פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קוצים ב"תחת"
    אפי
    18/05/2009

שלום רב,
    ביתי בת שלוש וחצי ילדה מדהימה, חכמה, בוגרת, מאד אוהבים אותה ובכלל ילדה טובה וכמו רוב הילדים בגילה מנסה אותנו ההורים ללא הפסקה....
    הייתי איתה בהצגה ורצתה לשבת עלי, לרגע היא לא הפיקה לזוז פשוט "קוצים בתחת" זה מדהים, רציתי לדעת אם יש לי מה לדאוג בקשר לזה. זו לא הפעם הראשונה גם בערבים קשה לה מאד להרדם היא זזה המון, אם היא יושבת על או על אבא שלה ורואה טלויזיה , אוכלת משהו כל הזמן היא בתזוזה...
    לאחר ההצגה שזה היה ממש מורגש לי התחלתי קצת להלחץ ורציתי לדעת אם יש סיבה ללחץ שלי? ומה אני יכולה לעשות על מנת לבדוק שהכל בסדר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצים ב"תחת"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועתיות יתר

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

אין סיבה להלחץ כיוון שיתכן שהיא ילדה עם טמפרמנט עירני שמתבטא בתנועתיות יתר (במיוחד מרגעים שדורשים ממנה רגיעה מוחלטת כמו הצגה). אם את בכל זאת מודאגת שאלי את הגננת כיד היא מתפקדת במהלך היום בגן, כיצד היא חווה אותה בפעילויות השונות המובנות והחופשיות. זהו גי שעוד יש תהליכים של בשלות נוירולוגית ולכן התזזתיות של היום עוד יכולה להשתנות בעתיד לתנועה יותר מווסתת ובשליטה.
    אפשר גם לראות את זה קצת אחרת ביתך עם תשוקה עזה לחיים עד שלא רוצה להפסיד דבר ורוצה להנות מהכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה ביציאות
    רות
    18/05/2009

שלום רב,נכדי בן 8 וחצי ילד מדהים חכם תלמיד טוב הורים פרודים.
    מזה מספר חודשים , יש לובעייה ביציאות, זה מטבטא בזה שהוא חושב שהוא לא מספיק נקי
    ובודק בעזרת היד המון פעמים פתאם לא רוצה לשבת באמבטיה שמא יברח לו ברור לנו שזאת איזשהיא בעייה לא בדיוק מבינים .
    בברכה סבתא

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה ביציאות

הוספת תגובה

• בעיה ביציאות

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

שתפי את האם או האב בהתנהגויות אלו ובחששות שלך כדי שישוחחו עם הילד וייראו איך אפשר לעזור לו להרגיש חופשי יותר ומשוחרר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת חמש
    מחרז דורית
    18/05/2009

שלום,
    יש לי ילדה בת חמש וילדה בת שנה ועשרה חודשים. לגדולה שלי יש נטייה לבכות הרבה, מעין ילדה בכיינית כזו שיכולה להגיע לבכי מהר מאוד, לאחרונה אני מרגישה שאני כועסת עליה הרבה. למשל היום, למרות שאמרתי לה להחזיר את המפה למקום היא המשיכה לשחק בה וכתוצאה מכך נשפכו מי סודה על הרצפה, כעסתי, היא התחילה לבכות ולהגיד שהיא תמיד אשמה בהכול וברחה לחדר, הנחתי לה לבכות קצת ואז ניגשתי אלה ואמרתי לה שהיא לא אשמה בכול דבר אבל ביקשתי פעם אחת שתניח את המפה במקום וכשזה לא קרה נשפכו המים, היא כמובן המשיכה לבכות ומאותו הרגע הכול התנהל בבכי, ביקשה להזמין חברה בבכי, קיבלה מכה קטנה באצבע הבכי גבר, אני הגעתי למצב שכבר ממש קשה לי לשמוע אותה בוכה ואני מתעצבנת. בסיפור הזה אמרתי לה שעד שהיא לא תפסיק לבכות ושהכול יתנהל בלי בכי רק אז נזמין חברה הביתה,היא בתגובה עלתה למיטה בוכה עד שנרדמה וכשילדה מהגן התקשרה להזמין אותה לשחק היא כבר לא רצתה.
    כל הסיטואציה הזו גרמה לי להרגיש ממש רע, לאחרונה אני מרגישה שאני כועסת עליה די הרבה וחשבתי האם אני מורידה לה את הבטחון, האם אני גורמת לה נזק כל שהוא.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת חמש

הוספת תגובה

• סלחנות הורית

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

כואב לגלות שאנו ההורים שאוהבים את ילדינו לעיתים גם פוגעים באהובים עלינו (כשתחשבי על זה בדרך כלל אתה משתלח יותר במי שאתה אוהב ומאופק יותר מול מי שזר לך). אז נכון, שווה שתחשבי מה לעשות במצבים אלו וכיצד ניתן להבין את הבכי של ביתך , מהי מצוקתה וכיצד לעזור לה. אך הפעם אינני רוצה להתייחס לזה כמוקד התשובה. נשמע שביתך אינה סלחנית עם עצמה ועל כל טעות היא חושבת שהיא עושה נזק והרס. ומשאלתך הרגשתי שגם את כעת מסתובבת בחוויה כזו שמהטעות שעשית את גורמת נזק בלתי הפיך. כהורים אנו אנושיים וטועים בלי הפסקה, הסגולה שלנו שאנו יכולים לחוש סלחנות כלפי עצמנו וכלפי ילידנו, לקחת אחריות על הטעות ולתקן. כך תלמדי אותה שטעויות ניתנות לתיקון, ושסלחנות היא תכונה חשובה. מה עדיף שביתך תגדל ליד אמא שאינה טועה אף פעם, שאינה מאבדת שליטה שיודעת תמיד כיצד להגיב? נראה לי קשה לחיות ליד אמא כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות לגבי ניהול שיחה עם הילדה
    שירלי
    18/05/2009

שלום,

אנחנו בתהליך גירושין אומנם לאחר 3 שנות חיים בנפרד אך כעת המתיחות גבוהה כיון שהולכים לקראת הליך משפטי. הילדה חשה במתיחות ומבטאת קשייה באמצעות תלונות על כאבים פיזיים. הומלץ לי כאן לשוחח עם הילדה ולדובב אותה לדבר על תחושותיה ואני כאדם מופנם מרגישה קושי עם איך לעשות זאת, מה לשאול, מה לאמר לגבי איך שאני מרגישה. חזרתי ואמרתי לה לאחרונה שוב (לאחר שבפעם הראשונה העברנו את המסר בהיותה בת 3.5) שאבא ואמא נפרדו כיון שהם לא מסתדרים שאני אוהבת אותה אבא מאוד אוהב אותה ושאף אחד מאיתנו לא יעזוב אותה לעולם. שאלה מה אבא רצה כף ואת רצית מזלג אז נפרדתם??? (-: האמת שחייכתי ואמרתי משהו כזה.. אבל אני חוששת שמרגישה שלאחרונה היא יותר חלשה ורוצה כן לשמוע אותה פורקת ומדברת. יש ספר מומלץ במיוחד, שאלות מומלצות?

המון תודה על הפורום המבורך

הוספת תגובה

• שיחה על גירושים

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

יש המון ספרי ילדים שמתעסקים בגירושים מהזווית של הילד. אם קשה לך לפתוח שיחה באופן יזום אפשר להקריא ספר כזה ומשם תצמח שיחה יש פרק שלם בספר של עדנה כצנלסון על גירושים לספר קוראים "דיאלוג עם ילדים" ושם היא נותנת מספר עצות כיצד כדאי לערוך שיחות אלו. הקושי שלך בשיחה כזו אינו קשור רק למופנמותך אלו אכן שיחות כואבות שבהם פעמים רבות אנו מרגישים שבבחירה שעשינו ובהחלטה לה]פרד גם אם היא הנכונה ביותר היא מכאיבה ולעיתים גם פוגעת בילדינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7
    מירב
    18/05/2009

בני בן ה- 7 בכיתה א' ילד חברותי ופיקח בשבועיים האחרונים חלה הדרדרות בהתנהגותו. מפריע בכיתה, החל לשקר (לדוג' סיפר שאין לו שיעורי בית בעוד שהיו לו, הסתיר מאתנו ההורים הערה שקיבל במחברת), מרגיז בכוונה את אחותו בת 4.5 (מחביא לה צעצועים, מפריע לה לשחק...)

ניסנו לדבר איתו לבדוק מה מציק לו, בבית הספר או בבית אך לא הועיל.
    שקלתי להתייעץ עם המורה אך היא חדשה וצעירה ללא ניסיון כך שאני בספק לתרומה שתיתן.

אשמח לקבל הצעות

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

שווה בכל זאת לשוחח עם המורה כדי לקבל יותר אינפורמציה. פעמים רבות ילדים נוהגים כך בתקופה שבה הם חשים שההורים פחות קשובים אליהם, לא פנויים אליהם ולא מעניקים את תשומת הלב שרצו וזו דרך לאלץ אותם להתייחס גם אם זה בכיוון השלילי. בדיק עם עצמך , עם בעלך ועם בנך אם אילו תחושותיו בזמן האחרון ובחני יחד איתו כיצד אם יש דברים שהיה רוצה לעשות יחד אתכם כשאתם בבית (משחקי מחשב, לצפות בתוכנית, לעשות פעילות ספורטיבית משותפת, לצאת לפארק וכולי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן
    גל
    18/05/2009

שלום רב, בתי בת 7 חודשים אני מתכוונת להכניס אותה לגן בחודש ספטמבר, אני נמצאת בהריון שני וצפויה ללדת בספטמבר גם. אני רוצה להכניס אותה לגן מאחר ויהיה לי קשה לטפל בשנייהן בו זמנית.
    השאלה שלי האם מבחנית הילדה האם היא תרגיש שאני זונחת אותה לטובת הילדה השניה? האם זה יכול להוות בעיה כל שהיא עבורה שהיא נכנסת לגן? מה מומלץ לעשות על מנת שהיא תקבל הרגשה טובה? ולא ליצור לה הרגשה שכאילו היא "נזרקת לגן".

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן

הוספת תגובה

• מעבר לגן

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

קשה לדעת כיצד ביתך תרגיש ואיך היא תפרש זאת, באותה מידה יכלת להשאירה בבית והיא עדיין היתה חשה נטושה כיוון שזו חוויה רווחת של אחים כשנולד להם אח נוסף. כדאי אולי אם הדבר אפשרי להתחיל להכיר לה את הגן ואולי להכניסה באופן חלקי כבר בחודשים הקרובים כדי שהמסגרת של הגן והצוות יהיה מוכר לה (אולי חצאי ימים או כמה ימים בשבוע) ואז גם החיבור בין הגן ללידה לא יהיה הדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי לילדים
    אושר
    18/05/2009

שלום לכולם
    בני בן ה-6 מאובחן כ-pdd והיה מקבל טיפול ריגשי מפסיכולוגית התפתחות הילד.(קופ"ח מכבי)
    מאז הגיע לגיל 6 הופסקו המפגשים(עקב אי זכאות).
    מאז עברו חודשיים ונראה שיש רגרסיה קלה והוא בעצמו אומר שהוא מתגעגע למפגשים.
    שאלתי היא באיזה מסגרת אפשר לקבל טיפול ריגשי לילד.
    האם הקופה(מכבי)משתתפת בעלות הטיפולים ולמשך כמה טיפולים.
    לתשובתך אודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ריגשי לילדים

הוספת תגובה

• טיפול רגשי

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

את זה תצטרך לברר דרך הקופה אינני בקיאה במתן השירותים של הקופה. ילד שמאובחן כ- PDD מוכר על ידי בטוח לאומי כמצב של נכות והמשפחה מקבלת תקציבים בדיוק למטרות אלו. לכן כדאי שתבדוק גם דרך בטוח לאומי מהם זכויותיכם לאור המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם ילד בן 12
    נעמה
    18/05/2009

שלום רב,
    אני נשואה כ-3 שנים ומגדלת את בנו של בעלי מהנישואין הראשונים היות והאם הביולוגית אינה מעונינת בו . הילד עבר לטיפולנו לאחר מאבק משפטי שנמשך 3 שנים .לילד בעיות קשב וריכוז ועבר איבחון פסיכודאגנוסטי שהראה שהוא מתפקד מתחת לגלו אינו יודע לקרוא מצבים. כמו כן לאחר המאבק המשפטי ניתק הקשר עם אמו , ולאחר התערבות הרווחה חזר הקשר לפני מס' חודשיים. לביקור של פעם בחודש .
    לפני מס' חודשים התחלתי לשים לב להעלימיות של כסף קטן מהארנקים של בני הבית .
    הבנתי שיש לו יד בנושא וכן כך הוא מעלים את הכסף לצורך הביקורים שלו אצלה .
    מה ניתן לעשות כמו כן קיימת גם תופעה של שקרים בלתי פוסקים בכל נושא אפשרי .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם ילד בן 12

הוספת תגובה

• גניבות

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

בגלל מורכבות הנושא ורגישותו אני מציעה לשתף בכך את בעלך שאולי תשוחחו עימו באופן ישיר על כך לא באופן מאשים אלא כמקום שמבין שהוא באיזה קושי והייתם רוצים לעזור לו. כמובן שחשוב להביר לו שזו התנהגות לא רצויה שפוגעת בכח בני הבית וגם בו ובאמון שנותנים בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי, המקסים בן שלוש וחצי מפריע
    גאולה 6
    18/05/2009

הרבה בגן. לא מדובר על אלימות אלא בעיקר חוסר הקשבה. לא רוצה לשבת לאכול עם כולם, משתתף רק בחלק מהפעילויות ,בקיצור,לא לא עושה מה שאמור לעשות.ובנוסף ,הבחור שובב לא קטן וכמובן מושך אחריו עוד ילדים...
    היתה תקופה של שיפור ועכשיו כבר שבועיים שוב...
    היום התקשרה אלי המנהלת, ונגיד את זה בקיצור.פשוט סילקה אותו מהמעון. אני עדיין בהלם,זה היה ממש עכשיו.
    ראשית :מה עושים בשביל לשפר את ההתנהגות?.
    שנית:האם זה נכון ומקובל להוציא אותו?? האם להסכים לכך בפשטות ולחפש מקום אחר ושם להתחיל טוב(בתקווה...) או להתעקש להשאר ולנסות לשפר??מותר למעון מוכר של משרד העבודה להוציא אותנו בכלל באמצע השנה??
    אשמח לעזרה.
    תודה מראש על תגובתכם

הוספת תגובה

• אי שקט

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

אני מצטערת לשמוע זאת זו בטח חוויה קשה ולא נעימה עבורך ועבור בנך. הייתי מציעה לקבוע פגישה עם המנהלת כדי להבין את סיבת ההעפה. לשתף אותה ברצון שלך לטפל בבעיה ולברר עימה מה היתה מציעה לעשות . ייתכן שהילד סובל מקשיי קשב ורכוז וזקוק לטיפול שישפר את התנהגותו בגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזלת ידה של המערכת?!?

נעמה סבג שמש
    19/05/2009

נעמה שלום,

הייתי נבוכה לקרוא את המצב אותו את מתארת.
    איני יודעת אם חוקית מותר למעון לעבוד כך, אך הגיונית ורגשית הדבר נשמע לי תמוה.
    אנשי החינוך הם אלה שאמורים לכוון אותך ולעזור לך להתמודד עם הסיטואציה.
    בהחלט חשוב שתקבלי הדרכה הורית על מנת שתדעי לכוון נכון את בנך ולהתמודד איתו.

יכול להיות שעדיף לך לשים אותו במסגרת אחרת, לאור הצוות שנמצא במעון זה.
    קצת מוזר לי שדבר כזה קורה לקראת סוף השנה.
    כמובן שלא תשתפי את המקום החדש בסיבת המעבר ובטח לא את בנך.

יכול להיות שהילד סובל מהפרעת קשב וריכוז אך לא הייתי "קופצת" בחיפזון למסקנה זו.

נכון לעבוד על סמכות וגבולות ברורים גם בבית.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכן על התגובות

גאולה 6
    19/05/2009

הדבר הכי קשה הוא שממילא בשנה הבאה הוא לא יהיה שם- אז לטובתו עדיף שיגמור את השנה שם ויתחיל שנה הבאה בגן החדש. כך נראה לי.
    אני בכל מקרה מקבלת את עצתכן, אתייעץ עם אנשי מקצוע וכן אדבר עם המנהלת.
    לא נראה לי שאקבל את הבקשה/קביעה שלה להוציא אותו מהמעון בשלב זה.
    תודה.
    האם ידוע למישהו אם הדבר בכלל מותר בכזו פשטות? וללא כל התראה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגאולה

נעמה סבג שמש
    19/05/2009

נשמע לי די תמוה, קביעה שכזו, אפילו בגן פרטי.

אם אכן נשאר עוד חודש, זה באמת בעייתי להעבירו, אך אם הגן הבא שלו יכול לקבלו כבר מהשלב הזה, אולי זה אפילו עדיף. יהיה יותר זמן לאפשר קליטה והצוות יהיה פנוי פיזית ורגשית להשקיע בו ולתת לו תשומת לב מקסימלית, שלא כמו בתחילת שנה, כשיש ילדים רבים שצריכים להשתלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא כל כך בטוחה..

גאולה 6
    19/05/2009

כמו שאני מכירה גני ילדים ובכלל מוסדות חינוך..לקראת החופש הגדול יותר עסוקים במסיבת סיום ואפילו קצת יש תחושה ש"מושכים" את הזמן לפני החופש. לא בטוחה שישקיעו כרגע יותר.
    בכל אופן,אתייעץ עם הגננת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לעדכן אתכם..בשורה טובה

גאולה 6
    15/06/2009

לפני כשלושה שבועות העברנו את בני,לגן החדש.בתיאום עם הגננת והמנהל של הגן כמובן,ותוך הסבר של כל המצב.
    ב"ה הם משקיעים ורואים תוצאות נפלאות. הוא משתלב מצויין, מתנהג יפה ואוהב ללכת לגן.
    אנחנו ממש שמחים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהדר לשמוע!!! המון בהצלחה.

נעמה סבג שמש
    15/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבים שונים של קשב
    גליה
    18/05/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת מי אמור לאבחן ולטפל בקושי ברכיב מסויים של קשב: קשב שמיעתי, ללא כל סימן אחר ל ADHD. כלומר, ילד בן 4.5, שקשה להעריך מתי בדיוק הוא קולט אינפורמציה ורבלית ומתי לא, ופעמים רבות לאחר שמדברים אליו שואל "מה ?" .
    מצד שני אין בעיה בישיבה על מטלות לאורך זמן (גם מונוטוניות וקשות ומשעממות) וכן פעמים רבות מפנים ומעבד מידע למעלה מגילו (אינפורמציה ממפגשים בגן למשל).
    האם יתכן שמדובר בקשב עמוק מדי וקושי להעביר קשב מהתרחשות להתרחשות... או אולי קושי ב"עיבוד שמיעתי" מישהי יודעת משהו על המושגים האלה ועל רכיבים של קשב ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    רכיבים שונים של קשב

הוספת תגובה

• קשב בגיל 4.5

ליאת גרוס
    18/05/2009

שלום גליה
    העלית אפשרויות רבות . כולן אפשריות. כולל בעיה בשמיעה ,שלא הזכרת. או שמיעה סלקטיבית כלומר שלא מקשיב למה שלא רוצה לשמוע.... אולי לקות מילולית, אולי הפרעה תקשורתית. חסרה לי אינפורמציה.
    יחד עם זאת, בגיל כה צעיר קשה לאבחן בוודאות בעיית קשב ובאופן מעשי זה גם די מיותר. לא נותנים טיפול תרופתי בגיל זה בלאו הכי (חוץ ממקרים קיצוניים).
    לדעתי כדאי להיזהר מאבחנות סגורות בשלב זה. עוד יהיה לזה זמן.. בעיקר שאת מתארת התנהגות שכיחה בגיל זה שבחלק גדול מהמקרים ניתו לחיות איתה יופי.
    ובכל זאת....
    עד כמה זה פוגע בו ? האם זה ממש בולט או שולי ? האם יש בעיה חברתית או תקשורתית ? האם נראה "מרחף" לעיתים קרובות ? האם יש בעיות בהבנה ? האם יש קושי בתחום הורבלי ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות מתמשכת
    limor
    17/05/2009

ביתי בת 3 ו-11 חודשים גמולה מזה שנה מטיטולים, אינה מוכנה בשבוע האחרון לעשות את צרכיה (הכוונה לקקי..). היא מתאפקת, מתפתלת מכאבים ולא מוכנה בשום אופן לעשות צרכים. היו מספר תקריות שברח לה, גם במהלך הלילה, והימים הופכים לקשים מנשוא. ברוב יאושי וחוסר מושג איך להתמודד עם המצב (ניסתי נרות, מיץ שזיפים וכל עצת סבתא שקיבלתי) החזרתי לה את הטיטול ע"מ למנוע את הלכלוכים הלא רצויים והבלתי נשלטים. יש לציין שחלה אצלה רגרסיה באופן כללי - היא מתנהגת ומתנהלת בצורה יותר תינוקית מהרגיל.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות מתמשכת

הוספת תגובה

• תשובה

מיטל
    17/05/2009

גם לבתי היה רגרסיה (אומנם בגיל קטן יותר) אך לא ויתרתי ולא החזרתי לה את הטיטול. קניתי טיטול של מבוגרים והייתי שמה לה אותו על המיטה (כמובן בלי ידיעתה) ואם היה בורח לה זה רק להחליף את הטיטול הגדול באמצע הלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות מתמשכת

ליאת גרוס
    18/05/2009

שלום לימור.
    את מתארת התחלה של בעייה שנקראת אנקומפריזיס. קודם חשוב לבדוק שאין בעייה רפואית, אבל במקרה שאין, אנקומפרסיס קשור בדר"כ לקושי מסויים ברמה הרגשית או המשפחתית. העובדה כי קיימת רגרסיה כללית רק מחזקת השערה זו. בגיל זה התערבות יכולה לרב לפתור את הבעייה בקלות יחסית. כדאי לפנות לבעל מקצוע. הוא יוכל לשאול אתכם שאלות שיסייעו לו להבין את מקור הבעייה ולבנות תוכנית פתרון מתאימה..

בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות
    מיטל
    17/05/2009

יש לי שתי בנות בנות 3.5 + שנה וחודש. לפני כשבועיים בתי הקטנה עברה ניתוח ביד ו"האור" היה קצת עליה. בשבוע שעבר נאמר לי ע"י הגננת בגן שהילדה הגדולה התחילה להרביץ בגן, לזרוק חול על ילדים ולנשוך דבר שלא היה לפני זה. לפי דעתי זה קשור לניתווח שעברה בתי הקטנה. בנוסף קבלתי שיחת טלפון לא נעימה מאחת האמהות בגן על אף שנסיתי להסביר שיש רגישות בבית וגם שזה גיל שבודקים גבולות זה לא עזר . אשמח לעזרה לגבי הילדה ואיך מתמודדים עם הורים כאלה שלא מבינים שזה קורה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויי התנהגות

הוספת תגובה

• הוספה

מיטל
    17/05/2009

ברצוני לציין שכל תקרית שיש בגן אני לוקחת מאוד קשה ואף נפגעת מזה ולא יודעת איך לנהוג ומרגישה קצת אשמה על מה שבתי עשתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס ותסכול בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    19/05/2009

מיטל שלום,

חשוב שהגננת תהיה מודעת למצב ותוכל גם לדבר בשמך.

מעבר לכך, בפני הורים אחרים, עלייך להתנצל ולומר שאינך שמחה שזו התוצאה והנושא בטיפול אך לאור המצב שהיה, קרו דברים.

ביתך הגיבה בצורה מאד מקובלת ושכיחה לאירוע. היא רצתה את תשומת הלב חזרה, מה גם שאולי היתה מתוסכלת מהמצב.

מקדי את תשומת ליבך בביתך, ולא בהורים.
    היי עקבית בהצבת גבולות ברורה, תני הרבה חום ואהבה, ואחרי שבוע כזה כבר תראי שיפור משמעותי.

בנוסף, שקפי לילדה את רגשותיה, תני להם מקום. היה חשוב להכין אותה מבעוד מועד לסיטואציה.

בהצלחה1

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    הלנה
    17/05/2009

שלום, מדריך בחוג של בני ( כמעט בן 4) אמר שלנו שיש לן ביטחון עצמי נמוך. מה אני יכולה לעשות כדי לעול לו את הבטיחון עצמי ?האם זה בכלל הגיוני שבגיל הזה בעיה זאת כבר קיימת?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי

ליאת גרוס
    18/05/2009

שלום הלנה. כן בהחלט יכולה להיות בעייה של ביטחון עצמי בגיל זה אבל חשוב לבדוק אם זה רק בחוג או גם במקומות אחרים, למשל בגן.
    אפשר לעשות המון דברים על מנת לחזק את בטחונו כאשר העיקר הוא לספק לילד חוויות של הצלחה ותחושה שאהוב.
    חזקו את התחומים בהם הוא טוב, הדגישו את הצלחותיו. ספרו אותו עד כמה נעים לכם בחברתו. שקפו לו מתוך דוגמאות בשטח כיצד מצליח . עזרו לו להיות פעיל חברתית אחה"צ. וכו'.

אם אין שיפור , והתנהגותו חסרת הביטחון באה לידי ביטוי גם בגן. פנו לייעוץ מקצועי. בגיל זה ניתן בהחלט לשנות ולחזק...

בהצלחה

ליאת גרוס .מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת חפצים , משחקים בשעת זעם
    אמא
    17/05/2009

בני בן ה- 4 וחצי ילד מקסים מתוק וכובש בזמן שהוא משחק או כשיש משהוא שהוא רוצה ולא נותנים לו או שלא מסכימים לו הוא בוכה כועס ומתחיל לזרוק דבים למשל 2 כיסאות שלו בסלון ואחר כך הלך למיטה וזרק את השמיכה והפיל עוד איזה משחקים אחר כך דיברנו כעסתי כמובן ניסיתי להבין אחר כך הוא הפסיק לכעוס וביקשתי ממנו שיסדר את הדברים ואז ניסתי לעזור לו במה שהוא רצה והיום בגן קרה עוד פעם משהו כזה שהוא טוען שילד תפס לו את הכיסא והגננת אומרת שזה לא נכון ולא נתנה שהילד יתן לו את הכיסא ואז הוא היתפרץ בבכי וכעס נורא ושפך מגירה שלמה של משחקים ואחר כך הוא נירגע והלך וסידר את המגירה והכול חוזר למסלולו אני מאוד מודאגת מכך מה קרה ואיך אוכל לעזור לו לעבור את זה יש לציין שהוא ילד לא אלים הוא מאוד עדין זה כאילו משהו שהוא לא שולט בו אולי אני לא יודעת אם תוכלו לעזור לי, תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• תגובה בבקשה

אמא
    17/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי???

אמא ל-2 בנים
    18/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתשובה. זו חוויה קשה לחכות ולא לקבל הד בטח במצב של דחיפות, אולי לעיתים זו גם החוויה של בנך שהוא מבקש משהו ומרגיש שצריך לקבל זאת עכשיו ואחרים מתייחסים לדבריו בדחיפות אחרת (לעיתים תגובת "לא" מתפרשת אצל ילדים כחוסר תגובה שכן ציפו רק לתגובה חיובית) הסתכלי עליו ובדקי מתי נקודות ההתפרצות האלה מתרחשות, עיזרי לו למצוא דרכים יותר לגיטימיות לבטא את הכעס (לבעוט בכרית מסויימת, לאגרף שק איגרוף) וחרי שנרגעים מנסים להבין מה הסעיר ואיך היה אפשר לפתור זאת בדרך אחרת. חשוב להבהיר לו שזריקת חפצים אינה באה בחשבון כי היא עלולה לפגוע בו או באחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות במעון
    ..........
    17/05/2009

בני בן שנה ו 8 והוא מרבה לנשוך ילדים במעון
    בבית הוא רוצה לנשוך ואני כועסת והוא נירגע
    מה אני אמור לעשות בקשר לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות במעון

הוספת תגובה

• נשיכות במעון

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/05/2009

לאמא שלום,
    הבעיה שאת מתארת נפוצה מאוד בגילו של בנך. הנשיכה היא אחת מדרכי התקשורת של ילדים, באמצעותה הם מצליחים לבטא רצון בקשר, כעס, או שמספקים את צרכי המציצה והנשיכה שלהם. כאשר בנך נושך, רצוי להציב גבולות מיידיים, באמירה ואף במעשה, ולבקש ממנו להתנצל בפני הננשך. במקביל, רצוי להציע לו מוצץ או חפץ אחר שירגיע אותו ויאפשר לו לספק את הצרכים האוראליים שלו. כדאי שתבדקי עם המסגרת החינוכית כיצד הם מגיבים לנשיכות, שכן רצוי שתהיה עקביות בין הנעשה בבית לבין הגן.
    כמו כן, חשוב מאוד להדגים לילד דרכים אחרות לבטא רגשות וכעס במיוחד, ולשבח אותו בכל פעם שנוהג באופן מתאים והולם.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה