פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שאף פעם לא מרוצה
    אורית
    26/05/2009

שלום,
    לנו יש ילדה בת 10 שככל שאנחנו מנסים לרצות אותה יותר היא אף פעם לא מרוצה .
    היא תמיד מצפה מאיתנו ותמיד בוחנת אותנו תחת זכוכית מגדלת . אם אנחנו מתיחסים קצת לאחיה בן ה-6 היא מייד אומרת לנו " אה, אותו אתם אוהבים ואותי לא ".
    ואם לדוגמא היא חוזרת מבית הספר לא כלכך מרוצה היא הופכת להיות כעסנית ואפשר לומר "מוציאה עלינו את העצבים שלה " .
    תמיד מעבירה עלינו ביקורת ומשווה אותנו להורים אחרים :" למה בבית אחר היא אומרת לי יש מדרגות ואילו אנחנו גרים בקומה אחת , גם אני רוצה בית גדול ומרווח".
    היא מעולם לא מסתפקת במה שיש לה .
    היא גם תנסה בכל מיני דרכים למשוך את תשומת הלב שלנו אם זה ע"י בכי וצעקות אם זה ע"י כך שהיא אומרת במפורש "עזבו אותי אני בדיכאון".
    אפילו כלפי החברות שלה בכיתה היא מנהלת את אותה מניפולציה.
    למשל אם היא מקבלת ציון שהוא לא מוצא חן בענייה (דרך אגב אנחנו ממש לא מלחיצים בנושא ציונים אני אפילו דואגת להדגיש שהציון לא חשוב לי ושאנחנו לא מלחיצים אותה.).
    אז היא בוכה ומייד כולן באות ועוטפות אותה .
    למה היא עושה את זה ? ומה עושים עם התנהגות כזו מניפולטיבית ?
    אמא מודאגת עד מאוד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאף פעם לא מרוצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף פעם לא מרוצה

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום אורית
    נשמע שבתך מתקשה להתמודד עם כישלון ואינה יכולה לסבול כשלא הכל קורה כפי רצונה. מכייון שתגובותיה מקבלות תגמול חיובי בצורת תשומת לב, היא לומדת שכך משיגה יותר ולכן ממשיכה. עם הזמן הפכה התנהגות זו לחלק ממנה . כמו כן, נשמע שאי באמת חשה לא מספיק אהובה או מוצלחת ועל כן מחפשת הוכחות באופן בלתי פוסק ובלתי יעיל.
    כאשר מתנהגת כך נכון להתרחק ולאמר לה שכשתרגע היא מוזמנת לחזור . כשעושה פוזות, לא לרחם אלא פשוט לחכות שיעבור. אתם לא צריכים לצאת מגדריכם לרצות אותה. זה לעולם לא יהיה מספיק. מותר לאמר לה שלא תמיד מקבלים את מה שרוצים. ככה תתנסה בתסכול, לא תקבל פרס על תגובה שלילית ותלמד להסתפק במה שיש.
    מצד שני, כאשר רגועה חשוב להיות איתה, לבלות איתה, להקרין אהבה, לקבל אותה כמו שהיא (להראות לה שאתם כן מרוצים), להקשיב לה, לדבר איתה, לשתף אותה וכו'. חשוב לתת דוגמא להסתפקות ושמחה ממה שיש. היא זקוקה לתשומת לב. מגיע לה לקבל אותה אבל לא בדרך הזו.
    אם זה לא הולך, והדפוס נמשך או מחמיר. ניתן וכדאי לפנות למספר פגישות של הדרכת הורים.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחד מרעשים
    אמא
    26/05/2009

שלום
    יש לי ילד בן שנה וחודשיים, נמצא עם מטפלת בבית, בגיל שנה בערך התחיל לפחד מדברים רבים כמו הרעש של מכונת כביסה, בלנדר, רעשים בחוץ, דפיקות בדלת כשמישהו מגיע, כלבים וכו'. הוא שומע רעש ורץ מהר אליי לידיים. שמתי לב שהפחדים התחילו אחרי שבלון יום הולדת התפוצץ לידו ביום הולדתו, הוא נבהל ובכה. האם זאת יכולה להיות הסיבה? האם זה נורמלי בגיל זה? מה עושים כדי שהילד יפסיק לפחד מכל דבר ולמי עליי לפנות לטיפול?
    נ.ב. לפני שאני מדליקה מכשיר חשמלי רועש בסביבתו(בלנדר למשל) אני מזהירה אותו שיהיה רעש אבל הוא בכל זאת מפחד.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מפחד מרעשים

הוספת תגובה

• רעשים בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    27/05/2009

שלום,

את פועלת נכון כאשר את מזהירה אותו לפני כל רעש חזק.

עם זאת, אים סיבה לגרום לו להתמודד עם רעשים בגיל כ"כ צעיר. זה ברור שזה מבהיל אותו, לגמרי טבעי ולגיטימי.

אם אתם נמצאים ליד דבר רועש בעל כורחכם, הסבירי לו, הרימי אותו וחבקי אותו, אך אל תאלצי אותו להתמודד עם מצבים שכאלה רק בכדי שיתרגל.

הוא תינוק. זה ישתנה.ברגע שאתם לא תתיחסו לזה כבעיה זה גם לא יהפוך לבעיה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לעשות קקי בשירותים
    סיגל
    26/05/2009

שלום -

הילדה שלי בת שנתיים ו-9 חודשים בחופשת הפסח התחלנו בגמילה.
    בהתחלה עם סיר והיום באסלה אפילו בלי ישבנון (עולה על שרפרף)
    פיפי היא עושה יפה בשירותים, הולכת מתי שצריכה בלילה נגמלה מהר (מכיוון שלא שותה לפני ובמהלך השינה)
    בימים הראשונים לגמילה עשתה ב-3 ימים קקי בסיר, הייתה קמה מסתכלת, מה יצא ומתחילה להילחץ ולבכות שזה מגעיל, הסברתי שזה טוב וחשוב וכולם עושים (הגדולים) וקיבלה מתנה גדולה.
    אבל מאז התחילה להתאפק ולא לרצות לעלות על האסלה.
    אז הצעתי חזרה את הטיטול (כדי למנוע התאפקות ממושכת...) היום עושה בתחתון גמילה חד פעמי עושה ומיד מחליפים לה...
    הילדה מאז לא רוצה בכלל לשבת ולנסות לעשות באסלה (מאז שראתה בסיר) בימים האחרונים היא אפילו אומרת שהיא מפחדת....

השאלה -
    איך עוזרים לה להתגבר על הפחד?
    יש לציין שהילדה מאוד נבונה לגילה (מכירה את כל ההסברים ואף חוזרת עליהם, הבטחה למתנות
    לא עוזרת...)
    האם זה תהליך שהיא צריכה לעבור (זה יעבור לבד?)

סליחה על האורך...
    תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לעשות קקי בשירותים

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה? תודה

סיגל
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שאלה כדי לזכות בתשובה תודה!

אורית
    31/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לעשות קקי בשירותים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/06/2009

אורית שלום,
    אני מתנצלת על זמן ההמתנה למענה. בעת הגמילה מחיתולים, הדברים הם מאוד דחופים עבור ההורה, אולם הם פחות דחופים עבור הילד. לבתך אין שום סיבה מבחינתה להיגמל מעשיית קקי בחיתול - כנראה שמראה הקקי מפחיד אותה כפי שתיארת, ובחיתול הבעיה היא מזערית מבחינתה.
    כיוון שהגמילה היא דבר די טרי, אני מציעה בשבועיים הקרובים להניח לה בנושא הקקי, ורק לעודד את עשיית הפיפי ולהחמיא לה על כך. חשוב לומר לכל הדמויות המטפלות בה, לאפשר לה לעשות בתחתון הגמילה כשהיא מבקשת. ואז לנקות אותה ולהחזיר את התחתונים באופן ענייני. עוד כשבועיים, אפשר לחזור לגמילה מקקי. ואז לעודד אותה ולהיות החלטיים, לשלב את הצוות בגן, להעניק פרסים, להראות לה ויזואלית שנגמרה קופסת החיתולים וכדומה.
    הבעיה שאת מתארת היא מאוד מאוד מאוד נפוצה, ותוכלי לעיין בפורום בשאלות דומות שנשאלו בנושא ממש לאחרונה..
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התעוררות
    אילן
    26/05/2009

שלום,

יש לי לדה בת 7 תלמידת כיתה א , בכל בוקר יש לי בעיות להעיר אותה משנתה, כמעט כל בוקר היא מאחרת לבית הספר, ניסיתי להעניש אותה ע"י סנקציות כאלו ואחרות אך גם הדבר הזה לא עזר , הילדה ישנה כל יום בערך בשעה 21:00, כל נסיון להרדים אותה לפני לא צלח, אשמח לשמוע על דרכים כיצד להתמודד עם התופעה הנ"ל , חשוב לציין שגם שהיא מתעוררת היא בקושי זזה וכל דבר עושה במשך הרבה זמן והבקרים הפכו לסיוט עבור שנינו ...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התעוררות

הוספת תגובה

• קימה בבקר

נעמה סבג שמש
    26/05/2009

אילן שלום,

ראשית, עליך לתת לילדה לקחת אחריות על מעשיה.
    אם אינה מתעוררת, היא תאחר לבית הספר. אפשר זאת.
    אם לא תילחץ מהעניין ולא תשדר שזאת הבעיה שלך, אולי אחרי מס' ימי איחור תראה שינוי.
    בנוסף, עדיף ששעון מעורר יעיר אותה משנתה, בשעה שהיא תחליט לכוון.
    אינך צריך להיות מעורב.

כמו כן, ניתן להבהיר לה שבשעה 20:00 היא נכנסת למיטה (גם אם לא תרדם) עד שהבעיה נפתרת.

היי עקבי, תן לה את האחריות ודברים יסתדרו.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5 - חרדות
    מיכל
    26/05/2009

בתי בת ה- 5.5 בגן חובה ילדה חכמה ,מקובלת מאוד בגן הילדים. קשורה מאוד אליי במיוחד ולבית.
    היא לא מוכנה ללכת לחברים לבד (רוצה שאבוא איתה או שהחבר/ה) יבואו אלינו, לא מוכנה להישאר לבד במסיבות יום הולדת. לעיתים היא נלחצת מאוד מסיטואציות לא שיגרתיות כמו למשל ארוחה משותפת בגן, או אחות טיפת חלב שבאה לבצע בדיקת עיניים, היא נלחצה ובכתה. אני מרגישה שיש לה חרדה חברתית שמתבטאת גם בבעיות פסיכוסומטיות: מס' פעמים לפני אירועים חברתיים בגן הילדים או מסיבת יומולדת של אחד הילדים (שהלכתי איתה) היא סבלה מכאבי בטן חזקים ומשילשולים. ופעם במסיבה בגן היא אמרה לי שאינה מרגישה טוב, היתה אדומה וחמה מאוד ולא תפקדה, היתה ממש קפואה, כשיצאנו אחרי מס' דקות הכל עבר. חשוב לי לציין שהילדה לא עברה מעולם טראומה, עם זאת מגיל קטן מאוד(מס' חודשים) היתה חרדה מזרים וסבלה מחרדת נטישה. היא קשורה אליי מאוד. אנחנו משפחה חמה מאוד היא הבכורה יש לה אח בן 4 ואחות בת שנה וחצי. ניסיתי לשכנע את הילדה שתלך לבד למסיבות/חברים אפילו למעט זמן ואז תתקשר וניקח אותה אך היא מסרבת. בגיל 3 היא לא דיברה עם צוות הגן במשך כ- 4 חודשים היתה ממש "אילמת", ניסינו בעזרת איש מקצוע טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (התניות וכו') אך הטיפול נכשל ולבסוף, עם הרבה סבלנות ובטחון וסיוע של צוות הגן היא החלה לדבר ולהיפתח. בשנה הבאה הילדה עולה לכיתה א' ואנו חוששים שיהיה לה קשה ובכלל, רוצים להקל עליה, ולעזור לה להשתחרר מהפחדים והחרדות.
    חשוב לי לציין שהיא לא משתפת פעולה כלומר יהיה קשה מאוד לדובב אותה יחד עם איש מקצוע היא הופכת "קפואה" ולא מתקשרת. יחד עם זאת הילדה מאוד שמחה, מלאת מרץ, חברותית ומוכשרת מאוד רק בסיטואציות שפירטתי היא משתנה באופן חד . אשמח מאוד לעזרתכם, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5.5 - חרדות

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובתכן-תודה!

מיכל
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5 - חרדות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/06/2009

מיכל שלום,
    טוב מאוד שאת עוקבת אחר התנהגות הילדה ורגישה לתגובותיה. אכן נראה שהחרדה החברתית שלה היא גבוהה, אולם היא לא נמנעת אלא כן מנסה להתמודד עם חששותיה - מגיעה לאירועים על אף הסימפטומים הגופניים. ייתכן שלקראת כיתה א' כדאי לכם להיעזר בהדרכת הורים אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים, לעזור לילדה לווסת את החרדה שלה ולהתמודד עם קשייה. רצוי במקרה שאת מתארת, במיוחד לאור התנסות העבר, לפנות לפסיכולוג שמנוסה גם בטיפול במשחק בילדים וגם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שכן רצוי שילוב של שתי הגישות יחד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרחי באך

יפעת
    02/06/2009

מוכר לי מאוד הנושא. תמצית פרחי באך מותאמת אישית מאוד מאוד מאוד עזרה ועדיין עוזרת לנו. מביאה לאיזון וחיסול חרדות.
    שווה לבדוק מטפלת בפרחי באך (אני רקחתי לביתי בת ה3 וחצי בעצמי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שנגמל מחיתול חזרנו למצב ההתחלה
    חנאן
    26/05/2009

שלום
    אני אמא לשלישיה שתי בנות ובן הם בני שנתיים ושמונה חודשים
    באפריל התחלנו את תהליך הגמילה מחיתולים ונדמה לי שהתקרבנו מהסיום בהצלחה
    פתאום בשבוע האחרון הבן התחיל לטעות כימעט כל יום, הוא מרגיש את הצורך ומתאפק עד שהוא מרטיב את עצמו, לפעמים הוא גם טועה בקקי.
    חשוב לציין שאני מאד לחוצה בגלל זה וכמה פעמים לא היצלחתי להתאפק וצעקתי לו והיענשתי אותו,
    האם יכול להיות שזו תגובה להתנהגותי ואם כן מה אני צריכה לעשות כדי לתקן את זה?
    חשוב לציין שבמעון יום המטפלת מתלוננת על אותם דברים עם הרבה ילדים בכיתה של הילדים שלי.

הוספת תגובה

• גמילה

נעמה סבג שמש
    26/05/2009

חנאן שלום,

כל עוד תגובתך היא לחוצה, את עלולה לגרום לרגרסיה.

עדיף שתשימי דגש על חיזוק חיובי, כאשר הילד מצליח, ולא תתרכזי בחיזוק שלילי- ענישה וצעקות.

נסי לעבוד איתו בשיטת טבלה יומיומית ופרסים על כל הצלחה.
    אל תגיבי בחומרה לכשלון אלא עזרי לו להתמודד איתו.
    תתארי לו מה קרה, תבררי איך הוא מרגיש. תהיי שם בשבילו.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 שאומרת שהיא מרגישה עצובה
    דיאנה
    26/05/2009

יש לי ילדה בת 8.
    ילדה רגילה, עליזה, חכמה, מנהלת חיים כמו של כל ילדה נורמלית בגילה.
    בית טוב, לא חסר לה דבר.
    בריאה . אבל מבחינה פיזית בלבד, יש לה מחלה שנקראת ALOPECIA AREATA
    שגורמת לנשירת שיער בכל הגוף – וראש.
    עברה טיפולים של סטרואידים – סולמדרול פולס טרפי = 3 ימים כל חודש.
    עבר מאז הטיפול האחרון 3 חודשים, ואנחנו לא ממשיכים, צמח לה השיער בראש.
    הילדה ציינה בפני כמה פעמים, אבל זה לא קורא ביום יום, זה קורא אחת לחודש אולי,
    שהיא מרגישה עצובה, אבל היא יודעת שהיא לא, ואין לה סיבה להיות... בדיוק במילים האלו.
    אני לא יודעת אם זה קשור לסטרואידים או לא, בזמן שהיא קיבלה טיפול במשך שנה וחצי,
    אז חשבתי לעצמי שזה בגלל הסטרואידים, ושזה בסדר, שינויי מצב רוח.
    אבל עכשיו עברו 3 חודשים מאז – והיא באה אתמול בפני ושוב אמרה לי את זה.
    מה זה יכול להיות? חשוב לציין, שהיא לא בדיכאון, היא לא עצובה, היא מלאת מרץ, יש לה חברות,
    היא טובה בלימודים... אוהבת את הבית והמשפחה... אני לא רואה על שום דבר שיכול להעיד
    שמשהו לא בסדר ויכול לתת לה להרגיש עצובה כמו שהיא אומרת... ומה שמבלבל זה שהיא אומרת לי
    שהיא לא באמת עצובה, והיא לא יודעת אבל למה היא מרגישה ככה,
    מה עושים???? האם זה יכול להיות שהסטרואידים עדין משפיעים אליה, למיטב הבנתי מהרופא המטפל, לא.
    האם ללכת לפסיכולוג? האם פשוט להשאיר את זה ככה ולא לדאוג? האם זה נורמלי?

הוספת תגובה

• לדיאנה

נעמה סבג שמש
    26/05/2009

דיאנה שלום,

כיוון שמדובר במצב שנמשך זמן רב כן הייתי מפנה את הילדה לשיחה עם פסיכולוג כדי לתהות ממה נובעת הבעיה.
    זה טוב שהילדה יודעת להביע את רגשותיה ומסוגלת לתת להם ביטוי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אכילה
    אפרת
    25/05/2009

שלום רב
    בני בן ה-7 מזה מספר ימים מסרב לאכול בטענה שהוא לא מסוגל
    לפני מספר ימים בארוחת צהריים טען שהוא לא יכול לבלוע את הצי'פס
    בערב הוא אכל פיצה והרגיש שמשהו נתקע לו בגרון והקיא מספר פעמים
    מאז הוא אוכל דברים רכים כמו מעדן או מוס
    יומיים אחרי המקרה הוא הרגיש שהוא מאבד את הנשימה והיה נורא מבוהל
    מאותו רגע הוא נצמד לבקבוק מים ולגם בלי הפסקה הוא טען שהרוק
    .לא ניבלע ישר והוא צריך כמה פעמים לחזור על זה ולכן המים עוזרים לו
    אושפזנו במיון שם עשו לו צילום ובדיקת אף אוזן ולא מצאו שום ממיצא
    עד עכשו הוא לא אוכל -הוא מתלוננן על רעב וברגע שאני מגישה את האוכל
    אני מסתכלת מהצד ואני רואה שהוא מנסה אבל האוכל אפילו לא ניכנס לפה
    הוא אפילו לאמגיע לשלב לעיסה אלא מנסה להכניס קצת אוכל ומיד יורק
    והמים צמודים אליו כאילו הוא בכוננות
    אני רוצה עוד לציין שאימי (סבתא של בן) ניפטרה במפתיע לפני שלושה חודשיים
    ובנוסף בן נתקע בתחילת משפט ואנחנו מטופלים אצל קלינאית
    היה שיפורמצויין ומאז שסבתא ניפטרה חלה נסיגה ואנחנו עדיין בטיפול(הדיבור נתקע רק
    בתחילת הדיבור)
    בן הוא ילד רגיש מאוד ,ומופנם תלמיד נהדר ללא שום בעיות התנהגות, או חברה
    לפני כשבועיים אני עצמי הרגשתי לא כל כך טוב ,הרגשתי שאני לא נושמת טוב
    והגוף לא מצליח להתרומם ובן ראה כי זה קרה שהוצאתי אותו מבית הספר
    אני נורא מודאגת ולא יודעת על מה לחשוב אנחנו כרגע בבית ולא הולכים
    לבית הספר אני נותנת לו כמה ימי מנוחה
    מה זה יכול להיות? האם זה נראה כמו משהו רגשי כי גם הרופאים חושבים
    שהסבירות הי גבוהה
    איך יודעים?ולמי פונים
    תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אכילה

הוספת תגובה

• בעייות אכילה

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום אפרת
    נראה שבנך נכנס למקום ממנו מתקשה לצאת. לדעתי חשוב לטפל בבעיית האכילה בהקדם על מנת שלא תשתרש. חשוב להעביר מסר שמצופה ממנו לאכול וכי פיזית אין שום דבר ולכן אין סיבה שיתקשה לבלוע. תתני לו את האוכל ואל תסתכלי מהצד. פשוט תלכי. כמו כן, אני ממליצה להחזירו לבית הספר ולשגרה. לא נכון לספק לו רווחים משניים מהתנהגותו, אחרת ימשיך. אני יודעת שזה קשה אבל חשוב.
    נראה כי בעיית האכילה היא תוצאה של מות אימך ועוד יותר של קשיי הנשימה שאת חווית. הוא מתקשה להתמודד . ייתכן כי חושש שגם את תמותי כמו שקרה לסבתא. נראה כי יש מקום לערב איש מקצוע (טיפול קצר מועד מלווה בהדרכת הורים) . משפחות רבות מתקשות להתמודד עם שני מקרים רצופים כמו שתארת וסיוע מקצועי יכול בהחלט לעזור.

אשמח להתעדכן ולייעץ בהמשך

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדיי התבגרות לילדה בת 6
    דנה
    25/05/2009

שלום..
    בתי בת ה-6 (עולה לכיתה א') פוחדת מפני התבגרות ובעיקר הזדקנות...למרות כל הסברי שתהליך התבגרות הוא חלק מהחיים ושיש לה עוד המון זמן עד הזקנה, היא מאוד חוששת, ברמה שזה מדיר שינה מעיניה וגורם לה לבכי.

האם זה נורמלי לילדה לחשוב ולעסוק בנושאים כאלה בגילה הצעיר?

מה עלי לעשות ואו להגיד על מנת להרגיע אותה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדיי התבגרות לילדה בת 6

הוספת תגובה

• חרדות בגיל 6

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/06/2009

דנה שלום,
    מעניין העיסוק המוגבר של בתך בנושא של הזדקנות ומוות, שהוא כה אינטנסיבי ומדיר שינה מעיניה. עולות לי בהקשר הזה שתי מחשבות. הראשונה היא ברורה יותר, והיא קשורה לשאלה האם בתך נחשפה לאחרונה לנושא המוות וההזדקנות הלא-טובה, דרך מישהו במשפחה, אדם בסביבה הקרובה, קרוב של חברותיה וכדומה. האם מישהו בסביבה חלילה נאבק במחלה, והדבר מעורר אצלה מצוקה. כדאי לשוחח עם הילדה, לשאול אם היא מכירה אנשים זקנים או כאלו שמתו, ולהתמודד עם החששות. חשוב לתת לגיטימציה לפחד מהמוות, ולהדגיש בשיחה עמה מה אנחנו מרוויחים בחיים.
    הנקודה האחרת קשורה לעיתוי של הפחד מהזדקנות - בתך עולה לכיתה א' בקרוב, והעיסוק המרכזי בגן חובה בימים אלו הוא בהכנה למעבר לביה"ס. ייתכן שבתך מוטרדת מכך שבביה"ס היא תידרש להתנהגות יותר בוגרת ואחראית, ולא תוכל להיות יותר ילדה, להתנהג בילדותיות, להיות תלויה בהורים וכדומה. ייתכן שהפחד מהתבגרות/הזדקנות/אובדן החיות והנעורים מטריד אותה לאחרונה בהקשר של המעבר לביה"ס. רצוי לשוחח עם הילדה גם על ההיבטים הללו, שאגב הם משותפים לכל הילדים שעוברים מחממת הגן לבי"ס. תוכלי לדוגמא להשמיע לה את השיר "5 שנים על מיכאל" מאת יצחק כצנלסון, ולדבר איתה על הילד שפוחד שילדי בי"ס רק עסוקים בעבודה ולא מתבטלים או נהנים מהחיים. כדאי לברר עמה מה מעורר חשש בביה"ס ולנסות להפיג את החששות הקונקרטיים ככל שניתן. כמו כן, חשוב מאוד שתמשיכי לתת לגיטימציה גם להתנהגויות ילדיות, ולא לעודד רק התבגרות וגדילה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהיג שלילי
    רגינה
    25/05/2009

אני אמא לילד בן 10. בסך הכל הילד שלנו מחונך להיות ילד תרבותי ומנומס.

לאחרונה בני התחבר לילד מכיתתו, אך לדעתי הילד הוא השפעה רעה על בני. הילד מהכיתה הוא המנהיג של החבורה אך הוא מנהיג שלילי, הוא אינו מנומס ואינו מראה כבוד.
    ראיתי שהילד שלי משתנה, מבלה זמן רב עם הילד השני, נסחב אחריו ואף נהיה חצוף.
    כשניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו על ההתנהגות של החבר שלו - על ההשפעות של ההתנהגות הזאת על יחסים משפחתיים וגם על יחסים בין החברים הותיקים שלו, בני לא היה מוכן לדבר על הילד ההוא, אך הוא הבטיח שהוא יתנהג בסדר. למרות זה אני רואה שבני כאילו מכור לילד ההוא.

מה אני יכולה לעשות הרי אני לא רוצה לגרום להתרחקות של הילד ממני ואני גם לא רוצה שהוא יתחיל לשקר לי ולהיפגש איתו בסתר.

לקביעת תור
    סגירה
    מנהיג שלילי

הוספת תגובה

• בחירת חבר

נעמה סבג שמש
    26/05/2009

רגינה שלום,

לא הייתי מונעת מהילד להפגש עם אותו מנהיג.

בדר"כ הפרי האסור הוא הכי נחשק.

עלייך לנהוג בחוכמה ולדאוג לכך שרוב המפגשים ביניהם ייעשו דווקא אצלך בבית, תחת פיקוחך.
    בצורה כזו תהיה לך יותר שליטה ותדעי שהנזק הוא לא חמור.

בנך הוא כבר בתחילת גיל ההתבגרות. וזה חלק מהמרד.
    דווקא בגלל שהוא ילד טוב ומנומס מפתה ומושך להכיר את האחר, שמעז לעשות דברים שאני לעולם לא יעשה.
    אולי בדרך זו הוא מגשים מאוויים סמויים.
    הייתי נשארת עם אצבע על הדופק, אך לא מונעת את המפגשים, אלא משתדלת להפחית מהכמות.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חרד
    גלית
    25/05/2009

ליאת גרוס.
    תודה על התשובה המאירה.אני אכן מקבלת יעוץ בעניין זה .וכל הגורמים מדברים בניהם.אך לצערי זה לא מניב תוצאות.יתכן שאני מוותרת מהר מידי.הוא מסרב לישון בזמן ורוצה שההיה לידו רוב הזמן.אין אני יכולה להתפנות לחיי.מה גם שמבחינת עבודה ושכר קשה לי מאוד.כך שאין אני יכולה לקבל טיפול בתשלום.ניום אני חיה עים בן זוג שגם יושן איתי באותה מיטה.האים יש לזה גם השפעה על הילד.הילד נמצה במסגרת עד לפנות ערב.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חרד

הוספת תגובה

• ילד חרד

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום גלית
    אין כאן את הקישור לשאלתך הקודמת ואני לא זוכרת את כל הפרטים אך אנסה להגיב כמיטב יכולתי.
    חשוב שילך לישון בזמן ובמיטתו שלו. העובדה שבן זוגך ישן באותה מיטה אכן יכולה לפגוע בילד כי חווה אותכם אינטימיים (גם אם רק מתחבקים בשכיבה) באופן שעלול להרגיש לו משונה וכן לעורר את קנאתו. זה גם פוגע במיניות בינכם ואל תתפלאי אם יום אחד בן הזוג יעזוב. מקומו של בן הזוג במיטתך הזוגית ולא של בנך.
    המעבר למיטתו ולשינה בזמן תלוי אך ורק בך והוא יותר פשוט ממה שנראה לך. זה עניין של החלטה שלך. במקביל, אם הילד נמצא במסגרת עד הערב, חשוב שיהיה לו זמן קבוע איתך בערב אבל הזמן צריך להיות מוגדר ולהיגמר מוקדם.
    על מנת לקבל סיוע מוזל ניתן אולי לפנות דרך קופ"ח

בהצלחה

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להפריד בין תאומים במפגש עם האב?
    אמא לתאומים
    25/05/2009

שלום רב,

אני אמא ל-3 ילדים. ילד בן 5.5 ותאומים בני שנתיים. הנני גרושה והאב רואה את ילדיו במפגשים נפרדים כחלק מהסדרי הראיה שקבעה פקידת הסעד מטעם בית המשפט במהלך השבוע.

את הבן הגדול רואה האב כל סוף שבוע שני, ופעם אחת באמצע השבוע לשעה.

את התאומים פוגש האב במרכז קשר (בפיקוח של עו"ס ופקידת סעד) אחת לשבוע לשעה, ולאחרונה נקבע כי יפגוש אותם בגן לשעה בבוקר אחת לשבוע.

אציין כי המפגשים של האב וילדיו הם בימים נפרדים, כלומר לא את כל הילדים לוקח האב באותו הזמן.

בימים אילו יש נסיון מחודש לקיים מפגשים בין האב לתאומים מחוץ למרכז קשר ע"י פקידת הסעד, כאשר האב יקח לזמן קצר כל פעם תאום אחר לבד.

אני טוענת כי אין זה נכון לקחת כל פעם תאום/ילד אחר לפגישה בנפרד ולא ביחד, כפי שמקובל ונהוג, שהרי האב הוא אותו אב לשלושת הילדים ולא אב אחר. אציין כי אצל שאר האבות שיש להם יותר מילד אחד הם לוקחים את ילדיהם למפגש באותו הזמן ביחד.

שאלתי היא כאמור האם הטענה שלי שהאב צריך לקחת את התאומים ביחד למפגש ולא להפריד ביניהם היא נכונה או שדעתה של פקידת הסעד שיש להפריד במפגשים בין האב לילדיו היא הנכונה, שכן לא מדובר בהפרדה בין גנים/בתי ספר או חוגים וחברים, אלא בין אב שהוא אותו אב לילדיו!

בתודה ויום טוב
    אמא לתאומים

הוספת תגובה

• הורים גרושים

נעמה סבג שמש
    26/05/2009

היי,

האם ניסית לברר מהי הסיבה שבגללה ממליצה פקידת הסעד ליצור הפרדה במפגשים?

מדוע עד כה האב נפגש עם הילדים רק תחת השגחה ורק שעה בשבוע? אולי יש קשר?

האם הוא יכול להתמודד איתם יחד? האם הקשר שלהם מספיק חזק?

אולי בגלל הפגישות המעטות והקצרות כדאי שייפגשו אחד על אחד על מנת שיוכלו להכיר זה את זה טוב יותר?

עשי חושבים בנוגע לשאלות ששאלתי. אולי זה יעזור לך להגיע להבנה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 4.5
    דנה
    25/05/2009

בני בן 4.5 ילד חכם, נבון ועם שמחת חיים אלא שמאז היותו קטן הוא סובל מחרדות ופחדים כגון פחד מחיות, פחד מהים, פחד מדמויות בטלויזיה ועוד.
    לפני כשבועיים היה ביום הולדת בגימבורי כאשר בסיומה ללא הודעה מוקדמת אנשי המקום כיבו את האור לקראת סגירה של המקום. בני נלחץ מאוד והשבוע כאשר היינו מוזמנים ליום הולדת נוספת באותו מקום (בשעות הבוקר) סירב ללכת. בסופו של דבר הצלחנו לשכנע אותו אולם שהגיע למקום החל לבכות בהיסטריה וביקש ללכת (אציין כי תמיד אהב מאוד ללכת לשם), הוא ממש נכנס להתקף חרדה שלא היה אפשר להרגיע אותו ובסוף נאלצנו ללכת.
    בנוסף הוא גמול מפיפי אולם קקי עושה בשירותים בטיטול (שוב בשל פחד)
    האם יש מקום לפנות לייעוץ של פסיכולוג בעניין על מנת לנסות ולהקל עליו
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• פחדים

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום דנה
    המקרה בג'ימבורי נשמע לי כשלעצמו נורמלי, הגיוני ולא מחייב טיפול. השאלה היא עד כמה הפחדים האחרים שתארת באים לידי ביטוי ביום יום ופוגעים בשגרת חייו. במידה וכן, כדאי מאד לפנות לפסיכולוג . הפסיכולוג יחליט עם נכון לעבוד ישירות עם הילד או דרך ההורים.
    גם העובדה שאינו גמול מקקי מרמזת על קושי שמצריך התערבות וחשיבה מעמיקה יותר. מה דעתך ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    יפעת
    25/05/2009

שלום
    אני אמא לילד בן 6 וילד בן 4. בני הבכור נמצא בגן חובה ואיתו בגן יש ילד שהוא מאוד נגרר אחריו להתנהגות שלילית (אותו ילד מבקש מבני לעשות דברים שהוא בחיים לא היה עושה כמו להציק/להרביץ לילד אחר או פעם אחת הוא הצליח לגרום לו להוריד את המכנסיים לפני ילד או שניים מהגן, לעשות פיפי על ילד אחר !!!!! השתוללויות והתפרעויות וכל זנ בטענה שאם בני לא יעשה כדבריו הוא לא יהיה חבר שלו "וכל הילדים בגן יהיו עליו" שום דבר לא הועיל לא הסברים ולא עונשים ולא חיזוקים חיוביים לאחר כל הסנקציות האלו יש "שקט" ולאחר תקופה מסויימת הכל חוזר חלילה.יש לציין שהילד שלי הוא ילד למופת ואין שום שחר להתנהגות כזו בבית או בבקור משפחתי. זה קורה רק בשעות הצהרון וטיפה בשעות הגן. כמו כן בזמן האחרון (חצי שנה אחרונה) הוא החל להיות מאוד תחרותי, תמיד רוצה להיות ראשון בדרל למעלית , לאוטו במשחק עם אחיו הקטן ובכל משחק אחר הוא חייב לנצח וברגע שזה לא קורה הוא מאוד מתאכזב מעצמו ניסתי לגלות אמפתיה ולאמר לו שאני מבינה שזה מאוד חשוב לו לנצח ולהיות ראשון אבל לא תמיד זה מה שיקרה ושהוא צריך לדעת לקבל גם הפסדים אבל הוא עדין מרגיש כך.
    בבקשה עזרה בהולה !!!
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• יפעת שלום, ראי תשובתי קודם

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול
    לימור
    24/05/2009

הילד לא מוכן לעשות את הקקי בשירותים. בחיתול בלבד. גמול מפיפי כחצי שנה לחלוטין (אפילו גמל את עצמו מלילה קודם). מטריד אותי שהוא יכול להתאפק אבל מוכן לעשות קקי בחיתול בלבד כבר תקופה ארוכה.מה עושים?על מה מעידה התופעה הזו אצל הילד?
    תודה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

לימור שלום,
    ראשית משמח שבנך גמול מפיפי לחלוטין. זו התחלה טובה.
    גמילה מפיפי ומקקי אינה בהכרח תהליך אחיד ומקביל. ילדים רבים מצליחים קודם עם פיפי ואח"כ מתקשים מאוד לעשות קקי בשירותים.
    התופעה היא שכיחה, ונוצרת הן עקב חששות של הילד מהקקי עצמו (המרקם, הריח והגודל הם שונים מפיפי), וגם עשיית הצרכים עצמה היא יותר מורכבת. יש מספר דרכים לסייע לילד לעבור לשלב הבא: לשוחח עמו ולומר לו שמורידים את החיתול לחלוטין, להסביר על גוף האדם, להעניק פרסים בכל עשייה מוצלחת, למצוא האם הוא מעדיף סיר או שירותים, וכדומה. הכרחי גם לערב בדבר את הצוות החינוכי בגן. את יכולה לשים לב מתי הוא נוטה לעשות קקי, ולרכז את המאמצים בשעות אלו של היום, במקום ללחוץ עליו לאורך כל היום. אפשר גם לעשות טקס של פרידה מהחיתול, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה