מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירתפסיכולוג/מטפל לבת 3היי ג'וד29/04/2010
שלום!
אני אב לילדה בת שלוש. מזה זמן רב אשתי
ואני מעוניינים בהתייעצות עם פסיכלוג או מטפל
כלשהו לגבי ביתנו.
הבעיה הנה שלא ברור לנו לאן עלינו לפנות.
אולי השוואה להתמודדות עם בעיה פיזית תבהיר את הקושי שלי:
כשיש בעיה פיזית ברור שהגורם היחיד שיש לפנות אליו הוא
רופא ילדים, ורופא כזה הוא רק רופא שיש לו אישור על התמחות ברפואת ילדים ממשרד הבריאות.
הטיפול הוא זול מאוד, ולא כרוך בהיפתחות כלשהי של ההורים או הילד כלפי המטפל
לכן ניתן ללכת לרופא ללא היכרות מוקדמת, ובמקרה הגרוע ביותר ללכת לרופא אחר
במידה ו"לא מרוצים".
לגבי בעיה במישור הרגשי/מנטלי:
לי לא ברור האם יש לפנות לפסיכולוג/עו"ס/סדנת הורים? האם יש פסיכולוג בעל
התמחות בפסיכולוגיית ילדים? האם העניין מעוגן באופן רשמי כלשהו?
בנוסף, מאחר והטיפול יקר מאוד בד"כ, וכרוך בהפתחות נפשית של הילד אל מול הגורם המטפל, התחושה שלי היא שאני לא יכול סתם לשלוף שם מספר הטלפונים או מרשימות פסיכולוגים בקופ"ח.
אז איך ניתן לדעת שהמטפל הוא בעל מוניטין? אני לפחות לא מרגיש בנוח לשאול הורים אחרים לגבי עניין זה, אבל נראה לי שהדרך הטובה ביותר לעמוד על טיבו של מטפל היא ע"י המלצות.
האם תוכלו לסייע לי בנושא זה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת פסיכולוג/ מטפל
סמדר ריינר29/04/2010שלום לך,
אתה שואל שאלות טובות ונכונות. אכן יש פסיכולוגים (בעלי תואר שני שסיימו התמחות קלינית, לגבי הדרכת הורים מתאימים גם פסיכולוגים שסיימו התמחות חינוכית), פסיכותרפסטים (עובדים סוציאלים קליניים בעלי תואר שני שסיימו בית ספר לפסיכותרפיה) ומטפלים באומנות שהוכשרו לעבוד עם ילדים. אכן הדרך הנכונה ביותר להגיע לאיש מקצוע טוב היא לבקש המלצות, אכן זה מביך לעיתים לבקש אותם, ואכן טיפול פסיכולוגי דורש אמון ויכולת להיפתח. הכל נכון.
לא ציינתם גם מה הבעיה שבגללה אתם פונים, ייתכן שזה היה מקל עלי לכוון אתכם. בכל אופן, לא כל כך נהוג בגיל הזה (אם כי זה כן קיים ונעשה) לטפל בילד ישירות, אלא נהוג יותר לסייע באמצעות הדרכת הורים, או טיפול דיאדי, שזהו טיפול משולב כשההורה והילד משחקים ביחד בחדר והמטפל צופה בהם ועוזר לטפל בקשר ביניהם, אם הבעיה נובעת מהקשר.
בגיל הזה יש אפשרות לפנות דרך קופת חולים למכון להתפתחות הילד ולקבל גם שם טיפול ריגשי והדרכת הורים. כמו כן, יש אפשרות לקבל המלצה לטיפול פרטי, אם בכך אתם מעוניינים, דרך אנשי חינוך כמו הגננת, או אנשי מקצוע כמו רופא הילדים שלכם.
קיימת כמובן האפשרות, להפסיק להתבייש כל כך. ממה אתם בעצם מתביישים? יש לכם בעיה, אתם לוקחים עליה אחריות ורוצים לטפל בה, לדעתי תופתעו לשמוע כמה ממכריכם סבלו מבעיות דומות ויש להם המלצות לתת לכם.
גם אחרי שקיבלתם המלצות, זה לא אומר שאתם מרגישים נוח עם כל איש מקצוע, ובכל מקרה הפגישה הראשונה היא בדרך כלל רק איתכם, ולא עם הילדה, ובה איש המקצוע אמור לנסות להבין את הבעיה ואתם אמורים לנסות להבחין האם נראה לכם שנוח לכם איתו והאם אתם מרגישים שבאופן כללי הוא מבין עניין ואתם סומכים עליו. מותר לנסות פגישה או שתיים ולקחת זמן לחשוב, ולנסות מישהו אחר. עם זאת, אם כבר החלטתם, חשוב להתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט מס' בעיות
היי ג'וד29/04/2010ראשית, אני רוצה להודות לך על תגובתך המהירה והמפורטת :-)
אני אפרט מס' בעיות שעמן אנחנו מתמודדים:
רוב מוחלט של הזמן הילדה מתנהגת יפה מאוד, היא רגישה ונבונה והכל בסדר.
אבל לעיתים יש התנהגויות בעייתיות:
1) היא משתמשת במילה "מגעיל" בתדירות גבוהה. היא אומרת את זה
לנו כשהיא כועסת עלינו. לפעמים היא מזכירה את המילה הזו גם בהקשרים
לא מובנים, ללא כעס. למשל: אנחנו הולכים לתת אוכל לחתולים ליד ביתנו, וכשהיא
רואה את אחד החתולים היא צועקת לו את זה, למרות שהיא לא נגעלת ממנו.
התחושה היא שיש לה קצת "אובססיה" למילה הזו (המילה יכולה להשתנות מסמן לזמן.
לאחרונה היא אומרת "מסריח" והיה גם "אני לא אוהבת אותך")
2) לעיתים היא ממש מרביצה לנו כשהיא כועסת. אשתי גם מאוד חוששת מהעניין מאחר והיא בהריון.
(שזה כמובן נושא בפני עצמו בהקשר לילדה, אבל יש לציין שהבעיות לא החריפו או צצו בעקבות ההריון). או שהיא עושה דברים קיצוניים אחרים כמו לזרוק צלחת מלאה אוכל על הרצפה, או לזרוק את
כל הצעצועים בחדר. אני תוהה מה הדרך הנכונה להתמודד עם זה, ואיך למנוע את זה?
3) יש לה כל מיני דברים חסרי פשר שמעצבנים אותה:
א) הרבה התעסקות עם הקוקו/צמות. לפעמים היא מחליטה שהקוקו שלה לא טוב
והיא נכנסת למצב של השתוללות בעקבות זה. זה גם יכול לקרות אם במקרה נגעת לה בקוקו.
ב) עוד דוגמא: יש לנו בבניין שני גרמי מדרגות לצד זה. בד"כ חשוב לה שהיא תלך בשמאלי ואני
בימני (איך שהיא מחליטה באותו יום) וכל ניסיון למנוע את זה מלווה בצרחות והתעקשות שלא לרדת במדרגות.
ג) התנהגות שונה בבית מבגן: בגן היא הולכת לבדה לשירותים, ובבית מתעקשת שנלך איתה. פעם הגענו לגן והיא הייתה צריכה להתפנות ובגלל שהייתי נוכח עדיין - התעקשה שאקח אותה.
הערה נוספת: בשנה שעברה הגננת התלוננה עליה הרבה. בתחילת השנה, כשהכנסנו אותה לגן חדש אשתי אמרה לגננת שייתכן ותהיינה בעיות. בחודשים הראשונים בגן, בערך עד חנוכה, קיבלנו משוב מאוד חיובי מהצוות , שפשוט אמר לאשתי שהיא דאגה לשווא בתחילת השנה.
אבל מנקודת זמן מסויימת התחילו תלונות קשות בסגנון מה שתיארתי לעיל.
בהתייחסות למה שכתבת בתשובה, ברור לי כי אנחנו ההורים הם אלו שצריכים לשבת מול גורם מטפל, אבל אין לי ספק שהגורם המטפל צריך גם לבוא במגע עם הילדה כדי להבין אותה.
אני גם רוצה להוסיף שתחושתי היא שהטיפול הטוב ביותר שהיה יכול להנתן הוא מעין "תואם סופר נני" שבו המטפל מגיע לביתך ורואה את הסיטואציה בזמן אמת. אני מאמין שהייתי בוחר בקו זה, אלמלא היה כה יקר. בכל מקרה, האם תועלי לציין מה דעתך על טיפול מעין זה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפירוט
סמדר ריינר29/04/2010שלום לך,
אכן נראה שיש קשיים עם הילדה. אני חושבת שטיפול "תואם סופר נני" יכול מאוד לעזור, אבל גם הדרכת הורים ואפילו בלי לפגוש את הילדה יכולה להיות מאוד יעילה כאן.
חלק מההתנהגות של הילדה נראית לי חרדתית (סירוב ללכת לשיורתים ללא ליווי וההתעקשות בעניין המדרגות) וההשערה שלי שגם החרדה שלה וגם ההתנהגות התוקפנית שלה קשורה לכך שהיא חווה אתכם חלשים וחרדים משום מה. או בגלל שהתגובות שלכם מאוד חרדות, או בגלל אוירה כללית בבית שבה היא מרגישה שלא תמיד ברור שאתם כתובת ברורה וחזקה לקשיים שלה. לא מכוונה רעה כמובן אלא אולי בגלל כאמור דאגה וחרדות שלכם או חוסר בכלים ומיומנויות.
הדרכת הורים רגילה לגמרי יכולה מאוד לעזור כאן. ייתכן שיהיה צורך לפגוש את הילדה כדי להתרשם, אבל לא בטוח שגם זה הכרחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.8- בררן מאוד באוכללירן29/04/2010
בני בן 4.8 שנים ומאוד בררן באוכל. הוא כמעט לא אוכל כלום, למעט דברים מאוד ספציפיים ולא מגוונים כמו: פתיתים, שניצל (מעדיף מוכן), קורנפלקס וכד'. אתמול למשל היינו בקניון ושאלתי אותו מה רוצה לאכול (אפשרתי לו בחירה בין פיצה למקדונלדס) והוא אמר שמעוניין בפיצה וביקש גם קולה. לא התנגדתי לקולה (הבנתי שמלחומות בעיין הזה של השתייה הלא בריאה, מיותרות) ומה שקרה שהוא שתה מהקולה והחליט שהפיצה לא טעימה לו ובסופו של דבר לא אכל כלום. ראשית אציין כי אני כבר יודעת שלא צריך לנהל איתו מלחמות על אוכל ואם אומר שלא מעוניין לאכול, אז פשוט לעזוב אותו בלי שכנועים וכו'. אבל, שאלה אחת- האם עלי לוותר לו גם בעניין הקינוח? הוא תמיד מבקש משהו מתוק כמו גלידה וכו' ואני אוצרת לו שיקבל רק לאחר האוכל. אתמול אחרי שלא אכל את הפיצה ביקש גלידה ואני סרבתי בטיעון שלא אכל את ארוחת הערב שלו. האם פעלתי נכון? לדעתי אני לא צריכה לוותר לו לגמרי ולאפשר לו רק להנות מהמתוקים. שאלה שניה- פעמים רבות אנחנו מכינים ארוחות ערב מגוונות ושונות ובני לא אוכל כי הוא לא אוהב. שוב, אנחנו לו נלחמים איתו ומאפשרים לו לא לאכול. השאלה- האם עלי להציע לו דברים אחרים שהוא כן אוהב? למשל: קורנפלקס הוא כמעט אף פעם לא מסרב. אבל לדעתי זו בעיה כי גם, הוא תמיד יאמר לכך כן ולא יאמר דברים אחרים וגם הבנתי שילדים צריכים ללמוד שמה שהכנו באותו היום לאכול זה מה שיש ואנחנו לא "מסעדה". מה עלי לעשות? האם לדאוג שתמיד יהיה על השולחן דברים שהוא אוהב או רוצה? (קורנפלקס, שניצל וכו'") או שלהמשיך ולהכין גם עבור יתר בני הבית ואם לא רוצה פשוט להניח לו ושלא יאכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בררן באוכל
סמדר ריינר29/04/2010שלום לירן,
נראה שאת הפנמת מבחינה התנהגותית שלא צריך להילחם אבל בפנים את עדיין לא הרפית ואת מודאגת ודרוכה. את צריכה לנסות להפסיק לדאוג, הוא מרגיש שזה נורא חשוב לך אפילו כשאת לא נלחמת.
בנוגע לשאלותייך, אז כן, את עושה נכון כשאת לא נותנת קינוח, ואכן אין צורך להציע לו משהו חליפי, שיאכל מה שיש. זה לא אומר שאי אפשר להתאים עבורו אם הוא אוהב שניצל ולא קציצה למשל, אבל קורנפלקס זה משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאתי28/04/2010
שלום, יש לי ילדה בת 8. מאז שהיא נכנסה לגן טרום חובה ועד היום בכיתה ב', נמצאות איתה קבוצה של בנות שלא תמיד מתנהגות אליה יפה. בין הבנות האלה יש ילדה אחת שהיא חברה טובה שלה , אבל גם של כולן. כלומר בלעדי אותה חברה, אף אחת לא תשחק איתה ואם יש מצב של ריב , אז כולם יעזבו את הבת שלי וילכו וישאירו אותה לבד. אם יש מצב שאחת הבנות רבה עם הבת שלי, כולם יהיו לטובת אותה ילדה.
במהלך השנים זה הגיע למצב שבקושי מזמינות אותה בנות, למעט אותה חברה טובה.
בהתחלה הזמנתי הרבה בנות חדשות אבל זה לא הדדי.
אני יכולה לומר על הבת שלי שהיא ילדה חברותית מאוד כי אני רואה אותה עם ילדות אחרות מחוץ לכיתה ומאוד כיף לה, היא מאוד פתוחה, אוהבת לעזור , תמיד מתנדבת. אין בה רוע וזה מאוד מפריע לי, למה הן רעות אליה? אתמול היא חזרה בוכה הביתה מהמועדונית, היא לא רוצה להישאר שם יותר.
יש בכיתה ילדה שהיא מאוד דומיננטית והיא כנראה לא אוהבת את הבת שלי והיא גוררת אחריה את שאר הבנות. מה לעשות? אני פוחדת ממצב של חרם? אני פוחדת שהמצב יחמיר עם השנים.
הכיתה שלה בנויה מקבוצת בנות מאוד מאוד קשה.
חשבתי להעביר אותה לבית ספר אחר בשכונה. אגב, משיחות שהיו לי עם כמה אימהות בשכונה , הרבה מודעות לבעיה של הכיתה שלנו.
למה הילדה שלי צריכה להתמודד כל יום עם הבנות האלה. למה לא להעביר אותה לבית ספר אחר בשכונה? אני צריכה לדעת מה לעשות.
סליחה על האורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכיתה
סמדר ריינר29/04/2010שלום אתי,
את שואלת מדוע לא להעביר אותה, כאילו שמישהו אמר לך לא להעביר אותה. אני מניחה שיש לך התלבטות שפה ציינת רק צד אחד שלה, למה כן להעביר. האם יש לך בעצמך מחשבות למה לא?
אם את בטוחה שהבעיה היא לא של הבת שלך אלא של הכיתה, יכול להיות שבכיתה אחרת הבעיה תיפתר ולא תחזור על עצמה, אז יכול להיות שכן כדאי להעביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אתי29/04/2010אני בטוחה שהבעיה היא בכיתה ובבנות המסויימות האלה.
כשהבת שלי נמצאת עם אחת מהן לבד, הן מסתדרות כל כך טוב, אבל כשהחבורה נפגשת, תמיד כשקורה משהו שקשור אליה, מחליטים לעזוב אותה וללכת. וכולן מתנפלות עליה.
הבנות בכיתה שלה לא בנות קלות. כבר דיברתי עם המורה והיתה תקופה די רגועה.
אך לאחרונה זה שוב פעם חוזר על עצמו. אני לא רגועה , אני פוחדת שזה רק יחמיר עם השנים.
ההחלטה צריכה לבוא ממנה , צריך לראות איך היא מרגישה עם זה וזו תהיה ההחלטה שלה בלבד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינה לאחר הולדת אח קטןרבקה פרנקל28/04/2010
שלום, ילדתי בן שני לפני חודש בהפרש שנה ו 10 חודשים מבני הבכור, לבכור מאז ומתמיד היו קשיים להירדם אך מאז והגיע התינוק החדש לבית הוא לא מוכן ללכת לישון במיטתו אלא רק במיטה שלנו, יש לציין שעריסת התינוק בחדר ההורים. וגם אם אנחנו מעבירים אותו בלילה חזרה למיטתו הוא מתעורר כעבור זמן ובוכה עד שאנחנו מחזירים אותו למיטתנו. קשה לנו לישון איתו במיטה אבל כל הניסיונות להרדימו במיטתו כשלו, שעות מרובות של בכי... האם יש דרך טובה לעשות זאת?
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה
סמדר ריינר28/04/2010שלום רבקה,
יש דרך טובה אבל לא בהכרח קלה, והיא כוללת כמה לילות עם שינה מועטה. בשום פנים ואופן אין להחזיר אותו לישון אצלכם, צריך להקפיד כאן על עיקביות. כל פעם שהוא מתעורר ובוכה יש לגשת אליו, להרגיע אותו, אך לדרוש ממנו בתקיפות לחזור לישון. הוא יבכה, זה לא נעים אך אסור להישבר. אם תישארו עקביים זה ייפסק, אולי לא מייד, לא תוך לילה אחד, אבל ייפסק. חשוב לא להישבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובהיאנה28/04/2010
שלום סמדר ריינר אבא שלי ניפטר ממחלת סרטן והבת שלי היא לא בוכה ולא מראה לי שזה כואב לה היא מחזיקה הכול ביפנים איך אני יכולה להוציאה מזה ולהסביר שמותר לבכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סמדר ריינר28/04/2010שלום יאנה,
אני חושבת שאת מאוד צודקת, יש בודאי קשר בין העובדה שהבת שלך לא בוכה לבין ההתנהגות שלה, זה לא נכון שהיא משאירה הכל בפנים, היא מוציאה את זה דרך ההתנהגות, וזה לא קשור רק לעצב שלה על אבא שלך אלא גם על זה שאת פחות פנויה אליה, והיא נשארת בתקופה הזו מאוד לבד מבחינה ריגשית. אי אפשר להאשים אותך כמובן, זו תגובה טבעית של משבר, ולכן כדאי שתנסי לקבל כמה שיותר עזרה שאת יכולה בתקופה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שערות בשביל להירדםחגית כנפי28/04/2010
שלום
במשך חצי השנה האחרונה הבת שלי בת השנתיים תולשת לעצמה את שערותיה בשביל להירדם.
לפני כחצי שנה היא שברה את יד ימין שלה כאשר נפלה שנתקלה בחיתול הבד אותו היא תפסה. כתוצאה מכך נלקח לה חיתול הבד והיא התחילה לשחק עם המוצץ בשיער ולתלוש אותו.
כיום היא גם משתמשת באצבעות ותולשת לעצמה את השיער. למרות שהחזרנו לה את החיתול.
יש שעות ביום שהיא מבקשת ללכת לישון רק כדי לתלוש...
אני כבר מיואשת ולא יודעת איך לגרום לכך להפסיק.
כבר התחילו לה קרחות ושערה ניהיה מאוד דליל.
מחכה לתשובה מהירה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שערות
סמדר ריינר28/04/2010שלום חגית,
אם אתם גרים באיזור המרכז כדאי שתפנו למרפאת אם תינוק בבי"ח איכילוב, למיטב ידיעתי הם מתמחים בטיפולים בבעיה מסוג זה. אם אתם לא גרים במרכז אולי כדאי שתפנו לשם טלפונית בכל זאת כדי לקבל המלצה על מקום אחר אם יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים - פרידה מאבארויטל28/04/2010
הי,
בני כיום בן שנתיים.. לפני כשנה החלטנו אביו ואני להיפרד, הפירוד לא קל לאף אחד והוביל להמון שינויים ומעברים (אזור מגורים, בית וכו'). השינוי הגדול מכולם קשור בעבודתו של בעלי לשעבר. הוא עובד בחו"ל מרבית הזמן ונמצא בארץ מעט מאוד. כשהוא כאן הוא משתדל לראות את הילד כמה שרק ניתן אולם זה לא מספיק וכמובן שלא נעשה בצורה מסודרת ,קבועה שמשרה ביטחון על הילד. (חשוב לי לציין שטרם הפירוד בעלי לשעבר היה מאוד מעורב ופעיל בחיי הילד). בשלבים הראשונים לא ידעתי לומר כיצד הפירוד השפיע על הילד כי הוא היה עדיין קטנצ'יק, היום אין לי ספק שלא קל לו עם העניין וכל הנושא של 'אבא' הפך לנקודה רגישה. אני חשה שזה חסר לו, הוא מתגעגע אליו מאוד ושמח בטירוף כשהוא רואה אותו, אין יום שהוא לא מזכיר אותו, אומר שאבא בעבודה במטוס ובשבועות האחרונים מציין כמה פעמים ביום שאבא יחזור (כמובן שזה מה שאני שוב ושוב מדגישה בפניו).
עד שלא נמצאים בסיטואציה של גירושין לא שמים לב לדברים אבל בעולמו של הילד הכל מסביב נוגע למשפחות, לאבא ואמא, מסיפורים, תוכניות טלוויזיה, פעילויות בגן, ביקורים אצל חברים ופשוט בכל מקום אני מרגישה שיש משהו שלוחץ לבני על הנקודה שכל כך כואבת לו. אני מרגישה שכל הנושא יוצר אצלו אי שקט מסויים וזה גם מאוד מקשה על החינוך שלו מאחר ויוצר אצלי בלבול וחוסר וודאות - אני תמיד חוששת ולא תמיד עקבית בדברים כי אני אף פעם לא יודעת בדיוק מה מקורם ואם אני מועילה לו או מזיקה לו כשאני מתעקשת על דברים מסויימים. לדוגמא, שנת הלילה כבר חודשים היא בעייתית, שוב ושוב מתעורר וקורא לי ואני לא יודעת כיצד לנהוג, אני לא יודעת אם זה מחוסר בטחון שנוצר אצלו וצורך לראות שאני שם ושהכל בסדר או שזה סתם פינוק ומתיחת גבולות. כבר חודשים שלא ישנתי כמו שצריך וזה לא פשוט.
אשמח לתגובתכן ולעצה שתסייע לי גם בנושא של כיצד להתייחס מול הילד לעניין וכיצד לנהוג איתו בכל הקשור לחינוך וגבולות.
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים פרידה מאבא
סמדר ריינר28/04/2010שלום רויטל,
נראה לי שמוקד הקושי הוא שיש לך תחושת אשמה על כך שבנך גדל בלי אבא ואת רוצה לפצות אותו, ולכן את מתקשה להציב גבולות מחשש לפגוע בו מעבר למה שהוא כבר פגוע לדעתך.
אני לא מזלזלת חלילה בקושי שאת מתארת, ואת גם מתארת אותו מאוד יפה ומדוייק. עם זאת נראה לי שאת מתמקדת בקושי, ושוכחת לקבל פרופורציות מכל מיני סוגים. למשל שיש ילדים רבים שאין בנים לאמיהות יחידניות ואין להם בכלל אבא, יש ילדים רבים שהוריהם גרושים, לילד שלך יש בכל זאת אבא שניתן להיות איתו בקשר בכל מיני אופנים גם אם הוא לא מגיע, יש לו אמא שדואגת לו ומבינה אותו, ובסך הכל ייתכן שיש לו בסיס טוב מאוד לחיים, כמו המון ילדים אחרים במצבו ובמצבים יותר קשים. דווקא משום שאביו לא נוכח באופן קבוע בחייו הוא זקוק מאוד לפונקציה של הגבולות.
בלילה כשהוא מתעורר מה שנכון לעשות הוא לקום אליו ולברר מה קרה, להרגיע אותו ולשדר מסר תקיף וברור של חזרה לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת בכיתה חגפן.28/04/2010
שלום,
מבקשת את עצתכן בנושא "טיול שנתי"
השכבה של בתי עתידה לצאת לטיול שנתי כל השכבה התחלקו לחדרים (בתי היא ילדה שקטה מטבעה, לא מנהיגה).
הסיפור הוא כזה שאחת הבנות מהכיתה של בתי שכנעה את אחת הבנות מהשכבה לוותר על החדר עם בתי ולעבור להיות איתם.
מה שיצא בסופו של דבר עלבון לבתי וחדר רק עם עוד ילדה
(השאלה שלי - ממה נובע הרוע של אותה ילדה מהכיתה שידעה בוודאות שלבתי אין הרבה חברות ולקחה לה גם את מה שהיה?............
יום אחרי המקרה בתי סרבה ללכת לבית הספר - ובד"כ למרות הכל היא קמה עם חיוך.
תודה מראש על התייחסותכן ועצתכן כיצד לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת
סמדר ריינר28/04/2010שלום לך,
זה נורא כואב כשפוגעים בילד שלנו. יחד עם זה, צריך לנסות להבין מה קרה. אני לא בטוחה שזה עניין של רוע, את מאשימה את הילדה ש"לקחה." את החברה ולא את החברה עצמה, שעשתה בחירה "לבגוד" בביתך. אותה ילדה ש"לקחה" את החברה לא בהכרח הייתה רעה היא פשוט לא חשבה על הבת שלך, כי הבת שלך היא לא מעניינה, אלא חשבה על עצמה, עם מי היא רוצה להיות בחדר. ואילו החברה של ביתך רצתה להיות כנראה, כך אני מניחה עם המקובלים, והתפתתה, על חשבון החברות עם ביתך. אלה סיטואציות שקורות בגיל הזה.
אם אותה חברה שהייתה אמורה להיות לישון עם ביתך בחדר היא חברה טובה שלה, יש מקום לשיחה ביניהן על העניין הזה, חלק מחברות זה לשוחח על הפעמים שבהן נפגעים ולחשוב איך וגם לפעמים אם בכלל ממשיכים את החברות הלאה.
אם הילדה שעברה חדר היא לא חברה טובה של ביתך, אז השאלה מה נשאר, אם הילדה השניה שנשארה בחדר היא חברה טובה שלה - מצויין, אז היא יכולה לצאת לטיול ולהינות ממה שיש. אם התחושה היא שאין לה בעצם כל כך חברות, והיא נרשמה עם הבנות האלה באותו חדר כסוג של ברירת מחדל, אז כנראה שביתך סובלת מבעיה חברתית, וזה לא יעזור להאשים את הבנות האחרות ברוע, אלא צריך ללמוד מהאירוע הזה, להפיק ממנו לקחים ולחשוב איך לפתור את הבעיה החברתית של ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- אודה למענהטל28/04/2010
שלום רב,
אני אם חד הורית(גרושה) לילדה בת 5.5 ש'.
עד לפני שלשה ימים (שהחלטתי על ניתוק סופי) הייתי בקשר מחייב (עמדנו להתחתן בעוד שבועיים) עם גבר גרוש, שגם הוא אב ל-2 ילדים.
- מאז בתי לא מפסיקה לשאול עליו ועל ילדיו(איפה הוא? למה הוא לא בא?איפה אנחנו בשבת הקרובה? וכד')
- מאחר ואני עדיין מתקשה להשלים ולהפנים עם המהלך(מעשית ורגשית, על אף ההשלמה והידיעה השכלית לנכונות הצעד עבורי ועבור הילדה) אני מאוד מתוסכלת משאלותיה ואף איני יודעת כיצד עלי להתמודד(איך לספר לה? מה לומר לה? איך להתמודד עם תגובות צפויות?)
- ברצוני לציין כי: הילדה היתה מעורה בצפוי (חתונה וכו'), הילדה קשורה אליו ואוהבת אותו ואת ילדיו שהיו לה כאחים (שחסר לה)
אודה ואשמח מאוד למענה מפורט, אנא עזרתכן.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סמדר ריינר28/04/2010שלום שולי,
תראי, זה לא כל כך עניין לעיצה, כי העיצה היא להגיד את האמת. הבעיה היא לא מה להגיד אלא איך להתמודד עם כל הכאב שבלהגיד לה, לספוג את האכזבה שלה, שמשקפת גם את האכזבה שלך, להסביר לה דברים שעוד לא הסברת לעצמך, וכו'.
לצערי, אין לי פטנט קסם שייקח את הכאב מהסיטואציה.
את צריכה להגיד לה פשוט, שהחלטת לבטל את החתונה, כי לצערך זה לא מתאים, את לא חושבת שתסתדרו טוב (את לא חייבת ואולי גם לא רצוי לפרט מעבר לזה). את יכולה להגיד שאת מבינה שהיא בטח מאוכזבת ועצובה, ואולי הוא גם חסר לה, והיא תתגעגע אליו, ותהיה לכם תקופה קשה עכשיו, אבל בסוף תתגברו. תני לה להגיב כמו שהיא רוצה - לבכות, לכעוס, לשאול שאלות, תעני לה כמיטב יכולתך בלי לפרט יותר מדי דברים אינטימיים ביניכם שהם לא עניינה, וכשהיא תשאל דברים שאת לא יודעת בעצמך מה לענות עליהם - את יכולה להגיד שזה מצב חדש, ואת בעצמך עוד מבולבלת, את לא יודעת מה להגיד, ויכול להיות שעם הזמן תחשבי על כך יותר ותדברו על זה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר, המון תודה ואם אפשר שאלה
טל29/04/2010מה אני אומרת/עושה במידה והיא תטיח בי האשמות או לחילופין תבקש לדבר איתו? (דבר שאני לא מעוניינת בו כלל)
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר ריינר29/04/2010שלום שולי,
אם היא תטיח בך האשמות צריך לעמוד בזה, ולא לקחת את זה אישית. מותר לה לכעוס, והיא צודקת מבחינתה, "שיגעו" אותה. צריך להגיד לה שאת מבינה, והיא צודקת, ואת מאוד מצטערת שככה יצא. לא להתווכח איתה ולא להיעלב מזה.
לגבי דיבור איתו, זו באמת נקודה רגישה, אני לא יודעת מה היו נסיבות הפרידה, ואם הפרידה נעשתה עקב כעס עצום מצידך, זה בטח לא נראה מתאים שהילדה תיצור איתו קשר. עם זאת הוא היה דמות משמעותית בחייה ויש הגיון מסויים בצורך שלה להיפרד ממנו בצורה מסודרת. ייתכן שכרגע זה לא אפשרי, וכשהרוחות יירגעו יתאפשר בהמשך. אני חושבת שהכי נכון להגיד לה שכרגע הכל עוד מאוד מבולבל וטרי, ואת רוצה לחשוב על הדברים ולהירגע, ותחשבי על כך בהמשך עוד פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיית לי לעזר, תודה רבה :)
טל29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה:-)
סמדר ריינר29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום, צריכה את עזרתך- שאלה.
טל16/05/2010בהמשך להתכתבויותנו, ניסיתי את המלצותיך והילדה מבקשת להפגש/לדבר עם ילדיו במקביל בנו ניסה לפנות אלי באמצעות הפייסבוק ושאל מה קורה? (כפי שאני מכירה את אביהם, ככל הנראה הוא לא טרח להסביר להם מה קרה).
- לי מאוד קשה עם זה (נפרדנו בצורה מאוד לא נעימה).
- שאלתי: האם להתעלות מעל עצמי ותחושותי, לא לחשוש מתגובותיו ולבקש ממנו להפגיש בין הילדים?
אנא עזרתך במענה לפנייתי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום, צריכה את עזרתך- שאלה.
טל16/05/2010בהמשך להתכתבויותנו, ניסיתי את המלצותיך והילדה מבקשת להפגש/לדבר עם ילדיו במקביל בנו ניסה לפנות אלי באמצעות הפייסבוק ושאל מה קורה? (כפי שאני מכירה את אביהם, ככל הנראה הוא לא טרח להסביר להם מה קרה).
- שאלתי: האם להתעלות מעל עצמי ותחושותי, לא לחשוש מתגובותיו ולבקש ממנו להפגיש בין הילדים?
אנא עזרתך במענה לפנייתי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום, צריכה את עזרתך- שאלה.
אנא עזרתך במענה לפנייתי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שולי
סמדר ריינר16/05/2010שלום,
תראי זו סיטואציה מאוד מורכבת. יש השלכות לכל עמדה והחלטה.
נשמע לי שמבחינתך עדיין לא מתאים ליצור איתו קשר ולדבר איתו.
גם לא נשמע לי מתאים שאת תתכתבי עם בנו. נראה לי שנכון לענות לבנו שאת חושבת שעדיף שיקבל מאביו הסבר מה קורה.
יכול להיות שאפשר בשלב הזה לאפשר לילדים להתכתב במיילים או בפייסבוק, ולעשות פרידה כלשהי ביניהם בשלב הזה..
הייתי מעודדת את הילדה לראות איך אפשר כרגע לעבודת על סיכום ופרידה מהקשר כי אתם לא תוכלו בשלב הזה לתמוך בקשר כזה כשאתם לא מדברים.
ייתכן ואפשר שהילדים יתאמו ביניהם פגישה, כל אחד יבקש רשות מההורה שלו כמובן, בה יחזירו זה לזה דברים ששאלו אחר מהשני, וכו', או ישמרו על קשר מיילים, אבל כרגע נראה לי מסובך מדי לתמוך בשמירת קשר ביניהם באופן פיזי. נראה לי הוגן לאפשר ביניהם פרידה מסודרת יותר באופן זמני, ושיכבדו גם את הקושי שלכם עד שיתאפשר משהו אחר, ואתם תירגעו ותשלימו את הפרידה הריגשית זה מזו. בכל אופן, כדאי להיזהר מאוד מלהשתמש בילדים כסוג של גשר ביניכם שעליו תיבנה חזרה לקשר, ופרידה נוספת וחוזר חלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת גן חדשאימא28/04/2010
שלום!
בני בן שנתיים ו-4 חודשים. עדיין נמצא איתי בבית. ובספטמבר הקרוב ילך לגן (25 ילדים בקבוצה).
הוא ילד נבון, רגיש, עדין מאוד, מדבר יפה וגם מאוד אוהב לדבר. מאד קשור אליי, אבל עם זאת נשאר עם בני משפחה אחרים בלי שום בעיה (אבא, סבתא/סבא).
לא כל כך רגיל להיות ולבלות ביומיום עם בני גילו.
אני מתארת לעצמי שמעבר מבית לגן לא יהיה קל. השאלה שלי היא לגבי מסגרת מעבר (משפחתון עם 7 ילדים) .האם מסגרת כזו למשך שלושה חודשים , שבה יש לי אפשרות להיות איתו כמה שצריך עד שהוא יתרגל,יכולה לתת לו כלים, קצת ניסיון ולעזור להקל בהמשך על התאקלמות בגן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על התשובה!
אימא28/04/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מבקשת התייחסות לשאלתי
אימא29/04/2010חשוב לי מאוד לשמוע דעה מקצועית בנושא, כי אני מאוד לא בטוחה האם זו דרך הנכונה או שזה
להפך יכול רק להזיק?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
אימא29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת גן חדש
נעמה סבג שמש30/04/2010שלום לך,
קבוצה יותר קטנה היא בהחלט עדיפה בעבורו.
המעבר הוא אכן מעבר חד. עד ספטמבר כדאי שתיפגשי יותר עם ילדים בני גילו. יש גם מקומות של "גן עם אמא" שאולי כדאי להתחיל משם, עד ספט'.
לא הייתי ממליצה להכניס למשפחתון, ואז להוציא. עד שיתרגל, לאווירה, למבנה, למטפלות, למקום
לחברים, שוב תעשי לו מעבר. זה יכול להיות מאד מתסכל.
עדיף להכניס לגן קטן יותר ו\ או להתחלי ממרכזי הורות בהם יש פעמיים בשבוע "גן עם אמא".
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7.5 סרבן אכילהשירה27/04/2010
בני הוא אכלן קטן מאוד. משקלו נמוך אך עקבי מבחינת האחוזון {אחוזון10 במשקל ו25 בגובה}. אינני מצליחה לגרום לו לאכול ונעשה כבר אישו סביב האוכל שלו. כולל "ירידות" שלנו עליו שהוא רזה ולא יהיה לו כוח לשחק כדורגל ולא יוכל להיות שחקן כפי שהוא רוצה ושחקנים יפגעו בגופו הקטן במגרש בגלל שהם יותר חזקים. ידוע לנו שכל האמירות האלו פסולות ומורידות את הביטחון העצמי אך לפעמים זה חזק מאיתנו. יחד עם זה אני מרגישה רגשות אשמה שכאם אינני מספקת לבני את התזונה שהוא זקוק לה לבניית גופו. בבוקר אינו אוכל רק שותה כוס חלב. לבית הספר אני נותנת לו כריך ופרי. את הכריך הוא טוען שלא תמיד הוא מסיים ואני בטוחה שזה בלשון המעטה. פרות הוא אוהב. במועדונית כמעט ולא אוכל כלום, אחה"צ כשאנחנו נפגשים אם אנו נשארים בחוץ אז הוא אוכל ארטיק ואם חוזרים ישר הביתה אז אני מכינה לו מיד אוכל, פסטה או כריך או טוסט... בערב אוכל ארוחת ערב קלה חסרת פחמימות. בדרך כלל חביתה או ביצה קשה וירקות. לפעמים פסטה וקורנפלקס לקינוח. אינו אוכל בשר ועוף כמעט בכלל. אוהב ירקות. הלוואי עליי... אני חושבת שיש לו הפרעת אכילה. גם בשבתות כשנמצאים ביחד עם בני הדודים, הוא היחיד שאינו אוכל. הוא לא מתקרב לשולחן האוכל.
מה עושים. איך יוצאים מזה ויחד עם זה איך דואגים לו שכן יאכל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7.5
סמדר ריינר28/04/2010שלום שירה,
ייתכן מאוד שעצם הלחץ שמופעל עליו אכול הוא זה שגרום לסרבנות. אין ברירה שירה, את חייבת להרפות, אחרת תגרמי פה להפרעת אכילה ולנזק מתמשך. אם את מרגישה שזה חזק ממך, אנא פני לטיפול עבור עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 פוחד מכישלוןשירה27/04/2010
הפחד מכישלון מרפה את ידיו. הוא לא מוכן לשחק משחקי קופסה כי הוא עלול להפסיד. חזק וטוב בכדורגל אך נמנע מספורטים אחרים כי שם הוא פחות ממצויין. כמו כדורסל וג'ודו. מאוד תחרותי ורוצה להצליח ולהיות ראשון אך הפחד מכישלון משתק אותו והוא לא מוכן להתנסות בדברים חדשים בגלל זה. איך הופכים את התכונה של התחרותיות וההישגיות לממנפת? אני מרגישה שזאת תכונה שיכולה להיות טובה לחיים אך מהצד השני בו בני נמצא היא יכולה לתקוע אותו והוא לא יתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי. מחכה לתשובה בבקשה
שירה01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכישלון
ליאת גרוס03/05/2010שלום שירה
אכן פחד מכישלון עלול לפגוע בו ולגרום לו להימנע מתחומים רחבים יותר ככל שיגדל. ילד שמתקשה להיכשל חש שכישלון משמעו הפסד. שיש הצלחה או כישלון ואין באמצע. שאתה לא שווה כלום אם אתה לא מנצח. שחייבים להצליח...
צריך לבדוק למה זה כלכך ברור לו. כדאי לנסות להעביר לו מסר אחר. זה בסדר לא להצליח. אף אחד לא מצליח בהכל. תנו לו דוגמא אישית לאי הצלחות. תרגלו איתו בבית הפסדים. קראו איתו ספרים הקשורים להתמודדות עם כישלון. הסבירו (והאמינו בכך) שהעיקר הוא ההתנסות וההתמודדות ולא ההצטיינות.
נסו זאת. אם לא הולך, ניתן לפנות להדרכת הורים קצרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתנהגותיאנה27/04/2010
שלום.אני אמא לשלושה ילדים ו בחודש שישי עם ילד רביעי .יש לי ילדה הגדולה בת 9 וחצי ויש לי איתה בעיה היתנהגות שלה ירד מאוד בזמן אחרון והכול לוקחת בצעקה בבית ספר כול שבועה מקבלת מכתבים מרביצה לילדים אי אפשר לדבר איתה ביכלל היא נהיית תוקפנית מאוד אני אפילו מפחדת להיתקרב עליה כשהיא במצב כזה .אני חושבת שזה ביגלל הריון שלי וגם אבא שלי ניפטר לפני3 שבועות וגם אני לא היתי איה הרבה מאוד קשה לי . מה עלי לעשות איתה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
סמדר ריינר28/04/2010שלום יאנה,
הבעיה היא לא ההתנהגות של ביתך אלא שהמשפחה שלכם כרגע במשבר. ההתנהגות של ביתך היא רק תוצאה טבעית של הדבר הזה. לכן קודם כל צריך להתייחס למשבר. עובר עלייך משהו מאוד קשה, לא סיפרת על נסיבות מותו של אביך, אבל נראה שאת זקוקה לעזרה ותמיכה, גם מבעלך וגם מהמשפחה המורחבת כדי להתמודד עם מות האב וההריון ועומס החיים שיש כרגע בכלל.
נסי לגייס את כל העזרה שניתן, ושוחחי עם ביתך על כך שכרגע קשה לה, והיא בודאי מתנהגת כך כי היא מרגישה לבד, מפוחדת, כועסת. אמרי לה שאת מבינה אותה ואת תנסי להקל עליה. תנסי להקשיב לה, מה מציק לה ומה היא חושבת על המצב, ותנסי להיות יותר זמינה אליה.
מעבר זה, יש צורך בסבלנות, עד שתתגברו על המשבר, ולקבל בהבנה שכשיש משבר ילדים מגיבים עליו, אי אפשר לצפות מהם לשתוק, זה לא מציאותי ולא הוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מוותרת לילדים אחריםענת27/04/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה וחצי הולכת לגן שבו ילדים גדולים ממנה (גילאי שנתיים +), ובמקרים של עימותים/ריבים על חפצים מסוימים היא תמיד מוותרת (די באדישות), והולכת לקחת חפץ אחר וחוזרת לחפץ המריבה כמתפנה.
אני מוטרדת מהענין שכן, אני לא יודעת ממה זה נובע, האם זה סימפטום של חוסר ביטחון וכיצד ללמד אותה לעמוד על שלה. (או שאולי בכלל זה טוב שהיא לא מתעמתת). ראוי לציין שהיא ילדה ראשונה, אני ובעלי בסביבות גיל 40 והיא ה"נסיכה" שלנו, ומקבלת המון חום ואהבה בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה מוותרת לילדים אחרים
סמדר ריינר27/04/2010שלום ענת,
יש לכם ילדה חכמה מאוד. היא לא מעריכה נכון את הסיכוי והסיכון של התעמתות מול ילידם גדוים ממנה, הי אאל באמת מוותרת כי היא יודעת שתוכל לשוב אל חפץ המריבה אחר כך. ייתכן שהמשך יהיה צורך ללמד אותה לעמוד על שלה, ויכול להיות שלא, זהמוקדם מדי לקבוע, אבל כרגע היא מסתדרת ואני לא בטוחה שזה נכון ללמד אותה להתעמת כשהסיכויים הם נגדה והילדים יותר גדולים ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי בת 10 חודשיםסמדר27/04/2010
שלום ! אני אמא לשתי בנות מקסימות בת 7 ובת בת 10 חודשים בתי הקטנה לא נותנת לי נחת בלילה ביום היא ילדה טובה, מעסיקה את עצמה, אבל בלילה קמה לי כ5 עד 7 פעמים בלילה . יעצו לי בטיפת חלב להפריד אותה מחדרי, ולשנות לה את שעות השינה ז"א שאני מוציאה אותה מהגן ב4 היא ישנה שינת צהרים ועד 8 וחצי בערב אני מחזיקה אותה ערה כך שהיא עולה למיטה מותשת מעייפות ומקבלת חלב עם תוספת דיסה וזה עדין לא עוזר , מה לעשות אני אשמח לקבל את עזרתכם תודה סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר28/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה לגיל הרך
נעמה סבג שמש30/04/2010היי,
אני מניחה שחלק נכבד מהבעיה היא שעות הערות המרובות. רצוי היה שתישן כבר בבש וחצי, שבע. אין צורך להתיש ילד כדי שיישן טוב.
שינה מעודדת שינה, וכשאינה ישנה מספיק ושהיא נכנסת למיטה עייפה מידי זה רק מקשה עליה וגורם להתעוררויות מרובות.
קראי מאמרים בנושא באתר שלי.
אני פה לכל שאלה,
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)