מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4 וחצי...אמא18/01/2010
בני בן 4.5 יחד נבון ושמח. כתינוק עד גיל שנתיים וחצי בערך אהב לשחק לבד, כושר הריכוז שלו היה מדהים מעסיק את עצמו גם אם יש רעש סביבו היה מצליח להתרכז. הוא ילד שישבתי עימו הרבה מאוד והשקעתי בו רבות. כיום הוא בגן עירייה ומרגיש שאיננו מוצא את עצמו שום משחק לא מעניין אותו, הוא לא מסיים שום משימה עד הסוף ודעתו מוסחת כל הזמן. גם בבית נראה ששום משחק לא מעניין אותו, הוא לא מרבה לשחק במשחקים דימיוניים אם בכלל, מעניין אותו כל דמויות גיברי העל למיניהם ורוב המשחק שלו בנוי על מלחמות והתפרעויות. אני משתדלת כמה שפחות לאפשר צפייה בטלויזיה ויש ימים שאינו צופה בכלל. כיצד אוכל לגרום לו להתעניין במשחקים, ולשחק לבד ואף לסיים משימות שנתנות לו?
יש לציין שבני מטופל אצל מרפה בדיבור, יש לו קצת קשיים בשפה, בהגייה של אותיות מסויימות, האם ייתכן שזה משפיע עליו מהבחינה הזו?
האם בעיות קשר וריכוז הן מולדות או משהו שיכול להופיע פתאום? כי על פניו נראה שאין לו סבלנות לכלום, וכשהיה קטן זה היה הפוך בצורה קיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 וחצי
סמדר ריינר18/01/2010שלום אמא,
נשמע לי שאת מאוד עסוקה בהישגים של בנך ובמה הוא טוב או לא טוב, וזה לכשעצמו מלחיץ אותך ואותו וכיול להיות קשור לכך שהוא לא מצליח להחזיק את עצמו והלתרכז. זה גם לא טוב שאת שולטת כל הזמן במה הוא משחק ומנסה להציע לו. תני לו לשחק, קבלי אותו כמו שהוא, ותרפי קצת. אחרי תקופה תנסי לדבר עם הגננת ותראי מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - ביטחון עצמי בגיל התבגרותצבי18/01/2010
ביתי בת 15.5 בשיחה גלויה ציינה כי להרגשתה היא פחות "טובה" מחברותיה בתחום ההשגיות בלימודים ובעוד מגוון פעילויות.
כיצד ניתן לטפל בבעיה שגורמת לה לעיתים למצב רוח קודר ובכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי
סמדר ריינר18/01/2010שלום צבי,
קודם כל כדאי לבדוק איתה מה מתוך זה תחושה שלה ומה אמיתי. זה בודאי יצמצם חלק מהעניין כייוון שסביר להניח שהיא רואה את המצב חמור ממה שהוא באמת. אחר כך כדאי גם לדבר על כך שיש עוד דברים חשובים מלבד הישגים, ויש לה כל מיני איכויות נוספות, למשל במה היא מיוחדת? ולתת לה חיזוקים על כך. ולהנהגי אווירה כללית בבית שכל אחד טוב בדברים מסויימים, לא צריך להיות טוב בכל וגם לא הכי טוב בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום
צבי18/01/2010לדעתינו ההורים - היא בעלת יכולת אולם לדעתה היא לא ולכן היא לא משקיעה (כי ממילא לדעתה היא לא תצליח) . אנחנו תומכים ומחזקים אבל הבעיה היא שזה משפיע לה על המוטיבציה ללימודים.
האם תקופה חולפת או שאנחנו צריכים לקחת אותה לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר18/01/2010שלום צבי,
אני לא מספיק מכירה את הילדה כדי לדעת אם זו תקופה חולפת או לא. אם אתם מרגישים שזה חמור מפריע לתפקוד ולא חולף - כדאי לגשת לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 8נעמה18/01/2010
התנהגות בני בן ה-8 מטרידה אותי .:בחודשים האחרונים הוא נוהג לשאול אותי שאלה, וכאשר מקבל תשובה ברורה הוא חוזר ושואל את אותה שאלה למרות שהבין את התשובה מלכתחילה .כשאני שואלה אותו מדוע הוא שואל שוב ושוב את אותה השאלה , הוא עונה שמשהו בתוכו רוצה לשאול שוב ושוב כדי להיות בטוח ,ושקשה לו לשלוט בזה . . לתופעה יש היבטים נוספים- סוגר דלת של חדר ומוודא מס' פעמים שהיא נעולה , בודק אם ילקוט ביה"ס סגור מס ' פעמים לפני שיוצאים מהבית.
יש פעמים רבות שהדבר מוציא אותי מדעתי ולא ברור לי איך להגיב לכך. אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן 8
סמדר ריינר18/01/2010שלום איריס,
ההתנהגות שלו קצת מזכירה התנהגות אובססיבית. הגורם להתנהגות הזו הוא חרדה. תנסו לברר אם היה טריגר בתקופה האחרונה, משהו שהפחיד אותו או מדאיג אותו. אם אתם לא מצליחים להבין מה קורה וההתנהגות ממשיכה ומחמירה, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאור18/01/2010
שלום רב,
בני בן 10 וחצי בכיתה ה' , יש לי בעיה איתו בקשר לאוכל , הוא ילד מאוד בעיתי באוכל ונושא זה רגיש
אצלו כיוון שהוא נמוך יחסית לגילו (מטופל באנדרוקרינולוגיה) התחיל לאחרונה לקבל זריקות הורמון גדילה , הוא כל הזמן משקר בקשר לאוכל , מספר שאוכל את הכריך בבית הספר ומתברר שהוא זורק אותו בדרך הביתה ואני כאמא שעובדת יום שלם אין לה את האפשרות לעקוב אחריו גם בשעות הצהרים. שאלתי היא איך מתמודדים עם שקרים כאלה? מה גורם לו לשקר? ואיך להגיב ולטפל בו?
אבהיר ששקרים אלו חוזרים על עצמם גם לאחר שהוא "נתפס".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
אור18/01/2010אודה לכם על התיחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה
סמדר ריינר18/01/2010שלום אור,
מה שגורם לילד לשקר זה שכנראה הוא חש, שיורדים לחייו. הוא רוצה קצת חופש מהבעיה שלו. את יכולה אם את רוצה להציע לו חיזוקים חיוביים כשהוא כן אוכל.
אין טעם להכנס איתו למאבקי כח על השקרים, זו הדרך היחידה שהוא מצא כדי להתמודד עם הלחץ. כדאי וחשוב גם שיהיה מקום בקשר ביניכם לעוד דברים חוץ מהלחץ בעניין האוכל ושקרים. למשל להתעניין איך עבר עליו היום, איך הוא עם חברים, האם הוא צריך עזרה בלימודים, ללכת איתו לסרט, לקניון, לשחק איתו. אם יוצא שכל או רוב תשומת הלב שהוא מקבל היא סביב העניין הזה, הוא מרגיש שכולו הפרעת אכילה מהלכת, בטוח שיש לו עוד כמה תכונות:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מפני גשם ורוחות!!!שרון17/01/2010
שלום רב ,
בני בן ה 6.5 לאחרונה סובל מחרדות שמתגברות מפני רוחות וגשם .
זה בא לידי ביטוי בכך שהוא שואל בהדיקות מה מזג האויר יהיה במהלך הימים הבאים ובמיוחד ליום שלמוחרת .ומגיע לכך שהוא לא מעוניין ללכת לבית הספר בימיי חרף קשים , נשמות עמוקות ריעידות בכל הגוף ויבבות . הדבר פוגע לו ולנו בתפקוד היום יומי.
כל זאת החל לפני כחודשים כאשר השמרטף שהוציא את הילד מבית הספר ביום סוער .
עפה לו המטריה במהלך שובם הביתה ובכך הם נרטבו קליל . מאז יצאתי איתו בגשם ע"מ להראות לו כי לא קורא כלום אך לשב . ערבתי את יועצת בית הספר בנדון והמורה ע"מ להיות עם יד על הדופק.
מה עלינו לעשות אין אנו יודעים כיצד להתמודדת בסיטואציה הזו , אודה לכם מקב לב במידה ותסיעו לנו בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מגשם
ליאת גרוס17/01/2010שלום שרון
ראשית את מוזמנת להציץ במדור לשאלות נפוצות בנוגע להתמודדות עם חרדה.
מעבר לכך כדאי לנסות להביא את הילד ךמקום בו הוא ירצה להילחם נגד הפחד החדש הזה שהורס לו את החיים. במקום שאת תילחמי בילד, תילחמי עם הילד נגד הפחד. תחשבו ביחד אילו נשקים ותחבולות יש לכם נגדו... אל תוותרו לפחד ובשום פנים אל תסכימי שיישאר בבית. אם תצליחי לגגיס את הילד למלחמה תוכלו לבנות תוכנית איטית ומדורגת של חשיפה לגשם עד להנאה של הירטבות בגשם.
הראי לו קטע מהסרט בו יש את השיר "אני שר בגשם".ספרי לו סיפורים בהם מופיע גשם כדבר חיובי. שדרי לו ציפיה של חזרה לשגרה.
אם אין שיפור, פני למספר פגישות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי מלווה בהדרכת הורים.
אל תתני לזה להפוך להרגל ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הענקת אפשרויות במקום איומיםנעמה17/01/2010
שלום רב!
אני אמא לפעוטה בת 20 חודשים. ילדה חייכנית ומרוצה מטבעה. לדעתי היא מתחילה לאחרונה את הסממנים של גיל שנתיים.רציתי עצה הלכה למעשה. לדוגמא: כשהיא שותה את הבקבוק בערב היא מסתובבת איתו ועושה באלגן תגובתי היא:אם לא תשבי אתו אני אקח את הבקבוק.דוגמא נוספת כשהיא מציירת ומכניסה לפה צבעים תגובתי היא כמו הנ''ל. אני לא אוהבת תגובות אלו ורציתי עצה בנדון.בסה''כ היא ילדה מאוד נבונה ונראה לי שהאיומים רק מחזקים את ההתנהגות.אציין שאני לא מתעקשת איתה על דברים שנראים לי ברי ויתור.
בברכה ותודה מראש.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
ליאת גרוס17/01/2010שלום נעמה. הרבה פעמים הצעת אפשרויות זה טוב יותר מאיומים. יחד אם זאת לפעמים אין מנוס מאיומים כדרך להציב גבול. איומים הם בעלי ערך רק אם ממשים אותם באופן עקבי וחד משמעי. כשפועלים כך, דוקא ילדה נבונה תפחית התנהגות בעייתית מהר יותר. יחד עם זאת, כפי שאמרת, לא צריך להתעקש על כל דבר...
ככל שתגדל זה יהיה יותר מורכב ויהיה צורך ביותר איומים ומתן אפשרויות על מנת להציב גבולות ברורים. אל תפחדי מזה. גבולות לא הופכות אותם לאם רעה, רק לאם מכוונת שמסבירה ומלמדת בדרך זו מה מצופה ממנה.
תהני ממנה ככל האפשר
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מציקמיה17/01/2010
הי, נראה לי שבני הולך בדרך דומה. הוא בן 4.5 ונמצא בגן עיריה ולאחרונה נתקלתי בילדים שטוענים שהוא מציק להם, מדגדג אותם ומשחק להם בשערות. אני די אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. לפנות ליעוץ פסיכולוגי? אני ממש לא רוצה שיצא לו שם של מציקן בגן והוא יגיע למצב של בידוד חברתי. מה עושים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מציק
סמדר ריינר17/01/2010שלום מיה,
נראה לי קצת מוקדם מדי לקפוץ למסקנות. זה שכמה ילדים טענו, זה עוד לא אומר הרבה. ילדים בגילאים האלה מציקים לפעמים. כדאי לדבר עם הגננת ולהבין טוב יותר את מימדי התופעה. וכן לחשוב ולבדוק האם מעבר לזה כן מסוגל ויודע לשחק יפה? האם באים אליו חברים אחה"צ? האם ראית אותו משחק? מה ראית? קודם צריך לקבל פרופורציות על מימדי התופעה והטוטאליות שלה יחסית לשאר התכונות של חיי החברה שלו, ורק אז לחשוב אם יש מקום להילחץ, לדאוג או לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר אם ילד בן 6 שרוצה להיות בתזהבית17/01/2010
שלום רב
הבן שלי בן 6 וכל הזמן מדבר על זה שהוא רוצה להיות בת, ואיזה כיף לאחותו שהיא בת וגם הוא רוצה להתלבש ולשים עגילים כמו בת. חשבתי שזה דבר חולף אבל מסתבר שזה נמשך המון זמן משהו כמו שנה וחצי וזה מטריד אותי מאד, מה זה אומר? האם הוא טרנסג'נדר? אני קראתי על ילדים מארצות הברית שדיברו כמוהו והוריהם עשו להם ניתוח לשינוי מין בגיל 10. מה לחשוב ואיך להתנהג כשהוא מדבר ככה או נועל את נעלי העקב שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שרוצה להיות בת
סמדר ריינר17/01/2010שלום זהבית,
זה עוד קצת מוקדם לכנות ילד בגיל הזה טרנסג'נדר. צריך מצד אחד לכבד אותו ואת ההעדפות שלו ומצד שני לבדוק האם אפשר לעניין אותו גם בדברים של בנים, איך הוא מגיב עם אביו מציע לו משחק בכדור, מלחמת כריות וכו'. את לא חייבת להשאיל לו את נעלי העקב שלך אם זה לא נוח לך, אך כשהוא מדבר כך - רצוי לא לשדר לו הרגשה שזה אסון נורא גדול, ולא חייבים להגיב תגובה בהכרח אם את מרגישה שאת לא שלמה עם העניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיותלילך17/01/2010
בני בן 5 יש לנו איתו בעיקר 2 בעיות האחת שהוא מספר סיפורים כיד הדמיון שלא קרו מעולם.השבוע הוא סיפר שאבא שלו מת.הגננת שהייתה בהלם אמרה לו רק הבוקר אבא שלך הביא אותך לגן אז הוא אמר לה הוא מת אין מה לעשות.אני לא יודעת ממה זה נובע.לפני חודש סבא של בעלי ניפטר ובני אהב אותו מאוד אז רציתי לדעת אם יש קשר.
ושאלתי השניה בני מעט ילדותי ורגיש.כשמעירים לו בגן הילדים או מקניטים אותו הוא ישר נעלב ניגש לגננת ובוכה.הוא אמור לעלות לכיתה א' ואני חוששת מאוד אם להעלותו והאם הוא יצליח להתמודד שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיותת רגשיות
ליאת גרוס17/01/2010שלום לילך
ללא ספק נראה שהילד מתקשה להתמודד עם משהו. אני ממליצה על התייעצות עם פסיכולוגית הגן לגבי המוכנות לא' ובאותה הזדמנות ספרי לה גם על הדמיונות. התייעצי איתה
ילד שאומר על האב כי מת עושה זאת או כי כועס עליו מאד או שי מפחד שיקרה לו משהו. שווה בדיקה מעמיקה יותר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגננת התקשרה,אני בדאגה..נתנאלה17/01/2010
שלום,בני בן ה5 מאוד חרדתי מפחד ממוות בעיקר שאני ובעלי האבא שלו נמות.. לא הייתה איזו טראומה במשפחה ואנו לא עוסקים בנושא זה..היום הגננת התקשרה ואמרה שבזמן ריכוז הילד התחיל לבכות בכי היסטרי ושנשאל למה ענה שפוחד לא לראות את אמא ואבא יותר ומפחד שנמות..הוא ילד מאוד רגיש ומפחד גם לישון לבד לרוב נירדם במיטתי ואני מעבירה אותו לחדרו.. גם אם הולך לישון בחדרו הוא לפעמים מתעורר באמצע הלילה ועובר למיטתי בטענה שפוחד..חשבתי לקחת לטיפול פסיכולוגי כדי שנוכל אני ובעלי לקבל את הכלים הדרושים להתמודדות עםפחדים אלו..מה מקורם? ובעיקר שהילד ישתחרר כבר מסבל זה. אשמח לעצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממוות
סמדר ריינר17/01/2010שלום נתנאלה,
הפחד ממוות הוא אכן פחד אופייני וטבעי לגיל הזה שבו ילדים מתחילים לתפוס לראשונה את הסופויות של הדברים, ביניהם של המוות. עם זאת התגובה של הילד הייתה כנראה מאוד עוצמתית וחריגה.אני לא בטוחה שכרגע יש מקום לטיפול פסיכולוגי, אלא יותר לעמדה בטוחה ומרגיעה שלכם. לדעתי אין מקום לאפשר לו לישון איתכם. הוא צריך להירדם במיטתו, בליווי שלכם כמובן, רצוי עם טקס שכולל סיפור והתייחסות לפחדים שלו, אם יש צורך אז להדליק אור קטן, זה בסדר גם עם יישן עם בובה או דובי שהוא אוהב. כנ"ל בלילה, יש להחזיר אותו למיטה שלו ולשבת לידו, לעזור לו להירגע עד שנרדם, כך כמה לילות עד שזה נפסק.
חשוב שתייחסו לדברים את הפרופורציה המתאימה וכך תוכלו לסגל לעצמכם עמדה רגועה, וזה ירגיע גם אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה ראשונהדפנה17/01/2010
בני בן הכמעט שלוש מאוהב בילדה מהגנון שלו. בכל בוקר הוא מביא לה מדבקות, הוא רוצה לשחק רק איתה ועושה הכל כדי להתקרב אליה. פעמים רבות אני רואה שהיא אינה מעוניינת בקירבתו (מסרבת לקחת את המדבקה, בורחת כשהוא מבקש לשחק איתה). מצד אחד אני חושבת שגם זו התנסות חברתית חשובה ומצד שני ליבי נחמץ. לעיתים אני מנסה להסביר לו שלא בטוח שהיא תרצה לשחק איתו ושזה בסדר גמור. יש עוד ילדים בגן שאיתם אפשר לשחק. אבל אני מרגישה שזה לא מחובר אליו בכלל. שזה לא נותן מענה לצרכיו.כיצד אני כאם יכולה לסייע לו? מהי התגובה הנכונה בסיטוצאיות שכאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה ראשונה
סמדר ריינר17/01/2010שלום דפנה,
לצערנו אנחנו לא יכוים להגן על ילדינו מהחיים בצורה מוחלטת. הסברת לו כמה שיכולת, עכשיו הוא יתנסה בעצמו, ואם הוא ייפגע - תהיי שם להכיל אותו, לנחם אותו, ולהגיד לו שאולי בפעם הבאה יצליח יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם ההוריםאושרית17/01/2010
שלום
בני הוא בן שנה ושבעה חודשים ואנחנו מצפים בעוד שלושה חודשים לבואו של תינוק חדש למשפחה
נושא שמטריד אותי במיוחד הוא שבני עדיין ישן איתי ועם בעלי במיטה הזוגית האמת שלי זה לא מפריע ואולי זה גם צורך שלנו ההורים להרגיש אותו קרוב וגם שניסנו להעביר אותו למיטת תינוק בחדר הצמוד הוא התעורר בסביבות חצות והעברנו אותו אלינו
בלי שום קשר לתינוק החדש אני מאד מפחדת לפגוע בילד בזה שאני מאפשרת לו לישון איתנו
כרגע חשבתי לקנות לו מיטת ילדים עם מעקה בטיחות אולי זה ילהיב אותו לישון בה ולעשות את השינוי לפני הלידה של הילד השני כך שבני הגדול לא יקשר בין הדברים ויחשוב שהוא כבר לא ישן איתנו בגלל בואו של תינוק חדש
אשמח אם תייעצי לי האם זה כבר מאוחר להעביר אותו לחדר השני שבעוד כ-3 חודשים הלידה
איך לעשות את השינוי שיהיה לו הכי קל ובטוח והאם להשאיר אותו לישון איתנו זה פגיעה בעצמאות שלו או בהתפתחות כי האמת שלי זה לא מפריע שהוא ישן איתנו וגם לא לבעלי אני פשוט מפחדת שזה יפגע לו בהתפתחות או באיזשהו אופן בעתיד
תודה אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה משותפת.
נעמה סבג שמש18/01/2010אושרית שלום,
התפתחותו של בנך לא תיפגע עקב לינה משותפת. לכל התנהגות הורית יש יתרונות וחסרונות. היתרון של זה שהוא יהיה בעל בטחון עצמי ואולי קצת יותר תלותי, למשל. אין שחור או לבן.
אם טוב לכם אין סיבה לשנות זאת.
עם זאת, הייתי לוקחת בחשבון את עניין הולדת האח. אם תבחרי להניק זה יכול מעט להקשות. התעוררויות ליליות של התינוק יכולות לפגוע בשנתו וכמובן שגם לעורר קנאה וללמדו ששווה לקום ולבכות בלילה כי מקבלים תשומת לב.
אם תבחרי לעשות את המעבר עשי זאת כבר עכשיו , תוך קניית מצעים חדשים ומדבקות להדביק על הקיר והצמדת דובי שיישן איתו, הכל במסגרת "הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית". את מוזמנת לקרוא מאמרים וכתבות בנושא באתר שלי או באתר זה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות תכופותמירי17/01/2010
יש לי תינוק בן 4 חודשים כמעט. בחודש האחרון החלה תופעה שהוא מתעורר בערך כל שעה (ולעיתים פחות) בבכי. ברגע שאני מחזירה לו את המוצץ לפה, הוא נרדם מייד.
הייתי בטוחה שזה יעבור כעבור כמה לילות אך זה לא קרה, התופעה קוראת לעיתים גם בשנת הצהריים שלו - כשהוא ישן כשעתיים וחצי ומתוכם מתעורר בבכי פעמיים למוצץ.
אני אשתף עם דברים שניסיתי עד כה:
1) ניסיתי להחליף מוצצים (הוא משתמש ב MAM) אך זה לא עזר.
2) הוא ישן על הבטן (לא נרדם על הגב) כשהפכתי אותו אחרי הרדמות לגב - עדיין התעורר.
3) טמפרטורה בחדר והיא תקינה.
4) במידה ואני מחכה מעט ולא נגשת ישר להחזיר לו את המוצץ, הוא לא מפסיק לבכות, להפך, הבכי גובר (ניסיתי לחכות כדקה ולראות מה יקרה - והבכי גבר)
כמובן שיש טקס שינה קבוע ומסודר הכולל מסג' ואמבטיה שלאחריו הוא נרדם במיטתו באופן עצמאי.
מיותר לציין שמאוד מתיש לא לישון יותר משעה ברציפות כבר חודש
זקוקה מאוד עצות/רעיונות ...בבקשה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת תינוקות
נעמה סבג שמש18/01/2010מירי שלום,
אכן נשמע מתיש. ובגלל היותו תינוק צריך להיות סבלניים.
תינוקות מגיל חמישה חודשים ואילך מסוגלים פיזיולוגית להבדיל בין לילה ליום והכל הופך להיות פשוט יותר.
לגבי המוצץ- כיוון שאינו יכול לשים מוצץ לבד, עלייך להרגיעו ללא מוצץ, ע"י ליטוף והרמה ורק אז לעזור לו ע המוצץ. ברגע שהמוצץ הוא הפתרון הראשוני, הוא המשענת שלו.
המתיני עוד קצת ותוכלי לפנות לייעוץ שינה באם הבעיה לא תיפתר.
כרגע- תינוקך מתנהג כמו תינוק...
את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא באתר זה או באתר שלי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהאורין17/01/2010
שלום,
יש לי שני ילדים- האחד בן ארבע וחצי והשנייה בת שנה וחצי.
בזמן האחרון הבת הקטנה דורשת הרבה תשומת לב ואם אחד מההורים לא נמצא לידה, היא מחפשת אותו וקוראת בשמו.
בחודש הבא, בעלי ואני צפויים לצאת לחופש בן 4 ימים. במהלך תקופה זו. ישארו הילדים בביתנו עם סבתא שלהם (החופש הוא באמצע השבוע ולכן ילכו לגן כרגיל).
שאלתי היא- האם יציאתנו לחופש עלולה לפגוע בבתנו? האם היא מגלה תופעות של חרדת נטישה? האם יש משהו שניתן יהיה לעשות על מנת להקל עליה בזמן החופשה?
תודה
אורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר17/01/2010שלום אורין,
לצערי התשובה לשאלה בעניין החופשה היא כן. חופשה כזו בהחלט יכולה לפגוע בבת שלכם, והייתי שוקלת ברצינות לבטל אותה.
ייתכן שבתכם חווה חרדה, וחשוב מאוד לא להעלם לה בלי להגיד. נראה לי שהיא חשה שאין לה שליטה מתי נעלמים לה ולכן היא חייבת להיות בדריכות כל הזמן פן מישהו יברח. צריך להסביר לה -עכשיו אבא הולך לעבודה נתראה בערב, עכשיו אמא הולכת לנוח בחדר השני, את תישארי פה עם אבא, וכו'.
כך גם כשמביאים אותה בבוקר למסגרת או למטפלת. אפילו אם היא בוכה בפרידה - לא להעלם לה בשום פנים ואופן בלי שתשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
זהבית17/01/2010אין לו בעיה לשחק כדור עם האחים שלו גם ההתנהגות שלו והמראה שלו מתאים לבן. בגלל זה מאד מוזר לשמוע אותו מדבר ככה. עד עכשיו כל התנהגות שונה שלו לוותה בזה שאני אומרת לו שהוא בן ובן לא לובש שמלה לדוגמא. האם זה בסדר והאם ההתנהגות שלו נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
סמדר ריינר18/01/2010שלום זהבית,
תראי היום הגבולות ומה נורמלי ולא נורמלי הם פחות ברורים בעניין הזה. היום גם להיות הומו (ואני לא אומרת שהוא כזה) זה נורמלי.
אם כל שאר ההתנהגויות שלו אופייניות לבן, את יכולה לומר לו שיש דברים שעושים במשחק, בבית, ומשחק ובכאילו זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה- האמנם?
אורין19/01/2010סמדר שלום
בהמשך לשאלתי ולתשובתך, אנחנו לא נוהגים להיעלם לה בלי להודיע והיא כבר יודעת שאבא ואמא הולכים לעבודה בבוקר ומתראים אחה"צ. המאז ומעולם יא הולכת לגן בלי שום בעיה- אפילו לא ציוץ - נהפוך הוא. ולכן אני חושבת שאולי הסוגיה לא כ"כ דרמטית. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה רצופה בלילה - זקוקה לעיצה דחופמירי17/01/2010
יש לי תינוק בן 4 חודשים כמעט. בחודש האחרון החלה תופעה שהוא מתעורר בערך כל שעה (ולעיתים פחות) בבכי. ברגע שאני מחזירה לו את המוצץ לפה, הוא נרדם מייד.
הייתי בטוחה שזה יעבור כעבור כמה לילות אך זה לא קרה, התופעה קוראת לעיתים גם בשנת הצהריים שלו - כשהוא ישן כשעתיים וחצי ומתוכם מתעורר בבכי פעמיים למוצץ.
אני אשתף עם דברים שניסיתי עד כה:
1) ניסיתי להחליף מוצצים (הוא משתמש ב MAM) אך זה לא עזר.
2) הוא ישן על הבטן (לא נרדם על הגב) כשהפכתי אותו אחרי הרדמות לגב - עדיין התעורר.
3) טמפרטורה בחדר והיא תקינה.
4) במידה ואני מחכה מעט ולא נגשת ישר להחזיר לו את המוצץ, הוא לא מפסיק לבכות, להפך, הבכי גובר (ניסיתי לחכות כדקה ולראות מה יקרה - והבכי גבר)
כמובן שיש טקס שינה קבוע ומסודר הכולל מסג' ואמבטיה שלאחריו הוא נרדם במיטתו באופן עצמאי.
מיותר לציין שמאוד מתיש לא לישון יותר משעה ברציפות כבר חודש
זקוקה מאוד עצות/רעיונות ...בבקשה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי על שאלה זו.
נעמה סבג שמש18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)