פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביעותי לילה?
    נ
    28/10/2009

שלום רב,

בני בן 7, כיתה ב'. כבר במשך 3 לילות הוא מתעורר משינה, צועק, מלמל דברים לא מובנים, בוכה עושה תנועות ידיים קפוצות. הוא נמצא במצב סהרורי, לא ישן ולא ער ולא ניתן לתקשר איתו. לאחר מס' דקות הוא מתעשת, נרדם וזה יכול ללחזור שוב באותו לילה.

יש לציין כי אנו לפני מעבר דירה שני בתקופה קצרה (בכיתה א היה בביהס מסויים, עבר לביהס החדש ועכשיו חזר לקודם, עם אותם חברים ומורה).אולי נובע מהשינויים?

מה לעשות? האם זה טבעי? מתי יודעים שנדרשת התערבות פסיכלוגית?

תודה רבה על התיחסות מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביעותי לילה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביעותי לילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/10/2009

נ' שלום,
    ביעותי לילה הם תופעה נפוצה. יחד עם זאת, ייתכן מאוד כי בנך מצוי כעת במתח, ואני מתארת לעצמי שכל המערכת המשפחתית מוטרדת מהשינויים הרבים. התופעות שתיארת לא דורשות התערבות פסיכולוגית, אולם כן כדאי להתייחס ישירות למצוקה של הילד - לשוחח עמו על כך, להקל עליו בשעות אחה"צ, לנסות לחבר אותו לילדים מביה"ס הישן-חדש, על מנת שיחזק את הקשרים החברתיים, להשתדל לארגן את חדרו בבית החדש כך שיהיה לו נעים וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לעזרה
    דנה
    28/10/2009

בני בן 11 בכור המשפחה,אח לילדה בת 6.בגדול הוא ילד טוב .בבית שלנו ישנה פתיחות אחד לשני סובלנות הבנה ושיתוף.לאחרונה שמבקשים ממנו עזרה בבית או עם אחותו הוא תמיד מסרב ומתוכח.ברוב הפעמים הוא לא מעיז באמת לא לעשות אבל תמיד זה מתחיל בלא ובצעקות וויכוחים.אנחנו מסבירים לו שהוא כבר בן 11 וכמו שיש לו יותר זכויות מפאת גילו יש גם יותר חובות וזה לא שדורשים ממנו כל יום לעשות מי יודע מה.מידי פעם -בקטנה.עזרה שהוא באמת יכול לעמוד בה.אני בהיריון מתקדם והסברתי לו שעכשיו יותר קשה לי ושאני צריכה אותו יותר אבל כלום לא עוזר.כל פעם הויכוחים והפרצופים....איך אוכל להביא אותו ליותר שותפות ועזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לעזרה

הוספת תגובה

• חינוך לתרומה בבית

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/10/2009

דנה שלום,
    נראה לי שמבחינת בנך, אתם שיניתם לפתע את הכללים בבית בלי להסביר לו. אני מבינה שבקשותיכם לעזרה הופיעו רק לאחרונה, וכך גם ההריון שלך. חבל שבנך ובתך יקשרו בין שני הדברים, כי תרומה בבית לא צריכה להיות רק כשאמא ממש עייפה/חלשה בשל ההריון, אלא זהו חלק מההתפתחות התקינה. מבחינת הבן שלך, ייתכן שההריון שלך מעורר חששות ורצון להיות שוב קטן ותלותי בך, ואתם ההורים משדרים מסר אחר מאוד בבירור. זו הזדמנות עבורכם להיזכר שמדובר עדיין בילד צעיר שזקוק לכם, ולראות כמה אתם מאפשרים לו להמשיך להיות ילד ולא מבוגר צעיר.
    יחד עם זאת, תרומה למשפחה היא ערך חשוב שרצוי להנחיל. אני חושבת שכדאי שאתם ההורים תשבו עם ילדיכם, ותסבירו להם כי אתם מצפים מהם לתרום גם בבית. אולי עדיף לקבוע מטלות מסוימות, קלות ופשוטות יחסית המתאימות לכל ילד. כדאי גם לשוחח בשבחה של התרומה למשפחה, עבור כלל דרי הבית.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עזיבתי את הבית ל 10 ימים
    עינת לוין
    28/10/2009

שלום רב לכם.

הבת שלי היא בת שנתיים וחצי. אני צריכה לנסוע ל10 ימים בעוד שבוע וחצי. אנשים אמרו לי שיכולה להיות לה טראומה מכך שאמא עוזבת אותה. האם זה נכון??
    אני עכשיו מאוד חוששת לנסוע וזקוקה לייעוץ דחוף. מה עושים?
    איך הנסיעה עלולה להשפיע עליה ולכמה זמן? (אם בכלל?)
    בבקשה עזרה!

בתודה מראש,
    עינת

הוספת תגובה

• עזיבה ל- 10 ימים

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום עינת,
    לא ברור מהשאלה מי כן נשאר איתה, האם האבא נשאר, האם עד עכשיו הייתה רק איתך או שהייתה במסגרת, האם נשארות דמויות שהיא מכירה וריגלה לשהות איתן זמנים ארוכים או לא.
    סביר להניח שתהיה פגיעה מסויימת בכל מקרה, שתתבטא בעיקר אחרי חזרתך, למשל בקשיי שינה, היצמדות אלייך חוסר רצון ללכת לגן אם היא בגן וכו'. העוצמה ומהשך של התגובה תלויה בשאלות ששאלתי. אם זו תהיה טראומה או לא קשה להגיד, אבל מחיר יהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת-שכחתי לתת פרטים חיוניים

עינת לוין
    28/10/2009

חיינו 5 שנים בארה"ב. ספיר-הבת שלנו-נולדה שם.
    הגענו לארץ בפברואר האחרון-לפני כ 8 חודשים.
    בארה"ב היא היתה בגן קטן מגיל חצי שנה.

כשהגענו ארצה, הגן בויצ"ו שרצינו לשים אותה שם, היה מלא והיה צריך בעצם לחכות עם הכנסתה לגן עד ספטמבר הנוכחי.
    כל הזמן הזה היא היתה עם הסבתא בעיקר בבקרים ואיתי ועם אבא שלה אחה"צ והערב.

ספיר מאוד קשורה לסבתא. היא נמצאת איתה הרבה. גם עכשיו, כשהיא כבר נמצאת בגן, היא נמצאת איתה לפחות שעתיים ביום.
    אני נזכרת שכשהסבתא נסעה לגרמניה לשבועיים, היה לספיר מאוד קשה. התחילו להיות לה פחדים. התחילו להיווצר אצלה בעיות שינה.
    (עכשיו כבר הכל בסדר. היא כבר חזרה לישון טוב. לגבי הפחדים-אני מאמינה שעוד יש לה אך לא כמו הפחדים שהיו כשהסבתא נסעה וגם בתקופה של כשבועיים כשהיא חזרה).

גם בעלי נסע לשבועיים לחו"ל ולא נראה שהיו לה קשיים מיוחדים.

אלי ואל הסבתא היא קשורה מאוד ואינני יודעת איך תגיב כלא אהיה איתה 10 ימים ברצף. אם את חושבת שיהיה לזה מחיר אך לא תהיה לה טראומה, זה בהחלט יכול קצת להרגיע אותי.

נתון נוסף: בנסיעה הזו שתהיה לי, לא אוכל לתקשר איתה. אפילו לא בטלפון. פשוט לא תהיה לי האפשרות.

אני נזכרת שכשבעלי נסע לחו"ל והרגשתי שהיא מתגעגעת אליו, מייד התקשרתי אליו והיא שוחחה איתו ונרגעה. כך גם היה עם הסבתא כשהיא נסעה לגרמניה.

אך אצלי המצב הנ"ל לא יוכל להיווצר.

אשמח לשמוע חוות דעת עכשיו, לאחר שהנתונים יותר ברורים, אני מקווה.

תודה רבה רבה על הכל. אני יודעת שהמכתב ארוך...
    תודה על הסבלנות והתמיכה.
    זה מאוד עוזר.

עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה.

סמדר ריינר
    29/10/2009

שלום עינת,
    צר י אם אני לא יכולה להרגיע אותך, כשאני אומרת שאנילא יודעת אם תהיה טראומה זה אומר שלא בהכרח תהיה, זה לא אומר שבטוח שלא תהיה. את מתארת ילדה שעברה הרבה מעבירם ושלא תהיה לך אפשרות לתקשר איתה, אם יש לך אפשרות לקצר את הנסיעה, זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי נכד מחונן
    יולי
    28/10/2009

יש לי נכד מחונן מקבל מצויין במבחנים קורא ספרים בלי סוף
    פותר תשבצים באנגלית ועברית
    כותב מגיל ארבע ועוד ועוד אבל,,,,,,,,,,,,,,למרבה הפלא כשמנסים ללמד אותו גיאומטריה הוא מתקפל מכאבי ראש ולא מסוגל להתמודד עם בעיות פשוטות ביותר, הוא בוכה ולא מסוגל להקשיב להסברים הדבר היחד שיוצא מפיו הוא אני לא מבין !אני לא מבין!
    וכך הוא משאיר את כולנו חסרי אונים ולא מסוגלים להבין מה ולמה הילד מגיב כך הוא עוד מעט בן 14

יולי

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי נכד מחונן

הוספת תגובה

• נכד מחונן

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום יולי,
    לכל אחד יש דברים שהוא חלש בהם וחזק בהם. גם אם הוא מחונן. יכול להיות שהתפישה השפתית שלו היא מצויינת אבל התפישה המרחבית פחות. אם הוא ילד מחונן יש ממנו הרבה ציפיות, ואולי אם לא הולך לו מיד או בקלות כמו במקצועות אחרים הוא מתייאש נורא מהר ונבהל כי הוא לא מכיר מצב כזה.
    קודם כל צריך לשדר לו שהוא לא אמור להיות מושלם, וזה בסדר לטעות או לא להבין בהתחלה, אז יש מקצוע אחד שבו אין לו את התחושה הנפלאה שהוא גאון, הולך שם יותר קשה, יהיו עוד תחומים כאלה בחיים, זה לא סוף העולם, וצריך לדעת להתמודד גם עם זה ולא להחליט שאם זה לא הולך מייד אז מוותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות
    שרית
    28/10/2009

בתי בת ה-7 מתלוננת לאחרונה על מחשבות שמציקות לה ומאוד מטרידות אותה
    מחשבות בקשר לזה שכאילו היא רוצה שאני אמות אבל בעצם היא לא רוצה לחשוב ככה
    וזה משתלט עליה ולא נותן לה מנוחה
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום שרית,
    יכול להיות שמה שזה אומר שהיא מרגישה מאוד לא נוח עם התוקפנות של עצמה. לכולנו יש רגעים שאנחנו נורא כועסים על מישהו , מקנאים או מרגישים רגש שלילי אחר ובא לנו להרוג אותו. אם אנחנו מבינים שזה משהו זמני, ויש לנו מספיק שליטה על עצמנו ואנחנו לא הולכים לבצע את זה, אז אנחנו נרגעים וזה עובר. אם אנחנו חושבים שגם אסור לחשוב את זה וזה מסוכן או נורא לא יפה, ואנחנו מנסים להילחם במחשבה בכח, דווקא אז קשה יותר להיפטר ממנה.
    צריך להגיד לה שלא תמיד יש לנו שליטה על המחשבות שצצות לנו, אבל יש לנו שליטה על האם נבצע אותם או כמה נתעסק בהן, והיא צריכה להבין שמחשבה כזאת, גם כלפי אמא שהיא אוהבת היא טבעית לפעמים, והיא תעבור לבד, לא צריך להילחם בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    אורלי
    28/10/2009

שלום, ילדתי בת כמעט 5,היא מאוננת בערך מגיל שנתיים לסרוגין וזה בא בגלים אך קיים כמעט תמיד,
    בזמן האחרון כאשר היא מאוננת בסלון בד"כ בשעה שהיא צופה בטלויזיה אנו מבקשים ממנה לעלות לחדרה ואומרים לה שזה בסדר לעשות נעים אך בפרטיות אם היא לא מפסיקה אנו מכבים את הטלויזיה ומסבירים לה שוב, היא בוחרת לרוב להפסיק ולהמשיך לצפות.
    זה די מביך כי היא נתלית על הספה באופן מוזר עם מבט מזוגג...אם יש
    אנשים אנו נגשים אליה ומבקשים ממנה בשקט לעלות לחדרה בד"כ היא מפסיקה ואם היא עושה זאת על פינת שולחן אנו מסבירים לה כי זה יכאיב לה.
    היום הגננת ניגשה אליי ואמרה כי היא מאוננת המון, לעיתים יום שלם על פינות שולחן וכי בעצת פסיכולוגית של הגן היא פונה אליי בכדי שאעשה לילדה בדיקה פיזית כדי לראות אם יש בעיה ובמידה ולא הפסיכולוגית אומרה שהיא מאוננת המון לגילה ושאוננות נובעת מלחץ.
    עד עכשיו התייחסנו לזה באופן שהיה נראה לנו נכון, כמובן שמייד צצים אצלי רגשות האשם שאולי הגבתי לא נכון לעניין או באסרטיביות מדי בבית. כמו כן נולדה לנו תינוקות לפני חמישה חודשים.
    אנו לא יודעים כיצד לנהוג, נראה שהיא מאוננת בגן יותר מאשר במקומות אחרים(צהרון, בית, חברות) אולי בגלל שאנו לא מאפשרים זאת באופן חופשי בבית?
    כיצד נכון לנהוג במצב זה? הגננת שלה מאוד דידקטית והיינו רוצים שהיא לא תאונן בגן, אנו תוהים אם זה בגלל שאנו לא נמצאים בגן אז היא מרגישה יותר בנוח כי אין מי שמעיר לה כמו שאנו עושים בבית? כיצד נדע אם יש בעיה ואם זה משהו אובססיבי או עוד גל שיעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• אוננות

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום אורלי,
    אם זה נמשך מגיל שנתיים בגלים אז יכול להיות שזה עוד גל שיעבור אבל אחריו יבוא גל נוסף. היא ילדה כבר גדולה מדי בשביל להמשיך לעשות זאת בצורה כזאת וליד אנשים, וכדאי שתפנו לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוט באף- זקוקה לעזרה
    יעל
    28/10/2009

בני בכיתה ב'. מחטט באף ואת הלכלוך מכניס לפה. הוא עושה זאת בכל מקום שבו הוא נמצא. הוא עושה זאת כמובן בכיתה במהלך שיעור או בהפסקות. הילדים בכיתה צוחקים עליו. מלגלגים עליו. מעליבים אותו. קוראים לו בשמות גנאי. כאשר הוא מתקרב אליהם הם בורחים ממנו ומכים אותו.
    הילד סובל ואומלל.

התופעה קיימת כבר מספר שנים, אני מרבה לשוחח עימו על כך, הצוות החינוכי בבי"ס משוחח עימו על כך והוא בשלו.
    הסברתי לו כי זה לא יפה ולא נעים ואף מבחינה בריאותי זה לא טוב להכניס לכלוכים לגופו. הוא עלול להיות חולה וכד'. כל הסבריי עולים בתוהו.

כאשר הילדים צוחקים עליו וקוראים לו בשמות הוא מראה להם את הלכלוכים ומאיים עליהם שימרח עליהם או על הציוד שלהם את הלכלוכים ואז מתחילים להכות אותו ,לדחוף אותו לצעוק עליו "מגעיל" ומתפתחת קטטה.

מדובר בילד נבון וחכם. שאלתי אותו מדוע הוא עושה זאת בפניי חבריו, זה דוחה אותם. תשובתו: "שיתעלמו , שלא יסתכלו ויש לו חבר אחד בכיתה שאותו זה לא מגעיל אז גם אותם זה לא צריך להגעיל".

אני מציעה לו פתרונות : לחטט באף בשרותים או שישתמש בממחטה (אני מציידת אותו בטישו ) אבל הוא בשלו.

לא אחת הוא אמר שהוא רוצה לעבור לב"ס אחר. יש לציין כי לעיתים הוא מזמין אלינו חברים (יש לו 2-3 חברים) והם מזמינים אותו. לעיתים קוראים לו לשחק עימם למטה בגינה .

אין מדובר בילד אובססי לנקיון ולא מבינה מהיכן הגיעה תופעה זו.

אנא עזרתכם, אני אובדת עצות וילדי אומלל עד מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוט באף- זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• חיטוט באף

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום יעל,
    אתם מתמקדים מאוד בסימפטום וזה לא עוזר. סימן צריך להבין מה עומד מאחורי הסימפטום. משום מה יש לילד הזה צורך להפוך את עצמו לדחוי ולעשות דברים שנחשבים דוחים. מדוע? מה זה בא לשחזר וממה זה בא להגן, זו שאלה יותר חשובה בעיני מעצם החיטוט. כדאי לכם לפנות ליעוץ מקצועי ולבדוק זאת בזמן כי אחרת יכול להיות שהילד ימשיך להיפגע חברתית וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפוסי אכילה
    יעל
    28/10/2009

מדובר בילד בן 8 נבון מאוד. מגיל שנה וחצי החל להיות בררן באוכל מתבטא בהעדפות של מרקמים קשים , ללא רוטב, אוכל לפי מראה האוכל, צורתו, לא אוכל פירות וירקות.

התפריט שלו: בוקר - קורנפלקס , בבי"ס: כריך עם שוקולד בלבד ! (לא אוהב ממרחים אחרים ולא מוכן לטעום ממרח אחר !) , צהריים : שניצל ביתי + פסטה או אורז ערב: חביתה או טוסט עם גבינ"צ בלבד, בין הארוחות תפוח עץ או קרקרים, ביסקוויט (רק בצבע חום כי הלבן , לטענתו מרוח בגבינה ולא טעים !) .

ירקות ופירות: כלום למעט תפוח עץ.

מוצרי חלב: כלום למעט גבינ"צ שצריכה להיות בתוך טוסט. אחרת היא לא טעימה !

רכשתי ספר לאכול בריא המותאם לילדים, הוא מדקלם את משמעות האוכל הבריא , אבות המזון,ויטמינים ומשמעותם וכד' אך אינו מוכן לאכול הרשום בו.

אני רואה שהוא רוצה לטעום משהו חדש כמו: גבינה לבנה אך מהמבט עליה , נראה כאילו היא נגעל מזה והוא מחליט שזה לא טעים אפילו שלא ניסה לטעום זאת.

אני רואה את האכזבה שלו כאשר אנו מגיעים לסעודות משפחתיות שבהם אין את האוכל שהוא אוהב (פסטה,אורז,שניצל) והוא אומר: "אין לי מה לאכול כאן". הלכנו מס' פעמים לדיאטנית אך מלבד המלצות מה עדיף וצריך לאכול, לא הצלחתי להעשיר את התפריט שלו.

כאשר אני מכינה קציצות בשר, כדי שהוא יאכל אותן אני מאכילה אותו ! והוא צריך להיות שקוע במשחק או משהו אחר כדי לא לשים לב לאוכל שנכנס לפיו. כנ"ל לגבי דגים,עוף.

בביית יש לי 2 ילדות נוספות . הילדה בת 4 שאוכלת הכל, מוכנה לטעום מהכל ואף משכנעת אותו לאכול דברים חדשים ואומרת לו " תטעם זה טעים" אך הוא בשלו "זה מגעיל ". "אני יודע".

בעלי ואני אוכלים הכל ! מוכנים לטעום מאכלים חדשים ! בבית יש המון פירות וירקות ! סלט ירקות כל ערב על השולחן !

דוגמא אישית בבית יש ויש !

אנא עצתך, מה לעשות , איך לשכנע אותו לטעום דברים חדשים ? לפני שיהיה מאוחר מידי.

לקביעת תור
    סגירה
    דפוסי אכילה

הוספת תגובה

• דפוסי אכילה

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום יעל,
    נראה לי שדפוסי האכילה של הילד שלך מאוד מעסיקים אותך, והא מקבל הרבה תשומת לב דרך העניין הזה. מדוע בעצם?
    אם זה לא עוזר, שיאכל מה שהוא רוצה, את השאר יקבל בינתיים בתוספי מזון, יש לי השערה, שכשזה יפסיק להפריע לך כל כך, ויפסיק להיות כזה נושא משמעותי בבית, הוא ירגע ובלי שתשימו לב יאכל דברים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5
    omya
    28/10/2009

אבקש עיצה, ואנסה בקיצור - ילדתי בת 5+, ומציקה לי מאוד בעית האלימות שלה כלפינו ההורים (היא מרביצה לנו על בסיס קבוע), זה התחיל לפני שנה וחצי , כאשר זה היה במצב חמור מהיום. היינו איתה בטיפול בשנה האחרונה, שעזר בדברים מסוימים, אבל ההרבצות, אם כי התמתנו, לא נעלמו לגמרי, והן מציקות ו"מוציאות מהדעת". העיצות שניתנו לנו כוללות "הולדניג" שעוזר במקרים מסוימים. אבל זה מקומי. אנחנו עדיין מתייעצים עם המטפלת שלה, אך הילדה עצמה מסרבת להמשיל בטיפול.
    האם יש עיצות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5

הוספת תגובה

• אלימות

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום לך,
    אני לא יודעת מספיק על הנסיבות לאלימות של הבת כלפיכם כדי לתת עיצות יותר טובות ממטפלת שכבר מכירה אתכם. זה לא שיש מאגר של עיצות: מה עושים עם ילד אלים והמטפלת שלכם לא מגלה לכם:-) אלא שזה מאוד תלוי איך מבינים מדוע פורצת האלימות הזו ומה המטרה שלה.
    יכול להיות שהילדה משיגה דברים ממכם בעקבות האלימות, יכול להיות שהיא זועמת על משהו שקורה ביניכם שפוגע בה ומקומם אותה, יכול להיות שקשה לכם לקבל גילויי תוקפנות באופן כללי מצד הילדה גם כשהם נורמלים ואז במקום להירגע זה מחמיר והופך לאלימות, יש זוגות שבהם בעיית התנהגות של הילד מהווה הסחת דעת מצויינת מבעיות בזוגיות, ככה מתעסקים בבעיות של הילד במקום לריב עם בן הזוג, ואז נוצר מצב שהילד באופן לא מודע עוזר להורים להישאר ביחד דרך זה שהוא מושך את האש אליו, יכול להיות שהילדה הזו נולדה עם בעיה קשה של וויסות ושליטה בדחפים ועוד ועוד סיבות אפשריות.
    כך שכל עיצה צריכה להיות קשורה לסיבה שמבינים. למשל אם האלימות משרתת אותה לקבל כל מיני דברים, ברור שצריך להיות מאוד עקביים כדי שהיא לא תשיג את הדברים האלה יותר, האלימות לא תשרת אותה יותר ולא תהיה כדאית ואז אולי היא תיפסק, אם יש לה בעיה בוויסות, יכול להיות טיפול שמסייע בוויסות, התנהגותי, תרופתי או בתנועה למשל, ואם זה משהו משאר הבעיות, הרי שלכם יש עבודה לפתור עניינים בינכם לבין עצמכם כדי שזה ישפיע על הילדה בצורה עקיפה. בקיצור כדאי לכם להתמיד ברצינות עם המטפלת ולהסתכל ביושר על מהות הבעיה ולא רק על דרך קצרה להיפטר ממנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 עם בעיות התנהגות בבי"ס
    נירה
    27/10/2009

בני בן ה-9 הוא ילד שובב שבד"כ מפריע בשיעורים ומאד שתלטן.
    הוא אוהב להגיד לילדים מה לעשות והם לא ממש מסכימים וגם הוא מאד עקשן וברגע שילד מקניט אותו הוא ישר מתעצבן ולמשל בזמן האחרון התחיל לזרוק אבנים על ילדים.
    זה הגיע למצב שכל יום יש לו הערה רעה במחברת ועכשיו הוא לקראת השעיה מבי"ס ותמיד ששואלים אותו הוא מתחיל להגיד שכולם אשמים ומתחילים איתו ואולי אם הוא לא עשה משהו תמיד יאשימו אותו. ניראה כאילו כל בוקר הוא במסע הישרדות בבי"ס וכמה שאני מנסה להעניש אותו ולמנוע ממנו את הדברים שהוא אוהב אז פשוט אי אפשר למנוע את זה.
    יום אחד מתנהג בסדר ולמחרת שוב אותו דבר. גם לימי הולדת הוא לא מוזמן בגלל שהוא כניראה מתגרה או מתגרים בו ונוצר בלאגן.
    ברצוני לדעת איך אפשר להתמודד עם ילד כזה ומה אפשר לעשות כדי שהוא יהיה יותר רגוע ויותר יסתדר עם חברים. הוא גם מדבר על לעבור לכיתה אחרת ואני לא ממש בטוחה שכך נכון לעשות.

הוספת תגובה

• ילד בן 9

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום נירה,
    לילד שלך יש כנראה בעיה גם בשליטה על עצמו וגם בתחושת הערך העצמי שלו, הוא נעלב מהר, מתוסכל מהר ואין לו כלים לבטא את עצמו ולהשיג את מה שהוא רוצה ללא אלימות. כדאי לעבוד איתו על האופן שאולי הוא טועה בהבנת סיטוציות ועל כך שיש עוד דרכים להגיב מעבר לדרך שהוא רגיל. תנסו לדבר איתו ולברר איתו מה קרה בכל אחת מהפעמים האלה ואיך אפשר היה להגיב אחרת.
    בגי לכזה ובדרגת חומרה כזו, יכול להיות שלא תצליחו לבד ואולי תצטרכו לפנות לטיפול עבורו והדרכת הורים עבורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנסיעת ההורים לחופשה קצרה
    טליה
    27/10/2009

בתי בת שנתיים וחודשיים, ילדה מקסימה שרק בתחילת ספטמבר החלה ללכת לפעוטון (עד אז נשארה עם מטפלת)
    היא ילדה חמה שזקוקה לחום ומגע רב, וגם מעניקה חום ואהבה בחזרה. היא ילדה שמוקפת אהבה מצד המשפחה המצומצמת והמורחבת.
    לפני כשבוע נסענו אני ובעלי לחופשה בת מספר ימים . היא נשארה עם סבא וסבתא. בזמן העדרותינו, התנהגותה היתה למופת. היא אכלה, ישנה ותיפקדה בגן כרגיל.
    אולם, מאז שחזרנו הביתה, מספר היקיצות בלילה עלה (היא אף פעם לא ישנה רצוף, אבל מקימה אחת ללילה זה הפך להיות מספר פעמים, תוך כדי בקשה לחיבוק ובעיקר תשומת לב). הגעתי למצב שאני לא ישנה יותר משעתיים רצוף! כבר מספר ימים.

הגננת מצידה מתארת שהתנהגותה בגן בימים האחרונים גם קצת השתנה (למרות שהיא עדיין בשלב ההתאקלמות), היא מבקשת "על הידיים" כל הזמן, מתעמתת עם הגננת והיום בילתה את זמנה בחצר עם הסייעת.
    למרות שבד"כ בבוקר היא אוהבת ללכת לגן, אני מודאגת מהתגובה שלה.
    עצה מה לעשות?
    טליה

הוספת תגובה

• תגובה לנסיעה

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום טליה,
    התגובה של בתך טבעית ביותר, אין מה לעשות צריך סבלנות והרבה חום עד שהיא תרגיש שוב את ביטחון שהיה לה לפני הנסיעה שאתם לא תעלמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה אמהית
    רוית
    27/10/2009

שלום,
    ביתי הבכורה בכיתה א'. היום קיבלתי שיחת טלפון מהמורה (אחרי שקיבלנו הערה ביומן) כי הילדה מפטפטת בזמן השעור, מרימה רגליים על הכסא (בזמן השעור), המתינה למורה מספר פעמיים מחוץ לכיתה (בזמן שהיה כבר צלצול).
    יחד עם זאת הוסיפה שהילדה חביבה, נעימה וחמה. המורה ביקשה שנשוחח עם הילדה ולא להעניש אותה.
    אנחנו משוחחים ערב ערב עם הילדה ומדגישים את החשיבות של ההקשבה ושלא מדברים בזמן השעור ועוד.
    אני כרגע מרגישה מועקה גדולה (אולי בשל שיחת הטלפון). אני צריכה עזרה, איך לדבר עם הילדה ע"מ שלא תחזור על מעשיה.
    עזרו לי לשנות את המצב...

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה אמהית

הוספת תגובה

• מצוקה אימהית.

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום רונית,
    יכול להיות שלבתך קשה בהתחלה להסתגל למסגרת הבית ספרית הנוקשה, היא הייתה רגילה לחופשיות של הגן ולקשר האישי עם הגננת (ממתינה למורה בכניסה לשיעור).
    קודם כל לא להכנס ללחץ, לא קרה שום אסון, יש לכם ילדה חביבה, לא חלילה איזה "פרא אדם" עם בעיות התנהגות. כדאי לקחת בפורפורציה, ולנסות לדבר עם הילדה על הקושי שלה ולא רק על מה שדורשים ממנה. אפשר להגיד לה שאתם מבינים שהיא רגילה לגן, וזה קשה כל היום לשבת בשקט בבית הספר, ושאולי בא לה קצת יותר חופש בתוך בית הספר, וזה נורמלי, אבל היא היא צריכה לאט לאט התרגל ולשבת יפה. זה הכל. ולא להיות מתוסכלים אם זה לוקח קצת זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ
    יפית לב
    27/10/2009

אני אם לשני בנים האחד בן 7 והשני בן 10 אשר חיה עם בן זוג כ- שנתיים וחצי.

יש בעיות רגשיות לשני ילדי, אשר בעבר במערכת הנישואים עם אביהם לא היו לנו חיים קלים היינו מתווכחים המון והיה לחץ קשה בבית , קשה להם לקבל מאוד את בן זוגי, הם גדלו בבית ללא גבולות, כאשר בן זוגי נכנס לחיי השתנו הדברים, הוא מציב להם גבולות ולי קשה עם זה אנחנו מתווכחים המון, הילדים ממש לא חופשיים לידו. אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ

הוספת תגובה

• זוגיות פרק ב'

סמדר ריינר
    28/10/2009

שלום יפית,
    קודם כל אתם צריכים להגיע להסכמה ביניכם איך אתם רוצים שהבית יתנהל, על איזה גבולות אתם מסכימים ובאיזה דרך וסגנון ועל ידי מי להציב אותם. נראה לי שאת מתלבטת, לפעמים את מצדיקה את בן זוגך אבל לפעמים את מרחמת על הילדים.
    קודם כל את צריכה להיות שלמה והחלטית עם מה שאת רוצה ואחר כך לנה עם בן זוגך משא ומתן על איך הרצונות שלכם נפגשים.זוגיות בפרק ב' זה דבר מסובך, ואם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושמונה- בעיות בגן
    מישמיש
    27/10/2009

שלום רב,
    בני בן השנתיים וחצי הוא ילד מפותח מאד הן פיזית (נראה כבן 4) והן שכלית - הבעיה מתחילה בעניין החברתי עד השנה הוא היה עם מטפלת כמה שעות ביום אבל מאז שהוא תינוק היו לנו בעיות עם משיכות בשיער ונשיכות שלו את ילדים אחרים זה כמובן עבר עם הגיל אבל עכשיו אנחנו מתמודדים עם בעיות של תוקפנות כלפי ילדים אחרים בגן- הוא כרגע בתקופה מאד רכושנית ותקופת ה"דובי לא לא" והוא נלחם על כל דבר ודבר- הגן שאליו הוא הולך הוא גן פתוח שבו הרבה הורים מגיעים עם הילדים שלהם וכרגע גם אני נמצאת איתו ובעתיד בייביסיטר- יוצא שחצי מהזמן שאנחנו נמצאים שם אני צריכה למנוע ממנו ל"כפכף" ילדים אחרים (רוב הילדים בגן קטנים ממנו או בגיל או פיזית והוא ילד מאד מאד חזק) ולהתמודד עם בכי שלו ותסכול גדול שמתבטא ב"קריזות"- יכול להיות שזאת גם אשמתי שלא הייתי איתו מספיק בחברת ילדים בגלל בעיות התוקפנות המוקדמות די ויתרתי על "התענוג" (עם מבוגרים אגב, הוא הרבה יותר חברותי - ילד "בכור" ללא אחים) אבל הייתי שמחה לאיזו הכוונה מה אפשר לעשות כדי למתן את ההתנהגות התוקפנית
    תודה

הוספת תגובה

• חוסר בגבולות

נעמה סבג שמש
    28/10/2009

שלום לך,

כנראה שהתגובות שלך להתנהגות התוקפנית לא היו ממש נחרצות.
    נראה כי עיקר הבעיה בסמכות ההורית ובהצבת גבולות.
    מתפקידך לעזור לילד ללמוד ולפתי כישורים חברתיים.
    זו הדרך בה תוכלי למנוע מצבים אלו.
    את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא זה באתר זה או באתר שלי, וכך גם כתבות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה ל

מישמיש
    29/10/2009

דווקא התגובות שלי היו נחרצות ביותר היום אני חושבת שאולי אפילו נחרצות מדי- אמרנו לו המון "לא" כיוון שגם כתינוק הוא היה אימפולסיבי מאוד וגם היוםד- ואני תמיד מונעת את ההתנהגות התוקפנית גם במחיר עימות פיזי איתו, כלומר אוחזת אותו חזק ומוציאה "הקרבן" מידיו- כך שזו תשובה מעט פשטנית להגיד לי לכי תקראי בספרים- הוא ילד סופר חכם כך שהוא מבין יפה מאד מה אסור ומה לא והוא תמיד נורא מצטער אחר כך (ואני לא מתכוונת לאמירת סליחה) ומדבר על מה שקרה אבל אני לא מצליחה למנוע את ההתנהגות הראשונית הזו שהיא לדעתי בלתי נשלטת אצלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אלים/איפולסיבי

סמדר ריינר
    29/10/2009

שלום מישמיש,
    אכן התגובות בפורום אינטרנטי תמיד יהיו פשטניות במידה מסויימת, כי אין לנו מספיק פרטים על המקרה הספציפי, כמו למטפל שרואה את הילד מס' פעמים.
    בכל אופן, אני מסכימה עם נעמה שתגובות ההורים צריכות להיות סמכותיות ונחרצות. אם זה כבר ככה אצלכם, וזו לא הבעיה, יכול להיות שמה שחסר לילד שלכם זה כלים נוספים מלבד אלימות לבטא את צרכיו ואת רגשותיו. יכול להיות שהאלימות הפכה להיות שפה במקום מילים. יכול היות שצריך לתווך לו את עצמו ואת העולםם עם מילים שחסרות לו. כלומר להציע את ההסבר, שבהתחלה יבוא אחרי האלימות ואחרי שעצרתם אותה פיזית, למשל: אתה רוצה גם את המשחק שיש ילילד הזה, זה קשה לחכות שהוא יגמור לשחק. וז להציע פיתרון אחר - בוא נשחק בינתיים במשהו אחר, ואחר כך נבקש ממנו. דבר נוסף שחשוב לעשות זה לשאול אותו - למה כעסת? מה רצית? לנסות להרגיל לעשות עצירה בין הגירוי לתגובה שבה הוא יחשוב וינסח את עצמו במילים, ואם הוא לא יכול אז לעזור לו, להציע לו מילים עד שהוא יתרגל "לחשוב את עצמו" במקום ל"הרביץ את עצמו".אולי כבר קשה לך לחכות? אולי אתה רעב? וכו'.
    אני מקווה שהייתי ברורה,
    בהצלחה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישמיש שלום

נעמה סבג שמש
    02/11/2009

מקווה שטרחת ופנית לכתבות אותן הצעתי לך לקרוא. במקום להעתיק את הדברים הפניתי אותך למאמרים הרלוונטים.
    התשובה היא כללית בפורום, ולכן נתתי לך את האופציה לקרוא את הפירוט במאמר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי
    חיה
    27/10/2009

בתי עברה לבית ספר חדש ומצאה שם מיד חברות חדשות .היא לא הפסיקה לדבר עליהן .
    בהתחלה חשבתי שמדובר בהתלהבות ראשונית מחברות חדשה ואז התחילו שינויים בהתנהגותה.
    מילדה נוחה , מתחשבת וצייתנית אפילו יתר על המידה היא הפכה לילדה שמתעצבנת בקלות,
    כועסת הרבה , לא נחמדה לאנשים שהיא מכירה. התחלתי לדאוג. חשבתי שאולי היא עוברת תקופה קשה וניסיתי להבין מה הבעיה , אבל כל מה שהיא סיפרה לא נראה לי מספיק רציני כדי לגרום להתנהגות כל כך לא אופיינית לה. ואז עשיתי משהו קיצוני שאני לא גאה בו - קראתי ביומן שלה.
    הזדעזעתי לגמרי : היא ליקקה לחברה שלה "ציצי וכוס " ( סליחה ) ועכשיו היא מבינה למה בנים אוהבים את זה...לא אמרתי לה שקראתי את זה. לקחתי אותה לשיחה עך כך שיש הרבה דיווחים בחדשות על התנהגות מינית חריגה בקרב ילדים עם דגש על בנים- בנות כדי שהיא לא תבין את הקשר.הסברתי לה על "קדושת " גוף האדם , על כך שלאף אחד אסור לגעת בה. ניסיתי בכל דרך עקיפה לגרום לה להבין שמה שהיא עשתה לא בסדר בלי לקרוא לדברים בשמם.
    בהתחלה היא התחילה להתגונן " אבל אני לא עשיתי כלום " ואז חזרתי ואמרתי שאנחנו לא מדברים עליה בכלל אלא על מה שקורה סביבנו , ושהמטרה להבין מה טוב ומה לא טוב.
    אחרי יומיים הייתה לנו שיחה קשה אחרת על ההתקפי הכעס שלה , לא הזכרתי בכלל את הנושא הקודם.
    אבל אמרתי לה שמאז שהיא עברה בית ספר אני בקושי מזהה אותה ושאני רוצה את הבת שלי בחזרה
    ואם בשביל זה אני צריכה להוציא אותה מבית הספר הזה אני הולכת לעשות את זה מייד.
    היה הרבה בכי , היא הבטיחה לשנות את התנהגותה ובינתיים עומדת בזה.
    אך הנושא הראשון לא נותן לי מנוחה. מצד אחד אני לא רוצה "לפוצץ" את זה כי יש סכנה לאבד את אמונתה ואז אני בכלל לא אדע כלום , דבר שבעיניי הרבה יותר גרוע. מצד שני אני פוחדת שזה נמשך.
    ואולי היא פשוט לא מבינה מה שהיא עשתה , ואני סתם אמא איסטרית?
    תעזרו לי בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 וחצי

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי.

סמדר ריינר
    27/10/2009

לחיה שלום,
    לא ברור מתוך מה שכתבת מה הייתה הסיטואציה שבה בתך עשתה את הדברים האלה ואם היה שם אלמנט של הכרחה. זה נכון שלאף אחד אסור לגעת בה ובגוף שלה, אך שכחת להזכיר: ללא רצונה. דברים שקורים בהסכמה בין ילדים באותו גיל זה מקרה מאוד גבולי שיכול להיחשב כסוג של סקרנות מינית לגיטימית, ואני לא יודעת אם כל כך ברור מה קרה פה. לא ברור אם זו יוזמה שלה או של הילדה השניה, אם היה כאן אלמנט של איום או ריצוי.
    אני גם לא יודעת אם זה הגורם לשינוי בהתנהגות שלה או לא. את מציינת שקודם היא הייתה ילדה מתחשבת וצייתנית יתר על המידה, וזה אומר שלעיתים קרובות היא הייתה שמה בצד את הקשיים שלה והתוקפנות שלה. היא עשתה כך גם כשעברה בית ספר, כביכול אין קשיים, הכל נפלא, יש הסתגלות מהירה, אפילו אולי יתר על המידה, ויכול להיות שמה שקורה עכשיו הוא שפשוט הקשיים שלה יוצאים החוצה ואתם לא כל כך רגילים לזה. ברגע שהערת לה, היא חזרה לרצות אותך ולהיות מתחשבת וצייתנית.
    יותר הייתי שמה לב לעניין הצייתנות שלה, שדרך אגב יכולה לגרום לה לציית גם למישהו שמבקש דברים כאלה, ומנסה לעודד אותה להיות היא, גם אם זה אומר לקבל את הכעסים שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי

חיה
    27/10/2009

תודה על התגובה המהירה.
    לפי הבנתי מקריאת יומן בתי הייתה זאת שביקשה לעשות את זה והילדה הסכימה ,
    קשה לדעת איך היא בכלל הגיעה לרעיון הזה.סיפורים שלה על התפתחות מינית של החברות שלה אני מבינה שהנושא מאוד חם ומדובר . לא הייתי דואגת כל כך אם היה מדובר רק בנגיעות.

לגבי צייטנות היתר. כוונתי לחוסר גמישות ונטייה לבצע דברים בצורה מושלמת . אני דווקא לא מעודדת אותה לזה מתוך הבנה שזאת לא תכונה שקל לחיות איתה. אבל אצלה זה מסתמן כתכונת אופי די מרכזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי.

סמדר ריינר
    27/10/2009

שלום חיה,
    לפעמים אנחנו מכוונים את הילדים שלנו לכיוון מסויים גם אם זה לא נעשה בעידוד גלוי. כשאת אומרת לה שאת רוצה את הילדה שהיא הייתה בחזרה את מאותת לה אולי בלי להתכוון שאת הכעסים שלה את לא רוצה רק את המושלמות או הצייתנות או ההתחשבות יתר שהיו קודם.
    לגבי המעשה שהיא ביצעה, אכן לא ברור מהיכן היא קיבלה את הרעיון. האמירה שלה לגבי זה שהיא מבינה למה בנים אוהבים את זה יכולה (אם כי זה לא בטוח) להעלות את החשד שנחשפה לאפשרות הזו, או בסרטים שנחשפה אליהם ללא ידיעתכם או חלילה מחוויה שלה.
    מה שאולי ניתן לעשות זה לדבר איתה שוב, ולהגיד לה שאם קרה או יקרה לה מקרה שמישהו נגע בה ללא רצונה, חשוב לכם שהיא תדע שאתם כאן כדי לספר על זה ולא תכעסו עליה. כי אם דבר כזה קרה זו לא אשמתה.
    את צריכה לזכור שהיום ילדים נחשפים דרך האינטרנט ומקורות נוספים לתכנים מיניים שבהחלט לא תואמים את גילם. אם נושא ההתפתחות המינית מעסיק אותן כל כך כבר בגיל שמונה וחצי אוי שווה לבדוק באיזה אופן זה מעסיק אותן ולאיזה תכנים הם נחשפות וכיצד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה