מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6 אשר דוחה את אמופנינית05/05/2010
שלום רב,
אולי תוכלו לייעץ לי בנוגע לקושי עם בני בן ה-6, אשר הולך ומתעצם, בתחושותיי, מיום ליום.
הוא משדר לי דחייה מוחלטת-אינו מוכן שאקלח אותו, שאצא איתו, שאשכיב אות ושאגע בו, במקביל להערצה ענקית אשר יש לו כלפי אביו, אותו הוא מקבל באופן תותלי ואוהב ואף מבטא זאת פיזית.
הדיכוטומיה הזו מלווה את חיינו עם תחושות פגיעות ודחייה קשות שלי עד כדי כעס עליו, ותחושות של אידיליה פורחת, חיובית ונפלאה בינו לבין אביו, אשר גם הוא חש בדחייה שלי ומנסה למזער אצל הילד את האנטיגוניזם כלפיי.
מצב זה הוא בלתי נסבל מבחינתי וכל אסטרטגיה התנהגותית שהחלטתי לאמץ בגישה אליו, העלתה חרס. דבר לא השתנה. חשוב לי לציין, שאני מאוד מנסה להגיע אליו, להתקרב בכל דרך ולתפקד כהורה באופן אופטימלי, גם כשהמחסומים הרגשיים האלו שלו הורגים אותי ומכאיבים לי.
לא ברור לי מקור הדחייה הזו ואינני מצליחה להקהות את תחושת הכאב.
האם ניתן להאיר את דרכי כאן ולתת לי קצה חוט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של שלושה יחד
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010פנינית שלום,
את מתארת מצב מאוד קשה, שבנך הוא הראשון לשלם עליו מחיר רגשי עצום.
הבעיות החמורות בקשר עם בנך אינן קשורות רק בך או בו, אלא גם האב ה"נערץ" משחק כאן תפקיד. כנראה הגעתם מסיבות שונות למערך יחסים משפחתי שכזה. אני ממליצה במקרה זה לפנות במהרה להתייעצות והערכת היחסים המשפחתיים אצל פסיכולוגי/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה במציאת פסיכולוג מאיזור חיפה
פנינית06/05/2010האם את מכירה פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים מאיזור חיפה, אשר יוכל לעזור לנו בפתרון הבעיה ?
הרבה תודה על הכיוון והעזרה,
פנינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו בנוגע לתפקיד האב
פנינית06/05/2010ועוד משהו, הרבה הרבה יותר חשוב: קשה לי שלא להתייחס לנושא "האב הנערץ". מבלי להיכנס לפרטים מאוד ספציפיים, כמה את חושבת שזה פקטור בגרימת או העצמת הבעיה? האם ייתכן שיש כאן מערכת התנהגויות בלתי מודעת שלו שמנציחה את המצב?מיותר אפילו לציין, שמצב בלתי שוויוני זה בהתייחסות הילד אלינו מכניס המון מתחים במערכת הזוגית וכעסים רבים שלי על בן זוגי, שלא נותן לי מספיק "מקום" כאמא ומאפשר לי אוטונומיה הורית.
שוב הרבה תודה לך וממתינה להתייחסותך.
פנינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלעשות קקי בשרותיםלאה05/05/2010
בתי בת שנתיים ושלושה חודשים.הראתה סימני גמילה זמן רב,(בעקבות אחותה הגדולה,רצתה לעשות פיפי +קקי בשרותים),אני הייתי סקפטית,אך הגננת עודדה אותי לאחר חופשת הפסח לנסות.ואכן היא עושה פיפי רק בשרותים,היא אינה אומרת שהיא צריכה אך בגן לוקחים אותם בזמנים קבועים ועד אז כנראה מתאפקת.בבית,היא מחזיקה את ה"אזור" וכך אני יודעת שהיא רוצה.עם קקי הסיפור אחר לגמרי ,יש לה פחד מלעשות קקי .ניסינו לשים לה חיתול וגם סיר-זה לא עוזר!היא מפחדת מעצם העשייה וזה מלווה בבכי היסטרי,עד שכבר אינה מסוגלת ואז עושה בשרותים אבל בבכי מטורף.הגננת חושבת שאני צריכה להחזיר לה את החיתול,מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח סביב הגמילה
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010לאה שלום,
את מתארת בעיה נפוצה שמתרחשת בעת תהליך הגמילה. ראי תשובות בעמוד ה"שאלות נפוצות", וכמו כן ראי תשובה לשאלה דומה בעמוד הזה. חשוב "לשחרר" את המתח המשפחתי הכרוך בנושא הגמילה, כדי לאפשר לילדה יחס יותר ענייני ופחות מתוח לגבי העניין.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בלחץ
לאה05/05/2010שירי שלום,
תודה על תשובתך,אך חשוב לציין שנושא הגמילה הגיע ממנה ואני דווקא לא הייתי בעד. את הבכורה שלי גמלתי ללא בעיות בגיל 3 ,כך שלא היה אכפת לי מתי תגמל(מבחינתי שגם תתחתן עם חיתול).
לכן אין לחץ מבחינתנו ,בכלל! אשמח לעזרה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 חשוף לגירושים מכועריםשי04/05/2010
אני לא יודעת מה לעשות!!! אני בהליכי גירושין ובכל פעם שבני מבקר את אביו הוא חוזר הביתה מלא ב"ברכות "שמשפחת האב טרחה למלא את ראשו הקטן,לדוגמא:אמא מטורללת,אמא מבזבזת את הכסף של אבא וכו' דברים אלו מוציאים אותי מדעתי בעיקר בגלל שאני אינני נוהגת כך..וחושבת על טובת היד,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר05/05/2010שלום שי,
זה אכן מצב קשה ואת עומדת כאן חסרת אונים. הדבר היחיד שניתן לעשות כרגע הוא לנסות פחות להתרגש מזה. בעלך מנסה להציק לך דרכו, אם תגיבי, הוא יבין שהוא הצליח, ודרך זה הוא ימשיך איתך את הקשר בצורה לא נעימה כי מאוד קשה לו להיפרד (אפילו אם הוא יזם את זה) והוא שולח לך "דרישת שלום" מעצבנת כזו. אכן זה פוגע בילד. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות כדי להקטין את הפגיעה בילד, הו אלא להתמוטט מזה, לא להתרגש מזה, הילד זקוק לך חזקה, אובייקטיבית, ונייטרלית ככל הניתן. את יכולה להגיד לו שכרגע אבא כועס ולכן הוא אומר כל מיני דברים. זה גם לא משנה דרך אגב אם את נוהגת כך או לא, זה לא דברים שאומרים לילד, נראה שאת נפגעת אישית מהאב וחוששת שהוא באמת עלול לפגוע בדימוי שלך בעיני הילד. את שוכחת שהילד רוב הזמן איתך, תלוי בך וקשור אלייך וגם אם הוא קצת מאמין לפעמים לאבא שלו, את מרכז עולמו, ולא כל כך מהר מערערים את זה.
תשתדלי ככל יכולתך לא להיגרר למלחמה, ואז יש סיכוי גבוה שהיא תדעך מעליה אם לא יהיו לו פרטנרים להילחם בהם והוא יראה שאת אדישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקות בכיתה ב'חסון04/05/2010
שלום,
בני בן 7.5 בכיתה ב'. לפני כמה שבועות ילדה מכיתתו שלחה לו מכתב אהבה שבו היא מגלה לו שהיא מאוהבת בו. גם הוא אומר שהוא מאוהב בה.
בסך הכל הם חברים טובים שנפגשים מידי פעם לאחר בית ספר ומשחקים ומבלים ביחד.
היום בני סיפר שהם התנשקו בלחי מספר פעמים בבית הספר באחת הפינות בכיתה.
הוא מאד מתלהב מזה ונראה שהוא רוצה עוד.
אמרנו לו שאם יראו אותם יכולים לצחוק עליהם ולא יהיה להם נעים. הוא ענה שהם יכולים להסתתר במקומות שלא יראו אותם.
מה נכון לעשות במצב כזה? מה לומר לו?
האם כדאי לשתף את הורי הילדה? או את המורה או המנהלת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקות בכיתה ב'
סמדר ריינר05/05/2010שלום חסון,
אולי תפרטו יותר ממה אתם מודאגים? למה לשתף את הורי הילדה והמנהלת?
לא קרה שום דבר מכמה נשיקות על הלחי, זו מאוהבות תמימה של ילדים, הם לא עושים שום דבר אסור, לא כל כך ברור לי ממה אתם כל כך מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקות בכיתה ב'
חסון05/05/2010אנחנו מודאגים מזה שאולי זה מוקדם מידי?
בן ובת בכיתה ב' ששוקלים להסתתר ולהתנשק...
אולי זה יכול להתפתח לדברים יותר נועזים?
נראה לי שצריך להיות עם האצבע על הדופק. לא?
מה דעתך?
התמימות הזו יכולה להפוך גם למשהו פחות תמים והם יכולים להפגע מזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקות בכיתה ב'
סמדר ריינר05/05/2010שלום חסון,
ילדים בכיתה ב' ש"שמתאהבים" ומתנשקים בלחי זה זה דבר חמוד ולא מזיק.
בלי קשר לזה, נכון וראוי, אם זה לא נעשה עד עכשיו, לדבר עם הבן שלך "שיחת גברים" על היחסים בין המינים, על איך באים ילדים לעולם, על כך שזה דבר שכרוך באהבה ובכבוד הדדי, ושהסקרנות שלו היא דבר טבעי, ושבכל מקרה אלה דברים שקורים רק כשיש רצון הדדי, לאף אחד אסור לגעת בו ללא רצונו וגם לו אסור לגעת במישהו אחר ללא רצונו של האחר, ושבכלל חלק מהפעילויות שקשורות ביחסי אהבה שמורות לגיל בוגר יותר.
מעבר לזה לא הייתי דואגת יותר ולא מתערבת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקות בכיתה ב'
חסון05/05/2010אנחנו מודאגים מזה שאולי זה מוקדם מידי?
בן ובת בכיתה ב' ששוקלים להסתתר ולהתנשק...
אולי זה יכול להתפתח לדברים יותר נועזים?
נראה לי שצריך להיות עם האצבע על הדופק. לא?
מה דעתך?
התמימות הזו יכולה להפוך גם למשהו פחות תמים והם יכולים להפגע מזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "בעיית" דיבורענת04/05/2010
בוקר טוב לכם
אני כותבת אליכם אחרי שעזרתם לי בבעיות שונות בעבר, אני לא בטוחה שהפעם זו הכתובת, אבל יתכן ותוכלו להפנות אותי לכתובת המתאימה.
יש לי ילדה בת 4 ורבע, מדברת מאוד יפה וברור אבל הדיבור שלה נשמע כמעט תמיד כאילו היא מדברת עם אף סתום, זה בא לידי ביטוי באותיות: מ,נ בעיקר (בדיוק כמו שמדברים שמצוננים).
זה לא מפריע לה או משהו כזה, אבל אני שומעת את זה (אולי אני סתם היסטרית מידי)
האם לדעתכם צריך לעשות משהו, או שזה יכול לעבור לה כשתגדל.
מודה לכם מראש, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר04/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=185 id=link]הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת05/05/2010תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוט בבקריםקרן04/05/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שלוש ואני בהריון מתקדם. לאחרונה הילדה החלה להתנהג ב"תינוקיות", לבכות ולקטר מכל דבר, לדבר בפינוק ולא באופן ברור. הקושי הכי גדול איתה הוא בבקרים. היא לא מוכנה לקום כשאני מעירה אותה, כל דבר שאני מבקשת לא נעשה מצידה יפה, כפי שהיה עד עכשיו, אלא בכוח. היא לא מקשיבה לי בכלל. כל בוקר עד שאנחנו יוצאות מהבית הבוקר עובר בבכי וקושי רב.
אחרי שאנחנו יוצאות מהבית ובדרך לגן היא מבקשת סליחה ומבטיחה שזה לא יקרה שוב ולמחרת הכל חוזר על עצמו.
זה מקשה עלי מאוד את הבוקר ומשפיע על כל היום,
מה ניתן לעשות?
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי של הבת סביב ההריון
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010קרן שלום,
כנראה לא סתם בתך מפגינה לעומתך את החלקים היותר ילדותיים שבה, כשאת בהריון מתקדם. הילדה שלך היא לא ממש רחוקה מלהיות תינוקת, וסביר להניח כי ההריון המתקדם מעורר בה חרדה. ילדים בגיל של בתך חרדים מאוד פן אמא ואבא כבר לא יאהבו אותם, וידאגו לתינוק החדש בלבד. לכן היא מדגישה לך כמה היא תלותית ו"ינקותית" עדיין. הרגרסיה הזו מוכרת וצפויה.
חשוב לאפשר לבתך לעתים להיות "תינוקת", גם כשזה מעצבן. להימנע מהדגשת היותה "אחות גדולה ובוגרת". ברמה הפרקטית, תנסי לחשוב מהם מוקדי העימות המרכזיים ולפתור אותם - האם מישהו נוסף יכול בבוקר לסייע לכן להתארגן, האם יש דברים שניתן להכין מראש (למשל, אם יש ויכוח על בגדים - לבחור בערב). כמו כן חשוב להקדים את שעת השינה, אם היא מתקשה להתעורר. ילדים בגיל הזה, כשהם ישנים מספיק שעות בלילה, לרוב מקדימים את הוריהם בקימה ואין צורך להעירם. תחשבי על עצמך, בוודאי גם את לא נהנית כש"שולפים" אותך מהמיטה במהירות או כשהשעון מעיר אותך לפני שישנת דייך.
מעורבות האב כאן חשובה, גם בצמצום העימות ביניכן וגם במתן תשומת לב רבה יותר לילדה. אולי הוא גם יכול לסייע בהתארגנות בבוקר? אם זה המוקד העיקרי של הבעיות, אולי עדיף שהוא ייצא יותר מאוחר אפילו אם יחזור מאוחר יותר?
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן איכות עם ילדה בת 2.4שרית04/05/2010
שלום ביתי בת 2.4. אני מוציאה אותה כל יום מהגן ב- 16 ונמצאת איתה עד 20:30 . פעם בשבוע אבא שלה או סבתא שלה מוציאים אותה ואז אני איתה רק מ 19. ובשבת גם חצי יום היא או עם אבא שלה ו/או עם סבים שלה.
בגדול אני ממש יושבת איתה על משחק או פעילות כל שהיא בערך כשעה ביום וכל שאר השעות זה אוכל, גינה, מקלחת, פעילות לבד, ודי וי די חצי שעה. האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן איכות
סמדר ריינר04/05/2010שלום שרית,
אני מבינה שאת מאוד משתדלת ולא מרגישה בטוחה שאת עושה בסדר. אם זאת קצת קשה להתייחס לקשר אם - ילד במונחים טכניים של זמן איכות, לי באופן אישי זה נשמע קצת כמו מינון של תרופה:-)
יכול מאוד להיות שזה בסדר, וגם יכול להיות שהילדה שלך צריכה דברים אחרים, אני לא יודעת, אני לא מכירה אותה.
מה שחשוב זה לא רק כמות הזמן והתכנים שאת בוחרת אלא האם אתן נהנות יחד, האם את מתייחסת ריגשית בזמן הזה לילדה שלך, האם את מבינה אותה ומתייחסת נכון לשדרים שלה, וכו'.
אם הילדה מתפתחת היטב, נראית מרוצה ושמחה חלק גדול מהזמן, מתפקדת היטב בגן, ישנה טוב בלילה וכו', אז כנראה שמשהו את עושה בסדר:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן איכות-המשך
שרית04/05/2010קודם כל תודה רבה על התשובה ועל המהירות.
כל מה שאמרת נכון. כלומר היא מתפתחת יפה ושמחה רוב הזמן ויש ביננו קשר רגיש והדוק וכו'. יחד עם זאת, ההישארות שלה בגן בבוקר (אבא שלה לוקח אותה) גובלת בין אדישות לחוסר רצון להישאר למרות שהגננות אומרות שאח"כ היא משתלבת. כשאני אוספת אותה היא לא רוצה להישאר יותר מהנדרש, וגם אם הילדים נמצאים באמצע פעילות של משחק או ריקוד היא מבקשת ללכת. מצד אחד היא ילדה עם בטחון עצמי, עומדת על שלה מצחיקה וצוחקת ומצד שני היא די רוצה ידיים אחרי כמה דקות הליכה. בנוסף, היא די צמודה אלי כשאנחנו בגן המשחקים או בבית ואז אני מערבת אותה בלעשות כביסה, אוכל או סתם יושבת לידה והיא מעסיקה את עצמה לכמה דקות ברצף בלבד.
לכן שאלתי היא איך אני יודעת שטוב לה בגן (היא עדיין לא מתקשרת ברמה של לספר לי מה קורה בגן וגם אני לצערי לא ממש סומכת על הגננות שאומרות את המילים הקבועות "הכל בסדר גמור" שכן אני אמא מעורבת והן יודעות שהעלתי מספר טענות בפני מנהלת הגן בקשר אליהן כך שאני חוששת שזה אולי משפיע על היחס שלהן כלפי ביתי
ושאלה נוספת איך היא בעניין הלעסיק את עצמה. כלומר כמה זמן ילד בגיל הזה אמור להעסיק את עצמו לבד בעוד ההורה עושה פעולה אחרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר04/05/2010שלום שרית,
נשמע לי שחשוב לך מאוד שהכל יהיה בסדר וייתכן שאת קצת יותר מדי מודאגת. אם את לא סומכת על הגננת, יכול להיות שניתן להגיע פעם פעמיים בהפתעה ולראות מה קורה בגן. בכל אופן אם הילדה לא הייתה משתלבת, זה היה מפריע לגננת וסביר להניח שהיא הייתה ואמרת לך. לא הייתי מסיקה מסקנות מהאדישות של הילדה, זה לא אומר שהיא סובלת בגן בהכרח. ייתכן מאוד שהילדה חשה את המבט השואל בעיניים שלך, ואת הלחץ שלך, והיא מגיבה בהתאם למסר סמוי ולא מודע שלך שלא ממש משחרר אותה. את מאוד עסוקה בלמדוד כל דבר האם הוא בסדר או לא, וייתכן וזה פוגם בספוטניות של החוויה של שתיכן.
תנסי קצת לשחרר, ולתת לילדה להגיב איך שבא לה, ופשוט ליהנות מלגדל אותה, בלי לנסות לעצור כל רגע ולחשוב האם זה בסדר או לא.
נשמע לי שבאופן כללי הילדה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא ! תודה רבה !
שרית04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילה "תקוע", בת 3.3יעל03/05/2010
שלום,
בתי בת שלוש ושלושה חודשים, נבונה מאוד ובוגרת. לאחר שהגענו למבוי סתום בכל הקשור לגמילה מחיתולים (עד היום היא לובשת חיתול), פנינו לייעוץ מקצועי של פסיכותרפיסטית לפני שלושה חודשים. היא המליצה לנו להעצים את העצמאות של הילדה באופן כללי ולא להפעיל עליה כל לחץ בתחום הגמילה, כך שהרצון להיגמל יבוא ממנה. כיום נראה שהילדה אכן רוצה להיגמל, מבינה לגמרי שגמילה היא אחד מן הסימנים לבגרות ורוצה ללבוש תחתונים. נראה לנו שמבחינה פיזיולוגית ומבחינת המוטיבציה היא מוכנה לגמילה.
אבל, יש לה ככל הנראה מחסום שהיא לא מצליחה להתגבר עליו: היא לא משחררת את הפיפי/הקקי לתוך הסיר/האסלה. היא מתיישבת לכמה שניות אך ממשיכה להתאפק ולבסוף מבקשת (ומקבלת) חיתול. נראה שהדבר מתסכל אותה, וכמובן גם אותנו, מה גם שבעוד 4 חודשים תלך לגן עירייה שבו גמילה היא תנאי סף. ניסינו כל מיני שיטות כדי לגרום לה לשחרר את הפיפי - הזרמת מים, הליכה משותפת לשירותים איתנו וכו', אך ללא הועיל.
אנחנו מוטרדים בגלל התסכול של הילדה, נראה שסוף-סוף היא רוצה להיגמל, אך מחסום רגשי כלשהו עוצר אותה, ואנחנו חוששים שהמוטיבציה שלה להיגמל תדעך אם המצב יימשך.
האם לדעתכן כדאי לפנות לייעוץ נוסף? האם כדאי להציב עובדות בשטח ולקבוע שאין יותר חיתולים בבית, או שהדבר עלול להחמיר את המצב?
תודה רבה,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גמילה "תקוע"
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010יעל שלום,
אני חושבת שהמלים בהן בחרת לכותרת הן תואמות בהחלט, ומתארות באופן סימבולי את מה שקורה כרגע בקשר ביניכם. סביב נושא הגמילה יש הרבה לחץ, וכשהגוף במתח, השרירים לא רפויים וקשה להוציא את הפרשות הגוף הטבעיות. המחסום הרגשי של הילדה ושלכם, הוא המתח הרב הקשור בנושא. חשוב שכולכם תרפו, ואז גם הגוף יוכל להרפות - לא לשוחח על כך, לא ללוות אותה לשירותים, לא להיות נוכחים לידה בהזרמת מים, בעידוד וכדומה. המתח של כל אחד מהצדדים מחמיר את הצד השני, ואתם "כלואים" במעגל.
נראה לי שבמצב העניינים הנוכחי, מתאימה הדרכת הורים ממוקדת בנושא.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בשלות רגשיתאמא03/05/2010
בני בן 8 ונמצא בטיפול רגשי /טיפול באומנות כ-שנתיים.עפ"י הערכת הנוירולוג אמר לי שמבחינה רגשית הוא כמו ילד בן 4.לדעתה של הפסיכולוגית המטפלת ומדריכה אותנו ההורים אומרת שהילד בוגר וזה לא נכון ומדובר בהפרעת התנהגות
איך אוכל לדעת מי צודק?הרי שני הגורמים הללו מכירים את הילד....
אודה לתשובה מה בעצם ההבדל בין חוסר בשלות רגשית להפרעת התנהגות.
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בשלות ריגשית
סמדר ריינר03/05/2010שלום לך,
נדמה לי שמטפלת שמכירה את הילד מפגישות של שנתיים ברציפות כל שבוע במשך שעה ואתכם ההורים, צברה קצת יותר עומק הכרות מנוירולוג שרואה אתכם אחת לכמה חודשים לא? מה שגם שסוג כזה של אבחנות הוא יותר בתחום הידע שלה, ולא בתחום הידע שלו.
עם זאת, אני לא בטוחה שקיימת סתירה כל כך גדולה בין הגדרותיהם. הפרעת התנהגות, היא בעצם סוג של הפרעה שבאה לידי ביטוי בחוסר שליטה על דחפים, קושי בדחיית סיפוקים, אלימות והתפרצויות, קושי לראות את האחר ולהבין סיטואציות ריגשיות וחברתיות ולפעול בהתאם להן ולחוקים החברתיים.
חוסר בשלות ריגשית זו לא הגדרה פורמלית כל כך אלא יותר תאור של ילד שלא מבין מצבים ריגשיים מורכבים. ילד שהוא בעל הפרעת התנהגות אכן קצת עונה על ההגדרה הזו במובן שחסרה לו יכולת לפעול בצורה מותאמת ולהכיל מורכבות ריגשית. אם זאת בהפרעת התנהגות יש כיוון אלים שלא חייב להיות בחוסר בשלות ריגשית.
אני חושבת שמה שהמטפלת ניסתה להסביר לכם, הוא שההגדרה של הנוירולוג היא רכה מדי, ולא מספיקה כדי לתאר את חומרת המצב, ושהילד כן מספיק בוגר כדי להיות אחראי למעשיו, וזה לא שהוא סוג של תינוק שאפשר לסלוח לו כי הוא לא בשל, אלא צריך לדרוש ממנו ולהציב לו גבולות בתקיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שאינו מקשיבחניתה03/05/2010
בני בן שלוש ושלושה חודשים ,אינו מקשיב אני מוצאת את עצמי מבקשת עשרות פעמיים את אותו דבר בדיוק .
אני מתוסכלת ,אני חוזרת עשר פעמים תסגור את המגירה תסגור את המגירה .......
הוא אפילו לא מסתכל לעברי .
הוא שומע רק מה שהוא רוצה ועושה מה שהוא רוצה .
היחלד הוא ילד שני מתוך שניים ,אני יודעת להציב גבולות ולעמוד על שלי איתו אני מואת את עצמי אובדת עצות .
מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאינו מקשיב
סמדר ריינר03/05/2010שלום חניתה,
נשאלת השאלה לא רק למה הוא לא מקשיב אלא האם באמת חייבים להתעקש ועל מה.
כדאי שתחליטי מהם הדברים שעקרוני מבחינתך שיתקיימו, ותתעקשי רק עליהם. אחרת תבלי את כל היום בהתעקשויות, והוא ימשיך לא להקשיב לך כיוון שאחרת הוא מרגיש שאת נוטלת ממנו כל אפשרות להראות גם קצת עצמאות. את צריכה לאפשר לו גם חופש ועצמאות. לא כל הזמן הוא יכול וצריך להיות מופעל על ידי מישהו אחר.
כמו כן את יכולה במקום להתעקש לתת חיזוקים חיוביים על מספר דברים שחשוב לך שיעשה כאשר הוא כן עושה אותם. בשאר הזמן - תני לו חופש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרציות זעם ילד בין 13אבי03/05/2010
הילד שלי נמצא בטיפול אצל פסיכוטרפיסט אתמול הילד הגיע למצב התפרצות בגלל שלא קיבל 2 יח שוקלד בשבת ואחיו כן. אמא שלו הסבירה לו שזה לא בכוונה וכשיהי הי קבל .וגם שלא ישקח שהוא קיבל גלידה בשבת ואחיו לו. נסינו להסביר לו ולעצב את הגבולות והוא הגיע להתפרציות זעם דבר שהיה לפני מספר חודשים והנושא חוזר כל תקופה מסוימת .ילד שכל הזמן במחשב ולא ניתן לנתק אותו מהמחשב ילד עם יכולת מונפלציה גבוהה לא מכין שעורים אך שהוא סורד בבה"ס ולא אלים בבית הספר לפעמים בעיות משמעת ודיבור יתר.. בעימותים מסוג זה לפעמים מאיים להתאבד.הזמנו לו שוטר פעם שעברה היות והגיע לאלימות בשבירת דלתות וחפצים וכאשר זה קורה הוא נכנס למעין טרנס ולא עונה ולא מדבר רק בוכה ומרביץ מכה אותי בזרוע ולא מפסיק כאילו ללא מודעות אתמול אמרתי לו שאני לא רוצה לדבר איתו אם זה כך מצד אחד מכה אותי ומצד שני לא רוצה לתת לי ללכת ברגע שהשתחררתי מימנו אז אמר איזה חרה אתה והסתלק לחדר בבכי מצב זה לוקח כ 2 עד 3 שעות.
עם רטלין לא הלך התלונן על דפקות לחץ גם במינון 10 מילגרם עכשיו אנו סוברים אולי מדכאון אבל אך לשכנע שיקח כדור ואם זו בכלל הבעיה
בתודה אבא מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
סמדר ריינר03/05/2010שלום אבי,
אתה מציין שאתם נמצאים בטיפול, נראה לי לא נכון ולא מקצועי לייעץ לכם מהצד כשיש מטפל שמעורה במקרה הרבה יותר ממני. אם אתם מרגישים שהטיפול לא עוזר או שאתם צריכים יותר כלים כדי להתמודד, הדבר הנכון הוא לפנות לפסיכותרפיסט שמטפל בילד ולדבר איתו על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה במעוןשני03/05/2010
מהו תהליך ההסתגלות הנדרש, להבנתך, למעון חדש?
ילדי בן שנה ושמונה חודשים. החלטתי לשים אותו במעון ויצ"ו שקרוב לביתנו.
אני כיום יותר משוכנעת שהוא זקוק לחברה, לגירויים חדשים, לדמויות טיפול אחרות.
כמובן שהוא בוכה כשמגיעים לכיתת המעון. אני סבורה וכך גם ביקשתי מהגננת שלא ילחצו עליי לתת אותו מיד למטפלות וללכת. ביקשתי להיות נוכחת ביום הראשון, ביום השני ולפחות עוד כמה ימים ובטח לא להתחבא ולברוח כשהוא לא רואה אותי.
שאלתי, לפי ראיית עולמך: כמה ימים להיות איתו?
האם אחרי שלושה-ארבעה ימים להשאיר אותו לבד בלעדי למשך שעה שעתיים ולחזור?
מהן המילים אותם צריך להגיד לו כשאני הולכת ואיך לעשות את תהליך הפרידה?
תודה
אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה למעון
נעמה סבג שמש03/05/2010שני שלום,
נשמע שאת עושה את הדברים נכון ובצורה הדרגתית. בתחילה, גם כשאת נמצאת במעון, תני לצוות לטפל בו, אח"כ התרחקי פיזית מהמקום בו הוא משחק. כשתעזבי, עזבי לפרק זמן קצר. לאחר מכן הגדילי את הזמן. עם שינה בגן שווה להמתין קצת.
את יכולה לקרוא טיפים שלי בנושא באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב של ילדה בת 8מיטל03/05/2010
שלום, שמי מיטל ואני נשואה בשנית, אמא לקורל בת 8 מנישואים ראשונים, ולנועם בן 3 חודשים מנישואים נוכחיים.
במהלך השנתים האחרונות , המהלך של הכנסת אדם חדש למסגרת , החתונה ההריון והלידה ,לא היה לי ספק כי יכולה זאת להיות תקופה לא קלה עבור קורל, שגדלה איתי 6 שנים לבד.
תמיד הפנמתי זאת והשתדלתי לפעול בהתאם ,אך היה לי מאד קשה לקרוא את מה שכתבה.
אמש דיברתי עימה שאין זה נאות להתפרץ לדברים כשאנשים משוחחים, וכי היא כבר בת 8 , ילדה בוגרת שעליה לדעת להתאזר בסבלנות.
בערב שהיא שוב חזרה על אותו דבר , ביקשתי ממנה לכתוב על דף על השיחה ששוחחתי עימה.
היא כתבה ובסוף הדף התחוור לי לראות שהיא כתבה " ..לא לקרוא לאמא גם אם זהע נין של חיים ומוות." . קראתי את הכתוב רק לאחר שנרדמה.
הרגשתי באותו רגע שאני פשוט לא מסוגלת לעמוד מהמשפט, ולא ידעתי כיצד להתמודד.
קורל ילדה נבונה מאד ואיני יודעת אם כתבה זאת כי כביכול" הענשתי " אותה לכתוב את שיחתנו על הדף , אך מאידך איני רוצה להיות שאננית ואולי זה הרבה מעבר.
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב של ילדה בת 8
סמדר ריינר03/05/2010שלום מיטל,
אני לא יודעת מספיק על היחסים שלכן בדך כלל. אני חושבת שהתגובה שלך לכך שהיא מתפרצת לדברים של אנשים היא אולי קצת מוגזמת. יש לך ציפייה להתנהגות טיפה יותר מדי סטרילית מילדה בגילה. זה נכון שהיא ילדה גדולה אבל לפעמים נדמה לה שיש לה משהו חשוב להגיד, או שבאמת יש לה משהו דחוף להגיד, וזה מתפרץ לה. זה לא נעים, מותר להעיר לה על זה, אפשר להחליט ולהודיע לה מראש כשהיא מתפרצת את לא יכולה להקשיב, אבל לא חייבים להעניש אותה ולהשקיע כל כך הרבה אנרגיה בפעולה שבעצם התכלית שלה, גם אם לא התכוונת, היא פעולה של השתקה.
אני חוושבת שכדאי שתדברי איתה על המכתב שהשאירה ותשאלי אותה למה התכוונה. תקדישי לה קצת זמן ותנסו פשוט לשוחח ולהקשיב. אם את רוצה שהילדה תקשיב בסבלנות, אין כמו דוגמה אישית כדי לעודד את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לישון לבד בחדר - המשךעינת03/05/2010
יש לי שאלת המשך :
שאלתי : מה עושים עם ילדה בת 10 שפתאום התחילה לפחד ללכת לישון לבד בחדרה ?
סמדר ריינר ענתה :
קודם כל כדאי לדבר איתה ולשאול ממה היא מפחדת, מה נראה לה שיכול לקרות לה בחדר לבד. לפי סוג הפחד שלה אפשר לחשוב על פתרונות - השארת אור קטן דלת פתוחה וכו' וגם לדבר איתה על הפחד מאיפה הוא נובע ועד כמה הוא הגיוני.
אתם יכולים לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים אצל ילדים ולראות אם יש שם דברים שנראה לכם שאתם יכולים ליישם.
סמדר :
תודה על התשובה.
דיברתי איתה. היא לא יודעת להגיד ממה היא מפחדת ומה יכול לקרות לה כשהיא לבד בחדר.
היא מרגישה את הפחד ככאב-לחץ בבטן-חזה.
יש לך עצה בשבילי מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לישון לבד בחדר
סמדר ריינר03/05/2010שלום עינת,
אם מדובר בתחושה גופנית, אולי כדאי להתייחס באמת לרמה הגופנית, למשל תרגילי הרפיית שרירים: לכווץ כל קבוצת שרירים בנפרד ולהרפות ואחר כך את כל הגוף בבת אחת ולהרפות, כך מספר פעמים.
אפשר לנסות גם הרפיית נשימה, עם ילדים אפשר לתרגל זאת על ידי שימוש בבועות סבון, כשאר ההנחיה היא ניפוח בועה כמה שיותר גדולה. הדבר מחייב נשיפה איטית וארוכה ויש לכך אפקט מרגיע.
כמובן שגם כדאי לשוחח איתה האם קרה משהו בזמן האחרון, האם קרה לה משהו מפחיד או קשה שלא נעים לה לספר.
אני מציעה זאת כיוון שאת מתארת שהפחד התחיל באופן פתאומי ואולי הוא קשור למשהו שקרה ואתם לא יודעים עליו.
אם אתם לא מצליחים להתגבר על הבעיה בעצמכם, אתם יכולים לשקול פניה לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לג בעומרסי02/05/2010
שלום
רציתי לשתף אותך במקרה שקרה בלג בעומר במדורה
במהלך המשחקים של בני עבר ילד לדעתי שהיה בן שבע
הילד היה שמן והבן שלי בלי שום בושה אמר לידל הזה אתה שמן דובון
אני באותו רגע לא ידעתי מה לעשות ואך להגיב
היייתי מאד נבוכה וביקשתי מהבן שלי לבקש סליחה מהילד
לאחר שבני ביקש סליחה הוא החל לבכות בכי קורע לב וביקש שנלך הביתה כמובן שלקחתי אותו והלכנו הביתה אך לדעתך עלי לנהוג במקרה זה ואך להגיב באם מקרים אלו יחזרו על עצמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג בעומר
סמדר ריינר03/05/2010שלום סי,
בסך הכל נהגת נכון. אפשר אולי לקחת את בנך הצידה, במקרה כזה, לשאול אותו מה הוא חושב שאותה ילד הרגיש, איך הו א היה מרגיש אם היו אומרים ו דבר כזה, ולהציע לו לבקש סליחה.
אינ לא יודעת למה בנך כל כך בכה, אוי בגלל שביישת אותו ליד החברים שלו, אולי כי כעסת נורא. אם כן אז הכעס מיותר. חשובה השיחה סביב העניין והתובנה של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
זיוה03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)