מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני מרביץ לכל הילדים בגןאמא מודאגת04/11/2009
שלום בני בן 4 ומספטמבר הוא בגן עירייה (לפני זה בגנים פרטיים). מתחילת השנה הוא החל להכות את הילדים בגן
לחטוף להם צעצועים, לנשוך לדחוף וכל מה שמה שלא נראה לו הוא ישר שולף את הידיים.
הגננת סיפרה לי על כך בתחילת השנה ודיברנו איתו וזה פחת בהרבה.
לאחרונה זה חזר אבל ממש זה ניהיה גרוע, הילדים ממש חוזרים פצועים הביתה, כמה הורים התקשרו
אלי ואת מתארת לעצמך איך הרגשתי רע אם כך!!!!
מה שמוזר שבבית הוא ממש ילד טוב ועוזר ומקשיב לי ולבעלי ומשחק עם אחיו בן ה-7 חודשים.
שאחיו נולד הוא קינא מאוד ועברה עליו תקופה לא קלה וזה עבר.
אבל אני רואה שבמידה והוא נפגש אם אחיינים שלו הוא גם קצת מציק ומרביץ להם לפעמים.
בגן זה ממש על הפנים כבר, הגננת אמרה שהיא תתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן.
בינתיים מה עלי לעשות? אני מסבירה המון שאסור להרביץ ונראה שהוא מבין את זה ולמחרת הכל חוזר חלילה.
שאחיו נולד הוא קינא מאוד ועברה עליו תקופה לא קלה וזה עבר לא נראה לי שזה בגלל קנאות.
אני מפחדת שהוא ינודה ע"י הילדים ושאף אחד לא ירצה לשחק איתו יותר לא בגן ולא אחה"צ.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמרביץ
סמדר ריינר04/11/2009שלום לאמא המודאגת.
כאשר ילד מוציא את ההתנהגויות הקשות שלו בגן ולא בבית זה לא סימן טוב. בדרך כלל כולנו מעידיפים להתנהג בחוץ יפה ובבית אנחנו מרשים לעצמנו להתפרק. קצת לא הגיוני,שהקנאה באחיו עברה לו, ילדים מקנאים באחים שלהם, נקודה. אבל ייתכן שהיא מתבטאת כרגע רק בחוץ. יכול להיות שהמסר שהועבר בבית הוא שקנאה זה לא טוב, ושהילד הבין מזה גם אם לא התכוונתם שיפסיקו לאהוב אותו אם הוא לא יעזור ויפסיק לקנא. אז בבית הוא עושה הכל כדי שתהיו מרוצים. עדיין הכעס שלו הוא עצום, והוא מעדיף להוציא אותו בחוץ ולשמור על האהבה של הבית, כי הבית זה הכי חשוב. אם ההשערה שלי נכונה, כדאי שתדברו איתו על כך שזה טבעי לקנא, אבל לא צריך להרביץ, גם לו מגיע לפעמים פינוק כמו לאחיו, ובסדר וטבעי לרצות להיות לפעמים, באופן זמני ילד קטן או ילד יחיד. כדאי להקדיש לו זמן לבד איתכם בלי אחיו לפעמים ולא לדרוש ממנו כל הזמן לוותר ולהיות גדול ועוזר. רק חלק מהזמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת שינוי על ילדה בת שנתייםרננית04/11/2009
שלום
בעלי בין עבודות כרגע ומתכננן לערוך טיול ארוך - 5 שבועות בחול עם חבר, אני מודאגת איך ישפיע הדבר על בתי בת השנתיים שקשורה אליו מאד. לציין כי אם יסע אהיה חייבת לעבור לעיר אחרת- קרוב להורי שכן יש לי תינוקת בת 4 חודשים בנוסף. האם יש אפשרות לפגיעה רגשית בילדה עד כדי ביטול הטיול?_
תודה
רננית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת שינוי על ילדה בת שנתיים
סמדר ריינר04/11/2009שלום רננית,
אינני יכולה לקבל החלטות במקומכם, אני רק יכולה לומר שהעדרות של הורה או דמות משמעותית בגיל כה קטן לכל כך הרבה זמן יש לה אכן משמעות ומחיר והיא גורמת נזק. פה יש גם נזק מצטבר, כיוון שאת, האם, אמורה להישאר לבד איתה ועם תינוקת קטנה. אומנם את נעזרת באימך אך אימך היא לא הורה של ילדייך ובן זוגך כן. את לא מתארת מה יחסך לנסיעה, אני מניחה שבמקרים רבים נסיעה כזו של בן זוג לתקופה ארוכה כשיש שתי תינוקות במשפחה והנסיעה היא לא הכרח, יכולה לייצר מרירות רבה בקרב בן הזוג השני ותחושה של חוסר מחייבות בהורות ובזוגיות, אין ספק שמדובר בתקופה קשה שתשפיע על שלושתכם ועל הזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות מוגזמתאתי04/11/2009
שלום,
ילדי בכורי עוד 3 חודש בן ארבע, הוא ילד בוגר ,חכם וחברותי.
שמתי לב כשיש מסיבות, ימי הולדת בגן הוא מאוד מאוד מתבייש ברמה מוגזמת, הוא מוכן להיכנס
לגן רק שאני מרימה אותו והוא מחבק אותי חזק, לקראת סיום האירוע הוא מתחיל לקבל ביטחון אבל זה כבר מאוחר מדי
זה קרה כבר בשני גנים שונים, מה דעתך?
חשוב לי לציין שזה קורה רק במסגרת הגן. (הוא גם מאוד מצפה ללכת למסיבה)
במקומות אחרים, זה לא קורה לו בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות מוגזמת
סמדר ריינר04/11/2009שלום אתי,
את מתארת שזה קורה במסיבות אבל לא בהגעה רגילה לגן. הילדים אותם ילדים והמסגרת אותה מסגרת ובכל זאת רק בהמסיבה הוא מתנהג כך, אני לא בטוחה שזה קשור לביישנות דווקא, אולי הוא מאוד מתרגש וקשה לו להכיל את ההתרגשות של עצמו, אני לא חושבת שיש סיבה לעשות עם זה משהו כרגע או לדאוג באופן מיוחד. אפשר אכן להרים אותו ולחבק אותו ולהגיד לו שזה נוראה מרגש ונורא כיף, ולתת לו להפשיר לאט לאט בקצב שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גננת צועקתסיגי04/11/2009
אני אם חד הורית לילדה בת 6 שנמצאת בגן חובה.מדובר בילדה חכמה במיוחד ומניפולטיבית. בשבועות האחרונים הילדה בלילה בוכה שהיא לא רוצה ללכת לגן וממציאה מחלות כמו גרון כואב או בטן כואבת והעיקר כדי שאשתכנע לא לשולחה לגן.לאחר שאני שוללת כי הילדה חולה אני בכל זאת לוקחת אוה לגן.כששאלתי אותה למה היא לא רוצה ללכת היא סיפרה שהגננת כל הזמן צועקת עליה ועל כל הילדים בגן ושנאסר עליה לשחק בפינת בובות כי היא לא סידרה את הגן.
כיצד עלי לנהוג מול הילדה ומול הגננת הצועקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גננת צועקת
סמדר ריינר04/11/2009שלום סיגי,
בעצמך אמרת שהילדה מניפולטיבית, לכן לא ברור לי למה את לוקחת כמובון מאליו את הגירסה שלה. אני גם לא אומרת שהיא משקרת כמובן, אבל היא סיפרה לך את החוויה שלה, שבאופן סובייקטיבי היא מאוד אמיתית, אבל ייתכן שלגננת יש חוויה אחרת. לכן צעד ראשון הוא בירור, ענייני ולא מאשים, פשוט לספר לגננת שיכול להיות שהילדה נבהלה וחשוב לך לדעת מה באמת קרה, ולשמוע אותה.
אחר כך תוכלי לבחור איך להתייחס. אם ייראה לך שהתגובה של הגננת מוגזמת, אפשר ורצוי לבקש ממנה לשים לכך לכך, כי למרות שהכוונות שלה אולי טובות את הילדים זה יכול להבהיל, ובטוח ששתיכן רוצות שהילדה תקום בכיף לגן.
אם התגובה של הילדה מוגזמת אולי כדאי להגיד לה שגם אם כועסים לפעמים אפשר להמשיך הלאה, זה לא אומר שהכעס יימשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לאכול בגן ארוחת צהריםרוז04/11/2009
שלום
כתבתי כבר בפורום על קשיי הסתגלות אחרי שבועיים של מחלה
אני אכתוב בקצרה בחודש שעבר הילדה שלי בת 3 היתה חולה שבועיים בדלקת ריאות בהתחלה סירבה ללכת לגן אבל עכשיו הולכת במהלך חודש שעבר החלה הסתגלות של שינה (עד לחודש שעבר הייתי אוספת את הילדה בשעה אחת ) אני בהריון מתקדם ולא עובדת
אחרי חודש (עם הפסקה) שהיא ישנה בגן במהלך החודש הזה הילדה מסרבת באופן שיטתי לאכול ארוחת צהרים ובוכה שמתיישבים ליד השולחן
יש לציין שהיא מעולם לא היתה אכלנית גדולה(אחוזון 20) והיא סלקטיבית באוכל לא אוכלת רוטב .... ובגן מכינים לה אוכל לא מתובלן כמו שהיא אוהבת (שאר הילדים אוכלים עם רוטב ואוכל מתובלן)
איך אפשר לעזור לה בעניין ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת לאכול בגן ארוחת צהריים
סמדר ריינר04/11/2009שלום רוז,
את מציינת שהילדה סלקטיבית באוכל, כלומר, אני מסיקה מזה שעניינים עם אוכל יש גם בבית בצורה כזאת או אחרת. ייתכן שכבר נהיה מצב שהאוכל הוא סיפור, ויש מאבק שצד אחד רוצה שהיא תאכל והיא נדחפת לדבוק בצד השני ומתנגדת לאכול.
אולי אם ירפו ממנה בעניין הזה לתקופה ותרד הדרמה שיש סביב האוכל, היא תוכל לחזור ולהרגיש את הרעב של עצמה ולרצות לאכול במקום לרצות להתנגד.
במקביל כדאי לתת לה חיזוקים נוספים על התנהגויות אחרות, כך שהאוכל יפסיק להיות נושא מרכזי של תשומת לב והתייחסות, אלא יהיו נושאים חיוביים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 - התנהגות חברתית בגןרונית04/11/2009
בתי בת 4 ,שנה שנייה בגן עיריה, כאשר השנה עברה לגן טרום חובה עם 5 בנות מהגן הקודם והשאר ילדים חדשים.בתי עברה לגן החדש עם חברה נוספת שהם קשורות מאוד מאוד אחת לשניה , רוב ילדי הגן כ- 80% הם בוגרים בגן חובה והיא בין הילדים הקטנים.
אני שמתי לב שבתי משחקת בגן אך ורק עם החברה הצמודה שלה ולא משחקת כלל עם שאר הילדים, אותו דבר בנוגע לחברה היא משחקת רק עם בתי. היא לא מעוניינת להזמין אף חברה פרט לאותה ילדה לביתנו. בימי הולדת היא משתתפת אך לא יוצרת קשר עם שאר ילדי הגן. יש לציין שהיא ילדה שנייה בבית והיא חברותית בד"כ. כשאני שואלת למה היא לא משחקת עם ילדי הגן, היא טוענת שרק היא וחברתה חברות. פניתי לגננת והיא טוענת שאין בעיה בגן והיא משתתפת. שאלתי: האם זה נורמלי? והאם יש משהו שניתן לעשות בכדי שהיא תפתח לעוד ילדים.
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חברתית בגן
סמדר ריינר04/11/2009שלום רונית,
לא ברור למה זה כל כך מפריע לך, לילדה זה לא מפריע והגננת טוענת שהיא כן משתתפת. הייתי נותנת לה להמשיך ולהסתגל לגן כרצונה, זו עדיין תחילת השנה בגיל הזה זה עוד מוקדם מדי לדעתי ללחוץ בכיוון הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים של ילדיםחנה04/11/2009
שלו, אני אמא לילד בן חמש (בינואר יהיה בן חמש). עד לשנה"ל זו הוא היה במשפחתון שבו היו 15 ילדים והשנה עבר לגן עירוני שיש בו 33 ילדים.
מאז שבני נכנס לגן אני מקבלת הרבה תלונות עליו מהגננת- היא טענת שהוא מרביץ ואני מכירה את בני כילד עדין שכלל לא מרביץ... היא טוענת גם שבני משקר הרבה וכשמרביץ או זורק חול מולה הוא ישר אומר שזה לא הוא... היא אומרת גם שבני לא מבין את משמעות המילה שקר וקשה לה עם הדבר הזה
לגבי השקר אני יכולה להבין כי בבית אני שמה לב שהוא מסתיר ממני דברים ומתרץ את דבריו בתחכום רב... אני לא יודעת איך להתמודד עם השקר, ואיך לחנך ילד לומר אמת...
אודה לך אם תייעצי לי איך לשוחח איתו ואיך לפעול כשהוא משקר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים של ילדים
סמדר ריינר04/11/2009שלום חנה,
לילד שלך לוקח כנראה זמן להסתגל לגן גדול יותר ובעיקר הוא נראה מרגיש שאין לו כלים של "גדולים" כלומר הוא מרגיש קטן וחסר אונים מול מציאות מורכבת ועושה קיצורי דרך כדי להתכחש לחוסר האונים שלו - מרביץ ומייפה את המציאות כרצונו. אין טעם לכעוס עליו, כי הוא לא משקר בכוונה לפגוע והרבה ילדים בגילו עדיין לא מבינים מה המשמעות של שקר. מה שכן צריך לעשות זה לתת לו כלים חלופיים להתמודדות עם תסכולי החיים והמציאות. להסביר לו אחרי כל מקרה שטבעי שהוא ירגיש/קנאה/עצב/כעס כשהוא לא מצליח משהו או כשלא הבין או אם פגעו בו, בפעם הבאה אפשר לעשות משהו אחר, להסביר לו מה, עד שלאט לאט הוא לא יצטרך להשתמש בדרכים האלה כדי להתמודד עם העולם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה06/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנותרויטל04/11/2009
בני בן הארבע, מדי בוקר מתעקש על הבגד שהוא רוצה ללבוש לגן, הבעיה שהוא תמיד רוצה ללבוש ג'ינס ואת כל הטרניגים לא נוגע בהם. ניסיתי לארגן איתו בגדים כבר לילה לפני, אבל בבוקר הוא קם ומתעקש, איך אני אמורה להתייחס לעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות
סמדר ריינר04/11/2009לרויטל שלום,
בנך מנסה להחליט באופן עצמאי, וזה חשוב לו, אז למה ללהתעקש איתו בחזרה בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשיםנטלי04/11/2009
שלום רב:
בני הקטן הוא תינוק מקסים חייכן וחברותי אולם יש משהו שאינני בטוחה איך ואם להתמודד איתו:
פתאום באמצע משחק כשמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא מתעצבן. ממש נהיה אדום בפנים וזורק עצמו לריצפה והוא נותן לי (גם לאחרים אך בעיקר לי) מכות בראש ובפנים. אני אומרת לו לא אסור ואז הוא שם עליי ראש כאילו מצטער.
ברור לי שהוא לא מודע ובטח שלא עושה בכוונה אך בכל זאת.. מה לדעתך עליי לעשות- להתעלם בגלל גילו המאוד צעיר או להסביר לו שאסור?
ובכלל.. באיזה גיל צריך להתחיל לחנך ולשים גבולות?
אציין שנתפתחותו היא תקינה לגילו.
תודה רבה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 11 חודשים
סמדר ריינר04/11/2009שלום נטלי,
זה נשמע שאת שמה גבולות אבל זה לא עוזר. כלומר צריך עוד משהו מעבר לגבולות, למשל לעזור לו מילולית להכיל את הקושי והתסכול שקורים לו. התגובה האלימה זה כרגע הכי היחיד שיש לו וכדאי לאפשר ו עוד כלים, כמו להגיד לו - רצית לקבל את זה, זה מכעיס, עוד מעט נוכל לקחת צעצוע אחר... צריך גם לחבר אותו למה קרה לו בפנים ("זה מכעיס, זה עצוב, רצית גם, זה לא פייר) וגם לתת לו פיתרון - לחכות, מצוא תחליף וכו'. אם אנחנו רק אוסרים עיו את הדרך שהוא מכיר ולא נותנים משהו חלופי הוא נשאר בלי ביטוי למורת הרוח שלו ובלי כלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יוםאור03/11/2009
שלום!
אני אמא לבת חודשיים.
האם נכון להרגיל אותה לסדר יום בסיסי?
היא ישנה בעריסה ואת רוב היום מבלה בה.
ביום אני מעבירה אותה לסלון ובערב לאחר אמבטיה וארוחה היא עוברת לחדר מואר מעט.
האם הם מחפשים גבולות בגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום
סמדר ריינר03/11/2009שלום אור,
בגיל חדשיים הדבר האופטימלי לתינוק שהוא שאמא תנסה ככל יכולתה (וזה בסדר אם יש גבול ליכולתה) להתאים את עצמה אליו ולא לדרוש ממנו להתאים את עצמו לגבולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי במכנסייםנירה03/11/2009
שלום רב,
הבת שלי בת שלוש וחצי, נגמלה מטיטול ביום בסביבות גיל שנתיים, בלילה ישנה עדיין עם טיטול (מתעוררת עם טיטול נפוח בכל בוקר). הגמילה הלכה חלק אך בחצי שנה האחרונה היא מפספסת לא מעט. בגן מחליפים לה לפעמים פעמיים ביום ולעיתים אני אוספת אותה כשהיא עם עיגולי פיפי במכנסיים. גם כשאנחנ ו בחוץ, לרוב היא לא מבקשת פיפי, אלא מתאפקת עד שהיא כבר לא יכולה יותר ואז או שעושה במכנסיים, או שאם ובמזל יש שירותים קרובים, היא תפספס רק את ההתחלה..... בבית המצב דומה, כך שאני מוצאת אותה מכווצת כולה (בתנוחת יש לי פיפי דחוף!) מתקדמת לכיוון השירותים כך שבד"כ את ההתחלה היא מפספסת.... אני מנסה לא לעשות עניין אך הנושא כן מפריע לי ונראה לי שברור למה... כמעט כל מפגש חברתי היא מסיימת עם פיפי במכנסיים, אם לא הכל אז את ההתחלה לפחות. מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי במכנסיים מחכה לעצה, תודה
נירה04/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לקבל התייחסות בבקשה???
נירה06/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 הרטיב בלילהגלי03/11/2009
שלום,
בני בן 8 וגמול מפיפי מגיל שנתיים וחצי.
במשך החמש שנים האחרונות אינני זוכרת שפיספס בלילה . בחורף שעבר בודאות הוא לא פיספס.
השבוע הוא פיספס פעמיים . פעם אחת אפילו דאגתי שיעשה פיפי לפני השינה.
האם זו נראית לך בעיה של הרטבת לילה?
משהו בריאותי? או ללכת לכיוון פסיכולוגי אולי פחדים או לחצים שעוברים עליו........
הייתי שמחה אם תגיד לי לאיזה כיוון כדאי לפנות.
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
סמדר ריינר03/11/2009שלום גלי,
עוד מוקדם להגיד, השבוע היה מאוד חורפי, אולי הוא התקרר למשל. בכל מקרה אם זה חוזר על עצמו קודם כל תמיד בודקים מבחינה רפואית קודם כל ורק אחר כך פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התנהגות בגןליאת03/11/2009
שלום,
הבן שלי בן שנתיים ו4 חד' ,הוא ילד נבון מאוד ,חברותי משתתף בפעילויות בגן,אוהב את חבריו לגן ואת המטפלות ,משתף פעולה עם הצוות ,ומאוד ילד מאד אוהב (ומראה זאת לכולם ע"י חיבוק אוהב).
בבוקר אבא שלו לוקח אותו לגן והוא מקבל זאת ברוב המקרים בהבנה ובלי כעס ורץ לשחק.
ואני מגיעה אחה"צ לקחת אותו מהגן הביתה.
בחודש האחרון נוצרה סיטואציה שארצה להתייעץ לגביה:
כאשר אני מגיעה לקחת אותו מהגן אחה"צ,הוא שמח מאוד לקראתי
מחבק ומנשק וצועק "אמא הגיעה" ואז "לאות התרגשות" הולך לילד שהכי קרוב אליו ואפילו בלי להסתכל לו בעיניים דוחף אותו לרצפה ואז מסתכל עלי לראות איך אני אגיב (הוא ממש בוחן אותי)
אז ניסיתי כמה אופציות:
1 הגננת מתכופפת לגובה העיניים שלו ואומרתלו שאסור-ואז המסר שאני מעבירה לו שזוהי הטריטוריה שלה בגן ושם יש חוקים וגבולות. ואז הוא מבקש סליחה מהילד.
(אבל אז יוצא שהגננת "מתערבת" במשהו שכוון אלי)
2. אני אומרת לו שאסור להתנהג כך ולהכות ושאני לא מרשה, מניחה אותו על הספסל בגן והולכת לילד שנשאר בוכה ומרגיעה אותו (והבן שלי רואה זאת ומשטטח על הרצפה בכעס)
3.אומרת לו שאסור ואנחנו הולכים יחד לילד והוא מבקש ממנו סליחה.
נראה לי שאני שוגה בתגובה שלי.
שום דרך לא עזרה ואני שואלת את עצמי מהי הדרך הנכונה?האם אני נהגתי נכון באחת הפעמים הללו?
הוא ילד בכור ויחיד כך שבבית מן הסתם זה לא קורה ,גם שאנו נפגשים בגינה ו/או במפגשים חברתיים אחרים זה לא קורה.
זה קורה רק שאני מגיעה לקחת אותו מהגן.
אשמח לעצות.
תודה,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי???אשמח לתשובה
ליאת04/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי התנהגות בגן.
סמדר ריינר04/11/2009שלום ליאת,
נראה י שהבעיה היא לא בדרך שבחרת אלא בכך שאת לא שלמה איתה ואוי הילד שלך חש בזה. את הופכת בכל האופציות, מתייסרת וחשה אשמה והילד חש שאת לא החלטית, אוי אחר כך את נהיית פתאום נורא רכה, רוצה פצות אותו, והמסר לא עובר בצורה החלטית. פחות חשוב בעיני מה הדרך שתבחרי, שתי הדרכים שציינת נראות לי סבירות אלא שתתמידי - פעם אחת זה אולי לא מספיק, את מצפה שאם את עושה משהו מיד התגובה תעלם, זה לא עובד ככה ושנית את צריכה להקרין ביטחון ולא ספקנות וחרטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.....
ליאת04/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד ללכת לישוןעדי03/11/2009
ראשית תודה על העזרה.
יש לנו שני בנים 4, 7 וחצי.
בן השבע וחצי כבר שנה שנייה קם כל לילה לחדרנו. נרדם במיטתו אך עובר אלינו. תחילה נכנס אלינו למיטה, ניסינו להחזיר - שיחות, ליווי וגם תקיפות . כלום לא עוזר. השנה כבר יש לו מזרן קטן שאני מניחה בערב כדי שאם יבוא בלילה לא ישן ברצפה- כפי שעשה כשהבהרנו לו שהוא צריך לישון בחדרו. היו לילות כימים, ויכוחים, כעסים, חיבוקים וכאילו כלום לא עוזר. בזמן האחרון הוא גם לא מוכן ללכת לישון במיטתו בשעת ההשכבה ומבקש להרדם בסלון ושאחר כך נעביר אותו. נמאס לנו מכל המצב. חשוב לציין שהוא בשמחה ירוץ לישון אצל החברים והחברות שלו. הוא מבטא פחש שהוא פוחד ללכת לישון ומתחנן שנבין אותו.
גם אם ארצה לנוח אחה"צ במיטתי לרבע שעה זה יהיה בתנאי שהילד בן הארבע יהיה איתו, חלילה שהוא ישן בזמן הזה.
הילד הינו ילד שמח, מוביל בכיתה מקובל אהוד, יצריתי תלמיד למופת והתנהגותו בבית הספר מצוינת.
בבית- יש לו הרבה מקום, הכלה ודי מקומו בטוח. ביחס עם אחיו הם חתול ועכבר מצד ומצד שני הם חברים טובים.
היחסים שלנו איתו שאנחנו מאוד רכים איתו מצד ומצד שני די מנסים להיות סמכותיים אך לא מצליחים. זה מתבטא בצעקות והתניות ופעמים אנו מרגישים איבוד שליטה.
בבקשה עזרתכם:
1. האם להבין ולאפשר לו לישון היכן שרוצה ואכן הוא פוחד?
2. איך מחזירים את הסמכותיות בשקט ולא בצעקות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד ללכת לישון
סמדר ריינר03/11/2009שלום עדי,
הדרך להעביר סמכות בצורה שקטה היא על ידי עקביות קודם כל. יכול להיות ששנתכם תופרע למספר לילות אבל כדאי באופן עקבי כל פעם מחדש להביער אותו חזרה למיטתו ולשבת שם לידו עד שהוא נרדם גם אם זה יקח כל הלילה (וזה לא יקח...)
דבר שני יש לשוחח איתו על הפחדים, לחשוב ביחד מה הגיוני בהם ומה לו, למשל אם יבוא גנב, מאיפה בוא יבוא? לדבר איתו על כך שהבית סגור, ואם כן יבוא גנב אז מה אפשר לעשות, לחשוב ביחד מה יעזור לו להתמודד - הדלקת אור קטן בלילה, הטמנת חפץ משמעותי לו שיעזור לשמור עליו מתחת לכרית, הקראת סיפור מסויים לפני השינה, גם אבא ואמא יכולים לספר לו על הפחדים שלהם כילדים ואיך התמודדו איתם וכו''.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-4ליאת03/11/2009
בני בן ה-4 הוא ילד יחיד בבית. בשנה בקודמת היה בגן פרטי שבו רוב הילדים היו קטנים מגילו. נוצר מצב שבו בני שיחק כל השנה עם ילד אחד בלבד. הילד שהוא שיחק איתו היה הדומיננטי (מאוד) מבינהם ונוצר מצב שבני היה במשך שנה שלמה עושה אך ורק מה שהילד היה אומר. נוצר מצב שבו בני למד כי זוהי מערכת יחסים בין חברים, במקביל הביטחון העצמי שלו והערך העצמי שלו נמוך ולכן הוא חושב, גם השנה, שזוהי הדרך למצוא חברים, לרצות אותם ולעשות מה שאומרים לו. היום הוא נכנס לגן חדש שבו כמעט כל הילדים בני גילו למעט 4 ילדים. הוא בחר ילד אחד מבין הארבעה, דווקא ילד שקטן מגילו, ילד שהרבה פחות מפותח ממנו ועדיין מערכת היחסים שלהם היא שבני עסוק בלרצות כל הזמן. העניין מתבטא בעוד המון מישורים שבהודעה כזאת אי אפשר לפרטם. הייתי רוצה לטפל בנושא והייתי רוצה עזרה בכיוון לסוג הטיפול והאם הוא נחוץ.
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עניתם לי?
ליאת04/11/2009*******************
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
סמדר ריינר04/11/2009שלום ליאת,
יכול להיות שיהיה מקום לפנות לטיפול, אבל קודם אולי כדאי למצות דרכים נוספות. למשל לנסות להזמין אחר הצהריים ילדים אחרים ולתת לו להתנסות באינטראקציות נוספות, לחזק את ביטחון העצמי שלו ולעודד בבית יוזמה כלומר להתפעל לפעמים בצורה מודגשת מכל החלטה שמקב לבד, לא משנה כמה היא קטנה, אפילו אם זה רק לצחצח שיניים, ולהדגיש כמה הוא ילד נבון, וגדול ואחראי. לא להיבהל מגילויי תוקפנות שלו (אפשר להגביל אותם אבל לא בהכרח לגנות אותם). אם כל זה לא יעזור במשך תקופה ארוכה, והנושא מפריע גם לו (מתלונן על כך שאין לו חברים וכו') הייתי שוקלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)