פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 - בעיות בגן
    אורין
    10/05/2009

שלום לכן,

בני בן 6 בגן חובה, עברנו דירה השנה (אחרי כ-4 מעברים מאז שנולד), יש לי עוד ילד בן שנתיים,
    מתחילת דרכו בגן, אנחנו מקבלים פידבקים שליליים על ההתנהגות שלו בגן, אלימות פיזית מילולית, והתחצפויות .
    בחודשיים האחרונים העניינים נרגעו, רובם, אך בשבוע שעבר שוב פנתה אליי הגננת ואמרה שאחד הילדים בגן התלונן להוריו כי הוא מפחד מבני מכיוון שההוא מאיים עליו שאם לא יעשה דברים מסויימים הוא יזיק לו, כמו: לאכול פרוסה אחת בבוקר, לזרוק אבנים, להתחצף לגננת, היא אמרה שהוא השתמש במילים כמו "אני ארצח אותך" - זה מאוד הפתיע אותי, לאור העובדה שבני לא מתנהג כך בבית, הוא ילד מקסים, מאוד חכם, עוזר בבית, שואל שאלות מאוד חכמות לגילו.
    כל האנשים שמכירים אותו, כולל הצוות בגן, אומרות שהוא בוגר לגילו מבחינה שיכלית וורבלית.
    כששאלתי אותו בנושא זה, הוא אמר בהתחלה כי לא עשה זאת, ואח"כ אמר לי שהוא אמר "סתם" - הסברתי לו שזה לא מקובל ושילדים לא צריכים לפחד ממנו והוא לא יאיים או יכה אף אחד.
    אנחנו (בעלי ואני ואף כל בני המשפחה המורחבת,כל הזמן בהזדמנויות שונות, מדברים איתו בנושא אלימות).
    בתחילת השנה כשזה היה קורה לעיתים דחופות (שהוא היה מרביץ, או אומר מילים לא יפות) נתנו לו עונשים שונים (לא לראות תוכנית אהובה, לא לשחק במחשב, לקחת צעצוע אהוב ליום יומיים), זה עזר אבל ככל הנראה לא הפסיק את העניין לגמרי.
    שוב חשוב לי לציין שהוא לא אלים בבית גם לא מתבטא בצורה לא הולמת (לא מקלל), הוא ילד טוב, שובב כמו כל ילד ובודק גבולות כמו כל ילד אבל אין אפילו דמיון בין מה שאנחנו מכירים בבית לבין מה שקורה בגן.

אני מבקשת מכן עצות חינוכיות להפסקת ההתנהגות של בני.

תודה רבה לכן מראש,
    אורין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 - בעיות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות תוקפנית בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2009

אורין שלום,
    לא ברור משאלתך האם ההתנהגות התוקפנית של בנך החלה להופיע רק בגן הנוכחי, או שהיא מתחילת דרכו במסגרות חינוכיות. השאלה מתחדדת לאור הפער בין התנהגותו בבית לבין התנהגותו בגן. לא כדאי לשים הכל על הילד, לעתים תגובות כאלו מעידות על מצוקה שקשורה בגן או במקומות אחרים, וחשוב להבין מדוע הוא נוהג באופן כזה. למשל, היכן שאב את הביטוי "אני ארצח אותך".
    כדאי לברר עם הילד, מדוע הוא מתנהג בתוקפנות , באלו מצבים הדבר קורה ומה הוא חושב שישיג בכך. רצוי מאוד לשוחח על כך גם עם הגננת ועם פסיכולוג הגן, ולבקש מהם לנסות למפות את המקרים בהם ילדיכם נוהג באופן לא רצוי, ומתי הוא כן מתנהל באופן יותר משתף פעולה.
    לגבי התגובות - ילדים בגיל של בנך מגיבים היטב למערכת של חיזוקים וסנקציות, דהיינו שבחים ופרסים על התנהגויות משתפות פעולה, מכבדות וכדומה (כולל מחמאות מילוליות), ועונשים על התנהגויות שליליות ואלימות. כדאי שההתנהגויות הרצויות והלא-רצויות יוגדרו במדויק, על מנת שהילד יבין מדוע הוא מקבל עונש ויוכל לצפות לו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :-)

אורין
    13/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שאינו רוצה להיגמל - דחוף
    גלי
    09/05/2009

שלום,

אנחנו הורים ל- 3 ילדים בגילאי 10, 6 ועוד חודשיים 5. הבן הקטן נולד עם איחור התפתחותי רב תחומי, אובחן, בגיל שנה, בהתפתחות הילד וגילינו שיש לו היפוטוניה ומיד התחלנו פיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק ובהמשך גן טיפולי ועוד ועוד. החל ללכת בגיל שנתיים ו- 9 חודשים!! בעזרת סדים לרגליים. אציין כי שני ההתפתחות של שני הבנים הגדולים הייתה תקינה לחלוטין. ניסינו לגמול אותו לפני שנה וחצי, לפני כן לא הרגשנו שיש מבחינתו הבנה ובשלות. לא הצלחנו, הוא לא הבין מה רוצים ממנו.

חזרנו לגמילה בסביבות דצמבר האחרון. הבעיה שאם לא מכריחים אותו ללכת לשירותים הוא עושה פיפי במכנסיים בישיבה, בעמידה בכל מצב. הוא לא אומר שעשה ואין לו בעיה להישאר כך ללא הגבלת זמן. אציין כי הוא מדבר יפה מאוד יודע להתבטא עם אוצר מילים עשיר מאוד. מבין היטב כל מה שאומרים לו. לגבי הקקי הוא פשוט עושה בתחתונים או בטיטול וכששואלים אם עשה הוא אומר לא או שלא עונה בכלל. לאחר שיחות עם הצוות הפרא רפואי בגן הגענו למסקנה שיש בעיה רגשית/פסיכולוגית אחרת אין סיבה שיתנהג כך. יודע לשלוט בצרכים. מזה שבוע ישן ללא טיטול וקם יבש, אם מתעקשים איתו לגשת מייד לשירותים נותר יבש. כשניסינו להושיב אותו בסיר בכה והתנגד. הבטחנו לו מתנות ודברים שמאוד רוצה שיהיו לו ועדיין אינו מוכן אפילו לנסות. אנחנו נואשים ומבקשים עזרה ו/או ייעוץ בדחיפות.

בתודה, גלי.

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי וגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2009

גלי שלום,
    לאור הקשיים ההתפתחותיים המורכבים, רצוי להתייעץ בנושא עם איש מקצוע שמכיר אתכם ואת הילד. במידה והילד נמצא במעקב פסיכולוגי/ריפוי בעיסוק/התפתחות הילד, כדאי לפנות אליהם ולקבל עזרה אשר תואמת את כישוריו ויכולותיו של ילדכם כיום. לטעמי, כדאי שתיעזרו בליווי צמוד, במידה ואנשי המקצוע ואתם מתרשמים כי בנכם בשל לגמילה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לבגדים
    אורה
    09/05/2009

שלום רב,
    לבני בן ה-7 יש בשנה אחרונה בעיה. הוא כל הזמן מזיז את החולצה שלו, כל הזמן מסדר את הפין במכנסיים ולשאלתנו למה הוא עושה את זה הוא אומר שלא נעים לו. בחודשים האחרונים התווספה פעולה של שפשוף צידי הפה. ניסינו לבדוק את הבעיות עם רופא עור והוא אמר שלגבי הפין - אין שם כלום, ובצידי הפה כנראה שיש פטריה (למרות שאין שינוי צבע או פצעים). קיבלנו משחה לפטריות והמצב החמיר. לפי דעתי זוהי רגישות יתר לבדים לגבי הגוף ולגבי הפה עניין של לחץ. האם נתקלתם בתופעות כאלה והאם יש משהו לעשות בעניין? אנא עיזרו לי כי התנועות שלו הן מוגזמות והוא אינו יכול לשבת בשקט או לעשות משהו רציף.
    אודה לכם על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לבגדים

הוספת תגובה

• ויסות תחושתי

ליאת גרוס
    10/05/2009

שלום אורה
    הכתובת לנושא של רגישות תחושתית היא מרפאה בעיסוק. מרפאה בעיסוק תוכל לאבחן האם הבעייה קשורה למשהו תחושתי כלומר רגישות יתר לבדים או דברים אחרים.
    אני מקווה ששם תמצאי הסבר וטיפול יעיל. אם לא, חיזרי אלי
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתייחס לתלונות ביתי
    שירלי
    09/05/2009

נמצאים כאמור בהליך גירושים ולאחרונה ביתי בת ה7 מתלוננת הרבה על כאבי ראש, אוזניים ואפילו רגליים. אתמול כמו גם בכמה הזדמנויות נוספות ביקשה שאחבוש לה את הרגל על אף שלא קיבלה מכה או נפצעה. (אולי רוצה תשומת לב בביהס?). אתמול הגדילה לעשות ובקשה כזה הליכון תומך כי קשה לה ללכת בגלל הכאב ברגל.... שלא נראה לי אמיתי וחשבתי שאולי כיון שמרגישה את המתיחות בבית מרגישה חולשה או קושי וזו הדרך שלה הסימבולית לבקש עזרה ותמיכה??? האמת שלא כהרגלי במצבים אלו שבדר"כ כן חובשת לה ומלטפת ועושה מסז' ומקבלת את הצורך, כ"כ נלחצתי מהבקשה להליכון שצעקתי עליה. מספיק!!!! מה את רוצה להיות נכה????
    מה דעתכן? המלצות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך להתייחס לתלונות ביתי

הוספת תגובה

• עניתי לשתי שאלותייך בתגובתי הקודמת

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לילדה בת שבע בהליך גירושין
    שירלי
    09/05/2009

לאחר 3 וחצי שנות פירוד (חיים בנפרד) ונסיונות גישור אינסופיים, פניתי לעו"ד וקיבל ממני תביעה. מאז מנסה למשוך את הילדה להישאר עימו יותר. מה שמלחיץ אותי. ומעבר לזה ישנה מתיחות מאוד גבוהה וכמעט חוסר תקשורת ביננו. אשמח לקבל המלצות על מסרים מומלצים לתקשר לילדה לגבי המצב.

הוספת תגובה

• אמא וילדה בתהליך גירושין לא פשוט

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2009

שירלי שלום,
    נשמע שכולכם כרגע במערכת של אי ודאות ורגשות עוצמתיים. חשוב לגבי הפרוד שלך, שאת תחזיקי אצלך את הזיכרון כי על אף שכרגע יש ביניכם מתח עצום ביותר, הוא תמיד תמיד יישאר אביה של בתך, ולפיכך דמות משמעותית מאוד עבורה. גם אם ביניכם יש כרגע חוסר תקשורת, העובדה שאת תחזיקי את ההבנה הזו היא חשובה.
    לגבי הילדה, במצב האידיאלי כמובן עדיף ששניכם תספרו לה על הפרידה הסופית ותשתפו אותה בהסדרי הראייה שקבעתם. במידה והדבר בלתי אפשרי, אני מציעה שתשוחחי עמה על הנושא, עם התאמת המידע לכזה שמתאים לגילה. הילדה כבר חיה את הפרידה שלכם כמחצית מחייה, וייתכן שיהיו לה על כך שאלות, כעסים או חששות שתרצה לחלוק עמך, ורצוי שתאפשרי זאת. כדאי להעביר את המסר ששניכם נותרים ההורים שלה, אולם שלא הצלחתם לפתור את הקשיים ביניכם. בעיקר חשוב שתתני לבתך הזדמנויות רבות לבטא את תחושותיה ומחשבותיה, ללא שיפוטיות או התגוננות מצדך.
    לגבי התיאור שלך בשאלה הנוספת, אני חושבת שראית נכונה כי ההתנהגויות של בתך הן תגובה לסיטואציה המשפחתית הקשה. טבעי שהיא מגיבה כך, והייתי מוטרדת אם היתה ממשיכה בהתנהלות שגרתית. פעמים רבות ילדים מנסים להתחלות ובכך להחזיר את ההורים לחיות יחד על מנת לטפל בהם. ייתכן שהיא גם חוששת שאתם תעזבו אותה, ולכן "מוודאת" שאתם מבינים שהיא עדיין ילדה וזקוקה לכם. חשוב לקבל את תגובותיה, וכל עוד הן לא מוגזמות ולא תימשכנה תקופה ממושכת, הדבר צפוי ומקובל. אגב, תוכלי להשוות זאת לתגובות של ילדים גם לאחר אירוע משמח, כמו לידת אח, בו ילדים מפגינים רמות מתח גבוהות והתנהגויות תלותיות בהורים.
    בנוסף, גם את עומדת בפני התמודדויות לא פשוטות וכדאי שגם את תמצאי לעצמך את המקום בו את יכולה לבטא את מה שעובר עלייך, להתייעץ ולקבל תמיכה - עם בני משפחה, חברים או בקבוצה לאמהות בתהליכי גירושין ופרידה.
    בהצלחה במצב המורכב שלפנייך,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים
    רונית
    08/05/2009

שלום,
    אני אמא גרושה שמגדלת את שלושת ילדי בגילאי התבגרות כמיטב יכולתי, אני משתדלת להשקיע את מיטב כספי שבקושי יש לי בנושאי חינוך, כי זאת השקפתי.
    ילדי בן ה 17 וילדי בן ה 12 עושים יד אחת נגדי ומעבירים ביקורת על ההתנהגות שלי תוך השוואה לאביהם. הם מעירים כל הזמן הערות קטנוניות, כך למשל הם שואלים מדוע לא התייחסתי ליום הולדתו של בן ה 12 בעוד שאם היו גרים עם האבא הוא היה בוודאי משקים קום כדי להכין לו עוגה.
    בעוד שאני קניתי לבני מתנה גדולה מבעוד מועד וגם תכננתי לו יום הולדת עם חברים מהכיתה בשבוע הבא.
    כיצד ניתן למנוע מהם כל הזמן להשוות ולעקוץ.
    אבקש לציין כי הגרוש שלי "מרעיל" אותם כל הזמן בעוד שאני לא אומרת דבר רע על האב למרות שאם הייתי רוצה היה לי גם הרבה מה לומר. לעיתים אפילו אני אומרת להם כל הכבוד לאבא שלכם שעושה עבורכם רק כדי לתת להם הרגשה נעימה. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

• הורים גרושים

ליאת גרוס
    09/05/2009

שלום רונית
    לא פשוט לגדל מתבגרים ובטח לא בסיטואציה שאת מתארת... ילדים להורים גרושים משווים ובדר"כ מעבירם יותר ביקורת על ההורה שאיתו גרים בשגרה. אם היו גרים קבוע אצל אביהם היו מעבירים ביקורת על אבא ומצדדים בך.
    לדעתי כאשר בנייך מעירים את הערותיהם חשוב לא לקחת קשה. חשוב להעביר ישר את המסר שאת זה לא אבא וזהו. אין מה להשוות. את אמא שלהם ואת אוהבת אותם ופועלת לפי מה שאת מאמינה. אין מה להיכנס לדיונים בנושא. את לא צריכה להיכנס למקום מצטדק. זה מחליש אותך ובדיעבד גם אותם.
    את תראי שעוד כמה שנים הם ידעו להעריך אותך יותר ויוכלו להביט באופן ביקורתי על האופן בו מרעיל אותם אביהם נגדך...
    חכי ותראי

בהצלחה בינתיים
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

רונית
    09/05/2009

וואו תודה ממש השכלת אותי בנושא וגם עודדת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף...

ליאת גרוס
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הימנעות
    שרון
    08/05/2009

שלום
    ביתי בת ארבע ושמונה חודשים מראה סימנים של הימנעות
    הההתנהגות בבית חופשיה ונורמטיבית
    אך מחוץ לבית אצל חברים, עם הגגנות, הילדים הבוגרים בגן ועם משפחה מורחבת ישנה תופעה של ביישנות מוגבת שאנו חוששים שהיא מעידה עם הימנעות,
    הייתי רוצה לקבל הכוונה כיצד כדאי לטפל להתנהג איתה מחוץ לבית האם לתת לה הגנה או שכדאי לתת לה להתנסות במקומות שהיא נמעת ?

רב תודות לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הימנעות

הוספת תגובה

• המנעות

ליאת גרוס
    08/05/2009

שלום שרון
    התגובה לא חייבת להיות שחור לבן כלומר או להגן או לזרוק למים. הייתי בוחרת סיטואציה אחת חוזרת ונוחה יחסית (כגון ביקור אצל סבתא,) ומתחילה לפעול באופן הדרגתי תוך כדי מתן פרסים על כל התקדמות, כאשר היא יודעת מראש מה מצופה ממנה ומה תקבל. למשל פעם ראשונה לעמוד ליד אמא ולא עליה. בפעם שנייה להעיז לדבר עם בן אדם אחד לפחות 5 מילים וכן הלאה.
    הכיוון נראה לך ?
    אם זה אינו עוזר והתנהוגותה פוגעת בה בחיי היום יוםף מומלץ לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוגית קוגנטיבית התנהגותית. ייתכן כי מספר מצומצם של פגישות יספיקו לצורך יצירת שינוי.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה והתפרצויות זעם
    איילת
    08/05/2009

שלום רב,,
    ביתי בת שנה ו 11 חודשים. בעלי ואני שומרים מאוד על נושא של גבולות בבית, חינוך מה מותר ומה אסור. בחצי שנה האחרונה ואף יותר מכך ביתי מתעקשת על דברים ופשוט לא מוכנה להקשיב לנו כגון: מי יקלח אותה, מי ילביש, עם מי היא תלך לשטוף פנים בבוקר וכו' .היא פשוט משחקת בנו כמו פינגפונג אני מתחילה לקלח אותה ואז היא מבקשת את אבא - הוא מגיע ואז היא מבקשת שוב אותי וזה חוזר על עצמו. אם אנחנו מסרבים להקשיב לה ומי שהתחיל לקלח אותה ממשיך היא פשוט משתוללת וצורחת בצורה היסטרית ביותר. השבוע הוצאנו אותה מהאמבטיה בגלל הבכי ולקחנו אותה לחדר והיא השתוללה על המיטה, דפקה את הראש בקיר וקראה לי בצרחות נוראיות שאבוא להמשיך לטפל בה. אחרי רבע שעה של צרחות פשוט נשברתי והלכתי אליה. כמובן שהיא מיד נרגעה.
    אודה על קבלת מענה.
    בברכה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    שליטה והתפרצויות זעם

הוספת תגובה

• טעיתי בגיל - ביתי בת שנתיים ו 11 חו

איילת
    08/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה והתפרצויות זעם

ליאת גרוס
    09/05/2009

שלום איילת
    בטח שמעת על "גיל שנתיים הנורא" שנמשך עד גיל 3-4. זהו הגיל בו ביתך גילתה את עצמה , הבינה שיש לה רצונות משלה ושיש לה כוח להשיג אותם. חשוב לתת לה מקום לממש חלק מרצונותיה, לאפשר לה לבחור, ולא להתנגד לכל מה שמבקשת. מצד שני חשוב מאד ללמד אותה כבר משלב זה שלא כל מה שרוצה יכולה לקבל ושמי שמחליט זה אתם. אם את "נשברת" את פשוט מלמדת אותה שהתנהגותה המתפרצת יעילה ושכדאי לה להמשיך כך.
    הצבת גבולות היא דבר מורכב וקשה ליישום. נשמע לי שבתכם עקשנית לא קטנה. חשוב להיות נחושים, עקביים ומאוחדים. אם תצליחו יהיו גם לכם וגם לה חיים קלים יותר.
    אם קשה אפשר וכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי לקבלת כלים.
    כמו כן חשוב להבהיר לה שאתם מחליטים מי מטפל בה ובנושא זה אין לה בחירה (חוץ מאולי בסיטואציות מאד ספציפיות שאתם החלטתם עליהן מבעוד מועד למשל ניתן לה להחליט מי מספר לה סיפור היום).
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מפחידה הקורת לבתי חייבת עזרה!
    ג
    07/05/2009

שלום לכולם,

ברצוני לשתף ולהתייעץ בבעיה שיש לי עם בתי בת ה-12 שאני חווה כבר כמה חודשים.

באופן כללי אני יכולה להגיד שבתי הינה ילדה נורמטיבית עם עודף משקל קל ותו לא.

תמיד היא היתה רגישה, ופגיעה יחסית בקלות עם נטיות להעלבויות שונות ומשונות.

בחודשים האחרונים היא אומרת מדי פעם כי היא היתה רוצה למות, ואף אמרה זאת בכיתה לתלמידים שונים ואף למורה.

בנוסף, בשיחה שערכתי איתה כדי לשאול מה מפריע לה, היא אמרה לי דברים שמאוד הפחידו אותי (!!)

היא אמרה כי היא קמה מדי לילה, כאשר היא שומעת שאלוהים מדבר אליה, והיא אף רואה יד שקופה בחלון של החדר. טענתי בפניה כי אולי היא חלמה או קמה מתוך שינה אפופה אך היא הדגישה כי שטפה פנים ושוב ראתה את היד הזו.

היא אף טענה כי בכיתה היא רואה את היד הזו בחלון!

מה דעתכם? מנהלת הפורום?

אני באמת אובדת עצות ומרגישה שקורה משהו לילדה. אני גם מתכננת להיפגש עם פסיכולוגית אך בינתיים חשבתי שתוכלו לעזור לי!!

תודה מראש!!

ג

הוספת תגובה

• תופעות מדאיגות

ליאת גרוס
    08/05/2009

שלום לך
    ההתנהגויות שאת מתארת יכולות להעיד על מגוון בעיות, חלקן חמורות יותר ואחרות חמורות פחות.
    בכל מקרה את צודקת שאת פונה להתייעץ עם פסיכולוג פנים אל פנים. כמה שתלכי יותר מהר תחסכי לעצמך דאגה, ולה סבל.
    צר לי שלא יכולתי לעזור יותר במתכונת הזו.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס
    משה
    07/05/2009

שלום לכם !

בני בן 10 וסובל מהתופעה הנ"ל.רופא גסטרו טען שהוא כעקרון בריא והטיפול זה חוקן ביום שאין יציאה.
    היינו גם אצל פסיכולוג קליני לילדים בתקופה של כ-15-20 פגישות משותפות של הילד ואתנו - ההורים .
    גם זה לא הועיל והפסקנו.
    כרגע הילד לא רוצה חוקן
    לא רוצה טיפול פסיכולוגי אחר (קראתי שהפסיכולוג צריך לעבור התמחות ספציפית בתחום ,מה שלא היה לפסיכולוג שלנו.) יושב בשרותים יום יום אבל עושה פעמיים בשבוע בממוצע.מלכלך לפעמים .
    נותנים לו תרופה טבעית שאמורה להקל על היציאה אבל לא על בסיס קבוע .

אנחנו עובדי עצות - הילד לא רוצה כלום . מה עושים ?? איך אפשר ילד להכריח לקבל חוקן או ללכת לפסיכולוג נוסף . ???

לקביעת תור
    סגירה
    אנקופרזיס

הוספת תגובה

• אנקומפרסיס

ליאת גרוס
    08/05/2009

שלום משה
    לפני שמנסים לשכנע את הילד כדאי להתייעץ עם גסטרולוג נוסף.
    לדעתי הלא מקצועית בנושא, לא חייבת להיות יציאה כל יום, וחוקן קבוע אינו דבר בריא. האם הוא סובל מכאבי בטן יום יום ? האם ההתלכלכות היא בתדירות גבוהה ? האם הילד מראה סימנים אחרים לבעייה רגשית ?
    אם התשובות הן חיוביות אני ממליצה לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג המתמצא בנושא . במצב הנוכחי לא הייתי לוחצת על הילד ללכת לטיפול. הדרכת הורים טובה אצל פסיכולוג המתמצא בנושא יכולה להיות יעילה לא פחות מטיפול עבורו. אולי אפילו יותר. תוכלו לקבל עצות כיצד לנהוג על מנת לקדם פתרון לבעייה.
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס -המשך

משה
    09/05/2009

הרופא המליץ על הטיפול לתקופה של כ-3 חודשים ולא על בסיס קבוע .

הילד לא מתלוננן על כאבי בטן
    הילד מלכלך תחתונים בתדירות של פעם בשבוע בערך .
    הילד עד כמה שידוע לנו לא מראה מצוקות רגשיות אחרות .

אבל ...אני שואל שנית האם שתי יציאות בשבוע זה בסדר ?? ובכל זאת הוא עדיין מלכלך תחתונים לפעמים ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקומפרסיס -המשך

ליאת גרוס
    10/05/2009

שלום משה
    גם שלושה חודשים , חוקן כמעט יומיומי נראה לי משהו מאד לא בריא. אני לא רופאה ולא מומחית בנושא אבל משהו לא נשמע לי טוב ואני מציעה מאד להתייעץ עם גאסטרולוג נוסף, בעיקר כשאתה אומר שאין לו כאבי בטן. לדעתי הלא מקצועית יש אנשים רבים שאין להם יציאות יומיומיות וזה נורמלי לגמרי.
    לגבי ההתלכלכות, זה בהחלט מחייב התערבות. קודם חשוב לשלול בעיה רפואית ואח"כ לפנות להדרכת הורים. בעיה זו קשורה הרבה פעמים לאינטראקציה בבית, ולכן הדרכת הורים תהיה יעילה
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברויות בגיל 5
    קוקלה
    07/05/2009

שלום רב,
    ביתי כמעט בת 5 שמתי לב כבר תקוםה ארוכה שהילדה "סנובית" (מצטערת על המילה הבוטה אך רק כך- בלי מילים יפות יותר הבעיה תובן כהלכה).
    היא לא נעימה לחברה, היא תמיד מטיפה מוסר ומלשינה והדיבור שלה מאוד מחנך... אני יודעת שזה בגללי כי זה מה שהיא ספגה אבל בכל-זאת האם יש משהושאני יכולה לשנות?
    לא עושה רושם שזה מפריע לה (זה יותר מפריע לי כי אני רוא את זה וגם בגלל שגם אני אדם לא חברותי במיוחד והייתי רוצה שביתי תהיה אחרת...
    מה ניתן לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    חברויות בגיל 5

הוספת תגובה

• סנובית ?!

ליאת גרוס
    08/05/2009

שלום יפית
    יש הרבה בנות סנוביות בגיל 5 שמתיישרות בהמשך כך שזה יכול לעבור מעצמו.
    האם ילדות מתרחקות ממנה ? או שזה בעיקר תחושה שלך שהיא לא נעימה לחברה?
    הדברים שאת יכולה לעשות:
    1. לנסות ולהסביר, רצוי בעקבות התנהגות ספציפית כדוגמא. ההסבר לא צריך לבוא לביקורת או כעס אלא פשוט להסביר לה שאם תמשיך כך חברות עלולות להתרחק ולבדוק אם היא רוצה שתסבירי לה מהי הדרך הנכונה. חשוב לחזור על ההסברים והמסר במספר מקרים.
    2. להגיד לה שמהיום אתם מתעלמים ממה שאומרת כהלשנה. פשוט להגיד שלא מלשינים ולכן לא מתייחסים לדברים שאמרה.
    3. כנראה כש מטיפה מוסר בעצם רוצה להגיד משהו אחר, על עצמה, ועל איך היא מרגישה בסיטואציה. אם את בסביבה תנסי לבקש ממנה לדבר על עצמה ולא לאחר. לשאול אותה מה היא מרגישה באותו רגע, למקד את תשומת הלב בה ולא באחרת.
    4. בלי לשנות סדרי עולם - קצת דוגמא אישית...
    5. להעביר מסר שדברים שעושים אחרים אינם באחריות שלה. כל פעם שמחנכת לאמר לה שזו אינה האחריות שלה אלא של הורי הילדה. כך ילד אחראי רק על עצמו והיא יכולה רק לבחור עם מי רוצה לשחק.
    מקווה שעזרתי

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי אצל תינוקת...
    אמא
    07/05/2009

בתי בת שנה ו9 ח'. לפני כמה חודשים שאלתי לגבי נגיעה באיבר המין שלה ונאמר לי שזה טבעי ולא צריך להפחיד אותה מזה.
    לאחרונה היא "כנראה" גילתה מקום לגירוי תוך כדי עליה למיטה שלנו ונשארת על צדדי המיטה (עולה ויורדת) היא עושה את זה לעיתים קרובות כשהיא בחדר שלנו.
    האם זה נכון שהיא גילתה גירוי או שזה רק משחק? דבר שני האם זה טבעי בגילה או לא? מה עלינו לעשות? האם להתעלם? ומה לגבי העתיד...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי אצל תינוקת...

הוספת תגובה

• גירוי

זהורית אסולין שמחון
    09/05/2009

זה אכן טבעי בגיל זה , האוננות היא תופעה טבעית אצל תינוקות והיא אינה דומה לזו של מבוגרים הנושאת אופי מיני ופנטזיות מיניות אלא פשוט נקודת עונג פיזיולוגית שהתינוקות מגלים בגופם. אם פעולה זו אינה בתדירות גבוהה עד שמפריעה למהלך יומה ולתפקודה והיא אינה נעשית במקומות פומביים אזי אפשר להתעלם מזה, כשביתך תגדל יהיה אפשר ללמד אותה שפעולות מהסוג הזה שמורות למרחב פרטי ואישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל בלי הילד
    שירלי
    07/05/2009

שלום,

רציתי להתייעץ לגבי השארת ילד בן 1.5 עם הסבא והסבתא
    לאור חופשה מתוכננת בחו"ל. (ארבעה ימים)

1. האם כדאי שהוא ישאר בביתו והורי ישנו שם איתו ובכך תהיה לו יציבות מסויימת
    או שמא עדיף שישן בביתם וכך אולי פחות ירגיש בחסרוננו ?

2. האם במהלך החופשה כדאי להתקשר ולדבר איתו , או שזה רק יעציב וידאיג אותו יותר ?

3. בשעות הבוקר הוא נמצא בגן שהתחיל ללכת אליו לפני כשבועיים.והחופשה מתוכננת לעוד שבועיים.
    האם זה יותר מידי "פרידות" בזמן קצר ?

תודה רבה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל בלי הילד

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל

זהורית אסולין שמחון
    09/05/2009

משאלותייך ניכר באילו חששות את יוצאת לחופשה זו. כל ילד מגיב אחרת לחופשה של הוריו ולכן אין פה וודאויות . אני מסכימה עם דעתך שהשארות בביתו תעניק לו בטחון ויציבות וגם אם יחוש בהעדר הוריו , הסבים והסבתות הם דמויות מטפלות משמעותיות ואהובות(אני משערת שכך הדבר וזו הסיבה שבחרת שהם ישמרו עליו בימים אלו) שיעניקו לו בטחון בימים אלו. אם זה לא טרחה גדולה עבור הסבא והסבתא (גם זה צריך להיות שיקול כיוון שעדיף שבילד יטפלו כאשר רגועים ולא מתחושת לחץ או כעס או תסכול) אזי כדאי לעשות זאת כך. לגבי הגן כדאי לידע את הגננת מראש על התאריכים בהם תעדרי , כך שיהיו סבלניים להתנהגויות שונות של הילד אולי סף תסכול נמוך יותר, ירצה יותר ידיים וכולי. כשתחזרי את יכולה לצפות לכל מיני תגובות מהילד החל בשמחה גדולה על חזרתך ובמקביל להצמדות אלייך, כעס , התעלמות, בכי בתדירות גבוהה יותר מהרגיל וכולי. אל תבהלי מתגובות אלו היי סבלניית אליו עד שבטחונו יחזור אליו והוא ירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

שירלי
    10/05/2009

תודה רבה על תשובתך.

האם במהלך הנסיעה כדאי להתקשר ושישמע את קולנו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחת טלפון

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

גם זה מאד אינדיוודואלי , בגיל כזה לעיתים הם לא עושים חיבור בין הקול שמדבר לבין הההורה ולא מבינים מדוע אינם רואים אותו אם ם שומעים את קולו. נראה לי שהשיחה היא בעיקר בשביל להרגיע את המצפון שלנו כהורים. בכל מקרה השיחה היא לא זו שתעשה את ההרגעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 10 עבודה בקבוצה ועוד
    אילנה
    06/05/2009

שלום רב!
    1.בשיחה ביום הורים אם המורה של בתי בת העשר, המורה ציינה בפני שבתי לא מוכנה או לא רוצה לעבוד בקבוצה. בתי תלמידה טובה אם ציונים גבוהים ויכולות למידה מצויינים, עובדת בזוגות נפלא ומורות מאוד אוהבות ומרוצות ממנה. שאלתי אותה מדוע היא לא מוכנה לעבוד בקבוצה והיא ענתה לי שהיא מרגישה שהם מעקבים אותה. היא עושה דברים מהר ומרגיז אותה שלא כולם עומדים בקצב שלה והיא מהר משתעממת מזה.
    שאלה האם יש צורך להתעקש שכן תעבוד בקבוצה או שלבקש מהמורה לאפשר לה לעבוד לבדה או לפחות בזוג?

2. לבתי יש חברה טובה מגן חובה והן חברות 5 שנים. השנה נכנסה לכיתה ילדה חדשה, מאוד נחמדה והן יתחברו איתה. לאחרונה שמתי לב שבתי לא נפגשת ולא מדברת אם חברתה הטובה כמעט שבועיים(הן תמיד דיברות מיליון פעמים בטלפיון ביום והלכו אחת לשניה כמעט כל יום). דיברתי אם מורה והיא אמרה לי שכנרא בתי מאוד מקנא לחברתה הטובה כאשר היא הולכת אם הילדה החדשה, עד כדי כך שלא מוכנה לשחק אם ילדים אחרים בהפסקה , אלה להיצמד למורה. שוחחתי גם אם אמא של חברתה והיא אמרה לי שבתה התלוננה שבתי לא מדברת איתה ולא מתיחחסת אליה יפה. ניסיתי לדבר אם בתי והיא לא שיתפה איתי פעולה , אמרה שהכל בסדר והיא "לא שמה לב שחברתה הטובה לא מתקשרת ולא בא אליה". לשאלתי אם היא קצת מרגישה לא טוב אם העובדה שחברתה הולכת אם ילדה החדשה, ענתה שלא מפריע לה בכלל, כי גם היא חברה שלה. אני יודעת שעובר אליה משהו, אבל לא מצליחה לעודד אותה לדבר איתי ולשתף ברגשותיה, מאוד כואב לי ועצוב לי שאני לא יכולה לעזור לה, למרות שתמיד ציינתי שהיא יכולה לספר לי הכל ועד עכשיו היא היתה מאוד פתוחה איתי ודיברנו על הכל. אני לא מצליחה להבין מה קרה הפעם?
    אנא עזרו לי לעזור לילדתי. תודה מראש וסליחה על האורך הדברים.

הוספת תגובה

• ההתמודדות חשובה

רבקה זיו
    06/05/2009

הי אילנה,
    מיומנויות של שיתוף פעולה ובכלל עבודה בקבוצה הם חיוניים ביותר להתפתחות החברתית והרגשית של הילד. חשוב שילד ידע להתמודד בקבוצה עם ילדים בעלי יכולות שונות, סגנון למידה שונה וכן הלאה. עצם השיתוף, סיעור מוחין, הויתור, ההתמודדות עם מגוון של דעות והקבלה של האחר חיוניים בכישורי התקשורת הבינאישית. כדאי להעביר לבתך את המסר מה היא יכולה להרויח מעבודה קבוצתית. כמו כן, כדאי לרתום את המורה לכך שתיזום הכנת פעילות לכיתה בקבוצה שבה בתך תהיה שותפה. רצוי שפגישת העבודה תתקיים בביתכם (מקום בטוח). רצוי שהמורה תבנה יחד עם הקבוצה את הפעילות תוך הגדרת תפקידים ברורה דבר שיפחית עימותים בשלב הראשון. ברגע שבתך תהנה מהעשייה הקבוצתית, אולי תרצה להתנסות בה שוב.
    לגבי הקשר עם חברתה הטובה. אני מבינה עד כמה קשה לך לראות את בתך חווה תקופה קשה זו מבחינה חברתית ואת רצונך העז לעזור לה. אבל בתך הבהירה לך שבשלב הזה היא מעדיפה שלא "תתערבי". יתכן ואת לוחצת עליה שתשתף אותך. בשלב הזה כל שעלייך לעשות הוא להרפות ולחכות שבתך תרצה לעשות זאת. חשוב שתאמרי לה שאת נמצאת תמיד בשבילה וברגע שתרצה לדבר את שם בשביל להקשיב ולסייע .......
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שמרביץ ונושך
    עינת
    06/05/2009

שלום, אני אם חד הורית אשר גרה עם אבי ואמא באותה הדירה. לאחרונה בני התחיל להרביץ ולנשוך בגן. היו תק' בהן הוא השתולל יותר או פחות אך לאחרונה התחיל לנשוך (עלי לציין כי הרבה פעמים אנו משחקים במשחק זלילות עם נשיכות חלשות מאוד של כיף המלוות בהסברים כי זה משחק שלנו וכי אנו נושכים חלש מאוד). בני הוא ילד מאוד תקשורתי וחברותי, מלא באנרגיות ושובב, כמו כן, לאחרונה החל לשאול על אביו (שאינו מכיר בו) ואף לבכות בלילות שהוא רוצה אותו ושהוא רוצה אבא... תודה על עזרתכן, עינת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שמרביץ ונושך

הוספת תגובה

• ילד בן 3

זהורית אסולין שמחון
    09/05/2009

מעצם האופן שבו תארת את ילדך אני חשה שאת משערת שיש קשר בין השאלות שצצות לאחרונה על האב לבין הנשיכות. קודם כל זו תקופה שבה הנשיכוות הן נפוצות וצריך לברר עם הגננת האם זו התנהגות רווחת בגן. שנית צריך להבין האם הוא עושה את הנשיכות בעת התפרצות כעס או בעת משחק (כמו שאתם משחקים) ופשוט לא מצליח לווסת ברגישות את התגובה וזה יוצא חזק לפעמים.
    בד"כ ילדים נושכים כשיש איזה רגש שהם חשים אך אין בידם שפה שתצליח לתאר את הרגש הזה במילים. ולכן פה הוא זקוק לך לנסות לחבר לו שאולי כואב לו ומפריע לו שאין לו אבא כמו כולם וכך הוא רוצה שאחרים ירגישו כמה כואב לו דרך זה שהוא מכאיב להם. אני יודעת שזהו שלב מאד קשה לאמהות חד הוריות ועל כן אני מציעה לך להכנס לפורומים מהסוג הזה ולקבל תמיכה והתייעצות כיצד אמהות אחרות מסבירות לילדיהם את העדר האב. כך תרגישי לא לבד, ותמצאי את הדרך המתאימה לך ולבנך ללוות את בנך ולתמוך בו בגילוי כואב זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה