מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדות אצל ילד בן 4 וחצייפעת06/05/2010
שלום רב , בני בן הארבע וחצי מפחד מכל מיני דברים , ילד ששואל המון שאלות , לאחרונה החלו אצלו שאלות כגון : " גם אני אמות ? גם לי יעשו אזכרה ?" אני לא יודעת מה לענות לו , כאמרתי לו שזה יקרה שהוא יהיה ממש ממש זקן , ושזה עוד המוןןןןןןןןןןןןןןןן שנים הוא החל לבכות ואמר שהוא לא רוצה למות , אז בלית ברירה אמרתי לו שהוא לא ימות ....אני אובדת עצות ושוקלת שיחות אצל פסיכולוג .... כי הוא ילד שחושש מהמון דברים ... גם כעושים דברים כייפים הוא תמיד חושב מה יהיה הלאה ... איך נחזור ומה יהיה וכל מיני כאלה .... אשמח לתשובה מהירה , אינני רוצה שיעביר את ילדותו בתחושות פחד אך אולי זה תהליך שילדים עוברים ??? אנא יעצי לי מה לעשות .... בתודה מראש ...יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אצל ילד בן 4
סמדר ריינר06/05/2010שלום יפעת,
החרדה ממוות היא אכן תהליך שילדים עוברים בגיל הזה. לגבי שאר הפחדים, את יכולה לנסות ולהסתכל ב"עמודת שאלות נפוצות" ולבדוק בתשובה לגבי פחדים אם יש משהו שאתם יכולים ליישם עם בנך.
אם שום דבר לא עוזר וזה נורא מפריע לתפקוד אפשר לשקול פניה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההההההה
יפעת06/05/2010תודה על התשובה הכל כך מהירה , זה דבר לא מובן מאליו ואלף ברכות על היוזמה , העזרה והייעוץ . רק אם תוכלי לומר לי , מה עונים לילד ששואל שאלה כזאת ... האם אומרים את האמת או משקרים עלמנת להרגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/05/2010שלום יפעת,
זה נורא תלוי בכל מיני גורמים. שום אסון לא יקרה לכאן או לכאן. זה גם תלוי באמונות של ההורים, כי מי שמאמין בכך יכול להגיד את האמת - וגם להסביר אותה לילד באופן יותר קל לעיכול - שמגיעים לשמיים, שממשיכים לחיות במקום אחר ואחר כך נפגשים שם וכו'.
מי שמשקר דוחה את רגע האמת לשלב מאוחר יותר, וזה לא כל כך נורא. אני מבינה שזה כבר מה שאמרת לו, האם הוא נרגע? אם כן אז הכל בסדר, אם הוא ישאל שוב, תצטרכי לשקול שוב בהתאם לגיל שהוא יהיה בו וליכולת הריגשית באותו שלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר לא נחמדאלונה06/05/2010
יש לי ילדה בת 3.5 וכל בוקר יש לנו בעיה להתלבש ,לא משנה במה אני מלבישה אותה היא לא רוצה ,צועקת ,מרביצה עד שאני מתעצבנת מאוד . ניסיתי המון דברים לא להתעצבן לא משנה מה , להכין בגדים איתה ביחד בערב... שום דבר לא עוזר. אני כל יום הולכת לעבודה בהרגשה מאוד לא טובה שהיא הלכה לגן עם דמאות.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר לא נחמד
סמדר ריינר06/05/2010שלום אלונה,
אז איך בכל זאת זה נפתר בסוף, הרי תם לא נשארות בבית לנצח, מתי היא מפסיקה להתעצבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל סמדר ריינר-עדכון לזריקת חפצים.שי06/05/2010
שלום לך.
רציתי לעדכן שהלילה בתי עברה למיטתנו (כמו בהרבה לילות...) אך הייתה פשוט חסרת מנוחה,טיפסה עליי בלי סוף ולא הייתה מוכנה לשכב לצידי,אלא רק עליי.
כמו כן, מלמלה מתוך שינה:"אמא,אמא"יש לה קשיי פרידה במעון,אך לאחר מספר דקות מסתגלת למצב.
היום דווחה לי הגננת שבארוחת צהריים הפכה בתי את הצלחת עם האוכל על השולחן,ולא רצתה לאכול (גם אתמול) (כמו שציינתי בעבר הייתה עושה זאת גם במעון,ולאחר מכן הפסיקה ושוב עכשיו)
לעומת זאת,דווחו לי הגננות שהילדה שיחקה יפה,והתנהגותה הייתה רגילה.
אני מאוד מודאגת כיוון שהילדה עצבנית מאתמול יותר מהרגיל.
איני רואה שום דבר חריג שקורה בבית שעלול לגרום להתנהגות העצבנית הזו.
אני משערת שאולי המתח התמידי שמלווה אותנו בקשר להתפתחותה,וקושי בהבעה שלה
עקב עיכוב קל בשפה גורם אולי לכעס הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סמדר ריינר06/05/2010שלום שי,
ייתכן מאוד שאת צודקת. ייתכן שיש מקום שתפנו להדרכת הורים מסודרת, שתעזור לכם להירגע ולהתארגן ולחשוב איך מתמודדים מעכשיו, גם עם הקשיים ההתפתחותיים שלה וגם עם הקשיים הנורמטיביים. של הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, בן 4.5 בעיה בשירותיםנועה ק.06/05/2010
שלום!
בני בן 4.5, רציתי להתייעץ :
כאשר בני ניגש לשירותים (ליציאה גדולה), הוא מתפשט כולו, מוריד את כל הבגדים! כששאלנו אותו מדוע, הוא אמר שהוא חייב להוריד את כל הבגדים כי אחרת הוא מפחד שהבגדים יתלכלכו.
הסברנו לו שלא יתלכלך וגם אם יתלכלך נחליף, זה לא עזר. הוא מתעקש להוריד את הבגדים.
ניסינו לאסור עליו זה גרם רק לבכיות היסטריות ולבסוף התאפק והעדיף שלא לעשות.
הבטחנו פרסים, גם זה לא עזר.
כיצד אני פותרת בעיה זו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להצעה לפתרון הבעיה...
נועה ק.07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע מתעלמים??
נועה .ק.09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותדנה06/05/2010
שלום לך,
יש לי שני בנים בני 6 ו- 12 השאלה הראשונה : כל דבר שאני מבקשת מהם לעשות, אני צריכה לבקש מספר פעמים והם לא מתייחסים,פעולות פשוטות כמו תסדר מיטה או תכנסו למקלחת בד"כ רק שאני מאיימת הם עושים את מה שצריך. זה לא נעים לי לאיים כל הזמן.מה אפשר לעשות? שאלה שנייה: בני בן ה- 12 התמודד מספר פעמים עם ילדים שהרביצו לו ולאורך כל הדרך ביקשתי ממנו לא להחזיר ולפנות למבוגר. לצערי נוכחתי לראות כי לא ביה"ס עוזר במקרים אלו וגם לא ההורים, לכן אמרנו לו להחזיר ובאמת ילדים נרתעים מלגעת בו רק שמסתבר שהוא ילד חזק והורים באים אלי בתלונות על שהוא הרביץ לילדים שלהם, כמובן שהמצב הופך ללא נעים כי אנחנו צריכים להוכיח שהילד השני התחיל .מה עושים? איך להדריך את הילד ומה להגיד לו אם מרביצים לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות
סמדר ריינר06/05/2010שלום דנה,
את מתארת שתי שאלות שאולי הן קשורות אחת לשניה, כי משתיהן עולה שהמסקנה שלך היא שאפשר כנראה להשיג דברים רק בכוח (איומים בשאלה הראשונה ומכות בשאלה השניה) ואת בעצמך לא מרוצה מהמסקנה שהגעת אליה, היא לא נראית לך, ובצדק.
יכול להיות שיש משהו בדינמיקה המשפחתית שלכם שקשור להשקפת העולם הזו שעולה מדברייך שגורם לדברים להיראות כך. אם כך אתם מאמינים (אפילו אם אתם לא רוצים) זה עובר א הידים ומשפיע על התנהגותם.
לגבי השאלה הראשונה, לא תארת מה עוד אתם עושים ביחד בבית, ואיך מערכת היחסים הגיעה למצב שמתעלמים מהבקשות שלך. כמה שעות אתם מבלים ביחד, מתי את חוזרת מהעבודה, מה עוד אם בכלל אתם עושים בזמן הזה, מה תפקידו של האב אם בכלל יש לו תפקיד בעניין הזה, וכו'.
לגבי השאלה השניה, את מציינת שילדים נרתעים מלגעת בו, ובכל זאת יוצא שהוא הולך מכות. אז אולי זה באמת לא רק מהגנה עצמית כבר? הרי אם נרתעים ממנו בלאו הכי, למה הוא צריך להתגונן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות
דנה07/05/2010אפרט יותר לגבי המשפחה כי נראה שלא קיבלת את הרושם הנכון.
סדר היום שלנו מאוד מסודר אני חוזרת עם הילדים באחת בצהריים ואנחנו יושבים יחד לאכול ומשוחחים איך עבר היום , הילדים מאוד פתוחים ומספרים לי הכל. אחה"צ הם מאוד עסוקים עם חברים או שאנחנו יוצאים לגינה.אני מבלה איתם כל שעות היום ומאוד מעורבת בחייהם. הילדים בבית עם גבולות מאוד ברורים אבל שאני מבקשת לעשות משהו הם מתעלמים או דוחים את מה שצריך לעשות ורק שאני מאיימת או מרימה קול הם עושים. לגבי אבא, הוא הרבה שעות מחוץ לבית ולכן ישנם ימים שהוא לא רואה אותם כשהוא נמצא הוא משתדל לבלות איתם . יש לו קושי להיות סמכותי. .בעקרון אני הדומיננטית בבית בענייני סדר היום שיעורים ועוד. לגבי השאלה השניה שאלתי היא כיצד להדריך את הילד ,מה לעשות כשמרביצים לו ביה"ס לא עוזר ופשוט יוצא שהילד שלי הפך לשק חבטות ולכן אמרנו לו שיחזיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות
סמדר ריינר07/05/2010שלום דנה,
תודה על הפירוט. אני אמשיך אמשיך בכל זאת לשאול ולברר, כי יש י השערות שאין י דרך לדתע אם הן נכונ ות כי אני לא מכירה אתכם.
את מיהרת לתקן אותי וציינת שסדר היום מאוד מסודר. אני בכלל לא דיברתי על סדר. אבל ייתכן שמיד הגבת מהמקום הזה, כיוון שאת בטוחה שסדר זה דבר נורא חשוב ובטח לזה אני מתכוונת. יכול להיות שאת מאוד עסוקה בסדר של הדברים, ולכן נורא חשוב לך שהילדים יתקלחו יאכלו יעשו כל מיני דברים לפי הסדר שלך. אולי כדאי שתבדקי האם זה לא קוטע אותם באמצע, האם חייב להיות רק סדר אחד והוא הסדר שלך, האם אפשר להתגמש, האם אפשר להתאים את הסדר המשפחתי לצרכים של הילדים - שיום הם באים כך ויום אחרת, ויש מצב רוח אחר או מצב רוח כזה, שהיום יש ילד שצריך ממך דברים אחרים לפני שהוא מתקלח וכו'. יכול להיות שהם מתעלמים ממך כי זה קוטע אותם ולא מתאים לצרכים שלהם, ובמקום להורות להם לעשות דברים אולי אפשר לראות למה הם לא עושים, האם הם באמצע משהו? אם כך אפשר להתייחס לזה, ולהסכים איתם על כמה משחקים הם רוצים עוד להספיק לפני המקלחת, האם אין להם חשק? אולי אפשר לעשות מזה משחק (לפחות לגבי הילד בן ה-6), תחרות מי מגיע למקלחת ראשון. לילד בן 12 בכלל לא הייתי נותנת כל הרבה הוראות, הוא יכול להיות יותר עצמאי בעניין, ולהתקלח בזמנו החופשי. אם זה לא קורה, אז להזכיר לו, אבל בודאי לא לעמוד ולצפות שהוא יעשה באותו רגע, הוא קצת גדול מדי בשביל סוג כזה של פיקוח ושליטה.
לגבי השאלה השניה, נראה לי שבכלל לא הבנת את תגובתי. אני התייחסתי לכך שיש משהו לא הגיוני במה שכתבת. את כתבת שהילד שלך מרביץ רק כשצריך להחזיר למישהו שהתחיל איתו. האומנם? כי לפני כתבת שילדים כבר נרתעים ממנו, אז אם הם נרתעים למי הוא צריך להחזיר? אולי מילד מחזיר הוא הפך לילד יוזם? שווה בדיקה בעיני.
בכל אופן יש עוד דרכים באמצע בין לערב מבוגרים לבין להרביץ. אפשר להזהיר, אפשר לזהות מי מסוכן ולהימנע מקונפליקט מראש, אולי לפעמים יש אי הבנות ופירוש לא נכון של הסיטואציה, תלוי במקרים הספציפיים. נראה לי שכדאי שתעברו איתו על המקרים שקורים ותנסו לברר מה בעצם קרה - ייתכן שלא בכל המקרים נדרשת אלימות כדי ליישב את העניין, ופה צריכים להיכנס לעובי הקורה כדי לטפל בדוגמאות ספיציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות
דנה07/05/2010שלום סמדר
ראשית תודה על התגובה המפורטת אך נראה לי שעדיין לא הצלחתי להעביר את המסר.
כשאמרתי יום מסודר ניסיתי להדגיש יותר שאנחנו יחד ברוב שעות היום. לפעמים אנחנו אוכלים בחוץ בצהרים והיום משתנה אבל בסך הכל אני חושבת שהילדים מרוצים מזה שיש סדר יום בבית ואם אין ארוחה מוכנה הם מקטרים כך שלא נראה לי שזו הבעיה בסך הכל .אחר הצהרים הם עושים מה שהם רוצים מבלים עם חברים ומשחקים , אנחנו מתארגנים בערב בסביבות 8 ואם הם מתעכבים ולא נכנסים בזמן למקלחת זה פשוט דוחה את שעת השינה ואחר כך קשה להם לקום בבוקר הייתי רוצה להימנע מלהגיד כל הזמן וניסיתי את זה אך פשוט מה שקרה הדברים לא נעשו
לגבי בני בן ה- 12 מקרי האלימות שהיו איתו במשך השנתיים האחרונות הם פעמיים בלבד לא הבנת לגבי הילדים שנרתעים התכוונתי למקרה שילד שנהג לתת לו אגרופים בכל פעם שהוא עובר לידו ,בני החזיר לו ומאז הוא לא מתקרב אליו כמובן שיעצתי לו בהרבה מקרים לא להתייחס והוא למד להתעלם מאלימות מילולית וזה מאוד עובד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות
סמדר ריינר07/05/2010שלום דנה,
את העברת מצויין את המסר. עדיין אני חושבת שיכול להיות שסדר היום הזה לא תמיד מתאים להם. דרך אחת להתמודד היא להתחיל את ההתארגנות יותר מוקדם ואז יש זמן להתמרחות ולעיכובים. דרך נוספת היא לתת הרבה התראות שמתחילות כאמור הרבה יותר מוקדם- "עוד מעט מסיימים" עוד מעט ארוחת ערב וזה נותן להם זמן להיפרד ממה שעשו בלי שהם צריכים לסיים באותו רגע, זה נותן להם הכנה יותר ארוכה. דרך נוספת היא לשבת איתם, לחלוק איתם את הבעיה, ולשמוע מהם דרכים לפיתרון, או להסכים איתם על התחייבות בעניין. לפחות לגבי הילד בן ה-12, אפשר להעביר איו קצת אחריות. כשהם ירגישו שותפים לפיתרון הבעיה, אולי תהיה להם יותר מטיבציה לפתור אותה. נשמע לי מהתאור שלך שהם ילדים טובים סך הכל, אני מניחה שהם ירצו לעזור בהתמודדות אם זה יוצג להם בצורה עניינית ובוגרת שנותנת להם כבוד ואחריות.
תראי אם הבנתי נכון את ענייני האלימות, אז יש עדיין ילדים שכן מרביצים לו, שלא נרתעים ממנו ואחר כך ההורים שלהם טוענים שבנך הרביץ להם. זה טעון בדיקה בעיני. כי אם מדובר בילדים שמרביצים לו בלי סיבה, אז יש להם בעיית אלימות שלא קשורה אליו, שבודאי פוגעת בילדים אחרים ובית הספר מודע לה, ואז למה אתם צריכים להכנס לעניין ההוכחות בכלל, מדובר בילדים בעייתיים. אם אלה לא ילדים בעייתים והטענות מתמקדות במכות שהוא נותן ואין להם הסתבכויות עם ילדים אחרים, זה שוב מעלה סימני שאלה מדוע בנכם מעורב איתם במכות בכלל. איך זה קרה ולמה, והאם הדימוי שיש לכם לגבי הילד שלכם כילד שרק מחזיר עדיין רלוונטי. יכול להיות שהוא לא תמיד זה יוזם את המכות אך אולי הוא נכנס שם למריבות וויכוחים, ושווה לברר את העניין הזה קצת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל עזרה מכם או הפניה..לאה וייס06/05/2010
יש לי שני ילדים אני ואבא שלהם פרודים למעלה משנה לאחורנה התחילו להופיע אצלהם סימני מצוקה כגון בכי בלי סיבה משפטים של חוצפה כנגדי בדרך הם מאוד שובבים אבל גם ילדים מאוד טובים אני מרגישה במצוקה מנסה לעזור להם ובכל יום מרגישה נכשלת מחדש אני מעניקה להם המון תשומת לב שעות איכות פרסים ובכל דרך מנסה לעלות אותם על מסלול נורמטיבי.. כמובן שערכתי להם שיחה שהבהירה שלהם את המצב הגדול בן 5 וחצי והקטנה בת 3 אשמח אם תעזורו לי או תפנו אותי למקום בו אני יכול להעזר אני מתגוררת בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה
סמדר ריינר06/05/2010שלום לאה,
תנסי לברר בנוגע להדרכת הורים במכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם במרפאה ש משרד הבריאות (ניתן לברר באתר של משרד הבריאות תחת לשונית "בריאות הנפש" מרפאות שמטפלות גם בילדים), את יכולה להתעניין גם בבית הספר אצל הפסיכולוגית לגבי המלצה על מטפלים פרטיים באיזור שנותנים הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארי פוטר לבת 8 מתאים או לא?שלומי06/05/2010
אנחנו הורים לבת 8. אמה ואני חיים בנפרד ומצויים בעיצומו של סכסוך בעינייני משמורת המתנהל מזה 3 שנים בבתי משפט . לאחרונה העלתה אמה של הילדה טענה חדשה לחוסר כשירות הורית בפני פקידות הסעד הממונות. היא טוענת שהעובדה שאני נוהג להקריא לבתי את ספרי הארי פוטר פסולה ומוכיחה על חוסר כשירות הורית שלי. לטענתה הספר אינו מתאיםלגילה, כמו כן היא טוענת שהנוהג להקריא לה סיפור לפני השניה הוא נוהג פסול שכן הילדה אמורה לקורא לבד. יש לציין ש"טקס" השינה שלנו כולל קריאה עצמאית של הילדה מתוך ספרים שונים ולאחר מכן אני מקריא לה פרק נוסף מתוך הארי פוטר.
הילדה שומעת את הארי פוטר בשקיקה, מרגישה מעורבת בארועי הסיפור, מתמצאת ומדברת על העלילות במהלך השיגרה היומיומית.
התחייבתי בפני אמה של בתי לברר את הנושא ולבדוק האם יש פסול כלשהו במעשי.
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארי פוטר
סמדר ריינר06/05/2010שלום שלומי,
כדי לענות על השאלה הזו אני צריכה להכיר את הילדה ואת רמת ההתפתחות הריגישית והשכלית שלה, ואת הקשר ביניכם, ייתכן שהיא מראה התלהבות רק כדי לרצות אותך וייתכן שהפעילות הזו אכן תואמת את מה שמתאים לה. אני לא יכולה לדעת, ואני גם לא חושבת שפורום באינטרנט הוא המקום המתאים לקבלת חוות דעת שיש לה השלכות משפטיות אחר כך.
אני מניחה שאם יש טענות לחוסר כשירות הורית ואתם בתהליך הזה כבר 3 שנים בודאי יש פסיכולוגים ועובדים סוציאליים שמעורבים בעניין הזה ומכירים את המשפחה וכדאי לשאול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים - שאלהמיכל05/05/2010
שלום,
בעלי ואני החלטנו להפסיק את נתינת הבקבוק בשעות הלילה, התהליך לקח כמה ימים (ממש מעטים, הופתעתי מהמהירות), והמתוק שלי כבר לא אוכל בין 00 ל 6 בבוקר. הבעיה שהוא עדיין מתעורר ב4:30 השעה בה קם לאכול. אולי יש לכם עצות כיצד ניתן לשנות הרגל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת לקבל תשובה
מיכל06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל עצה
מיכל07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל עצה
מיכל07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
מיכל09/05/2010בשלושה ימים אחרונים בנוסף ליקיצה בסביבות 4:30 הוא מתעורר ב2 עד 3 ופשוט מיילל, בוכה. נרגע בידיים אך כשמחזירים אותו למיטה או יושבים הוא מתחיל שוב. ולכן אחרי הרבה ניסיונות של הרגעה מושם בעגלה שם ישן מעולה (ולכן לא נראה לי שמדובר ברעב).
מה יכול לגרום לו באמצע הלילה להתעורר ככה ולבכות ולא להסכים לחזור למיטה? האם זה שהוא נרדם בעגלה יכול לגרום לכך שיתרגל לישון שם ולא במיטה? מה אפשר לעשות? זה די מתיש בשבילו וכמובן בשבילנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינת תינוק
נעמה סבג שמש09/05/2010מיכל,
ברור שאם תשימו אותו בכל פעם בעגלה, יתרגל לישון שם.
אני ממליצנ להאכילו בין 23:00-24:30 ושוב בשעה 5:00.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הופך להיות סיוט
מיכל10/05/2010כבר לילה רביעי שאנחנו פשוט לא ישנים, הקטן מתעורר כל הזמן ובוכה, ניסינו לתת לו אוכל (מטרנה)לא רצה לאכול, נתנו לו לשתות מים- שיתף פעולה, נרגע קצת אך התחיל לבכות שוב די מהר, אין חום, בשלב זה גם אין סימן לשיניים לכן לא ברור מה הבעיה.
נרגע רק בידיים ובעמידה, לא מוכן לשכב לצידי כשאני מלטפת אותו, לא מוכן שאשב, רק בעמידה.
אני רוצה לעזור לו ולא יודעת איך. העמידה הממושכת מעייפת במיוחד שמדובר בכמה לילות ללא שינה.
מבקשת התייחסותכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלה לילית
נעמה סבג שמש09/05/2010מיכל היי,
אם הוא מתעורר באותה שעה באופן קבוע, 20-30 דק' קודם, לטפי אותו כדי שיחווה סוג של עירות. סיכוי רב שלאחר מס' ימים כאלה, לא יקום שוב באותה השעה.
עם זאת, אציין, שבשעה 5:00 זה נחשב בקר בגיל זה ואיני רואה בעיה עם האכלה בשעה זו.
בכל מקרה,
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות בעקבות בכימיכל05/05/2010
שלום, יש לי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים, לא מוכן ללכת לישון לבד במיטה אלא אם אני יושבת לידו ומלטפת אותו (תמיד מבקש אני אלטף אותו וזה יכול להימשך שעה ויותר) לא מוכן להשאר לישון לבד כאשר אני עוזבת אותו הוא בוכה וצורח ותוך כדי מקיא . יש לציין שכמעט כל ערב הוא עובר למיטה שלי בלילה ולא מוכן לחזור לישון במיטה שלו, נמשך מאז שהוא נולד והתחיל להבין חשוב לציין שעד גיל שנתיים היה ישן לידי מטעמי נוחות ואני כבר כמה חודשים מנסה שישן בחדרו במיטה שלו
1. איך אפשר לעזור לו לישון במיטה שלו?
2. איך אפשר להסביר לו שיפסיק להקיא? האם התופעה מוכר?
3. איך אפשר לעזור לי :) אני בחוסר שינה לא נורמלי
חשוב לציין שהילד הולך לישון מאוחר לא מוכן לישון מוקדם וההתעסקות איתו משעה 20.30 עד 22.30 - 23.00 בלילה
כמו כן הוא נמצא בחדר עם עוד 2 אחים גדולים בני 10 ואין לי חדר נוסף.
תודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בדיוק את אותה הבעיה
אמאל'ה04/07/2010בן 3 וחודשיים , תיארת את בעיתי בדיוק מושלם...
חבל שלא ענו לך , זה יכל לעזור לי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות בעקבות בכי
סמדר ריינר04/07/2010שלום מיכל,
לא ציינת אם את אם חד הורית. אם לא - היכן האבא בכל הסיפור, האם הוא יכול לעזור לך?
את לא אמורה להסביר לו לא להקיא, ההקאות נועדו להשפיע עלייך, ככל שתהיי יותר חזקה ולא תתרשמי מהן הן יפחתו. הוא כנראה שם לב שזה עובד עלייך ואין לו כרגע אינטרס להפסיק.
לא נכון לדעתי להמשיך ולאפשר לו לישון איתך במיטה, ומאחר ובלאו הכי את לא ישנה, כדאי שתקדישי כמה ללילות קשים להעברתו באופן עיקבי חזרה למיטה שלו כל פעם שהוא עובר, גם אם לא תישני כל הלילה, גם אם תצטרכי לקחת כמה ימי חופשה מהעבודה. הילד קובע כאן יותר מדי דברים וזה לא בריא עבורו. את חייבת להיות חזקה ועיקבית, ולא להתרשם מהדרמה.
כשתסדרי את עניין השינה ולא תתרשמי מההקאות תתחיל רגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתייםאיילת05/05/2010
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים, לפני כ-3 חודשים ילדתי בת נוספת. בהתחלה היא הייתה בסדר לאחרונה היא בוכה המון (גם בגן) אני לא בטוחה שזה קשור להולדת אחותה אבל זה מצב מאד לא נעים, היא בוכה הרבה בגן, בוכה על כל דבר קטן שקורה, בוכה באוכל, במקלחת בקיצור מאד רגישה.
אני לא רוצה להתעלם מהבכי שלה ורוצה לגרום לה להרגיש יותר טוב, מה אפשר לעשות?
תודה על העזרה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים
סמדר ריינר05/05/2010שלום איילת,
ייתכן שזה אכן קשור להולדת אחותה, הילדה פשוט מרגישה יותר לבד כפי הנראה כיוון שהפניות אליה מצידכם ירדה, ואין לה דרך לבטא את זה מלבד הכי.
כדאי לנסות ולבדוק דרכים לייחד לה יותר זמנים לבד איתכם. אם יש אפשרות לגייס עזרה, אם מהמשפחה המורחבת או קניית עזרה בכסף (בייביסיטר) כך שאחרי הבתך חוזרת מהגן מישהו יהיה למשך שעה שעתיים עם התינוקת ואת תוכלי להקדיש לילדה זמן לבד, ובכלל לנסות ולהקדיש תשומת לב ויחס בכל מיני נקודות במהך היום שאולי היא מרגישה בודדה ולא אסופה בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת חפציםשי05/05/2010
שלום רב.
בתי בת שנתיים ו-10 חודשים.
ילדה מתוקה אך נורא עקשנית ומתרגזת בקלות.
ישנו עיכוב קל בשפה,עברה בדיקת MRI שיצאה תקינה עקב מיקרוצפליה.
ילדה חכמה,נבונה,משיימת המון חפצים,צורות,מספרים,צבעים,אותיות וכו'
בעייתי היא שהילדה זורקת לעיתים קרובות חפצים לעיתים ללא סיבה נראית לעין.
למשל, מסיימת את האוכל בצלחת זורקת אותה לרצפה, הגשתי לה דף וטושים,ניסתה לפתוח את הטוש לא הצליחה העיפה הכל לרצפה, מוקדם יותר היום נתתי לה גלידה ליד, זרקה אותה לרצפה.
לעיתים קרובות מרביצה לי, לבעלי ולאחיה.
ישנה עדיין רתיעה מעט מוגזמת מזרים.
אני אישית פחדתי שאלו התנהגויות של פיגור שכלי,לאור היקף הראש, הנוירולוגית טוענת שאין פיגור שכלי ושהיא ילדה עקשנית.
בנוסף, מוצצת אצבע ומלפפת את השער סביב האצבע ביד השנייה מה שגורם לעיתים לתלישת השיער.
מה עושים?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף...
שי05/05/2010הילדה נמצאת במסגרת מעון.
כשנכנסה למעון בתחילת שנה (לאחר שהייתה עימי בבית) הייתה לעיתים זורקת את הצלחת גם בזמן האוכל,אך המטפלת דווחה לי שהיא אוסרת עליה והיא הפסיקה עם המנהג הזה.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא נענתה, תודה
שי05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת חפצים
סמדר ריינר05/05/2010שלום שי,
ייתכן שהילדה שלך זקוקה לכלים נוספים כדי לתקשר. הדרך היחידה שלה כרגע להביע תסכול או לקבל התייחסות היא באמצעים האלה.
אני מניחה שמהתחלה הקשר עם הילדה היה לא פשוט כיוון שכל הזמן ליווה אתכם החשש שהיא סובלת מפיגור. אולי, בעקבות קביעת הנוירולוגית שלא מדובר בפיגור, כדאי לכם להתחיל לחשוב עליה כעל ילדה רגילה ולהתחיל להתייחס לעולמה הריגשי, ללמד אותה למלל את תחושותיה, למשל כשהיא מרביצה לנסות הבין מה קרה, להעלות השערות -"אולי את רוצה גם, מה שיש לאחיך, אולי את רוצה שאחיך יתסכל עלייך עכשיו" וכו', בכלל לא משנה אם זה נכון או לא או אם זו סיבה מוצדקת, מה שחשוב זה עצם התהליך שמתחיל לתאר עבורה במילים מה קורה לה, כדי שהיא תתרגל לחשוב כך ולהשתמש במילים במקום בידיים. בהמשך אפשר להגיד לה - אם את רוצה מאחיך - תבקשי כך וכך, לא צריך להרביץ, אבל קודם צריך לתת לה כלי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגן לגןקרן05/05/2010
שלום,
האם זו טראומה לתינוק לעבור אחרי שנה אחת בגן מסוים לגן אחר?
האם עדיף למנוע זאת ממנו?
אנו תוהים לצורך מעבר דירה מתי כדאי לעשות זאת. אם לא נעבור זה אומר ששנה הבאה נעבור ואז הוא יצטרך לעבור גן בגיל שנה ו- 9 חודשים.
כמו כן בספטמבר הוא יכנס לגן פרטי כשיהיה בן 9 חודשים. האם זהו גיל בעייתי להיכנס למסגרת בגלל חרדת נטישה/זרים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגן לגן
ליאת גרוס09/05/2010שלום מיטל.
מעבר גן אינו טראומה לילד .לא בגיל 9 חודשים ולא בגיל שנה ו9. אם אתם לא תילחצו, והגנים יהיו טובים הילד אמור להסתגל לגן החדש לאחר תקופה של שבועיים שלושה בלי קשר לגיל בו יעבור.
ההחלטה לגבי מעבר הדירה לא צריכה להיות תלוי בילד. ילדים רבים עוברים מסגרות ומתמודדים היטב. יש יתרונות וחסרונות לכל החלטה. הסירי ייסורי מצפון ובדקי מה יעשה לך הכי טוב. ותסמכי עליו....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ-לא רוצה להגמלדני05/05/2010
בי בן 4.5, לא מוכן בשום פנים ואופן להגמל ממוצץ, אנחנו מגבילים אותו מאוד על שימוש במוצץ (והוא די משתף פעולה),רק כשהוא נכנס למיטה לישון הוא יכול לקחת את המוצצים (2), נרדם די מהר ואני מוציאה לו את המוצץ מהפה ומניחה אותם לידו כך שבלילה אם הוא מתעורר הוא מוצא אותם (אחרת הוא מעיר אותי), בבוקר הוא מכניס אותם מיד לתיק ולא מוציא אותם מהתיק עד הלילה כשהוא הולך לישון. כעקרון, הוא מעט מאוד זמן עם מוצץ, אבל לא מוכן להפרד סופית, אנחנו מדברים איתו על זה, אבל עדיין לא מוכן.
שאלה נוספת, מוצץ אחד קרוע לגמרי (אותו אינו מכניס לפה, רק משחק ביד) והשני גם מתחיל להקרע, האם להחליף לו מוצץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ -לא רוצה להיגמל
סמדר ריינר05/05/2010שלום דני,
אם הוא לא מבקש להחליף לו מוצץ, אל תציעו את זה. תנו להיפרד בקצב שלו, אל תלחצו.
הוא למעשה כבר נגמל אבל זקוק לביטחון שבעצם קיום האופציה להשתמש במוצץ, זה תהליך חשוב וטוב שהוא נעשה באופן הדרגתי, אל תפריעו לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך לשאלה ברשותך....
דני06/05/2010תודה על תשובתך, מהיכרותי את הילד אני מאמינה שזה חייב לבוא ממנו, אחרת נכנס איתו למאבק וזה יכול רק לעכב את הפרידה הסופית, אבל בינתיים הוא עם מוצצים קרועים וזה יכול להיות די מסוכן, מה לעשות? לא להחליף לו לפחות אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובתכם,תודה
דני06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/05/2010שלום דני,
אני מבינה שאת המוצץ הקרוע הוא לא לוקח לפה. אז אולי זה לא כל כך מסוכן. או שאפשר להסיר את החלק הקרוע ולהשאיר רק את הטבעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לסמדרסמייל05/05/2010
בעבר התייעצתי איתך לגבי בתי והמלצת על יעוץ השאלה איפה באיזור מודעין אפשר לקבל יעוץ לגבי התנהגות של בתי (דרך קו"פח ההמתנה מאוד ארוכה)
בנוסף כל יום בשבוע האחרון שאני מגיע איתה לגן היא בוכה אמא אמא ואומרת שהיא מתגעגעת אלי (במשך כל היום בגן התנהגות רגילה כיאלו לא היה כלום)
חשוב לציין שלפני כשבוע אחרנו לקחת אותה מהגן ביום שישי והיא נשארה עם הגננת באוטו והגננת השמיעה לה מוזיקה באותו יום לא היה כלום טאבל היו הרבה התפרצויות אחרי זה
חשוב לציי שנולדה לה אחות בת ארבעה חודשים
מה אני אמורה להגיד לה שהיא אומרת שהיא מתגעגעת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסמייל
סמדר ריינר05/05/2010שלום לך,
לגבי הייעוץ - לא ציינת לאיזו קופת חולים את שייכת. לכל קופות החולים יש מטפלים בהסדר שאפשר להתקבל אצלם בתשלום מסובסד, ושם בדרך כלל אין תור המתנה. אם את בכללית אז זה דרך כללית מושלם/התפתחות הילד ואם במכבי אז זה דרך הביטוח הרגיל, ורשימות המטפלים שבהסדר מפורסמות באתר האינטרנט של הקופה ואפשר לפנות אליהם ישירות. אם את בלאומית או במאוחדת צריך לברר בקופה עצמה אבל זה קיים גם שם.
אם את מעוניינת, את יכולה לברר גם במרפאה של משרד הבריאות במודיעין, שם הטיפול הוא בחינם אבל ייתכן שגם שם יש תור המתנה . טלפון: 08-9726182.
כמובן שאם יש באפשרותכם לפנות לטיפול פרטי - זה יותר יקר אבל אין תור המתנה לרוב. אתם יכולים לבקש המלצות ממכרים באיזור או מהגננת.
לגבי האירוע שאיחרתם לקחת אותה, נראה לי שנכון לדבר איתה עליו, להגיד שהיא בטח לא הבינה מה קרה, אולי פחדה והיה לה לא נעים, היא בטח רצתה כמו כל הילדים ללכת לאבא ואמא ולא הבינה למה היא נשארת יותר, ואתם מצטערים שזה קרה, אם ניתן לפרט מה קרה אתם יכולים לעשות זאת, ולהבטיח לה שתמיד תשתדלו לקחת אותה בזמן.
אם היא בוכה בכניסה גן ואחר כך זה עובר לה זה כנראה קשור לקשר איתך ולא בהכרח נובע ממצוקה אמיתית. חשוב לא לעשות מזה עניין כי זה מלבה את התופעה ומחזק אותה. עם זאת ייתכן שמשום מה הילדה חוששת כשאתם לא איתה אתם שוכחים אותה לגמרי, ולראיה איחרתם לקחת אותה. לכן, אם היא אומרת שהיא מתגעגעת תגידי לה שקצת מתגעגעים ובסוף היום נפגשים שוב, ואת תחשבי עליה במשך היום גם. אפשר אולי לתת לה חפץ מעבר כלשהו מהבית לגן כדי שיסמל את ההמשכיות ורצף, אולי משהו ששייך לך, למשל מחזיק מפתחות, או סיכת ראש יפה ולבקש ממנה שתשמור לך על זה עד שתיפגשו שוב וכך תחשבו אחת על השניה במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה סמדר התשובות שלך
סמייל06/05/2010תמיד מחזקות אותי דרך אגב אני במאוחדת אבל ההמתנה היא ארוכה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר06/05/2010שלום סמייל,
אני שמחה לעזור, תנסי לפנות למרפאה במודיעין או שתשקלו טיפול פרטי, אם יש לכם אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקידו של האב
פנינית06/05/2010ועוד משהו, הרבה הרבה יותר חשוב: קשה לי שלא להתייחס לנושא "האב הנערץ". מבלי להיכנס לפרטים מאוד ספציפיים, כמה את חושבת שזה פקטור בגרימת או העצמת הבעיה? האם ייתכן שיש כאן מערכת התנהגויות בלתי מודעת שלו שמנציחה את המצב?מיותר אפילו לציין, שמצב בלתי שוויוני זה בהתייחסות הילד אלינו מכניס המון מתחים במערכת הזוגית וכעסים רבים שלי על בן זוגי, שלא נותן לי מספיק "מקום" כאמא ומאפשר לי אוטונומיה הורית.
שוב הרבה תודה לך וממתינה להתייחסותך.
פנינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לשלישיהרחל ומיכאל05/05/2010
אנחנו הורים לשלישיה בני 9 כיתה ג',בבי"ס המורים אומרים שהילדים מקסימים,ובבית לנו ההורים אין שליטה,הן מבחינה משמעתית,שיעורים,מריבות בניהם,והתיחסות להורים..השכנים מתלוננים על הרעש.אנחנו נאלצים להרים לפעמים את הקול,כי הם פשוט לא מתיחסים,כי הם אמורים עד (8-9 )בערב להיות במיטה ע"מ לצאת בבוקר ב-7:30 וזה קשה לבקש מהם להתקלח לאכול שיעורים ולישון.מדי פעם יש הערות מהמורים על אי עשיית שיעורים,התיסכול הוא רב !! ד"א 2 בנות ובן..מה ניתן לעשות?? תודה על התיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים לשלישיה
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010רחל ומיכאל שלום,
אין ספק כי המערך המשפחתי שלכם הוא מאוד מורכב. הורים רבים מתקשים להתמודד ולהציב גבולות לשלושה ילדים, ובמקרה של שלישייה, אין להורים את האפשרות לנשום בין גידול ילד אחד לשני, להסיק מסקנות מילד אחד לשני וממנו לשלישי. הכל דחוק ודחוס. זו גם התמונה שמצטיירת לי בעקבות תיאורכם.
הילדים שלכם עוד צעירים, וחשוב שתחזירו את השליטה במה שמתרחש בבית לידיכם, אחרת הקשיים ההתנהגותיים יוחרפו, והם עלולים גם להיות מוכללים לבית הספר ולחברה. ראשית עליכם ההורים למצוא זמן עבורכם בו תדברו על הדברים ותתכננו איך להחזיר את ההתנהלות התקינה והרגועה לביתכם. עדיף שתעשו זאת ביציאה מחוץ לבית, כך שתהיו חופשיים ופנויים לשוחח ככל שתצטרכו. לאחר מכן, קראו לשלושת הילדים ואמרו להם שמעכשיו תנחילו בבית מערכת חוקים חדשה. הילדים מספיק גדולים כדי להבין את חשיבות החוקים, לומר את דעתם, מה היו רוצים ומה יהיה להם קשה בתחילה. חשוב להגדיר גם מערך פרסים, וגם מערך סנקציות - מניעת דברים שהם אוהבים, בתגובה להתנהגות לא נאותה. מבחינתכם, חשוב מאוד לשמור על עקביות ועל חזית אחידה מול הילדים. אתם שניים מול שלושה אמנם, אך הכוח בידכם!
אני חושבת שזו הזדמנות שלכם גם קצת לחשוב על הציפיות שלכם מהילדים - למשל, מרבית הילדים בני גילם לא הולכים לישון בשעה 8-9. מצד שני, אפשר לתת להם גם יותר מטלות בבית (כמו לרוקן את המדיח, לסדר את החדר וכדומה).
במידה ואתם מרגישים שאתם מתקשים להחזיר את הסדר והארגון לבית (או להקנות אותם מלכתחילה), תוכלו לפנות להדרכת הורים ממוקדת בנושא.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)