פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות לילד בן 10
    אתי
    25/01/2010

בני בן 10 תלמיד כיתה ה' . מצטיין בלימודים ויחד עם זאת יש לו בעיות התנהגותיות . הוא מתחצף בבית הספר כמעט לכולם , מתקשה להישמע ולקבל את חוקי בית הספר . גם אם לדוגמא המורה אומרת לו לזרוק את המסטיק הוא חייב לשאול למה ומתווכח , וגם כשהמנהלת לוקחת אותו לשיחה על עניין המסטיק הוא מתעקש ולא מבין למה זה שהוא שאל את המורה "למה" נחשב להתחצפות . וגם בבית זה אותו סיפור . ואני לא יודעת באיזו שיטה אני צריכה להסביר לו שלפעמים פשוט צריך לשתוק . אנחנו עומדים בפני בדיקות קשב וריכוז (לבקשת בית הספר) , אנחנו ממש בתחילת הדרך , אבל אי אפשר שעד שיגיעו התשובות הילד ימשיך להתחצף וגם לא יבין מה עשה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות לילד בן 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות לילד בן 10

סמדר ריינר
    25/01/2010

שלום אתי,
    עכשיו אני אשאל למה, ואני מקווה שזו לא חוצפה:-) אבל למה אי אפשר באמת? מה נהיה כל כך דחוף פתאום? הבעיות האלה התחילו רק עכשיו?
    תראי, אני לא בטוחה שהילד באמת לא מבין, וגם אם הוא לא מבין אני לא בטוחה שלהסביר לו יפתור את הבעיה. כשמגיעים לחוצפה ברמה כזו, יש מקום להגיד לילד שיש דברים שהוא צריך לעשות גם אם הוא לא מבין.
    נשמע לי שהבעיה כאן קצת יותר עמוקה והיא בודאי לא מהיום, ואולי כדאי ללכת לייעוץ מסודר בעניין, מעבר לבדיקת הקשב והריכוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלין
    יוליה
    25/01/2010

שלום! אני אמא לילדה בת 6.היא לומדת בכיתה א.ישלה ADHD .מקבלת ריטאלין 20מג LA מדצמבר.מהתחלה הלך חלק,משבוע שעבר התחילו בעיות - מרביצה לילדים ,חושבת שמעליבים אותה ביגלל זה מרביצה.מה זה אומר?היא צריכה מינון של ריטאלין יותר גבוה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלין

הוספת תגובה

• ריטאלין

סמדר ריינר
    25/01/2010

שלום יוליה,
    זו שאלה רפואית שצריך להפנות לרופא. אנחנו לא מוסמכות לתת תשובות לגבי תרופות. בעיקרון זו יכולה להיות תופעת לוואי של הכדור, ולא בהכרח משהו שמצביע על צורך בהעלאת המינון אלא אולי על החלפת הכדור.
    אנא פני לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חו"ל
    שירלי
    25/01/2010

שלום
    יש לי ילד בן שנתיים ולפני 3 חוד עברנו להתגורר בניו יורק ,אנחנו נוסעים לביקור לישראל בשבוע הבא לחודשיים ..(בעיקר בגללי אני קרועה מגעגועים למשפחה)
    אנחנו נוסעים בהתחלה לחודש רק אני ובני ולאחר חודש בעלי מצטרף..
    השאלה שלי אם זה עלול להשפיע עליו השינויים של הבתים לתקופות כאלה ...?

לקביעת תור
    סגירה
    חו"ל

הוספת תגובה

• את לא לבד

אסנת
    25/01/2010

קראתי את הודעתך כאשר אני מחפשת פתרון לבני בן השנתיים שקם כל לילה בין פעמיים לשלש אני אחרי לידה ואו שהוא צורח ולא ניתן להרגיעו כי גם הוא בלי מוצץ או שהוא דורש בקבוק , הוא מסוגל לשתות כליטר בלילה, רק רציתי לשתף אותך באמפטיה האדירה שאני מרגישה כלפיך כשהשכנים כבר מתלננים , כל הילדים בבית מתעוררים ופתאם נראה שהכל פה השתבש לגמרי , בהצלחה בתקוה שהמצב יחלוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיוחס ללילה לבן - סליחה

אסנת
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל

נעמה סבג שמש
    26/01/2010

שלום שירלי,

בוודאי ששינויים כאלה יכולים להשפיע עליו ועל התנהגותו.
    גם מעבר לבית מלון למס' ימים גורם לילדים רבים שינוי בהרגלי שינה, בהתנהגות ובהתנהלות.

המרחק מאבא, מהחדר המוכר לא יהיו לו קלים.
    בנוסף, אם רגיל היה להיות במסגרת ועכשיו לא תהיה כזו, זה גם יקשה עליו.
    הייתי ממליצה להשתדל לשמור על סדר יום קבוע,
    לארגן לו פינה משלו, קבועה. לקחת מהבית כל חפץ שיוכל להקל עליו, מצעצועים ועד למגן מיטה.

חשוב שלא תאפשרי "התנפלות" עליו ותתני לו להסתגל לאנשים לאט ובהדרגתיות, על פי הקצב שלו.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ה 4
    ענת
    24/01/2010

בני בן הארבע, במסגרת חינוכית עירונית רגילה. הילד הוא ילד שני, לאחות בכורה והוא ילד פיקח ונבון . רוב הזמן הוא ילד חברותי מאד, חייכן, אוהב לעזור , אבל בשנייה הוא יכול להפוך להיות אלים ועצבני - וזאת קורה כשהוא נעלב / מתעצבן / כועס. הוא בועט / מעיף חפצים / זועף פנים ומרביץ לסובבים אותו.
    מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    בן ה 4

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    25/01/2010

שלום ענת,
    כדאי לדבר איתו ולתת לו הרגשה שמבינים אותו, אכן זה קשה ומתסכל כמישהו מעליב אותך/ לוקח לך את המשחק וכו'. אבל להרביץ זה לא הפיתרון. בוא נחשוב איזה עוד אפשרויות יש . כדאי לתת לו כלים חלופיים - לגשת למבוגר במקום שיתערב, להגיד שלא נעים לו והוא מבקש להפסיק, לוותר ולבקש אחר כך שוב את מה שרצה, לחשוב על תחליף אם אי אפשר לקבל את מה שרצה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובתכם - שינוי התנהגות
    גל
    24/01/2010

שלום רב,
    בתי בת שנה וארבע (שנה וחודשיים מתוקן), אחת מתאומים. בשבועיים האחרונים התחילה בלילה עם התעוררות באמצע הלילה (מה שהיה גם קודם אך לזמן קצר, היתה נרגעת תוך כמה דקות בידיים או עם בקבוק). לאחרונה לא נרגעת,מסכימה להיות רק אצלי ולא עם האבא ורק כשאני לוקחת אותה בידיים כשעה, כל פעם שהחזרתי למיטה היא בוכה. ניסינו בשבוע האחרון להשאיר אותה במיטה ולא להוציא (מקסימום אחרי הרבה מאוד זמן של צרחות לדקה על הידיים) וזה נמשך ללא שיפור כבר שבוע. בנוסף בשבועיים האחרונים במשך היום כל הזמן רוצה להיות איתי, בעיקר על הידיים, ואם לא שאשב איתה בכל מקום שנמצאת. מקנאת גם אם אני עם אחיה.
    לא היה שום שינוי לאחרונה, למעט שהיתה חולה כמה ימים והיתה איתי בבית.
    אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי גם לגבי הלילה וגם לגבי ההתנהגות במשך היום.

הוספת תגובה

• רגרסיה עקב מחלה

נעמה סבג שמש
    26/01/2010

גל שלום,

מחלה היא בהחלט שינוי בעבור פעוט הגורמת לשינוי סדרי בראשית ולרגרסיה.
    הדרך בה נקטתם, לתת לה לבכות ורק אז להרים לדקה ולהניח, היא דרך הגורמת למצב קיצוני הרבה יותר ומביאה לשבירת האמון בין הורה לילד.
    נכון לנהוג על פי שיטת הדרגתית, תוך דגש על "הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית".
    לילד יש קושי. עלינו לעזור לו להתגבר עליו. נכון, כשזה תאומים הכל יותר קשה, אך ניתן ללממדה לעשות זאת בצורה הדרגתית. גם אם היא בוכה, יש להיות לידה, ללטף, לגעת ,להרגיע. לא לתת לה להתמודד לבד עם המצב.

אתם מוזמנים לקרוא על הקניית הרגלי שינה מאמרים שלי באתר זה או באתר שלי.
    היו סבלניים.
    בהצלחה,

נעמה.
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה.
    מאיה
    24/01/2010

שלום,
    בני בן שנה ו9 חודשים כאשר מאז שנולד הוא עושה לנו בעיות בשינה . כיום הוא כבר ישן לילה שלם מ20:30 אבל מתעורר קבוע ברבע ל4 או 5 בבוקר ולא משנה איזו שעה הוא הולך לישון, הבעיה שלנו ממנה אנו מיואשים שהוא קם מוקדם אך גם כל היום רוצה שנעסיק אותו, שנשחק איתו , אם אני למשל הולכת למס' דקות למחשב הוא בא, אפילו לשירותים הוא לא נותן לנו ללכת לבד.
    דבר נוסף שהייתי רוצה לשאול , הוא לגבי גבולות של הילד, הוא בזמן האחרון לא מקשיב לנו בכלל, הוא מרביץ לנו אם אני אוסרת עליו משהו, הוא זורק אוכל על הרצפה בכוונה ולא מוכן להרים, אם אני לא מרימה אותו הוא משתטח על הרצפה וגם אם אני אומרת לו שאני הולכת ובאמת זזה קצת לא אכפת לו והוא נשאר שם עד שאני אבוא אליו וארים אותו. מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יתחיל להקשיב לי קצת, אני לא מצפה שהוא יעשה כל מה שאני אומרת לו, אבל הוא מהבוקר קם ובוכה כל היום אם לא עושים מה שהוא רוצה עד הלילה ואני ובעלי כבר מיואשים אין לנו חיים, אנחנו כל היום עייפים ומותשים.

תודה וסליחה על האורך..
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.

הוספת תגובה

• למה אף אחת לא עונה לי?

מאיה
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה וגבולות

נעמה סבג שמש
    26/01/2010

מאיה שלום,

אם בנך מתעורר כל בקר באותה השעה, העירי אותו ע"י ליטוף חצי שעה קודם. הוא לא צריך להתעורר ממש אלא רק להזיז את גופו. בדר"כ לאחר מס' ימים כאלה, מושפע השעון הביולוגי והוא לא ימשיך להתעורר באותה השעה (הכנסי לאתר שלי וקראי מאמר בנושא).

זה טוב ויפה לשחק עם הילד במהלך היום אך חשוב ללמדו גם להעסיק את עצמו.
    עליכם ללמוד להתמודד עם התקפי הזעם ולהבהיר לילד שאתם מבינים את מה שהוא מרגיש. שקפו לו את הרגשתו, קראו לה בשם, אך הבהירו שלמרות זאת אינכם מרשים. זה לא סותר לחבק ולנשק ובמקביל- לא להרשות.
    יש ילדים שנכון יותר פשוט להתעלם מהם במהלך התקף זעם.
    בדקי מה נכון לגבי ילדך. את מוזמנת לקרוא באתר זה או באתר שלי את המאמר:" האם הגיל הרך הוא הגיל הקשה?"

אם תראי שאינכם מסתדרים פני להדרכת הורים מקצועית, חד פעמית.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות של ילדה- דחוף!!!
    מירב
    24/01/2010

יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים. בספטמבר האחרון הכנסתי אותה לראשונה למעון פרטי (בעבר התייעצתי איתכם לאחר שהוצאתי אותה ממשפחתון מכיוון שהיא היתה צמה במשך כל שעות היום.

ביתי רק בת שנה ותשע אבל אין ספק שהיא ילדה עקשנית יתר על המידה. כל דבר שלא מוצא חן בעיניה היא מתחילה לבכות , להרביץ לשרוט , ולפעמים גם בלי סיבה היא מושכת לאחיותיה הגדולות את השיער (בנות 10,7) בלי סיבה.

ההתפרצויות זעם בזמן האחרון כבר מקשות והיא ממש עושה זאת על בסיס קבוע.

גם בגן הסייעות אומרות שכשהיא עצבנית היא מרביצה להן, מעיפה להן אפילו את צלחת האוכל על הרצפה במידה והיא לא רוצה לאכול ואף מרביצה לילדים .

מה עושים? איך מתמודדים עם ההתנהגות הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות של ילדה- דחוף!!!

הוספת תגובה

• גבולות לילדה בת 4

אושרית
    24/01/2010

שלום אני אימא ל4 ילדים ויש לי שני בנים בני 6 ו9 ובת בת 4 ופעוט בן שנה וחודשיים,יש לי בעיה עם הבת שלי היא מאוד מקנא בפעוט שלי וכל הזמן אחרי הזמן עד השינה היא כל הזמן עסוקה בתינוק , לוקחת לו כל מה שהוא מחזיק או מחבקת חזק מידיי אותו וכל הזמן אני מוצאת את עצמי עסוקה רק בלכעוס עליה. המצב בזמן האחרון החמיר והתינוק כבר יושן במיטה בחדר אחר ממני והיא התחילה לבקש בצעקות באמצע הלילה לבוא ולישון אצלנו. ובנוסף היא עסוקה בלאכול כל הזמן , כמובן שהכל התחיל בתינוק החדש וממשיך , כיום עיקר הבעיה שהיא באינטרקציה איתי רק בכעס ובעצבים והרבה התעסקות סביבתה בנושא האוכל שמאוד מתריד. אני מרגישה מותשת ואין קשר ויחס טוב ביננו , מה עושים? בנוסף לכל יש עוד ילדים בבית שגם כדי שהם יתחסו אליה היא מפריעה להם או בשחק שלהם או בטלויזיה או כל דבר שהם מביאים היא לוקחת והורסת ואים אומרים לה לו לעשות כך וכך היא דווקא עושה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תגובה

אושרית
    25/01/2010

שאלתי שאלה וכנראה שאני לא יודעת להשתמש בפורום . האם אני יכולה לקבל הסבר איך לרשום את הבעיה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4

סמדר ריינר
    25/01/2010

שלום אושר,
    הבעיה של הילדה שלך היא לא בגבולות אלא בתחושה שלא מתייחסים אליה. בסופו של דבר אין לכם ברירה וכולכם מתייחסים אליה, אבל בצורה שלילית ובלית ברירה.
    אולי במקום לנסות לרסן אותה כל הזמן, שזה לא עוזר תנסו דווקא לתת לה את ההתייחסות שהיא כל כך צריכה. בעצם את צריכה לבחור, בלאו הכי היא "גוזלת את זמנך" אז או שתתני לה אותו מרצון, בכיף תוך כדי שיחה על כך שמאז שנולדה תינוקת היא מקנאה, אבל כולכם מאוד אוהבים אותה ועכשיו תקדישו לה זמן בשבילה, ותעשו ביחד משהו כייפי או לא תתנו לה את המקום ככה, ואז היא תדרוש אותו באופן אחר, כמו שהיא עושה כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות של תינוקת

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום מירב,
    בגיל שנה ותשעה חודשים מה שאת מכנה "ילדה" היא בעצם עדיין תינוקת וכך צריך להתייחס לזה. היא עדיין מאוד קטנה ולא מסוגלת ולא יודעת איך להכיל את התסכולים שלה. צריך להרגיע אותה ולנסות להבין מה מפריע לה ולתת לזה מילים. היא צריכה לאט לאט ללמוד איך לבטא תסכול במילים ולא במעשים. למשל "האוכל היה חם לך מדי ונבהלת וזרקת אותו. זה באמת לא נעים. אם תגידי שחם לך, נעשה לך פו ונעזור לך לקרר". בהמשך צריך ללמד אותה דרכים נוספות לפתרונות מלבד אלימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.8 שנגמלה רק מפיפי
    דקלה
    24/01/2010

ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים גמולה כבר חצי שנה היא מסרבת לשים טיטול ועושה פיפי בשירותים אבל קקי באופן קבוע בתחתונים התייעצתי לפני מס' חודשים ואמרו לי שהתופעה תחלוף אבל כבר יותר מחצי שנה זה המצב ומדאיג יותר שזה לא מפריע לה אלא אם הגננות או אני נרגיש . האם עלי לפנות לייעוץ מעמיק יותר ? בגן נמאס להם מהלכלוך וההתנהלות הזאת מה לעשות להחזיר את הטיטול??

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 2.8 שנגמלה רק מפיפי

הוספת תגובה

• גמילה

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום דקלה,
    אין צורך להחזיר את הטיטול לגמרי. אני מניחה שאם היא מרגישה שיש לה פיפי הי אבודאי מרגישה גם כשיש לה קקי אבל היא מפחדת לעשות את זה בשירותים. יש אפשרות ללמד אותה להגיד מתי יש לה קקי ואז להלביש לה את הטיטול רק לצורך הזה ואחר כך להחליף לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק פיפי...

אורית
    24/01/2010

נכנסתי במקרה לאתר, וראיתי את פנייתך. מנסיון, שימי לב היטב, אצלנו נושא הקקי הפך לבעיה חמורה מאוד, (לפני מספר שנים) שנמשכה למעלה משנה!. הילדה שלנו עשתה רק בתחתונים כולל "ליכלוכים" עצירויות ואל תשאלי. לכי ליעוץ כבר עכשיו לפני שתמצאי את עצמך בתוך סרט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    מני
    24/01/2010

יש לי תאומים בני שנה ו-9 ולאחרונה ליונתן יש קשיים בשינה. העברנו אותם למיטות מעבר לאחר שסרבו להמשיך לישון במיטות תינוק. הם הולכים לישון במיטה בלי בעיות אבל בסביבות 12 בלילה יונתן מתעורר וקשה לו לחזור לישון אז מתחילה טיילת אלינו למיטה. אנחנו מחזירים אותו למיטה, בוכה קצת, מנסה לישון ואחרי 10 דקות שוב חוזר אלינו למיטה וחוזר חלילה עד בערך 2 בלילה שאז הוא נרדם. יש לילות שהוא מעיר את אחותו ואז מתחילה חגיגה אמיתית.

מה עושים? להחזיר אותם למיטות תינוק ופשוט לתת להם לבכות עד שירדמו?

שאלה נוספת,
    איך מלמדים אותם את פירוש המילה "לא". הם כמובן יודעים למה הכוונה אבל לא מקשיבים כשאומרים להם שאסור לעשות דבר זה או אחר

אשמח לכל עיצה

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• הרגלי שינה וגבולות

נעמה סבג שמש
    26/01/2010

אפרת שלום,

בשום אופן לא להחזירם למיטת תינוק כדי שלא יוכלו לצאת ויישארו שם ויבכו. זה פגיעה אדירה בקשר בין הורה לילד (תקראי על כך מאמר באתר זה או באתר שלי).

עשו זאת בצורה הדרגתית. השארו איתו מעט בחדרו, עזרו לו לחזור לישון. בצורה הדרגתית התרחקו ממנו.
    חשבו על הסיבות בגללן הוא מגיע אליכם. אולי יש סיבה רגשית לכך?
    קראו מאמרים בנושא הרגלי שינה הן באתר זה והן באתר שלי.

לגבי אמירת "לא". אתם לא רק אומרים, אתם גם מבצעים. אמרתם לא לגעת בשלט, והילד נגע, קחו ממנו את השלט באותו הרגע. לא לומר לא מס' פעמים. פשוט לעשות. גם אם זה יביא לתגובת כעס מצד הפעוט.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 8 - מפחד - זקוקה לעזרה דחוף!
    שירלי
    24/01/2010

בני בן 8 ילד נבון ומקסים.
    סובל מפחדים מגיל קטן - טופל ע"י פסיכולוגית ולתקופה עברו לו הפחדים.
    נכנסנו לבית חדש וחזרו הפחדים ואז נעלמו.
    היום חזרו הפחדים ואף התגברו. מפחד להתקלח לבד - חייבים לעמוד בחוץ ולשמור עליו.
    מפחד להיות בחדרו לבד - מכין שיעורים ליד הדלת על הרצפה (למרות שיש לו ספרייה מרווחת וכיסא נוח). בבוקר לא מצחצח שיניים לבד ומחכה לי שנצחצח יחד כדי שלא יהיה לבד.
    לא יכול להיות בחצר (של הבית) לבד. אנני יודעת מה לעשות כדי לעזור לו אני לא מבינה את הפחדים שלו. אני שואלת אותו ממה אתה מפחד אין כלום בחדר/אמבטיה והוא אומר שהוא מדמיין בראש דברים שמפחידים אותו. דיברתי איתו על דימיון מודרך והוא אומר לי שזה לא יעזור.
    בארבעת הימים האחרונים אני עושה לו מדיטציה לפני השינה והוא נרדם מבלי לשאול אותנו מס' רב של פעמים - אבא/אמא אתם שומרים עליי.
    אני לא יודעת איך להתנהג כדי לעזור לבן שלי להתגבר על פחדיו. בתי כבר לא רוצה ללוות אותו בבית כי היא משחקת בחדרה וכשהיא לא בחדרה לא מוכן להכין שיעורי בית אם היא לא בחדר שלה (החדרים שלהם מקבילים אחד לשני.
    אודה לעזרה דחופה!!!!

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום שירלי,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שעוסקת בפחדים. ייתכן שיש צורך שתחזרו לטיפול, אם זה לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגשתי לקבל עזרה במרכז ניצנים

שירלי
    01/02/2010

ילדי לא מפחד ממשהו מסוים. הוא טוען שהוא מדמיין דברים שמפחידים אותו. ניסיתי לומר לו להשתמש בדימיון מודרך אך ללא הועיל. היועצת התרשמה שכנראה יש לו חרדת נטישה - האם זה הגיוני?
    כמו כן, אתמול בלילה הוא פחד ללכת לישון קרא לי לחדרו ואמר לי שיש לו חרדות ושהוא מקלל את ה' בלב ושאל אם גם לי זה קרה, אמרתי לו שזה טבעי - האם אני צודקת - מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם פחדים

סמדר ריינר
    01/02/2010

שלום שירלי,
    אם ניגשת לקבל עזרה, חשוב שתקבלי את ההנחיה והמענים באותו מקום, כיוון שלהם יש תמונה כוללת של המצב. ייתכן שהיועצת צודקתוישי לו חרדת נטישה, אני לא יכולה לדעת כיוון שאין לי מספיק פרטים.
    אם את כבר מקבלת עזרה, יכול היות שעדיף שתפני את שאלותייך לאותו מקום כי אחרת בכל מקום מקבים ממך חלק קטן מהפרטים ונותנים לך תשובות אחרות, וזה עלול לבלבל אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות בשל הפחד מהקקי

נתי
    01/02/2010

ביתי בת 3 נגמלה מהפיפי גם ביום וגם בלילה. מהקקי לעומת זאת טרם נגמלה. עד היום היו לה פספוסים בתחתונים . קיבלנו החלטה לעזור לה להיגמל גם מהקקי מאחר והיא מרגישה מבוישת בבית וגם בגן בכל פעם שהיא עושה בתחתונים. הילדה פוחדת להוציא את הקקי "כי הוא כואב". היא מתישבת על האסלה וכשכבר מתחיל שלב היציאה היא קמה מיד מהאסלה ואומרת "שכואב לה" מה לעשות? כואב לי לראות אותה סובלת והיא סובלת. כיצד לעזור לה? איך להתנהג? אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות בשל הפחד מקקי

סמדר ריינר
    02/02/2010

שלום נתי,
    אנא פנו לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה המתיייחסת לשאלה שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות אצל בת שנה וארבע
    גל
    24/01/2010

שלום רב,
    בתי בת שנה וארבע (שנה וחודשיים מתוקן), אחת מתאומים. בשבועיים האחרונים התחילה בלילה עם התעוררות באמצע הלילה (מה שהיה גם קודם אך לזמן קצר, היתה נרגעת תוך כמה דקות בידיים או עם בקבוק). לאחרונה לא נרגעת,מסכימה להיות רק אצלי ולא עם האבא ורק כשאני לוקחת אותה בידיים כשעה, כל פעם שהחזרתי למיטה היא בוכה. ניסינו בשבוע האחרון להשאיר אותה במיטה ולא להוציא (מקסימום אחרי הרבה מאוד זמן של צרחות לדקה על הידיים) וזה נמשך ללא שיפור כבר שבוע. בנוסף בשבועיים האחרונים במשך היום כל הזמן רוצה להיות איתי, בעיקר על הידיים, ואם לא שאשב איתה בכל מקום שנמצאת. מקנאת גם אם אני עם אחיה.
    לא היה שום שינוי לאחרונה, למעט שהיתה חולה כמה ימים והיתה איתי בבית.
    אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי גם לגבי הלילה וגם לגבי ההתנהגות במשך היום.

הוספת תגובה

• עניתי על כך.

נעמה סבג שמש
    26/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!
    א.ו
    24/01/2010

הילד שלי מאוד עקשן. אני מנסה להעמיד לו גבולות אבל העקשנות שלו עולה על שלי.
    דוגמא 1: הוא עומד ליד המקרר כאשר בעלי עומד לידו ואני נחה בספה (שעת ערב לפני שינה) הוא מבקש ממני מעדן וכשאני אומרת לו הנה אבא לידך הוא יתן לך, אז הוא מתחיל לבכות ואומר: לא, את תתני לי, וכך הוויכוח יכול להיות שעות עד שאני אתן לו מעדן.
    דוגמא 2:הוא מבקש מאבא שלו שיביא שרפרף וכיוון שאני כבר ליד השרפרף אז הבאתי לו, הוא בוכה, מחזיר את השרפרף וחוזר לסלון וממשיך לבכות שהוא ביקש מאבא ולא ממני. כאשר אנחנו אומרים לו שעכשיו הוא ילך להביא את השרפרף, אז שוב הוייכוח והבכי יכול להימשך שעות והוא לא נישבר. כמו כן, כל דבר שהוא מבקש זה בבכי.

1. האם זה בסדר שאנחנו תופסים איתו ראש על הדברים האלו?
    2. מה עלינו לעשות?

בתודה. א.ו.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!!

הוספת תגובה

• סתם מניסיון...

אמא
    24/01/2010

קודם כל בן כמה הוא, נשמע שהוא בסביבות הגיל הרך 2-3,לפי התופעה הידועה של בדיקת גבולות וניסיונות.
    אני מנסיוני יכולה לומר לך שברגע שתראי לו שזה לא מפריע לך ואם לדוגמא הוא מתעקש שאת זו שתביאי לו את המעדן ואת קמה ועושה זאת, אז הוא יפסיק, כנראה שהוא שם לב שהדבר מפריע לך והוא מנסה את כוחו ואת השליטה שלו. מנסיוני איפה שלא שווה ליצור וויכוח עדיף שתוותרי ותתעקשי על דברים חשובים יותר. לא כדאי להיכנס למלחמות שאת בתוכך יודעת מראש שתפסידי בהן.
    עדיף לשמור אנרגיות לדברים החשובים באמת.
    בנוסף את יכולה פשוט לתת לו לבכות ולהתייפח עד שתשיגי את מבוקשך, אך מה זה יתן לך בסופו של דבר? הסיפוק שאת זו שמחליטה, לא שווה עזבי נסי להתעלם מהרצון שלו לקבוע ולהחליט את הדברים עד שזה כמובן מגיע לדברים חשובים שאין להתעלם מהם, את תדעי לבד.
    מקווה שעזרתי קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עקשן

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום א.ו,
    באופן עקרוני כדאי להחליט על מה מתעקשים ועל מה לא, ומה שכן חשוב לא מוותרים עליו גם אם הוא בוכה לנצח.
    עם זאת, נשמע לי שכרגע אתם נמצאים במצב שהילד מנסה לנהל אתכם בצורה שאם משתפים איתה פעולה, זה גם לא בריא.
    הנקודות האלה שבהן הוא עושה לכם דווקא כדי לשלוט בבית - כן צריך לטפל בהן בעודן באיבן, ואסור לך ללכת להביא לו את השרפרף כי הוא בוכה, או להביא לו את המעדן. כאן חשוב כן להתעקש. וחושב מאוד שהוא יישבר לפניכם ברגעים האלה. אין מה לעשות. תצטרכו לעבור כמה ימים של בכי, עד שהוא יבין שאתם עיקביים. ברגע שתישברו פעם אחת - תצטרכו להתחיל את הכל מהתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטונתי...

אמא
    24/01/2010

את רואה , לפעמים קשה להבחין מתי כדאי להתעקש...
    ואם זה שיטתי אז נשמע לפי הייעוץ המקצועי שכאן חשוב להתעקש.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרדנות....שאלה דחופה...
    אמא
    24/01/2010

בני בן 4.5 ילד נבון שבודק גבולות כל הזמן, נולדה לו אחות לפני כשנה והוא מקנא כמו כולם.
    אנחנו משתדלים לפנות זמן רק בשבילו אך לא תמיד זה עובד ישנם מצבים שבעלי עובד וכשאני עם שניהם לבד הקטנה לא נותנת לי אפילו שניה לשבת עם הגדול מה שגורם לי בסופו של דבר להדליק את הטלויזיה. זהו ילד מושקע שכשהיה לבד היה רגיל שיושבים לשחק איתו. וכיום אני מניחה שזה חסר לו. הוא החל לקחת משחקים מהגן ללא רשות לשקר ולהתחצף. אנו מאוד חד משמעיים בבית לגבי כל אלו, וכועסים כשזה קורה ומדברים על זה. אך ללא שינוי במצב.
    האם זה טבעי? כיצד אוכל להתמודד עם השקרים הוא אומר שהוא מפחד לספר את האמת כדי שלא נכעס עליו. איננו מסוגל לשחק לבד ולהעסיק את עצמו (גם בגן) נראה ששום משחק לא ממש מעניין אותו.
    רק כשהוא צופה בטלויזיה,לצערי, אני יכולה להתפנות לקטנה שלא נותנת מנוחה ונלחמת על מקומה בבית. פער הגילאים בינהם גדול מכדי שאנסה לשחק איתם במשחקים משותפים בני הגדול מתייאש מהר מהמשחק כי היא עדיין קטנה ולא ממש מעניינת אותו ואין לו סבלנות.
    כייצד עליי להגיב במקרים של שקר,או לקיחת חפצים? האם נכון היה כשכעסתי נורא על אלו, לגבי התחצפות אני אפילו מענישה, ושולחת אותו לחדרו, כי מבחינתי זהו גבול אדום.

לקביעת תור
    סגירה
    מרדנות....שאלה דחופה...

הוספת תגובה

• מרדנות

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום אמא,
    את כנראה מזהה נכון שהילד מוחה על השינוי בתשומת הלב שהוא מקבל. כדאי מעבר לנסיונות לתת לו תשומת לב - גם לשוחח איתו במילים על הכאב שלו וממה הוא נובע, כדי שגם הוא יבין את עצמו טוב וירגיש שגם אתם מבינים אותו ולא רק כועסים עליו. כלומר את אותה הבנה שאת מבינה צריך לא לשמור אותה לעצמך אלא לדבר עליה גם איתו.
    בנוסף, זה באמת קשה מאוד וגם לא הגיוני להישאר לבד כל השבוע עם שני ילדים קטנים אחה"צ. האם יש לך אפשרות להשיג עזרה? אפילו פעם בשבוע סבתא או בייביסיטר בתשלום שיוכלו להיות עם הקטנה כשאת מתפנית לילד הגדול. אחרת זו באמת משימה בלתי אפשרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך...

אמא
    24/01/2010

מה לגבי, השקרים שלו? האם עליי להתעלם מהם? או שאני נוהגת נכון בכך שאני כועסת כשהוא משקר.
    האם אני אמורה לכעוס כשהוא כן בא ומספר לי על דבר רע שעשה בגן?
    האם הודאה באמת פותרת אותו מכעס,עונש או תגובה שלילית מצידי?
    איך עליי לגרום לו לא לשקר ולהבין שגם אם האמת קשה אסור לו להסתיר או לשקר לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום אמא,
    תראי, את בטח יודעת שיש גם דברים שיכולים לבוא באמצע בין השחור והלבן, זה לא כל הזמן או או. או שאת כעוסת או שאת מתעלמת או מעודדת. בודאי שאת לא אמורה להתעלם מכך שהוא משקר, ובודאי שאם הוא עשה משהו לא טוב ופוחד שתכעסי את לא אמורה לחשוב שהכל מצויין. אבל אני חושבת שיש דרך שלישית והיא לנסות להבין למה הוא עושה את הדברים ולא רק להמשיך להגיד שזה לא בסדר. את זה הוא כבר יודע, אחרת הוא לא היה משקר. המקומות שקשה לו בהם, שם הוא זקוק להבנה ולעזרה. מה הוא מנסה להגיד, למה שוב ושוב הוא נתקע שם? אולי גם הוא כועס על משהו? אולי הוא עושה דווקא? ההבנה הזו היא מה שחסר, ולא העונש או הכעס, את השלב הזה כבר עברתם וזה לא עזר.
    אני הייתי אומרת לו אחרי שעשה משהו אסור, שאני חושבת שאתה מבין לבד שזה לא בסדר. פרס אתה לא הולך לקבל על זה. עכשיו בוא נחשוב ביחד מה קרה לך שבכל זאת עשית את זה? מה מציק לך שגורם לך כל פעם לעשות כאלה דברים שעושים לא נעים לך, לילדים האחרים, לגננת וכו'? אולי אתה מרגיש קצת לבד בזמן האחרון? אולי אתה כועס? אולי אתה עצוב? אולי אתה מנסה להגיד לי משהו ואתה לא יודע איך? אני חושבת שאולי זה קצת קשור לאחות שנולדה לנו, שאתה מאוד אוהב אותה מצד אחד אבל אתה מרגיש קצת לבד בזמן האחרון בגללה, ואז כואב לך בלב. נראה לך אולי שאין לי זמן אליך, אבל אם יש בעיות אז אז מקבל קצת מהזמן שלי אבל בצורה שלא נעימה לשנינו. אז עכשיו אנחנו ננסה לעשות שיהיה לך מהזמן שלי יותר גם בלי לעשות בעיות. (פה צריך להבטיח ולעמוד בזה!!!). קחי בחשבון, שזמן לבד את בכל מקרה תקדישי לו, השאלה רק אם זה יהיה בכעס ובלית ברירה או עם תכנון מראש ובאווירה נעימה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחתי לתשומת ליבי, תודה רבה.

אמא
    24/01/2010

לא ראיתי את הדברים ככה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    24/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים של בן 3.5
    ענת
    24/01/2010

שלום רב,
    בני בן ה-3.5 זכה לאח חדש לפני כחצי שנה.
    הוא מאד אוהב אותו וכמובן גם מקנא לו. אני מאד משתדלת להראות לו אהבה וחיבה, חיבוקים נשיקות לומר לו שאני אוהבת, לשחק איתו וחיזוקים חיוביים.
    יש לנו (לי ולבעלי) תחושה לא טובה בקשר לכישורים החברתיים שלו בגן.
    מאז שהיה קטן היה לוקח לו זמן רב להיכנס לסיטואציה חברתית, כשמגיע לגן יושב בצד ואוכל קצת, וכך גם בימי הולדת- לא מהילדים המשתתפים.
    אף פעם לא לחצתי עליו להשתתף, חשבתי שכשיגדל יפתח קצת. אך זה לא ממש קורה.
    הוא ביישן, כשמגיע למשל לגן בבוקר לא אומר בוקר טוב לחברים שלו, והם מצידם רצים אליו ושמחים מאד לראות אותו.
    גם יש חברים שונים מהגן שבאים אליו אחה"צ והוא הולך אליהם. כלומר, הוא כן ילד שאוהב חברה ואוהבים אותו. הפחד שלנו הוא שהוא הרבה פעמים מתנהג אליהם לא יפה ולכן כשיגדלו קצת לא יהיו חברים שלו. הוא צועק עליהם, רוצה מאד לשלוט בסיטואציה, מתעלם מהם וכדומה.
    אני מעירה לו ומסבירה לו (בהמלצתכם) איך כן צריך להתנהג ומה בהתנהגות שלו נחשב להתנהגות "לא יפה" מבחינתי. (אני אומרת לו אתה מתנהג לא יפה ואז מסבירה למה- אתה צועק, אתה מתעלם וכד')
    איך אוכל לעזור לו להיות נעים ונחמד יותר לילדים אחרים? באיזה גיל זה יחשב בעייתי ואצטרך לחשוב על עזרה בתחום הכישורים החברתיים אם בכלל?
    תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים של בן 3.5

הוספת תגובה

• כישוירם חברתיים של ילד בן 3.5

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום ענת,
    הגיל המתאים ביותר לטפל בכך, הוא הגיל שבו המצב יתחיל להפריע לו, ואז תהיה לו מוטיבציה. כרגע זה מפריע רק לך ונראה לי שאת מבזבזת המון אנרגיה לשווא. הילדים אוהבים אותו כמו שהוא, הלוואי על כולנו:-). יכול להיות שכשהוא לא לידך הוא מתנהג יותר יפה, הרי מסיבה כלשהי הילדים כן אוהבים אותו, אם הוא היה בלתי נסבל לידם הם לא היו כל כך שמחים לקראתו. יכול להיות שהוא מרגיש שאת מנסה לשלוט בהתנהגותו ולידך הוא מפגין בכוונה התנהגות אחרת כדי לשמור על העצמאות שלו. תנסי להרפות, כרגע נראה שאין ממש בעיה, מלבד הדאגה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר, חשבתי על זה

ענת
    24/01/2010

שאולי באמת אני משפיעה על התנהגותו ושהוא יודע שזה מפריע לי אז מתנהג כך.
    אני באמת ארפה ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה:-)

סמדר ריינר
    24/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודדה בכיתה
    חסויה
    24/01/2010

שלום ..ביתי בת ה12 ילדה מקסימה אך שמנמונת (1.58 =58 )
    בשנה האחרונה היא פיתחה כל מיני סיבות שדברים מסביבה מפריעים לה כמו מוזיקה ים תיכונית שתמיד שמענו בבית -היא סוגרת את האוזניים וצועקת שנסגור את המוזיקה, כשהיא מתלבשת ולא משנה איזה בגד אפילו פיג'מה היא צריכה להיות סגורה כמו גולף -וממש קשה למצוא לה בגדים,וגם חברתית..היא טוענת שיש לה חברות אך אני איני רואה אותן לאחר הלימודים!!!
    באסיפת הורים שהיתה לפני כמה ימים המורה אמרה לי שהיתה שיחה בניהן על החברות המורה רואה את ביתי בודדה בצד -היא אמרה לה שצריך ליזום ,,לקבוע ללכת ,להזמין (אני תמיד מעודדת לעשות זאת )אך בגילה אני לא יכולה לקבוע לה עם חברות זה צריך לבוא ממנה!!!
    אני ממש מודאגת בקשר לזה .....יש 2,3, בנות שהיא בקשר רופף איתן אך לאחר הלימודים זה מפסיק איני יודעת למה ??.חלק מהבנות בחוג לריקוד וכשביתי רצתה ללכת גם לחוג המורה שם אמרה שמבחינה מקצועית היא עוד לא מתאימה וצריך לרדת שלב (לקבוצה אחרת ששם הבנות קטנות ממנה)ביתי כמובן נפגעה כי היא רוצה להיות עם בנות כיתתה ולכן לא היתה מעונינת ללכת לחוג .
    כשהיא חוזרת הביתה היא פשוט סגורה בו ..מחשב טלויזיה וכמובן הכלבה עד שאנו מגיעים מהעבודה איך אפשר לגרום לה להיות יותר סביב חברות???שנה הבאה הוא בחטיבה והבדידות תהיה קשה יותר..איך אפשר להציל אותה ???
    ויש עוד בעיה שהיא לא יודעת לחבק להעניק חיבה גם כשאנחנו מחבקים אותה היא צועקת לא רוצה מגע שאלתי אותה עם פגעו בה אמרו לה משהו ..אולי היא ראתה משהו התשובה כמובן לא!!!
    אני באמת לא יודעת מה לעשות אשמח להצעה ,עזרה.. היא גם לא מעונינת ללכת לפסיכולוג הצעתי לה והתשובה שקיבלתי היא שאני אולי צריכה היא לא!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בודדה בכיתה

הוספת תגובה

• בודדה בכיתה

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום חסויה,
    נשמע לי שלפני שמטפלים בעניין הבדידות, צריך לעזור לכם בכלל להגיע לילדה. הילדה מאותתת בכל דרך אפשרית שהיא תופסת קשר כולל הקשר איתכם כמשהו חודרני שצריך להתגונן בפניו. כלומר ככל שתנסו להגיע אליה ככה היא תתתגונן היא מבקשת שיניחו לה. ובכל זאת לזה את לא מקשיבה, את הרבה יותר קשובה לבדידות שאת חושבת שהיא סובלת ממנה למרות שזה באמת לא בא ממנה והיא לא התלוננה על כך. אולי כדאי שתתחילי ממה שהיא אומרת ולא ממה שאת חושבת שהיא אמורה לסבול ממנו - כלומר היא זקוקה לספייס ולא לחברה, אז למה את עסוקה בזה שחסרה לה חברה?
    דבר שני, אולי היא צודקת ואולי זה רעיון טוב שתיגשו להדרכת הורים או לטיפול משפחתי כדי לברר איך אפשר לטפל בתקשורת במשפחתכם שתאפשר קצת ספייס ואז אולי בהמשך אפשר יהיה לעזור לה יותר, אבל לא בהתחלה, בהתחלה העבודה היא שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    24/01/2010

תודה על תשובתך המהירה ..
    אך ממה אני צריכה לתת לה ספייס ?
    היא כל היום לבד בבית כך שאף אחד לא מפריע לה ..
    ובסביבות 5 היא זאת שמתקשרת אלי ושואלת מתי אני מגיעה מהעבודה ..ואז כמובן מספרת על איך היה בבי"ס מי.. מה.. מו..וכו'..ולי זה נראה מוזר? שילדה בגילה צריכה חברה באותו הגיל באותו הראש מה מוזר בזה ??
    חשוב לה להיות שולטת בבית אם זה בנו ההורים או אחיה הגדול ממנה בארבע שנים ,מה שגורם לקצרים ומריבות של אחים..
    בשבוע הבא יש לה בת מצווה-הלכנו לחפש בגדים היא כמובן חיפשה שמלה שממש לא מתאימה לה התוכחנו ויצאנו מהחנות ללא בגד..המשכנו למדוד אבל היא כמובן הפגינה מרדנות יתר החזקתי את עצמי בשיניים לא להתפוצץ( 4 שעות מחנות לחנות רק בשבילה וכלום )היא ננעלה על אותו הבגד חזרנו הביתה עיפים ומדוכאים.. לאחר יומים לקחתי אותה לקניון אחר נכנסנו לחנות אחרת ושם המוכרת נסתה לשכנע אותה למדוד שמלה אחרת עם חגורה על אף שעשתה פרצופים לבסוף הסכימה ואמרה לי אמא צדקת זאת נראת טובה הרבה יותר!!(וכמובן יצאה מרוצה סוף סוף).
    חשוב לי לדעת האם אני עלוקה ??מה אני עושה לא נכון שתמיד אני אשמה ,ולא מרוצים ??רק אחרי שאני מוציאה אנרגיה אז אני צודקת?איפפה הטעות??

תודה וסליחה שזה ארוך כל-כך.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    25/01/2010

שלום לחסויה,
    זה שנמע שבתך נעה בין בדידות לבין רגעים שלא נותנים לה להחליט עבור עצמה ורוצים בשבילה כל מיני דברים. זה דבר מאוד טבעי שילדה רוצה לספר לאמא מה קרה במשך היום בטלפון או כשאתם נפגשות, גם אם היו לה חברות היא הייתה רוצה בזה. מה נראה לך מוזר בזה באמת?
    לפי חומרת המצב שאת מתארת באמת נראה לי שכדאי שתיגשו לטיפול, ואם הילדה לא מעוניינת כרגע אז כן, בכל זאת לגשת להדרכת הורים. ואין צורך לראות בזה טענות כלפייך. הרבה משפחות ניגשות קודם להדרכת הורים אם הילד מסרב לטיפול, ואחר כך לאט לאט נוצר שינוי שמאפשר גם "הפשרה" של הסירוב של הילד.
    נראה לי שיכול להיות שהילדה שלך, בדיוק כמוך, מרגישה שכל מה שהיא עושה לא בסדר, השמלה שהיא רוצה לבת מצווה שלה(!!) הי אלא בסדר, כשהיא מתקשרת לאמא לדבר איתה זה לא בסדר כי היא אמורה לדבר עם החברות, וכו'. יכול להיות שמהמקום הזה היא גם לא מוכנה ללכת לטיפול, כי זה לא נתפס כעזרה עבורה אלא ששוב אומרים לה שהיא לא בסדר. לכן, במקרה כזה ההורים רצוי שיקחו יוזמה ויתנו דוגמה, שגם הם הולכים לטיפול וזו לא בושה, גם להם יש ללמוד והם זקוקים לעזרה. בכל זאת אתם המבוגרים האחראים כאן, ואתם בחרתם להביא אותה ולעולם ולא להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתעה!!

חסויה
    25/01/2010

היי..
    היום כשחזרתי הביתה ראיתי חברה בבית והן הכינו יחד שיעורים..היה לי מאוד כיף לראות את זה !!!
    ולא !!!אין לי בעיה שהיא מתקשרת ומספרת איך היה ..יש לי בעיה עם ההשתלטות שלה אם זה במוזיקה שהיא רוצה לשמוע אז צריך להיות בשקט (ואם שומעים משהו אחר היא צועקת לסגור את זה עכשיו!!!)
    ואני לא מוותרת וגם הילדים לא כל ערב לאחר הארוחה המשותפת יושבים בסלון על כוס תה ונהנים מצפיה בטלויזיה ,ואם קרה שיש לנו ארוע או משהו הילדים מתעקשים שנשב איתם או למחרת מזכירים לנו שלא ישבנו איתם אתמול אז היו קצת יותר ..
    זה לא שאין בסיס למשפחתיות או שפה אבל יש משהו שמפריע ואיני יודעת מה??!!!
    תודה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/01/2010

שלום לחסויה,
    הפתעות טובות זה תמיד כיף:-)
    לא התכוונתי שמשהו לקוי במשפחתיות שלכם ובשפה. בסך הכל הצעתי את מה שנהוג להציע כשילד מסרב ללכת לטיפול, שההורים יתחילו בהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה