מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות קיומיותמורן12/05/2010
שלום
יש לי שני ילדים. בת 5 ובן 3. אני והאבא גרים בנפרד 7 חודשים. לפני 2 חודשים התגרשנו.
הגרושים עברו בצורה חלקה ומכובדת. אנחנו גם היום בקשר טוב. כמובן לטובת הילדים.
הגדולה, שהיא ילדה רגישה מטבעה, שואלת המון שאלות קיומיות שקצת מלחיצות אותי. היא שאלה שאלות גם לפני הפרידה אבל לא באינטנסיביות הזו. היא מדברת המון על מוות, מה קורה אחרי שמתים? לאן הולכים? תאונות דרכים. מעירה לי על הנהיגה. היא כבר החליטה שלא תרצה לנהוג כשתגדל (אמרתי לה שהיא לא חייבת). היא לפעמים מתעוררת מחלומות רעים ובוכה שהיא לא רוצה להיות ילדה גדולה. לא רוצה ללכת לביהס (יש לה גם ככה עוד שנה וחצי!! אני לא מבינה מאיפה היא מביאה את הפחדים האלה).
בהתחלה ניסיתי להגיד לה שהיא לא צריכה לחשוב על הדברים האלה וזה לא צריך להעסיק אותה ואני מציעה לה לסלק את המחשבות האלה מהראש. היא אומרת שהיא מנסה אבל לא מצליחה להוציא את המחשבה.
אחכ ניסתי לתת תשובות.
לדוגמא- אחרי המוות עולים לשמיים. רק אנשים זקנים מאוד מתים. כמובן שזה רק פתח לעוד שאלות.
אמא מהגן הציעה לי לנסות להסיט את תשומת ליבה. למשל כשהיא שואלת שאלה להגיד לה שכדאי לה לחשוב על הדברים שהיא אוהבת ועל חברים והגן וכו.
אחרי הפרוט הארוך השאלות שלי:
1. האם זה השאלות שלה בגבול "שאלות קיומיות" שילדים בגילה שואלים? (לפחות פעם ביום).
2. מה כדאי לענות? להתעלם? להעביר נושא? לפרט בתשובה?
3. אני מניחה שיש קשר כלשהוא לגרושים. האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול?
יש לציין שהיא ילדה רגילה לכל הדעות,חכמה מאוד, רגישה. חברותית ואהובה. אין לה בעיות בגן.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות קיומיות
סמדר ריינר12/05/2010שלום מורן,
השאלות האלה הן טבעיות לגיל. הסיבה לדעתי שהבת שלך לא נרגעת מהתשובות שאת נותנת לה היא לא בגלל שהתשובות לא טובות, אלא אולי בגלל שאת נבהלת כשהיא שואלת את השאלה ולכן את אולי לא רגועה והתשובה שלך לא רגועה. אין שום דבר חריג בשאלות האלה בזמן הזה, והיא לא רוצה לגדול וללכת לכיתה א' כי לגדול פירושות להתקרב ליום שמתים.
תנסי להירגע, אין ממה להילחץ, את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה נשוגעת לפחדים של ילדים ואולי יש שם דברים שתוכלי ליישם עם הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידות חברתית בגיל הגןיעלה12/05/2010
ביתי בת 5 לומדת בטרום חובה,.מרבית הילדים מגובשים משנים קודמות וגם החדשים השתלבו במהירות יחסית. חשוב לי לציין כי מעולם לא היו לה בעיות חברתית יש לה יכולת מילולית גבוהה מאוד. אתמול היא שאלה אותי מדוע אף אחד איננו מזמין אותה לשחק אחר הצהריים. ברור לי שהיא במצוקה . מידי פעם היא נוהגת להזמין אליה חברים אך לעיתים גם כאשר היא מזמינה היא נתקלת בדחיות כיוון שכל הילדים כבר קבעו להיפגש . היא איננה רוצה ללכת לימי הולדת של חברים בטענה שאיננה אוהבת את המפעילים\ליצנים . בגן יש המון מאבקי כח ואלימות מילולית ופיזית וברור לי שהיא נקרעת בין מה שמותר ואסור. האם להתנהג בכוחניות כמו שאר חבריה ולהיות שורדת או להיות ה"טובה" שלא מכה ולא מנבלת את הפה. ניסיתי לשוחח עם הגנת אך זו לוקה בחסר בכל התחומים היא עייפה וממתינה לפרישתה.
בכל יום שאני אוספת את הילדה מהגן אני שואלת את הגננת איך היא הייתה ועונים לי נהדרת כאשר אני עומדת מהצד אני רואה שהיא משחקת עם ילדה או שתיים אך מאידך ישנם ימים שהיא משחקת לבד.
מבחינה קוגנטיבית היא מבריקה ,שלחנו אותה לאיבחון והחלטנו להקפיץ אותה לכיתה א'. אנחנו מודעים לכך שזה לא אידיאלי אך לדברי הפסיכולוג היא תשתלב בכיתה א' קלות. אחת הסיבות שהחלטנו לעשות את הצעד הזה מעבר ליכולותיה הקוגנטיביות היא שגם מעברים רבים מידי גם עלולים לגרום לנזק ועל כן אני מעדיפה שתעשה מעבר לכיתה א' ולא לגן נוסף מחוץ ליישוב ההחלטה לא קלה. אך הניתוק מהילדים ביישוב אולי יעזור לה.
כיצד אני יכולה להקל עליה לפחות עד שהשנה תיגמר? האם בסיום השנה לרשום אותה לקייטנה עם ילדי הגן על אף קשייה החברתיים איתם?
בעבר אמרה לי גננת הרוטאציה בגן שלדעתה היא תופסת תפקיד של מבוגר וכיוון שהשפה שלה מאוד גבוהה ושיש לה יכולת ורבלית טובה הם לא יודעים "לקב ל את זה", האם זה הגיוני? נקודה נוספת שאני חייבת לציין שלרוב הילדה שלי היא מאוד חברותי בכל מקום אחר שאנחנו מגיעם אליו כאשר יש סיטואציה שבה היא נפגשת עם ילדים אחרים אין לה כל בעיה חברתית והיא משתלבת מצויין.
.אשמח לקבל עצה כיוון שאני שבורה מכך שילדתי חווה תחושה של בדידות ואין בידי כלים לעזור לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות חברתית, כישורים קוגניטיביים
ד''ר שירי שדה שרביט12/05/2010יעלה שלום,
קשה לענות לשאלתך ללא היכרות עם הילדה. נשמע שיש בתוכה פערים, שהם לא פשוטים - יכולות קוגניטיביות, לעומת אולי-קשיים חברתיים. לא ברור בדיוק התפקוד החברתי שלה, אך כן ברור שמשהו בערך העצמי שלה וביכולתה לקשור קשרים הוא בעייתי. האם ניסית את לחבר אותה לילדים בגן? זה עדיין גיל בו ההורים מעורבים מאוד בהזמנות אחהצ, ובכל מקרה ילדים בגיל זה מזמינים "דרך" ההורים. יש כאן הרבה שאלות שעולות, גם לגבי הציפיות שלכם מהילדה מבחינה חברתית ושכלית,עם מה אתם מזדהים ומעודדים וכדומה.
אציין שלא ברורה לגמרי ההחלטה "להקפיץ" קדימה, לאור הקשיים החברתיים. כדאי להתייעץ עם הגננת ופסיכולוג הגן, ולחזור שוב לפסיכולוג המאבחן שהכיר אתכם להתייעצות. אולי הוא יכול להרחיב את האבחון להיבטים החברתיים יותר, לקחת התרשמות מהגננת וכדומה, ואז לתת לכם המלצה מושכלת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה לשאלה
יהל12/05/2010ילדתי היא ילדה נבונה ,אין פער בין יכולותיה הקוגנטיביות לרגשיות,היא מאוד בוגרת ויש לה תובנות של ילד בכיתה ג'.
הדגש מבחינתי הוא טובת הילדה, כאמור מעולם לא היו לה בעיות חברתיות וגם כיום היא ילדה מאוד חברותית אשר יודעת לקרוא סיטואציות חברתיות באופן מדהים. הגן עצמו מתנהל באופן תמידי של מאבקי כח ובחבורות אשר לא באים לידי ביטוי באופן מילולי אבל פיזית זה ברור. קיימת אלימות מילולית ופיזית קשה אשר מאוד מקשה עליה כיון שהיא לא הייתה חשופה להתנהגות מעין זו מעולם, בעבר היא למדהבגןאנטרופוסופי שם הכל התנהל בנועם.
הסיבה להעברתה העיקרית היא כי הגננת מאוד לא מקצועית אני לא אפרט אבל התנהלותה גובלת בבעיות של אתיקה מקצועית.
גם בלי קשר לקשייה החברתיים של ביתי אינני רוצה שביתי תמשיך לגדול בצילה של גננת זו.
המעבר הוא הכרחי ונראה לי מיותר לעשות מעברים רבים מידי.
כרגע חשוב לי לפתור את הבעיה החברתית היא מזמינה חברות בערך אחת לשבוע אבל היא לא זוכה להזמנות חוזרות וזה מעציב אותה, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך אודה
יהל13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2010יהל שלום,
כפי שכתבתי, קשה להשיב מבלי להכיר את הילדה, וציינתי שאולי קיימים קשיים חברתיים. איני מכירה אותה והייעוץ בפורום הוא מוגבל. מה שכן - הילדה מתוסכלת מבחינה חברתית, כתבת שהיא עצובה שאינה מקבלת הזמנות חוזרות.
מה שניתן לעשות במקרה כזה הוא לומר לאמהות של הילדים שהיא אוהבת, שבתך היתה רוצה גם לבוא אליהם, או לשאול ישירות האם היא תוכל לבוא אליהם באחהצ מסוים, ואת תזמיני את הילד/ה לביתך ביום אחר. ייתכן שבמסגרת חברתית אחרת יהיה לבתך קל יותר, אולם בינתיים כל עוד היא מבלה ככ הרבה שעות מזמנה עם הילדים האלו, כדאי שתחוש אהודה עליהם ככל שניתן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ
אמא13/05/2010בתי עוד מעט בת 3שנים, היא בגן מגיל 11 חודשים... אני מנסה לגמול אותה מהמוצץ לפני כניסתה לטרום חובה בתחילת ספטמבר השנה.
יש לציין שהיא במשך היום וכל עוד שהיא שמחה ומשחקת היא לא מכניסה אותו לפה... היא מבקשת אותו ומתעקשת על כך ברגע שהיא רוצה ואני נותנת לה אותו כי היא יודעת מתי היא רוצה אותו. וגם לפני שינה לא יושנת בלעדיו (מן הסתם)!
איך אתחיל את תהליך הגמילה? תודה מרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה והצבת גבולותמיטל11/05/2010
שלום,
בני בן שנתיים ושמונה חודשים.
הוא סובל מחרדת נטישה כיון שלא הייתי נוכחת בבית זה קרוב ל4 חודשים. כמו כן הוא סובל מדיבור לקוי.כיום המצב הנוכחי שהוא רוצה רק את אבא שלו ולא מוכן לקבל אותי בחזרה.אני מנסה להיות איתו כל אחה"צ יחד ולעשות איתו דברים כייפים אך לשווא. הוא לא מקשיב לי ומבטל אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר11/05/2010שלום מיטל,
את לא מציינת הרבה פרטים, כמו למה נעדרת, איזה דברים אתם עושים ביחד, כמה זמן עבר מאז שחזרת. לכן אוכל להגיד כרגע רק זאת - התהליך דורש הרבה סבלנות, וייתכן וייקח הרבה זמן עד שהיחסים יחזרו לתקנם. כמה חודשים אפילו. עלייך להמשיך המאמצייך לשקם את הקשר ולהתאזר בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל11/05/2010
שלום
בתי בת שנה ועשרה.היא מאוננת לפעמים .האם זה בסדר ומה עליי לעשות (או לא)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
סמדר ריינר11/05/2010שלום מיטל,
זה בסדר גמור, כל שעלייך לעשות הוא להגביל אותה לעשות זאת בפרטיות. לא בנזיפה ולהיזהר לא לבייש אותה. להגיד שאת מבינה שזה עושה לה נעים, וזה דבר שעושים כשנמצאים לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלתשירה11/05/2010
יש לי תינוק בן שנה וחודש.
עד לפני כשלושה שבועות הייתי איתו בבית.
לפני כשבועים התחלתי להעסיק מטפלת. והילד נראה במצוקה.
אני מצלמת אותה במצלמה ביתית והיא מטפלת טובה מאוד
אבל הילד עדיין נראה חלק מהזמן (לא כולו ) במצוקה.
היינו 4 ימים עם המטפלת (אני ובעלי).
האם צריך להרגיל אותו עוד בהדרגה?
מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת.
נעמה סבג שמש14/05/2010שלום שירה,
מה גורם לך להרגיש שהילד במצוקה? איך זה בא לידי ביטוי?
האם הוא נמצא מס' שעות רב עם מטפלת? וזה היה כך מההתחלה?
חשוב לדעת מה זה מצוקה בעינייך ואיך היא מתבטאת.
באופן כללי, כל שינוי אינו פשוט וגורם לחששות וחרדה. גם נושא חרדת הנטישה לוקח פה משקל.
יכול להיות שהתנהגותי היא סבירה לחלוטיו, לא פירטת.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםלורין11/05/2010
שלום אני בת 30 גרושה ואמא לילדה בת 5, אני גרה אצל הורי כבר 3 שנים מאז הגירושין והבעיה שלי שהבת שלי ילדה מקסימה וטובת לב אבל ילדה מאוד עצבנית ועקשנית, היא מאוד מאוד מפונקת, ואני לא יודעת מה לעשות איתה לפעמים היא מרביצה לי ולסבתא שלה ברגע שאומרים לה לא
כל דבר היא רוצה כאן ועכשיו ולא יודעת מה זה לא , ברגע שהיא שומעת לא היא ישר מתחלה לצרוח ולהרביץ ושאני אומרת לה שאני מאוכזבת ממנה היי אישר קופצת עליומחבקת אותי ואמרת סליחה אז פעם ופעמיים אני סולחת אבל זה נהיה ממש שיגרתי ואני לא יכולה להמשיך לסלוח לה אני רוצה שתבין שמה שהיא עושה זה אסור. היא לא יודעת לחלוק משחקים עם הבני דודים שלה הכל שלה וחוטפת ולא נותנת להם לשחק אני מנסה להסביר לה אבל היא ישר מתחילה להרביץ ולצרוח.
רציתי ללכת איתה לייעוץ יחד איתה שאולי יתנו לי כלים להתמודד איתה כי אני מרגישה שאני מפספסת אותה
היא ילדה מאוד חכמה וקולטת הכל מהר אבל יש לה פתיל קצר , היא ילדה בעלת נתינה מאוד גדולה היא תמיד מחבקת ומנשקת ומביעה חום ואהבה, גם החיים שלי לא מזהירים בלי זוגיות ואני גם עצבנית וחסרת סבלנות אז אני רוצה לעשות שינוי לטובתינו אז בבקשה תני לי את הכלים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים
סמדר ריינר11/05/2010שלום לורין,
אכן חשוב שתיגשו לייעוץ בהקדם ושם תקבלי כלים מפורטים שמתאימים באופן אישי למשפחה שלכם. מה שאני יכולה לומר לך כרגע, הו אשהכלי המרכזי להצבת גבולות הוא העיקביות - אם החלטת שמשהו הוא לא מתאים, עלייך לעמוד בו ולא משנה כמה הילדה תבכה. אם היא עדיין בוכה ומרביצה כשאומרים לה לא סימן שבחלק מהפעמים אתם מוותרים לה. אחרי מספר פעמים שלא תוותרו היא תעזוב את הדרך הזו כיוון שהיא לא תהיה יעילה יותר.
כלי נוסף הוא טון אסרטיבי וברור, לא לאבד עשתונות ולצרוח בעצבים, וגם לא להתחנן ולהסביר לה יותר מדי מצד שני אלא להגיד לא חד משמעי וברור.
כאשר היא מרביצה צריך לאסוף אותה גופנית, להחזיק לה את הידיים ולהבהיר שזה אסור ותשחררו אותה כשהיא תירגע.
מעבר לזה אני ממליצה שתיגשו לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה בבקשה
לורין11/05/2010את יכולה לתת לי שם של יועצת או מישהו שיכול לעזור לי
אני גרה באזור המרכז
אני מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני תמיד רוצה להיות ראשוןסי11/05/2010
בני בן 4 אח לילידה בת שנתיים
אינו מסתדר עם כלום
לדוגמה הבוקר היה חם מאוד הוא מבקש ממני להביא את החורף ומיד
לעיתים קרובות נוטה לבקש דברים בלתי אפשרים אתן עוד דוגמא תמיד הוא רוצה להיות ראשון
לדוגמא בבוקר אני מלבישה את אחותו לגן ראשונה אז הוא מתחיל לבכות ולצעוק תורידי לה את הבגדים אני רצתי להתלבש ראשון אבל אני ביקשתי ממך לא רציתה אז הלבשתי את אחותך ועל זה הבוקר הלך בכי צעקות עד לב שמים
יש לי עוד אלף דוגמאות כאלה אך אסתפק בשניים אך מתמודדים עם מצב כזה
אמא נואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיש משמעותי בעולם
ד''ר שירי שדה שרביט12/05/2010סי שלום,
הבן שלך, כפי שמצופה בגילו, מבין את קטנותו והיותו בסה"כ ילד קטן בעולם גדול. זו הכרה מאוד מתסכלת לילדים, והיא טבעית. התגובה שלו היא גם טבעית ואופיינית לגיל ארבע - ניסיון להפעיל שליטה על הסביבה, שתגרום לו להרגיש יותר בעל משמעות ובעל יכולת לקבוע דברים לגבי עצמו והעולם. בעיניי, זה הדבר העיקרי שמשותף להתנהגויות שציינת - ניסיון לשלוט במזג האוויר, רצון להיות הראשון והמשמעותי במשפחה. לגבי עניינים קונקרטיים כמו התארגנות בבוקר, בוודאי שאפשר להסביר לו את העובדה שאם לא ישתף פעולה, אז תפני לאחותו ותתחילי בה. וכמובן לא לקבל את הצעקות והתנהגויות שאינן מתאימות. חשוב במקביל לתת לו אחריויות של גדול יותר - למשל, לתת לו ללבוש חלק מהבגדים לבד ולהחמיא לו; לומר לו: "אתה גדול ולכן פניתי אליה, כי אתה כבר יודע לנעול סנדלים בעצמך"... וכדומה.
לגבי הבקשה להביא את החורף, בעיניי זו בקשה מקסימה, ומבטאת משאלה של הילד שהעולם יהיה כפי שמתאים לו. אפשר יותר לצחוק ו"לשחק" עם הבקשה, לדמיין מה עוד נבקש מהעולם, לחשוב איך אפשר לקרר את עצמנו בכל אופן, להסביר על מחזוריות העונות וכדומה. ברור שלא הכל נעשה בבוקר כשמתארגנים, אבל זו דרך להתייחס לרצון שלו שהעולם יהיה כמו שהוא רוצה - ואת הרצון הזה אפשר להבין, והוא לגיטימי.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא עייפה...מיכל11/05/2010
שלום, כבר כתבתי בפורום וקיבלתי תשובה לרוב שאלותיי, אך אני מבקשת להתייעץ בעניין נוסף, בני בן 7 וחצי חודשים. הצלחנו לגמול אותו מבקבוק בין השעות 00 ל6 (בבוקר הוא מבקש מתי לאכול).
אך למרות גמילת הבקבוק הוא המשיך להתעורר באותה שעה אך נרדם מיד לאחר קבלת מוצץ. כעת כבר 5 ימים שהוא מתעורר כל הזמן במשך הלילה ופשוט מייל, לעיתים בוכה, כלום לא מרגיע אותו. ידיים, מעבר למיטת ההורים (למרות שאני לא דוגלת בשיטה זו). אין סימנים לשיניים, אין חום ואני לא רואה משהו יוצא דופן. יכול להיות שהוא מתעורר במקום לבקבוק, למשחקים? בעלי טוען שאם נדליק את האור הוא ירגע, יש טעם לעשות ניסוי ולבדוק כדי לשלול כל מיני דברים? האם התופעה בקרב בני גילו מוכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יוצאות לו שיניים?
ע11/05/2010זה בדיוק הגיל המתאים וזה כואב בעיקר בלילה כשרוצים לישון.
גם לו זה מפריע....תנסי טי ג'ל- יש תינוקות שזה משפיע עליהם ועוזר להם לישון טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בעקבות לידת אחחופית11/05/2010
שלום רב, ביתי בת שנה וחצי נמצאת בגן כבר 3.5 חודשים. יש לי גם תינוק קטן בן חמישה שבועות. אני חשה שעוברת עליה תקופה לא קלה למרות שהיא אוהבת את אחיה הקטן ולרוב מנשקת אותו. השינוי בעקבות הלידה בא בעיקר בזה שהיא כל הזמן רוצה שאני ארים אותה ואסתכל עליה וכל דבר הופך להיות סצנת בכי (אני ממשיכה לתת לה ים של יחס ותשומת לב...). אך ישנה תופעה שהיא קמה בצרחות בכל בוקר וקוראת לאמא או אבא בצרחות של ממש עד שמישהו מאיתנו בא לקחת אותה (ומבקשים ממנה לבקש יפה שנרים אותה, בלי הצרחות). בנוסף, היא מתעוררת הרבה יותר מוקדם ממה שהיתה רגילה - במקום 6 וחצי עכשיו היא מתעוררת בכל בוקר ב 5 וחצי. האם המצב הזה נורמאלי? האם ייתכן שהיא קמה מוקדם בגלל השינויים? איך אפשר לעזור לה להמשיך לישון עוד שעה? (היא תמיד נרדמת לי באוטו בדרך לגן).
אשמח לייעוץ במהרה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בעקבות לידת אח
ד''ר שירי שדה שרביט12/05/2010חופית שלום,
התגובות של בתך הן טבעיות, והייתי מוטרדת אם הילדה היתה מקבלת את אחיה ללא קושי. התוספת שלו למשפחה היא ללא ספק מעוררת מתח וחרדה, חשש שהמקום שלה אצלכם יאבד, ושתקדישו לו יותר תשומת לב ממנה. רוב הילדים מסתגלים להולדת האח כחצי שנה לאחר הלידה. למשל אמירתך שהיא "אוהבת את אחיה הקטן" היא לא ברורה לי לגמרי - זו ילדה מאוד קטנה, מה יש לה "לאהוב" תינוק שלא משחק איתה ולא מגיב אליה? אני בטוחה שתתפתח ביניהם אהבת ואחוות אחים, אולם יש עוד זמן לכך. כרגע חשוב לאפשר לה להרגיש שעדיין מטפלים בה גם כשהיא תינוקת ונזקקת. היא באמת ילדה מאוד קטנה, וטבעי שתרצה שתרימו אותה ותתייחסו אליה.
כדאי לחשוב איך לעזור לה לישון עוד שעה; היא ילדה קטנה שקשה לשכנע בדיבורים. סביר שבעוד זמן מסוים היא תסתגל לשינויים ותחזור לישון. בינתיים, חשוב מאוד שתקדישו לה זמן אישי משלה, ללא מעורבות התינוק, כדי להקל עליה בהתאמה לתהליכים המשפחתיים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 עם OCDשירלי11/05/2010
שלום רב,
בני אובחן לפני כחודש וחצי כסובל מ-acute OCD והפסיכיאטרית המליצה על טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי. אנחנו רואים הבדל בהתנהגות שזה אומר יותר מצב רוח התענינות בטלויזיה מחשב שלא ענין אותו זמן רב כי היה מלא במחשבות וטכסים. הטכסים אמנם לא פחתו ההתארגנות עם הש"ב והטכסים, אבל אני מאמינה שבעזרת הטיפול הפסיכולוגי נתקדם בענין זה.
השאלה שלי היא כזאת; כל פעם שאומרים לו משהו שלא נראה לו זה ישר התפרצות של כעס ובכי ולא מבינים אותו וכו' האם זה חלק מה-OCD או שזה קשור לגיל ההתבגרות? זה מאוד יעזור לדעת כדי שאדע כיצד להתמודד מולו.
אשמח גם אם תוכלו לעזור לי איך לומר ולכוון אותו בדרך הנכונה לשתף פעולה בכתיבת הטכסים והמחשבות שלו בשביל הפסיכולוג יש לנו פגישה ביום חמישי וזה מאוד חשוב להתקדמות בטיפול.
בתודה מראש,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 עם OCD
סמדר ריינר11/05/2010שלום רחלי,
נראה לי חשוב מאוד שתקבלו מענה לשאלותיכם מהפסיכולוג המטפל, קבלת דיעה ממקום אחר במקביל לטיפול וללא הכרות עם הילד עלולה ליצור סתירה וחוסר הבנה ולחבל בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבורות בגןמרינה11/05/2010
שלום רב!
בני בן 4.5 נמצא היום בגן עירייה - טרום חובה. בתקופה אחרונה הוא מספר לי שיש להם בגן חבורות של ילדים. אני מבינה שהילדים מנהיגותיים יותר בוחרים עם מי יהיה בחבורה שלהם ועושיים מניפולציות כמו : אני אקבל אותך לחבורה שלי או לא אקבל אם.....
לבן שלי יש חבר טוב מאד שהם גם משחקים ביחד אחרי הגן והילד הזה עשה מ שלו חבורה ומחליט כל יום אחרת - או שבוא מקבל את בני לחבורה או לא.
אני רואה שבן שלי נעלב מהתנהלות כזאת ואני לא יודעת איך להתנהג ומה להגיד לו. היום אמרתי לו שיעשה את החבורה שלו ויזמין לשם את מי שהוא רוצה. אך אינני יודעת האם זה פיתרון טוב מבחינה חינוכית. מחכה לתשובתכם!
ועוד שאלה : על רקע של חבורות בן אם בן שלי נעלב אז הוא אומר לי ולבעלי : "אני לא אהיה חבר שלכם" . מה עונים אנחנו כהורים???
תודה רבה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבורות בגן
מרינה12/05/2010לא קיבלתי תשובה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעולם החברתי
ד''ר שירי שדה שרביט12/05/2010מרינה שלום,
יש שני חלקים לתשובתי - ראשית, במידה ויש בגן חבורות של ילדים, והתנהגויות של דחייה ומניפולציות, זה עניין לערב בו את הגננת, שתטפל בנושא ברמה הכללית יותר. שנית, ובמקביל - הבן שלך נחשף בהדרגה לעולם החברתי, שהוא עולם מורכב מאוד שלא תמיד קל בו; יש ילדים/אנשים שאוהבים אותך יותר ופחות, לא תמיד רוצים בך, ולפעמים את/ה לא נמשך לאחרים. אני חושבת שהפתרון שנתת לבנך הוא פתרון נהדר - שיארגן סביבו ילדים שנוח לו איתם והם יותר עקביים מבחינת ההתנהגות שלהם, פחות לא צפויים ומעליבים. אולם חשוב גם להעביר לו - כמובן בשפה ובצורה שמתאימה לגילו - שאנחנו לא יכולים לשלוט על מה שאחרים עושים ורוצים, אלא רק על עצמנו. ואם לא רוצים אותו, זה לא בהכרח קשור בו (כמובן, שוב, במלים שהוא יבין).
לגבי אמירתו לכם - טבעי שאם הוא עובר דחייה במקום מסוים ומרגיש כתוצאה חלש ובודד, הוא ינסה לעשות זאת לדמויות קרובות. התגובה שלכם צריכה להיות מאוד עניינית ולא-נעלבת, וחשוב להדגיש שאצלכם הוא תמיד "אחד מהחבר'ה". הייתי אומרת משהו בסגנון: "אני אמא/אבא שלך, ותמיד נהיה ביחד; אתה לא חייב להיות חבר שלי אבל אתה תמיד הבן שלי".
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לחו"ל והשפעתו על הילדאיילה10/05/2010
שלום,
בני בן שנתיים ואנו שוקלים לעזוב את הארץ לתקופהה של כ-4 שנים לארה"ב.
הוא מאוד חברותי ומאוד קשור לסבתות סבים ובני דודים (הם כמו אחים).
הוא מדבר באופן שוטף והוא מאוד מפותח מכל הבחינות הוא כמו ילד בן 3.5 (לדברי הגננת טיפת חלב והסובבים).
מה תהיינה ההשפעות? אני מאוד חוששת מלהוציא אותו מהבית המוכר לו, מגן הילדים האהוב עליו, ממשפחתו..
התלבטות מקבלת משנה תוקף כאשר ייתכן ונשוב אחרי כמה שנים ונאלץ להעביר אותו הסתגלות נוספת.
כמו כן ייתכן ובעלי ייסע קודם וניפרד לתקופה של חודשיים. האם זה יכול לגרום לו נזק לטווח הארוך? אדגיש כי המערכת יחסים בניהם הדוקה מאוד מאוד. בעלי נמצא רוב שעות היום בבית ולכן הוא מאוד נוכח בחייו.
אני מאוד מתלבטת בגללו אודה לתשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לחו"ל
סמדר ריינר11/05/2010שלום איילה,
תקישי בגוגל "רילוקשיין" יש מכונים שמתמחים בזה והם מפרסמים באתר שלהם מאמרים שיכולים לענות על שאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממקומות סגורים ילד בן 6.10בקי10/05/2010
שלום,
בני פוחד מדבורים ובזמן האחרון ממקומות סגורים. הוא עולה במדרגות במקום במעלית וכאשר בישרנו לו שאני חושבים לטוס ליוון בשבועות הוא אמר שהוא לא רוצה לטוס במטוס משום שזה מקום סגור. הוא מודע לפחדים שלו והיה רוצה לחדול מלפחד אך בשלב זה נראה שהוא רק הופך מוגבל יותר ויותר. בשבועות כבר לא נטוס ליוון אבל אני אשמח לשמוע על המלצות כיצד אוכל לסייע בידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
סמדר ריינר11/05/2010שלום בקי,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 המאיים לפגוע בעצמוצילה10/05/2010
שלום,
אני אמא לשני בנים בני 5.5 ו3.5,הבן הגדול ילד חכם מאוד ואינטלגנטי שלדעתי רגיש מהממוצע.
חשוב לי לצין שאני מרעיפה עליו המון שבחים וחיזוקים חיובים כמעט על כל דבר שהוא עושה(אני מרגישה שחשוב לו קבל אותם).
כאשר כועסים עליו או כאשר הוא לא מצליח בפעולה כלשהי הוא מאיים לפגוע בעצמו("אני אצה לכביש ומכונית תדרוס אותי,חבל שאני לא מת,אני טיפש.."....),כאשר פעם הוא אפילו הטיח את ראשו בריצפה וכששאלו מדוע עשה כן,"ענה אני רוצה שהראש שלי יתפוצץ ואני אמות".בהתחלה הייתי מתרגשת מאוד גם בוכה(כמובן שלא בנוכחותו) ומסבירה לו כמה אנו אוהבים אותו וכמה חשוב לנו שלא ייפגע.כאשר בשלב מאוחר יותר איימתי שאם ידבר כך שוב אעניש אותו.
זה עזר לתקופה וכעת חוזר על עצמו.מיותר לציין עד כמה הדבר מפחיד אותי .
כמו כן סובל מהתקפי קינאה מיותרים לאחיו.למשל, כאשר מביאים לו ולאחיו לא משנה מה
(ממתקים,צעצועים...)הוא חייב לראות מה קיבל אחיו ולהחליף איתו גם כאשר מדובר באותו המוצר בדיוק ואם אחיו לא מעוניין בכך הוא מתחיל לצעוק ולבכות.
.אנא המליצו לי על טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5.5
סמדר ריינר11/05/2010שלום צילה,
את צריכה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן גם הדרכת הורים. את יכולה לבקש המלצות על מטפלת או מטפלת פרטיים באיזור מגורייך, מהגננת או מפסיכולוגית הגן או ממכרים, או לפנות לקופת החולים שלך ולקבל רשימת מטפלים בתעריף מסובסד. במכבי ובכללית הרשימה מפורסמת באתר האינטרנט שלהם.
כמו כן את יכולה לבדוק בקופת החולים לגבי טיפול ריגשי במכון להתפתחות הילד מטעמם, או בתחנה לבריאות הנפש באיזור מגוריכם של משרד הבריאות (את יכולה לבדוק באתר של משרד הבריאות) שם הטיפול הוא בחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיה?!רוני10/05/2010
בתי הבכורה בת ה-7, בכיתה א', הינה ילדה יפה במיוחד ובעלת מבנה גוף רזה. היא שומעת מחמאות רבות מהסביבה אודות יופיה. היא ילדה חברותית ואהודה, תלמידה טובה וילדה נהדרת. היא אוהבת מאד לשחק ב"דוגמנות" ומודעת מאד למראיה. לאחרונה ישנם ניצוצות של משפטים על רזון, כמה היא רזה לעומת אחותה, היא הרזה ביותר בכיתה...
הערב ביקשה לפתע 3 פרוסות מלפפון (בדרך כלל אי אפשר לאלץ אותה לאכול ירקות). היא לעסה את המלפפון בהבעת גועל, אך סייימה את כולו. שאלתי אותה מדוע היא אוכלת מלפפון, לא רצתה להשיב. לאחר שסיימה - הביטה על ביטנה. מסתבר, לאחר שיחה, שחשבה שתרזה אם תאכל מלפפון, ושהיא חושבת שהיא קצת שמנמנה. אני ובעלי נדהמנו... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורקסיה
סמדר ריינר11/05/2010שלום רוני,
בהחלט ייתכן שבתכם היא בסיכון לפתח הפרעת אכילה. קודם כל כדאי לדבר איתה על כך, שהיא לא שמנה, וגם אם כן זה לא מה שקובע, שזה לא בריא ושאתם לא תאפשרו זאת ואתם מתכוונים לשמור עליה. אם לאורך זמן זה לא עוזר ואף מחמיר, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)