פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל בן 5
    שירה
    07/11/2009

שלום רב
    בני בן החמש החל לאחרונה להתעסק המון עם נושא המוות .. לא רוצה להיות סבא כי סבים חולים ומתים... וכד'.. כל דבר שמתקשר לחולי או לזיקנה מוביל מבחינתו למוות ולארונה מלבד השאלות האינסופיות והמחשבות בקול על הנושא הוא החל להילחץ כשנופל ומקבל מכה מסתיר את מקום הפצע ולא רוצה להראות לנו או לראות בעצמו מחשש שיהיה שם דם.. לא מוכן למדוד חום בתואנה שזה יכאיב לו.. יש לציין כי לא היה כך אף פעם , דווקא אהב לבקר אצל הרופאה ונתן לבדוק אותו ללא התנגדות מה שכעת לא מוכן אפילו להיות בקטגוריה של חולה...
    א. איך נתמודד עם שאלות המוות החוזרות ונשנות האם להגיד לו שרק כשחולים מאוד או רק כשזקנים מאוד מתים זה בסדר?
    ב. למה הוא היסטרי כ"כ כשמקבל מכה ויורד דם עד כדי כך שגם אם לא יורד לא מוכן להראות ומכריח אותנו שהכל בסדר מחשש שיהיה דם.
    ג. יש מקום ללכת לטיפול איתו?, שיחות עם גורם חיצוני אולי, כי נראה שכל מה שאנו אומרים לו הוא כאילו לא מאמין ולא ממש חודר אליו..

יש לציין כי יש שני סבים האחד מאוד מבוגר וחולה והשני גם חלה לאחרונה כמו כן אח של סבא שהכיר נפטר..
    אשמח לתגובה בהקדם
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים ממוות

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שירה שלום,
    העיסוק של בנך במוות לאחרונה מושפע ממספר גורמים - ראשית, ככל שהוא מתפתח ההבנה שלו את האירועים בעולם הופכת מורכבת יותר, והוא מבין אספקטים שניתן היה יותר להסתיר ממנו כשהיה קטן. יש התרחשויות בסביבה שאינן תלויות רק בכם ההורים ובסביבה שאתה בונים - למשל, ביום השנה לרצח רבין, ברבים מהגנים הנושא מדובר, ומתואר הרצח בקווים כלליים. שנית, אפשר גם שהדאגה שלכם לגבי הסבים מועברת לילדכם גם אם אינכם מתכוונים לכך.
    בגיל של בנך, מסר ברור לגבי מוות כמו מה שכתבת, הוא המסר העדיף. ככל שהוא יגדל, הוא יבין שהמציאות מורכבת עוד יותר, לעתים אנשים מבוגרים או חולים מאריכים ימים, ואחרים מתים ללא סיבה. גם לגבי החרדות הגופניות מתאים מסר תקיף, של הצורך בבדיקת הגוף כאשר יש חשש לפגיעה גופנית, והסבר לגבי חשיבות הטיפול הרפואי.
    ממה שמסרת, אין כרגע צורך ללכת לטיפול. במידה והחרדות והעיסוק המוגבר ממשיכים, אפשר לשקול זאת. כדאי להתייעץ גם עם הגננת ולשמוע ממנה באיזו מידה התכנים הללו מופיעים גם בגן, וכמובן שרצוי שאתם ההורים תבדקו ביניכם לבין עצמכם באיזו מידה אתם עסוקים במחלות ההורים/סבים, ומוטרדים מהנושאים שבנכם מבטא.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת מתאומות בנות 4- אני מיואשת : (
    ליאת
    07/11/2009

שלום רב!
    אני אמא לתאומות בנות 4 כמעט (ינואר) הן בגן טרום חובה יחד עם ילדים בני 5 כמעט ולפי הגננת הן מפותחות בצורה נהדרת המאימה לגיל הגן ומקובלות מאוד חברתית.
    עם אחת מהן יש לי קושי רב בבית: א) היא חסרת ביטחון ותמיד כאילו רוצה לרצות את כולם- מה עושים? חשוב לי שהיא תדע לרצות גם את עצמה!
    ב) כשיש משהו שקורה והוא לא מתאים לרצון שלה (למשל: זמן לישון) אז היא פורצת בבכי ומתחילה להתלונן על כמה לא טוב לה אפילו אם אנחנו אחרי יום מלא פעילות וכיף. נותן לי תחושה של ילדה דיכאונית שכלום לא משמח אותה. אני עושה הכל כדי לראות אותן ישנות עם חיוך ואיתה לא הולך לי...
    כל הדברים הנ"ל יוצרים אצלי בעיה קשה ואני מתחילה להרגיש שאני מתרחקת ממנה וזה מפחיד אותי!
    מה עושים??? שקלתי לפנות לעזרה מקצועית אבל אני לא יודעת לאן..

הוספת תגובה

• אחת מתאומות בנות 4

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום ליאת,
    משהו בתאור שלך לא כל כך ברור לי, מצד אחד את טוענת שהילדה רוצה לרצות אחרים, מצד שני כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא בוכה, זה לא נשמע כל כך מרצה. ילד מרצה לא מראה כל מהר ועל כל דבר את חוסר שביעות הרצון שלו.
    יכול להיות שהילדה שלך לא יודעת איך לקחת מקום באופן שייחודי לה בתוך המשפחה ויחסית לאחותה. כדאי לנסות לבלות איתה זמן לבד מדי פעם לשים לב שמה היא מיוחדת ולתת לה פידבקים על כך וכו'.
    דבר נוסף, לא ברור למה את כל כך מתאמצת שהן ילכו לישון בחיוך. זה נשמע שאת תופסת את תפקידך כאמא לדאוג שהבנות שלך יהיו כל הזמן מרוצות. אם כבר, אז זה נשמע סגנון מרצה, יכול להיות שהבת שלך מתנהגת דומה לך?
    זה לא נורא שהילדים לפעמים בוכים ולא מרוצים. את לא אמורה לעשות הכל כדי שהן תלכנה לישון עם חיוך, את אמורה לעשות כמיטב יכולתך כדי לתת להן בסיס מספק להתפתחות. ההתפחות כוללת התמודדות עם תסכול, ולא בהכרח להיות כל הזמן מרוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר תודה אבל מה עושים?

ליאת
    08/11/2009

סמדר היי!
    אהבתי את מה שכתבת ויש בו המון. הילדה מרצה אחרים אבל מולי היא בוכה ומתלוננת.
    דבר נוסף, נגעת בנושא מטריד: הרצון שלה לחקות את הסביבה. יכול מאוד להיות שהיא מחקה גם אותי... מה שהיא עושה עם חברים.
    מה עושים?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים

סמדר ריינר
    09/11/2009

ליאת שלום,
    הילדה לא מחקה אותך, היא מזדהה איתך, זה מה שילדים אמורים לעשות, ככה הם לומדים להיות גדולים. אם את תפסיקי לרצות זה גם ישפיע עליה.
    בנוסף ריכזתי וסיכמתי עבורך מה לעשות, מתוך מה שכתבתי בתשובה הראשונה:
    1. לתת לילדה חיזוקים והתייחסויות על התנהגויות חיוביות אחרות. ככל שתתייחסי יותר להתנהגויות אחרות ופחות להתנהגויות השליליות, ההתנהגויות החיוביות יתגברו והשליליות יפחתו.
    2. להפסיק להתרגש ולהפסיק לדרוש מעצמך להביא את הבנות למצב שהן מרוצות. זה קודם כל לא יעיל, לא ריאלי ולא הכרחי ושנית זה משדר להן חולשה כאילו אמא תלויה בפידבק החיובי שלהן. הן צריכות אמא חזקה גם אם הן בוכות. בסופו של דבר, אם תתמידי, לא להתרגש מזה, זה יפחית את הבכי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    אלה
    07/11/2009

שלום רב
    יש לי נכדה בת שבע, מוצצת אצבע. ההורים ניסו להניא אותה מההרגל הממכר ולא הצליחו.
    ההורים הסבירו לילדה את ההשלכות מבחינה חברתית, אורטודנטית , מרחו על הציפורן לק "מרה"
    מריר ודבר לא עזר.יש קצת מתיחות סביב הבעיה.

נודה לכם אם תוכלו לסייע בעצה / עצות מועילות

תודה רבה
    סבתא אלה

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• מציצת אצבע

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

אלה שלום,
    לרוב מציצת אצבע היא דרך שהילד/מבוגר מצא על-מנת להרגיע את עצמו במצבי מתח. הפה הוא מקור של הנאה וסיפוק בכל הגילאים. פעמים רבות ילדים מוצצים אצבע כיוון שזהו פתרון זמין, נוח ופחות מורכב מדרכי הרגעה אחרות.
    כשניגשים לעזור לילדה להיפטר מההרגל, שאכן יש לו תופעות לוואי, כדאי להחזיק את ההסבר הזה בראש. ולפיכך לנסות לעזור לה למצוא דרכים אחרות להירגעות - למולל בד, לשחק עם חוטים (למשל, היא יכולה להתעסק בקשירת צמידים מחוטים צבעוניים, כפי שרבות מבנות גילה עושות). כמו כן, אולי אפשר להציע עיסוק אחר עם הפה, על אף שכאן אתם עלולים להכניס הרגל לא טוב אחר. רצוי תמיד לזכור שמציצת האצבע היא כנראה יעילה עבור הילדה, אחרת היא לא היתה ממשיכה להשתמש באפשרות הזו, והיתה עוברת למשהו אחר. כדאי לנסות גם הירגעות עם מישהו - במידה והיא מרגישה צורך למצוץ את האצבע, יכולה ללכת לאחד ההורים והוא מחבק אותה ומקדיש לה זמן אישי.
    בנוסף, אתם יכולים להשתמש בטבלה של פרסים, ככל שהיא נמנעת מ"שימוש" במציצה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמתיות לילד בן 3 ותשעה חודשיים
    ליזי
    07/11/2009

יש לי ילד בן 3 ותשעה חודשיים והוא לא מסוגל להתמודד עם דברים. בגן ברגע שלוקחים לו דברים הוא יש בוכה ולא מנסה להתמודד. בבית כל דבר שהוא לא מקבל ישר בוכה בצורה דרמתית, אני חושבת שזה מעבר לפינוק עקב היותו בן ראשון שמקבל משני ההורים 100% תשומת לב.
    חוץ מזה הוא מעדיף לשחק עם עצמו בגן שיש בגן חוג מוסיקה אז הוא מעדיף לא להשתתף אז הגננת לוקחת אותו ולא נותנת לו להיות שונה .
    מחכה לעצתכם ותודה מראש.

הוספת תגובה

• דרמטיות

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום ליזי,
    בהחלט יכול להיות קשר לפינוק, אבל לא לתשומת לב, תשומת לב זה דבר טוב, אלא מה שמזיק בפינוק הוא שבמקום ללמד אותו דרכים להתמודדות אתם אולי מתמודדים במקומו והוא נשאר בלי כלים משל עצמו. צריך לתת ללו יותר כלים להתמודד עם מצבים, ואז יותר סביר שוהוא ינסה להתמודד איתם בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בגיל 4
    גליה
    06/11/2009

הי
    הבת שלי בת 4 ילדה חכמה רציתי רק לדעת איך להתמודד עם הפחדים כל ערב היא אומרת לי אמא את יודעת על מה אני אחלום אני אחלום על אריה ועל מכשפות וואז אני מפתחת איתה שיחה שתחלום רק על פיות ונסיכו ת ודברים טובים ואומרת לה את תהיי המכשפה ואני עושה את עצמי פוחדת ממנה וכל מיני כאלה

בנוסף היא בזמן האחרון כל דבר בוכה הדיבור שלה זה בבכי יש לציין שיש לי עוד בן בן שנתיים
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בגיל 4

הוספת תגובה

• פחדים בגיל 4

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום גליה,
    פחדים מהסוג הזה בגיל הזה הם טבעיים. לא ציינת האם ההתמודדות עוזרת לילדה, היא נשמעת לי התמודדות טובה. האם לאחרת שאתם משחקות באריה ומכשפות היא נרגעת ונרדמת? האם העובדה שהפחדים חוזרים למחרת היא זו שגורמת לך לרצות לחפש עזרה? כי אם זה כך, אז אין סיבה אה פחדים שנובעים מתהליך ההתפתחות של ילדה בגילה ואם מתאפשרת על ידי המשחק המשותף שלכם הרדמות באותו לילה זה מספיק טוב.
    לגבי הבכי, יכול להיות שחסרות לה דרכי התמודדות אחרות עם מה שמציק לה. קודם כל כדאי לומר לה שאפשר להגיד בלי בכי ורק אחרי שהיא תרגע תוכלי לשמוע אותה טוב יותר, ולהציע לה דרכי התמודדות שיחזקו את אמונתה ביכולת של עצמה להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה יום הולדת?!?
    עדי
    06/11/2009

שלום רב, יש לי דילמה קשה, בתי בעוד שבועיים וחצי תחגוג יום הולדת 3.
    לפני מספר ימים ניגשנו עם אביה (אנו גרושים) לג'ימבורי וסגרנו על חבילת יום הולדת, במעמד סגירת העסקה היא נשאלה האם היא רוצה ליצן או הפעלת נסיכות והיא ענתה נסיכות, ונשאלה לצבע השמלה והיא ביקשה לבן, יצאנו משם והיא דיברה בלי סוף שיהיה לה יום הולדת בג'ימבור וכל החברים שלה יבואו, (אני רוצה להוסיף שבעניין היום הולדת היא מדברת כבר מאוגוסט לאחר השתתפות במסיבת יום הולדת של ילדה אחרת מהגן).
    לפני יומיים חל מהפך מבלי שדיברנו על העניין, היא פנתה אלי ואמרה אני לא רוצה יום הולדת בג'ימבורי רק בגן, ומאז היא חוזרת על כך מספר פעמים גם לגננת בגן כשאני לא נוכחתי, ואף היא התפלאה מאוד לתגובה זו.
    לא ברור לי בכלל מאיפה זה מגיע ומה עלי לעשות, לבטל את המסיבה או לא.
    אני מפחדת שאולי בארוע עצמו היא לא תשתף פעולה, אול לחילופין במידה ואבטל היא תתעצב.
    האם מדובר בתשומת לב או שאולי היא באמת לא רוצה יום הולדת.
    עוד חשוב לציין שהיא מאוד אוהבת להיות במרכז העניינים, ואין לה בעיה כלל להיות "מסמר הערב", ואולי הקשר היחיד שנראה לי ששבוע שעבר היא הייתה חולה בדלקת ראות.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה יום הולדת?!?

הוספת תגובה

• לא רוצה יום הולדת

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום עדי,
    חסר לי בתאור לך הברור של הסיבה של הילדה מדוע היא לא רוצה. כדאי לברר איתה. יכול להיות שהיא מעדיפה מקום שמוכר לה יותר, אולי בדיעבד כל ההפעלות והטררם נראים לה קצת גדולים ומחוץ לשליטתה, אולי היה ויכוח ביניכם או מתח סביב לארון יום ההולדת ומימונו והיא חשה בכך באופן כלשהו? בכל אופן אני לא בטוחה שצריך לבטל הכל, אני מאמינה שעם הכנה נכונה והכלה של החששות שלה היא תוכלל להנות מיום ההולדת.
    מאוד חשוב גם, לא להיגרר לדפוס שבו הורים גרושים נוקטים לפעמים, בגלל האשמה שהם חשים, לתת לילד פיצויים מכל מיני סוגים, כמו מסיבת יום הולדת מפוארת או הענות לכל מיני גחמות של הילד, לערוך את המסיבה ואחר כך לבטל אותה. זה נותן לילדה הרבה כח עליכם שבגיל 3 לא אמור להיות לה. המסיבה נקבעה ואתם התחייבתם, וכשקובעים משהו משתדלים להתמודד איתו ולקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש
    אודליה
    06/11/2009

האם ילד בן שלוש שחוזר אחר המילים לא מביע את רצונו לדוגמא אם שואלים אותו "מה שלומך" הוא חוזר אחר המילים ולא עונה בסדר ובנוסף לכך הוא אוהב לשחק לבד בגן ולא אם שאר הילדים האם יש סיבה לדאגה, האם לשלוח אותו לאיבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום אודליה,
    התאור שלך קצת דל, לא כתבת גם מה אומרת הגננת ואיך הוא מבטא את עצמו עוד, אם בכלל. אם להסתמך על מעט הפרטים שנתת, יתכן שאכן הילד זקוק לאבחון. אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם באזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בעיית משמעת של ילד בן4
    חן
    06/11/2009

שלום, יש לי שני ילדים. האחד בן שלש ועשרה חודשים והשני בן עשרה חודשים. מזה זמן רב, אני מוצאת את עצמי מתקשה בהתמודדות עם בני הבכור. הוא השתלב בתחילת השנה בגן טרום טרום חובה וממשיך בצהרון עד ארבע. כשמגיע הבייתה הוא מראה סימני עייפות אבל מעבר לכך מרבה לבדוק גבולות ללא הפסקה. מתעקש על דברים שטותיים (למשל- השבוע דרש שארימו על הידיים בחניון כשידיי היו מלאות והתעקש שארד למטה וארים אותו. לא עזרו שום הסברים) ואם לא נענים לבקשתו מתפרץ בזעם, בוכה ללא הפסקה, רוקע ברגליים ובוכה עד כדי הקאה. אני משתדלת לשמור על קור רוח אבל לעתים מגיבה בחוסר סבלנות כלפיו. הילד עיקש ולא מרפה מהתנהגותו. אינני יודעת כיצד להתמודד עמו? לצערי הקטן נחשף להתנהגות הלא נעימה הזו. מעניין שזה קורה בעיקר מולי כיוון שבמקומות אחרים הוא מתנהג מאוד יפה. אשמח לקבל תגובה וגם אולי לקבל המלצה על איש מקצוע באיזור השפלה. תודה.

הוספת תגובה

• בעיות משמעת של ילד בן 4

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום חן,
    נראה לי שעוד מוקדם לחפש איש מקצוע. יכול להיות שהילד שלך רוצה על הידיים בין השאר כי בא לו להיות לפעמים תינוק כמו אחיו. נכון, שכשאת עומדת עם שקיות לבד בחניון את לא יכולה. אבל כדאי באופן כללי, לתת לרצון הזה שלו לגיטימיציה ומקום, גם מבחינה מילולית (לפעמים בא לך להיות תינוקי) וגם מבחינה מעשית (מתי שניתן כמובן: עכשיו נעשה כאילו אתה תינוקי, ...) אפשר לאפשר לו מדי פעם להתנהג כתינוק, לקחת אותו על הידיים, לתת לו על הידיים וכו'. מצד שני, במצבי אין ברירה שבהם אתם לא יכוים להענות לצרכים האלה שלו צריך לשים גבול ברור ועיקבי ולא להתרשם מההקאות. להסביר עכשיו אי אפשר, יותר מאוחר כשנגיע הבייתה אני אשחק איתך ואבא יקח אותך על הידיים. חשוב גם למצוא זמן לתת לו תשומת לב אישית ללא אחיו.
    רק אם אתם מנסים במשך זמן וזה לא עוזר ואפילו מחמיר כדאי להתחיל לחפש איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גבולות

חן
    07/11/2009

היי סמדר, אני מודה על התייחסותך. אני רוצה לציין כי סצינות הבכי והעקשנות נמשכות מזה זמן מה ולמרות ההסברים ונסיונות ההכלה, הילד ממשיך בשלו ואינו מתייאש. הוא מסוגל לבכות שעה, אפילו יותר בכדי לקבל את מבוקשו ואני מרגישה שאני נאבקת בו על ידי הצבת גבולות. התחושה כי הוא כל הזמן מנסה לנהל אותי ואני מתעייפת מכך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גבולות

סמדר ריינר
    07/11/2009

שלום חן,
    בתאור שלך כתוב: אני מתעייפת.כל הזמן מנסה לנהל אותי. איפה האבא של הילד?
    אני גם לא יודעת מה כוללים נסיונות ההסברה וההכלה שלכם. אני התכוונתי לשים את הדגש לא על הכלה בזמן המשבר עצמו. אז צריך לשים גבול. ההכלה צריכה להיות באופן שוטף סביב הצורך שלו להיות תינוק. כאשר נוקטים בהסברה תוך כדי המשבר היא צריכה להיות קצרה ותכליתית, היא לא אמורה להיות זאת שעוצרת את הבכי אלא רק מלווה את השמת הגבול כדי שהגבול לא ייראה שרירותי. מה שעוזר להצבה אפקטיבית של גבול הוא הנחרצות והעיקביות. אם את נשברת מדי פעם, הוא לומד שלפעמים הוא כן יכול להשיג בדרך הזו מה שהוא רוצה והוא ממשיך לנסות. אפילו אם הוא בוכה שעה, לא צריך להענות. הוא צריך להתעייף ראשון. בסוף הוא יתעייף, תאמיני לי.
    בכל אופן לצערי אני לא מכירה באופן אישי מטפלים באזור השפלה, אולי כדאי שתבררי עם הגננת. נראה לי שאתם זקוקים להדרכת הורים ולא לטיפול בילד עצמו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה בגן
    שרון
    06/11/2009

שלום רב
    יש לנו ילד כבן שנתיים, ילד עם שמחת חיים יוצאת דופן, תזזיתי מאד שובב ומתוק אמיתי.
    הוא נמצא בגן מגיל חצי שנה
    בגיל שנה ועשרה חודשים עבר לגן אחר עקב מעבר דירה,
    יש לו אח בן שלושה חודשים שנראה כי אוהב אותו ומחייך אליו הרבה- וברוב הזמן לא מתייחס אליו המון.

היום קראה לי מנהלת הגן, ואמרה לי שהילד כבר כמה שבועות לא אוכל כלום בגן.
    ולא רוצה להשתתף בחוגים. יש להם 3 חוגים מאד נחמדים של חיות ג'ימבורי ומוסיקה. והגן בכלל מקסים.
    הילד מת על חיות ומוסיקה כך שלא ברור לי איך הוא לא משתתף.
    היא אמרה לי שהוא נראה בגן חסר אנרגייה , ואולי חסר לו ברזל.

בבית הוא לא מפסיק לרוץ ולהשתולל עם אנרגייה של עשרה ילדים, חשבתי שהיא התבלבלה והיא מדברת על ילד אחר.

האם ההתנהגות יכולה לנבוע מקנאה לאחריו, משינויים שקרו לו של מעבר גן?
    גם בגן הקודם אמרו לי שהוא שקט .........
    הוא מאד מאד קשור אלינו ...את זה אני יודעת ...........ומתקשה לעבור חוויות וכייף בלעדינו.

מה אפשר לעשות בהתחשב בעובדה שהילד עשיין לא מדבר , אבל מבין כל מה שאומרים לו.

אודה להתייחסות.
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה בגן

הוספת תגובה

• למה פסחו עלי? אשר לקבל תשובה בבקשה?

שרון
    08/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בגן שונה מהבית

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שרון שלום,
    כדאי לפנות לרופא הילדים על-מנת לערוך בדיקות ולשלול מצבים רפואיים שונים. אולי גם העיכוב בדיבור מעיד על קושי מסוים שיש לבדוק.
    לאור העובדה שההתנהגות כעת היא הקצנה של ההתנהגות בגן הקודם, אבל גם שם דיברו על הימנעות מקשרים חברתיים, כדאי לחשוב יחד עם הגננת כיצד לעזור לו להתחבר יותר לילדים האחרים בגן ולצוות המטפל - להזמין חברים מהגן הביתה/להיפגש איתם אחה"צ בגינה, לדוגמא.
    אולם הייתי עושה כל זאת לאחר התייעצות רפואית.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא משחק עם ילדים בגינה מאד יפה

שרון
    08/11/2009

וגם שבאים אלינו חברים עם ילדים
    שאנחנו לידו הוא מאד חברותי ומלא שמחת חיים.
    האם קושי בדיבור יכול לנבוע מבעיה חברתית? כי בבדיקת שמיעה שערכנו לו הוא שומע מצוין וגם מבין היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שרון שלום שוב,
    יש הרבה אפשרויות להתנהגות של בנך, וקשה לומר דרך הפורום מבלי היכרות מעמיקה יותר. ראשית כפי שציינתי כדאי לשלול מצבים רפואיים שונים. אולי מה שנראה לכם כרמת פעילות תקינה, הוא משהו שהגננת שיש לה יכולת השוואה להרבה ילדים בגילו, רואה כרמת פעילות נמוכה וחוששת מאנמיה. בנוסף, ייתכן שלידכם יותר קל לבנך להיות אקטיבי והוא זקוק לתיווך שלכם מול העולם, ואילו כשאינכם נמצאים לצידו הוא הרבה יותר חושש. אולי מדובר גם בקשיי פרידה. אלו השערות שקשה לאשש מבלי להכירכם, ולכן הייתי מתחילה בבדיקת רופא וממשיכה משם במקרה הצורך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחזיר צעצועים למקום
    הילה ס
    05/11/2009

שלום,בני בן שנתיים וחודשיים.אני מרגישה שהוא מאתגר אותי מדי יום במשהו חדש.לאחרונה שמתי לב שבני מסרב לבקשותיי כגון:לאסוף צעצועים למקום..אני לא מוותרת וחוזרת על כך מספר פעמים
    אני אציין שבעבר כן אספתי אתהצעצועים בנוכחותו כי התיאשתי אבל הבנתי אחכ שזו היתה ממש טעות.
    עכשיו זה ממש מלחמה ועד שלא הופכים את איסוף הצעצועים לאטרקציה ממש(הערב למשל היינו צריכים להכניס את סבא לחדר כדי שיעזור לו לאסוף-אתי זה לא הלך מספר פעמים)
    אוף...
    מתי הוא יאסוף צעצועים ישר למקום בלי ויכוחים ובלי שזה יקח כ"כ הרבה זמן??
    יש לכן טיפ בשבילי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מחזיר צעצועים למקום

הוספת תגובה

• לא מחזיר צעצועים למקום ו בדיקת גבול

נעמה סבג שמש
    09/11/2009

היי הילה,

קודם כל, כדאי לבדוק שאכן מקפידים על כך גם בגן. יש גנים שבגיל זה אין הקפדה על כך ולכן קשה יותר בבית.

דבר נוסף- אל לך להכנס למקום הזה בו את עושה זאת במקומו.
    כאשר הוא מסיים עם משחק, עליו להחזירו למקום בכדי שיוכל לקחת אחר. זהו הרגל שאם תתעקשי עליו, הוא יטמע.
    נוסף לכך, הבהירי שכל משחק שאת צריכה לאסוף, את פשוט לוקחת. את שמה אותו במקום גבוה לנגד עיניו, אך מבהירה לו שהיום לא יוכל לקבלו, כי לא ידע לאסוף אחריו.
    התחלת הצבת גבולות זו תהיה קשה, אך לטווח הארוך התוצאה נהדרת.

סבלנות ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מצואה בתחתונים
    ורד
    05/11/2009

שלום רב,
    אני אמא לארבעיה ילדים, יש לי ילד בן 3.5 ולפני כשמונה חודשים התחלנו בתהליך גמילה. עם הפיפי הגמילה עבדה יפה מאוד , היו פיספוסים אבל בסה"כ הילד נגמל, ניגש לשירותים ולא מרטיב בלילה בכלל. בגמילה התבצעה דרך אשבנון לאסלה ולא בסיר.(פשוט הילד בחר ,יש לנו גם סיר בבית.)
    לגבי גמילה מקקי זו בעיה וממש לא קל עם זה,הוא פשוט מסרב להתרוקן בשירותים. למעט פעם או פעמים במשך שמונת החודשים האלו הוא עושה את צרכיו רק בתחתונים. בהתחלה הצענו לו פרסים ומתנות אבל שום דבר לא עוזר, לפעמים הוא " מודיע" לי שהוא עשה ולפעמים לא, לא תמיד הוא ממהר להחליף ולהתקלח הוא יכול להישאר עם תחתונים מלוכלכים דיי הרבה זמן.
    התייעצתי עם פסיכולוגית ועם עובדת סוציאלית וקיבלתי אותה תשובה, לא ללחוץ עליו, להתעלם, לנסות להושיב אותו על האסלה ולשבת ביחד איתו,ניסיתי הכל.הוא פשוט עושה איפה שמתאים לו אם זה בגן או אצל חברים או בבית מתי שיש לו, מיותר לציין כמה שזה לא נעים (בעיקר שהוא בגן והמטפלות מחליפות לו), אני מרגישה עובדת עצות , מה לעשות ?? אומרים לי חכות עד מתי???מעבר לזה הוא ילד פיקח מאוד, חברותי ,חכם באמת כל התכונות הטובות. לפני 4.5 חודשים ילדתי ילדה נוספת אני לא רואה סימני קינאה ומה גם שהתחלנו את תהליך הגמילה לפני הלידה.
    מה עושים ????

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מצואה בתחתונים

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי?? בבקשה זה דחוף לי

ורד
    09/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מצואה

סמדר ריינר
    10/11/2009

שלום ורד,
    אינ מפנה אותך לעמודת "שאלות נפוצות" שם תמצאי תשובה שמתאימה לשאלה שלך, אני חוששת שזו לא תשובה שונה ממה שכבר נתנו לך. סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ...גיל שנתיים הנוראי ..?
    ג'ולי
    05/11/2009

שלום
    לי בת בת שנתיים וחצי,חרשת (מושתלת שתל שבלול)מתפתחת יפה ,אין בעיות שפה ותקשורת
    תודה לאל!...עד גיל שנתיים וקצת הייתה איתי בבית ובספטמבר האחרון נכנסה לגן מיחא ת"א
    יום שלם כל השבוע...
    במהלך השהייה בבית הייתה ילדה דיי נוחה ,מעסיקה את עצמה ,רואה טלוויזיה ,לא מייללת ובוכה מכל שטות...לא היה משהו חריג כלל.
    מאז שנכנסה לגן...הכל התהפך..הקליטה הייתה מהירה ,שום בכי ובעיות הסתגלות(מכירה כבר את
    מרבית הפרצופים מביקורים שוטפים שם לטיפולי דיבור) בגן היא פשוט "מושלמת"לדברייה של הגננת
    והצוות כולו...פשו מקסימה אין מילים בכלל!
    ובבית......סיוט שלם!!מהרגע שהיא מגיעה ועד לרגע שהולכתלישון ...בכי ,נודניקיות,יללות,ידיים...
    עצבים ,צעקות...ממש סרט רע שעותשלמות.
    לא מעסיקה אתעצמה בכלל בכלום!לא רואה טלוויזה יותר מ 10 דק'...פשוט נדבקת בי לא משחררת
    ועל כל פיפס היא בוכה ומתרגזת....
    יש לה 2 אחים גדולים....שלפעמים מצליחים להעסיק אותה לפרק זמן...אך קצר והאיא שוב מתחילה...
    איך ייתכן שבגן היא "מושלמת"....ובבית היא ההפך הגמןר?
    מה אני יכולה לעשות?...זה מתסכל נורא...
    האם זה באמת ככה...גיל שנתיים הלא ברור ונוראי ..ןלקראת גיל שלוש יתחילו שינויים?..
    אשמח להסבר...
    תודה ג'ולי

הוספת תגובה

• גיל שנתיים

נעמה סבג שמש
    05/11/2009

ג'ולי שלום,

גיל שנתיים הוא אכן גיל המרד, אך לא הייתי תולה את האשמה בזה.
    לא משנה מה הם מאפייני הגיל, חשוב בכל מקרה להציב את הגבולות ולגרום לילדה להפנים את סמכותכם בבית.

את צריכה לשמוח שבגן היא נהדרת. את התסכול והכעס שלה היא מפגינה בבית. שינוי של כניסה לגן יכול לגרום לזה, בעיקר לאור העובדה שעד עכשיו היתה בבית עם אמא. זהו שינוי מאד קיצוני, גם אם טוב לה בגן.
    חשוב שתבני לה סדר יום ושגרה טובה, כדי להקל עליה. היא פשוט צריכה אותך בשעות המעטות שנותרו לה עימך.
    במצב בו קשה לך עימה, עשו פעילות בחוץ, בגן המשחקים וקבעו עם חברים.
    לגבי גבולות וסמכות, את מוזמנת לקרוא באתר זה או באתר שלי מאמרים בנושא.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקבל לא
    עופרה
    05/11/2009

יש לי ילד בן שנה וחדשיים חמוד ומתוק עד מאד והוא יודע את זה. כשהיה בן שנה ,כשאמרנו "לא" קיבל ועזב,היום אמירת לא גוררת בדיוק תוצאה הפוכה - הזיק נדלק בעיניו ועכשיו מתחיל המשחק מבחינתו.אני חוזרת על הלא מספר פעמים בצורה אסרטיבית,מזיזה אותו מהמקום(הוא מיד חוזר אליו בחיוך שמח ובמבט ממזרי)ואני לא ממש יודעת איך להבהיר לו או ליתר דיוק איך הוא יבין שזה לא משחק ויפנים את המסר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מקבל לא

הוספת תגובה

• לא מקבל לא.

נעמה סבג שמש
    05/11/2009

עופרה אהלן,

נימת קולך, האסרטיביות בדרישה, העקשנות שלך וההתמדה, יניבו פרי.

רק כך תוכלי ללמד אותו, בעיקר כדי שיהיה לו קל בקשריו עם ילדים ועם יכולתו להסתדר עם הצוות בגן.

וד"א:

את תאמרי עוד הרבה "לא" לאורך השנים, והוא ינסה להתעלם עם חיוך שובבי...

סבלנות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת הורה בגיל שנתיים
    מיה
    05/11/2009

ביתי בת שנתיים ו-3 חודשים. מזה כשבועיים היא מעדיפה את אבא בכל הנוגע לענייני הרדמה, שינה לילה וכו'. זה כולל סירוב שאני ארדים אותה או אתן לה מוצץ. מבקשת - בלי אמא, רק אבא. לא מוכנה שאשן לידה כאשר היא מצטרפת למיטתנו. ואפילו הגדילה לעשות וביקשה שאעבור לישון בסלון... כשרק שתינו יחד במהלך היום אז הכל מתנהל כרגיל.
    כשהמקרים האלה קורים, אני לא מראה שזה מעליב אותי אלא אומרת רק שזה לא נעים לי אם היא בועטת בי, ושאמא ישנה במיטה שלה ולא עוברת לסלון וכו'. אבל לרוב בן זוגי הוא זה שלבסוף יעזור לה עם ההרדמה.
    אשמח לשמוע אם זהו שלב נורמלי בהתפתחות? או שאולי מעיד על בעיה כלשהי? יתכן שהיא מנסה לומר לנו שהיא זקוקה ליותר זמן עם אבא בתקופה הזו? (לרוב היא זוכה או לאמא או לאבא אבל לא לשנינו יחד בגלל העבודות שלנו). אולי משהו בהתנהלות ההרדמה איתי קשה לה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת הורה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• העדפה של הורה בגיל שנתיים

סמדר ריינר
    05/11/2009

שלום מיה,
    אכן מדובר בשלב התפתחותי, בערך בין גיל 3 לגיל 5 ולפעמים גם קודם ילדים מעדיפים את ההוןרה מהמין המנוגד, ורוצים לסלק את ההורה מאותו מין. בודאי שמעת על כך שיש גיל שילדות רוצות להתחתן עם אבא, הניסיון לנשלך מהמיטה הזוגית הוא דוגמא קלאסית לכך. אין מה להגיד לה שזה לא נעים לך, כדאי ורצוי להתייחס לזה בקלילות ובהומור, כמובן שאת לא אמורה לישון בסלון, ויש פעמים שאת תשכיבי אותה לישון למרות רצונה כי זה מתאים לצרכים שלכם באותו רגע והיא לא מחליטה, אבל מעבר לזה לא הייתי עושה עניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

סמדר ריינר
    05/11/2009

מיה ,
    תוספת ששכחתי, בשלב מסויים כדאי להגיד לה, שאבא הוא הבעל שלך, וכשהיא תגדל היא תמצא לעצמה בעל בגילה, כי היא ממש מקסימה ויפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - אובדת עצות!!
    סיגל
    04/11/2009

בני הבכור בן שנתיים וחצי, מגיל שנתיים אנו מנסים גמילה, שלא הלכה כ"כ חלק. אני די מכה על חטא, כי לא ביררתי מספיק לגבי גמילה ופשוט נגררתי אחרי הגננת בפעוטון. כיום בני ללא חיתול ביום ועם חיתול בלילה. יש לו בעיית הרטבה נוראית במשך היום. אני אפרט: אין הוא מציין לבדו שיש לו פיפי/קקי, תמיד צריך לשאול אותו ולמצוא דרכים יצירתיות לקחת אותו לשירותים, אם לא שאלת - הוא פספס וזה עלול לקרות הרבה מאוד פעמים ביום. לפני כחודש וחצי ילדתי את בתי, אחותו הקטנה. אבל ההתנהגות שלו הייתה קיימת גם לפני כן. אני מנסה להבין האם זו רגרסיה או שהוא פשוט גמול בצורה די מעוותת. האם להחזיר אותו לחיתול ולחכות שהוא ירצה לבד ללכת לשירותים, האם להמשיך בגמילה? אני לא יודעת מה לעשות!! האם ההתנהגות זה דרך למשוך תשומת לב או שבאמת הילד לא נגמל כמו שצריך? אני מבינה שהמצב כרגע לא טוב השאלה שלי היא איך מתקנים אותו? איך ממשיכים מכאן?

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

סמדר ריינר
    05/11/2009

שלום סיגל.
    שלום סיגל, לא ברור מהתאור שלך האם זו רגרסיה או גמילה שלא הצליחה כי לא ציינת האם היה פרק זמן שבו היה גמול באמת וזה הצליח.
    בכל אופן נשמע שאת מאוד לחוצה, ובלחץ זה בטח לא הולך.
    גם לא ברור מה זאת אומרת שצריך לקחת אותו בדרכים יצירתיות לשירותים? האם הוא מתנגד? באיזה דרכים יצירתיות אתם משתמשים? האם זה קורה בבית או רק בגן?
    בקיצור הפרטים לא כל כך ברורים, הדבר היחיד שאני יכולה להגיד בשבל הזה הוא שקודם כל כדאי להרגע. הלחץ רק מחמיר את הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה להבהיר את עצמי- גמילה מחיתולים

סיגל
    05/11/2009

ראשית, תודה על הענותך. לא הייתה תקופה ארוכה בה בני היה גמול בהצלחה. יישנם ימים בהם הוא מבקש לבד ללכת לשירותים וימים בהם הוא לא מפסיק לעשות בתחתונים. הדרכים היצירתיות לצערי הלכו והתפתחו מ" אם תעשה פיפי בשירותים תקבל הפתעה" שבד"כ ההפתעה היא ממתק, ל"מי מגיע ראשון לשירותים?" בקטע תחרותי למדי, כי הוא צועק כל הדרך לאסלה "אני מנצח אני מנצח" . פעמים אחרות שבהן הוא נשאל בפשטות " יש לך פיפי?" הוא עונה בשלילה ולאחר מס' דקות עושה במכנסיו. אם ננסה לקחת אותו לשירותים בלי שירצה ישנם הרבה בכי וכעס מסביב. ישנן פעמים בהן הוא אכן משתף פעולה יפה, מרגיש בוגר ואפילו משווה את עצמו לאביו בגאווה. אני אכן נשמעת לחוצה משום שאני די בקיאה בתחום הפסיכולוגיה, ואני מבועתת מהמחשבה שעכשיו אני עושה דברים לא טובים שיהיו לרעתו של בני בעתיד, כל מיני קבעונות בשלבים מסויימים והתפתחות נפשית לקויה. אני ממש רוצה לעשות סדר בבלגן, אני קוראת הרבה בנושא הגמילה ולצערי לא עשיתי זאת לפני כן. אבל אף אחד לא כותב על מה עושים במצב כזה, לכן פניתי אלייך. אודה לך אם תעני לי בשנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

סמדר ריינר
    05/11/2009

שלום סיגל,
    תרשי לי לחדש לך שכל ההורים, כולל הפסיכולוגים עושים כל הזמן נזקים לילדים שלהם, מי שלא עושה לא טועה. ושוב הלחץ לא עוזר.
    נראה שהילד השיג יכולת לשלוט בפיפי. לא ברור לי מה קורה בגן, האם גם שם קורות לו תאונות? האם זה מפריע לו? האם ילדים אחרים מתייחסים לזה?
    יכול להיות שיש בבית תחושה של כוננות ספיגה, תרתי משמע, סביב העניין הזה?
    נראה לי שיכול להיות שלילד שלכם יש תחושת כח עליכם מרוב שאתם מחכים לפיפי שלו. אולי כדאי לנסות להניח לזה לתקופה, ולתת לו התייחסות סביב דברים אחרים, יכול להיות שבלי ששמתם לב, עיקר התקשורת שלכם עם הילד לאחרונה היא סביב העניין הזה. סביר להניח שאחרי מספר פעמים שהוא יעשה תאונות ולא תהיה דרמה סביב העניין זה יתחיל להפריע לו, זה שורף, זה לא נעים, וזה מבייש אם זה קורה לו גם בגן. תנו לו להרגיש בעצמו שזה מפריע, בינתיים זה נראה כאילו זה מפריע רק לכם, והוא מקבל פרסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילים כדורבנות.. תודה לך!!

סיגל
    05/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    05/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה