מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחק בבובות לבןגל20/01/2010
שלום,
רציתי לשאול האם יש חשיבות למשחק בבובות מבחינת התפתחות רגשית וכו.
בני בן שנה +4 חודשים, אין לו בובות בבית, בכל עם שמגיעים לבני הדודים (שם יש בנות והרבה בובות) הוא מייד תופס איזו בובה ומשחק איתה (מסיע בעגלת בובות, מרדים אותה וכו).
האם יש חשיבות למשחק הזה? האם בני עלול להפגע (מבחינת רגשית) מכך שבביתנו אין בובות?
תודה, גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק בבובות לבן
סמדר ריינר21/01/2010שלום גל,
אין שום מניעה שתינוק בן שנה וחצי ישחק עם בובות אפילו אם הוא בן. פגיעה ריגשית אם אין בובות לא הייתי אומרת, אבל אם הוא אוהב את זה למה לא לתת לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 שאומרת "אני רוצה למות"סיון20/01/2010
שלום,
אנו הורים לילדה נבונה בת 5.
לאחרונה היא שיתפה אותנו מס' פעמים (כ-4) שהיא רוצה למות. כשביררנו מדוע היא אמרה זאת היא אמרה כי משעמם לה. (אעפ"י שזה נאמר בימים בהם היא הייתה פעילה ועסוקה).
יש לציין כי דוד שלה נפטר לפני כ 3 שנים וסבה במצב בריאותי לא יציב.
איך להגיב לכך ?
האם יש לבדוק את העניין אצל רופא / פסיכיאטר ?
מה מומלץ לעשות בעניין ?
בתודה מראש, סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 שאומרת שרוצה למות
סמדר ריינר21/01/2010שלום סיוון,
טוב שהתעניינתם ושאלתם. זה מעביר מסר שהי אחושבה ושמים לב למצוקה שלה. תנסו לבדוק איתה האם יש לה פחדים ומחשבות בנוגע למוות של דוד שלה. איך היא מדמיינת מה זה למות. אם נראה לכם שהיא במצוקה, לא צריך רופא או פסיכיאטר בהכרח, אבל אפשר לפנות לטיפול כדי לנסות להבין טוב יותר מה פשר המצוקה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם מוותאתי20/01/2010
אני אמא לילד בן 5 ולפני כחודש אבי נפטר במפתיע יש לציין כי בני היינו הנכד הראשון במשפחתי ואבי היה דמות מאוד חשובה בחייו.
מאותו יום בני איננו כפי שהיה לפני כן הוא הפך מילד שמח ורגוע לילד מאוד עצבני , צועק בלי סוף מרביץ לא מרוכז בגן , אני מבינה שהוא עובר סוג של טראומה איך אני יכולה לעזור לבני להתמודד עם האובדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם מוות
סמדר ריינר21/01/2010שלום אתי,
תרשי לי להביע את צערי. אם המוות קרה במפתיע, יכול להיות שהוא לא היחיד שבטראומה. יכול להיות גם שההתנהגות שלו לא נובעת רק מהטראומה שלו אלא גם בגלל שכל המשפחה מגיבה ופחות פנויים אליו. כדאי לפנות לייעוץ משפחתי כדי לראות איך מתחילים להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אתי22/01/2010תודה רבה על עצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ללקיחת כסף ללר רשותרונית20/01/2010
יש לי בת בגיל 15 ודי קשה לי להסתדר איתה היא די עצבנית לא טוב לה בלימודים והיא מבקשת ממני כסף לבזבוזים בגדים ובילויים, אני חד הורית ומקציבה לה דמי כיס לבילויים 200 ש"ח לחודש ואני קונה לה בגדים בנפרד.
לפני כמה ימים בני בן 18 התלונן שנעלמו לו כאלף שקלים שהוא החביא במגרה שלו, הוא חושד בה .
לא עולה בדעתי שהכסף יעלם לו כך סתם מאחר ובני ישר ואחראי. האפשרות היחידה שהיא ביתי העלימה לו את הסכום.. כששאלתי אותה היא נשבעה לי שלא לקחה לו את הכסף, שלא ידעה על קיומו ואף כעסה על כך ששאלתי אותה על כך.
בעבר היא לקחה לי כסף מהארנק ללא רשות אבל כשפניתי אליה היא הודתה.
מה עלי לעשות? אודה לעצתכם שכן אני די מתלבטת האם להאשים אותה? הדבר יפגע בה. האם להתעלם? ואז בני ירגיש מקופח. שהרי הוא חסך את הכסף והתאמץ בכך אז למה הוא צריך להענש ולהיות בשקט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
רונית21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לגניבה
סמדר ריינר21/01/2010שלום רונית,
ראשית לא ברור לי למה חשבת ששכחו אותך ולא ענו לך, בסך הכל שאלת אתמול בערב, קצת סבלנות...
דבר שני, אכן דילמה. לדעתי לא נכון להתייחס לגניבה, אם הייתה מחוץ להקשר של היחסים הכוללים בבית. אם אכן ביתך גונבת כסף, זה לא קשור לכמה כסף את נותנת לה, אלא לכל היחסים ביניכם. את אומרת שאת לא מסתדרת איתה, שהי אעצבנית ולא טוב לה. אולי עם הבן את מסתדרת יותר טוב, אני לא יודעת. יכול להיות שהיא מרגישה קיפוח ריגשי, ולכן נוקמת בשניכם וגונבת פעם ממך ופעם ממנו.
הייתי יושבת איתה לשיחה באופן כללי על היחסים ביניכם, לא בצורה שמאשימה אותה בכך שאת לא מסתדרת איתה, אלא מתוך כאב שזהו המצב, וסה"כ אתן אוהבות אחת את השניה אבל לא תמיד זה בא לידי ביטוי, ואולי לפעמים היא מרגישה שיש אפליות בבית (זה לא אומר שיש בהכרח, אבל אולי כך היא מרגישה).אולי כדאי לשקול פניה משותפת לטיפול שבו תשוחחו ביחד עם איש מקצוע על הקשר ביניכן ותנסו להגיע לפיתרון.
בנוגע לגניבה הספיציפית - כל עוד אין לכם הוכחה חד משמעית נראה לי בעייתי להאשים אותה. עם זאת בהמשך השיחות ביניכן, אולי אפשר להעלות את העובדה שיש אווירה חשדנית בבית וזה לא נעים לאף אחד, כי הרי גם אם לא תוכיחו יש אווירה כללית שהיא החשודה. לדעתי רק אם תתחילו לברר את העניינים ביניכן ותגיעו למקום קצת יותר טוב, אפשר יהיה לפתוח את הסיפור הזה שוב ולנקות אותו. ברור שאז היא תצטרך להחזיר את הכסף לאחיה, אולי בתשלומים, אם היא אכן לקחה אותו. זה לוקח קצת זמן התהליך הזה, מצטערת שאין לי פיתרון קסם יותר מהיר:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית21/01/2010תודה על התשובה המפורטת ומהירה, אכן שאלתי רק אתמול ומאחר וכבר רוב המסרים מאתמול נענו היה נדמה לי ששכחו אותי.
יופי אני אנסה לפעול לפי העצה שלך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה.
סמדר ריינר21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי
רונית21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע איני מקבלת תשובהליאן20/01/2010
מדוע איני מקבלת תשובה אני מודאגת ליאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלה זו
סמדר ריינר20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שמונה מתנהגת כמו בגיל הבגרותשרית20/01/2010
שלום , ביתי בת השמונה כבר שנים מתנהגת כמו בגיל הבגרות, היא מתווכחת על כמעט כל דבר, בכל פעם שמבקשים ממנה לעשות משהו כמו להתלבש בבוקר , היא כאילו בכוונה עושה הכל לאט יותר ובסופו של דבר גוררת כעסים ואיומים מצידי.
העונשים שהיא מקבלת , וזה קורה רק אחרי שאני יבקש פעם ואולי שוב לעשות משהו, ואחר כך יגיד שאם היא לא תעשה הפעם הבאה שאני יבקש יגרור עונש, יהיה קשור באי צפייה בטלויזה באותו יום או משהו דומה.
הפעמים היחידות שהיא תעשה מה שמבקשים ממנה יהיה אם היא מצפה לקבל משהו ויודעת שהיא לא תקבל עד שלא תגמור לעשות את מה שצפוי ממנה.
היא בנוסף בוכה המון, וגם כשהיא מדברת זה בקול בכייני.
יש לה אח גדול בן תשע ואנחנו משתדלים לתת לשניהם זמן איכות , מה שלא תמיד יוצא.
וכן הם מבלים את רוב הזמן בריבים בניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8
סמדר ריינר20/01/2010שלום שרית,
נשמע לי שנכנסתם למתכונת של מאבקי כוח עם הילדה, וכבר לא חשוב מה מבקשים חשוב מי ינצח.כדאי לקבוע סדרי עדיפויות על מה נאבקים ועל מה לא, ובכך לחסוך חלק מהנושאים למריבה. העונש הכי טוב בעיני הוא כשהילד משלם את המחיר המציאותי על מה שעשה. אם הי אלא תתלבש בזמן, היא תאחר והמורה תכעס עליה. או שהיא תפסיד את ההסעה לבית הספר. הייתי נותנת לה לשאת בתוצאות בלי לאיים ובלי לכעוס. הדרמה סביב העניין היא חלק ממה שמזין את ההמשך של המאבקים. לא צריך להגיד על זה יותר ממשפט אחד - אם לא תתארגני בזמן תצטרכי להגיע לבית הספר לבד. זה הכל. לא לחזור על זה ולא לאיים (כמובן אם זה אפשרי ולא מסוכן שהיא תעבור כביש לבד וכו').
אחר כך חשוב מאוד להיות עקביים כי אם לפעמים אתם מוותרים על משהו שהחלטתם שהוא בסדרי העדיפויות פעם אחת - אחר כך צריך להתחיל הכל מהתחלה.
בנוסף כדאי להשתמש בחיזוקים חיוביים - כלומר לחזק אותה מתי שכן עושה ולא לתת עונשים או יחס מתי שלא, כי אז היא לומדת שהיא מקבלת תשומת לב על דברים טובים ולא על דברים רעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה העניין
שרית20/01/2010שלא ממש איכפת לה אם היא מאחרת לבית הספר ובגלל שאני מסיעה אותה זה גורר גם איחור שלי לעבודה.
אני באמת מרגישה שנכנסנו למין סחרור כוחות ולא יודעת איך לצאת מזה.
אנחנו משתדלים לחזק כשהיא עושה משהו חיובי אבל זה לא ממש מוריד את הפעמים שבהם היא מתעקשת או מתנגדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר20/01/2010שלום שרית,
זה לא ממש איכפת לה בגלל שאת מראה כמה זה איכפת לך. לכן אמרתי - להוריד את הדרמה.
אני לא יודעת כמה ניסיתם חיזוקים חיוביים, אבל חשוב לנסות לאורך זמן ולהיות עיקביים.
אם אתם לא מצליחים אתם יכולים לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 שמסרב להכין שעיירוםקלי20/01/2010
ילד בגיל 9 בכיתה ד שלאחרונה לא מכין את שיעוריו או רק את חלקם בכל מיני תירוצים . כמו המורה אמרה שנעשה ביחד וכו.
האם לתת לבית הספר להתמודד איתו או להחזיק אותו קצר עי עונשים ו. עד עכשיו היה מכין שיעורים בקביעות.
ילד מאוד חכם ואין לו בעיה בהבנת החמומר הנלמד.
מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9
סמדר ריינר20/01/2010שלום קלי,
אולי קודם לברר מה קרה? לפני כל פעולה שאנחנו עושים בחיים ובמיוחד עם ילדים כדאי שתהיה חשובה והבנה, עדיף לפעול עם סיבה ורציונל.
אולי הילד במצוקה כלשהי, אם הכין עד היום ופתאום הפסיק אולי קרה משהו? אולי החומר קשה לו יותר ולא אוהב להרגיש שהוא לא יודע? אולי מטרידים אותו דברים וקשה לו להתרכז? אולי משהו אחר. רק אחרי הבירור כדאי לחשוב איך לטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחר הצוהוריים טובים לכן .קספר20/01/2010
אומנם אני עוד לא אימא , אבל אני רוצה לשאול על ילד שניראה לי שהוא במצוקה , בגן שאני עובדת.
אני סייעת בגן ילדים בגילאי שנתיי עד ארבע וחצי.
אני לא יכולה לת הרבה פרטים , על הילד לצערי , כיהוא לא הילד שלי , אבל כואב לי לראות אותו סובל.
הוא הילד הצעיר במשפחה , אחרי 4 אחים יותר גדולים ממנו , שהוא הבן היחד במשפחה ששני ההורים נוחכים, באותו הבית , כי הוא תוצר של נישואין שניים .
ההתנהגות שלו בגן היא כזו .
הוא ילד מקסים שמשחק מאוד יפה עם חבריו ,יש לו לב רחב והוא רגיש מאוד .
אבל יש לו פתיל קצר מאוד , הוא מרביץ לילדים האחרים, ולפעמים עושה טרור על הילדים.
החוקים של הגן אומרים שכאשר ילד מרביץ, מושיבים אותו בפסק זמן , והוא כמובן מתנגד וכשלוקחים אותו בידים , הוא מרביץ , בועט בגננות ,ונושך .
מאוד קשה לו להימצא עם קבוצה גדולה של ילדים , הוא נורא רוצה את כול צומת הלב של הגננת אילו , וזה יכול להיות מובן , בגלל היותו האח הצעיר , אבל הוא ממש דורש וקנאי לכך .
לעומת זאת כאשר הוא נמצא ,ף בקבוצה קטנה , ואינטימית , והגננת מתיחסת אילו הוא מקסים אמיתי !!!
אני מרגישה שיש לו קושי , שאני לא יודעת מהוא , כאשר מושיבים אותו בפסק זמן הוא צורח ,ובוכה , וצועק אימא אימא , והלב שלי נשבר ויוצא אילו .
אני מרגישה שיש לו קושי והוא, לא מצליח להגיד לנו מהו .
כאשר ניסיתי , לתת לו כלים להתמודד, זאת אומרת כלים חברתיים , כמו למשל , ללכת לגננת , או לעצור ולנשום עמוק או שהגננת הראשית נותנת לו מדבקות , על התנהגות טובה ,זה לא תמיד עוזר.
השאלה שלי היא , מה אפשר לעשות אם הוא בן 4 והגננת הראשית , והאימא לא מעוניניות , שילך לטיפול אלה רק בטיפול הולסיטי ?
יש לן בעיות עם האימא , אבל בצורה של אי נתינת גבולות .
כואב לי ..
בשנה הבאה, הוא יעבור גן כנראה כי הם דירה , ואז מה יהיה ????...
כול הצוות חושב כמוני , ומאוד אוהבים אותו כולם, אבל מודאגים מהקושי שלו.
אשמח לתשובה
לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם קשיים
סמדר ריינר20/01/2010שלום יעל,
אכן נוגעת ללב האיכפתיות שלך. לא כתבת בן כמה הילד. אני לא יודעת אם זה אפשרי מבחינת תכנית הגן לתת לו לפעמים תשומת לב אישית אחד על אחד, ללמד אותו דרכים חלופיות להשגת דברים שהוא רוצה וכו'.
מאחר ואני לא יודעת את גילו אני לא יודעת אם מתאים באמת שלוח אותו לטיפול, אבל ייתכן שאם הבעיה היא בעיית גבולות של האם ניתן להמליץ לה על הדרכת הורים עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קספר20/01/2010קודם כול תודה על תגובתך .
הילד יהיה בן 4 עוד כמה חודשים . אז\ יש טיפול , לילד בגילך הזה?
ובכלל הקושי הן, האימא והגננצת הראשי, שמתנגדות לטיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניה הסבר
קספר20/01/2010יש לפחות שתי מקומות , בעיר שאני גרה, שנותנים יעוץ להורים חינם.
הבעיה שהגננת לא חושבת שהוא צריך טיפול פסיכולוגי , אלה טיפול הולסטי, וכך גם האם.
מצד אחד לא מתפקידי , להגיד לאם, ומצד שני הגננת הראשית, שאמורה לעשות את זה לא חושבת שזו הדרך.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר21/01/2010שלום יעל,
אין לך שליטה על כל העולם. את יכולה להציע. ירצו יאכלו. אין מה לעשות יותר מזה. לפעמים אנחנו צריכים להשלים עם זה שאנחנו חסרי אונים ולא יכולים להציל את כל העולם. אנחנו יכולים רק לנסות.
בודאי שיש טיפול בגיל הזה, אבל אם הן לא מעוניינות זה לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת עצהעינב20/01/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ושמונה חודשים. זאת השנה השנייה שהוא נמצא בגן. בשבוע האחרון הגנת התלוננה בפנינו שהוא מרבה להרביץ לילדים בגן, לטענתה גם בלי סיבה.
ברצוני לציין שכאשר מגיעים אליו חברים מהגן הביתה או בני משפחה הוא משחק איתם יפה ומתחלק יפה בצעצועים, כמובן שלעיתים ישנם התנגחויות אך אינני רואה אלימות מצידו ובדר"כ אם נותנים לו מכה הוא ישר בוכה ולא מחזיר.
רציתי לקבל עצה כיצד לנהוג ומה לעשות כדי למנוע התנהגות אלימה מצידו? (כמובן שאחרי השיחה עם הגננת דיברתי איתו והסברתי לו שזה לא בסדר להרביץ, אבל אינני יודעת מה עוד אפשר לעשות והאם זה מצביע על בעיה כלשהי).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
עינב20/01/2010ברצוני להוסיף שהוא מדבר ואין איזושהי בעיה עם שפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמרביץ
סמדר ריינר20/01/2010שום עינב,
ילדים בגי הזה מרביצים. אם הסברת, כדאי לחכות ולראות מה ההשפעה של ההסבר שלך. אם זה לא עוזר כדאי לברר טוב יותר מה גורם לו להרביץ. אולי הוא לא תמיד יודע איך לפנות לילדים וליצור איתם קשר? אוי כדאי ללמד אותו - איך להזמין ילד לשחק איתו, איך לבקש דברים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםאנונימית20/01/2010
שלום!
יש לי ילד בן בגיל שלוש וחצי, בני נכנס לגן רק בגיל שלוש ועד אז היה איתי בבית, מאז שנכנס לגן יש לו פחדים רבים, מאנשים מבוגרים שאינו מכיר (מבוגר השומר בחוג למשל), בזמן שהייתו בגן הוא שואל מתי אמא תבוא לקחת אותו-אני מוציאה אותו באחת וחצי, הוא מתעורר כל לילה בבכי ולעיתים בוכה ללא סיבה הנראית לעין. והרבה פעמים אומר את הביטוי "אני מפחד". אני יציין שבעלי הוא אבא מתירני והרבה פעמים עושה למענו דברים שמבקש ואני קצת יותר נוקשה ודורשת ממנו לעשות דברים לבד, בנוסף יש לו אחות הגדולה ממנו בשנה וכשנכנס לגן בדיוק נולדה לו אחות נוספת.
מה לדעתכן הבעיה? האם יש צורך לטפל? האם עלינו לנהוג בצורה מסויימת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר20/01/2010שלום אנונימית,
אני מפנה אותך לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה בנושא פחדים/חרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבוכה וחוסר ביטחוןיעל20/01/2010
שלום רב!
יש לי ילדה בת 6.5 שלומדת בכיתה א'. שמתי לב וגם ההורים מעירים לי שהיא אומרת משפטים כגון "בא לי למות, לא רוצה לחיות", "אני הכי מטומטמת בכיתה".
בימי הולדת היא יכולה סתם כאילו להרביץ לעצמה כדי למשוך תשומת לב.
ההתנהגות שלה יכולה להיות קצת ילדותית. שאלתי האם כדאי לעשות עם זה משהו או לעזוב את זה ויעבור מעצמו. האם זה נובע מחוסר ביטחון או משהו אחר.
לילדה באופן כללי זה לא מפריע, היא עושה זאת, לדעתי, כדי למשוך תשומת לב בחוץ ובכיתה. ילדים בכיתה מספרים להורים שהילדה אמרה או עשתה כך וכך.
היא ילדה מפונקת, אבל חוץ מזה אין קשיים מיוחדים, לא עברה איזה טראומה או משהו אחר דומה. אודה לך מאוד אם תוכלי לייעץ לי מה ניתן לעשות והאם בכלל להתייחס למצב.
רב תודות וסוף שבוע נעים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוכה וחוסר ביטחון
סמדר ריינר20/01/2010שלום סיגל,
האם ניסית לדבר עם הילדה ולשאול אותה למה היא אומרת את הדברים האלה? אולי יתגלו לך דברים שלא חשבת עליהם...
זה כן נשמע שהילדה במצוקה כלשהי. כדאי לפחות לברר את זה, למה היא חושבת שהיא מטומטמת ולמה היא אומרת שבא לה למות.אחרי שתנסי לברר, אנא חיזרי לפה להמשך התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח גדול שמכה את אחיו הקטןענבל20/01/2010
שלום !
יש לי שני ילדים מדהימים בן 5 ובן 2.5 .
ילדים אהובים , מושקעים שחיים בבית יציב , ושמח .
היחסים בין בניי מתחלקים ל -2 , או ששוררת אידיליה של משחק משותף , השתוללות , דאגה ואמפטיה אחד כלפיי השני .
או שבתקופות מסויימות בני הגדול מכה את אחיו הקטן , בועט , צובט ,מפליק (גם בפנינו -ההורים )וגם כאשר אנו איננו רואים .
ברור לנו שלעתים האח הקטן מתחיל את ההצקה , אך ברוב המקרים הבן הגדול מכה אותו ומציק לו בלי סיבה .
כאשר הוא נוהג באלימות כלפיי אחיו הקטן הוא נשלח לחדרו להירגע , אך מספר דקות אחרי הוא מתחיל שוב .
אנחנו מוצאים את עצמנו , כועסים עליו רוב שעות היום בגלל התנהגותו .
כאשר ההתנהגות נעימה אנו משבחים אותו על התנהגותו הטובה .
כאשר הוא מתנהג בצורה גבולית (למשל ריב מילולי בין שניהם )אנו משתדלים להתעלם ולתת להם להסתדר לבד .
את חילוקי הדעות ביני לבין בעלי לגבי אופן התגובה אנו מנהלים בעצמנו ולא מול הילדים ,מול הילדים אנו משתדלים להפגין חזית אחידה .
ידוע לנו שבגן בנינו הגדול אהוד ואהוב, ומאושר ומאידך הוא חסר ביטחון במידה, תחרותי ומתוסכל מיחסים בגן בינו לבין בן דודו אשר גדול ממנו במספר חודשים .
הגננת ואנו חושבים שהוא סובל בצורה קלה מבעיות קשב וריכוז .
רצינו לקבל עצות , רעינות או כל דבר שיעזור לפתור את האלימות שהוא מפנה כלפיי אחיו הקטן .
מצב זה גורם לאווירה עכורה וקשה בבית
תודה מקרב לב
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח גדול שמכה את אחיו הקטן
סמדר ריינר20/01/2010שלום ענבל,
ההתנהגות של בנך היא טבעית ונורמלית בן אחים. הוא בסך הכל ילד קטן, הוא אוהב את אחיו אך גם מקנא בו כי הוא קטן יותר ומקבל סוג של יחס ופינוק ששמור לקטנים.
אפשר להתייחס לכך, לדבר איתו על כך,להציע לו זמנים שבהם מפנקים גם אותו כאילו הוא תינוקי. בשום פנים ואופן לא לשלוח לחדר לבידוד, זה עונש משפיל וכמו שראיתם גם לא עוזר.
גם אין סיבה שזה יגרום לאוירה עכורה בבית. הוא בסך הכל ילד קטן, אי אפשר "לשים עליו" את כל האווירה. למה אתם כל כך מתרגשים? כשזה קורה פשוט תפרידו ביניהם, תגידו שוב שאסור, תנסו להעסיק את הגדול במשהו אחר. לא צריך להיכנס למרה שחורה, הם רק ילדים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 מרביצה ומקללתגילי20/01/2010
אנחנו הורים ל3 ילדים בן 6 בת 4 ובת 9 חודשים. ביתי בת ה 4 החלה לאחרונה לדבר לא יפה. מקללת אותנו ואת כל מי שנמצא סביבה כמו כן גם החלה להרביץ.
בבית שלנו אנו מקפידים על שפה יפה ולא מרשים אלימות מכל סוג שהיא.( הכוונה שלא למדה מאחיה הגדול.)
אנו מסבירים לה שזה לא מקובל עלינו אבל היא ממשיכה.
מה עושים?
איך מפסיקים את ההתנהגות הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו על שאלתי?
גילי21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4 מרביצה ומקללת
סמדר ריינר21/01/2010שלום גילי,
יכול להיות שצריך להבדיל בין תוקפנות לבין אלימות. תוקפנות ברמה מסויימת היא נורמלית. ילדים בגיל 4 שמקללים - זה לא סוף העולם, אפשר להציע דרכים חלופיות, ללוות במילים את התסכול שלה - אבל לא נכון לדעתי לכעוס נורא ולעשות מזה סיפור - זה רק מגביר את התופעה. תנסו לבדוק מדוע היא מגיבה כך בכל פעם ולהציע לה בסבלנות דרכים חלופיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וחצי גונבתטלי20/01/2010
שלום, בת שלי בגן. פעם אחת גנבה טלפון צעצוע מהגן בתוך התיק כעסתי עלה מאוד וספרתי לגננת לאחר שבועים גנבה שעון של אחת הגננות כנירא היה מונח בשולחן ואני לא יודעת איך להתמודת אם זה אני ממש בדכאון היר הבת היחידה שלי נתני וקנתי לה כול שרצתה מה לא עשתי נכון איך אני יוכל לטפל בזה האם אני חייבת לגשת לפסיכולוג או שאפשר לטפל בזה באופן עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 וחצי
סמדר ריינר20/01/2010שלום טלי,
נראה לי שהנושא חרג מפורפוציה.מדובר בילדה קטנה. צריך פשוט להסביר לה זה קרכה רק פעם אחת, לכן הכעס הוא עדיין מיותר. רמת האכזבה שלך ממנה היא ממש מוגזמת. ילדים בגילה עושים לפעמים דברים כאלה.
אם זה חוזר כדאי לחשוב מה קרה, מה מציק לה. זה לא אומר עלייך שאת אמא לא טובה ולא אומר עליה עדיין כלום בגיל כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפו ל רגשיליאן20/01/2010
טיפול רגשי
בתי בת ה5 נכנסה השנ ה לגן חובה בחטיבה צעירה בתחילת השנה היו לה קשיי פרידה שהשתפרו במהלך השנה ולאחר חופשה של חודש חזרו קשיי הפרידה הילדה הצליחה ליצור קשריים חברתיים מבחינה לימודית מצליחה מאוד ישנם דיוחים מהגננת שישנו צורך ביעוץ לטיפול רגשי עקב זה שבאמצע היום היא נזכרת בי ומתחילה לבכות כל דמות אחרת שבאה לגינה חוץ מהגננת היא מרגישה שקשה לה היה גם מקרה במשחק בשיעור ספורט שהיא הפסידה ןבכתה בתי היא הקטנה במשפחה מפונקת היו לה בשנים הקודמות קשיי פרידה ממני אבל חל שיפור ניכר ועכשיו זה חוזר האם לגשת ליעוץ לטיפול רגשי מה עלי לעשות .תודה אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול רגשי
ליאן20/01/2010מבקשת תשובה אם אפשר דחופה ברצוני לדעת מה קורה ולתת מענה לגננת ורציתי לציין שהילדה הולכת לחוגים ומצליחה להתמודד עם משימות של מדריך חדש שלא הכירה קודם . היא המון פעמים אומרת שהיא לא רוצה ללכת היום לגן שהוא בתוך בית ספר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי
סמדר ריינר20/01/2010שלום ליאן,
לא נשמע לי מהתאור שלך שהכרחי טיפול ריגשי בשלב הזה, כמו שתארת, היא די מתמודדת יפה ברוב התחומים, התקפים של בכי פה ושם בגיל כה קטן הם עדיין לא עדות ןלצורך בטיפול.
אם הגן הוא בתוך בית ספר, יש בודאי גם פסיכולוגית של בית הספר שניתן להתייעץ גם איתה, או לבקש ממנה שתעשה תצפית על הילדה ותתרשם בעצמה האם המצב דורש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)