה "המורה מעצבנת, יש ילדה בכתה שמפריעה כל השיעור וזה מוציא אותי מריכוז (וזה באמת נכון, יש ילדה כזו בכתה)". מאוחר יותר, כאשר היינו היא ואני לבד היא אמרה "אני מתביישת בעצמי, אני שמנה, ויש לי ציצים" הילדה שלי גבוהה ומלאה וכן יש ניצנים.....
יש לציין כי בחודש אוקטובר האחרון הנהנלת בית הספר "עירבבה" את שכבת הכתה (היו 2 כתות) ויצרה, הקימה, 2 כיתות חדשות. מאז אני רואה שוני בהתנהגות שלה ולאחרונה זה מתבטא גם בלימודים. מאוד אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9
סמדר ריינר09/05/2010שלום לך,
ייתכן שהשינויים הגופניים שהיא עוברת גורמים לה להיכנס גיל ההתבגרות טרם זמנה, וזה קשה ולא מובן לכולכם.
כדאי קודם כל ללוות אותה בקושי, כי היא בעצמה לא מבינה מה קורה לה ולא משלימה עם זה.
תנסו לדבר איתה, כמו שכבר התחלת לעשות, וזה מצויין, ותנו לה לאוורר את החששות שלה ואת המבוכה והתסכול סביב השינויים שנכפו עליה, גם בכיתה וגם מבחינת ההתפתחות הגופנית. אם יש צורך אפשר לפנות לליווי מקצועי, כדי ללוות את התקופה הלא פשוטה הזו בחייה, היא מרגישה בודאי בודדה, חריגה, גם גדולה וגם קטנה, וזה מבלבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילה ביוזמת ההוריםאימא07/05/2010
שלום!
בני בן שנתיים ו 4 חודשים נמצא איתי בבית. ילד מפותח, וורבלי מאוד.
למרות שמצידו לא הייתה שום התעניינות בנושא לפני 4 ימים התחלנו תהליך גמילה.
בבית הוא לובש תחתונים ואני מזכירה לו כל חצי שעה בערך לעשות פיפי.
הוא די משתף פעולה, לא מתעצבן ולא מתנגד. לפעמים מפספסים בין לבין. וזה בסדר.
עדיין לא אומר בעצמו כשהוא צריך פיפי. ואני מבינה שזה לוקח זמן.
כשאנחנו יוצאים החוצה אני עדיין מלבישה לו טיטול.
האם אני לא משבשת את התהליך בכך שבבית הוא עם תחתונים ובחוץ עדיין לא. האם זה יכול להיות מבלבל לילד?
ושאלה נוספת : כשאני מציעה ומזכירה לו לעשות פיפי כל חצי שעה מה היא בעצם המטרה שמאחורי? שהוא לא יפספס? הרי לא עושים פיפי כל חצי שעה וזה לא מה שאני מנסה ללמד אותו.
מתי מתחילים לעשות מרווחים יותר גדולים?
סליחה על השאלות , צריכה קצת הסבר והכוונה בנושא.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת לקבל התייחסות. תודה
אימא09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לילד להראות למבוגרים שהוא מצלימיכל07/05/2010
בני בן ה 4 מקבל המון תשומת לב בבית אך שמתי לה שהיום בעת שהייתנו בגן שעשועים הוא הסב את תשומת לב האמהות שהיו בקירבתנו (הן בדרך כלל לא אוהבות שמטרידים אותן ותגובתן היא לא נלהבת במיוחד בכלל אם יש כזאת)והראה להן את כישוריו.מאוד חשוב לו שיראו שהוא גם יכול הוא צמיך מעריך מאוד ילדים גדולים ותמיד העדיף את חברתם.האם הדבר מראה על חוסר בטחון ? או שמא להפך אולי הפניה למבוגר והרצון לפידבק מראים על בטחון ורצון לשאוף להצליח ?
דבר נוסף ...כשאני לוקחת אותו לגן הוא מתבייש לנשק אותי ואת אחותו שמא יצחקו עליו.מה דעתכם ? אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לילד להראות למבוגרים שהוא מצלי
סמדר ריינר07/05/2010שלום מיכל,
מה שתארת לא מעיד על חוסר ביטחון. אני יותר מתרשמת שהוא מנסה להיות "גבר קטן" , הוא משוויץ לפני הנשים, והנשיקות שלך בגן - לא מתאימות לו , אולי כי מחשיב את עצמו גדול ולא מתאים לו להיות קטן.
את יכולה להבדוק האם יש לך ציפיות סמויות ממנו שיגדל טרם זמנו, ואת מתייחסת אליו לפעמים כגדול מכפי גילו ואחר כך לא מבינה למה הוא לא רוצה להיות קטן?
כמו כן הייתי בודקת מה תפקידו של אבא בעניינים האלה, האם הו ב קשר טוב ואינטניסיבי עם הילד ואיתך, או שהילד קצת גדל לתוך ציפייה לא מודעת שהוא יהיה הגבר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמי נמוךמממ06/05/2010
שלום רב,
בננו בן ה-14 סובל מחוסר בטחון עצמי.כמו כן קיימת בעיית קשב וריכוז לקות למידה ומאובחן כ ADD ומטופל בריטלין.בלימודים מקבל הקלות והממוצע שלו בסדר (70).אין לו חברים בכלל, וכל יום מרגע שחוזר מבית הספר נמצא בחדרו משחק במחשב כל הזמן באותו משחק ,ורואה טלויזיה.נראה שאין לו עניין בחברים בכלל,ולא חסרה לו חברה.
תחומי העניין שלו מעטים,ואין לו שמחת חיים.הוא ילד טוב, יותר מידי טוב!!!! וביישן.
חשבנו שאולי רכיבה על סוסים תעלה לא את הביטחון ורשמנו אותו לחוג,אבל לצערנו אין שיפור.
מאוד קשה לנו לראות אותו בודד ולבד כל הזמן ואנו רוצים לעזור לו!!!
ולאחרונה חשבנו אולי לקחת לו מאמן אישי.
נשמח לקבל יעוץ ועזרה לטיפול בבעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי ומוטיבציה
סמדר ריינר07/05/2010שלום לכם,
כתבתם הרבה מה קשה לכם ומה אתם רוצים, אבל לא ברור מה הוא רוצה והאם המצב מפריע לו בכלל. אני לא מכירה אתכם, אך מדרך הכתיבה שלכם על הבעיה אני מתרשמת שקיימת אפשרות שחוסר הביטחון של בנכם קשור גם לכך שאתם רוצים בשבילו ועושים בשבילו והוא לא מתנסה בלבחור, לרצות, להצליח, להיכשל, לטעות וכו'.
ילד בן 14, גם אם תשלחו לרכיבה על הסוסים, תוכלו להביא את הסוס אל השוקת אבל לא להכריח אותו לשתות:-)
ייתכן שאתם צריכים להרפות מהילד ולחכות שהבקשות ומהצוקה יעלו ממנו, ואז לחשוב יחד איתו על דרכים שמתאימות גם לו ואז הוא גם ישתף פעולה ויש סיכוי שזה יעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטחון עצמי נמוך
מממ07/05/2010תודה רבה על התשובה המהירה.
רציתי להתייחס לתשובתך . במכתבי הקודם לא פירטתי את כל קורות החיים של בננו,רשמתי עליו בכלליות, לא ציינתי שהוא סגור, ביישן, ומופנם,ורוב הזמן לא משתף אותנו בדברים שקורים לו ,או סתם מתייעץ אתנו בנושאים שמעניינים אותו.תמיד צריך לשאול ,לנסות לדובב אותו כדי שידבר ויספר או סתם ייפתח איתנו שיחה.
נכון שאנחנו רוצים בשבילו, זה דבר לגיטימי הוא הבן שלנו אבל אנחנו לא לוחצים עליו ולא קובעים בשבילו, גם שרשמנו אותו לחוג רכיבה הצענו לו כמה חוגים והוא בחר. אם לא היינו מציעים הוא מצידו לא היה בשום חוג.כאילו אין לו עניין בכלום חוץ מהמחשב, וזה גם נובע הרבה מחוסר ביטחוןהעצמי שלו.האם זה נורמלי שנער בגילו לא יפגש בכלל עם חברים,לא יהיו לא תחומי עניין שונים,וכל הזמן יהיה לבד? כל היום ישחק במחשב מה שמדאיג אותנו זה הבדידות שלו.
יכול להיות שטוב לו כך אבל יותר נראה לנו שקשה לו מבחינה חברתית.אולי גם הבעיה הלימודית שלו משפיעה על המצב.
האם תוכלי לכוון אותנו איך ניתן לעזור לו לחזק את חוסר הביטחון שלו , כדי שיהייה לו יותר קל בהמשך .האם להניח לו לנפשו ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטחון עצמי נמוך
סמדר ריינר07/05/2010שלום לך,
בודאי שבנך סגור וביישן, זה היה מאוד ברור מפנייתך הקודמת. אני מסכימה איתך מאוד שזה מדאיג שילד בגילו לא ניפגש עם החברים ואין לו תחומי עניין שונים, לא ניסיתי חלילה לזלזל בדאגה שלכם או בחשיבות העניין, אלא להצביע על טעות אפשרית שאתם עושים. זה לא שזה לא לגיטימי שאתם רוצים דברים בשביל הבן שלכם, אלא שזה לא עוזר. ואת זה אתם רואים בעצמכם. זה כמו ההבדל בין להיות צודק ולהיות חכם, זה לא שאתם לא צודקים שאתם רוצים שהוא יעשה כמה דברים, אבל זה לא יכול לבוא ממכם, בטח לא בגיל 14.
שתי אפשרויות- או שלבן שלכם יש בעיה חמורה יותר שגורמת את חוסר התפקוד החברתי - שקשורה לדיכאון חלילה, או בעיה חמורה אחרת, ואז צריך לבדוק את זה אצל מומחה,
או שכאשר אתם תפסיקו לדאוג הוא יתחיל. אני יודעת שקשה לכם להאמין לי, כי נדמה לכם שלבד הוא לא זז. הו אלא זז כבר שנים כי הוא בטוח שעוד רגע אתם תזוזו. זה כנראה תמיד היה כך.
הביטחון העצמי שלו נמוך בגלל שאין לו התנסויות חיוביות שמזינות אותו. כדי להעלות את ביטחון הוא צריך לצבור הצלחות, כדדי לצבור הצלחות, הוא צריך לעשות דברים, כדי לעשות דברים הוא צריך לרצות אותם, כדי לרצות אותם הוא צריך להרגיש שזה בשבילו ולא בשבילכם. כרגע, יכול להיות שאתם כל כך רוצים בשבילו, שכל מה שהוא עושה זה להסתגר ולהתגונן בפני הדאגה העמוקה שלכם שנחווית אצלו כחודרנות ושתלטנות למרות שאני בטוחה שזו לא הכוונה שלכם ושאתם בכל לא מרגישים שאתם עושים את זה ולא מבינים מה אני רוצה ממכם.
אם דברי עדיין לא מקובלים עליכם, אולי כדאי שתיגשו להדרכת הורים כדי שמישהו יכיר אתכם בצורה מדוייקת ממה שניתן באינטרנט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על היעוץ!!!!
מממ07/05/2010שוב תודה רבה, אולי באמת אנו צריכים עם משהו שידריך אותנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)