מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביטחון עצמימודאגת25/10/2009
הבן שלי בן 4 מאוד מאוד ביישן , מאוד קשה לו להשתלב עם ילדים ... לוקח לו המון זמן עד שהוא נהיה פעיל בחברת ילדים אחרים .. למשל אם הולכים ליום הולדת של ילד מהגן הוא אינו משתף פעולה.. לא יושב כמו כל הילדים ..רק אם אמא או אבא לידו.. חסר ביטחון לחלוטין ...אפילו עם ילדים שאותם הוא מכיר ...מה אנחנו כהורים אמורים לעשות ??? איך להתמודד?? אילו דרכים יכולות להעצים את הביטחון העצמי שלו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי?
נעמה סבג שמש25/10/2009שלו ם לך,
אני מניחה שם את אומרת שלבנך ישנה בעיה עם בטחון עצמי, את צודקת.
עם זאת, הדוג' שנתת אינה מעידה בהכרח על בטחון עצמי. חשוב מאד לא לדחוף את הילד לעשות את הדברים, לתת לו את האפשרות להיות לידכם ואולי כן לעשות את הדברים יחד איתו.
אין זה מעיד על יכולותיו, בטחונו או הנאתו.
קבלו אותו.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה זה לא!!!!גילה25/10/2009
אני אמא ל-2 הילדה בת 4.5 והקטן בן 2.5. מזה מספר שבועות יש לי בעיה עם הילדה, כל פעם שאני אומרת לה "לא" היא מתחילה לנדנד, לשכנע, ליבב,להתבכיין וכו'. זה כבר ניהיה בלתי נסבל. לדוגמא : מבקשת שוקולד לגן כל יום, אם אני מעיזה לומר לה : לא, היום תקבלי ריבה ומחר שוקולד- אז אני יודעת שאני נכנסת לסרט. היא תמיד היתה ילדה דעתנית וקשה, אבל אפשר היה להגדיר אותה ילדה טובה מאחר בד"כ בעזרת הסברים מפורטים מדוע לא -היתה משתכנעת. יש לציין, שכאשר אני אומרת "לא" אני לעולם לא חוזרת בי, ע"מ שתדע שלא יעזור כל הבכי.ולעיתים רחוקות היא ואני מגיעות לעמק השווה ושתינו מתפשרות לאחר המון זמן בכי (לדוגמא : נתתי לה חצי פרוסה שוקולד וחצי פרוסה ריבה). האם אני פועלת נכון בעקשנותי? האם עלי לוותר או שמא להיות קשוחה יותר ולהתבצר בעמדתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה זה לא.
סמדר ריינר25/10/2009שלום גילה.
אחד הדברים שכדאי לעשות במקרים כאלה הוא להחליט על מה מתעקשים ועל מה לא. כשהבאת את הדוגמא עם הריבה והשוקולד, יכול להיות שזו רק דוגמה והיא לא מייצגת אך נשמע לי שאת החלטת על הריבה רק בגלל שהילדה ביקשה, כנראה בטון מצווה ומקומם, שוקולד. הרי זה לא שיש שיקול תזונתי או בריאותי למה ריבה יותר טובה משוקולד, מתוך הדוגמה נשמע שהויכוח היה רק לצורך מאבק הכוחות וכל אחת ניסתה להראות לשניה מי הבוס. נראה לי שאם מתעקשים כדאי לבחור על מה אחרת כל היום רצוף במאבקים, ואפשר גם לשתף את הילד ולהסביר לו את הרציונל להחלטות, זה גם עוזר לילד לגדול ולהבין איך העולם פועל, ואיך מפעילים שיקול דעת בחיים. אחרת החיים נראים לילד כמו רצף של החלטות שרירותיות שלא משנה למה מקבלים אותם אלא מה שחשוב זה מי מחליט. ובתוך עולם כזה נראה לבת שלך שחשוב שהיא תחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזיבה לחולליאת24/10/2009
שלום
אני בת 29 ויש לי תינוק בן שנה ועשרה חודשים,
עוד 3 שבועות אנו אמורים לעבור לגור בניו יויורק לתקופה לא מוגבלת ,האם את יכולה לתת לי עצות איך לגרום לו לעבור את השינוי הגדול הזה עם הכי מעט נזקים ,,אודה לך אם תפרטי לגבי שפה גן שבעות ראשונים ועוד
הוא מאוד קשור למשפחה שלי (אנחנו גרים אצל אמא שלי כבר תקופה ארוכה )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזיבה לחו"ל
נעמה סבג שמש26/10/2009ליאת שלום,
המעבר אכן יהיה לא פשוט, אך ילדים בגיל זה שוכחים דמויות משמעותיות, כאשר אינם נפגשים עימם.
כשתגיעו, חשוב שתאפשרי לו להיות צמוד אלייך וקבלי זאת. אל תאיצי בו.
קחי בחשבון התעוררויות מרובות בלילות. השתדלי לעצב את חדרו בצורה דומה, קחי את כיסויי המיטה המוכרים, מגני הראש וקני מיטה דומה.
הסבירי לו באופן מילולי מה קורה. אל תכניסי אותו מיד למסגרת משום שכל השינויים יחדיו לא יהיו פשוטים עבורו.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
ליאת26/10/2009בעלי כבר שלושה חודשים בניו יורק בלי לראות את הבן(בן שנה ועשרה חודשים)
חוץ מלדבר בטלפון (בדר"כ הבן מסרב לדבר איתו)ולראות אותו לעיתים רחוקות במחשב .
לפעמים הוא אומר לי אמא בא לי אבא אבל לא מתעמק כשאני עונה לו שהוא בעבודה ואנחנו ניסע אליו בקרוב בנוסף אני אומרת לו הרבה שאבא אוהב אותו ומתגעגע מאוד .
האם הפרידה הזו עלולה לפגוע בו באיזהי צורה פסיכולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דינמיקה משפחתית מורטת עצביםשרה מ.24/10/2009
שלום!
אני סטודנטית, בת 22 ומשיקולי כלכלה מתגוררת בבית הורי. יש לי אח שהתחיל את שירותו הצבאי לפני כמה חודשים ואחות שעלתה לא מזמן לכיתה א'.
בדרך כלל אנחנו משפחה חמה ואוהבת. כמובן שלא הכל מושלם - אבל אחרי הכל, אין משפחה מושלמת, ואנחנו עושים כמיטב יכולתנו.
בבית שלנו, אמא שלי היא באופן טבעי תופסת את מקום הקורבן. בכל מריבה - בין אם מדובר במריבה בינה לבין אבא שלי, או בינה לבין קרובי משפחה מחוץ לתא המשפחתי המצומצם. כשאני כותבת "קורבן" אני מתכוונת לזה שהיא נפגעת מאוד בקלות, לוקחת ללב, בוכה, מסרבת לקבל התנצלויות בשעת סערת רגשות. לדעתי, החלק הנורא ביותר הוא שהיא לא שולטת במה שהיא אומרת כשהיא כועסת, והיא קוראת בשמות, מבטיחה הבטחות כמו "אני אלך מכאן" או "מהיום תשכחו ממני". אלו דברים כואבים ופוגעים, היא יודעת את זה, היא מתנצלת אחר כך... אבל הפגיעה נשארת. לעומת זאת, כאשר צדדים אחרים במשפחה המצומצמת שלנו נפגעים - אני, אחי או אבי (אחותי הקטנה דווקא נוטה להתנהגות של אמא, אבל היא עוד בת שש...) אנחנו לא מגיבים כך. בדרך כלל אנחנו שותקים ומבליגים, וצריך להשתמש בפותחן קופסאות כדי לעזור לנו להיפתח ולדבר על הפגיעה או הכאב.
הערב, אחי ואני התבדחנו עם אימי. היא נעלבה ממה שאמרנו, בכתה וכו'. היא הלכה לישון כועסת, סוג של סילקה אותי מהבית בצורה קצת פחות בוטה, וכן הלאה. אני די תקועה עם הרגשה זוועתית. היא לא מוכנה לקבל התנצלות או את העובדה שלא התכוונו לפגוע בה...
השאלה שלי היא: איך פותרים את המצב? איך מובילים לפתרון במרה הספציפי הזה, ויותר חשוב - איך משנים את הדינמיקה המשפחתית הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר25/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=192 id=link]טיפול משפחתי, קשר משפחתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב עזרההילה24/10/2009
שלום רב
אים הילד שלי יטופל ע"י פסיכולוגית בגן האים זה יפגע בו אחר כך זאת אומרת כאשר הוא יגיע לכיתה א' זה יצויין באיזה מסמך אני מפחדת שזה יגרר מעבר לזה ישגעו לי את הילד ויגידו לי שהוא צריך פסיכיאטר
בבקשה עיזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכווגית הגן
סמדר ריינר25/10/2009שלום הילה,
עזרה של פסיכווגית הגן לא אמורה לפגוע בילד. גם אם יחליטו שהוא צריך פסיכיאטר זה לא בגלל הפסיכולוגית אלא בגלל התנהגויות שלו, וזה גם לא אמור לפגוע בו אלא לעזור לו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמי נמוך בביצוע משימות בגלנירה מזרחי24/10/2009
יש לי ילדה בת 5, ילדה חכמה מאוד לגילה, עם בטחון עצמי גבוה ומקובל מאוד בחברה בכלל ובפרט בגן, לאחרונה הגננת מספרת לי שביתי מתחילה עבודות יצירה או כל משימה שמוטלת עליה בגן וכאשר היא נתקלת בבעיה או שהיצירה לא יוצאת לה כמו שרצתה שתצא היא מוחקת הרבה ואז היא זורקת את הציור או את העבודה וכך יוצא שהיא לא מסיימת את המוטל עליה מה שעוד יותר מתסכל אותהוהיא יוצאת מכלל שליטה ומתחילה להתעצבן, אציין שבבית היא ממש לא מתנהגת כך ודווקא מסיימת במהירות כל חוברת שאני יושבת איתה וכל ציור שהיא מתחילה. אני לא יודעת מהיכן נובעת בעיה זו ואני מאוד מפחדת שזה לא ימשיך גם בשנה הבאה שתצטרך לעלות לכיתה א', אני מוכרעה עוד לציין שאני מאוד פרפקציוניסטית אך כאשר אני יושבת איתה אני לא מראה לה את התכונה הזו ותמיד טורחת לומר לה שמטעויות לומדים ושמותר לטעות ואפילו לא משתמשים במחק אצלינו, כך שאני לא מבינה מדוע היא חושבת דווקא בגן שהיא לא מצליחה, אציין שזו ילדה עם בטחון עצמי מעולה ומקובלת מאוד בחברה בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי במשימות
סמדר ריינר25/10/2009שלום נירה.
לפעמים אנחנו משתדלים מאוד לא להראות לילדים שלנו משהו אבל זה עובר אליהם בכל זאת באלפי דרכים אחרות.
בכל אופן אין טעם בקיצוניות לשני הכיוונים. למה לא משתמשים במחק אצלכם? זה נכון שמותר לטעות, אבל מותר גם לתקן. יכול להיות שהאפשרות לתקן, יכולה קצת להרגיע: חלק מהעבודה מתאים ומוצא חן בעיני, ואת החלק שלא אפשר לתקן, לא צריך לפסול את הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה מפתיעהעדי24/10/2009
שלום רב, הנני אמא לילדה מדהימה בת (בעוד חודש) 3, אני ואביה נפרדנו כאשר הייתה בת 3 חד', הוא לא דאג לשמור על יציבות ביחסיהם, לאחרונה הוא די יציב אבל בכל פעם שהוא מבטל הגעה למפגש יש לו מיני סיפורים.
בתי חלתה מאוד ומיום רביעי בלילה היא עם חום גבוה, יום חמישי הינו היום מפגש עם אביה, לאחר שחזרנו מהרופא והיא התחילה טיפול אנטיביוטי והיא עם חום גבוה ולאחר שהקיאה, ביקשה שניצור קשר עם אביה, שאלתי אם היא רוצה לבקש שיקדים, והיא אמרה שכן, כאשר הוא ענה לה היא אמרה לו אני לא מרגישה טוב אל תבוא היום תבוא מחר, הופתעתי.
למחרת התקשר זה וסיפר שנתקע עם הרכב ואינו יכול להגיע שיגיע מחר, היום התקשר ולא נתן סיבה אבל אמר שלא יכול להגיע ושוב חזר על הסיפור שרצה מאוד להגיע והוא נתקע עם הרכב ואף קיבל רכב חלופי וגם איתו הוא נתקע ולכן לא יוכל להגיע.
בתי המשיכה בשיחה שהיא מרגישה יותר טוב, ואז סיפרה שנתקענו עם האוטו שלנו, ונסענו למוסך והיא בחרה רכב ואני הרשתי לה לבחור איזה אוטו שהיא רוצה, והיא בחרה אוטו סגול והמשיכה בסיפור שלא היה ולא נברא.
האם בתי הבינה כי אביה מספר סיפורים והחזירה לו סיפור המעשיה בחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מפתיעה
סמדר ריינר24/10/2009שלום עדי,
אני לא יודעת אם היא הבינה שאביה מספר סיפורים, אב היא הרגישה חסרת אונים מול חוסר הלשליטה שלה בקשר איתו, (שהוא יכול הלהגיע או לא להגיע ואין לה מה לעשות בעניין) והבינה שזה קשור למכונית, אז היא המציאה סיפור שמחזיר לה את השליטה במכוניות בתקווה שלא תחוש חוסר אונים כזה. לפחות בסיפור היא יכולה לתקן את המכונית הבוגדנית במוסך ולבחור איזה צבע שבא לה, גם אם זה לא מחזיר לה את אבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עצירות אצל ילדאלי24/10/2009
הילד בין 3.5 סבל מבעיית עצירות, קיבל פגלקס ולאחר שהצואה נהייתה רכה הוא מסרב לעשות צואה בשירותים.
יוצא לו בתחתונים כאשר הוא בגן או במקום אחר. הוא מתאפק, חסר מנוחה ועצבני.
כיצד גורמים לו לעשות שוב את הצואה בשירותים?
הפסקנו לתת לו פגלקס כי זה גרם לחוסר שליטה על הצואה.
נודה לעצה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית עצירות אצל ילד
סמדר ריינר24/10/2009שלום אלי,אתה מוזמן לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" לגבי ההתייחסות לנושא שהעלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לתשובתך
אלי24/10/2009קראתי.
אצלנו מדובר בילד שכבר שנה גמול מחיתולים ולא היה לו שום בעיה לשבת בשירותים.
פתאום בעקבות בעיית העצירות הוא לא רוצה לעשות בשירותים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה.
סמדר ריינר24/10/2009אלי,
תודה על ההבהרה. יכול להיות שהבעיה לעשות בשירותים לא נוצרה עקב העצירות כמו שאתה מתאר, אלא העצירות נוצרה עקב ההתאפקות והקושי לעשות בשירותים. אם זה אכן כך מדובר בבעיה שאפשר לפתור אותה בטיפול קצר מועד יחסית אצל מטפל קוגניטיבי התנהגותי.
יכול להיות שהטיפול יתמקד בהדרכה עבוכם כי הילד עוד קטן. בכל אופן ייתכן שמדובר בסוג של מאבק כח ביניכם שבו הילד מרגיש את הכח והשליטה שלו דרך זה שהוא לא משחרר את הקקי, ובכך למעשה פוגע בעצמו, כי מדובר באי נעימות ובריח לא נעים. טוב שאתם מתייחסים לבעיה בזמן כי אחר כך יכול להיות יותר קשה לפתור אותה.
בהצלחה,סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאפיינים של התנהגות כפייתית?נוגה24/10/2009
שלום רב,
יש לי ילדה בת 5 וחצי, שאני שמה לב שיש לה מאפיינים אובססיביים כמו שהיא חייבת לסדר את החפצים בדיוק ישר ושהבגדים שלה יהיו מקופלים אחד ממש על השני, ושכל דבר יוחזר למקום מיד וכו.זה לפעמים מפריע לה כי היא לא מצליחה לסדר דברים בדיוק כפי שהיא רוצה.
אני מנסה לעבוד איתה על קבלה של חוסר מושלמות של דברים וחוץ מזה להרגיע כמה שאפשר.
היא ילדה חכמה מאד ומתפקדת להפליא. אין לה כל בעיה התנהגותית חוץ מזה.
האם בגיל כזה זה נושא לדאגה? האם עושים משהו? האם יש פאזות כאלה שיכולות לחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאפיינים של התנהגות כפייתית
סמדר ריינר24/10/2009שלום נוגה,
מאפיינים של התנהגות כזו אכן יכולים לחלוף, אבל יש חשיבות בכל זאת לשים לב, מה גורם לילדה להתנהג כך. זו התנהגות שמצביעה על חרדה. האם היו אירועים בחייה לאחרונה שגרמו לחוש שהיא מאבדת שליטה וצריכה לעשות סדר בחייה באופן הזה? (מעברים, גירושין של ההורים, פרידות מדמויות משמעותיות, מריבות בבית?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ דחוף ביותרגלית24/10/2009
סמדר שלום,
אני אמא לשני ילדים , הקטן שלי בן 1.8 חודשים הכנסתי אותו לגן בתחילת ספטמבר לגן חדש שנפתח - 6-7- ילדים----שלגביי זה עשיתי טעות אבל חשבתי לעצמי שאולי זה המקום -ויש יוצא מין הכלל - הכוונה לקח שלא מכיסים לגן שרק נפתח אלא לגן מנוסה.
אני אשתדל לקצר עד כמה שניתן- ההסתגלות היתה איטית והדרגתית ביותר בערך שבועיים בגלל שהילד מאוד רגיש ואל מקבל שינויים בצורה קלה. כבר בשבוע הראשון כשהוא נשאר לשבוע רגיל - עמדתי מחוץ לגן ושמעתי את הילד בוכה בערך 30-40 דקות ולא מנסים להרגיע אותו אלא בוכה ובוכה נכנסתי לגן - וכעסתי על הגננת הילד היה בחצר- כך שהוא לא ראה. ויצאתי והארתי אותו שם.
מאז היה שיפור עם הילד - היו אליו יותר רכים הרימו אותו יותר- הילד אכל ישן יפה . היתה פעם נוספת ששוב היה קשה שהילד לא הספיק לבכות וכשבאתי ראיתי אותו מעולף -= עייף מבכי שוב דיברתי שוב היה שיפר- היו יומים שהילד לא היה בגן כי היה לו חום נמוך - ( לא ברור לי למה היה לו חום כי הוא היה בסדר גמור - חום שלי יש הרגשה שאולי בגלל מצבו הנפשי - הקושי שלו.
לאחר יומים שלא היה בגן - יוםם ראשון הלך היה לו קשה וביום שני עמדתי בחוץ ושמעתי אותו בוכה
ושמעתי את הגננת כועסת עליו ואומרת לו זה שאכלת בבית זה לא אומר שאתה יכול להתנהג איך שאתה רוצה אני אשים אותך בצד - נכון שהגננת ביקשה שלא יבוא שבע - אבל הוא רגיל לאכול בבוקר ואני נותנת לו. היא כעסה וזו התגובהש שלה לכך -
אני מאוד התרגזתי נכסתי לגן הוצאתי אותו והלכתי - הגננת ההמומה לא הבינה בכלל המ קרה - ורק אחרי שדיברתי איתה - הבינה מה בכלל קרה - ואמרה שאיו מה לעשות זה גן והוא חייב לכבד את הילדים שאוכלים כרגע.
מאותו יום אני מבולבלת לא רגועה לא יודעת מה לעשות אם להוציא את הילד כבר ראיתי גן אחר - הגננת יודעת שאני רוצה להוציא ואומרת שחבל מאוד כי יהיה לו קשה בכל מקום שאני אעביר אותו - והבעיה היא אני שלא סומכת עליה . בגן בסה"כ 5 ילדים הגננת שהיא בעלת הגן ומטפלת - יש מין חוסר שקט בגן - יש תינוקיה - הגננת מתרוצצת בגן לא נראית לי רגועה בכלל -
קשה לי להעביר אותו כי אני חוששת להרע ח\לו במקום להזיק - אנא בבקשה עזרי לי בהחלטה
זה שאני אמא רגישה מאוד וגם דיי לחוצה בטח כבר הבנת- אני אמא שמעניקה בלי סוף אהבה וחום כי זה נראה לי הכי חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף
סמדר ריינר24/10/2009שלום גלית,
את מספרת דברים לא פשוטים על הגננת, גננת שצועקת על הילד כאילו הוא אשם שהוא שבע, זה דבר בעייתי בעיני. כמובן שלגננת יש גירסה משלה, אבל על פניו נשמע לי שאת מאוד לא רגועה. כל עוד את לא רגועה, גם הילד לא יהיה רגוע. לכן נראה לי שכדאי שתלכי עם התחושות שלך, ואם את לא סומכת על הגננת את צריכה למצוא מסגרת שאת כן סומכת עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופההילה24/10/2009
לסמדר גרוס שלום רב
שמי הילה אני אמא לילד בן 5.5 ילד חכם אך ישלי בעיה גדולההההההההההההההההה
הגננת כול הזמן אומרת שהוא מפריעה מציק לילדים בצורה חמורה כפי שהיא מתארת לי אני לא מכירה אותן ככה אני חושבת שמשהו מציק לו בגן וזה בטוח קרה אתמול מקרה ממש חמור בעניי
הילד שלי הרס אבחון של ילד ואז הגננת החליטה לקחת את היד של הילד שלי ולהכות אותו מספר פעמים בראש ןאומרת לו הידים כועסות עכשיו פניתי אליה ושאלתי אותה למה עשית לו את זה וכמו תמיד היא הגנה על עצמה פתאום אנילא נגעתי בו בכלל ראיתישהיא משקרת פניתי לאחראית הגנים
סיפרתי לה את המקרה והיא היתה מאוד אדישה טוב הילד צריך פסיכולוג להתנהגות ראיתי שזה גם לא עוזר פניתי למשטרה אך איני יודעת מה אים הנושא הזה שאלתי גם אים זכותי להעביר את הילד שלי לגן אחר כי היא אמרה לי בשום אופן אני אמא חלשת אופי ולא מסוגלת להילחם יותר מידי אשמח מאוד אים תעזרי לי בנושא הזה
בתודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
סמדר ריינר24/10/2009שלום הילה,
את מתארת מקרה חמור ואם הגננת נהגה כך זה לא בסדר. נראה לי שבעניין הזה עשית כל מה שיכולת, אפילו פנית למשטרה. מהתאור שלך זה ממש לא נראה שאת אמא חלשת אופי, אלא נלחמת מאוד יפה.
אני חושבת שאת מרגישה חלשה ובודדה מול המערכת, ונדמה לך שגם הבן שלך חלש ועושים לו עוול.
כאן אני חושבת שהתמונה לא כל כך מדוייקת.
המעשה שהגננת עשתה, חמור ככל שיהיה, לא סותר ולא משנה את זה שגם לבן שלך יש בעיות, והן כנראה לא קשורות רק לגננת הזו. בתאור שלך את בעצמך ציינת שלפני שהגננת לקחה את היד שלו, הוא הרס אבחון לילד אחר.
הבעיות שמתחילות עכשיו, אפילו אם הגננת לא הגיבה אליהן נכון, יכולות להיות בעיות אמיתיות.
לכן כדאי לבדוק אותן ברצינות, מקסימום הפסיכולוג יגיד לך שהכל בסדר עם הבן שלך.
אם בכל זאת הוא יאבחן בעיה, זה לא נורא, להרבה ילדים יש קשיים בתחילת דרכם, וככל שמטפלים בהן בגיל צעיר יותר יש סיכוי טוב יותר לפתור אותן, ולאפשר לבן שלך ללמוד, להתפתח ולהשיג עתיד כמו שהיית רוצה בשבילו.
באופן הזה, גם הצוות בגן יראה שאת לוקחת ברצינות את ההמלצות שלו והאוירה ביניכם תשתפר. זה לא נעים לך, לילד ולצוות לשלוח ילד לגן שמסוכסכים איתו ואין אמון בין הצדדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם??????? 2 שאלותשלי23/10/2009
שלום רב הבת שלי בת שנה וחצי נמצאת שנה שניה במעון ויצו מתחילת השנה עד נכון להיום ננשכה כבר 12 פעמים (ואני לא מגזימה) פעם אחרונה היום בכתף וכל נשיכה משאירה בעיקבותיה למשך כמעט שבוע סימנים כחולים אדומים וסגולים .
עד סוכות הילדה היתה יושבת לאכול יפה מאוד ליד השולחן מאחרי חג הסוכות פתאום מסרבת לשבת על כיסא ליד השולחן ולאכול (שוב לי לציין שהיו גם כמה נשיכות בכפות הידיים) רוב הניסיונות במעון מסתיימים בבכי היסטרי של הילדה שבסופם נותנים לה לשבת על הריצפה ולאכול לדעתי אולי נכנס לידלה פחד לאכול ליד השולחן רק בגלל עיניין הנשיכות. אז איך עלי להרגיל אותה חזרה להסכים לשבת ליד השולחן? האם באמתיכול להכנס פחד בגיל הזה וילד יכול לקשר אוכל לנשיכות?
שאלה שניה בגן שלה היתה לה מטפלת משנה שעברה שעברה לקבוצה מעליה לגמולים והבת שלי כל הזמן רוצה להיכנס לאותה מטפלת לכיתה שלה ואף קוראת לה בשמה אותה מטפלת פתאום הפסיקה לעבוד ולא שומעים ממנה והילדה ממשיכה לקרוא לה אני מנסה להסביר לה ש**** איננה עוד ולא תחזור והיא ממשיכה ובוכה וכועסת איך מסבירים בדיוק לתינוק שאדם שהוא כל כך אוהב לא יעבוד עוד או בחופש?
סליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עדין מחכה לתשובות כבר ימים אחדי
שלי27/10/2009מדוע לא ניתנו תשובות לשאלותי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים
סמדר ריינר27/10/2009שלי שלום,
קודם כל נושא הנשיכות הוא חמור, ואני מקווה שהוא מטופל על ידי הצוות במעון וננקטים צעדים על מנת למנוע אותם.לגבי האכילה ליד שולחן, לא הבנתי אם זה קורה רק במעון או גם בבית. את מציינת שזה קרה אחרי החזרה מחופש סוכות ולכן זה יכול להיות קשור גם למעברים הרבים שעברו על הילדה, משנה לשנה, אובדן המטפלת ויציאה לחופשות וחזרה מהן.
יכול להיות שצוות המעון מתוסכל מהצב ומעביר את השאלה אלייך ואת מרגישה מתגוננת ומטילה חזרה את האשמה על הנשיכות במעון?
נראה לי שכדאי לשבת ביחד עם הצוות, ואולי גם עם הפסיכולוגית שמייעצת להם ולחשוב ביחד, בלי האשמה, איך אפשר למשך תקופה לתת לילדה יותר תמיכה, היא כנראה מרגישה אבודה, הולכת לאיבוד בין הילדים ללא דמות שהייתה קשורה אליה, והיא זקוקה לזמן מוגבל לצורך הסתגלות למעברים שלה שבו תקבל התייחסות קצת יותר אישית עד שתסתגל.
לגבי ההסבר על המטפלת, לא ברור לי מה רמת ההבנה המילולית של הילדה, אבל אולי אפשר לדבר איתה על כך, כלומר לתת לה מילים להבין מה היא מרגישה, שהייתה המטפלת שקראו לה כך וכך, והיא הלכה, ועכשיו הילדה מאוד עצובה. אולי נצייר לה ביחד ציור (אפילו קשקוש קטן ממנה שאת תכתבי עליו את השם). אולי גם גם אפשר לארגן ביקור חד פעמי אצל האשה כדי להפרד ממנה ולתת לה את הציור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד הסברים קטנים
שלי27/10/2009קודם כל גם בבית היא מסרבת לשבת גם במיקלחת כל מיקלחת מלווה בבכי קורע לב היא יושבת על הכיסא שלה ופשוט בוכה בכי קורע לב בזמן המיקלחת ואף ביד אחת תופסת אותי חזק כאילו מפחדת שאברח ממנה ואשאיר אותה לבד ככלל אני אם חד הורית עזבתי את אבא שלה שבועיים לפני הלידה ככה שהיא לא מכירה אותו כי הוא החליט שהיא לא הבת שלו כך שלפעמים הנסיכה קוראת לי אבא ולפעמים אמאולא מוכנה ללכת לאף אחד שאני באיזור
לגבי הנשיכות המטפלות במעון לא מפילות עלי אני רק מעלה ספקולציות לגבי המצב החדש כי למשל בעגלה שלה היא יושבת בכייף בבימבה היא כן יושבת רק לאכול אינה מוכנה לשבת על כיסא ומכאן אני משערת שחלק מן הנשיכות קרו ליד השולחן
לגבי המטפלת אין זו המטפלת שלה השנה זו מטפלת משנה שעברה שהבת שלי נקשרה אליה ולא רק היא רוב ההורים סיפרו שלילדים שלהם היה ויש משבר מאז שהיא עזבה הילדה סה"כ שנה וחצי אז טווח ההבנה הוא גבולי בגיל הזה כן היא מדברת קצת מצרפת אומרת למשל ביבה אין (אביבה אין) היא מצביעה על הגן ואומרת אביבה אז אני מסבירה לה שאביבה איננה יצאה לחופש כי איך אפשר להסביר לפעוט שהמטפלת X עזבה?
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה
סמדר ריינר27/10/2009שלום שלי,
יש עניינים רבים לגבי פרידות ועזיבות אצלכם בבית. עזיבה שלך את בן זוגך, עזיבה שלו את הילדה (אפילו אם זה קרה לפני שהיא נולדה והיא כביכול לא יודעת- במציאות הוא לא איתה), יש את חרדת הנטישה במקלחת, יש את הקשיים באכילה ליד השולחן שקרו לילדה אחרי הפרידה מהמעון לחופשת סוכות ויש את המטפלת שעזבה. אני גם מתרשמת שהקושי שלך להסביר את העדרות המטפלת לילדה הוא גם קושי ריגשי שלך - כי הילדה ברמה מסויימת כבר מבטאת את זה היא אומרת: אביבה אין, לכאורה אין מה להסביר לה מעבר לזה. את בעצם לא שואלת איך להסביר לה אלא את שואלת איך להסביר לה בלי שיכאב. קשה לך לדעתי לראות את הכאב שלה כשהיא אומרת אביבה אין.
אז קודם כל אם זה באמת מה שקשה, חלק ממה שאת צריכה לדעת ושצריך להתמודד איתו זה שאנחו לא יכולים לצערנו תמיד למנוע מהילדים שלנו את הכאב.
דבר שני שאת צריכה לדעת הוא שהילדה שלך נמצא בגיל שבו המשימה ההתפתחותית שלה היא להפנים קביעות אובייקט, כלומר להתחיל להבין שגם היא לא רואה מישהו, הוא עדיין קיים. כשהיא תפנים את זה יהיה לה יותר קל למשל לעצום עיניים כשחופפים לה את הראש ולדעת שאת שם גם אם היא לא רואה אותך. היא נמצאת בתהליך להבין את זה, וחלק מהתהליך הוא לשאול הרבה פעמים אביבה אין? אני הצעתי את הציור והביקור אצל אביבה (הבנתי שהיא עזבה לפני שנה וזה לא סותר לפי דעתי) כיוון שזה ממחיש לילדה שאפשר שמישהו לא נמצא לידי אבל הוא נמצא במקום אחר, הוא לא "אין" לגמרי אלא רק לא פה, וגם ממחיש לה שגם אם מישהו לא פה הוא נמצא אצלי בראש כשאני מצייר לו למשל או חושב עליו.
בנוסף הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול עבור עצמך כדי לעבד את הפרידות בחיים שלך (למשל מהאבא של הילדה), כי זה משפיע באופן לא מודע, ובלי שאת מרגישה על היכולת של בתך להתמודד עם חרדת הנטישה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה העונה בלשון זכררותי23/10/2009
הילדה שלי בת 4 ושלושה חודשים לאחרונה היא מתעקשת לענות בלשון זכר ומתעקשת שגם נפנה אליה כך, אם אני לא פונה אליה בלשון זכר היא עושה את עצמה כאלו לא שומעת .האם עליי להתעקש ולפנות אליה בלשון נקבה, או לשחק את המשחק שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מקבלת תשובה
רותי24/10/2009מאד חשוב לי לדעת כיצד לנהוג כדי לא להשריש את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שרוצה שיפנו אליה בלשון זכר
סמדר ריינר25/10/2009רותי שלום,
נשמע לי שיש כאן יותר מבעיה אחת. בעיה ראשונה היא מה משמעות הרצון הזה של בתך. בעיה שניה היא כמה כח יש לילדה כה קטנה להחליט איך יפנו אליה בבית.
נראה לי על פניו, שאין טעם להתעקש עם ילדה כל כך קטנה לגבי איך היא רוצה לכנות את עצמה, אבל היא לא יכולה להחליט עבורכם לקבל את בוחן המציאות החדש שלה לגבי המין שלה בגיל כל כך קטן. היא צריכה לדעת שאם היא לא מגיבה כשקוראים לה, היא גם מפסידה דברים חשובים, שהיא צריכה והיא לא יכולה עד כדי כך בגיל כל כך קטן לוותר על הסמכות של ההורים שלה ולקבל החלטות כל כך גורפות לגבי עצמה.
עם כל זאת, איך תקראו לה או לא זה לא מה שימנע או ישריש את העניין של רצונה להיות בן. זה דורש בירור קצת יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה - כיתה א'נירית23/10/2009
שלום
בני בן 6.5 עלה השנה לכיתה א' בני הינו הבכור ואחריו יש תאומים בנים בני 2.5,ילד אנרגטי וחכם מאוד (עפ"י הגננות מעל ההמוצע),מדובר בילד מאוד רגיש בני החל את כיתה א בצורה מצויינת התנהג יפה ומחינה לימודית השתלב בצורה טובה מאוד, היום דיברה איתי המורה ואמרה שאחרי החזרה מחג סוכות חזר ילד אחר ילד לא רגוע לא שקט והיום גם היתה קטטה בכיתה שבה הוא שרט ילד אחד ואחד בכה בגלל ויכוח על הכדור.
המורה ציינה בפני שעד לתחילת השבוע הייתה בכוונתה לתת לו תעודת ציון לשבח (תעודה הניתנת מול כל ילדי בית הספר) אולם לאור ההתנהגות הנ"ל היא חושבת לא לתת את התעודה.
מנסיון העבר משנה שעברה שבה גם התחיל אתה שנה בצורה טובה מאוד ופתאום חל שינוי בהתנהגות אני רואה איזשהוא תפוס שחוזר עליו לא ברור לי מה גורם לשינוי הקיצוני בהתנהגות,
שנה שעברה עלתה סברה שהוא אולי סובל מבעיית קשב וריכוז אולם המורה לא אמרה דבר בנושא ובתחילת השנה ציינה בפני ההורים שאם יהיו בעיות קשב וריכוז הם יעלו על הבעיה תוך שבועיים.
אני חסרת אונים ובחרדה גדולה לאחר ששנים ההינו בטיפול משפחתי וטיפול בפסיכו דרמה וכיום הוא גם רוכב על סוסים חשבתי שהינה הגענו לתקופה טובה, אני חוששת מאוד שדפוס ההתנהגות הזו יפגע בו בעיקר במישור החברתי (כי בעיה לימודית לא רואים).
יש לציין שגם בבית הוא מאוד מנסה לבדוק גבולות יותר חוצפן,מדבר בזלזול.
נא עזרתכפ ועצתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה כיתה א'
סמדר ריינר23/10/2009שלום נירית,
לפי מה שאת כותבת הבעיה היא לא התחלת כיתה א' אלא בעיה שהייתה קודם ופשוט ממשיכה. כדאי לפנות לאחד המטפלים שהייתם איתם בקשר ומכירים את הילד ואתכם טוב יותר, ולבדוק מה קורה. אין ספק שבפורום באינטרנט יוכלו לומר לכם הרבה פחות ממה שמטפלים שמכירים אתכם יודעים. בכל אופן השינוי בהתנהגות נראה לי קשור לכך שבתחילת השנה הילד בודק עדיין את הסביבה וכשמרגיש יותר בטוח, מתחיל להראות את ההתנהגויות הרגילות שלו, שהיו גם קודם ובוודאי למטפלים שלכם יש השערה יותר מבוססת ממה הן נובעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פתאומי של הילד ברצון להיות עםאבא גרוש23/10/2009
שלום אני אבא בן 34 לשני ילדים בני שנה וחצי ושנתיים וחצי
הקשר שלי עם הילד הגדול היה עד לפני שבועיים קשר מדהים של רצון עז של הילד להיות בחברתי שזה כלל לינה בסופי שבוע 1 לשבועיים וטיולים באמצע השבוע ועם אחותו הקטנה זה לא כלל לינה והמפגשים איתה היו רק בנוכחות אימה כי היא היתה בוכה כשהיא היתה איתי לבד.
לפני שבועיים שבאתי לקחת את הילד מבית אימו חל פתאום התנהגות הפוכה למה שהייתי רגיל והוא לא היה מוכן לבוא איתי ללא הצטרפות האם או אחותו זה כמובן התנהגות שהפתיעה גם אותי וגם את אמו בפעם הזאת וויתרתי על השבת המשותפת איתו והגעתי שוב יום למחורת רק כדי לשחק איתו והוא קיבל אותי בחיבוקים ונשיקות אחרי ששיחקנו קצת ניסיתי לגשש אם הוא מוכן לבוא איתי לטייל באוטו והתשובה שלו ש " גם אמא " שזה אומר רק עם אמא באה אז אני אבוא זה לא שהוא סירב לבוא איתי אלא התנה בזב שרק אם אמא תבוא גם...
אין לי מושג איך לאכול את המצב החדש הזה אני דיי מתוסכל ולא יודע איך להתנהג
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פתאומי
סמדר ריינר23/10/2009שלום ל"אבא גרוש",
לא כתבת כמה זמן מאז הפרידה ביניכם, אבל אני מחניחה שזו פרידה יחסית טריה. מדובר בילד קטן מאוד, ולא יכולתם בשל גילו להסביר לו מה קורה, הוא פשוט המשיך לתוך המציאות החדשה בלי להבין אותה. יכול להיות שרק לאחרונה נפל לו האסימון שמשהו לא בסדר, אבא ואמא לא ביחד והוא לא מבין למה הוא צריך להיות איתך לחוד, ולמה אמא לא יכולה לבוא. נראה לי, שבשל גילו הצעיר, לא צריך ללחוץ עליו, אלא ללכת בקצב שלו, וכשיוכל להבין יותר להסביר לו בהתאם לגילו את המצב, ולנסות לראות אם יוכל להתרגל אליו לאט לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה...
אבא גרוש24/10/2009הילד היה בגיל חצי שנה שהתחלנו את הליך הפרידה ככה שזה לא חדש עבורו רק ההתנהגות הקיצונית זה מה שמאוד מפריע לי יש אולי מצב שזה סוג של חרדת נטישה שהוא פיתח רק כלפיי האם בצורה טיבעית בגלל שכל הזמן הוא איתה ואם יש דרך להתמודד עם המצב הקיים?
ואני מאוד מודה לך על התשובה אני באמת אובד עיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
סמדר ריינר24/10/2009שלום "אבא גרוש",
הפתאומיות והקיצוניות שאתה מתאר גורמות לי לחשוב שכן היה גורם כלשהו לשינוי ושהשינוי הוא לא באופן טבעי בלבד בגלל שהוא רגיל לאמא. מה גם שאתה מתאר שהוא מוכן שאחותו תבוא איתכם במקום אמא, ככה שלא בטוח שזה קשור לאמא.
כדאי לנסות לחשוב מה יכול להיות הגורם לשינוי הפתאומי בחייו של בנך,האם חל שינוי בסביבה או באורח החיים שלכם, האם אימו יצאה לעבודה אחרי הרבה זמן והוא חרד יותר מההעדרות שלה, האם היחסים ביניכם ההורים השתנו לאחרונה לרעה עקב מחלוקת כלשהי , ובאופן לא מודע הילד חש זאת ומגיב לכך, האם קרה אצלך משהו בפעם האחרונה, שגורם לילד לחשוש (הוא הלך לאיבוד במקום שהייתם בו, היה נוכח במריבה שלך עם מישהו, נוספה בת זוג שלא הייתה קודם ונוצרו כללים חדשים בב"יחד" שלכם, שמת לו גבול באופן תקיף יותר שהוא לא רגיל אליו וכו'). במידה ונראה לך שעליתם על הבעיה, אפשר לדבר איתו עליה בהתאם ליכולת ההבנה שלו. בכל אופן לא הייתי לוחצת עליו, ומתאימה את עצמי לקצב שלו, גם אם זה אומר עוד הרבה זמן לוותר על הלינה שלו אצלך. אפשר בהדרגתיות לנסות להרגיל אותו שוב. בהתחלה רק להיות איתו לבד בחדר, אחר כך לצאת לחצר, ורק אחרי מספר פעמים לגשת לאוטו ולחזור, עד שיהיה מוכן לנסוע איתך וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר
אבא גרוש24/10/2009אני מאוד מעריך אותך על התשובות רק מה שהכי עצוב שכל מה שניסית לעלות כאפשרויות לשינוי הפתאומי של הילד לא קרו וההפך הוא הנכון היחסים עם אמא שלו מצויינים אני נותן לו להרגיש הכי רצוי ואהוב שהוא איתי ושום דבר חריג לא קרה בזמן האחרון אולי פרט קטן שזה עדין לא התממש שקיבלתי מהרווחה ומבית המשפט עוד לילה נוסף באמצע השבוע של לינה אצלי אבל פה כבר היה צריך להיות שינוי אצל האם ולא אצל הילד כי הילד עדין לא מודע לזה ....גם קשה לי להאמין שהאמא מרעילה את הילד עקב ההסדר החדש כי אם זה היה המצב אז הילד גם לא היה מתקרב אליי גם כשהייתי רק משחק איתו באיזור שלו אני פשוט בהרגשת חוסר אונים במיוחד שעכשיו זאת השבת שלי ולא ראיתי אותם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר
אבא גרוש24/10/2009אני מאוד מעריך אותך על התשובות רק מה שהכי עצוב שכל מה שניסית לעלות כאפשרויות לשינוי הפתאומי של הילד לא קרו וההפך הוא הנכון היחסים עם אמא שלו מצויינים אני נותן לו להרגיש הכי רצוי ואהוב שהוא איתי ושום דבר חריג לא קרה בזמן האחרון אולי פרט קטן שזה עדין לא התממש שקיבלתי מהרווחה ומבית המשפט עוד לילה נוסף באמצע השבוע של לינה אצלי אבל פה כבר היה צריך להיות שינוי אצל האם ולא אצל הילד כי הילד עדין לא מודע לזה ....גם קשה לי להאמין שהאמא מרעילה את הילד עקב ההסדר החדש כי אם זה היה המצב אז הילד גם לא היה מתקרב אליי גם כשהייתי רק משחק איתו באיזור שלו אני פשוט בהרגשת חוסר אונים במיוחד שעכשיו זאת השבת שלי ולא ראיתי אותם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי פתאומי
סמדר ריינר24/10/2009שלום ל"אבא גרוש",
קודם כל אני נורא מבינה את הכאב שלך. אלה הילדים שלך, וזה בטוח מאוד קשה לא לראות אותם כמו שהיית רגיל. זה כואב ומעליב, וזו תחושה של חוסר אונים.
יכול להיות בהחלט שאני לא מספיק מכירה את המשפחה שלכם ולא יודעת מה יכול לגרום לשינוי פתאומי כזה. יכול להיות גם שזה יעבור. בהחלט יכול להיות.
לא כל כך ברור לי מה הכוונה שהיחסים בינך לגרושתך מצויינים ובכל זאת נזקקת לרווחה ולבית המשפט כדי לקבל יום נוסף. האם זה אומר שזה משהו שהאמא לא הסכימה לתת מרצונה? יכול להיות שאתם מתאמצים נורא לא לריב ובכל זאת יש חילוקי דעות חריפים מתחת לפני השטח?
אני בטח לא מתכוונת שהאמא מרעילה, והדבר האחרון שאני חושבת שנחוץ עכשיו הוא לסכסך ביניכם. אבל יכול להיות שיישור ההדורים עם האמא (אם אכן צריך ליישר אותם, למרות שזה לא נראה על פני השטח) יוכלו לפתור את הבעיה עם הילד.
בוא נסכים ככה - אם זה משהו טבעי, שאין לו סיבה חיצונית ברורה, אז פשוט צריך סבלנות ולא להכנס ללחץ, ועם הזמן וההדרגתיות הילד יירגע, כי אין סיבה שלא.
אם בכל זאת, יש מתח סמוי ביניכם ההורים, וההישג שלך דרך בית משפט נתפס ככוחני, כדאי לנסות לראות אם אפשר להגיע להסכמות אמיתיות ולא רק דרך בית משפט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)