פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנה לקראת ניתוח
    עידית
    21/05/2009

שלום, רציתי להתייעץ איך "להכין" את ילדתי בת השלוש לקראת כך שבקרוב אאלץ לשהות שבוע בביה"ח בשל ניתוח אותו עוברת אחותה הקטנה. הילדה מאוד קשורה אליי ואני חוששת ליצור טראומה מבתי חולים ו/או לגרום לחרדת נטישה.תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקראת ניתוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לסוג של פרידה

נעמה סבג שמש
    22/05/2009

היי עידית,

הכנה רגשית לילדה אכן מאד חשובה, בטרם עזיבתך.
    שתפי אותה וספרי לה בצורה שלא תפחיד אותה על כך שאחותה צריכה לבצע טיפול רפואי.אין צורך להרחיב, אך לציין עד כמה זה יועיל לה, יעשה לה טוב בסופו של דבר ויגרום לה להיות שמחה ובריאה.
    ספרי לה מי יהיה איתה בימים אילו, ומתי היא תוכל לבקר.
    השתדלי שסדר היום שלה לא ישתנה. השתדלי שתישן בביתה במיטתה, ולא תעבור בתים רבים או שמרטפים רבים.
    השתדלי שהדמויות שיהיו איתה אלה דמויות שהיא כבר מכירה.
    השתדלי להמעיט בשינויי השגרה.

הבהירי לה באיזה יום אחותה הולכת (היום בו יש חוג חיות בגן), ובאיזה יום חוזרת (לאחר שבת, היום בו לא הולכים לגן).

כמו כן, אם הילדה נמצאת עד 16:00 בגן, נצלי כל רגע בבית החולים, אבל בין 16:00-20:00, נסי לחפש לעצמך מחליף בבית החולים על מנת לתת לגדולה את תשומת הלב לה היא זקוקה.

אולי זה זמן טוב שהאבא או הסבתא יהיו קצת בביה"ח. (לא ציינת את גיל הקטנה).

רק בריאות.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה לא רוצה לישון
    merfy
    20/05/2009

בזמן האחרון, ביתי בת ה 3 לאחר כל הליכי וטקסי ההשכבה הנורמלים, יורדת שוב ושוב מהמיטה ומגיעה לסלון בריצה ובשמחה, כאשר מחזירים אותה למיטה היא מיד יורדת, לא עוזרות אזהרות, הבטחות ואיומים. לאחר מספר רב של ירידות והחזרות, סגרתי לה את דלת החדר, היא ירדה מהמיטה ופתחה אותה, לאחר מכן סגרתי את האור והדלת, זה הבהיל אותה קצת, בכתה כמה שניות. פתחתי את הדלת, הרגעתי אותה +חיבוקים ונשיקות, לאחר מכן היא קצת נרגעה. האם זה היה מוגזם, מוגזם מאד או סביר

תודה, Merfy

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה לא רוצה לישון

הוספת תגובה

• לא רוצה לישון

נעמה סבג שמש
    21/05/2009

היי,

עדיף היה לא להשתמש באלמנט שגם גורם לפחד. זה שימוש לא נכון בכוח שיש לך.

את יכולה שלא לאפשר לה לצאת מהחדר, אך לא לכבות את האור ולגרום לרתיעה.

נסי לבדוק איתה סיפור או הצגה שתעשו לפני השינה, במיטה.

אם הדרכים המקובלות לא יעזרו, הבהירי לה שממיטתה היא לא יורדת.

אחד ההורים יצטרך להחזיר אותה, ללא מילים, בכל פעם, גם אם זה ילווה בתסכול (שלכם ושלה). היו עקביים, אל תרפו, אל תזוזו ממיטתה. עשו זאת ללא מילים וללא מתן תשומת לב. כמה ימים רצופים וזה יהיה מאחוריכם.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר פתאומי לגן אחר
    יעל
    20/05/2009

שלום רב,
    יש לי שני ילדים, בת -2.8 ובן- 1.10 שניהם הלכו לאותו גן אך היו בקבוצות נפרדות , לצערי אולצנו לעזוב את הגן מהרגע להרגע , כך שלא הייתה לילדים אפילו האפשרות להיפרד כמו שצריך, לאחר יומיים הכנסתי אותם לגן חדש שם הם נמצאים במהלך היום ביחד.
    הבן הקטן עשה את הסווי'ץ ב- 30 שניות בדיוק והוא מאושר מאוד גם הגדולה יחסית עשתה מעבר חלק עם קצת משברים אך לא משהו רציני , אני חייבת לציין ששניהם חוזרים הבייתה הרבה יותר רגועים וחברים טובים מבעבר.
    סה"כ הם בגן החדש שבוע אך כנראה שהצוות מצליח להגיע אליהם מעולה כי הם ממש חוזרים הבייתה כל יום עם הפתעה התנהגותית לטובה.
    מה שקצת מדאיג אותי זה לגבי ביתי הגדולה שהייתה תמיד מרכז העיניינים ופלפלית ותמיד שמעו אותה , ועכשיו נראה לי שהיא מאוד שקטה פתאום ויותר מופנימת וצייתנית, ( לפני כן הייתה עומדת על שלה ועושה סקנדלים) שאלתי האם יכול להיות שהמעבר הקיצוני פגע בה נפשית והאם יש לדעתכם צורך בבירור מקיף אצל איש מקצוע???
    אודה לכם באם תענו לי במהרה
    בברכה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר פתאומי לגן אחר

הוספת תגובה

• מעבר גן

נעמה סבג שמש
    20/05/2009

יעל שלום,

לא הייתי מגיעה למסקנות כאשר עבר בסה"כ שבוע מהמעבר.
    שבוע זה עדיין חלק מתהליך המעבר, וברור שיכול להיות שהתנהגות הילדה נובעת מכך.
    זה משהו שיכול להיות שיקח מעט זמן אבל ישתנה.

על פניו נראה שהילדה עושה רושם שטוב לה במסגרת החדשה.

עקבי אחר ההתנהגות שלה. בשלב כזה, ממש לא הייתי דואגת.

טוב שאת ערנית!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות חברתית בגיל הגן
    לימור פ
    20/05/2009

בתי בת 6 בגן חובה.
    יש לה קושי בהתמודדות עם מצבים חברתיים מסויימים כגון:
    החברה אומרת בתיהיה אתה ברוגז אם היא לא תיתן לה את הטמגוצ'י שלה או כשהיא מנסה להתחבר לזוג בנות שכבר מצוי במשחק היא נתקלת בסירוב בעיקר במשחקי הבוקר או החצר בגן. איזו עיצה שתעזור לה אני יכולה לתת לה כאמא?

האם יש דרכים לשפר את המיומנויות החברתיות אצל ילדים ?

אשמח לעיצות ושמות של סיפרי ילדים בנושא
    תודה רבה על כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות חברתית בגיל הגן

הוספת תגובה

• הקניית אינטליגנציה רגשית

נעמה סבג שמש
    20/05/2009

לימור שלום,

בהחלט יש דרך להקנות לילד כישורים חברתיים!

אינטליגנציה רגשית, בשונה מאינט' שכלית, ניתן לפתח בכל שלב.

עם הדרכה נכונה שלך ושל צוות הגן היא תוכל ללמוד להתנהל אחרת.

אחה"צ, עלייך להזמין חברים לביתכם ולכוון אותה בהתנהלות.

עלייך ללמד אותה לחלוק, לשתף, לוותר, להפסיד, להתמודד עם כעס ואכזבה.

צריך לראות מה גורם לאחרים להרתע ממנה.

למדי את את הנושא ותוכלי להנחות אותה או שתבחרי לפנות להדרכת הורים. זה לא מצריך פגישות מרובות אלא יותר מתן כלים.

קשה להנחות לגבי נושא חשוב ונרחב כזה דרך הפורום.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 שסובלת מחרדות
    נעמה
    20/05/2009

שלום

אני נעמה אני נשואה +3 . בתי הבכורה סובלת מחרדות ברמה קיצונית ולא פונקציונאנלית,
    הילדה נכנסת למן היסטריה ופאניקה מכל דבר קטן.
    גם אם היא לא מצליחה לישון בלילה היא קמה בוכה ולא מצליחה להרגיע את עצמה.
    כמה שאנחנו מדברים איתה זה לא עוזר.
    אני מחפשת פסיכולוג/ית ילדים טובה באזור ראשל"צ שתוכל לתת לילדה כלים כדי להתמודד עם החרדות המוגברות שלה.
    אשמח לקבל מכם שמות של פסיכולוגים בראשל"צ שעובדים באופן פרטי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9 שסובלת מחרדות

הוספת תגובה

• שלום נעמה

ליאת גרוס
    23/05/2009

אני לא מכירה אף אחת בראשון אבל מכיוון שכבר עברו שלושה ימים ואף אחת אחרת לא הגיבה אני מרשה לעצמי לכתוב שאני מכירה ברחובות - אולי זה גם מתאים.
    מעבר לכך, את יכולה לפנות לפסיכולוגית בית הספר שבטח מכירה כמה וכמה פסיכולוגית טובים מהעיר.
    בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!
    מירי
    20/05/2009

שלום,שמי מירי ואני אמא לילד בן 3.5 וילדה בת שנתיים.
    בני הוא ילד מקסים ושובה לב,חכם אך שובב, רגזן ואלים, הן כלפי אחותו,והן כלפי ילדים בגן, אני מקבלת הערות מהגננות בגן,ההתנהגות בבית פשוט בלתי נסבלת, הוא לא יודע לקבל לא כתשובה, הוא מפעיל אלימות רבה כלפי אחותו הקטנה, הוא בוכה על כל דבר, הוא כועס על כל דבר, ואנו לא יודעים כיצד להתמודד איתו,הוא לא מקשיב לנו,הוא מתחצף נורא , אשמח לדעת כיצד אוכל לשים גבולות מבלי לגרום נזק לילד.למי אוכל לפנות על מנת לקבל הכוונה בחינוך הילד?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!

הוספת תגובה

• גבולות, סמכות הורית והתקפי זעם

נעמה סבג שמש
    20/05/2009

מירי שלום,

התיאור שתארת מעיד על בעיה שמתרחשת מזה זמן מה.
    קשה לענות על בעיה מורכבת בפורום כי אכן מדובר בצורך בהדרכה וייעוץ לכם כהורים.
    ככל שעובר יותר זמן, הילד הוא הנפגע העיקרי מהסיטואציה.
    אכן חשוב ללמדו איך להתמודד עם רגשות, לשלוט בכעסים, כיצד להתנהג בחברה ולעמוד בגבולות.

אני חושבת שהעבודה העיקרית צריכה להעשות מולך\ מולכם כהורים. אתם אלה שיכולים וצריכים לפתח אצלו אינטליגנציה רגשית זו.
    כלים לגבי התנהלות נכונה כהורים סמכותיים בהחלט תקל עליו בהצבת גבולות.

ברגע שאתם תעברו שינוי התנהגותי מולו, כך תושפע התנהגותו.
    זה בהחלט אפשרי עם עקביות שלכם.

אשמח לענות על כל שאלה ספציפית.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות במשך היום האם להכריח?
    אמא
    20/05/2009

האים כשהילדים אומרים שהם לא רוצים לקום לאכול אני צריכה להכריח אותם או להגיד מיד לבוא לשולחן או שילחו לחדר אם הם לא רוצים לבוא לאכול שזה קורא לי בעיקר עם הקטן בן ה- 4 וחצי או שהם כבר מתישבים וזה קורא לי עים שניהם שהם אומרים האוכל לא טעים מה עושים?
    תודה על התשובה לשאלה הקודמת חשבתי פשוט שלא עניתם לי כי היא היתפספסה או משהו כזה.

הוספת תגובה

• ארוחות לילדים

נעמה סבג שמש
    20/05/2009

היי,

כשהילדים לא רוצים לקום לאכול, מהיכן לקום? מהמשחק, ממסך הטלויזיה או המחשב?
    אם זה אכן נובע מהחוסר רצון שלהם להפסיק את הפעילות שהם עושים, את צריכה לחייב אותם לשבת 10 דקות ליד השולחן. אך אל תכריחי אותם לאכול אם אינם רעבים.כבדי את רגשותיהם ואל תפגעי באמון ביניכם.

עם זאת, עלייך כן להתעקש על הישיבה ליד השולחן כי אולי חוסר הרצון לאכול נובע מחוסר רצון להפסיק את המשחק, ואם ממילא ייאלצו להפסיקו, אולי יבחרו לאכול.

מההערות של אוכל לא טעים לא הייתי מתרגשת ורק שואלת מה אפשר להוסיף כדי שיהיה טעים יותר או מה הם בוחרים לפעם הבאה.בלי לבקר או לשפוט.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנוע ילד להכנס לשעור של מורת שילוב
    עירית
    19/05/2009

בני בן ה 10 זכאי לקבל מורת שילוב בבית הספר. מורת השילוב אמורה לעזור לו עם קשיים דדקטים - כך שזה מאד חשוב לו. בני מסרב בכל תוקף להכנס לשעורים אלו ומעדיף להשאר עם החברים בכיתה.
    להבנתי, מחד הוא לא רוצה להתמודד עם מה שקשה לו, ומאידך הוא גם לא רוצה להרגיש "פגום". הלימודים בכלל לא מענינים אותו כך שהוא לא מרגיש ורוצה את העזרה הזו.
    כיצד אצליח לשכנע אותו? ניסיתי להסביר לו שלפעמים גם עושים דברים שלא רוצים ואת עניין הזכויות שלצד החובות. כיצד עלי לגשת אליו ?

הוספת תגובה

• שעות שילוב

ליאת גרוס
    19/05/2009

שלום עירית
    הטיעונים של בנך הם הגיוניים למרות שכמובן יש גם טיעוני נגד הגיוניים לא פחות. השאלה היא האם הקושי הוא להתמודד עם קשייו או שהקושי הוא בכך שחבריו יראו שיש לו קשיים. אם הבעייה היא הבושה, ניתן אולי לספק לו שעות של הוראה מתקנת באופן פרטי אחה"צ. זה יותר יקר אבל יותר יעיל לימודית ולא מאלץ אותו לחשוף את חולשותיו ברבים. באופן זה גם אינו מוצא מהכיתה ומפסיד.
    אם האופציה של שיעורים פרטיים אינה אפשרית מבחינתכם, בואי ננסה להגדיר ממה נובע הסירוב ואז לחשוב כיצד לתקוף את זה. אין טעם לחזור שוב ושוב על מה שאמרת. כנראה לא יעיל.
    ייתכן כי יש כאן ביצה ותרנגולת: קשה לו - מתוסכל - מאבד מוטיבציה - יותר קשה לו וחוזר חלילה. לא יכול להיות שלא מעניין אותו להצליח - הוא פשוט ויתר. כדאי לנסות למצוא את הנקודה שבה סובל ורע לו ולנסות להתחבר אליו משם...ומשם לנסות לעורר בו מוטיבציה לקבלת עזרה.
    אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.
    מה דעתך עד כה?
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה

עירית
    20/05/2009

גם אם אני ארצה להביא אחרי הצהריים קיימת התנגדות כי אחרי יום לימודים ארוך הוא רוצה את הזמן לשחק עם חברים ןחוגים.
    העניין שבאמת בבית ספר כולם באים לקראתו-אבל הוא מבחינתו נותן מעצמו רק כשנח לו וכשזה עם מורה שהוא יותר אוהב. עם מורת שילוב קודמת הוא לא הסתדר ( לא חיבב אותה) -אז הציעו לו מורה חדשה-נתנו לו את האפשרות להיפגש איתה ללא ילד נוסף -ויחד עם כל זה שבאו לקראתו -הוא מסרב להפגש עמה - מדובר רק על שעה בשבוע.
    כל נושא הציונים לא מעניין אותו - גם הטובים- נניח יש לו מבדק בחשבון על חומר שהוא יודע ויכל להוציא 100 -הוא פשוט יכל להחליט שאין לו כח לעשות אותו ולא מעניין אותו שהוא יקבל 0. כך שאת מבינה שטיעון שזה יכל לעזור לו-לא ממש עובד.
    העניין הוא שאני מודעת לכל הבעיות והסיבות בגינם הוא לא רוצה להתמודד עם הלימודים והדברים שיותר קשים לו - הוא גם מטופל - אבל במקביל , אני לא מוכנב שבית ספר יהפוך להיות תוכנית כבקשתך-לפעמים צרכים לעשות דברים שפחות אוהבים - בני יעלה לכיתה ה' והחומר רק יהפוך לקשה יותר - הוא חייב לקבל את העזרה של הוראה מתקנת- זה כלים שהוא חייב לקבל - הוא רק לא מבין זאת-או מבין זאת וזה פשוט לא מעניין אותו כרגע. אני חייבת שלפחות יסכים לתת מעצמו פעם בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות שילוב. בכפיה ?!

ליאת גרוס
    21/05/2009

שלום עירית
    נשמע שבנך חי בתחושה שרק הוא קובע לעצמו ואינו חייב להיכנע לתכתיבים חיצוניים אם אינם נראים לו. האם זה בא לידי ביטוי גם בתחומים אחרים בחיים ? את צודקת שזה דפוס מדאיג ושהמסר ש"החיים אינם תמיד תוכנית כבקשתך" הוא מסר חשוב.
    אם זה בא לידי ביטוי גם בתחומים אחרים, ייתכן שקיימת בעייה בנושא סמכות הורית בבית והילד הורגל שהמילה האחרונה היא שלו. אם כך הדבר, הדרכת הורים יכולה לסייע לשנות את הדפוס ולתת לבנך כלים טובים יותר להתמודדות בחיים. זה חשוב, כי דפוס כזה עלול רק להחריף עם השנים ולבנך יהיה קשה בכל מסגרת עם חוקים (גם בעבודה כמבוגר אלא אם כן יהיה עצמאי).
    לגבי שעות השילוב - ישנה אפשרות להתנות הליכתו לשעות שילוב תוך שיתוף פעולה מצידו במשהו שרוצה ושימנע ממנו. לא מתנה אם ילך אלא משהו שילקח ממנו אם לא ילך.
    לחילופין אם התנהגות זו באה לידי ביטוי רק בתחום הלימודי סימן שיש קושי ספציפי , חוסר ביטחון להתמודד עם כשלונות, בושה וכו'. אז ההתמודדות צריכה להיות שונה. חשוב להתחבר לקושי, לתת חיזוקים . לעשות עיצוב התנהגות חיובי. וכו'

מקווה שעזרתי
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תערוכת גוף האדם במדעטק
    ראשל
    19/05/2009

שלום רב,

יש לי אחיינית מתוקה וחכמה בת - 11 .

אני רוצה לקחת אותה לתערוכת גוף האדם במדעטק בחיפה.
    קיבלתי תגובות רבות בעניין חלקם בעד חלקם נגד :"הילדה צעירה מידי לתערוכה מסוג זה."
    באתר שלהם מופיע שהתערוכה מתאימה לילדים מגיל 11.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תערוכת גוף האדם במדעטק

הוספת תגובה

• תערוכת גוף האדם

נעמה סבג שמש
    20/05/2009

היי ראשל,

בתערוכה זו יש דברים מלמדים רבים.

עם זאת, ישנן גם מראות שהייתי חוסכת מילדה בגיל הזה.

עד כמה הילדה חזקה ואיך היא תתיחס לדברים? האם יש לה את היכולת לראות את הדברים רק מעין מדעית?

אני אישית חושבת שזה מוקדם מידי.

מקצועית? תלוי בילדה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אמא רק שלי" כל הזמן
    חגית
    19/05/2009

שלום,
    אני אמא לילד בן 5 ושמונה חודשים ולבת בת שנתיים ושמונה חודשים. בתי מתוקה מאוד אך "מכשפה קטנה". בגיל שנתיים ושמונה חודשים נכנסה לראשונה לגן בו צוות גדול, נהדר וחם (עד אז היתה איתי). היא הולכת בשמחה רבה לשם. בגן היא ילדה אחרת מאשר איתנו. בגן היא שקטה במיוחד אבל מהרגע שאני פוגשת אותה היא מנסה בכל דרך להראות לי מי הבוס ודורשת את כל תשומת לבי כל הזמן. כשהיא רואה אותי מחבקת את אחיה היא מיד רצה ודוחפת אותו. כמובן שאינני מסכימה אלא אומרת :יש לי עוד המון מקום בגוף ובלב" ומזמינה אותה להצטרף. היא רוצה (ואומרת זאת) שאהיה רק שלה. מקנאה בו נורא- למי אקרא ראשון סיפור, הראשון להתרחץ, מי יפתח את הדלת, למי אקשיב, ממש בכל תחום. היא מכה אותו ומציקה לו. יש לציין שהתנהגות זו קיימת מגיל מאוד מאוד צעיר, אולי שנה. כמו כן אני מרגישה שהיא מנסה לשלוט בי בכל דרך. רוצה על הידיים, לישון איתי, לא מסכימה שאבא יטפל בה. אני נותנת לה המון תשומת לב אבל היא רוצה הכל כל הזמן.

איך אפשר להסביר את ההתנהגות השונה בגן? האם היא מתאפקת כל היום ומוציאה הכל עלי?
    יום אחד הסתכלתי עליה בגן ללא ידיעתה ולא האמנתי . היא כ"כ שקטה שם. ממש לא מדברת, לא בולטת ומופנמת. יש לה חברות אבל היא משחקת הרבה לבד.היא מהילדים הצעירים (יש בני 4+)
    האם ניתן לפרש את התנהגותה כנסיון לשליטה או אולי היא באמת זקוקה לכ"כ הרבה תשומת לב ולכח?
    איך אפשר לתת לה את מה שהיא זקוקה לו בלי לפגוע בילד הגדול?
    אגב בעלי חוזר בשעות הערב המאוחרות ולכן אי אפשר "להפריד כוחות"

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    "אמא רק שלי" כל הזמן

הוספת תגובה

• תיקון קטן

חגית
    19/05/2009

נכנסה לגן בגיל שנתיים וחודשיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אמא רק שלי" כל הזמן

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/05/2009

חגית שלום,
    מאוד קשה לנו כהורים להציב גבולות לילד שבסך הכל רוצה מאיתנו חום, אהבה וקשר. הדרישה הזו מבטאת את הצרכים הבסיסיים ביותר של הילד, שאנחנו מאוד יכולים להזדהות עמם. אין לי ספק שבתך מרגישה שהיא מקבלת ממך הרבה דברים טובים, יש לך הרבה מקום בלב כפי שכתבת יפה, ולכן היא אינה יודעת שובע. אולם לאורך זמן הלחץ האדיר שלה עלול גם להתיש אותך, ובהמשך גם לעורר כעס כלפיה. לכן, תחימה מסוימת הינה חשובה גם עבורך וגם עבורה.
    חשוב שתקבעי עם הילדה זמן פרטי שהוא רק עבורה - כעשרים דקות ביום בהן אתן שתיכן יחד עוסקות בפעילות שהיא בוחרת, ללא נוכחות האח. אפשר להעניק את הזמן הזה מיד עם החזרה הביתה מהגנים, ואז היא תתחיל את השהות בבית אחהצ בחוויה של סיפוק. לאחר מכן, אני מציעה להמשיך בשגרת היום עם חלוקת הקשב ותשומת הלב בין האחים ובין מטלות הבית, כפי שאת מוצאת לנכון. הקנאה של בתך היא מובנת וטבעית, אולם זו גם הזדמנות ללמד אותה שיעורים חשובים לחיים כמו התחלקות עם האחר, שיתוף פעולה, דחיית סיפוקים מסוימת וכדומה. כדאי גם שתחשבי בינך לבין עצמך באיזו מידה את מזדהה עם המקום של אחות קטנה שמקנאה במה שאח גדול מקבל, או באח גדול שמוכן לדחוק את צרכיו הצידה (לפי מה שאמרת, בנך אינו מתנגד למיקוד תשומת הלב באחותו, ואני תוהה כיצד הוא מרגיש בנושא). ההורות שלנו מושפעת רבות מהילדות שלנו ומיחסי האחאים בילדותנו, ולכן חשוב שתבדקי גם עם עצמך את עמדותייך בנושא.
    לגבי הפער בין הבית לגן, קשה לדעת כמה ההתנהגות בבית מושפעת מהמתרחש בגן. כתבת כי בתך נוהגת באותו האופן כמעט שנתיים, הרבה לפני שנכנסה לגן. כן רצוי לברר, באיזו מידה טוב לה בגן - לראות האם היא שמחה ללכת לגן, האם יצרה שם קשרים חברתיים עם ילדים אחרים (ובמידה ולא, רצוי שתעזרי לה בכך ותיזמי מפגשים אחה"צ) וכדומה. כדאי גם לשוחח עם הגננת ולשמוע את התרשמותה מהילדה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 - ידיים בפה
    שרית
    19/05/2009

שלום רב,
    אני אמא לשני בנים בני 5 ו3, בני הבכור התחיל לאחרונה להדאיג אותי, מזה חודש ימים בשעות שאנחנו מבלים יחד, הוא ממש דוחף את האצבעות לפה ולפעמים מורח את הרוק על כל הידיים, אני לא יכולה לשים דגש באיזה מצבים זה מתרחש, אבל בכל סיטואציה אם מול הטלויזיה, תוך כדי משחק קופסא, הליכה, סיפור לפני השינה. אני לא יודעת עם הוא מתנהג כך גם בגן, ואני לא רוצה לעורר התנהגות שכזו מצד הילד, בהנחה שאם יש התנהגות כזו מצידו הצוות יבחין ויפנה אליי.
    אני לא מעירה בכל הזדמנות , מדי פעם אני אומרת שזה לא התנהגות מקובלת (אני לא שאלתי אותו מדוע הוא מתנהג כך?שאלתי רק אם הוא ראה מישהו שמתנהג כךוהתשובה היתה שלילית , לרב הבן שלי לא מנדב מידע),

מה עלי לעשות? לנסות לברר?איך? איתו, בגן(מעדיפה שלא)?
    ובעיה נוספת שהבן הצעיר עשה זאת פעם אחת (מחכה המון את אחיו)
    (אציין כי הבן ילד מאוד נבון וממושמע)
    ממתינה לכל עצה שיכולה למקד ולמזער את ההתנהגות הלא ברורה הזו, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 - ידיים בפה

הוספת תגובה

• בן 5 - ידיים בפה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/05/2009

שרית שלום,
    לא ברור בדיוק משאלתך מה עושה הילד ומה מדאיג אותך בהתנהגותו, האם יש קשר לגמילה ממוצץ לאחרונה או שהילד אוהב להתעסק בדברים עם הפה (לועס את כנף השרוול, מוצץ אצבע וכדומה).
    סביר להניח שזו התנהגות שמתרחשת בהיסח הדעת, כדרך להרגעה עצמית ולסיפוק (די מקביל ללעיסת מסטיק אצל מבוגרים או כסיסת ציפורניים). כדאי שכשאת רואה את בנך מוצץ את הפה, הסיבי את תשומת לבו לכך ובקשי ממנו להפסיק. אפשר להציע לו התעסקות אחרת, כמו למלל חיתול בד בידיו, כדור ספוג קטן וכדומה.
    בסה"כ התנהגויות אלו הן די נפוצות ואפשר להוריד את תדירותן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וגם שאלה נוספת

שרית
    21/05/2009

שלום ותודה ד"רשירי שדה שרביט

כנראה שלא הסברתי נכון את הבעיתיות לפחות מבחינתי, הבן שלי בן 5 הילד הבכור, ממש לאחרונה בערך 3 שבועות שהוא מתעסק עם הפה - מכניס את כל האצבעות פנימה, אני לא יודעת מאיפה הוא למד את זה? ממה זה נובע ? האם יש קושי רגשי/חברתי כלשהו? ואני לא יודעת איך לעזור לו.
    האם אני צריכה להעיר בכל פעם שהוא עושה את זה?
    ובשבוע האחרון שמתי לב שהוא קצת פחות מתעסק עם הפה אלא עם איבר מינו, בזמן צפיה בטלויזיה, בהצגה. (מעל הבגדים).
    שאני נתקלת בזה אני מציינת כי זה מקום פרטי ואישי שלו ואם הוא רוצה לגעת בו אז צריך לעשות את זה בפרטיות .
    בעלי אומר שהא צריך לשרותים, אבל הוא ממשיך להתעסק עם האיבר מין גם ביציאתו מהשרותים.
    ותוך כדי כתיבה אני נזכרת שגם בזמן שאני קוראת לו סיפור לפני השינה וזה בשכיבה לידו(טקס שינה שבעלי ואני קוראים סיפור לילדים במיטה)מנסה להעביר את ידו על החזה שלי, ואני מעירה לו על כך.
    שאלה נוספת בבקשה- האם זה בסדר שבזמן שאני מתקלחת אחד מבניי נכנסים רגע (אם זה לשרותים, או סתם שאלה , הם לא מתעכבים ומיד יוצאים - לעיתים רחוקות)
    אני לא יודעת מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

שרית שלום,
    ראשית אני מצטערת על העיכוב בתשובה. העיסוק בפה ובאיבר המין שתיארת הם התנהגויות שכיחות שלרוב אינן מעידות על קשיים רגשיים. לרוב אלו הן התנהגויות שנעשות בהיסח הדעת, וכשהן מתרחשות, תפקידך הוא להסב את תשומת ליבו של הילד ולתת לו משהו אחר להתעסק איתו (כדור ספוג, "מר גמיש", קפיץ ליד וכדומה מספקים עיסוק דומה). ייתכן ומה שמטריד אותך הוא העובדה שהילד משתמש בגופו כדי להינות, וזו אינה התנהגות בעייתית, אלא אפשר לעזור לו למצוא דרך אחרת, מתאימה יותר מבחינה חברתית. האמירה שלך לילד ("מקום אישי ופרטי...") היא מוצלחת מאוד ומעבירה את המסר הרצוי, ללא שיפוטיות.
    לגבי התכנים המיניים שרימזת עליהם - אני חושבת שאחד הפרמטרים העיקריים הוא התגובה שלך ובאיזו מידה את חשה שלא בנוח.והתגובה שלך היא זו שאמורה להנחות אותך כאן. במקרה של כניסה למקלחת/חדר השירותים כשאת שם, לטעמי זה עדיין סביר בגילאים של בנייך. בהתייחס למגע בחזה שלך, אני אישית הייתי מרגישה לא בנוח, אבל יש אמהות אחרות שמניקות את ילדיהן בני ה-5, לא? את מדברת על התחום האפור, ובו ההחלטה היא אינדיבידואלית לכל הורה. אגב, סביר להניח שבנייך אינם מקשרים את הגוף שלך עם מיניות, לכל היותר הם סקרנים לגבי גוף של אישה בוגרת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי מכה
    שנדי
    19/05/2009

שלום רב,
    לאחרונה בני בן השנתיים וחצי מרבה להרביץ, בגן, בבית ודי בכל מקום.
    התופעה החלה לפני כחודשיים ולאחרונה אף החמירה, זומנו לשיחה בגנון בה נאמר לנו כי זהו שלב שיעבור והנחו אותנו כיצד להתמודד עם המצב. אני פועלת לפי "כל הכללים" מסבירה לו במשפטים קצרים וברורים כי אסור להרביץ, זה לא נעים וכו' הוא מתנצל ודקה אחרי שוב מנחית סטירה... הוא גם נוטה לבטא את חוסר שביעות הרצון שלו כשהדברים לא מתנהלים כרצונו במשפטים כמו : "להרביץ לאמא..לאבא וכו'"
    אני די אובדת עיצות, ניסינו לחפש סיבה להתנהגותו, אבל לא קרה שום דבר מיוחד לאחרונה- לא מעבר דירה, לא שינוי בגן או בהרכב המשפחתי, אפילו את הגמילה מחיתולים החלטנו לדחות קצת כי הרגשנו (יחד עם הגננות ) כי עדיין לא בשל לכך. הוא ילד פיקח, חברותי, מדבר טוב לגילו, אני לא מבינה ממה נובעת התנהגות תוקפנית כזו וכיצד להתמודד עימה.

אשמח לכל עיצה !

בברכה,
    שנדי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי מכה

הוספת תגובה

• הכאה בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    19/05/2009

שנדי שלום,

מעבר להסבר במשפטים קצרים, עלייך להיות תקיפה וחד משמעית.
    כשילד מרביץ לאחוז את ידיו פיזית, כדי להבהיר לו את דברייך, ולהכנס איתו לחדר להרגע.
    רק כאשר הוא נרגע אתם יוצאים משם. ולא משנה מה אתם עושים אותו רגע. אם אתם מחוץ לבית, הוא צריך לדעת שזה יגרום לכך שפשוט תחזרו הביתה.

היו עקביים,
    בהצלחה!
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 9.5
    נאוה
    19/05/2009

בני סובל מבעיית קשב ורכוז מטופל ברטלין.כעת אני מחפשת עבורו מטפל ואו מטפלת אולי משהו רוחני אפילו שיוכלו לעזור לו "להוציא"מה שעל ליבו.
    אשמח לקבל עזרה ואו אם תוכלו לכוון אותי

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 9.5

הוספת תגובה

• מטפל

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

כשאת כותבת רוחני למה את מתכוונת, שנית באיזה אזור את מחפשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 9.5

נאוה
    19/05/2009

ראשית אני מתגוררת בתא ולכן אעדיף מטפל בתא וסביבתה.
    שנית לגבי הרוחני אנחנו בית חילוני לגמרי אך ייתכן שמטפל שיוכל להכניס גם קצת אמונה בבני לא יזיק לו.

תודה בכל אופן,
    נאוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול עם אמונה

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

אני מבינה את מחפשת יותר מטפל שיעזור לבנך לגלות בתוכו אמונה לשינוי, תקווה, ומפגש שלו עם הכוחות שבו. ייתכן שהטיפול שמתאים בשלב זה הוא טיפול בשיטת אלבאום או בשיטת גרינברג המתמחה בטיפול בילידם עם קשיי תפקוד. טיפול מעצים ומפגיש את הילד עם אתגרים גופניים שמהם הוא צובר בטחון. תוכלי לקרוא יותר באתרים של שיטה זו. לגבי פסיכולוג בת"א . יש את ניצן רמתי שמטפלת בילדים במכון אנימה בצהלה או את אורה זילברשטיין לפרטים נוספים פני אלי לטלפון ואתן לך באופן אישי

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שבעלי מזיק לבננו מבחינה נפשית
    טלי
    19/05/2009

בוקר טוב.
    אני אמא לשני ילדים, בן 7 ובת 3. בני הוא ילד מקסים, חכם, רגיש, עדין אך מלא כעסים ופחדים.
    הילד בוכה מכל דבר קטן, מתעצבן מאוד מהר וזה בא לידי ביטוי בבכי כמובן ובצעקות. הפחדים שלו מתבטאים בחוסר רצון להישאר לבד, פוחד לנסות דברים חדשים, חוגים וכדומה. הכי כואב לי שהוא לא רוצה להישאר לבד עם אבא שלו.
    מאז ומתמיד בעלי אמר לו דברים פוגעים כמו: פחדן, בכיין, תינוק, אף אחד לא ירצה לשחק איתך ועוד משפטים כאלה בהתאם לסיטואציות. כל הזמן אמרתי לו שזה יפגע בילד וזו לא הדרך, לאחרונה הוא מודע לנזק שהוא גורם אך לא שולט בעצמו, הוא כל הזמן כועס על הילד, ממש חונק אותו, למשל הילד אוהב חיות ולפעמים משחק תפקיד של אריה או זאב והולך על ארבע ובעלי ממש כועס על זה. אתמול התפוצץ הסיפור כשבני אמר לאביו שהוא לא רוצה שיבוא איתו לפארק המשחקים וזאת משום שהוא משחק משחקים " לא נורמליים", בעלי מאוד נפגע והעניש אותו, שלח אותו לחדרו ולא הסכים שייצא החוצה.
    אני לא יודעת מה לעשות, כל השיחות שלי עם בעלי מסתיימות בזה שאני צודקת, הוא יודע אבל לא משנה כלום, כשאני מעירה לו און ליין, הוא מתפוצץ עוד יותר וכאילו בכוונה חוזר על דבריו בהתעלמות טוטאלית ממני. בנוסף על הבת שלנו הוא לא כועס בצורה כזו, היא מאוד מחוברת אליו והוא משחק איתה, מפנק אותה ומרעיף עליה אהבה, כשהילד היה קטן יותר, גם איתו התנהג באותה צורה אבל הציפיות שלו מהילד גבוהות מידי והוא מנסה לעשות ממנו "גבר".
    מה אני יכולה לעשות? אני כבר מיואשת, אנא עיזרו לי.
    תודה, טלי

הוספת תגובה

• הורות אחרת

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

אם בעלך מכיר בכך שתגובותיו אינן התגובות החינוכיות שמתאימות לבנו הרי שאתם כבר בחצי הדרך. ייתכן שזו הההורות שחווה בעלך וזה היחס שהוא קיבל ולכן אין בתוכו מודל אחר של אבהות. אלו התנהגויות ומסרים שהושרשו בו כילד וקשה לו להתנתק מהם.אני מציעה ללכת יחד להדרכת הורים כדי לטפל באותם חלקים רגישים שיוצאים ממנו (ואני משערת שלעיתים בצורה אחרת גם ממך) ושלא זו ההורות שייחלתם לה. ליצור לכם הורותמשותפת מתאימה יותר לכם ולילדיכם

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6.5
    חגית
    18/05/2009

שלום, בתי בת ה-6.5 , מתרגזת מאוד בקלות, ואז גם מדברת לא יפה, זה קורה בעיקר בבית, ובעיקר איתי, ולאחר מכן מתחילה לבכות על כך שהיא לא מצליחה לשלוט בכעס ולכן מתפרצת.
    השבוע היא אמרה שזה מאוד מפריע לה והיא רוצה "לטפל" בזה.
    מה את ממליצה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6.5

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

אפשר לבנות יחד איתה תוכנית לראות מתי זה קורה ולעזור לה להבין מדוע דווקא עכשיו יוצאת ההתפרצות (אולי היא קשורה לבית הספר ולקושי שהיה שם ויוצא בבית, אולי היא קשורה להרגשה של חודרנות מצידך או השפלה והיא מגיבה לזה, אולי היא מפרשת את דברייך לא נכון או חשה שאת לא מבינה אות) כך תנסו לראות קודם כל למה הכעס קשור ואיך אפשר להתמודד איתו במצבים אלו, להציע לה דרכים אחרות לגיטימיות יותר לביטוי הכעס ולפורקנו. השיחה הזו לא יכולה להתקיים בעת התפרצות אלא כששני הצדדים נרגעו אפשר לשמור זאת לרגע רגוע במהלך היום שבו מסתכלים על מה שקרה ומנסים להבין (אולי הערב כזמן סיכום). אם בכל זאת היא עדיין מסתובבת באותה תחושה אז אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... טלי

טלי
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חגית
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתרגזת בקלות

ליאת גרוס
    19/05/2009

שלום חגית.
    זה מרשים שילדה בגיל זה מודעת לקושי ורוצה לטפל בו. זה מעיד על מודעות ואינטלגנציה רגשית גבוהה.
    העובדה שההתפרצויות קורות בעיקר בבית ובעיקר איתך מרמזות שיש קשר לאינטראקציה בינכן. היא מנסה לאמר לך משהו (שגם היא לא יודעת מהו) גם דרך ההתפרצויות וגם דרך ההתנצלות ותחושת חוסר האונים שאחרי.העובדה שההתנהגות ממשיכה מעידה על זה שהמסר/צורך שלה לא מקבל מענה.
    אני ממליצה על פנייה לייעוץ מקצועי. הילדה ממש מבקשת וכדאי להיענות . לדעתי עדיף לפנות להדרכת הורים ולא לשלוח את הילדה לטיפול. בגיל זה ובמצב שתארת עבודה שלכם תהיה הרבה יותר אפקטיבית עבורה ועבורכם .

בהצלחה
    אשמח להתעדכן ולסיע

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה