מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםאורטל02/05/2010
אני אמא לתאומים בני 8 בן ובת. מאז הולדתם בני מתנהג באופן תמידי כאילו שהוא המקופח מבין שניהם למרות שמעולם לא התנהגנו איתם באופן שמצדיק זאת, אנו הורים מודעים ומעולם לא הפלנו ביניהם. לבני ישנם רגשי נחיתות שלדעתי הם פשוט אחת מתכונותיו המולדות לצערי. בני מציק לאחותו ללא הרף, והיא סופגת זאת בגדלות נפש. ישנין מספר התנהגויות ואמירות שלו שמטרידים אותי כגון - "כשאהיה גדול אהיה חייל כדי שיהיה לי נשק ואוכל לירות בעצמי ", " העולם הזה דפוק" וכהנה וכהנה. היינו בטיפול פסיכולוגי במשך שנה אך לא עלה דבר..
קצת רקע-כשהריתי לאחר טיפולים נקלטו 3 עוברים ובהמלצת רופאים ביצענו דילול שזאת הייתה חוויה טראומתית מאוד עבורי. לפני כשנה שמעתי את בני אומר לחברתי "כשאמא שלי הייתה בהריון היה לה בבטן עוד אח ואני הרגתי אותו עם חרב". חשוב לי לציין שאף אחד במשפחה או במעגל הקרוב לא יודע על הדילול ולעולם לא אספר זאת לילדי משום שמבחינתם המחשבה שזה יכול היה להיות אחד מהם מחרידה למדי. אנו לא שוחחנו על העניין מעולם בקרבתם, מה גם שזה נושא כאוב לשוחח עליו בכלל. אינני יודעת אם המשפט הזה שבני אמר נובע מאיזושהי ידיעה, קראתי מאמרים על כך שעוברים חשים את אחיהם ברחם. יש לבני בעייה רגשית ובאופן אינטואיטיבי ייחסתי זאת לדילול שעברתי וכשבני אמר את מה שאמר זו היתה אסמכתא עבורי לכך שיתכן שזה המקור לבעיה. חשבתי לפנות לטיפול בהיפנוזה כדי לחקור את העניין, אשמח לקבל עצה/ המלצה. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8
סמדר ריינר02/05/2010שלום מיכל,
אשמח אם תפרטי יותר מה היה כשהייתם בטיפול. קצת מוזרה בעיני ההערה שלך שלא עלה דבר, בכל זאת הייתם שם שנה שלמה, לא נאמר לכם דבר? אני מניחה שבכל זאת זאת קרו שם דברים ונאמרו לכם דברים, חשוב שתפרטי קצת אם ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך
אורטל02/05/2010הטיפול הפסיכולוגי היה במסגרת בית ספרית שכן עלה החשש שבני סובל מהפרעת קשב, הטיפול היה בחלקו עם שנינו (אנו ההורים) ואיתו למשך כ-20 דקות שבהן שוחחנו על הדינמיקה הבלתי אפשרית בבית ( שכן הוא מציק לאחותו באופן בלתי פוסק כפי שציינתי, מתחצף, קשה לו לקבל סמכות וכו', דברים שעל פניו נראים טריוויאליים אך בהתנהלות היומיומית אין שעה אחת של נחת... ובנוסף היו לו ביעותי לילה במשך כ- 3 שנים שכיום פסקו לגמרי) . אני הרגשתי שאולי אנו זקוקים לייעוץ מקצועי וכך הגענו לפסיכולוגית בביה"ס. הטיפול לא העלה הרבה לטעמי משום שלא היה מקצועי מספיק (ואין באפשרותינו לממן טיפול פרטי) וברגע שבני לא אובחן כלוקה בהפרעת קשב די התנערו מאיתנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 8
סמדר ריינר03/05/2010שלום מיכל,
אני מבינה שנטיית הלב שלך היא לחפש גורם שקשור לבנך בלבד, אולי לנסיבות לידתו או לגנטיקה שלו. את חושבת שאולי טיפול בהיפנוזה יעזור. את יכולה לחפש באינטרנט באתר האיגוד של המטפלים המורשים להיפנוזה ולראות אם יש שם דרך לעזור לך.
דרך החשיבה שלי היא קצת אחרת, ברשותך אני אפרט אותה ואת תבחרי מה שמתאים לך כמובן.
את מציינת שאתם הורים מודעים ולא עושים אפליות. ייתכן. אבל הבן שלכם מרגיש אחרת. ברור כיום נוצר מצב שהילד שלכם מקבל יחס אחר עקב התנהגותו, וכבר לא ברור מה קדם מה - הביצה או התרנגולת וזה כרגע גם לא חשוב. מה שמשנה זו התוצאה - אין ספק שהילד לא מקבל אותו יחס כיוון שהוא לא מתנהג אותה התנהגות.
יכול להיות שאתם כל כך מורגלים לקבל ממנו התנהגות תוקפנית שאתם מפרשים כך כל התנהגות שלו בצורה הזו, וכבר קשה להבחין מתי הכוונה אחרת, מתי הוא פשוט זקוק לתשומת לב, מתי אפשר פתור את הבעיה בלי כעס - יכול להיות שכבר נכנסתם למעגל "איבה ואכזבה" ולא אתם ולא היד יודעים לעצור אותו.
לגבי הנושא של דילול עוברים - תתפלאי כמה ילדים "מרגישים" ומבינים סיפורים משפחתיים שקרו טרם לידתם בלי שאף אחד מדבר עליהם. זה עובר בתשדורת הסמויה בבית, ואפילו בחלומות בלילה.
נראה שאתם צריכים לשקם את היחסים המשפחתיים. לדתעי זה לא יקרה על קסם או על ידי היפנוזה. גם לא חייבים כסף לטיפול פרטי. קיימות תחנות ציבוריות מקצועיות וטובות ששייכות למשרד הבריאות, קיימים מטפלים שעובדים במחיר מסובסד עם קופות החולים, אתם יכולים לנסות לקבל המלצה מאותה פסיכולוגית בית הספר או לקבל מידע באתר האינטרנט של קופת החולים שלכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורטל03/05/2010יתכן שאני מחפשת פתרונות מהירים, ובוודאי שגם לנו יש אחריות על התנהגותו, אך ההתמודדות היא כל כך קשה ומורטת עצבים בנוסף לכל קשיי החיים האחרים-להתחיל את היום או יותר נכון את הבוקר עם הזמזומים הבלתי פוסקים והמריבות וה"דווקא" . בשעה 8:00 בוקר אני כבר סחוטה...
תודה על תשובתך המנומקת, אעשה את הבדיקות, אני קצת חוששת מסטיגמה שתהיה לבן שלי על עצמו אם נתחיל מין סבב מטפלים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר03/05/2010שלום מיכל,
בודאי שקשה לך, זה מאוד מובן. ועל זה נאמר שהדרך הקצרה היא בסוף יותר ארוכה:-)
תראי, סטיגמה יש לילד גם ככה אם יש לו בעיית התנהגות. גם לא בטוח שהוא זה שזקוק לטיפול, ייתכן שאפשר להתמודד גם בעזרת הדרכת הורים טובה.
תתחילו לעבוד, בהתחלה יהיה קשה, אבל אם תעבדו ברצינות, תתחילו להרגיש תקווה ואחר כך גם תראו פירות ותרגישו סיפוק עצום.
זו הזדמנות לצמיחה לכל המשפחה, וגם חשוב מאוד לטפל עכשיו כדי למנוע התדרדרות, תארי לך מה יקרה בגיל ההתבגרות?
בהצלחה,
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורטל03/05/2010יתכן שאני מחפשת פתרונות מהירים, ובוודאי שגם לנו יש אחריות על התנהגותו, אך ההתמודדות היא כל כך קשה ומורטת עצבים בנוסף לכל קשיי החיים האחרים-להתחיל את היום או יותר נכון את הבוקר עם הזמזומים הבלתי פוסקים והמריבות וה"דווקא" . בשעה 8:00 בוקר אני כבר סחוטה...
תודה על תשובתך המנומקת, אעשה את הבדיקות, אני קצת חוששת מסטיגמה שתהיה לבן שלי על עצמו אם נתחיל מין סבב מטפלים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ותשעה חודשיםחלי02/05/2010
עושה בלאגן נוראי בבית. במקום לשחק עם פאזלים היא מעיפה את כל החלקים בכל הבית. זורקת עיתונים. פותחת מגירות מוציאה דברים. היא ממש טרורסיטית קטנה.
אני מנסה לסדר יחד איתה ומדברת עימה על הסדר אך היא בשלה כאילו לא מבינה.
היא החלה השבוע גן חדש. האם יכול להיות קשור ? היא תמיד עשתה בלאגן אך לא עד כדי כך ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר02/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות בגיל הרך
נעמה סבג שמש03/05/2010היי חלי,
כאן נכנסת העבודה שלכם בנושא גבולות כבר בגיל זה.
זה הזמן ללמד אותה כישורים רגשיים הן ע"י משחק והן ע"י דוג' אישית.
עליכם להעיר, להסביר ולהראות לה מהי התנהגות נכונה, ולהפסיק התנהגות לא רצויה.
כשמבקשים מילד להפסיק והוא לא עושה זאת, פשוט להרימו ולקחת אותו מהמקום.
זה לשם התחלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא, אמבטיה וילדה בת 9עופר02/05/2010
כשאור בת ה9 מתרחצת קורה לעתים תכופות מאוד שהיא קוראת לי לעזרה.
פעם זה לכוון את המים לטמפרטורה המתאימה ופעם לסלק חרק שהתגנב למקלחת.
אור לא מתביישת ממני אך בהחלט מגלה סימניי "צניעות" מול אנשים אחרים.
"אתה אבא שלי, ומאבא לא מתביישים" היא אומרת.
חברה שלי מעירה לי ואומרת שזה לא יאה ושאני צריך לשים גבולות ברורים יותר.
שאם לא כך המצב ימשך לתמיד.
אשמח מאוד לשמוע דעה מיקצועית בנושא.
תודה :-)
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא אמבטיה וילדה בת 9
סמדר ריינר02/05/2010שלום עופר,
אכן זה כבר לא כל כך במקום שתיכנס למקלחת כשהיא עירומה. לא סיפרת כל פירטי רקע על משפחתכם, האם אתה אב חד הורי או שאתם גרים עם אמא, בכל אופן זה אכן לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות מוגברת לילדהא.02/05/2010
שלום.
הילדה שלי בת 12, ובערך מגיל 4 היא מפיקה הנאה מגירוי איבר המין שלה בחפצים שונים.היום היא עדיין עושה זאת אך בהסתרה. הייתה לה נטייה לחשפנות כשהייתה קטנה יותר - מתשפטת ליד אנשים וצוחקת מזה!-אך זה הפסיק. בגיל 6 היא אמרה לי שהיא נהנת ממראה גבר חלש (פצוע).
זה ממש מביך אותי ואני לא יודעת מה לעשות.
מה לא בסדר איתה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות מוגברת
סמדר ריינר02/05/2010שלום א.
אני לא מכירה את ביתך ולא יכולה לדעת אם משהו לא בסדר איתה ומה. ייתכן שהיא נחשפה לביטויי מיניות בלתי הולמים בגיל קטן מדי, בטלוויזיה, בבית, אצל המשפחה המורחבת או בחוץ. ייתכן שיש סיבות אחרות. לא סיפרת כל פירטי רקע על העניין. בכל אופן כל עוד היא לא עושה דברים שמסכנים אותה או אנשים אחרים ומה שהיא כן עושה נעשה בפרטיות, לא בטוח שיש כאן סיבה לדאגה. מעניין מדוע חשבת לשאול רק עכשיו אם הדברים קרו בערך בגיל 6? האם יש משהו שמדאיג אותך כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםמורן02/05/2010
בני בן שנתיים וחצי
עדיין לא נגמל
ביומיים האחרונים אנו משאירים אותו ללא טיטול שהוא ער וכל עשרים דקות בערך לוקחים אותו לעשות פיפי והוא גם עושה ואין פספוסים כי אנו מזכירים לו כל פעם
אבל העניין הוא שהוא לא מבקש הוא לא אומר מתי יש לו
האם זה כי אנחנו כבר מזכירים לו מראש?? האם כדאי להפסיק להזכיר לו ולתת לו לנסות להרגיש לבד??
ואם אין לו את ההרגשה שעומד להגיע פיפי האם להחזיר לו את הטיטול ולנסות לגמול אותו רק במידה וילמד לבקש???
הוא דווקא נורא מרוצה מהעניין שהוא בלי טיטול אבל הוא לא מודיע מתי יש לו (יכול להיות שזה בגלל שאין לו צ'אנס כי אנחנו כל הזמן לוקחים אותו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים
סמדר ריינר02/05/2010שלום מורן,
אכן ייתכן שהילד לא מצליח לחבר לעצמו את התחושה עם הצורך בגלל שאתם מקדימים אותו. לא ייתכן לדעתי שאין לו את התחושה, אם זה כך זה סימן שהוא עוד לא בשל פיזית לגמילה, ובגילו הוא כבר אמור להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינה בחדר ההורים - במיטה שלוקרן02/05/2010
שלום,
בננו בן חצי שנה וישן בחדר שלנו, במיטה שלו.
כרגע אין לנו בבית חדר נוסף שמתאים למגורי ילד ואנחנו מתלבטים האם לעבור דירה עכשיו כדי שיהיה לו חדר או שאפשר לדחות את זה בשנה.
האם יש גיל שבו מומלץ לילד להיות בחדר משלו ושינה בחדר איתנו יכולה לגרום לו נזק כלשהו או ההיפך, האם הוא צריך עדיין את הביטחון הזה? ואם כן עד איזה גיל זה בסדר להיות איתנו?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה בחדר הורים
נעמה סבג שמש03/05/2010שלום מיטל,
לשאלה מעין זו אין תשובה של נכון או לא נכון.
הכל תלוי בסגנון הורות שלכם ומה חשוב בעיניכם לחזק.
אני לא רואה בעיה אם האפשרות להשאירו עדיין בחדרכם, כל עוד ישנה הפרדה ברורה במיטות.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה והתנהגותמיטל02/05/2010
שלום,
שמי מיטל ואני אמא לילדה בת שנתיים וארבעה חודשים ותינוק בן חצי שנה.
ביתי בת השנתיים וארבעה חודשים מתעוררת באמצע הלילה בבכי היסטרי , עצבני וממושך מאוד. אנו ניגשים אליה ומנסים להרגיעה: שואלים אם היא רוצה מוצץ, חלב, שמיכה וכו'. לעיתים היא נענית להצעות אך לרוב הבכי נמשך ונמשך. הדבר קורה פעמיים בלילה אחד.
כמו כן, ביום היא נוטה לבכות הרבה כשהיא מבקשת משהו והיא נענית בסירוב, היא רוקעת ברגליה ובוכה המון וכאשר היא לא נענית היא תמיד תמצא דרך "להוציא" משהו אחר כתחליף.
ההתארגנות בבוקר לגן גובה מאבקים רבים והתנגדויות: היא מסרבת ללבוש בגדים ורק על ידי הצבת אופציות שונות לבחירה בסופו של דבר הדבר נעשה.
משיחות שהיו לי אם הגננת שלה היא טוענת ש'היא בסדר' והרבה פעמים מבקשת ללכת לישון.
אני אם שבסך הכל מציבה גבולות ומעניקה המון חום פיזי ורגשי (ביטויי חיבה ואהבה, חיבוקים ונשיקות חזקות).
דבר נוסף: אם אני אומרת משהו קורה לא אחת שהיא לא מקשיבה ועושה ההפך. למשל: אם אני מבקשת לא לגעת בכוס הקפה החמה היא נוגעת ומבקשת להשקות אותי בעצמה, אם אני אומרת לא לשכב על אחיה התינוק היא עושה זאת.
אני מרגישה שהיא ממש מטישה אותנו והכל כל כך קשה איתה.
אודה לכם על עצתכם,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה והתנהגות.
נעמה סבג שמש03/05/2010מיטל שלום,
זהו גיל של בדיקת גבולות ומתפקידך- להציב אותם.
בנוסף, תיארת התנהגויות המצריכות פיתוח כישורים רגשיים והתנהגותיים של ביתך. חשוב ללמד אותה ע"י משחק ודוג' אישית, התנהגויות חברתיות.
כמו כן, חשוב לשקף לה רגשות ולתאר לה במילים את החוויה שהיא ואף את חוות עקב התנהגות כזו או אחרת.
נושא השינה הוא פועל יוצא להצבת הגבולות. חשוב לעשות זאת תוך אינטליגנציה רגשית. את מוזמנת לקרוא על כך במאמרים באתר שלי.
הרבה התמדה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק בשיערורד02/05/2010
הבן שלי בן 10 כיתה ד' והוא אוהב לשחק לי בשיער, גם בבית וגם שאני מחוץ לבית בחברה הוא עומד לידי ומשחק לי בשיער. כמו-כן הבחנתי בכך שגם שהוא נמצא בבי"ס ויש ילד עם שיער ארוך הוא גם משחק לו בשיער.
האם זו התנהגות סבירה או דורשת טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק בשיער
סמדר ריינר02/05/2010שלום ורד,
מי קובע באמת מה סביר ומה לא? השאלה למה ולמי זה מפריע, וגם - למה זה מפריע לך שהוא עושה את זה. אולי תפרטי יותר מה מטריד אותך בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי והתמודדות עם שכול...לילך02/05/2010
אני אחות שכולה, ויש לי ילדה בת שנתיים וחצי מאוד חכמה.
היא שואלת ללא הרף שאלות על אחי הבכור, איפה הוא, והיא מדברת עליו ללא סוף.
היא שואלת אותי אמא למה הוא לא עונה?
מביאה לי את הטלפון אמא קחי תתקשרי אליו
אם מישהו מצלצל בדלת היא מיד אומרת ואיי זה הוא...
היא רואה [ בבית הוריי] את חדרו, רואה תמונות שלו רואה את ארון הבגדים ונראה לי שהיא מתרגזת שהוא כל כך מוחשי אבל לא באמת...
שאלתי היא מה עונים לילדה כזאת?
יש לציין שאני לא מדברת איתה עליו אלא זו היא שמדברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שכול
סמדר ריינר02/05/2010שלום לילך,
לא ציינת מתי נהרג אחיך, האם זה משהו טרי. זה נשמע שהילדה סופגת אווירה מסויימת ותחושות גם אם הם לא מדוברות.
לילדה בגיל הזה עדיין קשה לתפוס את הסופיות של המוות, וגם אם תסבירו לה יהיה לה קשה להבין מה המשמעות שהוא לא יחזור.
יש לי הרגשה, שברמה הריגשית, גם אתם לא לגמרי השלמתם עם זה וזה עובר אליה חזק מאוד גם ללא מילים.
אתם יכולים לנסות להסביר לה, אם זה מסתדר עם האמונות שלכם, שהוא עלה לשמיים ונח שם, אבל הוא לא יכול לחזור לפה.
אתם יכולים לקנות בחנות ספרי ילדים ספרים שמסופר בהם על קרובי משפחה שנפטרו ומיועדים לילדים ולנסות להסביר לה.
ייתכן שגם אתם זקוקים לעזרה בעיבוד האבל שלכם כי אין ספק שזה עובר אליה גם בלי מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך
לילך02/05/2010הוא נהרג בצבא לפני 6 שנים על ידי מחבל.
היא עדיין לא הייתה בחיים.
היא נולדה לתוך המציאות ולתוך הבית האבל.
היא עשתה משהו להוריי מילאה איזשהו חלל, הביאה אור לבית, אבל אנו לא מתעלמים מאחי שהיה חי ונוכח בבית.
היה ואינו עוד. אך ישנו בתמונות ובדיבורים זה לא משהו שהייתי רוצה שיישכח ועל אחת כמה וכמה שהיא תדע ותכיר את סיפור נפילתו.
שאלתי הייתה האם זה בסדר שהיא מדברת עליו בגיל כה צעיר? האם לענות לה? לתקן אותה? מה לעשות כאשר היא מתרגזת שהוא לא עונה לה בנייד?היא לוקחת טלפון מפלסטיק ומנסה לחייג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
סמדר ריינר02/05/2010שלום לילך,
ברור שיש משהו מאוד מוזר בכך שביתך חיה את האבל על אחיך שנהרג לפני שהיא נולדה, אבל הדרך להתמודד עם זה היא בודאי לא למנוע ממנה לדבר על כך. היא מבטאת תגובת אבל לא פתור של כל המשפחה שלכם, והפיתרון הוא שהמשפחה תתמודד עם האבל. יש משהו בנוכחות שלו שכנראה כל כך חי עדיין אצלכם, שהיא ממש בטוחה שהוא חי, היא לא מבינה למה הוא לא בא. זה מה שלא נורמלי כאן, אצל הילדה אין משהו לא נורמלי, אלא היא מבטאת מה שהיא קולטת כנראה בבית הורייך.
נראה לי שכדאי שתיגשי לייעוץ יותר מסודר לגבי הנושא. לגבי השאלות ששאלת מה להסביר לה, אין לי מה להוסיף מעבר למה שצעתי בתשובה הקודמת. אני גם לא בטוחה שהיא תבין מה שתסבירו, כי ילדים בגיל הזה לא תמיד מבינים את משמעות המוות, מה גם שההסבר הזה יחוויר לעומת האווירה בבית כאילו הוא עדיין חי וכל רגע יחזור לחדר שלו וילבש את המדים שלו. זה הדבר שצריך לטפל בו.
את יכולה לנסות לתקן אותה, אבל אני לא בטוחה שזה ישנה משהו לאור מה שהסברתי. זה בעצם לשדר לה מסר כפול, - מצד אחד אווירה שהוא עוד רגע חוזר ומצד שני אומרים לה שהוא לא יחזור. לא נראה לי שיש טעם בזה ללא טיפול כולל בעניין האבל הלא פתור אצלכם במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיית התנהגות קשהרני02/05/2010
שלום, יש לי ילדה מקסימה ואהובה בת 3, ותינוקת בת שנה, בזמן האחרון יש לבתי הבכורה רגרסיה קשה בהתנהגות. מבקשת חיתולים, לישון במיטת תינוק , לשתות רק מבקבוק, אוכל מרוסק וכוץ מה לעשות ולמה זה קורה רק עכשיו, כשאחותה בת שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה
סמדר ריינר02/05/2010שלום רני,
יכולות להיות סיבות רבות למה זה קורה עכשיו, אולי עכשיו קראת גי 3 הדרישות ממנה גדלו, מצפים ממנה יותר להיות ילדה גדולה, היא מבינה יותר ולכן היא גם מקנאה יותר, וכו'.
מה לעשות? לאפשר כמה שניתן, לדבר איתה על כך שאוי נדמה לה לפעמים שאחותה התינוקת מקבלת יותר, וחשוב שתדע שאתם אוהבים אותה מאוד, ושאתם מבינים שבא לה לפעמים להיות תינוקת גם, וזה בסדר, ואחר כך חוזרים היות גדולים.
ככ שתאם נבהלים מזה ומנסים לעצור את זה זה יתגבר. תנסו לשחק איתה בזה ולהנות מזה, כשהצורך יסופק זה יעובר עם הזמן. היא לא תישאר לנצח קטנה...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ללכת לישון לבד בחדרעינת01/05/2010
מה עושים עם ילדה בת 10 שפתאום התחילה לפחד ללכת לישון לבד בחדרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
סמדר ריינר01/05/2010שלום עינת,
קודם כל כדאי לדבר איתה ולשאול ממה היא מפחדת, מה נראה לה שיכול לקרות לה בחדר לבד. לפי סוג הפחד שלה אפשר לחשוב על פתרונות - השארת אור קטן דלת פתוחה וכו' וגם לדבר איתה על הפחד מאיפה הוא נובע ועד כמה הוא הגיוני.
אתם יכולים לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים אצל ילדים ולראות אם יש שם דברים שנראה לכם שאתם יכולים ליישם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו4 חודשיםחגית01/05/2010
שלום,
אני אמא ל2 בנים.
גדול בגיל בר מצווה והקטן בן שנה פלוס 4 חודשים.
יש כמה דברים שמאוד מציקים לי עם הקטן ולא ממש יודעת איך להגיב.
אולי זה נדוש לשאול אבל :
1. האם שמים גבולות בגיל כזה? או שזה מוקדם מדי?הוא לא במסגרת אלא בבית איתי.
2. הילד כל הזמן רוצה על הידיים ושאני מורידה אותו צרחות אימים, המון שעות על הידיים.
3. עדיין שותה מטרנה בלילה בשינה, אבל ישן לידי כל לילה במיטה, אני גרושה אז זה בסדר.
אבל בלילה מאוד משתולל מעייפות כי לא ישן כמעט כל היום, למעט שעה בצהריים ב12 וזהו עד 10 בלילה עד שנרדם. בבוקר מקיץ לו כבר ב5, האם נורמלי? אני סחוטה ועייפה, אינני עובדת בחוץ אבל גם לא יכולה במצב הזה לעבוד, אני מיגרנוטית וסובלת נורא מחוסר שינה , מדוע הוא קם כה מוקדם אם נרדם רק ב10 בלילה?
4. הילד לא הולך לאף אחד חוץ מאמא שלי, לא לחברה שלי, לא לגרוש שלי שהוא אביו הבילוגי שאכן הגיוני כי מבקר אחת לחודש....
הוא מפחד מאנשים ופורץ בבכי שמדברים איתו, אפילו אומרים איזה חמוד הוא כבר מתחיל לבכות.
5. אם יש משהו שהוא לא מקבל הוא בוכה עד השמיים בצרחות. אם הוא נוגע במנורת לילה בחדר או משהו שאני לא מרשה, ואומרת לא! בקול לא צעקני אבל סמכותי, הוא בוכה בלי סוף עד שמקבל מבוקשו. אני לא יודעת איך להגיב. האם הם מתחילים מעכשיו את סימפטום גיל שנתיים הנורא שהוא רק שנה וארבע חודשים?
6. גם מקלחות נכנס בצרחות ולא רוצה יש לו כיסא ישיבה באמבטיה ומפחד ממנו אז עומד עד שמקלחת אותו מהר ומוציאה אותו שלא יחליק.
7. הוא הולך יפה מדבר קצת, אמא מאמא, אבא, דדה זה סבתא, בבה זה סבא, פיל, מראה איברים כמו עיניים אף ופה וראש , רוקד, משחק קצת עם עצמו ממש בקושי.
אנא עזרתכם והכוונתכם אני ממש צריכה עצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר01/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מקור החרדהאיילת01/05/2010
בני בן 6 וחצי, PDD בתפקוד גבוה מאוד, לומד בבית ספר רגיל בכיתת תקשורת.
אנחנו ההורים וגם המורות שלו רואים כל הזמן התקדמות נפלאה בקצב הלימודים- אבל בהרבה מאוד מקרים ניכר שמשהו פנימי בילד שלי, גורם לו לחרדה שמונעת ממנו להתקדם, להתנסות, לשתף פעולה במצבים מסויימים. למשל- עבודה על מחשב עם עכבר: "אני לא מסוגל, אני קטן מידיי" ממש נלחץ שאשחרר אותו ומפחד להתקרב לעבודה עצמאית במחשב. מצד אחד נראה עליו בבירור שהוא ממש היה רוצה לשחק- אבל יש לו פחד להיכשל במשימה ולהצליח כמו ילדים אחרים. הוא מראש נמנע , ובהתנהגות חרדתית. אנחנו כל הזמן מחזקים אותו, תומכים בו שהוא "אלוף" ויצליח וכו' וכלום לא עוזר.
גם למשל בערב יום העצמאות- ברגע שהיו זיקוקים הוא נכנס למצב סטרס שכלל צרחות ואטימת אוזניים עם הידיים (שלצערי גם גרר התנהגות דומה מילדיי שקטנים ממנו האחרים)
מה שאילץ את כל המשפחה לחתוך את הערב וללכת הביתה.
ההשערה שלי היא שהוא נמצא במצב של חוסר ביטחון עצמי וחיזוק נקודה זו אצלו עשויה לעזור לו.
חשבתי על חוג כמו רכיבה (טיפולית) על סוסים וחוגים משימתיים והישגיים שיעזרו לו להרגיש "פייטר", חזק, אלוף.......
הוא ילד מאוד נבון - וה"דבר הזה" מעכב אותו ומשנה לנו תוכניות כאלה ואחרות גורליות לעתיד הלימודי והחברתי שלו......
אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהאיר לנו את הדרך......
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקור החרדה
סמדר ריינר01/05/2010שלום איילת,
אני לא מכירה את הילד שלכם ולא בטוחה שאני יכולה לדעת מה מקור החרדה שלו, מה גם שאני לא חושבת שבכל הדוגמאות שאת מתארת החרדה היא אותה חרדה.
צריך להבין שילד עם PDD גבוה ככל שיהיה הוא ילד שבסיס ההפרעה שלו היא חרדה תהומית.
במיוחד תפס אותי המשפט הלפני אחרון שלך, :"הוא ילד מאוד נבון וה"דבר הזה" מעכב לנו תכניות כאלה כלאה ואחרות לעתיד הלימודי והחברתי שלו"
יכול להיות שה"דבר הזה" הוא ה-PDD שאתם הייתם רוצים, ובצדק מבחינתכם שייעלם ולא יפריע, כי הוא ילד נבון. אבל זה שהוא נבון זה לא אומר שאין לו בעיה. ואכן טבעי להניח שיהיו קשיים בעתיד הלימודי והחברתי שלו עם האבחנה שיש לגביו. יכול להיות שעם זה קשה מאוד להשלים עדיין.
לפי הבנתי החרדה מהזיקוקין קשור ישירות ל-PDD כיוון שהרעשים והאורות חודרים את מעטפת ההגנה שלו ומשאירים אותו חסר אונים. החרדה מהעכבר של המחשב, היא צירוף של העניין הזה ובתוספת התחושה שאתם לא מקבלים את הקצב שלו והמגבלה שלו, ואת העובדה שהוא לא תמיד יכול, והוא לא בהכרח תמיד רוצה ויכול להיות "אלוף". כאן זו גם יכולה להיות תגובה ללחץ שאתם אולי מפעילים עליו, בלי להתכוון, כיוון שאינכם רוצים להשלים עם המגבלה שלו ולא רוצים לראות את עדויות לכך שהוא לא תמיד יכול ולא בהכרח התוכניות ל"עתיד הלימודי והחברתי" שלו יהיו כמו שאתם רוצים.
לכן, הצעתי היא שתרפו קצת ותנסו לקבל את הילד המיוחד שלכם כמו שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת ילד מהגןאילנית01/05/2010
אני רושמת שוב את שאלתי לנושא האם להוציא ילד מהגן לאחר משבר העברתו לכיתת בוגרים
הילד כמעט שנה בגן ומסרב ללכת, יש לציין שבכיתת הקטנים אהב ללכת לגן ואהב מאוד את המטפלת , בכיתה יש 38 ילדים ויש משמעת , יכול להיות בשל היותו ילד רגיש מרגיש לבד ולא נהנה
אני מרגישה שאני שולחת אותו למקום שהוא מרגיש לבד . האם להוציאו מהגן ולחפש גן לשנה
הבאה עם כיתה יותר קטנה ופחות משמעת...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה היקרה
מצדה02/05/2010אני לא יודעת למה לא עונים כאן לכל ההודעות אבל הרשי לי לייעץ לך תמיד לנסות לשים את הבן שלך בכיתה עם כמה שפחות ילדים ובמקום פחות "מסחרי" וכזה שיתן יותר תחושה חמה ומשפחתית.
חוץ מזה שאני מאמינה שאת לא הוזה ואת צריכה להיות קשורה לאינטואיציות שלך שמאוד מפותחות גם כאשה וגם כאמא.
אם הילד מסרב ללכת לגן וקודם זה לא היה כנראה משהו שם לא טוב לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת ילד מהגן
ליאת גרוס03/05/2010שלום אילנית
לא רשמת מהו גיל הילד וזה חסר. יחד עם זאת 38 ילדים זה הרבה מידי בכל גיל גן. בנוסף שנה זה הרבה זמן להסתגלות. אולי השנה אפשר כבר לחכות ולא לגרום לו מעבר נוסף אך אם ההשתלבות אינה עולה יפה כדאי לבדוק גן אחר בשנה הקרובה. אם גם שם תהיה בעיה, כדאי ביחד עם הגננת למצוא דרך לגייס אותו.
שאלה נוספת: האם גם כאשר הוא בגן הוא סובל או שאחרי שאת הולכת משתלב יפה? אם הכל בסדר אחרי לכתך סימן שהבעיה קשורה למסר שרוצה להעביר לך ולא בהכרח למציאות. חישבי על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גן
נעמה סבג שמש03/05/2010אילנית שלום,
אם ילד לא רוצה ללכת לגן כבר כמעט שנה, לא הייתי ממתינה לרגע ובוודאי שהייתי מחפשת לו מסגרת אחרת.
יכול להיות שזה גן מצויין, אבל לא עונה על צרכיו של בנך.
ובלי שום קשר, אני אישית מעדיפה מסגרות קטנות יותר עם צוות גדול יותר כדי שיוכלו לתת יחס אישי ככל הניתן לכל ילד.
נ.ב- לעתים מתפספסות שאלות וזה לא נעשה בזדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות
אילנית04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי רבליהי01/05/2010
שלום רב, בתי התאומה, בת ה 3.4 רוב הזמן בוכה. כשמשהו לא מתנהל כרצונה היא בוכה. יש ימים שנראה כאילו היא בוכה לשם הבכי ושום דבר לא ירצה אותה. בדרך כלל אנוחנו מתרצים התנהגות זו ב"הילדה עייפה" אך אני לא בטוחה שכך הדבר.
אני מוצאת עצמי מבולבלת ולא יודעת באיזו גישה והתנהלות לנקוט.
כשהיא בוכה אנחנו משתדלים להתעלם או לבקש ממנה לבכות בצד. היתה תקופה שניסינו לתת פרס על כל אחר צהריים שעובר ללא בכי.
גם ניסינו את הדרך בה כל פעם שהיא בוכה אנחנו מנסים לתת לה מענה אך התחושה היא שאין זה בכי אמיתי אלא רק דרך להפעיל אותנו במיוחד אותי.
הבכי שלה יכול להמשך זמן רב ואין מנוס מלהרגיש שמשהו שאני עושה אינו נכון. אשמח לדעת מה דעתכם בנושא ואולי לקבל הפניות למאמרים או אנשי מקצוע אם יש צורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי רב
סמדר ריינר01/05/2010שלום ליהי,
ייתכן שהבכי הוא הדרך היחידה שלה לקחת מקום, במיוחד שיש תחרות רבה שכן יש לה אחות תאומה.
כאן נשאלת השאלה האם אתם נותנים לה התייחסות יזומה גם סביב תכונות והתנהגויות אחרות שלה, לא רק הבכי, או בכלל, התייחסות בלתי מותנית רק בגלל שהיא קיימת:-)
כדאי לנסות לתת לה זמנים קבועים של התייחסות בנפרד עם האחד ההורים, לשחק איתה, לשים לב לייחודיות שלה, לטפח אותה וכו'. כך שהיא תרגיש שיש לה מקום ורואים אותה לא רק בזכות הבכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)