מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלבול מגדריאמא מודאגת23/01/2010
בני בן שנה ועשרה חודשים ולו אחת גדולה בת 3. לאחרונה הוא רוצה ללבוש חצאית, נועל את נעלי הבובה של אחותו ואוהב לשחק בבובות. על מה מעידה התנהגות מסוג זו ומה עלי לעשות?
אשמח אם תענו לי לשאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול מגדרי
סמדר ריינר24/01/2010שלום אמא מודאגת,
עדיין מוקדם לדאוג בגיל כזה קטן. אין לי המלצה ספיציפית מה כדאי לך לעשות, בשלב הזה נראה לי כדאי שתניחי לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?מאיה23/01/2010
שלום,
בני בן שנה ו9 חודשים כאשר מאז שנולד הוא עושה לנו בעיות בשינה . כיום הוא כבר ישן לילה שלם מ20:30 אבל מתעורר קבוע ברבע ל4 או 5 בבוקר ולא משנה איזו שעה הוא הולך לישון, הבעיה שלנו ממנה אנו מיואשים שהוא קם מוקדם אך גם כל היום רוצה שנעסיק אותו, שנשחק איתו , אם אני למשל הולכת למס' דקות למחשב הוא בא, אפילו לשירותים הוא לא נותן לנו ללכת לבד.
דבר נוסף שהייתי רוצה לשאול , הוא לגבי גבולות של הילד, הוא בזמן האחרון לא מקשיב לנו בכלל, הוא מרביץ לנו אם אני אוסרת עליו משהו, הוא זורק אוכל על הרצפה בכוונה ולא מוכן להרים, אם אני לא מרימה אותו הוא משתטח על הרצפה וגם אם אני אומרת לו שאני הולכת ובאמת זזה קצת לא אכפת לו והוא נשאר שם עד שאני אבוא אליו וארים אותו. מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יתחיל להקשיב לי קצת, אני לא מצפה שהוא יעשה כל מה שאני אומרת לו, אבל הוא מהבוקר קם ובוכה כל היום אם לא עושים מה שהוא רוצה עד הלילה ואני ובעלי כבר מיואשים אין לנו חיים, אנחנו כל היום עייפים ומותשים.
תודה וסליחה על האורך..
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי על כך
נעמה סבג שמש26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםמור23/01/2010
שלום
בני בן ה-7 סובל מפחדים. יש תקופות שהתופעה מתעצמת ויש שהיא נרגעת וכמעט נשכחת. הפחד הוא ממסיכות (חג פורים הוא לא יום חג בעבור בני) ללכת לשירותים עם ליווי, כשיש אצלו חבר הוא כן מצליח לגשת לבד (מתבייש), גם כשיש אור הוא לפעמים משתכנע ללכת לבד. אנחנו משתדלים להרגיע ולהסביר שזה דבר טבעי ושצריך לנסות להתבגר על פחד, הוא מסביר לנו שהוא פוחד ממפלצות למרות שהוא יודע שהן לא קיימות באמת...אם קורה והוא רואה דמות שמפחידה אותו באיזה סרט (גם בסרטי ילדים זה קורה) זה מלווה אותו עד שהוא שוכח מהדמות והפחד נחלש.
אשמח לשמוע דעתכם...ועצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר23/01/2010שלום מור,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה המתייחסת לפחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחה ללא רשותמיכל רוט22/01/2010
שלום
ביתי בת הכמעט 12 ביקשה כסף ליציאת כיתה וביקשה כסף אמרתי לה להשתמש ב100 ש"ח
שיש לה מדמי הכיס ולהחזיר עודף .היא ביקשה תוספת של 20 ש"ח אמרתי שזו הגזמה ואני מצפה
שתבזבז לא יותר מ80 ש"ח.אחרי שיצאה גיליתי כי לקחה 50 ש"ח מארנקי.חשוב לי לציין כי חשדתי פעם אחת שהיא לקחה אך היות ולא הייתי בטוחה התעלמתי.חשוב לציין שמדובר בילדה שלא חסר לה דבר מבחינה חומרית.מתלבטת מאוד האם לומר לה שאנו יודעים וכיצד להתמודד ???
מקווה לתשובה בהקדם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה ללא רשות
סמדר ריינר23/01/2010שלום מיכל,
תראי לא פירטת לגבי מכלול היחסים שלכם עם הילדה. אז אני אענה רק לפי הפרטים שניתנו, אם כי ייתכן שהתמונה יותר רחבה.
קודם כל כדאי שתדעי שאין קשר בין חוסר חומרי לגניבה בגילאים בדרך כלל.
אבל נראה לי שיש ביניכם מאבקי כוח על עצמאות שלה שבאים לידי ביטוי בעניין הזה.
אם היא מקבלת דמי כיס, והם אמורים לתת מענה ליציאות שלה לבילויים עם הכיתה, אז זה החוזה, ועם זה היא צריכה להסתדר. ואת צריך להגיד לה, בלי לתת ציונים להגזמה שלה, ובלי להתערב לה כמה מתוך זה היא מבזבזת וכמה היא מחזירה עודף. זה לא עניינכם. היא תצטרך להסתדר עם מה שיש לה.
את יכולה להחליט כמה כסף את מוכנה לתת לה, אבל את לא יכולה להחליט כמה בחוויה שלה מספיק או לא. אני מקווה שההבדל ברור.
יש הבדל בין החלטה שלכם כהורים נניח לתת 100 שקל לשבוע או לחודש, ועם זה הילד מסתדר, ולא נכנסים על זה לוויכוח או לדרמה, זו המציאות והוא ייתקל במגבלות שלה אם תהיו עיקביים.
מאידך אם יש החלטה אבל כל פעם הוויכוח נפתח מחדש, כאילו אין החלטה, אז כל הפואנטה של דמי הכיס מתפספסת. גם אין עיקביות, גם הילד מרגיש שלא נותנים לו באמת עצמאות ואומרים לו כמה מתוך דמי הכיס שלו הוא יכול לבזבז, וגם קובעים לו שהוא צריך יותר מדי,קוראים לו חוצפן ומגזימן וזה מכעיס וגורם לתגובה נקמנית (לא שאני מצדיקה אותה).
אני מקווה שאני מובנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים בגיל 4אורין22/01/2010
שלום רב!
ביתי בת ה 4 החלה לשקר לי.
הדבר מטריד ביותר. אני לא נוהגת לשקר לה או ל"בלף" אותה בשום צורה וההסברים שלי תמיד ישירים ולא מתחכמים וכך אני גם מחנכת.
בתחילה חשבתי שזה הקושי להבדיל בין מציאות לדמיון אך השקרים קשורים באופן של התחמקות מתגובה שלי/עונש או סתם לתשומת לב, ובד"כ גם יזומים.
. לדג' : מספרת לי באופן יזום!!! שהסייעת בגן ציירה לה על היד (בעוד שהיא עשתה זאת) וממתינה לתגובתי...אני מנסה לשקף לה: אני חושבת שהתכוונת שדמיינת בכאילו שהיא עשתה ואת עשית את זה....
או "סידרתי את החדר" בעוד שהחדר לא מסודר. או "לא אספתי מסטיק מהריצפה והכנסתי לפה".
אני לא שואלת היא יוזמת את זה כתגובה למשהו שאפילו לא נאמר. או X הרביץ לי בגן.
אני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא. מה עושים האם זה נורמלי?
הכי חשוב - איך מגיבים על מנת לא להשריש את ההתנהגות הזאת?
נואשת וחוששת משקרנות עתידית :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים בגיל 4
סמדר ריינר23/01/2010שלום אורין,
קודם כל תפסיקי לחשוש, זה עדיין לא אומר שום דבר על שקרנות עתידית. הייתי מקדישה קצת יותר מחשבה לסיבות שלה להתחיל לשקר. האם התגובות שלכם קצת חדות מדי עבורה, האם היא מרגישה חוסר קבלה ותגובה ענישתית במקום נסיון להבין את החוויה שלה?
למשל אם היא ציירה על היד, אפשר להגיב על כך מייד ב: "אסור, תציירי על נייר" ואפשר לנסות להתעניין למה היא בחרה לצייר דווקא על היד. אולי יש לה סיבה, ילדותית ולא הגיונית ככל שתהיה, (ננסה לזכור שמותר לה, לכן היא עדיין ילדה) יש לה בודאי משמעות ריגשית. אולי היא רצתה שהדבר שציירה או מה שהוא מסמל יישאר קרוב אליה נורא על העור שלה, כי היא נורא אוהבת את זה וזה נורא חשוב לה. אם זה ככה, האם אפשר לפעמים להגיב באופן שנותן מקום לעולם הפנימי שלה ומשתתף החוויה שלה ולא רק מקום שמחלק את העולם למותר ואסור ופרס ועונש. זה עולם משעמם, שרירותי, מגביל ומפחיד עבור ילדה קטנה. (אני לא טוענת שזה מה שאתם עושים כל הזמן, אבל יכול להיות שזו החוויה שלה בחלק מהדברים).אם זו אכן החוויה שלה, אז השקרים הם סוג של הגנה שיוצאת מתוך הנחה שבוודאי לא בינו אותי ולמה אני עושה מה שאני עושה, אז קודם אני אגן על עצמי שלא יענישו אותי. וחבל שמערכת היחסים ביניכם תתדרדר למקום כזה בגיל כזה קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי זה נשמע נורא במיוחד שזה לא המצב
אורין24/01/2010אני משתדלת לא לכעוס ולנסות להבין, אתן דוגמא נוספת : היא עונה לטלפון ואומרת למטלפן שאני לא בבית....המטלפן נבהל איפה אמא???והיא במצח נחושה אומרת לא כאן...ואני כמה מטרים ממנה...
או שהיא מצהירה "לא שתיתי ממי האמבט" חברתי הטובה גזרה לבובה את השיערות...ונראה שהיא די משוכנעת בזה וקשה לה להבחין בין דימיון למציאות.
אני הגעתי למצב שממש אין לי דרך לדעת אם היא דוברת אמת או לא, וזה די מתסכל. מה גם שזה די חדש (מס' חודשים) והולך ומחמיר. ודבר לא השתנה אצלנו בחיים.
מלבד זאת היא ילדה מאוד ממושמעת אנרגטית ומלאת שמחת חיים אמיתית, אוהבת ונאהבת ויודעת להביע את רגשותיה בצורה מופלאה.
שלב זה בחייה של ה"שקרנות" - ואני בכוונה שמה סוגריים כי ברור לי שיש הבדל בין ילדה בת 4 לילדה בת 10 לדג'.
האם זה יכול לעבור?מה השתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר24/01/2010שלום אורין,
את אומרת שאת משתדלת לא לכעוס ולנסות להבין אבל לא תיארת בדוגמה שלך איך ניסית להבין את מה שהיא אמרה, אשמח אם תפרטי יותר.
יכול להיות שהילדה עושה לך דווקא? מהדוגמאות שהבאת זה קצת נשמע ככה. אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מדוע. אבל אם הכיוון הזה נשמע לך הגיוני, אולי אם תפרטי יותר נוכל להתעמק בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות אצל ילדה בת שנתייםיניב22/01/2010
שלום ,
ביתי בת קצת יותר משנתיים ולאחרונה שמנו לב שהיא יושבת על הריצפה ותנדנדת קדימה אחורה מתנשפת ומזיעה לפרק זמן של כמה דקות .
נראה כסוג של אוננות ככה לפחות אנו סבורים - האם נכון הדבר ?
יש לציין כי הילדה לא נוגעת בעצמה באותו פרק זמן פשוט יושבת עם אגרופים קמוצים חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר22/01/2010שלום יניב,
בהחלט יכול להיות. גם יכול להיות שהיא מתאפקת לא לעשות קקי. אבל בהחלט יכול להיות שהיא מאוננת. ילדים מאוננים אפילו בגילאים קטנים יותר. זה דבר טבעי. כשהיא תגדלל קצת, תוכלו להסביר לה שזה דבר טבעי וטוב אבל עושים אותו בפרטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?גל22/01/2010
ביתי בת 5 מבקשת בלי סוף להזמין חברים מהגן.(לא אכפת לה אפילו שזה ילד שהיא לא מדברת איתו בכלל) ניסיתי אין ספור פעמים . ורוב הפעמים נענתי בשלילה או שההורה לא יכול או בבדרך כלל הילדים לא רוצים.היו 4 פעמים שהתקיים מפגש ללא המשכיות. הילדה חברותית מלאה ביטחון עצמי בגן הגננת אומרת שנהדרת מכל הבחינות.
ישנם ילדים שמשחקת איתם בגן . ובמפגש אחר הגן(יום הולדת או גן שעשועים) הם לא מתייחסים אליה . יש לציין שהיא תמיד יוזמת, מנסה . אפילו שהיא לא מכירה בכלל ניגשת ויוזמת אינטרקציה חיובית. כאשר לא רוצים לשחק איתה היא מתחילה לשאול את הילד בלי הפסקה : למה הוא לא רוצה לשחק איתה ומנסה כל דרך על מנת שיחק איתה (ולפעמים היא גם מצליחה )היא מתחננת לילד.התחנונים האלה קורעים את ליבי ומצד שני מרגיזים אותי . למה היא צריכה להתחנן שישחקו איתה , היא ילדה מדהימה מכל הבחינות אז למה בכל זאת כל פעם מחדש זה לא עובד.בנוסף הילדה מעונינת ביום הולדת (לא בגן) אני מעונינת לעשות לה אך חוששת שלא יבואו ילדים מספיק והיא תתאכזב כמו כל הפעמים שניסיתי להזמין חבר.(אני מזמינה גם משפחה אך ברצוני להביא ליצנית אך צריך בשביל זה ילדים בשכבת הגיל פחות או יותר שלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
גל22/01/2010לילדה יש עודף משקל ומעט מעט מסורבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שלא משחקים איתה
סמדר ריינר22/01/2010שלום גל,
אני לא יודעת מה הסיבה שבתך מעוררת תגובה כזו אצל ילדים. קשה לי להאמין שזה רק בגלל המשקל העודף. את לא מספרת שמקניטים אותה או לועגים עליה בגלל זה, ומדובר בכל זאת בילדים קטנים. יכול להיות שיש משהו באינטראקציה שהיא מייצרת, שהוא בכל זאת לא נעים ואת מתקשה לזהות? אולי היא לוחצת מדי? אולי ילדים מרגישים שהיא מנדנדת? כשהיא כבר כן משחקת - האם שמה לב מה האחר רוצה או צריך? אולי במסווה של ההתחננות יש משהו שקצת כופה את עצמה על אחרים ולא נותנת להם מרחב?
אולי תנסי לשאול אימהות, אם הן יסכימו להיות כנות איתך, למה לדעתן הילדים שלהן לא רוצים לבוא אליה? אולי חלק מהילדים אמרו להן למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי עם אצל תינוק בן שנהמורן21/01/2010
דניאל תינוק מדהים וחייכן בדרך כלל הוא רגוע מאוד ומעסיק את עצמו עם משחקים או עם אחיו התאום הוא מאוד סקרן וחכם לפני חודש הוא ואחיו נכנסו לגן עם ילדים גדולים יותר בגיל שנתיים מאז יש לו המון התקפי זעם דוגמא הוא מנסה להכניס את הצורות למקום הנכון ואם הוא לא מצליח הוא צורח מעצבים ובוכה ובועט בצעצוע אני לא מרגיעה אותו ישר ומחכה שהוא ירגע לבד אבל זה לא נפסק הוא לא מתייאש לבסוף אני מרימה אותו והוא מרביץ לי וצורח זה לגבי כל דבר כמעט אם הוא לא מקבל משהו או שהוא לוקח לאח שלו את המשחק והוא לא נותן לו אז הוא גם נהיה תוקפני אם אני אומרת לו שאסור לעשות משהו הוא מרביץ וצובט אותי מה עושים? אני מנסה לחבק ולהרגיע אותו אבל זה לא עוזר
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה
מורן22/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי ממרמרת לי את החייםהיבה21/01/2010
הילדה שלי בת 3 וחצי שנים ,יש לה אחות בת 11 חודשים
מאוד קשה לי איתה ,על כל דבר עושה מהומה ,למשל בבוקר שאני מלבישה אותה 10 פעמים עד שאני מנסה לשכנע אותה ,שאני מסרקת אותה בוכה לא מוצא חן בעיניה מה אני עושה,אותו דבר לגבי נעליים.שחוזרת מהגן שאני אומרת שאני רוצה לעשות מקלחת ,מתחילה לבכות מתחיל אותו סיפור עם הבגדים.שאני יוצאת איתה היא לא נהנית מדבר.יש לה קינאה מילדים אחרים ,למשל שאני אומרת שילדה זאת התנהגה טוב או לובשת טוב ,אז היא משתגעת או שמרביצה לה או שלא מסכימה לשחק איתה .בלילה מתעוררת לא ישנת רצופ .יש המון דברים אך אני לא יכולה לרשום הכל פשוט קשה לי איתה ,הרבה פעמים אני בוכה ממה שעושה בי .ניסיתי המון דברים ללא הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
נעמה סבג שמש21/01/2010שלום לך,
חשוב שתציבי לה גבולות ותבהירי לילדה מי הוא מקבל ההחלטות.
הילדה צריכה לדעת מה יהיו תוצאות התנהגותה. לכל מעשה יש מחיר.
כשאתם בבית כדאי להשתמש ב"פסק זמן" ולשלוח אותה לחדר להרגע. כשעושים זאת בדרך הנכונה, זה יעיל.
בגדים ניתן לבחור מראש ואם אינה רוצה תסרוקת שאת עושה לה, שלחי אותה לא מסורקת.
ביום שהיא תבין שזה לא מפריע לך אם לא תתקלח כלל או תלך ללא נעליים, היוצרות יתהפכו והיא תתחנן שתלבישי אותה ותעשי בשבילה.
התמידי והיי סבלנית.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות - ילד בן 7נורית21/01/2010
איך מתמודדים בצורה נכונה עם אלימות של ילד בן 7?
בני בכיתה א' ומדי כמה זמן אני מדווחת מבית הספר על מכות או קללות שאמר לילדים אחרים. לשמחתי המורה שלו לא מוכנה לשום גילויי אלימות ובכל המקרים נערכה שיחה עם כל המעורבים יחד עם דרכי פתרון אחרים. דבר נוסף, המקרים פחתו מתחילת השנה.
ובכל זאת אני מאוד מוטרדת, הוא לא ממש מוכן לשתף אותי בפרטי האירועים, רק ש"הוא התחיל" כך שאני שומעת רק את הדיווח מהמחנכת ולא איך זה היה נראה מהצד שלו (ולא תמיד הוא מסכים לספר לה).
במקביל אנחנו מדברים בבית, בעיקר אחרי אירועים כאלו, על איך אפשר להתנהג אחרת או להגיב בצורה אחרת, איך מרגישים כשאלימים כלפינו (קרה גם שמישהו אחר "התחיל"). כמו שנראה לנו, בחלק מהמקרים התגובה שלו מאוד אימפולסיבית, ללא מחשבה. לדוגמא, משחק כדורגל עם חברים, בעטו אליו כדור מאוד חזק שהכאיב לו. הוא מאוד כעס/נעלב והתחיל לרדוף אחרי מי שבעט (עד שהחבר התחנן שיפסיק) וכשסיפר לי הוא "שכח" שחבר שלו ישר ביקש סליחה (וזה קורה לו מעט פעמים. כדי לחזק את הצד שלו מושמטים פרטים שלא משחקים לטובתו)
אשמח לדרכים להתמודדות מעבר לשיחות, שעוזרות למניעה, אבל אני לא בטוחה שהוא באמת מבין את ההשלכות של האלימות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגיבה לעצמי למקרה שנבלעתי ביןהשאלות
נורית24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות - ילד בן 7
סמדר ריינר24/01/2010שלום נורית,
יכול להיות שצריך לעבוד איתו על האימפולסיביות. כרגע - גם הוא מבין וגם אם לא, הוא לא מסוגל לתרגם את ההבנה לאותם רגעים שבהם הגוף שלו מגיב לפניו. שיטה מאוד יעילה ללמד את הילד שליטה באימפולסיביות היא באמצעות טיפול ביופידק. במסגרת טיפול כזה הוא לומד לשים לב למה שקורה לו בגוף כשהוא מתעצבן, בהתחלה בתנאי מעבדה - בחדר הטיפולים, הוא לומד לזהות זאת ע"ג הגרף של המחשב, ולאט לאט הוא יכול ללמוד לזהות את התגובות ולהשהות אותן כדי שיהיה לו זמן לחשוב ולבחור תגובה אחרת שבאה מהראש ולא מהידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נורית25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה? האמנם?תמתם של נונה21/01/2010
בני בן שנה וחצי ולאחרונה החל להתעורר בלילה בבכי (שאינו מאפיין כאב). ההתעורות, לרוב , הינה חד פעמית אך ארוכה. הוא נעמד במיטה ומסרב ללכת לישון אם בעלי או אני איננו לידו (ולרוב ידרוש גם שנאחוז את ידו). גם לאחר שנרדם שיינתו קלה מאוד, והוא מרים את ראשו תכופות לראות אם אנחנו שם.
איננו רוצים להביא אותו למיטתנו, דבר שהיינו עושים עד לא מזמן בתקופות בהן יצאו השיניים או סתם היה חולה, אך קשה מאוד להחזירו לישון.
כאשר אילתרנו מיטה והשכבנו אותו לישון בחדרנו (אך לא במיטתנו) כך שהוא רואה אותנו , הוא נרדם בסופו של דבר.
לאחרונה חליתי רבות ומתוך פחד שיידבק רוב הטיפול "נפל" על בעלי ולא ביליתי איתו באותה תדירות שהייתי פעם. כמו כן, לאחרונה החל לקרוא "אמא" או "אבא" אם אנחנו "נעלמים" לו מהעיניים.
מה ניתן לעשות? האם זו אכן חרדת נטישה? האם לאפשר לו לישון במיטתנו עד יעבור זעם? מתי יעבור זעם?
אודה לכל תשובה ועיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר21/01/2010שלום רב,
ייתכן מאוד שהילד הושפע ממחלתך ומהשינויים בהרגלים בעקבותיה. זו תקופה שצריך לעבור, בסבלנות. כדאי להסביר לו, במידה והוא מבין, כל פעם שאתם "נעלמים" מעיניו לאן אתם הולכים ושמייד תחזרו. גם בלילה, כדאי ללוות את התהליך במילים - אבא ואמא פה, הם לא הולכים לשום מקום, אם תקרא לנו נבוא וכו'.
לגבי שינה איתכם במיטה - יש כל מיני גישות לכך. אם תבחרו באופציה הזו - קחו בחשבון שאחר כך יהיה קשה לחזור אחורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץדפנה21/01/2010
האם ניתן לגמול תינוק בן שנה וחצי ממוצץ האם מבחינה ריגשית זה בסדר ואם כן האם יש דרכים לגמול את התינוק יש לציין שלוקח מוצץ בזמן השינה ובנסיעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
סמדר ריינר21/01/2010שלום דפנה,
למה לגמול בגיל שנה וחצי? הוא עדיין תינוק. בדיוק לגיל הזה המוצץ קיים. עד גיל 3 לפחות, אתם יכולים להניח לו עם זה.וגם אחר כך לא הייתי נלחצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ בגיל 3 -איך נפרדים?אורית21/01/2010
שלום.בני בן ה-3 נקשר בתקופה האחרונה יותר ויותר למוצץ שלו שעד גיל שנתיים היה בשימוש רק במיטה.עכשיו הוא דורש אותונ בחלק גדול מן היום ואפילו הוסיף לו בובה שאהובה עליו ומוסיפה לו נחמה. איתה הוא התחיל להסתובב בצמוד למוצץ.לציין שזהו ילד נבון,וורבלי אבל הצורך ההולךוגובר בחיזוקים הללו מאד מטריד בעיקר מול העובדה שהוא עומג להפוך לאח בקרוב. ולמרות שנראה כ-ר-ג-ע שהוא מתייחס לבטן הגדלה בחיבה אנחנו חוששים שעם בוא האח החדש הצורך במוצץ רק יגדל.ידוע לנו שזהו זמן רגיש מאד עבורו ואולי עד הלידה כדאי לנסות בכל זאת סוג של גמילה? בתודה גדולה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ בגיל 3
סמדר ריינר21/01/2010שלום אורית.
בדיוק ההיפך. זו התקופה הכי לא טובה להתחיל לגמילה ממוצץ. הוא משתמש בו כי הוא זקוק לו, למה לקחת לו? רק הרבה אחרי הלידה, כשהוא יסתגל היטב, אפשר לנסות לגמול אותו בצורה הדרגתית מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחננת ליעוץ ! אני ממש שבורהיונית21/01/2010
שוב הגעתי לעבודה אחרי בוקר קשה במיוחד משהו קרה לילדה המדהימה שלי ולכן אני פונה אליכן בתקווה שתיעצו לי מה לעשות או שתפנו אותי ליעוץ בנושא.
ביתי בת 5.5 הייתה ילדה יחידה עד לפני 10 חוד' שנולד אחיה הקטן מאז ההתנהגות שלה מאוד משונה, מפונקת, מרדנית אבל זה מובן מאוד.
כמה משפטים על ההתנהגות המוזרה:
1.כל דבר שהיא צריכה לעשות היא מותחת אותנו דקות ארוכות עד שהיא עושה כמו לצחצח שיניים, ללכת לישון, לאכול וכד'
2. בבוקר היא נועלת נעלים ומותחת את הסקוטצי'ים של הנעל 30 פעם מין אובסיסה מוזרה שהיא לא יוצאת עד שהנעל הדוקה מאוד.
3. כשאני מסרקת אותה בבוקר היא מבקשת קוקו ללא שיער קופץ שיהיה הכי משורטט וישר ואני צריכה לעשות קרוב ל 10 פעמים בבוקר!!! מה שמביא אותי לעצבים ללחץ ואותה לבכי ללא הפסקה.
4. היא מאוד חכמה ועוד מטרום חובה ידעה אותיות, מספרים, לכתוב עוד לפני זמנה היום היא לומדת בגן יום שלם על אות וכשהיא מגיעה הביתה היא לא זוכרת את שמה מה שמאוד מוזר לי ולגננת.
- דבר חשוב לציין היא אינה אוכלת פירות וירקות כלל היא נגעלת מהמרקם וגם אם זה מונח לידה היא לא תאכל אוכל, היא מאוד בררנית ואוכלת רק דברים מסוימים.
מה עושים? עזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
סמדר ריינר21/01/2010שלום יונית,
נראה שההתנהגות של בתך היא חרדתית. אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר ולהבין טוב יותר מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבוש מכנס קצר בחורףיעל רום21/01/2010
בתי בת ה10 החליטה ללבוש מכנס קצר - עד לברך מבד דק אתמול לבית ספרה
ניסיתי לשנות את דעתה ללא הועיל
מה דעתכם האם עלי להכריח את בתי להתלבש מכנס פוטר ארוך ביום חורף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכנס קצר בחורף
סמדר ריינר21/01/2010שלום יעל,
אני חושבת שכן, זה עניין בריאותי היא עלולה להתקרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)