מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוכל12301/05/2010
תינוק בן 9-10 חודשים
אוכל לבד ביידים ומתחיל לזרוק אןכל עם הרצפה...איך להתייחס לזה ? להגיד "אמא, לא מזכימה" ? להתעלם ?
ומה בהמשך, שיזרוק את הסכו"ם, הצלחת., ישפך מים לצלחת... איך הכי נכון להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
סמדר ריינר01/05/2010שלום לך,
זו התנהגות טבעית של ילד בגילו שלומד על העולם דרך מגע והתנסות. אין טעם לכעוס עליו, וזה לא קשור למה שיעשה בגיל מאוחר יותר, כשגם יבין יותר. כרגע הוא לא מבין, ונהנה לשחק עם אוכל.
תנסי להיות סבלנית ולהגביל אותו בעדינות כשאת מרגישה שאת לא יכולה יותר, אבל בלי כעס, הוא לא עושה שום דבר בכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לאחותהשרון01/05/2010
ביתי כמעט 10 מאד טרודה ודואגת לאחותה בת ה 6 לקחנו אותה למטפלת באומנות המצב טיפה השתפר ושוב חזר להיות נורא. זה בא לידי ביטוי שהגדולה כל הזמן הולכת אחריה ובודקת שהיא בטוחה ולא יכול לקרות לה שום דבר מסוכן גם כשמדובר בלהיות בבית. מקווה לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לאחותה
סמדר ריינר01/05/2010שלום שרון,
את מציינת שהייתם בטיפול עם הילדה אך לא מציינת כמה זמן ומה נאמר לכם בטיפול. אין מצב שבהתייעצות באינטרנרט יוכלו לעזור לכם יותר מטיפול מסודר.
בכל אופן, יש אפשרות שתקראי בעמודת "שאלות נפוצות" לגבי פחדים של ילדים ותראי אם יש שם דברים שנראה לך שאת יכולה ליישם עם ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ומוטרדת ממה שראיתי..אמא מודאגת01/05/2010
ראיתי (ללא ידיעתו) את בני בן ה-11מתחת לשמיכה עם חברו בן ה11 כאשר החבר רוכן מעליו בתנועות מגונות. לא ראיתי בדיוק מה קורה כי זה היה מתחת לשמיכה אבל ממה שראיתי ככל הנראה בני היה ללא מכנסיים והחבר מעליו. נחרדתי והרעשתי בכוונה כדי לגרום להם להפסיק. לא פעלתי מיידת כדי לא לגרום להם טראומה אולם אני לא נרגעת ממה שראיתי ומרגישה שאין לעבור על כך לסדר היום . נראה שזה שנעשה בהסכמה ולאבכפייה ובכל זאת הם רק בני 11 !!. מאותו רגע אני מקפידה שהדלת תישאר פתוחה אבל מעבר לכך, האם נכון לאמת אותו מול מה שראיתי? האם לנהל רק שיחה בנושא? האם נכון לתת אולטימטום בעניין שכזה? או שזהו תהליך בדיקה נורמטיבי של בן 11 מתבגר? האם זה מעיד על נטייה מינית ? אני מאד לחוצה וצריכה ייעוץ. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה ומטרדת
סמדר ריינר01/05/2010שלום לך,
אני מבינה שאת מוטרדת, קשה לנו לחשוב על ילדינו התמימים כעל יצורים מיניים. אבל הם גם כאלה, מה לעשות. לילדים יש יצריות מינית וסקרנות מינית מגיל ינקות, אומנם זה שונה ממיניות בוגרת אבל זה קיים.
את מרגישה ובצדק שהתערבות גסה מדי עלולה לגרום לטראומה.
לא ניתן לדעת כמובן בשלב הזה האם הדבר מעיד על נטייה מינית, וגם אם כן, מניעה של הדבר הזה והבעת דיעה נגד זה לא ימנעו את הנטייה אם היא קיימת אלא רק ידחו בכמה זמן את המימוש שלה ויגרמו ילד שלך לחוש שלא מקבלים אותו כמו שהוא. התנסויות הומוסקסואליות הם חלק ממסע ההתבגרות המינית של נערים רבים, אך זה לא אומר שהם הופכים להומוסקסואלים כבוגרים.
קודם כל חשוב שתירגעי, לא קרה שום אסון. הבן שלך עומד בפתח גיל ההתבגרות, הוא זקוק לפרטיות ולאפשרות לסגור דלת בחדר שלו, את לא יכולה לשלוט על קצב ההתבגרות שלו ועל הסקרנות שלו. את יכולה וחייבת לשלוט על דברים שמסכנים את חייו כמו שימוש בסמים, נטיות אובדניות, או עבירות על החוק, חס וחלילה. את יכולה להמליץ לו ולהציע דוגמה אישית לגבי אורח חיים נכון מבחינת השקעה בלימודים, עיסוק בספורט, חיי חברה ותזונה נכונה, את פחות יכולה להכריח. זה גם לא יעיל בגיל הזה. גם לגבי הנושא הזה אותו דבר, לא מדובר פה בעבירה על החוק, אלא אם כן הוא הכריח את אותו הילד, ולא מדובר פה בסכנת חיים. גם לא נכון שאת תדברי איתו על זה עדיף שאביו יעשה זאת.
מבחינה מעשית מה שאני יכולה להציע הוא שיחה של האב עם הילד, שיחת "גברים" כללית על הנושא של הבגרות המינית שנמצאת בפתח, ועל כך שאם יש לו שאלות, אבא נמצא ופתוח לשיחה ולשאלות, ושסקרנות מינית היא דבר חיובי וטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינת ילד עם אמאנאוה01/05/2010
בני בן 11 לערך ,ישן במיטתו באופן קבוע אולם לעיתים רוצה לישון עם אמא.
אנחנו ההורים ישנים בנפרד מטעמי נוחות(היחסים ביננו טובים כולל יחסי אישות).
בעלי מתנגד נחרצות ואפילו מתבטא בבוטות,אני אומרת שראיתי שכל חבריו ישנים לעיתים עם אמא
כאשר האב אינו בבית.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינת ילד עם אמא
סמדר ריינר01/05/2010שלום נאוה,
בעלך צודק לגמרי. מה שעושות אימהות אחרות לא הופך את זה לנכון. הילד מקבל מסר סמוי מהעניין הזה שהוא חלק מהיחידה הזוגית והמחליף של בעלך, גם אם זה לא מה שאת אומרת לו באופן מפורש. כמו כן מדובר בילד שעומד בפני גיל ההתבגרות, עצם הסיטואציה יכולה להיחוות כפיתוי מיני גם אם לא עשית כלום כדי שזה יקרה. מה היית חושבת על ילדה בת 11 שישנה עם אבא שלה? ולא דיברנו על כך שאם יש לכם ילדים נוספים למה הוא כן והם לא?
הסיטואציה לא בריאה מכל כיוון שמסתכלים עליה ולא ברור מה היא משרתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בדחיית סיפוקרוית30/04/2010
שלום רב,
הננו הורים ל3 ילדים. יש לנו בעיה עם ילד הסנדוויץ. בן 11 עם קושי מאוד גדול בדחיית סיפוק .
הוא מעוניין לקבל מיד ועכשיו את הדבר, אינו מקבל מרות. מסרב להבין שלא מסכימים לו דבר כזה או אחר. היינו בטיפול פסיכולוגי פרטי אך לצערנו לא יכלנו להמשיך מפאת עלויות.
ניסינו להבין את האירועים המטרימים ואת מוקדי הקושי שגורמים לו "להתפוצץ" ולהגיב בצורה שהוא מצטער עליה בדיעבד. אותו רגע הוא לא מסוגל להשתלט על עצמו והוא מגיב מילולית בלזרוק משפטים קשים באוויר , תגובותיו הפיזיות הן בטריקת דלתות, מכה על השולחן , בועט וכו'.
כיצד להתנהג במצבים מסוג זה? וכיצד ניתן להגיע לרשימת פסיכולוגים ילדים(כולל כתובות) העובדים עם הכללית ?
חשוב לי לציין שמדובר בילד כריזמטי מאוד ותלמיד טוב בלימודים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בדחיית סיפוק
סמדר ריינר30/04/2010שלום רוית,
את מציינת שניסיתם להבין את האירועים המטרימים להתפרצות, אך לא מציינת מה הבנתם? אם הבנתם את האירועים, לפי זה נכון לתת לו כלים במקרים כאלה.
אחרי שקורית ההתפרצות, צריך לתת לו להירגע ואחר כך לחשוב איתו ביחד על מה שקרה ועיך אפשר לנהוג אחרת. מאחר ולא ציינת יותר פרטים קשה לי לייעץ לך בצורה יותר מפורטת.
רשימת המטפלים שעובדים עם הכללית נמצאת באתר של הכללית תחת הלשונית של כללית משלים נדמה לי שילד בן 11 הוא עדיין בתעריף של התפתחות הילד ואתם יכוים לחפש תחת הלשונית של התפתחות הילד בתוך כללית משלים. רצוי כמובן לברר יותר ספציפית בקופה עצמה, ייתכן שאני מטעה אותכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוקת זמני הורות לאחר גירושיןדנה30/04/2010
אני נמצאת בתהליך גורושין מבעלי אשר עוזב את הבית השבוע.
יש לנו ילדה בת שנה וחצי.
בעלי רוצה זמני הורות שווים כולל שהיא תישן אצלו ביום בו הוא לוקח אותה
לציין כי יש לו יחסים ממש טובים עם הילדה ואין לו בעיה לטפל בה
השאלה מה ההמלצות במקרים כאילו. האם זה בסדר שתישן כל יום במקום אחר או עדיף שתישן במקום אחד קבוע? אם זה בסדר לישון בשני מקומות האם עדיף לעשות זאת כמה ימים רצופים או יום במקום אחד ויום אחד בשני? מה צריך להגיד לילדה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקת זמני הורות אחרי הגירושין
סמדר ריינר30/04/2010שלום דנה,
קודם כל, עקרונית זה דבר טוב שבעלך הוא אבא מעורב ורוצה לקחת חלק שווה בהורות. זה אמור להיות כך באופן טבעי אצל כולם, אך למרבה הצער זה לא תמיד כך, וטוב שזה כן כך אצלכם.
עם זאת, אתם צריכים להבין שלילדה יש קצב אחר להסתגלות לשינויים מאשר לכם ואי אפשר לשנות לה את המציאות באותו קצב ששיניתם אצלכם, בצורה כל כך חדה וחלקה.
אתם צריכים לדעתי ייעוץ קצת יותר מסודר בעניין הזה, נראה לי שאתם הולכים מהר מדי וכבר רוצים לחשוב על הכל, וצריך קצת זמן לחשוב על הדברים ולראות איך מתרגלים ומה עושים.
עקרונית רצוי לדעתי לא לבלבל לה את סדרי השינה כרגע, ואם יש אפשרות עדיף שהאב יקבל את הזמנים עם הילדה אכן באופן שווה אבל בשעות היום אם אפשר.
קודם הילדה צריכה להכיר את הבית החדש של בעלך, להתרגל אליו, שתהיה לה שם פינה שהיא תרגיש בה נוח הוא צריך להכין לה מקום, היא צריכה לישון שם צהריים בהתחלה וכו'. ההתחלה יכולה לקחת הרבה זמן, מספר חודשים.
אחרי הזמן הזה תהיו קשובים לעצמכם ולילדה, תראו מה קורה ומה נכון, תתייעצו שוב, ורק אז תחליטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות ילדים עם אובדןזוהרה30/04/2010
שלום. אני אמא לשני ילדים בן בן 7 ובת בת כמעט 4.
הייתי הריון והילדים ציפו לאחות קטנה. שלושה שבועות לפני הלידה היא מתה.
קיבלנו ייעוץ מעובדת סוציאלית, סיפרנו לילדים. כל אחד הגיב אחרת. הבן דרש תשובות למה זה קרה? והלך לחקןר. הוא הגיע למסקנות שאמרנו לו שהן נכונות. הבת שאלה איפה היא...
היה שבוע מטורף, באו הרבה אנשים, כמו לשבעה. קברנו את התינוקת אבל הילדים לא יודעים את זה.
היום, לאחר חודשיים, אני כבר לא בוכה לפניהם, הבית חזר למסלול רגיל, כולל תפקוד מלא שלנו ההורים, מצב הרוח בסדר. הם לא מדברים איתנו על זה וחשבתי שעבר, אבל גיליתי שלא.
הבת כל הזמן משחקת עם הבובות שלה שכאילו הן בהריון ומתות להן התינוקות. היא גם חזרה לספר לכולם מה שקרה. הבן מסתבר, מדבר על זה כל הזמן אצל חברים שלו.
אני לא יודעת אם לפתוח את זה מחדש בבית או לתת להם את הפורקן כמו שהוא עכשיו. לספר על הקבר? לא לספר? לדבר? לא יודעת... הבן אמר לי שהוא רוצה אח או אחות קטנים. אמרתי לו שגם אנחנו רוצים ושננסה.
מה לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם אובדן
סמדר ריינר30/04/2010שלום פרי,
אכן קרה לכם דבר מצער ועצוב מאוד. מעניינת אותי השאלה מדוע לא סיפרתם להם על הקבר? יכול להיות שגם אתם לא סיימתם לעבד את כל העניין, ושמירת הסוד אודות הקבר מסמלת שמירת החלק שאיתו לא רציתם להשלים עד הסוף ולעבד אותו, כאילו מחוץ לעיבוד הכללי והגלוי של כל העניין.
בדרך כלל באבל הקבר או הלוויה הם חלק מהתהליך שבו אנחנו עדים לכך שהעניין סופי ונאלצים להתחיל להשלים איתו.
אני חושבת שהעניין לא מעוכל עד הסוף אצל המשפחה שלכם, ושווה אולי לערוך שיחה נוספת לגבי העניין, לא ברמה העובדתית אלא ברמה הריגשית - של מה מרגישים סביב העניין הזה. איזה שאלות ריגשיות עולות - פחדים סביב מוות, שאלה לאן הולכים הגוף והנשמה אחרי המוות וכו'.וכן, אם עולה השאלה מה נעשה עם הגוף של התינוקת - להגיד את האמת.
עם הילדה הייתי מנסה לעבוד במשחק , אם היא מאפשרת, ודרך הבובות, לשאול אותה מה היא חושבת שקורה עכשיו עם הבובה שמתה, לתת לה לדבר את הפחדים והדאגות שלה לגבי העניין דרך הבובה ואז אולי להציע גם סגירה מרגיעה יותר, דרך הבובה, נניח שהבובה עלתה לשמיים למקום שבובות נחות בו ועכשיו היא רגועה ומשחקת שם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "יריבות" בין אחיות, ארוחות, צעקותדקלה29/04/2010
יש לי שתי בנות, 3.2 ו- 1.8 - רציתי לדעת מה הדרך הנכונה לפעול כשהן רוצות כל הזמן את מה שיש לשניה. אני מבינה שההמלצה לגילאים גדולים יותר היא פשוט לאפשר להן לפתור את ה"ריב" בעצמן, אבל אני מרגישה שהן קטנות מידי עדיין. ברוב המקרים אני מנסה לעניין מישהי מהן במשהו אחר, הבעיה היא שאם זה עובד השניה מייד רוצה את אותו הדבר ובכל זאת קיים גבול לכמות הדברים שניתן לקנות אותו הדבר פעמיים.....
סיטואציה אחרת היא שאם הבת הגדולה לוקחת צעצוע מהקטנה ואני נוזפת בה ומאלצת אותה להחזיר את האבדה, היא תיגש אל אחותה ותגיד לה: "הי, בייבי, את יכולה לתת לי את ... בבקשה" והיא תתן לה...... אולי זה נשמע מצחיק מהצד, אבל אני מתלבטת אם אני אמורה לאפשר את הסיטואציה, מעבר לחוסר צדק ש"אני" חווה גם נוצר מצד שאני אמרתי "לא!" ויצא "כן"......
נושא אחר הוא הארוחות, שתי הבנות בגן ולכן חשוב לי מאוד שתאכלנה ארוחת ערב מזינה ובשרית, אבל רוב האפשרויות נזרקות בסוף היום לפח ואני מודה שאני לא מסוגלת לעמוד ברוב ההמלצות.
- לא להציע משהו אחר - "הלב" שלי נשבר שהן תלכנה לישון ללא ארוחת ערב...."
- להסב כולם יחד - כמעט בלתי אפשרי, בעלי חוזר מאוחר ואני (בהעדר הגדרה אחרת) צמחונית
ובנוסף הבת הגדולה מתעקשת שנאכיל אותה (הקטנה אוכלת לבד) ואני יודעת שאני לא אמורה לעשות את זה, אבל כשמנגד עומדת האפשרות ללכת לישון ללא אוכל, אני נכנעת ומאכילה.....
ונושא אחר - הגדולה נוטה לצעוק או "להתבכיין" בסיטואציות שונות, מה הדרך העדיפה למיגור התופעות, עונש? (time out) או התעלמות? או שליחה לחדר? ומצד שני (בנוגע לצעקות) אני אמורה לתת לה אפשרות לתת ביטוי לתיסכול, אז לאפשר?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה, תודה רבה
דקלה06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כה לא קיבלתי תשובה, אשמח להתייחס
דקלה14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריבות בין אחיות, ארוחות וצעקות
סמדר ריינר14/05/2010שלום דקלה,
נשמע שהבנות מנהלות אותך ואת חשה חסרת אונים. במצב הזה הן גם מוציאות את התסכול אחת על השניה, זה לא קשור ליריבות ביניהן זה קשור לתחושה שהן לא מוחזקות כי אין כנראה תחושה של "בעל בית" אמיתי רוב הזמן. לא נראה לי שזה משהו שייפתר בצרור עיצות באינטרנט, אלא כדאי לך לקבל הדרכת הורים מסודרת.
בינתיים, כדאי שתנסי לארגן תוכנית לשעות שאתן ביחד, לחלק מהזמן כדאי לך אם יש לך אפשרות לארגן עזרה - סבתא, בייבי סיטר, בעל שחוזר פעם בשבוע מוקדם יותר, כדי שיתאפשר לך להקדיש לפעמים זמן לכל אחת מהילדות לחוד.
עצם ההבניה והתוכנית (היום הולכים לגינה, אחר כך נחזור ונעשה יצירה בבית) וההודעה מראש על מה הולך להיות ועמידה בכך כמובן, כבר יעשו קצת סדר ויעזרו לתת לילדות תחושה שיש ניהול לעניינים. כמובן שבנוסף את צריכה פחות להתרגש מהבכיינות, המניפולציות והצעקות, כי כל פעם שאת מגיבה לזה וגרוע מכך נענית לתביעות שיש מאחורי זה זה מחזק את הישנות הדפוס.
חשוב שתחליטי על מה חשוב לך להתעקש ותציגי זאת בטון ברור והחלטי. כנראה שאת משדרת חוסר ביטחון רב, והבנות לא "קונות" שמה שיש לך להציע - כדאי להן לסמוך עליו ולקבלו. הן זקוקות לדמות חזקה, ובטוחה בעצמה, ואז לא יהיה צורך בעונשים או בהליכה לישון ללא ארוחת ערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק חדש במשפחהאודליה29/04/2010
שלום
גיסתי ילדה לפני חמישה חודשים, וביתי בת השנה ושמונה חודשים הגיבה בצורה
יפה מאוד לתינוק החדש. חשוב לציין כי אנו מאוד קרובים וגיסתי מאפשרת לביתי להתקרב לבנה
ולעזור בטיפולו לשחק איתו ולחבק אותו.
רק היום ביתי מתחילה להראות סימני קנאה, התנהגות מאוד ילדותית, וחיקוי של התינוק
היא מבקשת בלי סוף חיבוקי ממני ולפעמים מתעוררת באמצע הלילה ומבקשת חיבוקי.
ביתי נמצאת איתי כרגע בבית היא אמורה להכנס לגן בספטמבר הקרוב
ואני בהריון בחודש החמישי להריוני, עדיין לא נאמר כלום לביתדי על ההריון.
כיצד עליי להגיב להתנהגותה של ביתי, והאם לתת לה חיבוקי בכל פעם שהיא מבקשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק חדש במשפחה
נעמה סבג שמש30/04/2010אודליה שלום,
את אומנם לא שיתפת את ביתך בהריון, אך יכול להיות שהיא שמעה מהסובבים אותה על כך?
האם היא שמה לב שמשהו השתנה אצלך?
האם פיזיולוגית כבר גדלת? ואיך הרגשתך הפיזית?
ילדים מרגישים. סביר להניח שהוא מרגישה שמשהו קורה, לוא דווקא עם קשר לתינוק של גיסתך.
אני ממליצה לך לקרוא מאמרים בנושא באתר שלי כדי להכין אותה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתאהבות של הילד שלי בן 9אושרית29/04/2010
יש לי ילד 9 והוא הילד הבכור בבית . לפני חודש עברנו דירה ליד משפחה שיש שם ילדה בת 11 שהיתחילה את הקשר עם הילד שלי , וכך לאט לאט הם היתחילו לדבר בפייספבוק ואנחנו כהורים , רואים אחרי שהוא נרדם על מה הם מדברים במחשב . ושם גילנו שהיא מדברת איתו על נשיקות וכל מיני לבבות למינהם,בקיצור היא הוציאה אותו מהאיפוס . ממש אנחנו מרגישים שהוא לא שם לב לנעשה סביבו . גם בבית. ולפני יומיים היא הודיעה לו שהיא רוצה שהקשר יפסק ולא מתאים לה כל היחסים בינהם. והבן שלי ניראה כבר יומיים מאוד מבולבל והיום ראיתי אותו רוכב על האופניים אחריה והיא לא מתיחסת אליו. ואני מרגישה שאין לי דרך להגיע ללב שלו ולהגיד לו שזה קורה. הבעיה שלי היא שזה נראה לי קצת מוקדם להיתעסקות בבנות. מה אפשר לעשות . איך לדבר איתו? והאם יש דרך למנוע את זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות של ילד בן 9
סמדר ריינר29/04/2010שלום אושרית,
אין דרך למנוע מהילדים שלנו את החיים ואת הכאבים הכרוכים בהם. זה עניין פרטי שלו, הוא לא שיתף אתכם ואתם לא יכולים להתערב לו.
הדבר היחיד שכן אפשר לעשות לדעתי, הוא שאביו יישב איתו לשיחת "גברים" וידבר איתו באופן כללי, לא בהכרח בהקשר של הילדה הזו, על כך שהוא ילד גדול, שעוד מעט הוא יתבגר, ובטח יתעניין בבנות, וחשוב לו שהוא יידע שאם הוא רוצה הוא יכול לבוא ולהתייעץ בעניינים האלה, ושזה יכול להיות מאוד כיף אבל גם לפעמים פוגע ומבלבל ואלה דברים שקורים לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילד בן 7.5 על קבורהנוגה29/04/2010
שלום,
לאחרונה ילד שלי בן 7.5 התחיל להתעניין על תהליך הקבורה, ושואל כל מני שאלות שאני לא יודעת איך לענות עליהם.
כמו לדוגמא: איך בדיוק קוברים בן אדם? האם רואים אותו כשהולכים לבית הקברות? האם שקוברים אותו נכנס לו חול ואדמה לאף וכו.
אשמח לקבל הנחיות איך נכון לענות לו על השאלות האלו.
תודה,
נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר לילד בן 7.5 על קבורה.
סמדר ריינר29/04/2010שלום נגה,
העניין הוא לא איך להסביר לו לדעתי אלא איך לדבר איתו על הסיבה לשאלות שלו. אני חושבת שקודם כל צריך להתעניין למה הוא שואל. כפי הנראה יש לו סקרנות לדעת מה קורה אחרי המוות ואיך זה מרגיש. זו לדעתי השאלה האמיתית, אבל יכול להיות שיש לו סיבות אחרות. אני חושבת שחשוב להסביר לו , בהתאם לאמונה שלכם כמובן שלא מרגישים כלום אחרי המוות, או שאחרי המוות החלק המרגיש והחושב עולה לשמיים ורק הגוף נשאר ולא מרגיש כלום. בהמשך אפשר לענות לו על השאלות פשוט את האמת. הוא כבר מספיק גדול, ויכול לשמוע, שיש כל מיני מנהגים. בדת שלנו יש את המנהגים האלה, שעוטפים את הגופה בבד מיוחד שנקרא תכריכים וכך שלא רואים מבחוץ את האדם, והבד גם מגן עליו שלא ייכנס חול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף זעםנורית29/04/2010
שלום רב
בתי בת 16+ בשנה האחרונה היא נורא עצבנית אין כוח להקשיב לאף אחד במיוחד לא מבני הבית.
חוסר סבלנות מוגזם עד שהיא אומרת לנו גם אם שאלנו סתם מה שלומה די תעזבו אותי.
לפני מס' ימים הציק לה ילד בן כיתתה קילל אותה ולא הרפה, כמובן שהיא החזירה לו
ואף ניסתה להרביץ לו, כאשר לא הצליחה להגיע אליו והוא המשיך להקניט אותה
היא נכנסה להתקף עצבים, היא זרקה כיסא, שפכה עליו מים מכוס, ולדעתי אם היתה מצליחה להגיע אליו אני לא רוצה לחשוב מה יכלה לעשות לו.
המורים הרגיעו אותה וסיפרו לי שהיא ממש נכנסה להיסטריה ורעדה עד שלא יכלה לשבת.
יש לציין כי הילדה ילדה מאוד יפה ומאוד חרוצה בלימודים היא אף עובדת במקום קבוע ואם היא לא עצבנית אפשר לפתח שיחה טובה מאוד, מקובלת ומחוזרת אך מבחירה אין לה חבר.
מאוד אחראית וחכמה לא נגררת ועם דעה חזקה משלה.
תעזרו לי מה עושים עם התקפי הזעם האלו והאם זה נורמאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף זעם
סמדר ריינר29/04/2010שולום נורית,
מדבור בילדה גדולה ודעתנית, לכן כל דבר שאייעץ לכם צריך להיות מרצונה. השאלה היא האם הבעיה מפריעה לה? אם זה מפריע לה, ויש לה מוטיבציה לפתור את זה, אז אפשר לתת לה לתרגל שיטות הרפייה והרגעה שונות. אחרי שהיא תהיה יותר מיומנת בלהרגיע את עצמה גופנית, ניתן יהיה לחשוב איתה איך לפרש סיטואציות בצורה מתונה יותר ולהגיב בפרופורציה. אם אתם לא מצליחים בבית אפשר לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מוזרחסויי29/04/2010
אני בן 13 ואני נראה לי שאני בדיכאון ממשש בכיתה ו לא קשור בית בספר נראה לי שלא טוב דבר ראשון בחברים הייתי מצחיק ואני כבר לא אני יותר שקט בבית ההורים שלי כל הזמן רבים ואני כזה שאהבתי פעם דברים יקרים והמון דברים ופתאום היום אין לי חשק לכולם ועכשיו אני מסתכל בתמונות של פעם אני אומר דבר ראשון פעם הייתי יותר יפה היום כשאני מחייך אני לא יודע איך לחייך אני כאילו עצוב ואמרו לי עכשיו שיש לי קצת פזילה טוב לא רואים זה ממש קצת וגם יש לי פצעים בפנים ואני מכוער לא יודע פעם אני יודע שהייתי יותר שמח ויותר מצחיק וצוחק היום אני הפוך אני לא חופשי וגם בבית נראלי שההורים שלי נהיו יותר קמצנים לא קונים לי כלום וזה סיוט כל יום משעמם אני חיי בבית שלא טוב לי לא יותר בבית אני רוצה כמו חברים שלי הכל נקי ומסודר ואצלי הפוך וזה מאוד קשה לי אני כך כבר שנתיים אז זה הרבה מאוד וכמו שאמרתי אני הכי מודאג מהתוצאה אני מחייך חיוך עצוב כזה עניים נפולות יש לי פצעים לא יודע אם זה קשור אולי כי אני עצבני ולא טוב אבל ממש לא טוב אני לא יודע מה לעשות אני כאילו נהיתי מכוער ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מוזר
סמדר ריינר29/04/2010שלום לך,
זה לא דיכאון מוזר אלא דיכאון רגיל בהחלט שמאפיין את גיל ההתבגרות. הגוף משתנה, והפרופורציות, ויש פצעים על הפנים, ויש חילוקי דיעות עם ההורים וכו'. עד כאן הכל רגיל, אתה לא חריג, אם כי זה בהחלט קשה.
אם מעבר לזה גם יש בעיות בבית, בין ההורים, וגם קושי חברתי (אתה לא חייב להיות ראשון בין החברים בהכרח, אבל חשוב שיהיו לך חברים וללא תרגיש בודד), אז אולי כדאי לומר להורים שיש בעיה, ושאתה מבקש שיקחו אותך לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!גל29/04/2010
יש לי ילדה בת שנה וחמש שהבעיה איתה עם שינה בתקופה האחרונה הייתה חולה שילושים עשיתי בדיקות הכל תקין עכשיו היא בריאה מה שקורה איתה שהיא לפני יותר מחודש היינו שמים אותה במיטה היא הייתה ככה קצת מתעצבנת בעלי היה יושב לידה במיטה עד שהייתה נרדמת בלילה הייתה לפעמים מתועררת מוצץ וחזרה לישון לפעמיים הייתה מתעוררת שהיא קמה ולא מוכנה לשכב במיטה היינו מרדים אות העלינו בנדנה ומחזירים אותה, הבעיה התחיל הכאשר היית החולה שמתי אותה איתנו במיטה. מאז היא לא מוכנה לישון בחדר שלה ושאני מנסה לשים אותה היא צורחת עד כדי הקאה. חוץ מזה שהיא ישנה יאתנו במיטה זה כבר מילא אני אומרת יש בלאגן להרדים אותה היא לא נרדמת בכלל קשה להרדים אותה הינו מנסים על כיסא נדדנדה רק שזה לוקח שעתיים ומיאש, השיטה החדשה היא לסוע איתה ברכב ושתרדם שגם לוקח לה שעה ואז מעביריםאותה למיטה, הסיוט התחיל לפני כמה ימים שזה לסוע ברכב ואז מעבירים אותה למיטה שלנו אחרי חצי שעה מתעוררת בצרחות לא מוכנה שתחזיר אותה למיטה שלנו רק שנעמוד איתה שהיא בוכה אסור לשבת עד שהיא נירגעת ואז שוב אי אפשר להרדים אותה פשוט סיוט אחד גדול אני מיואש אין לנו חיים והילדה צורחת כאילו היא סובלת מכאבים של משהו אבל אני ידועת שאין לה כלום כי הרופא בדק אותה.
מה עושים \?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר29/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 עדיין בוכה בבוקר בכניסה לגןאינה29/04/2010
בתי הקטנה בת חמש, עד גיל 3 הייתה איתי בבית ואנחנו מאוד קשורות אחד לשנייה. שנה שעברה בתי נכנסה לגן טרום טרום חובה אם גננת צעירה ומקסימה בלי בעיות, הייתה שמחה והלכה לגן בכיף, אך השנה השתנו הדברים. היא עברה לגן טרום חובה אם גננת חדשה ובחודש אוקטובר אני עברתי תאונה ושברתי את היד. לצערי היא נאלצה לראות אותי מיד אחרי כשבכיתי מכאב וראיתי שהיא מאוד מבוהלת מהעניין, למרות שניסיתי להסביר לה שמאוד כואב לי , אבל יטפלו בי ואני יהיה בסדר,( גם נתתי לה דוגמא כשהיא מקבלת מכה וכואב לה אז היא גם בוכה) לא נראה לי שזה שכנע אותה. לאחר מכן עברתי ניתוח ואשפוז של כיומיים בבית חולים ושיקום די ארוך בבית והדבר כנראה השפיע אליה מאוד ומאז היא מאוד רגישה ועד היום היא בוכה בבוקר שהיא לא רוצה ללכת לגן, מתקשה להיפרד ממני בגן, תופסת לי את הרגל כאילו לא הלכה לגן מעולם.
היא רגישה מאוד ובוכה בקלות זה יכול להיות מהמילה שאמרה לה אחותה הגדולה ובעצם מכל שטות. דיברתי איתה על הנושא והיא טוענת שקשה לה להיפרד ממני על אף שהיא מבינה היטב שאני חוזרת לקחת אותה בצהריים ואמרה שהיא לא אוהבת את הגננת כי היא קשוחה וצועקת הרבה( אמת שהייתה ידועה לי מראש כי גננת נוהגת לצעוק הרבה ולא חמה אך לא הייתה לנו בבררה אחרת.) דיברתי בעדינות אם הגננת להיות יותר רגישה אליה ולשים לב יותר וזה לא עזר, למרות זאת, חשבתי שהעניין הסתדר אך לצערי לא, אי רצון שלה ללכת לגן נמשך.היא גם אומרת לי שהיא לבד בגן ושאין לה חברות ושאף אחד לא רוצה לשחק איתה. מאוד הופתעתי לשמוע כי לדעתי היא ילדה מקובלת ונעימה, הרבה ילדים מזמינים אותה לביתם אחה"צ לשחק וגם כן באים אלינו. אני רואה איך ילדים מקבלים אותה בשמחה בבוקר ואף מנסים לעזור לה להיפרד ממני כשרואים כמה קשה לה. שאלתי את הגננת איך הולך לה מבחינה חברתית והיא אמרה לי שהיא בסדר גמור, שהיא משחקת עם ילדים אחרים, שיש לה חברות וחוץ הרגישות היתר שלה היא לא רואה שום דבר חריג מהבחינה החברתית. לאומת זאת היא מאוד אוהבת את הגננת מחליפה שמגיעה בימי רביעי ורק ביום הזה היא נכנסת לגן בשמחה וחיוך( הגננת מחליפה מחבקת, מקדמת את פניה בחיוך , תמיד שואלת לשלומה וכו')
כמו כן, אני רוצה לציין שבכל הציורים שהיא מציירת לא ניכר שינוי והם ממשיכים להיות עשירים בצבעים ובפרצופים מחוייכים. יש לציין שהיא חוזרת מהגן שחמה וכשאני שואלת אותה איך היה לה בגן היא אומרת שכיף.
אני לא יודעת מה לעשות, ניסיתי כבר הכול, דיברתי איתה , הסברתי,אפילו קניתי לה מתנות קטנות, פרסים, התחננתי שתפסיק כבר כי אמא גם עצובה כשהיא מתנהגת כך, אך שום דבר לא עוזר והיא ממשיכה לבכות .
תעזרו לי בבקשה אני אבדת עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5
סמדר ריינר29/04/2010שלום אינה,
כל הסימנים מראים שלילדה שלך אין בעיה אמיתית, אלא הבעיה האמיתית היא שהיא רואה שאת נורא מתרגשת.
כשאת אומרת לה שלא תהיה עצובה כי זה עושה את אמא עצובה זו תגובה ממש לא מתאימה.
זה מראה לה שאמא חלשה ומושפעת ממנה במקום להראות לה שאמא חזקה ומשפיעה עליה.
בפעם הבאה כשהיא בוכה, אל תתרגשי, ותוותרי על הצורך להרגיע אותה. זה לא כל כך נורא שהיא בוכה, ולא תפקידך למנוע ממנה לבכות. אם היא בוכה זה לא אומר שאת אמא לא טובה. את צריכה להגיד לה שהיא כבר גדולה הבכי לא יעזור עכשיו, עוד מעט היא תיכנס לגן ותהנה. לדעתי זה מה שקורה אחרי שאת הולכת ואין קהל להצגה שלה. הבכי כאן רק נראה אמיתי, תסמכי עלי, הוא לא כזה.
אחרי שאת אומרת לה את זה פשוט תלכי, אין לך מה להישאר שם, אל תדאגי את לא עושה לה נזק. אחרי כמה ימים שתתמידי בזה - זה יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)