פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היתכן,ילד בן 13 הסובל מדיכאון?
    רחל
    30/05/2009

שלום רב.
    בני בן ה-13 סובל מצורת התנהגות הקשה לנו לפיענוח.
    ככל שהשנים עוברות המצב רק מחמיר.הוא מסתגר כל שעות היום בחדרו החשוך מול המחשב והטלויזיה.כשחברים קוראים לו לפעמים להצתרף הוא מסרב בתוקף.בחופשות הוא לא מעוניין ללכת לבריכה או לים או בכלל "להתאורר". כשהולכים לבקר בני משפחה הוא מסרב להצתרף.
    הוא לא מרבה לאכול.כש"מציקים" לו הוא לא מוכן להקשיב. כשהלכנו עימו לפסיכולוגית נודעת ולא חסכנו בכסף הוא סירב להוציא מילה והיא אמרה שאין לה דרך להגיע אליו.רשמנו אותו לחוג שחייה עם מורה פרטי אך גם זה לא עזר.
    הילד נותר מופנם,מבודד,ולא מוכן "לזרום" או להבין ששנותיו היפות והילדות שלו חולפת ביעף.
    אנו כהורים מוכנים לנסות הכל על מנת לשנות את המצב.
    יש כאלה הסבורים שאולי הילד הומוסקסואל ומכאן נובעת התנהגותו,המשפחה הקרובה חושבת שהוא פשוט לוקה באי יכולת לתקשר עם הסביבה.הילד גדל בצל אחים כריזמטיים הגדולים ממנו בכ-10 שנים,הייתכן שבגלל שהוא הצעיר הוא הרגיש "בחוץ" כל חייו?
    אילו דרכים אפשר לטפל בילד כזה ומה לדעתכן הסיבה להתנהגות זו?
    האם ייתכן שהילד סובל מדיכאון גדילה או שהוא פשוט לא יודע איך לצאת מהבועה המבודדת אליה הוא קלע את עצמו? המליצו לי על טיפול עם הילד דרך סוסים.
    האם זה באמת יכול לעזור?האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור?

אנא אנא עזרו לי למצוא קצה חוט או שיטות לטיפול בבעיה

בתודה מראש,

רחל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים רגשיים לבן 13

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/06/2009

רחל שלום,
    את מתארת בעיה פסיכולוגית מאוד קשה וארוכת שנים, הפוגעת בתפקוד היומיומי של בנך.
    המסר שלי אלייך, לבן זוגך וליתר המשפחה, הינו אל תוותרו!!!! הילד מאבד את החיים שלו, ואין לכם את הפריבילגיה לעמוד מנגד.
    הכרחי ביותר לפנות שוב לפסיכולוג וגם להערכה פסיכיאטרית (רצוי שיתוף פעולה בין שני המטפלים) - להבין יותר טוב מה קורה לו, באיזו בעיה מדובר, וכיצד ניתן לעזור. במידה והילד לא ישתף פעולה, הכרחי ביותר שאתם תמשיכו בהדרכת הורים ובהדרכה של המערכת החינוכית ע"י הפסיכולוג. לא הייתי עוברת בין סוגי טיפולים ומטפלים, ללא הבנה מעמיקה של הבעיה טרם ההתערבות הטיפולית. אדגיש שוב שפעולה מהירה בעניין היא קריטית להחזרת הילד להתפתחות תקינה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קבוצת תמיכה

אלה
    01/06/2009

הבת שלי נמצאת בטיפול פסיכולוגי ותרופתי נגד חרדות. אני מחפשת קבוצת תמיכה להורים של ילדים עם חרדות (בצפון או באינטרנט).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים לא קשובים.
    טל
    29/05/2009

אני בת 14 וחצי, בת יחידה, ויש לי יחסים טובים עם הוריי, אני יכולה לדבר איתם על הכל והם תמיד משתדלים לעזור. הדבר היחידי שהם אפילו לא מנסים לראות בו את הצד שלי ולא מנסים להתפשר,
    הוא יציאות בימי שישי. [יש לציין שהם סומכים עליי שלא אתפרע אשתה או אעשן כמו ילדים אחרים שעושים זאת.] הם כמעט אף פעם לא מרשים לי לצאת עם חבריי, ואם הם מרשים אז זה רק עד שעה יחסית מוקדמת לשאר חבריי, ואני מתביישת ומתבאסת כל פעם ללכת מוקדם או לא ללכת בכלל.
    ניסיתי לדבר איתם על זה כמה פעמים והם פשוט לא מוכנים להקשיב, הם רואים רק את הצד שלהם והם טוענים שהם ידאגו לי מדי ושאני צעירה מדי, למרות שכל חבריי הולכים וההורים שלהם לא עושים להם יותר מדי בעיות ואיסורים והגבלות. אני כבר לא יודעת מה לעשות בקשר לזה, ניסיתי הכל!
    מה עוד אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ההורים לא קשובים.

הוספת תגובה

• ההורים לא קשובים

נעמה סבג שמש
    31/05/2009

טל שלום,

ניכר שאת מבינה את הורייך ובסה"כ גם הם די בוטחים בם ומערכת היחסים די טובה, לא?

כשאת אומרת "ניסיתי הכל", למה את מתכוונת?
    האם הם יודעים עם מי את יוצאת ומה המיקום המדוייק? האם הם יודעים מה קורה עם חברותייך הטובות ומתי הן חוזרות? איך את חוזרת ממקום הבילוי?

אם לא תצליחי לשקף להם תמונה ברורה, בקשי מהם להגיע עימך לייעוץ הורים, כך שתוכלו להבין טוב יותר זה את זה ולהגיע לעמק השווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמה

טל
    01/06/2009

כשאת אומרת "ניסיתי הכל", למה את מתכוונת?
    האם הם יודעים עם מי את יוצאת ומה המיקום המדוייק? האם הם יודעים מה קורה עם חברותייך הטובות ומתי הן חוזרות? איך את חוזרת ממקום הבילוי?

אני מיידעת אותם בקשר להכל, הם מכירים את החברים שלי שאיתם אני יוצאת, והם יכולים להתקשר אליי כל 2 דקות ואני לא מתרגזת על זה, כי אני יודעת שהם דואגים וזו הדרך שלהם לשמור על קשר.. אני מנסה להגיע איתם לפשרה ומוותרת על חלק מהרצונות שלי והם לא מוכנים לכלום.
    הם יודעים גם מתי החברות שלי חוזרות והם מתעקשים להבדיל אותי מכולם ולקרוא לי הביתה יחסית מוקדם לכל השאר. אם הם היו מאשרים לי להישאר עוד הייתי יכולה לחזור עם אמא של חברה שלי שבניגוד להורים שלי נותנת לה יותר חופש ומגיעה לקחת אותה הביתה בשלב מסויים.
    [ מה שאומר שהשעה לא עד כדי כך מאוחרת]..

הם לא יסכימו ללכת לייעוץ כי הם בטוחים שאין להם בעיה, ושזו אני שמבקשת דברים לא הגיוניים ובלתי אפשריים.ץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים שלא משחררים?

נעמה סבג שמש
    01/06/2009

טל שלום,

בדקי אפשרות להפגש איתם אצל יועצת בית הספר, לאחר שאת תיפגשי איתה ןתבהירי את עמדותייך.
    לא שמעתי את עמדתם ולכן איני יודעת אם יש צדק בחשש שלהם, אך אני בהחלט חושבת שיש צורך בגישור, בגורם חיצוני שישקף את המצב כדי שתוכלו להגיע לפתרון.

הייתי שמחה לעזור יותר,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה בכל מקרה!

טל
    01/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה אצל ילד שנכנס לגן
    מירית
    28/05/2009

שלום,
    בני בן שנה נכנס לגן ילדים לפני כחודש.
    מאז כניסתו לגן חל שינוי בהתנהגותו:הוא הפך לילד עצבני,מאבד סבלנות כאשר נתקל בקשיים כגון צעצוע שלא מגיע אליו,כאשר אומרים לו "אסור"בנוגע למשהו הוא מקמץ אגרופים ורוטן וביומיים האחרונים התחיל למשוך בשיער(שזה הדליק אצלי נורה אדומה).
    חשוב לציין כי ניסיתי להכניס אותו לגן אחר כחודש קודם ולא אהבתי כל מיני תופעות מוזרות שראיתי בגן והחלטתי להוציאו(כשהפתעתי בגן נוכחתי לראות שהשאירו אותו לישון בכסא אוכל,היה בוכה ולא התיחסו אליו ככ).
    ןלכן אני שואלת:האם זה קשור למעבר בין הגנים או לחילופין האם ישנו משהו בגן הקיים שגורם לו להתנהג כך או שבעצם זה דבר נורמלי וחלק מהסתגלות מאחר וכמעט עד גיל שנה היה איתי בבית וקיבל יחס אחד על אחד.

אשמח לייעוץ בהקדם.

הוספת תגובה

• לא קבלתי את תגובתך אשמח לתגובה

מור
    30/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

נעמה סבג שמש
    31/05/2009

מירית בקר טוב,

מהתיאור הקצר קשה לדעת אם מדובר בעובדת המעבר בין הגנים או במשהו יוצא דופן בגן החדש.
    יכול להיות שהמשיכה בשיער גם נובעת מסוג של תסכול, שאופייני לילדים רבים, כשאינם מבקשים את מבוקשם, וזה קורה עם ההבנה ויש לכך השפעה שכעת הוא גדל.

כמה זמן הילד בגן זה? האם הוא נפרד ממך בקלות? האם הוא מחייך לצוות? האם הוא חיוני בדר"כ? מה הוא עושה כשאת מפתיעה בגן? האם הפרידה וההסתגלות נעשו כמו שצריך, בצורה הדרגתית?
    תשובות לשאלות אלה יתנו לך מדד.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה שלום

מור
    02/06/2009

בהמשך לשאלתי,הילד בגן חודש,אך היה מאוד חייכן ורגוע והפך לילד עם טמפרמנט .
    הוא נכנס לגן וישר ניגש למשחקים מאחר ומאוד אוהב לשחק ואת החברה של הילדים אך אינני יודעת כמה הוא חייכן לצות.
    הריאקציה היחידה שאני יכולה לומר לך שהוא מגיב אלייה היא כאשר אני באה לאסוף אותו הוא צורח בהתלהבות ומעוננין באותו רגע שארים אותו ודופק על בית החזה שלי בחוזקה(אני מניחה שזה מהתלהבות)אך קטונתי...

אשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירית

נעמה סבג שמש
    03/06/2009

היי מירית,

לא ענית על כל מרבית שאלותיי.
    זה שהילד שמח לקראתך בבואך זה טבעי ולגיטימי ולא מעיד דבר על הקשר עם הצוות.
    התייחסי לשאלות הנוספות, בקרי בהפתעה ותיווכחי בזמן אמת.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת במה אצל בת 5
    עודד
    28/05/2009

שלום רב,
    בתי כמעט בת 5. מקובלת מאוד חברתית ומשתתפת בחוג ריקוד עם קבוצת חברות טובות. היא הולכת הרבה לחברות, ומשתתפת בפעילויות הגן.
    למרות זאת, באופן קבוע מסרבת להשתתף בהופעות במסיבות הגן. הילדה יודעת היטב את כל ההופעה (גם קטעים שהיא לא משתתפת בהם), ומשתתפת בגן בכל החזרות. ברגע שמגיע יום המסיבה היא נצמדת אלינו ומסרבת להשתתף.
    התופעה חוזרת עכשיו גם במסיבת הסיום של חוג הריקוד- הילדה מסרבת להשתתף למרות שכל חברותיה הטובות משתתפות ולמרות שיודעת את כל המופע בצורה מעולה.
    ניסינו לשדל אותה בטוב, "להשתתף איתה" בהופעה, ניסינו להציע הפתעות ופרסים, וניסינו גם באיומים כגון :"שנה הבאה לא תלכי לחוג אם את לא משתתפת בהופעה".
    שום דבר לא עוזר- הילדה פשוט נדבקת אלינו ומסרבת לשתף פעולה.
    אשמח להבין ממה נובעת התופעה ואיך אפשר לסייע לילדה להתגבר על החשש.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת במה אצל בת 5

הוספת תגובה

• חרדת במה אצל בת 5

ליאת גרוס
    29/05/2009

שלום סיוון
    ההתנהגות שאת מתארת היא נורמלית ומופיעה אצל ילדים רבים בגיל זה. המקור הינו בושה ואי נוחות להופיע בפני אנשים רבים. יש ילדים שרק מחכים שיראו אותם ויש כאלו שהדבר מביך אותם. אני מאמינה שבטקס של בי"ס בכיתות ב'-ג' זה כבר יעבור אבל עד אז נכון לכבד את תחושותיה ולא ללחוץ עליה. למרות שמאד כיף לראות את בתך מופיעה ולא נעים מהסביבה להסביר שמתביישת כדאי לוותר לה בשלב זה. העובדה שאפילו פרסים לא עזרו מוכיחה עד כמה המבוכה חזקה. זוהי מבוכה טבעית ולא תוצאה של חוסר ביטחון הדורש טיפול.
    חשוב לתת לה להיות בחזרות ולאפשר לה לבחור אם להופיע או לא - בלי לחץ. אל תשכחי שהמטרה היא ההנאה שלה ולא שהפיכתה לרקדנית.לא מומלץ לאיים שלא תרשמו אותה לחוג בשנה הבאה. היא נהנית מהחוג רק לא רוצה להופיע. תנו לה. מגיע לה. לא ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחברות עם ילדה בעייתית בגן חובה
    דנה
    28/05/2009

ביתנו בת ה-6 התחברה עם ילדה בעייתית בגן , ישנם 32 ילדים ועם אותה ילדה אף ילד אינו מתחבר ממש נרתעים ממנה ומתרחקים
    ביתנו ילדה שקטה וטובה (ולא בגלל שהיא ביתנו...) מגיעה הביתה ומספרת לנו שעם אותה ילדה אף אחד לא משחק והיא לא רוצה שהיא תהיה עצובה היא מספרת שאם היא רוצה לשחק עם מישהו אחר אז אותה ילדה נעצבת מאוד והיא לא רוצה שהיא תתעצב את השינוי ההתנהגותי אנחנו רואים גם בבית בהתפרצויות כעס שלא היו לפני חודש חודשיים ,דיברנו עם הגננת והיא אומרת שאכן הן מודעות לכך שהילדה בעייתית והן ניסו להפריד את ה"צמד" הזה מספר פעמיים אבל ללא הצלחה
    מה עלינו לעשות אנחנו חסרי עונים ושוקלים לא לשלח את ביתנו לגן למרות שנותר רק עוד חודש לסיום שנת הלימודים
    נשמח לקבל עצות ורעיונות לטיפול בבעיה
    דנה

הוספת תגובה

• התחברות עם ילדה בעייתית

ליאת גרוס
    29/05/2009

שלום דנה
    חשוב להבין כי ההתחברות עם הילדה ה"בעייתית" נובע מצורך מסויים שיש לביתך. אולי מפחדת שאחרים לא ירצו אותה, אולי מפחדת שאותה ילדה תנקום. אולי פשוט נמשכת לחלק מהתכונות של אותה ילדה. אולי בנוכחותה של אותה ילדה מתאפשר לבתכם לבטא משהו שאינה מעיזה אחרת. ואולי משהו אחר. זה לא רק רחמים עליה - זה ממלא צורך . מהו ?
    נסי לחשוב מה יש בילדה הזו שמושך את ביתך וגורם לה לבחור בה בכזו אדיקות. הוצאת ילדתך מהגן לא תפתור את הבעייה. היא תימשך לילדה דומה במקום אחר.
    חישבי על המקור ושתפי אותי. כמו כן פרטי על התפרצויות הכעס שקורות לאחרונה.

מחכה לתשובתך
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוון למקור

דנה
    29/05/2009

אנחנו חושבים שהיא מתחברת עם אותה ילדה מכיוון שהיא אינה "מצייתת" לחוקים, ביתנו היא ילדה שאינה מעיזה תמיד הולכת לפי החוקים יודעת מה אסור ומה מותר ואם היא לא יודעת היא שואלת היא תמיד הייתה כזו. לאחר שיחה נוספת עם הגננת הבנו שאותה ילדה אף פעם אינה משחקת את המשחקים לפי כללי המשחק אינה קשובה ותמיד עושה הכול אחרת -הפוך (אולי חשוב לציין שמדובר בגן המונטיסורי) לבקשתינו היה נסיון של הגננות להפריד בינהן מעט אך הן אמרו שזה כמעט בלתי אפשרי גם מצד ביתנו שמאוד רוצה את חברותה.
    זו השנה השלישית והאחרונה שביתנו נמצאת בגן שמונה 30-32 ילדים, ואף פעם אבל אף פעם היא לא התחברה עם אחרים ולמעט פעמיים לא רצתה להזמין אף אחד לשחק איתה למרות שכמעט כול הילדים בגן רצו/רוצים להתחבר איתה והיא דוחה אותם וממעטת לשחק איתם-חוץ כמובן מאותה ילדה...
    לגבי התפרצויות הכעס אני חושבת שהגזמתי בהגדרתם נכון יותר לומר שעכשיו היא מביעה את הכעס שלה במין "נהימה" כעוסה מלווה בהבעה כעוסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום

ליאת גרוס
    06/06/2009

שלום דנה
    סליחה שלא עניתי עד כה. אני פשוט לא תמיד מספיקה לבדוק מייל באופן יומי.
    לגבי הנושא. ייתכן ויש לה צורך לא לפעול לפי החוקים.במסגרת הגן. אם כן, זה אומר (אולי) שאתם קשוחים מידי איתה ולא מאפשרים לה למרוד לפעמים. זה נשמע לך ?
    מדאיגה אותי יותר העובדה שלא מתחברת עם בנות אחרות. האם אינה מעוניינת או מפחדת ? האם גם היא חושבת שאחרים מעוניינים בה ? אולי משחקת עם ילדה זו כי חושבת שרק היא תרצה אותה ? אולי מזדהה איתה כסוג של שעיר לעזאזל ? האם ילדה זו אמורה לעלות איתה הלאה בשנה הבאה?
    זה טוב שהיא מביעה כעס בבית, כל עוד זה בפרופורציות. מגיע גם לה. לא ?
    למרות תשובותייך אני עדיין נשארת עם המון סימני שאלה.תתרכזו בילדתך ובצרכיה. היא זו שבוחרת את החברה . היא שמתקשה להתחבר לאחרות. מה לדעתך הבעייה שלה?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותך לתשובתי-שבת שלום

דנה
    05/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה על עזרה
    לילי
    28/05/2009

אודה מאוד על תשובה לשאלתי מתאריך 27.5.09.

לקביעת תור
    סגירה
    אודה על עזרה

הוספת תגובה

• ללילי

נעמה סבג שמש
    31/05/2009

לילי שלום,

נורא קשה לענות בפורום על סיטואציה שכזו. זו לא שאלה נקודתית , היא מאד מורכבת, וללא הכרה מעמיקה יותר עם הדינמיקה בחיי הילד, לי אישית קשה לתת הכוונה.

נסי למקד את שאלותייך,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי בגלל גננת חדשה
    hilasd
    27/05/2009

הבן שלי בן 4 עובר תק' לא קלה, מילד שמח הפך לעצבני ובוכה המון, היום אני חושבת שאולי קיבלתי את התשובה.
    הוא קם בבוקר בא אלינו למיטה שמח, צוחק מאושר, ואז הגיע השאלה היומית איזה יום היום?
    אמרתי לו יום רביעי, היום דורית מגיעה לגן.
    דורית היא גננת מחליפה לגננת המשלימה של ימי רביעי שיצאה לחופשת לידה.
    הבן שלי הגיב בבכי היסטרי, קשה היה להרגיע אותו במשך 10 דק' הוא היה בהסטריה של בכי.
    מיד קמתי והתארגנתי על מנת להגיע איתו כמה שיותר מוקדם לגן ולהיות איתו ועם דורית כמה שיותר.
    בסופו של דבר הגיעה היום הגננת הקבועה שלו.
    עוד אציין כי בשבועיים האחרונים הוא לא נותן לי לעזוב אותו בגן מה שמעולם לא היה, הוא הולך איתי עד השער ואז נתלה על השער ולא נותן לי ללכת.
    הוא ילד מקובל, גם כשאני מגיעה לגן הילדים שמחים לקראתו ומבקשים ממנו לבוא לשחק איתם והוא פשוט נתלה עליי ולא עוזב אותי.
    אחרי המקרה בבוקר אני מפחדת שהגננת היא הסיבה, אז איך בודקים? מה עושים? איך מתגברים?
    המון תודה וכל הכבוד על עזרה נפשית להורים במצוקה :)

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי בגלל גננת חדשה

הוספת תגובה

• בכי הסטרי

ליאת גרוס
    27/05/2009

שלום לך
    במידה ושינוי המצב רוח הוא אכן פתאומי, ייתכן מאד כי הגננת החדשה היא הסיבה או שפשוט קרה לו משהו לא טוב בגן (עובדה כי חושש יום יום ולא רק בימי רביעי). כדאי לאסוף אינפורמציה מהגגנת ומהגננתת המחליפה, מהורים אחרים (אולי עוד ילדים מרגישים כך) ומהילד עצמו. חשוב שהילד ידע כי את מנסה להבין מה המצוקה ושהעניין בטיפול.
    נסי להבין מהילד מה מאיים עליו. בגיל זה הוא אמור להיות מסוגל להסביר אפילו קצת.

אפשרות אחרת שאני רוצה לשלול היא שקרה משהו בבית ולכן הוא מתקשה להיפרד ממך וללכת לגן. אולי מפחד שיקרה משהו רע בהעדרו, או לחילופין שיפסיד משהו חשוב.

קשה לי להציע פתרון מבלי להבין את מקור הבעייה. חשוב להבין את הסיבה למצוקה בהקדם ולטפל בה. יחד עם זאת, אל תשאירי את הילד בבית.

מקווה שהעניין יסתדר במהרה.

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתי לתשובתך

limor
    27/05/2009

עניין הבכי התחיל באמת כשהייתי חולה ונשארתי בבית 3 ימים בלי הרבה יכולת לקום מהמיטה.
    הוא היה מבקש להשאר איתי בבית. אני השתלדתי לקום ולהראות לו שאני הולכת לעבודה. ואז לחזור למיטה.
    השאלה הראשונה כשהוא נכנס הביתה באותו יום אחרי שהיה אצל חבר, אמא היתה היום בעבודה? ואז הראתי לו שאני לבושה למרות שהייתי במיטה.
    מאז כמובן שחזרתי לעבוד אני לוקחת אותו בבוקר לגן בדרך לעבודה.
    הגננת לא יודעת להצביע על משהו שקרה בגן ובנוסף ביקשתי מאחת האמהות שתנסה ל"חלוב" מהבן שלה מה קרה לבני, היא שאלה והוא אמר לה שהוא לפעמים בוכה כי הוא מתגעגע לאמא שלו.
    אותי הוא לא משתף, או שהוא בוכה ולא עונה או צוחק ועושה פרצופים.
    אני מנסה לדובב אותו בכל מיני שיחות והוא לא משתף פעולה.
    שאלתי אותו אם הוא היה עצוב כשהייתי חולה והוא אמר שזה לא משנה לו אם אני בריאה או חולה. (נחמד מצידו :))
    הבעיה הכי גדולה שלי כרגע היא הגננת המחליפה ו- העובדה שגם הגננת הקבועה בגן בחודש 9 ויכולה ללדת בכל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שרוצה את אמא

ליאת גרוס
    29/05/2009

שלום לימור
    הדברים שכתבת רק מחזקים את תחושת הבטן שלי שחלק מהקושי קשור לצורך מופרז של הילד בך עקב סוג של חוסר ביטחון בקשר בינכם או משהו דומה. לא מומלץ לשקר לילד בשום מצב. ייתכן מאד כי הוא ידע שלא הלכת לעבודה והוא גם ידע ששיקרת לו.במצבים כאלה הילד מאבד אמון ובעקבות כך מפתח חרדה. אם אכן חלק מהקושי שלו קשור בכם ההורים, כדאי לנסות להבין מה הקושי (ניתן להיעזר בבעל מקצוע) ואז לטפל בבעיה.
    מצד שני, אם הבעייה היא הגננת המחליפה , חשוב לבדוק שלא קרה לו משהו ספציפי רע בגן בזמן שהיא הייתה. אם כן, צריך להרגיע ולהסביר לגבי אותו מקרה ספציפי.
    אם הבעייה היא עצם החלפת הדמות הקבועה, זהו משהו שעליו להתמודד עימו לבדו. חשוב לשדר לו שזו המציאות והוא יכול להתמודד איתה. חשוב ללות אותו, לבקש מהגננת המחליפה או החדשה לתת לו יותר תשומת לב,אפשר לתת לו פרס על כל פעם שנפרד מהר ומצליח להתגבר. חשוב לעשות את הפרידות קצרות.

מה דעתך?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתי... בהמשך לשאלת מהי דעתי

hilasd
    31/05/2009

קוראים לי הילה, לא לימור, אני פשוט עניתי ממחשב של חברה שהתעקש לשמור על השם שלה ...
    אז ככה... מאוד קשה לי לחשוב שנשבר האמון בנינו.
    אבל מאוד יכול להיות לצערי שאת צודקת. השאלה איך פותרים, האם רק בעל מקצוע יכול?
    לגבי הגן, היום בבוקר הוא שאל אותי איזה יום היום? כשאמרתי ראשון הוא פרץ בבכי שהוא אוהב רק את יום שבת.
    הוא בכה כל הבוקר, היה מאוד עצוב. הוא לא אומר לי לא משתף אותי מה קרה ולמה הוא בוכה.
    הוא רק בוכה לא מדבר.
    בעלי הציע לעשות לוח עם מדבקות, כל יום שהוא הולך לגן ולא בוכה הוא מקבל מדבקה,
    בסוף השבוע אם צבר 6 מדבקות- פרס.
    דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להמשך

ליאת גרוס
    01/06/2009

שלום הילה
    הרעיו של המדבקות הוא רעיון טוב אבל תגדירו מראש שארבעה מדבקות זה מספיק בשביל פרס. שבוע הבא 5 ורק אח"כ כל השבוע. השאלה היא האם הוא ישתף פעולה. לא בטוח
    אם הוא בוכה כתוצאה מהתפנקות, חוסר גבולות או חוסר חשק ללכת לגן, זה יכול לעבוד. אם בוכה כי מאד רע לו בגן או לחילופין אם מפחד להיפרד בגלל חרדה כלהיא הקשורה לקשר איתך או למשהו אחר- אז פרס לא יפתור את העניין.
    כדי לבנות אמון מחדש צריך לבלות זמן איכות עם הילד ולהפסיק לשקר לגמרי.להעביר מסר מרגיע. גם העובדה שלא משתף בכלום מעלה סימני שאלה. ממה הוא כלכך חושש ? מה יקרה אם ילך לגן ? הוא חושש שתעלמי ?
    הוא בוכה והוא במצוקה. לא בטוח שהוא עצמו יודע להמשיג את זה למילים. נראה לי שיש עוד דברים חשובים שאני לא יודעת שהיו מאירים אור על המקרה.
    לדעתי, אם נושא הפרסים לא עוזר, ואת לא רואה שיפור במצבו הרגשי, כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע . אם תראי מגמה של שיפור בעקבות נסיונותייך לבנות אמון - אז תני לזה עוד זמן.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.5 מופנמת
    נטלי
    27/05/2009

יש לי ילדה בת 4.5 מאד ביישנית ומופנמת.
    אתמול קראו לי מהגן ב-10:00 בבוקר שהילדה עם כאבי בטן ובוכה, הגעתי לגן ולקחתי אותה איתי לעבודה. לפתע נעלמו "כאבי הבטן". ובאיזהו שלב במהלך היום היא אמרה לי :
    "אמא, את יודעת למה בכיתי ורציתי שתבואי לקחת אותי?"
    כי אם X יציק לי גם היום בצהרון יזרוק עליי חול ויתן לי מכה"
    *כשמסתיים הגן היא עוברת למסגרת אחרת בגן הסמוך ושם יש ילד שבאופן קבוע מציק לה. הוא ילד שובב שזו ההתנהגות הקבועה שלו.
    יש לציין שהיא אוהבת ללכת ל-2 המסגרות גם לגן וגם לצהרון, ולרוב היא משחקת עם בנים.
    יש לי מספר שאלות:
    איך מגיבים על מקרה כזה, מה לומר לה?
    באילו דרכים אפשר לחזק לה את הביטחון העצמי?
    והאם זה טבעי שהיא אוהבת לשחק רק עם בנים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4.5 מופנמת

הוספת תגובה

• ילד שמציק בצהרון

ליאת גרוס
    27/05/2009

שלום נטלי. מה שעושים במקרה כזה הוא קודם כל לפנות לאחראית על הצהרון ולדרוש שתטפל באותו ילד על מנת שיפסיק להציק. אם לא עוזר יש לפנות (בעדינות בהתחלה) לאמא של אותו ילד ולבקש ממנה שתדבר עם בנה . במקביל אומרים לבתך שיופי שסיפרה ושאם אותו ילד מציק לה שוב חשוב שתספר. כמו כן להמליץ לה להתרחק ממנו ולא לשחק עימו. להבטיח לה שאת ואחראית הצהרון מטפלות בנושא.
    לשאלתך בנוגע לביטחון העצמי אומר כי המקרה הנוכחי אינו מעיד על חוסר ביטחון וכי בגיל זה זה לא מדאיג שהיא מתקשה להתמודד עם ילד גדול חזק ממנה שמציק לה. מעבר לכך חיזוק ביטחון עצמי נעשה ע"י סיפוק של חוויות של הצלחה והתמודדות, לצד חיזוקים חיוביים וזמן איכות הורי.
    ולגבי השאלה האחרונה - זה לגמרי נורמלי שמשחקת רק עם בנים. יש בנות רבות שבוחרות להיות TOM BOY בגיל זה. ברב המקרים הן חוזרות להיות "בנות מן המניין" בהמשך.

מקווה שהילד יפסיק עם הצקותיו
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.5 מופנמת
    נטלי
    27/05/2009

יש לי ילדה בת 4.5 מאד ביישנית ומופנמת.
    אתמול קראו לי מהגן ב-10:00 בבוקר שהילדה עם כאבי בטן ובוכה, הגעתי לגן ולקחתי אותה איתי לעבודה. לפתע נעלמו "כאבי הבטן". ובאיזהו שלב במהלך היום היא אמרה לי :
    "אמא, את יודעת למה בכיתי ורציתי שתבואי לקחת אותי?"
    כי אם X יציק לי גם היום בצהרון יזרוק עליי חול ויתן לי מכה"
    *כשמסתיים הגן היא עוברת למסגרת אחרת בגן הסמוך ושם יש ילד שבאופן קבוע מציק לה. הוא ילד שובב שזו ההתנהגות הקבועה שלו.
    יש לציין שהיא אוהבת ללכת ל-2 המסגרות גם לגן וגם לצהרון, ולרוב היא משחקת עם בנים.
    יש לי מספר שאלות:
    איך מגיבים על מקרה כזה, מה לומר לה?
    באילו דרכים אפשר לחזק לה את הביטחון העצמי?
    והאם זה טבעי שהיא אוהבת לשחק רק עם בנים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4.5 מופנמת

הוספת תגובה

• ראי תשובתי לעי"ל

ליאת גרוס
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתי לתשובתך..

limor
    27/05/2009

עניין הבכי התחיל באמת כשהייתי חולה ונשארתי בבית 3 ימים בלי הרבה יכולת לקום מהמיטה.
    הוא היה מבקש להשאר איתי בבית. אני השתלדתי לקום ולהראות לו שאני הולכת לעבודה. ואז לחזור למיטה.
    השאלה הראשונה כשהוא נכנס הביתה באותו יום אחרי שהיה אצל חבר, אמא היתה היום בעבודה? ואז הראתי לו שאני לבושה למרות שהייתי במיטה.
    מאז כמובן שחזרתי לעבוד אני לוקחת אותו בבוקר לגן בדרך לעבודה.
    הגננת לא יודעת להצביע על משהו שקרה בגן ובנוסף ביקשתי מאחת האמהות שתנסה ל"חלוב" מהבן שלה מה קרה לבני, היא שאלה והוא אמר לה שהוא לפעמים בוכה כי הוא מתגעגע לאמא שלו.
    אותי הוא לא משתף, או שהוא בוכה ולא עונה או צוחק ועושה פרצופים.
    אני מנסה לדובב אותו בכל מיני שיחות והוא לא משתף פעולה.
    שאלתי אותו אם הוא היה עצוב כשהייתי חולה והוא אמר שזה לא משנה לו אם אני בריאה או חולה. (נחמד מצידו :))
    הבעיה הכי גדולה שלי כרגע היא הגננת המחליפה ו- העובדה שגם הגננת הקבועה בגן בחודש 9 ויכולה ללדת בכל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה עניתי במקום הלא נכון :)

limor
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה במשפחתון.......אמא מיואשת
    סיגל
    27/05/2009

שלום שמי סיגל והבן שלי בן 10.5 חודשים, עד עכשיו לא עבדתי והוא היה כול הזמן איתי וקשור אליי, בעוד כשבוע אני יוצאת לעבוד והחלטתי להכניס אותו למשפחתון יחד עם בני השני בן 2.5 שנמצא שם כבר מגיל 8 חודשים. החלטתי לעשות אז זה בשלבים כדי שיתרגל. הבאתי אותו היום לגן ישבתי איתו שם חצי שעה הוא התבכיין קצת ואז נרגע והחל לשחק, הגננת אמא שאני אעשה סיבוב של חצי שעה ואחזור לקחת אותו. כאשר חזרתי לגן שמעתי מבעד לדלת שהוא ממש בוכה בקול היסטרי, כשפתחו לי את הדלת הוא היה בידיים של הגננת והבנתי שהוא בכה כול הזמן כשהייתי בחוץ, הוא היה כ"כ עייף מהבכי שכבר לא היה לו כוח לבכות, ישר לקחתי אותו והרגעתי אותו, חיבקתי אותו חזק ובכיתי כמובן ביחד איתו, כול פעם ששיחררתי אותו קצת מהחיבוק הוא החל לבכות ממש חזק. אני מרגישה ממש רע ולא יודעת מה לעשות, ואני יודעת שזה היום הראשון שלו הוא צריך להסתגל למשפחתון לגננות ולילדים אבל אני מרגישה שהוא חושב שנטשתי אותו. כול "היועצים" סביבי החלו לומר לי שאם הוא יבכה כ"כ חזק עלול להגרם לו נזק פסיכולוגי, אני כבר ממש מיואשת ומפוחדת ולא יודעת מה נכון ומה לא.
    בבקשה תעזרו לי בנושא הזה כול פעם שאני חושבת על זה אני בוכה(וזה לא ההורמונים)
    בתודה מראש
    סיגל

הוספת תגובה

• כניסה לגן

נעמה סבג שמש
    27/05/2009

סיגל שלום,

אני מאד מבינה לליבך, אך עלייך לדעת שאם תעשי את התהליך בצורה הדרגתית ונכונה יהיה לשניכם קל יותר.
    בנך נמצא בגיל בו חרדת הנטישה וחרדה מזרים באה לידי ביטוי.
    אין צורך לעזוב ילד כבר ביומו הראשון.
    חשוב שיכיר קודם את המטפלות. תהיי שם יומיים יחד איתו, בלי לעזוב. ביום השלישי תצאי,, זאת לאחר שהוא רואה שאת מאפשרת להן לחתל אותו כשאת נוכחת וכו'.

פירוט על כך ישנו במאמר המפורסם באתר זה, או באתר שלי.
    חשוב שתקראי ותעכבי איך כדאי ורצוי לעשות זאת בשלבים.

בהצלחה!

אשמח להתעדכן,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק רק בגן
    לילי
    27/05/2009

בני בן יחיד בן , כמעט בן 5.
    החל ללכת לגן בגיל 3.
    בבית - הילד קצת חצוף, משתולל, קשה להציב לו גבולות. הילד מאוד חזק.
    בסך הכל הילד בסדר בבבית.
    ההשתוללויות מתחילות יותר כאשר משעמם לו. כאשר לילד יש תעסוקה - הוא ילד מקסים.
    מחבק אותי, מנשק, משמיע דברי אהבה כלפיי. התנהגות זו היא בדרך כלל רק כלפיי.
    את האבא גם מנשק לפעמים - בייחוד כאשר בעלי מבקש ממנו, לאחר סולחה בינהם.
    בעלי חסר סבלנות ורואים זו בהתנהגותו.
    הילד הפסיק לפני כמה חודשים לקרוא להוריי סבא וסבתא. כאשר הוא מדבר איתי עליהם הוא מכנה אותם "ההורים שלך", "אבא שלך", "אמא שלך".
    לגביי הוריי בעלי - בעבר קרא להם בשמם הפרטי וזה פסק. היום הוא יכול להגיד "ההורים שלך בטלפון"
    הילד לא נחשף בבית לילדים אחרים. והקשרים הבודדים שלנו ההורים נעשו מחוץ לבית.
    הילד עד כה היה די מבודד ובילה רק במחיצתנו ההורים והסבא והסבתא מכל צד.

הבעיה מתחילה בגן- הילד התחיל גן חדש השנה. גן פרטי עם 28 ילדים ו-3 אנשי צוות.
    הילד מאוד לבד. לפני כחודשיים התחלנו להפגיש בינו לבין ילד אחר מהגן. עכשיו יש לילד לפחות חבר אחד. 3 ילדים נוספים הזמנו והיה בסדר, אך אין לכך המשך בגן.
    הבעיה שהילד משתק את עצמו בגן. הוא לא הולך בלי שיתנו לו יד, לא מדבר, לא מצייר, לא מדביק.
    הוא לא מוכן לשלוח יד לדברים בכלל. הידיים צמודות לגוף. בגלל שהילד לא הולך בגן הוא עושה על עצמו לפעמים פיפי. הוא לא מדבר ומבקש עזרה.
    עם הילד שהתחבר, המפגש בגן קורה רק כאשר החבר בא ונותן לבני יד וגורר אותו אחריו.
    הילד משחק עם אותו ילד בחצר, אך כאשר נכנסים לגן הילד שוב משתק עצמו.
    התחלנו טפול אצל פסיכולוגית קלינית לפני 4 חודשים וזה לא עוזר. הילד בא לשעה, משחק על השטיח ואנחנו הולכים. היש עוד משהו שצריך לעשות?
    הילד מאוד נבון, לדעתי הרבה יותר מהממוצע. שנה הבאה היא שנה קריטית. אם הילד לא מזיז רגליים וידיים, איך יעלה לכיתה א'?
    אני לא מבינה מה קורה בגן. בבית הילד בסדר - מדבר, צוחק, מתעניין, משתולל.
    בגן הקודם - הילד לא שיחק עם ילדים , אך ענה לגננת כשהיא דיברה.
    היו קצת בעיות, אך הן נהיו מפלצתיות השנה.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק רק בגן

הוספת תגובה

• שיתוק רק בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/06/2009

לילי שלום,
    כנראה ששאלתך לא נותרה מיותמת ללא תגובה סתם כך. קשה לייעץ דרך האינטרנט בבעיה כ"כ מורכבת, במיוחד כשאתם כבר נמצאים בטיפול פסיכולוגי. תהליך כזה אורך זמן ודורש היכרות בין הילד למטפלת. אני מאמינה שאם יש לו קשיים ביצירת קשר עם ילדים שאינו מכיר, ייתכן שגם הפסיכולוגית והוא צריכים להשתדל מאוד על-מנת ליצור קשר ולהתחיל תהליך טיפולי.
    אני מציעה שתפנו לפסיכולוגית ותשוחחו עמה על כך - לדבר על הציפיות שלכם והמתח הרב בו אתם שרויים, ולשמוע ממנה על העבודה שלה עם הילד והתרשמותה ממנו. חשוב לציין שאנו הפסיכולוגים מורגלים בהתמודדות עם ביקורת ותהיות לגבי הטיפול, כך שאין מה לחשוש מלשוחח על הנושא ישירות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בבוקר
    מילי
    27/05/2009

ביתי בת ה-7.5 בכיתה ב' סובלת מבעיות קשב מסרבת לקחת רטלין בכל צורה אפשרית בדר"כ אני נותנת לה את הכדור בכח מחוסר ברירה(כשהתחנונים שלי לא מועילים) .
    מסרבת לקום בבוקר ,לאכול ולשתות בורחת לשירותים והכל כדי להמנע מלקיחת הכדור מגיעה כל יום בסביבות 09:00 לבית הספר המצב מתסכל מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בבוקר

הוספת תגובה

• רטלין

נעמה סבג שמש
    27/05/2009

האם דיברת איתה על הנושא? האם בדקת מדוע היא לא מעוניינת לקחת את הכדור?

האם הסברת למה מה עומד מאחורי לקיחתו, מה המשמעות ומה משקל לקיחתו?

אולי יש סטיגמה לגבי לקיחת הכדור ולכן היא נמנעת?

נסי להבהיר לה את הדברים ולעבוד עימה בשיטת התמלוגים. לתת פרס על כל 7 מדבקות- 7 ימים בהם לקחה את הכדור.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10 עם חרד ומדוכא
    אמא מתוסכלת
    27/05/2009

שלום רב ! בני הבכור, בן 10, תלמיד כיתה ד. ילד מאוד נבון ומאוד מאוד רגיש. מאז היותו קטן מאוד נוכחנו לגלות שהדימוי העצמי שלו מאוד נמוך, ותמיד השתדלנו (בעיקר אני, לבעלי יש פחות סבלנות ממני) לתת לו הרגשה של חום ואהבה, חיזוקים ועידודים. לעתים, כאשר נתקל בקושי מסויים, או לאחר שאנחנו כועסים עליו, הוא משתמש במילים כמו "אני מכוער", "אני טיפש", לפעמים אפילו "למה נולדתי בכלל, עדיף היה לי למות", "איזה חיים גרועים יש לי" ... ממשפטים אלו אני נלחצת כי גם אני סבלתי מדימוי עצמי מאוד נמוך בילדותי ובבגרותי והנושא קרוב מאוד לליבי. בעלי טוען שזו דרכו של הילד למשוך את תשומת ליבי, אך אני יודעת בתוך תוכי שבעלי טועה ושהילד משדר מצוקה שאין להתעלם ממנה. כתוצאה מהדימוי העצמי הנמוך הוא סובל רבות מבעיות חברתיות, דבר שמשפיע כמובן על מצב רוחו.
    ועכשיו הגענו לנושא החרדות ... בני מתלונן על לחצים בחזה ובבטן כאשר נכנס למיטתו, נכנס לפאניקה ורק כאשר אנחנו יושבים איתו בחדר וממתינים עד שיירדם (לפעמים זה יכול לקחת גם מעל שעה) הוא נרגע. אינו מוכן להישאר לבד בבית מעבר למספר דקות, לדבריו הוא מפחד מפורצים וגנבים. נכנס לרעד ושוב מופיעים הכאבים בחזה. אנו היינו איתו בטיפול אצל פסיכולוגית קלינית המטפלת בילדים ובמבוגרים, "שפכנו" המון כסף, ולצערי .... נדמה כי הכל היה לחינם. לא ראינו תוצאות.
    המצב כיום הוא מאוד מתסכל, אנחנו כבר נטולי אנרגיות, לא יודעים לאן לפנות ומה עוד אפשר לעשות. מה גם שתמיד יש לנו הרגשה שאחיו הצעיר יותר סובל מחוסר תשומת לב מאחר שאת רוב הזמן אנחנו מקדישים לשיחות ועימותים עם הבן הגדול.
    אשמח לקבל את עצתכם, מהו הטיפול הנכון והאפקטיבי ביותר במצבים מסוג זה, מכיוון שעודף זמן וכסף אין לנו .... וכבר בזבזנו המון .... ללא תוצאות.
    המון תודה, אמא אוהבת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10 עם חרד ומדוכא

הוספת תגובה

• לחברה שלי היתה אותה הבעיה עם בנה

אמא לבן 5
    27/05/2009

והיא היתה אצל מישהי שמטפלת בשיטת NLP ואחרי 3 מפגשים בלבד הילד ממש השתפר.
    צריך לבדוק טוב טוב כי יש הרבה מטפלים ולא כולם טובים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך אמא יקרה

אמא מתוסכלת
    02/06/2009

באיזה איזור חברתך מתגוררת ? אשמח ללכת למטפל בעל המלצות
    אולי במקרה יהיה לי מזל ותאמרי לי ... שבאיזור חיפה / הצפון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חרד ומדוכא

ליאת גרוס
    27/05/2009

שלום לך
    נשמע כי אכן בנך סובל. ייתכן מאד כי חוסר הביטחון, העצב, והחרדות קשורים זה לזה וטיפול נכון יוכל לתת מענה לשלושתם. לצערי איני יכולה לתת עצה קטנה בפורום ולפתור את הכל. אין מנוס מהתערבות מקצועית מעמיקה יותר וכנראה "נפלתם" לא טוב בפעם הראשונה.
    אני ממליצה קודם כל לפנות לפסיכולוגית בית הספר. לדעתי אתם זכאים למספר פגישות הדרכת הורים ואולי אפילו טיפול לילד (תלוי בפסיכולוג ובמדיניות השירות בתחנה) - כל זה ללא תשלום. במידה ואינה יכולה לסייע, בקשו ממנה הפנייה לפסיכולוג .
    לדעתי האישית, פסיכולוג חינוכי, הפועל בגישה משפחתית מערכתית, תוך שימוש בכלים קוגנטיביים הוא הכתובת הכי יעילה אם רוצים לחסוך זמן וכסף. לא כדאי לפנות (שוב לדעתי האישית) לפסיכולוג שאינו מדריך גם את ההורים (או לפעמים אפילו רק את ההורים).
    בנוסף, תאמרי לבעלך כי גם אם הילד אומר דברים אלו על מנת לקבל תשומת לב (וזה בהחלט ייתכן), עצם השימוש בדרך הזו מעידה על קיומו של קושי, אל תוותרי. ניתן לעזור לו בלי להוציא הון .

בהצלחה

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

אמא מתוסכלת
    02/06/2009

תודה מקרב לב על התשובה
    מערכת החינוך, או לפחות בית הספר אליו הולכים ילדיי, אינה נראית לי כאופציה לצערי הרב.
    אשמח לקבל הצעות/המלצות על שמות של אנשי מקצוע אליהם לדעתך יהיה כדאי לי לפנות, באיזור חיפה והצפון.

שוב המון תודה
    ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג בחיפה

ליאת גרוס
    02/06/2009

שלום לך
    לתערי אני לא מכירה פסיכולוג באזור הצפון. נסי להעלות בקשתך כשאלה חדשה בפורום, אולי מישהו אחר מכיר.
    סליחה, ובהצלחה
    ליאת גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים
    כרמל
    26/05/2009

יש לי ילדה בת שנתיים ומאז שהכנסנו אותה לגן כשאנחנו מחזירים אותה הביתה היא מסרבת להוריד את הבגדים והנעליים בכל תוקף ובוכה בהיסטריה לא ידוע מדוע זה קורה שאלנו את הגננת האם מחליפים לה בכוח והיא טוענת שלא נטיותי להאמין לכל אדם עד שהוא נתפס במעשיו לכן פניתי אליך על מנת לקבל אולי מענה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים

הוספת תגובה

• מסרבת להוריד בגדים

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום כרמל.
    לא ברור מדוע ביתך מסרבת להוריד בגדים . לא בטוח בכלל שזה קשור להחלפת בגדים בגן.
    ייתכן שהמעבר בין הגן לבית קשה לה (זה מאד שכיח) והיא זקוקה לזמן להרגע או לחילופין לבכות כדי להרגע . את בגדי הגן לא כדאי להוריד ישר כשמגיעים הבייתה. תני לה זמן... אולי הכי טוב לפני המקלחת של הערב. כשחוזרים הבייתה כדאי לשבת קצת, להתחבק. אולי ממתק קטן .
    אולי את אוהבת ישר להוריד את בגדי העבודה כשאת חוזרת הבייתה וזה מקל עלייך את המעבר. עבורה זה אחרת. תנסי. מה דעתך ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לפרידה בת חמישה ימים
    אלונה
    26/05/2009

שלום,
    בני בן שנתיים, ילד מקסים שכבר ישן בעבר למשך לילה בבית הוריי. בעוד כשבועיים בן זוגי ואני מתכננים טיול בן חמישה ימים. בני ישאר בבית הוריי, מקום המוכר לו היטב. ואולם, הייתי רוצה לדעת איך ניתן להכין אותו בצורה הטובה לפרידה: האם ומתי להתחיל לדבר על כך? מה אוכל לעשות כדי להקל עליו ? האם רצוי לדבר איתו בטלפון? אני חייבת להדגיש כי בני מאוד קשור לשנינו (לבן זוגי ולי) והוא ילד נבון וחם (כך שהוא גם אוהב את סבא וסבתא). אשמח לתשובתכם, אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לפרידה בת חמישה ימים

הוספת תגובה

• נסיעה לחמישה ימים

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום אלונה. קודם כל, סעי לשלום וחזרי בשלום. ילדים מתמודדים עם פרידה מההורים למספר ימים, בעיקר כאשר הם עם סבא וסבתא אותם אוהבי ם ובביתם רגילים להיות. גם אם יהיה להם מעט קשה, סביאר שיחזרו לעצמם מספר ימים אחרי שתחזרו .
    כדאי לדבר איתו יום יומיים לפני ולהסביר לו שיהיה אצל סבא וסבתא כמו הפעם ההיא ושאחרי כמה ימים אתם תחזרו. חשוב לא לשדר לו מתח או חששות מצדכם לפני הנסיעה. ספרו לו על דברים כפיים שיעשה עם סבא וסבתא. קחי לסבא וסבתא משחקים, ספרים וקלטות שמכיר. אולי אפילו שמיכה שקשור אליה או חפץ מסויים.
    נראה לי שעדיף לא לדבר איתו בטלפון כי זה עלול להקשות. את יכולה לנסות פעם אחת ולראות כיצד מגיב.
    חשוב - ייתכנו כמה ימים רגישים יותר דווקא לאחר חזרתכם. יש מקרים בהם לוקח זמן לילדים להתרגל אליכם או לחזרה למציאות בבית.אז הם מוציאים את כל המתח שצברו כשההורים לא היו. חשוב לא להתרגש. לתת לגיטימציה לרגשותיו, ולחזור לשגרה.

תהנו מאד בטיול ו... בלי ייסורי מצפון...

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה