פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה לנערה מתבגרת
    רונן
    25/10/2009

בתי בת 16 וכבר כמה ימים מסרבת לאכול הטענה שאין לה חשק.
    כמו כן מתנהגת הצורה עצבנית ולא מוכנה להקשיב לאף אחד.
    הילדה זקוקה לעזרה שאני כאב לא יכול להושיע.
    מבקש עזרה דחופה מכל אחד שיכול לעזור או ליעץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לנערה מתבגרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה לנערה מתבגרת

סמדר ריינר
    26/10/2009

שלום רונן,
    יכול להיות שאתה מודאג בצדק,
    נסה לגייס כל מי שאתה יכול, לא ברור היכן האם של הילדה, אתה פונה רק בשם עצמך, אבל אולי זה עניין שלא נוח לדבר עליו עם גבר, נסה לדובב אותה או לגייס דמויות נשיות במשפחה או חברים שיעשו זאת.
    בכל מקרה, לא לעבור לסדר היום ולנסות להשיג את ההזדמנות לדבר איתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

רונן
    26/10/2009

תודה על ההתיחסות.
    אונמם האם לא הוזכרה אבל גם היא ניסתה ולא הצליחה,הסבתא דיברה איתה והיא אמרה לה כמו שאמרה גם לי שמשהו עובר עליה אבל היא לא יודעת מה.
    אני מבין שהיא בגיל הטיפשעשרה אבל זה עדין לא אומר שהיא לא צריכה לאכול.
    האם יתכן בעיה חברתית?
    אם כן, איך להתמודד עם זה? היא התחילה תיכון השנה.
    האם יכולה להיות בעיה אחרת שאנחנו לא מבינים ( אני ואשתי).
    אין לנו ההורים היום מספיק כלים להתמודד איתם מלבד הענשה בסגירת מחשב או טלוזיה .
    וזה כאמצעי לחץ שיעשו מה שנידרש מהם,אבל גם זה לא עוזר.
    יכול להיות גם שהבעיה אצלנו ההורים ,אני כבר לא יודע מה לחשוב.
    אודה לכם במתן תשובה ו/או כיוון.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

סמדר ריינר
    26/10/2009

שלום רונן,
    יכולות להיות הרבה בעיות שאנחנו לא חושבים עליהם. ניחושים לא יעזרו, צריך לא להרפות ולהמשיך לדובב אותה. בודאי שהיא צריכה לאכול, ואם קרה לה משהו חריג היא צריכה גם לשתף.
    יכול להיות שלא נוח לה לשתף אותכם, כי היא לא רוצה להדאיג, או שמשהו קרה לה והיא חושבת שיכעסו עליה כדאי להציע לה לפנות למישהו חיצוני אולי זה יותר נוח לה.
    יכול להיות שצריך לשבת אצלה בחדר עד שהיא תסכים לספר מה קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

רונן
    26/10/2009

דיברנו איתה על קבלת יעוץ פסיכולוגי אבל היא לא רוצה היא טוענת שהיא לא חולת נפש.
    שניסנו להסביר לה אז היא לא מוכנה לשמוע.
    לנערה יש בעית קשב וריכוז והיא טופלה עד היום אצל רופא נוירולוג.לאחר שיחה איתו איתה המליצה על טיפול פסיכולוגי אותו הנערה מסרבת לעשות.
    האם ניתן לבצע טיפול פסיכולוגי בכוח?
    האם הוא יהיה יעיל בכוח?
    אנא עצתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

סמדר ריינר
    26/10/2009

שלום רונן,
    בוא נעשה הפרדה בין שני דברים: המצב שלה בדרך כלל, שאני מבינה שהיו כל הזמן בעיות, והרעיון של טיפול פסיכולוגי הוא לא מעכשיו, לבין המצב האקוטי שקרה עכשיו, שחל, ככה הבנתי שינוי פתאומי לרעה במצב שלה שמתבטא בהסתגרות, עצבנות והימנעות מאכילה. אם אכן זהו שינוי פתאומי שנובע ממשהו שקרה, מעבר לקשיים הרגילים ואנחנו לא יודעים מה, בזה צריך לטפל בצורה מהירה והחלטית, לא לצאת מהחדר שלה עד שלא מספרת מה קרה, ולפנות לגורם חיצוני זה לא חייב להיות פסיכולוג, אלא מישהו שהיא סומכת עליו והוא לא בהכרח מהמשפחה - חברה, שכנה, מדריכה בתנועה, מורה, יועצת לא משנה מי, רק כדי לספר מה קרה ואם יש משהו מיוחד שגרם לשינוי הפתאומי.

מעבר לזה אתם צריכים לדעת שאם היא תסכן את עצמה באופן כלשהו, אם על ידי הרעבה או באופן אחר, אז כן, יש אפשרות לכפות עליה טיפול, שכולל מעורבות רפואית ואולי אפילו אשפוז בכפייה. אם כי לא ברור לי אם זה מצב כרגע.
    אם לא קרה לה שום דבר פתאומי, אלא זו פשוט התדרדרות של מצב שכבר הרבה זמן לא טוב, אתם יכולים להתחיל בלפנות להדרכת הורים או לטיפול משפחתי, יכול להיות יש משהו בדינמיקה המשפחתית שצריך להשתנות כדי שמצבה ישתפר, אפילו אם היא בעצמה לא תבוא לטיפול זה יכול להשפיע עליה בצורה עקיפה ואחר כך נראה לאן מתקדמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

רונן
    26/10/2009

קשיים היו אבל לא ברמה הזו.נושא הפסיכולוג עלה בפגישה האחרונה עם הנוירולוג וזאת עקב התלוננות שלנו על כך שהיא לא אוכלת.
    בשבוע וחצי האחרונים המצב החריף היא לא מדברת יפה ,צועקת שפונים אליה, נועלת את חדרה וצועקת שהיא שונאת אותנו כל אחד בתורו.כל ערב יש מלחמה .
    האם לדעתכם יועצת בית הספר תוכל לסייע?
    האם יש לדעתכם עוד משהו שניתן לעשות לפני שאנו נכריח אותה ללכת לפסיכולוג (בדרך טובה זה לא ילך).
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

סמדר ריינר
    26/10/2009

רונן שלום,
    אנא קרא בעיון שוב את כל ההודעה שלי, יש מספר דברים הצעתי לעשות, ביניהם לפנות בעצמכם להדרכת הורים או טיפול משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת

רונן
    26/10/2009

תודה רבה על הייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור ילדים
    רינת
    25/10/2009

בני בן השבע, מצייר באופן מאוד מינימאלי. כשהוא צריך לצייר על דף בגודל רגיל, הוא מצייר דמות קטנטנה של איש. הציור מאוד בסיסי עם עיגול מקל באמצע וארבע מקלות לצדדים (ידיים ורגליים). ללא פנים או פריטים נוספים. ברצוני לציין שאין בעית ביטחון עצמי, הוא "מלך" הכיתה. מצטיין בלימודים ומצליח חברתית. האם עלי לדאוג לגבי הציורים?
    תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ציור ילדים

הוספת תגובה

• הבהרה

רינת
    26/10/2009

ראשית, תודה על תשובתך.
    ברצוני לציין שלא הבנתי כל כך את ההקשר בין הציור למשחקים... אין לבני בעיות חברתיות/התנהגותיות.
    אני שואלת ספציפית לגבי הציור המאוד מאוד בסיסי ומינמליסטי.
    אשמח שתחדדי לי את תשובתך, כי לא הבנתי אותה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה בנושא. תודה מראש

רינת
    29/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור ילדים

ליאת גרוס
    05/11/2009

שלום רינת
    נשאלת השאלה האם בנך מצייר כך כי פשוט לא בא לו להשקיע או בקיים קושי בתחום הגרפו מוטורי או הרגשי.
    כיצד כותב? האם יש בעיה במוטוריקה עדינה?
    אני מבינה שאין סימנים לקושי רגשי ולכן אין מה לדאוג בתחום זה. כדאי לשלול קושי גרפו-מוטורי.
    במידה ופשוט לא בא לו להשקיע, כדאי לבדוק אם זה דפוס שמאפיין אותו גם בתחומים אחרים בחייו ופוגע בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים
    רינת
    25/10/2009

שלום רב. בני בן החמש, גמול לחלוטין מגיל שלוש וחצי. אולם מלפני כשנה הוא החל להתאפק ולהמנע מלגשת לשירותים בכדי לעשות קקי. הילד, בכל פעם שהוא מרגיש שזה יוצא לו,הוא מכווץ את הטוסיק חזק. אם אני רואה אותו אני לוקחת אותו לשירותים אך הוא צועק ומתעקש שאין לו כלום. ככה יוצא שכל יום וכמעט כל היום הוא מסתובב עם קקי הטוסיק (הוא לא עושה הכל בתחתונים, פשוט מחזיק עצמו וזה נשאר בתוך הטוסיק).
    אני ניסיתי את כל השיטות, לתת לו פרסים, לכעוס עליו, להתעלם. אולם כלום לא עוזר.
    אני ממש מיואשת ולא יודעת כיצד להתנהג ולהגיב בנושא.
    אודה לקבלת תשובה.
    תודה , דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    קקי בתחתונים

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום רינת,
    בנך סובל מבעיה שנקראת אנקורפזיס, כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד בגישה קוגניטיבית התנהגותית, מדובר בטיפול יחסית קצר מועד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רינת
    25/10/2009

תודה על תשובתך המהירה.
    הבעיה הינה שאנו לא גרים בישראל ולכן אינני יכולה לגשת למומחה בנושא.
    האם אני יכולה לעשות משהו או לחילופין לא לעשות משהו בכדי להתמודד עם הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    26/10/2009

שלום רינת,
    אני לא ממליצה להתמודד עם הבעיה לבד. גם בחו"ל קיימים מומחים. אם הייתה בעיה אחרת מה הייתם עושים? המשך הבעיה עלול לגרום לנזק בשרירי פי הטבעת כך שתהיה דליפה של צואה ויתקשה להחזיר את השליטה בסוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףף
    יפית
    25/10/2009

היי , שמי יפית.
    אני אמא לילד בן 11 , נודע לי לאחרונה שבני עשה מעשה חמור ביותר:
    התראה בגינה עם ילדה בת 6 וביקש ממנה לנשק לו את איבר מינו.
    היא לא עשתה זאת (למזלינו)
    איך אסביר לו על מעשה זה ומה עליי לעשות כדי שמקרה זה לא יחזור שוב?
    מה העונש על כך?
    באיזה דרך לגשת לבעיה כזאת??
    אודה על תגובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףףףףף

הוספת תגובה

• דחוף

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום יפית,

קודם כל זה חשוב שאת רואה את החומרה במעשה. אבל בכל זאת לפני העונש, ובמקביל להבהרה חד משמעית לילד שזה חמור ואסור, צריך לברר איתו מה גרם לו לעשות זאת? איפה ראה את זה? האם קרה לו גם דבר כזה? האם כבר ניסה זאת בעבר? האם הוא מבין מה דבר כזה עלול לגרום לילדה קטנה? צריך לברר מה חומרת הבעיה ואם יש צורך לטפל בה, ענישה לא פותרת את הבעיה, אם הוא אכן סובל מבעיה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

יפית
    25/10/2009

תודה רבה על ההתייחסות המהירה אנסה לרדת לשורש הבעיה כמו שציינת שאולי קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לאמא נואשת
    שרונה
    25/10/2009

שלום רב!

אני אמא לכמה ילדים חלקם נשואים שאינם גרים בבית. ועוד 2 בבית.

בני הקטן ביותר מתנהג בצורה מחרידה ואגרסיבית כלפי הסובבים אותו מקלל את כולם מרביץ ואפילו מרים ידיים עלינו ההורים ואף מקלל.

בבית הספר הוא נתקל במקרי אלימות שהינו נגרר אליהם.

האווריה בבית אינה אווירה נעימה לרוב יש ריבים קללות וצעקות

הוא מרביץ לאחיו ומתנהג בצורה ממש לא רלווניטית והולמת.

את שעורי הבית אני מנסה לפתור עימו אני באה בגישה טובה שואלת לשלומו ואיך היה בבית הספר אך הוא אינו משתף פעולה ומקלל. הוא בוטה ואכזרי כלפי כל עובר ושב.

איני יודעת כלל איך להתמודד עם המצב זאת תקופה רבה שאני מנסה לשנות את האווירה בבית ואת היחס שלו כלפינו אני ממש נואשת מהמצב ואיני עוד יכולה לשרור בבית שהוא מתנהל בצורה כזאת.

אודה מאוד על עזרה וייעוץ אני ממש זקוקה לזה.

בבקשה כל עזרה ותמיכה תתתקבל בברכה.

אנא עזרו לי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לאמא נואשת

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לאמא נואשת

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום שרונה,
    מאוד בולט בתאור שלך שאת מרגישה שאת מתמודדת לבד, (עזרה דחופה לאמא נואשת ולא להורים נואשים, אני מנסה, אני באה בגישה, אני רוצה לפתור) לא ברור איפה האבא, למרות שאני מבינה שגר איתכם האבא כי את מציינת שהוא מתייחס לא יפה ל"הורים" ולא רק אלייך.
    אני מניחה שחסרה כאן סמכות הורית, ושאתם שניכם זקוקים להדרכה מעמיקה ולא רק דרך האינטרנט.
    אני גם לא יודעת בן כמה הילד ואם טופל בעבר, ואם אובחן ואם סובל מבעיות כלשהן.
    אני כן מזהה חוסר החלטיות מצידך עד כמה את מוכנה לראות את כל הפוטנציאל ההרסני בבנך, כי לדעתך בבית הספר הוא נגרר למקרי האלימות. כלומר את יודעת שהוא אלים אבל לגבי בית הספר את מגוננת עליו ומאשימה ילדים אחרים שגוררים אותו. זו גישה שלא עוזרת לו ולא עוזרת לכם.
    גם לבוא אליו בגישה יפה כשהוא כל הזמן מקלל, זה כרגע מתפרש אצלו כחולשה. הוא צריך משהו הרבה יותר ברור, עיקבי וסמכותי ממה שנשמע לי שאתם נותנים לו כרגע.
    אתם צריכים לפנות באופן דחוף להדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עזרה..

שרונה
    25/10/2009

כמו שהבחנת עפ"י מה שכתבתי אני זאת שבאה בגישה בכדי לפתור את הבעייה כמו שהבחנת גם בעלי אינו כ"כ מנסה להתמודד עימי בבעיות.

בני בן 12 שכחתי לציין זאת.
    אני לא יודעת איך ולאן לפנות ובאיזו דרך אני באמת לא יודעת מה לעשות עקב המצב אני בוכה ומדוכאת עד כאב!
    תני לי עצות ודרכי טיפול אנא ממך בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עזרה

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום שרונה,
    יכול להיות שהעובדה שבעלך לא מספיק מעורב היא חלק גדול ממה שגורם את הבעיה. הילד הזה זקוק לאב מעורב וסמכותי בדחיפות. לא ברור לי מדוע בעלך לא מעורב, האם זה עקב חולי, חס וחלילה, דיכאון, התמכרות מסוג כלשהו (הימורים שתיה?) האם זה קשור לקשיים בזוגיות שלכם? בכל אופן פה כדאי לבדוק בדחיפות איך אפשר לשכנע אותו להיות מעורב.
    אם לא, כדאי לך לפנות למחקת הרווחה או קידום נוער באיזור מגוריכם על מנת שמישהו יצור עם בנך קשר וינסה לעזור לו ולכם לפני שהוא יתדרדר, כי הוא נמצא בגיל קריטי.
    בהצלחה,סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

של
    26/10/2009

יועצת מקצועית אני לא,אבל יש לי הצעה שנשמעת פשוטה אך יכולה בהחלט לעזור.
    בשנים האחרונות ישנה מודעות גדולה שמשחקים הם לא רק להעביר את הזמן והרבה מאוד משחקים הם במיוחד להתפתחות-אם זה אצל ילדים,ואצל מבוגרים יש המון משחקים שתורמים המון לקשר ולהתנהגות.
    אני מכירה בית אחד מקרוב שהבן התנהג דומה מאוד למה שאת מתארת והם התחילו "לשחק" בבית משחקים משפחתיים וזה פשוט חולל פלאים!הילד פשוט חיכה לקשר שבו הוא ישמע וישמיע אך היה צריך את זה בדרך עקיפה ולא בצורה של-עכשיו יושבים ומדברים או סתם יושבים יחד...
    את יכולה לחפש באינטרנט חנויות צעצועים שיכולות לענות לך על כאלה פתרונות.מקווה שהייתי לעזר...!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שנחשפה לתכנים באתר פורנו
    מירב
    25/10/2009

יש לי ילדה בת שבע השבוע ביקרה אצל חברתה וזו נכנסה לאתר בגוגל שנקרא "משחקים סקסיים" ביתי נחשפה למראות שלא לגילה לראותם וראתה נשים וגברים ערומים לאחר יומיים היאי ניסתה להיכנס אצלנו בבית לאתר ואצלנו יש חסימה לאתרים אלה כאשר שאלנו אותה היא סיפרה שנחשפה לזה דרך חברתה , אינני יודעת איך להתנהג, איך להגיב במצב כזה, האם אני צריכה לקחת את הילדה לטיפול כלשהו או פשוט להתעלם, התגובה הראשונית שלי לביתי היתה שאלו דברים שאסור היה לה לראות ועודדתי אותה להבא לספר לי ביקשתי ממנה לא להתחבר לילדה הזו יותר ושאני לא מסכימה לה להיפגש איתה שוב מעבר לשעות בית הספר, האם נהגתי נכון, בבקשה חיזרו אלי בתשובה בהקדם

הוספת תגובה

• חשיפה לפורנו

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום מירב,אנא עייני בעמודה של שאלות נפוצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שסובל מחבריו לכיתה
    אבי
    25/10/2009

אני אב לילד מקסים בן 6 שזה השנה הראשונה בבית הספר , חבריו לכיתה הם ילדים שעלו עימו מהגן לכיתה . למרות שהבן שלי הוא שקט וחברותי , התברר לנו כי אחד הילדים בכיתה ממש מתעלל בו נפשית , גורם לילדים אחרים בכיתה לא לשחק עם בני ,ובכל הזדמנות פוגע בו במילים ואמירות. אני ואישתי השתדלנו להבליג ולתת לילד להסתדר לבד , אולם בזמן האחרון הוא ממש יוצא נפגע מהמצב. נציין שזה רק ילד אחד שפוגע בו וגורם לשאר החברים ללכת אחריו. מה הפתרון האפשרי . אנו לא רוצים להעבירו מהכיתה , כי בס"ה הוא מסתדר מצוין עם המורה ושאר הילדים , הוא תלמיד מצטיין ומאד חכם.
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שסובל מחבריו לכיתה

הוספת תגובה

• ילד שסוב מחבריו לכיתה

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום אבי,
    האם ניסיתם לדבר עם המורה? גם התעללות מילולית היא סוג של אלימות, שאסור לאפשר אותה.
    אפשר גם לנסות לדבר עם הורי הילד. בנוסף כדאי לחשוב מה קרה שהוא נטפל דווקא לבן שלכם? האם הילד משדר חוסר ביטחון מסויים? כי אם כן זה משהו שאפשר לעבוד עליו גם איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית בת 5
    איריס
    25/10/2009

שלום,
    ביתי בת 5 ולומדת בגן חובה. היא מאד עצמאית, נבונה, חכמה (יודעת את כל האותיות ויודעת לפתור תרגילי חיבור בחשבון). היא מאד מאד מאד עקשנית ויודעת לעמוד על שלה ולא מוותרת במידה וחושבת שפגעו בה או "חייבים" לה.
    בשנה שעברה לא שמעתי על בעיות רבות שהיו לה בגן (הגננת קלטה אותה וידעה שכאשר ביתי כועסת, מניחים לה והיא נרגעת לבד וחוזרת לעצמה). השנה - יש לביתי הרבה עימותים עם צוות הגן (לא מוכנה לוותר כשחברה חוטפת ממנה משחק, לא מוכנה לשבת לשולחן האוכל, לא מוכנה להשתתף במפגש הגן) - לא נשמעת לדברי הצוות והרבה עימותים.
    קשה לה להפרד בבקר והרבה פעמים (בהמלצת הגננת) אני נשארת יותר מהדרוש כדי שהפרידה שלה תהיה קלה ולא תהיה "מסובבת" כל היום בגלל בכי בבקר.
    היום ( הפרידה היתה קלה וקצרה) הגננת קראה לי בשעה 12:20 כדי לקחת אותה הביתה כי הן נאבקו והבת שלי לא נרגעה ולא שתפה פעולה.
    הגננת טוענת (ויתכן שבצדק) שביתי מאד מפונקת ועקשנית ויש לפתור זאת בצורה רצינית ולא לעבור לסדר היום.
    בני הגדול שונה ממנה ועד היום לא היו לי בעיות כאלה איתו כמו עם ביתי.
    מה עלי לעשות? האם אני יכולה לעשות משהו לבד או שעלי לפנות לבעלי מקצוע?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עקשנית בת 5

הוספת תגובה

• ידה עקשנית בת 5

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום איריס.
    לכאורה זה נשמע פשוט, אם את מסכימה עם הגננת שבתך מדי מפונקת, כל מה שעלייך לעשות הוא לפנק אותה פחות. תכיני את עצמך לתקופה קשה שבה היא תצטרך להתרגל לשינוי, היא לא תוותר. את צריכה להסביר לה מה את עושה, כדי שזה לא תהיה דחיה בלתי מובנת מבחינתה, את צריכה להיות מאוד עיקבית, ואם היא תשתכנע שתא משוכנעת במה שאת עושה היא תגיב בהתאם.
    אם את לא מצליחה, אז אולי כדאי לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התהגות ילד בן 5
    אמא דואגת
    25/10/2009

אנחנו משפחה רגילה ילד בכור מקסים אוטוטו בן 5 שעבר לאחרונה הרבה שינויים ןחוייות
    באוק' נכנסתי להריון עם תאומים ההריון לא היה קל פיזית הלכתי עם קביים מחודש חמישי
    בנוסף בעלי באופן פתאומי עבר ניתוח עם גידול שפיר כעשרה ימים לפני הלידה
    הילד מתנהג בגן מאוד לא יפה בהתחלה הרביץ לילדים ועכשיו הוא מסכן את עצמו מטפס ומפריע לילדים אך לא נוגע בהם
    כשבועיים בהם היה ילד טוב מאוד חסר לסורו היום הגעתי הילד בכה בכי תמרורים ונראה עצוב מאוד מה ששבר לי את הלב והגננת ניהלה איתי שיחה לידו וליד כל הילדים דבר פסול בעיניי
    מה עושים ?.........

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התהגות ילד בן 5

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום ל"אמא דואגת",
    היד שלך מרגיש מאוד לא מוחזק. את מבינה יפה מה השפיע עליו כל הזמן הזה. יחד עם ההבנה הוא צריך גבולות ברורים, מסגרת ברורה והרבה התייחסות, שכנראה לא קיבל מספיק ממנה בתקופה שבה המפשחה הייתה במשבר.
    אני לא יודעת מההאפשרויות שלכם כרגע, גם התמודדות עם תאומים זה לא קל, אני לא יודעת אם יש לכם עזרה, אך אם יש לכם אפשרות לקבל עזרה עם התאומים או לקנות אותה בכסף, כך שבשעות אחה"צ מישהו מההורים יהיה פנוי יותר לתת לו התייחסות וגבולות, באופן יותר פרטני וכמו כן שבגן יוכלו למשך תקופה מוגבלת לראות איך אפשר לעזור לו לאור הקשיים, מעבר להצבת גבולות, אז אולי מצבו ישתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה כמעט בת שלש שותקת בגן
    מלי
    25/10/2009

ביתי בת שלש עוד כחודשיים ילדה חכמה מאוד פטפטנית ואוצר מילים מפותח מאוד וחברותית מתחילת שנה הגננת מדווחת שהיא נפלאה שבוע שעבר כשבקרתי בגן ושוחחתי עם הגננת פתאום סיפרה לי שהילדה לא פותחת את הפה בגן לא עם הגננות ולא עם הילדים הגננת הגדירה אותה " שהיא גוזרת על עצמה שתיקה" הייתי בהלם לא מתאים לה בכלל הגננת לא אמרה לי כלום מתחילת שנה ואני חיבת לצין שהגגנת ידועה כגננת "מדהימה" האם להעביר את הילדה גן? האם לתת לזה צאנס שזה ישתנה? אני לא יודעת מה לעשות אשמח לעצתכם תודה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום יהודית,
    נראה לי שהופעת ונפגעת מהשינוי שחל בעמדת הגננת. קודם כל לפני שמקבלים החלטות דרסטיות ברגע של כעס ופגיעה כדאי לשוחח שוב עם הגננת ולברר את מקור הפער בין הדיווחים שלה. לשאול מתי זה התחיל, ואיך הילדה מגיבה כשפונים אליה, האם משחקת עם ילדים, אם כן האם משתמשת במילים או רק במחוות, ולחשוב ביחד, כשותפות איך אפשר לעזור לה ולדובב אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה דעתנית
    KERY
    25/10/2009

אני בת 30, ויש לי ילדה בת שנה ושלושה חודשים.
    הדרך שלה להביע את עצמה הוא בצועקות קולניות, מהרגע שהיא חוזרת מהמעון היא רוצה רק על הידיים, אסור להגיד לה "לא" מיד היא פורצת בבכי קורע לב משטתחת על הריצפה ובוכה עד שהיא מקבלת את מה שהיא רוצה .
    רוב שעות היום היא נמצאת במעון וגם שם היא יודעת בדיוק מה היא רוצה ועומדת על זה בכל דרך עד שהיא מקבלת.
    היא עדיין לא הולכת , התייעצתי עם רופא ואין לה שום בעיה רפואית.

בחודשיים האחרונים אני ובעלי עוברים משבר במערכת היחסים ובעקבותיו הוא עזב את הבית,
    העזיבה שלו מאוד משפיעה עליה, זה בה לידי ביטוי בעיקר בלילות, היא לא נרדמת לבד במיטה (מה שהיה קורה קודם) רק בנידנוד בעגלה,היא קמה שלוש פעמים בלילה ולא נרדמת בכל דרך אחרת מלבד בקבוק חלב(מטרנה), ישנם לילות שהיא לא מוכנה גם עם הבקבוק ורק שאני מביאה אותה למיטה שלי היא נרדמת.
    גם שנת הצהריים שלה לא נמשכת יותר מ-45 דקות ,במיקרה הטוב.

יש לציין שהיא רואה את אביה כמעט בכל יום ואנחנו משתדלים והמשבר לא יפגע בה.

אבקש את עצתכם בעניין.

דבר נוסף , איך אני יכולה לטפל בצרחות שלה? זה כבר מעיק ואי אפשר לשבת איתה באף מקום ציבורי.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה דעתנית

הוספת תגובה

• ילדה דעתנית

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום KERY,
    מה שאת מתארת זו לא ילדה דעתנית אלא ילדה חרדה. לצערנו הרב, דווקא כשאנחנו מרגישים חלשיים ובמשבר, הילדים שלנו מנסים אותנו הכי חזק, כדי להיווכח שבעצם לא נחלשנו ומקווים שנגיב בצורה שתוכיח להם שאנחנו חזקים והם יוכלו להירגע. מה לעשות שאנחנו כן חלשים לפעמים.
    קודם כל אם הילדה תמיד מקבלת מה שהיא רוצה אחרי שהיא צורחת, אין לה שום סיבה להפסיק עם זה. צריך לקחת אויר טוב טוב ובמשך כמה ימים לעמוד בצרחות שלה עד שהיא תראה שזה לא עוזר. אין ברירה אחרת. גם את צריכה תמיכה בתקופה הזו, תנסי לגייס כל עזרה שאת יכולה, מהמשפחה המורחבת או מחברות גם שיתמכו בך נפשית וגם פיזית, שיהיו איתכם ולא תהיי לבד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי במיטה בגיל 5.11
    אירית
    25/10/2009

בני בעד שבועיים יהיה בן 6. במהלך השנה האחרונה הוא עושה פיפי בלילה במיטה. הוא נגמל כבר בגיל 3 ובשנה האחרונה אולי עקר שינוי בחייו(מעבר לישראל)הוא החל לעשות פיפי במיטה רק בלילה. חשוב לציין שהוא מתבייש בכך ואפילו מנסה להסתיר זאת ממני. הוא גם מתנצל על כך בכל לילה שזה קורה למרות שאינני מראה כעס אלא יותר אכזבה. איך עליי לנהוג כשזה קורא(לפחות 6 פעמים בשבוע) ואיך ניתן לטפל?.?.

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי במיטה בגיל 5.11

הוספת תגובה

• פיפי במיטה

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום אירית,
    שיטת הפעמון נחשבת מאוד יעילה, תנסו לברר דרך רופא הילדים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכולוגי.
    אירית
    25/10/2009

בני בן 5 וחצי. סובל מדיספרקציה שפתית. השמטת אותיות, אי סדר במשפט, אוצר מילים דל וכו' הוא כמעט ואינו מובן כשהוא מדבר. כיום הוא מטופל אחת לשבוע אצל קלינאית תקשורת שעוזרת במעט. רופאה התפתחותית מטעם מכבי, "המכון להתפתחות הילד" שיקבל טיפול פסיכולוגי עקב התסכולים הנוצרים מכך. השאלה שלי האם אני זכאית לקבל טיפול פסיכולוגי דרך הקופה ולמי לפנות. חשוב לי לציין שאני גרשה ומגדלת את ילדיי לבדי כך שאני מוגבלת באמצעים כספיים. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פסיכולוגי.

הוספת תגובה

• אבחון פסיכולוגי

סמדר ריינר
    25/10/2009

אירית שלום,
    ככל הידוע לי מבוטחי מכבי בגיל הזה זכאים ל-13 טיפולים של מטפלים ביצירה והבעה בשנה קלנדרית. (יכול להיות שצריך להשתתף בתשלום, אני לא יודעת מה הסכום). נראה לי שהכתובת הנכונה לבירורים אה היא בקופה עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן שנתיים
    אמא
    25/10/2009

שלום
    הילד בן שנה ו10 חודשים כמעט בן שנתיים.
    למד שפה התנהגותית ש"מי שאולי מאיים עליו" ואו מתקרב אליו הוא מרים יד (והוא דיי חזק)
    מרביץ מושך והיום שמעתי שהוא נשך ילד.
    אולי זה אופייני לגיל אבל איך משנים ושומרים על ילד והתנהגות נאותה.
    בבית הוא הקטן לאחר הרבה שנים.
    לפניו אחותו בת 15 שהתקשורת איתה לעיתים כשהיא כועסת הוא מרים יד עליה
    ומושך לה בשערות והיא מחזירה לו וכך שוב וכמובן בכי וכמובן שהיא לא מוכנה שהוא ירים
    עליה יד וכך לעיתים קרובות
    עכשיו אנחנו בחינוך מחדש אם הוא מרים יד או מושך גם לי את השערות וצובט
    אנחנו תופסים אותו ואומרים וחוזרים "זה לא נעים כשמרביצים לנו" זה לא נעים לי"
    ו/או שמים אותו במיטת "הסורגים" (אני קוראת לה כך) כי הוא יישן שם הוא ישן
    איתי במיטה. ובימים שאני לא רוצה הוא ישן במיטה נפתחת שבחדר שלו
    כמובן עם הגנה הוא ילד שאוהב מרחב ולא גבולות במיטה למרות שניסינו.
    וכבר מזמן ויתרנו (שיישן לידנו וזהו ,הוא ייגדל) המיטת סורגים היא מקום "הרגעות"
    "עונש" עד שניתן אותה למישהו.
    איך ממתנים ילד האם ההתנהגות שלו תשתנה האם הוא יבין את התנהלות הבית
    כמו האחים המקסימים שלו וההורים ש"מתים"עליו.פשוט כך!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• סמכות הורית

נעמה סבג שמש
    25/10/2009

שלום לך,
    מהמצב שתיארת ברורה מאד חוסר הסמכות ההורית ואי יכולת הצבת גבולות לילד.
    הדבר ניכר הן בהתנהגותו בבית, הן בשנתו והן מחוץ לבית. צריכים להיות כללים מאד ברורים למה אסור ומה מותר. לא הילד מכתיב את החוקים אלא אתם. לא הוא בוחר איפה הוא ישן.
    תגובה של "לא נעים לי" היא קלה מידי. יש להחזיק את ידו ולומר: אנחנו לא מרביצים. צריך להכנס איתו לחדר ולהבהיר לו שנכנסים להרגע.

זה לשם התחלה. היו אסרטיבים מולו.
    ניתן לקרוא מאמר בנושא סמכות הורית באתר זה או באתר שלי.
    בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים
    נועה
    25/10/2009

שלום שמי נועה ואני בת 27 אמא לשלושה ילדים שהרביעי בדרך
    אספר את סיפורי בקצרה
    יש לי ילד עוד מעט בן 4
    ילד בן 3
    וילדה בת 10 חודשים כן הספקתי יפה אך לא הספקתי בלהקדיש לכל אחד את מה שמגיע לו ולכן כמו בכל משפחה תמיד אחד צריך להיות יוצא דופן בהיתנהגות במרדנות וביכלל ביחס להכל
    ואצלי זה בגדול אני פונה אליכם בייאוש גדול חסרת אונים ואין לי את הכלים להתמודד
    הבן הבכור שלי מפגין את הקינאה שלו בחוסר השתלבות בין האחים הוא אלים מאוד מבקש מוצץ וחיתול מתפנק יתר על עמידה לא מישתלב בחברה בגן לא שומע לא יושב בשקט לא קונה אותו כלום אפילו לא הבטחה על מתנה עם התנהגות טובה
    אני ובעלי שוב לציין לא מחסירים אפילו לא במעט את אהבתנו ומשתדלים שלכולם יגיע אותו יחס ואהבה אבל אנחנו כבר מיואשים הוא לא שומע אלים מאוד כלפי האחים וגם הילדים בגן עד שהגננת מיואשת אני לא יודעת עם יש קשר אבל מרגע שהוא נולד התפתחה אצלו בעית אכילה שנפתרה
    ועכשיו בעיה של פחד אסלה מה שגם גורם לו איפשהו להרגיש מפוחד ולא נ ינוח מבחינת אח שלו
    בקיצור ים של בעיות והלוויא שפה זה המקום לעזור לי
    אשמח עם תחזרו אלי בתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• ילד בכור בן 4

סמדר ריינר
    25/10/2009

נועה שלום,
    הרבה פעמים קורה שאנחנו רוצים הילד הגדול שלנו יהיה כבר גדול וזהו. במיוחד שיש לנו עוד קטנים אחריו. ילד בן 4 שרוצה לפעמים מוצץ זו לא התפנקות מוגזמת, אלאל תגובה טבעית של ילד שרוצה לחזור להיות קטן לפעמים, במיוחד שיש לו אחים קטנים . יכול להיות שאתם דורשים ממנו להיות גדול כל הזמן, אף ילד, בטח לא בגיל הזה ובכלל יכול להיות גדול כל הזמן. גם אנחנו רוצים לפעמים להתפנק ולהיות קטנים:-) במיוחד קשה לילד שלכם, כאשר הוא נדרש לעשות הרבה ויתורים ולהיות גדול ומבין, אבל אחר כך שוב מתייחסים אליו כקטן כי הוא לא באמת גדול ויכול להחליט דברים. אז הוא מתבלבל מה התפקיד שלו בבית ומה באמת רוצים ממנו, אז הוא כועס ומתחצף.
    נראה לי שכדאי לכם לפנות להדרכת הורים כדי לראות איך לא להכנס איתו למאבקי כח ולהתאים את הדרישות ממנו כך שיהיו מותאמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

נועה
    25/10/2009

כן כנראה שזה הדבר הנכון לעשות האמת שדרישותינו אינם מיתיחסות לגיל להפך והוא ואח שלו ממש אותו דבר ואין לנו כהורים פשוט כלים להתמודד
    כבר המליצו לי על יעוץ
    אולי את מכירה מישהו שיכול לעזור לי באיזור אשדוד
    ושוב תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

סמדר ריינר
    25/10/2009

שלום נועה,
    אני באופן אישי לא מכירה באשדוד, אולי תתעניינו דרך קופת החולים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה