פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התהנגות של בן 4 וחצי
    קובי
    25/04/2010

שלום,
    בני בן 4 וחצי (אח לבן שנה וחצי) , ילד נבון מאוד
    בגן תלונות על התחצפויות , אי הקשבה (התעלמות), רגשן (יכול להגיב בבכי על דבר מאוד שטותי)
    בבית תופעה זהה אך במינון קטן יותר
    ההרגשה שעושה דווקא, מתיישר רק לאחר מס' בקשות / התנייה / פעולה פיזית (הרחקה)
    כשמדברים איתו על מה שקרה, מבין שהוא מתנהג בצורה לא נאותה, מבטיח מיוזמתו לא לחזור על התנהגות זו ונראה כי שוכח את ההבטחה עם השלמת המשפט
    גם תיזכור מקרים קודמים לפני כניסה לפעילות לא עוזר...
    באיבחון ריפוי ועיסוק ללא ממצאים חריגים

אודה לעזרה /כיוון/עצה
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהנגות של בן 4 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות של בן 4 וחצי

סמדר ריינר
    26/04/2010

שלום קובי,
    שני כיוונים:
    1. כדאי לבדוק האם היד מרגיש מספיק מוחזק ריגשית. לא כתבתם מה סדר היום אחר הצהריים, האם יש לו פחדים, כמה זמן מבלים איתו ביחד עם אחיו ובנפרד, מה עוד הוא אוהב לעשות, וכו'. יכול היות שחסרה לו התייחסות אישית ובדיקה מה הוא מרגיש בכ מיני חלקים של היום ולא רק איך הוא מתנהג.
    2. ניתן לנסות כיוון של מתן חיזוקים חיוביים. כלומר במקום התייחס להתנהגויות הקשות לתת התייחסות מרובה יותר להתנהגויות חיוביות. כל התנהגות שמקבלת תשומת לב רבה יותר - נוטה להתרבות ולהתחזק. אם מתייחסים להתהנגות שלילית וזו הדרך של הילד לקבל תשומת לב הוא יגביר אותה, אם תיתנו יותר התייחסויות להתנהגויות חיוביות הוא יגביר אותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בין אחיות - חידוד
    מירב
    25/04/2010

סמדר שלום ותודה על התשובה.
    יכול להיות שלקחנו את העניין רחוק מדי ...
    אבל בפועל הן רבות כ"כ הרבה שלפעמים פשוט אי אפשר להמשיך ולשמוע. הן אוהבות אחת את השניה והוכחה לכך שהן תמיד יחד כשיוצאים מהבית, אך המריבות מוציאות אותי מדעתי (זה לגיטימי שהן רבות הרבה?) ובעקבות כך הגיעה המחשבה של הפרדת החדרים. המקרה של היום רק חידד את התחושה שצריך להפריד.
    מתי מפרידים בין ילדים? האם הדבר לא יגרום לתחושה של רצון לבלות ביחד ולא לריב? האם הדבר יפגע בקשר הטוב של הבנות ויגרום לריחוק?

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בין אחיות - חידוד

הוספת תגובה

• הצקות בין אחיות

סמדר ריינר
    26/04/2010

שלום מירב,
    זה לגיטימי שרבים הרבה. יכול היות שחלק מהסיבות להצקות ביניהן זה אולי קנאה. כדאי לשים לב האם אחת מהן מרגישה מקופחת או מופלית.
    אין שום בעיה להפריד בחדרים ביניהן, זה לא גורם שום נזק, אם כי לא בטוח שזה יפתור את בעיית המריבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בן אחיות
    מירב
    25/04/2010

שלום, שמי מירב ואני אמא לשני בנות מקסימות בנות 7 ו-4. שתי הבנות ישנות יחד בחדר אחד בשתי מיטות ניפרדות. הרבה פעמים הן רבות אך כשיוצאים החוצה הן שומרות אחת על השניה (כאשר בד"כ הגדולה דואגת לקטנה). היום קרה מקרה חריג בזמן הצהרים (בייביסיטר חלופית במקום המטפלת ליום אחד) הילדה הגדולה מילאה את האמבטיה במים רותחים והזמינה את הקטנה להיכנס לאמבטיה. כמובן שהמים היו חמים מאוד והבייביסיטר הוציאה מידית את הקטנה ללא נזק. חשוב לציין כי הגדולה טענה כי גם היא הייתה בתוך המים החמים, אך בפועל רק הקטנה נכנסה (הגדולה שיקרה).
    שאלותי הן:
    1. האם כדאי להפריד את הבנות לשתי חדרים נפרדים (בפועל לכל אחת יש חדר אך הקטנה לא רוצה לעזוב את החדר של הגדולה לשם נכנסה עם לידתה)?
    2. מה לעשות עם מקרה חריג שכזה? כיצד עלינו להתייחס ולתת עונש? שוחחנו על המקרה, הגדולה הביעה חרטה.
    3. כיצד להתייחס לשקר לשקר?

תודה על העזרה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בן אחיות

הוספת תגובה

• הצקות בין אחיות

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום מירב,
    מדובר בסך הכל בילדה בת 7 , אני לא בטוחה שהיא הבינה שהמצב יכול להיות מסוכן עבור אחותה. יכול להיות שהכוונה שלה הייתה טובה, היא רצתה לקלח את אחותה והיא לא יודעת לווסת את המים ולא הייתה ערה לכך שהם היו חמים מדי?
    את עניין השקר אפשר אם כך להבין על רקע הבהלה הגדולה של הבייבי סיטר, שגרמה לה להבין שהיא עשתה משהו חמור מאוד והיא רצתה להגן על עצמה מהכעס. אף אחד לא אוהב שכועסים עליו, וברור שהיא רצתה להרחיק מעליה את ההאשמה שהיא התכוונה לפגוע באחותה, מה שגם לא ברור אם זה נכון וגם אם זה נכון לא בטוח שהיא הבינה את החומרה והתוצאות האפשריות של דבר כזה.
    יתרה מכך, אם הבייבי סיטר הוציאה את הילדה ללא נזק, אז אולי המים לא היו עד כדי כך חמים? וגם - ילדה בת 4 לא יכולה לדעת שחם מדי ולצאת לבד? או להתריע שיש בעיה? הרי לא מדובר בכך שאחותה החזיקה אותה בכוח בתוך מים רותחים ולא נתנה לה לצאת, אלא אולי מדובר בהערכה לא נכונה של הילדה הגדולה לגבי חום המים ותגובה קצת מחמירה מדי של הבייביסיטר שגם הדביקה אותכם בדאגתה?
    אולי אני לא מבינה לגמרי את הסיטואציה אבל יכול היות שהפרופורציות קצת חרגו כאן, בודאי שלא הייתי מפרידה את הבנות בחדר רק בגלל זה הייתי מבררת טוב אם לא האשמתם את הבת הגדולה בצורה חזקה מדי, ואולי היא מרגישה כרגע רעה, בודדה ואשמה ללא הצדקה אמיתית.
    תקנו אותי אם לא הבנתי נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות רגשית
    אמא
    25/04/2010

שלום!בני נמצא כרגע בגן חובה ,גן המונה 35 ילדים.הגננת המליצה לי שכדאי לי להשאיר אותו שנה נוספת בגן,לטענתה אינו יכול לשבת הרבה זמן,בריכוז קם ולא נראה כי יסתדר בכיתה א'. לדעתה הוא עדיין ילדותי מידיי.איני חולקת על דעתה אבל רציתי לדעת האם להסתמך על דעתה בלבד?האם בין כל ה-35 ילדים היא באמת רואה את כל יכולותיו/קשייו .עם מי ניתן להתייעץ על מנת שאעשה את הצעד הנכון עבור בני???אני אובדת עצות ומאוד אשמח לקבל עצה מקצועית.(בתחילת שנת הלימודים בני יהיה בן 5 ו-10 חודשים).מחכה לתשובה - תודה מראש - אמא

לקביעת תור
    סגירה
    בשלות רגשית

הוספת תגובה

• פסיכולוגית הגן

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום לך,
    החלטה להשאיר ילד שנה בגן, כדאי שתהיה מעורבת בה הפסיכולוגית שאחראית על הגן מטעם העיריה, תבקשי להיפגש איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל ילד בן 5.5
    נוי
    25/04/2010

שלום ,
    בני בן 5.5 היה ילד רגיל עד שהלכתי איתו להצגה של "עוץ לי גוץ לי"....(בפסח)
    מאז, יש לו סיוטים בלילה שעוץ לי גוץ לי יבוא לקחת אותו. וזה נהיה ממש נורא , הוא לא הולך לשום מקום לבד. לא לשירותים ולא לצחצח שיניים גם ביום וגם בלילה.
    כאשר הוא הולך לישון הוא מכסה את כולו עם השמיכה בכדאי שעוץ לי גוץ לי לא יראה איזה ילד יש מתחת לשמיכה.כמה שאני מדברת איתו ומסבירה לו שאנחנו פה ואנו שומרים עליו , זה לא עוזר.
    מה גם שאלתי אותו מה נראה לי אנו צריכים לעשות בכדאי שזה יעזור לך להתגבר על הפחד? אז הוא אמר לי לשים בד שחור על החלון הכדאי שעוץ לי גוץ לי לא יראה כלום. שמתי לו אבל גם זה לא עזר....
    אני גם הסברתי לו שזו הצגה ושעוץ לי גוץ לי הוא בן אדם כמוני וכמוך שהתחפש אבל זה ממש לא עזר.
    בני הוא ילד מאוד מאוד חכם ופיקח שקשה לעבוד עליו, אבל משום מה פה הוא ממש נכנס ללחץ מהענין.
    מה גם שאני מבקשת ממנו ללכת לישון ולנסות להתגבר על הפחד, הוא נכנס לחדר בעצימת עיניים ואוזניים, בכדאי לא לראות כלום ולא לשמוע כלום וישר מכסה את כולו.
    אנא עזרי לי מה עלי לעשות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד אצל ילד בן 5.5

הוספת תגובה

• פחד אצל ילד בן 5.5

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום נוי,
    את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שעוסקת בפחדים של ילדים ולראות אם יש שם רעיונות שאת מרגישה שאת יכולה ליישם עם בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מסרב ללכת לשירותים בגן שלו ובמק
    אריאלה
    25/04/2010

ומות ציבוריים.

והוא קצת מתחיל להדאיג אותי, כל הסיפור התחיל מיום רביעי שעבר העניין הוא שהוא מסוגל לסבול את הפיפי כל היום ולא לעשות, כנ"ל גם לגבי צואה.

מה עלי לעשות????????

אני מאוד מאוד דואגתת

בבקשה תענו לשאלתי.

אריאלה

הוספת תגובה

• התייחסות ראשונית

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/04/2010

אריאלה שלום
    כדי לנסות להבין מה מתרחש כרגע, אנא מסרי מעט יותר פרטים - בן כמה הילד, כמה זמן הוא גמול, איך היתה הגמילה עד כה במידה והדבר נעשה לאחרונה, והאם אירעו לאחרונה אירועים יוצאי דופן.
    כך ניתן יהיה להשיב לך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלותייך

אריאלה
    26/04/2010

הילד בן שלוש וארבעה חודשים, הוא גמול מגיל שנתיים וחצי, הגמילה הייתה בסדר עד כה לא היו אירועים יוצאי דופן.

הוא מוכן לעשות את היציאות רק בבית ולא במקומות ציבוריים,

מה עליי לעשות?

להתראות,

אריאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

אריאלה
    26/04/2010

אפשר בבקשה לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/04/2010

אריאלה שלום,
    עדיין אין מספיק פרטים כדי להבין קצת יותר.
    נסי לשוחח עם הילד ולהבין מה מטריד אותו - משהו שעבר עליו מאז השבוע הקודם, תגובה לאירוע שהיה ביום העצמאות (אולי הייתם בפיקניק וקרה לו משהו כשרצה לעשות את צרכיו מחוץ לבית?), משהו שאמרו לו או דבר אחר. כדאי גם לברר עם הגננת.
    בינתיים, עדיף לשדר "עסקים כרגיל" לילד ולהימנע מהעברת המתח בו את שרויה סביב הנושא. ככל שהילד יהיה יותר חשוף למתח, כך יהיה לו קשה יותר להרפות ולהירגע, וזה דבר שנחוץ לעשיית צרכים תקינה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מרדנית ורודנית
    אב
    25/04/2010

בתי בת ה 8 ילדה טובת לב ומקסימה, אבל היא מתנהגת ברודנות כלפינו ובמיוחד כלפי, צועקת עליי,
    כל מה שאני מבקשת או אומרת היא ישר צועקת עליי ומתנגדת בתקיפות, עד שהשהות במחיצתה כבר הופך לסבל בבית, אני רוצה לציין שהיא בת זקונים, וילדה מאוד מפונקת. היחסים ביני לבינה הופכים להיות מאוד עכורים, ואני לא יודעת כבר איך להתנהג איתה, אני מבקשת את עזרתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מרדנית ורודנית

הוספת תגובה

• ילדה מרדנית ורודנית

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום אורלי,
    אוי תוכלי לפרט דוגמאות יותר ספיציפיות וגם לציין איך את מגיבה להן. כשאת אומרת שאת כבר לא יודעת איך להתנהגת איתה - אני לא יודעת איך את מתנהגת כרגע ולכן אני לא יכולה להגיד לך מה צריך לשנות אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לילדה מרדנית

אב
    26/04/2010

כמעט כל מה שאני מבקשת שתעשה נענה בשלילה, זה מתחיל בלהתלבש, בלהכין שעורים, בללכת לישון ובכל תחומי היומיום, ואז מתחיל מחול השדים, שאני מבקשת שוב ושוב ושוב לחזור על הבקשה שלי והיא ממשיכה בשלה ואז היא מתעצבנת עליי, ומתחילה לצעוק, ולקלל אותי שאני מעצבנת אותה ואז או שאני מוותרת לה ומחכה שתעשה מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה ואז יש שקט, או שאני מתחילה ל"איים" עליה שהיא לא תקבל משהו שהיא רוצה מאוד אם היא לא ממושמעת, לפעמים זה עוזר ובד"כ לא , ולכן אמרתי לך שאני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה, החוסר משמעת שלה מעורר בי דאגה גדולה. תודה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לילדה מרדנית

סמדר ריינר
    26/04/2010

שלום אורלי,
    מעבר לעניין שהילדה לא עושה מה שאת מבקשת, ממה עוד בנוי הקשר שלכן? האם יש דברים נעימים חלק מהזמן? מה סדר היום שלכן? האם אתן עושות עוד דברים ביחד? אשמח לקבל גם את הפרטים האלה כדי לגבש תמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אב
    26/04/2010

אני מגיעה הביתה רק בסביבות שש בערב והיא נמצאת בצהרון עד השעה הזאת או אצל סבתא, כשאני איתה אני משתדלת לשחק איתה לצאת איתה לטייל אבל זה לא כל יום ואני מודעת לזה שאני לא נמצאת איתה מספיק ואני מרגישה שהיא כועסת עליי בגלל זה, אבל מה אני יכולה לעשות יותר כדי שהיא לא תכעס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/04/2010

שלום אורלי,
    תראי, נדמה לי שמה שיוצא זה שאתן לא מתראות הרבה ובזמן שאתן מתראות זה בעיקר הוראות הפעלה: "תתלבשי, תאכלי, תסדרי וכו'". הילדה צריכה אותך ריגשית, עוברות עליה חוויות, היא בודדה וקשה לה, ואת כנראה, בהרגשה שלה, לא מקשיבה, לא ומספיק עוזרת ולא מעודדת, מרפדת, מייעצת ומגדלת להתמודדות אלא (ואני אומרת בהקצנה ,אני קצת מגזימה בשביל ההמחשה) בעיקר רוצה שיהיה שקט וסדר, וזהו, ללכת לישון.
    התגובה של הילדה שלך בריאה ובמקום. כך היא מאותת שקשה לה. בעיני היה הרבה יותר גרוע אם הייתה ילדה טובה ומרצה כי זה היה סימן שהיא התייאשה מלקבל את את מה שהיא צריכה מאמא שלה, והיא חושבת שאמא חלשה מדי ואין לה מה לתת אז עדיף לא לעייף את אמא ולוותר על האהבה והעזרה שהיא זקוקה להם עבור עצמה.
    אתן צריכות לשקם את הקשר ביניכן, ולהשתדל שלא כל הקשר ייראה כמו הוראות. להקדיש לה זמנים קבועים ביום ובשבוע, להתעניין בה, ולשחק איתה ורק אחר כך לבוא בדרישות. אם היא בצהרונית, מדוע הי אלא מכינה שיעורים שם? אולי כדאי שאת מעט הזמן שיש לכן ביחד תקדישו לקשר, התעניינות איך עבר היום, מה קרה עם המורה, איך היה עם החברות, איך להתמודד אם העליבו אותה וכו'. היא זקוקה להכוונה ולהכלה שלך ולא רק להוראות. זה לא יילך אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גננת מכה
    מאי
    25/04/2010

שלום,
    הבן שלי בן 3.5 שנים, לפני כמה ימים סיפר לי שהגננת המחליפה נתנה לו מכה ברגל ובראש ושהוא לא אוהב אותה יותר. פניתי לגגנת של הגן והתגובה שקיבלתי ממנה שהיא לא מאמינה לדבר כזה. מה עלי לעשות?? למי לפנות?? איך אני אדע אם אכן היא הכתה אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    גננת מכה

הוספת תגובה

• גננת מכה

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום מאי,
    את שואלת שאלה חשובה וקשה אבל אני לא בטוחה שהתשובה לה היא פסיכולוגית.
    אני לא יודעת איך את יכולה לדעת אם היא באמת היכתה אותו, אבל חשוב מאוד שהבן שלך ידע שכשהוא מספר משהו, את לוקחת אותו ברצינות ומבררת, ואת זה עשית. תנסי לברר אצל אימהות נוספות האם גם להן קרה משהו דומה. כמו כן אם מדובר בגננת מחליפה, השאלה היא אם היא מחליפה כל שבוע או חד פעמית. אם זה חד פעמי, אז המצב טוב יותר כי אין חשש שהיא תשוב ותפגע בבן שלך, אם היא מגיעה כל שבוע, טוב שאמרת לגננת הקבועה, כי היא בודאי תעביר לה זאת, וכך יודעים שהילד שלך מספר ולא כדאי להתעסק איתו. אם זה יקרה שוב, כבר תהיי במקום אחר, ואז כדאי לפנות לאחראים על הגן אם יש כאלה או לעשות בירור מעמיק ורציני כולל לשקול להוציא אותו משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שמרביץ ונושך
    נעמה
    25/04/2010

בני בן שנתיים ו-4 חוד' יודע כבר להסביר את עצמו בערך. ונתקלתי בתופעה שכאשר אני נוסעת לסבא וסבתא בשבתות ויש איתו עוד ילדים הוא בא ונושך. (או כי הוא רוצה את החפץ שאצל הילד או כי הוא מקנא שמחבקים את הנכדים האחרים), אני אציין שהוא בן ראשון ומפונק מאוד ומרגיש שהכול מגיע לו, במשפחתון המטפלת אמרה שהוא בסדר גמור ומאוד חברותי. אני לא כל כך יודעת מה לעשות איתו וכל אחד אחר מייעץ לי משהו אחר כמו שאולי כדאי לי לנשוך אותו גם ואז הוא יראה שהנשיכה כואבת ולא יעשה זאת לאחרים, אבל זה נשמע לי איום ונורא או להעמיד אותו בפינה או בחדר לבד, אבל אני חושבת שזה לא כל כך מזיז לו העונש או שכועסים עליו כי אין לו בעיה ללטף ולחבק את הילדים ושנייה אחרי שוב פעם לנשוך אם הוא רוצה משהו מהילד. (יש לו אח בן 4 חודשים שאותו הוא מאוד אוהב ואף פעם לא הציק לו) אני נורא מתוסכלת ולא נעים לי מהמשפחה. אשמח לתשובה.. (וסליחה על ההודעה הארוכה)..

הוספת תגובה

• עדיין לא קבלתי תשובה.. אני מחכה

נעמה
    25/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שמתקשר באמצעות נשיכות

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/04/2010

נעמה שלום
    התגובות של בנך הן אופייניות מאוד לגילו. כל עוד השפה והכישורים החברתיים אינם מפותחים דיים (כפי שמצופה מילד שעדיין אינו בן שנתיים וחצי), ילדים מבטאים כעסים ומתח גם באמצעות מחוות גופניות, במקרה זה ההכאה והנשיכות. את מתארת שבנך לרוב אינו נוהג כך, אך אצל סבא וסבתא בשבת משהו קורה שקשה לו אז יותר. אולי הקושי להתחלק עם אחרים בתשומת הלב של המבוגרים, ו/או הקושי להתמודד עם בני דודים שהם מבוגרים יותר ממנו ויכולים לקחת צעצועים, בניגוד לאחיו.
    במקרים אלו, בנך עדיין זקוק לך לכך שתנחי אותו כיצד לנהוג ותלמדי אותו איך פותרים מחלוקות, איך מתחלקים עם הזולת ברכוש מוגבל ואיך מתמודדים עם קנאה. גם לנו המבוגרים התשובות לשאלות הללו אינן תמיד ברורות, אז בוודאי שילד בן שנתיים וקצת, לא "יזרום" במפגש חברתי ללא קשיים.
    כשהוא נושך, חשוב להגיב מיד ובאופן ענייני. לומר לו מיד לחדול מלנשוך/להכות, למשוך אותו אחורנית מהילד בו פגע. לאחר מכן יש לומר לו לבקש סליחה מהילד, ואז לנסח יחד איתו משפטים שיבהירו מה רצה. למשל: "עכשיו תגיד לדני, אני יכול לשחק גם במשאית?", או: "סבתא לא שמעה שגם אתה רצית להגיד לה שלום, עכשיו תאמר שוב וסבתא תוכל לשמוע אותך", וכדומה. בשום פנים ואופן אין לנשוך את הילד בחזרה. הוא מבין שהוא מכאיב לזולת, וגרימת כאב לו תפגע בו עוד יותר. על בנך להבין שיש דרך נורמטיבית ויעילה יותר לפתור קשיים, אז מה הוא עשוי להבין מנשיכה שלך אותו? שאלימות היא כן דרך לבטא כעס? גם לא הייתי ממהרת לשלוח אותו לעונש, אלא דווקא להדגים לו כיצד ניתן וכדאי להתמודד עם קשיים במהירות וביעילות, ולחזור במהרה לשגרה.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בטיטולים
    אור
    25/04/2010

מעוניינת לקל תרומה של טיטולים לתינוקת בגיל חודשיים ולילד בגיל שנה וחצי
    תעדכנו אותי במייל ואני ישלח לכם כתובת למישלוח

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בטיטולים

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

אור
    29/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיונות מפחידים לילד בן שלוש
    דקלה
    25/04/2010

שלום, אני אמא לילד בן שלוש לאחר שני ניתוחי לב. לאחר הניתוח השני שהיה בערך לפני שנה הוא החל לפחד מרעשים חזקים למשל, פחד מהצגות מאירועים שיש מוזיקה רועשת, בשיעורי ריתמיקה בגן לקח לו זמן להתרגל והוא מעדיף לשבת ולא כל כך להשתתף. יש לו פחדים להיכנס למקומות חדשים וכד' אני משתדלת לא לקחת אותו להצגות אבל כשאין ברירה הוא בא ואחרי זמן מה מתרגל (בהצגות הוא לא היה בוכה או הסטרי אלא רק היה מבקש כל הזמן ללכת הביתה כי יש רעש חזק).
    יש לציין שהוא ילד חכם שיודע להביע את עצמו בצורה מאוד טובה
    בשבוע האחרון הוא מתעורר לפעמים (לא בכל לילה) בוכה ואומר שהבובות בחדר שלו מדברות אני מרגיעה אותו והוא מבקש לישון איתנו קצת. בדרך כלל זה קורה לפנות בוקר ואני אפשרת לו לישון איתי כדי לתת שלו ביטחון.
    הייתי רוצה בבקשה לשאול: 1. האם תופעה זו נורמלית לגיל הזה? 2. האם אני עושה נכון שאני מאפשרת לו לישון איתנו את המשך הלילה ואם לא אך אני צריכה לנהוג.
    מצפה לתשובתכם, תודה רבה

הוספת תגובה

• דמיונות מפחידים לילד בן שלוש

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום דקלה,
    חלק ממה שעובר על בנך הוא מתאים לגיל (פחדים בלילה) וחלק פחות וכנראה יש השפעה של הניתוחים שעבר והקשיים הבריאותיים שהיו לו.
    לטעמי זה לא רעיון טוב לתת לו לישון איתכם. אני חושבת שכדאי לדבר איתו על הפחדים שלו, ולעזור לו להתמודד איתם, למשל בהקראת סיפורים לפני השינה על ילדים שמתמודדים עם פחדים או פוחדים לישון. לדבר איתו על כך שבובות לא באמת יכולות לדבר, ונסי לבדוק איתו מה ירגיע אותו. אפשר להשאיר אור קטן בחדר שלו, וכשהוא מתעורר אפשר לשבת לידו עד שהוא נרדם, אבל לא הייתי לוקחת אותו לחדר שלכם.
    בנוסף את יכולה לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה בנוגע לפחדים על עוד רעיונות ולבדוק אם יש שם עוד דברים שנראה לך מתאים ליישם אצלכם בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור התשובה

דקלה
    25/04/2010

תודה רבה על תשובתך אך לא הבנתי חלק ממנה, האם זה נורמלי לגילו שהוא חושב שהבובות מדברות איתו? לדעתך אני צריכה לומר לו שבובות לא מדברות או לשאול אותו מה הן אומרות לו ולפתח איתו שיחה על כך?
    מה הדברים שלא נורמלים לגילו? אך עליי להתמודד איתם לדעתך?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום דקלה,
    זה נורמלי בגילו לחשוב בחסות החושך שקורים דברים מפחידים, כמו שיש ילדים שבחושך נדמה להם שהצללית של המעיל שתלוי על הכיסא הוא גנב שבא לחטוף אותם.
    במקרים כאלה יש מקום בעיני להרואת לילד שבחושך יש דברים שהם לא כמו שהם נדמים.
    יכול להיות שלפעמים בלילה מתערבב לו החלום עם המציאות ונדמה לו שמה שהוא חלם, משל שהבובות מדברות הוא אמיתי. לא נשמע לי עד כמה שהבנתי, שמדובר בילד פסיכוטי ששומע קולות. אני חושבת שהילד שלך מבין באיזה שהוא מקום שהקולות האלה לא אמיתיים וצריך לחזק אצלו את ההבנה הזו ולאשר אותה.
    אני לא יודעת אם יש דברים שלא נורמלים לגילו, אא התרשמתי שהפחדים שהחלו לאחר הניתוח לא קשורים לפחדים שנורמלים לגילו אלא קשורים לטראומה מסויימת מהתהליכים הרפואיים אותם הוא עבר. יכול להיות שיש רעשים שמזכירים לו רעשים של מכשירים רפואיים שונים וכו'.
    ייתכן שכדאי לדבר איתו על כך, כלומר לשאול מה הוא זוכר מהניתוח, האם משהו הפחיד אותו, וכו', ודרך זה לנסות להקל עליו, לפי מה שהוא אומר כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק בדבר אחד
    לימור
    25/04/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודש , משחק עם מכוניות (מסיע אותם) לעיתים,
    ומשחק כמעט כל הזמן בהסעת בימבה ועגלת קניות , לא נכנס לבימבה אלא סוחב אותם לכל מקום בבית- הרבה פעמים מתוסכל בזמן המשחק שכן מתעקש לסחוב אותם למקומות שהם לא נכנסות.
    זה כל מה שהוא עושה, לא מתעניין בספרים שאני מקריאה לו לא הרכבות, פזלים מגדלי קוביות, איך אני יכולה להתעסק איתו במשחקים מפתחים. שינוי טונים לא מפתה אותו (גבוה ונמוך),
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחק בדבר אחד

הוספת תגובה

• משחק בדבר אחד

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום לימור,
    נראה שיש לך ציפיות רבות מהילד שלך, וזה טבעי לגבי ילד ראשון, אבל לא תמיד כל כך מתאים לגיל. המשחק שלו הוא טבעי ומתאים לגילו. אין צורך במשחקים מפתחים. בודאי שלא פאזלים בגיל הזה. קני לו צעצועים, לא משחקים, כל מה שמתגלגל, ועושה קולות -זה מה שמפתח בגיל הזה. תני לו להתפתח בקצב שלו. היזהרי מאוד מיצירת לחץ על ההתפתחות שלו כי גם זה גורם נזק רב שקשה אחר כך לתקן אותו. בגיל הזה הוא לא אמור לשמוע סיפורים ולהרכיב פאזלים. קני לו מכוניות קטנות שכן נכנסות לכל מקום ותני לו לשחק איתם כמה שהוא רוצה. תוסיפי לו מכוניות שעושות קולות, שחקי איתו בכדור קטן עשוי מספוג וכו'. זה מה שמתאים כרגע, וזה גם מה שהוא אוהב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות
    לימור
    25/04/2010

שלום,
    איך מציבים גבולות לילד בן שנה וחודש , עקשן ולא רגיל להצבת גבולות?
    בנוסף מה בדרך כלל מצחיק ילדים בגילו?
    תודה שאתם כאן

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

• גבולות

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום לימור,
    אם תיתני דוגמאות איפה לדעתך הוא מתעקש, יהיה יותר קל לענות לך. זה לא כל כך גיל לגבולות, הוא עוד קטן מדי. סביר להניח שמה שנראה לך חוסר גבולות הוא קושי טבעי ומתאים לגיל להסתגל למצבים שנדמה לך שהוא כבר צריך לקבל אותם. אם תיתני דוגמה נראה במה מדובר ואוכל להדריך אותך יותר.
    לגבי מה מצחיק - לכל אחד יש חוש הומר אחר, תנסי לשחק איתו ב"קוקו" להתחבא מאחורי הספה ולהציץ, זה מצחיק את רוב הילדים בגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש להכנס לשירותים
    סופר
    25/04/2010

בני בן ה-13 חושש להכנס לשירותים שאינם בביתו . גם בבית כאשר הוא נכנס לשירותים הוא נועל את הדלת . במידה והוא חייב במקום שאינו ביתו הדבר הופך לסיוט. הוא מסכים להכנס רק אם שומרים לו למרות שהוא נועל את הדלת וגם אז לרוב הדבר ללא הצלחה .
    שוחחנו איתו הרבה פעמים האם הדבר נובע מטראומה כלשהי אך הוא השיב בשלילה .
    יש לציין שהתופעה החלה עוד כאשר היה בגן ואז פנינו ליעוץ אך נאמר לנו שזה יעבור עם הזמן
    אל מי עלי לפנות ? כיצד אני יכולה למצוא פסיכולוג המטפל בבעיה ספציפית מעין זו

לקביעת תור
    סגירה
    חשש להכנס לשירותים

הוספת תגובה

• חשש היכנס לשירותים

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום לך,
    אפשר לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה המתייחסת לפחדים האם יש שם כלים שנראה לכם שיכוים להתאים לילד שלכם. אם זה לא עוזר או לא מתאים, ייתכן שכדאי אכן פנות לטיפול, אתם צריכים לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בשיטה קוגניטיבית התנהגותית באיזור מגוריכם. נסו לקבל המלצות ממכרים או מפסיכולוג בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    leli
    25/04/2010

ביתי בת 8 חודשים
    לאחרונה יש לה חרדת נטישה. במשך היום היא צריכה אותי תמיד בטווח ראיה, ואם אני לא בשטח מספיק לה בעלי . גם כשהיא משחקת וגם כשאוכלת ובכל מצב. כשנרדמת צריכה שיתנו לה יד וכך במשך כחצי שעה+ עד שנרדמת לגמרי.
    אציין כי חזרתי לעבודה כשהייתה בת 3 חודשים אז הייתה אצל מטפלת מקסימה במשך חודש אח"כ היא הפסיקה (היה לה קשה השעות– 8 שעות) והעברנו אותה למטפלת אחרת נחמדה ג"כ , לפני שבועיים המטפלת השנייה הפסיקה כי חזרה לעבוד והחזרנו אותה למטפלת הראשונה עד הצהריים-5-6 שעות ובעלי מוציא אותה ושומר עליה עד שאני מגיעה בערך ב4
    האם יש קשר למעברים בין המטפלות לבין החרדה שלה ? היא ממש מסכנה ובוכה בהיסטריה כשאני עוזבת אותה. המטפלת שעכשיו שומרת עליה ציינה כי בשבוע הראשון שהייתה אצלה ג"כ היה אותו סיפור. מה לעשות ? איך לעזור לה להירגע ? לא עוזר שאני מדברת אליה מחדר אחר ולא כלום. אני לא יכולה להיות צמודה אליה כל הזמן. והיא עוד לא זוחלת כך שלא יכולה להגיע אחרי לכל מקום.
    מחכה לעצה. ותודה רבה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום ללי,
    בהחלט ייתכן שיש קשר בין המעברים של המטפלות למצוקה של ביתך. המצוקה הזו היא גם טבעית, ילדים בגיל הזה עוד לא מפנימים את המושג שנקרא "קביעות אובייקט" כלומר היא עוד לא מבינה שגם כשהיא לא רואה אותך את עדיין קיימת, והיא בוכה בהיסטריה כי היא בטוחה שנשארה לבד בעולם. זו הרגשה איומה, והדרך היחידה להתמודד איתה בגיל הזה היא לאפשר כמה שיותר רציפות אובייקט כדי התינוקת תפנים זאת ותוכל להחזיק את הרציפות גם אם פיזית היא לא נשמרת. לא כל כך הבנתי בעצם למה היא לא יכולה להיות צמודה אלייך כשאת בבית? האם אין אפשרות שתיקחי אותה לשבת לידך כשאת נמצאת בחדרים אחרים, או במטבח? למעט כשאת בשירותים, שזה באמת מצב לא נוח, מה המניעה בעצם שהיא תעקוב אחרייך בעיניה מתוך הכיסא שלה, הלול או הספה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

leli
    25/04/2010

הבעיה היא שעד לא לפני הרבה זמן כך היה והיא היתה איתי בכל מקום בסלקל והייתי מעבירה אותה מחדר לחדר כך רק שבגלל זה היא לא למדה להתהפך בזמן ועכשיו היא גם עדיין לא זוחלת כי היא לא מספיק על הרצפה. ולגרור אות על הרצפה ממקום למקום לא שיך מסרבל ומקשה.
    האם הגיוני כזו תלות ? לא מוגזם ? נראלי כי תינוקות בגילה לא מגיבים כך, לפי מה שראיתי סביבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום ללי,
    יכול להיות שהתגובה קצת מוגזמת ויכול להיות שלא, בכל אופן מה שיפתור את העניין הוא לא להשאיר אותה לבד שתתרגל. אז יהיה קצת מסורבל לקחת אותה איתך ולהאיר אותה על הריצפה שתזחל, אני עדיין חושבת שזה פיתרון עדיף על לתת לה לצרוח כשהיא עוד לא יכולה לדבר ולא יכולה להעסיק את עצמה לבד כי היא קטנה מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה