מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להמשיך בגן?רינת03/11/2009
שלום רב,
בתי בת שנה ו- 9 חודשים נכנסה לגן של 30 ילדים בספטמבר האחרון.
ביולי האחרון כשהיא בת שנה וחצי ילדתי. לפני הלידה שהתה הילדה אצל אמי ואחר כך חודשיים איתי בבית.
הכניסה לגן מאוד קשה וכעת קצת יותר מחודשיים אחרי הילדה עדיין בוכה בבוקר ולסירוגין במהלך היום כאשר היא צועקת אמא אמא, בלילות היא מתעוררת כשהיא קוראת לי, הילדה הפכה להיות עצובה מאוד (מה שמאוד לא אופייני לה) וחסרת תאבון ונדבקת אליי כל הזמן.
תמיד היא היתה קשורה אליי מאוד אבל לא ככה.
יש ציין שהיא גדלה בסביבה מאוד מאוד מפנקת...
יש לי אפשרות להשאירה ביחד עם אחיה אצל אמי לתקופה של עוד חצי שנה (עד פסח).
השאלה היא האם אני לא אעשה טעות שאוציא אותה מהגן, האם זה פינוק או שמא חרדת נטישה אמיתית.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך בגן.
סמדר ריינר03/11/2009שלום רינת.
מדובר בילדה קטנה מאוד, כך שהמילה פינוק נראית לי פחות מתאימה. יכול להיות שהשנוי בכמות תשומת הלב שהיא מקבלת היה פחות מדי הדרגתי. את בעצמך מבינה כמה קשיים עברו עליה. גן של 30 ילדים עבור ילדה כה קטנה יכול להיות קשה באמת. הייתי שוקלת להקל עליה, אם בכיוון של הוצאה מהגן או כל דרך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתיים לילדה בת 12מושיקו02/11/2009
הבת שלי בת 12 יפה וחכמה אבל חסר לה ביטחון עצמי בחברה וכתוצאה מיכך היא לא משתתפת הרבה בפעילויות ולא יוזמת יחסי חברות ואינטרקציה עם ילדים אחרים.
מתאכזבת מהר מהחברות ולא עומדת ונלחמת על מה שהיא רוצה ומגיע לה.
אודה למי שיוכל להפנות אותנו לעזרה או סדנא או טיפול שיכול לשפר את המצ ולהעלות את המודעות העצמית והביטחון שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
סמדר ריינר03/11/2009שלום מושיקו,
כדאי לכם להתעניין באיזור מגוריכם האם והיכן נערכות קבוצות לילדים בגילה בנושא מיומנויות חברתיות.
אפשר להתעניין אצל פסיכולוגית בית הספר, וגם באינטרנט, אם תקלידו בגוגל "קבוצה למיומנות חברתית".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה?לירי02/11/2009
ילדי השלישי (מבין ארבעה) בן החמש עובר תקופה קשה.
לפני כשלושה שבועות החל להתלונן על כאבי גרון ואח"כ הסתבר שכאבים אלו הם כוונה לבחילה ופעם אחת אף הקיא. כל התופעה של הבחילות מלווה ברעידות גופניות והסטריה תוך כדי מלמול: אני מפחד להקיא. לאחר בדיקה נרחבת אצל רופא משפחה הכוללת בדיקות דם, שתן וצואה (כיוון שתופעות אלו נמשכו כשבוע באופן אינטסיבי) קיבלנו את תוצאות הבדיקות והכל תקין.
מאז אותה תקופה, "משתמש" בביטוי: אני מפחד להקיא בכל מצב חרדתי שהוא עובר בבית ובגן כגון פרידה בבוקר, בהשכבה לפני שינה או כשאני נאלצת לצאת מהבית ולהשאירו עם אביו או עם סבתו אותם הוא מאוד אוהב. הפרידות בגן ממני היו מאז ומעולם מלוות בבכי עוד מינקות ודי התרגלתי למצב והשלמתי עם התופעה, תוך בדיקה מתמדת עם הגן כי אכן תופעת הבכי מסתימת מהר לאחר לכתי. לאחר אותו שבוע בו לא חש טוב וחזר לגן החלו תופעות הפרידה להחמיר: הילד תופס בי בכוח, צורח וצועק: אני מפחד להקיא, אני אקיא. כל זמן שהותו בגן מצבו הנפשי מתחלף משיתוף פעולה ומשחק לאדישות ובכי. כל בכי מלווה במילים החוזרות של הרצון להקיא.
חשוב לציין שכל הצוות החינוכי בגן והגננות מעורב בסיפור ובכל ערב אני מקבלת דיווח מהגננת הראשית ואני בטוחה ושמחה על שיתוף הפעולה. בימים האחרונים המצב קצת השתפר, הבכי התמעט, שעות השמחה בגן עולות על זמני המצוקה, אך לצערי הילד מפתח תלות אובססיבית לגבי הגננת הראשית וחווה חרדת נטישה כפולה כשהיא נאלת לעזוב את הגן חצי שעה לפני סיום הגן בכל יום. ואני שולחת ילד בוכה לגן ומקבלת אותו בוכה בצהרים. המצב מתסכל ומתיש. זה אינו גן חדש ואני בטוחה (לאחר אינסוף בדיקות ושאלות) כי הבעיה אינה בגן אלא במשהו רגשי שהילד עובר.
מה עושים? איך מרגיעים את הילד ואת עצמי? הילד פשוט מתיש את עצמו וקשה לו להנות בכל מהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר03/11/2009שלום לירי,
נראה שהילד מקבל הרבה התייחסות סביב הסימפטון הזה, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת איזה התייחסות הוא מקבל סביב דברים אחרים. מצד אחד נראה לי חשוב לתת התייחסות מינימלית ביותר להתנהגות ההיסטרית וכמה שפחות להענות לדרמה שהוא מייצר, מצד שני חשוב לתת לו הרבה תשומת לב באופן יזום ולא כזו שהוא מפעיל על ידי ההתנהגות שלו, וסביב דברים אחרים. האם מתאפשר לך או לאביו זמן לבד איתו? לשחק ביחד או סתם להיות ביחד? חשוב לתת לו חיזוקים סביב תכונות אחרות שלו, מלבד ההיסטריה - דברים שהוא מצליח לעשות, לתת התייחסות כוחות שלו ולא רק לחולשה. הוא כנראה מתקשה למצוא את מקומות בין 4 הילדים במשפחה, וחשוב למצוא דרך לתת לו מקום דרך ייחודיות אחרת ולא היחודיות שנוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא משתלבת בגן- לא נענתי לשאלתי בעברמיכל02/11/2009
היי,
בתי בן ה 4 החלה השנה גן טרום חובה, עד עכשיו הייתה בגן פרטי , ילדה מקסימה וחברותית, תמיד רצו להיות בקירבתה, היו באים אליה המון חברים וכו', מאוד מקובלת בקרב חבריה.
השנה לא מצליחה להשתלב בגן , יש לציין שזהו גן חדש עם גננת חדשה וילדים חדשים , בהתחלה היא לא רצתה בכלל ללכת לגן ואומרת שלא כיף לה כי אין לה חברים, מה שכן, היא גם לא מנסה, היא "מחכה " שיגשו אליה. ולפעמים מציקה לילדים בזמן משחק .התחלתי להזמין לה חברים מהגן אחר הצהריים לפחות פעמיים בשבוע והיה נראה שהמצב משתפר. הגננת אומרת לנו שהילדה לא משתלבת לא מוצאת את מקומ ה, ולא משתתפת במפגשים- מה שמאוד לא אופייני לה , אני מרגישה שהיא הולכת " לאיבוד" ואני ממש לא יודעת איך לעזור לה, הייתה שיחה עם הגננת בנושא, אבל לא נראה שהיא מנסה, או יודעת לעזור ,
אשמח לעצה טובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבו בגן.
סמדר ריינר02/11/2009שלום מיכל,
את מספרת שהזמנת אחרי הצהריים חברים מהגן האחר, שזה לכשעצמו חיובי ויפה, אבל איך זה יכול לשפר את הרגשתה בגן הזה? למה בעצם לא לנסות לתאם עם האימהות ולהזמין ילדים מהגן הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסמדר ריינר היקרה!אנונימית02/11/2009
סמדר היקרה ולכולן שלום רב,
אני רוצה להתייעץ בקשר למצב שמטריד אותי בשנה וחצי האחרונה.
לא מזמן חגגתי את יום הולדתי ה-17 והבטחתי לעצמי (כרגיל) להתחיל דף חדש ונקי.
הבעיה שלי היא שאני מבטיחה ו"אוכלת" את עצמי מבפנים ולא ממש מקיימת.
בשנה האחרונה הבטחתי לעצמי לפחות 20 פעמים ואף יותר. אני תמיד אומרת לעצמי "זהו מספיק, אני רוצה להתחיל דף חדש בלי כתמים" אבל יום למחרת אני פשוט מרימה ידיים וחוזרת אל העבר והסיפור מסתיים.
אני תמיד מחפשת לעצמי מה שנקרא "סיבה למסיבה" כלומר, אני תמיד מחפשת מועדים למה כדאי לי דווקא בהם להתחיל דף חדש. לדוגמא בשנה שעברה אמרתי לעצמי שב- 1 לינואר (היום הראשון של השנה הלועזית החדשה) אני אפתח בדף חדש, ביום הולדתי ה- 17 הבטחתי את זה גם, בראש השנה, וכמעט בכול תחילת חודש חדש אני מבטיחה שוב ושוב שאני אפתח בדף חדש אבל מתברר שהכל לשווא.
כשאני אומרת "דף חדש" אני מתכוונת להתחיל הכל מאפס, כלומר להתאפס על עצמי, על העבר שלי, על המעשים הקודמים שלי ופשוט לשכוח לרגע הכול ולמחוק הכל ולהתחיל לחיות מחדש. להתחיל חיים חדשים מדף לבן ונקי. אני פשוט מרגישה עמוק בתוכי שאני פשוט חייבת להתחיל את דף חדש.
השאלה לי היא: האם יש לך איזה דרך שתוכל לעזור לי להתגבר על עצמי ולהתחיל סוף סוף את הדף החדש הזה? אני יודעת שלא צריך מועד מיוחד בשביל להתחיל אותו, פשוט צריך להתאפס על עצמך ונגיד מחר לקום ולהגיד "התחלתי הכל מחדש" אך זה אף פעם לא יוצא לי. איך אני מתגברת על עצמי?
ושאלה קטנה אישית שאת לא חייבת לענות אבל אני אשמח אם תביעי את דעתך.
האם את חושב שאדם יכול להתחיל דף חדש בזה המילה? להתאפס על עצמו ועל עברו ופשוט להתחיל לצעוד בדרכו מחדש? בחיים נוכל לפגוש את המושג "דף חדש" הרבה פעמים לדוגמא לקראת שנת לימודים חדשה, בחיים אישיים וכו'.
אני ממש הודה לך אם תוכלי לעזור לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דף חדש
סמדר ריינר02/11/2009שלום לאנונימית,
נשמע שאת מרגישה מצוקה ומאוד לא מרוצה מעצמך, ואת לא מסבירה למה. לא ברור מה את מרגישה שכל כך רע בך שאת מרגישה שאת חייבת למחוק את זה ולהתחיל דף חדש. והאמת היא שמאוד קשה להתחיל דף חדש מתוך כוונה למחוק את מה שהיה קודם, כי מה שהיה קודם הוא חלק ממך, וזה כמעט כמו לרצות להרוג חלק מעצמך כי הוא מאוד לא מוצא חן בעינייך. אני חושבת שהפיתרון צריך לבוא גם מהכיוון של יכולת את לקבל את עצמך עם הקשיים שלך. כולם עושים טעויות, זה אנושי, האם את מרגישה שעשית כאלה דברים איומים ונוראיים? האם יכול. להיות שגם אם את לא מושלמת, ויש לך קשיים ועשית טעויות עדיין את שווה, חשובה וראויה לאהבה? מותר לרצות להשתפר, אבל חלקית, בקטנה, לא לזרוק הכל ולנסות להחליף מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
אנונימית02/11/2009סמדר, הבעיה שלי היא לא שאני לא אוהבת את עצמי מספיק, אני כן רק שאני רוצה קצת ל"שפר" את עצמי ודברים מעבר מונעים ממני לעשות זאת. לכן חשבתי שאם אתגבר על עצמי אוכל להתעלם מדברים אלו, ובכך להתחיל "דף חדש".
תודה רבה על היחס.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגברות
סמדר ריינר02/11/2009לאנונימית שלום,
בדיוק זו הכוונה שלי, שיש דברים שמונעים ממך לשפר ואת רוצה לפתור אותם על ידי הימנעות/התעלמות מהם במקום קבלה שלהם או טיפול בהם. הדברים האלה לא ייעלמו כי הם חלק ממך, שאי אפשר למחוק אותו. צריך קודם כל להכיר בו ואז לראות מה עושים איתו.אני מקווה שעכשיו הייתי יותר ברורה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם בלי סיבהעדי02/11/2009
שלום !
אני אמא לתאומים בני 3 הם בגן חדש, עם עוד 33 ילדים. בני מסתדר יפה ומשחק עם כל הילדים וביתי יותר מופנמת ומסתבר שמשחקת רק עם אחיה. בבית הם מקבלים המון תשומת לב ולאחרונה ביתי ללא סיבה מוצדקת צועקת ובוכה, נושכת את עצמה ומתעצבנת בקלות .
אני מודעת לכך שלילדים בגילאים האלו יכולים להיות התקפי זעם כשהם לא מקבלים משהו או שילד לוקח להם חפץ וכו' והרעיון הוא לא לוותר ולתת להם לצאת מהמצב בו הם נמצאים. אצלנו זה קצת שונה כי איני יודעת מה מציק לה ,אני שואלת וכמובן אין לה תשובה גם כשהיא נרגעת. היא ילדה טובה וחכמה במיוחד.
אין לי את הכלים איך להתמודד כי איני יכולה לעמוד מן הצד ולראות אותה סובלת .
מה אפשר לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
נעמה סבג שמש02/11/2009עדי שלום,
גיל 3 זהו גיל בו אין קושי להציב גבולות לילד תוך כדי אמון מלא בינו ובין ההורה ותמיכה בילד.
בגיל זה התנהגויות שתיארת קורות לרוב מתסכול זה או אחר.
התמקדי עם ביתך בלימוד כישורים חברתיים ורגשיים.
למדי אותה להביע במילים את רגשותיה ואיך להתנהג נכון בחברה.
בדרך זו תלמד לבטא את עצמה מילולית במקום ההתנהגות שתיארת.
את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא באתר זה או באתר שלי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מינית מזה?בת-אל01/11/2009
שלום רב,
אני אמא לילד מקסים ,כמעט בן 5 שהתברך באינטלגנציה רגשית גבוהה במיוחד, בעל קישורים חברתיים טובים ורגישות גבוהה. הוא הילד הבכור שלנו ואנחנו מאוד קשובים לצרכיו.
מזה זמן רב ששמתי לב כי הילד מעדיף לבלות שעות משחק בקרב בנות ולא בנים, מבקש שאקנה לו בובות וממש דבק בענין הבלוי עם בנות מהגן גם בשעות אחה"צ ,מעדיף ללכת לחברות, מאשר להזמינן אלינו.כאשר שאלתי אותו להעדפה שלו לשחק עם בנות והאם יש לזה זמן או מקום מאפין הוא ענה כי הוא נהנה מהשהות במחיצתן יותר וכי רוב הבנים צוחקים עליו ולועגים לו על כך, והוא בוחר להתעלם."הן לא נלחמות ולא אלימות .."הוא אומר.
יש מעט דאגה אצלנו ואנו לא בטוחים עם יש לה בסיס .. הזהות המינית היא בתקופה זו?
האם יש צורך לבקש מעקב כלשהו מהגננת? לפנות למישהו או להניח לזה?
אשמח לתשובה,
אמא שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
סמדר ריינר02/11/2009שלום בת אל,
מדובר בגיל צעיר עדיין, לא ברור אם זה כיוון שימשיך להתבסס או משהו חולף. אני לא מכירה מספיק פרטים, למשל על הקשר שלו עם כל אחד מכם והאם הוא יכול להשפיע על ההזדהויות שלו, מה היחס שלכם בבית לתוקפנות ולאלימות, ו איך הוא תופס את יחסי המינים בבית והזוגיות שלכם ואיך והאם זה משפיע על הרתיעה שלו להתנהג כבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה לילדה בת 10שרית01/11/2009
אני אם חד הורים ילדתי עוברת הרבה קשיים בגלל הגירושים שחלו לפני 3 שנים אין מפגשים עם האב כי הוא לא רוצה יש רק שיחות טלפוניות לאחרונה בבית הספר היא החלה עם לחצים בחזה כמו איזה סטרס שעובר עליה אין לי מושג ממה ניסיתי לברר בבית הספר עם קרה משהו אבל לא.מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בחזה
סמדר ריינר02/11/2009שלום שרית,
קודם כל ליתר ביטחון כדאי להיבדק על ידי רופא, אי אפשר לדעת. מעבר לזה כתבת על בעיה בקשר עם האב, אך פחות על הקשר איתך. האם יכול להיות שיש ביניכם קשר חזק מאוד והילדה מעורבת לעיתים בתכנים מעבר לגילה? אולי היא מודאגת סביב דברים שאין לה כלים לדאוג לגביהם? לא כתבת איך היא מבחינה חברתית ולימודית, כך שמעבר לזה אני לא יכולה לדעת.אין ספק שגירושים קשים וניתוק קשר מצד האב גורמים כאב לב גדול לכל המעורבים. אם את לא מצליחה להגיע אליה וללהרגיע אותה, אולי כדאי להפנות אותה לטיפול כדי שיהיה לה מקום נייטרלי לדבר על מה שקשה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית?
בת-אל03/11/2009תודה על המענה. ברצוני להדגיש כי אנחנו ביחסים מאוד טובים ודי קשורים אחת אל השניה.. הוא היה איתי בבית בשנתיים הראשונות לחייו.
היחסים בבית לגביי אלימות :אנחנו מגנים כל מיני משחקים בסכינים ורובים, ומציינים כי מדובר באלימות ולא תומכים בה, אך הילד בבית משחק משחקי דימיון ומדמה מלחמה.. גיבורי על וכו'.
הזוגיות בבית מצויינת, והילדים רואים כי ישנם חיבוקים ומילות אהבה בצורה פתוחה וחופשית.
פשוט נדמה היה לי כי עצם זה שהילד מעדיף משחקי חברה יותר בקרב בנות בצורה עיקבית יכולה אולי להעיד על משהו מאוזן.
תודה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגןבעיה במשקל01/11/2009
שלום רב, ילדי בן 3 ו 9 חודשים, ויש לנו בעיה. בגן יש לו גננות שהוא נורא אוהב והן איתו כל הזמן, במשך השבוע מגיעים אליהם מורים ללמד מקצועות שונים כמו אגלית, מתמטיקה, מוסיקה וכו'. עם כל אחת מהמורות ומהגננות הילד בסדר גמור, פתוח, שמח, אוהב כך הוא אומר לי וגם הגננות. אך יש בעיה שהמנהלת של הגן מגיעה אלייהם לגן פעמיים בשבוע למשך שעה ומלמדת אותם מתמטיקה הוא כולו נסגר. היו ימים שאני הבאתי אותו לגן והוא ראה אותה פתעום והחל לבכות, בפעם האחרת ראה אותה ומרוב התרגשות הקאי. היא טוענת שצריך לפנות את הילד לטיפול שהוא ילד סגור מאוד ולא נוהג לדבר. הגננות בגן שנמצאות איתו כל הזמן אומרות לי שאין שום בעיה עם הילד כיוון שהוא בסדר גמור עם כולם פרט למנהלת כשהוא רואה אותה הוא כולו נסגר ואפילו מפחד ללכת לעשות פיפי. הגישה שלה היא גישת צעקות והוא ילד שלא רגיל לצעקות. אני דברתי איתה ואמרתי שלא נראה לי שצעקות על ילדים יזרו לה במשהו והיא לקחה זאת לצומת ליבה. ומצד שני אני לא יכולה כל החיים לרוץ אחרי אנשים שמדברים אליו לא יפה שצועקים אליו לכן אני רוצה לדבר איתו ולא יודעת כלכך מה להגיד לו מה ההמלצה שלכם לגבי העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בגן
סמדר ריינר01/11/2009שלום לך,
נשמע לי שדברים קצת יצאו מפרופורציה. מדובר בילד קטן, ומאוד טבעי שהוא יצטרך דמויות קבועות וכאשר מגיעות דמויות פחות קבועות עם גישה קשוחה יותר זה מרתיע אותו. אומנם התגובה קיצונית, אבל עדיין לא הייתי מסיקה מזה שהוא צריך טיפול, או ש"כל החיים תצטרכי לרוץ אחרי אנשים שמדברים אליו לא יפה" גיל 3 ו-9 חודשים זה לא כל החיים ובהחלט הוא זקוק לך שתתערבי עבורו לפעמים עד שהוא יתחזק. זה בהחלט תפקיד של הורים להגיד לגננת או למנהלת שלא תצעקנה על הבן שלהם, אם היא אכן מרבה לצעוק.
כן אפשר ורצוי לדבר עם הילד על מה שמטריד אותו, לשאול אותו מה כל כך מפחיד אותו, ולהבטיח לו שלא אמור לקרות לו משהו רע מידי הדמויות שמרתיעות אותו ואם כן - אתם שם הוא יכול לספר לכם ותעזרו לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בגן
בעיה במשקל02/11/2009אני מאוד מודה לך סמדר ריינר, פסיכותרפיסטי, על התשובה שלך. עזרת לי מאוד. תודה רבה רבה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות משמעתאמא01/11/2009
שלום,
ביתי בת השנתיים ו-4 חודשים לא ממושמעת , אם אני מבקשת לעשות משהו אף פעם היא לא עושה, למשל צריך להתלבש זה לא! לנעול נעליים לא! יש בעיות עם שנת צהריים אני צריכה תמיד לשכנע אותה ללכת לישון וזה תמיד במיטה שלנו ואני צריכה לשכב לידה אחרת זה היסטריה שלא נגמרת היא יכולה לבכות כאילו עושים לה משהו זה נשמע נורא. בזמן האחרון היא פשוט מצפצפת עליי היא מאוד קשורה לאבא אותו היא מחבקת ומנשקת ואני כאילו מחוץ לעניינים. אני מאוד נפגעת מזה שהיא יותר קשורה לסבתא ולא אליי ולא ברור לי למה אולי אני מנסה להציב לה גבולות והם לא כי הסבתא פשוט מאפשרת לה הכל וכשאנחנו אצלה אז אני בכלל לא בתמונה כאילו אני לא קיימת. נורא פוגע בי אני נמצאת במצב נפשי נורא. אני פשוט לא יודעת מה לעשות? מה לעשות עם הבכי האינסופי שכל פעם שאני מבקשת משהו אז זה לאאאאאאאאאאאאאא!!! אני מממממממממש מתוסכלת מהמצב.
אודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות משמעת
סמדר ריינר01/11/2009שלום אמא,
זה נשמע שאת מאוד נעלבת מבתך הקטנה, ולפעמים זה קצת נשכח שהיא כל כך קטנה ואת המבוגרת ורוב הכוח נמצא בידיים שלך.
האם את עושה עוד דברים עם הילדה מבלד להציב לה גבולות? לשחק איתה? להשתובב איתה? להגיד לה לפעמים כן ע משהו שהיא מבקשת, או שנוצר מצב ששתיכן כבר כל כך בסטרס אחת מהשניה ומפחדות איך האינטראציה הוכלת להיות עד שזה נהיה נבואה שמגשימה את עצמה, ואת רבות בסוף?
ילדות רבות סביב גיל 3 (לפעמים יותר מוקדם ולפעמים יותר מאוחר) מעדיפות את אבא כי זה השלב האדיפלי, וגם ילדים רבים אוהבים את סבתא וסבא כי סבים זה תמיד כיף והם לא דורשים שום דבר ולא אומרים לא. זה נורמלי לגמרי ולא אישי נגדך.
תנסי להירגע, לנצל את ימי הגשם כדי לשחק קצת עם הילדה בבית, על השטיח, בלי שצריך להתלבש, לנעול נעליים וכו', תשאירי קצת לאבא שלה מטלות - כמו לרחוץ אותה או להשכיב אותה לישון, ותנסי להיזכר שאתן בעצם אוהבות אחת את השניה והכל בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתידור01/11/2009
שלום,
ילדתי בת 8, מפגינה מזה זמן ובאופן כמעט יומיומי התנהגות יוצאת דופן. הדבר בא לידי ביטוי ברגישות קיצונית עד כדי צעקות, קללות ולאחרונה דחיפות ונשיכות. אין שום יכולת לצפות את תגובתה ומעברי מצבי הרוח שלה הם מיידיים ולא פרופורציונאליים. התקפות הזעם הללו הן כמעט יומיומיות. כשמדברים אליה, היא מגלה אגרסיביות מילולית רבה, מרימה את קולה, אינה מוכנה אפילו לשמוע את קול ההיגיון, אוטמת את אוזניה, ובורחת מהמקום.
מאפיינים אחרים בהתנהגותה הינם חוסר הקשבה להורים, דרשנות יתרה ללא התחשבות בשאר בני משפחה, הימנעות והתנגדות מעזרה בבית ותסכול רב על כך שהסובבים לא מבינים אותה ואף היא לא מבינה מדוע היא מתנהגת כפי שמתנהגת. היא מתקשה לבצע משימות ביסודיות או במלואן ומתייאשת מהר ורוצה לשנות פעילות אחרי זמן קצר. יחסה ללימודים הולך ומתדרדר וכך גם ציוניה. לפני כשבועיים אף יצאה מהבית בדרכה למרכז המושבה ללא רשות ותוך חציית כביש סואן.
לעיתים היא מדברת על אי היותה נאהבת על ידינו ושטוב היה לו לא הייתה. סוג של דברים שלא הייתי מצפה מילדה בגילה ושמדאיגים ומכאיבים מאוד. לעיתים קרובות, מבירור טענותיה על אפליה ואי צדק מצידנו, מתברר שהדברים כל כך מופרכים ואין לי אלא להסיק שההקצנה היא אולי ניסיון שלה לקרוא לעזרה.
ניסינו ניסיונות שונים איתה. החל מוויתורים מפליגים וכלה בהקפדה יתרה על משמעת. שוחחנו איתה אין ספור פעמים בזמן רגיעה ותמיד התגובה מסתכמת בכך שהיא מודעת להתנהגותה הלא בריאה אבל לא יודעת למה. גם ילדינו האחרים (בוגרים ממנה) סובלים מהעניין ומתלוננים תדיר על חוסר האיזון בדרישותינו מהם לעומת ממנה.
חשבנו לפנות לייעוץ אולם אנו מתלבטים איזה סוג של ייעוץ הוא המתאים, האם באופן פרטי או ע"י שרותי הרווחה?
אשמח לשמוע את דעתכן.
בברכה ובתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים של ילדה
סמדר ריינר01/11/2009שלום דורי,
לשירותי הרווחה זה לא קשור כרגע, אתם יכולים לפנות למרפאה ציבורית של בריאות הנפש מטעם משרד הבריאות או קופת החולים שאתם חברים בה (בריאות הנפש זה לא אומר שהיא חולת נפש חס וחלילה, אלא אמורים לתת שם פתרונות לילדים גם לבעיות כאלה) באיזור מגוריכם או לפסיכולוג/פסיכותרפיסט פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! מוות במשפחהענת01/11/2009
שלום, יש לי 4 ילדים, בני, 13, 11, 7.5, 4.5
אתמול נפטרה סבתא-רבה שלהם , בת 101 , היא היתה בריאה, חיה בבית, שיחקה איתם, צחקו יחד, דיברו... הם היו מאוד קשורים אליה. היא נפטרה בפתאומיות.
הבת (13) לא הראתה תגובה מיוחדת כשסיפרנו. היא מאוד סגורה וכמעט לא מראה רגשות. הבן (11) לקח את המוות בצורה קשה, הסתגר בחדר ובכה כמה שעות.
אנו מתלבטים אם יהיה נכון להציע להם לבוא ללוויה, או לא להעלות את הנושא של ההגעה כלל.
אשמח לקבל עזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות במשפחה
סמדר ריינר01/11/2009שלום טל,
לא סיפרת מהם שני צדדי ההתלבטות מבחינתך, למה כן ולמה לא. לגבי הילדים הגדולים, על פניו לא נראה לי שיש מניעה כלשהי להציע להם זאת. לגבי הקטנים יותר, אני לא יודעת עליהם מספיק. בכל אופן למעט הילד או הילדה בן/ת ה-4.5 לשאר הילדים אמורה להיות תפיסה כלשהי של מהו מוות, והם בהחלט מבינים מה קרה, גם אם לכל אחד יש דרך אחרת או קצב אחר להראות זאת, ואין כל דרך להימנע. משלבי הכרה שונים בכאב ובסופיות של העניין כולל השפעה מסויימת לפעמים של חרדה סביב האובדן של אדם אהוב והאפשרות שזה יקרה לעוד מישהו במפחה עכשיו כשזה נהיה מוחשי. עם זה תצטרכו להתמודד גם אם הם יהיו בהלוויה וגם אם לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד כועס וצועק בעוצמות גבוהותלולי01/11/2009
הילד שלי בעוד חודש בן ארבע כאשר לא מקשיבים לו או לא מתייחסים רק אליו ובעיקר אם קרה משהו מישהו בגן היכה אותו וכו' הוא צועק :די , לא רוצה ובוכה ומגיע לעוצמות שאו שאתה תוותר לו או שהוא יכול לאבד את ההכרה מהבכי והצעקות במקביל מהכעס הוא זורק דברים ומתפשט
אנחנו מנסים ללכת עימו בדרכי נועם על מנת שהדברים הנ"ל לא ישנו . בדר"כ הוא ילד מאוד חכם
ואוהב ואנחנו מצליחים להוציא אותו מזה . גם ברגע שמוציאים אותו מהכעס והצרחות הוא כאילו שכח מה היה לא שומר בלב / טינה וגם לא רוצה לדבר על מה שקרה .
רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה מהפחד שלא יקרה לו כלום וגם אני רוצה לדעת מה פה הבעיה ??
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות רגשות עוצמתיים וגבולות
ד''ר שירי שדה שרביט01/11/2009לולי שלום,
כולנו מגיעים לעתים למצבים רגשיים עוצמתיים - כעס רב, עלבון שפגעו בנו, פחדים וכדומה. מרביתנו מצליחים לעשות עבודה רגשית עם עצמנו, בינינו לבין עצמנו ובכך מווסתים את הרגש ומעדנים את הביטוי שלו בחוץ. בנך הוא ילד קטן שהמפגש עם רגשות כאלו הוא לא קל עבורו, וניתן להבין זאת בהתחשב בגילו. הוא זקוק לעזרתכם ההורים, על-מנת שתלמדו אותו איך להכיל את רגשותיו ואיך לבטא תחושות, כעסים, מחשבות ורצונות, באופן שהוא תואם מבחינה חברתית וגם יעיל.
איני בטוחה שהדרך הטובה ביותר עבורו היא "להוציא אותו מהכעס" כדברייך ולהסיט את תשומת ליבו. כדאי לנסות דרכים אחרות שהוא יוכל להפנים יותר, וישמשו אותו בהמשך. למשל, לחבק אותו ולומר לו במלים משהו בסגנון הדברים הבאים: "אני יודעת שאתה כועס, אבל כרגע אי אפשר....(מה שביקש). כשאמא ואבא יהיו פנויים (או משהו אחר יתרחש, בהתאם למצב), תוכל לקבל...". כמו כן, רצוי לבדוק באיזו מידה להניח אותו לנפשו בחדר או בפינת הירגעות אחרת, עוזר גם להפחתת הזעם. אתם יכולים לחשוב מה עוזר לכם כשאתם מאוד כועסים, ולהתאים זאת לילד.
הייתי גם בודקת עם הגננת, באיזו מידה יש ביטויים של ההתנהגויות הללו גם בגן, ופועלת איתה במשולב. אולי בנכם גילה שהתנהגות דרמטית כזו מפעילה אתכם ומשיגה את מבוקשו, ולכן אין לו סיבה שלא להמשיך בה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות חוזרותהילה01/11/2009
שלום רב, אני לא יודעת בדיוק למי לפנות , אני מבקשת את עזרתכן..
ביתי בת ה-5.5 סובלת מחרדות ופחדים חוזרים- עלייה במעליות לא מסכימה בשום פנים ואופן! מלווה בהיסטריה ובכי (מסכימה לעלות במעלית רק בבנין בו אנו גרים), רעשים חזקים ומפתיעים, תקלות למינהם ( בטלויזיה , בחשמל וכו') מלווה בעזיבה היסטרית של המקום!
אני לא יודעת עם לשייך לעבר , בזמן מלחמת לבנון השניה ביתם של הורי בעלי בזמן ששהינו שם נפגע .
סה"כ ביתי ילדה מאוד מעורבת בגן ומאוד חברותית , מלאה חברים ומאוד חכמה .
אנחנו מנסים להימנע במצבים שיכולים לעורר את ביטחונה, אך לפעמים מצבים יומיומיים נהפכים להיות בעייתיים ומסובכים כדי שהיא לא תלחץ(לדוגמא המולת אנשים או למנוע איזה שהוא תקלה בבית).
אשמח לייעוץ ולהפנות אותי לגורמים הרצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
סמדר ריינר01/11/2009שלום הילה,
לפי התאור שלך והקישור שאת עושה למלחמת לבנון, יכול להיות שכדאי שתפנו איתה לטיפול בחרדות, לפסיכולוג/פסיכותרפיסט שעובד בשיטה קוגניטיבית התנהגותית, באופן פרטי או למרפאה ציבורית באזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל ילדה בת 6 ושלושה חודשיםמירב31/10/2009
בתי הבכורה בת 6 ושלושה חודשים. בשבוע שעבה החלה להתעורר בלילה בצעקות והתחילה להתהלך בבית. הדבר קורה מאז בכל לילה ברציפות ויש פעמים שהדבר קורה כמה פעמים בלילה.
בשיחות איתה בבקרים היא אינה זוכרת דבר מהלילה. כשהיא מתעוררת בלילות היא טוענת שהיא לא מפחדת ואף אחד לא מציק לה, חלילה.
מהי התופעה? האם התופעה נורמלית? איך להרגיע הילדה מהפחדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
ד''ר שירי שדה שרביט01/11/2009מירב שלום,
ייתכן שבתך מצויה כעת במתח, שקשה לה לבטא במלים, ואולי גם אינה מודעת לחלוטין אליו. אפשר וההתעוררויות התכופות בלילה הן תוצאה של קשיים שקשה להתחבר אליהם במהלך היום.
כדאי לבדוק איתה במהלך היום, ולא כשהיא מתעוררת, איך היא מרגישה לאחרונה, במידה והיא התחילה כיתה א' יש מקום לברר כיצד עוברת ההסתגלות לביה"ס. המתח לא חייב להיות מתוך גורם חיצוני (כמו הצקות) אלא עלול להיות קשור בגורמים שלה-עצמה (כמו רצון רב להצליח בביה"ס, רצון להתערות בקבוצת חברות בגן וכיו"ב). הדיבור על הדברים לא חייב להיות ישיר אלא באמצעות ביטויים לאו דווקא מילוליים - אולי לצייר מה שמרגישה במהלך היום, לעשות הצגה עם בובות, וכדומה. כדאי שתחשבו גם אם יש דברים שמתרחשים בבית או שמטרידים בן משפחה אחר, ומחלחלים לילדה.
כשהיא מתעוררת בלילה, אין טעם לפתוח עמה בשיחה לגבי פחדים והצקות, אלא לחבק אותה, להחזיר אותה למיטה ולשהות לצידה ככל שיידרש עד שתירדם.
במידה וההתעוררויות ממשיכות, פנו להתייעצות עם רופא הילדים.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)