פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5.5 עם התקפי כעס
    תותית
    12/05/2009

שלום רב,

בני בן 5.5 בכור עתיד לעלות בשנה הבאה לכיתה א'
    לכאורה ילד מקסים אהוד על חבריו מחונך אוהב יצירה מאותגר ע"י חוג שחייה אוהב מחשב מרוכז במפגשי הגן אך יחד עם זאת רגיש במיוחד.
    בנוסף יש לו אחות כבת 2.5 ולאחרונה שמנו לב לכך שיש לו התקפי זעם מיוחדים בהם הוא מרבה לזרוק חפצים שיש לידו ולהשתולל בפראות
    הגננת הסבה את תשומת ליבנו לדוגמא שהייתה במיפגש האחרון כשהם נכנסו החברים שמרו מקום לילד אחר מהגן וזהו ילד שבני מאוד קשור אליו(ילד גמד אשר נקשר לבני ןבשבלו בני הוא כמו "אלוהים" הוא נורא אוהב לעזור לו מביא לו את הקוביית עץ ע"מ שיוכל לעלות לכיסא המפגש וכ"ו)
    וכשראה את הנעשה נורא כעס כי הוא נורא רוצה שחברו ישב ליידו החל לזרוק את הכיסאות שהיו והגננת נאלצה להוציאו לחבקו ב"חיבוק דב" לכמה דקות עד שנירגע לבסוף ביקש סליחה וחזר לעצמו
    הגננת פנתה אליי ואמרה שהיא לא רוצה שהוא ייפגע מהעלייה לכיתה א' ושצריך לעבוד איתו בנושא של טיפול רישי ושליטה בכעסים.
    בבית הוא מתנהג כך גם כשהוא כועס ואנחנו מענישים אותו בחדר הוא הופך את כל הכריות זורק את השמיכות וכ"ו
    עם אחותו הוא מסתדר טוב אך תמיד קורה שהיא משחקת במישחק שלו הוא תמיד אבל תמיד יחטוף לה בצורה אגרסיבית
    בבקרים הסיפור יכול להרקיע שחקים עד שהוא זז קם מתמתח פתאום כואב לו ברגליים ולא יכול להתלבש ואז זה גורם ללחץ בבוקר ותמיד זה נגמר בבכי שלו
    אני אובדת עצות כמה אפשר להעניש אותו הוא תמיד מתפייס ותמיד יחזור על אותה התנהגות
    אנא אם יש עצה אשמח לשמוע וליישם
    (סליחה על האורך)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5.5 עם התקפי כעס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת...

תותית
    12/05/2009

אני מוסיפה ואומרת שככל שיש לו התנהגות כזו הוא אינו מקלל ואינו מעיז להרים עליי יד
    ותמיד אני דואגת לחזק אותו מילולית על התנהגות של יום טוב ומרעיפה עליו מחמאות
    וכשאנחנו עושים לו שיחה על ההתנהגות הלקוייה שלו הוא משפיל את עיניו ונאטם לרגע
    כי הוא מבין שעשה מעשה לא טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפעולה למילים

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

אני חושבת שחלק משמעותי מהעבודה נעשית והוא גינוי של הבעת כעס בדרכים שמזיקות לו ולסביבה. חסרים שני חלקים נוספים שצריכים לבוא לידי ביטוי בתגובה שלכם כהורים במצבים אלו. האחד כיצד אפשר בכל זאת לבטא כעס, תסכול, חוסר אונים, מה הוא יכול לעשות ברגעים אלו שיבטא וישחרר את כעסיו מחד אך מבלי לפגוע בעצמו או בסביבה. שנית הוא שלאחר רגיעה כדאי לנסות להמשיג לילד מה עורר בתוכו את הרגש הזה למשל "נורא נבהלת שהחבר הטוב שלך הלך לשבת ליד אחרים , פחדת שעכשיו לא יהיה יותר חבר שלך" או לחלופין "זה קשה שצריך לחלוק צעצוע עם האחות וזה בטח ממש קשה לחכות לתור" אמירות כאלו ואחרות יעזרו לו להמלילי חוויות רגשיות שכרגע אין לו מילים עבורם ולכן הם גוררות תגובה רגשית עוצמתית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר ו...

תותית
    12/05/2009

ערכתי עימו שיחה לפני כמה ימים על המצב וסיכמנו שכשהו מרגיש שהוא כועס הוא פשוט הולך לשבת בצד וחושב על הנושא
    האם את חושבת שהנושא מצריך טיפול אינטנסיבי יותר אצל פסיכולוגית טיפול ריגשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

תנסי את מה שהצעתי לך, ותראי אם הפתרון של לשבת בצד משנה קצת ואם לא אז כדאי לפנות ( תני לזה זמן של חודשיים לפחות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ-דחוף
    nurit
    12/05/2009

שלום רב,בני בן השנתיים וחצי[תאום]מיתאפק כשהוא צריך לעשות קקי בחיתול ממש רוקד לו עד שאינו יכול לעצור מלווה בבכי למרות שהקקי רך {אנחנו נותנים לו אבקת פגלס שמרככת את הצואה-הוא מודע ואומר לעצמו שהקקי רך ושהוא לא פוחד מהקקי ועדין אותו דפוס היתנהגות ממשיך]פיפי הוא עושה לבד בשירותים.אף פעם לא ניסיתי לגמול אותו הכל התחיל לפניי חצי שנה שבאמת היתה לו עצירות עד כדי שראיתי סימנים של דם ופניתי לרופא שבדק ואין פיסורה ונתן לנו את הפגלאס שמרכך מאוד את הצואה ואין יותר סימניי דם או כאב נותר לו הפחד לעשות.בימים אלו התאומה שלו ניגמלת בבית ובגן כבר הולכת עים תחתונים והוא לא מיתבקש רק צופה שהוא ביקש גם תחתונים שמתי לו אבל למחרת הוא ביקש חיתול אז הסכמתי והיום הוא הלך לגן עים חיתול כבקשתו.בזמן שהוא צריך קקי אני מאוד משתדלת לא להגיב להתעלם ורק אומרת לו שאים כואבת הבטן הוא כבר יודע מה צריך לעשות.לאחר שהוא עושה אני נותנת לו חיזוק חיובי חיבוק או בוא נחליף את הקקי החמוד.ילד עים הרבה שימחת חיים ומאוד פעיל.הוא מכיר את קלטת בלי חיתולים של חני נחמיאס

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ-דחוף

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

מאד יכול להיות שלאור העצירויות של העבר נותר בו פחד שכל יציאה תהיה כואבת. היבט נוסף הוא תפיסה של ילדים לגבי צואה חלק מהילדים חושבים שזהו איבר מגופם ונורא נבהלים בחלק מגופם מתפרק מהם, יכול להיות שבנך מתאפק בנסיון לשמור על גופו שלם. אני חושבת שהצפיה בצד באחותו וההתיחסות האוהבת והסבלנית שלך יעשו את שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 6. מפחדת לעשות קקי.
    יעל
    12/05/2009

לפני 3 שנים הייתה לבתי עצירות קשה שגרמה לה כאב רב. מאז היא מפחדת לעשות קקי. היינו אצל גסטרו ילדים ומאז היא שותה כל בוקר אבקה שמרככת את הצואה. כמו כן, היא מטופלת בטיפול הומאופטי. ובכל זאת, מתאפקת שבוע ויותר עד שהיא לא מצליחה יותר להתאפק ואז עושה כמה פעמים באותו יום ולמחרת שוב מפחדת ולא עושה שבוע. זה מגיע למצב של חרדות קשות. בכי ורעידות. בזמן ההתאפקות היא רוב הזמן שוכבת או פשוט נרדמת כדי לברוח. אנחנו כבר חסרי אונים. כואבים בשבילה ולא יודעים מה עוד לעשות. מישהו הציע לנו לקחת אותה לטיפול התנהגותי. לא בדיוק יודעים איך זה עובד ובפרט עם ילדים ואם זו התשובה. אין לנו ספק שהבעיה היא רגשית ולא פיזית. כבר 3 שנים שלא כואב לה כשהיא עושה ועדיין היא פוחדת מכך שיכאב לה. מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6. מפחדת לעשות קקי.

הוספת תגובה

• פחד מקקי

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

בהחלט הייתי מציעה לפנות לטיפול. טיפול התנהגותי עם ילדים עוזר לשנות דפוסי התנהגות ויש מטפלים המתמחים בטיפול מסוג זה בילדים. טיפול רגשי מטרתו לבדוק את הפחדים של ביתך (שכנראה ברובם פחדים לא רציונלים) ובליווי של הדרכת הורים לסייע לה להתגבר על פחדים אלו.
    (ראי גם תשובה שכתבתי ל-nurit בנושא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מיואשת
    אודי
    11/05/2009

שלום רב,
    אני אמא לשני בנים בני 5 ו - 2.5 מאוד שובבים כל רגע פנוי להם הם רבים מכים אחד את השני ומתגרים אחד בשני, הם מאוד עקשנים תמיד בבית יש צעקות ומריבות אין נחת ושקט אני תמיד מנסה להעסיק אחד מהם בעיסוק מסויים אך לשווא,
    אני חסרת כוחות ולא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג איתם.
    גם כאשר אנו יוצאים לסבים או לחברים תמיד נוצר מצב שאחד מהם מתווכח או רב עם אחד הילדים ולא מקשיבים לי אין לי רגע של מנוחה ואני ממש על סף הייאוש אנא עיזרי לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מיואשת

הוספת תגובה

• מריבות בין אחים

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

אהלן,

קשה להגיב למצב שבו את מתארת כי אין רקע המדבר על התנהלותך ותגובותייך במצבים השונים.
    לא תיארת מה את עושה ואיך הם מתנהגים כל אחד בנפרד.

אשמח לקבל יותר פירוט בכדי לעזור.

אוכל רק לומר שלנו כהורים יש השפעה ניכרת על היחסים בין האחים.
    בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמא המיואשת מאתמול

אודי
    12/05/2009

היי נעמה קודם כל אני נהנית מהפורום ותודה על התגובה המהירה.
    ולעניין הילדים מאוד חכמים ונבונים כשהם לבד ניתן יותר להסתדר איתם הם משתפים פעולה בכל דבר, עם הקטן קצת יותר קשה הוא מאוד עקשן דוגמא קטנה הוא לקח ספר מהחדר והתחיל לזרוק אותו לכל עבר ביקשתי ממנו שיחזיר למקום הוא בעט בספר ואמר לי תרימי , כעסתי עליו קצת הרמתי את הקול אך לא עזר כלל.
    ההתמודדות שלי איתם מאוד קשה כי אני כבר לא יודעת איך להגיב להתנהגות שלהם,תמיד יש מריבות בניהם אני מנסה לא להכנס תמיד באמצע אבל זה מגיע לאלימות אחד כלפי השני, כשאני כועסת על הגדול ומבקשת ממנו להפסיק או להעסיק את עצמו הוא פשוט צוחק ועושה לי פרצופים.

איך אני צריכה להגיב ב מצבים כאלה, כי אני כבר לא יודעת איך להתמודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בין אחים

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

שלום,
    חשוב לדעת אם המריבות קורות בנוכחותך- במידה וכן, הרצון הוא לערב אותך ולגרום לתסיסה.

כל עוד אין אלימות בין הילדים לא הייתי מתערבת.
    יותר מזה, הייתי יוצאת בהפגנתיות ונותנת להם להתמודד. כשיראו שאת משנה גישה, אולי גם הגישה לסוג המריבות תהיה שונה.

מעבר למריבות ביניהם- האם כך סמכותך ברורה. האם הגבולות בבית ברורים? האם יש חוקים וכללים שכולם יודעים מה מותר ומה אסור? ומהם ההשלכות של אי קיום החוקים?
    אלה הם דברים שיכולים לעזור.

מעבר לכך יש לבדוק מה ההשפעה שלך כהורה על המריבות.
    בהצלחה1

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה-6 בגן חובה. ילדה חכמה
    א.
    11/05/2009

ביותר (קוראת שוטף, פותרת תרגילים בראש ברמת כתה ב'), אך אימפולסיבית ומאד שובבה. היא נגררת בקלות אחרי כל מעשה שובבות בגן ומאד משתוללת. כמו כן, היא מתקשה מאד לדחות סיפוקים ובעיקר בכל הקשור אלי (היא מצפה ממני להיענות לה באופן מידי לכל דבר), ולממתקים. היא מעט שמנמנה לגילה ואנו מחנכים אותה לתזונה בריאה ומגבילים לה את הממתקים לאחד ביום לבחירתה, אולם אם מזדמן לה להיות ליד ממתקים באופן חופשי, היא אינה מסוגלת להפסיק. במדורה, למשל, עמדה ליד שולחן הכיבוד ואכלה לפחות 5 חתיכות עוגת שוקולד. מה שהכי הדאיג אותי היה האירוע האחרון, היינו בגן השעשועים והיו שם שקיות זבל גדולות ובפנים שאריות של "בית ממתקים" שהוכן, כנראה, בפעילות במדורה שהיתה שם אתמול. לפתע גיליתי שבפיה ביסקויט מרוח שוקולד שלקחה מהשקיות. הייתי מצפה מילדה כ"כ חכמה להבין שמדובר בזבל ולכן התחושה שלי היא שהיא שוב לא יכלה לשלוט בעצמה. מה עושים? האם המצב המתואר מחייב פנייה לטיפול?

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לד"ר שרביט: האם יש לך

א.
    11/05/2009

הסדר עם קופ"ח כללית או ביטוח של חברת הראל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרמתי אי הבנה. השאלה לכל הצוות

א.
    12/05/2009

אודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לכל השאלות

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/05/2009

א. שלום,
    את מתארת מצב מעט מורכב, שעשוי לרמז על עיסוק מוגבר שלך ושל הילדה באכילה ובמראה הגוף. לכך נקשרים עניינים של הישגיות ושל גבולות, אשר גם הם מקבלים תשומת לב רבה בביתכן.
    האירוע שהתרחש בגינה מעלה את החשש שנושא האכילה, והגבלתה לאי-אכילת ממתקים ומאכלים "אסורים" בפרט, עלול להביא את בתך להתנהגויות שיש בהן סיכון מסוים.
    לאור מה שתיארת, נראה לי שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג המטפל בילדים, על-מנת להפחית את עוצמת המאבקים ההדדיים סביב נושא האוכל. מנסיוני בתחום קשר אם-ילד והפרעות אכילה, כדאי לגדוע את התהליך בעודו באיבו.

לגבי שאלתך השנייה, כיום אני מקבלת מטופלים חדשים במסגרת קליניקה פרטית בלבד.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דיאטנית המתמחית בנושא תספיק?

א.
    12/05/2009

עלות המפגשים עם פסיכולוג גבוהה מאד ודרך הקופה זמן ההמתנה ממושך ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול דיאטני לעומת פסיכולוגי

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/05/2009

א. שלום,
    העלות הכספית של טיפול פרטי היא אכן גבוהה ביותר. אולם לטעמי בנושא הספציפי לגביו פנית, איש המקצוע המתאים הינו פסיכולוג. וזאת כיוון שלא מדובר בילדה שזקוקה לתפריט, או בהורים הזקוקים להנחיות תזונתיות, אלא יש כאן שאלות רגשיות - מהי העמדה שלכם כלפי הילדה כאשר היא אוכלת ממתקים, מה החשיבות של נושא הגבולות בבית, באיזו מידה יש חשיבות לרזון ולמראה חיצוני במשפחתכן, כמה האכילה היא מוקד המאבקים בבית וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתת לילדה לראות את הקבר
    אייל
    11/05/2009

שלום,
    בתי בת 4.
    סבה (אבי אשתי) אליו היתה קשורה נפטר לפני מספר ימים. הסברנו לה שהוא לא יחזור יותר ושהוא הוטמן באדמה ולא מרגיש כלום יותר. היא התקוממה ודרשה שנחזיר אותו. הסברנו לה שזה סופי ושלא ניתן לעשות כלום אינני משוכנע שהיא תופסת את זה אבל היא מבקשת לראות את הקבר.
    האם לאפשר לה לראות את הקבר ? האם לתת לה לראות את הקבר גם לפני שהושמה מצבה ?
    תודה
    אייל

הוספת תגובה

• ביקור בקבר סב

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

אני חושבת שביתך מנסה לתפוס ברמה קוגנטיבית ורגשית את מושג המוות והאובדן. המסרים שהעברת על סופיותו של האדם חשובים מאד. נשמע שהיא מחפשת דרך להפרד מאדם אהוב שהיה משמעותי עבורה. לא חובה לבקר בקבר כדי לאפשר פרידה טובה ולכן זו החלטה שלכם ההורים מהכרותכם עם בתכם. איני יודעת להעריך מפה את כוחותיה של הילדה . אם הילדה מדברת ומשתפת אותכם הרי שזהו כוח גם אם היא משתפת ברגשות כואבים ולא פשוטים , אתם יכולים לסמוך עליה שתשתף אתכם בחוויות שלאחר הביקור בקבר. רצוי לבקר אחרי שיש מצבה שזהו משהו מוחשי יותר. כדאי ללכת לא כחלק מטקס אלא בנפרד ועם מישהו שיהיה קשוב לסקרנותה ולכאבה. אולי האם שמתאבלת בימים אלו רגישה יותר ועדיף שאתה תקח אותה. יש להתייחס באופן ענייני למה שמסקרן אותה- שאלות שמסקרנות ילדים בגיל כזה היא נסיון להבין את ההבדל בין גוף לנפש (האם כואב לו עכשיו, האם הוא שומע אותי מדברת אליו, אם אני דורכת על המצבה האם הוא מרגיש זאת). חשוב להדגיש בפניה שזהו מצב סופי ובלתי הפיך ולתת לה דרכים שיאפשרו לה לזכור ולשמר את הסב בזכרונה אלבום תמונות שלהם יחד, דברים שאהב לעשות, מזכרת מיוחדת שקיבלה ממנו וכולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מותשת..
    סמדר
    11/05/2009

שלום, אני אמא לשלושה בנים מקסימים , הגדול בן חמש האמצעי בן שנתיים והקטן בן 7 חודשים..הבעיה שלי היא עם האמצעי , רותם, רותם ילד מאוד חכם ונבון ילד פעיל ושובב ומאוד מאוד עקשן..כך שיוצא שכל הבית סובב סביבו לפי ה"קריזות" שלו,
    הבעיה היא כזו, ראשית יש לי בעיה איתו שנראה לי שאפשר לכנותה כ"חרדת נטישה" הוא כל הזמן דואג שאני אהיה בסביבתו ואם אני צריכה לצאת מהבית אז בעלי או אימי צריכים להסיח את דעתו כדי שהוא לא יבכה לאחר מכן שהוא רואה שאני איננה הוא לא בוכה כי דעתו הוסחה עם המשחק/ סרט ..זו בעיה ראשונה ופחות קשה הבעיה העיקרית הינה עם השינה, (שלדעתי יש לה גם איפיונים של הבעיה הראשונה )..בסוף היום אחרי כל הפעילות ואחרי כל הסדר הרגיל מקלחות ארוחות וכו'..(התינוק כבר ישן ובני בן החמש שוכב במיטה לידו ) אנו עולים למיטה אני יושבת לידם מקריאה סיפור עם אור לאחר מכן אנו מכבים את האור ומשאירים אור קטן ואז אני יושבת ליד רותם כי אלעד הגדול כבר נרדם מלטפת אותו שרה לו שיר שקט והכל טוב ויפה עד ש..או שהוא נרדם וכל שניה מתעורר בבהלה לראות שאני עדיין שם או שהוא כלל לא נרדם ומנסה כל מיני דברים למשוך זמן כלומר להצחיק אותי או ממלמל שטויות כל זאת והוא שפוך לחלוטין..עד שהוא נרדם..כל התהליך הזה יכול להמשך עד כ -שעה וחצי כך נמשך עוד ערב ועוד ערב ואז הוא מתעורר בלילה רואה שאני לא לידו קם מהמיטה אליי או קורא לי מהמיטה שלו בבכי ..כך שיוצא לי לא לישון בלילה , אני ממש לא יודעת איך לשנות את ההרגל הזה .. בעלי טוען שהבעיה היא שאני יושבת לידו עד שהוא נרדם ואז הוא מתעורר ורואה שאני לא לידו אז בגלל זה הבכי והבלאגן, הבעיה היא שניסינו לתת לו לישון לבד אחרי התהליך של הספר והשיר אז לתת נשיקה וללכת לישון לבד אבל הוא עקשן הוא בוכה בטירוף עד שהוא מקיא או שהוא בוכה ונרדם לבד אחרי איזה שעה רצופה של בכי עם קימה מהמיטה והחזרתו על ידינו למיטה שלו, השיטה הזו ניראת לי נוקשה למדי ועצוב לי שהוא ילך לישון בוכה. חוצמזה שהוא מעיר את כל הבית עם הצרחות שלו..
    סליחה על האורך...בבקשה תעזרו לי..אני ממש מותשת...

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מותשת..

הוספת תגובה

• לסמדר

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

סמדר שלום,

העובדה שאת יוצאת מהבית ב"גניבה", במקום להפרד ממנו ולהבהיר לו שאת יוצאת, גם במחיר שתשאירי אותו בוכה בלכתך, היא רק מחזקת ומגבירה את אותה החרדה.

בנושא השינה- בעלך צודק. הילד למד שרק בנוכחותך הוא ישן, ולכן בכל התעוררות שלו הוא מחפש אותך וזקוק לך. את צרכה ללמדו להרדם בצורה עצמאית. עשי זאת בצורה הדרגתית. בתחילה תשבי בפתח של הדלת ורק אח"כ תוכלי לעבור ללצאת החוצה לגמרי.
    עלייך להתעקש, להיות עקבית, ובעיקר- להמנע משבירת אמון איתו. עלייך להקפיד לשתף אותו ולהפרד בכל פעם שאת עוזבת.הכנה נפשית לכל סיטואציה הופכת אותה לקלה ומוכרת יותר.

אני פה להכוונה נוספת.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות כשנמצא בגן.
    ימית
    11/05/2009

בני בן השש בגן חובה וכבר כמה חודשים הוא מתלונן שמשעמם לו בגן ולכן הוא מפריע באופן קבוע בגן, יוצא לחצר כשכולם בתוך הגן ולא מסכים לחזור (מה שמצריך מהעוזרת להשאר יחד איתו מחוץ לגן רוב היום). אין לי בעיות איתו בבית והוא מגיב יפה לאחותו בת השלוש גם כשהיא מציקה לו.
    כמעט פעמיים בשבוע מתקשרים מהגן ומבקשים שאבוא לאסוף אותו כי הוא מפריע לסדר היום בגן והן לא משתלטות עליו.אחרי הגן הוא הולך לצהרון ושם אין אף לא בעיה אחת.
    נפגשנו עם פסיכולוגית מהגן ומה שהיה לה לומר זה שבני נורא חכם ויודע לתמרן את המערכת כפי שהוא רוצה! פתרון היא לא נתנה ובינתיים אני ובן זוגי בכל פעם צריכים לצאת מהעבודה ולאסוף אותו הביתה.אני מענישה אותו ומונעת ממנו לצפות בטלויזיה או לשחק במחשב אבל זה לא עוזר
    ולמרות שהוא בכל בוקר מבטיח שיתנהג יפה ולא יפריע בגן זה שוב קורה לו, הוא ממש לא מצליח לשלוט בעצמו? באמת שהוא נורא חכם ומתקדם מבחינה לימודית כילד בכיתה א' או ב' אבל מה יקרה בשנה הבאה שיהיה חייב לשבת בכיתה ולהסתובב בחצר לא יאפשרו לו? בן זוגי מפחד שפגישות עם פסיכולוג לא יעשו לא טוב כי הוא סך הכל משועמם אבל אני אובדת עצות כי ניסיתי הכל והבעיה עדיין ממשיכה.
    מה עושים????

בנוסף יש לו חוברות עבודה בכדי שיוכל להעסיק את עצמו בזמן הגן אך ללא הועיל.

הוספת תגובה

• אוזלת ידם של הצוות.

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

ימית שלום,

על פניו, מה שאת מתארת הוא מצב אבסורד.

אינכם צריכים לבוא ולאספו מהגן.עצם הידיעה שזה מה שיקרה רק מחזק את ההתנהגות. הרי זה משמח אותו שאתם באים.

אני גם לא יכולה להפנות אצבע מאשימה כלפיו אלא כלפי הצוות. הם לא שמעו על סמכות??? מתפקידם להשתמש בה.
    הפתרון שלהם הוא נוראי: לא נשארים איתו בחוץ כי הוא רוצה (ממתי ילד מחליט מה הוא עושה במסגרת???) ובטח לא מקפיצים את אמא ואבא.
    לא מדובר פה בתופעה של אלימות וכו', אלא בחוסר התמודדות של הצוות.

הם אלה שצריכים להפגש עם יועץ חינוכי\ פסיכולוג כדי לדעת איך להתמודד עם זה.
    לילד ניתן כח שאסור שיינתן לילד בגילו, והוא מנצל זאת בחוכמה.

התעקשו על כך שהצוות יקבל הנחיות כיצד לנהוג. בשיחות שלכם איתו הבעיה לא תיפתר. גם אינכם יכולים לתקן משהו שלא קורה בנוכחותכם.

ליבי עימכם, בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר משותף או חדרים נפרדים ???
    לירז
    11/05/2009

אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי ועוד אחת בדרך, שאמורה להגיח אל אוויר העולם בעוד כחצי שנה.
    לאחרונה התחלתי להרהר בדבר הלינה: האם להשאיר את בתי הבכורה בחדרה הנוכחי ולצרף אליה את זו שבדרך או שעליי להפריד בין השתיים ??? (ואולי בשלב מאוחר יותר להחזיר את הבנות לחדר משותף?)
    ברשותי דירת 4 חדרים כאשר החדר המיותם משמש כיום לחדר משחקים.
    חשבתי על האופציה להעביר את בתי הבכורה לחדר "של הגדולים" (ולעצב אותו כמובן בהתאם לצרכים שלה), בעוד שהחדר שלה שבו ישנה שידת החתלה תשמש בבוא העת את הקטנה.

אודה מראש על התייחסות. העיצות יילקחו בכובד ראש J

הוספת תגובה

• ללירז

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

לירז שלום,

בהתלבטות שאת מתארת אין נכון או לא נכון. יש סגנון הורות וסגנון התנהלות של משפחה.
    לכל אחת מהדרכים ישנם יתרונות וחסרונות.

אני באופן אישי דוגלת בשימת הבנות באותו החדר. יהיה להן מספיק שנים בהן ידרשו את פרטיותן, וכרגע הקירבה הפיזית גם תביא לשיתוף.

הייתי נמנעת מלהפריד בגיל כזה וכבר ליצור חומות של פטיות והפרדה של :"החדר שלי", "החדר שלך".
    הייתי מחכה עם זה. כשיגדלו זה כבר ענין אחר.

שיהיה במזל,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין המשך
    גלית
    10/05/2009

בהמשך רציתי גם לציין שהמעבר עם הילד כולל גם מעבר לגן חדש בישראל, בית חדש וגם ללא אפשרות לראות את האב.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין המשך

הוספת תגובה

• התייחסתי לכך.

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם גירושין
    גלית
    10/05/2009

שלום,אני מתגוררת בחו"ל עם בעלי ובני בן 3.5 .אנו בהליך פירוד ואני חוזרת עם בני לארץ לבד.
    אינני יודעת כיצד לספר לילד /מה לספר לו? וכיצד אוכל להקל עליו את התמודדות.
    חשוב לציין כי בני הוא ילד מאד אקטיבי (סופר שובב), איננו מקשיב והתמודדות איתו כל יום היא קשה.
    אודה לעצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם גירושין

הוספת תגובה

• גירושין ומעברים

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

היי ענת,

החוויה שאתם עוברים אינה קלה.
    ראשית- הייתי מערבת גורם מקצועי שיכין את הילד למצב.
    הוא הולך לעבור שינויים רבים וקשים וכדאי שיידע לקראת מה הוא הולך.

איפה האבא בתמונה? אינו רוצה להפרד ממנו? ישאר איתו בקשר טל'? יבוא לבקרו?
    חסר לי המון מידע.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות קצת שונה
    ראומה
    10/05/2009

בתי בת שנה ולפני שבועיים בערך התחילה להרביץ לעצמה בראוש אמרו לי לא להגיד לה להפסיק את זה ולהסיח את דעתה למשהוא אחר אבל היא עדיין ממשיכה וממש לא נעים לי לראות את... ויש לי עוד שאלה ברשותך, היא גם בזמן האחרון מאוד מרדנית קטנה יחסית לגיל שלה כול דבר היא בוכה מה אני עושה ??? לפעמים אני כבר ממש מתרגזת

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות קצת שונה

הוספת תגובה

• מרד תינוקות...

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

ראומה שלום,

את יכולה לבחור להתעלם מההתנהגות הזו ופשוט לעשות עצמך כ"לא רואה" או לחליפין, להציע לה ולהראות לה כדוגמא אישית אפשרות להטיח את הראש בכרית רכה במקום.

לגבי המר שהחל- עלייך להתעקש ולעמוד על שלך במה שנראה לך חשוב. לא לוותר, למרות גילה הצעיר והמטעה.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח מאוד לתשובה העניין דחוף!!תודה.
    נטע
    10/05/2009

הוספת תגובה

• עניתי. אנא בדקי

ליאת גרוס
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לך.תבורכי.

נטע
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד לימודים
    נטע
    10/05/2009

שלום רב ,

שמי נטע בר-יוסף ואני פונה אליכם בגלל האחיין שלי נעם בן -7.5 .

יש לו בעיות בלימודים בעיקר להכין שיעורי בית וכתיבתם ביומן,הבאת ציוד מלא לבי"ס.

אני רוצה להכין לו איזושהי טבלה שתתיתן לו מוטיבציה ורצון להתליח איפה שקשה לו.

איך כדי לי לעשות זאת?חשבתי על טבלה שבה הוא ידביק מדבקה כל פעם שהוא עשה בהצלחה את אחת המשימות וכדי שלא יתרגל לצ'ופר (כי כבר התחילו המשפטים של מה יצא לי או מה תתני לי אם אני אעשה ככה וככה ...) רק אחרי כמות מסויימת של מדבקות הוא יקבל צ'ופר .

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד לימודים

הוספת תגובה

• עיצוב התנהגות

ליאת גרוס
    10/05/2009

שלום נטע
    טבלת עיצוב התנהגות יכולה בהחלט להיות יעילה אבל צריך לדעת כיצד להשתמש בה כדי לא לשרוף את הכלי. אני מוסיפה כמה כללים כלליים מסדנא שהעברתי:
    עיצוב התנהגות:
    1. בחרי התנהגות שלילית שהכי ניתנת לשינוי והגדירי אותה במדוייק.
    2. ערכי תצפית כדי לכמת את מספר הפעמים בה ההתנהגות הזו מופיעה כיום.
    3. הגדירי מטרה ברורה , רצוי תוך ניסוח חיובי, שנראה לך שהיא ניתנת להשגה.
    4. קבעי מדד מדוייק להצלחה..( למשל מספר הפעמיים בהם עשה/לא עשה X). או חלוקת היום ליחידות)
    5. ערכי חוזה , בו יהיה הילד שותף עד כמה שאפשר. בחוזה יוגדרו המטרות והתגמולים.
    6. חשוב ללוות כל תגמול פיזי בחיזוק מילולי חיובי.
    7. חשוב להיות עקביים!!!!!!!!!!!
    8. חשוב לשנות , להוסיף ןלגוון.

אוסיף גם ש:
    1. תבחרו דבר אחד ולא כמה. כדאי לבחור את הדבר שהכי קל לשנות ורק אחרי שבוע מוצלח להוסיף עוד מטלה.
    2. תוודאי שבעיית שיעורי הבית אינה קשורה בקושי לימודי אמיתי. או שבעיית סידור התיק אינה קשורה לקשיי התארגנות קשים.
    3. זה בסדר שמצפה לצ'ופר
    4. חשוב להגדיר שכל יום יכול לקבל מדבקה ואם משיג 5 מדבקות בשבוע מקבל את הפרס. (לא צריך את כל ה7)
    חשוב שיהיה מעורב בחוזה ובבחירת הפרס
    חשוב שהפרס לא יהיה בומבסתי...
    5. חשוב לבדוק כל יום ולא לפספס

עדיף לעשות זאת תוך ליווי של איש מקצווע, כי יש הרבה מקומות שאפשר ליטפול בתהליך וככה הורסים כלי שלא תמיד אפשר להשתמש בו בפעם השנייה.

מקווה שעזרתי
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב התנהגות, פרפקציוניזם ופחד מכי

דורית
    19/05/2009

שלום רב,
    הגננת של בתנו, בת "רבע לשש", המליצה על עיצוב התנהגות כאמצעי להתמודד עם בעיות של ניהול כעסים ותסכולים. יש לי קצת חשש מהשיטה (כלכלת אסימונים וכיוב') כי אחת הבעיות המרכזיות של הילדה זה פחד מכישלון (ומה אם אני לא אעמוד במשימה? ואם אני לא אקבל כוכב?...) שגורם לה לזעם רב. אנחנו מחפשים אשת מקצוע (עם העדפה לאישה...) שתוכל ללוות אותנו בתהליך, ללמד איך ולעקוב אחרי הביצוע וההתפתחויות. אנחנו באזור עמק חפר. אם יש המלצות נודה מאוד!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב התנהגות

ליאת גרוס
    19/05/2009

שלום דורית

אם בונים עיצוב התנהגות כמו שצריך, הילדה אמורה לחוות מעט מאד כישלונות , אם בכלל. הרעיון הוא חוויה של הצלחות תוך מתן חיזוקים באופן שיעלה תדירות של התנהגות רצויה. חשוב להגדיר מראש התנהגות בה מסוגלת לעמוד וגם אז הקריטריון להצלחה שבועית הוא הצלחה חלקית ולא מלאה. אם יש כשלונות רבים , משהו בתכנון עיצוב ההתנהגות לא בסדר. לכן, נראה לי נכון לבנות טבלה כזו עם איש מקצוע וטוב שאתם מחפשים.
    אני מכירה מישהי טובה בפרדסיה. זה קרוב לעמק חפר ? אם כן, התקשרי אלי ואתן לך את מספר הטלפון שלה.

בהצלחה
    ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דורית
    20/05/2009

תודה רבה. פרדסיה זה די קרוב לנו. בוודאי אצור איתך קשר בימים הקרובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון קטן

חגית
    19/05/2009

נכנסה לגן בגיל שנתיים וחודשיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעדיפה לשחק רק עם מבוגרים
    אמא
    10/05/2009

בתי בת שלוש ילדה מאוד מפותחת מלאת דימיון, וירבלית מאוד. ראיתי שהיא מעדיפה לשחק בעיקר עם מבוגרים ופחות עם ילדים בגילה.
    בנוסף לזה היא משחקת הרבה במשחקי מבוגרים כלומר מדמיינת שהיא הגננת וכו'
    האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    מעדיפה לשחק רק עם מבוגרים

הוספת תגובה

• משחקי דמיון

ליאת גרוס
    10/05/2009

שלום לך
    העובדה כי מדמיינת שהיא גגנת מעידה על כך שמתחילה שלב של משחקים סוציודרמטיים שהינם משחקי ילדים(ולא מבוגרים) . זהו משחק בריא ומפתח המעיד על התפתחות יפה ורמת אינטלגנציה גבוהה. ודאי שאין בזה משהו מדאיג.
    העובדה שאינה משחקת עם ילדים יכולה לנבוע ממקורות שונים ומגוונים. ייתכן כי עדיין מרוכזת בעצמה ועוד מעט תתחיל להתחבר עם בני גילה. יכול להיות שיש פער בין התפתחות שכלית ורגשית. אולי חוששת. קשה לדעת מתוך מה שכתבת.
    רצוי לעודד אותה לשחק עם בני גילה. לקחת אותה לחברה אחר הצהריים ולהתרחק... לשדר לה מסר שזו הציפייה ממנה אך לא ללחוץ!!
    מה קורה איתה בגן?

נשמע לי שהיא קטנה מידי בשביל שתתחילי להתעסק בנושא זה. ולדאוג...בטח עוד לא...
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה