מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל ההתבגרות?שיר27/04/2010
הבן של בן 10 ומפותח יחסית לבני גילו: הוא גבוה ובחודשים האחרונים נודף ממנו ריח חריף של זיעה לאחרונה שמתי לב שצומחות לו שערות באיבר המין. האם אלו סימנים שהוא הגיע לגיל ההתבגרות?
מה אם הדברים הנוספים שמאפיינים גיל זה הוא חש אותם משיכה מינית וכו'...הוא עדיין קטן בשביל זה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פיסיולוגית
ד''ר שירי שדה שרביט28/04/2010שיר שלום,
הבן שלך מתחיל לפתח את סימני המין המשניים, ביניהם צמיחת שיערות באיבר המין ובבית השחי. כל הרבדים של ההתפתחות קשורים זה בזה - שינויים הורמונליים, פיסיולוגיים ונפשיים. בקרוב הוא יהיה יותר עסוק בנושאים של בנים-בנות, אבל בתחילה לא מדובר במשיכה מינית כמו של מבוגרים, רק בשלב מאוחר יותר. ההתפתחות היא גם אינדיבידואלית ושונה מנער לנער.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותשיר27/04/2010
ביתי בת השש מבלה במיטתה עם הדובי הגדול שלה,(בממוצע חצי שעה כל יום) היא שוכבת עליו מחבקת ומנשקת והכל נעשה בסודי סודות מתחת לשמיכה שלה כשאני נכנסת לחדר היא מחייכת חיוך מובך ואומרת שהיא מאד אוהבת את הדובי שלה. היא לא מורידה את התחתון אך סיפרה לבעלי שיש לדובי את הריח של הפות שלה והיא אוהבת להריח. בנתיים אני לא מתייחסת לזה האם אני צריכה לדבר איתה, להגביל אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר27/04/2010שלום שיר,
נראה שביתך יודעת שזה דבר שנעשה בפרטיות, כל עוד היא מתפקדת היטב מבחינת הפעילויות האחרות שלה, למה זה בעצם מפריע? זה דבר נעים וטבעי וכל עוד הוא נעשה בפרטיות ולא פוגע בפעילויות אחרות אין טעם להתערב בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוסיםמורן27/04/2010
שלום, בני בן ה- 3 ושלושה חודשים גמול מזה 9 חודשים, הגמילה נעשה בעקבות הרצון שלו והתהליך היה מדהים ומוצלח ביום ובלילה עד לפני כחודשיים, כאשר הוא התחיל לפספס במהלך היום לפחות פעמיים, יש הרגשה שהוא פשוט מוותר על ללכת לשירותים כי הוא עסוק באותו הרגע ולעיתים הוא עושה פיפי במודע - פשוט עומד ועושה. בזמן האחרון הופיעו פספוסים גם בלילה. בזמן שבורח לו אני מבקשת ממנו להוריד את הבגדים, מנקה את האיזור וממשיכה כרגיל בלי לכעוס בשום דרך שהיא.
רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע והאם אני צריכה להגיב בצורה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוסים
ד''ר שירי שדה שרביט28/04/2010מורן שלום,
קשה לדעת ממה נובעים הפספוסים. חשבי האם היו שינויים בהתנהלות בבית לאחרונה, שינויים בגן, הריון, החלפת עבודה של אחד ההורים או קושי בגן, וכדומה. רצוי גם לשאול את הילד באופן כללי אם משהו מטריד אותו (כמובן בשפה שמתאימה לגילו - למשל, אם דג הזהב היה בא ונותן לך שלוש משאלות, מה היית מבקש?), וכן להתייעץ עם הגננת.
הדרך להתמודד עם נסיגה בגמילה, היא פשוט לחזור שוב על התהליכים בגמילה שצלחו בעבר. כיוון שיש לכם חוויה של הצלחה אין סיבה שלא תחזרו לשגרה גם עכשיו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב ללכת לגן ובוכה - בן שנתייםמיכל27/04/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ילד אנרגטי, מקסים, חברותי, פעלתן ורגיש מאד.
מצד שני, הוא עקשן בצורה בלתי רגילה וחזק מאד באופיו (המכירים אומרים שבדומה להוריו..) אפילו הגננת אמרה לנו שהוא מאד חזק לגילו, למעלה מן הממוצע. היא גננת כבר עשר שנים.
בני היה בגן במשך חודשיים והעברתי אותו לגן אחר משום שהוא בכה ללא הרף כל יום וכל היום בגן והגננת אמרה שהוא זקוק למסגרת יותר אישית.
העברתי אותו לן מדהים, עם המלצות חמות מאד ולאחר שבדקתי היטב את הגננת שהיא מדהימה לטעמי. הגן הוא גדול ומרווח ויש בו ילדים מקסימי ויש בערך 8 ילדים סה"כ עם גננת 1 ו-2 סייעות.
אני רואה שכאשר אני באה לקחת אותו מהגן הוא שמח, צוחק, שר, ומראה לי את כל המשחקים בגן וממש לא רוצה ללכת (זה לא קרה בגן הקודם, שם היה עומד ומחכה לי בוכה...)
אבל בבוקר לפני שהולכים לגן הוא מתחיל בזה שהוא אומר לי שהוא לא רוצה ללכת לגן וממשיך בהתקפי בכי וצרחות אימה שהוא לא רוצה וממש קשה להרגיע אותו ולפעמים כל הדרך אל הגן - מרחק נסיעה 4 דק' - הוא צורח. כשמגיעים לגן הוא עובר לידי הגננת בפרצוף עצוב או בבכי ואני ממש הולכת לעבודה עם לב קרוע.
אני בטוחה באינסטינקטים שלי שהכל טוב בגן.. שוחחתי עם הגננת על כך והיא אמרה שזה עניין של שליטה בי וגם חוסר רצון לעבור מצב כמו שלפעמים קורה לו בגן במעברים מאוכל לשינה או ממשחק ללאסוף משחקים.
היא מציעה לשמור על שיגרה קבועה ככל האפשר ולא להתרגש..
האם אני מפספסת משהו? מה אני יכולה לעשות כדי להקל על המצב?
אני ממש חוששת ואני בעיקר חוששת מה יהיה במעבר בגיל 4 לגן עירייה?
אודה לתשובה מהירה..
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב ללכת לגן ובוכה
סמדר ריינר27/04/2010שלום מיכל,
הגננת צודקת. את בהחלט מפספסת משהו - בכך שנורא חשוב לך להרגיע אותו. למה זה כל כך חשוב לך? הוא לא כל כך סובל, תניחי לזה. כשאת מתרגשת מזה זה מגביר את התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "סרבן" חוגיםאייל27/04/2010
שלום רב,
בני בן 4.5 ועד לא מזמן היה משתתף בשני חוגים - ג'ודו ומדעים.
לפניי מספר שבועות ביקש להפסיק את חוג הג'ודו בטיעונים שונים.
מאחר ולא רצינו ללחוץ נקטנו בשיתוף פעולה עם בחירתו.
השבוע בחר הקטן לעשות אותה "פרובוקציה" עם חוג המדעים (אותו מאוד אהב!) והחליט שגם פה כבר לא "בא לו".
אמרתי לו כי נקודתית לא אכריח אותו להיכנס לחוג אך שאני ואימו נצטרך לדון בעניין (לא היתה לי תשובה טובה יותר).
כאן המקום להוסיף כי לאחרונה קיימנו שיחה עם הגננת ושם נאמר לנו כי בננו מתקשה לרקום קשרים חברתיים נוספים זולת חבר אחד ממש טוב שנמצא איתו בגן. החשש שלי הוא מאיזה סוג של דפוס או קו מחבר בין שניי העולמות, החיים החברתיים בגן ומחוצה לו.
אשמח ליד מכוונת
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן חוגים
סמדר ריינר27/04/2010שלום אייל,
בגי 4.5 חבר אחד טוב זה מספיק. גם שני חוגים זה יותר מדי, וגם לא חייבים חוג בכלל בגיל הזה. זה ממש מוקדם לחשוב שיש פה בעיה, אך יכולה להיווצר בעיה אם תלחצו עליו. תניחו לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר-תודה על התגובה-שאלה נוספת
אייל27/04/2010האם אין הסמיכות בין הוויתורים על שני חוגים שבתחילה מאוד אהב ללכת אליהם מעידה על משהו?
(אין לנו כהורים בעייה להניח לעניין פשוט רצף הארועים היה לנו חריג)
תודה שוב, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר28/04/2010שלום אייל,
תראה, אני לא יכולה לדעת כי אני לא מכירה אתכם ואת הילד, ולא נתתם פרטים עליו ועל המשפחה. יכול להיות שהוא פשוט לחוץ ועייף. מדובר בילד קטן מאוד שייתכן והייתה לו שנה די אינטנסיבית.
אם אתם מודאגים תנסו לחשוב האם קרה לאחרונה משהו במשפחה, שינוי מעבר או משבר כלשהו שלדעתכם יכול היה להשפיע עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- שאלה אחרונה להשלמת התמונה
לירן28/04/2010באשר למשבר/שינוי- אנחנו לא מצליחים לחשוב על שינוי מיוחד שארע לאחרונה. אמנם יש לו אח קטן, אבל כבר בן כשנה וחצי ולפחות מאיך שאנו רואים זאת, בננו הגדול ממשיך לקבל מאיתנו המון אהבה, חיזוקים חיוביים על דברים שעושה והמון תשומת לב. האם לנסות בדרך יצירתית לגרום לו ללכת לחוגים או פשוט לשחרר מבלי כל ניסיון ודי?
ובאשר לפן החברתי בגן- אמנם השבת שבגיל הזה חבר אחד זה מספיק טוב, אלא שהגננת אמרה שהיו מספר מקרים שאותו חבר לא שיחק עם בני אלא עם אחרים ובני היה עצוב שאין לו עם מי לשחק וכי הוא "בודד". משיחה שלנו עם הגננת היא ייעצה לנו להזמין אליו באופן קבוע עוד מספר מצומצם של חברים מהגן כדי לעזור לו לרקום עוד קשרים וגם בגינה לעזור לו להתחבר לילדים האחרים אולי בעזרת שיתוף הפעולה שלנו (למשל להציע לשחק יחד בכדור עם עוד ילדים מהגן). האם נראה לך כי עלינו לפעול בדרך זו? האם יש דרכים אחרות שאת מציעה? האם גם כאן עלינו לשחרר ולתת לו להתמודד לבד? נשמח למענה גם בעניין זה שהוא אף חשוב יותר מנושא החוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר ריינר28/04/2010שלום אייל,
לגבי נושא החברים זה בהחלט רעיון טוב בעיני להזמין חברים הבייתה ולנסות לעזור לו ליצור קשרים.
כל עוד זה נעשה בלי לחץ ועם רצון מצידו, כלומר לשתף אותו בכך שאתם מתכוונים לעשות זאת ולראות אם תגובתו חיובית. לגבי החוגים אני לא כל כך מבינה מבינה מה זה נקרא מבחינתכם "דרכים יצירתיות"כדי לגרום לו ללכת לחוג. יש להיזהר שלא מדובר בעצם בסוג של מניפולציה שמטרתה לגרום לו לעשות דברים שהם נגד רצונו כביכול מבלי שהוא יבחין בכך. הישירות היא הדרך הכי טובה בעיני. לא ברור לי כל כך מה הילד כן רוצה. הרי בודאי יש דברים שכן גורמים לו להתלהבות, וכן באים מיוזמתו, אם יש כאלה, כדאי ללכת איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר-תודה על התגובה-שאלה נוספת
אייל28/04/2010האם אין הסמיכות בין הוויתורים על שני חוגים שבתחילה מאוד אהב ללכת אליהם מעידה על משהו?
(אין לנו כהורים בעייה להניח לעניין פשוט רצף הארועים היה לנו חריג)
תודה שוב, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר ריינר29/04/2010שלום אייל,
לא בהכרח. ייתכן שהוא פשוט עייף בסוף השנה האינסטנסיבית הזו ושמראש לא היה מתאים לשלוח אותו לשני חוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא לא אוהב אותיאני27/04/2010
ילד בן 3 שנים ההורים לא היו נשואים אך בקשר טוב עם האבא
אתמול חזר מביקור ואמר לי אבא לא אוהב אותי
אמא אוהבת..סבא אוהב.... ועוד כמה שמות שאוהבים אבל אבא לא אוהב אותי
הייתי המומה ולא ידעתי בדיוק מה להגיד לו על זה
המבט שלו לא היה נעלב או עצוב
מה אני אמורה לעשות? מה להגיד והאם לשתף את האבא במה שהוא אמר
הקשר ביני לבין האב בסדר אנחנו מדברים יפה ובכבוד אחד לשני
לא נראה שלבן יש התנגדות ללכת אליו והוא מדבר עליו
האמת שלפני כמה שבועות הוא גם אמר לי את לא אוהבת אותי ולא הבנתי מאיפה הוא הביא את זה
אני כל היום מנשקת ומחבקת ואומרת לו כמה אני אוהבת אותו
האם זה אופיני בגיל הזה? להתייחס? להתעלם ולחכות לראות אם זה חוזר?
אודה על מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא אל אוהב אותי
סמדר ריינר27/04/2010שלום לך,
כדאי לברר בענייניות איך הוא הגיע למסקנה הזו. יכול להיות שכדאי לסייע לו עם האופן שבו הוא מפרש לפעמים דברים. או לחילופין ייתכן שהוא יספר לך משהו שבאמת מעלה חשש שאולי הוא נעלב בצדק ואז כדאי לברר עם האבא ולהבין על מה מדובר ומה היה באותה סיטואציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףףף ילד בן 4 ו3 חודשים3orob27/04/2010
שלום לכם צוות הפורום
אני אמא בת 30 יש לי בן 4 שנים , ובת 1 ו8 חודשים , הבעיה שלי עם הבן שלי , הוא כל הזמן היה ילד ממושמע , מנומס , וותרן , וכל הדברים הטובים יש בו , עד שחל שינוי דרסטי מבחינתי בתקופה האחרונה על ההתנהגות שלו בכלל וכלפיי באופן ספיציפי , התחיל להיון עקשן מאוד הוא לא שומע ממני אף מילה , כל מה שאני מבקשת ממנו הוא אומר לא , ואתמול כשאני הייתי נוהגת הוא פתח הדלת וכשאני בנהיגה , ולפני יומיים הוא אמר לי שתלכי למות, והיום הוא יצא מהגן ופרץ בבכי ולא רצה שילך לשם , אגב הקשר בינו לבין אביו מאוד מיוחד וטוב מאוד , אני רציתי לדעת מה הבעיה שעם הבן שלי , אולי אני הבעיה אני קצת אכזרית כשאני מדברת איתו רוצה תמיד שיהיה מושלם , אבל אני רוצה לדעת מה עובר על הבן שלי ? מה יכול להיות שהשתנה אצלו ? נא עזרו לי דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 ו-3 חודשים
סמדר ריינר27/04/2010שלום לך,
את מתארת מצוקה גדולה של הילד, את לא מתארת מה קרה במשפחה לאחרונה שיכול היה לגרום לשינוי. את מעלה השערה שאולי את דורשת ממנו יותר מדי, וזה בהחלט יכול להיות. עדיין את מתארת שינוי דרסטי, ולא ברור ממה הוא נובע.
מאחר והילד מסכן את עצמו (פותח את הדלת באמצע נסיעה), הייתי פונה בדחיפות לטיפול פסיכולוגי ולהדרכת הורים כדי לברר לעומק מה קורה ולטפל בכך ביסודיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה12327/04/2010
הבת שלי 9.5 חודשים, ישנה בחדר איתנו במיטה שלה. הולכת לישון אחרי טקס קבוע ונרדמת לבד (עם מוצץ) קמה הרבה לשתות מים. באמצע הלילה קמה ובוכה מאוד. אם אני נעלמת לה לשנייה בהרדמות היא שוב בוכה, כשהיא נרדמת לישון בערב זה לא ככה.
בסוף אני לוקחת אותה לישון איתנו שאין לי בעיה עם זה רק השאלה שלי אם אני עושה טעות לעתיד... ז"א שהיא לא תרצה אפילו להרדם במיטה שלה, גם לא צהרים...ולא בערב כי תתרגל למיטה שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
12328/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר28/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה לגיל הרך
נעמה סבג שמש30/04/2010היי,
כל עוד את מעבירה את ביתך למיטתך מבחירה, זה בסדר, אבל כן- יש לקחת בחשבון שאת יוצרת פה הרגל ותלות, שלא ממש כדאי ליצור.
יש הורים הבוחרים בלינה משותפת, וזה בסדר, כל עוד מבינים את המשמעויות.
הייתי ממליצה לך לשנות את הרגליה ע"י תהליך הדרגתי. את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי.
אני פה לכל שאלה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כספ ללא רשותדיאנה26/04/2010
שלום רב.בני בן10 ובתי בת 8 .היא סיפרה לי שראתה לאחיה כסף 2של 200.כששאלתי אותו מאיפה הכסף הוא ענה שזה היה בכיס שלו והחזיר לי רק 200 שאלתי היכן עוד הוא אמר שאין לו.בערב בעלי גילה שחסר לו 500 שח בארנק בני לא היתוודה במעשה ומצאנו אצלו בקלמר עוד 200 שח כנראה את ה100 ביזבז על ממתקים.בבקשה תמליצו לי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כספים לא רשות
סמדר ריינר26/04/2010שלום דיאנה,
כשילדים בגיל הזה לוקחים, סוחבים או גונבים זה בדרך כלל מעיד על מצוקה ריגשית כלשהי. לכן כדאי לברר מהי אותה מצוקה ולטפל בה, אחרת הבעיה לא תחלוף, ולא משנה כמה עונשים או אזהרות תענישו ותזהירו.
אני לא יכולה לדעת על מה מאותת הבן שלכם, אבל יכול היות שעצם העובדה שהוא "גנב" כסף מאבא מעידה על הצורך שלו בקשר עם אבא. האם ייתכן שחסר לו קשר יותר עם אבא? האם אבא היה פנוי אליו יותר בעבר, ועכשיו נהיה עסוק, מסיבה כלשהי והילד מתגעגע אליו וכועס עליו? זוהי רק השערה, ואולי יש כיוונים נוספים, שאני לא יודעת כי אני לא מכירה את הרקע שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבדת שליטהמיכל26/04/2010
שלום רב
הקטנה שלי בת שנתיים וקצת.
לאחרונה אני שמה לב שאני פשוט מאבדת שליטה וצועקת עליה די הרבה.
הפעם הראשונה שצקתי עליה היה לפני חודשיים - היא הייתה קמה כל הזמן בלילות ולא רוצה לחזור לישון, ורוצה שאשאר איתה עוד קצת ועוד קצת. פעם אחת באמצע הלילה הייתי כל כך מותשת שצרחתי עליה (משהו כמו- די! מספיק! אי אפשר יותר ככה גם אמא צריכה לישון, את ילדה גדולה ....
ומאותו לילה היא פשוט התחילה לישון.
בחודשיים שעברו מאז זה קרה לפחות עוד פעמיים שצעקתי ככה ועכשיו פעם שלישית.
בד"כ הצרחות שלי באות כשהיא בוכה בלי הפסקה, נכנסת למן התקפת בכי ולא עוזר כל מה שאני מנסה לעשות היא ממשיכה לבכות.
אז זה מה שקרה עכשיו- חזרה מהגן כל דבר בכתה.(היה פה חבר שלה - כל משחק שנגע בו היא בכתה חזק(זה שלי זה שלי)בסוף הלכו מסכנים. א"כ אנלהציה בכתה בלי הפסקה, מקלחת בכתה בלי הפסקה ואני מנסה להרגיע- לספר סיפור, לדבר כלום לא הולך. בסוף באמבטיה צעקתי לה והיא נרגעה.הפסיקה לבכות.
אני מאמינה שהיא פשוט נבהלת מהצעקות ולכן שותקת... אני גם מאמינה שזה לא אמור להיות ככה שאמא צורחת כך על הבת שלה. ואחרי הצעקות האלה אני פשוט בוכה בעצמי שאבדתי עשתונות וצעקתי ככה.. היום בקשתי ממנה סליחה שצעקתי עליה והסברתי שהיה לי קשה לשמוע אותה בוכה כל הזמן.
אני גם מאמינה שאני מקבלת חיזוק חיובי ממנה ,כי היא פשוט שותקת אחרי שאני צועקת אז אני חוזרת על הצעקות.
מה לעשות? איך אני יכולה לעצור את הצעקות האלה?
זה קרה כבר 4,5 פעמים בחודשיים האחרונים ומאמינה שימשיך לקרות אם לא אעצור את עצמי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס הוא חלק מההורות
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2010דנה שלום,
את בטח יודעת שבתך נמצאת ב"גיל המרד", בו היא נוטה להתנגד לך יותר מבעבר. בתך מבינה יותר כיצד העולם מתנהל ואת המקום הקטן והצנוע שלה בעולם, ביחס לגורמים אחרים וכמובן למבוגרים המשפיעים יותר ממנה. עד גיל שנתיים, המקום של הכעסים ביחסי הורים-ילדים, הוא יחסית מועט. לאחר מכן, האישיות וההעדפות של הילד מתחילים לתת אותותיהם, ולכן סביר להניח שיהיו יותר מריבות ועימותים. כעס ותסכול הם חלק טבעי מיחסים קרובים, וכמובן שיחסי אם-בת הם כאלו.
חשוב לציין, שהתדירות שהזכרת היא נמוכה יחסית, ואם את צועקת על בתך חמש פעמים בחודשיים, דיינו. לכעס באמת יש גם תפקיד חשוב, כי הוא מסמן לבת שלך גבול, ומתי היא עוברת אותו.
מה אפשר לעשות? נראה שעבורך קשה יותר להתמודד עם התקף בכי של בתך. אם את מנסה להרגיע אותה מספר דקות והיא עדיין בוכה ולא מאפשרת לך לעזור לה, תוכלי להעביר אותה לחדרה ולאפשר לה שם לנוח למעט זמן. עבור הרבה ילדים, זו הזדמנות להתארגן, "להתאפס", ולחזור לעולם כשהם רגועים יותר. את יכולה לקחת את כלל האצבע המאוד כללי, שאם היא בוכה מאוד יותר מחמש דקות ואת לא מצליחה להרגיע אותה (כלומר, הבכי גם לא פוחת בעוצמתו), תאמרי לה שהיא עוברת לנוח בחדר, והיא תוכל לצאת כשהיא תהיה יותר רגועה. ייתכן שזה יעזור לה. המעבר לחדר אינו עונש, אלא אפשרות לאסוף את עצמה. גם אנחנו כמבוגרים הרבה פעמים מנתקים מגע ממי שקשה לנו איתו, ואז חוזרים לדבר אח"כ כשהעצבים קצת שוככים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו...
מיכל27/04/2010אני רק רוצה להדגיש שהצעקות הן לא סתם צעקות, אני ממש צורחת עליה.
יש פעמים נוספות שאני מרימה את הקול, אבל לא ברמה של צרחות כאלו.
עניין הבכי הוא לא ממש התקפה. יש לה ימים (לא מעטים) שלא משנה מה אנחנו עושים או מה קורה מסביב היא מתבכיינת בלי הפסקה כמו שקרה אתמול- התבכיינה "זה שלי זה שלי" הסברתי שהמשחק באמת שלה אבל החבר בה לשחק איתה ביחד ,שהוא לא לוקח לה את המשחקים, כמו שהיא משחקת אצלו והוא נותן לה... אחר כך כשהלכו עשיתי אנלהציה והיא בכתה "לא רוצה לא רוצה והשתוללה" - אמרתי בסדר תכף מסיימים. (היא רגילה לאנלהציה), א"כ עברנו לאמבטיה והתנגדה ושם כבר בכתה יותר ולא סתם התבכיינה- הסברתי שצריך להתקלח, זה חשוב.... שנעשה ציק צק ונצא... ואז אחרי שכלום לא עזר צרחתי, היא נבהלה ושתקה.
אני לא כל כך רואה שבאחד מהמקרים שכתבי לך פה היה מתאים להכניסה לחדר להרגע.אשמח לשמוע איך אם כן. כי הפתרון נראה לי טוב אם באמת היא בוכה בלי הפסקה.האם להכניס אותה לחדר להרגע בזנמן שחבר פה היה יכול להיות נכון? אובזמן אנלהציה? (לעצור את האנלהציה)? בטח שבזמן המקלחת לא אוציא אותה ואחזיר אותה שתרגע, או שכן?
בהמלצת מכרה שהיא מדריכת הורים, כאשר הגברת הקטנה לא מתנהגת כראוי .סתם לדוגמא מטפסת על הספא וקופצת ואחרי אזהרה והסבר היא לא יורדת. אני אומרת שלא נעים לי להיות איתה כשהיא לא מקשיבה והולכת. במקרה הזה היא תמיד מתחילה לצרוח יותר ולרדוף אחרי ואז כשאני מסתובבת אליה היא נרגעת ולא חוזרת על המעשה יותר. אבל במקרים שהיו אתמול זה גם לא נראה לי אפשרי.
הדוגמאות האלו הן מעטות יש עוד הרבה כאלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט28/04/2010דנה,
כמובן שעדיף שלא להגיע לכדי צרחות. כמעט תמיד יש מקומות בהם ניתן לעצור לפני שהמצב מידרדר לעימות חריף ביניכן. למשל, בתיאור שלך לגבי אותו יום, לא ברור אם היתה הפסקה בין האירועים השונים, או שלאחר הקושי עם החבר עשיתם אינהלציה ומשם עברתם לאמבטיה. גם לפני האמבטיה אני משערת שהיא לא מתנגדת רק לאחר שנכנסה אלא כבר כשמגיעים לחדר האמבטיה או כשאת מתחילה להפשיט אותה. גם כאן אפשר לשים אותה בחדר להירגע קצת.
יש המון דרכים לגדל ילדים ואנשים שונים מגיבים בדרכים שונות. אני אישית לא הייתי נוהגת כפי שייעצו לך. אני חושבת שללכת מפני ילד כשהוא מתנהג באופן שלא מקובל על ההורה, זו תגובה שלא כדאי לנהוג בה באופן גורף. מה את משדרת לילדה כך? לדעתי, עובר מסר שאת תעזבי אותה כשהיא לא מתנהגת כרצונך (לא סתם היא רודפת אחרייך בבהלה) ובנוסף את לא מתעמתת איתה ומעצבת את ההתנהגות כפי שאת חפצה. בנוסף, אם היא משתוללת בסלון, למה שאת תעזבי אותו אם ישבת שם? במקרה כמו שתיארת, אני ממליצה על תגובה אחרת - לבקש ממנה לא לקפוץ, ולומר שהיא עלולה ליפול, להרוס את הספה וכדומה (כל מה שמטריד אותך בהתנהגות); לומר לה שאם היא לא מסוגלת עכשיו לשבת בכיף על הספה אתך, היא לא תוכל לבלות אתך בסלון ותנוח קצת בחדר עד שהיא תרצה שוב לשתף פעולה.
חשוב לי לציין דנה, שאת אמא לילדה מאוד קטנה ויהיו הרבה מצבים מורכבים שתתמודדי עמם. חשוב שתאספי התנהגויות ותגובות מאחרים, ולבסוף תבחרי מה שמתאים למשפחתך, לבתך ולך. התגובות שלך בוודאי יהיו גם שונות בין ילד לילד, וזה בסדר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
מיכל27/04/2010כתבת שלכעס תפקיד חשוב בהצבת הגבולות
אבל האם כעס שמתבטא בצעקות /צרחות לא עלול לפגוע יותר?
והאם זה שהיא באמת נרגעת אחרי הצעקות שלי מסמל שהבינה ש" הלו עברתי פה את הגבול".
או שייתכן והיא פשוט נבהלת ממני יותר מדי...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותתמרה26/04/2010
בתי בת 8 ומזה כשנתיים שאני מבחינה כי היא מאוננת. היא עושה זאת תמיד במרחבים פתוחים בבית ולעיתים כשאחיותיה לידה. הסברתי לה ה-מ-ו-ן פעמים שזה דבר טוב ונעים אך עליה לעשותו בפרטיות בחדרה. היא משדרת לי שהיא מבינה ואף נבוכה מעצם העובדה ש"נתפסה" אך היא חוזרת על כך שוב ושוב ושוב. היא מאוננת כמה פעמים ביום ולא נרתעת מנוכחות אחיותיה.
אני מתוסכלת מאד! נדמה שהיא לא מפנימה את נושא הפרטיות.
בתי מוקפת חברות, אהודה בבית ספרה, תלמידה מצויינת. אינני מבחינה במצוקות.
אנא עזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר26/04/2010שלום תמרה,
זה לא שביתך לא מפנימה את נושא הפרטיות אלא קורה לה משהו שבגללו היא לא יכולה לשלוט בצורך לאונן.
כפי הנראה היא במצוקה כלשהי, והאננות היא כלי מבחינתה להירגע.
לא סיפרת הרבה פרטים עליה ועל המשפחה, אבל אולי כדאי לבדוק מה קשה לה, האם מרגישה בודדה, חרדה או סובלת ממצוקה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועדכון
תמרה26/04/2010תודה על התגובה.
שוחחתי עמה ברצינות שוב היום...הפעם עם המון חיבוקים וליטופים. היא מאד בכתה אך אמרה שאין לה שום בעיה או קושי. שאלתי אם מישהו מציק לה בבית הספר, בכיתה, בהסעה...אחיותיה אולי....חברותיה. משהו בלימודים אולי ....וכלום. היא אמרה שהכל בסדר. היא היתה מאד אמינה.
אולי אני משדרת מעט עייפות וחוסר סבלנות וזה משפיע עליה...אינני יודעת.
אנסה להתעלות על עצמי ואבדוק אם זה משתפר.
תודה רבה לך בכל אופן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר27/04/2010שלום תמרה,
יש סוגים של קשיים ריגשיים שילדים לא תמיד יודעים לזהות ולדווח עליהם מילולית.
ילידם שנוטים לאונן הרבה, לעיתים קרובות מרגישים לא מספיק מוחזקים ריגשית. תבדקי את סדר היום שלה, כמה קשר קרוב יש לה איתכם ההורים תוך כדי היום, האם יש במהלך היום הרבה"חללים" שבהם היא צריכה להחזיק את עצמה "לבד" כלומר בלי קירבה של מבוגר ובלי תכנית. ייתכן שהרגעים האלה שבהם לבנות יש זמן חופשי בבית ובהם היא מאוננת מרגישים לה כבודדים, והיא זקוקה שם לתשומת לב וליד מכוונת של מבוגר.
תנסו להקדיש לה באופן קבוע זמנים לבד עם אחד ממכם, שיכללו תשומת לב אישית ומגע גופני חם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בת שלוש וחציסמייל26/04/2010
יש כמה התנהגויות שאני לא יודעת איך להתנהג למשל: אתמול בגן בכתה כל היום וביקשה שיתקשרו לאמאעל כל דבר בכתה עד שהגיעו הדבקרים בשעת הצהרים והיא הרביצה לעצמה ותלשה את השערות הגננת הושיבה אןותה בצד להרגיע וטענה שזה הדבר היחדי שהרגיע אותה אחר הצהרים הגיע איתי הביתה ביקשה לשתות מים לקחה את הכוס ושברה על הריצפה הרביצה לעצמה אמרתי לה בזהרות על עצמה מהזכוכיות אז היא לקחה את הזכוכית וחתכה את עצמה ביד בכוונה
התנהגתי בקוליות וטיפלתי בפצע אחרי שעה היא אמרה לי אם אני כועסת ואמרתי שלא
היום בגן שוב פעם אותן התפרצןויות בכי תתקשרו לאמא שלי ןומשיכה בשיער
חשוב לציין שהרבה פעמים יש לה התפרצוויות בגן אבל לא בקנה מידה כזאת ולא משיות בשיער
עוד חשוב לציין שנולדה לה אחות בת ארבעה לחודשים ואני מתמרנת בנהם הרבה עם בביביסיטר
בנוסף לזה לאחרונה יש מתח ביני לבין בעלי
איך אני אמורה להתנהג איתה במצבים כאלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 וחצי
סמדר ריינר26/04/2010שלום סמייל,
נשמע שהילדה שלך במצוקה אדירה. אני לא יודעת מדוע. באותם רגעים כשהיא מתפרקת צריך לאסוף אותה בידיים שלך, בחיבוק, ללטף אותה ולנסות להבין מה קרה.את לא מספרת מה הסיבות או הטריגרים להתנהגות. בכל אופן ייתכן שיש מקום לפנות לטיפול משפחתי, כדי לראות מה קורה במשפחה שמשפיע כל כך על הילדה. להסתפק בעיצה עבורך איך להתנהג עם הילדה זה כמו לשים פלסטר על בעיה הרבה יותר עמוקה. נשמע שהמצב של הילדה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונשיםמורן26/04/2010
שלום,
בני בן שנתיים וחצי
מבין מה רוצים ממנו ברוב המקרים אך כמו כל ילד לעיתים עושה "דווקא" השאלה זה האם זה גיל שניתן להעניש וכיצד??? למנוע ממנו לראות טלוויזיה לדוגמא או דברים אחרים שהוא אוהב ללכת לסבתא וכאלה??
או פינת מחשבה? ואם כן מה זה פינת מחשבה איפה?? בחדר?. אני לא רוצה שהוא לא יאהב את החדר שלו במידה ויחשוב כי חדר זה עונש
תודה רבה הפורום מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונשים
סמדר ריינר26/04/2010שלום מורן,
תודה על המחמאות לפורום:-)
תראי, אני עדיין לא נוכחתי בעונשים יעילים, שמשיגים את מטרתם וכשזה כן קורה זה במחיר השפלה ופחד של הילד שהנזק שלו בעיני יותר גדול מהתועלת.
בטח שאין מקום בעיני לעונשים בגיל שנתיים.
המצב שהילד עושה דווקא בגיל הזה הוא מצב טוב. האם את רוצה לגדל ילד צייתן, תלותי ונטול אישיות משל עצמו? טוב מאוד שהוא נאבק על עצמאותו ועל הדיעה שלו.
כמובן שלא לגבי כל דבר הוא יכול להחליט. את צריכה לקבוע סדרי עדיפויות, מה פחות חשוב, ואפשר לוותר לו, ומה חשוב מאוד וצריך להתעקש. במיקרים שאת מתעקשת עליהם צריך להגיד לו בצורה סמכותית ונחרצת שאסור, וגם למנוע ממנו פיזית "לבצע את זממו" אם יש צורך.
את יכוה גם לתת חיזוקים חיוביים כאשר הוא מתנהג באותם תחומים שחשובים לך כמו שאת רוצה.
אין טעם להיכנס למאבקי כוח ולהורדות ידיים עם ילד בן שנתיים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא בטוח במצוקה אדירה איפה
סמייל26/04/2010אפשר לקבל טיפול משפחתי או רק בשבילי כדי לדעת איך להתמודד איתם לא נראה לי שבעלי יסכים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
סמדר ריינר27/04/2010שלום סמייל,
קיימות מספר אפשרויות טיפוליות ציבוריות או פרטיות.
לגבי טיפול משפחתי את יכולה לברר בעירייה לקבל תחנה לייעוץ נישואים וטיפול משפחתי ששייכת להם, ברוב העירייות והרשויות המקומיות יש דבר כזה התשלום מסובסד. את יכולה לברר אם אפשר להתקבל שם לטיפול משפחתי למרות שכרגע הבעל מסרב להגיע (אחרי שתבדקי איתו כמובן שבאמת הוא מסרב). אפשרות אחרת היא לקבל המלצות ממכרים לגבי טיפול פרטי באיזור מגוריכם.
בנוסף את יכולה לברר באתר האינטרנט של קופת החולים שלך או בקופה עצמה לגבי רשימות של פסיכולוגים, פסיכותרפסיטים או מטפלים משפחתיים שעובדים איתם בתשלום מסובסד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד גבהיםשרון26/04/2010
לפני כחודש בני בן 10 חודשים נפל מנדנדה בגובה של כמטר.
מאז חושש מגובה כמו: לשבת על הכתפיים , בעת שחרור הרצועות מכסא האוכל , בוכה כשמרימים אותו לגובה (מעל ראש ההורה). מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר26/04/2010שלום שרון,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה על פחדים ובידקי האם יש שם רעיונות שאת יכולה ליישם עם בנך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
שרון27/04/2010סמדר תודה.
בדקתי בשאלות הנפוצות ובעניין פחדים מדובר בילדים גדולים יותר שניתן לשוחח איתם ולעזור להם בדרכים הדורשות תקשורת מילולית. מכיון שמדובר בתינוק בן 10 חודשים, מלבד חשיפה (על הנדנדה הוא עלה ביום שאחרי שנפל וממנה אינו חושש) האם יש דבר מה נוסף שאני יכולה לעשות בכדי לעזור לו כי אני רןואה שהוא מפחד ולא בטוח בגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר27/04/2010שלום שרון,
מתנצלת, טעות שלי, לא שמתי לב שמדובר בתינוק קראתי בטעות שמדובר בילד בן 10, בודאי שזה לא מתאים. לנוחותך אעביר את השאלה לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר27/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון עם אמא ואבאאורית26/04/2010
שלום רב,
ביתי בת 4, בת בכורה ועד לפני כשלושה חודשים עדיין ישנה איתנו בחדר.
מאחר ועברנו דירה ניצלנו את ההזדמנות והעברנו אותה חדר. הניסיון הצליח בחלקו וחלק מהזמן היא ישנה בחדר אך באופן קבוע, באמצע הלילה היא מגיעה לישון איתנו. היא מבקשת להירדם אצלנו לפני שהיא הולכת לישון ואחר כך שנעביר אותה לחדר שלה או שמישהו מאיתנו יישן איתה. גם אם אני או בעלי ישנים איתה, כאשר היא מבחינה שקמנו, היא מגיעה לחדר. כתוצאה מכך, אני ובעלי כל הזמן מתווכחים כי הוא חושב שצריך להתעקש איתה ואני, יותר רכה איתה ומעדיפה להשאיר אותה לשארית הלילה איתנו.
מה עושים?
תודה מראש לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון עם אבא ואמא
סמדר ריינר26/04/2010שלום אורית.
זה באמת לא מתאים שהילדה תמשיך לישון איתכם או עם אחד מכם. כאשר היא מתעוררת באמצע הלילה, אפשר לשבת לידה עד שהיא נרדמת ואחר כך לחזור למיטה שלכם. כמובן שצריך לדבר איתה על כך זה מה שתעשו מעכשיו ולהכין אותה. ייתכן שיהיו כמה לילות קשים, צריך לעמוד בהם ואין סיבה שזה לא יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)