מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שני..דורוש19/01/2010
שלום
יש לי כמה שאלות נתחיל מזה שאני בהריון מיתקד חודש שמיני
1, ויש לי ילדה בת שנתים חודשים
אני רוצה להסביר לה שעובד להוולד לה עוד אח אח לא ניראה לי שהיא מבינה כל כך את המשמעות של זה
יש לי חברה שיש לה תינוקת ב8 חודש וכשהיא מגיעה אלי עם הילדה הבת שלי מחכה את התינוקת כמו לקחת לה את המוצץ וזחול על הריצפה או שהיא רוצה שאני האכיל אותה כמו התינוקת...היתי מאוד שמחה לדעת איך להתמודד ולהסביר לה כדי שהיא לא תקבל טראומה שהתינוק יוולד,
יש לציין שהכנסתי אותה לפני שבועים לפעוטות אחרי שנתים שהיא היתה איתי בבית הכנסתי אותה בישביל שהיא תתרג לעוד ילדים ולא יהיה לה קשה כשאני יצא לחופש לידה
2, ויש לי עוד שאלה אני שמתי לב שקשה לה לשמוע את המילה לא כשאנחנו (אני ובעלי) אומרים לה לא לדעת או אסור לעשות משהו מסויים היא ישר צועקת ומרביצה ולא מקשיבה ועם אנחנו ממש כואסים היא מנסה להתחנף כמו לחבק או לעשות טובה
3, בגיל שנה גמלתי אותה ממוצץ ביגלל שהיא היתה קורעת אותם ומאז היא הפכה את הבקבוק וסוג של מוצץ וגם אותו היא קורעת עכשיו רציתי גם לדעת העם כדי לגמול אותה מהבקבוק ואיך או שעדיף להשאיר לה את הבקבוק ביגלל התינוק החדש
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק גדול ותינוק קטן.
נעמה סבג שמש19/01/2010שלום לך,
זה הזמן לנסות ולהעביר את המסר דרך סיפורים, כמו האח החדש של איתמר.
זה בסדר שהילדה תחקה את התינוקת ותרצה להתנהג כמוה. אל לך לשכוח שהיא עדיין תינוקת. תינוקת גדולה, אבל תינוקת.
נכון היה להכניס אותה למסגרת אפילו מעט קודם. כרגע המנעי מלקיים כל תהליך של גמילה. ממילא עלולה להיווצר רגרסיה לאחר הלידה.
השתדלי שלא להקשות על הילדה ולהבין שאף היא עדיין תינוקת. כתבה בנושא זה תוכלי לקרוא באתר שלי תחת "מהתקשורת". גם מאמרים בנושא מופיעים באתר זה או באתר שלי. אם לאחר מכן יהיו שאלות, אני פה.
לידה קלה ובהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולות לא רצוניות?מיכל19/01/2010
בתי בת 5 וחצי, בתקופה האחרונה היא החלה לעשות פעולות שחוזרות על עצמן, כמו לדוגמא מעין לירוק לעבר כל כף רגל, או להזמיד את אצבעות יד ימין לאצבעות יד שמאל, ולחזור: "זרת וזרת, אגודל ואגודל", כשאני שואלת אותה למה היא עושה את זה, היא עונה "לא יודעת". האם אלה טיקים? להתייחס ולהפנות תשומת ליבה או להתעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה. דחוף!
מיכל21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
מיכל25/01/2010אשמח לקבל תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולות לא רצוניות
סמדר ריינר25/01/2010שלום מיכל,יכול להיות שזה טיקים אבל גם יכול להיות שזוהי פעילות אובססיבית שנועדה להפחית חרדה. כדאי לפנות לאבחון. אם אתם גרים במרכז, אתם יכולים לפנות למרפאת חרדה בניידר או למרפאת טורט באותו מקום כדי להבין ממה זה נובע ולמצוא את הטיפול ההולם. אין טעם להעיר את תשומת ליבה, אני מניחה שהיא שמה לב וזה מפריע לה גם, אך גם לא להתעלם אלא לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9אתי19/01/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן 9 שבד"כ הוא ילד טוב ותלמיד טוב ומצליח, השנה מתחילת שנת הלימודים הכל התהפך הוא מפריע, לא שקט, לא רגוע לא מקשיב לא מבצע את המטלות בכיתה וגם בבית צריך להכריח אותו לבצע מטלות כמו שיעורים וכדומה, המורה מתקשרת לעיתים קרובות ומדווחת על הפרעות והיא נוהגת להוציא אותו כמעט כל שיעור, מה עלי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9
סמדר ריינר19/01/2010שלום אתי,
כדי להבין מה לעשות צריך קודם לראות ממה נובעת הבעיה. האם ניסית לשאול את הילד מה קורה לו? האם קשה לו עם המורה, האם קרה לו משהו? האם נפגע ממשהו? תתחילי משם ואחר כך אולי נבין טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד הפריע בביה"סיונית19/01/2010
יש לנו ילד בחטיבת הביניים, אחד המורים התקשר אלינו הביתה על מנת להתלונן כי הילד הפריע לו היום בשיעור. ברצוני לציין כי בד"כ הילד אינו מפריע ( ואם כן, לא באופן כזה שהמורים מתלוננים ), מקרה חריג כזה היה גם פעם אחת לפני שנה אצל מורה אחר.
מה תפקידנו כהורים במקרה זה?
כיצד עלינו ההורים לנהוג עם הילד אחרי התלונה ? ( שיחה איתו ?, לכעוס עליו ?, להציב גבולות? , להעניש אותו?.... או כל דרך שתציע........)
האם בסיום השיחה עם הילד יש לדרוש ו/או לצפות מהילד להתנצל ולהבטיח כי לא ינהג כך בעתיד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם ולא עניתם?
יונית20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד הפריע
סמדר ריינר20/01/2010שלום אבי,
אולי קודם לברר? אם הילד לא נוהג להפריע בדרך כלל, מה קרה שהמורה ראה צורך להתקשר אליכם במיוחד? מה קרה לילד שהתנהג כך למרות שבדרך כלל זו לא הדרך שלו? חשוב להבין קודם את הסיטואציה כדי להחליט איך לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רגועה בלילה10019/01/2010
אני מאוד מתלבטת בעניין הרגלי השינה של ביתי בת ה- 6 וחצי חודשים. ילדה נינוחה ורגועה, יונקת, אוכלת מוצקים, ישנה בחדר שלנו, הולכת לישון בטקס שינה מסודר ונרדמת לבד. קמה לפחות פעמיים בלילה לאכול ועוד כמה פעמים לכל מיני... (מוצץ וכולי)
אני מתלבטת אם לנסות להפסיק את ההאכלות לילה או שזה בסדר בגיל הזה ? ניסיתי לתת מים והיא לא רוצה, ניסיתי לא להניק וזה מסתיים בצרחות.
האם צריך להנחיל הרדמות מגיל צעיר ? באיזה מחיר ? לתת לתינוק לבכות ולא להענות לצרכיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית הרגלי שינה בגיל הרך
נעמה סבג שמש19/01/2010שלום לך,
בשום אופן לא להגיע למצב שתינוק צורך ואנו לא נענים לבכי.
תחנוק בגיל כזה צריך לאכול פעם אכל בלילה.
ניתן להקנות הרגלי שינה וללמדו לישון לבד, ללא תלות בך או בציציצ, אך יש לעשות זאת תוך אינטליגנציה רגשית, אמפתיה והתחשבות בצרכיו. את מוזמנת לקרוא מאמרים שכתבתי בנושא באתר זה או באתר שלי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות - בן 4.5אורית18/01/2010
שלום רב,
בני הבכור, בן 4.5 הוא ילד מאד נבון, יש לו קליטה מהירה, חוקר, מתעניין, חברותי, עצמאי, אכפתי, מאד בוגר ומאד אחראי.
בבית ובסביבת המשפחה המורחבת לרוב הוא מתנהג יפה, הוא מעסיק את עצמו, אוהב לשחק עם אחותו ואיתנו, לשמוע סיפורים ועוד.
הוא ילד מאד אנרגטי וביומיום אין לי הרבה קונפליקטים איתו למעט בשעת השינה, יש לו גבולות ברורים, עם בעלי הגבולות קצת מטושטשים ויש יותר קונפליקטים על הרקע הזה אולם לפי ההתנהגות שלו בסביבת המשפחה והחברים לא הייתי חושבת שיש לו בעיות התנהגות.
הבעיה היא בגן. מאז שהוא היה במשפחתון הגננות תמיד אומרות שהוא מאד שובב, מרביץ ומשתולל.
כעת, בגן טרום חובה הגננת טוענת שאלמלא ההתנהגות הוא היה המצטיין של הגן. לא פעם הוא משתולל, מרבה לפתור בעיות בשליחת ידיים ובמפגשים הוא שולח מרפקים כל הזמן לילדים משני צדדיו. היא טוענת שהוא חברותי ובעל תכונות של מנהיג אך מאד כוחני.
יש לציין שיחסית קל "לאפס" אותו ואם הוא עשה משהו לא בסדר הוא מודה ומבין שטעה אך זה חוזר על עצמו הרבה.
שמעתי את אותם הדברים גם מהגננת של שנה שעברה.
שוחחתי עמו רבות, הוא טוען שתמיד מתחילים איתו, מרביצים לו והוא מגיב, והוא שוכח שאסור להחזיר וטוען שקשה לו להשתלט על עצמו. כל שיחה מביאה שיפור למס' ימים בלבד.
מאד הייתי רוצה שיתמתן בסביבת הגן אולם אני לא יודעת באיזה כלים לנקוט. אני מרגישה שאני יותר מדי עושה שטיפות מוח באחרונה ואני לא בטוחה שזו הדרך. ניסיתי את שיטת הנקודות (מתנהג יפה- מדבקה, לא מתנהג, יורדת מדבקה וכשמגיעים ל 10 מדבקות יקבל מתנה) אך לא נראה שזה משנה לו משהו...
בבית אנחנו לא מרביצים, משתדלים תמיד לשתף ולכבד, משקיעים המון בילדים ויש אוירה טובה.
חבל לי מאד בעיקר כי הוא ילד באמת מאד מוכשר וטוב ואני מרגישה שההתנהגות שלו בגן הורסת לו וגם מייצרת עוד קונפליקטים בבית.
אשמח מאד לשמוע תגובה מקצועית על מה ניתן לעשות...
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות
סמדר ריינר19/01/2010שלום אורית,
התנהגות של ילד היא לא דבר שעומד בפני עצמו, אלא היא ראי לעולמו הפנימי. לא כל דבר אפשר לווסת בכלים התנהגותיים כמו שתארת, כי ההתנהגות היא רק קצה הקרחון של משהו ולא כל הסיפור.
אם הכלים ההתנהגותיים והחינוכיים לא עובדים אולי אנחנו צריכים לעצור רגע ולחשוב מה קשה לילד.
אני לא מכירה אתכם מספיק, וזו רק השערה. יכול להיות שבבית הוא ילד טוב מדי? יכול להיות שיש ממנו ציפייה להיות בוגר עצמאי ואחראי, לאהוב את אחותו ולהתנהג יפה, ואין התייחסות לצרכים שלו להוציא תוקפנות, כעס, או סתם להיות קטן ולא כל כך בוגר ואחראי? (הוא בסך הכל ילד בן 4.5). אם זה כך, ייתכן שבגן זה מקום שבו הוא כבר לא מציח להחזיק את עצמו יותר, ובצדק.
אם ההשערה שלי נכונה, יכול להיות שבבית הוא לא מספיק מוכל, אם תהיה מספיק סבלנות בבית לכל החלקים שלו, לא רק לחלקים הנחמדים והבוגרים, אולי בגן הוא יהיה יותר אסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לתת חפץ מעבר?יעל18/01/2010
הי. אני זו ששאלה לגבי קשיי הירדמות של בתי. אני חושבת לתת לה חפץ מעבר. חשבתי על חיתןל בד פשוט אך לא כמו כולם.
השאלה שלי היא איך לגרום לה להיקשר אליו?
חשבתי אולי לישון איתו מספר לילות כי שיתפוס את הריח שלי ולשים אותו בינינו בכל פעם שאני מחבקת אותה. האם יש הצעות נוספות?
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה לשאלתי?
יעל20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפץ מעבר
סמדר ריינר20/01/2010שלום יעל,
את לא אמורה לתת חפץ מעבר. זהו חפץ שהילד בוחר בעצמו כשהוא בשל לזה, אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מזהה שבחר חפץ מעבר?
יעל20/01/2010יש לתינוקת שלי בובה שהיא מאד אוהבת. איך אני יודעת אם רוצהגם לישון איתה? מתי בד"כ הם בוחרים חפץ מעבר (כמובן שלא כולם)? הבת שלי בת שנה וחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפץ מעבר
סמדר ריינר21/01/2010שלום יעל,
זו ילדה קטנה, לא חייב להיות לה חפץ מעבר. אם יש לה היא תרצה אותו בעצמה, את לא חייבת להיות בשליטה על זה. שחררי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמות וחרדת נטישהיעל18/01/2010
שלום רב,
בתי בת שנה וחודש. מאז שנולדה קשה לה להירדם לבד והיינו מרדימים אותה בידיים תוך כדי נענוע. היא תמיד סירבה למוצץ ולכן היה לה קשה להרגיע עצה. כשהיתה בת שבעה חודשים הלכנו לייעוץ במכון השינה בתל השומר לפסיכולגית פעוטות. הומלץ לנו לעשות שיטת שתי דקות בכי ואז להיכנס לחדר ולהרגיע. עד אז הייתי ממש נגד לתת לה לבכות. השיטה לא עבדה טוב כי המתנה של 2 דקות בעייני היא קצרה מדי והתינוק לא מספיק להירגע ולכן אחרי שבועיים של סבל רב בכל הירדמות, שמעתי לאינסטינקטים שלי ונתתי לה לבכות חמש דקות והיא נרדמה (במקום עשרים דקות ומעלה שבהן אני נכנסת כל שתי דקות ואז יוצאת ורק יותר מסעירה אותה). תוך יומיים היא כבר הלכה לישון בשלווה ורוגע- מה שלא היה אף פעם והבנתי שלא נורא לתת לבכות.
בחודש וחצי האחרונים שוב היא בוכה בכל פעם שאני מניחה אותה.לעיתים הבכי נמשך כעשרים דקות עם הפסקות ואז אני לא נכנסת לחדרה לקחת אותה כי כל פעם זה נראה כאילו עומדת להירדם. אני לא מסוגלת להרדים אותה בידיים כי זה רק יפגע בה- גם כי מתעוררת כשמניחים אותה וגם כי אם תתעורר באמצע הלילה, לא תדע להרדים עצמה בחזר ולכן אני נותנת לה לבכות.
אני מאמינה שהיא בוכה בגלל שיש לה כעת חרדת נטישה רצינית וברגע שנפתור אותה , יהיה לה קל לישון. האם יש לך פתרון או הצעה?
אני מצטערת שזה ארוך, היה לי חשוב לציין את כל הרקע.
האם כדאי שאפנה לייעוץ פסיכולוגי בשביל חרדת הנטישה? בכל פעם שאני עוזבת את החדר היא בוכה כי היא רגילה להיות איתי, עוד לא חזרתי לעבודה כי אני תואר שני. נצד שני, היא לרוב נרגעת מהר אחרי שאני הולכת.
תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית הרגלי שינה לגיל הרך
נעמה סבג שמש19/01/2010יעל שלום,
קשה היה לי לקרוא את התיאור שתיארת. חרדת נטישה מופיעה גם כתוצאה מהעובדה שנותנים לילד לבכות ללא מענה לצרכיו.
סליחה, אבל בעיניי שיטת ה 5 דקות הינה מזעזעת ופוגעת באמון בין הורה לילד. אני מאמינה גשה הדרגתית בה עושים את הדברים מתוך רגישות ואינטליגנציה רגשית, תוך התחשבות בצרכי הילד.
חשוב שתעשי את הדברים בצורה הדרגתית על מנת שתהיה הסתגלות לעניין.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את יכולה לפרט?
יעל20/01/2010שלום נעמה,
כאב לי מאד לקרו את תגובתך. לכן מה שאני כותבת הוא קצת ארוך ואני מתנצלת, אך חשוב לי שתביני את התמונה המלאה. חשוב שתביני, אני לא אמא רעה שפוגעת בתינוקת שלה ונותנת לה סתם לבכות. אני נותנת את כולי לתינוקת שלי וכל הסובבים אומרים שאני מגזימה. אני לא צריכה להוכיח עצמי, אבל בכל זאת אסביר לך את השתלשלות העניינים כי חשוב לי שתייעצי על סמך זה.
ניסיתי איתה שיטות הדרגתיות, וזה לא הצליח. אשמח לשמוע על רעיון חדש. יש לי המון סבלנות, אך ראתי שהיא רצתה להירדם רק בידיים ולכן נאלצתי לתת לה לבכות. זאת משום שפתאום כאשר החלה לשבת ולהיעמד במיטה, החלה לישון פחות טוב היות ובכל פעם שהתעוררה בלילה, היתה צריכה שארדים אותה בחזרה ואיכות שנתה נפגעה. גם זה פוגע בהם. כך שבסופו של דבר ראיתי שהיא חייבת ללמוד להירדם לבד ואני לא הצלחתי עם שום דבר הדרגתי. שיטת הרם הורד למשל היתה פי כמה סבל בשבילה. עד שהיא נרגעת כלי לקחתי אותה, אני כבר מורידה אותה?! או השיטה שבה אני בחדר כשהיא במיטה גם חרפנה אותה כי היא לא מבינה למה אני לא לוקחת אותה, אז מתחילה לבכות ואז אם אני לא אקח אותה זה גם לא לתת לה מענה. ואם אקח וארגיע ואז אניח היא עוד יותר משתגעת מזה. לכן השיטה שאני פיתחתי כאחת שמותאמת לבתי היתה שאם בוכה בכי היסטרי ולא בכי שהוא "מנטרה" (שזה בכי יללני), אז אחרי דקה, שתיים אקח אותה. ואם יש נסיגה כמו אחרי חיסון וכו', שאז יש סיבה לבכי ואני חייבת להוציא אותה, אז אחרי שיוצאת מזה, אני אתן לה לבכות כמה דקות כדי לחזור ללמוד להירדם לבד. זה נשמע לך אולי אכזרי, אבל מה שקורה זה שגם כאשר אני מרימה אותה ומרגיעה אותה בכל פעם שבוכה, היא עדיין בוכה כשאני מניחה אותה, ולכן אני מבינה שאני רק אאריך את הסבל שלה אם כל פעם ארגיע אותה ואז אניח אותה. מה גם שאז מתחילה להתעורר בלילה וחייבת שארדים אותה בחזרה. בנוסף כשנרדמת עליי, היא מתעוררת כשמניחים אותה ובוכה, אז אין לי איך לצאת מזה ולכן עדיף לעיתים בכי של כה דקות מאשר כל פעם חצי שעה של בכי, הרגעה, בכי, הרגעה.
אני אשמח אם יש לך רעיון אחר. כדרך אגב, מאז כתבתי לך, היא כבר נרדמה 4 פעמים בשלווה ובלי כל בכי וישנה הרבה. יש פעמים שיש נסיגות ואם אשבר, אז היא הכי תיפגע כי היא לא תלך לישון בשלווה עם עצמה. כן אשמח לשמוע על שיטה אחרת, כך שבנסיגה הבאה לא אתן לה לבכות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו על השאלה שלי
יעל20/01/2010אשמח אם מישהיא תענה על שאלתי כי דילגו עליה.
תודה ואני מצטערת שזה כ"כ ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקניית הרגלי שינה לגיל הרך
נעמה סבג שמש21/01/2010יעל שלום,
אין לי ספק שהדרך בה הרדמת את תינוקך אינה מעידה על טיב האם שאת!
אם חלילה השתמע אחרת מדבריי, אני מתנצלת.
כיועצת להקניית הרגלי שינה לגיל הרך, אני פשוט סולדת משיטת החמש דקות ,ומשם נבעה תגובתי.
השיטה בה אני עובדת היא שיטה הדרגתית. אני מצטערת, אך אין זה אפשרי לתאר את כל הליווי בין חודש הימים, בצורה כזו על גבי הפורום. השיטה מותאמת לכל סגנון הורות ולטמפרמנט של אותו הילד, לכן אין באפשרותי לפרט בצורה כזו.
כמו שאמרתי, בצורה הדרגתית, תוך רגישות והבנת צורכי הילד, נראה לי נכון יותר.
כדי לדעת איך לעשות זאת הדרגתי אצלכם, אני צריכה להיות חלק מהתהליך.
אני מקווה שלא תזדקקו לזה.
במידה וכן, כתבי לי ואנסה לעזור.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר?מאיה18/01/2010
שלום,
אני אמא לילד בן 10. נודע לי כי לאחרונה הזכירו בכיתה את המילה סקס ובני ביחד עם בת כיתתו כתבו בגוגל את המילה וראו מין אוראלי. חקרתי את בני והוא סיפר לי שראה איש ואישה עירומים. לאחר שהמשכתי בחקירות הוא צחק ממבוכה ואמר זה מגעיל ופחד שאעניש אותו. אמרתי לו שאני לא אעניש אותו , אלא אם לא יספר או ישקר. חשוב לי, אמרתי לו, שתהיה פתוח וגלוי איתי .הוא סיפר מה ראה ואני הסברתי שסקס אלו יחסי מין, יחסים של מגע בין גבר ואישה מבוגרים , זהו דבר טבעי ולא מגעיל. עוד אמרתי שאני מוכנה להשיב על כל שאלה שלו בנושא, גם אם הוא חושב שזה מגעיל. ביקשתי שלא יכנס יותר לאינטרנט ויבדוק שיפנה רק אליי כי הרבה פעמים הדברים שמוצגים באינטרנט הם מעוותים, מגעילים ולא משקפים את המציאות.
האם פעלתי נכון? אני לא ארתע משאלות ואם ישאל אענה לו ואציג ספרים.זה בסדר? ממה להמנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה עשית
ליאת גרוס18/01/2010שלום מאיה
הגבת בצורה טובה מאד. גם תגובתו נורמלית ומותאמת לגילו.
חשוב לוודא כי אכן לא פותח אתרים אלו שוב. גם אם זה אומר להשאיר דלת פתוחה, לבדוק מהם האתרים האחרונים שנכנסו אליהם וכו'.
במידה וישאל חשוב לענות לו אך בלי לתרום פרטים שאינו יודע. להסביר שמין הוא דבר נעים אך אינו מתאים כלל לגילו . אל תתעסקי עם זה יותר ממה שהוא שואל.
רב הסיכויים שיעזוב את הנושא עד להודעה חדשה.
אם לא, זה כבר בעייתי. חיזרי אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמות גנאי בגן חובהמימה18/01/2010
בתי נמצאת בגן חובה. היא ילדה פעילה וחברותית, חכמה ורגישה. בוגרת מאוד לגילה.הבגרות מתבטאת גם בהתנהגות מאוד "שקולה" בדרך כלל , אבל גם בפיזיות שלה - גופה "מרופד" מעט מעל הממוצע.
היום היא סיפרה לי שיש מספר ילדים בגן שמצמידים לה את התואר "שמנה" בפניה.
אני מוצאת את עצמי קצת אבודה ולא יודעת איך לתמוך ולהעצים אותה.
האם יש לכן כיוון בשבילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות בגן חובה
ליאת גרוס18/01/2010שלום מימה.
אני אענה לך תשובה שאינה פוליטקלי קורקט, אבל משקפת מציאות.
בנות בגיל זה מתרחקות מבנות שמנות. גם אם לא יקראו לה בשמות בנוכחותה, הן תעשינה את זה מעבר לגב. אין להן יכולת אמפתית מפותחת להתחשב ברגשותיה.
הייתי פועלת בכמה רמות:
1. לעזור לה לרזות. לא צריך לאמר לה שהיא חייבת לרזות, אלא פשוט לדאוג שבבית לא יהיו ממתקים ולהגביל את כמות האוכל כאשר מגזימה.
2. להדגיש בפנייה את הדברים בהם היא טובה על מנת לאזן ולהתגבר על העלבון
3. לסייע לה להמציא מספר משפטי תגובה כאשר מכנים אותה בשמות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות זעם-ילדה בת 4.5ליאת18/01/2010
שלום, בתי בת 4.5 ילדה שקטה שלרוב מתנהגת יפה, למעט התקפות זעם שיש לה כאשר לא מספקים לה את מבוקשה או שדברים לא לרוחה (אציין שזה לא קורה בגן), כמו: שבעלי אסף אוסף אותה מהצהרון והיא בוכה וכועסת שאני לא אספתי אותה, או שהיא מציירת והציור לא יצא לה טוב היא בוכה ומקמטת את הציור, ולא רוצה לנסות שוב, ולפעמים סתם על שטויות...
התקפות הזעם קורות בתדירות יומיומית שמלוות בבכי וכעס, בדר"כ אני שולחת אותה לחדרה להירגע ושם היא בוכה עד שאני באה ומרגיעה אותה.
אני ממש אובדת עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות זעם
סמדר ריינר18/01/2010שלום ליאת,
לילדה שלך חסרים כלים להתמודדות עם תסכולים, וצריך לצייד אותה בהם. לשלוח אותה לחדר זה לא עוזר לה וגם פוגע בה.
אפשר לדבר איתה על כך שלפעמים הציור לא יוצא, ולפעמים אפשר גם לתקן את הציור, "אולי תראי לאמא מה לא יצא וננסה ביחד", כשאמא לא באה לקחת אותה אפשר להציע לה לדבר איתך בפלאפון, או לדבר איתה על כך שעוד מעט היא תראה את אמא, לשתף אותה אם ניתן, איפה אמא נמצאת ולמה לא יכלה לבוא. אפשר לחזק אותה על התנהגויות חיוביות - כל פעם שהמתינה בסבלנות, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 שגונבסמדר18/01/2010
שלום רב,
בני בן 10 ולומד בכיתה ד'. ילד טוב בלי בעיות התנהגות מיוחדות ומקובל חברתית.
היום גיליתי כי חיטט בילקוטן של שתי בנות מהכיתה וגנב כסף מהארנק שלהם.
יש לציין שבהתחלה אמר שמצא את הכסף והתבייש להודות אך תוך כדי חקירה מעמיקה הודה וסיפר את כל הסיפור. זו פעם ראשונה שהוא גונב מילדי הכיתה, ותוך כדי חקירה התברר לי שלפני כמה ימים כששהינו אצל הוריי לקח שטר של 50 ש"ח מארנק שהיה מונח על המזנון ואשר היה שייך לאחי.
אין לו בעיות כספיות, יש לו קופת חיסכון פרטית עם די הרבה כסף שהוא יכול להשתמש כאוות נפשו. אני לא מבינה את הדחף שהניע אותו לגנוב. אני מאמינה שמפאת גילו הוא מודע לחומרת הפעולה. שוחחנו על כך ארוכות, הסברתי לו את כל השלכות העניין ועושה רושם שהוא התבייש במעשהו ושהוא הבין. אני נותרתי עם הרבה שאלות פתוחות כמו - מה עושים עכשיו? מענישים? ואם כן איזה עונש הכי אפקטיבי?
מה עושים עם הכסף שגנב? האם ניתן להשיב לבעליו או לא? לא הייתי רוצה שיצא לו שם רע של גנב בכל בית הספר.
והכי חשוב לי להבין את המניע לכל המעשים הללו שהגיעו פתאום משום מקום ושלא קדם להם כל סימן או התראה... למה הוא עשה זאת? ואיך כמובן למנוע הישנות של התופעה?
אנא עזרתכן
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10 שגונב
סמדר ריינר18/01/2010שלום סמדר,
כאשר ילדים גונבים הדבר מהווה בדרך כלל איתות על מצוקה ריגשית כלשהי. לא תארת מה קורה בבית. ייתכן שהוא חש שפעם הוא קיבל סוג של התייחסות, אהבה, או תשומת לב שנפסקו או השתנו לאחרונה, מסיבה כלשהי (הולדת אח, פרידה של ההורים, יציאה לעבודה של ההורים, משבר אחר) והוא מנסה באופן לא מודע להחזיר לעצמו את האבידה דרך הגניבות.
כדאי לשוחח איתו ולחשוב ביחד מה קרה, ולנסות להעניק לו תשומת לב נפרדת.
לגבי הכסף שגנב, אם אתם מתביישים להחזיר אותו, אפשר באופן חד פעמי לתת אותו לתרומה. בודאי שזה לא יהיה נכון שהוא יהנה ממנו.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר18/01/2010תודה על תשובתך אך בבית לא אירע שום דבר יוצא דופן ש"גזל" ממנו תשומת לב....לכן מפליא אותי באמת מה גרם לו לעשות זאת...
האם יש מקום להעניש אותו על מעשה זה ? ואם כן איזה סוג של עונש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר18/01/2010שלום סמדר,
אני לא כל כך בעד עונשים, מנסיוני הם לא משיגים את מטרתם ומשפילים את הילד. תנסו לבדוק טוב יותר האם מציק לו משהו. ילד לא סתם מתחיל לגנוב. יכול להיות שקרה לו משהו שאתם לא יודעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר18/01/2010תודה על תשובתך אך בבית לא אירע שום דבר יוצא דופן ש"גזל" ממנו תשומת לב....לכן מפליא אותי באמת מה גרם לו לעשות זאת...
האם יש מקום להעניש אותו על מעשה זה ? ואם כן איזה סוג של עונש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת טיטולים-בבית גמול,בגן להיפך.קרן18/01/2010
שלום רב,
בני בן השלוש התחיל לפני שבוע את הגמילה בצורה בוגרת מהירה עם מוכנות- מיד הבין את העיניין(אחרי שצפה רבות בקלטת "ללא חיתולים",ניסה רבות את השירותים ומקבל פרסים על הצלחותיו).
בבית הוא לא מפספס בכלל.
קקי בסיר,פיפי בשירותים. כך גם במקומות נוספים שאנו איתו ובבית הסבתא.
הבעיה רצינית בגן. לא מוכן לעשות בשירותים.הבאנו גם את הסיר לגן-גם סירב.
ורק עושה במכנסיים.
בבית בשינה הוא מתנגד לטיטול-שממש מציק לו.
כיצד לנהוג? הצענו פרס גדול אם יעשה צרכיו בגן,ואין התקדמות.
בבית הוא גמול 100 אחוז,ובגן להיפך.
ממתינה לתשובתך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה היום- אנו בלבטים.
קרן18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה היום- אנו בלבטים.
קרן18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים
סמדר ריינר18/01/2010שלום קרן,
אין מה לעשות, תצטרכו להיעזר בסבלנות, ולהרפות מהלחץ. אין פיתרון אחר. בסוף כולם נגמלים, ברגע שבגן כולם יעשו בשירותים יהיה לו לא נעים. בינתיים, תעזבו את זה. אם תתעקשו אתם עלולים להחמיר את המצב ואז גם כשירצה להיגמל, הוא עלול לעשות לכם דווקא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אך האם להמשיך לשלוח אותו ללא ט
קרן18/01/2010ללא טיטולים? או להעביר אותו למצב מבלבל עם טיטול בגן.
כיום הוא חוזר עם 2-3 החלפות מהגן.בבית עצמאי כ"כ ללא פיספוסים.
אנו חוששים שיחלה בדלקות בשתן בשל התאפקויות/התקררות כשהוא רטוב,וגם ממצב רגרסיה.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
סמדר ריינר18/01/2010שלום קרן,
לא נראה לי שיש טעם להמשיך לשלוח אותו ללא טיטול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים הנורא (מאד)אמא18/01/2010
שלום רב,
אני אמא לבן 4.5 ובת שנתיים ובהריון מתקדם ואני שואלת ביחס לבת השנתיים. כבר תקופה די ארוכה שבתי מכתיבה לנו מה התפקיד של כל אחד בבית (שלי ושל אביה ולפעמים מוטלות משימתו גם על סבה- אם הוא נמצא אצלנו בבית) ואם אנחנו לא פועלים ע"פ תכתיביה היא צורחת, צועקת ולא נרגעת, עד שאנחנו לא עומדים בזה- ומתקפלים- ואז במקרה הטוב מפסיק הבכי עד שהוא מתחדש ביחס למשהו אחר. יצוין כי אנחנו משתדלים כן לשתף עמה פעולה, אבל כשהדבר לא מתאפשר - היא משתוללת ופשוט לא ניתן להרגיעה אלא בדרך של היענות לתכתיביה כאמור.
למשל - הבוקר היא החליטה שסבא שלה, שביקר אצלנו בבית, יחליף לה טיטול וילביש אותה. הסברתי לה שסבא לא יודע להחליף טיטול ושהוא ילביש אותה כבקשתה. כמובן שההסבר נפל על אזנים ערלות והיא לא הפסיקה לבכות ולהשתולל כל הבוקר ולהגיד בלי סוף "סבא יחליף טיטול!!", משהצרחות וההשתולליות וההשטחויות על הרצפה וזריקת הראש לאחור לא פסקו, החלטתי להלביש אותה בכח, להושיב אותה באוטו בכח (מבלי לאפשר לה לטפס לכסא לבד) והורדתי אותה בגן כשהיא בוכה.
אני מנסה להיות סבלנית, להתעלם מהבכי והצרחות, מנסה להסביר שאמא ואבא הם אלו שמחליטים מי יעשה מה, מנסה לתת לה חופש פעולה כמה שאפשר, מנסה לאפשר בחירות, מסבירה שכשהיא בוכה אני לא מבינה מה היא רוצה וממתינה לסיום הבכי- שום דבר לא עוזר!! הילדה לא מפסיקה לצרוח.אשמח לקבל עצות בנוגע להתנהגות זו באופן כללי וספיצפית - איך הייתי אמורה לנהוג בסיטואציה שתיארתי הבוקר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות וסמכות הורית
נעמה סבג שמש18/01/2010שלום לך,
אני נמנעת מלהתייחס לסיטואציה הספציפית כיוון שצריך להיות פה שינוי כללי בהתנהלות. אינכם צריכים להשתדל למלא את רצונה. הגבולות בבית אינם ברורים כלל וכך גם הסמכות ההורית. עליכם לעבוד על כך בדחיפות.
אין לאפשר מצב בו הילדה מנהלת אתכם, בשום אופן.
את מוזמנת לקרוא מאמרים שלי בנושא באתר זה או באתר שלי.
עליכם לעשות עבודה עוד בטרם הלידה.
בהצלחה ולידה קלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שמחה לקבל התייחסות ספיצפית
אמא19/01/2010לסיטואציה שתיארתי. זה יעזור לי מאד. ברור לי שיש בעיה של גבולות וסמכות הורית ושאנחנו צריכים לעבוד בנושא, אבל מאד הייתי רוצה לקבל עצות פרקטיות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום הסמכות ההורית
נעמה סבג שמש19/01/2010היי,
חשוב ללמד את הילדה דרכים להרגע ולעזור לה להרגע בחדר. "לקחת פסק זמן" מהסיטואציה.
גם אם היא צורחת, להכניסה להרגע (בתחילה יש להכנס איתה, עד שתלמד את הנושא)ולהיות איתה. לא לדבר ולהסביר בשלב זה, אלא רק לאחר שתרגעו. כרגע אינה פנויה להקשבה ואין בכך תועלת.
לאור הסיטואציה שתיארת, התנהלת נכון בבקר. איתה יש לעבוד כרגע בדרך הקשה.
יש לעשות עבודה קשה ואינטנסיבית, להמעיט בדיבורים והסברים. בפעם השלישית, במקום לומר- לעשות. לקחת אותה מיד להרגעות.
התמידי ותראי תוצאות,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסף שכחתי לציין...אמא18/01/2010
בני מציק לילדים בגן, הגננת טוענת כי הוא מרבה להציק והתגרות בילדים.
הוא ילד שבודק גבולות בלי סוף ונראה שהוא פורק עול בגן. כי בבית הגבולות הן חד משמעיות.
הוא נפגש עם חברים לפעמים אחר הצהריים, בעיקר מגיעים אליו.
בנוסף הוא החל לשקר לגבי כל מיני דברים ואני לא מדברת על המצאות של ילדים, הוא משקר כשהוא מפחד לומר את האמת ובכדי להתחמק מעונשים, או כעסים שלנו ההורים ושל הגננות שלו.
כששאלתי אותו למה הוא שיקר אז הוא אמר שהוא לא רצה שאכעס עליו.
אינני יודעת כיצד להתמודד עם העניין של השקרים בנוסף מה את מציעה? האם זה טבעי לגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה, אפשר בבקשה גם על...
אמא18/01/2010מה שהוספתי בהודעה שאחרי?
יש מצב שיש בזה מן הצדק אנסה להרפות קצת. פשוט מפי הגננת זה היה נשמע לי חריג, ולא מתאים לגילו. למרות שמפיה הרבה דברים טבעיים נשמעים לעיתים חריגים, אולי אדבר איתה בנוסף על הגישה שלה לאיך שהיא מציגה את הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתם אותי בשאלה השניה?
אמא19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
אמא20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)