פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?
    חופית
    09/11/2009

שלום,
    ביתי בת שנה ושבועיים. בשבועיים האחרונים ההתנהגות שלה השתנתה מבחינת השכבה לישון.
    זאת אומרת: עד לפני כשבועיים לא הייתה עושה יותר מדי בלאגנים בללכת לישון- במיוחד בשנת הצהריים. הייתי שמה אותה במיטה במצב עירות והייתה נרדמת לבד, בשקט ובכיף. בשבועיים האחרונים זה הפך להיות בלתי אפשרי - בכי וצרחות עוד לפני שאני מכניסה אותה למיטה והתעוררות בצרחות אחרי פרק זמן מסויים, כך שהכל מתחיל מההתחלה. לומר את האמת אני מצליחה לגרום לה להיות במיטה ואני יושבת על כיסא לידה ומזמזמת לה ואז היא נרגעת (כמובן שקודם לכן היו צרחות) ואיך שאני נעמדת, עומדת לעזוב את החדר או עוזבת את החדר - גם אחרי שכבר נראה היה לי שהיא ממש בשלבי הרדמות עמוקים - היא מתחילה שוב בצרחות.
    אני ממש כבר מבולבלת, לא יודעת באיזו שיטה עליי לנקוט? איך עליי להתמודד עם המצב לדעתכן? אשמח לתשובה
    אציין רק שהיא איתי בבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר תשובה בבקשה

חופית
    14/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופית שלום

נעמה סבג שמש
    14/11/2009

חופית שלום,

האם הילדה עברה איזושהי חוויה שיכולה לגרום לפחד? האם עברה שינוי כלשהו באופן אישי או משפחתי?

מעבר לגורם, חשוב לדעת לעשות את תהליך השינה באופן הדרגתי, כאילו מעולם לא ידע לישון לבד.
    כדאי לעשות טקס שינה ברור ומסודר, להיות שם ולעזור לה ולהתרחק בצורה הדרגתית.
    את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא הרגלי שינה הן באתר זה והם באתר שלי.

פשוט למדי איתה לישון כאילו מעולם לא י דעה לעשות זאת לבדה.

בסבלנות ובהתמדה.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה לכמה ימים
    מושי
    09/11/2009

שלום רב,

יש לנו ילד בן 3 וקצת ילד בוגר וחכם, מפותח לגילו, עצמאי מדהים!!!
    אנחנו מאוד רוצים לטוס לחו"ל לכמה ימים די הרבה זמן ואני פשוט לא מסוגלת להפרד ממנו לכמה ימים.
    אפשר לספור על יד אחת את הפעמים שעזבנו אותו ללילה שלם או ליום שלם והיה לו די קשה בגלל שהוא לא רגיל.
    ההורים שלי ושל בן זוגי גרים בצפון הארץ ואנחנו במרכז ככה שהוא רואה אותם אחת לכמה שבועות את ההורים שלי רואה קצת יותר אבל עדיין לא הרבה.
    מאוד אוהב ומחובר לילדים של אחי ואף בילה אצלהם בחופש הגדול ליום שלם אבל מעולם לא ישן בביתם.
    אני יודעת שהפחד, החששות והחרדה שלי גדולים יותר משלו ואנחנו ההורים משליכים על ילדינו אבל אני באמת לא יודעת איך לעשות את זה.
    אנחנו מעוניינים לטוס לפריז לסופשבוע חמישי-ראשון ואני מתלבטת איך לעשות את זה, מה הכי נכון, ואיך יהיה לו הכי קל??
    האם חשוב שהוא ימצא במקום אחד? רק אצל סבתא או שאולי אפשר לשלב יום אחד אצל סבתא ויום אחד אצל אחי שהוא מאוד מחובר לילדים שלו- ילדים אגב בוגרים יותר 10, 12, ו-6.
    אצל אמא שלי יש אחיין נוסף שלי בן 4 שהוא גם אוהב לשחק איתו, הם גרים אצל ההורים שלי.
    האם זה נכון שהוא ילך לגן ביום שאנו טסים ויבואו ויקחו אותו מהגן?
    האם שינויים בסביבה רק יקשו עליו?
    אני מניחה שהכי טוב שיהיה בסביבה הטבעית שלו אבל זה קצת בעייתי להביא את סבא וסבתא אלינו מה גם שיהיה לו קצת משעמם רק עם סבא וסבתא??
    איך אפשר לעשות את זה הכי קל עבורו?
    מה לספר לו? האם ילד בגילו יכול להבין מה זה 3 ימים שאמא ואבא לא יהיו? יש לו תחושת זמן אבל לא מספיק להערכתי..
    אודה לך על ייעוץ בעניין.

תודה,

רווית

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה לכמה ימים

הוספת תגובה

• פרידה לכמה ימים

סמדר ריינר
    09/11/2009

שלום רווית,
    ילד בן 3 הוא אכן מספיק גדול כך שאפשר לעשות לו הכנה, להסביר לו מראש, אני מניחה שהוא מכיר את ימי השבוע וזו הבנה מספקת בזמנים כדי להבין מתי אתם נוסעים ומתי תחזרו, צריך להסביר לו איפה הוא יהיה, עם מי ומה יעשה שם. זה בסדר גמור שיבואו לקחת אותו מהגן אחרי שתסעו אם הוא מקבל הכנה והודעה על כך קודם, אין צורך שיישאר בבית ולא ילך לגן. זה גם לא נורא אם הוא יסע לצפון, כדי להציע לו לקחת חפץ או מספר דברים מוכרים ואהובים מהבית שיהיו איתו שם. כמובן שתבטיחו לו וגם תקיימו שתדברו איתו בטלפון. מעבר לזה הוא ישאל בודאי כשיהיה אצל הסבים מתי תחזרו, מספר פעמים ויקב את התשובה שמפרטת - היום יום חמישי, יש יום שישי, יום שבת ויום ראשון ואז אבא ואמא באים. הוא יכול הלכין לכם ציור ולתת לכם אותו כשתחזרו. רצוי באופן כללי שישהה במקום אחד, אבל לא נראה לי נורא ואיום אם יהיה צורך מסיבה כלשהי שיעבור לדודים באמצע.
    נסיעה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וקשיי הסתגלות.
    אם
    09/11/2009

שלום, בני בן הארבע(שני מתוך 4) עבר כמה שינויים משמעותיים בחייו באלול האחרון. מעבר לחיידר בעיר אחרת,הכרוך בהסעה והשני לידת אחות. מאז החל לעיתים להרטיב בלילה ץדבר שלא קרא לו אף בגמילה. וחזר לבריחת צואה ושתן(רק בבית) דבר שהיה עוד בשנת הלמודים הקודמת אף בגן.
    רקע כללי. מלידה עבר כמה וכמה טיפולים וניתוחים לא נעימים ביניהם חסימה מלאה של הגרון מהשקדים שחסמו את יכולת הדיבור עד כמעט גיל שלוש. ילד עדין בעל קסם אישי רב, בישן. אפילו כמה חודשים לא שיטף פעולה עם המלמד למרות שידע את התשובות. שובב לא קטן לוקח דברים בלי ראשות בחיידר ובבית אם מרביץ קשה לו מאוד לשבת בצד את הארבע דק' שלו. הגננת בגן הקודם בקשה לשים לב אם מתגלה הפרעת קשב למרות שעוד לא רצתה לשלוח לאיבחון) מתחצף אומר מילים לא יפות. ומחפש בטחון "נכון אני הבן שלך" ולסיום עובר בקביעות למיטה של אבא. לנו הוא נראה מאוד חולמני למרות שיודע את החומר הנלמד במשך השבוע. בשקט בשקט מתחמק מהרבה מתלות בדפוס קבוע. כאמור לאחרונה מראה יותר ויותר סמני חרדה בהם להתפנות לבד בשרותים. בבירורים איתו עלה פחד מהנהג שטופל בשיתוף הת"ת. קצת ריבים עם חברים לא משהו משמעותי.
    בקיצור היש צורך בהתערבות או המשך מתן תמיכה הורית ואך לתת כזו. בברכה אמא מודאגת ואוהבת .

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וקשיי הסתגלות.

הוספת תגובה

• אם אפשר בבקשה תגובה.

אם
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה לחוסר התגובה?

אם
    10/11/2009

מאוד אשמח למענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות

נעמה סבג שמש
    12/11/2009

שלום לך,

מהפרטים שנתת קשה לדעת האם יש כאן בעית קשב וריכוז או משהו שמעבר לקשיי התסגלות נורמלים ואופיינים הן של מעבר מגורים ו של הולדת האח.

השינויים שעבר הילד הן משמעותיים. האם הכנתם אותן להולדת אח? האם הכנתם אותו למעבר הדירה? איך עזרתם עד כה בהסתגלות? איך אתם מגיבים לרגרסיה שעוברת עליו?

היו סבלניים, תמכו בו, היו שם בשבילו, שקפו לו את רגשותיו ואת המצב. עזרו לו בתמודדות. ניתן לקרוא מאמרים שכתבתי בנושא הן באתר זה והן באתר שלי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אם
    13/11/2009

תודה ו שבת שלום . ראשית לא עברנו דירה רק הילד התחיל שנה במסגרת חדשה מחוץ לעיר. המלמד שלו טוען שהוא לא מתרשם שיש בעיה מעבר להיותו צעיר יחסית אך הפנה אותו לברור דרך השרות הפסיכולוגי של גנים. הכנו אותו ללידה וגם למעבר אך הוא כאמור ילד רגיש ועדין גם ע"פי התרשמות המלמד. בעבר הבענו חוסר שביעות רצון מהפיספוסים ,היום מתעלמים מלבד הסיוע בניקיון. כשהוא משתמש במילים לא יפות אומרים לו שזה לא מקובל עלינו, הרס רכוש אחים או אלימות פיזית יושב בצד דבר שקשה לו מאוד. מלבד זה הוא ילד חם ואוהב מאוד .חסרים לו גבולות ולפעמים יש לי רושם שהוא מעניש אותנו עם הצרכים שלו. וכמו בכל בית גם אצלנו לפעמים חםרי סבלנות ונמהרים... משתדדלים בכל אופן. שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות ילד בן 6
    גליה
    09/11/2009

שלום
    יש לי 2 ילדים דביר בן שש והדר בת ארבע בתקופה האחרונה דביר נעשה אלים יותר הן פיזית והן מילולית כלפי אחותו וגם כלפי הילדים בגן לאחותו הוא מציק בלי הפסקה לוקח לה דברים צובט אותה כשהיא עסוקה וכשהיא מחזירה לו הוא צורח ומאשים אותה וגם מקלל ומבקש שתמות בגן הוא מכה חברים וטוען שאמרו לו לעשות את זה הוא כול הזמן זועף ורוטן את דביר קשה להעניש מיכיוון שהוא מוצא תחומי עניין אחרים אם אני מנתקת את המחשב והטלויזיה הוא ישחק במשחקי קופסא וייתן שזה בסדר גמור בגן אם מעבירים אותו לגן ליד כעונש הוא טוען שזה בסדר הוא ימצא חברים חדשים אני לא יודעת מה לעשות בבקשה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות ילד בן 6

הוספת תגובה

• סמכות הורית וגבולות

נעמה סבג שמש
    09/11/2009

גליה שלום,

להעניש בלבד בהחלט אינו הפתרון.
    כדאי להשתמש בשיטת ה"פסק זמן". לשלוח את דביר להרגע בכל מצב כזה ואף ללכת איתו.
    את התנהגותו האלימה יש לעצור בצורה פיזית ולא לאפשר לה מקום.
    דביר גם צריך לדעת שלכל מעשה יש תוצאה. אם בדיוק רצינו לצאת לגן המשחקים, נצטרך לוותר. אם קבענו עם חבר, נצטרך לבטל.
    תהיה השלכה למעשיו.
    אל תמצאי עצמך עומדת ומתחננת בכל פעם אלא לאחר הפעם השנייה הגיבי בעשייה.

התמידי וזה יעבוד,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו- 8 חודשים
    ענת
    09/11/2009

בוקר טוב יש לי ילד בן 3 ו-8 חודשים, ילדה בת שנתיים עוד מעט ואני כרגע בהיריון.הילד הגדול נכנס לגן עירייה השנה והגננת אמרה לי בתחילת שנה שהוא די מתבודד,עומד מהצד ומסתכל איך הילדים האחרים משחקים.אולם,כעת הגננת אמרה לי כי יש שיפור רב והילד התחיל להשתתף ולשחק.אך הבעיה שלי היא במסיבות ימי הולדת שאני לוקחת אותו והוא פשוט צמוד אלי, לא משחרר לא משתתף במסיבה וזה פשוט מכעיס אותי!אני רואה את כל הילדים האחרים פעילים והוא צמוד אלי .מה אפשר לעשות.אני רוצה לציין שעד כה הלכנו כל המשפחה ביחד למסיבה ז"א גם אם אחותו הקטנה אז אולי יש קשר?ודבר נוסף הוא טיפוס די רגזן ועל כל בעיה הוא מתרגז נורא מהר או בוכה ואני חוששת שבגן כך הוא עם הילדים האחרים.תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 ו- 8 חודשים

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו-8 חודשים

סמדר ריינר
    09/11/2009

שלום ענת.
    נראה לי שלילד שלך יש קצב משלו ביצירת קשרים והשתלבות. אין בזה כל רע, כי אחר כך, בדרך שלו הוא כן משתלב, לדברי הגננת. לא ברור לי למה זה כל כך מכעיס אותך.
    מדובר בילד בכור, שמהר מאוד היה צריך להתרגל לאחות קטנה ועוד מעט לעוד אחת/ד. זו לא אשמתו שהוא בכור והוא לא חייב לגדול מהר כי זה יותר נוח לסביבה.
    תשתדלי פחות לכעוס, זה גם בלאו הכי לא יעזור, ותני לו להשתלב בלי לחץ בקצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    לילך
    08/11/2009

שלום,
    בני בן השלוש גמול ביום מחיתולים כבר חודשיים, לפני כשבועיים התחלנו גמילה בלילה וזה הולך ממש רע, אנחנו צריכים להעיר אותו לשירותים לפחות פעמיים בלילה והרבה לילות אנחנו מפספסים, הוא יכול להרטיב גם פעמיים בלילה. אני לא כלכך יודעת מה לעשות והאם להמשיך או לחזור לחיתולים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה

סמדר ריינר
    08/11/2009

שלום לילך,
    נסיתם לתת לו לישון עם חיתול ולהעיר אותו לפני שהוא מרטיב? כי אם אתם מרדימים אותו בלי חיתול ואז מפספסים זה הרבה יותר קשה. כך לא נורא אם מפספסים ויש סבלנות וזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים שתולש ומשחק בשער
    לילי
    08/11/2009

הבן שלנו בן כמעט שנתיים, פרוע באופן יחסי, נוטה להשתולל ולהתנהג בצורה לא מבוקרת- זורק דברים (הופך צעצועים במקום לשחק איתם, זורק אוכל באופן קבוע על הרצפה, שובר דברים), מכה ילדים (ואפילו תינוקות), הולך לאן שבא לו (לא בכיוון ההליכה הרצוי ועלול אפילו להתפרץ לכביש) ובנוסף, מאוד אוהב לשחק בשערו. בעקבות קרחת במרכז הראש, הלכנו לרופא עור, הוא שלל בעיה רפואית ואמר שהקרחת נובעת מתלישת שיער, הידועה כתופעת TRICHOTILLOMANIA. מקצת קריאה על הנושא היה נראה לנו תמוה שאפשר להגדיר ילד בין שנתיים כלוקה בהפרעה זו. האמנם? ואם לא, למיטב הבנתנו זו תופעה התנהגותית, האם יש משהו לעשות בנדון, כדי למנוע את תלישת השער (הוא גם משחק בשער וגם תולש אבל לרוב משחק וכנראה המשחק תולש את השערות). בנוסף, האם ניתן לקשר את זה להתנהגויות אחרות המאפיינות את הילד שציינו כאן? הומלץ לנו לפנות לפסיכולוג המטפל בילדים. הינו שמחים לדעת האם צריך ללכת ליעוץ/טיפול ואיך ניתן לטפל בתופעה? תודה

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה

סמדר ריינר
    08/11/2009

שלום לילי,
    אכן רצוי לפנות לטיפול פסיכולוגי. הסימפטום הוא התנהגותי אבל המקור שלו הוא ריגשי, ובגיל כה קטן אין אפשרות לטפל רק באופן התנהגותי, ולכן בדך כלל עושים עבודה משותפת עם ההורים והפעוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות עם ילד בן 3 וחצי
    רויטל יונה
    08/11/2009

שלום אני אמא לילד בן 3 וחצי וילד בן שנה .בני הבכור הולך לגן ואני זו שמלווה אותו בבוקר וגם מוציאה אותו ולפי דברי הגננת הוא ילד מקסים קצת שובב אבל אצלנו בבית הוא שינה את דפוסי ההתנהגות הרגילים שלה אנו רגילים זה בא לידי ביטוי בצעקות בבכי שלא פוסק וכמובן גם דחיפות שמופנות כלפי אחיו הקטן. התייעצנו בעבר עם פסיכולוגית שאיתה למדנו כיצד להציב גבולות ואיך להישאר עקביים.אפילו כשהוא משחק עם חבר הכל מתנהל כשורה עד שהוא מחליט לדחוף את החבר עד כדי בכי של השני.והוא גם עונה כמו: "את לא מקשיבה לי אז...." "אני לא מקשיב לך כי את מדברת עלי לא יפה" ועוד מיני משפטי מחץ בחלקם אני לפעמים נשברת וזה חוזר על עצמו גם איתי וגם עם בעלי.ואנו כבר די מתוסכלים מהמצב ניסינו לשוחח איתו והוא מבטיח שלא יעשה שוב וחוזר חלילה .
    זקוקים לעצה !!!

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    08/11/2009

שלום רויטל,
    כתבת שהתייעצתם בעבר עם פסיכולוגית שייעצה לכם איך לשים גבולות ולהיות עיקביים ו...? האם זה עזר? לא עזר בכלל? עזר באופן זמני? לכמה זמן? נראה לישחשוב שתחזרו לאותה פסיכולוגית ותבדקו מה השתבש? צריך לזכור לזכור שכל פעם שאתם נשברים לפניו מחייבת אתכם להתחיל את כל עניין העקביות מהתחלה.
    אין טעם לשוחח איתו אחר כך ושהוא יבטיח שלא יחזור על כך, הוא צריך תגובה תקיפה ומיידית. אין טעם לשאול אותו למה? במקרים כאלה, כי זה נותן לגיטמציה למעשיו, כאילו שאם יש לו סיבה, אז מותר לו להתנהג כך. מה זה משנה למה? אסור לדבר כך או להרביץ וזהו. זה צריך להיות מאוד ברור זה לא נושא למשא ומתן או לשיחה בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

רויטל יונה
    08/11/2009

בהמשך לתשובתך אנחנו עדיין עקביים בנושא הצבת הגבולות אבל הוא קודם עוקף אותם ואח"כ מתרץ כמובן שהתייעצנו עם הפסיכולוגית שוב פעם והיינו בשני מפגשים שלדעתה אנחנו מייסמים את מרבית הדברים לבד אבל עדיין יש התמודדות יומיומית סביב ההבכי והצעקות ופתאום דחיפות או מכות כלפי אחיו הקטן .
    דרך אגב- פנינו לפסיכולוגית בעקבות כך שהילד טען "את מרביצה לי והמשטרה צריכה לקחת אותך וזהו" והפסיכולוגית אמרה לא לעשות מז סיפור להתעלם כי ברגע שהוא יבין שאנחנו מתרגשים אז זה לא יפסק .
    נכון לעכשיו הוא חזר להגיד זאת ומוסיף לכך "אני לא חבר שלך יותר רק של אבא" וההפך או "אתם מתנהגים אלי לא יפה ואני אספר לגננת ולסייעת(נוקב בשמם) תמיד הוא מתחמן כלפי איזה צד הוא תוקף עכשיו למרות שאנחנו תמיד מגבים אחד את השני ואם ישנם חילוקי דעות אנו דנים על כך לו בנוכחות הילד מהי המלצתך ? האם כדאי לגשת יחד עם הילד לאיזהשהוא אבחון?או יעוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    09/11/2009

שלום רויטל,
    אני לא יודעת בכמה מפגשים הייתם אצל הפסיכולוגית, ומה זה נקרא שאתם מיישמים. התחושה שלי היא שאתם מאויימים מילד בן 3 וחצי כאילו באמת יש לו כח עליכם ונורא משפיע עליכם מה שהוא אומר. אז מי אם הוא מאיים במשטרה? אז מה אם הוא מאיים שילשין עליכם לסייעת? אם זה באמת מפחיד אתכם, זה לא משנה כמה אתם מיישמים מה שהפסיכולוגית אמרה, אתם עדיין באופן בסיסי מתייחסים נורא ברצינות לאיומים של ילד בן 3. את מי זה מעניין גם מה הוא מתרץ אחר כך? אתם נותנים לילד הזה המון כח ומשקל. אתם דנים איתו בתירוצים שלו, אחרת איך הוא מקבל הזדמנות להשמיע אותם? האם יכול להיות שאתם לא מספיק חדים וברורים איתו? האם הוא מפחיד אותכם? האם אתם מפנימים שאתם ההורים והוא הילד? הוא לא יכול לעשות לכם כלום, הוא תלוי בכם ולא אתם בו, הנימוקים והדיבורים שלו לא באמת מעניינים אף אחד, למה אתם ממשיכים לספור אותם בכלל? נראה לי שדרושה כאן עבודת עומק יותר רצינית שלכם עם הפסיכולוגית, אולי שני מפגשים זה לא מספיק. האם הפסיכולוגית ערה לכך שלמרות שאתם מיישמים הבעיה נמשכת? מה דעתה על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בכיתה א'
    יפעת
    08/11/2009

שלום רב,
    בני בן ה - 6 (חלק מתאומים ) אשר עלה לכיתה א' השנה הינו ילד מאוד שקט, רגיש ומיוחד
    עוד בגן היו לו בעיות בלשבת זמן ממושך ולהקשיב לגננת , ובכלל בבית הוא מרחף המון וצריך כל הזמן להעיר לו ולהניע אותו לעשות דברים אלא אם כן הוא רוצה לעשותם .
    מבחינה לימודית לדברי המורה הוא אחד החזקים בכיתה , יש לו קליטה טובה , גם מבחינה חברתית הוא אהוד מאוד על חבריו אולם המורה מספרת כי הוא מרבה לחלום בכיתה , ושהוא שקוע בעולם פנימי משלו , משחק עם המספרים , מדבר עם הקלמר , יושב על הרצפה וכיוצ'ב ולעתים קרובות לא מבצע את המוטל עליו בכיתה. ניסינו שיטות שונות להניע אותו ע"י איסוף חייכנים והצלחות אך ניכר כי אין לו כל כך שליטה על זה בתחילה מדי יום הייתי מנסה לדבר איתו על מנת להניע אותו ומתשאלת אותו על הנעשה בכיתה והוא כל הזמן הרגיש כאילו הוא במשפט והיה מתגונן כל הזמן אולם החלטתי להניח לו, להעצים את חוזקותיו ולהשלים עם חולשותיו .
    עליי לציין כי מבחינה לימודית , חברתיתי וכיתתית לא ניכרת בעיה כמו כן הוא אינו מפריע למורה מלבד זה שהוא שקוע בעולמו הפנימי והמורה חוששת כי ילדים בכיתה יתחילו ללגלג עליו והנושא יפגע בו חברתית.
    אודה לעצתכם כיצד עליי לסייע לבני ולהקל עליו ואיך בכלל עליי להתייחס לכל הנושא
    הנושא מאוד מטריד את מנוחתי .
    תודה רבה על תשובתכם .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בכיתה א'

הוספת תגובה

• בעיות בכיתה א'

סמדר ריינר
    08/11/2009

שלום יפעת,
    נשמע לי שיש לך ילד מוצלח וחביב. כל עוד ההתנהלות שלו לא מפריעה לשום דבר לא הייתי מתערבת. אם זה יפריע לו חברתית באמת, מה שבכלל לא בטוח, אז גם לו תהיה מוטיבציה לשינוי, ואז יהיה קל יותר לבדוק יחד איתו מה עושים. בינתיים לא הייתי מפריעה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה קטנה מוציאה את הנשמה בגדול
    ליאת
    08/11/2009

אנו הורים לשתי ילדות, אחת בת 7 והקטנה בת 3.
    הבעיה היא עם הילדה הקטנה אשר לא מקשיבה לכלום.
    כאשר היא מחליטה שהיא רוצה משהו ולא משנה אם ה"משהו" הזה קיים בבית או לא או תמשיך לבקש ולא משנה מה אומרים לה.
    כאשר אנחנו אומרים תמשיך לבקש זה במילים יפות, היא מתחילה לבכות ולצעוק.
    היא מסוגלת לצעוק שעה ושעתיים ללא הפסקה (מנסיון).
    כאשר היא רואה מישהו משחק עם משחק כלשהו, אוכל מאכל/ממתק כלשהוא ישר היא רוצה גם,
    במידה והיא מקבלת יכול מאוד להיות שזה ייזרק שנייה לאחר מכן.
    אותו סיפור של צעקות יש לנו כאשר מכניסים אותה למקלחת או לישון.
    שנינו מרגישים שאנחנו כבר לא יכולים לסחוב, היום מתחיל בצעקות ונגמר בצעקות.
    במקום לרצות לחזור מהעבודה ולשבת עם הילדות, כאשר אנחנו חוזרים אנחנו רק רוצים שהן תלכנה לישון.
    מכל העניין סובלת גם אחותה הגדולה שלה היא מציקה כל היום.
    איך אפשר לפתור את כל הבלגאן הזה.

הורים מיואשים.

הוספת תגובה

• ילדה שמוציאה את הנשמה

סמדר ריינר
    08/11/2009

שלום ליאת,
    נראה לי שנכנסתם למעגל שבו הילדה היא היוזמת ואתם המגיבים. לא שמעתי בתאור שלך, איזה עוד תכונות יש לילדה, איזה דברים אתם עושים ביחד שכיף לכם, ועל מה עוד היא מקבלת התייחסויות.
    יכול להיות שאיך שאתם מגיעים הבייתה הדרך היחידה שלה לקחת מקום ולקבל התייחסות זה לבוא בדרישות ולהתחיל להשתגע. נסו להקדים אותה ולבוא עם תוכנית אליה - היום נשחק בכך וכך, את מציירת מאוד יפה אז הבאנו צבעים והיום נצייר היחד, נסו להבנות את הזמן המשותף ולקחת עליו שליטה. במקביל, אסור להענות לבקשות שלה כשהיא מתחילה להפעיל טרור גם אם היא בוכה 10 שעות. עליכם לוודא שהיא מתעייפת קודם, לפניכם, ותאמינו לי היא תתעייף. פעם פעמיים שלוש היא תבכה שעות ולא תענה עד שהיא תלמד שזה לא עוזר ותפסיק. נשברתם פעם אחת - הלך עליכם, צריך להתחיל הכל מהתחלה. וכמובן, חשוב לתת התייחסות התנהגויות חיוביות שלה, גם אם הן קטנטנות ולא להתייחס להתנהגות השלילית בכלל (בכי).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים אובדת עצות- הצילו
    אם מודאגת
    08/11/2009

בתי בת 2.8 החליטתה עבורנו שהיא נגמלת מחיתולים והחלה לבקש לבד לגשת לשירותים ולעשות פיפי.
    לדבי הצואה, תמיד היתה לה בעיה שכן היא סובלת מעצירות כרונית ותמיד תופסת פינה יושבת ישיבה ממושכת ועושה את צרכיה.
    גמילה מפיפי נעשתה כמעט מיידית אולם כאשר יש לה יציאה היא מצהירה על כך ומיד מתיישבת אני מציעה ללכת לשירותים או לפחות לשים טיטול היא מסרבת, אני משתדלת לא להפסיק אותה כי אני אעשה זו יא תכנס למצב של עצירות וזה מצב מאוד מאוד כואב.
    איך מעודדים ישיבה באסלה או לפחות עשיית צרכים בטיטול.
    שכחתי לציין שהיא לא עושה בפעם אחת את צרכיה אלא כל פעם קצת במהלן מספר שעות זה אומר שאני מנקה אותה ואת התחתונים לפחות 3 פעמים מרגע עשיית הצרכים.

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

לאם שלום,
    התחלת את שאלתך באמירה שבתך החליטה שהיא נגמלת מחיתולים. ובכן, כל הכבוד לה! מהדרך בה כתבת את הדברים עלתה בי שאלה האם לכם ההורים יש משהו שקשה לכם עם תהליך הגמילה, שכן הגיל של בתך מאוד תואם לגמילה, ויופי שהיא מעוניינת בכך; האם הייתם מעוניינים שהתהליך יידחה מסיבות שונות שלכם, ועכשיו אין לכם "כוח" ל"פספוסים" ולתהליך כולו.
    לגבי הגמילה, ראשית ברגע שיש רקע של עצירויות, כדאי להקפיד עוד יותר על מאכלים שמרככים את הקיבה ומקלים על יציאות. אם בתך זקוקה לעשות את הקקי בפינה פרטית, אפשר לקנות כמה סירים ולפזר אותם בבית. אחרי שתתרגל לעשות בסיר, יהיה יותר קל להעביר אותה לשירותים. כמו כן, אני ממליצה לקנות תחתונים מאוד פשוטים, מהסוג שקונים שישה בעשרים שקלים בערך, ואז אם היא מתלכלכת עם קקי - את יכולה לזרוק אותם לפח כי כל פריט מלוכלך הוא שווה ערך בעלותו לטיטול. המסר לגבי ה"פספוסים" צריך להיות מאוד ענייני, עם עידוד לפעם הבאה. בתך כבר נגמלה מעשיית פיפי בטיטול, ולכן חשוב להעביר לה את האמונה בכוחותיה להתמודד גם עם עשיית קקי.
    אני מפנה אותך לחלק של "שאלות נפוצות" בפורום לגבי חשש מעשיית קקי בשירותים, שנפוץ בקרב ילדים רבים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשומת לב
    שלי
    08/11/2009

שלום
    יש לי שתי בנות אחת בת שנה והשנייה בת שלוש. עם הבת הגדולה נשארתי שנתיים והיה לי הרבה זמן איכות איתה, אני מרגישה שמאז שנולדה לה אחות קטנה ( מאוד תובענית) אני הרבה פחות פנויה אלי,) לילדה הגדולה) וזה מאוד חסר לה, אני מרגישה שמאוד התרחקנו והיא מחפשת חום אצל אנשים אחרים לדוג' יכולה להתרפק על מישהו שהיא בקושי מכירה. רוב המפגשים בנינו הם יותר על רקע מה צריך לעשות ואני לא מוצאת כמעט זמן להיות רק איתה והתעניין רק בה ויש לי על זה הרבה רגשי אשם. בעלי עובד בעבודה תובענית ולא נמצא הרבה בבית כך שרוב הזמן אני לבד עם הבנות. מה אפשר לעשות כדי לתת לה תחושה טובה ושלא תחפש תשומת לב בחוץ

לקביעת תור
    סגירה
    תשומת לב

הוספת תגובה

• תשומת לב לאחות גדולה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שלי שלום,
    הצורך של בתך הגדולה בקשר וביחס הוא צורך קיומי עבורה, בדיוק כמו שאחותה הקטנה דורשת הנקה, החזקה כשכואבת לה הבטן וכדומה. אין כאן קיצורי דרך, ועם כל הקושי במורכבות המשפחתית, חשוב שתשתדלי להקדיש זמן לבתך הגדולה, וכדאי להשקיע מחשבה יצירתית במציאת הפתרון.
    לדוגמא, את יכולה לבקש מסבתא/דודה/ בייביסיטר בתשלום להיות מספר שעות אחה"צ בשבוע עם בתך הקטנה, ואז להקדיש זמן אישי לגדולה - לקחת אותה מהגן לבד, לבלות איתה כרצונה וכדומה. כמו כן, אפשר שכשאבא חוזר הוא יהיה עם הקטנה ואז את תשכיבי את הגדולה לבד. אפשרות אחרת, במידה ואפשרית, היא שהוא ייצא יותר מאוחר לעבודתו ואז את תוכלי לבלות עם הגדולה, לקחת אותה לגן לבד וכדומה. כמובן שגם אבא צריך מאוד להתאמץ ולמצוא זמן להקדיש לכל אחת מבנותיו, על אף הקושי המובן עם העבודה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6
    חסוי
    08/11/2009

שלום !

השארתי את בני בגן שנה נוספת הוא יליד נובמבר והוא עדיין לא היה מוכן לפי פסיכולוגית וגננת הגן.

השנה בני בן השש אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן כי יש שם ילדים קטנים שמעצבנים ומציקים
    הגן הוא מגילאי 6 - 3 הוא כל היום מדבר על זה שהוא אוהב את אמא ואבא ולא רוצה ללכת לגן קשה לו בימים האחרונים ללכת לגן אני משאירה אותו בוכה .
    אתמול דיברנו איתו אני ובעלי מה מטריד אותו בגן הוא שוב אמר שאלו הילדים והגננת שלא מסכימה להביא כלום לגן , ואז הוא אמר משהו שצמרר אותי ואת בעלי הוא אמר שהוא רוצה למות ושהוא לא רוצה להיות חי.
    מה עלי לעשות????????
    אני מבינה שבגיל הזה הוא עדיין לא מבין את המשמעות אבל בכל זאת אני חוששת שמה הוא נמצא בדכאון קטן מתחילת שנה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• ילד במשבר

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

לאמא שלום,
    נראה שהילד שלך נמצא כעת במשבר - ייתכן שהדבר נובע מההישארות בגן והרגשתו סביב יום ההולדת, שאולי לדעתו הוא היה אמור לחגוג בביה"ס. לא ברור כיצד הוא קיבל את ההישארות, מה אמרתם לו ומה אמרו לו אחרים, כיצד הבין את הישארותו, האם חברים שלו עלו לכיתה א' וכדומה.
    לאור המצוקה הרבה שלו, כדאי לפנות להתייעצות במהרה. אפשר להתחיל עם פסיכולוגית הגן שמכירה אותו, ולהמשיך לפי המלצותיה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים
    לולית
    07/11/2009

שלום
    יש לי ילדה בת שנתיים וחצי אשר נכנסה לגן לראשונה לפני חודשיים
    לפני כחודש החל לחול בה שינוי משמעותי הילדה נהייתה הרבה יותר בכיינית והצורת התקשרות שלה עם הסביבה נהיתה באמצעות בכי מה שלא היה בכלל לפני שהתחילה ללכת לגן.
    לפני שהייתה בגן טופלה ע"י הסבתא והייתה ממש ילדה בוגרת שבוכה רק שכואב לה כעת היא בוכה המון ובנוסף היא בודקת את הגבולות שלנו מתנגדת ויכולה לבכות שעות
    לדוגמא" על מקלחת על זה שירימו אותה כי לא רוצה ללכת או לשבת בעגלה

אני ממש מתוסכלת ולא יודעת אם השינוי הוא בעקבות ההליכה לגן או בעקבות גיל שנתיים ורצונה לבדוק את הגבולות שלנו

מה לעשות ? איך להגיב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים

הוספת תגובה

• שינויים בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

לולית שלום,
    סביר להניח שהשינויים שאת רואה בילדה הם תוצאה הן של השינוי בגן והן של התהליכים ההתפתחותיים הנורמטיביים לגילה. ייתכן שאצל סבתא היה לבתך יותר נוח, והיא קיבלה את (מרבית) מבוקשה ללא קושי. כעת היא מכירה את העולם הבינאישי המורכב, במסגרתו צריך להתאמץ על-מנת להשיג את מה שאתה חפץ בו. במקרה של האינטראקציה שלה אתכם, היא מגלה שבכי הוא יעיל. חשוב מאוד גם להציב לה גבולות, וגם ללמד אותה דרכים אחרות - לשוחח, להתפשר, לדחות סיפוקים, להבין את הצד השני וכדומה. גם אתם צריכים לבדוק את הגבולות שאתם מציבים, ובאיזו מידה כל עימות הוא הכרחי/נחוץ. למשל, יש הבדל אם הילדה בוכה שאינה רוצה לשבת בעגלה, כשאתם מאוד ממהרים והיא מתעקשת ללכת, לבין מצב בו היא מאוד עייפה/חולה ורוצה להתפנק בכך שתשאו אותה "על הידיים".
    במקביל, יחד עם ההבנה ההתפתחותית, כדאי לשוחח עם הגננת ולבדוק כיצד בתך מתמודדת בגן עם תסכולים, באיזו מידה הגננת מרגישה שהיא נקלטה בגן, האם יוצרת קשרים עם ילדים וכדומה, ולראות כיצד ניתן לעזור לה להתמודד עם הקשיים בגן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    הגר
    07/11/2009

שלום,
    ביתי בת שנתיים ו 4 חודשים, מפותחת היטב לגילה, עצמאית מאוד. נולדה לה אחות לפני חמישה חודשים וכן עברנו דירה ונכנסה לגן חדש לפני 3 חודשים, אולם לא היה נראה כי מדובר באירועים שהיו עבורה קשים.
    בגן רוב הילדים גמולים מחיתולים. לפני שבועיים הגננת התחילה לגמול אותה וכן במקביל בבית. תהליך הגמילה של הגננת הוא כזה בו הילדה רק מספר שעות ביום ללא חיתול מ- 9 בבוקר עד אחרי ארוחת צהרים וכן מורידים לה את החיתול אחרי שנת הצהרים ואנחנו בבית שמים לה שוב לפני השינה בלילה.
    פעמים רבות גם בגן ובעיקר בבית בורח לה במכנסיים בעיקר משום שהיא לא מוכנה להקדיש זמן לישיבה על הסיר. כמובן שאנחנו מאוד מחזקים במילים כאשר היא מצליחה לעשות בסיר. בנוגע לקקי נדיר יותר שהיא עושה בסיר אלא בדרך כלל בחיתול בזמן שהוא עליה ולעיתים גם במכנסיים. כאשר היא מרטיבה במכנסים אנחנו אומרים "חבל שלא עשית בסיר" זה לא נעים להיות רטובה" וכדומה. פעמים רבות אחרי שעושה במכנסיים היא רוצה לשבת על הסיר לתחושתי זה כדי ל"כפר" על זה שעשתה במכנסיים.
    לדעתי לא מתאים לה לבזבז זמן בישיבה על הסיר ואני שואלת מה עושים בשל כך. וכן האם השיטה ההדרגתית נכונה או שכדאי להוריד החיתול מהבוקר (אחרי שנת הצהריים בדרל כלל החיתול שלה יבש).

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

הגר שלום,
    ראשית, לא ברור לי האם בתך אכן מוכנה לגמילה. במידה והיוזמה לגמילה באה עקב נסיבות חיצוניות - כל הילדים גמולים, הילדה בגיל מסוים וכדומה, אלו בעיניי אינן סיבות מספיקות וכדאי לבדוק האם היא אכן מוכנה לגמילה. כשאת כותבת שהגננת היא זו שהתחילה לגמול אותה, עולה לי התהייה באיזו מידה את מעורבת בתהליך, כמה יש לך פניות לכך כשאת מטופלת בתינוקת קטנה, והאם המסר של הבית ושל הגננת לגבי הגמילה הוא אחיד.
    בנוסף, במידה ואכן את מרגישה שבתך מוכנה לגמילה, אזי יש מקום למסר מאוד אחיד ועקבי לגבי הגמילה - הילדה אמורה להיות בלי חיתול במהלך כל היממה, מלבד שנת הצהריים ושנת הלילה בשלב זה. "פספוסים" הם דבר מוכר ונפוץ ויש לקבלם בסבלנות. לילדים בדרך כלל אין מושג של "לבזבז זמן", סביר להניח שמה שההימנעות שאת רואה מהישיבה על הסיר מבטאת חרדה וחששות מעשיית הצרכים בו. כדאי להשתמש בפרסים, טבלאות, מדבקות וכדומה עם בתך, ולעודד אותה להמשיך בגמילה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה