מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הירדמותענת26/01/2010
בתי בת שנתיים ו-9 חודשים ולוקח לה בין שעה לשעה וחצי להירדם.היא ילדה מאוד פעילה ולכן אנחנו מגיעות למיטה בסביבות 21:00(אחרי רוטינה קבועה של ארוחת ערב,רחצה קצת טלביזיה וסיפור לפני השינה) בשביל שתוציא אנרגיה על מנת שיקל עליה להירדם ולמרות זאת לוקח לה שעה ויותר עד שנירדמת.הסיפור הזה נמשך קרוב לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
סמדר ריינר26/01/2010שלום ענת,
לא הבנתי מה קורה בדיוק בשעה וחצי הזו עד שהיא נרדמת. היא שוכבת בשקט ערה? היא מפטפטת? את נמצאת לידה ומנסה להאיץ בה להירדם? מה בדיוק קורה? ולמה זה כל כך מפריע דרך אגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לישון ומקיאקרן26/01/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ועושה לנו צרות כל ערב בעת ההשכבה.
זה התחיל מבכי שנגמר בהקאה כתוצאה מהבכי.
כשהבין שזה מושך תשומת לב התחיל להכניס אצבעות לפה ולגרום לעצמו להקיא.
אני מוצאת את עצמי בחודשיים האחרונים, כל ערב באותה סצינה. ניסיתי לשבת לידו אבל ללא הועיל, הוא עדיין צורח ומקיא.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן לישון ומקיא
סמדר ריינר26/01/2010שלום קרן,
מאחר וברור לך בעצמך שמדובר במניפולציה, הרי שהפיתרון הוא בכך שלא נכנעים לה. ככל שזה לא ישיג את מטרתו המוטיבציה להמשיך ולבצע זאת תרד. צריך לשבת לידו, אבל בלי להתרגש, לתת לו לסיים את ההצגה עד שיתעייף ויירדם. כך כמה לילות עד שיבין שהוא לא משיג שום דבר בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
קרן27/01/2010סמדר, תודה שענית לי.
אך לצערי זה ממש לא פשוט אנחנו נמצאים בסרט הזה למעלה מחודש.
מתן לא מוכן אפילו שאני יישב לידו. אני מנסה כל ערב, אני מביאה כסא ויושבת לידו, הוא מבקש שאני יוציא אותו ומתחיל לבכות. לא עוברות 2 דק' והוא מקיא בכוח. הוא אפילו דוחף אצבעות ע"מ להקיא.
אני חושבת שעצם זה שאני מוציאה אותו מהמיטה בזמן שאני מנקה אותו ואת החדר- זה מבחינתו ניצחון.
אני באמת חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר27/01/2010שלום קרן,
אכן זה מסובך. חשוב לי להבין יותר איך זה הגעי למצב הזה ואיך פועלים אצלכם הרגלי השינה וההשכבה. אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קרן27/01/2010עד לפני שלושה חודשים מתן היה מתעורר בלילה לאכול בקבוק. לעיתם אפילו פעמיים בלילה.
מאחר והוא לא ממש אוכל אצלי אוכל אחר החלטתי להמשיך עד לשלב הזה לתת לו בקבוק.
כל תהליך ההשכבה באותה תקופה ( בה קיבל בקבוק בליליה) היה סביר - היינו משכיבים אותו לישון עם בקבוק, הוא היה מיילל קצת משחק במיטה ובערך אחרי חצי שעה נרדם.
לפני שלושה חודשים החלטנו בעלי ואני להפסיק לתת לו בקבוק בלילה.
עברנו 4 לילות ללא שינה אשר בסופם שכרנו השתלם. תהילך ההשכבה נשאר כפי שהוא.
* חשוב לי לציין שישנה רוטינה בתהליך ההשכבה : ארוחת ערב, מקלחת ושינה עם בקבוק.וברקע מוזיקה נעימה.
בחודש וחצי האחרונים שעת ההשכבה הפכה להיות בלתי נסבלת, זה התחיל בבכי, היינו נכנסים מידי פעם לחדר לומר לו שאנחנו כאן, אפילו התחלנו להדליק אור במסדרון. כשזה החיל להחמיר, בעלי נשאר בחדר שלנו ע"מ שמתן יראה אותו. והמצב רק החמיר.
הוא התחיל להקיא מהבכי. "וראה כי טוב" מוציאים אותו מהמיטה. ועכשיו כשהוא רואה שאנחנו לא מתייחסים הוא פשוט דוחף אצבעות ומקיא.
בלילות האחרונים ניסיתי לשבת לידו אבל הוא בוכה בהיסטריה שאני יוציא אותו וגורם לעצמו להקיא.
אני מוצאת עצמי כל ערב באותה סיטואציה מעייפת.
בבקשה עזרי לי אני נואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר27/01/2010שלום קרן,
תראי, יכול להיות שהתשובה שלי תהיה חלקית מדי בשלב הזה ותצטרכו לפנות לייעוץ יותר מסודר.
מה שאני מבינה כרגע, זה שיש קושי בקשר ביניכם לתינוק, שמתבטא בין השאר בעניינים "אוראליים" (וסליחה על השפה הפסיכולוגית), כלומר של אוכל (אכל רק מבקבוק עד לא מזמן) והקאה.
יכול להיות שמשהו לא היה די הדרגתי במעבר בין קשר שמשאיר אותו תינוק (לא אוכל כלום חוץ מבקבוק) לבין דרישה שיירדם לבד. יכול להיות, זו רק השערה שלי. קודם כל אני מציעה ללוות (יכול להיות שאתם עושים את זה) במילים את כל התהליך, כולל אולי סיפור לפני השינה. נראה שהילד כועס שמשאירים אותו לבד ואין לו איך לבטא את זה. ובנוסף זה שאתם נשארים לידו זה לא מספיק לו הוא עדיין מרגיש לבד. זה לא אומר שאתם חייבים לקחת אותו על הידיים, אבל אתם כן יכולים לעזור לו להבין את עצמו במילים כדי שהוא לא יצטרך להקיא (אולי אתה עצוב קצת שבא הלילה, אבל הנה אמא תספר לך סיפםור ונשיר שיר וניפגש שוב מחר בבוקר ונלך לגן...).
זה באופן כללי. בנוסף, לשותפתי להנהלת הפורום, נעמה שמש סבג, יש אתר שכתובתו מופיעה ליד הפרטים שלה ושם יש מאמרים בנושא שינה עם המלצות קונקרטיות יותר.
בנוסף ייתכן שתצטרכו לפנות לייעוץ אם זה לא נפתר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד בגינת המשחקיםלילך26/01/2010
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחודשיים
שמתי לב שפיתחה פחד לטפס בגינת המשחקים על סולמות ולעמוד על המשטחים שיש בהם חורים קטנים .
היא מראה רצון גדול להתגלש במגלשות אבל לא מעיזה להתקרב לסולם וגם אם אני מעלה אותה למשטח ממנו ניתן להתגלש היא מתחילה לבכות בכי שמראה על פחד ורוצה שאוריד אותה
כיצד ניתן לעזור לה להתמודד עם הפחד ולהתחיל לשחק כמו כל הילדים בגילה?
אציין שבמעון שבו היא נמצאת אין מתקני טיפוס כאלו גבוהים אלא הכל ביותר קטן
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון בין הורה לילד
נעמה סבג שמש26/01/2010לילך שלום,
תגובת ביתך היא נורמלית ואופיינית לרבים בגילה. יש החוששים מנדנדות, אחרים ממגלשות.
לי עם ילדת ואל תלחצי עליה. כל דבר יגיע בזמנו. מידי פעם תוכלי לנסות ולהציע לה לטפס איתה ביחד.
בהמשך תוכלי להציע לה הפתעה אם תתגבר ותנסה לטפס. לא חייב לטפס על כל הסולם. ניתן לטפס גם 2-3 שלבים בלבד.
הכי חשוב הוא לא ללחוץ, להמתין בסבלנות ומידי פעם להציע. אל חשש, זה ישתנה עם הזמן, כל עוד לא תגרמו לה ל"אנטי", וזה עלול לקרות כאשר דוחקים בילד.
תוכלי לקרוא מאמר שכתבתי, המדבר על אמון בין הורה לילד, הן באתר זה והן באתק שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיתי כבר כל דרך הגיונית!!!!!!!!!ויוי בל26/01/2010
ביתי בת ה-9 היא בת אמצעית, אך מערכת היחסים ביני לבינה היא כבר בלתי נסבלת ואני זועקת HELP! כי אני כבר מאבדת שליטה באופן הדיבור שלי אליה. זוהי ילדה מיוחדת מעניינת וחכמה מאוד אך כל דבר שעליה לעשות כמו מקלחת שעורי בית לסדר חדר או לקום בבוקר ולהתארגן בזמן פשוט הופך לסיוט יומיומי היא לא מסוגלת לעשות את הדברים הללו מבלי שאבקש אותם מספר רב של פעמים. ניסיתי הכל על-פי דעתי ומחשבתי ביקשתי יפה, הייתי סבלנית, נתתי לה להחליט מתי... ולקחת אחריות על ארגון היומיום שלה וזה פשוט לא עובד. בלימודים היא תלמידה מצליחה אבל בבית הבעיות איתה משפיעות על כל בני הבית. כאילו היתה הילדה היחידה בבית. הכל מתרכז סביבה בסופו של דבר בטוב וברע. היא זקוקה להמון תשומת לב והיא מקבלת יחס הקשבה והמון אהבה. הבעיה הגדולה שלי שאני כבר ממש ממש מתוסכלת ואני מדברת אליה מאוד לא יפה על כך שהיא לא מסוגלת ולא יכולה ולא אחראית ושהיא משבשת את כל ההתנהלות בבית ושתמיד הכל סביבה ונמאס לי. אני פוגעת בה מאוד ומערערת אותה ואני פשוט הרוסה מזה. אבל זה מה שקורה לי כשאני כבר לא מוצאת שום דרך איתה. בבקשה בבקשה תנו עצתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם הבת
סמדר ריינר26/01/2010שלום ויוי,
נשמע שהמצב חמור ביניכן ובמצבים כאלה, כשלא מסתדרים ומיואשים כדאי לפנות לטיפול בשילוב הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לחופשה ללא הילדיםענת26/01/2010
שלום רב,
יש לי 2 ילדים בן 3.5 ובן חצי שנה.
אנחנו מעוניינים לצאת לחופשה של לילה ולהשאיר אותם עם סבא וסבתא שהם מכירים ואוהבים.
שאלתי היא האם חופשה קצרה כזו עם הכנה מתאימה כמובן לבן הגדול יכולה להזיק להם או לגרום לחרדת נטישה? הבן הקטן קטן מדי או שזה בסדר לצאת ללילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה ללא הילדים
נעמה סבג שמש26/01/2010ענת שלום,
כיוון שמדובר על חופשה ללילה אחד, לבן הגדול לא יהיה קושי.
לגבי הקטן- האם הוא איתך בבית? האם הוא יונק? האם הוא מתעורר רבות בלילה?
אם כן, כמובן שהפרידה תהיה קשה עבורו.
אם לא, וסבא וסבתא רגילים לטפל בו, זה יכול להיות בסדר, כל עוד את מרגישה נוח ושלמה עם העניין.
חשוב שיידעו בדיוק מהם הרגליו, עד לפרטים הקטנים.
כמו כן, מומלץ שהם יבואו לביתכם, כי אז לתינוק יהיה את מיטתו, יהיה את הפינה שלו וכך יהיה לו קל יותר להתמודד עם העדרכם.
את מוזמנת לקרוא מאמרים שלי בנושא באתר זה או באתר שלי. כמו כן ישנן גם כתבות ב"מהתקשורת" אליהן התראיינתי בנושא זה.
תהנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהאלפואר טל-אור26/01/2010
יש לי בן בן 2.5 אשר לפני כמה ימים התחיל לא לישון בלילות .
עד לפני כמה ימים הוא היה הולך למיטתו לבד וצופה בטלויזיה ונרדם או שאני מקריאה לו סיפור ומיד נרדם.
היום הוא לא מוכן להרדם בחדר עפ"י שהוא עם אחותו בת ה-4 הוא מבקש להיות איתי או עם בעלי
ולישון איתנו
הוא נרדם בסלון ואני מעבירה אותו למיטתו ובאמצע הלילה הוא מתעורר ומתחיל לצרוח ומבקש לישון איתי .
הוא מסכים ללכת למיטה שלו רק עם נישן איתו, ואם אנחנו עוזבים אותו לשנייה הוא פשוט צורח, כאילו הוא מפחד ממשהו.
האם הוא סובל מחרדת נטישה ? איך עלי להתנהג ? האם אני אמורה לתת לו לישון איתנו במיטה.
איך מטפלים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר26/01/2010שלום טל אור,
השאלה החשובה היא מה קרה לפני מספר ימים שבנך החל להגיב בצורה כזו. יש כאן מצוקה כלשהי, שעד שלא נבין אותה, זה לא ברור איך כדאי לנהוג.
האם משהו הפחיד אותו? האם נשאר לבד בסיטואציה מסויימת בלי שהיה מוכן לכך מראש ונבהל? נפל וקיבל מכה מפחידה, נבהל מכלב? משהו אחר? האם הוא אומר ממה הוא מפחד? (מהחושךף ממפלצות, מגנבים וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרות אצל ילד בן שנתייןקרן26/01/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ועושה לנו צרות כל ערב בעת ההשכבה.
זה התחיל מבכי שנגמר בהקאה כתוצאה מהבכי.
כשהבין שזה מושך תשומת לב התחיל להכניס אצבעות לפה ולגרום לעצמו להקיא.
אני מוצאת את עצמי בחודשיים האחרונים, כל ערב באותה סצינה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי כבר על שאלה זו.
סמדר ריינר26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 ללא גבולותחגית26/01/2010
נכון להיום לביתי בת ה 8 אין שום גבולות כאשר הדבר מתבטא בזה שהילדה דורשת צומת לב בילתי הגיונית של 24 שעות ביממה היא לא נותת לאף אחד לדבר איתי היא כל הזמן רוצה להיות מרכז העיניינים. (לדוגמא יושבים בשולחן לארוחת ערב וכל מי שמדבר איתי היא פשוט מנקרת "אמא אמא" ) היא טוענת שסידור החדר שלה צריך להעשות על ידי ולא שהיא תהייה אחראית על זה.
הילדה חושבת שכל בני הבית עובדים בשבילה וחייבים לה ואם לא היא צועקת צורחת ולא מקבלת שום תשובה. היא דורשת המון חיבוקים וחיזוקים חיוביים. וחשוב לי לציין שהיא שיש לה המון כעסים על האחים שלה שנימצאים בקירבתי. ועוד דבר שחשוב לי לציין הילדה בסך הכל בת 8 ומראה סימנים שהיא רוצה להיתבגר מהר יותר לדולמא היא רוצה לשים אודם (כמו אמא) היא רוצה לשים לק בציפורניים היא רוצה שהדלת בחדר שינה שלי לא תיסגר היא אפילו רוצה לראות דברים שמבוגרים עושים (סרטי פורנו). השאלה שלי איך מתחילים? ואם ביכלל בגיל הזה ניתן לתקן. הילדה היא בת יחידה בבית אחרי 2 בנים ואת מרבית צומת ליבי היא מקבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות וסמכות הורית בכל גיל אפשרית
נעמה סבג שמש26/01/2010מיכל שלום,
בהחלט שניתן ורצוי לתקן, ובהקדם!
עבודה קשה מחכה לך, אך אפשרית. התחילי מכך שתפגיני בפני הילדה שכבר אינך "מפחדת" מתגובותיה, כאשר את מסרבת לה או אינה נענית לה.
בכל פעם שאינה מתנהגת כנדרש, שלחי אותה לחדר להרגע. זו לא המלצה, זו הוראה שתתני.
בנו תקנון בבית, בו יהיה כתוב מה קורה כאשר החוקים לא מתקיימים.
היי נוקשה ועקבית ואל תוותרי.
כמובן שאין זה סותר הפגנת חיבה: "אני מאד אוהבת אותך, אבל אני לא מרשה להכנס לחדרי ולגעת לי בחפצים". בפעם הבאה שתגעי בחפציי, אקח לך את חפצייך שלך, את בובתך האהובה. וכו'.
אם תראי שאינך מתמודדת לבד פני להדרכת הורים. אל תתמהמהי.
בנוסף, חשוב שבן זוגך יהיה שותף מלא ותהיו מתואמים בעמדתכם.
נתתי קצת טיפים להתחלה אך אין זה מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקות - גיל 4.5רוחמה25/01/2010
שלום
בתי בת ארבע וחצי. בת בכורה.
בבית דתי ללא טלוויזיה.
לאחרונה מגיעה לביתנו חברה שלה מהגן שמציעה לה שייכנסו לחדר כדי להתנשק ולהתחבק ויסגרו את הדלת.
יש לציין שהיא אף פעם לא העלתה מחשבה כזאת מעצמה וברור שנחשפה לזה רק דרך החברה.
מאז שמתי לב שבמפגש עם חברות אחרות, בתי היא זאת שמציעה להיכנס לדר סגור כדי להתנשק ולהתחבק.
לא ברור לי האם זה נובע מרצון תמים של ילדה בת ארבע וחצי או שזה מעבר לכך וכן כיצד עלי לנהוג ?
תודה מראש
רוחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקות גיל 4.5
סמדר ריינר26/01/2010שלום רוחמה,
אנחנו באות מהשקפות עולם שונות, ולא בהכרח מה שתמים מבחינתי הוא גם תמים מבחינתך. יכול להיות שהעובדה שהילדות רוצות לסגור את הדלת כשהן עושות זאת מעידה על כך שיש קשר בין מה שהן רוצות לעשות לבין סוג של סקרנות מינית. הסקרנות הזו בעיני היא טבעית ותמימה, אני לא בטוחה שגם בעינייך.
בבית חילוני, זה היה יכול להיות זמן שבו נהיים ערים לכך שהילדה קולטת שהמבוגרים עושים כל מיני דברים כשהם סוגרים את הדלת והדברים האלה קשורים לחיבוקים ונשיקות. וכמו שהיא רוצה לחקות את אמא שלה בכל מיני משחקים אחרים (להיות אמא של הבובות) זה גם חלק מהעניין. בשלב הזה ילדים גם מקבלים הסבר כלשהו שמתאים לגילם, על מהות העניינים האלה.
אני לא יודעת מה נהוג אצלכם. יכול להיות שכדאי להסביר לה שאת מבינה שנושא הנשיקות מסקרן אותה אבל אצלכם זה לא נהוג, כשתגדל תסבירי לה יותר ושאת מבקשת שתחדל מהמשחק הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 ללא גבולות מה עושים?חגית25/01/2010
ביתי בת ה8 כיום גדלה ללא גבולות, כל מה שרצתה קיבלה כולל להכין לה את שיעוריי הבית להיות ה"עבד" שלה ולתת לה תחושה שכל בני הבית עובדים בשבילה והיא חייבת להיות מרכז העיניינים כל הזמן. אני מודעת לטעויות שעשיתי בזה שהסכמתי ל"ציית" לכל בקשותיה. כיום לילדה אין שום גבולות, ולי אין שום סמכות הורית עליה מה עושים ואם ניתן לתקן זאת ובמה מתחילים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8מ ללא גבולות
סמדר ריינר25/01/2010שללום מיכל,
קצת קשה לי לדעת במה מתחילים כי אני לא מכירה את כל המקומות שצריך לתקן, לא פירטת אותם. אני יכולה להמליץ לך ממה שכן פירטת - קודם כל להפסיק לציית לה. תתכונני לתקופה קשה מאוד, של הרבה כעס ומתיחת הגבולות עד הקצה, אבל תזכרי שאת חייבת להיות עיקבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי בן 9 ומסרב לישון לבדאילנה25/01/2010
בני בן 9 ומסרב לישון לבד פוחד לישון לבד כל מה שניסיתי לא עזר , אפילו אם אני אהיה בחדר סמוך הוא מסרב לישון , מה עליי לעשות? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לישון לבד
סמדר ריינר25/01/2010שלום אילנה,
לא פירטת מה ניסית עד כה, או שאולי לא ניסית הרבה. בכל אופן כדאי לשבת על ידו עד שהוא נרדם, להשאיר אור קטן. כדאי גם לדבר איתו על הפחדים שלו, לברר ממה בדיוק הוא פוחד ולנסות לעזור לו ספציפית לפי נושא הפחד. את יכולה להתסכל גם בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבע - בת 7יניב25/01/2010
שלום רב,
ביתי בת 7+ ולפני כחצי שנה החלה לפתע למצוץ אצבע. זה התחיל כסוג של בדיחה שלה ומאז היא לא מצליחה להפסיק את ההרגל. הנושא מפריע לה, היא מציינת בפנינו שהיא היתה רוצה להפסיק, היא מתביישת בכך, ואף לא הלכה לישון אצל חברה היות וידעה שלא תוכל להירדם ללא האצבע בפה.
היא מעולם לא מצצה אצבע, גם בינקותה, אך לקחה מוצץ עד גיל 4 ותהליך הפרידה ממנו לא היה קל.
נושא מציצת האצבע הפך להרגל של קבע - בזמן השינה, בזמן הכנת השיעורים, צפייה בטלוויזיה בבית, יש לציין שבזמן שהיא עסוקה מאוד, למשל משחקת עם חברות היא מצליחה להתגבר על כך.
ניסינו לדבר איתה אין ספור פעמים, להסביר לה ההשלכות, גם לגרום לה להבין שזה משהו שבכוחה להפסיק אם תנסה ותשתדל מאוד ואנחנו נשמח לסייע לה בכך - אך כלום לא עוזר.
היא רוצה להפסיק אך לא מצליחה, נראה לי שההרגל הזה מרגיע אותה.
מה ניתן לעשות?באיזו דרך ניתן לעזור לה?
היא ילדה פיקחית וחכמה ועם זאת גם מאוד עקשנית ומאמינה בדרכה.
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה שניתנה בפורום לסוגייה דומה
יניב25/01/2010הרגע ראיתי בפורום תשובה שלכם לבעיה דומה שציין הורה.
אני רוצה לציין כי ביתי לא עברה בתקופה האחרונה משבר, טראומה או חוויה משמעותית אשר יכולה היתה להשפיע עליה בנוגע לאימוץ הרגל מציצת האצבע שלה. ניסיתי בעצמי להבין ממנה מה הסיבה לכך - והיא ענתה שזה נעים לה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגותעינב25/01/2010
בתי בת 5 נתן רותם ילדה חביבה, נעימה וחכמה לומדת בגן מתחילת שת הלימודים הנוכחית - ועד לפני כחודש וחצי היא התנהגה ממש כילדה בוגרת וחמודה. לפתע, כרעם ביום בהיר החלה להתנהג בצורה מאוד לא נאותה. היא זורקת חפצים בגן, מתחצפת לצוות הגן ומתנהגת באגרסיביות שלא מתאימה לגילה . יש לציין שהיא באה מבית נורמטיבי לחלוטין אשר רוחשת לה אהבה ותשומת לב מיוחדת כי היא אחות קטנה לשני אחים בוגרים בני 14 ו-12. אנו ההורים ממש מבקשים עזרה וכן ייעוץ למי עלינו לפנות כדי שהילדה תטופל בדרך הטובה ביותר - ויפה שעה אחת קודם.
ברגשי תודה מראש ומקוים להיענות חיובית ....................רוני ועינב נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו
עינב26/01/2010אנא ענו לפנייתנו אנו כבר מיואשים ולא יודעים כיצד לטפל בבעיה הזו אשר גובה מכל המשפחה מחיר רב כ"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות
סמדר ריינר26/01/2010שלום עינב,
אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד באיזור מגוריכם, אתם יכולים לברר איזה מכונים מוכרים יש דרך קופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוסף צעצועיםהילה ס25/01/2010
היי יש לי ילד מקסים בן שנתיים וחצי..חכם ויודע לעשות מניפולציות
כל ניסיותיי לגרום לו לאסוף צעצועים אחריו עולים בתוהו..הוא פשוט לא אוהב לאסוף צעצועים ואומר לי שאני צריכה לאסוף אחריו
מהר מאוד ממצה משחק ורוצה לעבור למשחק הבא.אני לא מרשה לו להתחיל משחק עד הוא לא אוסף את הצעצוע ומסבירה לו שככה יהיה נוח וקל למצוא את הצעצועיםש הוא אוהב לשחק
אם כי כל יום מחדש הוא מאתגר ולא מוכן לאסוף את הצעצועים שלו ....לפעמים אני סוגרת את הדלת והוא בוכה 2-3 דקות עד שמבין שלא יעזור לו רק אם יאסוף והוא אוסף...היום הסברתי לו שאם הוא רוצה את המוצץ הוא חיב לאסוף את הצבעים איתם צייר קודם לכן גם זה לא עזר..אפילו השוקולד שהראיתי לו לא עשה את העבודה.
אני מרגישה שאני צריכה לשחד אותו כדי לאסוף את הצעצוע שזה גם לא בסדר..מצד שני כל יום לסגור אותו בחדר ל3-5 קות של בכי עד שהוא אוסף לא ככ נעים לי
יש למישהי טיפ מועיל?רעיון יצירתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוסף צעצועים
סמדר ריינר25/01/2010שלום הילה,
מדובר בילד מאוד קטן, שהוא למעשה עדיין תינוק, ויש לך ציפיות למשמעת ממנו שלדעתי לא כל כך תואמות גיל. תנסי לעשות מזה משחק ולאסוף יחד איתו, תוך כדי תחרות למשל או תוך כדי שאתם זורקים אחד על השני בובות רכות. לא הייתי נכנסת איתו למאבקי כוח על זה בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא או גן?אוקסנה25/01/2010
שלום! איך שילד שלי אלך לגן נהתי אמא מודגת יותר מדי. מרגישה שינויים. אבל בפעם אחרונה שילד שלי היה חולה אני מגלה שאני אמא הסטרית. קשה לי לראות ילד חולה כל הזמן. לפעמים אני מרגישה שאם ילד משתעל חזק או חום לא יורד 4-5 ימים, אני אולכת לעבד אותו. וזה עושה לי לא טוב. איך לצאת מזה? ולמה זה קורה איך שילד אלך לגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא או גן
סמדר ריינר25/01/2010שלום אוקסנה,
זה קורה כיוון שבגן יללידם נדבקים אחד מהשני, ואין מה לעשות, זה קשה להיות אמא. גם אם תשאירי אותו בבית, הרי בסוף זה יקרה לו כשייכנס למסגרת כי הוא עדיין לא התחסן באופן טבעי. עכשיו אחרי כל המחלות שקיבל השנה - בשנה הבאה סביר להניח שיחלה פחות. סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)