מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני לא יודע כיצד לקרב אלי את בניזמיר14/05/2009
אני אב גרוש מזה שנתיים ולי שני ילדים, בת בכתה א' ובן בכיתה ג', עלי לציין שהגירושים סוערים וגרושתי מונעת ממני לרוב לראות את ילדי ומסיטה אותם קשות והרווחה אינה מסוגלת לטפל בזה כי היא לא משתפת איתם פעולה ולי אין אפשרות כלכלית לפנות לעו"ד. המצב כעת הוא שבתי באה אלי ברצון ובשמחה אך הבן מתעלם ממני וכאשר אני מגיע לאסוף אותם אומר שהוא יתום ואין לו אבא.
שאלתי היא כיצד אני יכול לקרב אותו אלי. גרושתי מסרבת לטיפול רגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
חן17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה......
אורלי18/05/2009שירי שלום,
המון תודה לך על היתייחסותך לבעייה שלי ,אפנה כפי שייעצת לי לפסיכולוג כמה שיותר מהר .
ושוב מודה לך על היענותך.
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר אב ילד
ד''ר שירי שדה שרביט18/05/2009לאב שלום,
נראה שבנך חש קרוע במאבק נאמנויות, בינך ובין גרושתך אמו. הדבר בוודאי גורם לו מצוקה רבה ביותר, וחשוב שתחזיק את ההבנה הזו עמך כל העת, גם אם אתה נחשף בפועל רק לחלקים של הכעס כלפייך וההתנכרות.
במישור המיידי, יש דברים שתוכל לעשות ע"מ להיטיב את המצב: אתה יכול לבקש מפקידת סעד לסדרי דין (אשר נמצאת ברווחה ועוסקת בילדים שהוריהם התגרשו), לזמן אותך ואת הילד למרכז קשר ושם יעזרו לכם למצוא כיצד להתחבר שוב. בנוסף, לרוב ככל שיש יותר הטבה בקשר בין ההורים הגרושים, כך לילדים טוב יותר, ולכן רצוי שתנסה למצוא דרך לגישור עם גרושתך. זו הזדמנות גם בינך לבין עצמך לבחון באיזו מידה קיימות התנהגויות שלך המשמרות את המצב הסוער בינך לבין אמם של ילדיך.
במישור נוסף, ארוך טווח יותר - חשוב כפי שאמרתי שאתה תזכור בינך לבין עצמך שהתנהגותו של הילד מבטאת משבר בו הוא נתון. ולכן משמעותי מאוד שהוא יידע שאתה עומד לצידו וממתין לו עד שהוא יהיה מסוגל לפנות אלייך שוב. גם אם הוא מתעלם, חשוב לומר משהו מכיל, דוגמת: "אתה הבן שלי תמיד, וכשתרצה, תוכל להצטרף אליי ולאחותך". רצוי להתייחס לאירועים משמעותיים בחייו, כמו יום הולדת, סוף שנת לימודים וכדומה, ולשדר לו שמבחינתך הקשר אינו תלוי בדבר. כמו כן, יש לבדוק שאתה נמנע מלערב את הבת בפשרה ביניכם, כיוון שהדבר מוסיף לבריתות ולנאמנויות הסותרות במשפחתכם.
לטעמי תוכל להרוויח רבות מהשתתפות בקבוצה לאבות גרושים, לשתף, לראות כיצד אחרים מגיבים במצבים דומים ולהיתמך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שירי תודה רבה, עזרת לי - זמיר
חן19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עושה "דווקא"מירב14/05/2009
בוקר טוב,
בני בן שנתיים ותשעה חודשים, לפני חודש נולד לו אח חדש (עד כה היה לבד), בינתיים לא מראה סימני קינאה חריגים, אך לאחרונה החל לסרב לבקשות שלנו - מקלחת, צחצוח שיניים וכדו' ולעשות "דווקא"- פעולות שיודע כי אסורות מבצע בכוונה ובמיוחד שיודע שאנו צופים בו.
ברור לי כי הסיבה העקרית היא למשיכת תשומת לב,אעפ"י שאנו משתדלים לתת לו אותה במידת האפשר. שאלתי- מה לעשות, כיצד להתמודד מולו במקרים שמסרב לבצע פעולות ובמקרים שעושה דווקא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דווקא
ליאת גרוס14/05/2009שלום מירב
ילדים בגיל זה מתחילים לפתח זהות משל עצמם. לשם כך הם צריכים קצת לעשות דווקא כדי להגיד (בעיקר לעצמם) :"גם אני כאן, גם לי יש דעה ולא תמיד זה אותה דיעה כמו ההורים". כמו כן, הוא מביע כעס שהוא כבר לא במרכז העניינים ומוצא לו דרך חדשה לשמור על מקום של כבוד והתייחסות.
חשוב לתת לו זמן ותשומת לב, וכן לאפשר לו לבטא את עצמו כלומר לבחור דברים, לעשות דברים של גדולים יותר וכו'.
יחד עם זאת כאשר עובר את הגבולות חשוב להבהיר באופן ברור ועקבי כי זה אסור. מותר לאיים כי במידה והדבר לא יעשה אז יקרה... ואז חשוב ביותר לממש את האיום במידה ואכן לא פעל כפי שביקשתם.
בהצלחה
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות קיצוניhilasd14/05/2009
בני בן 3 ו-11 חודשים. בימים האחרונים חל שינוי קיצוני בהתנהגותו. מילד שמח שכל הזמן מחייך הפך לעצבני ובכיין. לא רוצה ללכת לגן, לא רוצה להתלבש, בוכה, מציק לאחיו הקטן. כאילו הפך לילד אחר שאני לא מכירה. ושוב אני חייבת לציין בקיצוניות מאוד גדולה.
אני לא מצליחה לחשוב על שינוי דרסטי בבית.
אני מנסה לדבר איתו והוא לא עונה, שואלת למה הוא לא רוצה ללכת לגן? הוא לא עונה. מסרב לדבר או עושה פרצופים ושטויות.
בבוקר בוכה בכי קורע לב בפתח הגן ומחזיק את השער ולא נותן לי או לבעלי ללכת.
הגננת מדווחת על ימים מאוד רגישים בגן לדבריה ממשחק נחמד עם חברים הוא לפתע עובר לבכי נורא גדול.
אני מפחדת שקרה לו משהו במסגרת הגן או אולי אצל חבר אך לא מצליחה להוציא ממנו את הפרטים.
האם יש דרך בה אוכל לתקשר איתו?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות קיצוני
ליאת גרוס14/05/2009שלום לך
אכן שינוי התנהגות קיצוני יכול להעיד כי קרה משהו אך לא בהכרח. לפעמים ילד עובר תקופה וזה עובר.
את טוענת שאת לא מצליחה לתקשר איתו ואני רוצה לאמר שגם הוא לא בהכרח יודע ומבין מה עובר עליו כך שייתכן מאד שאינו מספר כי אינו מבין בעצמו. לא כדאי ללחוץ. חשוב לתמוך. לחבק. ולהיות שם בשבילו. אך יחד עם זאת לא לוותר על הגבולות להם מורגל.
הייתי עושה איתו" יום כיף עם אמא". יום אחד לא ללכת לגן ולהתפנק עם אמא כל היום. לא להציג את זה כתגובה על התנהגותו , פשוט יום כיף לכבודו.
במקביל אפשר לבדוק אם קורה משהו דומה גם לילדים אחרים בגן.ולבחון האם התנהגותו שונה בימים של גן לעומת שבת.
אם תוך כמה ימים לא יחול שינוי במצבו. חזרי אלי ונחשוב עוד ביחד.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
hilasd17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשה במשפחהעפרה13/05/2009
שלום!
אני שוב אם טריה לתינוקת בת חודש וחצי, ויש לי בת נוספת בת שנתיים וחצי.
האחות החדשה התקבלה באהבה ע"י כל המשפחה, אם כי הילדה הגדולה, עם כל הבעות האהבה (חיבוקים ונישוקים), במקביל גם מחפשת את תשומת הלב בדרכים מטישות (קשיים בהרדמות בלילה - דבר שלא היה בעבר, עושה עניין מכל דבר קטן שמתפתח ל"קריזים" וצרחות - תופעה שהיתה גם לפני הולדת האחות החדשה, אבל התגברה). תופעות אלו פחות מטרידות אותי, מה גם שאנו מוצאים את הזמן והסבלנות להתמודד עם תגובותיה שניראות "פייריות" בעיננו, וגם מעניקים לה תשומת לב רבה ככל שנוכל, לא מתרגזים כמעט ולצד העמדת גבולות רחבים, נענים לבקשותיה ומתייחסים אליהן ברצינות.
הדבר שמטריד אותי במיוחד הוא שבגן, נמסר לנו ע"י הגננות והמטפלות שביתנו ממעטת לאחרונה לשחק עם ילדי הגן וכל היום היא צמודה אל המבוגרים (הגננת והסייעות), ואם יש לה אינטרקציה עם הילדים אז זה בחטיפת צעצועים, דחיפות וכדו'. חשוב לציין שהיא מבלה אחה"צ עם ילדים בביתנו, בביתם או בגן המשחקים ואיני רואה תופעות אלו כמעט בכלל (ככל שאפשר לצפות מילד בגיל שנתיים), אלא היא משחקת בשיתוף כמעט מלא, וללא מריבות.
עצוב לי לחשוב שהיא כל היום בגן ואינה חווה את הווי הילדים, המשחקים והחברות.
האם נראה לכן שיש מקום לפנות לעזרה מקצועית בהתחשב בהתנהגותה בבית ובגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
נעמה סבג שמש14/05/2009היי עפרה,
בשלב זה לא הייתי רואה צורך לפנות לעזרה מקצועית.
אם ההתנהגות תמשך זמן ארוך תעשי זאת.
כרגע, ברור שהילדה זקוקה לתשומת לב ולכך שיעטפו אותה. אתם עושים בבית עבודה טובה.
בסה"כ ברור שמיקומה החדש משפיע על רגשותיה והתנהגותה.
על הצוות בגן לאפשר לה את המקום הזה, לא לדחוק ולהאיץ, לחבק ולתת אהבה.
וד"א- מזל טוב!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה מרגיע , מקווה שיעבור בשלום
עפרה14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מכלביםאלה13/05/2009
בני בן 3 ושלושה חודשים נתקף בהלה כל פעם שרואה כלב ממש נכנס להיסטריה שאני לא מצליחה להרגיע אותו. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכלבים בגיל 3
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2009אלה שלום,
פחד מכלבים הוא שכיח מאוד בגיל 3. לרוב, הפחדים הללו חולפים מאליהם עם הגיל ועם החשיפה לכלבים. ההנחיה כיצד להתמודד תלויה בשאלה עד כמה מזדמן לבנך לראות כלבים, ועד כמה מפריע לך הפחד שלו. אם הוא לא נחשף באופן קבוע לכלבים (למשל, להורייך יש כלב והוא בוכה ומבוהל למשך כל הביקור), אזי אין סיבה להתחיל לעסוק בנושא.
במידה ואת רוצה לעזור לילד להתמודד עם הפחד, רצוי לעשות זאת ע"י חשיפה לכלבים לא מאיימים (למשל, ללכת ללטף כלב קטן רגוע וצמרירי של חברים..) וכן ע"י הכנסת בובות של כלבים הביתה, מדבקות של כלבים, דפי צביעה, צפייה בסרטים מצוירים על כלבים וכדומה. אולם כשהילד כבר נתקל בכלב ופוחד, חשוב מאוד שתרימי אותו, תרגיעי אותו בדברייך ותרחיקי אותו מקרבת הכלב. רצוי לא לעלוב בילד על הפחד ולא לדחוף אותו להתקרב לכלב אם אינו רוצה בכך.
וכאמור, זהו פחד שכיח מאוד, שלרוב שוכך במהלך הגדילה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אלה15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם גירושין-המשךגלית13/05/2009
שלום ,
עבור גב' נעמה סבג שמש אודה לך אם תוכלי לענות על שאלתי בתאריך 12/05/09 שעה 1518
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה מעלה.
נעמה סבג שמש14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות מינית אצל בן 5אמא מודאגת13/05/2009
שלום ,
בני הוא ילד כמעט בן חמש , בגו טרום -חובה.
הוא ילד חכם ופיקח , שיודע להשיג את מה שרוצה (אם זה ע"י נדנוד בלתי -פוסק , שקרים לבנים , לוקח לבד) - חסר גבולות.
אני ובעלי מאוד קשוחים ולא מוותרים לו בקלות - אך לעיתים הדברים הללו קורים.
דבר חדש שקרה כבר פעמיים הוא "משחק הנגיעות" - ישנה ילדה אחת בגן , בגילו, שאיתה הוא משחק בהורדת תחתונים ונגיעות הדדיות . שניהם יודעים שזה אסור - היא מאשימה אותו והוא אותה , ולמרות שהם יודעים שזה אסור - זה כבר קרה פעמיים (פעם אחת אצלי בבית - ב"משמרת " שלי).
גם אני וגם האמא השניה דיברנו איתם על זה (בנפרד כמובן) והסברנו שזה אסור, הסברנו על "האבריים הפרטיים" ועל זה שאומרים "לא " ומודיעים למובגר האחראי - אבל זה חזר כבר פעמיים ואני חוששת מהעתיד.
יש לציין שזה קורה להם רק אחד עם השני - למרות ששמעתי על מקרים נוספים בגן - הם נשארים בחברותם לעניין .
אני יודעת שבני הוא "בודק גבולות " ידוע - וגם הילדה כזאת כנראה, ואני תוהה מה עלינו לעשות כהורים.
אנחנו בבית מאוד מקפידים על גבולות גופניים ומיניים (יש לי ילדה בת 7 שהיא בדיוק בתקופה הזאת ), לא מסתובבים ערומים , וגם לילדים , יחסית , לא מרשים להיות ערומים.
אני לא רוצה לעשות סנקציות בנושא - כדי לא לעכב התפתחות מינית נורמלית , ומאידך אני רוצה שיפנים כבר את הנושא ושנפסיק לחזור לאותם מקומות.
מה עליי לעשות ? האם צריך לפנות לפסיכולוג ילדים?
יש לציין שאני מאוד לא מרוצה מצורת הטיפול בנושא בגן ואני מרגישה ש"אין לי גב" בנושא.
זקוקה נואשות לעזרה .
תודה - אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין עוד מספר דברים:
אמא מודאגת13/05/2009- הוא מנסה גם את אחותו - נוגע לה לעיתים באברים הפרטיים , אבל עושה זאת מתוך משחק - בצחוק ו"בכוונה" כי היא מאוד מתעצבנת מזה .
-אולי עשיתי טעות בפעם האחרונה - כשהסברתי לו על אברים פרטיים ובייחוד על העובדה שאסור לגעת בילדים אחרים למרות שזה לעיתים נעים - זה גם יכול להיות גם מסוכן ואברים פרטיים עלולים גם להפצע ולדמם במהירות (במילים קצת יותר עדינות). ואני קצת חוששת שזה היה מוגזם .
כי מחד אני יודעת מה משפיע עליו (דם ופצעים) ומאידך אני חושבת שזה קצת יותר מידי . מה דעתך וכיצד לתקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות מינית
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2009לאמא המודאגת,
אני חושבת שנתת את הכותרת המתאימה ביותר לשאלתך - "סקרנות מינית". גם בתוך דברייך ציינת כי הנגיעות של בנך הן משחק וחלק מהתפתחות מינית נורמטיבית. אני מאמינה שאכן כך הדבר לגבי בנך. במיוחד היות והוא נוטה לבדיקת גבולות באופן מאוד מסיבי, כך גם נושא אברי המין. חשוב להבהיר, כי מבחינת ילדים בני 5, אין כ"כ הרבה הבדל בין נגיעות באברי מין לבין עשיית דברים אחרים שמבוגרים לא אוהבים - הצקות לאחותו, סירוב ללכת לישון, בקשות חוזרות ונשנות לקבל עוד ממתקים, וכדומה. דהיינו, ילדים מבינים את ההסברים שלנו לגבי אברי מין, פרטיות, פוטנציאל לגרימת פצעים וכדומה, אולם אין להם את הידע האישי והתרבותי שלנו לגבי מין והטרדות. בנכם סקרן, וכאן גם יש לו שותפה, שאף היא סקרנית ושובבה.
כדאי להקפיד על הצבת גבולות בנושא הנגיעות, במיוחד עם אחותו (סנקציה של שליחה לחדר למספר דקות היא מתאימה כאן, ולא תפגע בהתפתחות לטעמי). בנוסף, כדאי שתשוחחי עם צוות הגן שוב. אלו לא הילדים הסקרנים הראשונים בהם הצוות נתקל, וחשוב להבין את נקודת מבטם ומדוע הם מטפלים או לא מטפלים בנושא. כמו כן, תוכלי לקנות לבנך ספרים מצוירים על גוף האדם, בהם יש תמונות של כל מיני איברים, ביניהם גם תמונות של ילדים ללא בגדים. אפשר להראות לו את הספר, לעיין יחד, ולאפשר לו להתבונן (או לא להתבונן) במה שיבחר.
לפי מה שתיארת כאן, אני לא רואה צורך בפנייה לפסיכולוג ילדים. אם הנושא של הנגיעות, הוא נושא אחד שמפריע לך בתור תחום כללי יותר של הצבת גבולות לילד, תוכלי להיעזר בהדרכת הורים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד "נצלן"ורד13/05/2009
שלום רב שאלה לי ..
אני נשואה לגרוש עם ילד בן 9 וחצי . יש משהו שאני עולה עליו ובעלי לא כל כך ואני חייבת להתייעץ אולי זה סתם!!
הילד לא מצלצל לאבא שלו בכלללללל אפילו ביקשתי מבעלי לעשות נסיון ושהוא גם לא יצלצל אליו וניראה כמה זמן זה יהיה עד שהילד ישבר והם ידברו זה לקח שבועיים שלמים עד שהגיע הזמן בשישי לאסוף אותו לארוחת שבת אצלנו.
הילד לא מצלצל למרות שלחברים ולאמא שלו ולדודים ולסבתא מהצד של האם כן חופשי .
לאבא שלו לאאאאאאאא.!!!
הבעיה הגדולה היא שהוא מצלמל רקקקקק אם צריך משהו דוגמה: הוא מצלצל ואני עונה הוא פותח את השיחה ב.. דניאלה אני רוצה שתיקנו לי .... ותיקנו לי ... כי אמא לא רוצה לקנות לי .
או .. אחרי שבוע שלא צילצל אבא תרשום אותי לחוג כדורגל כי אמא לא מסכימה לרשום אותי לעוד חוג {הוא בחוג כפוורה} .
זה מרתיח לי את הדם הניצול שלו לרוב באמת שלרוב אנחנו מסרבים לו ואפילו הסברנו לו שזה מאוד מעליב שהוא לא מצלצל לשאול מה שלומנו ושהוא מתגעגע או סתם לספר לנו על מה שעבר עליו בבית ספר . והוא אמר בסדר ולא "דובים ולא יער" חוזר על ההתנהגות הגועלית והנצלנית כל הזמן .
אני מאוד פגועה וכועסת .
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים גרושים
נעמה סבג שמש14/05/2009דניאלה שלום,
ההתנהגות של הילד שאת מתארת רחוקה מלענות על ההגדרה של "נצלן".
התנהגויות של הילד מתקבעות עקב אינטראקציה עם המבוגר.
מה טיב הקשר בינו לבין אביו? האם הם מבלים מספיק זמן ביחד, לבד? גם בלעדייך?
האם אביו יוזם שיחות יומיומיות או מסתפק בפגיה אחת לשבועיים?
האם אביו מבהיר לו שמה שאימו לא מרשה, גם הוא לא יכול לקנות בעבורו? האם יש לויאליות בין ההורים?
כל השאלות שהעליתי משפיעות בהחלט על התנהגותו של הילד.
כשהילד יקבל מספיק חום וקירבה, הנושא החומרי יוכל להדחק. אך את העבודה הזאת לא את יכולה לעשות. רק אביו.
האיכפתיות שלך חשובה, אך יש לראות את התמונה הכוללת,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
ורד14/05/2009הוריו של הילד לא כל כך מתקשרים בטוב יש די הרבה ויכוחים וחילוקי דעות .
לגבי האב בעלי יכול להתקשר אליו יום יום והשיחה תהייה בשאלות מצד האב ובתשובות כן ולא מצד הילד!!!!!!!!!
גם כאשר בעלי אמר לו שיצלצל אליו הילד מעולם לא יזם שיחה 1 רק כמובן אם יש בקשה אחרי השיחה הזו מצד הילד למתנה כמו שציינתי..
אני חושבת שהילד די גדול בן 9 וחצי ויודע מה נכון ומה לא נכון פשוט מה שלא מצליח לו עם אימו הוא פונה לאביו זה לא מה שמרגיז מה שמרגיז שהוא פותח שיחה ב..."אבא תיקנה לי כי אמא לא רוצה" טוב ? ואם הוא מקבל סירוב הוא מנתק !!
אז אני כן חושבת שיש קצת לילד נצלנות בהתנהגותו יש לי די הרבה חברים שגרושים וילדיהם קטנים ממנו והם מתקשרים מעצמם רק בשביל לשאול לשלום האב ולדבר איתו ולספר לו מה עבר על אותו הילד בבית הספר .. וכ'ו ..
אני ממש לא "נדחפת " לפגישות של האב והבן יחד יש לציין שאין הרבה פגישות מפני שבעלי עובד עד מאוחר מאוד . אבל כאשר יש לו הזדמנות הוא מוציא אותו למקומות שהוא אוהב וקונה לו את המאכלים שהוא אוהב.
אני חושבת שיש פה בעיה בהתנהגות של הילד למרות שבעלי דיבר על כך עם גרושתו ואמר לה שהוא לא מעוניין לקבל מהילד שיחות של בקשות כל הזמן פעם בשבועיים ניחה אבל כל כמה ימים זה מוגזם היא הסכימה והילד צילצל למחרת {כניראה לא הרבה שואל אותה} ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה שלום
נעמה סבג שמש17/05/2009היי,
דניאלה, יכול להיות שמדובר בילד שהתנהלות זו היא חלק מאופיו.
עם זאת, הקשר בין אביו לבינו יכול להשתנות בעזרת עבודה אינטנסיבית.
פגישות של פעם בשבועיים בהחלט לא מספקות ולא מוכיחות מעורבות בחיי הילד.
ילד צריך את דמות האב יותר מכך. כל עוד לא יהיה זה כך, האב ימשיך להוות עבור הילד ל"כיס".
זו התנהגות שניתן, אפשר ורצוי מאד לשנות, בעיקר לטובת הילד.
התנהגות זו רק מלמדת על חוסר בנוכחות אבהית, וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם "קריזות"ד.מ13/05/2009
שלום
אני (בן 18) מדריך בבני עקיבא של ילדי כיתות ט'.
אחד החניכים בוויכוחים ובריבים עם הקומונרית (האחראית על הסניף) נכנס למצב של "קריזה" שבו הוא מרשה לעצמו להגיד מה שהוא רוצה ומה שעובר לו בראש והוא פוטר את עצמו מלחשוב בכל סוג של הגיון (על אף שבשאר הזמן הוא והיא בקשר מעולה!). זה מגיע לרמה שגם אם יוכח לו בוודאות של 100% שהוא טועה הוא יגיד שזה לא מעניין אותו ושהוא לא מאמין או משהו מסגנון. הבעיה לדעתי היא שכולם מכירים בעובדה שהוא נכנס למצבי כעס כאלה וגם אם לא אוהבים את זה - הם מקבלים את העובדה הזאת, מה שלדעתי מאפשר לו מבחינת עצמו להתנהג ככה. ההורים שלו איתנו ב100% וגם הם מכירים בבעיה ומנסים איתנו לפתור אותה. הוא מצדו יכול להיות עם מישהו בסבבה לגמרי כשהוא רגוע, ואז כשהוא עצבני הוא ייכנס בו בצורה ההכי מגעילה שאפשר ואחר כך הוא יאשים את המצב "קריזה" במקום את עצמו ופה לדעתי טמונה הבעיה. השאלה שלי היא איך לגרום לו א. לקחת אחריות גם על המצבי כעס האלה ולהתמודד עם התוצאות ב. לגרום לכולם, ובראש לו עצמו, לא להכיר בעובדה הזאת וככה שהוא לא יוכל להאשים את מצב הקריזה ג. לגרום לו להיפטר לגמרי מהכניסה למצבים האלה ולגרום לו למודעות עצמית גם כשהוא כועס
בתודה מראש
ד.מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ד.מ13/05/2009שבריבים הללו מבחינתו הצד הרע (הקומונרית) היא השטן, ומקור כל הרוע בעולם (היא אגואיסטית ושונאת אותם וכו' ללא כל פרופורציה או קשר למה שהוא חושב עליה כשהוא רגוע). הוא הטוב, ואותי הוא רואה בצד שלו (כי ככה אני מעמיד את עצמי) במטרה לגרום לו להבין את הצד שלה (והוא בדרך כלל מוכן לשמוע אותי אם כי הוא לא משתכנע אף פעם מההסברים שלי).
(אולי זה משנה משהו בקשר לפתרון)
ושוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגר עם התקפי זעם
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2009ד. שלום,
התמזל מזלו של הנער ואתה מוכן להשקיע בו ובשיפור מצבו, על אף שהוא יכול להיות מאוד לא נעים בהתפרצויות. אני מאמינה כי העובדה שפנית לפורום להתייעץ מעידה גם על הלב הרחב והרצון הטוב שלך, וגם על היבטים חיוביים בנער, שבזכותם לא מוקיעים אותו מהקבוצה, אלא "מוותרים" לו.
לגבי שתי השאלות הראשונות, בדר"כ הדרך העיקרית להפחית את הסיכויים שהתנהגות מסוימת תחזור בתכיפות, היא להגיב אליה באופן שלא מעודד חזרה עליה. למשל במקרה של הנער - ברגע שהוא מתחיל להתפרץ, להודיע לו שאתם מסיימים את השיחה ותשובו לשוחח עמו כשהוא יירגע. כך יפחתו הרווחים שלו מהסיטואציה. בהמשך, רצוי מאוד לאפשר לו לחזור לפעילות רק לאחר שיתנצל בפני האנשים שהתפרץ עליהם. הוא לא חייב להסכים עם נקודת הראות שלך או של הסביבה (זכותו להיות בעל דיעה עצמאית ושונה, גם אם זה לא נעים והרמוני לכולם), אבל עליו לקחת אחריות על האופן בו הוא אומר דברים. חשוב שתדברו עם הנער לא בעת זעם אלא כשהוא רגוע ותסבירו לו את החשיבות של אי פגיעה בזולת, ואת דרישתכם שייקח אחריות. אפשר להשתמש בכתבי חז"ל (ואהבת לרעך כמוך וכדו') ובדוגמאות מהמציאות (למשל, לבקש ממנו להציג בפני כל הקבוצה את מה שאירע בין הרמטכ"ל לרוה"מ השבוע, ואת ההתנצלות וקבלת האחריות מצד הרמטכ"ל לאחר מכן, ושהוא יהיה אחראי על דיון בקבוצה).
לגבי שאלתך השלישית - עם כל הרצון הטוב שיש לך, איני חושבת שבאחריותך להביא את הנער לשינוי אישיותי כולל. זו אחריות של הוריו! ובין השורות עלתה רמיזה, כי אפשר והם מקווים שאתם אלו שתתמודדו עם חינוך הנער במקומם, ולא כך הדברים צריכים להיות. במידה וההורים מרגישים חסרי אונים מולו, כדאי שהם יפנו לטיפול, אולם זו דילמה שעליהם להתמודד עמה, והיא לטעמי לא מאחריותך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 וחצישירז13/05/2009
שלום יש לי ילדה בת 3 וחצי הודיעו לי בגן שהיא מרביצה לחברות וחברים בגן הילדים כבר לא מעוניינים לשחק איתה , היא משחקת לבד.. כמה כואב לי לדעת דבר כזה .
ועוד דבר ..
שקוראים לה היא מתעלמת..
מבקשת יעוץ בבבקשה זה דחוץ
תודה שירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאה.
נעמה סבג שמש13/05/2009שירז שלום,
אני מניחה שהתנהגותה זו אינה החלה יום בהיר אחד.
האם ההתנהגות הזו אופיינית גם בבית, עם חברים שבאים לבקר?
כיצד הם מטפלים בכך בגן?
ראשית- הייתי מצפה שעל כל הבעת אגרסיה מצידה, התגובה תהיה חד משמעית: לאחוז את ידיה ולומר: אנחנו לא מרביצים.
בנוסף- אפשר ללכת עם הילדה להרגע ולהרחיק אותה מהמשחק.
הייתי גם מקריאה לה ספרים הנוגעים בנושא של הכאה.
ובעיקר, מבקשת שיתוף מצד הגננת להתרחשויות בגן.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לילד TOVAורד13/05/2009
שלום רב שאלה .. הבן של בעלי בן ה 9 צריך לעבור בדיקת TOVA זו בדיקה שרואה אם לילד יש בעיות קשב וריכוז ..
אמרו לנו שבדיקה ראשונה נעשית מול מחשב לחצי שעה ואם הובחן כילד עם בעיות קשב וריכוז צריך לעבור עוד בדיקה TOVA שהפעם הוא צריך לקחת כדור רטלין לפני לראות אם הוא עוזר לו .
לשאלתי האם זה מסוכן לתת לו את הכדור ?
האם יש השלכות לכדור?
מפני שהאם די חוששת ולא מפסיקה לצלצל שלא מוכנה שיקח את הכדור בבדיקה השניה .
אז לשאלתי אם הוא יובחן עם בעיות קשב וריכוז ולא ניתן לו את הכדור האם יש דרך אחרת לטפל חוץ מכדור?
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TOVA
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2009דניאלה שלום,
לגבי תופעות לוואי של שימוש חד פעמי בכדור ריטלין, הכתובת המתאימה ביותר לשאול על כך היא פסיכיאטר ילדים או נוירולוג ילדים.
לדעתי האישית, במידה ויימצא כי הילד סובל מהפרעת קשב וריכוז (עם היפראקטיביות או ללא) - זו הפרעה שעשויה לפגוע מאוד בתפקוד הלימודי, בדימוי העצמי וכדומה. ולכן כדאי מאוד לבדוק את הטיפולים המתאימים ושהוכחו כיעילים ביותר בטיפול בהפרעה. לאחר שתהיה אבחנה, רצוי ששני ההורים ייפגשו עם הרופא המטפל, ויקבלו המלצות מתאימות, המתבססות על היכרות עם הילד, מילוי שאלונים, בדיקה TOVA וכדומה. טיפול תרופתי (יש כמה סוגים של ריטלין, ותרופות נוספות דומות) נמצא כעוזר לחלק ניכר מהילדים, אולם לכל התרופות הקיימות - בכל סוגי הבעיות הרפואיות - יש גם תופעות לוואי בנטילה ממושכת, ויש לשקול אותן כעלות מול תועלת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים!! הצילו!!!!!!!אמא12/05/2009
בני בן שנתיים וחצי, החל בשבוע האחרון לדרוש עצמאות וגם להתעלם ולא לעשות מה שאומרים לו וזה לא קל לנו כי עד כה הכל זרם יחסית בקלות. אתאר סיטואציה בה הרגשתי חסרת אונים ואשמח לשמוע הצעה להתמודדות באופן אחר כי בעיני סיטואציה זו מייצגת רבות אחרות.
היום היינו בגן השעשועים. מספר דקות לפני שהיינו צריכים ללכת משם, אמרתי לו שעוד מעט אנחנו צריכים ללכת. כשהגיע הרגע, אמרתי לו שהולכים. הוא ביקש לעלות על המתקנים פעם אחרונה ואפשרתי לו תוך הדגשה שלאחר מכן הולכים. ושוב אחרי שעלה אמרתי לו שהולכים והוא סירב. אמרתי "טוב, אני הולכת" והתחלתי להתקדם לעבר הרכב אך הוא מצא בימבה שעניינה אותו וכלל לא התייחס לזה שהלכתי (אני גם לא אוהבת להגיד שאני הולכת כי הרי לא באמת אלך בלעדיו). כשראיתי שהוא לא מגיב חזרתי והרמתי אותו. הוא התנגד והחל להרביץ לי אמרתי לא לא להרביץ אך הוא המשיך, כעסתי עליו והוא המשיך, תפסתי לו את היד אך הוא השתחרר והמשיך והרגשתי איך הסיטואציה מסלימה ומסלימה. מצד שני לא יכולתי להניח אותו כי היינו ממש ליד כביש סואן אותו היה צריך לעבור כדי להגיע לרכב ובנוסף, חששתי שיחזור לגן השעשועים. מה עושים במצבים כאלה?? קשה לי וקשה לי שאני כל כך כועסת עליו. הצילו!!! תודה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיל הרך הוא הגיל הקשה?
נעמה סבג שמש12/05/2009שלום לך,
את מתארת מצב של גיל ההתבגרות אותו חווים בגיל שנתיים לראשונה.
זה טוב ויפה שבנך דורש את עצמאותו וזה גם נכון לתת לו אותה בסיטואציות הנכונות וכאפשרות בחירה בכל מצב.
עם זאת, כאשר הכנת אותו מראש להליכה הביתה, זה נכון היה לעמוד על כך. להגדיר לילד "עוד מעט", זו הגדרה בעייתית, עדיף להגדיר בדיוק מתי (לאחר המשחק במגלשה וכו'.).
את גם לא הולכת בלעדיו. את פשוט מרימה אותו כאשר הוא מסרב ולא מחכה שיבוא אחרייך.
כאשר הוא מרביץ, את מחזיקה את ידיו ואומרת: אנחנו לא מרביצים, בצורה תקיפה וחד משמעית.
ולוקחת אותו משם.
מקסימום שבועיים, תהיי עקבית והחלטית וזה יתמתן.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 עם עוויתות בצווארר.12/05/2009
שלום רב,
ילדי בבית ספר יסודי, עבר השנה משבר גדול כילד מנודה בכתה וכקורבן. המצב טופל, והיתה הקלה.
עם זאת בחודש האחרון היתה החמרה ביחס אליו ומאז במקביל להחמרה החלו לו תיקים בצוואר, כל הצוואר והראש מתעוותים. כששאלתי אותו אמר לי שזה שולט בו, ושהוא סובל מזה ואינו מסוגל להפסיק. אני יודעת שהוא במתח נוראי ולא יודעת כיצד לעזור לו. ברצוני לציין שבמשך תקופה של מספר ימים, כשהיתה הקלה בבית הספר נעלמו לו התיקים לחלוטין, וכאשר קרה אירוע נוסף חלה החמרה בתיקים. איך אפשר לעזור לו במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים רגשיים
ליאת גרוס12/05/2009נטייה לטיקים מושפעת מאד ממצב רגשי. העובדה כי כאשר פחת המתח הטיקים נעלמו מעיד'ה על כך שהם תוצאה של קושי רגשי. מה שאפשר ואפילו צריך לעשות הוא לפנות בדחיפות לטיפול פסיכולוגי. טיפול כזה יוכל לסייע לו מבחינה חברתית ורגשית ובאופן עקיף גם לפתור את בעיית הצואר. אל תתני לו להיות עוד הקורבן. פנו לטיפול,במקביל ערבו את היועצת והפסיכולוגית בבית הספר.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם גירושיןגלית12/05/2009
שלום נעמה ותודה על תשובתך המהירה.
בהמשך לשאלתך האבא בהחלט בתמונה , אציין כי אנחנו חיים באותו בית עדין והיחסים חבריים בהחלט, יוצאים ומבלים ביחד כמו כל משפחה נורמלית. הילד לא מבחין בשום שינוי .
לגבי האב הוא כמובן יתקשר מדי יום ואף יבוא לבקר כל כמה חודשים .
יש לי שאלה : בני בן 3.5 ,לא ברור לי איזה עזרה מקצועית אני צריכה ? האם לקחת אותו לפסיכולוג ילדים? כמה זמן לפני המעבר לספר לו וכיצד?
אנא תכווני אותי ל"מעשה הנכון"?
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם גירושין
נעמה סבג שמש13/05/2009ענת שלום,
מצטערת שלא הבחנתי שזה המשך שאלה...
הייתי מערבת גורם מקצועי בשל גילו הצעיר של בנך (פסיכולוגית מגן הילדים גם רלוונטית). קשה יותר להורה להכין ילד לסיטואציה כה מורכבת.
משמעות הזמן והמרחק אינה ברורה לו ולכן הכנה שלך אינה מספקת.
עם זאת, צריך כבר לספר לו על פרידת ההורים ועל כך שתעברו לגור בארץ אחרת.
ספרו לו ביחד על המצב החדש, ותרבו לומר את אהבתכם, כל אחד בנפרד, כלפיו.
ספרי ילדים שנוגעים בנושא יכולים להמחיש יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג חינוכי ופסיכולוג קליניאהורים דואגים12/05/2009
בני בן 10, ילד אינטיליגנטי מאוד , מאובחן כ DCD. דימוי גוף ודימוי עצמי נמוך, בגלל הסרבול המוטורי והשמנה. לאחרונה אנחנו חשים שהוא במצוקה, יש בעיות התנהגות בבית וזה משפיע על כולם. למי כדאי לפנות- פסיכולוג קליני או חינוכי? ומדוע לזה ולא לאחר? מה למעשה ההבדלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי
זהורית אסולין שמחון12/05/2009המתמחים בטיפול רגשי מעמיק הם פסיכולוגים קליני. פסיכולוג חינוכי הוא פסיכולוג שנותן מענה רגשי ומערכתי לקשיים רגשיים שנובעים מלקויות למידה, בעיות קשב וריכוז או קשיים שמופיעים בעיקר בבית הספר. אם עיקר הקשיים מופיעים בבית, ומקור המצוקה הוא רגשי אני ממליצה על טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)